Elazığ Kamp Yerleri – Elazığ’da Kamp Yapılacak En İyi 15 Yer!

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Elazığ meşhur Harput Kalesi ve doğa harika Hazar Gölü ile özdeşleşen, Malatya ve Diyarbakır gibi iki büyük şehrin ortasında kalan önemli bir geçiş noktasıdır. Bölgenin kültürel bir merkezi olan Harput Kalesi ile birlikte şehirdeki müze ve tarihi yapılar bu şehri keşfetmeye başlamak için iyi birer duraktır. Bununla birlikte şehir merkezindeki restoranlardan buranın lezzetli mutfağından en seçkin yemekleri bulmak için uğranılması gereken yerlerdir.

Eğer doğa aşığı biriyseniz Elazığ bu konuda da size hitap edecektir. Hazar Gölü ve çevresi yürüyüş, piknik ve kamp için harika noktalara ev sahipliği yapıyor. Yaz mevsimiyle olduğu kadar kış mevsiminde de Hazarbaba Kayak Merkezi kayak severlerin imdadına yetişiyor. Çevredeki tüm büyük şehirlerden ulaşımın kolay olduğu Elazığ’a aynı zamanda İstanbul ve Ankara’dan düzenli olarak uçuşlar yapılmaktadır. Burada birkaç gün geçirerek yöre kültürünü keşfedebilir, yemeklerini tadabilir, tarihi anıtları ziyaret ederken günün sonunda Hazar Gölü kıyısında bir çadır kampı atabilirsiniz.

Bu yazımızda, Elazığ’da kamp atabileceğiniz en iyi yerleri sunduğu olanaklar birlikte bulacak, nasıl ulaşım sağlayabileceğiniz konusunda pratik bilgileri okuyacaksınız.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Sivrice Mevkii Hazar Gölü Kamp Alanı

Sivrice Hazar Gölü Kamp Alanı

Hazar Gölü’nün kıyısında yaklaşık 10 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Sivrice ilçesi doğa sporları adına oldukça elverişli bir konumda yer alıyor. Gölün kıyısında, yemyeşil ağaçlıklar arasında yer alan ilçe Elazığlı ve çevre şehirlerden gelen insanların uğrak noktası. Dört mevsim gelinmeye değer bir yer olan Sivrice, yürüyüş ve çadır kampçılığının yanı sıra kışın kayak turizmi adına da önemli bir turistik yerdir. Elazığ’ın tek kayak merkezi olan Hazarbaba Kayak Merkezi de bu ilçede yer almaktadır.

İlçe çıkışlarında Hazar Gölü kıyılarında ücretsiz kamp atılabilecek geniş düzlükler mevcuttur. Hatta merkezden fazla uzaklaşmadan tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için bakkal ve fırın türü yerlere kolayca erişim sağlayabilir, bir hafta sonunuzu burada geçirebilirsiniz. Kamp süreniz boyunca göl çevresini de dolaşmanızı tavsiye ederiz. Hatta Hazarbaba Dağı’na bir yürüyüş gerçekleştirebilir, kuş bakışı Sivrice ilçesini ve Hazar Gölü’nün eşsiz maviliklerine tanık olabilirsiniz.

İlçeye Elazığ şehir merkezinden ulaşım oldukça kolaydır. Gün aşırı sık aralıklarla şehir merkezinden Sivrice ilçesine minibüsler hareket etmektedir. Özel aracıyla gelecek olanlar ise Diyarbakır istikametinde ilerleyerek tabelalar yardımıyla ilçeye ulaşımlarını sağlayabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Sivrice ilçe merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Murat Nehri Kamp Alanı

Murat Nehri Kamp Alanı

Türkiye’nin en iyi kamp alanlarından birisi olarak tavsiye edilen Murat Nehri Kamp Alanı, tüm kamp ve doğa sevenlerin görmesi gereken yerlerden birisidir. Taş köprüsü, kayalık yamaçları ve masmavi suyunun doğal güzellikleriyle ruhunuzu tamamen dinlendirecek olan bu alan Elazığ’ın Palu ilçesinde yer alıyor.

Hafta sonu veya tatil zamanlarında yeni bir maceraya atılmak isteyen kişiler için harika bir yer olan bu kamp alanı Elazığ şehir merkezinden 63 kilometre ve Palu ilçe merkezinden ise 2,5 kilometre uzaklıkta yer almakta. Aracınızla veya Palu ilçe merkezinden kamp alanına yürüyerek de gelebilmeniz mümkün.

Palu merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve konaklama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Açık bir araziye sahip olan bu kamp alanında rüzgârdan üşütmemek için yanınıza birkaç parça kalın kıyafet almanızı öneririz. Ayrıca fotoğraf çekmek için yeni veya manzarası güzel olan yerleri tercih edenlerin de bu alana gelmesi iyi bir seçim olacaktır.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: Palu ilçe merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Keban Barajı Kamp Alanı

Keban Barajı Kamp Alanı

Herhangi bir yapının olmadığı alanlarda kamp yapmayı sevenler ve doğa ile iç içe olmaktan son derece mutlu olanlar için harika bir yer olan Keban Barajı kamp alanına mutlaka gitmelisiniz. Kamp alanına doğru yolculuğa çıkacağınız zaman, yanınıza mutlaka tüm ekipmanlarınızı almalısınız, çünkü gideceğiniz bu kamp alanında temin edebileceğiniz çadır, sandalye ve benzeri pek fazla imkân olmayacaktır.

Keban Barajı kamp alanı Elazığ şehir merkezine 44 kilometre gibi bir uzaklığa sahip, araçlar ile kamp yerine gidebilmeniz mümkün fakat aracı olmayan kişilerin Keban merkezine geldikten sonra yürüyerek devam etmeleri gerekecektir. Keban merkezinden kamp alanı yalnızca 600 metre. Alışveriş ihtiyaçlarını karşılayacak olan kişiler Keban merkezinde yer alan dükkânlar üzerinden alışveriş temini sağlayabilirler.

Kamp alanına vardığınız zaman sizi barajın serin suları ve doğası karşılayacaktır. Yüksek yerlerde kamp yapmayı sevenler için de uygun bir arazi yapısına sahip olan bu alanda kamp yapmak iyi bir deneyim olabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Maden Mevkii Hazar Gölü Kamp Alanı

Maden Mevkii Hazar Gölü Kamp Alanı

Ağaçlık alanın pek fazla bulunmadığı bu kamp alanında sizi bekleyen masmavi bir göl bulunuyor. Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı olan bu kamp alanı, Elazığ şehir merkezinden 30 kilometre kadar bir uzaklıkta yer alıyor. Aracınız ile bu alana gidebilir veya toplu taşıma araçları ile kamp alanı yakınlarında inerek, kamp alanına yürüyebilirsiniz. Bu kamp alanı tamamen ücretsiz olup istediğiniz yere çadır kurabilme imkânı sunmaktadır.

Kamp alanı içerisinde herhangi bir şekilde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz dükkân, elektrik, tuvalet, duş ve benzeri bir imkân bulunmadığı için, hazırlıklı olarak gelmenizde oldukça fayda var. Ailecek gelmek isteyenler için uygun olan bu kamp yerinde herhangi bir güvenlik veya tehlike sorunu bulunmuyor.

Çok fazla aktivite imkânı bulunmasa da tatil zamanlarını veya hafta sonunu, iş stresinden ve şehir hayatından uzak geçirmek isteyenler için ideal olabilir.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: Maden ilçe merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Cip Barajı Mesire ve Kamp Alanı

Cip Barajı Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Alper Tayfun

Gün batımı manzaralarına bayılanlar, suyun sessizliğinde oturup çay içmeyi sevenler, kısacası doğada sakinleşmeyi ve ailesiyle beraber huzurlu bir vakit geçirmeyi isteyenler için harika bir yer olan bu mesire ve kamp alanını görmenizi tavsiye ederiz. Ağaçların altında veya suyun kıyısında çadırını kurmuş, çayını demlemiş ve gün batımını izlerken alacağınız keyfi kolay kolay başka yerlerde bulamayabilirsiniz.

Harika bir manzaraya ve doğaya sahip olan bu alan, Elazığ şehir merkezinden 11 kilometre ve Cip Mahallesi’nden de 1,5 kilometre kadar uzaklıkta bulunmaktadır. Kişisel aracınız ile veya Elazığ şehir merkezinden Cip Mahallesi’ne giden toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilmeniz mümkün. Cip Mahallesi’nden bu alana birkaç dakikada yürüyebilirsiniz.

Çocuklu aileler için de uygun olan bu alanda çocuk parkı ve bir de çay bahçesi bulunuyor. Siz çayınızı yudumlarken, çocuğunuz parkta eğlenebilir. Buraya kadar gelmişken Cip Barajı çevresinde de kısa bir tur atabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Cipköy yerleşim yerindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Okçular Kamp Alanı

Okçular Köyü Kamp Alanı

Elazığ ili denilince akla ilk olarak dik kayalıklar, çıplak dağlar ve engebeli araziler geliyor. Akla gelenin aksine Elazığ’ın en bilinen ilçelerinden biri olan Karakoçan’a bağlı olan Okçular köyü bol yeşillik alanıyla sizi sanki Karadeniz’de bir gezintiye çıkmışsınız hissine kaptırabiliyor.

Şehir merkezine 125 km, Karakoçan ilçe merkezine ise 18 km uzaklıkta olan, Elazığ’daki çoğu kamp alanı gibi kalabalıktan uzak, bakir ve sessiz bir yer olan Okçular Kamp alanı tatmin edici manzarasıyla kamp yapmak için oldukça ideal bir yer.

Manzaranızı süsleyen gürül gürül akan çay ile birlikte çadırınızı kurup ateşinizi yakıp kahvenizi yudumlayabileceğiniz oldukça sessiz bir yer. Araç ile ulaşımı mümkün olan Okçular kamp alanı yabani hayvanların yaşam alanı içinde bulunduğu için ailecek kamp yapılacak bir bölge maalesef ki değil.

Eğer kamp yapacaksanız dikkatli olmanızda ve bütün ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı ihmal etmeyin. Daha çok maceraperestler için uygun olan bu kamp alanı sizin için hayatınız boyunca unutamayacağınız deneyimler yaşatabilir.

Elazığ şehir merkezinden Kovancılar’a ilçe otobüsle gelebilir ve buradan Okçular köy dolmuşuna binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Özel aracıyla gelecek olanlar Bingöl istikametinde ilerleyip Kovancılar ilçe merkezini geçtikten sonra Bayramyazı köyü yönüne dönebilir ve buradan tabelaları takip ederek Okçular köyüne gelebilirler.

Kamp Olanakları: Okçular köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Özlüce Kamp Alanı

Özlüce Kamp Alanı

Sessiz ve olabildiğince az insanın olduğu yerlerde kamp yapmayı sevenlerin tercih edebileceği harika bir yer olan Özlüce Kamp Alanı, Elazığ şehrinin Karakoçan mevkiinde ve Bingöl il sınırında yer alıyor. Kamp alanında elektrik, konaklama, tuvalet, duş ve benzeri gibi ihtiyaçları arayanlar için uygun olmayan bu kamp alanı, tamamen doğayla baş başa kalmanızı, iş stresinden ve tüm şehir hayatından uzaklaşmanızı sağlıyor.

Bu alana kamp yapmaya gitmeden önce gerekli olan tüm ekipmanlarınızı yanınıza almalısınız ve özellikle çocuklu aile olarak bu kamp alanına gelecekseniz, eksiksiz olarak gelmelisiniz. Kamp alanına geldiğiniz zaman herhangi bir dükkân bulmanız ne yazık ki mümkün değil.

Elazığ şehir merkezine 93 kilometre ve Karakoçan merkezine de 9 kilometre olan bu kamp alanına toplu taşıma aracı bulunmadığı için kişisel aracınız ile gelmek zorundasınız. Yine de doğanın sessizliğinde kaybolmak, ağaçların altında keyif yapmak ve göl sularında stres atmak istiyorsanız, mutlaka gelmenizi öneririz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Özlüce köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kalecik Barajı Kamp Alanı

Kalecik Barajı Kamp Alanı

Neredeyse tamamı sularla kaplı olan bu kamp alanı, Elazığ şehrinde ücretsiz kamp atabileceğiniz alanlarının en başında geliyor diyebiliriz. Harika bir konuma sahip olan bu kamp alanına gölün masmavi berraklığı eşlik ediyor.

Yalnızca kişisel aracınız ile gelebileceğiniz alan içerisinde herhangi bir şekilde tuvalet, elektrik, duş, internet ve benzeri ihtiyaçları bulamazsınız. Kalecik Barajı Kamp Alanı, Elazığ şehrinin Karakoçan mevkiinde ve Elazığ şehir merkezinden 83 kilometre, Karakoçan merkezinden ise 2,5 kilometre kadar uzaklıkta bulunuyor.

Gerçekten doğa ile vakit geçirmek, doyasıya balık tutmak, gölde yüzmek veya ağaçların altında keyif yapmak isteyen kişiler için uygun olan bu kamp yerine ailecek gelmeden önce aracınızın bagajına tüm eşyalarınızı koymayı unutmayın. Kamp alanına gelmeden önce Kalecik veya Gölpınar mevkiinde mutlaka ihtiyaçlarınızı giderin. Çünkü kamp alanına geldiğiniz zaman ürün temin edebileceğiniz veya ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz herhangi bir dükkân bulunmuyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Karakoçan ilçe merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dikmen Kamp Alanı

Dikmen Köyü Kamp Alanı
Fotoğraf: İhsan Aydoğdu

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yer alan Dikmen kamp alanı, Elazığ şehir merkezinden 40 kilometre kadar bir uzaklıkta yer alıyor. Kamp alanına giden herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmadığı için, kişisel aracınız ile ulaşım sağlamanız gerekiyor.

Kamp alanı içerisinde herhangi bir dükkân, elektrik, tuvalet ve benzeri ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkânlar bulunmuyor. Kamp alanı içerisinde karşılaşabileceğiniz yabani hayvanlar da, bu kamp macerasına biraz aksiyon katıyor. Özellikle çocuklu aileler için hiç de uygun olmayan bu kamp alanına, tecrübeli kampçıların gelmesini tavsiye ederiz. Kamp alanı içerisinde yamaçlara tırmanabilir, ateş yakabilir ve yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Bölgede pek fazla ağaçlık alan ve sulak yerler bulunmadığı için pek fazla sevmeyebilirsiniz. Her türlü zorluğa rağmen yine de bu alanda kamp yapmak istiyorsanız, kamp alanına gelirken tüm ekipmanlarınızı getirmeyi unutmayın.

Kamp Olanakları: Dikmen merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ağın Aşağıyabanlı Kamp Alanı

Aşağıyabanlı Köyü Kamp Alanı

Nehir kenarında, insanlardan uzak bir alanda ücretsiz bir şekilde kamp yapmayı seviyorsanız bu kamp alanı sizin için olabilir. Herhangi bir şekilde elektrik, tuvalet, duş ve benzeri ihtiyaçları karşılayamadığınız kamp alanı ailecek gidecek olan kişiler için uygun olmayabilir.

Kamp alanı, Elazığ’ın Aşağıyabanlı mevkiinde yer alıyor. Kamp alanı Elazığ şehir merkezinden 61 kilometre kadar bir uzaklıkta yer alıyor ve ulaşımınızı kişisel aracınız olmadan sağlayabilmeniz mümkün değil. Kamp alanına gelmeden önce kamp için gerekli olan eşyalarınızı yanınıza almanız gerekiyor. Çünkü bu alanda herhangi bir dükkân bulunmuyor.

Kamp alanına vardığınız zaman sizi, nehrin mavilikleri ve doğanın yeşillikleri karşılıyor. Hoşunuza giden herhangi bir alana çadırınızı kurmanız mümkün. Etrafınızda sizi rahatsız edebilecek herhangi birine rastlamanız oldukça düşük bir ihtimal. Nehir kıyısında balık tutmak, çadırınızda kitap okumak, sessizliğin keyfine varmak ve gezdiğiniz yerler listesine bir yenisini daha eklemek için bu alanı tercih edebilirsiniz.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: Aşağıyabanlı köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Göllübağ Kamp Alanı

Göllübağ Kamp Alanı

Dağlık bir alanda yer alan bu kamp yeri, özellikle aileler için uygun olan bir kamp yeri değildir. Kamp yeri içerisinde karşılaşabileceğiniz yabani hayvanlar, kayalıklı yamaçlar bulunabilmektedir. Her türlü zorluğa karşı yine de kamp yapmaktan, insanlardan uzaklaşmaktan ve yeni yerler keşfetmekten keyif alıyorsanız, bu kamp yerini ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Göllübağ kamp alanı, Elazığ şehir merkezine 8 kilometre kadar bir uzaklıkta yer alıyor fakat yine de kişisel arabanız olmadan bu alana gidebilmeniz mümkün değil. Ayrıca kamp alanı içerisinde herhangi bir dükkân, elektrik, duş, tuvalet ve benzeri imkânlar bulunmuyor. Bu yüzden kamp alanına hazırlıklı gelmenizi öneririz.

Kamp alanı içerisinde yamaçlara tırmanabilir, ağaçlık alanlarda keyif yapabilir, doğada gezinti yapabilir ve yeni yerler keşfedebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu kamp alanı içerisinde gezinti yaparken yabani hayvanlara dikkat etmelisiniz. Eğer ki bu zorlu koşullar size uygun değilse, mutlaka başka bir alanda kamp yapmanızı tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: Göllübağ köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Buzluk Mağarası Kamp Alanı

Buzluk Mağarası Kamp Alanı
Fotoğraf: Kaan Koc

Dünyada sayıca oldukça az bulunan doğa harikalarından biri olan Buzluk Mağarası’nın özellikleri oldukça şaşırtıcıdır. Mağaranın derinliği 150-200 metre arasındadır. Buzluk mağarasının şeklinden ve klimatolojik şartlarından dolayı yaz aylarında oldukça soğuk olup içerisinde buzlar bulunmaktadır.

Aynı şekilde kış aylarında ise mağaranın içerisi hava akımının etkisiyle sıcak olmaktadır. Manzaranın ve Buzluk Mağarası’nın keyfini çıkartarak kamp yapabilirsiniz. Mağaranın tepe noktasında bulunan doğal çöküntü elips bir gölet oluşturmuştur.

Buzluk Mağarası kayalıkların kuzey tarafına doğru bakıldığı zaman sizi olağanüstü güzelliğiyle Keban Baraj Gölü, Pertek ilçesinin zümrüt yeşilliği ile birleşerek tabloluk bir manzara sunar. Turistlerin daha rahat gezebilmesi için doğal görünüm deformasyona uğratılmadan basamaklar oluşturulmuş ve Buzluk Mağarası hem gezmek hem de kamp yapmak için elverişli bir bölge haline gelmiştir.

Yerleşim yerlerine uzak olan kamp bölgesi yabani hayvanların olduğu bir bölgeyi kapsıyor. Bu nedenle kamp süreniz boyunca dikkatli olmanızda fayda var. Bununla birlikte kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edip öyle gelmelisiniz.

Şehir merkezine 12 km mesafede bulunan Buzluk Mağarası’na özel araçlarıyla gidecek olanlar Harput Kalesi istikametini takip ederek Göllübağ köyüne gelebilir ve buradan tabelaları takip ederek mağara bölgesine ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kamp Olanakları: Göllübağ köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Hazargölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Hazar Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kamp yapmayı, denize girmeyi veya birkaç gününü doğa ile iç içe geçirmeyi sevenlerin fakat bir o kadar da tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlara gereksinim duyanların fazlasıyla seveceği bir yer. Çevresinde otel, motel ve yazlık gibi konaklama yerlerinin fazlaca olduğu Hazar Gölü Tabiat Parkı, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yer alıyor. Hafta sonu tüm ailenizle birlikte kısa bir tatil yapmak, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçmak isterseniz, bu alanı tercih edebilirsiniz.

Tabiat parkı, şehir merkezine 25 kilometre kadar bir uzaklıkta bulunuyor. Tabiat parkının içerisinde keyifle gezebileceğiniz 21 adet orman köşkü, bir adet doyasıya yemek yiyebileceğiniz kır lokantası, güvenli bir ortamda olmanız için idare binası, çocuklarınız için harika eğlenceli oyun alanları, spor sevenler için spor tesisleri, piknik yapmadan olmaz diyenler için de doyasıya piknik yapabilecekleri alanlar bulunuyor.

Ayrıca Hazar Gölü, günün her saatinde renk değişikliği göstererek büyülü bir hava yaratıyor. Mavi ve yeşilin neredeyse her tonunu sizler için sergileyen bu alanda, fotoğraf çekmeye ve sosyal medya hesaplarınızda eşsiz fotoğraflar paylaşmaya bayılacaksınız.

Hazar Gölü Tabiat Parkı’na Elazığ şehir merkezinden Sivrice yönüne giden minibüsler ile ulaşım mümkündür. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Diyarbakır karayolunu kullanarak kolayca ulaşımlarını sağlayabilirler. Park alanında otopark yeri bulunmaktadır.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, çay bahçesi, göl, kır lokantası, kamelya, büfe, kamp alanı, bekçi evi, mangal yakılabilir alanlar, kır evi, bisiklet yolu, giriş kontrol noktası, piknik alanı ve piknik masaları, yüzme, doğa yürüyüşü, çadır konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL, 4 kişilik çadır yeri (günlük) 14 TL, karavan yeri (günlük) 20 TL, 2 yataklı kır evi 135 TL, 3 yataklı kır evi 165 TL ve 4 yataklı kır evi 200 TL.

Web Sitesi: http://hazargolu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Balıkçı Kamping

Balıkçı Kamping

Hazar Gölü’nün bir başka kıyısında yer alan ve doğa ile iç içe olmayı sevenlerin görmesi gereken yerlerden birisi de Balıkçı Kamping’dir. İçerisinde konaklama hizmetinin yanı sıra Hazar Gölü sularında yüzme keyfi de sunan tesis aynı zamanda organizasyon etkinliklerine de izin veren yeşilliklerin bolca bulunduğu oldukça keyifli bir yer.

Kamp alanında dilerseniz kendi çadırınız ile dilerseniz de müessesenin sizler için sunmuş olduğu ahşap evlerde konaklama sağlayabilirsiniz. Kamp yapmak haricinde düğün, nişan ve benzeri etkinler için de burayı tercih edebilirsiniz. Kamp alanı her yaşta kişinin zevk alabileceği, ailesiyle gelenlerin sıkılmadan vakit geçirebileceği bir ortama sahiptir.

Balıkçı Kamping, Elazığ şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta Plajköy mevkiinde yer alıyor ve her türlü araç ile buraya ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca Gezin Tren İstasyonuna da 2 kilometre gibi bir uzaklığa sahip. Yürümeyi seviyorsanız, tren istasyonundan bu alana yaya olarak gelebilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, restoran, bahçe ve dinlenme alanları, mangal yakılabilir alanlar, çocuk oyun alanı ve otopark yeri.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için aşağıdaki numarayı arayarak tesis ile iletişime geçebilirsiniz.

Telefon: 0533 591 19 20 – 0536 604 26 26

Web Sitesi: https://caginumutbalikci.wixsite.com/balikcicamping/

Instagram: https://www.facebook.com/HazarGoluBalikciCamping/

Haritada Görüntüle >

Tur-Pol Turistik Tesisleri Kamp Alanı

Tur-Pol Turistik Tesisleri Kamp Alanı

Hazar Gölü Tabiat Parkı’nın 1,5 km ilerisinde, Hacıbey mevkii üzerinde yer alan bu kamp alanı ücretli bir kamp yeridir. Kamp alanına kişisel aracınız ile veya toplu taşıma aracı ile gelebilmeniz mümkündür. Toplu taşıma aracı ile gelecek olan kişiler, Hacıbey mevkiine ve daha sonrasında kamp alanına gelebilirler.

Tesis, kamp yapacak olan kişilere ihtiyacı olabilecek elektrik, duş, internet, oda konaklama ve benzeri ihtiyaçlar için fazlasıyla imkân sunmaktadır. Kamp alanı içerisinde konaklama hizmetinden yararlanabilir, göle girebilir, doğa yürüyüşü yapabilir ve tesis içerisinde yer alan çeşitli imkânlardan yararlanabilirsiniz.

Özellikle çocuklu aileler için uygun olabilecek olan bu kamp alanı, dolu dolu macera arayan kampçılar için pek de keyifli olmayabilir. Yine de konforlu bir alanda kamp yapmak isterseniz, Tur-Pol Turistik Tesisleri kamp alanını tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, restoran, bahçe ve dinlenme alanları, mangal yakılabilir alanlar, çocuk oyun alanı, futbol sahası, yüzme alanları ve otopark yeri.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için aşağıdaki numarayı arayarak tesis ile iletişime geçebilirsiniz.

Telefon: 0424 425 11 00

Web Sitesi: http://www.turpol.com.tr/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin