Isparta Kamp Yerleri – Isparta’da Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer!

Ülkemizin en güzel şehirlerinden olan ve orta Anadolu ile Akdeniz’in geçiş noktasında bulunan Isparta birçok doğal güzelliği ve tarihi zenginliği ile yıl boyu ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle sosyal medyada da oldukça popüler olan lavanta tarlalarıyla iyice ünlenen Isparta coğrafi olarak göller yöresi diye bilinen bölgede yer alıyor. Bu sebeple topraklarının oldukça bereketli olduğu belirtiliyor.

Isparta güneyde Antalya, kuzeyde Afyon, batıda Burdur, doğuda ise Konya ile çevrilidir. Şehir, başlı başına adeta bir gül cennetidir. Gülün en çok yetiştirildiği bölge olan Isparta bu sayede yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Bununla birlikte doğal güzellikleri ve gezilip görülmesi gereken yerleri ve bereketli toprakları sayesinde doğaseverlerin, sosyal medya tutkunlarının ve kamp severlerin oldukça ilgisini çekiyor. Ayrıca turizm cenneti Antalya’ya da komşu olması sebebiyle yabancı turistlerin de uğrak noktası oluyor.

Isparta özellikle bahar aylarında ve yaz başlarında oldukça çekici oluyor. Gül ve lavanta tarlalarının renklenmeye başladığı bu zamanlar Isparta’nın en yoğun zamanlarının yaşandığı dönemdir. Gezilip görülmesi gereken doğal güzelliklerine gelirsek Göller bölgesi, Kovada Gölü, Yeşilada, Yazılı Kanyon, Yaka Kanyonu, Lavanta Vadisi, Zindan Mağarası ve Kızıldağ Milli Parkı gibi alanlar oldukça ilgi görüyor.

Isparta’nın tarihi güzellikleri ise Kubadabad Sarayı, Antiocheia Antik kenti, Men Tapınağı, Sığırlık Kalesi ve Uluborlu Kalesi gibi noktalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiği yerler arasındadır.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Altınkum Plajı Kamp Alanı

Altınkum Plajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Ferhan Demirel

Isparta’nın Eğirdir gölü kenarında olan Altınkum plajı şehir merkezine 35 km mesafede bulunuyor. Bölge yıl boyu birçok yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Dolayısıyla şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla ulaşım sağlamak oldukça kolaydır.

Altınkum plajı Isparta’nın Eğirdir gölü etrafında göle girilip serinlenebilen önemli noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Yeşil doğası ve masmavi gölüyle hem günübirlikçilerin hem de doğaseverlerin uğradığı en önemli noktalardan biri olan Altınkum plajı etrafında çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlara ev sahipliği yapıyor. Bölgede kamp yaparken eşsiz doğanın tadını çıkarıp yürüyüş rotalarını takip ederek doğa içerisinde kaybolmak maceracı ruha sahip olanlar için oldukça keyifli oluyor.

Bölge yöre halkının da oldukça yoğun bir şekilde kullandığı bir mekândır. Bununla birlikte çevre illerden de çok fazla ziyaretçi alan Eğirdir gölü ve Altınkum plajında sessiz ve sakin bir ortamda kamp yapabilmek için genelde hafta içlerini tercih etmekte yarar var. Bununla birlikte bir yandan Eğirdir gölünün dalga seslerini dinlerken diğer yandan çayı yudumlamak insana keyif veriyor.

Altınkum plajında kap yapanlar için ihtiyaçlarını karşılayacakları birçok tesis mevcut. WC, duş, elektrik ve gıda ihtiyaçları gibi temel ihtiyaçlar bölgeden rahatlıkla karşılanabiliyor. Ayrıca bölgede birçok konaklama tesisi de mevcut.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Can Adası Kamp Alanı

Can Adası Kamp Alanı
Fotoğraf: Mustafa İlker Atamtürk

Can adası Eğirdir gölünde yer alan bir ada parçası iken daha sonra ana karaya bağlantıları yapılmış bir bölge. Isparta şehir merkezine 35 km mesafede olan Can adaya ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanıyor.

Can ada üzerinde yer alan butik otel ve balık restoranlarında ek olarak mesire alanı olarak da kullanıyor. Eğirdir gölünün eşsiz manzarasına sahip olan ada yeşil bitki örtüsüyle de kucaklaşınca doğaseverlere harika fırsatlar sunuyor. Bölgeye günübirlik piknik için gidenler oldukça fazla. Ayrıca göl manzarası eşliğinde gün doğumunu ve gün batımını izleyerek vakit geçirmek isteyenler de Can adayı tercih ediyor.

Can adada kamp yapmak oldukça keyiflidir. Gölün hemen kenarında sakin bir ortamda çadır veya karavan kampı yapılabiliyor. Isparta’nın bereketli toprakları ve Eğirdir gölünün manzarasına doğru kurulan çadırlar birçok hatıraya eşlik ediyor. Can adaya kamp için gelenler Eğirdir’in tarihi güzelliklerini ve diğer doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buluyor. İster yürüyerek ister ise araçlarla ilçe merkezine ulaşım sağlanan Can adada konaklama için farklı imkânlar da mevcut.

Bölgede kampçılar için ihtiyaçların karşılanabileceği tesisler Eğirdir ilçe merkezinde yer alıyor. İlçe merkezinin can adasına oldukça yakın olması ihtiyaçların kolaylıkla temin edilmesini sağlıyor. Bu sebeple bölgeye gelip rahat bir şekilde kamp kurabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı adaya giden yol üzerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Melikler Yaylası Kamp Alanı

Melikler Yaylası Kamp Alanı

Melikler yaylası Isparta’da kamp yapmak için en efsane noktalardan biri. Yıl boyu birçok kampçıyı ağırlayan yaylanın şehir merkezine uzaklığı 95 km. Yaylaya ulaşım tur şirketlerinin otobüsleri veya özel araçlarla rahatlıkla sağlanabiliyor.

Tamamen doğal bir ortamda bulunan yayla bölgenin en yüksek dağlarından olan Dedegöl dağının eteklerinde bulunuyor. Bu sebeple bol oksijen ve tertemiz hava içeren yaylada kampçılığın haricinde doğa yürüyüşleri yaparak alanı keşfetmek mümkün. Bununla birlikte yayla ve çevresinde bulunan doğal güzellikler ve ilgi gören noktalar birçok tur rehberi tarafından tanıtılıyor. Hem kamp yapıp hem de bu turlara katılmak mümkün olabiliyor.

Melikler yaylası hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor. Bölgede kamp yapmak için jandarmaya bilgi vermek gerekiyor. Ayrıca kampçıların yoğun ilgi gösterdiği bölgeye daha sakin vakitlerde gitmek için hafta içleri tercih edilebilir. Yayla geceleri oldukça soğuk olabiliyor. Ancak kamp eğlencesi insanın içini ısıtıyor. İçme suyu ihtiyacı yayladan karşılanabilirken WC ve market ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor.

Kamp Olanakları: İçme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar, çadır ve karavan kamp yerleri. WC, elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Gökçay Mesire ve Kamp Alanı

Gökçay Mesireliği Kamp Alanı

Isparta şehir merkezine oldukça yakın bir noktada bulunan Gökçay mesire alanı Ispartalıların her an için uğradıkları ve nefeslendikleri doğal alanlardan biri. Merkeze 3 km mesafede bulunan bölgeye ulaşım toplu taşıma ile sağlanabiliyor.

Bölge halkının şehrin kalabalığından sıyrılıp yeşil alanlarda nefeslenme ihtiyacını gideren mesire alanında çocuk oyun alanları, piknik masaları, yürüyüş parkurları ve kamp alanları gibi birçok imkân bulunuyor. Çevre illerden de ziyaretçi çeken bölge şehrin merkezinde yeşil alan ihtiyacını tam manasıyla karşılıyor.

Özellikle günübirlik piknikler için ailece ve arkadaş çevresiyle sıkça ziyaret edilen bölgede keyifli vakitler geçirerek birçok hatıra biriktirebilirsiniz. Bununla birlikte kamp meraklıları da Gökçay mesire alanında kalabalıktan uzak daha sakin alanlarda çadır ve karavan kampı kurarak keyifli birkaç gün geçirebiliyorlar.

Gökçay mesire alanının şehir merkezinin göbeğinde bulunması kampçılar için de oldukça avantajlı. Her türlü ihtiyaçları kolaylıkla karşılanabilen kampçılar rahat ve konforlu bir kampın keyfini çıkarıyorlar.

Kamp Olanakları: WC, restoran, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp yerleri.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dedegöl Dağı Kamp Alanı

Dedegöl Dağı Kamp Alanı

Isparta’nın ücretsiz kamp alanlarından biri olan Dedegöl dağı şehir merkezine 95 km mesafede bulunuyor. Bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor.

Dedegöl dağının eşsiz manzarasında tırmanış, kampçılık, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler yapmak mümkün. Özellikle yaz mevsimi haricinde oldukça soğuk olan bölgeye gidiş tarihleri buna göre ayarlanmalıdır. Dağ tırmanışı yaparak manzara seyrini gerçekleştirebileceğiniz bir nokta olan Dedegöl dağı hemen her noktası çadır kampı için oldukça uygun. Ancak karavan kampı için bazı noktalar kullanılabiliyor.

Melikler yaylası kullanılarak yürüyüş rotalarıyla dağa yapılan tırmanışlar oldukça keyifli ve heyecanlı oluyor. Doğa sporu meraklıları ve dağcılar için bölge oldukça ilgi çekici. Bu sayede özellikle havaların daha sıcak olduğu yaz aylarında birçok doğaseveri ağırlayan bölge kampçıların da uğrak noktası oluyor.

Dedegöl dağında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Sadece WC ihtiyacı karşılanabiliyor. Bu yüzden bu bölgede kamp yapmayı planlayanların bütün ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gelmeleri gerekiyor. Bahar aylarında da soğuğa karşı dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve çadır kamp yerleri. Elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Eğirdir Gölü Kamp Alanı

Eğirdir Gölü Kamp Alanı

Isparta’nın doğal güzelliklerinin en önemlisi ve en popüleri olan Eğirdir gölü merkeze 42 km mesafede yer alıyor. Aynı adı taşıyan ilçeyle sınır olan göle ulaşım hem şehir merkezinden hem ilçe merkezinden hem de özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.

Eğirdir gölü masmavi ve sakin suyuyla bölge için adeta hayat kaynağı. Etrafını çevreleyen yeşil bitki örtüsü, zengin kuş türü ve daha birçok güzellikle ülkemizin ve dünyanın hemen her yerinden ziyaretçi alıyor. Ülkemizin en büyük 2. tatlı su gölü olan Eğirdir gölünde balıkçılık, çeşitli yelken sporları, piknik vs. gibi birçok aktivite yapılabiliyor. Gölün çevresinde kamp severler için de çadır ve karavan kampı kuracakları birçok uygun alan bulunuyor. Bu alanlarda Eğirdir manzaralı ve eşsiz doğaya karşı gecelemek ve sabahlamak insana huzur veriyor.

Yaz aylarında ve lavantaların çıktığı vakitlerde göl ve çevresi adeta bir turizm cennetine dönüşüyor. Antalya güzergahında olması sebebiyle bölgeden geçenlerin mutlaka uğramayı ihmal etmedikleri Eğirdir gölü Davraz dağı manzarasıyla birlikte görsel bir şölen sunuyor. Bölgede kamp yapanlar bu eşsiz doğanın tadını çıkararak kamplarını tamamlıyorlar.

Eğirdir gölünde kamp için gerekli ihtiyaçlar her noktadan temin edilemese bile ilçe merkezinin oldukça yakın olması büyük avantaj. Bütün temel ihtiyaçlar ilçe merkezinden karşılanarak bölgeye kamp için gidilebilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ilçe merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kuyucak Köyü Kamp Alanı

Kuyucak Köyü Kamp Alanı

Isparta şehir merkezine 50 km mesafede bulunan Kuyucak köyü Keçiborlu ilçesinde yer alıyor. Bölge özellikle sosyal medyada oldukça popüler bir alandır. Lavanta tarlalarının bulunduğu bölgeye özellikle yaz aylarında şehir merkezinden seferler düzenleniyor. Ayrıca özel araçlarla bölgeye ulaşım sağlamak mümkündür.

Toros dağlarının eteğine kurulmuş olan Kuyucak Köyü’nün etrafını lavanta tarlaları çevreliyor. Son yıllarda sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerle oldukça popüler olan bölge her yaştan insanın merak edip görmeye karar verdiği noktalardan. Lavanta tarlalarının rengarenk görüntüsü içinde fotoğraf çekinmek yine son zamanların en trend aktivitelerinden. Ülkemizin lavanta ticaretine yön veren köye kamp için de birçok kamp sever akın ediyor. Yaz aylarında lavanta tarlalarının canlandığı vakitlerde bu harika manzaraya karşı çadır veya karavanlarını kurarak kamp yapanlar oldukça fazla.

Ülkemizin ve dünyanın hemen her tarafından ziyaretçi akınına uğrayan lavanta tarlaları köylülerin geçim kaynağı. Civar köylerde de yapılan lavanta ekimi ve ticareti bölgeye gelenler için ise bir eğlence kaynağı oluyor. Unutulmaz kareler yakalayarak ve ayrıca harika bir kamp deneyimi yaşayarak bölgeden ayrılmak mümkün.

Kuyucak köyünde kamp yapacaklar her türlü ihtiyacını bölgeden karşılayabiliyor. Turist yoğunluğu sebebiyle bölgede birçok çay evi, restoran, kahvaltı salonu, büfe tarzı işletmeler bulunuyor. Buralardan her türlü ihtiyaç rahatlıkla karşılanabilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Kuyucak köy merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Yazılı Kanyon Kamp Alanı

Yazılı Kanyonu Tabiat Parkı Kamp Alanı

Yazılı Kanyon Milli Parkı Isparta’nın Sütçüler ilçesinde Çandır bölgesinde bulunuyor. Şehir merkezine 65 km uzaklıkta bulunan kanyonun ilçe merkezine uzaklığı ise 21 km. Bölgeye ulaşım tur otobüsleri ile ya da özel araçlarla sağlanıyor. Doğa harikası bölgeyi yıl boyunca yerli ve yabancı birçok turist ziyaret ediyor.

Çandır köyünde yer alan Yazılı Kanyon tertemiz doğası, el değmemiş bereketli toprakları ve bol oksijenli havasıyla bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Tatilcilerin ve macera severlerin yoğun ilgi gösterdiği kanyonda Göksu nehri boyunca doğa yürüyüşleri, kanyonun ilerleyen noktalardaki sarp kayalıklarında tırmanışlar, yine nehirde balıkçılık ve hemen hemen uygun olan her noktada çadırınızı kurarak kamp yapmak oldukça mümkün.

Yazılı kanyonun iç kesimlerinde gürül gürül akan Göksu nehrinin serin sularında serinleyerek nehrin hemen yanı başına kurduğunuz çadırınızda dinlenmek oldukça keyifli olacaktır. Tamamen yeşilin ve ormanın içinde bulunan bölge turkuaz mavisi suları ve eşsiz güzellikleriyle tam bir tabiat harikası.

Yazılı kanyona kamp için gelecekler tabiat parkının girişinde bulunan tesislerden ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faydalanabilirler. Kanyonun iç noktalarında ihtiyaçları karşılamak için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, mescit, kameriyeler, anıt ağaç noktaları, ahşap köprüler, kafe işletmeciliği, şelale, piknik alanları, dere, yürüyüş yolu, güvenlik noktaları, akarsu köprüleri, çöp konteynerleri, otopark alanı, su bendi, tırmanma parkuru, yöresel ürün satış noktaları ve manzara seyir noktaları.

Giriş Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 162 TL.

Web Sitesi: http://yazilikanyon.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Kovada Gölü Kamp Alanı

Isparta’nın bereketli toprakları üzerinde irili ufaklı birçok göl bulunuyor. Kovada gölü de bu göllerden ve turizm açısından oldukça ilgi görenlerden biridir. Şehir merkezine mesafesi 65 km olan Kovada gölünün Eğirdir ilçe merkezine uzaklığı ise 28 km’dir. Kovada gölüne Eğirdir ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkün.

Bölgenin sessiz ve sakin doğa harikası mekânlarından olan Kovada gölü milli park olarak tescillenmiş. Eskiden Eğirdir gölünün bir uzantısı olan Kovada gölü zamanla alüvyonların birikmesiyle başlı başına bir göl halini almış. Muhteşem doğası ve misafirlerine sunduğu eşsiz manzarasıyla gezginlerin yanı sıra kamp için bölgeye gelenlere de harika anlar yaşatıyor. Etrafı tamamen yeşilliklerle çevrili olan Kovada gölünde istenilen uygun bir noktada çadır ve karavan kampı kurmak mümkündür.

Gölün etrafını saran ormanlık alan içerisinde ağaç ve hayvan çeşitliliği oldukça fazladır. Kamp severler ister göl kenarına isterse de ağaçlık alanda orman içerisine kamplarını kurarak bu güzel doğanın tadını çıkarabiliyor. Milli park alanına giriş ücretlidir. Kampın haricinde bölgede doğa fotoğrafçılığı, bisiklet sürme ve yürüyüş rotaları eşliğinde doğa yürüyüşü yapılabiliyor.

Kovada gölüne kamp için gideceklerin ihtiyaçları için milli park girişinde birkaç küçük tesis mevcut. Buradan WC vb. ihtiyaçlar karşılanabilir. Diğer ihtiyaçlar için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, gölet alan, yürüyüş ve bisiklet parkuru, piknik alanları ve piknik masaları, dere, orman yolları, çadır konaklama yerleri, manzara seyir, kuş gözlemciliği, doğa müzesi, kafeterya, yağmur barınakları, iskeleler ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Yetişkin 7 TL, öğrenci 3,5 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL ve midibüs 112 TL.

Haritada Görüntüle >

Bedre Koyu Kamp Alanı

Bedre Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: Bülent Devrim Üzümcü

Bedre koyu kamp alanı Isparta’da Eğirdir gölü kenarında yer alıyor. Şehir merkezine uzaklığı 35 km olan Bedre koyuna ulaşım şehir merkezinden toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Eğirdir gölünün kenarında olması ve eşsiz doğal güzelliği sebebiyle kamp severlerin uğrak noktası oluyor.

Bedre koyu günübirlik piknikçilerin de uğrak noktası oluyor. Yüzme, doğa yürüyüşleri ve çeşitli eğlencelerin düzenlenebildiği alanda çadır kampı ve karavan kampı için uygun mekânlar bulunuyor. Bölgeye giriş kişi başı 5 TL olarak ücretlendiriliyor. Hem piknik hem yüzme hem de kampçılığın bir arada yapıldığı bölgede kafa dinleyip stres atmak insanı rahatlatıyor. Günübirlik ise mangal yapılarak keyifli anlar geçirdikten sonra göle girerek suyun tadını çıkarmak mümkün. Yine bölgede keşfedilecek diğer güzellikler için ağaçlık alanda yürüyüş yapmak oldukça keyifli.

Bedre koyu kamp alanında kapçıların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri birçok tesis bulunuyor. Plaj için gelenlerin de uğrak noktası olan bölgede araçlar için otopark, WC, duş, market gibi ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabiliyor. Ağaçlık alanlar kamp yapmak ve kalabalıktan uzaklaşmak için oldukça ideal.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, duş, market, piknik alanları, yürüyüş parkurları, gölet ve yüzülebilir alan, çadır ve karavan kamp yerleri ve otopark alanı.

Giriş Ücreti: 5 TL

Haritada Görüntüle >

Gölcük Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gölcük Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gölcük gölü çevresinde kurulan tabiat parkı şehir merkezine 12 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezinden ister özel araçla ister toplu taşımayla ulaşım sağlandığı bölge krater gölü olan Gölcük gölü etrafını çevreliyor. Gölcük tabiat parkına girişler şahıs için 6 TL, otomobil için ise 18 TL olarak belirlenmiş.

Ormanlık alanın oldukça zengin olduğu gölcük tabiat parkında çam ağaçları, köknar, akasya ve meşe gibi daha birçok ağaç çeşidine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca ormanın iç kısımlarında porsuk, tilki ve tavşan gibi hayvan çeşitliliğine rastlamak mümkün. Gerek bol ağaçlı bir bitki örtüsüne sahip olması ve gerekse göl havasının bulunması sebebiyle şehirden kaçanların ilk uğrak noktası oluyor. Kamp severlerin de yoğun ilgi gösterdiği tabiat parkında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar bulunuyor.

Gölcük tabiat parkında günübirlik piknikler, yürüyüş rotaları ile keyifli doğa yürüyüşleri ve bu eşsiz doğayı fotoğraflamak için de doğa fotoğrafçılığı yapılabiliyor. En keyifli kamp anılarının da biriktirildiği alan olan Gölcük tabiat parkında istediğiniz yerde kamp kurup ateş yakarak muhteşem doğanın sesini dinleyebilirsiniz.

Tabiat parkı içerisinde çocuk oyun alanları, bisiklet parkurları, büfe, otopark, çeşme, WC vb. birçok tesis bulunuyor. Bu bölgede kamp yapmak isteyenler ister eşyalarını yanında getirip kamp yapabilirler isterlerse de buralardan her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, koşu parkuru, kameriyeler, seyir noktası, kır lokantası, otopark alanı, mescit, kuş gözetleme kulesi, güvenlik noktaları, büfe, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve bisiklet parkuru, gölet alan, konaklama, piknik alanı ve piknik masaları.

Giriş Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 162 TL.

Web Sitesi: http://ispartagolcuk.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Kızıldağ Milli Parkı Kamp Alanı

Kızıldağ Milli Parkı Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde şehir merkezine 125 km mesafede bulunuyor. Milli park olması sebebiyle girişlerin ücretli olduğu alana ulaşım özel araçlar ve ilçe merkezinden toplu taşıma ile sağlanabiliyor. Milli parka girişler ücretlidir.

Bölgenin oksijen deposu havasına sahip olan Kızıldağ Milli Parkı eşsiz doğası ve tertemiz havasıyla doğaseverler için tam bir kaçamak noktası. Mavi sedir ağaçları, zengin bitki örtüsü sebebiyle bol ve temiz oksijene sahip olan bölge özellikle solunum ile sıkıntısı olan kişiler tarafından ziyaret ediliyor. Milli park alanı içerisinde konaklama ihtiyacı için çadır ve karavan kampı yapılabildiği gibi bungalovlarda da konaklama yapmak mümkün.

Kızıldağ Milli Parkı yöre halkının da sıklıkla kullandığı mesire alanlarından biridir. Bu yüzden özellikle hafta sonları piknik için bölgeye gelen ciddi bir kalabalık oluyor. Hafta sonu için daha sakin kamp alanları tercih edenler milli parkın kalabalık olmayan iç kesimlerini tercih edebilirler. Bu sayede doğa içinde temiz havada kamp kurarak doğanın keyfini çıkarmak mümkün.

Kızıldağ Milli Parkı’nda kampçıların WC gibi belli başlı ihtiyaçlar kısmi bir şekilde karşılanabiliyor. İçme suyu ihtiyacının da karşılandığı milli park alanında market ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gelirken tedbirli olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, gölet alan, yürüyüş ve bisiklet parkuru, piknik alanları ve piknik masaları, dere, kameriyeler, orman yolları, mağara, çadır ve bungalov konaklama yerleri, kaya tırmanışı, kanyoning, manzara seyir, kuş gözlemciliği, botanik gezisi, fırın ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 9 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 90 TL ve otobüs 162 TL.

Çadır yeri 40 TL, 4 kişilik çadır konaklama 100 TL, konteyner ev 150 TL, hafta içi tek kişilik bungalov konaklama 100 TL, 2 kişi 200 TL, 3 kişi 290 TL, hafta sonu tek kişilik bungalov konaklama 120 TL, iki kişi 240 TL ve üç kişi 350 TL.

Telefon: 0544 316 22 11

Web Sitesi: http://www.kizildagmilliparki.com/

Haritada Görüntüle >

Altınkum Kamping

Altınkum Camping
Fotoğraf: Mustafa Kabak

Altınkum Kamping Isparta’da Eğirdir Gölü yakınlarında yer alıyor. Isparta şehir merkezine uzaklığı 35 km mesafede bulunan alan kamp kurmak isteyenler için belirli bir ücretin ödendiği noktalardan biri. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Eğirdir Gölü’nün hemen yanı başında bulunan Altınkum Kamping çadır kampı ve karavan kampı kurmak isteyenler için odlukça uygun bir mekân. Bununla birlikte bu bölgede bungalovlarda da konaklama yapılabiliyor.

Altınkum Kamping’de kamp yaparken Eğirdir Gölü’nün muhteşem doğasına ve havasına eşlik ederek doğanın tadını çıkarma imkânı bulabiliyorsunuz. Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin her yerinden kamp severin akınına uğrayan kamp alanında hem Eğirdir Gölü’nün serin sularının tadını çıkarıp hem de tertemiz bol oksijenle ruhu yenilemek mümkün. Gündüzleri eşsiz doğanın tadını çıkarırken geceleri ise dalgaların sesini dinleyerek zaman geçirmek insana büyük keyif veriyor.

Kamp alanında kampçıların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları imkânlar mevcut. WC, duş, otopark, şarj ve elektrik gibi bütün ihtiyaçlar kamp alanından karşılanabiliyor. Yiyecek ihtiyacını ise kampçıların kendileri karşılamaları gerekiyor. Bölgede çadır kiralama hizmeti de sunuluyor. Bununla birlikte karavanlar için ayrı alanlar da mevcuttur.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanları, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri, yürüyüş parkurları, gölet alan ve otopark alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Eğirdir ilçe merkezindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 45 TL, karavan yeri 60 TL. Bungalov konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişmektedir. Güncel fiyat bilgisi için aşağıdaki numarayı arayarak tesis ile iletişime geçebilirsiniz.

Telefon: 0246 311 48 57

Haritada Görüntüle >

Yörük Konağı Kamp Alanı

Yörük Konağı Kamp Alanı

Yörük konağı bölgenin önemli turistik noktalarından Eğirdir ilçesinin ve gölünün manzarasına hâkim bir noktada bulunuyor. Şehir merkezine 40, Eğirdir ilçe merkezine ise 5 km mesafede yer almakta. Bölgeye ulaşım Eğirdir ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Yörük konağı bir turistik tesis olarak işletiliyor. Çevresi ve doğası ise birçok insanın ilgisini çekiyor. Konağın bulunduğu yerin tepede olması ve harika Eğirdir gölü manzarasına sahip olması bölgeyi oldukça cazip kılıyor. Yıl boyunca bölgeyi görmek isteyenlerin oldukça ilgi gösterdiği Yörük konağı kamp yapmak isteyenlerin de uğradığı noktalardan biridir. Bölgede Eğirdir gölü manzaralı unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamak mümkün. Çadır ve karavan kampı için uygun olan bölgede manzara fotoğrafçılığı da yapılabiliyor.

Yörük konağı turistik tesislerinin Eğirdir ilçe merkezine oldukça yakın bir noktada olması ve Eğirdir gölüne hâkim bir noktada bulunması burayı gezmek isteyenler için de güzel fırsatlar sunuyor. Herhangi bir ulaşım sıkıntısı yaşamadan bu güzel doğa içerisinde yürüyerek bile gezilip manzaranın tadı çıkarılabilir.

Kampçılar için Yörük konağı etrafında ihtiyaçların giderileceği tesisler mevcut. Bu tesislerden ücreti karşılığında her türlü ihtiyacını giderebilen kampçılar bölgede keyifli bir kamp yapabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, restoran, otopark alanı, çadır ve karavan kamp yerleri, yürüyüş parkurları ve seyir terası.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir.

Haritada Görüntüle >

Başpınar Tabiat Parkı Kamp Alanı

Başpınar Tabiat Parkı harika doğası ve eşsiz havasıyla Isparta şehir merkezine 70 km mesafede bulunuyor. Tabiat parkına ulaşım özel araçlarla ve Aksu ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanıyor. Tabiat parkı olduğu için bölgeye giriş ücretli. Şahıs 3 TL, araçla giriş 9 TL olarak ücretlendiriliyor.

İrili ufaklı birçok göle ve zengin bir bitki örtüsüne ev sahipliği yapan tabiat parkında günübirlik piknik yapmak isteyenler için masalar, doğa yürüyüşleri için yürüyüş rotaları ve kamp severler için uygun kamp alanları bulunuyor. Başpınar nehrinin çevresinde kurulu olan tabiat parkında birçok bitki türü bulunmakla birlikte daha birçoğu da keşfedilmeyi bekliyor. Tabiat parkında bulunan karaçam ve yeşil çam ormanları adeta oksijen deposudur. Bu ağaçların dibinde kamp yapmak insana ayrı bir huzur veriyor.

Başpınar Tabiat Parkı’nda yürüyüş rotalarını takip ederek yaylalara çıkmak mümkün. Temiz yayla havasıyla birlikte Başpınar nehrinin uygun olan yerlerinde ise serinleme amaçlı suya girilebiliyor. Yöre halkının da ferahlamak ve serinlemek için sıkça tercih ettiği alanda hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor.

Tabiat parkında kampçıların WC, konaklama, market vb. ihtiyaçları için tesisler bulunuyor. Küçük bir büfe, kır lokantası ve içme suyu çeşmeleri ihtiyaçlara cevap verebiliyor.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, mescit, akarsu köprüsü, piknik alanları ve piknik masaları, kır evi, kameriyeler, kır lokantası, kamp alanı, güvenlik noktaları, yürüyüş parkurları, yüzülebilir alan ve araç park alanı.

Giriş ve Ücreti: Yetişkin 3 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet ve ATV 4,5 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL, otobüs 81 TL. 1 ünite çadır 25 TL ve 2 yataklı kır evi 65 TL.

Web Sitesi: http://baspinar.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin