Çarpıcı manzaraların el değmemiş doğa ile bütünleştiği yerlerde konaklamanın verdiği huzur paha biçilemezdir. Topraklarının %26’sı ormanlarla kaplı olan Türkiye, farklı iklimlerin yaşandığı, flora ve fauna’nın çok zengin olduğu nadir ülkelerden biridir. Dağların yamaçlarında, uçsuz bucaksız ovaların ortasında ya da bir nehir veya göl kıyısında yapılacak bir kamp, yalnızca kampçılık zevkinizi tatmin etmekle kalmayacak aynı zamanda yorgunluğunuzu atacak ve aynı bölgeye dönme arzusu ile bir sonraki kamp aktivitenizi sabırsızlıkla planlamaya başlayacaksınız. Yurdun dört bir köşesinde dilediğiniz gibi özgürce kamp keyfini yaşayın diye Türkiye’nin en iyi kamp alanlarını bir araya getirdik.
İstanbul
İstanbul, özellikle bina odaklı bir metropol kent olduğu için pek fazla park ve yeşil alanların bolluğu ile bilinmemektedir. Ancak, özellikle Anadolu yakasında bulunan yeşil alanların fazlalığı neyse ki biraz olsun insanın kentsel rutininden kaçmasına olanak sağlıyor.
- İstanbul Gezilecek Yerler
- İstanbul Tarihi Yerleri
- İstanbul Yöresel Yemekleri
- İstanbul ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 50 Yer!
Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Alanı
İstanbul’un Silivri ilçesi Danamandıra köyünde bulunan kamp alanı meşe ormanları ile kaplı hoş bir yer. Tabiat parkı olduğu için girişi ücretlidir. Günübirlik piknik yapmak isteyenlerin uğrak yeridir ancak yaz aylarında kamp severlerin de tercih ettiği yerler arasındadır. Piknik alanı içerisinde masa, WC ve su imkânı bulunmaktadır. Herhangi bir tesis ve büfe ise bulunmamaktadır.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Çeşme, WC, piknik alanı ve piknik masaları. Duş ve elektrik imkanı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: 15 TL
Woody Ville Kamp Alanı
Şile’ye 17 kilometre uzaklıkta Akçakese köyünde yer almaktadır. Deniz kenarında hoş bir yer. Üstelik çadır ve karavan konaklaması için de uygun bir kamp alanı. Hafta sonu kampları veya günübirlik piknik yapmak için ideal yerlerden biri. Kamp alanında yeme içme olanağı, kahvaltı servisi ve WC bulunmaktadır.
Telefon: 0216 727 72 23 – 0532 507 75 50
Kamp Ücreti: Kendi karavanı veya çadırıyla gelenler 150 TL. Karavan kiralama 250 TL.
Kamp Olanakları: WC, duş, ısıtma ve soğutma sistemi, piknik masaları ve karavan kiralama. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Web Sitesi: http://www.woodyville.com.tr
Belgrad Ormanı Kamp Alanı
İstanbulluların sıkça geldiği yerlerden biri de Belgrad Ormanı’dır. Burası her ne kadar yürüyüşçülerin uğrak noktası olsa da, kamp atmak için de müsaittir. Alanda alışveriş yapabileceğiniz büfe bulunmaktadır. Ayrıca WC imkânı da mevcut.
Telefon: 0212 226 13 14
Giriş Ücreti: Yaya ve bisikletli ücretsiz. Motosiklet ve ATV 8 TL, otomobil 11 TL, minibüs 35 TL, midibüs 60 TL, otobüs 110 TL.
Kamp Olanakları: Piknik masaları, mangal alanları ve çeşme. WC, elektrik ve duş imkanı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kilimli Koyu Kamp Alanı
Şile Ağva’da yer alan Kilimli Koyu kamp alanı, Karadeniz sahilinde muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan bir konumda bulunuyor. Ulaşımı kolay olan kamp alanı yeşil ve mavinin ota noktasında bulunuyor. Kampçılar ihtiyaçlarını Ağva’da indiklerinde temin edebilir. Kamp için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Kamp alanında herhangi bir işletme olmadığından WC ve duş imkânı bulunmamaktadır.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkanı bulunmamaktadır. Merkeze olan yakınlığı nedeniyle buradaki marketlerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Saklı Göl Kamp Alanı
Şile Saklıgöl’de bir yaz günü sabahına uyanmak burada insana hiç olmadığı kadar huzur verecektir. Ulaşımı kolay, doğayla başbaşa sakin bir yerde kamp atmak için oldukça uygun bir yer olan Saklıgöl, kahvaltı ve yemek için bir restoran ve WC imkânı sunmaktadır. Alışveriş için market vs. bulunmuyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Kamp alanı girişinde yer alan işletmeden yiyecek ve içecek alabilir WC ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Elektrik ve duş imkanı bulunmamaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ankara
Başkent Ankara, doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile önemli kentlerimizden biridir. Şehrin çevre yerlerinde bulunan doğal güzellikler buraya çevre yerlerden kampçıları çekiyor. Eymir Gölü, Ankara’da kamp denilince ilk akla gelen yerlerden biridir. Tabiat parklarının da çok olması nedeniyle tüm doğaseverleri hafta sonları buraya çekiyor.
- Ankara Gezilecek Yerler
- Ankara Tarihi Yerleri
- Ankara Yöresel Yemekleri
- Ankara ve Çevresinde Kamp Yapılacak 18 Yer!
Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı Kamp Alanı
Orman ve yayla içiçe harika bir yer. Tabiat parkı içerisinde arkeolojik kalıntılar da mevcut. Luviler, Hititler ve Friglerin yaşam alanı olarak düşünülen bölgede bu medeniyetlerin kullandıkları mağaralar da görülebilir.
Giriş Ücreti: Şahıs 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 67 TL, otobüs 121 TL.
Kamp Olanakları: Kamp alanı içerisinde yapılan konaklamalarda açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği verilmektedir. Ayrıca kamp alanı içerisinde birde mini market bulunmaktadır. Ortak kullanım alanlarında duş, WC ve sıcak su hizmeti verilmektedir.
Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı
Çam ağaçlarıyla kaplı olan bu gölet, kampçılar ve gezginler için tam bir doğa harikasıdır. Kamp alanı içerisinde masalar bulunmaz ve mangal yapmak yasaktır. Gölete doğru uzanan toprak yolun yanındaki yeşillik kırda oturup pikniğinizi yapabilirsiniz. Trekking ve doğa fotoğrafçılığı açısından oldukça uygundur. Parkta kamp yapmak serbesttir, alan içerisinde voleybol sahası ve oyun parkı vardır. Girişler ücretsizdir. Çamlıdere gişelerinden sonra tabelaları takip ederek parkı bulabilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Giriş Ücreti: Şahıs 7 TL, öğrenci 3,5 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 105 TL, otobüs 189 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 25 TL, misafirhane 95 TL.
Kamp Olanakları: Piknik masaları, büfe ve WC. Elektrik ve duş imkanı bulunmamaktadır. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Karagöl Milli Parkı Kamp Alanı
Ankara’ya 70 km uzaklıkta bulunan Karagöl Milli Parkı, kamp ve günübirlik çeşitli aktiviteler için oldukça iyi bir tercih. Alanında büfe, otopark, tuvalet ve piknik masaları bulunan bu parkın aynı zamanda güvenlik için ışıklandırmaları da mevcut. Ateş yakmak yasak değildir fakat kontrollü olmak gerekir. Kamp kurmadan önce izin istemelisiniz. Doğasının ve yeşilliğinin tadını çıkarabileceğiniz bu kamp alanına girerken herhangi bir ücret istenmez, otopark ve kamp alanı ücretsiz kullanılabilir. Ulaşım ise basit. Ankara merkezinden Esenboğa’ya doğru yol alırsanız yol önce Çubuklu’ya sonra da Karagöl’e çıkıyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, spor sahaları, çocuk oyun parkı, masa ve sandalye, mangal alanları ve çeşme. Elektrik ve duş imkanı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
İzmir
Ege’nin incisi İzmir, 8.500 yıllık tarihi, elverişli iklimi ve yılda 300 güneşli günün yaşandığı harika bir yerdir. Mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiz şehir birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmasının yanında doğal cazibe merkezlerinin de önemli bir üssüdür. Ege kıyılarında doğa içerisinde kamp yapabileceğiniz şahane yerleri burada bulabilmeniz mümkündür.
- İzmir Gezilecek Yerler
- İzmir Tarihi Yerleri
- İzmir Yöresel Yemekleri
- İzmir ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 47 Yer!
Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı
Deniz seviyesinden yaklaşık 850 metre yüksekte olan, Yamanlar Dağı üzerinde bulunan bu park, gün batımını izlemek için muhteşem bir manzaraya sahip. Kamp kurmak isteyenler için çadır kiralama seçenekleri de var. Kampçılar içi tuvalet mevcut ve ateş yakmak ölçülü olduğu sürece serbest. Çadır alanına giriş ücreti 22, karavan ile 29 liradır. İzmir Karşıyaka’dan Yamanlar Dağı’na doğru yol alırsanız bu harika manzaralı parkı bulabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Şahıs 8,50 TL, öğrenci 4,5 TL, Bisiklet ve mobilet 8,50 TL, motosiklet ve ATV 12,50 TL, midibüs 127 TL, minibüs 76 TL, otobüs 229 TL.
Kamp Olanakları: Restoran, çocuk oyun parkı, ortak kullanım alanında WC, çeşme ve günlük 10 TL ile mangal kiralama.
Sığacık Akvaryum Koyu Kamp Alanı
Güzelliğiyle ve mavinin en güzel tonu ile büyüleyen bu koy İzmir’in Sığacık kentinde yer alıyor. Kamp alanları biraz sınırlı da olsa bu muhteşem berrak suların aktığı koyda mutlaka bir gün geçirmelisiniz. Girişte 2 lira ödeyip duş, şezlong ve masa hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ulaşım ise basit. Seferihisar merkezinden kalkan minibüslere binip marinaya 15 dakikada inebilirsiniz.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkanı bulunmamaktadır. Belde tatil merkezinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz marketler bulunmaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Urla Demircili Koyu Kamp Alanı
Urla’ya 15 km uzaklıkta bulunan bu koy, İzmir’in gizli cenneti olarak da bilinir. Sakinliği ile kampçıların bir numaraları uğrak noktalarından biri olmuştur. Ücretsiz kamp alanından yararlanabilir, aynı zamanda bölgede yer alan çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Yakınında bulunan diğer harika koyları ziyaret edebilirsiniz. Alanda ateş yakmak yasak. Demircili Koyu’na gelmek için Urla merkezden tabelalar takip edilmelidir.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek, duş ve WC ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir cafe bulunmaktadır. Ayrıca Ada Kafe işletmesinde öğün yemeklerinizi yiyebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Delikli Koy Kamp Alanı
Bu muhteşem sakinliğe sahip olan koy, Alaçatı ile Ovacık arasında bir bölgede bulunuyor. Eşsiz manzaraya sahip olan bu koyda konaklamak için bir ücret ödemezsiniz. Deniz karşısında ateşinizi yakıp sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilir, bölgenin yerel şaraplarını deneyebilirsiniz. İzmir merkezden Alaçatı rotasını takip ederek yaklaşık olarak üç saate bu muhteşem koya varabilirsiniz.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Delikli Koy’da herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Ancak, koyun yakınlarındaki tesislerde konaklamayı düşünürseniz burada WC, duş, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Dolungaz Koyu Kamp Alanı
İzmir’in popüler duraklarından biri olan Dolungaz Koyu’nda mavi ve yeşilin muhteşem beraberliği görebilirsiniz. Denize sıfır alanda ücretsiz çadır kurup, ağaçların arasında trekking yapıp ateşinizi yakabilirsiniz. Dolungaz koyu harika bir manzaraya sahip olduğu için doğa fotoğrafları için oldukça uygundur. Karaburun ilçesine geldikten sonra Dolungaz sapağını takip ederseniz buraya ulaşabilirsiniz.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: Ateş yakılabilir, deniz ve plaj alanı. WC, elektrik, duş ve çeşme imkanı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Remzi’nin Yeri Kamp Alanı
İzmir’in Foça bölgesinde bulunan bu alandan yararlanabilmek için rezervasyon yapmak iyi bir seçenek olabilir. Denize biraz mesafesi olan bu yeşil bölgede belirli bir ücret karşılığında çadırınızı kurabilir ya da bölgede bulunan şirin bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Geceleri huzurlu olan bu kamp alanı, tam bir aile tesisleri gibi. Ayrıca yelken kullanmak isteyenler için oldukça uygun bir plajı var. Foça ilçesinden tabelaları takip ederek kolayca bu alana varabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Telefon: 0232 812 23 40
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 20 TL.
Kamp Olanakları: Elektrik, çadır kiralama, deniz kenarı, ücretsiz otopark, sıcak su ve WC. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Bursa
Bursa denilince akla yeşil tonlar gelir. Şehrin her köşesinde yemyeşil ağaçlarla var. E, şehir merkezi böyle olunca haliyle çevre yerlerin de aynı tonda olması kaçınılmaz. Özellikle Uludağ etekleri ve İznik çevresi kamp atmak için harika yerlere ev sahipliği yapıyor. Üstelik İstanbul’a kısa bir mesafede bulunuyor. Yaz ayları hafta sonu kampları için Bursa ve çevresini tercih edebilirsiniz.
- Bursa Gezilecek Yerler
- Bursa Tarihi Yerleri
- Bursa Yöresel Yemekleri
- Bursa ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 38 Yer!
Kirazlıyayla Kamp Alanı
Şehir merkezinde yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Kirazlıyayla bölgesinin eşsiz manzarası eşliğinde sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz. Bölge yakınlarında büfe, oyun alanları, piknik için masalar ve çeşmeler bulunur. İster kamp alanı ister otel bölgesinde konaklayabilirsiniz. Ateş yakmak doğal bölgeye zarar verdiği için yasak. Kamp alanı yakınlarındaki senatoryum göletini ziyaret edebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Uludağ merkezden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Bölgede alışveriş yapabileceğiniz büfe bulunuyor. Oyun alanları, piknik masaları, WC ve çeşme imkanları da mevcuttur.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Trilye Sahil Kamp Alanı
Eski bir Rum kasabası olarak da bilinen Trilye, mimarisi ve muhteşem restoranlarıyla meşhur, kamp alanı da olan bir bölgedir. Ufak bir sahili ve çadır kurmak için yine ufak şirin bir alanı vardır. Yazın keyfini çıkarabileceğiniz bu şirin bölgede ateşinizi yakıp, sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca alanda duş ve tuvalet imkânları da mevcut. Mudanya’dan bu bölgeye kalkan minibüsler yardımı ile alana gidebilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: Mangal alanları, WC, duş ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Dağyenice Göleti Kamp Alanı
Bursa merkeze 20 km uzaklıkta bulunan bu kamp alanı günübirlik piknik ve kamp için oldukça uygun. Bölgede bulunan yürüyüş ve oyun parklarında doğanın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Sakin bir kamp tercihiniz ise Dağyenice tam size göre. Ücretsiz olarak kamp kurabileceğiniz bu alanda sizin için duş ve tuvalet imkânları da bulunuyor. Nilüfer ilçesine bağlı olan bu alana ulaşım metro ve minibüs ile sağlanabiliyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 10 TL.
Kamp Olanakları: Piknik masaları, büfe, WC, elektrik. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Antalya
Antalya’nın doğal ve tarihi yerleri yerli ve yabancı insanlar için hep bir çekim merkezi olmuştur. Milli parklardan vadilere, muhteşem kanyonlardan şelalelere kadar Antalya, doğa aktiviteleri için eşsiz deneyimler sunuyor. Akdeniz’in masmavi tonu ve çam ormanlarının uyum içinde buluştuğu Antalya’nın doğal güzellikleri görülmeye değerdir.
- Antalya Gezilecek Yerler
- Antalya Tarihi Yerleri
- Antalya Yöresel Yemekleri
- Antalya ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 62 Yer!
Kaş Kamping
Zeytin ağaçları gölgesinde, denize sıfır muhteşem doğanın tadını çıkarmak isteyenler şüphesiz kendini Kaş bölgesinde buluyor. Kendi çadırınız ya da bungalov evlerde konaklayabileceğiniz bu alanda duş, tuvalet, internet gibi bir sürü hizmet sunuluyor. Bölge yakınlarında büfe ve bakkal gibi dükkânlar mevcut. Kampçılar arasında fazla popüler olan bu alana gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekir. Alana şehir merkezinden kalkan minibüslerle gelebilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Telefon: 0242 836 10 50
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 55 TL, bungalov 130 TL, kulüp odaları 275 TL.
Kamp Olanakları: Elektrik, ortak kullanımlı mutfak alanı, ortak WC ve duş ve Wi-Fi. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Web Site: http://www.kaskamping.com
Çıralı Kamping
Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı, berrak suların ve yeşilin en güzel tonlarının barındığı bu bölgede kamp yapmak çok huzurlu olacaktır. Alanda duş, tuvalet, elektrik, internet ve buzdolabı gibi çeşitli imkânlar vardır ve ateş yakmak abartılmadığı sürece serbesttir. Popülerliğinden ötürü rezervasyon yapmak gerekir. Kemer merkezden minibüsler yardımıyla bölgeye ulaşabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Telefon: 0242 825 71 86 – 0532 627 77 80
Kamp Ücreti: 4 kişiye kadar çadır yeri (çadır hariç) 75 TL, 4 kişiye kadar çadır dâhil çadır yeri 100 TL, karavan 100 TL, kendi çadırıyla gelenler 75 TL.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, su, buzdolabı, masa ve sandalye ve Wi-Fi. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Climbers Garden Kamping
Konyaaltı’nda bulunan bu kamp alanı özellikle kaya tırmanışçıları için önemli bir bölge olabilir. Tuvalet, duş, internet, sıcak su gibi hizmetler sunan bu alanda, 30 liraya çadır ya da 50 liraya bungalov evde kalabilirsiniz. Market, bar ve kafelere yakın olan bu bölgeye Konyaaltı merkezden kalkan minibüslerle gelebilir tırmanmanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Telefon: 0242 441 34 21 – 0536 723 01 75
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 35 TL, çadır kiralama (yatak ve çarşaflarıyla) 50 TL. The Land de Küçük Ev (banyo, wc, küçük mutfak, klima ve termosifon ile sucak su) 2 kişilik konaklama 220 TL.
Kamp Olanakları: Özel park alanı, WC ve duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak, yemek alanı, oturma alanı, bar, market ve özel eşyalar için kilitlenebilir dolaplar. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Web Sitesi: http://www.climbersgarden.com/tr/
Adana
Akdeniz’in doğal ve tarihi güzelliklerine ev sahipliği yapan Adana, çevresinde yer alan tabiat parkları ve çeşitli kamp alanları ile bölgenin inziva yerlerinden biridir. Hafta sonları şehrin yaz sıcaklarından kaçıp doğaya sığınmak serinletici olduğu kadar huzur da verici.
- Adana Gezilecek Yerler
- Adana Tarihi Yerleri
- Adana Yöresel Yemekleri
- Adana ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 18 Yer!
Prodoss Kamp Alanı
Adana ilinin en güzel ve doğal bölgesi olan Çukurova bölgesinde yer alan Prodoss kamp alanı mavinin ve yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğu ufak bir cennet olarak adlandırılabilir. Birçok hizmetin mevcut olduğu bu alanda güvenli bir şekilde kamp yapabilir, doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. Alan temizliğe çok önem verir ve ateş yakmak uygun değildir. Çukurova merkezden minibüslerle alana gelebilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.
Kamp Olanakları: Ateş alanı, mangal alanı ve nehir kenarı. WC, elektrik, duş ve çeşme imkanı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Aladağ Küp Şelaleleri Kamp Alanı
Küp şelalesi kamp bölgesi, havasının temiz olmasıyla gökyüzü gözlemlerine çok elverişli bir alandır. Akşamları serin geçer ve uyku tulumu gerektirebilir. Çeşme, market ve tuvalet hizmetleri bulunan bu bölgede içme suyu olarak nehir suyu da kullanılabilir. Trekking için uygun olan bu bölgede arkadaşlarınızla ateş etrafında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Küp merkezden kalkan otobüsler ile alana gidilebilir.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkanı bulunmamaktadır. Bölgeye yakın yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz yerel halka ait işletmeler bulunmaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Konya
Türkiye’nin yüzölçümü itibariyle en büyük şehri olan Konya, eski medeniyetlerin kalıntılarını en güzel örnekleriyle temsil eden büyük bir açık hava müzesidir. Sadece tarihiyle değil, şaşırtıcı derecede güzel doğal manzaralarıyla da ziyaretçilerinin gönlünü fethediyor.
- Konya Gezilecek Yerler
- Konya Tarihi Yerleri
- Konya Yöresel Yemekleri
- Konya ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!
Kocakoru Tabiat Parkı Kamp Alanı
Seydişehir ilçesine bağlı olan Kocakoru Tabiat Parkı harika manzarasının dışında insanlara piknik ve yürüyüş yapmaları için olanak sağlıyor. Kamp için izin istemeniz gereken bu bölgede tuvalet ve masa hizmeti de bulunmaktadır. Arkeolojik bakımdan zengin olan bu koruya, Seydişehir merkezden kalkan otobüslerle Taraşçı Mahallesine gelip, oradan da taksi ile ulaşabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Şahıs 7 TL, öğrenci 3,5 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 105 TL, otobüs 189 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 25 TL.
Kamp Olanakları: Çeşme ve WC. Elektrik ve duş imkanı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Yeşildağ Kamp Alanı
Konya’nın en dağlık ve yeşil yerlerinden biri olan Beyşehir, ardış ve meşe ağaçları ile kaplanmış olan kamp alanıyla size eşsiz bir görüntü sunar. Ateş yakmanın serbest olduğu bu alana çadır kurmaya giderken yanınıza su almayı unutmayın, yakınlarda market yok. Tuvalet imkânının da bulunduğu bu alanda bulunan gölde balık tutabilir, alanda yürüyüş yapabilirsiniz. Beyşehir meydandan kalkan minibüsler ile buraya ulaşabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Ateş alanı, bisiklet parkuru, WC ve ücretsiz otopark. Elektrik ve duş imkanı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kocaeli
Marmara Bölgesi’nin üçüncü büyük kenti olan Kocaeli, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile birçok turistik bölgeye ev sahipliği yapıyor. İstanbul ve Bursa gibi şehirlere olan yakınlığı burayı günübirlik ve hafta sonu kamları için ideal kılıyor. Erikli Yaylası ve Sülüklü Göl şehrin sıkça gelinen kamp alanlarından yalnızca ikisidir.
- Kocaeli Gezilecek Yerler
- Kocaeli Tarihi Yerleri
- Kocaeli Yöresel Yemekleri
- Kocaeli’de Kamp Yapılacak En İyi 33 Yer!
Erikli Yaylası Kamp Alanı
Yalova’nın Teşvikiye Beldesine bağlı olan bu alan doğanın adeta masalsı yüzünü yansıyan muhteşem bir yerdir. Kampçılar için oldukça güvenli yer olmasının yanında piknik severler ve yürüyüşçüler için de oldukça uygun bir alandır. Alanın içinde tuvalet, yiyecek alabileceğiniz büfe, su kaynakları, patika yollar ve bir sürü doğa kaynağı bulunur. Teşvikiye meydandan kalkan minibüslerle kolaylıkla bu alana gelebilirsiniz.
Telefon: 0544 353 12 29
Giriş Ücreti: 15 TL.
Kamp Olanakları: Ücretli WC ve duş hizmeti, çeşme, ücretsiz otopark, çadır ve karavan kiralama ve restoran. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Aytepe Kamp Alanı
Samanlı dağlarında olan bu kamp alanı, Soğuk dere kanyonunu içinde barındıran sarp kayalarının üstünde bulunur. Kamp alanı etrafında mağara, kanyon ve trekking rotaları bulunur. Ücretsiz kamp alanı dışında belirli bir ücret karşılığında çadırınızı kurabileceğiniz bir başka alan ve bungalov evler de mevcut. Eşsiz manzaraya sahip olan bu alanda temiz su kaynakları ve tuvalet imkânı da var. Yuvacık barajından kalkan otobüsler ile alana gidebilirsiniz.
Kamp Olanakları: Temiz su, WC, restoran, kafeterya ve mescit. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Mersin
Upuzun sahil şeridi, temiz deniz suyu, mavi bayraklı plajları ve doğal güzellikleri ile bilinen Mersin, Doğu Akdeniz kıyılarının en popüler yerlerinden biridir. Mevsimsel sıcaklığıyla da bilinen Mersin çevre şehirlerin akın ettiği bir şehir. Kanyon ve tabiat parklarının çokluğu burayı doğaseverler için adeta bir çekim merkezi yapıyor.
- Mersin Gezilecek Yerler
- Mersin Tarihi Yerleri
- Mersin Yöresel Yemekleri
- Mersin ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 33 Yer!
Cehennem Deresi Milli Parkı Kamp Alanı
Kamp için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Cehennem Deresi Mili Parkı şelalesinin yanında size eşsiz bir manzara sunuyor. Tuvalet imkânının olduğu bu bölgeye konaklamaya gelirken yanınıza su almanız tavsiye edilir çünkü doğal kaynaklar çok soğuk olabiliyor. Herhangi bir ücret talep edilmeyen bu alanda ateş yakmak serbest. Otobüslerle Sebil Yaylası’n gelip oradan yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Temiz su, WC. Yiyecek ve içecek ihtiyacı için Çamlıyayla veya Sebil Yaylası’ndan alışveriş yapabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Talat Göktepe Çamlığı Kamp Alanı
Yaklaşık 3-4 km uzunluğuna ve 500 m genişliğe sahip kumsalı ile size harika tatil olanağı sunan bu kamp alanı yeşile doymak isteyenler için iyi bir tercih olabilir. Tuvalet, duş, büfe imkânları sunan alanda konaklamak için bungalov evler de mevcut. Belirli bir ücret karşılığı alana gidip çadırınızı kurabilir ya da kiralayabilirsiniz. Merkezden kalkan minibüslerle Talat Göktepe Çamlığı alanına ulaşmak mümkün.
Giriş Ücreti: Şahıs 2, 75 TL, otomobil 6,50 TL.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 22 TL, çadır kiralama 30 TL.
Kamp Olanakları: Piknik alanı, ateş alanı, karavan alanı, market, WC, su, kafe ve çadır kiralama.
Manisa
Ege Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biri olan Manisa, köklü tarihinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de bilinir. Şehrin İzmir’e yakın olması buraya olan turistik ve doğa gezilerini sıklaştırıyor. Özellikle Spil Dağı şehrin önemli doğal çekim merkezlerinden biridir.
- Manisa Gezilecek Yerler
- Manisa Tarihi Yerleri
- Manisa Yöresel Yemekleri
- Manisa ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer!
Spil Dağı Kamp Alanı
Zirvesinden eşsiz bir şehir manzarası izleyebileceğiniz bu alan kampçıların şüphesiz favori yerlerinden biridir. Herhangi bir ihtiyacınızı giderebileceğiz imkânların olmadığı alan, sizi doğa ile iç içe bırakıyor. Kendi çadırınız ile ücretiz kamp yapabileceğiniz bu dağda harika fotoğraflar çekmek mümkün. Bu alana ulaşım ise kendi şahsi aracınız ya da taksi ile sağlanabilir.
Giriş Ücreti: Otomobil girişi ve çadır konaklama 35 TL.
Kamp Olanakları: WC, su, piknik masaları, büfe ve elektrik.
Kula Peri Bacaları Kamp Alanı
Ankara yolu üzerinde bulunan bu kamp alanı, ücretsiz çadırınızı kurabileceğiniz yerlerden birisi. Kula’ya 10 dakikalık mesafede yer alan kamp alanı, tuvalet ve büfe gibi imkânlar sunuyor. Güzel ve eşsiz bir manzaraya sahip olan bu kamp alanında sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilirsiniz. Ateş yakmanın yasak olduğu alana gelirken minibüs ya da taksi tercih edilebilir.
Kamp Olanakları: WC, duş ve market. Elektrik ve çeşme imkanı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Samsun
Samsun, limanları, nehirleri, yayla ve ormanları ile tamamıyla doğal şehirlerden biridir. Karadeniz kıyısında yer alan kent, kamp yapılacak pek çok yere ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında yemyeşil bir renge bürünen Samsun kamp yapmak için elverişli yerlerden biridir.
- Samsun Gezilecek Yerler
- Samsun Tarihi Yerleri
- Samsun Yöresel Yemekleri
- Samsun’da Kamp Yapılacak En İyi 21 Yer
Altınkum Kamping Kanarya
Kampçıların hayran kalacağı bu bölge, ziyaretçilere bar, tuvalet, büfe, duş, internet gibi birçok imkan sunuyor. İster çadırda ister motellerde konaklayabileceğiniz bu alanda tekne turlarına da katılabilirsiniz. Trekking yapmak ve fotoğraf çekmek bu bölgede en çok tercih edilen aktivitelerden biri. Ateş yakmanın yasak olduğu bu alana girerken ücret talep edilmez. Merkezden kalkan minibüslerle alana kolayca gelebilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Telefon: 0362 457 58 57 – 0533 200 73 35
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, taş ev konaklama 20 TL.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, sıcak su, masa ve sandalye. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Web Sitesi: https://www.campingkanarya.com
Samsun Karavan Kamp Alanı
Karavan Kamp Alanı, karavan ile seyahat etmeyi sevenler için muhteşem bir seçenektir. Eşsiz manzarası ve yeşilliği ile sizi kendine hayran bıraktıracak bu alana ufak bir ücret karşılığı gelip karavanınızla konaklayabilirsiniz. Tuvalet, su gibi imkânları olan alanda sosyalleşebilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Ateş yakmanın serbest olduğu bu alanda sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilir, piknik yapabilirsiniz.
Telefon: 0530 232 29 49
Kamp Ücreti: Çadır yeri 25 TL, karavan yeri 50 TL. 2 kişiden fazla her kişi için 5 TL/günlük ek ücret alınmaktadır.
Kamp Olanakları: WC, market, çeşme, ateş yakma alanları ve piknik masaları. Elektrik ve duş imkanı bulunmamaktadır.
Nebiyan Çadır Kamp Alanı
Samsun’da bulunan Nebiyan Çadır Kamp Alanı yeşile, ağaçlara kısacası doğaya doymak isteyenlerin tercih edebileceği eşsiz yerlerden biri. Ücretsiz kamp kurabileceğiniz bu alanda tuvalet, güvenlik ve büfe hizmeti mevcut fakat ateş yakmak yasaktır. Doğa yürüyüşleri için tercih edilen bu alana gelmek için merkezden kalkan minibüsleri, taksiyi ya da kişisel aracınızı tercih edebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC ve büfe. Elektrik, duş ve çeşme imkanı bulunmamaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Balıkesir
Balıkesir, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile yılın tüm ayları ziyaret edilmeye değer şehirlerden biridir. Burada dağlarda yürüyüş yapabilir, kamp atabilir, deniz tatili için gelebilir ve kaplıcalarında keyif sürebilirsiniz. Her konsepte uygun aktivite alanlarına sahip olan Balıkesir, İstanbul ve Bursa gibi şehirlere olan yakınlığıyla da bilinen özellikle şirin tatil beldeleri sayesinde pek çok yerli turistin geldiği yerlerden biridir.
- Balıkesir Gezilecek Yerler
- Balıkesir Tarihi Yerleri
- Balıkesir Yöresel Yemekleri
- Balıkesir ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 52 Yer!
Kazdağı Milli Parkı Kamp Alanı
Dünyanın oksijen yönünden en büyük kaynaklarından biri olan Kazdağları doğaseverler için oldukça harika bir seçenektir. Ücret karşılığında alana girip ister çadır ister bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Trekking, biking ve piknik aktivitelerini gerçekleştirebileceğiniz bu alanda tuvalet, su, güvenlik, büfe, duş gibi birçok imkân da bulunuyor. İlçe merkezinden minibüslerle alana gelmek oldukça kolaydır.
Giriş Ücreti: Şahıs 7 TL, öğrenci 3,5 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet ve ATV 10 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 105 TL, otobüs 189 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama (1-4 kişi) 37 TL, çadır yeri 15 TL.
Kamp Olanakları: Çeşme, WC, lokanta, büfe, çay bahçesi, yöresel ürün satış noktaları, otopark alanı, piknik alanları ve mescit.
Ayvalık Çamlık Kamping
Tertemiz denizin kenarında olan bu alana belirli bir ücret karşılığından gidip konaklayabilirsiniz. İster kendi çadırınız ister kiralanan çadırlarla kalma imkânı sunan bu alanda internet, su, duş, büfe ve güvenlik gibi imkânlar da mevcut. Ateş yakmanın yasak olduğu bu bölgede doğa yürüyüşleri yapılabilir. Ayvalık merkezden kalkan minibüsler ya da şahsi aracınız ile alana ulaşabilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Telefon: 0266 312 22 86 – 0533 559 95 08
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 40 TL.
Kamp Olanakları: Elektrik, WC, duş, Wi-Fi, buzdolabı, otopark ve güvenlik. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Web Sitesi: http://www.camlikkamping.com
İnek Obası Çadır ve Kamp Alanı
Balıkesir’in Edremit bölgesinde yer olan bu alan özellikle temiz ve sakin havasıyla bilinmektedir. Sakinlik severler için tercih edilmesi uygun olan bu alanda orman gezilerine çıkabilir ve alanda yapılan açık hava sinemasına katılabilirsiniz. Kazdağlar’ına yakın olması sebebiyle oksijen açısından zengin olan bu bölge tuvalet, duş, güvenlik gibi imkânlar sunuyor. Edremit merkezden kalkan minibüsler yardımıyla kolayca alana gelebilirsiniz.
Telefon: 0533 360 85 03 – 0507 871 77 75
Kamp Ücreti: Nisan – Mayıs dönemi kendi çadırıyla gelenler 45 TL, kahvaltı dâhil 70 TL. Haziran dönemi kendi çadırıyla gelenler 50 TL, kahvaltı dâhil 75 TL. Temmuz – Ağustos dönemi tesis çadırlarında konaklama 90 TL, kendi çadırıyla gelenler 50 TL, kahvaltı dâhil 75 TL. Bayram süresi boyunca tesis çadırlarında konaklama 100 TL, kendi çadırlarıyla gelenler 60 TL, kahvaltı dâhil 80 TL.
Kamp Olanakları: WC, duş, piknik alanları, ateş yakma alanları, güvenlik ve büfe. Elektrik imkanı bulunmamaktadır.
Web Sitesi: http://www.inekobasikamp.com
Kahramanmaraş
Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kesişim noktasında yer alan Kahramanmaraş kanyon, vadi, yayla ve tabiat parkı açısından doğaseverlere oldukça cömert davranan bir şehir. Şehir merkezine yakın çevre yerlerde çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz birbirinden güzel doğal yerler bulunmaktadır.
- Kahramanmaraş Gezilecek Yerler
- Kahramanmaraş Tarihi Yerleri
- Kahramanmaraş Yöresel Yemekleri
- Kahramanmaraş ve Çevresinde Kamp Yapılacak 18 Yer!
Başkonuş Yaylası Kamp Alanı
Kahramanmaraş’ta kamp yapılacak en güzel yerlerden biri olan Başkonuş Yaylası zirve tırmanışları, doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekmek için oldukça uygun bir yayladır. Yeşile doyabileceğiniz bu alanda tuvalet, sıcak su, odun, elektrik ve restoran imkânlarından yararlanabilirsiniz. Kahramanmaraş merkezden yola çıkıp Kayseri istikametine doğru yol alarak bu yaylaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0532 111 93 99
Giriş Ücreti: Şahıs 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil 14 TL, minibüs 40 TL, midibüs 68 TL ve otobüs 108 TL.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 15 TL, karavanda konaklama 50 TL, 1+0 orman evleri (2 kişilik) 350 TL + kahvaltı, çadır kiralama (öğrenci %50 indirimli) 30 TL, yetişkin çadır kiralama 40 TL, şehit ve gazi aileleri ücretsiz konaklayabilir.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, restoran ve elektrik. Duş imkanı bulunmamaktadır.
Web Sitesi: https://www.baskonusyaylasi.com
Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Kamp Alanı
Kahramanmaraş merkeze 40 km uzaklıkta bulunan bu yaylada, sabah erken vakitlerde yola çıkarsanız sansar, domuz ve sincap gibi hayvanları görebilirsiniz. Zengin su kaynakları ve doğa mucizelerini barındıran bu yaylada trekking yapıp fotoğraf çekebilirsiniz. Herhangi bir ücret talep etmeyen bu bölgede tuvalet ve su imkânı da bulunuyor. Gavur dağlarından kalkan minibüsler ya da şahsi aracınızla ulaşmak mümkün.
Giriş Ücreti: Yaya 3 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 6 TL, otomobil 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL, otobüs 72 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 10 TL.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, market, piknik alanları ve masa.
Aydın
Aydın, güzel doğal yerleri, milli parkları, kanyonları, ayak basılmamış koyları, berrak denizi ve gölleri ile ülkemizin en önemli turizm şehirlerinden biridir. Bafa Gölü ve Arapapıştı Kanyonu kamp severler için sıkça tercih edilen yerler arasındadır.
- Aydın Gezilecek Yerler
- Aydın Tarihi Yerleri
- Aydın Yöresel Yemekleri
- Aydın ve Çevresinde Kamp Yapılacak 26 Yer!
Arapapıştı Kanyonu Kamp Alanı
Dünyanın bize mirası, adeta cennetten bir görüntü olan bu kanyon, konaklayan insanları adeta büyüler. Aydın, Muğla ve Denizli’nin sınırları arasında yer alan bu kanyonda tekne gezintileri yapmak oldukça keyiflidir. Çadırınızı alıp kolaylıkla ücretsiz konaklayabileceğiniz bu alanda tuvalet hizmeti de bulunuyor. Çeşitli mağaraların bulunduğu bölgeye ulaşmak için şahsi araç kullanmak gerekir.
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek işletmeleri, tekne turu ve WC.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bafa Gölü Kamp Alanı
Ege bölgesinin en büyük gölü olan Bafa Gölü, doğası ve zeytinağaçları ile sıcak bir görünüme sahip. Kamp kurmak isteyenler için kocaman bir kamp alanı vardır, belirli bir ücret karşılığı alana gelip çadır kiralayabilirsiniz. Tuvalet ve su gibi imkânları olan bu alanda ateş yakmak da serbest. Trekking, biking, sandal turları gibi birçok aktitiveye açık olan bu kamp alanına Bodrum’un Milas ilçesinden belirli saatlerde kalkan minibüslere binerek ulaşabilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, ateş yakma alanları ve sandal turu. Elektrik ve duş imkanı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Önder Kamping
Kuşadası’nın en gözde kamp alanlarından biri olan Önder Kamping uygun fiyatlarda tatil yapmak için tercih edilebilir. Denize 400 metre mesafesi olan bu alanda büfe, tuvalet, sıcak su, elektrik ve güvenlik gibi birçok imkân da vardır. İster çadırınızda ister de motellerde konaklayabileceğiniz bu bölgede ateş yakmak yasaktır. Merkezden minibüs ile kolayca alana ulaşabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Kamp alanına giriş 20 TL. Aracıyla gelenler 5 TL ek ücret ödemektedir. Kamp alanında duş ve elektrik ücreti 5 TL.
Kamp Olanakları: Büfe, WC, 5 TL ücret ile duş, elektrik, buzdolabı, Wi-Fi, çadır kiralama, havuz ve güvenlik.
Tekirdağ
Akdeniz ile Karadeniz arasında geçiş noktası olan Tekirdağ, yaz turizminde popüler olan yerlerden biridir. Doğada kamp, rüzgâr sörfü ve su sporları için ideal yerlerden biri olan şehrin bilinen en iyi kamp yerlerinden biri de Uçmakdere’dir.
- Tekirdağ Gezilecek Yerler
- Tekirdağ Tarihi Yerleri
- Tekirdağ Yöresel Yemekleri
- Tekirdağ ve Çevresinde Kamp Yapılacak 29 Yer!
Çınar Kamping
Eski bir Rum köyü olan Uçmakdere’de bulunan bu kamp alanı tatil için tercih edilen sessiz, sakin ve huzurlu bir bölgedir. Belirli bir ücret karşılığında alana girebilir çadır kiralayabilir ya da kendi çadırınızla konaklayabilirsiniz. Bölgede bulunan tuvalet, su, duş imkânlarından yararlanabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Ateş yakmanın serbest olduğu bu alana Uçmakdere merkezden hareket ederek gelebilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Telefon: 0282 525 10 18
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 35 TL.
Kamp Olanakları: Otopark, elektrik, su, açık mutfak, buzdolabı, kafe, tavla, satranç, okey takımları, çamaşır makinası, mangal alanları, WC, duş ve sıcak su.
Web Sitesi: http://www.mocampcinar.com
Uçmakdere Kamp Alanı
Hafta sonu kaçamağı yapmayı sevenler için oldukça uygun huzurlu bir bölge olan Uçmakdere, konaklayan misafirlerine eşsiz bir doğa manzarası sunuyor. İster ücretli ister de ücretsiz alanlarda çadır ile konaklayabilirsiniz. Tuvalet, su, odun, duş gibi imkanlardan yararlanabilir, trekking ve biking yapabilirsiniz. Alana gelmek için şahsi araç ya da merkezden kalkan minibüsleri tercih edebilirsiniz.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, su, elektrik ve mangal alanları. Bölgede ufak bir restoran da bulunmaktadır. Restoranın elektriğinden faydalanabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sakarya
Sakarya’nın bazı harika doğal alanları Sapanca ve Serdivan’da yer almaktadır. İstanbul ve Bursa’ya olan yakınlığı nedeniyle hafta sonu doğaseverler tarafından sıkça ziyaret ediliyor, kamp ve doğa yürüyüşleri yapılıyor. Şehrin popüler kamp alanları Sülüklü Göl ve Acelle Yaylası çevresidir.
- Sakarya Gezilecek Yerler
- Sakarya Tarihi Yerleri
- Sakarya Yöresel Yemekleri
- Sakarya ve Çevresinde Kamp Yapılacak 31 Yer!
Poyrazlar Gölü Kamp Alanı
Sakarya’nın Adapazarı ilçesine 8 km uzaklıkta bulunan Poyrazlar Gölü kamp yapmak isteyenler için oldukça iyi bir seçenek. Tabiat parkı statüsünde olduğundan girişler ücretlidir. Kamp alanının yakınında Poyrazlar Tabiat Parkı’nda restoran, büfe, market ve eğlence alanları bulunmaktadır. Ayrıca piknik alanı olarak düzenlenen kısımda masa, tuvalet ve çeşme imkânı da mevcuttur. Her türlü kampın yapılabildiği alan eşsiz manzarasının yanında oldukça güvenli fakat kalabalıktır.
Konumu: Göl Kenarı
Giriş Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet 9 TL, otomobil 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL, otobüs 162 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 25 TL.
Kamp Olanakları: Çeşme, piknik alanları, çocuk oyun alanı, kır kahvesi, sezonluk lunapark, WC, çay bahçesi, büfe, mescit ve kır lokantası.
Sülüklü Göl Kamp Alanı
Bolu’nun Mudurnu ilçesine 50 km uzaklıkta bulunan Sülüklü Göl Kamp Alanı doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerlerden birisidir. Kamp alanı ücretli ancak günübirlik bir tatil için gelenlerden ücret alınmamaktadır. Kamp alanında elektrik bulunmamakta ve telefonlar çekmemektedir. Bunun yanında alanda market ve büfe gibi yerler olmadığından ihtiyaçlarınızı ilçe merkezinden ya da yol üzerindeki marketlerden alabilirsiniz. Kamp alanında yürüyüş parkurları, çeşme ve tuvalet imkânı mevcuttur.
Konumu: Göl Kenarı
Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL.
Kamp Ücreti: Çadır kiralama 25 TL, karavan kiralama 34 TL.
Kamp Olanakları: WC ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yol üzerindeki marketlerden temin edebilirsiniz.
Acelle Yaylası Kamp Alanı
Acelle Yaylası Kamp Alanı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunmaktadır. Gölün etrafında çadır kurarak muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Ormanlık bir alan olduğundan ateşiniz için yakacak ihtiyacı sorunsuzdur. Etrafında otel, restoran ve cafe bulunmamaktadır. İhtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz ya da yol üzerinden temin etmeniz gerekiyor. Tuvalet, çeşme ve güzel yürüyüş rotaları bulunmaktadır. Fotoğraf meraklılarına güzel görüntüler veren Acelle Yaylası en çok bilinen yaylalardan biri olduğundan özellikle yaz aylarında çok kalabalıktır.
Kamp Olanakları: WC, çeşme ve ateş yakma alanları. Elektrik ve duş imkanı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Muğla
Muğla’da doğal güzellikleri keşfetmek için pek çok doğasever buraya geziler düzenliyor aktiviteler yapıyorlar. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Dalaman ve Datça gibi popüler turistik yerlerin yanı sıra bölgede bulabileceğiniz muhteşem kırsal alanlar bulunuyor. Şehir doğaseverlere neredeyse her köşe başında görsel bir gösteri sunuyor.
- Muğla Gezilecek Yerler
- Muğla Tarihi Yerleri
- Muğla Yöresel Yemekleri
- Muğla ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 83 Yer!
Kamp Lotus Dalyan Kamp Alanı
Çadır ve karavanlı kamp için uygun olan Lotus Dalyan Kamp Alanı, Muğla’nın Ortaca ilçesinde ve Dalyan Gölü’nde bulunmaktadır. Kral mezarlarının karşısında yer alan kamp alanı etrafında birçok tesis bulunmaktadır. Market, otel, yurt, banyo, tuvalet gibi birçok ihtiyacı alanda bulunan yerlerden temin edebilirsiniz. Elektrik, internet sıkıntısı asla yaşatmayan kamp alanı muhteşem gölünün yanında açık havuz da bulunmaktadır. Buralar özel işletmeler tarafından yönetildiğinden ücretlidir.
Telefon: 0545 942 94 95
Kamp Ücreti: Lotus çadır konaklama 170 TL.
Kamp Olanakları: Buzdolabı, vantilatör, WC, çeşme, elektrik ve mangal alanları. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Web Sitesi: https://www.kamplotus.com
Katrancı Koyu Kamp Alanı
Muğla’nın Fethiye ilçesine 16 km uzaklığında bulunan Katrancı Koyu Kamp Alanı tüm doğaseverlerin görmesi gereken manzaralara ev sahipliği yapıyor. Alanda bulunan Tabiat Parkı kamp yapma ve denize girme fırsatı sunuyor. Giriş ücretleri kişi ya da araca göre değişiyor. Alanda masalar, yürüyüş parkurları, tuvalet ve su imkânları mevcut. Bunların yanında soyunma kabini ve elektriğe ücretsiz erişebilirsiniz, bunun için yanınızda uzatma kablosu getirmelisiniz. Alanın etrafında market, restoran ve eğlence mekânları yer alıyor.
Konumu: Koy
Giriş Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, minibüs 120 TL, otobüs 216 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 51 TL, karavan konaklama 61 TL.
Kamp Olanakları: Çadır kiralama, restoran, soyunma kabini, duş, WC, temiz su, market, piknik masaları, çamaşırhane, çocuk oyun alanı ve buzdolabı.
Eskişehir
Çoğunlukla öğrenci ve genç nüfusun yaşadığı Eskişehir, doğal güzelliği sayesinde Türkiye’de ziyaret edilecek güzel yerlerden biridir. Aktif şehir hayatının koşturmacasından uzakta doğa içerisinde kamp yapabileceğiniz çok güzel yerlere ev sahipliği yapmaktadır.
- Eskişehir Gezilecek Yerler
- Eskişehir Tarihi Yerleri
- Eskişehir Yöresel Yemekleri
- Eskişehir’de Kamp Yapılacak En İyi 20 Yer
Gürleyik Şelalesi Kamp Alanı
Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Köyü’nde bulunan kamp alanı doğa yürüyüşü, kamp ve piknik yapabileceğiniz temiz havaya sahip bir yer. Kamp alanında bulunan şelale köylüler tarafından işletilmekte bu sebeple giriş için ufak bir ücret ödemelisiniz. Bunun yanında kamp kurulması için de bir ücret ödenmeli. Bu ücret karşılığında elektrik, su ve tuvalet hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz. Köyde bakkal ve restoran bulunuyor. Yemyeşil doğada şelalenin serin suyunda yüzebilirsiniz.
Kamp Ücreti: Kamp alanı 20 TL. Yalnızca piknik alanını kullanacaklar için 10 TL.
Kamp Olanakları: WC, duş, temiz su ve elektrik. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Musaözü Tabiat Parkı Kamp Alanı
Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi sınırlarında yer alan Musaözü Tabiat Parkı Kamp Alanı ilgi çekici manzaralara ev sahipliği yapıyor. Tabiat parkı olduğundan girişi ücretlidir. Karavan ve çadır kampına müsait olan alanda doğa yürüyüşü ve olta balıkçılığı yapılıyor. Alanda büfe, tuvalet, lokanta, çeşme, mescit, mangal ocakları, çocuk oyun parkları bulunuyor. Dostlarınızla piknik yapmak ya da kamp yapmanın çok keyifli olacağı alanda karaçam, meşe ve söğüt gibi birçok yeşillik bulunuyor. Kamp alanı bekçiler tarafından korunuyor.
Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 10 TL, karavan konaklama 17 TL, 4 yataklı kır evi 100 TL.
Kamp Olanakları: Büfe, çocuk oyun alanı, kır lokantası, WC, havuz ve mescit.
Trabzon
Tarihi çok eski zamanlara uzanan Trabzon, Doğu Karadeniz’de yer alan kültürel ve doğal zenginliklerin merkezidir. Yeşil ve mavinin en nadir manzaralarına sahip olan kent, çok popüler ve önemli bir turizm şehridir. Zengin tarihi ve kültürünü, yayla turizmi ve doğa aktiviteleri tamamlıyor.
- Trabzon Gezilecek Yerler
- Trabzon Tarihi Yerleri
- Trabzon Yöresel Yemekleri
- Trabzon ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 26 Yer!
Uzungöl Kamp Alanı
Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl Kamp Alanı eski yeşilliğini betonlaşıp kaybetse de en çok tercih edilen piknik ve kamp alanlardan birisidir. Burada kamp işletmesi olmadığından her yerde ücretsiz kamp yapabilirsiniz. Kamp alanında tuvalet ve duş imkânı bulunmuyor. Yakınlarda işletmeler mevcut. Burada market alışverişi yapabilirsiniz. Su ihtiyacını yol üzerindeki çeşmelerden karşılayabilir, kamp alanında ateş yakabilirsiniz. Elektrik hizmeti de kamp alanında bulunmuyor. Eşsiz manzarası için karavanınız ve çadırınızla konaklayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Kamp alanı bölgesinde yer alan işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamanın yanı sıra elektrik, WC ve İnternet hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Livera Kamping
Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan Livera Kamping doğa ile iç içe ve sakin bir tatil isteyenleri tercih ettiği muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan bir kamp alanı. Çadır kampı yapmaya müsait alan ücretlidir. Bunun yanında kampta özel işletmeler tarafından yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı, kuş gözlemciliği, kano- rafting gibi doğada kalma aktiviteleri yapılmaktadır. Etrafında market, restoran gibi alışveriş merkezleri mevcuttur. Elektrik, su ve internet imkânları mevcuttur.
Telefon: 0532 230 25 99
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelen yetişkinler 35 TL, öğrenci 30 TL. Kendi büyük karavanıyla gelenler için 80-100 TL, küçük karavan 60-80 TL. Otantik oba çadırlarında tek kişi konaklama 80 TL, öğrenci ve gruplar 70 TL.
Kamp Olanakları: Elektrik, su, Wi-Fi, büfe. Kamp alanı yakınında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe bulunmaktadır.
Web Sitesi: http://www.liveracamping.com
Hıdırnebi Yaylakent Kamp Alanı
Trabzon Akçaabat’ta yer alan Hıdırnebi Yaylakent Kamp Alanı benzersiz doğa manzarasına sahip bir yamaçta yer alıyor. Yeşilin her tonunu barındıran alanda birçok tesis bulunuyor. Harika bir kamp deneyimi sunan alanda istediğiniz her yere ücretsiz olarak çadır kurabilir, daha önceden ateş yakılmış alanlarda ateş yakabilirsiniz. Alanda tuvalet ve duş imkânı bulunmuyor. Bunun yanında market de bulunmadığından ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. Etrafında bulunan tesislerde bungalovlarda ücretli olarak konaklayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Kamp alanına gelmeden önce yol üzerinde yer alan büfelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Malatya
Tarihi ve kültürel açıdan son derece zengin bir yer olan Malatya aynı zamanda doğal güzellikleriyle de görülmeye değerdir. Şehrin en popüler kamp yerleri arasında Pınarbaşı Orduzu ve Tohma Kanyonu yer almaktadır.
- Malatya Gezilecek Yerler
- Malatya Tarihi Yerleri
- Malatya Yöresel Yemekleri
- Malatya ve Çevresinde Kamp Yapılacak 10 Yer!
Orduzu Pınarbaşı Kamp Alanı
Malatya – Elazığ karayolu üzerinde 5. kilometrede yer alan Orduzu Pınarbaşı Kamp Alanı Malatya’nın en ilgi çeken kamp alanlarından biridir. Doğa yürüyüşü severlerin ya da dostlarla oturup sohbet edenlerin durağı olan alanda bir gölet bulunmaktadır. Kamp alanı tabiat parkı olduğundan girişler ücretlidir. Çeşitli kuş türleri ve evcil hayvanı barındıran alanda mangal yapmak mümkündür. Etrafında belediyenin tesisleri yer almakta, elektrik, su ve tuvalet imkânı bulunmaktadır. Market alışverişinizi şehir merkezinden yapabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL.
Kamp Olanakları: Elektrik, WC, su ve piknik masaları. Kamp alanı çevresinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için büfe bulunmaktadır.
Tohma Kanyonu Kamp Alanı
Malatya’nın Darende ilçesinde yer alan Tohma Kanyonu Kamp Alanı doğa tutkunlarının en sevdiği yerlerden biridir. Girişlerin ücretsiz olduğu alanda çadır kampı imkânı sunuluyor. Saklı cennet olan alanda piknik ve mangal alanları bulunuyor. Kamp alanının etrafında lokanta bulunuyor. Kamp alanında rafting, doğa yürüyüşü, tırmanış ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler yapılabilir. Alanda su, tuvalet ve duş imkânı var ancak elektrik için tesislerdeki mekânlardan yararlanmanız gerekiyor. Belediye tarafından korunan alan tamamen güvenlidir.
Konumu: Çay Kenarı
Kamp Olanakları: Piknik ve mangal alanları, çeşme. WC, duş, elektrik ve İnternet için kamp alanındaki tesislerden yararlanabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Afyonkarahisar
Şifalı suları ve ünlü kaplıcaları ile bilinen Afyonkarahisar, turizm açısından öne çıkan muazzam yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Dağlarla çevrili olağanüstü doğak yerler ile çevrili şehir, çam ormanlarına, derelere ve göllere ev sahipliği yapıyor. Frig Vadisi ve Eber Gölü özellikle doğal güzelliği görmek ve kamp yapmak için en güzel yerler arasındadır.
- Afyonkarahisar Gezilecek Yerler
- Afyonkarahisar Tarihi Yerleri
- Afyonkarahisar Yöresel Yemekleri
- Afyon ve Çevresinde Kamp Yapılacak 11 Yer!
Frig Vadisi Kamp Alanı
Afyonkarahisar’da bulunan Frig Vadisi Kamp Alanı çok geniş bir alana yayılan Frig Vadisi’nde kamp yapmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin uğrak yeridir. Vadide Friglere ait çeşitli eserler vardır. Kamp alanının hemen yanında bir göl yer almakta. Kültürel ve doğal miraslarla çevrili alana gelmeden market ve su alışverişinizi yapmalısınız. Kamp alanında tuvalet, elektrik ve duş imkânı bulunmamaktadır.
Kamp Olanakları: Vadi çevresinde yer alan işletmelerden WC, duş, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Eber Gölü Kamp Alanı
Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde bulunan Eber Gölü Kamp Alanı balık tutmayı sevenlerin en çok ziyaret ettiği yerlerdendir. Göl etrafına ücretsiz olarak hem çadır hem de karavan kampı kurabilir, göl etrafında güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Gölde sazan ve turna balıklarını avlayarak mangal yakabilirsiniz. Kamp alanında yerleşim yeri bulunmadığından market, su, elektrik gibi her türlü ihtiyacınızı yanınızda götürmelisiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Göl çevresindeki yerleşim yerlerinden WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı
Afyonkarahisar merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı yeşil doğası ile kamp ve piknik yapmayı sevenlerin tercih ettiği mekânlardan biridir. Tabiat parkı olduğundan girişler ücretlidir. Kamp alanında büfe, çardaklar, masa, çeşme ve tuvalet imkânı vardır. İyi doğa yürüyüşleri yapılabilen alanda bir gölet bulunuyor. Ateş yakılabilen alanın yanında gölette olta balıkçılığı da yapılabiliyor. Güvenli bir kamp imkânı sunulan alanda karavan kampı da yapılabilir.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, büfe, kamelyalar, çocuk oyun alanı ve otopark yeri.
Giriş Ücreti: Araç giriş ücreti 5 TL.
Elazığ
Elazığ doğal güzelliğini Hazar Gölü’ne ve Hazarbaba Dağı’na borçlu desek sanırım yanlış bir tanım yapmamış oluruz. Kışı ayrı, yazı ayrı güzel olan Elazığ’da özellikle Hazar Gölü ve çevresi ile Sivrice ilçesi kırsal alanlarında kamp yapabileceğiniz harika yerler bulunuyor. Üstelik Hazar Gölü manzaralı!
- Elazığ Gezilecek Yerler
- Elazığ Tarihi Yerleri
- Elazığ Yöresel Yemekleri
- Elazığ’da Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer
Hazargölü Tabiat Parkı Kamp Alanı
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı tabiat ana ile iç içe olmak için en güzel yerlerden biridir. Hazar Gölü etrafında çadır ve karavan kampı imkânı sunan alanda tesis, otel, lokanta, market ve tuvalet bulunmaktadır. Tabiat parkı olduğundan ücretlidir. Günübirlik piknik yapmak, güzel doğa fotoğrafı çekmek ve balık tutmak isteyenler tarafından da tercih edilen alanda plaj, spor tesisi, kır lokantası, otopark, kafe, çeşme bulunmaktadır.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, çay bahçesi, göl, kır lokantası, kamelya, büfe, kamp alanı, bekçi evi, mangal yakılabilir alanlar, kır evi, bisiklet yolu, giriş kontrol noktası, piknik alanı ve piknik masaları, yüzme, doğa yürüyüşü, çadır konaklama yerleri ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL, 4 kişilik çadır yeri (günlük) 14 TL, karavan yeri (günlük) 20 TL, 2 yataklı kır evi 135 TL, 3 yataklı kır evi 165 TL ve 4 yataklı kır evi 200 TL.
Web Sitesi: http://hazargolu.tabiat.gov.tr/
Plajköy Gazino ve Dinlenme Tesisi Kamp Alanı
Elazığ’ın Sivrice ilçesinin Hacıbey mevkiinde yer alan Plajköy Gazino ve Dinlenme Tesisi Kamp Alanı Hazar Gölü çevresinde kamp yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerdendir. Berrak suyu ve muhteşem plajı ile doğa tutkunlarına harika manzaralar sunan alanda hem karavanlı hem de çadırlı kamp yapabilirsiniz. Kamp alanında market, su, tuvalet ve elektrik imkânı bulunmaktadır. Alan mangal yapmaya uygundur. Belediye tesisleri olduğundan güvenlidir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Market, su, WC ve elektrik.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çanakkale
Güzelliğini Marmara ve Ege Denizi’nden alan Çanakkale, yüzyıllar boyunca süren medeniyetin izleri nedeniyle adeta bir açık hava müzesi gibidir. Bunun yanı sıra, çok güzel doğal alanlara ev sahipliği yapıyor. Tatil beldelerinin çoğu denize kıyı ve kırsal alanı kaplıyor. Özellikle yaz aylarında kamp yapmak burada bambaşka olur.
- Çanakkale Gezilecek Yerler
- Çanakkale Tarihi Yerleri
- Çanakkale Yöresel Yemekleri
- Çanakkale ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 58 Yer!
Batık Gemi Kamp Alanı
Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde bulunan Batık Gemi Kamp Alanı, Beylik Koyu’nun doğal güzellikleri içerisinde yer almaktadır. Kamp alanının istediğiniz yerinde hem çadır hem de karavan kampı kurabilirsiniz. Oldukça güzel bir plaj bulunuyor. Kamp alanında tuvalet mevcut. Market alışverişini yol üzerinden ya da şehir merkezinden yapmanız gerekmektedir çünkü alanda büfe ve restoran yoktur. Bunların yanında kamp alanında elektrik, su ve internet imkânı bulunmamaktadır.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. Elektrik, duş ve soyunma kabinleri gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Poseidon Kamp Alanı
Çanakkale Küçükkuyu’da yer alan Poseidon Kamp Alanı Assos Sahili boyunca kamp yapabileceğiniz yeşil ile maviyi birleştiren güzel yerlerden biridir. Hem günübirlik hem de kamp severlerin tercih ettiği bir alan olduğundan özellikle yaz aylarında kalabalık oluyor. Hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları mevcut. Yakınında birçok tesis yer alıyor. Elektrik, duş, tuvalet ve market ihtiyacını alandan karşılayabilirsiniz. Kamp alanında kontrollü bir şekilde ateş yakılabilir.
Telefon: 0532 747 65 26
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 140 TL (2 gece), kendi karavanıyla gelenler 150 TL (2 gece), poseidon çadır 180 TL (2 gece).
Kamp Olanakları: Restoran, sıcak duş, WC, elektrik, Wi-Fi, kamp ateşi ve şezlong.
Web Sitesi: https://www.poseidoncamping.com
Isparta
Göller Yöresi bölgesinde yer alan Isparta, Eğirdir, Kovada ve Gölcük Gölleri ile Kızıldağ Milli Parkı sayesinde zengin flora ve fauna’ya sahip. Şehrin en yüksek tepesi Davraz Dağı, doğaseverler için doğa yürüyüşleri, su sporları ve kamp olanaklarını fazlasıyla sunuyor. Ayrıca milli park, kanyon ve gölleri ile kamp yapmaya müsait pek çok doğa manzaralı yerler bulunmaktadır.
- Isparta Gezilecek Yerler
- Isparta Tarihi Yerleri
- Isparta Yöresel Yemekleri
- Isparta’da Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer
Kızıldağ Milli Parkı Kamp Alanı
Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine 5 km uzaklıkta yer alan Kızıldağ Milli Parkı Kamp Alanı bol oksijenin ve muhteşem doğanın keyfini çıkartmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerdendir. Karavan kampına elverişsiz olan alanda çadırlarda kamp yapmak için küçük bir ücret alınıyor. Çeşitli ve endemik bitki türlerinin yer aldığı kamp alanında belirlenen taş ocaklar dışında ateş yakmak yasaktır. Elektrik, tuvalet imkânı mevcut ancak market alışverişini şehir merkezinden yapmalısınız.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, gölet alan, yürüyüş ve bisiklet parkuru, piknik alanları ve piknik masaları, dere, kameriyeler, orman yolları, mağara, çadır ve bungalov konaklama yerleri, kaya tırmanışı, kanyoning, manzara seyir, kuş gözlemciliği, botanik gezisi, fırın ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 162 TL.
Çadır yeri 40 TL, 4 kişilik çadır konaklama 100 TL, konteyner ev 150 TL, hafta içi tek kişilik bungalov konaklama 100 TL, 2 kişi 200 TL, 3 kişi 290 TL, hafta sonu tek kişilik bungalov konaklama 120 TL, iki kişi 240 TL ve üç kişi 350 TL.
Telefon: 0544 316 22 11
Web Sitesi: http://www.kizildagmilliparki.com/
Bedre Koyu Kamp Alanı
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan Bedre Koyu Kamp Alanı günübirlik ziyaretçilerin en çok tercih ettiği alanlardan biridir. Çadır ve karavan kampına müsait olan alanda bir adet plaj bulunuyor. Temiz havası ve berrak suyu ile tam bir cennet olan alanda tuvalet, su, elektrik ve duş imkânı bulunuyor. Market alışverişinizi kamp alanına yakın olan Bedre Köyü’nde yapabilir ya da yanınızda götürebilirsiniz. Belediye tarafından işletildiğinde girişler ücretlidir.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, duş, market, piknik alanları, yürüyüş parkurları, gölet ve yüzülebilir alan, çadır ve karavan kamp yerleri ve otopark alanı.
Giriş Ücreti: 5 TL
Altınkum Plajı Kamp Alanı
Isparta Eğirdir’de yer alan Altınkum Plajı Kamp Alanı yaz aylarında daha çok tercih edilen harika manzaralı alanlardan biridir. Muhteşem bir doğaya sahip olan kamp alanında karavan veya çadır kampı kurabilirsiniz. Bunun yanında alanda duş, tuvalet, güvenlik hizmeti bulunuyor. Kamp kurmak ücretlidir. Market alışverişinizi yakındaki büfe ve marketlerden yapabilirsiniz. Kamp alanının yakınında özel işletmelerin bungalovlarında da konaklayabilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 20 TL. Otomobil otopark ücreti 10 TL.
Kovada Gölü Kamp Alanı
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yer alan Kovada Gölü Kamp Alanı Kırıntı mevkiinde yer alıyor. Milli park olduğundan girişler ücretlidir. Hafta sonları göl günübirlikçi akınına uğradığından karavan ya da çadırınızı sahile biraz uzak bir yere kurmanız daha sakin bir kamp yapmanızı sağlayacaktır. Kamp alanında alışveriş imkânı bulunmadığından şehir merkezinden ya da yol üzerindeki marketlerden ihtiyaçlarınızı almalısınız. Kamp alanında elektrik, su, masa ve tuvalet imkânı bulunuyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, gölet alan, yürüyüş ve bisiklet parkuru, piknik alanları ve piknik masaları, dere, orman yolları, çadır konaklama yerleri, manzara seyir, kuş gözlemciliği, doğa müzesi, kafeterya, yağmur barınakları, iskeleler ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Yetişkin 7 TL, öğrenci 3,5 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL ve midibüs 112 TL.
Aksaray
Aksaray’ın görkemli doğal manzaralarından biri olan Hasan Dağı burayla özdeşleşen harika bir yerdir. Eski bir yanardağ olan Hasan Dağı çevresi itibariyle doğa yürüyüşü ve dağcılık için harika olanaklar sunuyor. Ayrıca Ihlara Vadisi ve Melendiz Deresi doğaseverler için çok güzel kamp olanakları sunuyor.
- Aksaray Gezilecek Yerler
- Aksaray Tarihi Yerleri
- Aksaray Yöresel Yemekleri
- Aksaray’da Kamp Yapılacak En İyi 9 Yer
Ihlara Vadisi Kamp Alanı
Aksaray ili merkezine 35 km uzaklıkta Güzelyurt ilçesinde bulunan Ihlara Vadisi Kamp Alanı karavan ve çadır ile kamp yapmak isteyenlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerdendir. Kamp alanı Kapadokya’ya oldukça yakın olduğundan benzersiz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Kamp alanında tuvalet, duş, elektrik ve internet imkânları bulunuyor. Ihlara Vadisi’ne girişte müze kartınız varsa ücretsiz ancak yok ise para ödemelisiniz. Kamp alanında restoran ve otopark hizmeti de bulunuyor. Ateş yakmak ve sigara içmek yasaktır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı vadi çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Çadır konaklama 20 TL. Otomobil otopark ücreti 7 TL.
Sultanhanı Kamping
Aksaray merkeze 35 km uzaklıkta olan Sultanhanı Kamping Ihlara kasabasındadır. Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Ihlara Vadisi’nde yer alan kamp alanı eşsiz manzarası ile kamp severlerin en çok tercih ettikleri yerlerdendir. Kamp alanında duş, tuvalet, su, elektrik ve market imkânı bulunmaktadır. Alanda ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Kamp alanına girişler ücretlidir.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, uzatma kablolu priz, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı, çadır ve karavan konaklama yerleri, bahçe ve dinlenme alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 80 TL.
Telefon: 0542 818 31 17
Web Sitesi: https://sultanhan-camping-pansion.business.site/
Instagram: https://www.facebook.com/kervansaraycampingpansion/
Edirne
Edirne’nin tüm tarihi yerleri, doğal harikaları ve güzellikleri, burayı keşfetmek isteyen insanlar için iyi fırsatlar sunuyor. Şehrin en dikkat çeken doğal yerleri Meriç ve Tuna Nehirleri, Gala Milli Parkı, Enez Dalyan Gölü, Erikli ve Enez Plajı ile Danişment Doğa Parkı’dır. Tarihi eserleri, ormanları ve daha fazlasını keşfedebilirsiniz.
- Edirne Gezilecek Yerler
- Edirne Tarihi Yerleri
- Edirne Yöresel Yemekleri
- Edirne ve Çevresinde Kamp Yapılacak 18 Yer!
Ömür Kamping
Edirne Kırklareli Yolu üzerinde İskender Köyü’nde yer alan Ömür Kamping karavan ve çadır kampına uygundur. Kamp alanı ücretli olup duş, su, elektrik ve tuvalet imkânı sunulmaktadır. Güzel bir doğa manzarasına ev sahipliği yapan kamp alanında küçük bir büfe bulunuyor, ihtiyaçlarınızı Edirne ili merkezinden karşılamanız daha iyi olacaktır. Kamp alanında mangal yapıp arkadaşlarınızla hoş vakit geçirebilirsiniz.
Telefon: 0549 456 66 87
Kamp Olanakları: WC, duş, su, elektrik, kafe, piknik ve mangal alanları.
Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Yukarıdaki telefon numarasını arayarak işletmeden güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.
Esentepe (Dama) Kamp Alanı
Edirne ili Keşan ilçesinde Enez mevkiinde yer alan Esentepe bir diğer adıyla Dama Kamp Alanı Saroz Körfezi kıyısında bulunuyor. Sessiz sakin bir tatil isteyen kampçılar hem karavan hem de çadır kurabilirler. Kamp alanında özel işletmeler de bulunuyor. Market, cafe, duş ve tuvalet imkânı vardır. Kamp alanı ücretli olup oldukça güvenlidir. Ateş yakmak kontrollü olmak şartı ile serbesttir.
Telefon: 0533 722 63 53 – 0533 254 57 48
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler, çadır kiralama ve barakalarda kamp olarak üç farklı fiyat seçeneği bulunmaktadır. Sezonluk olarak değişen güncel fiyatları Dama Kamp Alanı web sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, duş, kafe, market ve baraka kiralama.
Web Sitesi: https://www.damakampalani.com
Denizatı Kamping
Edirne’nin Enez ilçesine 20 km uzaklıkta yer alan Denizatı Kamping Saroz Körfezi’nin eşsiz manzarasında çadır ve karavan kampı yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerdendir. Kamp alanında özel işletmeler vardır ve market, su, elektrik imkânı sunulmaktadır. Kamp alanı ücretlidir. Bunların yanında tuvalet ve mangal imkânları mevcuttur. Mavi ve yeşili bir arada bulunduran kamp alanı hem dostlarla hem de aile ile kalınabilecek güzel yerlerdendir.
Telefon: 0542 216 80 84 – 0533 351 10 95
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler Pazartesi – Cuma 60 TL, Cumartesi – Pazar 70 TL. Çadır kiralama Pazartesi – Cuma 90 TL, Cumartesi – Pazar 110 TL. Kulübelerde konaklama Pazartesi – Cuma 60 TL, Cumartesi – Pazar 110 TL.
Kamp Olanakları: WC, duş, su, elektrik ve mangal alanları. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Düzce
Düzce, doğaseverler için tam bir cennet. Her mevsim ziyaret edilmeye değer yerlerden biri olan Düzce’de kamp atabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Kamp yaparak şehrin gürültüsünden izole bir şekilde doğada yalnız kalabilir dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Özellikle doğa yürüyüşü, rafting, safari gibi doğa sporları ile ilgileniyorsanız Düzce tamda aradığınız şehirdir.
- Düzce Gezilecek Yerler
- Düzce Tarihi Yerleri
- Düzce Yöresel Yemekleri
- Düzce ve Çevresinde Kamp Yapılacak 34 Yer!
Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yer alan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı doğa yürüyüşü ve kamp severlerin en çok tercih ettiği yerlerdendir. Tabiat parkı olduğundan girişler ve kamp alanları ücretlidir. Kamp alanında market bulunmadığından alışverişinizi yakındaki köyden yapabilirsiniz. Çeşme, elektrik, tuvalet ve mescit imkânı mevcuttur. Alanda belirlenen şöminelerde ateş yakabilirsiniz. Bunların yanında özel işletmelerin hobbit ve bungalov evlerinde de konaklayabilirsiniz. Kamp alanı yakınında restoran vardır.
Kamp Olanakları: Çeşme, mescit, seyir terası, orman köşkü, kamelya, büfe, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan konaklama yeri, piknik alanı ve piknik masaları, WC, yöresel ürün satış noktaları ve kır lokantası.
Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL, otobüs 135 TL, 1 ünite çadır 30 TL, 1 ünite karavan 40 TL, 2 yataklı kır evi 155 TL, 3 yataklı kır evi 180 TL, 4 yataklı kır evi 225 TL ve 5 yataklı kır evi 250 TL/günlük.
4 kişilik çadır konaklama 80 TL, 5 kişilik çadır konaklama 100 TL, 5 kişilik çadır kiralama 120 TL ve karavan konaklama 60 TL. Elektrik ve su dâhildir.
Telefon: 0530 685 02 81
Web Sitesi: http://www.guzeldereselalesi.com/
Facebook: https://www.facebook.com/golyakaguzeldereselalesi/
Kurugöl Tabiat Parkı Kamp Alanı
Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi sınırlarında bulunan Kurugöl Tabiat Parkı Kamp Alanı hem kampçılar hem de bisiklet tutkunları için uygun bir yerdir. Çadır ve karavan kampları ücretsizdir. Kamp alanında herhangi bir tesis yoktur bu sebeple market alışverişinizi ilçe merkezinden ya da yol üzerindeki marketlerden yapabilirsiniz. Alanda tuvalet, duş ve elektrik de bulunmamaktadır. Oldukça sakin ve güzel göl manzarasında mangal yaparak arkadaşlarınızla hoş vakit geçirebilirsiniz.
Konumu: Göl Kenarı
Giriş Ücreti: Şahıs 3 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil ve kamyonet 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL, otobüs 81 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 25 TL, karavan konaklama 34 TL, 2 yataklı kır evi 120 TL, 3 yataklı kır evi 140 TL, 4 yataklı kır evi 160 TL, 5 yataklı kır evi 200 TL.
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki büfelerden temin edebilirsiniz.
Kastamonu
Kastamonu özellikle Osmanlı İmparatorluğu için önemli kentlerden biriydi. Burada Osmanlı mimarisinden birçok eser görebilmek mümkündür. Karadeniz’e uzun bir kıyısı olan Kastamonu şehri aynı zamanda doğal manzaralarıyla da ziyaretçilerini büyüler nitelikte.
- Kastamonu Gezilecek Yerler
- Kastamonu Tarihi Yerleri
- Kastamonu Yöresel Yemekleri
- Kastamonu’da Kamp Yapılacak En İyi 18 Yer!
Gideros Koyu Kamp Alanı
Kastamonu ilinin Cide ilçesinde bulunan Gideros Koyu Kamp Alanı benzersiz bir doğaya sahiptir. Alanda hem ücretli hem de ücretsiz kamp yapabileceğiniz yerler mevcuttur. Alanda bir özel işletme bulunmaktadır ve buradan elektrik, su, internet ve tuvalet hizmeti alabilirsiniz. Market alışverişi için bir büfe bulunmakta ancak kapsamlı bir alışveriş için yol üzerindeki marketleri tercih edebilirsiniz. Etrafta bulunan kuru odunlarla ateş yakabilirsiniz. Hem karavan hem de çadır kampına müsaittir.
Konumu: Koy
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Küre Dağları Milli Parkı Kamp Alanı
Küre Dağları Milli Parkı hem Bartın hem de Kastamonu illeri sınırlarında yer alıyor. Bartın Arıt, Ulus, Amasra ve Kurucaşile ilçelerinden milli parka girebilirsiniz. Kastamonu Pınarbaşı, Azdavay, Şenpazar ve Cide ilçelerinden de giriş mümkündür. Yaban hayatı bakımından en zengin yerlerden olduğundan dikkatli kamp yapmalısınız. Kamp alanında bir işletme bulunmadığından tuvalet, elektrik, su ve internet imkânı bulunmuyor. Alışveriş için şehir merkezlerindeki marketleri tercih edebilirsiniz. Milli park olduğundan giriş ücretlidir.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, kır evi, seyir terası, yürüyüş yolu, yöresel ürün satış noktaları, otopark alanı, büfe, mescit, kamp alanı, gezi rotası, tırmanma parkuru, bisiklet yolu, lokanta, konaklama tesisi, piknik alanları ve piknik masaları, dere, orman yolları, sosyal tesisler ve seyir noktası.
Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL. 1 ünite çadır (günlük) 25 TL, 1 ünite karavan (günlük) 33 TL.
Web Sitesi: http://kuredaglari.tabiat.gov.tr/
Uşak
Köklü kültürü, doğal güzellikleri, dost canlısı insanları ve birçok turistik yere evsahipliği yapan Uşak, binlerce yıllık tarihi ve doğal manzaraları ile Türkiye’nin önemli kentlerinden biridir. Şehir merkezinde birçok tarihi ve ve kalıntılar bulunuyor. Yalnızca tarihi yerler değil, burası doğal güzellikleriyle de görülmesi gereken bir yer. Tercihiniz kamp yapmak ise şehrin çevre yerlerinde bulunan kanyon ve yaylalarda keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.
- Uşak Gezilecek Yerler
- Uşak Tarihi Yerleri
- Uşak Yöresel Yemekleri
- Uşak’ta Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer!
Ulubey Kanyonları Kamp Alanı
Uşak il merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Ulubey Kanyonları Kamp Alanı dünyanın en büyük ikinci kanyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Kanyonun etrafında ve içinde çadır kurulacak birçok yer bulunmaktadır. Karavan kampına elverişli değildir. Market alışverişinizi il merkezinden yapmalısınız çünkü etrafta hiçbir alışveriş yeri yoktur. Su, elektrik, duş, tuvalet ve internet imkânı bulunmamaktadır. Dikkatli olmak şartı ile ateş yakmak serbesttir. Kamp ücretsizdir.
Kamp Olanakları: Piknik alanları, akarsu köprüsü, giriş kontrol noktaları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp yerleri. WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Kişi başı 3 TL. Cam teras giriş ücreti 7,5 TL ve ters ev giriş ücreti 10 TL.
Web Sitesi: http://ulubeykanyonu.tabiat.gov.tr/
Çamsu Yaylası Kamp Alanı
Uşak ili sınırlarında yer alan Çamsu Yaylası Kamp Alanı özellikle kış kampçılarının tercih ettiği en bakir bölgelerden. Afyon – İzmir karayolu üzerinde yer alan bölgede huzuru arayanların merkezi olmaktadır. Mayıs ayına kadar karla kaplı olan alanda birçok kuş türü ve bitki çeşitliliği bulunuyor. Kamp alanına gitmeden il merkezinden market alışverişinizi yapmalısınız çünkü bölgede herhangi bir tesis bulunmuyor. Bolca su kaynağı mevcut olduğundan su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Tuvalet, duş ve elektrik imkânı yoktur.
Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları. WC, duş ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kırklareli
Yüzyıllardır bir geçiş rotası olan Kırklareli, muhteşem doğal yapısıyla büyüleyen bir şehirdir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra değerli kültürel anıtlara sahiptir ve çeşitli medeniyetlerin izlerini taşır. Yemyeşil ormanlarıyla oksijen kaynağı olan Kırklareli, avlılıkta iyi bilinen bir şehirdir.
- Krıklareli Gezilecek Yerler
- Kırklareli Tarihi Yerleri
- Kırklareli Yöresel Yemekleri
- Kırklareli’nde Kamp Yapılacak En İyi 19 Yer!
İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı
Kırklareli ilinde İğneada’da bulunan Longoz Ormanları Kamp Alanı deniz ve gölün birleştiği ve eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan oldukça hoş bir yer. Çadır ve karavan kampına uygun olan alanda hem ücretli hem de ücretsiz yerler bulunuyor. Bölgede duş imkânı yoktur, tuvalet ve su bulunmaktadır. Kamp alanı yakınında küçük bir bakkal bulunmaktadır ancak kapsamlı alışveriş için merkezden alışveriş yapmalısınız. Kontrollü bir şekilde ateş yakmak serbesttir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, dere, gölet alan, olta balıkçılığı, kameriyeler ve ziyaretçi tanıtım merkezi. WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet 12 TL, otomobil 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 96 TL ve otobüs 162 TL.
Web Sitesi: http://igneada.tabiat.gov.tr/
Balaban Kamp Alanı
İstanbul Arnavutköy’e 17 km uzaklıkta yer alan Balaban Kamp Alanı gürültü şehirden kaçıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça güzel bir yer. Hem orman hem de gölle iç içe bir kamp alanı olan yerde ücretsiz olarak konaklayabilirsiniz. Etrafta işletme olmadığından temel ihtiyaçlarınızı yakın köyden ya da yol üzerindeki marketlerden temin edebilirsiniz. Hem karavan hem de çadır kampına uygundur. Kamp alanında tuvalet, duş ve elektrik imkânı bulunmuyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Beğendik Koyu Kamp Alanı
Kırklareli İğneada’da bulunan Beğendik Koyu Kamp Alanı doğa yürüyüşü severlerin ve kampçıların en sevdiği yerlerden biridir. Oldukça temiz bir koy olan Beğendik Koyu’nda ücretsiz olarak hem karavan hem de çadır kampı yapabilirsiniz. Market alışverişinizi Beğendik merkezde ya da İğneada’da yapmalısınız çünkü alan etrafında işletme bulunmuyor. Elektrik yok anca su ve tuvalet imkânı mevcuttur. Kontrollü bir şekilde ateş yakmak serbesttir.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: Kamp alanına yakın yerleşim yerinden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize
Karadeniz’in doğu sahilinde yer alan Rize, coğrafi yapısı ve iklimi ile doğal aktivitelerin cenneti olarak tanımlanabilir. Dağlar, vadiler, nehirler, buzul gölleri, ormanlar ve yaylalar burada fazlasıyla var. Doğaseverler için eşsiz bir yer olan Rize, ziyaretçilerine şaşırtıcı manzaralar ve doğal cazibe merkezleri sunmaktadır.
- Rize Gezilecek Yerler
- Rize Tarihi Yerleri
- Rize Yöresel Yemekleri
- Rize’de Kamp Yapılacak En İyi 27 Yer!
Ayder Ihlamurlar Altında Kamping
Karadeniz’in meşhur Ayder Yaylası’nın keyfini çıkarmak isteyenlerin kamp yapabileceği Ayder Yaylası Kamp Alanı, Rize Çamlıhemşin’dedir. Giriş ücretlidir ancak bölgede ücretsiz olarak çadır kurulup kamp yapılabilir. Kamp alanında kafeler, marketler, WC ve kuzineler bulunur. Dileyenler bungalov evlerde ya da apartlarda konaklayabilir. Ziyaretçiler, Karadeniz mutfağını civardaki restoranlarda keşfe çıkabilir.
Kamp Olanakları: WC, restoran, çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Elektrik ihtiyacınızı yayla yerindeki restorandan karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Telefon: 0555 962 99 53
Web Sitesi: http://www.gitokamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/gitokamping/
Cancik Kamping
Karadeniz’in tarifsiz güzelliklerine karşı kamp yapmak isteyenlerin tercihi Cancik Pansiyon Kamping, Rize, Çamlıhemşin’dedir. Pansiyonda 3 tane yedi kişinin rahatlıkla konaklayabileceği serende ve 4 dublex yataklı bungalov ev bulunur. Serende’de tek kişilik ve 3 kişilik odalar konforlu bir alan sağlar. İnternet, sıcak su ve oda kahvaltısı başta olmak üzere pansiyon, 24 saat hizmet verir. Fiyatlar, konaklama tipine göre değişir.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, oda kahvaltısı, ortak kullanımlı mutfak ve buzdolabı, çadır kamp alanları, bahçe ve dinlenme alanı ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 30 TL. Bungalov konaklama kişi başı 150 TL + kahvaltı. Akşam yemeği dâhil olursa 190 TL.
Telefon: 0464 564 41 20 – 0538 858 38 65
Web Sitesi: https://www.cancikpansiyon.com/
Amasya
Karadeniz’in ortasında, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile bir inci gibi parlayan Amasya, ahşap evleri, lezzetli elmaları ve çarpıcı doğal manzaraları ile ziyaretçilerini büyüleyen bir şehir. Yeşilırmak nehri kıyısındaki dar bir vadide, kayalık dağların eteğinde yer alan Amasya çevresinde yer alan tabiat parkları ve yaylaları ile kamp aktiviteleri için oldukça elverişli bir yer.
- Amasya Gezilecek Yerler
- Amasya Tarihi Yerleri
- Amasya Yöresel Yemekleri
- Amasya’da Kamp Yapılacak En İyi 16 Yer!
Boraboy Gölü Kamp Alanı
Amasya il merkezine 60 km mesafede bulunan Boraboy Gölü Kamp Alanı, ücretlidir. Doğa harikası Boraboy Gölü aynı zamanda ‘’Aynalı Göl’’ olarak da bilinir. Avlanmak ve yüzmek yasaktır. Göl etrafı çadır kurmak için uygundur. Kamp alanında dinlenme tesisleri, restoran, market, gazino ve yürüyüş parkurları bulunur. Ziyaretçiler, bungalov evlerde ya da belediyeye tahsis edilen kütük evlerde konaklayabilir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, mescit, çocuk oyun alanı, kır lokantası, piknik masaları, etkinlik alanı, gezi rotası, konuk evi, giriş kontrol noktası, kır evi, gölet alan, çadır ve bungalov konaklama yerleri, bisiklet sporu, fotoğrafçılık, ekolojik turlar, doğa temalı şenlikler ve manzara seyir noktaları.
Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4,5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil ve kamyonet 13 TL, minibüs 40 TL, midibüs 72 TL, otobüs 121 TL. Çadır yeri (günlük) 46 TL, karavan yeri (günlük) 61 TL, 3 yataklı kır evi (günlük) 230 TL ve 4 yataklı kır evi (günlük) 270 TL.
Web Sitesi: http://boraboy.tabiat.gov.tr/
Yedikuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı
Amasya, Yedikuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı, yeşilliklerin içerisinde göl manzarası, 100’ü aşkın kuş türü ve mesire alanlarına sahiptir. Kampçılar için doğal yürüyüş parkurları ve spor yapabilecekleri tenis kortu ve basketbol sahası bulunmaktadır. Baraj kıyısında, balık üretim tesisleri bulunur. Belediye tarafından işletilen tesislerde büfe mevcuttur. Kampçıların ihtiyacını karşılayabilecek mangal ve semaveri buradan kiralanabilir. Yaya girişleri ücretsiz, araba girişleri ücretlidir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bolu
Bolu, muazzam doğal güzelliği ve geçmişten günümüze sunduğu düzinelerce tarihi eserleri ile dikkat çekiyor. Abant Gölü, Gölcük Gölü, Mudurnu Sülüklü Göl, Yedigöller ve Göksu gibi doğal güzellikleri sınırları içerisinde barındıran Bolu, birçok önemli kamp ve karavan yerlerine ev sahipliği yapmaktadır.
- Bolu Gezilecek Yerler
- Bolu Tarihi Yerleri
- Bolu Yöresel Yemekleri
- Bolu ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 24 Yer!
Yedigöller Milli Parkı Kamp Alanı
Batı Karadeniz’de konumlanan Bolu Yedigöller Milli Parkı Kamp Alanı, birbirinden güzel mavi ve yeşilin tonlarını yansıtan yedi tane göl manzarasına sahiptir. Alanda WC, mescit alanları ve çeşme bulunur. Duş alma yerleri yoktur. Markette yalnızca çay, kahve, simit ve tost gibi ürünler satılır. Standart market ihtiyaçlarını karşılamaz. Elektrik ihtiyacı, mescit ve tuvaletlerdeki prizlerden karşılanabilir, Wifi yok ve telefonun bazı yerlerde çekmediği unutulmamalıdır. Çadır ve karavan ile kamp yapmak ücretlidir. Ateş yakmak sadece akşam 20:00 – sabah 08:00 arasında serbesttir.
Giriş Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL, otobüs 162 TL.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 34 TL, karavan konaklama 40 TL, 3 yataklı kır evi 335 TL, 4 yataklı kır evi 405 TL, 5 yataklı kır evi 470 TL, 6 yataklı kır evi 525 TL, misafirnahe 100 TL.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, mescit ve piknik alanları. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı bölgede bulunan marketten karşılayabilirsiniz.
Pürenli Yaylası Kamp Alanı
Düzce’nin Gözyaka ilçesinde bulunan Pürenli Yaylası Kamp Alanı, yeşil ile mavinin buluştuğu büyüleyici bir atmosfere sahip. Bu huzurlu ortamda bir market ya da benzeri bir yer bulmak pek mümkün değil bu nedenle giderken ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda götürmelisiniz, ancak pınardan akan su berrak ve içilmeye uygundur. Yaz döneminde tercih edilen Pürenli Yaylası Kamp Alanı, ücretsizdir.
Kamp Olanakları: Çeşme, temiz su, trekking rotaları ve ateş yakma alanları. Elektrik ve duş imkanı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Sülüklügöl Kamp Alanı
Bolu Mudurnu ile Sakarya arasında bulunan Sülüklügöl Kamp Alanı, ismini göldeki şifalı sülüklerden alır. Son derece güvenli olan alanda göle girmek ve balık tutmak yasaktır. Enfes manzarası ile kamp alanı, ücretlidir. Çeşme, WC, elektrik ve yürüyüş parkurları alanda mevcuttur. Sülüklügöl, alabalık tesisleri ile meşhurdur ve kampçılar bu tesislerde yemek yiyebilirler. Kano, ATV veya 4×4 off-road aktiviteleri yapılabilir.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 23 TL.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, elektrik ve trekking rotaları. Kamp alanı bölgesinde bulunan alabalık tesisinde yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Nevşehir
Nevşehir, turist kalabalığından uzakta ama tüm önemli turistik noktalarına yakın doğal yaşamın eşlik ettiği her köşede kamp keyfinin tadını çıkarabileceğiniz birbirinden güzel kamp alanlarına ev sahipliği yapıyor. Şehrin en ünlü doğal güzelliği ve seöbolü Göreme ve Avanos’tur. Bu şaşırtıcı doğal oluşumların büyülü manzarasını seyrederken kamp deneyini yaşamak olağanüstü olacaktır.
- Nevşehir Gezilecek Yerler
- Nevşehir Tarihi Yerleri
- Nevşehir Yöresel Yemekleri
- Nevşehir’de Kamp Yapılacak En İyi 12 Yer!
Avanos Ada Kamping
Nevşehir’in büyüleyici atmosferini ve Kızılırmak’ın güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin tercih ettiği Avanos Ada Camping’de tesis ve oteller bulunur. Çocuklar için aktiviteler, havuz ve oturma salonlarının bulunduğu tesislerde her mevsim konaklama sağlanabilir. Son derece güvenli alan ücretlidir ve araba ile giriş sağlanabilir. Kamp yaptığınız süre boyunca balon turuna katılabilir ya da peri bacalarını gezebilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, çadır ve karavan kamp yerleri, bahçe ve dinlenme alanı, aqua park, havuz ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarası üzerinden tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.
Telefon: 0384 511 24 29 – 0554 928 19 00
Facebook: https://www.facebook.com/dereyaman50/
Göreme Kamping
Nevşehir’de konumlanan Göreme Kamping, kamp yapmanın yanı sıra peri bacalarını görmek ve İç Anadolu’nun benzersiz doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin uğrak yeridir. Bölgede birçok tesis ve lüks oteller vardır. Çadırın yanı sıra karavan ile de kamp yapılan alanda 24 saat sıcak su, tuvalet ve duş alanları, elektrik ve internet bulunur. Ayrıca kafeler, Aquapark ve ücretsiz bilgilendirme hizmetinden yararlanılabilir.
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, çamaşırhane, kafeterya, aqua park, havuz, yürüyüş parkurları, bisiklet ve motosiklet kiralama ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 50 TL, karavan konaklama 90 TL.
Telefon: 0384 271 25 23
Web Sitesi: http://www.goremecamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/goreme_camping_aquaprk/
Panorama Kamping
Nevşehir, Göreme’de bulunan Panorama Camping yeşilin ve mavinin her tonuna ev sahipliği yapar. Teknolojiden uzak alanda karavanla da kamp yapılabilir. Dört ayrı kamp alanı bulunmaktadır, hiçbir çadırın önünü başka bir çadır kapamayacak şekilde konumlar ayarlanır. Panorama Camping’de mutfak, yemekhane ve bulaşık yıkama yerleri hijyene büyük önem verir. Duş ve WC bulunan alan güvenlidir.
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, havuz, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, kafeterya, mangal yakılabilir alan, yürüyüş turları, at binme, ATV kiralama, çadır ve karavan kamp alanları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 75 TL.
Telefon: 0384 271 23 52 – 0542 303 28 00
Web Sitesi: http://www.goremepanorama-camping.com/
Facebook: https://www.facebook.com/panorama.camping/
Burdur
Akdeniz Bölgesi’nde Göller Bölgesi olarak adlandırılan bölgede yer alan Burdur, binlerce yıllık tarihi, el değmemiş doğal güzellikleri ve doğası kadar renkli kültürüyle büyüleyici bir şehirdir. Doğal güzellikleri ve M.Ö. 6000 yılına kadar uzanan tarihi kalıntıları ile ilgi çekici bir yerdir. Dünyanın ikinci büyük mağarası İnsuyu Mağarası, doğaseverler için Centik Plajı, Burdur Gölü ve Salda Gölü mutlaka görülmesi gereken bir kamp alanıdır.
- Burdur Gezilecek Yerler
- Burdur Tarihi Yerleri
- Burdur Yöresel Yemekleri
- Burdur’da Kamp Yapılacak En İyi 20 Yer!
Salda Gölü Kamp Alanı
Türkiye’nin benzersiz doğal ortamı Burdur, Salda Gölü Kamp Alanı araç ile şehirden 1 saat uzaklıktadır ve bölgeye otogardan minibüsler kalkar. Karavan ile kamp yapmaya uygun kamp alanının etrafında kafe ve tesisler bulunur. Türkiye’nin en derin göllerinden birinde yüzmek kampçıların favori aktivitelerindendir. Farklı kamp alanlarında ücretsiz olarak kamp yapılabilir. Halk plajında WC, duş ve elektrik mevcuttur.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Salda Gölü çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
KumSalda Kamping
Burdur, Yeşilova’da konumlanan KumSalda Kamping, yeşilliklerin ortasında kamp yapma fırsatı sunar. Kendi çadırınızı getirebilir ya da çadır kiralayabilirsiniz. Alanda WC, duş ve market bulunur. Dileyen kampçılar restoran ve büfelerden yemek yiyebilir. Karavan ile kamp yapmak da oldukça güvenlidir. KumSalda Kamping, temiz havayı derinliklerinizde hissedeceğiniz bitki örtüsü ile ücretsizdir.
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, büfe, market, piknik masaları, çadır ve karavan kamp alanları, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı ve bulaşık yıkama yeri, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL, karavan konaklama 90 TL.
Telefon: 0537 737 45 24
Instagram: https://www.instagram.com/kumsalda_camping/
Yalova
Tarihi ve doğal güzellikleri, tatil köyleri ve kaplıcaları ile bilinen Yalova, Marmara Bölgesi’nde yer alan ve birçok doğal güzelliğin bir araya geldiği büyüleyici bir şehirdir. Yalova, şehir hayatının karmaşasından uzakta olmasına rağmen, İstanbul ve Bursa gibi şehirlere yakındır ve hafta sonu kaçamakları için ideal yerlerden biridir.
- Yalova Gezilecek Yerler
- Yalova Tarihi Yerleri
- Yalova Yöresel Yemekleri
- Yalova ve Çevresinde Kamp Yapılacak 17 Yer!
Büyük Dipsiz Göl Kamp Alanı
Doğaseverler için bir başka harika yer. Yalova kamp aktiviteleri için gerçekten iyi bir yer. Göl manzarası ve doğanın muhteşem görünümü burada kamp keyfini maksimum düzeye çıkarıyor. Kamp için buraya gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılayın. Alışveriş için herhangi bir işletme bulunmuyor. Ayrıca WC ve su gibi olanaklar da mevcut değil.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki büfelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Erikli Yaylası Kamp Alanı
Yine Teşvikiye’de olan bir başka kamp alanı. Erikli Yaylası’na ulaşım kolay ve kamp için oldukça güvenli bir yer. Bölgede alışveriş yapabileceğiniz büfeler ve su imkânı bulunmaktadır. WC ve elektrik gibi ihtiyaçları için bir yer yok. Ateş yakmanın problem olmayacağı Erikli Yaylası’nda doğa yürüyüşleri yapabilir, patika yollardan geçerek manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki büfelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Karabük
Sonbaharda Karabük’ün Yenice Ormanları’nda kamp yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ulu Yaylası, Sarıçiçek Yaylası ve Şeker Kanyonu’nda kamp yapabilir, Eflani Gölü’nde balık avlayabilirsiniz. Kamp sonrası minik bir kültür turu yapmak isterseniz de Safranbolu’yu ziyaret edebilirsiniz.
- Karabük Gezilecek Yerler
- Karabük Tarihi Yerleri
- Karabük Yöresel Yemekleri
- Karabük’te Kamp Yapılacak En İyi 19 Yer!
Şeker Kanyonu Kamp Alanı
Karadeniz’in bir başka tonu. Karabük, Yenice Ormanları ile pek çok kamp alanına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de Şeker Kanyonu. Yenice ilçesinde bulunan kanyona ulaşım oldukça kolay. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta. Bölgede eksiksiz bir kamp yapmak istiyorsanız mesire alanını tercih etmelisiniz. Burada alışveriş için büfe, WC ve su imkânı bulunmaktadır. Mesire alanı ücretlidir.
Kamp Olanakları: Kanyon girişinde WC, elektrik ve aperatif yem içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe bulunmaktadır. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Kanyona giriş ve kamp ücretsizdir. Dileyen kanyon girişindeki işletmenin ücretli kamp alanında da kalabiliyor.
Yenice Kent Ormanı Kamp Alanı
Kamp alanı Karabük şehir merkezine 35, Yenice’ye 5 km uzaklıktadır. Kent ormanına giriş ücretsiz. WC/duş ve alışveriş için herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle Yenice ilçe merkezinde tüm ihtiyaçlarınız ıkarşılayabilir ve ardından kamp alanına gidebilirsiniz. Bölgede istediğiniz her yere çadırınızı kurabilirsiniz. Ayrıca kontrollü bir şekilde ateşinizi de yakabilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sinop
Sinop, eşsiz doğa harikaları, upuzun kıyıları, temiz denizi, kumsalları ve ormanlarla çevrili sessiz kamp alanları ile son derece güzel bir Karadeniz şehridir. Sinop’un doğusunda yer alan Karakum (İçliman) ve Akkum plajları ile Hamsilos koyu burada mutlaka görülmeye değer ve kamp için harika yerlerden bazılarıdır.
- Sinop Gezilecek Yerler
- Sinop Tarihi Yerleri
- Sinop Yöresel Yemekleri
- Sinop ve Çevresinde Kamp Yapılacak En İyi 19 Yer!
Martı Kamping
Hamsilos Koyu’na 4 km, Sihop Akliman’a ise 7 km uzaklıkta bulunan Martı kamping 30.000 metrekare alanda çadır, karavan ve bungalov konaklamaların yapıldığı yeşillikler içerisinde bir yer. Şehir merkezinden Akliman’a giden dolmuşlar ile kolayca ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Alanda restoran, büfe, wc, çeşme gibi imkânlar bulunmaktadır.
Konumu: Sahil Kenarı
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, 24 saat sıcak su, ortak kullanım mutfak alanı, plaj, şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri, cankurtaran, güvenlik hizmetleri, Wi-Fi, piknik masası ve mangal yakılabilir alan, buzdolabı, dinlenme terası, çocuk oyun alanı, otopark, plaj voleybolu, ücretsiz fön makinesi kullanımı, plaj ve piknik alanında hamak, bungalov odalarda klima ve TV ünitesi ve sabah saat 09.00 – 11.00 arası ücretsiz çay servisi.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler hafta içi ve Pazar günleri 65 TL, Cuma ve Cumartesi günleri 75 TL ve bayram tatilleri 100 TL. Çadır kiralama hafta içi ve Pazar günleri 150 TL, Cuma ve Cumartesi günleri 200 TL ve bayram tatilleri 250 TL. Kendi karavanı ile gelenler hafta içi ve Pazar günleri 65 TL, Cuma ve Cumartesi günleri 75 TL ve bayram tatilleri 100 TL. Ahşap ev hafta içi ve Pazar günleri 250 TL, Cuma ve Cumartesi günleri 300 TL ve bayram tatilleri 350 TL. Bungalov hafta içi ve Pazar günleri 350 TL, Cuma ve Cumartesi günleri 400 TL ve bayram tatilleri 450 TL.
Telefon: 0850 304 77 57
Web Sitesi: http://www.martikamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/martikamping/
Akliman Mesire Yeri ve Kamp Alanı
Sinop’un Dibekli ilçesinde bulunan Akliman mesire ve kamp alanı şehir merkezine 11 kilometre uzaklıkta. Bölgede Hamsilos Tabiat Parkı bulunmakta. Park içerisinde çadır ve karavan kampı yapılacak müsait alanlar mevcut. Şehrin dışında keyifli bir hafta sonu geçirmek için tercih edilen yerler arasında. Kampçıların alışveriş yapabileceği market, WC/duş, elektrik ve su gibi ihtiyaçlarını karşılayacakları yerler bulunmakta.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, su, duş ve piknik alanları. Kamp alanına yakın marketten yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Artvin
Türkiye’nin en yeşil şehirlerinden biri olan Artvin, binbir ton yeşili, eşsiz doğası, bin yıllık tarihi ve köklü kültürüyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehirdir. Artvin, çarpıcı dağları, yemyeşil ormanları, hoş yaylaları ve yeryüzünde cennet gibi bir yer. Krater gölleri, zengin fauna ve florası, yayla ve vadileri, şelale ve kanonları ile ülkemizin en değerli doğal güzelliklerine ev sahipliği yapmaktadır.
- Artvin Gezilecek Yerler
- Artvin Tarihi Yerleri
- Artvin Yöresel Yemekleri
- Artvin’de Kamp Yapılacak En İyi 24 Yer!
Borçka Karagöl Kamp Alanı
Karadeniz’in belki de en güzel yeri. Olağanüstü bir doğa manzarası, bitki çeşitliliği ve kamp için son derece elverişli alan. Borçka ilçe merkezinden Karagöl Tabiat Parkı’na ulaşım oldukça kolay. Mesafe yaklaşık 25 kilometre. Göl etrafında olmasa da çevre yerlerde gölü tepeden görecek alanlara kamp kurmanız mümkündür. Kamp aktivitesi için ücret ödemenize gerek yok. İhtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için tabiat parkı girişinde bir restoran bulunmakta. Ancak WC/duş, su ve elektrik gibi ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmamaktadır.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, çeşme, çay bahçesi, kameriyeler, gölet alan, iskele, etkinlik alanı, mescit, kamp alanı, güvenlik noktaları, akarsu köprüleri, büfe, çocuk oyun alanı, gezi rotası, lokanta, piknik alanı ve piknik masaları, doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, manzara seyiri, fotoğrafçılık ve günübirlik kullanım.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL. Çadır yeri 33 TL, karavan yeri 33 TL, 2 yataklı kır evi 135 TL, 3 yataklı kır evi 160 TL, 4 yataklı kır evi 200 TL, 5 yataklı kır evi 240 TL, 6 yataklı kır evi 295 TL ve misafirhane 65 TL.
Web Sitesi: http://borckakaragol.tabiat.gov.tr/
Mençuna Şelalesi Kamp Alanı
Doğu Karadeniz’in en görkemli şelalalerinden biri olan Mençuna Şelalesi’nde suların çıkardığı sesler eşliğinde kamp yapmak nasıl olurdu? Artvin’in Arhavi ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Mençuna Şelalesi, çevresindeki doğal manzaralar itibariyle insana huzur veriyor. Şelale ve tarihi köprünün orada çadırınızla kamp yapabilirsiniz. Kamp süresi boyunca yiyecek, su, wc gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve tesis bulunmaktadır.
Kamp Olanakları: WC ve elektrik ihtiyaçlarınızı şelaleye yakın işletme yerinden karşılayabilirsiniz. Duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gümüşhane
Doğu Karadeniz’de yer alan Gümüşhane, yeraltı zenginlikleri ile bilinen bir yerdir. Şehrin doğal güzellikleri, yaylaları ve tarihi eserleri görülmeye değerdir. Gümüşhane, derin vadiler ve yüksek dağlar ile çevrili yüksek bir platoda bulunuyor ve ılıman bir iklime sahiptir. Şehrin en yüksek tepesi 3331 metre ile Abdal Musa Tepesi’dir. Siran ilçesindeki Tomara Şelaleleri, Torul ilçesindeki Artabel ve Limni Gölleri ile Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanları şehrin doğal güzellikleri arasındadır. Ayrıca 2032 metre yüksekliğe sahip Zidaga Dağları kış sporseverleri için iyi olanaklar sunmaktadır.
- Gümüşhane Gezilecek Yerler
- Gümüşhane Tarihi Yerleri
- Gümüşhane Yöresel Yemekleri
- Gümüşhane’de Kamp Yapılacak En İyi 19 Yer!
Zigana Yaylası Kamp Alanı
Gümüşhane ile Trabzon arasında kalan Zigana Yaylası, yemyeşil ormanları ve çayır alanları ile pastoral bir görünüme sahip. El değmemiş doğası bölgede yaşayan kamp severler için adeta bir cazibe merkezi. Bu doğa harikası yerde kamp yapabilir unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yiyecek alışverişi, WC ve su imkânı bulunmuyor. Yaylaya gelmeden önce ilçe veya şehir merkezinden tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız. Yaylada kamp boyunca kontrollü ateşinizi yakabilmeniz mümkündür.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yayla yerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Artabel Gölleri Tabiat Parkı Kamp Alanı
Gümüşhane Balaban Dağları’nda yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, yemyeşil ağaçların çevrelediği masalsı bir yer. Şehir merkezine 60 kilometre mesafede bulunuyor. Çadır ve bungalov konaklama imkânı bulunmaktadır. Kamp alanına gelmeden önce ihtiyaçlarınızı karşılamanızı tavsiye ederiz. Bölgede herhangi bir market yok. Ayrıca WC/duş ve su gibi ihtiyaçların karşılanacağı bir tesis de bulunmamaktadır.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: Doğa yürüyüşü, kayak, çadır ve karavan kamp alanları, gastronomi, fotoğrafçılık, atlı yürüyüş, dağ bisiklet parkurları, botanik gezisi, av turizmi ve yaban hayat gözlemciliği. WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Şahıs 2,5 TL, öğrenci 1 TL, bisiklet 2,5 TL, motosiklet 3,5 TL, otomobil ve kamyonet 7 TL, minibüs 22 TL, midibüs 37 TL ve otobüs 67 TL.
Web Sitesi: http://artabelgolleri.tabiat.gov.tr/
Tunceli
Bir yanda Munzur’un suyu diğer yandan akan Pülümür Çayı burayı eşsiz bir doğal rekreasyon alanına dönüştürüyor. Doğal zenginliği de eksik olmayan Tunceli, Munzur Vadisi Milli Parkı ile endemik pek çok bitkiye ev sahipliği yapıyor. Doğu Anadolu bölgesinde doğa ve kamp denilince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Tunceli, doğa festivalleriyle de bilinen bir yer.
- Tunceli Gezilecek Yerler
- Tunceli Tarihi Yerleri
- Tunceli Yöresel Yemekleri
- Tunceli’de Kamp Yapılacak En İyi 7 Yer
Munzur Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı
Tunceli ve çevre şehirlerin su ve doğa sporları için uğrak noktası olan Munzur Vadisi Milli Parkı içerdiği flora ve faunasıyla bilinen nadide yerlerden biridir. Park alanı göller, kanyonlar ve şelaleler ile tam bir doğal cennet. Milli park sınırları içerisinde kamp yapabileceğiniz alanlara ek olarak çeşme ve WC imkânı da bulunmaktadır. Ancak yiyecek ve içeceğinizi park alanına gelmeden önce almanızı tavsiye ederiz.
Kamp Olanakları: Çeşme, büfe, dere, tırmanma parkuru, kuş gözetleme kulesi, bisiklet yolu, gölet alan, gezi rotası, orman köşkü, piknik alanı ve piknik masaları. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL. 4 kişilik çadır yeri (günlük) 20 TL, karavan yeri (günlük) 25 TL, 2 yataklı kır evi (günlük) 100 TL, 3 yataklı kır evi 120 TL ve 4 yataklı kır evi 150 TL.
Web Sitesi: http://munzurvadisi.tabiat.gov.tr/
Örenönü Tabiat Parkı Kamp Alanı
Piknik, doğa yürüyüşleri, yaban hayatı gözlemciliği ve çadır kampı için ideal bir yer olan Örenönü Tabiat Parkı, Pülümür Çayı kenarında çam ormanları arasında sessiz sakin bir yer. Yol üzerinde alışveriş yapabileceğiniz market ve yiyecek bir şeyler için aile restoranı bulunmaktadır. Park alanı içerisinde duş imkânı ise ne yazık ki bulunmamaktadır.
Kamp Olanakları: WC, büfe, giriş kontrol noktası, dere, piknik alanı ve piknik masaları, çocuk oyun parkı, çadır kamp yerleri, doğa yürüyüşü ve yüzme alanları. Çeşme, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil, kamyonet ve pickup 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL. 4 kişilik çadır yeri (günlük) 20 TL.
Web Sitesi: http://orenonu.tabiat.gov.tr/
Artukbey Kamping Otel
Munzur Nehri’nin kenarında, doğanın tüm tonlarının bir arada olduğu bir konumda modern otelleri aramatacak konforda kamp yapmak nasıl olurdu? Tunceli’de bu mümkün! Üstelik Türkiye’nin ilk çadır konseptli konaklama yeri.
Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, Wi-Fi, klima, piknik alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Konaklama 100 TL.
Telefon: 0428 212 62 63
Web Sitesi: http://www.campingotel.com/
Bayburt
Karadeniz’in tüm tonlarını içerisinde barındıran Bayburt, el değmemiş doğal yapısı itibariyle doğa tutkunları için mükemmel bir yerdir. Çoruh Nehri’nden ayrılan bir kolun Dikmetaş Köyü’nden geçiyor olması bölgede kano ve rafting sporlarının yapılmasını da mümkün kılıyor. Bölgede ayrıca doğa yürüyüşleri ve kamp yapılacak güzel yerler bulunuyor.
- Bayburt Gezilecek Yerler
- Bayburt Tarihi Yerleri
- Bayburt Yöresel Yemekleri
- Bayburt’ta Kamp Yapılacak En İyi 12 Yer!
Kop Dağı Milli Parkı Kamp Alanı
Endemik bitki örtüsü bakımından zengin olan Kop Dağı ve çevresi kelebek çeşitliliği bakımından da son derece renkli bir yerdir. Doğanın uyandığı İlkbahar aylarında kamp atmanın keyfini burada yaşayabilirsiniz. Milli park kamp alanı ücretsizdir. Bölgede WC ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız kamp öncesi şehir merkezinde almanızı tavsiye ederiz.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, mescit, asma köprüler, şehitlik anıtı, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ve dağcılık. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Web Sitesi: http://kopdagi.tabiat.gov.tr/
Yakupabdal Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bayburt’un Demirözü ilçesinde bulunan Yakupabdal Tabiat Parkı, doğal sarıçam ormanları ve kamp yapmaya müsait çayırlık alanları ile çadır kampı için elverişli bir yerdir. Bölge sakinlerinin piknik için geldiği park alanı kuş gözlemi ve doğa yürüyüşü için de ideal bir yer. Kamçılar alışverişlerini Demirözü ilçesinde yapabilir. Alanda WC ve duş imkânı bulunmamaktadır.
Kamp Olanakları: Çeşme, gölet alan, giriş kontrol noktası, piknik alanı ve piknik masaları, kuş gözlemciliği, manzara seyiri, fotoğrafçılık, dağ bisikleti, yaban hayat gözlemciliği ve doğa turizmi. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL ve otobüs 90 TL.
Web Sitesi: http://yakupabdal.tabiat.gov.tr/
Sırakayalar Şelalesi Kamp Alanı
Şelaleden düşen suların etrafa yaydığı sesler eşliğinde kamp yapmanın keyfini Sırakayalar Şelalesi kamp alanında yaşayabilirsiniz. Bölge doğal manzaraları itibariyle oldukaça etkileyici. Bölgede ihtiyaçlarınız karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Ayrıca WC ve duş imkânı da yoktur.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Listemizde yer alan kamp yerlerinin herhangi birinde bir kamp deneyimi yaşadınız mı? Kamp deneyimlerinizi bizimle paylaşın! Ayrıca eklemek istediğiniz kamp yerlerini yorumda bulunarak listeye katkıda bulunun.
* Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları listemizde sıkça ziyaret edilen kamp ve karavan alanları olmak üzere, henüz keşfedilmemiş kamp merkezlerine yer verdik.
* Giriş ücreti belirtilmeyen tüm kamp alanları ücretsizdir.
* Listemizde şehir sıralaması nüfus yoğunluğuna göre yapılmıştır.
Güzel hazırlanmış tatmin edici elinize emeğinize sağlık
Elinize Emeğinize sağlık gayet güzel
Liste gayet başarılı harikasınız , bu liste arasından yer seçmek gerçekten imkansız gibi 🙂 en güzeli neresidir diye sorsam bir öneriniz olurmu acaba?