Türkiye’nin en yeşil kentlerinden biri olan Bursa, Osmanlı Dönemi’nde ilk başkenti olduğu için de ayrı bir tarihsel öneme sahip. Sayısız gezilip görülmesi gereken yeri olan Bursa’nın tamamını gezme gibi bir düşünceniz varsa eğer en az 1 haftalık bir seyahat planı yapmanızı öneriyoruz. 2017 istatistiklerine göre 3 milyona yakın nüfusu olan Bursa, 2016 senesinde “Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri” listesine adını yazdırmayı başarmış. Geçmişinin 7 bin yıl öncesine kadar uzandığı düşünülen Bursa Milattan Önce 700’lü yıllardan bu yana varlığını sürdürüyor.
Yüzyıllar öncesinde inşa edilen ve halen daha ayakta durmayı başaran camileri, kervansarayları, han ve hamamları, tarihi çarşıları, köyleri, ara sokakları ve dahası ile her görende hayranlık uyandırıyor. Sadece Türkiye değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerden de tam not alan Bursa’da kelimenin tam anlamıyla dolu dolu bir tatil sizleri bekliyor. 155 metre rakımlı Bursa’nın genelinde ılıman iklimin etkileri görüldüğü için dört mevsim ziyaret edilebilir bir şehir. Kayak tatili yapmak isteyenlerin aralık, ocak veya şubat ayı için Uludağ seyahati planlamalarını öneriyoruz. Bunun yanı sıra Bursa’da en yüksek sıcaklıkların yaşandığı temmuz – eylül arası dönem yerine sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz.
Tam bir termal kaynak cenneti olan Bursa’nın özellikle Çekirge semtinde çok sayıda kaplıca oteli bulabilirsiniz. Buna ek olarak Mudanya’daki denize nazır oteller de büyük bir popülariteye sahip. Her bütçeye uygun konaklama tesisinin olduğu Bursa’nın merkez bölgesine gittikçe de şehri iş amaçlı ziyaret edenlerin sıklıkla tercih ettiği şehir otelleri ile karşılaşacaksınız. Tramvay, metro (Bursaray), otobüs, minibüs, dolmuş, taksi ve teleferiğin şehir içi ulaşım ağını oluşturduğu Bursa’nın her noktasına kolaylıkla ulaşmanız mümkün. Şehirde birkaç günden fazla kalmayı planlıyorsanız eğer Bukart adındaki ulaşım kartından satın almanız faydanıza olur.
Osmanlı Dönemi’nden kalma pek çok tarihi yapıyı sınırları içerisinde barındıran Bursa’nın tamamını keşfetme gibi bir düşünceniz varsa şayet seyahat planınızı en az 4-5 günlük ayarlamanızı tavsiye ediyoruz. Türkiye’nin kayak turizmi denince akla ilk gelen yeri olan Uludağ ve şirin köy Tirilye gibi yerleri kesin kez Bursa’da gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. Özellikle de Bursa’nın en sembolik yapıları arasında olan Ulu Camii de tüm ihtişamı ile sizleri bekliyor olacak. Niğbl Zaferi’nden sonra (1396 – 199) yaptırılan Ulu Camii’nin altındaki 16 köşeli mermer şadırvanı da mutlaka görmelisiniz.
Kara yolu, deniz yolu ya da hava yolu ile Türkiye’nin her yerinden kolaylıkla ulaşılabilen Bursa’ya özel aracınızla da gelebilirsiniz. İstanbul – Yenikapı ve Mudanya – Güzelyalı feribot hatları veya Türkiye’nin dört bir yanından ulaşım hizmeti veren otobüs seferleri ile Bursa’ya rahatlıkla gelmeniz mümkün. Tüm bunlara ek olarak Bursa’daki Yenişehir Havalimanı’nı tercih edecekler, yaklaşık 40 km’lik bir kara yolculuğunun ardından şehir merkezine varabileceklerini mutlaka not esinler.
Bursa ilinin denize bakan yüzü olan Mudanya ilçesi, küçük ve sevimli yerleşim yerlerinden biridir. Uludağ’ın karlı yamaçlarının serinliği ve Mudanya’nın eşsiz koyları bu ilçeyi eşsiz kılan detaylardır. Günümüzde turizm açısından önemli bir yere sahip olan ilçede gezilip görülecek pek çok şey bulunur. Coğrafi ve tarihi güzellikleri ile öne çıkmasının yanı sıra zengin yemek kültürü ile … Devamını oku…
Bursa, Türkiye’nin en eski ve en köklü kentlerinden birisidir. Coğrafi konumu, eski tarihi ve zengin kültürel mirasıyla Bursa’nın eski bir tarihe sahip olması ve çok kültürlü yönü Bursa mutfağının gelişmesinde en önemli faktörler arasındadır. Bursa’nın Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapması ve o devirde bu bölgeye göçler olması buranın sosyokültürel olarak gelişmesine katkı sağlamakla kalmayıp Bursa mutfağının … Devamını oku…
Marmara Denizi’nin Güney Marmara bölümünde yer alan Bursa, kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğusunda Bilecik, güneyinde Kütahya ve batıda Balıkesir ile çevrilidir. Türkiye’nin dördüncü kalabalık şehri olan ve ekonomik açıdan da en gelişmiş şehirlerinden biri olan Bursa, “Dünya Yaşanılabilir Şehirler” sıralamasında 28. olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olan Bursa tarihi ve … Devamını oku…
Bursa’nın Mudanya ilçesi, sahip olduğu denize kıyı yerleşim yerleri, yemyeşil bir bitki örtüsü ve en önemlisi de Tirilye gibi şirin bir turistik yere ev sahipliği yapıyor olmasıyla yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla geldiği yerlerden biridir. Üstelik Bursa ve Balıkesir’den karayolu ile İstanbul Yenikapı’dan ise deniz yoluyla ulaşımın kolay olması Mudanya’yı bu bakımında özellikle yaz aylarında … Devamını oku…
Mudanya kahvaltı mekanları ile karşınızdayız! Öncelikle bu güzeller güzeli ilçeyi tanıtmak için kısa bir girizgah yapalım. Marmara Bölgesi’nin gözde ilçelerinden biri olan Mudanya, Bursa’nın denize açılan kapılarından biridir. Mudanya masmavi sahili, zeytin ağaçlarıyla donatılmış yemyeşil doğası ve doktorlar tarafından bile tavsiye edilen tertemiz havasıyla göz dolduruyor. Bunlara ek olarak kültürel zenginliği, tarihi dokusu ve yazın … Devamını oku…
Bursa’nın en güzel ilçelerinden biri olan Mudanya’nın doğal güzelliği kadar tarihi zenginliği de oldukça fazla! Mudanya’nın tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulabileceğiniz yerleri ve yapıları sizler için bir araya toplayarak, mükemmel bir liste haline getirdik. Kültür ve tarih dolu bir gezi planı çıkarmak için Mudanya’nın tarihi yerleri hakkında hazırladığımız yazımızı incelemeniz yeterli! Mudanya tarihi … Devamını oku…
Osmanlının köklerinin atıldığı Bursa, tarihsel açıdan ülkemizin en köklü yerleşim yerlerinin başında geliyor. Hazırladığımız Bursa tarihi yerler listemize bu güzel şehrimizin köklü tarihine tanıklık edeceksiniz… Bursa tarihi hakkında; Roma Dönemi: Bithynialılar tarafından MÖ 7. yüzyılda “Prusa” adı ile kurulan şehir, MÖ 88 yılında Pontus Kralı’nın Bithynia’yı yenilgiye uğratmasıyla bölge tamamen Roma hakimiyeti altına girmiştir. Roma döneminde … Devamını oku…
*İlaç Niteliğinde Bilgiler Hakkında; Bitki örtüsü ve kaliteli oksijeni ile gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Bursa, Marmara Bölgesi’nde konumlanıyor olup etrafını Balıkesir, Kütahya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova ilçeleri çevrelenmiş durumdadır. Geçmişi M.Ö 4. yüzyıla dayanan şehirde, Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığından pek çok tarihi yapıyla doğal güzelliği bir arada bulabilirsiniz. Türkiye‘nin en büyük dördüncü büyük şehri … Devamını oku…
Bir zamanlar Osmanlı’nın başkenti olan Bursa, tarihi yapıları, kültürel mirası, doğal park alanları ve birbirinden lezzetli yemekleri ile yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği şehirlerden biridir. İstanbul’a yakın 2,5 saatlik bir sürüş mesafesinde olan Bursa’ya karayolu ile ulaşımın yanı sıra denizyolu ile de ulaşım sağlanması buraya olan ziyaretleri özellikle Yaz dönemleri bir hayli arttırmaktadır. … Devamını oku…
*Hap Niteliğinde Bilgiler Mudanya hakkında: Mudanya, Türkiye’nin dört büyük şehrinden biri olan Bursa’ya bağlı bir ilçedir. Bursa şehir merkezinin, 39 kilometre kadar kuzeybatısında yer alan Mudanya, Marmara denizi kıyısı yer almaktadır. Dolayısıyla Bursa’nın denize açılan kaplarından biridir. İlçe, Bursa halkı tarafından sayfiye alanı olarak kullanılmakta olup; son yıllarda popülaritesini giderek arttırıyor. Bursa ile İstanbul arasındaki … Devamını oku…
*Hap Niteliğinde Bilgiler Şehir hakkında; Doğal örtüsü ve temiz havasıyla gelenleri büyüleyen Bursa, övgü almakta hiç de haksız değil. Muhteşem doğasıyla ülkemizin en turistik bölgelerinden olan Bursa‘yı ziyaret ettiğinizde nereleri ziyaret etmeniz konusunda fikir edinmek istiyorsanız, sizi böyle alalım… Havaların da güzelleşmesiyle birlikte, kısa tatillerde Türkiye’nin güzel şehirlerini gezmek için seyahate çıkabilirsiniz. Bu kısa geziler hem … Devamını oku…
Bursa’da Alışveriş diyoruz; çünkü Bursa’ya gitmişken, alışveriş yapmadan dönmek olmaz! Bursa’da alışveriş yapmak için gidebileceğiniz tarihi ya da modern birçok yer bulunuyor. Seyahatlerin en eğlenceli kısımlarından biri de alışveriştir. Biz de Bursa’da gidebileceğiniz çarşı, han ve AVM’leri sizlere rehber olması için, araştırdık, inceledik ve listeledik. Umarız karlı bir alışveriş olur. Çarşılar 1. Kapalı Çarşı Bursa’da … Devamını oku…
Roma, Bizans, Osmanlı, Selçuklu gibi pek çok devlete ve medeniyete ev sahipliği yapan İznik, Türklerin de Anadolu’daki ilk başkentlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Özellikle tarihi noktaları ile İznik gezilecek yerler listesi hayli kabarık. Yazımızda İznik gezilecek yerler ile ilgili bilgilere ve fotoğraflara yer verdik. Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden hazırlamış olduğumuz listemizle sizi baş başa bırakalım; … Devamını oku…
2Bursa’nın yemyeşil doğasının içinde kim kahvaltı yapmak istemez ki? Bu sorunun cevabını çok iyi bildiğimiz için, bu konuyu araştırdık ve sizler için bir liste hazırladık! #1 Bursa’da Kahvaltı Mekanları Bursa’da kahvaltı mekanları! Sizler için araştırıp derlediğimiz bu mekanların, her biri ayrı bir güzellik taşıyor. En güzel mekanları listeledik, artık seçim sizde! 1. Derebahçe Restoran Bursa’nın arka … Devamını oku…
İnegöl, sanayisi ve kültürel birikimiyle Bursa’nın en gelişmiş ilçelerinden biri. Bir büyük şehir olan Bursa‘nın içinde küçük bir şehir konumundaki İnegöl; mobilyası, kaplıcası ve özellikle köftesiyle meşhur. Bursa’dan 42 km uzaklıkta yer alan ilçe, gelişen sanayisinin yanı sıra doğal ve tarihi güzelliklere de sahip. Bursa’nın lider ilçesi İnegöl’de görmeniz gereken yerleri, Bilet Bayi olarak sizler … Devamını oku…
Bursa kimliğinin bir parçası olan yöresel lezzetler şehri ziyaret edenleri zevkten dört köşe ediyor. Bursa doğası ve tarihiyle olduğu kadar birbirinden lezzetli yemekleriyle de gönülleri fethediyor. Bursa yöresel lezzetleri yazımızda unutamayacağınız birbirinden lezzetli yemekleri bir araya getirdik. Bursa Yöresel Lezzetleri ; 1- İskender Kebap Bursa yöresel lezzetler denince ilk akla gelen yemeklerden olan iskender; lezzeti, … Devamını oku…
*Bursa’ya yakın/çevresinde yer alan her mevsim ziyaret edebileceğiniz tatil destinasyonlarını sizler için bir araya getirdik! *Yaz Tatil Yerleri 1-Şile Burası Neresi? Yakın il ve ilçelerden oldukça fazla ziyaretçinin geldiği Karadeniz’e kıyısı olan Şile, kısa süreli kaçamaklar için oldukça ideal bir rota. Yaz aylarında oldukça yoğun olan bu küçük şirin kasaba, şehir stresinden uzaklaşıp kafayı dinlemek … Devamını oku…
Şehir Hakkında; Bursa, Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık şehirlerinden biridir. 1.2 milyondan fazla insan burada yaşıyor. 14. Yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Bursa bugün oldukça modern bir şehir görünümüne sahip ve önemli bir liman kentidir. Türk kültürünün en zengin yaşandığı şehirlerden biri olan Bursa’da tarihi ve kültürel pek çok turistik yer bulunuyor. Yakınlarda, Atatürk … Devamını oku…
Yurtiçi veya yurtdışı uçuşlarda Bursa’ya ulaşmak için tercih edilen yollardan biri havayolu ile İstanbul’a gelmek ve buradan geçmektir. Gerek iş gereği seyahat edenler, gerek gezi amaçlı Bursa’ya gidenlerin tercih edebilecekleri bir ulaşım şekli olan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bursa’ya gitmek için alternatif ulaşım türlerini sizler için derledik. Sabiha Gökçen Havalimanı ile Bursa arası mesafenin iki saatten … Devamını oku…
Türkiye’nin tarih kokan şehirlerinden biri: Yeşil Bursa… Bursa gezileri, genellikle tarihi dokusu sebebiyle gerçekleşiyor. Lakin gitmişken, biraz eğlenmek sizin de hakkınız! Bursa gece hayatı yazımızda sizlere, kentin en eğlenceli mekanlarını derledik. Türkiye‘nin 4. büyük şehri olan Bursa, Uludağ Üniversitesi sebebiyle, aynı zamanda bir öğrenci şehri. Mamafih, gençler varsa eğlence de vardır! #1 Bursa Gece Hayatı İşte, Bursa’da gece … Devamını oku…