Belo Horizonte’de Gezilecek 20 Yer | Detaylı Anlatım

belo-horizonte

Brezilya’nın güneydoğusunda yer alan Mina Gerais Eyaleti’nin başkenti olan Belo Horizonte, ülkenin en büyük üçüncü şehridir. İki buçuk milyon nüfuslu şehirde ne gibi yerler olduğunu merak ediyorsanız bu yazımızı okumaya devam edin.

Belo Horizonte gezilecek yerler listesinde turistlerin en çok nerelerde vakit geçirdiğini öğreneceksiniz. 1701’de kurulan Belo Horizonte, 1897 yılında belediye olmuş daha sonra etki alanını genişleterek Brezilya’nın şehirleri arasında girmiştir. Olası bir tatilde meydan, müze, kilise gibi yerler gezilebilir. Ayrıca, İzmir ile kardeş şehir olması biz de mutluluk uyandırıyor.

1- Praca Da Liberdade

 

Birçok kaynağa göre Belo Horizonte’nin en önemli meydanıdır. Birinci nedeni, eski ve 1895-1897 arasında yeni sermaye ile yapılmış olması. İkincisi ise, olağanüstü mimari çeşitliliğe sahip olması.

Fransa’daki Versay’dan modellenen ilk yapılar Neo-Klasik çizgisindedir. Şehre hakim olan diğer üsluplar Art Deco, Modern ve Post-Modern. Meydanı çevreleyen binalarda sanat, kültür, bilim ve eğlence mekanları bulunur.

2- Estadio Governador Magalhaes Pinto

Estadio Governador Magalhaes Pinto

Brezilya’nın en büyük 5. futbol stadyumudur. Aynı zamanda 2014 FIFA Dünya Kupa maçlarının oynandığı stadyumlardandır. Burada sadece futbol karşılaşmaları olmuyor. KISS, Elton John, Paul McCartney, Beyonce ve Foo Fighters gibi gruplar Brezilya’daki hayranlarına bu statta konser vermişti. Stada kadar gitmişken Futbol Müzesi’ni de görmeyi unutmayın.

3- Palacio Das Artes

Palacio Das Artes

Muazzam bir kültür sanat kompleksidir. Kentin kültürel kimliğinin vazgeçilmez parçası olmuştur. 900 bin metrekarelik alanda tiyatro, sinema ve galeri gibi yerler var.

4- Conjunto Arquitetonica Da Pampulha

Conjunto Arquitetonica Da Pampulha

Oscar Niemeyer’in 1940’ta yaptığı kompleks, dışarıdan çok şaşalı durmuyor ama içindeki mimari doku büyüleyicidir. Modern sanat müzesi, dans evi ve Aziz Francis Kilisesi burada yer alır.

5- Centro Cultural Banco Do Brasil

Centro Cultural Banco Do Brasil

Dört Brezilya kentinin karşısında konumlanan Centro Cultural Banco do Brazil, yılda 74 milyon ziyaretçi ile dünyanın en çok ziyaret edilen müze kuruluşları arasında. 12 bin metrekarelik alanda bulunan müzenin amacı sanatın yaratılışına destek vermek, ilham kaynağı olmak ve sergilenmesine teşvik etmek.

Sanattan kasıt çok geniş. Tiyatro, sinema, müzik ve tasarıma dair eserler sergileniyor. Bazı zamanlar atölye etkinlikleri de organize edilir. Merkez, 1920’lerden kalma güzel bir neo-klasik ve art deco binada yer almaktadır.

6- Mirante Mangabeiras

Mirante Mangabeiras

1990’lı yıllarda bu kadar popüler değildi. Son yirmi yıl içinde yapılan çalışmalarda turistler için ilgi çekici bir düzeye getirildi. Kameranızı yanınıza alıp burada yürüyüşe çıkabilirsiniz. Etrafında vakit geçirebileceğiniz manzara görüntüleri de var.

7- Igreja Sao Francisco De Assis

Igreja Sao Francisco De Assis

Oscar Niemeyer’in sıra dışı eseri olan kilise, benzersiz yapısı ve eğri formu yüzünden din görevlileri tarafından sevilmedi. Müstehcen ilan edilen kilisede 14 yıl ibadet yapılmadı. Günümüzde ise Belo Horizonte’nin simgelerinden biri olmuştur.

8- Memorial Minas Gerais Vale

Memorial Minas Gerais Vale

Adında “memorial” geçtiğine bakmayın. Burası bir müze. 1897’de yapılan neo-klasik bina, bölgedeki madencilerin kültürel ve tarihsel önemini anlatmaya çalışıyor. Bundan dolayı Belo Horizonte’nin temel taşlarından biridir.

9- Parque Das Mangabeiras

Parque Das Mangabeiras

Serra do Curral’de bulunan bu belediye parkı gerçekten muhteşem. Kentin en sevilen yeşilliği ayda en az 30 bin kişi ağırlıyor. Bu kadar büyük bir alanda canlı çeşitliliğinin az olması beklenemez. 28 memeli, 160 kuş, 20 sürüngen türü Parques Das Mangabeiras’da hayatını devam ettiriyor. Piknik, gezinti ve egzersiz yapmak için tercih edebilirsiniz.

10- Hippie Fair

Hippie Fair

Pazar günleri Belo Horizonte’de bir pazarı kurulur. Mobilya, müzik aletleri, antika eşyalar, ev dekorasyonu ürünleri, mücevher, resim, el işleri gibi şeyler pazarda satılıyor. 1969’da başlatılan fuar, 1971’de kalıcı hale getirildi. 1991’de daha da genişletilerek turistik faaliyetlerde daha çok verildi.

11- Museu Das Minas E Do Metal

Museu Das Minas E Do Metal

Circuito Cultural Praca da Liberdade’nin bir parçası olan müze, madencilik ve metaller olarak ikiye ayrılıyor. Maden ticaretinin araçları, püf noktaları ve hikayeleri müze odalarında anlatılmakta. Djalma Guimaraes’in koleksiyonu dikkat çekicidir.

Metal müzesinde ise metalin simyası ve özellikleri detaylı sergilerde gösteriliyor. Müzenin iki tarafı da iyi organize edilmiş ve bilgilendirici bir gezi sunuyor. Bu arada, binanın iskeleti 19. yüzyıldan kalmadır.

12- Palacio Da Liberdade

Palacio Da Liberdade

1897’de inşa edilen saray, eskiden Minas Gerais eyaletinin yönetildiği yerdi. Birçok önemli olaya da şahit olmuştur. 2013’te müze olarak hizmet vermeye başladı. Yıldızlı yüzeyler, parke zeminler, kristal avizeler, alegorik paneller, enfes heykeller, lüks dekorlar ve güzel bahçe için sıraya girenler var. Ayın son Pazar günü muhafız değiştirme törenini de görebilirsiniz.

13- Praca Da Savassi

parca da savaşsi

Bu halka açık alan Cristôvâo Colombo Bulvarı, Getûlio Vargas Bulvarı, Pernambuco Caddesi ve Antônie de Albuquerque Caddesi’nin birleştiği noktadadır. Meydan, halkın buluşmaya gittiği popüler bir yer. İnsanları izlemek için daha iyi bir yer olamaz.Kalabalığın çoğu genç. Şirin kafeler, barlar ve butik dükkanlarda oturup canlı müzik dinleyebilir veya dans gösterilerini izleyebilirsiniz.

14- Parque Municipal America Renee Giannetti

Parque Municipal America Renee Giannetti

180.000 metrekarelik park, şehrin gürültüsünden uzaklaşmanın iyi bir yolu. 1894’te inşa edilen park, ilk başlarda şimdinin iki katıydı. Hafta sonu yeryüzünde cenneti yaşamak isterseniz ailece burada gelebilirsiniz. Çevredeki dükkanlardan ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

15- Serra Da Moeda

Serra Da Moeda

Uçsuz bucaksız bir manzara, deniz seviyesinden 1500 metre yüksekliğinde bir dağ, temiz hava, renkli çiçekler ve gün batımında romantizm… Brezilya’nın en güzel dağlarından birini olduğu inkar edilemez. Ekstrem sporlarla ilgilenenler muhakkak buraya uğramalı.

16- Museu De Artes

Museu De Artes

Brezilya’nın emekçilerine adanmış müzede, türlü hikayeler anlatılıyor. Bu amaçla kurulan müze, diğerlerinden hemen ayrılıyor. Emekçi sınıfın dönüşümlerini, zanaat sahiplerinin hayatlarını, neler yaptıklarını kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

17- San Jose Church

San Jose Church

Bu çarpıcı kilise kentin en eski yapılarından biridir. Kilisenin içi de dışı kadar renkli. Ayrıca değerli sanat koleksiyonuna sahiptir. Şehirde evlenecek olan insanlar düğün mekanı olarak bu kiliseyi seçiyor. Rezervasyonlar bir yıl öncesinden yapılmalı.

18- Fundaco Zoo-Botanica

Fundaco Zoo-Botanica

1.750.000 metrekarelik geniş alanda doğal yaşam titizlikle korunuyor. Bitki ve hayvanlarla sıcak temasta bulunabileceğiniz saf ve temiz bir yer.

19- Sesc Palladium Cultural Centre

Sesc Palladium Cultural Centre

Edebiyat, kültür, tiyatro ve sinema bu merkezde buluşuyor. 1312 oturma kapasiteli salonun programı her zaman dolu. Merkezin içinde sanat galerisi, kafe, el sanatları dükkanları gibi çok amaçlı mekanlar var. Binanın da başlı başına tarihsel önemi bulunuyor.

20- Basilica Nossa Senhora De Lourdes

Basilica Nossa Senhora De Lourdes

Bu Roma Katolik Kilisesi, 1923’te gotik mimari tarzında inşa edilmiş. Dışarıdan zaten görkemli görünen kilise, içindeki mozaikler ve fresklerle hayranlık derecesini ikiye katlıyor. Kilisenin haçının kaya kristalden yapılmış olması ince bir detay.

Brezilya’da Görülmesi Gereken 10 Muhteşem Yer

brezilya

İşte sambanın, futbolun, eğlencenin dur durak bilmediği Brezilya gezilecek yerler listemiz.. Oldukça büyük bir toprak parçası üzerine kurulu Brezilya gezilecek yerler sınırsız.. Sizlere ülkenin en önemli turistik şehirlerini derledik. Brezilya seyahatinizi muhteşem bir deneyime çevirecek 10 şehir ile karşınızdayız.. #1 İşte Brezilya’da Görülmesi Gereken 10 Muhteşem Yer; Listemizin ilk sırasında; 1-  Sao Paulo Brezilya’nın popüler kentlerinden … Devamını oku…

Belo Horizonte’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

belo horizonte yemek

Zengin ve çok kültürlü bir yapıya sahip olan Belo Horizonte mutfağı, Brezilya’nın geleneksel lezzetlerinin tadına bakabileceğiniz oldukça kapsamlı bir yemek menüye sahip… ‘’ Belo Horizonte’de ne yenir , ne içilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz.  Özellikle et yemekleriyle sık sık karşılaşacağınız bölgede tropikal … Devamını oku…

Brezilya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 12 Yöresel Yemek

Brezilya'da ne yenir? Ne içilir?

Güney Amerika’nın danslarıyla olduğu kadar yemekleriyle de ön plana çıkan Brezilya’da denemeniz gereken lezzetleri derledik. Görüntüsüyle ve lezzetiyle dikkat çeken yiyeceklere ”Brezilya’da Ne Yenir ? Ne İçilir?” yazımızda birlikte göz atalım. Şehrin sokak lezzetlerinden geleneksel lezzetlerine kadar birçok farklı yiyecek ve içeceğin bulunduğu Brezilya’da kilo almamak neredeyse imkansız. 1- Feijoada Brezilya’nın en çok tercih edilen … Devamını oku…

Buenos Aires’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

buenos aires konaklama

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te nerede kalınır sorusuna cevaplar aradık. Burayı ziyaret edenleri çok keyifli bir tatilin beklediğini söyleyebiliriz. Şehre ilk defa gelenler için ilk cevap bulunması gereken soruların başında ” Buenos Aires’te nerede kalınır ? sorusu geliyor. Yazımızda Buenos Aires’in konaklama seçenekleriyle ilgili detayları ve Buenos Aires’te tercih edebileceğiniz bazı otelleri sizlerle paylaşmak istedik. Siz de … Devamını oku…

Rio De Janeiro’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Özellikle yurt dışı gezi planlayanlar için cevabı bulunması gereken en önemli soru konaklama olmaktadır. Eğer tatil esnasında tadınızın kaçmasını istemiyorsanız bu sorunun cevabını çok iyi bir şekilde bulmanız gerekmektedir. Rio De Janeiro’da nerede kalınır sorusu bu şehre gelenlerin mutlaka cevaplaması gereken bir sorudur. Siz de bu sorunun cevabını arıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Rio De Janeiro’da Nerede … Devamını oku…

Rio De Janeiro’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Egzotik 17 Tarif

Rio De Janeiro'da ne yenir? Ne içilir?

Birezilya’nın bu asi şehri karmaşık bir yapıya sahip olmasına rağmen ülkenin en ilgi uyandıran yerlerinden biri. Şehir yemek konusunda da sıra dışı deneyimler yaşamaya olanak tanıyor. Şayet şehirden ayrılmadan önce yemeniz ve içmeniz gereken şeylerle ilgili merak ettikleriniz varsa “Rio De Janeiro’da ne yenir? Ne içilir?” listemizin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Rio De Janeiro’da … Devamını oku…

Peru’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 18 Etnik Lezzet

Güney Amerika'nın gastronomi başketi: Peru

Henüz tam olarak dünyaya açılmamış olsa da Peru mutfağı yakın zamanda dünyanın en ilgi gören mutfaklarının başında gelecek gibi görünüyor. Biz de gastronomi anlamında gün geçtikçe popülerliği artan Peru’da ne yenir? Ne içilir? gibi soruların cevaplarını bulalım istedik. Peru’da Ne Yenir? Ne İçilir? Başta pirinç ve patates olmak üzere muhteşem bir tarımsal zenginliğe sahip olan … Devamını oku…

Lima’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Gastronomik 13 Tat

Peru’nun Avrupa’ya açılan yüzü olan Lima ülkenin başkentliği görevini üstleniyor. Şehir aynı zamanda Güney Amerika’nın gastronomi konusundaki en uğrak mekanlarından biri. Biz de Peru’nun bu özel şehrine ait lezzetleri ve yemek kültürünü kaleme aldık ve ortaya “Lima’da ne yenir? Ne içilir?” sorusuna cevap olabilecek özel bir liste çıktı. Keyfini çıkarın 🙂 Lima’da Ne Yenir? Ne … Devamını oku…

Buenos Aires’de Ne Yenir ? Ne İçilir?

Buenos Aires'te ne yenir? Ne içilir?

Arjantin’in başkenti  ”Buenos Aires’de Ne Yenir ?” sorusuna cevaplar aradık… ‘’ Buenos Aires’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin en popüler ve geleneksel tatlarını keşfedebilirsiniz. Gelin listemizi beraber inceleyelim. İlk sıramızda; 1- Locro Güney Amerika ülkelerinin geleneksel yemeklerinden biri olan locro, balkabağının fasulyeler ve mısırla birleştiği enfes bir çorbadır. Sıcak olarak servis … Devamını oku…

Sao Paulo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Enfes Lezzet

Sao Paulo'da ne yenir? Ne içilir?

Brezilya’nın birbirinden lezzetli yemeklerini tadabileceğiniz Sao Paulo’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? ‘’ Sao Paulo’da Ne Yenir , Ne İçilir ’’ başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Kentte ülkenin geleneksel yemeklerinin tadına bakabileceğiniz gibi dünya mutfağından pek çok lezzeti de tadabilme şansı yakalayabilirsiniz. Bu konuda … Devamını oku…

Arjantin’de Ne Yenir, Ne İçilir ? | 10 Yöresel Lezzet

Arjantin'de ne yenir? Ne içilir?

Güney Amerika’nın danslarıyla olduğu kadar lezzetli yemekleriyle göz dolduran Arjantin’e doğru yolculuğa çıkıyoruz. Şehrin gezilecek yerlerini dolaşırken, geleneksel yiyecek ve içeceklerinin tadına bakmadan olmaz. Arjantin’in ucuzdan pahalıya birçok geleneksel lezzetini sizler için derledik. Buyurun yazımıza geçelim. 1- Empanada Arjantin’de ucuz ve lezzetli bir yemek arıyorsanız Empanada tam size göre. Biraz yumurta, kıyma, yeşil zeytin ve … Devamını oku…

Sao Paulo’da Gezilecek 9 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Sau Paulo

12 milyonu bulan nüfusuyla Güney Amerika’nın en kalabalık kentlerinden biri olan Sao Paulo, Brezilya’nın başlıca sanayi kentlerinden biri olmakla birlikte yer aldığı eyaletin de başkentidir. Sao Paulo gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik. 1554 yılında Portekizli Katolik Rahipler tarafından kurulan şehir, 1700’lerde geliştirdiği kahve üretimiyle giderek daha da büyüdü ve adını … Devamını oku…

Arjantin’de Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer

arjantin

Arjantin, coğrafya bakımından sert çöllerden nemli ormanlara kadar her şeyi kapsayan son derece farklı bir ülkedir. Güneydeki güzel Patagonya’nın subtropikal kuzeyinden Subantarktik bölgelere kadar uzanan Arjantin, dünyanın dört bir yanından gelen kültürleri, sanatları ve mimari fikirleri içinde barındırıyor. Avrupa’dan etkilenen şehirler, yerel kültürü yaşatan bölgeler çeşitlilik sağlıyor. Doğal yapılar ve insan eli değen sanat eserleri … Devamını oku…

Rio De Janeiro Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Nokta

Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio De Janeiro, Güney Amerika‘nın en çok ziyaret edilen şehirlerinin de başında geliyor. Birbirinden güzel plajları, doğal güzellikleri, sambası ve Rio Festivali ile ziyaretçilerine unutamayacakları bir gezi yaşama imkanı sunan şehre gezi planınız varsa Rio De Janeiro gezilecek yerler listemizi inceleyerek şehirdeki görülmesi gereken yerler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. … Devamını oku…

Buenos Aires Gezilecek Yerler Listesi

Güney Amerika bölgesinde görülebilecek en özel yerlerden biri olan Buenos Aires, etkileyici mimarisi ve sıcakkanlı insanlarıyla tatilcilerin ve gezginlerin gözde destinasyonlarından biri olmayı başarmış durumda. Sizler için hazırladığımız Buenos Aires gezilecek yerler listemizde şehrin önemli turistik bölgelerini listeledik.Listemizin ilk sırasında;  9 Temmuz Bulvarı Ortasında Buenos Aires’in kuruluşunun 400. Yılını simgeleyen obelisk bulunan, yeşillikler içindeki 16 … Devamını oku…

Bizi Takip Edin