Kahramanmaraş Kamp Yerleri – Kahramanmaraş’ta Kamp Yapılacak En İyi 18 Yer!

Ülkemizin iç kesimlerinde kalmasına rağmen Akdeniz bölgesinde yer alan Kahramanmaraş, tarihi önemi, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle ülke turizminin öne çıkan şehirlerinden. Doğusunda Malatya ve Adıyaman, batısında Kayseri ve Adana, güneyde ise Gaziantep ve Osmaniye ile çevrili olan Kahramanmaraş’ta gezilip görülecek birçok tarihi alan ve doğal güzellik bulunuyor.

Kahramanmaraş’ın özellikle Adana ve Gaziantep gibi gastronomisi ile ünlü iki şehre komşu olması ve Akdeniz ikliminin etkisindeki eşsiz doğasıyla yerli ve yabancı turistleri her yıl ağırladığı biliniyor. Bu bölgeler arasında bir geçiş noktası özelliğine sahip olan şehir tarih boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır.

Yaz mevsiminde oldukça sıcak olan Kahramanmaraş’ı en rahat bir şekilde ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde ziyaret edebilirsiniz. Şehir ve etrafında gezilecek yerleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Kahramanmaraş Kalesi, tarihi Maraş Konakları, Ali Kayası, Kahramanmaraş kurtuluş Müzesi, Yeşilgöz Obruğu, Başkonuş Yaylası ve Toprakhisar Kanyonu.

Bu bölgelerle birlikte daha birçok gezilip görülesi mekâna sahip olan Kahramanmaraş’ı gezmek için en az iki gününüzü ayırmalısınız.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Ali Kayası Kamp Alanı

Ali Kayası Kamp Alanı
Fotoğraf: Drone Ede

Kahramanmaraş-Elbistan yolu üzerinde 12 Şubat ilçesi sınırlarında bulunan Ali kayasının şehir merkezine uzaklığı 35 km. Kayanın olduğu bölgeye ulaşım kolay olsa da kayanın kendisine ulaşmak oldukça sıkıntılı. Belirli bir mesafeyi yaya olarak tırmanmak gerekiyor. Bölgeye özel araçlarla ulaşım sağlanıyor.

Ali kayasında bir rivayete göre Hz. Ali’nin ayak izi bulunuyor. Bu sebeple yöre halkı içerisinde popülerliğini artıran kayanın enfes manzarası ve doğası da buna eklenince bölge kamp severlerin akınına uğruyor. Oldukça bakir ve temiz kalmış bir alan olan Ali kayası etrafında çadır kampı kurmak için oldukça uygun yerler mevcut. Karavan kampı için ise daha düz yerler tercih ediliyor.

Ali kayasının oldukça dik bir şekilde konumlanmış olması dağcıların da oldukça ilgisini çekiyor. Birçok dağcılık kulübü bölgeye gelerek tırmanış gerçekleştiriyor. Kayanın zirvesine çıkıldığında ise Menzelet baraj gölü ve etrafının nefes kesici manzarasıyla karşılaşılıyor. Bu sebeple fotoğrafçılar da bölgeye oldukça ilgi gösteriyor.

Bölgede ulaşım sıkıntısı ve el değmemiş doğası sebebiyle kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Ali Kayasına kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Döngel Mağarası Kamp Alanı

Döngel Mağaraları Kamp Alanı
Fotoğraf: Sedat Cücük

Döngel mağarası şehir merkezine 50 km mesafede Kayseri sınırına yakın Döngel köyünde yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Çok eski dönemlerde yerleşim yeri olarak kullanıldığına dair bilgilere sahip olunan mağaralar yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Döngel köyü ve çevresinde irili ufaklı birçok mağara yer alıyor. Bu mağaraların hemen hepsi bir doğa harikası. Belirli bir bölgeye kadar araçla gidilirken bir yerden sonra mağaralara tırmanmak gerekiyor. Özellikle üniversitelerin doğa kulüpleri bölgeye gelerek hem tırmanış hem de kamp yapıyorlar. Mağaraların içerisinde güvercin yuvaları, geniş galeriler ve bölge bölge küçük şelalelerle karşılaşılıyor. Ayrıca mağaraya tırmandıktan sonra gözünüzün önünde uzanan manzara sizleri mest edecek cinsten. Mağaraya yakın bölgelerde uygun görülen yerlere çadır kurularak bu eşsiz doğaya karşı kamp yapılabiliyor. Yine mağaralar içerisinde küçük gölcükler bulunuyor ve yazın sıcak günlerinde bu göllere girilerek serinlemek mümkün.

Döngel mağaralarının bulunduğu alandan olmasa bile Döngel köyünden kampçılar hemen her ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. WC, market ve diğer ihtiyaçlar bölgeden karşılanabilirken kampçılara ise sadece doğanın tadını çıkarmak kalıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Döngel köy merkezinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yeşilgöz Obruğu Kamp Alanı

Yeşilöz Obruğu Kamp Alanı
Fotoğraf: Mustafa Kılınçer

Yeşilgöz obruğu Kahramanmaraş’ın en dikkat çekici ve doğa harikası alanlarından biri. Şehir merkezine 55 km mesafede olan bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Özellikle yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılan bölge havası ve eşsiz doğasıyla doğaseverlerin uğrak noktası oluyor.

Yeşilgöz obruğu zamanla bölgedeki birçok mağaranın çökmesiyle oluşmuş bir yer şekli. Çöken yer ise zamanla su dolmuş ve bu eşsiz doğa harikası yer ortaya çıkmış. Derinliği 40 metreye yaklaşan gölde zaman zaman dalış sporları düzenleniyor. Özellikle hafta sonları piknik yapmak isteyenlerin akınına uğrayan bölgede çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar mevcut.

Yeşilgöz obruğu çevresinde bulunan mağaralarla birlikte çevre illerden ve ülkemizin her tarafından doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Yürüyüş rotalarıyla bu mağaraları keşfeden gezginler konaklama ihtiyaçlarını ise bölgede kamp yaparak gideriyorlar.

Yeşilgöz obruğunda kampçıların ve piknikçilerin ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler mevcut. Yaz aylarında bölgede bir restoran hizmet veriyor. Buradan yiyecek ihtiyacı ve WC ihtiyacı rahatlıkla karşılanabiliyor. Diğer ihtiyaçlar için ise bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Tekir köy merkezinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tekir Yaylası Kamp Alanı

Tekir Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Levent Arslan

Kahramanmaraş’ın Tekir ilçesinde yer alan Tekir yaylası şehir merkezine 55 km mesafede bulunuyor. Gür ormanlarla ve yemyeşil doğasıyla ilgi gören yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ortasından da bir akarsuyun geçtiği yayla masalsı ortamıyla doğaseverleri ağırlıyor.

Tekir yaylası özellikle yaz aylarında Maraşlıların serinlemek için tercih ettiği noktalardan günübirlik piknikler için de tercih edilen yaylada çadır ve karavan kampı için uygun alanlar mevcut. Kış mevsiminden sonra doğanın canlandığı zamanlarda bol su kaynaklarına da ev sahipliği yapan yayla yıl boyunca birçok ziyaretçi ağırlıyor. Yayla çevresinde bulunan yürüyüş rotaları trekking yapanları çevredeki diğer yaylalarla ve güzelliklerle karşılaştırıyor. Ayrıca bölgede yöre halkı tarafından yapılıp satılan doğal bal ve yoğurdun tadına bakmayı da ihmal etmemek gerekiyor.

Temiz havası ve bol oksijeniyle ilgi gören yaylada kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları birçok tesis mevcut. Alabalık tesisleri başta olmak üzere çay evleri, restoranlar gibi işletmelerde yiyecek ve gıda ihtiyacı rahatlıkla karşılanabiliyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya giden yol üzerindeki restoran ve dinlenme tesislerinden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Menzelet Baraj Gölü Kamp Alanı

Menzelet Baraj Gölü Kamp Alanı

Menzelet baraj gölü şehir merkezine 80 km mesafede Ceyhan nehri üzerinde bulunuyor. Çevresi mesire alanı olarak kullanılan baraj gölüne ulaşım şehir merkezinden minibüslerle sağlanabiliyor. Ayrıca özel araçlarla da ulaşım sağlanan bölge piknik alanı olarak yoğun bir şekilde tercih ediliyor.

Menzelet baraj gölü 90’lı yılların başında enerji üretmek için yapılmış barajlardan. Tatlı su balıkçılığının yapıldığı baraj gölü birçok balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Baraj gölü ve etrafında çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut.  Şehrin sıkıntısında ulaşarak sakin ortamda kafa dinlemek isteyenlerin ilk adresi olan Menzelet baraj gölünde kampçılığın yanında yelken, su kayağı, kano, dalış gibi çeşitli su sporları da yapılıyor. Bu etkinliklerle her yıl onlarca ziyaretçi ağırlayan baraj bölgenin adeta hayat kaynağı konumunda.

Menzelet baraj gölü içerisinde piknik için kamelyalar, çocuk oyun alanları, otopark, WC ve mescit yer alıyor. Mesire alanında gölün çevresinde bulunan bisikleti yolunda bisiklet sürmekte mümkündür. Kampçılar ve su sporlarıyla ilgilenenler tarafından oldukça tercih edilen Menzelet barajında kampçıların her türlü ihtiyacı rahatlıkla karşılanabiliyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, mescit, çocuk oyun alanları, piknik alanı ve piknik masaları, kamelyalar, gölet alan, olta balıkçılığı, yürüyüş ve bisiklet parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Toprakhisar Kanyonu (Galgamaç Şelalesi) Kamp Alanı

Galgamaç Toprakhisar Kanyonu Kamp Alanı

Toprakhisar kanyonu Kahramanmaraş şehir merkezine 180 km mesafede yer alıyor. Bölgenin eşsiz doğal alanlarından biri olan kanyona ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Kanyon ve içerisindeki Galgamaç şelalesi doğaseverlerin fazlasıyla ilgisini çekiyor.

Toprakhisar kanyonu Galgamaç şelalesiyle birlikte yeşilin ve mavinin bir arada olduğu noktalardan. Coşkun bir şekilde akan şelale suyu döküldüğü yerde şirin bir gölet oluşturmuş. Yaklaşık 20 metre yüksekten akan şelale eşsiz manzarasıyla doğaseverlerin akınına uğruyor. Kanyon ve şelaleye yakın noktalarda çadır kampı kurmak için oldukça uygun nalanlar mevcut. 7 km uzunluğunda olan kanyonu yürüyüş rotalarını takip ederek keşfetmek ve uygun görülen noktada kamp yapmak doğaseverlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden oluyor. Özellikle yazın sıcak günlerin şelalenin serin havası kampçılara ve bölgeyi gezenlere oldukça ferah dakikalar yaşatıyor.

Toprakhisar kanyonu bölgesinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede kamp planlayanların ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.      Ayrıca aydınlatma ihtiyacı için de hazırlıklı olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Mavigöl Şelalesi ve Göğ Bünet Kamp Alanı

Mavigöl Çokran Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: İsa Kuru

Kahramanmaraş şehir merkezine 50 km mesafedeki Çokran köyünde yer alan Mavigöl şelalesi bölgede en çok ilgi gören doğal güzelliklerden. Şelaleye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Keşfedilmemiş ve el değmemiş doğasıyla cennetten bir köşe olan şelale ve çevresi birçok turistin ilgisini çekmeyi başarmış noktalardan.

Mavigöl şelalesinin Çokran köyünden sonraki bölümü toprak yoldan oluşuyor. Göğ bünet olarak adlandırılan bölgeye ise araçları park ettikten sonra yaklaşık 2 km yürünerek ulaşılıyor. Şelalelerde bu bölgede yer alıyor. Kamp severlerin oldukça tercih ettiği bölgede çadır kampı için oldukça harika alanlar mevcut. Karavan kampı için ise bölge uygun değil.

Yaklaşık 9 metre yükseklikten dökülen Mavi göl şelalesi suyun döküldüğü noktaya doğa harikası bir göl oluşturmuş çadır kampı kuranlar genellikle bu eşsiz doğada şirin gölün kenarını kamp yapmak için tercih ediliyorlar. Popülerliği her yıl daha da artan Mavigöl şelalesi hem çevre illerden hem de ülkemizin her noktasından ziyaretçi alıyor.

Mavigöl şelalesi ve çevresinde kampçıların ihtiyaçları için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Elbistan Pınarbaşı Mevkii Kamp Alanı

Pınarbaşı Elbistan Kamp Alanı
Fotoğraf: Muhammed İlkbal Kümber

Meşhur Ceyhan nehrinin doğduğu nokta olan Elbistan Pınarbaşı mevkii şehir merkezine 150 km mesafede bulunuyor. Özel araçla ulaşım sağlanan bölge Ceyhan nehrinin sularıyla beslenerek oldukça bereketli bir bitki örtüsüne sahiptir.

Ceyhan nehir Elbistan Pınarbaşı mevkiinden doğarak Çukurova’yı sular ve Akdeniz’e dökülür. Nehrin doğduğu nokta ise doğaseverlerin akınına uğruyor. Eşsiz doğası ve göl manzarasıyla çeşitli doğa aktivitelerinin yapıldığı bölgede çadır ve karavan kampı için uygun alanlar mevcut. Bölgede kamp yaparken bu eşsiz doğanın güzelliklerini keşfe başlamak oldukça heyecan verici oluyor.

Bunun yanında Pınarbaşı mevki yöre halkı tarafından da günübirlik piknikler için de tercih ediliyor. Ciddi bir düzenleme yapılan bölgede yürüyüş yolları ve bisiklet rotaları bulunuyor. Yine gölet üzerinde deniz bisikletine binerek bölgenin keyfini çıkarmak mümkündür.

Elbistan Pınarbaşı mevkiinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis mevcuttur. Restoranlar, WC, büfe gibi işletmelerden her türlü ihtiyaç karşılanabiliyor. Ayrıca kafe tarzı işletmelerin de yer aldığı bölge her yaştan insanın gezip eğlendiği ve doğaya doyduğu bir nokta olarak öne çıkıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yürüme mesafesindeki bakkal, market, restoran, fırın ve manav türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Emirler Köyü Kanlıböğet Kamp Alanı

Kanlıböğet Kamp Alanı

Emirler köyü Kanlıböğet Kahramanmaraş şehir merkezine 70 km mesafede Andırın ilçesinde bulunuyor. Emirler köyünden sonra bölgeye ulaşım stabilize yolla sağlanıyor. Bölgeye özel araçlarla ulaşım sağlanabilir.

Kanlıböğet, kanyona benzeyen yer şekli yeşil doğası ve akarsularıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Yaz sezonu dışında ücretsiz görülebilen alanda yazın popüler vakitlerde giriş ücretli. Kanyonda akan su o kadar temiz ki dibi gözüküyor. Bununla birlikte bölgede kamp yapmak için birçok uygun alan bulunuyor. Sessiz ve sakin olan bölge özellikle hafta sonları piknik için gelenlerle kalabalıklaşıyor. Kanyonun olduğu noktaya yay olarak ulaşım sağlanıyor. Araçlar biraz daha geride bırakılıyor. Kanyon boyunca yürüyüş yapılarak etraftaki diğer güzellikleri de keşfetmek mümkün.

Yöre halkı tarafından sıklıkla tercih edilen kanyon ve çevresi doğaseverler tarafından da yeni yeni keşfediliyor. Buna bağlı olarak her geçen gün ziyaretçi sayısında artış yaşanıyor. Bölgenin turizme kazandırılması için çeşitli çalışmalara başlanmış bile.

Kanlıböğet alanında WC ihtiyacı karşılanabiliyor. Ancak diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken hazırlıklı olmak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, gölet alan ve yürüyüş parkurları. Elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kapıçam Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kapıçam Tabiat Parkı Kamp Alanı
Fotoğraf: fERHAT kAYA

Kahramanmaraş-Gaziantep güzergâhında Güzelyurt mevkiinde bulunan Kapıçam Tabiat Parkı şehir merkezine 30 km mesafede bulunuyor. Bölge halkının mesire alanı olarak kullandığı alana ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Tabiat parkı alanında günübirlik piknik alanları, botanik bahçe ve suni göller bulunuyor. Bölge halkının nefes almak ve keyifli vakit geçirmek için en çok tercih ettiği noktalardan olan tabiat parkında çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar bulunuyor. Göllerin ve yeşil bitki örtüsünün güzelleştirdiği ortam çevre illerden de ziyaretçi alıyor. Şehir merkezine yakın olması da büyük avantaj.

Kapıçam Tabiat Parkı’nın hemen yanı başında Extreme spor alanı bulunuyor Büyükşehir belediyesinin çalışmaları sonucu bölgeye kazandırılan tesiste birçok spor yapılabiliyor. ATV, zipline, safari, trekking, fayton alanı, dağ bisikleti ve kamp gibi etkinlikler rahatlıkla yapılıyor.

Kapıçam Tabiat Parkı’nda kampçıların ihtiyaçlarını karşıladıkları tesislere ulaşmak mümkün. WC ve diğer ihtiyaçlar için hem tabiat parkındaki hem de extreme spor alanındaki büfe ve tesislerden faydalanmak mümkün.

Kamp Olanakları: WC, yürüyüş parkurları, büfe, piknik alanı ve piknik masaları, kamelyalar, gölet alan, ATV, zipline, safari, bisiklet parkurları, çadır konaklama alanları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Nurhak Dağı Kamp Alanı

Nurhak Dağları Kamp Alanı
Fotoğraf:

Nurhak dağı bölgenin en önemli yer şekillerinden ve şehir merkezine 150 km mesafede yer alıyor. Aynı isimli Nurhak ilçesi sınırlarında bulunan dağa ulaşım bir bölgeye kadar özel araçlarla sağlanıyor.

Tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu tahmin edilen Nurhak ve çevresi doğal güzellikleri ve tarihi birikimiyle ilgi görüyor. Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan bölge geçmişte birçok devlete ev sahipliği yapmış. Nurhak dağının eteklerinde kurulan ilçe dağcılar, kamp severler ve bölgeyi keşfetmek isteyenler için uğrak noktası oluyor.

Nurhak dağı dağcılık kulüplerinin ve kampçıların en çok tercih ettiği noktalardandır. Yürüyüş rotalarını takip ederek zirve yürüyüşü yapmak isteyen macera severler bölgeye ilgi gösteriyor. Ayrıca dağın eşsiz manzarası eşliğinde uygun yerlere çadır kampı kurularak konaklama imkânı bulunuyor. Her mevsim zirvesinde kar ve buz kütlelerinin eksik olmadığı Nurhak dağı yıl boyu birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor.

Nurhak dağında kampçılar için ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. En yakın Nurhak ilçesinden ihtiyaçlar karşılanabileceği gibi bölgeye kamp için hazırlık gitmek de faydalı olacaktır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ahir Dağı Kamp Alanı

Ahir Dağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Hilmi Topak

Kahramanmaraş’ın tarihi ilçesi Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Ahir dağı şehir merkezine 25 km mesafede yer alıyor. Dağa ulaşım farklı yollardan özel araçlarla sağlanabiliyor. Muhteşem bir manzaraya sahip olan dağın bir yanından Ceyhan nehri akıyor diğer tarafında ise geniş Maraş ovası uzanıyor.

2 bin metre rakımda olan dağ şehir merkezine yakın olması enfes manzarası ve kampçılık için sunduğu imkânlarla oldukça ilgi görüyor. Bitki örtüsü bakımından da zengin olan dağ da farklı türlerden binlerce bitki çeşidine rastlamak mümkündür. Diğer yandan Ahir dağı üzerinde karstik oluşum sonucu iki adet de gölet bulunuyor. Dolayısıyla kampçılar ve doğaseverler için bu güzellikleri keşfetmek oldukça keyif verici oluyor.

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp muhteşem manzarayı seyretmek isteyen birçok Maraşlı ve diğer illerden gelen birçok doğasever bölgenin tadını çıkarıyor. Dağın eteklerinde kurulan çadırlar ise kampçılara oldukça ferah, sakin ve manzarası bol kamp yapma imkânı sunuyor.

Ahir dağında kampçılar için ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak bölgenin şehir merkezine yakın olması bunu bir nebze telafi ediyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmekte fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Düldül Dağı Kamp Alanı

Düldül Dağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Barış Onur Gürbüz

Osmaniye sınırında bulunan Düldül dağı bölgenin en önemli yüksek noktalarından biridir. Kahramanmaraş şehir merkezine 110 km mesafede olan Düldül dağına Osmaniye’nin Düziçi ilçesinden minibüslerle, Kahramanmaraş’tan da özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkün.

2 bin metre rakımda yer alan Düldül dağı turizm potansiyeli açısından oldukça önemli. Eşsiz doğası ve manzarasıyla farklı aktivitelere de ev sahipliği yapan bölgeye her yıl çevre illerden ve yurt dışından birçok ziyaretçi uğruyor. Kamp yapmak isteyenler için de oldukça güzel alternatifler sunan Düldül Dağı’nda çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut.

Dağcılık kulüplerinin de ilgi gösterdiği Düldül dağı dağcılık sporu için de sıklıkla tercih ediliyor. Ayrıca bölgede bulunan trekking rotaları doğa severleri farklı güzellikleri keşfetmeye götürüyor. Bölgeye son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte potansiyelin daha ilerilere taşınacağı ön görülüyor.

Düldül dağında tesisleşme çalışmaları devam ediyor. Şu an için kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bölgede bulunmuyor. Bu sebeple bölgeye kamp için hazırlıklı gitmekte fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kınıkkoz Köyü Berit Dağı Kamp Alanı

Berit Dağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Hacı Gürbüz

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi yakınlarında bulunan Berit dağı şehir merkezine 110 km mesafede bulunuyor. Bölgenin önemli yükseltileri arasında olan Berit dağına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Bölgede dağcılık ve kampçılığın yapıldığı noktalardan olan dağ Toros dağlarının bir uzantısı olarak anılıyor.

Berit dağı özellikle kış aylarında kış tırmanışı gerçekleştirmek isteyen dağcılar tarafından tercih ediliyor. Bir bölgesinde buzul ve kar kütlelerinin devamlı kaldığı Berit Dağı’nda yer yer küçük göletlere de rastlamak mümkün. Bol oksijenli havası ve Çukurova’ya kadar uzanan eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor.

Tırmanış için dağı tercih edenler tırmanıştan önce hazırlıklarını tamamlamak için bölgede kamp yapmayı tercih ediyor. Ayrıca yazın sıcağından bunalan yöre insanı da dağın eteklerinde serinlemek ve ferahlamak için bölgeyi günübirlik piknikler için tercih edebiliyor.

Berit Dağı’nda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Kınıkkoz köyünde ihtiyaçlar kısmen karşılansa da yeterli olmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gelmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Körsülü Vadisi Kamp Alanı

Körsülü Vadisi Kamp Alanı

Kahramanmaraş’ın Demrek bölgesinde şehir merkezine 34 km mesafede yer alan Körsülü vadisine ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. El değmemiş doğası ve akarsuyuyla doğa kaçamakları için sıkça tercih ediliyor.

Ailece piknik yapmak, trekking ve kamp gibi etkinlikler için tercih edilen bölge yeşil doğası ve sakin ortamıyla ilgi görüyor. Şehrin stresinden kurtulmak ve doğanın içinde kamp yapmak isteyenler bölgede çadır ve karavan kampı kurarak sakin doğada kafa dinleyebiliyorlar. Bununla birlikte nehir üzerinde bulunan Körsülü köprüsü de fotoğrafçıların ilgisinin toplandığı bir nokta. Birçok doğasever bölgeyi hem gezmek hem de yöresel ürünlerinden faydalanmak için tercih ediyor. Bölgede organik zeytinyağı üretim tesisi bulunuyor.

Her ne kadar kamp için oldukça ideal bir nokta olsa da Körsülü vadisinde tesisleşme bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için geleceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gelmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Savruk Mağarası ve Şelalesi Kamp Alanı

Savruk Mağara ve Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf:

Şehir merkezine 80 km mesafede bulunan Savruk mağarası ve şelalesi Dulkadiroğlu ilçesinde bulunuyor. Yöre halkı arasında farklı isimlerle de anılan mağara ve şelaleye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Kısık kanyonu içerisinden de yürüyüş rotalarını takip ederek ulaşım sağlamak mümkün.

Popülerliğini yeni yeni artıran Savruk mağarası içerisinde bulunan sarkıt ve dikitlerle oldukça gizemli ve harika bir manzara oluşturuyor. Mağaranın hemen yanı başında yer alan şelale ise serinlemek isteyenlerin ilk adresi oluyor. Bölgede kamp yapmak isteyenler ise şelale yakınlarında müsait buldukları noktaya çadırlarını kurarak şelalenin huzur verici görselliği ve sesi eşliğinde kamplarını yapabiliyor.

Hafta sonları piknik için gelenlerin fazla olması sebebiyle kalabalık olan bölgeyi sakin bir ortamda gezmek ve kamp yapmak için hafta içleri tercih edilebilir. Bununla birlikte Dulkadiroğlu belediyesi bölgeyi turizme kazandırmak için yoğun bir faaliyet içinde bulunuyor. Yolların düzeltilmesi, piknik masalarının konulması ve çevre düzenlemesi sayesinde bölgenin ziyaretçi sayısında artış bekleniyor.

Bölgede kampçıların WC ve konaklama ihtiyaçları karşılanabiliyor. Ancak market, gıda, elektrik vb. ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, çadır konaklama yerleri ve yürüyüş parkurları. Elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Başkonuş Yaylası Kamp Alanı

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde bulunan Başkonuş yaylası şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Etrafı oldukça gür ormanlarla kaplı olan yaylaya ulaşım özel araçlarla ve 12 Şubat ilçe merkezinden minibüslerle sağlanabiliyor.

Özellikle yaz aylarında şehir merkezinin bunaltıcı sıcağından kaçmak isteyenlerin ilk aklına gelen yer olan Başkonuş yaylası doğasıyla ve imkânlarıyla sıkça tercih ediliyor. Yöre halkı tarafından da günübirlik piknikler için tercih edilen yaylaya giriş ücretli. Ayrıca çadır kampı için kendi çadırınızla gelirseniz tek sefere mahsus 50 TL ödüyordunuz. Yayladan çadır kiralamak isterseniz günlük 50 TL ödemeniz gerekiyor.

Kampçıların ve doğaseverlerin oldukça ilgi gösterdiği Başkonuş yaylası özellikle hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Yazın serinlemek isteyenlerin akın ettiği yaylada ağaçların altında ve serinlikte kamp yapmak oldukça keyifli oluyor. Kampın haricinde bungalovlarda da konaklama yapılabiliyor.

Yaylada hem günübirlik piknikçilerin hem de kampçıların bütün ihtiyaçları rahatlıkla karşılanabiliyor. Restoran, WC, bungalovlar, çadır kiralama, büfe vb. bütün hizmetlerin sunulduğu yaylada kamp yapmak hem keyif verici hem de oldukça rahat oluyor.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, restoran, çadır ve bungalov konaklama yerleri, çadır kiralama, büfe, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 4,5 TL, motosiklet 9 TL, otomobil 14 TL, minibüs 40 TL, midibüs 68 TL ve otobüs 108 TL. Kendi çadırıyla gelenler 15 TL, çadır kiralama günlük 50 TL, karavan konaklama 50 TL, 2 kişilik 1+0 orman evleri 350 TL + kahvaltı. Şehir ve gazi aileleri ücretsiz konaklayabilmektedir.

Telefon: 0532 111 93 99

Web Sitesi: http://www.baskonusyaylasi.com/

Haritada Görüntüle >

Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde yer alan Yavşan Yaylası Tabiat Parkı şehir merkezine 37 km mesafede bulunuyor. 2007 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen yayla ve çevresine ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Dereboğazı köyüne kadar asfalt olan yol, köyden sonra ise stabilize olarak devam ediyor.

Yavşan Yaylası Tabiat Parkı sedir ağaçları, çeşitli bitki türleri ve birçok ağaç türüne ev sahipliği yapıyor. Yabani meyveler için de oldukça verimli olan yaylada kızılcık, kuşburnu, sarmaşık ve sumak gibi çeşitli faydalı kış bitkileri yetişiyor. Bütün bunlar yaylayı ve tabiat parkını doğaseverler için ilgi çekici hale getiriyor. Tabiat parkında çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun yerler mevcut. Ayrıca günübirlik piknik yapılacak birçok masa ve imkân da tabiat parkında bulunuyor.

Tabiat parkı olduğu için girişler kişi başı 3 TL, otomobil 9 TL olarak ücretlendiriliyor. Bölgede bulunan birçok bisiklet rotası için de tercih edilen bölgeye bisiklet ile giriş ise 3 TL.

Yavşan tabiat parkında WC ihtiyacı kolaylıkla sağlanıyor. Ancak yiyecek ve market ihtiyacı için herhangi bir tesis bölgede bulunmuyor. Yine elektrik ve aydınlatma için de hazırlıklı olunması gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, piknik alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 3 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 6 TL, otomobil 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL ve otobüs 27 TL. Çadır konaklama 10 TL.

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin