Burdur Kamp Yerleri – Burdur’da Kamp Yapılacak En İyi 20 Yer!

Göller yöresi olarak adlandırılan bölgede bulunan Burdur adeta doğal bir cevher. Büyüklü küçüklü birçok göle sahip olan Burdur bununla birlikte yem yeşil ormanları ve harika doğasıyla yıl boyu ülkemizin ve dünyanın her köşesinden turist çekiyor. Burdur birçok tabiat parkına ev sahipliği yapmasının yanı sıra yemyeşil ormanları ve birçok gezi noktasıyla ülkemizin turizm alanında önemli kentlerinden biri konumunda.

Burdur’un çevresini Isparta, Antalya, Afyonkarahisar, Muğla ve Denizli çevreliyor. Turizm potansiyeli oldukça yüksek olan bu şehirlerin geçiş noktasında olan Burdur bu çerçevede de ziyaretçi sayısını her geçen yıl daha da artırıyor. Akdeniz bölgesinde olsa da karasal iklimin etkilerinin daha çok görüldüğü Burdur’u gezmek ve harika doğasında kamp yapmak için en uygun vakitler yaz başlangıcından itibaren kış mevsimine girene kadar olan vakittir.

Bütün bunlar çerçevesinde gezginler Burdur’da şu noktaları gezip görmeden bölgeden ayrılmıyorlar: Sığla Ormanı Tabiat Parkı, Serenler Tepesi Tabiat Parkı, Salda Kayak Merkezi, Salda Gölü, Burdur Gölü, Lavanta Bahçeleri, Karanlıkdere Kanyonu, İnsuyu Mağarası, Lisinia Doğa Alanı, Kibyra Antik Kenti, Hacılar Höyüğü ve Susuz Han.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Salda Gölü Kamp Alanı

Türkiye’nin Maldivler’i olarak anılan Salda gölü kenarında yer alan bölge Burdur şehir merkezine 75 km mesafede yer alıyor. Görüntüsü, doğası ve masmavi suyuyla gören herkesi büyüleyen Salda gölüne ulaşım minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Bölgede belediyenin müsaade ettiği alanlarda çadır kurulabiliyor.

Özellikle son yıllarda popülerliği oldukça artan Salda gölü zaman zaman doğallığının bozulduğuna dair haberlerle gündem oluyor. Yerli ve yabancı birçok turist ağırlayan Salda gölünde hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Salda gölünün turkuaz mavisi sularına karşı çadır kampı kurmak ve harika doğayı teneffüs etmek insana ferahlık ve dinçlik veriyor.

Gölün etrafındaki bembeyaz kumlar bölgenin Maldivler’e benzetilmesinin en büyük sebebi. Yaz mevsiminde ve özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan göl çevresinde yürüyüş yapabilir ve harika manzarada keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Bununla birlikte gölün doğasını korumak için gölde yüzmek yasak.

Salda gölündeki plajlarda WC, duş ve küçük büfeler gibi imkânlardan faydalanmak mümkün. Göl çevresinde şebeke bulunmuyor. Bu yüzden telefonlar çekmiyor. Ayrıca gölün istenilen kısmında çadır kampı kurulamıyor. Sadece izin verilen kısımlarında çadır kurmak mümkün.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Salda Gölü çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Burdur Kent Ormanı Kamp Alanı

Burdur Kent Ormanı Kamp Alanı
Fotoğraf: Serkan Polater

Burdur şehir merkezine oldukça yakın bir alanda bulunan Burdur kent ormanı şehir merkezine sadece 11 km mesafede yer alıyor. Şehir içi toplu taşımayla rahatlıkla ulaşılan bölgeye özel araçlarla da ulaşım sağlanıyor. Şehir merkezine yakın olması sebebiyle Burdur halkının hafta sonları şehirden kaçarak keyifli vakitler geçirdikleri nokta olarak ön plana çıkıyor.

Doğası ve manzarası ile ön plana çıkan Burdur kent ormanı hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Özellikle yaz mevsimlerinde hafta sonları oldukça kalabalık olan bölge günübirlik piknikler için sıkça tercih ediliyor. Ayrıca orman içerisinde harika yürüyüşler yaparak bu ferah doğanın tadını çıkarmak mümkün.

Piknik alanları ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra harika doğa fotoğraflarının da çekildiği kent ormanı özellikle yeni evlenen çiftler tarafından dış çekimler için tercih ediliyor. İstenilen noktaya kurulan çadırla birlikte şehre yakın tertemiz havada kamp kurmanın keyfini Burdur kent ormanında yaşamak mümkün.

Burdur kent ormanı kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesise sahip. WC, içme suyu, restoran, büfe tarzı işletmeler bölgede hizmet veriyor. Buralardan ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabiliyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kent ormanı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İnsuyu Mağara Çevresi Kamp Alanı

İnsuyu Mağara Çevresi Kamp Alanı
Fotoğraf: Erçin Çorbacıoğlu

Burdur şehir merkezine 12 km mesafede yer alan İnsuyu mağarası bölgenin en önemli turistik gezilecek yeri olarak göze çarpıyor. Şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla ulaşım sağlanan bölge Burdur-Antalya güzergâhında yer alıyor. Ülkemizin turizme kazandırılan ilk mağaralarından olan İnsuyu mağarası 597 metre uzunluğunda.

Bölgenin karstik yer şekillerinin en güzel örneklerinden olan İnsuyu mağarası içerisindeki sarkıt ve dikitlerle oldukça gizemli bir havada misafirlerini karşılıyor. Dibinde maden suyu yatağı yer alan mağara çeşitli düzenleme ve ışıklandırmalarla rahatlıkla gezilebiliyor. Mağara ve çevresi ise hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun. Şehir merkezine de yakın olması kampçılar açısından büyük avantaj.

İnsuyu mağarası yıl boyu yerli ve yabancı turistlerin uğradığı alanlardan. Mağara çevresinde piknik için güzel alanlar mevcut. Mağaranın içi ise özellikle doğa fotoğrafçıları için harika kareler oluşturabilir.

İnsuyu mağarası çevresinde kafeterya ve büfe tarzı işletmeler mevcut. Buralardan ihtiyaçlar karşılanıp rahat bir şekilde mağaranın çevresinde kamp yapılabilir. Bununla birlikte mağaraya girişler indirimli 3 TL, tam 5 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı İnsuyu Mağarası çevresinde yer alan işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karacaören Barajı Kamp Alanı

Karacaören Barajı Kamp Alanı

Aksu çayı üzerinde kurulu olan Karacaören barajı şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. 1989 yılında yapımı tamamlanan baraja ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Yemyeşil bir doğada ve harika bir ortamda bulunan baraj gölü bölgede sulama ve enerji ihtiyacı için kullanılıyor.

Geniş ormanlık bir arazi içerisinde yer alan Karacaören barajının çevresi kızılçam ormanlarıyla çevrili. Tertemiz ve oksijeni bol bir bölge olan baraj çevresinde yüzyıllardır ayakta duran birçok anıt ağaç bulunuyor. Bu eşsiz ortamda mavi baraj gölüne karşı yeşilin içinde hem çadır kampı hem de karavan kampı kurulabiliyor. Senenin tamamında yerli ve yabancı birçok turist ağırlayan baraj turizm cenneti Antalya güzergâhında yer alması sebebiyle de sıkça tercih ediliyor.

Tamamen doğa içinde harika bir vakit geçirebileceğiniz baraj gölü kenarlarında balık restoranları ve lokantalar mevcut. Buralardan taze balıkların tadına bakıp, baraj gölü etrafında bol oksijeni içinize çekerek harika doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Kamp imkânları açısından da güzel fırsatlar sunan Karacaören baraj gölünde hemen her ihtiyaç rahatlıkla karşılanabiliyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Karacaören Barajı çevresinde yer alan işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karanlıkdere Kanyonu Kamp Alanı

Karanlıkdere Kanyonu Kamp Alanı
Fotoğraf: Ramazan Çimen

Burdur’un Altınyayla ilçesinde şehir merkezine 150 km mesafede yer alan Karanlıkdere kanyonu milli park olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmış. Kanyona ulaşım özel araçlarla ve ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanıyor. Bitki ve hayvan çeşitliliği ile ön plana çıkan kanyon doğaseverler tarafından oldukça ilgi görüyor.

Etrafı yüksek dağlarla çevrili olan Karanlıkdere kanyonu doğa sporu meraklıları için güzel fırsatlar sunuyor. Tırmanış, dağcılık, trekking vb. sporların yapılabildiği kanyon bölgesinde hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Bu sebeple ülkemizin her noktasından doğaseverler bölgeye akın ediyorlar.

Bununla birlikte zengin bitki örtüsü ve oldukça sarp kayalıklarıyla heybetli bir görünüme sahip olan Karanlıkdere kanyonu jeolojik özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Eşsiz doğası, temiz havasıyla doğa içerisinde vakit geçirmek isteyenler Burdur çevresinde özellikle Karanlıkdere kanyonunu tercih ediyorlar. Kanyonun harika doğasını keşfetmek ve bir resim tablosu güzelliğindeki ortamlarında vakit geçirmek oldukça keyifli oluyor.

Karanlıkdere kanyonunda ihtiyaçların karşılanacağı bir tesis mevcut değil. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karataş Gölü Kamp Alanı

Karataş Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Osman Ünlü

Göl yönünden oldukça zengin olan Burdur çevresinin diğer göller kadar bilinmese de doğallığıyla ön plana çıkan Karataş gölü şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Karamanlı ilçesinde yer alan gölün ilçe merkezine uzaklığı ise 16 km. Özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanan Karataş gölü el değmemiş bakir doğasıyla beğeni topluyor.

Burdur’daki diğer göllere göre daha az popüler olan Karataş gölü Burdur’un saklı cennetlerinden. Henüz çok kişi tarafından keşfedilmemiş olması sayesinde doğallığını oldukça koruyabilmiş. Bu sebeple bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı kurmak oldukça keyifli oluyor. Bölgenin önemli tatlı su göllerinden olan Karataş gölü etrafı sazlıklarla çevrili temiz havası ve bol oksijeniyle cennetten bir köşe gibi. Karataş gölünde diğer göllerde yaşanan turist yoğunluğunun olmaması sakin bir doğada kamp yapmayı oldukça mümkün kılıyor. Gün batımı manzarasının da harika bir şekilde izlendiği Karataş gölünde etraftaki farklı türden kuşları gözlemleyebilir ayrıca göl üzerinde harika bir sandal turu yapabilirsiniz.

Karataş gölünde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce ihtiyaçları temin etmek daha sonra gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Serançay Kanyonu Kamp Alanı

Serençay Kanyonu Kamp Alanı
Fotoğraf: Recep Yavuz

Burdur bölgesinin tarihi birikimini yansıtması açısından önemli olan Serençay kanyonu ayrıca karstik yer şekilleriyle de ilgi çekiyor. Burdur şehir merkezine 11 km mesafede Antalya güzergâhında bulunan kanyona ulaşım ise özel araçlarla rahatlıkla sağlanabiliyor.

Serençay kanyonu Teke sarayı bölgesi olarak da anılıyor. Kanyona ulaştıktan sonra Kanyon içerisinde keyifli bir yürüyüşle Teke sarayı adı verilen arkeolojik kazı alanına ulaşılıyor. Birçok bilim adamı buralarda ciddi bilimsel çalışmalar yapmış ve kanyon boyunca tarihi oyma mezarlar ve çeşitli mezarlar bulunuyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için tercih edilen bölge daha çok kültür turizmi meraklıları tarafından tercih ediliyor. Kanyon doğa yürüyüşü için oldukça elverişli. Yürüyüş rotası boyunca teke sarayı, tarihi oyma mezarlar ve son olarak da Askeriye göletine ulaşılıyor. Ayrıca kanyon çevresinde ve rota üzerinde bulunan antik kentleri de görerek kamp günlerini daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Serençay kanyonunda herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken bütün hazırlıkları tamamlayıp ihtiyaçları temin ederek gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yapraklı Barajı Kamp Alanı

Yapraklı Barajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Süleyman Işık

Burdur’un Denizli sınırına yakın bir noktada yer alan Yapraklı barajı şehir merkezine 125 km mesafede yer alıyor. Dalaman çayı üzerinde konumlanan Yapraklı barajına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Yem yeşil doğa ortasında yer alan masmavi baraj gölü doğasıyla görenleri büyülüyor.

Yapraklı barajı yöre halkının mesire alanı olarak kullandığı alanların başında geliyor. İlkbaharda havaların ısınmasıyla birlikte baraj ve çevresi hem doğa açısından hem de insanlar açısından canlanmaya başlıyor. Şehirden sıkılan birçok kimse bu eşsiz doğaya kendini atarak temiz havanın tadını çıkarıyor. Bununla birlikte kamp severlerde bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı kurarak sakin huzurlu bir ortamda kamp yapmanın keyfine varıyorlar.

Yapraklı barajında balık üreticiliği ve tarımsal sulama faaliyetleri yapılıyor. Olta balıkçılığı meraklıları baraj gölünde avladıkları balıkları satarak gelir elde ediyorlar ya da kendilerine nefis bir ziyafet çekiyorlar. Ayrıca doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık için de oldukça uygun olan bölge yıl boyu birçok misafir ağırlıyor.

Yapraklı barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede kamp kurmak isteyenler ihtiyaçlarını mutlaka temin ederek bölgeye gelmeliler.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Susuz Köy Ormanı Kamp Alanı

Susuz Köy Ormanı Kamp Alanı
Fotoğraf. Kanturalı Sivana

Şehir merkezine 55 km mesafede yer alan Susuz köyü etrafını çevreleyen muazzam orman örtüsüyle dikkat çekiyor. Şehir merkezinden haftanın belirli günlerinde kalkan köy arabalarıyla ve özel araçlarla bölgeye ulaşmak mümkündür. Susuz köyü ormanları Burdur çevresinin en gür ve geniş orman topluluğu olarak belirtiliyor.

Susuz köyü hem tarihi birikimi hem de doğal güzellikleriyle Burdur yöresinde öne çıkan alanlardan biri. Köy çevresin Selçuklulardan kalma tarihi eserleri görme imkânı varken diğer taraftan köyün etrafını çevreleyen geniş ormanlık alanda piknik, kamp, yürüyüş gibi aktiviteler yapılabiliyor. Özellikle kamp severler temiz havası ve bol oksijeniyle hem çadır kurmak hem de karavan kampı için bölgeyi tercih ediyorlar.

Susuz köyü ormanı ülkemizin her tarafından da ziyaretçi çekiyor. Köyde yapılan yöresel lezzetler misafirlere ikram edilerek bölgeye gelen kişilerin güzel vakitler geçirmesi sağlanıyor. Bunun yanında orman içerisindeki yürüyüş rotalarını takip ederek ormanın eşsiz doğasında ormanın derinliklerine yapılan yolculuk oldukça keyifli oluyor.

Bölgede kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeyi kamp için tercih edeceklerin bütün ihtiyaçlarını temin ettikten sonra bölgeye gelmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ali Rıza Bey Ormanı Kamp Alanı

Ali Rıza Bey Ormanı Kamp Alanı
Fotoğraf: Fadıl Pala

Ali Rıza Bey ormanı Burdur’un Bucak ilçesinde şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Bölgenin oksijen deposu konumunda olan ormanlara ulaşım Bucak ilçesine giden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Burdur-Antalya güzergâhında yer alan ormanlar doğasıyla ve havasıyla birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Ali Rıza Bey ormanları hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak isteyenler için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Bu çerçevede kış mevsiminden sonra havaların ısınmaya başladığı zamanlarda bölgenin doğasını ve ortamını keşfetmek isteyen birçok doğasever Ali Rıza Bey ormanlarına uğrayarak keyifli vakitler geçiriyorlar. Özellikle Antalya güzergâhında yer alması sebebiyle yol üstü dinlenme ve vakit geçirme noktası olarak tercih edilen Ali Rıza Bey ormanları doğa yürüyüşleri, günübirlik piknikler ve daha birçok aktivite için oldukça uygun alanlar barındırıyor.

Orman içerisindeki seyir tepelerinden gün doğumu ve gün batımı manzarası da harika bir şekilde seyredilebiliyor. Yem yeşil ortamda kurulan çadırlar birçok muhabbete sahne olurken şehrin kalabalığından bunalanlar soluğu Ali Rıza Bey ormanlarında alıyor.

Bölgede kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gitmeden önce bütün hazırlıkları tamamlamak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yazır Gölü Kamp Alanı

Yazır Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Muhammed Altınbilek

Çavdır ilçesi yakınlarında yer alan Yazır gölü küçük ama bir o kadar da şirin bir göl. Şehir merkezine 113 km mesafede yer alan Yazır gölüne ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Bölge halkı tarafından günübirlik piknikler için sıkça tercih edilen göl ve çevresi doğal güzelliği ve imkânlarıyla ön plana çıkıyor.

Bahar ve yaz aylarında yemyeşil bir görüntüye bürünen Yazır gölü havaların ısınmasıyla birlikte birçok ziyaretçi ağırlıyor. Farklı bitki türlerine de ev sahipliği yapan bölge hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Kamp meraklıları bu küçük ve şirin gölün kenarına çadırlarını kurarak sakin ve eşsiz doğanın tadını çıkarabiliyorlar.

Bunun yanında Yazır köyü yakınlarındaki diğer güzelliklere de ulaşma imkânı bulunan bölgede yürüyüş rotaları, fotoğrafçılık, bitki ve kuş gözlemciliği gibi aktiviteler rahatlıkla yapılabiliyor. Bozulmamış doğası ve harika manzarasıyla şehrin kalabalığından bunalanlar için iyi bir alternatif oluşturuyor.

Yazır gölü çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. kamp severlerin bölgeye kamp için giderken hazırlıklı gitmelerinde fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karamanlı Barajı Kamp Alanı

Karamanlı Barajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Armağan

Burdur’un Karamanlı ilçesinde şehir merkezine 62 km mesafede yer alan Karamanlı barajı bölgenin en çok il gören piknik alanlarından. Karamanlı ilçe merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlanan baraja özel araçlarla da ulaşılabiliyor.

Karamanlı barajı sulama amaçlı yapılmış ve bölgedeki tarım arazilerinin sulanmasının yanı sıra balık yetiştiriciliğinde de büyük rol oynuyor. El değmemiş doğasıyla da dikkat çeken baraj çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun. Bununla birlikte olta balıkçılığı meraklıları baraj gölüne gelerek balık tutmanın keyfini yaşıyorlar.

Yöre halkı tarafından özellikle yazın sıcak günlerinde ferahlatıcı havası sebebiyle sıkça tercih edilen bölge günübirlik piknikler için oldukça uygun. Çevre illerden de ziyaretçi ağırlayan Karamanlı barajında açık havada kamp yapmak oldukça keyif verici oluyor.

Karamanlı barajında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye ister kamp için ister piknik için gidilsin mutlaka ihtiyaçları temin ederek gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yarışlı Gölü Kamp Alanı

Yarışlı Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Ömer Kalfa

Burdur’un gölleriyle ünlü ilçesi Yeşilova sınırları içerisinde yer alan Yarışlı gölü şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. 14 kilometrekarelik bir alanı kaplayan göle ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Doğası mevsimden mevsime değişkenlik gösteren Yarış gölünün ortasında yer alan küçük kum adası da görenlerin ilgisini çekiyor.

Aşırı yaz sıcaklarından ötürü zaman zaman kuruma tehlikesi geçiren Yarışlı gölü Dikkuyruk türü kuşların yaşam alanı. Kuşların doğayla bütünleştiği ortam doğaseverlerin de ilgisini çekiyor. Kuş, göl ve doğa temalı harika fotoğrafların çekilebildiği bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Bununla birlikte gölün tuzlu ve acı olması sebebiyle balık türü çeşitliliği görülemiyor. Çevresinde birçok antik kent bulunan Yarışlı gölü yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için de sıkça tercih ediliyor.

Yarışlı gölü tamamen doğa ile iç içe bir kamp ortamı sunuyor. Bölgede herhangi bir tesis mevcut değil. Bu sebeple Yarışlı gölünü kamp için tercih etmek isteyenlerin bütün ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Eren Çayı Kamp Alanı, Karaçal

Eren Çayı Kamp Alanı
Fotoğraf: Nefise Tek Öztürk

Eren çayı günümüzde Bozçay olarak da anılıyor. Burdur’un önemli akarsularından olan Eren çayı şehir merkezine 37 km mesafede yer alıyor. Çaya ulaşım özel araçlarla sağlanırken çay boyu uzanan doğal güzellikler doğaseverler tarafından gezilip fotoğraflanabiliyor.

Eren çayı Burdur gölünü sulayan bölgenin önemli nehirlerinden. Geçtiği noktalarda harika doğal oluşumlara sebep olan çayın bazı noktalarında balık tutulabilirken bazı noktalarda ise çayda serinlemek mümkündür. Ayrıca Eren çayı havzası boyunca hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevut.

Bozulmamış doğası ve ferah ortamıyla yöre halkı başta olmak üzere çevre illerden de ziyaretçi çeken bölge farklı bitki türleriyle de ilgi görüyor. Geçtiği noktaları sulayarak Burdur gölüne dökülen Eren çayı kenarında çadır kampı kurarak suyun sesini dinlemek ve harika ortamda vakit geçirmek insana huzur veriyor.

Eren çayının farklı noktalarında çeşitli tesisler mevcut olsa da ihtiyaca cevap verecek teşkilata sahip değiller. Bu yüzden bölgede kamp yapmak için bütün hazırlıkları tamamlayarak bölgeye gitmek gerekiyor.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Salda Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Salda Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Salda gölü Tabiat Parkı Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 75 km mesafede yer alan tabiat parkı Salda gölünün bulunduğu noktada oldukça geniş bir alanı kaplıyor. Parka ulaşım minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Tabiat parkı olması sebebiyle bölgeye girişler ücretli. Şahıs 3,5 TL, otomobil ise 10 TL olarak ücretlendiriliyor.

Salda Gölü Tabiat Parkı aslında bütün güzelliğini Salda gölüne borçludur. Göl gerçekten bütün bölgeye büyük değer katıyor. Bununla birlikte hem çadır kampı hem de karavan kapı için uygun alanlar barındıran tabiat parkında kampçılığın haricinde bisiklet yolları, günübirlik piknik alanları, olta balıkçılığı gibi farklı imkânlar bulunuyor. Ayrıca bölgenin harika doğasını fotoğraflamak isteyen doğa fotoğrafçıları harika manzaralar fotoğraflayabiliyorlar.

El değmemiş doğası ve ferah ortamıyla yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilen Salda Gölü Tabiat Parkı doğada vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Bu sebeple bölgeye yıl boyu turist akını yaşanıyor.

Salda gölünde kampçıların ve diğer misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayacak birçok tesis bulunuyor. İçme suyu çeşmeleri, kır lokantası, duş imkânı, çay bahçeleri ve kafe işletmeleri gibi birçok imkândan tabiat parkında yararlanmak mümkün.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, piknik alanları ve piknik masaları, çay bahçesi, gölet alan, giriş kontrol noktası, kafe işletmeciliği, otopark alanı, plaj, kır lokantası, bulaşık yıkama yeri, kapalı piknik masaları, büfe, çocuk oyun alanı, soyunma kabini ve duşlar, voleybol sahası, çocuk bakım evi, çöp konteynerleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çadır kamp alanları, kuş gözlemciliği ve manzara seyiri.

Giriş Ücreti: Şahıs 3,5 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3,5 TL, motosiklet ve ATV 5 TL, otomobil ve kamyonet 10 TL, minibüs 31 TL, midibüs 52 TL ve otobüs 94 TL.

Web Sitesi: http://saldagolu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

KumSalda Kamping

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan KumSalda kamping şehir merkezine 75 km mesafede Salda gölünün yakınındaki Salda köyünde yer alıyor. Bölgeye Salda gölüne giden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkündür. Doğa ile iç içe olma fırsatı sunan kamp alanı hem çadır kampı hem de karavan kampı için güzel fırsatlar sunuyor.

Salda gölünün istenilen noktasında kamp kuramayan ve izin verilen noktalarda da yoğunluktan dolayı faydalanamayan kamp severler bölgeye en yakın kamp alanlarından biri olan KumSalda kamping alanını tercih ediyorlar. Doğa ile iç içe şehir kalabalığından uzakta kalan bölge kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun. Kendi çadırınızla kamp yapmaya gelebileceğiniz gibi kamp alanından da çadır kiralayarak harika doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Salda gölüne yakın olması ve bölgenin doğasını tam bir şekilde yansıtması sebebiyle oldukça popüler olan kamp alanında WC, duş, market, restoran vb. imkânlar kampçılara sunuluyor. Ayrıca bölgenin doğal güzellikleri rahat bir şekilde kamp alanında konaklama sırasında gezilebiliyor. Kamp alanında kampçılara elektrik imkânı da sunulmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, büfe, market, piknik masaları, çadır ve karavan kamp alanları, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı ve bulaşık yıkama yeri, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL, karavan konaklama 90 TL.

Telefon: 0537 737 45 24

Instagram: https://www.instagram.com/kumsalda_camping/

Haritada Görüntüle >

Haşmet’in Çadır Bahçesi Kamp Alanı

Haşmet'in Çadır Bahçesi Kamp Alanı

Salda gölü yakınlarındaki bir diğer ücretli kamp alanı olan Haşmet’in çadır bahçesi Yeşilova ilçesinde bulunmuyor. Şehir merkezine 65 km mesafede yer alan bölgeye ulaşım Salda gölüne giden araçlarla veya özel araçlarla sağlanabiliyor.

Enfes bir Salda gölü manzarasına sahip olan kamp alanı yeşillikler içerisinde ve Salda gölünün turkuaz sularına karşı kamp yapma imkânı sunuyor. Hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Şehrin gürültüsünden sıyrılmak ve kafa dinlemek için bölgedeki en uygun alanlardan biri. Yaz aylarında birçok kamp sever doğanın tadını çıkarmak için burayı tercih ediyor.

Haşmet’in çadır bahçesinde hazır çadırlarda kamp kurulabiliyor. Kamp alanında misafirlerin gelip direkt konaklayacağı şekliyle çadırlar hazır kurulmuş olarak bekliyor. Ayrıca kendi çadırınızla da gelerek bölgede harika bir kamp geçirebilirsiniz. Yeşilin ortasında ve özellikle bahar aylarında rengârenk çiçeklerin ardından gözüken mavi göl manzarası insana huzur veriyor.

Kamp alanında kampçıların WC, duş, elektrik, gıda vb. ihtiyaçları rahatlıkla karşılanabiliyor. Her türlü imkân misafirlere sunulmuş durumda.

Konumu: Göle Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı, bulaşık yıkama yeri, bahçe ve dinlenme alanı, masa ve sandalyeler, mangal yakılabilir alan, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp yerleri, çadır kiralama ve araç otopark yeri.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 40 TL, çadır kiralama 55 TL, karavan konaklama 90 TL.

Telefon: 0536 243 41 97

Instagram: https://www.instagram.com/hasmetincadirbahcesi/

Haritada Görüntüle >

Kargı Köyu Sığla Ormanı Kamp Alanı

Sığla Ormanı Kamp Alanı
Fotoğraf: Deniz Bilici

Sığla ormanı Burdur şehir merkezine 70 km mesafede yer alıyor. Kargı köyü çevresinde yer alan bölge zengin ormanlık örtüsüyle öne çıkıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanırken bölge hem Burdur şehir merkezinden hem de çevre illerden oldukça fazla ziyaretçi çekiyor.

Karacaören barajının çevresini kaplayan sık ormanlar Sığla ormanı olarak anılıyor. Eşsiz bir manzaraya ve doğaya sahip olan bölge yemyeşil orman içerisinde masmavi baraj gölüne karşı kamp yapma imkânı sunuyor. Dolayısıyla hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Doğa koruma alanı olarak ilan edilen bölge doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için harika fırsatlar sunuyor.

Sığla ormanlarında olta balıkçılığının yanı sıra trekking, doğa fotoğrafçılığı ve günübirlik piknikler yapılabilir. Hem temiz orman havası hem de ferah göl havası almak isteyen binlerce kişi özellikle yaz aylarında mutlaka bölgeye uğruyor. Ayrıca bölgede bulunan seyir terasından eşsiz manzarayı seyretmek oldukça keyifli oluyor.

Sığla ormanında herhangi bir tesis bulunmazken Karacaören barajı çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis mevcut. Kamp yapılan bölgeye göre hazırlıklı olmakta fayda var. Ayrıca orman bölgesine giriş şahıs 9 TL otomobil ise 27 TL olarak ücretlendiriliyor.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına en yakın Karacaören köy merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 9 TL, otomobil 27 TL.

Haritada Görüntüle >

Bulgaroğlu Kamping

Bulgaroğlu Kamp Alanı

Salda gölü kenarında çevrelenen kamp alanlarından biri olan Bulgaroğlu kamping şehir merkezine 65 km mesafede. Şehir merkezinden Salda gölüne giden otobüslerle ve özel araçla kolaylıkla ulaşılan Bulgaroğlu kamping hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak isteyenler için oldukça uygun fırsatlar sunuyor.

Salda gölünün bütün güzelliğine hâkim bir noktada bulunan kamp alanı mavi ile yeşilin kucaklaştığı noktada harika bir doğanın içinde bulunuyor. Yerli ve yabancı birçok kamp severin tercih ettiği Bulgaroğlu kamping Salda gölünü ve çevresindeki diğer güzellikleri keşfetmek isteyenler için iyi bir konaklamam imkânı sunuyor.

Burdur çevresinin ve özellikle Salda gölü etrafını kolaylıkla gezebileceğiniz bir konuma sahip olan kamp alanı popüler yürüyüş rotalarına ve keşfedilmesi gereken noktalara yakın bir mesafede bulunması sayesinde oldukça tercih ediliyor. Bu çerçevede özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde kamp alanında ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.

Bulgaroğlu kampingde kampçılar için WC, elektrik, duş gibi hizmetler sunuluyor. Bununla birlikte market veya gıda ihtiyacı için bir restoran da kamp alanında hizmet veriyor.

Konumu: Göle Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı, bulaşık yıkama yeri, bahçe ve dinlenme alanları, mangal yakılabilir alan, çadır ve karavan kamp yerleri, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 35 TL, karavan konaklama 60 TL.

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşamadık.

Haritada Görüntüle >

Ayyıldız Çadır Kamping

Ayyıldız Çadır Kamping

Salda gölü etrafını çevreleyen kamp alanlarından bir diğeri de Ayyıldız çadır kamping. Şehir merkezine 68 km mesafede yer alan kamp alanına ulaşım şehir merkezinden kalkan Salda minibüsleriyle ve özel araçlarla sağlanıyor. Bununla birlikte Salda tabiat parkının girişine en yakın kamp alanlarından biri olan Ayyıldız kamping hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunuyor.

Bölgenin her sene artan turist potansiyeli ile bölgedeki kamp alanları da oldukça yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Öyle zamanlar oluyor ki Salda gölünün kenarında kamp kurmanın yasaklanmasıyla birlikte etraftaki ücretli kamp alanlarında dahi yer bulunamayabiliyor. Ayyıldız çadır kampingde bu yoğunluğa cevap vermeye çalışıyor.

Özellikle yaz mevsiminde tatil ve kamp sezonunun başladığı zamanlarda kamp alanında yer bulmak için önceden rezervasyon yaptırmak gerekebilir. Kamp alanı hem bölgenin eşsiz doğasında kamp imkânı sunuyor hem de keşfedilecek noktalar hakkında misafirlerine rehberlik yapıyor. Çadır kampı kurup kamp alanından geceleri berrak gökyüzünü seyretmek oldukça keyifli olabiliyor.

Ayyıldız çadır kampingde elektrik, WC, duş gibi imkânlar kampçılara sunuluyor. Bununla birlikte ortak kullanım alanı olarak mutfakta kampçıların imkânına sunulmuş durumda.

Konumu: Göle Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı, bulaşık yıkama yeri, restoran, büfe, bahçe ve dinlenme alanları, çadır ve karavan kamp yerleri, yürüyüş parkurları ve araç otopark yeri.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler ücretsiz, çadır kiralama 75 TL, karavan konaklama 100 TL.

Telefon: 0544 334 39 15

Web Sitesi: https://ayyildiz-cadir-kampi.business.site/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin