İçindekiler
- Konya ülkemizin yüz ölçümü olarak en büyük şehridir. Düz ovalardan oluşan şehir nüfus yoğunluğu bakımından da en yoğun illerimiz arasındadır. Türkçe’nin resmi dil olarak kullanıldığı ilk yer olmasıyla da dikkat çekmektedir.
- 1. Mevlana Müzesi
- 2. Sille Köyü
- 3. Şems Tebriz-i Türbesi
- 4. Aziziye Cami
- 4. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi
- 5. Karatay Medresesi
- 6. Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi
- 7. Eşrefoğlu Cami
- 8. Tuz Gölü
- 9. İnce Minareli Medrese
- 10. Kilistra Antik Kenti
- 11. Çatalhöyük
- 12. Yerköprü Şelalesi
- 13. Konya Selimiye Cami
- 14. Atatürk Evi Müzesi
- 15. Alaeddin Cami
- 16. Kızören Obruk Gölü
- 17. Karapınar Çölü
- 18. Nasreddin Hoca Türbesi
- 19. Meke Gölü
Konya ülkemizin yüz ölçümü olarak en büyük şehridir. Düz ovalardan oluşan şehir nüfus yoğunluğu bakımından da en yoğun illerimiz arasındadır. Türkçe’nin resmi dil olarak kullanıldığı ilk yer olmasıyla da dikkat çekmektedir.
Mevlana’nın yeşerdiği, Selçukluların hüküm sürdüğü, birçok tarihi esere ve muhteşem bir yemek kültürüne sahip olan Konya tarihi yerleri listemiz yolunuz düştüğünde mutlaka gitmeniz gereken turistik noktalardan oluşuyor.
Listenin ilk sırasında;
1. Mevlana Müzesi
Sizi ney sesiyle buyur eden, hoşgörü kelimesini dünyaya tanıtan Hz. Mevlana’nın Dergahı, Konya’da görmeniz gereken en önemli yerlerden biridir. 1926 yılından bu yana müze olarak da hizmet veren bu huzur verici mekanı ziyaret listenizde ilk sıralara koymalısınız.
15 Nisan / 2 Ekim ( Yaz Dönemi ) : 09:00- 19:00
3 Ekim/ 14 Nisan ( Kış Dönemi) : 09:00- 17:00
Giriş Ücreti : Ücretsiz
2. Sille Köyü
Konya’yı ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bu köy, Rum taş işçiliği konusunda çok güzel örnekleri görmenize olanak tanıyor. Birçok ulaşım seçeneği olan köyü belediyenin tahsis etmiş olduğu rehberler eşliğinde daha iyi tanıma fırsatı bulacaksınız.
3. Şems Tebriz-i Türbesi
Mevlana’nın yol arkadaşlarından bu yüce zatın mekanına gelip muhteşem bir huzur bulmak, Konya ziyaretinizin amacına ulaşmasında büyük rol oynayacaktır.
4. Aziziye Cami
Sadeliğin ve ihtişamın tek bedende vücut bulmuş hali olan bu eser, birçok farklı sanat yaklaşımının bir arada kullanıldığı muhteşem bir mimari yapı olarak karşımıza çıkıyor.
4. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi
Çocuklarınızla ziyaret edip kelebekler ve bitkiler hakkında birçok bilgiye ulaşabileceğiniz bu etkileyici müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Pazartesi hariç haftanın her günü açık müze saatleri: 10:00- 18:30
Giriş Ücreti: Hafta içi 7.5 ₺ , Hafta sonu 10 ₺
5. Karatay Medresesi
Muhteşem çinilerin sergilendiği bir müze olarak hizmet veren Karatay Medresesi, Selçuklu’yu ve Selçuklu kültürünü anlayabilmek adına muhteşem bir fırsat sunuyor.
Açılış Kapanış Saatleri: 09:00 – 17:00
Giriş Ücreti: 6 ₺
6. Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi
Nasreddin Hoca’nın memleketi olarak kabul edilen Akşehir ilçesinde bulunan müze, balmumu heykeller ve eski eşyalarla Nasreddin Hoca’ya dair güzel bir müze olarak ziyaretçilerini bekliyor.
Açılış Kapanış Saatleri: 08:00 – 16:50
Giriş Ücreti: Ücretsiz
7. Eşrefoğlu Cami
Konya merkeze 1 saat uzaklıktaki cami, ziyaret edenlere taş, ahşap, tarih, zeka gibi birçok unsuru bir arada sunan muhteşem bir eserdir. Anadolu’nun en önemli camilerinden sayılan Eşrefoğlu Cami, Unesco Dünya Mirasları arasında sayılmasıyla da ülkemizin gurur kaynağı camilerinden biridir.
8. Tuz Gölü
Gün batımında muhteşem manzaralar sunan Tuz Gölü, fotoğrafçıların da uğrak yerlerinden biridir. Bu muhteşem manzarayı yerinde görmelisiniz.
9. İnce Minareli Medrese
Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan İnce Minareli Medrese, kubbesindeki muhteşem detaylarla görenleri büyülüyor. Şu anda müze olarak kullanılan medresede birçok taş eseri inceleme fırsatını da yakalayabilirsiniz.
15 Nisan / 2 Ekim ( Yaz Dönemi ) : 09:00- 19:00
3 Ekim/ 14 Nisan ( Kış Dönemi) : 09:00- 17:00
Giriş Ücreti: 6₺
10. Kilistra Antik Kenti
Geçmişe bir yolculuk yapmak isterseniz bu yolculuğu Kilistra Antik Kenti ile yapabilirsiniz. Gökyurt Köyü’nde bulunan antik kentte kayalara işlenmiş çok farklı yapıları görme şansına sahip olabilirsiniz.
11. Çatalhöyük
Yaklaşık 9 bin yıllık tarihe sahip olduğu düşünülen bu tarihi yerleşim yerinin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu düşünülmektedir. Ziyaretiniz esnasında antik kente ait birçok şaşırtıcı detayı öğrenme fırsatını yakalayacaksınız.
12. Yerköprü Şelalesi
Toros Dağları’nın gizli güzelliklerinden biri olan şelale, muhteşem su sesleri ve ferahlığıyla sizi karşılıyor. Gördüğünüz manzaraysa unutulmayacak bir güzellikte. Bu şelaleyi Konya ziyaretinizde mutlaka görmelisiniz.
13. Konya Selimiye Cami
Şehzade Selim tarafından yaptırılan Konya Selimiye Camii, Mevlana Dergahı’nın batısında konumlanan Klasik Osmanlı Mimarisinden örnekler göreceğiniz ihtişamlı yapıtlardan biri. Restorasyon çalışmaları sebebiyle uzun bir süredir ziyarete kapalı olan camii etrafında yer alan dükkanlardan alışveriş yapabilir, yapı önünde harika fotoğraflar çektirebilirsiniz.
14. Atatürk Evi Müzesi
Atatürk’ün Konya ziyaretlerinde kullandığı tarihi bina, 1928 yılında Atatürk’e hediye edilmiş iki katlı mütevazi bir ev. Günümüzde müzeye çevrilen yapı, Mustafa Kemal’in kişisel eşyaları ve kıyafetlerinin sergilendiği Atatürk Müze Evi olarak isimlendirilmiş.
Pazartesi hariç haftanın her günü açık müze saatleri: 09:00- 17:00
Giriş Ücreti: Ücretsiz
15. Alaeddin Cami
Anadolu Selçuklusundan günümüze kadar gelen Alaeddin Camii, o dönemlerden günümüze kalan en eski ve büyük yapı aynı zamanda. Mevlana Türbesi’ne yolunuz düşerse hemen yakınından yer alan mimari bakımdan da dikkat çeken Aleaddin Camii’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
16. Kızören Obruk Gölü
Görenleri şaşkına çeviren Obruk Gölü, Konya’nın tarihi yerleri arasında dikkat çeken coğrafi yapılar arasında. Konya’da doğal etkenler sebebiyle oluşan obrukların en dikkat çekicisi de Kızören Obruk Gölü…
17. Karapınar Çölü
Türkiye’nin çöl toprakları arasında gösterilen Karapınar Çölü, Konya’nın dikkat çeken turistik noktalarından biri aynı zamanda… Günümüzde ağaçlandırma çalışmaları yapılan çöl, kendinizi bir anda bambaşka bir çöl ülkesindeymiş gibi hissettiriyor.
18. Nasreddin Hoca Türbesi
Konya’ya kadar gelip de kentin simgesi Nasreddin Hoca’nın Türbesini görmeden dönmek olmaz elbette. Kent merkezine oldukça yakın bir mesafede konumlanan türbeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
19. Meke Gölü
Bugüne kadar Konya hakkında az bilgisi olan turistleri şaşkına çevirmiş Meke Gölü, sönmüş bir krater gölüdür. Farkı görünümüyle dikkat çeken doğal oluşum, sönmüş bir volkanın su dolmasıyla oluşmuş ve ortaya burası Türkiye’de mi dedirtecek farklı bir görünüm çıkartmıştır.
Konya tarihi yerler listemize ek tavsiye turistik gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.
konya kelebek bahçasi çok güzel
Konya çok güzel bir şehir
Konya’yı şimdi daha çok beğeniyorum ve gezmek istiyorum????