Sakarya Kamp Yerleri – Sakarya’da Kamp Yapılacak En İyi 31 Yer!

İstanbul’a 150 km mesafede, yaklaşık 2 saatlik bir sürüş mesafesinde bulunan Sakarya, sahip olduğu tabiat parkları, yayla ve doğa harikası Sapanca Gölü ile yürüyüş ve kamp aktivitelerinin vazgeçilmez rotalarından biridir. Çevre şehirlere olan yakınlığı nedeniyle hafta sonu çocuklu aileler başta olmak üzere kampçıların gelip piknik ve kamp yaptığı keyifli bir yer. Şehir, Acarlar Longozu, Sapanca Gölü ve Acelle Yaylası ile yerli ve yabancı pek çok turisti de kendisine çekmektedir.

Kampçılar için nihai bir rehber olan Sakarya kamp yerleri yazımızda şehrin en iyi ücretli ve ücretsiz kamp yerlerini bulabilir,  ücret ve ulaşım gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Kırkpınar Sahili Kamp Alanı

Kırkpınar Sahili Kamp Alanı

Sapanca Gölü kıyısında, Sapanca ilçe merkezine 3 km’lik bir mesafede bulunan Kırkpınar, gözün alabildiğine masmavi bir manzara ve karşı kıyıda biten dağ silsilesinin olduğu bir yer. Sapancalı ailelerin sabah yürüyüşlerini yaptığı, gençlerin ve çocukların kıyı şeridi boyunca bisikletlerini sürdüğü Kırkpınar, gezmek ve dinlenmek için güzel alanlar sunuyor. Sahil yürüyüş yolunun hemen bitişiğinde geniş düz bir çim alan bulunuyor. Burada ücretsiz çadır kampı atabilirsiniz. Merkezi bir noktada olduğun için tüm ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Gecesi de güvenli olan bölgede rahatlıkla kamp atabilir, sabah uyandığınızda gözlerinizi Sapanca Gölü’nün maviliklerine açabilirsiniz. İstanbul ve Sakarya’da ulaşımı oldukça kolaydır. Sakarya’dan gün aşırı kalkan Sapanca ilçe otobüsleriyle 30 dakika gibi kısa bir sürede ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın işletmelerden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dikmen Yaylası Kamp Alanı

Dikmen Yaylası Kamp Alanı

Dikmen Yaylası, Sakarya’nın Hendek ilçesi sınırlarında bulunuyor. Rakım olarak yüksek bir tepede yer alan yayla alanı ziyaretlerine harika bir seyir zevki sunuyor. Yayla yolu üzerinde Dikmen Tepesi’ni de görebileceğiniz alandan çevreyi kuşbakışı seyre doyabilir, birkaç kare fotoğraf aldıktan sonra kalan yolu devam ederek yaylaya ulaşabilirsiniz. Dikmen Yaylası’na geldiğinizde muhteşem bir doğal manzarayla karşılaşacaksınız. Yürüyüş ve kamp aktiviteleri için güzel yerlere ev sahipliği yapan yaylada birden fazla yayla evleri de bulunuyor. Bolu-Düzce il sınırlarının kesişiminde kalan yaylaya toplu taşıma ile gitmek mümkün değil. Özel araç sahipleri de yolun bir kısmının pek iyi olmadığını bilmeleri gerekir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin edin.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Soğucak Yaylası Kamp Alanı

Soğucak Yaylası Kamp Alanı

Soğucak Yaylası, Sakarya denince akla ilk gelen kamp alanlarından biridir. Burası diğer yaylaların aksine bir renk paleti gibidir. Çimenlerinde biten rengârenk bitkilerin etrafa yaydığı koku insana şifa gibi geliyor. Yürüyüş ve kamp için ideal yerlere sahip olan yaylaya ulaşım biraz sıkıntılı olabilir. Zira yolu pek bir kötüdür. Hafta sonu etrafta başka çadırları görmeniz muhtemeldir. Sakarya ve çevresinden buraya kamp atmaya gelen insanlar oluyor. Kontrollü olmak şartıyla ateş ve mangalınızı da yakabileceğiniz Soğucak Yaylası’na Sapanca’ya bağlı Şükriye köyü yol ayrımından ulaşabiliyorsunuz. Yiyecek ve içeceklerinizi gelmeden önce stoklayın. Mümkünse yanınıza bir de polar alın. Akşamüzeri hava serinliyor ve sis düşebiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Davlumbaz Yaylası Kamp Alanı

Davlumbaz Yaylası Kamp Alanı

Davlumbaz Yaylası tıpkı Soğucak Yaylası gibi bölgede oldukça popüler yerlerden biridir. Yürüyüş ve kamp aktiviteleri için uygundur. Burayı diğer yaylalardan ayıran önemli bir özellik de Sülüklü Göl’e kuşbakışı bakan bir konumda bulunuyor olması. Ancak gölü tepeden görmek istiyorsanız Dokurcun Yaylası’na tırmanmanız gerekecek. İki yayla da aynı yol üzerinde bulunuyor. Fakat yolları pek bir kötüdür. Etrafta tek tük çadır görebilirsiniz ancak yürüyüş yapanların sayısı fazla. Adapazarı-Mudurnu yolu üzerinde Dokurcun beldesine saparak yaylaya ulaşabilirsiniz. Kışın kamp atmak riski olabilir. Yaz aylarında da yanınızda polar tarzı bir elbise bulundurun. Yiyecek ve içeceklerinizi de alana gelmeden önce mutlaka alın.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karagöl Yaylası Kamp Alanı

Sakarya Karagöl Yaylası Kamp Alanı

Bolu il sınırına yakın sayılabilecek bir noktada bulunan Karagöl Yaylası, Sakarya’nın Taraklı ilçesinden ulaşılabilen bir yerdir. Ancak ilçe merkezinden sonrası ulaşım için biraz sıkıntılı. Yaylaya vardığınızda sizi yemyeşil bir alan ve kekik kokusu karşılayacak. Bu koku bol oksijenle birlikte eminiz sizi rahatlatacak kamp deneyiminizi maksimum keyfe dönüştürecektir. Çadır kampı atabileceğiniz geniş düzlüklerin yanı sıra göl çevresinde de harika yerler bulunuyor. Çadırınızı kurmadan önce etrafı dolaşmanızı tavsiye ederiz. Yüksek bir tepeden kamp alanına doğru inişe geçtiğiniz sırada önünüzde muhteşem bir göl manzarası belirecek. Bu manzara eşliğinde yürüyüş yapabilir ve alana geldiğinizde yorgunluğunuzu gölün kıyısında çadırınızda uyuyarak geçirebilirsiniz. Göl çevresinde birkaç WC bulunuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi ise kamp alanına gelmeden önce alın.

Kamp Olanakları: WC, gölet ve yürüyüş parkurları. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sultanpınar Yaylası Kamp Alanı

Sultanpınar Yaylası Kamp Alanı

Sakarya-Bolu il sınırında bulunan Sultanpınar Yaylası’na Akyazı ilçesinden ulaşılabiliyor. Akyazı’ya vardığınızda buradan Dokurcun yönüne doğru ilerleyin ve Beldibi Köyü’ne geldiğinizde Boztepe Köyü yol ayrımına sapın. Yolun sizi Sultanpınarı Yaylası’na götürecektir. Yayla yaklaşık 1200 metre yükseklikte bulunuyor. Bu da oksijenin bol olması demektir. Gür ve sık çam ağaçları ile çevrili geniş bir düzlük alanda bulunan yaylada kamp atabilir, WC, elektrik ve hatta birkaç parça yiyecek için yayla sakinlerinden ricada bulunabilirsiniz. Sultanpınarı Yaylası bir de gölet alana sahip. Burada balık da tutabilirsiniz. Tuttuğunuz balığı ateş yakarak pişirebilir, göl manzarasına karşı afiyetle yiyebilirsiniz. Sessiz, sakin bir ortam sunan Sultanpınarı Yaylası, çadır kampı için tercih edebileceğiniz güzel yerlerden biridir.

Kamp Olanakları: Gölet ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Gölkent Akgöl Kamp Alanı

Gölkent Akgöl Kamp Alanı

Oldukça temiz ve huzurlu bir havaya sahip olan alanda büyük Akgöl Gölü bulunuyor. Burada gölün etrafında kamp kurabilir ve rüzgârın tatlı esintisini doyasıya hissedebilirsiniz. Poyrazlar-Feyizli yolundan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz alan, en yakın merkeze 1 kilometre mesafede bulunuyor. Sazlıklarla kaplı gölde bir çay bahçesi bulunuyor. Gölün etrafına atılmış masa ve sandalyeler mevcut. Aileler için de gelinebilecek yerlerden biridir. Gölün çevresinde ücretsiz kamp atabilir, bisiklet turuna çıkarabilirsiniz. Bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yalnızca çay bahçesini işleten büfe bulunmaktadır.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, piknik alanı ve piknik masaları, çay bahçesi, çocuk oyun alanı, bisiklet kiralama ve yürüyüş parkurları, otopark alanı

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Telefon: 0538 357 00 53

Haritada Görüntüle >

Kocaali Sahili Kamp Alanı, Karasu

Kocaali Sahili Kamp Alanı

Mavi ve yeşilin muhteşem karışımına ev sahipliği yapan Sakarya, kamp alanları ile öne çıkıyor. Bunlardan biri olan Kocaali Sahili Kamp Alanı da seyirlik manzarası ile kamp severlerin gözde yerlerinden birisidir. Karadeniz’den esen rüzgâr ile birlikte ayaklarınızı sıcacık kuma gömmek istiyorsanız bu alan tam size göre. Ormanlık alandan ziyade kumlu deniz kenarında kamp yapabilirsiniz. İhtiyacınızı karşılayabileceğiniz tesisler de alanda bulunuyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı sahil boyunca yer alan market veya büfelerden karşılayabilirsiniz. Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye için ücretli kamp alanlarını tercih edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çiğdem Yaylası Kamp Alanı

Çiğdem Yaylası Kamp Alanı

Çam ağaçları ile çevirili alan tertemiz havası ve doğal güzellikleri ile karşımıza çıkıyor. Sakarya şehir merkezine nispeten yakınlığı ve tabiatı ile en çok tercih edilen kamp alanlarından biridir. Çiğdem Yaylası şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Burada çadırınızı kurabileceğiniz geniş düzlük alanlar mevcut. Ayrıca karavanla da kamp yapabilirsiniz. Alanda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis ise bulunmuyor. Ancak tüm bunlara rağmen sabahları sevimli sincapların cıvıltısı ve temiz hava ile uyanmaya değer bir bölgedir. Yaylaya ulaşımınızı Hendek ilçesi üzerinden yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Turnalı Yaylası Kamp Alanı

Turnalı Yaylası Kamp Alanı

Yemyeşil doğası ile dikkatleri üzerine çeken bir yer. Burada kamp yapabilir ve temiz havayı ciğerlerinize bolca soluyabilirsiniz. Çiğdem Yaylası ile bir noktada bulunan Turnalı Yaylası şehir merkezine yaklaşık 80 km mesafede bulunuyor. Yaylaya ulaşım yolların biraz bozuk olması nedeniyle biraz güç sağlanıyor. Alanda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Ancak yayla içerisinde küçük bir göl bulunuyor. Burada balık tutabiliyorsunuz. Harika manzarası ile sizlere keyifli bir kamp deneyimi yaşama fırsatı sunan alanda stresten uzak birkaç gün geçirebilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aslanlar Gölü Kamp Alanı

Aslanlar Göleti Kamp Alanı

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde yer alan kamp alanı, ücretsiz kamp alanları arasında bulunuyor. Burada çadır ve karavan kampı yapabilirsiniz. Merkeze 37 kilometre uzaklıkta bulunan Aslanlar Gölü’nde geceleri kurbağa seslerini eşliğinde temiz bir uykuya dalabilirsiniz. Burası, yemyeşil bir nehrin kıyısında size kamp yapma fırsatı sunuyor. Ancak yağmurlu zamanlarda burada kamp yapmak biraz sakıncalı olabilir. Bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Beşdeğirmen köyüne ise yaklaşık olarak 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Buradan yiyecek ve içeceklerinizi temin edebilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, yürüyüş parkurları, gölet, olta balıkçılığı ve ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına 1 km mesafede bulunan Beşdeğirmen Köyü’nden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Doğançay Şelalesi Kamp Alanı

Doğançay Şelalesi Kamp Alanı

Sakarya’nın Geyve ilçesi Maksudiye Köyü sınırlarında bulunan Doğançay Şelalesi,  şehir merkezine 25 km mesafede bulunuyor. Sakarya-Bilecek yolundan ulaşım sağlanabilmektedir. Bölgeye geldikten sonra 20 dakikalık bir yol yürümeniz gerekecek. Yolun sonu sizi şelaleye çıkaracak. Yaklaştıkça suyun sesini duymak insana tatlı bir heyecan ve huzur veriyor. Yürüyüş yolunun başlangıcında aynı adı taşıyan bir büfe bulunuyor. Buradan kamp süreniz boyunca yiyecek ve içeceklerinizi temin edebilirsiniz. Bölgede bulunan kayalar epey bir kaygan. Yürürken mutlaka dikkatli olun. Dileyen şelalenin aktığı yerde suya girebilir.

Kamp Olanakları: Çadır kamp yerleri, yürüyüş parkurları ve büfe mevcuttur. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Konaklamalı çadır kamplarında büfenin yiyecek noktasında yetersiz kalacağından dolayı bölgeye gelmeden önce marketlerden alışveriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ercova Yaylası Kamp Alanı

Ercova Yaylası Kamp Alanı

Kocaeli il sınırında İnönü Yaylası ile aynı yol üzerinde bulunan Ercova Yaylası, doğa yürüyüşleri ve çadırlı kamp aktiviteleri için ideal bir yerdir. Kalabalıktan uzakta sessiz, sakin bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler burayı tercih edebilir. Yaylanın yamacından Serin Dere akmaktadır. Dileyen dere kenarına da kamp atabiliyor. Yolları biraz bozuk bu nedenle ulaşım biraz sıkıntılı olabilir. İstanbul’dan gelecek olanlar için yaylaya İzmit yönünden de gelebilmek mümkün. Az ilerisinde bulunan İnönü Yaylası’na kıyasla daha sakin bir yerdir. Bölgede ihtiyaçlarınızı karşılama noktasında bir yer bulunmuyor. Yiyeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin edin. Ayrıca yanınızda mutlaka polar tarzı bir elbise de bulundurun. Akşamları epey bir serin oluyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İnönü Yaylası Kamp Alanı

İnönü Yaylası Kamp Alanı

Bol yeşillikli düz bir alanda bulunan İnönü Yaylası çadır ve karavan kampı için uygun yerlere sahiptir. Oldukça tenha olan yaylada yerleşim yok denecek kadar az. Burada doğayla baş başa kalma fırsatı yakalayabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis ise bulunmuyor. Yalnızca çeşmeden su temin edebilirsiniz. Geceleri alanda ateş yakabilir ve hoş sohbetler eşliğinde vakit geçirebilirsiniz. Girişi ise ücretsizdir. İnönü yaylası şehir merkezine 66 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sakarya ve Kocaeli yönünden ulaşım sağlanabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Öküzyatağı Yaylası (Eskiyayla)

Öküzyatağı Yaylası Kamp Alanı

Sakarya’nın Pamukova ilçesi Eskiyayla Mahallesi’nin sırtlarında bulunan Öküzyatağı Yaylası her yıl bölge sakinlerinin etkinliklerine ev sahipliği yapan bir yer. Burası yürüyüş ve kamp aktiviteleri için de uygun alanlar sunmaktadır. Adapazarı-Bilecik yolu üzerinde Pamukova’ya geldiğinizde Karapınar Köyü yoluna saparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bodur çam ağaçları ile çevrili olan alan geniş, düz bir çim alana sahip. Yayla yerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da Eskiyayla Mahalle bakkallarından temin edebilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kaymakamsuyu Yaylası Kamp Alanı

Kaymakamsuyu Kamp Alanı

Pamukova’daki bir diğer kamp alanı da Kaymakamsuyu Yaylası’dır. Burası özellikle yürüyüş grupları tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Yeşillikler içerisinde uzunca bir yürüyüş yoluna sahip olan bölge yolun sonunda sizi yaylaya çıkaracak. Dileyen yürüyüşün ardından yorgunluğunu burada kamp atarak üzerinden atabilir. Sakarya-Pamukova yolunun 45. km’sinde bulunan yakla 800 metre rakımda serin fakat bol oksijeni olan bir yer. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kıranyurt Yaylası Kamp Alanı

Kıranyurt Yaylası Kamp Alanı

Kekik kokuları içerisinde çimlere uzanarak gökyüzünü izleyebileceğiniz harika bir alandır. Burada çadır ya da karavanla kamp yapabilirsiniz. Muhteşem vadi manzarası ile geceleri ateş yakabilir ve başında şarkılar söyleyebilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer bulunmuyor. Yanınıza mutlaka yiyecek almalısınız. Kıranyurt Yaylası merkeze 39 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Alanda yürüyüş parkurları bulunuyor. Adapazarı-Bilecik yolu üzerinde Bacıköy’e geldiğinizde yol ayrımından sağa dönerek Bakacak Köyü’ne gelin ve buradan yiyecek ve içeceklerinizi aldıktan sonra 4 km kadar daha yol gittikten sonra yaylaya ulaşabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Doğancıl Yaylası Kamp Alanı

Doğancıl Yaylası Kamp Alanı

Muhteşem bir manzaraya sahip alan Doğancıl Yaylası çadır ve karavan kampına uygun bir yerdir. Göl etrafında bulunan yemyeşil ağaçlıkları ile olağanüstü bir görüntü sunuyor. Kamp alanı, merkeze 36 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Burada kaldığınız süre boyunca hoş çiçeklerin kokusunu özümseyebilirsiniz. Kalabalıktan uzakta sessiz ve sakin bir kamp alanı olan Doğancıl Yaylası hafta sonu kampı için değerlendirebileceğiniz bir yer. Yaylada telefon çekiyor ve temiz akan bir içme suyu kaynağı var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yanık Yaylası Kamp Alanı

Yanık Yaylası Kamp Alanı

Akyazı ilçesi Hanyatak Köyü sınırlarında bulunan Yanık Yaylası, diğer yaylalara kıyasla yaşamın olduğu bir yer. Yılın tüm ayı burada yaşayan mutlaka birkaç yayla sakinine rastlamak mümkün. Bu da kamp süreniz boyunca farklı bir deneyim yaşamanıza neden olabilir. Bölgeyi iyi bilen yayla sakinlerinden bilgi alabilir hatta ihtiyaçlarınızı karşılama noktasında kendilerinden ricada bulunabilirsiniz. Taraklı ilçesinden ulaşımın sağlandığı yayla yeri sizi biraz yükseklere çıkaracak bir yürüyüş yoluna ve bu yolun sonunda muhteşem bir yayla manzarasına ev sahipliği yapıyor. WC ve elektrik ihtiyaçlarınız için yayla sakinlerine danışabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Acelle Yaylası Kamp Alanı

Acelle Yaylası Kamp Alanı

Karagöl ve Yanık Yaylası’na 3 km’lik bir mesafede bulunan Acelle Yaylası bölgenin en popüler trekking ve kamp aktivitelerinin yapıldığı yerlerden biridir. Ortasında bir gölet ve çevresinde yemyeşil bir bitki örtüsü ile çam ağaçları olan doğa harikası bir yer. Adapazarı-Mudurnu yolundan Taşyazı Köyü’ne saparak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Gölde balık tutabiliyorsunuz. Şansınız yaver gider de balık tutarsanız bunu göl kenarında yakacağınız ateşte pişirerek yiyebilirsiniz. Ateş yakılabiliyor ancak etrafta odun yok denecek kadar az. Bu nedenle yanınızda biraz odun getirmeyi düşünebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi de Taşyazı Köyü’nden alıp öyle gelebilirsiniz yaylaya.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Keremali Yaylası Kamp Alanı

Keremali Yaylası Kamp Alanı

İçerisinde bulunan Çamlıca Göleti ve yemyeşil doğası ile gelmeye değer yerlerden biridir. Etrafta bulunan ormanlık alanın göle yansıması seyir zevki yüksek manzaralar sunuyor. Yaylada çadır ya da karavan kampı yapabilirsiniz. Kaldığınız süre boyunca kurbağa ve kuş cıvıltıları ile doğal bir hayat yaşayabilirsiniz. Alan, merkeze 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Etrafta yiyecek ihtiyaçlarınız için herhangi bir tesis bulunmuyor. WC, çeşme ve mescit ise mevcuttur.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, mescit, karavan ve çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları ve ateş yakılabilir alan. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Acarlar Longozu Kamp Alanı

Acarlar Longozu Kamp Alanı

Onca yayla ve tabiat parklarını yazdıktan sonra Acarlar Longozu’nu yazmadan olmazdı. Eminiz gözleriniz yazıda Acarlar Longozu’nu aramıştır. Sakarya denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Acarlar Longozu’nu yalnızca biz değil yabancı turistler de ziyaret ediyor. Peki, burayı özel kılan nedir? Göz alıcı bir doğa harikası, her yanı fotoğraflanabilir manzaralar ve göle düşen yaprakların bıraktığı muazzam görüntüler burayı ziyaret eden insanları adeta büyülüyor. Mutlaka fotoğraf çektiren bir gelin-damat görürsünüz. Alana giriş ücretsiz ancak araçla gelenler için otopark ücretlidir. Ahşap yolu yürüyerek etrafı seyre doyabilir ve günün sonunda gözünüze hoş gelen yere çadırınızı kurabilirsiniz. İstanbul’dan gelmeyi düşünenler Şile-Ağva yolunu kullanarak Kandıra üzerinden de gelebilirler.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır kamp yerleri, WC, piknik alanları, mangal (30 TL), semaver (25 TL), piknik masası (10 TL), yürüyüş yolları, otopark alanı, kamelyalar,

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Belpınar Köyü Kamp Alanı

Belpınar Köyü Kamp Alanı

Sakarya’nın Geyve ilçesine bağlı Belpınar Köyü kamp için tercih edebileceğiniz son yerdir. İlçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunan Belpınar Köyü’ne Adapazarı-Bilecik yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Burası küçük bir yerleşim yeri fakat büyük bir yeşil alana sahiptir. Havası oldukça temiz, özellikle şehir hayatından bunalanların köy hayatını yaşayabilecekleri bir yer. Köy çevresindeki yeşil alanlara güvenle çadırınızı kurabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı köy yerindeki bakkallardan karşılayabilirsiniz. Dileyen karavan kampı için de gelebilir.

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alan. WC ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi Belpınar Köyü’ndeki bakkallardan temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Alanları

Maden Deresi ve Şelalesi Kamp Alanı

Karasu Maden Deresi Kamp Alanı

Sakarya’nın Karasu ve Kocaali ilçeleri arasında, Karasu merkezden 20 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Maden Deresi, şahane doğal manzaraları ve gezilecek yerleri ile hem hafta sonu yürüyüşü hem de kamp aktiviteleri için keyifli yerlerden biri. İstanbul’dan gelecekler için 225 km ve yaklaşık 4 saatlik bir mesafede yer alıyor. Girişi ücretli. 2 alternatif yol ile bölgede gezebilir, 2. Yol olan dağ yolunu kullanarak şelaleye de tırmanabilirsiniz. Bizden tavsiye çadırınızı mümkünse şelalenin olduğu yere kurun. Her tarafı yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı bu hoş yerde kuş cıvıltılarının eşliğinde yürüyüş yaparken gördüklerinizi fotoğraflayabilir dönüşte yorgun düşerseniz şelalenin su sesleriyle deliksiz bir uykuya geçebilirsiniz. Alanca WC mevcut. Ancak yiyecek ve içeceklerinizi en yakın Karasu ilçesinden alıp öyle gelmenizi tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: WC, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, şelale ve çadır konaklama yerleri.

Giriş Ücreti: 15 TL

Haritada Görüntüle >

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Doğal hayatı doyasıya yaşayabileceğiniz yerlerden birisi de Sakarya il Orman Tabiat Parkı’dır. Yemyeşil ağaçlar arasında bungalov odalarda konaklayabileceğiniz ahşap evlere sahiptir. Sakarya şehir merkezinden fazla uzaklaşmadan kamp yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Huzurlu atmosferinde sessiz ve rahat bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Alan içerisinde WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz tesis bulunuyor. Alana giriş ise ücretlidir. Merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan kamp alanına şehir içi otobüsleri kullanarak gelebilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, kafe, restoran ve market, piknik alanı ve piknik masaları, açık ve kapalı kamelyalar, ateş ve mangal yakılabilir alan, bisiklet ve ATV kiralama, at biniciliği, mescit, emzirme odası, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Bungalov konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0544 941 53 54 – 0539 590 30 27

Web Sitesi: https://www.sakaryailormani.com/

Instagram: https://www.instagram.com/sakaryailormani/

Haritada Görüntüle >

Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı

Kartal Vadisi Dağ Evleri

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yer alan kamp alanı, muhteşem doğası ve doğal güzellikleri ile kampçıların dikkatini çekiyor. Kamp yerleri arasında en huzurlu olanı diyebiliriz. Merkeze 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Gölüne bakıldığında mavinin her tonunu görebilirsiniz. Ayrıca yeşil ormanıyla da güneşin yakıcı sıcaklarından kaçınabileceğiniz bolca gölgelik alana sahip. Burada çadır ya da dağ evlerinde konaklama yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, yürüyüş parkurları, bahçe alanı, ateş ve mangal yakılabilir alan, çadır ve oda konaklama ve otopark alanı. Odalarda özel WC, duş yeri, saç kurutma makinesi ve TV.

Kamp Ücreti: Çadır ve dağ evi konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0537 897 84 73 – 0530 284 69 33

Web Sitesi: https://sapanca-dagevi.business.site/

Instagram: https://www.instagram.com/kartalvadisidagevleri/

Haritada Görüntüle >

Sapanca Gölü Kamp Alanı

Sapanca Gölü Kamp Alanı

Sakarya’nın en özel yeridir. İstanbul’dan da ulaşımı kolay olan Sapanca Gölü çadır kampının yanı sıra ailenizle birlikte gelip piknik yapabileceğiniz veya doğa gezintisine çıkabileceğiniz keyifli bir tora. Gölün dört bir yanı ücretsiz kamp atabileceğiniz yerlere sahip. Ancak kamp süreniz boyunca WC ve duş gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılamak isterseniz ücretli kamp yerlerini tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi ise göl çevresindeki market ve büfelerden kolayca temin edebilmeniz mümkün. Sapanca Gölü’nün çevresi bakir ve işlek yerlere sahiptir. Park alanları, sahil, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çevrili Sapanca Gölü’nün belki de en güzel yeri Kırkpınar Sahili’dir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi hizmetlerden yararlanmak isterseniz göl çevresindeki ücretli kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı göl çevresindeki market veya büfelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Koru Kamp Alanı

Koru Kamp Alanı

Oldukça kalabalık ve enerjik kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği alan, Sapanca’da yer alıyor.  Genellikle günübirlik ziyaretçilerin ilgi odağıdır. Ancak burada kamp yapma imkânı da sunuluyor. Merkeze uzaklığı ise 19 kilometredir. Orman içerisinde herhangi bir yere çadırınızı kurabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis de mevcuttur. Girişi ise ücretlidir. Burada sık ağaçların arasında ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, çeşme, restoran, piknik alanı ve piknik masaları, mangal ve semaver yakılabilir alan ve otopark.

Kamp Ücreti: Günübirlik piknik (araçlı) giriş 30 TL, kişi başı giriş 25 TL. Çadır kampı 50 TL ve karavan kampı 80 TL.

Instagram: https://www.instagram.com/korucinar54/

Haritada Görüntüle >

Yongalık Kamping

Yongalık Kamping

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan Yongalık Kamping, çadır ve karavan kampına yönelik hizmet veren yerlerden biridir. Kavak ve çam ağaçlarının arasında geniş bir düzlüğe kurulu olan alan yanından akan dere ile keyifli bir ortam sunuyor. Tesis, kamp süreniz boyunca ihtiyacınız olan her şeyi eksiksiz olarak karşılıyor. Hakkında çok az bilgi sahibi olduğumuz Yongalık Kamping yeni sayılabilecek bir yer. Tam konumunu haritalarda görüntüleyebilir, dileyen iletişim numarası üzerinden tesis ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik (uzatma kablosu ücretli), aydınlatma, duş yeri, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, çamaşırhane ve bulaşıkhane, semaver ve mangal yakılabilir alan, restoran, bahçe alanı ve otopark.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 70 TL/günlük.

Telefon: 0533 546 01 61

Haritada Görüntüle >

Poyrazlar Ormaniçi Dinlenme ve Kamp Alanı

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Poyrazlar Gölü, çevresi itibariyle ziyaretçilerine muhteşem bir kamp alanı sunuyor. Milli park içerisinde, göl kenarında kamp yapabilir ve sabahları tabiat ananın doğal sesleriyle uyanabilirsiniz. Alanda hem çadırla hem de karavanla kamp yapabilirsiniz. Merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Girişi ise ücretlidir. Ayrıca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis de mevcut. Meşe ağaçlarının arasında kamp kurabilir ve gölü seyre dalabilirsiniz. Sakarya şehir merkezinden Karasu yönüne saparak park alanına ulaşabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çeşme, piknik alanları, çocuk oyun alanı, kameriyeler, kır kahvesi, sezonluk lunapark, etkinlik alanı, WC, çay bahçesi, göl, iskele, büfe, mescit, yürüyüş yolu, kır lokantası ve giriş kontrol noktası.

Kamp Ücreti: Şahıs 7 TL, öğrenci 3,5 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL ve otobüs 189 TL.

Web Sitesi: http://poyrazlargolu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Kuzuluk Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kuzuluk Tabiat Parkı Kamp Alanı

Akyazı merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan alan, doğa turizmi için en iyi yerlerden birisidir. Sık ormanlık ağaçların arasında çadır kampı yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Girişi ise ücretlidir. Orman içerisinde bulunan yürüyüş parkurlarında yeşil bir maceraya atılabilirsiniz. Doğayla baş başa kalabileceğiniz alanda, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunuyor. Ayrıca mangal ve piknik de yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çeşme, piknik alanları, çocuk oyun alanı, kameriyeler, kır kahvesi, sezonluk lunapark, etkinlik alanı, WC, çay bahçesi, göl, iskele, büfe, mescit, yürüyüş yolu, kır lokantası ve giriş kontrol noktası.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Telefon: 0264 418 14 31

Facebook: https://www.facebook.com/KuzulukTabiatParki/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin