Antalya’da Ne Yenir? – İşte Size Antalya Mutfağının En Lezzetli 23 Yemeği

Antalya Mutfak Kültürü

Antalya zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Genel olarak Akdeniz mutfağı özelliklerini taşır. Mutfak kültürünün gelişmesinde ise etkili olan birçok yaşam olmuştur. Şehrin bulunduğu coğrafyada yüzyıllardır yaşam mevcut. Yaşamın sürdüğü her yerde kültürel bir birikim olduğu da yadsınamaz gerçekler arasında yer alıyor. Antalya mutfak kültürü ise yüzyıllardır o coğrafyada yaşayan insanların kültürel birikimlerinin bir görüntüsüdür.

Antalya mutfak kültürü zengin yemek çeşitleri ve Akdeniz ikliminin cömert besinleri ile doludur. Ülkemizin birçok şehri gibi birden fazla kültüre ait izler taşır. Sadece kendi coğrafyasında yaşayan insanlardan değil aynı zamanda bir ticaret ve turizm kenti olmasından kaynaklı olarak Arap ve Afrika mutfaklarından da etkilenmiştir. Bunun yanı sıra Antalya’nın dağlarında yaşayan Yörük kesim de mevcuttur. Yörük kültürünün mutfak üzerindeki etkilerini aşağıda yer alan yemekleri incelerken mutlaka göreceksiniz. Ayrıca bir kıyı kenti olmasından kaynaklı deniz ürünleri ile de oldukça sıcak bir ilişkisi vardır. Tahinli piyazdan tutun da Tarator’a kadar birçok lezzet hakkında merak edilenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Pratik Bilgiler

Antalya’dan Alınabilecek Yiyecekler: Yerli ve yabancı turistlerin popüler varış yerlerinden biri olan Antalya’da Akdeniz mutfağına özgü lezzetli yemekleri bulabilir, bu iklimde yetişen özel meyve ve sebzelerden satın alabilirsiniz. Antalya’ya özgü, portakal, limon, greyfurt, patlıcan ve incir reçelleri alabileceğiniz ürünler arasındadır.

Antalya’nın En Meşhur Tatlısı: Antalya’da mutlaka muz tatlısını denemelisiniz. Bununla birlikte Antalya’da kalacağınız süre içerisinde her güne farklı bir çeşidi olmak üzere helvalarını da tatmalısınız.

Antalya’dan Alınabilecek Doğal Ürünler: Antalya’dan alabileceğiniz doğal ürünler arasında; incir, bergamut, pekmez, tahin, portakal kurusu, reçel çeşitleri ve doğal köy ürünleri yer almaktadır. Tüm bunları Antalya’da yöresel ürünler satan dükkânlardan temin edebilirsiniz.

Antalya Yöresel Yemekleri

Enginarlı Girit Kebabı

Enginarlı Girit kebabı Yunan kültürünün bir meyvesi olarak görülen ancak Antalya’da da sevilerek tüketilen ve artık yöreselleşmiş olan bir lezzettir. Kuşbaşı doğranmış et, soğan ve enginar ile yapılan çok ilginç bir tattır. Günümüzde insanlar enginarlı Girit kebabı yaparken içine köfte de ekleyebiliyor. Ancak lezzetin özünde kuşbaşı doğranmış etler ile yapıldığını unutmayın.

Enginarlı Girit kebabını bu kadar özel kılan doğal tereyağı ve taze soğanlar ile yapılıyor olmasıdır. Bununla birlikte enginarın yemeğe çok daha hoş bir tat kattığını da söyleyebiliriz. Acısız bir yemektir. Yerken ağzınıza gelecek tek acı tadı soğanın acısı olabilir. Genellikle taze ve fazla acısı olmayan soğanlar tercih edilir. Yörenin restoranlarında kolayca bulabileceğiniz bir yemektir. Köfteli versiyonundan ziyade etli versiyonu çok daha lezzetlidir. Sipariş vermeden önce etli olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir.

  • Nerede Yenir: Mavro Restaurant
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Atatürk Blv., No: 200/A, Altınkumi Bahtılı Köyü/Konyaaltı
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 21:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0545 304 04 68
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemek sonrası yöreye özgü tatlılardan deneyebilirsiniz.

Cive Yemeği

Cive yemeği biraz Anadolu halkının yemeklerine benzeyen yöresel lezzetlerden biridir. Yapımı da tüketilmesi de bir hayli kolaydır. Fazla ağır bir yemek olmaması nedeni ile yemeklerde çok fazlasıyla tercih ediliyor. Antalya denildiğinde akla gelen ilk sebze yemeklerinden biridir. İçerisinde biber, patlıcan, soğan ve domates bulunur. Pirinç ya da bulgurla yapılabilir.

Antalya halkı yemeği servis etmeden önce yemeğin içerisine sarımsak, nane ve fesleğen ekliyor. Böylece sebze yemeğine daha ferah bir hava katılmış oluyor. Daha önce denediğiniz birçok sebze yemeğinden çok farklı olduğunu göreceksiniz. Yemeğin malzemelerinden herhangi birine karşı rahatsızlığınız yoksa bu değişik lezzeti çok seveceğinizden eminiz. Genellikle yöre halkının evinde hazırlanan bir lezzettir. Bu nedenle şehirde her restoranda kolayca bulamayabilirsiniz. Cive yemeği denemek istiyorsanız şehirde bulunan yöresel restoranları deneyebilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Cive yemeğini Antalya genelindeki çoğu esnaf lokantasında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Gökçesu Pilavı

Gökçesu pilavı daha önce gördüğünüz pilavlara pek benzemeyebilir. Tadının ise sade pilava göre çok daha doyurucu olduğunu söylemek mümkündür. Bu pilavın içinde havuç, nohut, dereotu ve maydanoz bulunuyor. Bu malzemeleri barındırdığı için Gökçesu pilavının daha önce yediğiniz hiçbir pilava benzemediğini göreceksiniz. Pilav ile nohut Anadolu yöresinde de çok yakıştırılır ancak bu pilavda havuç ve dereotu da bulunuyor. Tat olarak diğer pilavlardan daha farklı. Antalya yöresinde fesleğen, nane tarzı ferahlatan otlar sıkça kullanılıyor. Bunun yanı sıra acı yemeklerin pek yükselişte olmadığını söylemek de mümkün. 

Tat olarak da yoğun olmasının yanı sıra fazla ağır bir etkisi yoktur. Özellikle dereotu ve nanenin pilava çok daha ferah bir tat kattığını söyleyebiliriz. Gökçesu pilavı yörenin birçok bölgesinde bulunabilen bir tat olması nedeni ile kolayca bulup deneyebileceğiniz tatlar arasında yer alıyor.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/7mehmetrestaurant/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Meltem Mah., Atatürk Kültür Parkı, Dumlupınar Blv., No: 201, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri arası 11:00 – 23:00, Cumartesi ve Pazar günleri 11:00 – 01:00 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0242 238 52 00
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemeğinizin üzerine buranın kaymaklı ve fındıklı kabak tatlısından yiyebilirsiniz.

Hibeş

Hibeş yörenin gerçek anlamda sahiplendiği bir lezzettir. Kimi zaman meze olarak kimi zaman da sos olarak sıkça yapılıyor. Bazen makarnanın yanında bazen de et yemeğinin yanında meze olarak görebilirsiniz. Hatta yöre halkının kahvaltılarda ekmeklerinin üzerine sürerek de tükettiğini söyleyebiliriz.

Hibeş, Antalya halkı tarafından çok sevilen ve sürekli tüketilen lezzetlerden biri olarak değerlendiriliyor. İçinde tahin, limon suyu, baharat ve sarımsak bulunuyor. Tadını daha önce hiçbir yerde denememiş olabilirsiniz. Meze, sos ve kahvaltılık olarak tercih edilmesinin en büyük nedeni de içerisinde fazla acı olmamasıdır. Baharatların tahin ile ne kadar yakıştığını denemeden anlamanız mümkün değil. Hibeş yörenin en ilginç tatları arasında birinciliğe aday bir lezzet.

  • Nerede Yenir: Antalya genelindeki restoranlarda yemek öncesi meze olarak verilmektedir.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Laba Dolması

Antalya’da etle yapılan en güzel yemeklerden biri de laba dolmasıdır. Kuzu kaburgası ile hazırlanan bu eşsiz et yemeğinin yanına ise en çok yoğurt yakışıyor. Kaburganın içinde bulunan iç pilavının malzemelerinden tutun da kızarmış domatesler ile birlikte servis edilmesine kadar eşi benzeri bulunmayan bir yemektir. Laba dolması sadece özel günlerde yapılıyor. Hem maliyeti yüksek olmasından hem de yapılışı bir hayli zor olmasından olsa gerek pek sık yapılmıyor. Yaklaşık 1 saat kadar fırında pişmesi şarttır.

Laba dolması deneyimlemek için yörenin ünlü et restoranlarına gidebilirsiniz. Antalya’da yiyebileceğiniz en güzel et yemekleri arasında laba dolması da yer alacaktır. Yemeğin kendine has kokusu ve ağır tadı sizi uzun süre tok tutacaktır.

  • Nerede Yenir: Yöresel Alanya Ev Mutfağı – Esma Hanım’ın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Yüksek Seviye
  • Adres: Saray, Galatasaray Cad., No: 56/A, Alanya
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 519 08 40
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemekle birlikte fıstıklı limonata içebilir, yemeğinizin üzerine tatlı olarak öküz helvası yiyebilirsiniz.

Frigya Biber Dolması

Biber Frigya dolması bir çeşit içli köftedir. Ancak içerisinde bulgur bulunmaz. Biberlerin içinin doldurulması ile hazırlanan bu dolma türünün içinde köfte harcı bulunuyor. Harcı doldurulan biberler kızartılarak servis ediliyor. Tat olarak da görünüş olarak da daha önce yediğiniz dolmalardan oldukça farklıdır. Yörenin meşhur dolmaları arasında yer alıyor. Pek bilinmez ancak biber dolmasının çok farklı tatlarından biri olduğu için yöreselliği tartışılmadan kabul ediliyor.

Biber Frigya dolması akşam yemeklerinde, çay saatlerinde sıkça tüketilen bir yemektir. Yapılışı aşırı zahmetli olmamakla birlikte çok da kolay sayılmaz. Yöresel restoranlarda ve bölge halkının evlerinde deneyebileceğiniz bir yemektir. Dolma severlerdenseniz mutlaka bu ilginç dolmayı tatmalısınız.

  • Nerede Yenir: Frigya biber dolmasını Antalya’nın küçük köylerinde yer alan butik restoranlarda bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Alanya Bohçası

Alanya bohçası aslında oldukça bilinen bir lezzettir. Krep hamurlarının içlerinin doldurulması ile servis edilen bu yemeği içine koyduğunuz harca göre farklı öğünlerde tüketebilirsiniz. İçerisine kahvaltılık koyduğunuzda kahvaltılarda, dolma iç harcı koyduğunuzda öğlen yemeklerinde tüketebilirsiniz. Yöre halkı kreplerin içerisine kuzu eti koyarak da akşam yemeklerinde tüketiyor.

Her öğüne yakıştığı düşünülen doyurucu bir lezzettir. Ne zaman isterseniz o zaman yiyebilirsiniz. Bölge kahvaltı mekânlarında sıkça karşınıza çıkabilen bir kahvaltılık olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Denemek için fazla arayış içine girmeniz gerekmez. Bölgedeki birçok restoranda sıklıkla rastlayabileceğiniz bu yemeğin tadını oldukça beğeneceksiniz.

  • Nerede Yenir: Yöresel Alanya Ev Mutfağı – Esma Hanım’ın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Saray, Galatasaray Cad., No: 56/A, Alanya
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 519 08 40
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yöreye özgü diğer yemeklerden deneyebilir ve tatlılarından yiyebilirsiniz.

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği dolması ülkemizde aklınıza gelebilecek birçok şeyden dolma yapılabileceğinin en güzel kanıtıdır. Biberden, meyveden yapılan dolmaları duyanlar bir de kabak çiçeğinden yapılmış dolmayı denemeliler.

Kabak çiçekleri toplandıktan sonra iyice temizlenerek içlerine harç konacak kıvama getirilir. İçerisinde bulunan harçta birçok baharat bulunuyor. Harcın kendine has kıvamı ve tadı kabak çiçeği ile buluştuğunda ağzınızda oldukça farklı bir tat oluşuyor. Kabak çiçeği dolması Antalya’da sıkça yapılan yöresel lezzetlerden biridir. Bu nedenle deneyimleme fırsatı bulursanız kabak çiçeğinin tadına iç harcının lezzetine kendi damak zevkiniz ile varın.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/larabalikantalya/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Gençlik, Tevfik Işık Cad., No: 8, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 229 80 15
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Buranın günlük taze balık menülerinden de deneyebilir, yemeğinizin üzerine yöreye özgü tatlılardan yiyebilirsiniz.

Haluşka

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız görebileceğiniz en ilginç lezzetlerden biri de haluşkadır. Bu yemek yapılırken mantı hamuru, karabiber, soğan, kıyma gibi malzemeler kullanılır. Önce kaynar suda sonra soğuk suda pişen haluşkalar size farklı bir mantı deneyimi sunacaktır.

Haluşka deneme fırsatı bulursanız yanında sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile tüketmeniz önerilir. Her ikisi de mantıya çok yakışıyor. Yörenin kendine has mantısı olarak bilinen haluşkayı yöresel restoranlarda bulabilirsiniz. Üzerine serpilen peynir taneleri ile tadının çok daha eşsiz olduğunu da söyleyelim. Görünüşüne bakarak önyargılı olmamanız gereken enfes tatlardan biri. Özellikle de mantıyı çok fazla sevenlerin tercih edeceği bu farklı ve özel tarif, kişilerde özel bir tat da bırakacaktır.

  • Nerede Yenir: Yöresel Alanya Ev Mutfağı – Esma Hanım’ın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Saray, Galatasaray Cad., No: 56/A, Alanya
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 519 08 40
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Alanya ve Antalya mutfağına özgü diğer yöresel yemeklerden deneyebilirsiniz.

Nohutlu Hibeş

Fotoğraf: Uğurhan Betin

Nohutlu hibeş Antalya’nın meşhur mezelerinden biri olarak biliniyor. Özellikle içki sofralarında sıkça tüketilen bir mezedir. Bu mezenin Antalya’ya kazandırılmasında Arapların büyük etkisi olduğu söyleniyor.

Nohutlu hibeş içerisinde tahin tadının oldukça yoğun olduğu bir mezedir. Aynı zamanda mezenin içerisinde birçok baharat, acı kımızı toz biber, sarımsak bulunur. Hafif acı olan ancak aynı zamanda tahinin tatlı tadının da damağınıza geldiği ilginç bir lezzettir. Nohutlu hibeş meze olarak birçok restoranda sürekli servis ediliyor. Yöresel ürünler satan marketlerde de kavanozlar halinde bulunuyor. Satın alıp sevdiklerinize denemeleri için de götürebilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Antalya şehir merkezindeki restoranlarda ana yemeğinizin yanına meze olarak isteyebilirsiniz.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Taze Ülübü Yemeği

Ülübü yemeği turistler tarafından bir hayli yabancı karşılanır. Ancak ülübü börülcenin Antalya’daki yöresel adıdır. Börülce yemeği ülkemizin başka birçok yöresinde de yapılan bir lezzettir. Antalya usulü ile börülce yemeği denemek isterseniz adına ülübü yemeği olarak seslenmeniz şarttır.

Taze ülübü yemeği, börülce kokusunun neredeyse hiç kendini göstermediği bir yemektir. Börülcenin kokusundan rahatsız oluyorsanız dahi bu lezzeti deneyebilirsiniz. Ülübü yemeğinin içine börülce, domates, soğan, şeker, salça, tuz, sarımsak ve limon suyu ekleniyor. Tadı oldukça ilginç olan bu yemek daha önce yediğiniz tüm börülce yemeklerinden çok daha farklı bir tada sahip. Antalya’daki lokanta ve restoranlarda bu yemeğin tadına bakabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Taze ülübü yemeğini Antalya’da yöresel yemeklere sahip restoran ve lokantalarda bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Çiğirdik

Çiğirdik Antalya’da genellikle çayın yanında tüketilen atıştırmalıklardan biridir. Atıştırmalık olarak sürekli yapılan ilginç bir lezzet olduğunu söyleyebiliriz. Sadece susam ve üzüm pekmezi ile hazırlanan kare atıştırmalıkların tadı da kendini yedikçe yediriyor. Susamlı tatlılar Ankara gibi bazı şehirlerde sokaklarda seyyar satıcılar tarafından satılıyor. Ballı, pekmezli krokanları seviyorsanız yöresel bir krokan olan çiğirdik sizin için harika bir atıştırmalık seçeneği olabilir. Kalori yönünden de yoğun olduğunu söylemek gerekir.

Kavrulmuş susamların üzüm pekmezi ile birleştiği bu lezzet marketlerden alınan birçok atıştırmalığı geride bırakacak kadar güzel bir tada sahip. Yolunuz Antalya’ya düşerse mutlaka yanınıza birkaç paket çiğirdik alın. Hem ikram etmek için hem de açlığınızı gidermek için harika bir seçenek olabilir.

  • Nerede Yenir: Alanya Saray Börekçisi
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Aşağı Kapı Çaprazı, Best Home Ofis Yanı, Kızlarpınarı Mah., Spor Cd., No: 11, Alanya
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma günleri arası 06:00 – 20:00, Cumartesi günleri 06:00 – 20:00, Pazar günleri 06:00 – 19:00 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0242 519 21 11
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Ev yapımı cevizli baklavalarından yiyebilir veya paket olarak satın alabilirsiniz.

İlibada Sarması

Antalya yöresine özgü olan ilibada sarması yemeği, tadı bir hayli şaşırtıcı olan bir yemektir. İlibada bitikisi, efelek ya da evelik adı ile de bilinmekte olan labada bitkisine verilmiş olan isimlerdir. Oldukça özel olan ilibada bitkisi, Afyonkarahisar ve çevresinde yetişmektedir. İlibada sarması yemeği ise içi salça dolu ve bol baharat barındırmakta olan bir yemek türüdür. İlibada sarmasını diğer sarmalardan farklı kılan özellikler vardır. En önemli özellikler ise sarma içerisinde düğü ve gece kullanılmasıdır.

Yöresel yemekleri seviyorsanız ve farklı bir yöresel lezzet arıyorsanız ilibada sarması yemeği, tam da aradığınız lezzet. Yapımı bir miktar uğraştırıcı olan ilibada sarması, yapımı için birçok malzeme gerektiriyor. Ancak ilibada sarması, istediğiniz zaman kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarife sahip.

  • Nerede Yenir: Yöresel Alanya Ev Mutfağı – Esma Hanım’ın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Saray, Galatasaray Cad., No: 56/A, Alanya
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 519 08 40
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Alanya ve Antalya mutfağına özgü diğer yöresel yemeklerden deneyebilirsiniz.

Göleviz

Antalya öresine özgü olan göleviz yemeği, kendi yöresinin dışında fazla bilinmeyen bir yemek türüdür. Yapımı için diğer yemeklere göre bir miktar daha fazla malzeme gerektiren göleviz yemeği, tadı ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Antalya’da oldukça meşhur olan göleviz yemeği, yemek yapımı sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları ile dikkat çekiyor.

Antalya yöresine ait olan göleviz yemeği, ilk başta yapımı fazla zor olan bir yemek çeşidi olarak görünebilir. Ancak göleviz yemeği yapmak düşünüldüğü gibi zor değildir. Göleviz yemeğini pişirme süresi bir miktar uzundur. Zahmet isteyen bu yemeği tatmak için kişilerin yöredeki restoranları ziyaret etmeleri gerekir.

  • Nerede Yenir: Göleviz yemeğini Antalya Gazipaşa’da yöresel yemeklere sahip restoran ve lokantalarda bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Taze Bakla Yemeği

Antalya yöresinin enfes lezzetlerinden biri olan taze bakla yemeği, özellikle bahar aylarında tüketiliyor. Hem tadı hem de görünüşü ile ilgi odağı olan taze bakla yemeği, hazırlanması oldukça kolay olan bir yemek türüdür. Zeytinyağlı yemek denilince akla gelen taze bakla yemeği, kendine özgü bir lezzete sahip.

Taze bakla yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri taze bakla yemeğinin yeşil renginin korunması gerekmesidir. Taze bakla yemeğinin yeşil renginin korunmasını sağlayan püf noktası ise yemeğe un eklemektir. Bahar aylarında tüketilmekte olan taze bakla yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken farklı noktalar vardır. Bu nedenle taze bakla yemeği, herkesin kendi yöresinde de denemesi gereken yemekler arasında yer alıyor.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan taze bakla yemeğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Kırmızı Tavuk

Fotoğraf: Uğurhan Betin

Kırmızı tavuk yemeği, Antalya mutfağına özgü olan yemek çeşitlerinden biridir. Sofralardan eksik olmayan tavuk bu yöresel yemek tarifi ile bambaşka bir lezzete bürünüyor. Antalya usulünün kesinlikler denenmesi gerek kırmızı tavuk, fesleğen ve salça ile farklı bir tat sunarken patates ile de doyuruculuk kazanıyor.

Antalya’da oldukça meşhur olan kırmızı tavuk yemeği yapabilmeniz için, birbirinden farklı malzemelere ihtiyacınız vardır. Tadı ile ünlü olan bu yemeği yapabilmek için gerek duyulan malzemeler bir miktar fazla olsa da yapımı o kadar zor değildir. Her yemek yapımında olduğu gibi kırmızı tavuk yemeği yapımında da püf noktalar bulunuyor. Kırmızı tavuk yemeği yaparken püf noktalara dikkat ederek yemeği çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/parlak.restaurant/
  • Fiyat Aralığı: Yüksek Seviye
  • Adres: Merkez, 2152 Sok., No: 3, Serik
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 241 65 53
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemeğinizin üzerine kabak tatlısı veya künefe yiyebilirsiniz.

Yörük Kebabı

Fotoğraf: Uğurhan Betin

Antalya yöresinde oldukça meşhur olan önemli yemek çeşitlerinden biri ise Yörük kebabıdır. Tadı ile pek çok kişiyi kendine hayran bırakmakta olan Yörük kebabı, Antalya yöresinde oldukça fazla sevilmekte olan bir yemek çeşididir. Yörük kebabı, kuzu eti, yufka ekmeği ve süzme yoğurt ile birleşip enfes bir tat ortaya çıkarıyor. Ana yemek olarak kesinlikle herkesin denemesi gereken Yörük kitabı deneyenleri kendine hayran bırakıyor.

Tadı ile dikkatleri üzerine çeken Yörük kebabı, yapım olarak diğer yemek türlerine göre daha zordur. Ancak Yörük kebabı yapmak biraz uğraşmanıza değiyor. İçerisinde bol bol protein bulunmakta olan yöresel Yörük kebabı, herkesin kesinlikle denemesi gereken bir yemek çeşididir.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/siralikebap/
  • Fiyat Aralığı: Yüksek Seviye
  • Adres: Çağlayan, Eski Lara Cad., No: 419, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 11:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 323 21 23
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemeğinizin yanına yöreye özgü salata çeşitleri ve/veya piyaz alabilirsiniz.

Salata ve Mezeler

Taratorlu Piyaz

Taratorlu piyaz, Antalya yöresine ait olan en meşhur salata yemektir. Pek çok kişi tarafından sevilmekte olan bu çeşit, Akdeniz bölgesinin zengin lezzetlerinden biri olarak görülüyor. Antalya yöresine özgü olan taratorlu piyazı klasik piyazdan ayırmakta olan en önemli şey, klasik piyazda bulunmakta olan kuru fasulye ve soğanın yanı sıra tahin ve yumurtanın da kullanılıyor olmasıdır.

Oldukça lezzetli olan ve pek çok kişi tarafında sevilmekte olan taratorlu piyaz, Antalya yöresinde en çok tüketilmekte olan çeşitlerden biridir. Yapımı oldukça basit olan taratorlu piyaz, pek çok kişinin listesinde yer alıyor. Eğer yolunuz bir gün Antalya’ya düşerse taratorlu piyaz adı ile bilinen ve çok sevilen bu meze çeşidini kesinlikle denemelisiniz.

Tahinli Patlıcan Közlemesi

Fotoğraf: Uğurhan Betin

Antalya yöresine özgü olan bir diğer meze çeşidi ide tahinli patlıcan gözlemesidir. Tahinli patlıcan gözlemesi tadı oldukça güzel ve yapılışı ile diğerlerinden farklı olan bir meze çeşididir. Gezilecek yerleri bol olduğu gibi kültürel mirası da oldukça fazla olan Antalya, pek çok kişi tarafından sevilmekte olan tahinli patlıcan közlemesi mezesi ile gözleri üzerine çekiyor.

Yapımı oldukça basit olan bu meze türünü yapmak ise oldukça basittir. Antalya yöresine özgü olan tahinli patlıcan gözlemesi yapmak için fazla malzemeye gerek yoktur. Bu sayede hem hızlı de kolay bir şekilde yapılabilmekte olan tahinli patlıcan gözlemesi pek çok kişinin favorisi olarak yer alıyor. Bu nedenle tahinli patlıcan közlemesi kesinlikle denemesi gereken meze çeşitleri arasında yer alıyor.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/piyazci_1933/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Elmalı, 25. Sok., No: 1, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 244 91 90
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Piyaz ile birlikte yiyeceğiniz yemek sonrası tatlı olarak kabak tatlısını deneyebilirsiniz.

Antalya Piyazı

Antalya yöresine özgü olan ve oldukça meşhur olan piyazı tarifi, köftelerin olmazsa olmazıdır. Bu güzel lezzet, deneyeni büyülüyor. Ancak maalesef Antalya dışında piyazı tarifi fazla bilinmiyor. Yemeklerin tamamlayıcısı olarak rol oynayan Antalya piyazı, Antalya’ya yolu düşen herkesin kesinlikle denemesi gereken bir tariftir.

Antalya piyazı diğer bir adı ile yani tahinli piyaz olarak da biliniyor. Antalya piyazı, pek çok kişi tarafından özellikle köfte yenirken tercih ediliyor. Antalya piyazı yapımı oldukça basit olan bir tarife sahip olduğu için sizi fazla uğraştırmadan hazırlanabiliyor. Ayrıca hızlı bir şekilde hazırlanması da Antalya piyazı için büyük bir avantaj olarak görünüyor.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/piyazci_1933/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Elmalı, 25. Sok., No: 1, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 244 91 90
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Piyazın yanına bir porsiyon köfte alabilirsiniz.

Toros Salatası

Antalya yöresine ait olan Toros salatası, bolca yeşilliğin bir arada bulunmakta olduğu bir salata tarifidir. Toros salatası pek çok kişi tarafından oldukça sevilip tercih edilmekte olan bir salata çeşididir. Roka, maydanoz, nane, taze soğan ve sumak beşlisinin ön planda durduğu bu salata tarifi yemeklerinizin yanında çok güzel gidecek.

Salatalar yemeklerin yanında vazgeçilmez lezzetler olarak yer alıyor. Her zaman aynı salata çeşidini yemekten sıkıldıysanız denemeniz gereken salata çeşidi Toros salatasıdır. İçinde bulunan malzemeler sayesinde oldukça farklı ve hoş bir tada sahip olan Toros salatası, yemeklerin yanında pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Ayrıca çoğu salatalar gibi kolay yapıma sahip olması nedeni ile de hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor.

Antalya Yöresel Çorbaları

Hülüklü Çorba

Antalya yöresine ait olan pek çok çorba çeşidi bulunuyor. Bu çorba çeşitlerinden biri ise hülüklü çorbadır. Hülüklü çorba, Antalya yöresinde gülüklü çorba ile de bilinmekte olan bir çorba çeşididir. Hülüklü adındaki bu çorba türü yöresel Alanya düğün çorbası olarak da bilinir. İçerisinde oldukça çok malzeme bulunmakta olan bu çorba oldukça besleyici bir çorba türüdür.

Hem tadı hem de görünüşü ile oldukça özel olan bu çorba genellikle özel günlerde servis edilerek yemek masasında yerini alır. Antalya’nın Alanya ilçesine ait olan bu çorba türü aynı zamanda tescillidir. Antalya’nın yöresel yemeklerinden birini denemek istiyorsanız hülüklü ya da yöre halkınca gülüklü çorbasını deneyerek yeni bir tat keşfedebilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan hülüklü çorba tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Sedik Aşı

Fotoğraf: Lezzet

Antalya yöresinde oldukça sevilmekte olan bir diğer çorba türü ise sedik çorbasıdır. Antalya yöresine özgü olan bu çorba türü Antalya’nın Akseki bölgesinde meşhur olup daha fazla yapılmakta olan bir çorba türüdür. Yapımı kolay olan bu çorba sayesinde oldukça fazla zaman kazanabilirsiniz.

Antalya yöresine özgü olan sedik çorbası yapımı ise oldukça kolaydır. Hem kolay bir şekilde yapılabilen hem de hızlı bir şekilde hazırlanan bu çorbayı yapabilmek için fazla malzeme bulundurmanıza gerek yoktur. Sedik çorbası salça, biber ve bulgur ile hazırlanmakta olan bir çorba türüdür. Acil zamanlarda yardım için bir çorba tarifi arıyorsanız durumunuza en uygun olan çorba türü Antalya’da Akseki yöresine ait olan sedik aşı çorbasıdır.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan sedik aşı çorbasının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Kulak Çorbası

Antalya yöresine ait olan güzel çorba türlerinden biri olan kulak çorbası, Türkiye’nin diğer illerinde fazla bilinmeyen bir çorba türüdür. Adı ile pek çok kişiyi şaşırtmakta olan bu çorba, denendiği zaman tadı ile de insanları kendine hayran bırakıyor. Çoğu mevsimde tüketilebilecek olan kulak çorbası, pek çok kişi için ayrı bir yer tutuyor.

Kulak çorbası içinde bulundurduğu malzemeler sayesinde oldukça doyurucu özelliğe sahip olan bir çorba türüdür. Kulak çorbasının içinde et, nohut hatta mantı da bulunmaktadır. Kulak çorbası bir çorba türü olsa da kendi başsına da oldukça doyurucu bir yemektir. Kulak çorbasını bölgedeki birçok restoran ve lokantada bularak tadabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Kulak aşı çorbasını Antalya şehir merkezindeki esnaf lokantalarında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Bağ Salatası Çorbası

Gezilecek yerleri gibi mutfağı da zengin olan şehirlerimizden biri olan Antalya, oldukça değişik pek çok çorba türüne sahiptir. Antalya yöresine ait olan bağ salatası çorbası ise pek çok kişi gibi sizi de kendine hayran bırakacak çorba türlerinden biri. Adı ile farklılık getiren bu çorbanın tek farklı yönü ise adı değil.

Bağ salatası çorbası, pek çok kişinin severek içmekte olduğu domates çorbasının birkaç malzemesi ile farklı olup sevilen domates çorbasının pişmemiş hali olarak da tanımlanabilir. Bağ salatası çorbasını diğer çorba çeşitlerinden ayırmakta olan en önemli fark ise bu çorbanın üzerine buz parçaları koyularak soğuk bir şekilde servis ediliyor olmasıdır.

  • Nerede Yenir: Bağ salatası çorbasını Antalya şehir merkezindeki esnaf lokantalarında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Gilikli Çorbası

Antalya mutfağına özgü olan yemeklerden bir diğeri gilikli çorbasıdır. Fazla bilinmese de denendiği zaman tadı ile herkesi kendine hayran bırakabilecek olan gilikli çorbası, oldukça ilginç bir çorba türdür. Gilikli çorbası Antalya’da düğün çorbası adı ile de bilinir. Oldukça leziz olan bu çorba Antalya yöresine özgü en çok sevilen çorba türlerinden biridir.

Gilikli çorbasını diğer çorba türlerinden ayırmakta olan en önemli özellik ise bu çorbanın yapımında kullanılmakta olan malzemelerdir. Gilikli çorbası yaparken hem işkembe hem de köfte kullanılır. Antalya yöresine ait olan gilikli çorbasının içinde kullanılmakta olan bu iki malzeme çorbanın tadını oldukça farklı etkiliyor. Değişik bir çorba tüt denemek istiyorsanız gilikli çorbasının tadına kesinlikle bakmalısınız.

  • Nerede Yenir: Gilikli çorbasını Antalya şehir merkezindeki esnaf lokantalarında bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Sütlü Buğday Çorbası

Antalya yöresine özgü olan çorba türleri arasında sütlü buğday çorbası da yer alıyor. Sütlü buğday çorbası, Türkiye’nin diğer illerinde fazla bilinmiyor olsa da besin değeri oldukça yüksek ve tadı oldukça güzel olan bir çorba çeşididir. Bu yöreye ait olan sütlü buğday çorbası genellikle kış aylarının soğuk zamanlarında tercih ediliyor.

Oldukça özel sütlü buğday çorbası yapımı ise kolaydır. Sütlü buğday çorbası yapmak için gerekli olan malzemeler genellikle her evde bulunan malzemeler olmasının yanı sıra bu iç ısıtan çorbayı yapmak için fazla malzemeye gerek yoktur. Yemeklerden önce mutlaka çorba içmeyi tercih eden kişilerin Antalya’da birçok restoranda kolaylıkla bulup tüketeceği bir çorbadır.

  • Nerede Yenir: Yöresel Alanya Ev Mutfağı – Esma Hanım’ın Yeri
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Saray, Galatasaray Cad., No: 56/A, Alanya
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 519 08 40
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Çorba sonrası ana yemek olarak yöreye özgü yemeklerden yiyebilirsiniz.

Antalya Tatlıları

Arap Kadayıfı

Antalya yöresine özgü olan bir diğer tatlı türü ise Arap kadayıfı tatlısıdır. Arap kadayıfı tatlısı Türkiye’de genellikle yassı kadayıf tatlısı adı ile biliniyor. Ancak Antalya yöresinde bu güzel tatlının adı Arap kadayıfı tatlısı olarak değişiyor. Türkiye’nin diğer illerinde de oldukça sevilmekte olan Arap kadayıfı tatlısı, tadına doyamayacağınız bir tatlı.

İçerisinde bol ceviz ve şerbet bulundurmakta olan Arap kadayıfı tatlısı, enfes lezzeti ile deneyenleri kendine hayran bırakıyor. Türkiye’de de ünlü olan Arap kadayıfı tatlısı, Antalya yöresinde farklı püf noktalar ile hazırlanıyor. Bu nedenle ise bu özel tatlı, deneyen pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Arap kadayıfı tatlısını fırsat bulduğunuz zaman kendi yöresinde denemeniz sizin için çok daha iyi olacaktır.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/hasanantalyarestaurant/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Elmalı, Zincirli Han İçi, 1. Sok., No: 9-10, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 241 39 73
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Tatlı öncesi yöreye özgü yemeklerden yiyebilirsiniz.

Finike Muz Tatlısı

Antalya civarında oldukça sevilmekte olan bu tatlı türü diğer tatlı türlerinden biraz farklıdır. Finike muz tatlısı özellikle meyveli tatlı sevmekte olan kişilerin bayılacağı bir tariftir. Meyveli tatlı seviyorsanız bu tatlı türünü kesinlikle denemelisiniz. Antalya yöresine özgü olan bu tatlı çeşidi, pek çok kişide olduğu gibi sizin de favoriniz olacak.

Yapılışı oldukça pratik ve kolay olan Finike muz tatlısı, glüten tüketemeyen ya da tüketmek istemeyen kişilerin kesinlikle yemesi gereken bir tatlı çeşididir. Glüten ve benzer besinleri tüketmiyorsanız ancak damak zevkinizden de ödün vermiyorsanız bu tatlı türü tam da size göre olan tatlı çeşididir. Antalya yöresine özgü olan Finike muz tatlısı, kesinlikle favoriniz olabilecek tatlılardan biri.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/robertscoffee_lara/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Bahçelievler Mah., Konyaaltı Cad., Atatürk Parkı İçi R-3, No: 25/5, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0544 390 00 79
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Farklı kahve türlerini deneyimleyebilirsiniz.

İncir Kak

Adı duyulmamasına rağmen tadı oldukça güzel olan bir diğer tatlı türü ise incir kak tatlısıdır. İsmi oldukça değişik olan bu tatlı Antalya yöresine ait olan tatlılar arasında oldukça popüler bir tatlıdır. Antalya yöresine özgü olan bu tatlı türünü yapmak ise oldukça basittir. Antalya yöresine ait olan diğer tatlılardan farkı ise bu tatlının hem şeker ile hem de pekmez ile yapılabiliyor olmasıdır.

İki farklı şekilde yapılabilmekte olan bu tatlı türünü istediğiniz şekilde yapmanız mümkün. Geçmişte ise bu özel tatlıya farklı malzemeler de katılıyordu. Bu malzemelerden biri ise susamdır. Önceden susam kavrulduktan sonra kakın içerisine eklenerek tüketiyordu. İsteyenler bu tatlıyı susam ile yapmaya devam ediyor. Çok güzel bir tada ve lezzete sahip olan bu tadı bölgede fazlasıyla bulabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/antalyabalikevi/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Çağlayan Mah., Eski Lara Yolu, 2057 Sok., No: 2, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0242 323 18 23
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Burada günlük taze balık menülerinden birini tercih edebilirsiniz.

Öksüz Helvası

Antalya yöresine özgü olan bir diğer tatlı türü öksüz helvasıdır. Öksüz helvası adı fazla bilinmeyen tatlılar arasında yer alıyor. Ancak Antalya yöresine özgü olan bu tatlının tadı oldukça güzeldir. Herkesin denemesi gerektiği tatlılar arasında yer almakta olan öksüz helvası, yapımı oldukça kolay olan bir tatlı türüdür.

Öksüz helvası yapımı kolay olan bir tatlı olduğu gibi aynı zamanda yapımı için oldukça az malzeme gerektirmekte olan bir tatlı türüdür. Öksüz helvası yapmak için gerekli olan bütün malzemeleri blenderden geçirip kaşık helvası kıvamına gelene kadar pişirmeniz yeterlidir. Çoğu yiyecekte olduğu gibi bu tatlıda da yöreye uygun olan püf noktaların uygulanıyor olması oldukça önemlidir.

  • Nerede Yenir: Helvacı Ahmet Efendi
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Hüsnü Karakaş Cad., Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm gün 08:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Diğer helva çeşitlerinden deneyebilirsiniz.

Cillincop

Fotoğraf: Hürriyet

En güzel tatil beldelerinden biri olan Antalya aynı zamanda çok güzel bir mutfak kültürüne de sahiptir. Cilincop ise bu güzel mutfakta yer almakta olan diğer bir tatlı türüdür. Antalya yöresi halkı tarafından cilincop olarak isimlendirilmiş olsa da bu özel tatlıyı un helvası olarak da tarif edebiliriz. Un helvası, yöre halkının söyleyişi ile cilincop tatlısı, yapılışı oldukça kolay olan bir tatlı türüdür.

Cilincop tatlısının bir diğer özelliği ise yapımı için oldukça az malzeme gerektiriyor olmasıdır. Evde yapıldığında da oldukça güzel olan cilincop tatlısını Antalya yöresine özgü yapan ise tatlının yapılışı sırasında uygulanan püf noktalardır. Antalya yöresine özgü olan cilincop tatlısı yapmak için bu püf noktalar kesinlikle unutulmamalıdır.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/helvaciali1900/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Haşimişcan Mah., Atatürk Cad., Nisan Apt., No: 33, Daire: B, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0532 706 96 72
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Farklı tatlara sahip diğer helva çeşitlerinden de deneyebilirsiniz.

Şilofta

Şilofta tarifi zor ancak tadı ilginç yemeklerden biri. Yöresel bir lezzet denemek istiyorsanız doğru başlıktasınız. Erişte, ceviz, tarçın badem gibi bileşenler ile hazırlanır. Bölge halkının ağır tatlılarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Tatlı krizlerinde hızlı ve pratik bir çözüm olarak değerlendirilebilir.

Şilofta bir hayli yoğun olan bir yöresel lezzettir. Bu nedenle yemeden önce iki kere düşünebilirsiniz. Bununla birlikte bazı lezzetleri sadece bir kere deneme fırsatı bulabilirsiniz. Şilofta da onlardan biri. Erişteli tatlı mı olur demeden önce bu yöresel tadı mutlaka denemeniz önerilir.

  • Nerede Yenir: Şilofta yemeğini Antalya şehir merkezindeki yöresel mutfak menüsüne sahip restoranlarda bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Bağaça

Bağaca Antalya için önem taşıyan bir tatlıdır. Genellikle şehrin çarşısında kolayca bulunur olan bu tatlı ramazan aylarında da sürekli sofraları süslüyor. Çam sakızı, tahin gibi pek bilinmeyen malzemeler kullanılan bu tatlının nohut mayası ile yapıldığını biliyor muydunuz?

Tatlının en güzel yanı ise hafif olmasıdır. Mide rahatsızlıklarına neden olmayacak kadar hafif bir tadı vardır. İçerisinde yer alan malzemelerden kaynaklı olarak da oldukça tok tutuyor. Bu nedenle ramazan aylarında çok sık tüketildiği de söylenebilir. Yolunuz Antalya’ya düşerse bağaca lezzetini denemeden oradan ayrılmamanız önerilir. Hem kolay bulunan hem de çok ilginç bir lezzettir. Turistlerin pek bilmediği ancak tahinin yöre halkı tarafından birçok yemeğe ve tatlıya koyulduğunu düşünürsek bu lezzetin içinde olmasına da şaşırmamak gerekir.

  • Nerede Yenir: Meşhur 18’in Bağaçası
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Balbey, Muratpaşa
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri arası 09:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Katmer, Şam tatlısı veya acı bademi deneyebilirsiniz.

Muhteşem doğası ve plajlarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya, lezzetli yöresel tatlarıyla da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler arasında.

Sizler için derlediğimiz en lezzetli yemekleri Antalya’nın yöresel yemekleri listemizde keşfedebilir,en kısa sürede denenecek tatlar listenize ekleyebilirsiniz.

Akdeniz’de mini bir tura çıktıysanız sadece Antalya gezilecek yerleri değil , birbirinden güzel yemeklerini yiyebileceğiniz Antalya lezzet duraklarını da ziyaret etmenizi öneriyoruz. Zeytin yağından gelen sağlığı her yemeğine ekleyen Akdeniz insanının ellerinden çıkan en leziz yöresel yemekleri denemeden gezinizi tamamlamış sayılmazsınız.

Antalya’nın yöresel yemekleri listemize sizlerin de tavsiyelerini almak isteriz. Aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle Antalya mutfağına dair yemekleri paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin