Manisa Kamp Yerleri – Manisa’da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer!

Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin önemli örneklerine ev sahipliği yapan bir kent. Tarihi zenginliğinin yanı sıra sayısız festivalleri, antik kentleri, trekking ve dağ sporlarının yapıldığı doğal yerleri ile ziyaret edilmeye değer yerlerden biridir. İzmir’e olan yakınlığı nedeniyle iyi bir konumda bulunmaktadır. Başta Spil Dağı olmak üzere birkaç farklı tabiat parkı ve doğal şelale yerleri kamp ve doğaseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasındadır. Bu yazımızda Manisa’da yer alan en iyi ücretli ve ücretsiz kamp ve karavan yerlerini bulabilir, ulaşım ve olanaklar hakkında detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Alanları

Keyfi Garden Park Kamp Alanı

Keyfi Garden Park Kamp Alanı

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Keyfi Garden Parkı Alanı, şehir merkezine 85 km mesafede bulunuyor. Ulaşımınızı Salihli ilçe minibüsleriyle veya şahsi aracınızla kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmektedir. Çam ormanları arasında sessiz ve huzurlu bir hafta sonu kaçamağı için ideal yerlerden biri olan kamp alanı çadır ve karavan konaklamaları için uygundur. Kamp alanına giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Piknik masaları ve kontrollü ateş yakılabilir yerler bulunmaktadır. Ancak kamp alanında WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise kamp alanı girişindeki büfeden temin edebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Kontrollü ateş yakılabilir alanlar, piknik masaları, yürüyüş parkurları, WC, çeşme ve kamp alanı girişinde yer alan büfe.

Haritada Görüntüle >

Manisa Çiftlik Parkı Kamp Alanı

Manisa Çiftlik Parkı Mesire ve Kamp Yeri

Manisa şehir merkezine 2 km mesafede Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Organize Sanayi Bölgesi arasında yer alan Çiftlik Parkı Mesire Alanı, hafta içi ve hafta sonu Manisalı aileler tarafından sıkça gelinen yerler arasındadır. Şehir içinde doğayla bütünleşebileceğiniz ender yerlerden biri olan mesire alanı, yemyeşil ağaçlıklar arasında, mini patika yolları ve küçük bir göleti ile ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor. Şehir içi çalışan toplu taşıma otobüsleri veya minibüsler ile 10 dakika içerisinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Mesire alanına giriş ücretsizdir ve çadır konaklamasına izin verilmektedir. Ancak mesire alanında alışveriş yapacağınız bir tesis ve WC, çeşme gibi yerler bulunmamaktadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Türkmen Şelalesi Kamp Alanı

Türkmen Şelalesi Kamp Alanı

Su Uçan Şelalesi olarak da bilinen Türkmen Şelalesi, Manisa ve İzmir sınırları arasında kalmaktadır. İzmir ve Manisa’dan ulaşımın sağlandığı şelaleye şahsi araçla gitmeniz hız açısından iyi olacaktır. Diğer türlü toplu taşıma araçlarını kullanmak isterseniz birkaç aktarma yapmalısınız. Bu da ulaşım süresini bir hayli arttıracaktır. Kendi araçlarıyla gelenler şelaleye 2 km kala araçlarını park etmeleri gerekiyor. Şelale ve çevresi doğal bir görünüme sahip. El değmemiş doğada keyifli bir çadır kampı yapabileceğiniz Türkmen Şelalesi, yaklaşık 10 metre yükseklikten akan görüntüsü insana hoş bir etki bırakıyor. Kamp alanına giderken yol üzerinde bir çeşme bulunuyor. Ancak WC ve yeme içme ihtiyaçlarınız için herhangi bir yer mevcut değil.

Kamp Olanakları: Çeşme, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Ağlayan Kaya (Niobe) Kamp Alanı

Ağlayan Kaya Kamp Alanı

Spil Dağı’na yakın bir konumda geniş bir düzlükte bulunan Ağlayan Kaya Kamp Alanı, keyifle çadır kampı yapabileceğiniz yerler arasındadır. Kamp alanına adını veren ağlayan kaya doğal bir aşınma sonucu oluşmuş ağlayan yüz ifadesini andırmakta. Tarihi, eski Yunan mitolojisine kadar uzanıyor. Kamp alanına giriş ücretsizdir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca çeşme ve WC gibi yerler de bulunmuyor.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Sülüklü Göl Kamp Alanı

Sülüklügöl Kamp Alanı, Manisa

Spil Dağı bölgesinde bir göl ve etrafını çevreleyen yemyeşil çam ormanları. Suya yansımasını karşınıza alıp kamp yapmak burada unutulmaz bir kamp deneyimi yaşatabilir. Spil Dağı Milli Parkı’nın doğusunda kalan Sülüklü Göl çevresi itibariyle kamp atmaya müsait bir yerdir. Gölün çevresinde dilediğiniz yerler kamp atabilir ve huzurun keyfini yaşayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC ve milli park yakınında çeşme ve büfe bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Alanları

Mesir Tabiat Parkı Kamp Alanı

Mesir Tabiat Parkı Kamp Alanı

Manisa’nın Yunusemre ilçesi, Uncubozköy mevkiinde yer alan Mesir Tabiat Parkı, şehir merkezine 2 km uzaklıkta bulunuyor. Ulaşımınızı şehir içi minibüslerle kolayca sağlayabilirsiniz. Yaz ayları Manisalı ailelerin sıklıkla geldiği tabiat parkı, dinlenmek ve piknik yapmak için son derece ideal yerlerden biridir. Girişlerin ücretli olduğu tabiat parkta yalnızca çadır kampı yapabilirsiniz. Park alanı içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kır lokantası, lokantaya bağlı mini bir büfe, WC ve elektrik gibi gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Kır lokantası, büfe, WC, elektrik, çeşme, dere, etkinlik alanı, telesiyej ve yürüyüş parkurları.

Giriş Ücreti: Şahıs 3,5 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet 5 TL, otomobil 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL ve otobüs 94 TL.

Web Sitesi: http://mesir.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Spil Dağı Orman Köşkleri Kamp Alanı

Spil Dağı Orman Köşkleri

Manisa ile özdeşleşen Spil Dağı, Manisalılar ve çevre şehirlerde yaşayan pek çok insan için Yaz aylarında bir kaçış noktası, Kış dönemlerinde ise kayak ve dağcılığın vazgeçilmez yerlerinden biridir. Orman Köşkleri ise Spil Dağı’nda misafirlerin konaklama yapabilecekleri tek katlı ahşap evlerdir. Ev içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayacak tüm her şey düşünülmüş. Çam ormanları içerisinde tüm haftanın stresini üzerinizden atabileceğiniz Spil Dağı, hafta sonu konaklamalı Orman Köşkleri ile keyifli bir konaklama deneyimi sunuyor. Ulaşımınızı şehir içi çalışan minibüslerle kolayca sağlayabilirsiniz. Kendi aracınızla gitmeyi düşünüyorsanız ücretsiz otopark alanı da bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Mutfak, banyo, oturma alanı, ocak, televizyon, elektrik, çeşme, WC. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı konaklama yerine yakın tesislerden giderebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Hafta içi 1+1 evler 300 TL, hafta sonu 400 TL. Hafta içi 2+1 evler 500 TL, hafta sonu 600 TL. Yılbaşı 1+1 evler 1000 TL, 2+1 evlerde konaklama ücreti ise 1500 TL’dir.

Telefon: 0533 618 81 49

Haritada Görüntüle >

Obasya Kamp Alanı

Obasya Kamp Alanı

Türk Asya yaşam kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak üzere açılan Obasya, keçe kaplı yuvarlak konaklama yerlerinden oluşan orta ölçekli bir tesistir. Tesis iki bölümden oluşuyor. Bir diğer bölümü ise Yörüklerin geleneksel mimarisine sadık kalınarak oluşturulmuş toprak damlı taş evlerdir. Doğa içerisinde, farklı bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler için ideal olan Obasya Kamp Alanı, şehirden uzak, doğayla bütünleşebileceğiniz ve aynı zamanda eski yaşam kültürünü yerinde deneyimleyebileceğiniz keyifli yerlerden biridir. Normal konaklamaya ek olarak çadır ve karavan kamp alanı da bulunmakta. Tesiste restoran, elektrik, çeşme, mini bar ve büfe gibi yerler bulunmaktadır. Manisa şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunan Obasya Kamp Alanı’na ilçe minibüsleri veya kendi araçlarınızla kolayca ulaşabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Restoran, WC, çeşme, elektrik, klima, mini bar, büfe, ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve ücretsiz otopark.

Kamp Ücreti: Kahvaltı dâhil 2 kişilik konaklama ücreti 175 TL.

Telefon: 0532 166 72 46 – 0533 478 17 11

Web Sitesi: http://obasya.com.tr/

Facebook: https://www.facebook.com/obasya

Haritada Görüntüle >

Şehzadeler Gençlik Kampı

Manisa Şehzadeler Gençlik Kampı

Her yıl belirli dönemlerde yapılan gençlik kamplarının Manisa ayağı olan Şehzadeler Gençlik Kampı, gençlerin, Yaz tatillerinde iki ayrı dönemde katıldıkları kamp programıdır. Okçuluktan voleybola, masa tenisinden el sanatlarına kadar pek çok alanda aktivitelerin yapıldığı çadır ve oda konaklamalı kamp dönemi belirli kriterleri karşılayan tüm gençlere açık bir programdır. Detaylı bilgi için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Kampı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kamp Olanakları: 4’er kişilik 40 adet bungalov, 4’er kişilik 16 adet yatakhane, su ve doğa sporları aktiviteleri, el sanatları atölyesi, yüzme, WC, duş, elektrik, Wi-Fi, restoran, büfe, yürüyüş parkurları ve eğlence birimleri.

Kamp Ücreti: Kamp programı ve kamp ücreti için tıklayınız.

Telefon: 0236 588 11 30

Web Sitesi: https://genclikkamplari.gsb.gov.tr/Modul/KamplarDetay.aspx?ID=25

Haritada Görüntüle >

Süreyya Tabiat Parkı Kamp Alanı

Süreyya Tabiat Parkı Kamp Alanı

Manisa ilinin Yunusemre İlçesinde yer alan bu alan çam kokusu ve kuş cıvıltıları eşliğinde konaklayabileceğiniz harika bir yerdir. Tuvalet, duş, büfe gibi imkânların bulunduğu bu alanda ücretsiz kamp yapmak mümkün. Ateş yakmanın uygun görülmediği alanda sevdiklerinizle günübirlik piknikler ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. İlçe merkezinden kalkan minibüsler ile alana kolayca ulaşım sağlanabilir.

Giriş Ücreti: Şahıs 3,5 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet 5 TL, otomobil 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL, otobüs 94 TL.

Kamp Olanakları: Çeşme, mescit, çocuk oyun alanı, çay bahçesi, büfe ve kır evi.

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin