Antalya’da Gezilecek Yerler | En Popüler 83 Liste

*Hap niteliğinde bilgiler

Şehir Hakkında: Ülkemizin turizm cenneti şehirlerinin başında gelen Antalya, görülmesi gereken muhteşem yerleriyle ülkemizin ve Dünya’nın en özel şehirlerinden biridir. Akdeniz bölgesinin batısında yer alan Antalya, yaklaşık 2 milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor. Antalya, Eski Yunan ve Roma kalıntılarıyla çevrili ormanları ve dağları, büyüleyici şelaleleri ve çarpıcı yürüyüş parkurları ile rüya gibi bir şehir…

Ziyaretçiler Antalya’nın muhteşem güzelliklerini keşfe çıkarak unutamayacakları bir tatil geçirme fırsatı yakalıyor. Antalya, kış mevsiminde bile denize girilebilecek bir yer olmasıyla dikkat çekiyor ve sırf bu sebepten bile turistler tarafından fazlasıyla akın ediliyor.

Kaç Günde Gezilir? Antalya’da pek çok turistik yerlerin bulunması sebebiyle, en ideal süre olarak 3 – 4 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Ziyaret edilebilecek en iyi zaman, Ekim – Mayıs aylarıdır.

Müze Kartları: Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım: Daha detaylı bilgiye, Ulaşım Rehberi yazımızda ulaşabilirsiniz.

Ne Yenir? Antalya’da nerede ne yerim diye merak ediyorsanız Antalya Lezzet Durakları yazımızı inceleyin ya da direkt Antalya’nın Yöresel Yemekleri yazımıza gelin ve en meşhur lezzet hangisiymiş öğrenin!

*En Popüler Yerler

-Müzeler, Galeriler

1. Antalya Müzesi 

Antalya Müzesi

Burası neresi? Antalya Müzesi, tarihi değerlerin yeterince farkında olmayanlar için ders niteliğinde bir müze. Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtalyanların bölgedeki tarihi eserleri topladığını gören Öğretmen Süleyman Fikri Erten, kişisel çabalarıyla birçok eserin yurdumuzda kalmasını sağlamış.

Neden gitmeliyim? Fikri Erten’in çabaları sonucu ülkemizde kalan eserler 1972 yılına kadar çeşitli yerlerde ve sonrasında Antalya Müzesi’nde sergilenmeye başlanmış. 30 bin eser içinde yalnızca 5 bininin sergilendiği müze, bölgede yer alan antik kentler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için en çok ziyaret edilen müzedir.

  • Adres: Bahçelievler Mahallesi, Konyaaltı Cd. No:88, 07050 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz dönemi: 08:30 – 19.00 / Kış dönemi: 08.30 – 17.30
  • Yol tarifi al > 

2. Side Sualtı Müzesi 

Side Sualtı Müzesi

Burası neresi? Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Side, dalgıçların en uğrak noktalarından biri. Bu durum Antalya Deniz Ticaret Odası’nın ilgisini çekmiş ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle 2015 yılında Sualtı Müzesi açılmış.

Neden gitmeliyim? Meksika’nın Cancun şehrinde yer alan su altı müzesinin ardından dünyanın en büyük ikinci su altı müzesi konumundaki Side Sualtı Müzesi, aynı zamanda Türkiye ve Avrupa’nın da ilk su altı müzesidir. Müze içerisinde; Posedion ve Kurtuluş Savaşı temalı heykeller gibi eserler bulunuyor.

Kaçırmayın! Denize dalış yaptığınızda, karşınıza çıkan heykeller… Su altı kameranızla harika çekimler yapabileceğiz bir yer… Sizce de büyük merak uyandırıyor gibi, değil mi? 🙂 O zaman Antalya gezilecek yerler listesine, mutlaka bu müzeyi dahil etmeyi unutmayın!

  • Adres: Side, Mercan Sk., 07330 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 14.00
  • Yol tarifi al >

3. Antalya Kültür Sanat

Antalya Kultur Sanat

Burası neresi? Muratpaşa ilçesinin Elmalı Mahallesi’nde bulunan Antalya Kültür Sanat, 2015 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Merkez toplamda 5 kattan oluşmaktadır ve burada 3 adet büyük sergi salonunun yanı sıra oditoryum ve çeşitli eğitim ve faaliyet alanları yer almaktadır. Antalya Kültür Sanat içinde pek çok konuda konferans ve söyleşi gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra hem çocuklar hem de yetişkinlikler için ilgi çekici çeşitli eğitimler de düzenlenmektedir.

Neden gitmeliyim? Bu çağdaş kültür merkezine gelen ziyaretçiler yerel sanatçılardan Picasso ve Warhol’a kadar birçok sanatçıyı kapsayan canlı bir sergi programının keyfini çıkarabilmektedir. Merkez içinde aynı zamanda bir kafe ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz küçük bir de dükkan bulunmaktadır.

  • Adres: Elmalı, Şht. Binbaşı Cengiz Toytunç Cd. No:60, 07100, 07040 Muratpaşa/Antalya
  • Telefon: (0242) 242 02 57
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 11.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

4. Oyuncak Müzesi

Oyuncak Müzesi

Burası neresi? Her ne kadar çocuklara yönelik olduğu düşünülse de oyuncaklar aslında 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Oyuncak Müzesi, anne ve babaların çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla kurulmuş.

Neden gitmeliyim? Yerli ve yabancı masal kahramanlarından; Mickey Mouse, Şirinler, Temel Reis gibi çizgi film karakterlerine ait 3 bin oyuncağın yer aldığı müze, Sunay Akın öncülüğünde 2011 yılında ziyarete açılmış.

Türkiye’deki üçüncü oyuncak müzesi olma özelliğine sahip olan müze, birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Çocuklarınızla ya da sevdiklerinizle, sürekli uğramak isteyeceğiniz bir yer bile olabilir… Ayrıyeten arka fonda çalan müzikler, sizi resmen çocukluğunuza geri döndürecek. 🙂

  • Adres: Selçuk Mahallesi, Yat Limanı Sok No:112, 07000 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 09:00 – 18:00 **Pazartesi kapalı
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

5. Sandland Kum Müzesi

sandland

Burası neresi? 30’dan fazla kumdan heykele ev sahipliği yapan Sandland, yaz aylarında Sara Sahili’nde gerçekleşen bir açık hava sergisidir. Yaklaşık 7.000 m²’lik bir alanda bulunan sergideki heykellerin inşası için 10.000 ton kum yontulmaktadır.

Neden gitmeliyim? Sergi alanındaki heykelleri incelemek için yaklaşık 1 saat yeterlidir. Bu süre için istenen ücret Türkiye şartlarında kısmen yüksek olsa da bütçe konusunda sıkıntısı olmayanlar için keyifli bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Aklınızda bulunsun! Sandland içindeki heykeller yağmurlu zamanlarda zarar görebildiği için ziyaretinizi açık havalarda gerçekleştirmenizi öneriyoruz. Bu arada yaz mevsiminde gündüz saatlerinde çok sıcak olabileceği için Sandland gezisi için akşam saatlerini tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Guzeloba Mahallesi Lara Caddesi Lara Birlik Halk Plajı, 07230 Muratpaşa/Antalya
  • Telefon: 902423491155
  • Ziyaret saatleri: 1 Haziran – 31 Ekim arası 09.00-23.00; 1 Kasım – 31 Mayıs 09.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Soba Müzesi

soba müzesi

Burası neresi? “Sıcaktan kavrulan bir şehirde Soba Müzesi’nin işi ne?” demeyin; neticede dört mevsimin yaşandığı ülkemizde yalnızca yaz yok. Sobacılar Çarşısı’nda yer alan müze, hem çarşının tanıtımını yapmak hem de kış aylarında da şehirde ziyaret edilecek bir yer olması amacıyla açılmış.

Neden gitmeliyim? Bir soba borusunu andıran dış yapısıyla Soba Müzesi’nde; multimedya odası, galeri ve soba çeşitlerinin sergilendiği salonlar mevcut. Müzeyi gezdikçe, sizi geçmişe götüreceğinden ve o eski, sıcak dönemleri hatırlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Biraz olsun, Antalya’nın sıcağından ve denizinden sıkılırsanız, ki bunun çok mümkün olduğunu sanmıyoruz, farklı bir gezi yeri olarak burayı tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Balbey Mah., Demircileriçi No:11
  • Çalışma saatleri: 09:30 – 12:30 / 13:30 – 18:30

7. Alanya Arkeoloji Müzesi

Alanya Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Müze bölgedeki antik kentlerde bulunan eserlerin artması ve depolanması amacıyla, 1967 yılında arkeolojik eserlerin korunması ve teşhir edilmesi için iki seksiyon halinde ziyarete açılmıştır. Müzenin ilk açılışında, bölgede henüz kalıntılarına rastlanmasa da Anadolu kronolojisini tamamlaması bakımından gerekli olan Urartu, Lidya, Frig, Eski Tunç dönemine ait eserler Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nden getirilerek arkeoloji seksiyonunda teşhir edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Ayrıca müzede Roma ve Bizans dönemine ait cam, mozaik, Karamanlıca dilinde arkaik ve iki adet yazıt, mermer, pişmiş toprak, bronz, Klasik, Helenistik, Bizans, Roma, Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet Dönemlerine ait sikkeler de yine arkeoloji seksiyonunda sergileniyor. Büyük salonun doğusundaki açık alan ise kapalı bir salona dönüştürülmüş ve bir kapıyla arkeoloji salonundan geçiş sağlanmıştır.

Kaçırmayın! Hylas mozaiğinin ve Herakles Heykeli’nin teşhir edildiği alanda heykelin bulunuş öyküsü ve mitolojideki yeri resimlerle anlatılıyor. Müzenin etnografya seksiyonunda da; dönemin ilköğretim müdürlüğünden devredilen ve şehrin etnografik özelliklerini yansıtan takılar, işleme örnekleri, günlük kullanım kapları, silahlar, giysiler sergileniyor.

  • Adres: Saray Mahallesi, İsmet Hilmi Balcı Cd. 2 A, 07400 Alanya/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi: 08:00 – 19:30 / Kış Dönemi: 08:00 – 17:30
  • Yol tarifi al >

8. Mevlevihane Müzesi

mevlevihane muzesi

Burası neresi? Yivli Minare’nin içinde gizlenmiş olan bu büyüleyici güzellikteki kubbeli yapının geçmişi 1377 yılına dek uzanmaktadır. 2018 yılında gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla yapıda, yılların verdiği yorgunluğun izleri aslına uygun bir şekilde ortadan kaldırılmıştır. 13 metreye 32 metre ebatlarındaki dikdörtgen forma sahip olan Mevlevihane, iki kattan oluşmaktadır ve kagir bir yapıdır.

Yapının esasen hangi amaçla inşa edildiği bilinmemektedir ancak Osmanlı döneminde, 16. yüzyıldan itibaren semazenler için bir inziva ve ibadet yeri olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Günümüzde müze olarak kullanılan yapı içinde Mevlana’nın hayatına ve yaşadığı zamanlar hakkında muhteşem bir sergi bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Müzeye gelen ziyaretçiler geçmişte dervişler tarafından kullanılan odaları ve geleneksel müzik aletleriyle ilgili oluşturulan sergileri görebilmektedir.

  • Adres: Selçuk, Selçuk Mah No:36, 07100 Muratpaşa/Antalya
  • Telefon: +90 (242)-244-64-00
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 08.30-17.30
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

9. Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi

Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi

Burası neresi? Ülkemizin Akdeniz kıyılarında önemli bir Lykia kenti olan Patara’da doğan ve bütün dünyanın Noel Baba olarak tanıdığı Aziz Nikolaos, Myra’da yaşamış ve orada ölmüştür. Aziz Nikolaos’un hikayesi ise şöyle; M.S. 300 yılı civarında, Patara kenti refah içindeyken, orada yaşayan zengin bir buğday tüccarının oğlu olur ve ona Nikolaos adını verir. Doğduğunda ana-babasının dualarının ve sundukları adakların bir meyvesi, göğün hediyesi ve fakirlerin kurtarıcısı olarak dünyaya geldiğine inanılır.

Neden gitmeliyim? Aynı zamanda denizcilerin ve öğrencilerin de koruyucusu olduğuna inanılan Aziz Nikolaos öldükten sonra Myralılar onun adına bir kilise yapmış ve içinde yer alan lahitte onu sonsuz uykusuna bırakmışlardır. Haçlı seferleri sırasında Bari’den gelen tüccarlar Aziz Nikolaos’ın kemiklerini çalarak, kendi ülkelerine götürmüş ve yaptıkları bazilikaya gömmüşlerdir. Günümüzde ise ona ait olduğu tahmin edilen bir kısım kemik Antalya Müzesi’nde muhafaza ediliyor. Müze, her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor.

  • Adres: Aziz Nikolaos Kilisesi, Demre/ANTALYA 
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi: 08:30 – 19:00 / Kış Dönemi: 08:30 – 17:30
  • Yol tarifi al > 

10. Side Müzesi 

Side Müzesi

Burası neresi? Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde yer alan Side Müzesi, Roma Devrine ait antik agora hamamının restore edilerek, müze haline getirilmesiyle ziyarete açılmıştır.

Neden gitmeliyim? Müzede; Roma ve Bizans Devrine ait silah kabartmaları, eski Yunan orijinallerinin kopyası olan Roma devri heykelleri, portreler, mezar stelleri, ostetekler, torsolar, lahitler, amforalar, sütun kaideleri ve başlıkları teşhir ediliyor.

Müzede sergilenen eserler genel olarak Prof. Dr. Arif Müfid Mansel’in 1947-1967 yılları arasında Side Antik Kenti’nde yaptığı kazılardaki buluntulardan oluşuyor.

  • Adres: Side Mahallesi, 07330 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 08:30 – 19:30
  • Yol tarifi al > 

11. Antalya Elmalı Müzesi

Antalya Elmalı Müzesi

Burası neresi? Müzede, bu bölgenin tarihini gün ışığına çıkaran önemli tarihi kalıntılar sergileniyor. İçerisinde açık hava müzesi olarak bir bahçe bulunuyor. Bağbaşı eserleri, Karataş Semayük alanında bulunan mezarlar, Karaburun, Kızılbel ve Bayındır Tümülüsleri sergilenmesinin yanı sıra, Elmalı definesine ait bulguların imitasyonları da yer alıyor.

  • Adres: İplik Pazarı Mahallesi, Eski Hükümet Konağı, Hükümet Cd., 07700 Elmalı/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi: 08:30 – 19:30 / Kış Dönemi: 08:30 – 17:30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

12. Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi

Burası neresi? Antalya’da valilik binası Atatürk’ün 6-11 Mart 1930 tarihindeki ziyareti için köşke dönüştürülmüş ve Ata’nın hizmetine sunulmuş. Atatürk “Antalya dünyanın en güzel yeridir” sözünü de bu gezisi esnasında söylemiştir.

Neden gitmeliyim? Atatürk’ün şehirden ayrılmasıyla bina farklı amaçlar için kullanılsa da son olarak Kültür Bakanlığı’na devredilerek müze haline getirilmiştir. Atatürk Evi Müzesi’nde, Ata’nın köşkü ziyareti sırasında çekilmiş olan bir fotoğrafının yanı sıra kişisel eşyaları ve cumhuriyet dönemi eserleri de sergileniyor.

  • Adres: Haşimişcan Mahallesi, Fevzi Çakmak Cd. No:11, 07100 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönem: 08:30 – 19:30 / Kış Dönemi: 08:30 – 17:30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

13. Alanya Atatürk Evi Müzesi

Alanya Atatürk Evi Müzesi

Burası neresi? Ev sahibi Tevfik Azakoğlu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağışlanıp, onarıldıktan sonra 1987 yılında hizmete açılan müze, geleneksel Alanya evleri mimarisinde 3 katlı ahşap bir konaktır.

Neden gitmeliyim? Müzenin birinci katında; Anıtkabir Müzesi’nden getirilen Atatürk’ün kişisel eşyaları, fotoğrafları ve Alanyalılara yazmış olduğu telgraf, geleneksel ve çevreye özgü etnografik eşyalar ve döneminin özelliklerini yansıtan mobilyalar teşhir ediliyor.

  • Adres: Şekerhane Mah., Anzaklar Sok., 07400 Alanya/Antalya
  • Çalışma saatleri: 08:30 – 17:30 **Pazar kapalı
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

14. Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi

Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi

Burası neresi? Suna ve İnan Kıraç tarafından satın alındıktan sonra 1993-1995 yılları arasında restorasyonu yapılan Kaleiçi Müzesi, Akdeniz kültürüne ait ögeleri bünyesinde barındırıyor.

Neden gitmeliyim? Aya Yorgi Kilisesi ve geleneksel Antalya evi ile iki binadan oluşan müze, aynı zamanda iki farklı konsepte sahip. Geleneksel evde kına gecesi, damat tıraşı, kahve ikramı gibi kültürümüzde yer alan unsurların betimlemeleri mevcut. Aya Yorgi Kilisesi’nde ise Kıraç çiftine ait kültür ve sanat eserleri sergileniyor.

  • Adres: Barbaros Mah, Kocatepe Sk. No: 25, 07100 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 09:00 – 18:00
  • Yol tarifi al >

-Hamamlar

15. Demirhan Hamamı

antalya demirhan hamami
Görsel Kaynak: antalyademirhanhamami.com

Burası neresi? Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Demirhan Hamamı, Osmanlı hamam kültürünü yakından tanımak isteyenler için Antalya’da görülebilecek önemli yerler arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Demirhan Hamamı’na gelenler temizlenmenin yanı sıra geleneksel Türk masaj deneyimini de yaşama şansına sahip olmaktadır.

  • Adres: Kışla, 34. Sk. No:4, 07040 Muratpaşa/Antalya
  • Telefon: (0242) 247 58 59
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-23.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Meydanlar, Yürüyüş Yerleri

16. Kaleiçi 

Kaleiçi

Burası neresi? Tarihi evlerin bulunduğu sokaklarda keyifli bir yolculuğa ne dersiniz? Kaleiçi sokaklarında huzur bulurken harika fotoğraflar çekebilir, birbirinden eğlenceli dükkanlardan alışveriş yapma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Antalya’nın bu tarihi semtini mutlaka görmenizi öneriyoruz. Ayrıca Kaleiçi’nde bulunan birçok restorandan yemek yiyebilir, manzaranın keyfini sürebilirsiniz. Antalya’ya geldiğinizde, ilk ziyaret edeceğiniz yer olan Kaleiçi, antik çağ kalıntıları ile resmen tarihe ışık tutuyor.

  • Adres: Selçuk, Uzun Çarşı Sk., 07100 Muratpaşa/Antalya
  • Yol tarifi al >

17. Eski Liman

antalya eski liman manzarasi

Burası neresi? Antalya’nın antik dönemine kadar uzanan bir tarihe sahip Eski Liman bölgesi, keyifli bir yürüyüş yapmak için tercih edilebilecek önemli noktalardan biridir. Eski Kent’in kuzeybatı kısmında köşesinde bulunan Eski Liman, kayalıklardaki bir girintiye saklanmıştır. Günümüzde huzurlu bir gezi teknesi atmosferine sahip olan Eski Liman bölgesi, 2. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Antalya’nın en önemli ticari merkezlerinin başında gelmekteydi.

Neden gitmeliyim? Akdeniz’de yola çıkmaya hazır vaziyette bekleyen yatların dizildiği, pitoresk manzaralara sahip yamaçtaki kafe ve restoranlarda güzel vakit geçirmek için Eski Liman bölgesini Antalya gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz. Buraya gelerek kahvenizi yudumlarken denizin üzerinden güneşin batışının ortaya çıkardığı muhteşem görüntüyü seyredebilirsiniz. Eski Liman’ı aynı zamanda yüzmek için de değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: Selçuk, Tuzkapısı Sk., 07000 Muratpaşa/Antalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

18. Cumhuriyet Meydanı

antalya cumhuriyet meydani

Burası neresi? Antalya’nın merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı, Antalya’nın en önemli buluşma noktalarından biridir. Atatürk’ün at üstünde temsil edildiği 1964 yılında yapılmış olan heykel ile dikkat çeken meydan çevresinde birçok kafe ve restoran bulunmaktadır ve bu nedenle hem Antalya’nın yerlileri hem de turistler için burası oldukça keyifli bir cazibe noktasıdır. Meydandaki düzlük alanlar ise gençlerin bisiklet sürmesi ve paten kayması için burasını ideal bir yer haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Hem bir buluşma noktası olarak hem de keyifli bir şekilde zaman geçirilecek bir yer olarak Cumhuriyet Meydanı, Antalya’daki önemli noktalardan biridir.

  • Adres: Deniz, Konyaaltı Cd., 07050 Muratpaşa/Antalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

-Plajlar

19. Tekirova Plajları 

Tekirova Plajları

Burası neresi? Antalya’nın en güzel ve sakin kıyılarından biri Tekirova Kıyılarıdır. Burada denize girdiğinizde suyun güzelliğiyle kendinizi bulacak ve hayal ettiğiniz tatilin tadını çıkarabileceksiniz. Temiz ve sakin kıyılarıyla, güzel alternatiflerden.

20. Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Plajı

Burası neresi? Antalya’nın en popüler halk plajlarındandır. İçerisinde şezlong ve şemsiye kiralaması için para ödemeniz dışında başka bir ücrete tabii tutulmuyorsunuz. Temiz denizi, altın rengi kumsalları sayesinde dilediğiniz gibi yüzebilecek ve plajın tadını çıkarabileceksiniz.

21. Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı

Burası neresi? Kaş ilçesinin Kemer beldesinde bulunan Kaputaş Plajı, Antalya’nın en güzel plajları arasında gösterilmektedir. Nefes kesici manzarasıyla sizi karşılayan plaj, yüzmeyi ve güneşlenmeyi sevenler için mükemmel bir destinasyondur. Plaj aynı zamanda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 250 bitki türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Bu bitkilerden Kaputas Inula isimli sarı çiçekli bitki Haziran ayından Ağustos ayına kadar sahile yakın kayalıklarda çiçek açmaktadır.

Plajda ücret karşılığında şemsiye ve şezlong kiralamak mümkün olmaktadır. Plajda aynı zamanda snack bar, duş, tuvalet ve soyunma odası gibi ihtiyacınız olabilecek birçok imkan da bulunmaktadır. Kaş ve Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, yat ve gemi ile ziyaret etmek için de oldukça idealdir.

Neden gitmeliyim? Berrak turkuaz Akdeniz suları ve altın rengi ince kumuyla bir metrelik uçurum kenarında yer alan Kaputaş Plajı, denize girmeyi sevenler için Antalya’nın en güzel yerlerinden biridir.

22. Ay Işığı Plajı

Ayışığı Plajı

Burası neresi? Antalya Kemer’de bulunan Ayışığı Plajı, halk plajları arasındaki en güzel plajlardandır. İçerisinde marketleri barındıran ve birçok su sporu yapma imkanı sunan Ayışığı Plajı, vazgeçilmez tercihlerinizden olacak. Antalya’dan kolay ulaşımı sayesinde hızlıca varabileceğiniz plaj, görebileceğiniz en güzel sahillerden birine sahip.

23. Phaselis Plajı

Phaselis Plajı

Burası neresi? Antalya’nın batı kıyılarında olan Phaselis Plajı, siz ve çocuklarınız için en uygun plajlardan. Diğer plajlara göre daha sığ ve temiz olan plaj, çocuklarınız için daha güvenli bir yüzme ortamı oluşturmakta. Batı kıyılarında gidebileceğiniz en güzel plajlardan Phaselis’i ziyaret etmenizi öneririz.

24. Patara Kumsalı

Patara Kumsalı

Burası neresi? İsmini yakınındaki Patara Antik Kenti’nden alan Patara Kumsalı, uzun ve geniş kumsalı ile oldukça görkemlidir. Eski Türk filmlerindeki çöl sahnelerine ev sahipliği yapan kumsal, manzarası ve deniziyle turistler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. En güzel kumsallardan bir olan Patara Kumsalı, Antalya’da görmeniz gereken eşsiz noktalardan biri.

25. Adrasan Kıyıları

Adrasan Kıyıları

Burası neresi? Adrasan Kıyıları, doğanın ve yeşilin buluştuğu eşsiz bir yer. Kafanızı dinleyebileceğiniz en huzurlu ve sakin yerlerden olan Adrasan Kıyıları, el değmemiş doğal bir cennet. Birçok turist tarafından ziyaret edilen Adrasan Kıyıları oldukça görkemli sahillere sahip. Burada yapacağınız tek şey güzel deniz, güneş ve temiz havanın tadını çıkartmak olacak.

26. Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı

Burası neresi? Antalya’nın en meşhur plajlarından olan Kleopatra Plajı, sarı kumlarıyla ünlü oldukça geniş bir plaj. 2 km uzunluğundaki bu plajın adı, güzelliğiyle tanınan Kleopatra’nın bu kıyıdan denize girip, banyo yaptığı efsanesinden gelmiştir. Bu plajın bir diğer özelliği de denizin bu kısımda oldukça sığ olması ve çocukların güvenle yüzebilmesidir.

27. Olympos Plajı

Olympos Plajı

Burası neresi? Bölge halkı tarafından tercih edilen sakin ve huzurlu plajlardan biridir. Plajın olduğu yerde denize dökülen bir kaynak suyu çıkmaktadır, bu yüzden sıcak suda yüzerken birden soğuk su akıntısını hissedebilirsiniz. Kolayca ulaşabileceğiniz koyda, denizin mavisine ve kumların temizliğine hayran kalacaksınız.

28. Lara Plajı

Antalya Lara Plajı

Burası neresi? Pürüzsüz kumları ve tertemiz deniziyle sizi kendisine hayran bırakacak bir plaj. Oldukça popüler plajlar arasında bulunan Lara plajı Antalya’da altın kumlarda uzanmak ve yosunsuz denizde yüzmek isteyenlerin ilk tercihi. Türkiye’nin en uzun kumsalı olan Lara Plajı’na kolaylıkla ulaşabilir ve günün tadını çıkarabilirsiniz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Ulusal ve Milli Parklar, Yeşil Alanlar

29. Güllük Parkı 

Güllük Parkı

Burası neresi? Antalya bölgesinin iklim ve bitki örtüsünü keşfetmek için muhteşem bir imkan sunan Güllük Dağı Milli Parkı, sınırları içerisinde bulunan Termessos Antik Kenti ile de tarih seven ziyaretçilerini sıklıkla ağırlıyor. Eğer siz de Antalya için bir tatil planı içindeyseniz Güllük Dağı Milli Parkı’nı ve Termessos Antik Kentini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

30. Köprülü Kanyon Milli Parkı

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Burası neresi? Isparta’nın Sütçüler ilçesinden başlayarak Antalya’ya dökülen ülkemizin en uzun kanyonu olan Köprülü Kanyon, dünyaca ünlü rafting yapılan yerlerden olan Köprüçay’ın içinden geçen Antalya’nın en önemli milli parkları arasında. Köprülü Kanyon, Isparta’nın Sütçüler ilçesinden başlıyor ve Antalya’da denize dökülüyor.

Neden gitmeliyim? Milli parkta yapılacak en önemli etkinliklerden biri olan rafting yaz mevsiminde ortalama 7 bin kişinin yaptığı ve herkesin rahatlıkla yapabileceği kolay bir spor. Ayrıca burada kamp yapabilir, karavan kiralayabilir, doğanın yeşilliği ve huzuruna kapılarak dinlenme fırsatı bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Raftingin yanı sıra doğa yürüyüşleri, jeep safari, kanyon geçişleri gibi doğa aktiviteleri de yaparak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Antalya yakınlarındaki deniz manzaralı piknik noktaları arıyorsanız, işte tam adres burası!

31. Altınbeşik Mağarası Milli Parkı

altınbeşik mağarası milli parkı

Burası neresi? Altınbeşik Mağarası, Antalya il sınırları içindeki milli parklardan biridir. Burası aynı zamanda Düdensuyu Mağarası olarak da bilinmektedir. Altınbeşik Mağarası 2.500 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun yeraltı gölü mağarası olma özelliğine sahiptir. Mağara Üründü Köyü’nden 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Milli Park içindeki mağara, deniz seviyesinden 450 metre yükseklikte bulunmaktadır. Mağaranın keşfedilmesi 1966 senesinde Dr. Temuçin Aygen tarafından gerçekleşmiştir. Mağaranın bulunduğu bölge ise 1994 yılında ilgili kurumlar tarafından Milli Park statüsüne alınmıştır.

Neden gitmeliyim? Her yıl yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğrayan Altınbeşik Mağarası, yılda ortalama 100 bin civarında ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Mağaranın içinde bulunan ve oluşumu milyonlarca yıl öncesine kadar uzanan sarkıt ve dikitler ziyaretçilerde hayranlık uyandırmaktadır.

  • Adres: Ürünlü, Antalya,İbradi ilçesi, 07680 İbradı/Antalya
  • Telefon: (0242) 691 20 04
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-16.00
  • Yol tarifi al >

32. Güver Kanyonu

güver kanyonu

Burası neresi? Güver Kayalıkları ve Kanyonu, Düzler Piknik Alanı içerisinde yer almaktadır ve Antalya şehir merkezinden 18 kilometre uzaklıktadır. Kanyon yaklaşık 115 metre yüksekliğe ve 2 kilometre uzunluğa sahiptir. Kanyonun yüzey suları, bölgenin karstik yapıya sahip arazisini aşındırmıştır. Derenin suları yaz aylarında kuruduğu için sular çekilmektedir.

Neden gitmeliyim? İlginç doğal bir yapıya sahip olması ve Antalya şehir merkezine yakınlığı nedeniyle burası turistlerin ilgi gösterdiği Antalya’nın önemli doğal güzellikleri arasında bulunmaktadır. Çoğu ziyaretçi buraya gelerek hem muhteşem manzaranın tadını çıkarmakta hem de piknik yapmaktadır. Toprak kayması olma ihtimali olduğundan dolayı uçuruma yaklaşmak ise yasaklanmıştır.

Aklınızda bulunsun! Piknik alanı yakın zamanda araç trafiğine kapatılmıştır. Kanyonun bulunduğu nokta ise yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafededir ve yürüyüş yolu taşlıktır. Bu nedenle rahat kıyafetler ve yürüyüşe uygun bir ayakkabı giymenizi öneriyoruz.

  • Adres: Bahçeyaka, Atatürk Blv. No:489, 07190 Döşemealtı/Antalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

33. Atatürk Kültür Parkı

Atatürk Kültür Parkı

Burası neresi? Ne zaman giderseniz gidin, her zaman sakin ve huzur bulacağınız Atatürk Kültür Parkı, oldukça beğenilmekte. İçerisinde pek çok kafe ve restoranın bulunduğu parkta, dilediğiniz gibi vakit geçirebiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? İster ailecek piknik yapın, ister yalnız başınıza kitap okuyun ya da müzik dinleyin, ister uçurtma uçurun, ister bisiklet kiralayarak etrafı dolaşın… Daha fazlası için muhakkak ziyaret edin ve isteğinize göre bir aktivite düzenleyin.

  • Adres: Meltem, Konyaaltı Plajı No:21399, 07030 Muratpaşa/Antalya
  • Yol tarifi al >

34. Karaalioğlu Parkı

karaalioglu parki

Burası neresi? Şehrin merkezine çok yakın bir konumda bulunan Karaalioğlu Parkı, hem yürüyüş yapmak hem de piknik yapmak için Antalya’da gezilecek mükemmel yerlerden biridir. Parka ulaşmak için tramvay hattını kullanabileceğiniz gibi yürüyerek de kolay bir şekilde buraya ulaşmanız mümkündür. Parkın bir köşesinde antik Hıdırlık Kulesi yer almaktadır. Kulenin bulunduğu noktadan Antalya Körfezi’ne bakan muhteşem bir manzaranın tadını çıkarmak mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Birçok heykel ve anıtın bulunduğu Karaalioğlu Parkı, Antalya gezisi esnasında dinlendirici bir mola vermek istiyorsanız uğramanız gereken başlıca yerler arasında bulunuyor. Parkın bulunduğu nokta, özellikle Ramazan aylarında düzenlenen şenlikler sayesinde çok daha eğlenceli bir yer haline gelmektedir. Dilerseniz parkın içindeki pistte paten gösterileri yapan gençleri de seyredebilirsiniz.

  • Adres: Kılınçarslan, Park Sk., 07100 Muratpaşa/Antalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

-Adalar

35. Üç Adalar

Burası neresi? Üç Adalar’ın çevresi özellikler mağaralar ve bu mağaralarla kayalıklar arasında dalış yapmaya uygun güzel dalış alanları ile ünlüdür. Üç Adalar bölgesinde isimleri Martı, Mağara, Piknik ve Küçük Ada olan dört adet ada bulunmaktadır.

Kemer’in önündeki Tekirova yakınlarında bulunan Üç Adalar, başlangıç seviyesinden profesyonel seviyeye kadar her dalış tutkunu için imkanlar sunmaktadır. Burası aynı zamanda nefes kesici muhteşem manzaraları ile de ziyaretçileri kendisine hayran bırakmayı başarmaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası dünyadaki dalış kriterlerine uygun önemli dalış noktalarından biri olarak kabul edilmektedir. Üç Adalar, dalış tutkunları için Antalya’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında ilk sıralarda yer alan muhteşem bir doğal güzelliktir. Eğer siz de dalış sporuna meraklıysanız ve su altındaki etkileyici dünyayı keşfe çıkmak istiyorsanız Üç Adalar’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

-Mağaralar

36. Karain Mağarası 

Karain Mağarası

Burası neresi? Antalya’nın Yağca Köyü’nde yer alan Karain, ülkemizin en büyük mağaralarından biridir. Burası, ülkemizdeki mağaralar listesinde, içinde insan yaşamış olan en büyük mağaradır. Adım adım ilerlerken, giderek derinleşen odalar ve büyüleyici bir atmosfer, 500.000 yıl öncesinden izler taşıyan Karain Mağarası’nda sizleri bekliyor.

37. Beldibi Mağarası 

Beldibi Mağarası

Burası neresi? Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Beldibi Mağarası, Antalya – Kemer sahil yolunun yaklaşık 40. kilometresinde Çamdağ Tünelinin çıkışında yer alan bir kaya altı sığınağı. Tarihin izlerini taşıyan bu mağara aşağı ve yukarı sığınaklar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu sığınakların duvarlarındaki geyik, dağ keçisi gibi hayvan figürleri görülmeye değer bir nitelik taşıyor.

Neden gitmeliyim? Ayrıca mağara, Antalya bölgesinin ikinci önemli prehistorik merkezi halinde. Alanda Mezolitik kültürleri kapsayan 6 tabaka bulunuyor ve arkeolojik bir SİT alanı olan bölge devamlı ziyarete açık. Mağaradaki çakmaktaşı gereçlerinin yanı sıra çanak çömlek parçaları ve özellikle aşı boyasıyla kayalar üzerine yapılmış hayvan figürleri dikkat çekiyor.

38. Korsanlar Mağarası

Korsanlar Plajı

Burası neresi? Alanya Kalesi’nin yer aldığı yarımadanın altında bulunan mağaraya, sadece tekneler ile girilebilir. Korsanlar Mağarası’nın ünü, savaştan elde ettikleri ganimetleri ve kızları bu mağarada saklamasından gelmektedir. Varsayılan bir söylentiye göre bu mağaranın içerisinde Alara Kalesi’ne çıkan bir yol olduğu ve korsanların ganimetleri bu yoldan kaleye çıkardığıdır.

39. Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası

Burası neresi? Çok sayıda sarkıt ve dikitler bulunan mağaranın şöyle bir özelliğinden bahsedilmektedir; bir gazetede 2. Dünya Savaşı’nda atılan gaz bombalarından kaçan askerlerin mağaraya sığındıkları ve içlerinden astımı olanların şifa bulduklarına dair bilgileri okuyan Galip Dere sayesinde birçok doktor ve kimyagerin araştırmaları sonucu mağaranın astım hastalığına iyi geldiği tespit edilmiştir.

  • Adres: Çarşı Mahallesi, Damlataş Cd. No:81, 07400 Alanya/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10:00 – 19:30
  • Yol tarifi al >

40. Dim Mağarası 

Dim Mağarası

Burası neresi? Cebereis Dağı’nın yamacında yer alan mağara, çevresinin piknik alanları ve orman ile kaplı olması sebebiyle en çok ziyaret edilen mağaralardan biridir. Geçmiş dönemlerde insanlar tarafından barınak olarak kullanılması “Gavurini Mağarası” adı almasına neden olmuştur.

  • Adres: Kestel Mahallesi, Dim Mağarası İşletmesi, 07450 Alanya/Antalya
  • Çalışma saatleri: 09:00 – 18:30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

41. Aşıklar Mağarası 

Aşıklar Mağarası

Burası neresi? İki girişli bir mağara olan Aşıklar Mağarası, Alanya tarihi yarımadası üzerinde yer alır. Denilene göre çağın aşıkları gözlerden uzak yalnız kalmak istedikleri zaman bu mağaraya gidiyorlarmış. Mağara da ismini bu hikayeden almaktadır.

  • Adres: Çarşı, Damlataş Cd. No:81, 07400 Alanya/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 19.30
  • Yol tarifi al >

42. Kocain Mağarası 

Kocain-Mağarası

Burası neresi? Türkiye’nin en büyük mağara ağzına ve geniş bir alana sahip mağarasıdır. Bulunan çimentolu sarnıçlar Romalıların burada yaşam sürdürdüklerine işaret etmektedir. Mağara iç içe geçmiş iki büyük alandan oluşmaktadır.

  • Adres: Ahırtaş, 07190 Kızılseki/Döşemealtı/Antalya
  • Yol tarifi al >

-Şelaleler

43. Düden Şelalesi

Düden Şelalesi

Burası neresi? Antalya’ya yolunuz düştüğünde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Yukarı Düden ve Aşağı Düden şeklinde iki koldan oluşan şelalelerin ikisi de Akdeniz’e dökülmektedir. Şelalenin kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden aldığını söylemeden geçmeyelim.

Neden gitmeliyim? Gerek Antalya gerekse yurdun dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan şelaleler özellikle yaz mevsiminde turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaktadır. Şelalenin alt tarafında bulunan mağaraları da ziyaretiniz esnasında mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer vaktiniz varsa tekne turuyla bölgedeki diğer şelaleleri de görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Şelaleyi ziyaretinizde otopark konusunda herhangi bir problem yaşamıyorsunuz. Bölgede bulunan mekanlarda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde karşılamanız da ziyaretinizin hayli keyifli olmasını sağlıyor. Mesire alanına girebilmek için sembolik bir ücret talep edildiğini de belirtmemiz gerek.

  • Adres: Çağlayan Mahallesi, Lara Cd. No:457, 07230 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 08:00 – 18:30
  • Yol tarifi al >

44. Kurşunlu Şelalesi ve Tabiat Parkı

Kurşunlu Şelalesi ve Tabiat Parkı

Burası neresi? Yaklaşık 18 metrelik bir yükseklikten dökülen şelale, 7 ayrı ufak şelale ve 7 ayrı göletin birbirine bağlanmasıyla oluşan bir doğa harikası niteliğinde. Şelale geçen yıllarda ziyaretçilerine açılmış ve piknik gibi aktivitelere olanak sağlanmıştır. Şelalenin etrafında çocuk parkı, restoran ve kafe gibi bölümler de bulunmasının yanı sıra aracınız için özel bir otopark da mevcut.

Neden gitmeliyim? Bir tabiat parkı şeklinde düzenlenen şelale, yemyeşil bir görüntünün içerisinde eşsiz bir manzarayı izleme fırsatı sunarken doğa ile baş başa kalıp dinlenmenize de imkan veriyor. Ayrıca şelalenin etrafında hediyelik eşyalar alabileceğiniz mağazalar da bulunuyor.

45. Manavgat Şelalesi 

Manavgat Şelalesi

Burası neresi? Ülkemizin en güzel şelalelerinden olan Manavgat Şelalesi, Antalya’da kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Burası, sadece doğa severleri değil spor tutkunlarını da mutlu edecek bir yer. Rafting ve araçla safari turları da Manavgat gezisinde sizi bekliyor.

  • Adres: Sarılar Mahallesi, İstiklal caddesi no:4 D:no:4, 07330 Manavgat/Antalya
  • Yol tarifi al >

46. Sapadere Şelalesi

Sapadere Şelalesi

Burası neresi? Kayalıklar arasından şakırdayan turkuaz mavisi… Sıcaklardan bunalanların kendini bu güzelliğe atıp soluk aldığı cennet. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp yaşadığınızı hissedin!

47. Uçansu Şelalesi 

Uçansu Şelalesi

Burası neresi? Sarp kayaların üzerinde uçan sular, görkemli manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Bu şelaleden akan su her yıl büyük rağbet gören Alara Çayı’nın yaşam kaynağı. Ormanların içinde uzun yolculuğun ardından şelale Manavgat’a dökülerek Akdeniz’e karışıyor.

-Göller

48. Oymapınar Gölü

Burası neresi? Manavgat’a kadar gittiyseniz, barajın arkasında saklı eşsiz bir güzelliğe sahip Oymapınar Gölü’nü de mutlaka görmelisiniz. Gölde isterseniz tekne turlarına katılabilir ya da yüzebilirsiniz.

49. Köprüçay

Köprüçay

Burası neresi? Doğa yürüyüşleri, kamp kurmak ya da rafting yapmak isteyenlerin ortak adresi Köprüçay, ayrıca kalabalıktan uzak bir tatil geçirmek isteyenler için de son derece doğru bir adres.

-Koylar

50. Kekova Koyu 

Kekova Koyu

Burası neresi? 2.yy’da meydana gelen deprem sonrası denize batmış bir kent Dolichiste… Kazı yapılmadığından dolayı şehrin tarihi hakkında bir bilgi bulunmuyor. Antik döneme ait yapıların denize battığını görmek mümkün. Burada denize girmek yasak olup sadece tekneler ile gezinti yapabilir ve bakabilirsiniz.

51. Adrasan Suluada

Adrasan Suluada

Burası neresi? Onların Maldiv’leri varsa bizim de Suluada’mız var. Gerek turkuaz denizi gerekse beyaz kumu, fazlası var eksiği yok! İsmini üzerinde bulunan tatlı sulardan almaktadır. Bu tatlı suların şifalı olduğu sanılmaktadır. Hal böyle olunca teknelerin uğrak noktaların biri durumuna gelen Suluda’ya mutlaka gitmek gerekir.

52. Hidayet Koyu 

Hidayet Koyu

Burası neresi? Koy, ismini daha önce burada yaşayan Hidayet adında bir adamdan almış. Kendisi vefat ettikten sonra Hidayetin Koyu olarak anılmaya başlanmış. Sadece bir tesis bulunması sebebiyle az sayıda ziyaretçi ağırlayabilen koya, tekne turları ile ulaşabilirsiniz. Bu koyda yüzerken yanınızda caretta carettalar görürseniz şaşırmayın.

53. Korsan Koyu

Korsan Koyu

Burası neresi? Korsan Koyu, hem mavisiyle denizin tadını çıkarabileceğiniz hem yeşili ile ormanlık alanlarında kamp yapabileceğiniz tatil imkanı sunuyor. Hep keyif olmaz biraz da tarihi keşfedelim. Burada tarihi Likya yolunda yürüyebilir, Gelidonya Feneri’ne tırmanabilirsiniz.

54. Sazak Koyu (Balayı Koyu)

Sazak Koyu

Burası neresi? Antalya’nın insanlığa sunduğu bir armağan… Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere bu koyu yüksek tepeden görmenin hazzı bam başka. Mavi yolculuk kaptanlarının buraya Balayı Koyu adı vermesinin ardından bir diğer bilinir ismi haline gelmiştir.

*Turistik Noktalar

55. Yanartaş

Yanartaş

Burası neresi? Çıralı’da bulunan Yanartaş, cezbedici görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden. Yanartaş, adını doğal gaz sıkışması sonucu oluşan küçük parçalardan alıyor. Denize yakın manzaralı bir konumda bulunan Yanartaş’ta taşlar arasından çıkan alevler hiçbir zaman sönmüyor.

56. Tünektepe

Tünektepe Teleferik Tesisleri

Burası neresi? Antalya’nın batı yakasında bulunan Tünektepe, Antalya’nın en güzel manzaralarından birini sunduğu için turistler tarafından sıklıkla tercih edilen yerlerin başında gelmektedir. Tünektepe’ye ulaşmanın en iyi yolu ise tepeye çıkaran teleferiği kullanmaktır. Yaklaşık 10 dakikalık bir bilet kuyruğunun ardından 10 dakika çıkarken ve 10 dakika da tepeden inerken manzarayı seyretme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Bu devasa tepeye gelen ziyaretçiler Antalya şehir manzarasının yanı sıra Antalya Körfezi’nin ve uzaklara kadar kıvrılan etkileyici manzaraların keyfini çıkarabilmektedir. Tünektepe’nin sunduğu manzaralar sizin için yeterli olmazsa gece kulübünde dans edebilir ya da restoranda manzara eşliğinde bir şeyler yiyebilirsiniz.

  • Adres: Liman, Antalya Kemer Yolu No:10, 07130 Konyaaltı/Antalya
  • Telefon: (0242) 259 46 46
  • Ziyaret saatleri: Teleferik pazartesi günleri çalışmıyor ve diğer günler 19.00’a kadar hizmet veriyor.
  • Yol tarifi al >

57. Olympos Teleferik

olympos teleferik

Burası neresi? Antalya’daki en önemli turistik aktivitelerden biri de şüphesiz Olympos Teleferik. Her 10 dakikada bir hareket eden teleferiğin kırmızı kabinleri Kemer’deki plajdan Olimpos olarak bilinen Tahtalı Dağı’na muhteşem bir manzara eşliğinde çıkmaktadır.

4.350 metre uzunluğa sahip olan teleferik, bu özelliği ile dünyadaki en uzun teleferiklerden biridir. 2.365 metrelik dağa tırmanmak yaklaşık 10 dakika sürmektedir ve panoramik manzarada Phaselis’in antik kalıntıları bile görülmektedir. Teleferik ücreti görece pahalı olsa da buna kesinlikle değdiğini belirtmemiz gerekiyor.

Neden gitmeliyim? Özellikle açık havalarda teleferik yolculuğunuz esnasında Alanya’yı bile görebileceğiniz muhteşem bir manzaranın keyfini çıkarmanız mümkündür. Tahtalı Dağı manzara seyretmenin yanı sıra zirvede yamaç paraşütü gibi çeşitli heyecan verici etkinlikleri gerçekleştirme imkanı da sunmaktadır. Dileyen ziyaretçiler gün doğumu ve gün batımı programlarına katılarak muazzam bir manzaraya tanıklık etme fırsatına da sahip olabilmektedir.

  • Adres: Tekirova, Kumluca Kemer Yolu, Tahtalı Teleferiği Yolu No: 2, 07995 Kemer/Antalya
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-16.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

58. Panoramik Cam Asansör

Panoramik Cam Asansor

Burası neresi? Kaleiçi semtinde bulunan Cam Asansör, Kaleiçi ile Liman bölgesini birbirine bağlamak amacıyla, 2014 senesinde ACE Mimarlık tarafından tasarlanarak hayata geçirilmiştir. Deniz seviyesine inmeyi kolaylaştıran bu muazzam asansör, muhteşem Kaleiçi manzarası sunması nedeniyle ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Neden gitmeliyim? Ücretsiz olarak çıkabileceğiniz bu asansör sayesinde etkileyici manzaranın tadını çıkarabilir ve sahile inişinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Seyir terası kısmında uygun bir fiyat karşılığında kullanabileceğiniz dürbün de bulunuyor.

  • Adres: Selçuk, Varyant Sk., 07100 Muratpaşa/Antalya
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Yol tarifi al >

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Eğlenceli Yerler

59. Saklıkent Kayak Merkezi 

Saklıkent Kayak Merkezi

Burası neresi? Yaz turizmiyle ilgi odağı olan Saklıkent, Antalya’nın 2550 metre yüksekliğinde, Beydağları’nda yer alan Saklıkent Kayak Merkeziyle kış turizmi için de alternatif oluşturuyor.

Neden gitmeliyim? Antalya’ya yakın konumu sebebiyle size günde birkaç mevsim yaşatacak Saklıkent, harika pisti ve doğayla iç içe olmasıyla da her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Not: Antalya’da kayak mevsiminin kısa sürmesi nedeniyle sezon da her yıl hava şartlarına göre değişkenlik gösteriyor. Ancak yine de genel olarak Aralık ayında açılan sezon Mart ayında sona eriyor.

60. Antalya Gokart

Antalya Gokart

Burası neresi? Hep gezmek hep bir yer keşfetmek nereye kadar, biraz da eğlenin. 🙂 En iyi pist ve arabalara sahip olan Antalya Gokart’ta çok eğleneceksiniz. Her türlü güvenlik önlemlerinin alınmasının yanı sıra personellerin cana yakınlığı da sizi tatmin edecek. Adrenalin ve hız tutkunlarını bekliyoruz!

61. Antalya Aquarium

Antalya Aquarium

Burası neresi? Dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan Antalya Aquarium, eğlencenin tam adresidir. İçerisinde katılabileceğiniz pek çok günlük ve özel aktivite ve sergiler bulunuyor. Özellikle özel bir güne denk geldiğinizde, kutlama yapma şansınızın olduğunu aklınıza not edin. Bunların dışında karnınız acıktığında da, muhteşem lezzetlerden faydalanabilirsiniz.

  • Adres: Arapsuyu Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:502 Minicity and Hillside Su Hotel eastern corner of Konyaaltı Beach, 07200 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

62. Ters Ev Aksiyon Parkı

Ters Ev Aksiyon Parkı

Burası neresi? Çocuklarınızla gelebileceğiniz ve her yaştan kesimin bayılacağı Ters Ev, fazlasıyla ilgi görüyor. Özellikle sosyal medyaya olan düşkünlüğümüz neticesinde, pek çok kişinin buraya sırf fotoğraf çekmek için geldiğini söyleyebiliriz. Buradaki her şeyin tersten görünümü resmen başınızı döndürecek türden. Zaten buraya geldiğinizde, direkt fark edeceksiniz, evin mimarisi de ters olarak inşa edilmiş.

  • Adres: Güzeloba Mahallesi 2384. Sokak, Lara Turizm Yolu 23J D:No.40, 07230 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 19.00
  • Yol tarifi al >

53. Antalya Devlet Tiyatrosu

Burası neresi? 1993 yılında inşa edilen Antalya Devlet Tiyatrosu, şehrin en önemli gösteri merkezlerinden biridir. Tiyatro salonundaki gösteriler Ekim ayında başlamakta ve Mart ayının sonuna kadar devam etmektedir. Tiyatro salonunda her yıl bir çok yetişkin ve çocuk oyunları gösterileri gerçekleştirilmektedir.

Neden gitmeliyim? Uygun fiyata etkileyici oyunlar seyredilebilecek bir yer olan Antalya Devlet Tiyatrosu Salonu, sanat sever ziyaretçilerin es geçmemesi gereken noktalar arasında bulunuyor.

  • Adres: Muratpaşa, Evliya Çelebi Cd., 07010 Muratpaşa/Antalya
  • Telefon: (0242) 247 87 27
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Aqua Parklar, Tema Parklar

64. Antalya Aqualand Dolphinland

Antalya Aqualand Dolphinland

Burası neresi? Antalya’nın ilk su parkı olan Aqualand Dolphinland, birbirinden farklı kayaklarıyla eğlenceye sınır tanımıyor. Sadece bununla sınırlı kalmayarak; çeşitli ve eğlenceli aktivitelere, yunus gösterilerine ve yüzme derslerine bile yer veriyor.

Neden gitmeliyim? 1996 yılında açılan bu park oldukça eskidir ancak hala ilk günkü yerini koruyor. Çünkü Antalya’nın en büyük su parklarından biri olma özelliğindedir. Özellikle yaz aylarında, Antalya’yı seyahat etmek istiyorsanız, kesinlikle uğramanız gereken yerler arasında.

  • Adres: Meltem Mh., Dumlupınar Blv. Konyaaltı Koruluğu, 07030 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 17.00
  • Yol tarifi al >

65. The Land of Legends Tema Parkı

Burası neresi? Belek yakınlarında bulunan Land of Legends Tema Parkı, girişten itibaren ziyaretçilerini masallar dünyasında etkileyici bir yolculuğa davet ediyor. Bu nedenle tesis için Antalya’nın Disneyland’ı tanımlaması yapılmaktadır.

The Land of Legends, özellikle çocuklar için tam bir cennettir. Özellikle akşam saatlerinde gerçekleştirilen ışık ve lazer gösterileri ile park muhteşem bir ortama bürünmektedir. Park içinde bulunan 100’den fazla mağaza ise burayı alışveriş tutkunları için de etkileyici bir nokta haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Devasa tema park içinde toplamda 55 su kaydırağı başta olmak üzere kanalda gondol gezileri, yiyecek içecek stantları ve her yerde görebileceği peri masalları karakterleri bulunmaktadır. Bunlar da bu tema parkı başta çocuklar olmak üzere Antalya’ya gelen herkes için muhteşem bir cazibe merkezi haline getirmektedir.

  • Adres: Kadriye Mahallesi. Atatürk Cad. No:104/1-2 No, D:515, 07525 Serik/Antalya
  • Telefon: 4449913
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Hayvanat Bahçeleri

66. Antalya Hayvanat Bahçesi

Antalya Hayvanat Bahçesi

Burası neresi? Çocuklarla seyahat yapmanın ne derece zor olacağını tahmin ediyoruz ve sizler için bir başka alternatif olarak hayvanat bahçesini öneriyoruz. Antalya Hayvanat Bahçesi, belki çok geniş bir alana sahip değil ancak hayvanlar için doğal ortam şartlarını sunması puanları topluyor. Birçok farklı türde hayvana yer veren bu hayvanat bahçesi, çocuklarınız ve sizin için güzel bir gezi noktasıdır.

  • Adres: Nebiler, Kepezaltı piknik sahası içerisi, 07192 Döşemealtı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 **Cumartesi kapalı
  • Yol tarifi al >

67. WildPark Antalya

WildPark Antalya

Burası neresi? Dünyanın en zehirli ve en ilginç hayvan türlerini görebileceğiniz WildPark Antalya, tropik sürüngenlerin evidir. Özel ses ve efektlerle adeta bir vahşi yaşamdaymış gibi bir his verecek. Eğer bu hayvanlara karşı bir korkunuz varsa, işte tam yenme zamanı! Buradan başka daha güvenli bir ortamda, onlarla karşılamazsınız. Çünkü daha güvenlisi yok. 🙂

  • Adres: Meltem, Dumlupınar Blv. No:203, 07030 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 09:00 – 23:00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Lunaparklar

68. Aktur Park

Aktur Park

Burası neresi? ”Antalya’nın Kalbi” olarak adlandırılmış bu lunapark, Türkiye’nin en büyük dönme dolabına sahip ve çocuklarınızla eğlenebileceğiniz harika bir yerdir. Kalabalık bir grupla gelirseniz, her kabinin 10 kişilik olduğunu belirterek, tam size uygun olduğunun altını çizelim.

Neden gitmeliyim? Özellikle akşam saatlerinde dönme dolaba bindiğinizde, manzarayı seyretmeye doyamayacaksınız. Tabii ki sadece dönme dolabı yok, daha birçok alternatif burada mevcut ve isteğinize göre birini ya da birkaçını tercih edebilirsiniz. 🙂

*Alışveriş

-AVM’ler

69. TerraCity 

TerraCity

Burası neresi? Muratpaşa’da yer alan TerraCity, birbirinden farklı ve ünlü mağazalarıyla sizi cezbedecek türden. İçerisinde 180 mağaza ve restoran, 1000 kişilik yeme-içme alanı ile birlikte eğlence alanı gibi size daha birçok seçenek sunuyor.

  • Adres: Fener, Tekelioğlu Cd. No:55, 07160 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: (0242) 318 18 18
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

70. Mall of Antalya

Mall of Antalya

Burası neresi? Akdeniz’in en büyük alışveriş merkezi olan Mall of Antalya, çocuklarınızla eğleneceğiniz, sevdiklerinizle alışveriş yapıp yemek yiyeceğiniz bir yerdir. 200’e yakın mağazasıyla, her istediğinizi bulabilme imkanına sahipsiniz. Ayrıca en büyük sinema salonuna sahip olması da sizi fazlasıyla etkileyecek.

  • Adres: Altınova Sinan, Serik Cd. No:309 D:91, 07170 Kepez/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: (0242) 340 54 70
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

71. Antalya Migros AVM

Antalya Migros AVM

Burası neresi? Ünlü ve önemli mağazalarıyla oldukça popüler olan Antalya Migros AVM, içerisindeki birçok alanı ve seçeneğiyle hem sizin için hem de çocuklarınız için idealdir. Aynı zamanda pek çok etkinliğe de yer vermesiyle, sık sık uğranılan AVM’ler arasındadır.

  • Adres: Arapsuyu, Atatürk Blv. No:3, 07030 Konyaaltı/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: (0242) 230 11 11
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

72. MarkAntalya AVM

Mark Antalya AVM

Burası neresi? MarkAntalya AVM, ilk defa içerisinde barındıran ünlü markalarıyla, yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekmeyi başarıyor. 2013 yılında hizmete açılan AVM, farklı mağazalarıyla, yeme-içme mekanlarıyla, eğlence alanları ile birlikte keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor.

  • Adres: Tahılpazarı, Şarampol Cd. No:84, 07040 Muratpaşa/Antalya
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00
  • Telefon: (0242) 244 66 66
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

73. ÖzdilekPark Antalya

ÖzdilekPark Antalya

Burası neresi? ÖzdilekPark Antalya, sevdiklerinizle vakit geçireceğiniz ya da çocuklarınızla eğlenebileceğiniz yerler arasında. Özellikle çocuk oyun alanlarında, çocuklarınız eğlenirken sizde rahat bir nefes alacaksınız. Dilediğiniz restoranlarda oturup bir şeyler içecek ve içerisindeki mağazalardan aradığınızı bulacaksınız.

  • Adres: Fabrikalar, Fikri Erten Cd. No.2, 07090 Kepez/Antalya
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 20.00
  • Telefon: (0242) 334 33 99
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Antalya’ya Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Tatil Beldeleri

74. Kaş

Kaş

Burası neresi? Antalya’nın en batısında bulunan Kaş, turistler tarafından fazla ilgi görüyor. Kaş’ın merkezi küçük olsa da, plajları göz dolduracak cinsten. Birçok insan buraya kafa dinlemek, metropol şehirlerinden uzaklaşmak ve o trafikten kaçmak için sıklıkla tercih ediyor. Özellikle yaz aylarında daha çok ziyaret edilen Kaş’ı, sizlerde mutlaka giderek deneyimlemelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Antalya’dan Kaş’a ulaşmak için pek çok alternatif var. Dilerseniz; Antalya otogarından veya Antalya Havalimanı’ndan minibüs ve otobüslerle 30₺ karşılığında, yaklaşık 3 saate gidebilirsiniz. Bunların dışında, taksilerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

75. Kemer

Kemer

Burası neresi? Güzel bir tatil köyü olan Kemer, antik kentleri, kanyon ve mağara gibi doğa güzellikleri ve eğlenceli gece hayatı ile vazgeçilmez bir beldedir. Ziyaretiniz esnasında; safari turları yapabilir, aktivitelere katılabilirsiniz. Ayrıca daha pek çok şeyin burada mevcut olduğunu bilmelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Antalya otogarından düzenli olarak, her 10 dakikada bir kalkan otobüs ve minibüslerle Kemer’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsler ve güzergahların daha detaylı bilgisi için…

76. Alanya

Alanya

Burası neresi? Kuzeyde Toros Dağları ve güneyde Akdeniz ile çevrili bir yarımada üzerinde yer alan Alanya, antik bir kenttir. Coğrafi konumu ve iklimi nedeniyle, turistler tarafından -özellikle Avrupalılar arasında- büyük bir üne sahip. Hatta çoğu turist, yazlık ev veya villa satın alarak buraya yerleşiyor. Turistlere ilham kaynağı olan Alanya’ya uğrayıp, mutlaka bir tatil yapmalısınız.

Nasıl ulaşırım? Antalya Alanya arası mesafe yaklaşık 2 saat sürüyor ve düzenli olarak otobüs ile seferler gerçekleşiyor.

77. Olimpos

Olimpos

Burası neresi? Antalya’nın en önemli kıyı şehirlerinden biri olan Olimpos, Türkiye’de arkeolojik ve doğal koruma alanı olarak kabul ediliyor. Plajlarda görülen ve mezarlıklarda bulunan yüksek tepedeki kalıntılar, orta çağda inşa edilmiş bir kalenin duvarlarına ait. Bu tepeye baktığınızda, sanki Venedik’te bir nehrin manzarasını seyrediyor gibi hissedebilirsiniz. 🙂

Nasıl ulaşırım? Antalya Olimpos arası mesafe yaklaşık olarak 1 saat 30 dakika sürüyor. Antalya otogarından, Kumluca – Fethiye yönüne giden otobüs veya minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

78. Manavgat

Manavgat

Burası neresi? Antalya’nın en büyük ilçesi olan Manavgat, şelalesiyle, antik kentleri ve plajlarıyla manzaraya doyamayacağınız bir yer. Birçok doğa harikası ile adeta tatilcilerin aklını alıyor diyebiliriz. Tüm streslerden uzakta bir tatil yapmayı kim istemez ki? Sıkıntılardan arınmayı? İşte yorgunluğunuzu atabileceğiniz yerler arasında olan Manavgat, görülmeye değer bir tatil yeridir.

Nasıl ulaşırım? Antalya Manavgat arası mesafenin yaklaşık 1 saat sürdüğünü ve oldukça yakın olduğunu söyleyelim.

79. Kalkan

Kalkan

Burası neresi? Geniş bir tarihi geçmişe sahip olan Kalkan, muhteşem plajlarıyla ün salmış bir yerdir. Birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasının yanı sıra, tüm bu medeniyetlerin izlerini hala taşıyor olması da bir hayli önemli. Plajlarının mavi bayraklı olması bir yana, harika manzaraya sahip olması bir kenara… Kalkan’a geldiğiniz zaman, Patara ve Kaputaş plajlarını mutlaka görmeden gitmemelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Antalya – Kalkan arası mesafe yaklaşık olarak 3 saat sürüyor ve Kalkan otogarına direkt otobüs seferleri bulunabiliyor. Eğer bulunduğunuz yerden direkt otobüs yoksa, Kaş veya Fethiye seferlerinden aktarmalı bir yolculuk yapabiliyorsunuz. Bunun dışında özel aracınızla geliyorsanız, Antalya – Kemer – Kumluca – Finike – Demre – Kaş güzergahını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

80. Demre

Demre

Burası neresi? İsmi antik çağlarda Myra olan Demre, Antalya’nın küçük aynı zamanda şirin bir tatil beldesidir. Küçük bir yer olduğunu düşünerek ben ne yaparım burada demeyin! Demre’ye uğradığınızda; Myra Antik Kenti, Nicholas Kilisesi, Andriake Kuş Cenneti, Çayağzı Plajı ve daha keşfedilmeyi bekleyen birçok antik kenti veya yeri ziyaret etmelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Antalya Otogar’dan, her yarım saatte bir kalkan otobüslerle Demre’ye ulaşabiliyorsunuz.

81. Kaleköy

Kaleköy

Burası neresi? Demre’nin içerisinde yer alan Kaleköy, bir diğer adıyla bilinen Simena Antik Kenti, sessizliği, sakinliği ve huzuru arayanların adresi. Mükemmel bir doğa güzelliğiyle, ilk etapta zaten sizi etkisi altına alacak. Trafikten uzak, kuş sesleri ve deniz manzarasıyla büyülemesin de ne yapsın? Teknelerle ulaşım sağlayabileceğiniz Kaleköy, Demre’den sonra ikinci alternatifiniz olsun!

82. Konyaaltı

Konyaaltı

Burası neresi? Antalya geçmişte falezler üzerinde yer aldığı için, ‘’Koyaltı’’ diye adlandırılıyordu ve zamanla bu isim halk tarafından Konyaaltı’na dönüştü. Farklı uygarlıkları içerisinde barındıran Konyaaltı, tarihiyle de önemli bir konumdadır. Dahası içerisinde yer alan Konyaaltı Plajı, Antalya’nın en ünlü plajlarından biri olup, kesinlikle görülmeye değer bir noktadır.

83. Çıralı

Çıralı

Burası neresi? Antalya’ya 84 km uzaklıkta bulunan Çıralı, Kemer’e bağlı bir tatil yeridir. Özellikle son zamanlarda, oldukça popüler olan Çıralı, sakinlik ve sessizlik arayanların kaçış noktasıdır. Etrafında çeşit çeşit meyve bahçeleriyle yemyeşil doğasına hayran kalacak ve mükemmel manzarasını seyretmeye doyamayacaksınız. Çıralı Plajı ve Yanartaş, uğramadan gitmeyeceğiniz yerler arasında…

*Gece Hayatı

Yaz tatili denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Antalya, sadece plajları, doğa güzellikleri ile meşhur değil tabii ki. Gece hayatıyla da oldukça popüler olan Antalya’da, birbirinden renkli ve hareketli gece kulüpleri, barlar, meyhaneler, canlı müzik mekanları ve diskolar vardır. İstediğiniz bir mekana giderek, gönlünüzce eğlenecek ve sabahlara kadar dans edeceksiniz. Dilerseniz, daha kapsamlı bilgi almak için Antalya Gece Hayatı yazımızı inceleyin!

*Tarihi Yerler

Deniz, kum, güneş üçlüsünden biraz uzaklaşıp Antalya’nın tarihi yapılarını keşfetmeye ne dersiniz? Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış Antalya’da, antik kentler, kaleler ve tarihi yapılar o kadar fazla ki çok şaşıracaksınız. Gelin, Antalya’nın Tarihi Yerleri yazımıza birlikte göz atalım ve daha detaylı bilgiyi hemen öğrenelim!

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Side Sualtı Müzesi’nde denizdeki kalıntıları, Antalya Müzesi’nde ise tarihi kalıntıları keşfet!
  • Birbirinden harika plajları ve koyları teker teker gez!
  • Kaleiçi’ni gez ve mükemmel fotoğraflar çekil!
  • Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda rafting ya da kamp yap!
  • Mağaraları dolaş, şelaleleri keşfet!
  • Kışın, Saklıkent Kayak Merkezi’nde kay!
  • Ters Ev Aksiyon Parkı’na git ve eğlenceli dakikalar yaşa!
  • Birbirinden güzel tatil beldelerini doya doya dolaş ve tatilinin keyfini çıkar!

*Şehir İçi Ulaşım

Antalya’da şehir içi ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Otobüs seferleri; 800’den fazla güzergahta ve 70’den fazla otobüs hattıyla hizmet veriyor. Otobüs ve güzergahların daha detaylı bilgisi için… Bu otobüslerde geçerli olan ”Antalyakart”, 2 – 2,60₺ arasında bir ücretlendirme ile kullanılır. Bu kart dışında, turistler için ”kullan at” biletleri mevcut olup, fiyatları 6,50 – 13₺ arasında değişmekte.

Bir diğer seçenek ise; AntRay olarak adlandırılan tramvay, en çok tercih edilen ulaşım türüdür. Tramvay güzergahları ve hareket saatleri için… Yetişkinler için 2₺, öğrenciler için 1,20₺ olarak ücretlendirilir.

Not: İçeriğimiz son olarak 23.03.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından güncellenmiştir. Siz de Antalya gezilecek yerler listemizin gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz bize yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

“Antalya’da Gezilecek Yerler | En Popüler 83 Liste” üzerine 11 yorum

  1. Mustafa Kemal Atatürk ‘ ün 18 Şubat 1935 yılında Alanya’yı ziyaret ettikleri zaman içerisinde bir süre kaldığı evdir. Evin sahibi Tevfik Azakoğlu tarafından Kültür Bakanlığına bağışlanmış olup 1987 yılında Müze olarak açılmıştır. İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk ‘ ün kullanmış olduğu eşyalar bulunmakta. Müze içerisinde birde Alanya yöresinin , eski dönemlerde yaşam tarzını gösteren, aşyalarda bulunmakta.

    Yanıtla
  2. Çok güzel ve detaylı içerik olmuş ellerinize sağlık. Benimde YouTube üzerinde küçük nacizne kanalım var. Antalya’da gezdiğim yerleri paylaşıyorum.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin