Bayburt Kamp Yerleri – Bayburt’ta Kamp Yapılacak En İyi 12 Yer!

Binlerce yıllık kültürel ve tarihi birikimini eşsiz doğal güzellikleriyle harmanlayarak her yıl çevre şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçiyi ağırlayan Bayburt, Doğu Anadolu bölgesinin Karadeniz’e en yakın kısmında yer alıyor. Ülkemizin hem nüfus hem de yüzölçümü bakımından en küçük illerinden olan Bayburt’un çevresinde Erzurum, Trabzon, Rize, Erzincan ve Gümüşhane gibi hem kültürel bakımdan zengin hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkan şehirler yer alıyor.

Bölgenin en önemli akarsularından olan Çoruh Nehri tam da Bayburt şehir merkezi üzerinden geçiyor. Geçtiği noktaları yemyeşil alanlara dönüştüren Çoruh Nehri, doğaseverlerin doğanın bin bir çeşit harikasını görme imkânı bulmasına da olanak sağlıyor. Bununla birlikte Bayburt şehri, birçok gezilip görülecek noktaya da ev sahipliği yapıyor. Müzeleri, tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle oldukça ön plana çıkıyor.

Bayburt çevresinde kampçılık, doğa sporları, tırmanış, trekking, kültür turizmi, yayla turizmi, müze turizmi vb. faaliyetler turizm açısından ön plana çıkmakta olan faaliyetler arasında gösteriliyor. Bununla birlikte hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde yapılacak aktiviteler ayrı ayrı yapılabildiği için bölgeye her mevsim ziyaretçi, gezgin ve doğaseverler gelebiliyor.

Bütün bunlar çerçevesinde Bayburt çevresinde gezilip görülecek yerleri şu şekilde sıralayabiliriz; Baksı Müzesi, Yakubapdal Tabiat Parkı, Kop Dağı Kayak Merkezi, Çoruh Nehri, Sırakayalar Şelalesi, Sultan Murat Yaylası, Buz Mağarası, Aslan Dağı Mesire Alanı, Demirözü Barajı ve Yeraltı Çımağıl Mağarası.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Kop Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Kop Dağı Milli Parkı, Bayburt şehir merkezine 44 km mesafede yer alıyor. Bölgede zamanında Ermeni ve Rusların saldırılarına karşı büyük mücadeleler verilmiştir. Ermeni ve Ruslara karşı verilen bu mücadeleden kaynaklı olarak bu alan, milli park olarak tescil edilmiş ve günümüze kadar da gelmiştir. Parka ulaşım özel araçlarla sağlanırken tarihi öneminin yanında eşsiz doğasıyla da park dikkat çekiyor.

Erzurum sınırına yakın bir noktada yer alan Kop Dağı kış mevsiminde kayakçılar için harika fırsatlar sunarken havaların sıcak olduğu yaz mevsiminde de kampçılar için güzel alternatifler sunuyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Bununla birlikte bölgedeki endemik bitki örtüsü birçok kelebek çeşidine ev sahipliği yapıyor. Bu eşsiz doğayı gözlemlemek isteyenler ise milli parka akın ediyor.

Kop Dağı Milli Parkı’nda tarihi hatıraları yâd ederken bir yandan da yürüyüş rotalarını takip ederek zirvelere tırmanmak mümkün. Dağcılık ve fotoğrafçılık faaliyetleri de milli park alanında rahatlıkla yapılabiliyor.

Kop Dağı Milli Parkı’nda ihtiyaçların karşılanacağı tesisler yok. Ancak mescit, içme suyu ve WC gibi ihtiyaçlar bölgeden karşılanabiliyor. Diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, mescit, asma köprüler, şehitlik anıtı, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ve dağcılık. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Web Sitesi: http://kopdagi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Sırakayalar Şelalesi Kamp Alanı

Bayburt’un muhteşem güzelliklerinden biri olan Sırakayalar Şelalesi şehir merkezine 23 km mesafede yer alıyor. Şelalenin muhteşem atmosferinde oldukça keyifli vakitler geçirilen bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Harika doğasıyla Bayburt çevresinde en çok ziyaret edilen noktaların başında yer alan Sırakayalar Şelalesi aynı ismi taşıyan Sırakayalar köyüne yakın bir noktada yer alıyor.

Özellikle yaz aylarında hem yöre halkı hem de çevreden gelenlerin mesire alanı olarak tercih ettiği Sırakayalar Şelalesi yaklaşık 20 metre yüksekten dökülüyor. Kopuz deresi üzerinde gürül gürül akan şelalenin yakınlarında hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun alanlar mevcut. Yazın sıcağından bunalanlar Kopuz deresinin coşkun sularında ve şelalenin serin sularında ferahlayabiliyorlar.

Kampçılığın yanı sıra günübirlik piknikler, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılıkta yapılabilen Sırakayalar Şelalesi yıl boyu yerli ve yabancı birçok turist ağırlıyor.

Şelale bölgesinde kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak bölgeye ulaşım sağlanan yol üzerindeki tesislerden ihtiyaçlar karşılanabilir. Bununla birlikte yine de ihtiyaçları temin ettikten sonra şelaleye kampa gitmek daha faydalı olacaktır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Soğanlı Vadisi Kamp Alanı

Soğanlı Vadisi Kamp Alanı

Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en önemli ve en tehlikeli geçitlerden biri olan Soğanlı Vadisi Bayburt şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında Ruslar tarafından açılan geçit zamanla harika doğa manzaralarına ev sahipliği yapan bir alana dönüşmüş. Bölgeye ulaşım ise özel araçlarla sağlanabiliyor.

Bayburt’un kuzey kısmında Soğanlı dağları bölgesinde yer alan Soğanlı vadisi eşsiz doğası ve temiz havasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Dağcılık meraklıları bölgede tırmanış ve kamp faaliyetlerini de bir arada yürütebiliyor. Bunun yanında kampçılık meraklıları da hem çadır kampı hem de karavan kampı için bölgeyi tercih ediyorlar.

Soğanlı vadisi dağların zirve noktasına yakın bir konumda yer alıyor. Zirveye çıkıldığında ise rengârenk çiçeklerin göze çarptığı yaylalar ve daha ilerilerde uçsuz bucaksız Karadeniz ormanlarını görmek mümkün. Sisli ve bulutlu bir manzarada harika doğa fotoğraflarının da çekildiği nokta hemen her mevsim oldukça soğuk oluyor. Bu yüzden macera severler de yürüyüş rotalarını takip ederek vadinin içlerine doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkabiliyorlar.

Soğanlı vadisinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Kamp yapmak için bölgeyi tercih edenlerin bütün hazırlıklarını tamamladıktan sonra bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çoruh Vadisi Kamp Alanı

Çoruh Vadisi Kamp Alanı

Ülkemizin en önemli doğal miraslarından olan Çoruh nehrinin oluşturduğu vadi şehir merkezine 30 km mesafede yer alıyor. Mescit dağlarından doğan Çoruh nehri Bayburt şehir merkezinden de geçerek Gürcistan’a kadar ulaşıyor. Geçtiği noktalarda derin vadiler ve harika doğal güzellikler bırakan Çoruh nehri birçok doğa sporu için de ülkemizde sıkça tercih ediliyor.

Çoruh nehri dünya üzerinde debisi en yüksek olan akarsulardan biri olarak anılıyor. Bu yüzden üzerinde üç ayrı büyüklükte baraj da barındıran nehir, aktığı vadiler boyunca birçok farklı aktivitelere de ev sahipliği yapıyor. Kamp severler için çadır ve karavan kampına imkân sağlayan Çoruh nehrinin farklı noktalarında da rafting sporu rahatlıkla yapılabiliyor.

Çoruh vadisinin Bayburt etabı Dikmetaş köprüsünün olduğu noktadan başlıyor. Bu nokta itibariyle üç farklı parkurdan oluşan vadi Artvin’e kadar ulaşıyor. Vadinin karlı noktalarında tırmanışlar, kano sporları ve balıkçılık rahatlıkla yapılabiliyor.

Çoruh vadisinde yer yer tesisler bulunsa da hemen her noktada tesislere rastlamak mümkün değil. Bu yüzden kamp kurulacak noktaya göre ihtiyaçlar noktasında tedarikli olmak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Haldizen Dağları Kamp Alanı

Haldizen Dağı Kamp Alanı

Bayburt-Trabzon sınırında yer alan Haldizen dağları bölgedeki Kaçkar dağlarından sonra hem doğası itibariyle hem de yüksekliği itibariyle en önemli dağ silsilesi olarak anılıyor. Haldizen dağları Bayburt şehir merkezine 53 km mesafede yer alıyor ve dağlara ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Florası, tertemiz havası ve farklı doğasıyla dikkat çeken Haldizen dağları bölgenin önemli yükseltileri arasında gösteriliyor.

Yirmiden fazla buzul gölüne sahip olan Haldizen dağları zengin bitki örtüsüyle de dikkat çekiyor. Yapılan araştırmalar neticesinde bölgede yüz elliden fazla bitki türüne rastlanmış. Bununla birlikte kampçılık ve diğer doğa aktiviteleri için de imkân sağlayan dağlarda hem çadır kampı hem de bazı uygun noktalarda karavan kampı yapılabiliyor. Yaban hayatı bakımından da zengin olan Haldizen dağlarında gelincik, tilki, yaban domuzu, sansar, tavşan gibi hayvanlara rastlamak mümkün. Zirveye doğru tırmanmak kolay olmamakla birlikte zirveden Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun enfes manzarasını seyretmek oldukça keyifli oluyor.

Haldizen dağlarında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce bütün ihtiyaçların temin edilmesi gerekiyor ve bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aydıntepe Yaylası Kamp Alanı

Aydıntepe Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Ayşegül Yılmaz

Aydıntepe yaylası sessiz ortamı ve doğayla iç içe olan atmosferiyle doğaseverlerin ilgi gösterdiği noktalardan. Bayburt şehir merkezine 30 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Yemyeşil doğası ve temiz havasıyla ruhu dinlendiren bir ortama sahip olan yayla yaz kış ziyaretçi ağırlıyor.

Aydıntepe Yaylası her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip bir yayla bölgesidir. Kış mevsiminde bembeyaz bir görüntüye bürünen yayla baharın gelmesi ve hayatın tekrar canlanmasıyla yem yeşil ve rengârenk bir ortama bürünüyor. Bölgenin oldukça soğuk olması sebebiyle karların tamamen erimesi ve doğal güzelliklerin ortaya çıkması nisan ayının sonlarını bulabiliyor. Bu eşsiz doğada kamp yapmak isteyenler için hem çadır kampı hem de karavan kampı kurmak mümkün.

Aydıntepe yaylasında bir de küçük ve şirin bir gölet yer alıyor. Kış mevsiminde tamamen buz tutan gölet yazın gelmesiyle yaylaya harika bir hava katıyor. Yöre halkının yaz mevsiminde akın ettiği yayla Bayburt’un önemli doğal güzelliklerinden olarak ön plana çıkıyor.

Aydıntepe yaylasında insanların kullanabileceği herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede kamp kurmak isteyenler bütün ihtiyaçlarını temin ettikten sonra yaylaya gelmeliler.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sultan Murat Yaylası Kamp Alanı

Sultan Murat Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Yunus Aksu

Bayburt şehir merkezine 55 km mesafede yer alan Sultan Murat Yaylası, doğası ve atmosferiyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Şehir merkezine uzak olması sebebiyle doğa ile iç içe sakin ortamda vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Trabzon bölgesine yakın olan yayla yöre halkı tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Mevsim geçişlerinde oldukça farklı güzellikler sunan Sultan Murat yaylasında Haziran, Ağustos ve Eylül aylarında farklı şenlikler ve festivaller yapılıyor. Bu aylarda yayla oldukça canlı ve hareketli oluyor. Yayla turizmine meraklı olanlar havaların ısınmasıyla birlikte yaylaya gelerek temiz ve sakin havanın tadını çıkarıyorlar. Bununla birlikte ülkemizin her noktasından ve çevre illerden gelen kamp severler Sultan Murat yaylasında hem çadır kampı hem de karavan kampı kurarak bu eşsiz doğada vakit geçirmenin keyfine varıyorlar. Yaz mevsiminde piknikler, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık için oldukça uygun olan yaylada kış mevsiminde ise kayak yapılabiliyor. Bu özelliğiyle de çok yönlü bir yayla olarak ön plana çıkıyor.

Sultan Murat yaylasında kampçılar ve ziyaretçiler için birçok imkân mevcut. Bölgede kampçılığın haricinde pansiyonlarda da konaklama sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra WC, restoran, içme suyu ve gıda gibi ihtiyaçlar yayladan karşılanabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yayla yerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Demirözü Barajı Mevkii Kamp Alanı

Demirözü Barajı Kamp Alanı

Şehir merkezine 35 km mesafede yer alan Demirözü barajı bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilmiş. Hemen her bölgede olduğu gibi Demirözü barajının çevresi de mesire alanı olarak kullanılıyor. Baraja ulaşım ise özel araçlarla sağlanıyor.

Bayburt şehir merkezine yakın bir konumda olması sebebiyle yöre halkının günü birlik piknikler için en çok tercih ettiği noktalardan olan Demirözü barajı havaların ısınmasıyla daha canlı ve kalabalık bir hal alıyor. Baraj gölünün kıyısında sakin ve ferah bir şekilde vakit geçirmek isteyenler baraja akın ediyorlar. Ayrıca baraj çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Ailece kullanımlar için de uygun olan baraj ve çevresi çevre illerden de ziyaretçi alıyor.

Demirözü barajında kampçılık ve günübirlik pikniklerin haricinde tekne turları ve balıkçılık gibi aktiviteler de yapılabiliyor. Bununla birlikte baraj etrafında bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak ve harika fotoğraflar çekmek oldukça keyifli oluyor.

Demirözü barajında ihtiyaçlar için tesisler bulunuyor. Bölgede piknik masaları, restoran, büfe, WC, vb. tesislerden gerekli ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabiliyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Demirözü Barajı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Oruçbeyli Göleti Kamp Alanı

Oruçbeyli Göleti Kamp Alanı

Bayburt şehir merkezine 16 km mesafede yer alan Oruçbeyli göleti Bayburt’un saklı cennetleri arasında yer alıyor. Birçok kişi tarafından bilinmeyen gölete ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Sulama amacıyla oluşturulan göletin çevresi ferah ve nezih bir ortam sunuyor. Bu yüzden hem kampçılık faaliyetlerinde hem de günübirlik piknikler için sıkça tercih ediliyor.

Oruçbeyli göleti daha çok yöre halkının bildiği ve doğada vakit geçirmek için tercih ettiği noktalardan. Kamp severler açısından da hem çadır kampına hem de karavan kampına imkân sağlayan Oruçbeyli göleti balık çeşitliliği bakımından da oldukça zengin. Olta balıkçılığına merakı olanlar oltasını alıp gölette balıkçılık yapabiliyor.

Gölet etrafında yürüyüş parkurları da bulunuyor. Yaz aylarında ferah bir ortam arayan birçok kişi gölün çevresinde sakin bir yürüyüşle doğanın keyfine varıyor. Ayrıca yeşil bir ortama sahip olan gölet etrafında harika doğa fotoğrafları çekilebiliyor.

Oruçbeyli göleti çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bununla birlikte göletin şehir merkezine yakın olması ihtiyaçların kolaylıkla temin edilmesini sağlıyor. Ancak yine de bütün ihtiyaçlar temin edildikten sonra gölete kamp yapmaya gidilmesinde fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Danişment Göleti Kamp Alanı

Danişment Gölü Kamp Alanı

Bayburt şehir merkezine 7 km mesafede bulunan Danişment Göleti Bayburt-Erzincan karayolu üzerinde yer alıyor. Kara yolundan yaya olarak ulaşılan gölet sulama amaçlı yapılmış. Aynı ismi taşıyan Danişment köyüyle aynı noktada yer alan gölet kampçılık faaliyetleri için oldukça uygun imkânlar sunuyor.

Danişment göleti küçük ve şirin bir gölet. Çevre köyler ile tarım arazilerinin sulanması için yapılmış bir göl. Bununla birlikte çadır kampı için tercih edilebilir. Direkt araçla ulaşım olmaması gölet ve çevresinin sakin ve sessiz bir ortam olmasını sağlıyor. Özellikle bölgeye yakın olan yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için de tercih edilen Danişment göleti sakin bir ortamda kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun.

Danişment göletinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bununla birlikte şehir merkezinin oldukça yakın olması ihtiyaçlar açısından büyük avantaj. Bu sebeple bölgede rahat bir şekilde kamp yapılabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Yakupabdal Tabiat Parkı Kamp Alanı

Şehir merkezine 53 km mesafede yer alan Yakupabdal Tabiat Parkı harika doğası ve bol oksijenli ortamıyla dikkat çekiyor. Doğunun Abant’ı olarak nitelenen bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Yakupabdal Tabiat Parkı ilkbahar mevsiminde yemyeşil, yaz mevsiminde ferah, sonbaharda ise doğanın sarı ve hazan rengini bir arada olacak biçimde doğaseverlere sunuyor. Kampçılar için de oldukça güzel ortamlar sunan tabiat parkı hem çadır kampı hem karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunuyor.

Doğaseverlerin ve fotoğraf meraklılarının sıkça tercih ettiği tabiat parkı günübirlik piknikler için de oldukça uygun. Özellikle yaz mevsiminde bölgeye yöre halkı oldukça rağbet ediyor. Sessiz ve sakin bir ortamda hem kamp hem de piknik yapma imkânı sunan tabiat parkı çevre illerden de yoğun olarak ziyaretçi ağırlıyor.

Yakupabdal Tabiat Parkı’nda kampçıların ve piknikçilerin içme suyu ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: Çeşme, gölet alan, giriş kontrol noktası, piknik alanı ve piknik masaları, kuş gözlemciliği, manzara seyiri, fotoğrafçılık, dağ bisikleti, yaban hayat gözlemciliği ve doğa turizmi. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL ve otobüs 90 TL.

Web Sitesi: http://yakupabdal.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Aslan Dağı Mesire ve Kamp Alanı

Aslandağ Vilayet Ormanı Kamp Alanı
Fotoğraf: Barış Şalcı

Aslan dağı mesire alanı şehir merkezinde yer alıyor. Şehir merkezinden 3 km’lik bir mesafeye sahip olan bölgeye ulaşım yaya olarak, özel araçla veya toplu taşımayla sağlanabiliyor. Bölge halkının şehir merkezine yakın olması sebebiyle en çok tercih ettiği noktalardan olan Aslan dağı özellikle hafta sonları oldukça kalabalık ve canlı oluyor. Bölgeye girişler araçlar için 10 TL olarak ücretlendiriliyor.

Aslan dağı yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılması için düzenlenmiş doğal güzelliklerden biri. Günübirlik piknikler çerçevesinde aileler, çocuklar ve gençler toplu halde bölgede keyifli vakitler geçirebiliyorlar. Bununla birlikte kamp severler de hem çadır kampı hem de karavan kampı için bölgeyi tercih ediyor. Harika bir gölete ve yemyeşil bir ortama sahip olan Aslan dağında yer yer tavuklar ve tavşanları da gezerken görmek mümkün.

Aslan dağı mesire alanında kampçıların ve piknikçilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezinin oldukça yakın olmasıyla bu durum çok da problem olmuyor. Kamp için bölgeye gelmeden önce Bayburt şehir merkezinden her türlü ihtiyaç karşılanabilir. Bu yüzden bölgede keyifli bir kamp geçirilebiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce yol üzerindeki büfe yerlerinden karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL.

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin