Bolu’da Gezilecek Yerler Listesi: Birbirinden Efsane 65 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında: Bolu, Türkiye’de Karadeniz’in batı bölümünde bulunan bir şehirdir. Ankara ve İstanbul güzergahı üzerinde önemli bir geçiş noktası olan ve özellikle İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan Bolu, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer almaktadır. 2019 yılı verilerine göre nüfusu 311.810 olan şehrin ekonomisi genel anlamda ormancılık, tarım ve sanayi sektörlerine dayanmaktadır. Bolu, yemekleri, usta aşçıları, doğa harikası Abant, Kartalkaya ve Yedigöller Milli Parkı’yla Türkiye’nin en popüler şehirlerinden biridir.

Kaç günde gezilir: Bolu gezinizi 2 – 3 günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Bolu’ya seyahat için en uygun dönem hiç şüphesiz Mayıs ile Eylül ayları arası olacaktır. Lakin Kartalkaya Kayak Merkezi dolayısıyla, şehir, kış aylarında da yoğun turist akışı almaktadır. Bunun yanı sıra Abant her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğü için sonbaharda da ziyaret edilir. Velhasıl Bolu seyahatine ne zaman çıkacağınız tamamıyla size bağlı olup; kayak için kış mevsimini, doğa içinde huzurlu bir gezi için ilkbahar veya yaz mevsimini tercih edebilirsiniz.

Havaalanı/Merkez Ulaşım: Bilindiği üzere Bolu’da henüz bir havaalanı bulunmuyor. Dilerseniz Bolu’ya yakın havalimanlarını tercih edip, otobüs aktarmalı ulaşım sağlayabilirsiniz. Bolu’ya 3 saat mesafedeki İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ile 2 saat mesafedeki Ankara Esenboğa Havaalanı ulaşım bilgileri hakkında bilgi almak için linklere tıklamanız yeterli.

Müze Kart: Bolu’da fazla sayıda müze bulunmamakla birlikte, müze girişlerinde Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart+ ve Müzekart’ı kullanabilirsiniz. Bu kartlar sayesinde çeşitli indirimlerden yararlanabilir ve hatta müzelere ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Ne Yenir: Bolu’nun yemeklerinin lezzeti ve becerikli aşçılarının hünerleri Osmanlı Dönemi’nden bu yana ününden hiçbir şey kaybetmemiştir. Peki, Bolu’da nerede, ne yeni? Bu sorunun cevabı için tıklayın: Bolu Yöresel Yemekler | Geleneksel 20 Tat

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 45/50 TL
  • Kişi başı ortalama kahve fiyatı: 15/20 TL

*Bolu’da Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yapılar

1. Tarihi Mudurnu Evleri

Tarihi Mudurnu Evleri

Burası Neresi? Bolu’ya bağlı bir ilçe olan Mudurnu, şehir merkezinin 52 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Mudurnu’yu özel kılan sahip olduğu Eski Türk evleridir. Safranbolu’nun tarihi evleri gibi bir yapıya sahip olan Tarihi Mudurnu Evleri, geçmişi birkaç yüzyıl öncesine kadar dayanan, Osmanlı kent mimarisini yansıtan önemli örneklerdir.

Bundan dolayı Kentsel Sit Alanı ilan edilip koruma altına anılan ilçede, 207 konut, 20 dini kültürel yapı, 2 doğal anıt, 2 askeri yapı, çeşme ve hamam olmak üzere toplam 231 adet tarihi yapı bulunmaktadır. Velhasıl Tarihi Mudurnu Evleri, Bolu’da gezilecek yerler listesinde mutlaka yerini almalıdır.

Neden Gitmeliyim? Mudurnu Tarihi Ahi Kenti adıyla 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine girmeye hak kazanan ilçede, özellikle Armutçular Konağı ve Keyvanlar Konağı yakından görülmelidir. Zira eski sivil mimariyi en iyi yansıtan örnekler bu konaklardır. Konakların bir kısmı konaklama için pansiyon işlevi görürken çoğunda Bolu’nun yöresel mutfağının tanıtımı yapılmaktadır. Genellikle iki ve üç katlı konak şeklinde olan Tarihi Mudurnu Evleri’nin dışa yönelik şahniş ve cumbalı olduğu görülür. Ayrıca evlerin ahşap kapı ve pencerelerinde Osmanlı ağaç işçiliğinin en güzel örneklerine rastlayabilirsiniz.

Buna muhteşem tavan süslemelerini ve ahşap oyma sanatının en güzel örneklerini de eklemek gerekiyor. Mudurnu’ya gelmişken köy kadınlarının el emeği göz nuru iğne oyalarına bir göz atmanızı öneririm. Tarihi konakların bir kısmında, kadınların kendi elleriyle yaptığı pek çok yöresel ürün tezgahlarda sergilenmektedir. Dilerseniz Mudurnu’dan bir hatıra olarak hem kendinize hem de sevdiklerine hediye alabilirsiniz. Ayrıca Mudurnu’nun meşhur pişmaniyesini mutlaka duymuşsunuzdur. Mudurnu Saray Helvaları olarak geçen pişmaniyelerin tadına mutlaka bakmalısınız.

Kaçırmayın! Mudurnu ile arasında 5 kilometre mesafe bulunan Tarihi Babas Kaplıcası’na uğrayabilir, metabolizma hastalıkları ve hafif diyabetliler üzerinde olumlu etkileri olduğu gözlemlenen şifalı termal sudan faydalanabilirsiniz.

2. Tarihi Göynük Evleri

Tarihi Göynük Evleri

Burası Neresi? Bolu’nun 98 kilometre güneybatısında yer alan Göynük, tarihi değerleriyle öne çıkmış turistik bir ilçedir. Göynük, Eskişehir, Bilecik, Ankara ve Sakarya ile sınır komşusudur. Tarihi Göynük evleriyle bilinen Türkiye’nin önemli tarihsel değerlerinden biri olan ilçe, uğut marmelatı, şeker fasulyesi, tokalı örtüleri ve tahta oymacılık eserleriyle de oldukça ünlüdür. Tarihi Göynük Evleri, Kentsel SİT Alanı ilan edilip, devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Dolayısıyla buradaki tarihi konakların her biri oldukça önemli.

20.yüzyılın başlarında inşa edilmiş olan Tarihi Göynük Evleri’nin geneli iki veya üç katlı konak şeklinde olup; evlerin önünde hayat adı verilen avlular bulunmaktadır. Göynük, tarihi dokusu ve sessiz, sakin doğal ortamı sayesinde, 2017 yılı başında “Citta-Slow (Sakin Şehir)’’ unvanını almaya hak kazanmıştır. Citta-Slow, İtalya’da ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmış bir oluşumdur. Ve bu unvanı alan her ilçe, köy veya şehir turizm anlamında tüm dünyaya tanıtılmış olur.

Neden Gitmeliyim? 100-150 yıllık yapılar olan Tarihi Göynük Evleri, Anadolu’da Türklerin yaşayışını, yerleşim şekillerini ve kültürlerini yansıtması açısından oldukça önemlidir. İlçede, 137 adet tarihi konut, türbe, hamam, çeşme, kule, 21 cami ve hazire olmak üzere toplam 158 adet tarihi konut ile 14. yüzyılda Gazi Süleyman Paşa tarafından inşa ettirilmiş tarihi hamam, konak ve cami gibi tarihi yapılar bulunmaktadır. Tarihi dokusuyla gören herkesi büyüleyen Göynük, birçok dizi ve filme sahne olmuştur.

Evlerin ahşap yapısı ve ahşapların üzerinde oymacılık sanat gerçekten görmeye değerdir. Tıpkı Mudurnu’da olduğu gibi bu evlerde de Osmanlı’nın geleneksel ahşap sanatının en güzel örneklerini yakından görebilirsiniz. Bunun aynı sıra Göynük’e gelmişken; Akşemseddin Türbesi, Göynük Gazi Süleyman Paşa Camii, Ömer Sekkin Türbesi ve Gazi Süleyman Paşa Hamamı gibi tarihi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

3. Göynük Zafer Kulesi

Göynük Zafer Kulesi

Burası Neresi? Bolu’nun Göynük ilçesinde yer alan Zafer Kulesi, şehri simgeleyen yapılardan biridir. Zafer Kulesi, 1922 yılında, yani Cumhuriyetin ilk yıllarında, dönemin kaymakamı Hurşit Bey tarafından yaptırılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin galibiyetini ve Türk ordusunun verdiği onurlu mücadeleyi temsilen yaptırılan Göynük Zafer Kulesi, şehre hakim bir noktada konumlanmaktadır.

Göynük’ün ahşap dokusuna uygun olarak inşa ettirilen kule, altıgen bir temel üzerine kurulmuş, üç kattan oluşmaktadır. Bolu’nun kartpostallarını süsleyen Göynük Zafer Kulesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. O halde hiç vakit kaybetmeden Bolu’da gezilecek yerler listenize sizler de bu mimari harikası kuleyi ekleyin! Göynük Zafer Kulesi’ne ulaşmak için Bolu şehir merkezinden düzenli aralıklarla hareket eden Göynük minibüslerine binebilirsiniz.

  • Adres: Cuma, Beybahçesi Cd. 14780 Göynük/Bolu
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Köroğlu Anıtı

Köroğlu Anıtı

Burası Neresi? Bolu’da gezilecek yerler listemizde sıradaki durağımız: Köroğlu Anıtı… Bilindiği üzere, halk ozanlarımızdan biri olarak Türk Edebiyatı’nda değerli bir yere sahip olan Köroğlu, kültürel anlamda Bolu’yu simgeleyen önemli şahıslardan biridir. Köroğlu’nu ölümsüzleştirmek için, Uluslararası Köroğlu Parkı’na dikilen anıt, esasen Kazakistan’da yaptırılmış, yapımı tamamlandıktan sonra Bolu’ya getirtilmiştir. 2016 yılında düzenlenen Köroğlu Heykeli ve Kaide Binası Uluslararası Tasarım Yarışması’nda birinciliği kazanan Kazakistanlı heykeltıraş Murat Mansurov tarafından yapılan Köroğlu Anıtı, kaidesiyle birlikte toplam 70 metre yüksekliğe sahip.

Bolu’nun en yüksek tepelerinden birine yerleştirilen heykel, TEM otoyolu da dahil olmak üzere kentin hemen her noktasından görülebiliyor. Dünya’nın en büyük Köroğlu heykeli olan 19 ton ağırlığındaki devasa bronz heykelle birlikte daha da değer kazanan ve henüz yeni bir park olan Uluslararası Köroğlu Parkı, müze, kafe, restoran ve at çiftliğini kapsayan bir plana sahip. Ayrıca parkta cirit ve güreş yapılabilecek alanlar da mevcut.

  • Adres: Büyükcami, İzzet Baysal Cd. No: 99, 14200 Merkez/Bolu
  • Yol tarifi al >

– Kaplıcalar

5. Babas Kaplıcaları

babas kaplıcaları

Burası Neresi? Bolu’ya gelmişken, doğal şifa kaynağı olarak bilinen ünlü kaplıcalarını ziyaret etmeden dönmek olmaz. Babas Kaplıcaları, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alıyor. İlçeye 5 km mesafede yer alan kaplıca, Gürçam Köyü’nün sınırları içinde, köye de oldukça yakın bir noktada. Kaplıcanın suyunun 40 derece olması da, soğuk su eklenmeden de kullanılabilmesiyle tek olma özelliğine sahip.

Neden Gitmeliyim? Özellikle de diyabet ve metabolizma hastalıklarına iyi geldiği bilinen kaplıca, günümüzde turizm tesisi olarak hizmet veriyor. Günübirlik ve konaklamalı olarak ziyaret edebileceğiniz Babas’ta, kaplıca havuzuna da girebilirsiniz.

  • Adres: Gürçam Köyü, 14800 Mudurnu/Bolu
  • Tel: 0 (374) 421 36 88
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücreti: Kişi Başı: 10₺ – Öğrenci: 7,5₺ – Konaklama kişi başı: 35₺
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Sarot Kaplıcası

sarot kaplıcası

Burası Neresi? Bolu’nun sevilen kaplıca tesislerinden birisi de, Mudurnu ilçesinde yer alan Sarot Kaplıcası… İlçenin Taşkesti beldesinde yer alan kaplıca, Ilıca Köyü sınırları içinde bulunuyor. Köy Muhtarlığın işlettiği tesis, 1500 yıl öncede aktif olarak kullanılan oldukça önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. 66 derece sıcaklığındaki suyuyla, acı sular grubu olarak bilinen termal kaplıcada, 2012 yılından itibaren yeni açılmaya başlanan diğer tesisler de oldukça yoğun ilgi görüyor.

  • Adres: Ilıca Köyü, Ilıca Merkez Mevkii, Mudurnu/Bolu
  • Tel: 0546 426 89 56
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 *Tüm hafta açık
  • Yol tarifi al >

7. Karasu Kaplıcaları

karasu kaplıcaları

Burası Neresi? Bolu’nun termal turizmi açısından oldukça önemli bir yer olan Karacasu Kaplıcaları, şehrin en meşhur kaplıcalarından biri. Bolu merkezine de en yakın kaplıcalardan biri olan Karacasu, 5 kilometrelik mesafede yer aldığı için yaz, kış kolayca ulaşabileceğiniz bir noktada. Seben Dağları’nın arasında kalan kaplıca,içme ve banyo kürleri için oldukça elverişli olduğundan, bölgede yer alan birden fazla termal tesisinde, günübirlik ya da konaklamalı olarak vakit geçirebilirsiniz.

  • Adres: Fatih Mahallesi, İzzet Baysal Cd. No: 9/D, 14030 Karacasu/Bolu
  • Yol tarifi al >

8. Pavlu Kaplıcası

Pavlu Kaplıcası

Burası Neresi? Bolu’nun Seben ilçesinde yer alan Pavlu Kaplıcası, Kesenözü Köyü sınırlarında yer alan bir tesisten oluşuyor. İlçe merkezine 14 km uzaklıkta bulunan tesise giden yollar biraz bozuk olsa da, araçla ulaşım sıkıntısı yaşamıyorsunuz. 78 derece su sıcaklığıyla en sıcak sulardan biri olan Pavlu, özellikle de mide ve solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle biliniyor.

Yüzyıllardır çevrede gelenek haline gelen kaplıca ziyaretinin önemli noktalarından biri olan kaplıcayı, günübirlik ziyaret edebilirsiniz. Ancak tesisin pansiyonunda konaklamak isterseniz, pansiyonun çok lüks olmadığını da belirtmemizde fayda var.

  • Adres: Kesenözü köyü, Pavlu termal, 14750 Seben/Bolu
  • Tel: 0 (374) 414 60 64
  • Yol tarifi al >

9. Çatak Kaplıcası

çatak kaplıcası

Burası Neresi? Bolu’nun Göynük ilçesinde yer alan Himmetoğlu Köyü’ndeki meşhur kaplıca, tarihi bilgilere göre Romalılardan beri aktif olarak kullanılıyor. Göynük’ün en güzel vadilerinden birinde yer alan kaplıca, günümüzde Çatak Kaplıcası tesisi olarak hizmet veriyor. Kaplıca ve çevresinde birden fazla tesis yer aldığı için hangi alternatifi seçeceğiniz size kalmış. 32 derecelik kaplıca suyuyla soğuk su katmadan kullanabileceğiniz kaplıcanın, özellikle de romatizma hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

– Müzeler

10. Bolu Müzesi

bolu müzesi

Burası Neresi? Bir şehrin kültürel ve tarihi dokusunu en net hissedebileceğiniz yerlerden birisi olan Bolu Müzesi’de Bolu’nun tarihini gözler önüne seriyor. 1975 yılında şehirde kurulan müze, bölgede yapılan arkeolojik kazı ve tarih araştırmaları sonucunda bulunan eserlerin sergilenmesi için 1981 yılında ziyarete açılmış. Bolu Kültür Merkezi’nin binasında yer alan müze, 15.981 ayrı tarihi parçanın sergilendiği oldukça önemli bir yer.

Neden Gitmeliyim? Arkeolojik ve Etnografik olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan müze, bahçesinde yer alan eski Roma ve Bizans döneminden kalma tarihi sütunlarıyla da dikkat çekiyor. Bolu tarihinden günümüze kadar gelebilmiş M.Ö tarihlerden kalan eserleri görebilmek için, Bolu’da gezilecek yerler listenize bu harika müzeyi eklemeyi unutmayın.

  • Adres: Karamanlı, Stadyum Cd. 14200 Bolu Merkez/Bolu
  • Tel: (0374) 215 39 72
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.30 *Tüm hafta açık
  • Giriş Ücreti: 7 TL
  • Yol tarifi al >

11. Bolu Kent Müzesi

bolu kent müzesi

Burası Neresi? Bolu’nun merkezinde yer alan müze, Kültür Mahallesi’nde bulunuyor. Bolu’nun tarihini yansıtan kültürel ve tarihi objelerin dışında 25 bin 811 arşive ve dijital döküme sahip olan müze, içerisinde oldukça önemli belgelere de ev sahipliği yapıyor. Bolu için oldukça önemli hayırsever isimlerden biri olarak da bilinen İzzet Baysal için de ayrı bir koleksiyon bölümünün bulunduğu Bolu Kent Müzesi’ni, Bolu geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

12. 12 Kasım Deprem Müzesi

12 kasım deprem müzesi

Burası Neresi? Türkiye’nin yaşadığı ve büyük kayıpların yaşandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden hemen sonra Kasım ayında gerçekleşen 7.2 şiddetindeki Düzce-Bolu depremi, Düzce ve Bolu toplamında 710, Bolu merkezinde ise 43 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Toplumu oldukça etkileyen ve uzun yıllardır izlerini halen sürdüren deprem için, Bolu Belediyesi tarafından bir deprem müzesi açılmış. Bolu’nun merkezinde yer alan 12 Kasım Deprem Müzesi, depremde yaşamını yitirenler için kurulmuş.

Neden Gitmeliyim? Deprem sonrasında çekilen fotoğrafların ve videoların sergilendiği 12 Kasım Deprem Müzesi, özellikle de okullar aracılığıyla getirilen öğrencilere gezdiriliyor. Her yıl depremin yıl dönümünde anma törenlerinin de düzenlendiği müzede, depremin yarattığı acı hisleri ve alınması gereken önlemleri inceleyebilirsiniz.

  • AdresUmutkent, Tahir Hitit Sk. 14300 Bolu Merkez
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Kayak Merkezleri

13. Kartalkaya Kayak Merkezi

kartalkaya kayak merkezi

Burası Neresi? Türkiye’de kayak merkezi dendiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Kartalkaya, Bolu’nun çam ormanlarının içerisinde oldukça sevilen bir nokta. Kış turizminin en hareketli geçtiği yerlerden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi, özellikle de hafta sonlarında şehir dışından gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Aralık ve Şubat ayları arasında aktif olarak kayak yapılabilen Kartalkaya, şehir merkezine 38 km mesafede yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Kartalkaya Kayak Merkezi, ziyaretçilerini kışın ağırladığı için, kayak merkezine çıkan yollar da karlı dönemlerde sürekli olarak açık tutuluyor. İstanbul ve Ankara’ya da oldukça yakın olduğu için Bursa’nın Uludağ Kayak Merkezi’nden sonra en sık ziyaret edilen kayak merkezi olarak biliniyor. Büyüklü küçüklü 13 kayak pistinin bulunduğu Kartalkaya ’da, konaklayabilmeniz için pek çok otel imkanı ve alternatifi de mevcut.

14. Esentepe Kayak Merkezi

esentepe kayak merkezi

Burası Neresi? Bolu’nun sevilen bir diğer kayak merkezi de, Gerede ilçesinde bulunan Esentepe Kayak Merkezi. Bir diğer adıyla Arkut Dağı olarak bilinen Esentepe, her yıl kış aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor. Yaz aylarında da çim kayağının yapıldığı alanda, kışın Aralık ve Mart ayları arasında günübirlik ya da konaklamalı misafirler karın keyfini çıkarıyor. Ayrı ayrı kayak pistlerinin yer aldığı alanda, tertemiz havanın ve bembeyaz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

– Parklar

15. Atatürk Orman Parkı

Atatürk Orman Parkı

Burası Neresi? Bolu’da gezilecek yerler listemizdeki duraklardan biri de Atatürk Orman Parkı… Bolu’nun merkezinde bulunan Atatürk Orman Parkı, Bolular ve özellikle de çocuklar için güzel bir dinlence ve eğlence alanıdır. Park içesinde, doğa sporları için uygun alanlar da mevcuttur. Atatürk Orman Parkı, 1 kilometrelik yürüyüş parkuru ve spor aletlerini içeren alanıyla sabah sporu için oldukça idealdir.

Bunun dışında çocuklar için oyun parklarıyla birlikte, restoran ve kafeterya gibi imkanlar da parkta bulunuyor. Şehir merkezindeyseniz söz konusu parka yürüyerek ulaşabilir veya toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Aşağısoku, 14300 Bolu Merkez/Bolu
  • Çalışma saatleri: Haftanın yedi günü, 24 saat boyunca açık.
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Tabiat Parkları

16. Abant Tabiat Parkı

abant tabiat parkı

Burası Neresi? Doğal güzelliklerle çevrili Bolu’nun doğa harikalarını listelediğimiz yazımıza şehrin en bilinen tabiat parklarından, Abant Tabiat Parkı ile başlıyoruz. Şehir merkezine 34 km mesafede yer alan tabiat parkı, Bolu’dan ve şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Abant Dağları’nın üzerinde yer alan doğal gölüyle görenleri büyüleyen gölde, balık tutma keyfine de erişebilirsiniz. Etrafını saran çam ağaçlarıyla doğayla iç içe olma imkanı bulabileceğiniz park, özellikle de haftasonu kalabalık oluyor.

Neden Gitmeliyim? Gölün kenarında yer alan yürüyüş yolunda keyifli bir doğa yürüyüşü ya da bisiklet kiralanan yerlerden bisiklet kiraladıktan sonra bisiklet gezisi yapabilirsiniz. Gölün etrafında güzel bir alabalık ya da sucuk-ekmek yemek isterseniz, tüm bunları yapabileceğiniz kafe ve restoran işletmeleri de mevcut.

Kışın karlar altında ayrı bir güzelliği, bahar aylarında yemyeşil doğasıyla da ayrı bir havası olan parkı, diğer şehirlerden de oldukça kolay ziyaret edebilirsiniz. Sevdiklerinizle ya da kendi başınıza doğayla baş başa vakit geçirebileceğiniz tabiat parkına, Bolu merkezinden kalkan otobüslerle, ya da kendi özel aracınızla ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Abant Yolu, 14800 Örencik, Mudurnu/Bolu
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Şahıs: 7 ₺ – İndirimli: 3,5 ₺ – Bisiklet: 7 ₺ – Motosiklet: 14 ₺ – Otomobil: 21 ₺ – Otobüs: 189 ₺ – Çadır günlük kira bedeli: 40 ₺ – Karavan günlü kira bedeli: 45 ₺ *Eğer aracınızda var ise, ücretler HGS sisteminden kesiliyor
  • Yol tarifi al >

17. Gölcük Tabiat Parkı

gölxük

Burası Neresi? Bolu’nun şehir merkezine 13 km mesafede yer alan Gölcük Tabiat Parkı, şehrin güneyinde yer alan ormanlık alanın içine özel olarak yapılmış suni bir göl. Ancak göl tabiat ile o kadar harika bir uyum yakalamış ki, gölü gördüğünüzde binlerce yıldır burada olduğunu düşünebilirsiniz. 1217 metrelik rakımda yer alan tabiat parkı, etrafında yer alan göknardan, kayın ağacına kadar zengin habitatıyla oldukça bol oksijene sahip. Tertemiz havayı içinize çekerken, doğanın tadını çıkarabilir, gölün etrafında yer alan tesislerde vakit geçirebilirsiniz.

Restorandan, kafe ve mescit gibi imkanların bulunduğu tesiste, parkı ziyaret edenlerin konaklaması için inşa edilen bungalov evler de yer alıyor. Yazın ve kışın her zaman ulaşımın açık olduğu yollarıyla kolayca ulaşabileceğiniz tabiat parkına, kendi aracınızla ya da şehir merkezinden kalkan otobüslerle ulaşabiliyorsunuz. Ancak gölün etrafında yer alan alana araçla girmenize izin olmadığını da belirtmemizde fayda var. Türkiye’nin en güzel göllerinden birine sahip olan Gölcük Tabiat Parkı’nı Bolu’da gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin!

Kaçırmayın! Bolu merkezden Gölcük Tabiat Parkı’na kalkan araçlarla ilgili bilgi almak istiyorsanız, www.boluulasim.com hesabından otobüs güzergahlarına ve sefer saatlerine bakabilirsiniz.

  • Adres: Gölcük Milli Parkı No: 587, 14030 Mesciler/Bolu Merkez/Bolu
  • Tel: 444 2 658
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Şahıs: 5 ₺ – Motosiklet: 10 ₺ – Otomobil: 15 ₺ – Minibüs: 45 ₺ – Küçük Otobüs: 75 ₺ – Büyük Otobüs: 120 ₺
  • Yol tarifi al >

18. Yedigöller Milli Parkı

yedigöller milli parkı

Burası Neresi? Şehir merkezine 42 km mesafede yer alan Yedigöller Milli Parkı, isminden de anlayacağınız gibi kapsadığı alanın içerisinde 7 ayrı gölü barındırıyor. Seringöl, Nazlıgöl, Deringöl, Büyükgöl, Küçükgöl, Sazlıgöl ve İncegöl göllerinin yer aldığı milli park, adeta birer göl cenneti desek yanlış olmaz.

Neden Gitmeliyim? Genellikle kış ve sonbahar aylarında ziyaretin arttığı park, 1965 yılında Milli Park olarak ilan edilmiş. Koruma altına alınan Yedigöller, yüzlerce çeşit hayvan ve bitki türüne de ev sahipliği yapan ülkemiz için oldukça kıymetli bir tabiat alanı. Doğayla baş başa olmayı sevenlerdenseniz, Yedigöller Milli Parkı’na gelerek doğanın kokusuyla harika bir gün geçirebilirsiniz. Genellikle doğa sporları ve kamp ile ilgilenenlerin sık sık geldiği noktalardan biri olan Yedigöller, dilerseniz kamp yapabilmeniz için de oldukça uygun bir ortam sunuyor. Öyle ki Türkiye’de kamp yapılacak en güzel yerlerden biri!

Kendi kamp malzemelerinizi yanınızda getirebileceğiniz gibi, son dakika kalmaya karar verirseniz de çadır kiralama ya da bungalov tutma gibi imkanlarınız bulunuyor. Kışın bembeyaz kar örtüsünün altında, sonbaharda ise turuncu yaprakların benzersiz görüntüsü eşliğinde güzel bir piknik ya da doğa yürüyüşü yapmak isterseniz, Yedigöller Milli Parkı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çadır, karavan ve kır evi fiyat detayları için yedigoller.tabiat.gov.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

19. Sünnet Gölü Tabiat Parkı

sünnet gölü tabiat parkı

Burası Neresi? Bolu’nun meşhur göllerinden biri olan Sünnet Gölü Tabiat Parkı, Bolu’nun Göynük ilçesinde 22 km doğuda yer alıyor. İstanbul ve Ankara’dan da sık sık ziyaretçilerin geldiği tabiat parkına Mudurnu yolu üzerinden giderken, tabelaları takip ettikten sonra kolayca ulaşabiliyorsunuz. Bölgede yer alan Erenler ve Korudağ Tepesi’nin arasında yer alan vadideki göl, heyelan sonucunda oluşmuş.

Çevresinde yer alan derelerden de beslenen göl, 22 metre derinliğe sahip. Gölün içerisinde bulunan çeşitli balıklardan mercan ve alabalıkların sayısının azalmaması için sadece olta ile tutulması serbest bırakılmış. Gölün ortasında yer alan küçük bir adacığın üzerinde ise sesleriyle dahi insana huzur veren kaz ve ördekler bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Mesire alanından, çocuk parkına ve yürüyüş yoluna kadar pek çok etkinlik alternatifinin bulunduğu tabiat parkında, gün batımında ortaya çıkan göl manzarasına da hayran kalacaksınız. Gölcük Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alan küçük bir otelde ise dilerseniz konaklayabilir, ya da güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

20. Karagöl Tabiat Parkı

karagöl tabiat parkı

Burası Neresi? Kıbrısçık Tabiat Parkı olarak da bilinen Karagöl, Bolu’nun şehir merkezine 62 km mesafede yer alıyor. Kıbrısçık ilçesi sınırlarında yer alan park, ilçeden çıktıktan sonra Beypazarı’na giden yolun üzerinde kalıyor. Yemyeşil ormanlık arazinin içerisinde kalan Karagöl, oldukça derin olmasıyla da biliniyor. 1500 metrelik rakımda yer alan parka geldiğinizde keyifli bir doğa yürüyüşü ya da piknik yapabilir, dilerseniz de gölün etrafında yer alan 5 bungalov evden birini kiralayarak konaklayabilirsiniz.

  • Adres: Karagöl mevkii, Kıbrısçık Karaşar Yolu, Bolu
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

21. Aladağ Göksu Tabiat Parkı

aladağ göksu tabiat parkı

Burası Neresi? Bolu’nun en meşhur kamp alanlarından birisi olan Aladağ Göksu Tabiat Parkı, doğa tutkunlarının gözde mekanlarından biri. Ankara’dan da sık sık ziyaretçilerini ağırlayan tabiat parkı, oldukça kolay ulaşılabilir bir noktada yer alıyor. Parka gelmeden önceki son birkaç km hariç asfalt yol olarak yılın her dönemi açık olan parka, tabelaları takip ederek kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Eğer araçla gelmeyecekseniz ise, şehir merkezinden kalkan Seben-Kıbrısçık araçlarına binerek kamp alanına ulaşabiliyorsunuz. 5₺ gibi cüzi bir ücret ödeyerek ulaşabileceğiniz Göksu, izci kampı alanı olarak da biliniyor.

Neden Gitmeliyim? Aladağ Göleti’ni gördüğünüzde hayran kalacağınıza emin olduğumuz tabiat parkında, yayla evlerinin görüntüsüne de bayılacaksınız. Eğer kış aylarında gitmeyi tercih ederseniz, çok soğuk olduğu için yanınızda kalın ve termal kıyafetler getirmenizi öneririz. Kamp için oldukça uygun bir alana sahip olan parkın içerisinde, girişin hemen yan tarafında kafe ve çadır kiralayabileceğiniz tesis de yer alıyor. Her şeyiyle insanı mutlu edecek bu harika noktayı, gezi listenize eklemeyi unutmayın.

22. Sülüklü Göl Tabiat Parkı

sülüklü göl tabiat parkı

Burası Neresi? Bolu merkezine 1 saat mesafede yer alan Mudurnu ilçesindeki Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Tavşansuyu Köyü sınırları içinde bulunuyor. Genellikle günübirlik turlar içinde ziyaret edilen Sülüklü Gölü, eski tarihlerde meydana gelen bir deprem sonucunda oluşmuş. Etrafını saran çam ormanlarıyla tertemiz bir havaya sahip olan Sülüklü Göl, kamp için oldukça uygun bir alan, ancak kamp yapabilmek için izin alma şartı bulunuyor.

Sülüklü Göl ismi ise, yıllar önce belli hastalıkların tedavisinde kullanılan sülüklerin gölde fazla olmasından geliyor. Ancak daha sonraları göle bırakılan balıklar nedeniyle gölde sülük kalmamış. Özellikle de sonbahar aylarında sararan yaprakların göle yansıyan görüntüsüyle eşsiz bir manzaraya sahip olan göl, fotoğraf çekmek için de harika bir nokta. Dolayısıyla Bolu gezilecek yerler denildi mi aklımıza ilk gelecek rotalardan biri de Sülüklü Göl…

23. Beşpınarlar Tabiat Parkı

beşpınarlar tabiat parkı

Burası Neresi? Bolu merkezine en yakın tabiat parklarından biri olan Beşpınarlar Tabiat Parkı, Gölcük Tabiat Parkı’nın hemen arka kısmında, şehre 40 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Araçla kolaylıkla ulaşabileceğiniz park, şehirlilerin özellikle de haftasonu en sık ziyaret ettiği yerlerden. Mesire alanı olarak da bilinen Beşpınarlar, kamp alanıyla da kamp severlerin ilgisini çekiyor. Kamp ve piknik için oldukça keyifli bir nokta olan Beşpınarlar ’da yemek yiyip, bir şeyler içebileceğiniz bir restoran da yer alıyor.

24. Kökez Tabiatı Koruma Alanı

Kökez Tabiatı Koruma Alanı

Burası Neresi? Batı Karadeniz’de, Aladağların Bolu Ovasına bakan kuzey yamacında konumlanan Kökez Tabiat Korum Alanı, oldukça yaşlı Göknar ormanlarına sahip olduğu için “Tabiatı Koruma Alanı” olarak ilan edilmiş ve devlet tarafından koruma kapsamına alınmıştır. Dolayısıyla orman içerisinde ateş yakmak gibi zarar verebilecek her türlü faaliyet kesinlikle yasaktır. 324 hektarlık geniş bir araziye yayılan Kökez’de, Uludağ göknarlarının yanı sıra kayın ve gürgen başta olmak üzere, çilek, fındık ve yabani kiraz gibi ağaç türleri bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Kökez zengin bir ekosisteme sahip, harika bir tabiatla insanları karşılıyor. Burada genellikle kamping, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği ve doğa gözlemciliği gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor. Bolu – Seben devlet karayolunun 18. kilometresinden ayrılan orman yolu takip ederek Kökez Tabiat Koruma Alanı’na ulaşabilirsiniz.

– Göller

25. Çubuk Gölü

çubuk gölü

Burası Neresi? Bolu’nun Göynük ilçesi sınırlarında yer alan Çubuk Gölü, Bolu-Göynük yolu üzerinden 5 km gittiğinizde tabelalarla kolayca bulabileceğiniz bir konumda yer alıyor. 1150 metre rakımda bulunan göl, heyelan ile birlikte oluşmuş. Doğanın sesinin huzurunu dinlemek isteyenler için birebir mekanlardan biri olan Çubuk Gölü’nde, harika bir doğa yürüyüşü yapabilir, gölün çevresinde yer alan dağınık şekildeki değirmenlerde unutamayacağınız fotoğraflar çekilebilirsiniz.

26. Seben Gölü

seben gölü

Burası Neresi? Listemize, şehrin en büyük göllerinden olarak da bilinen, Seben Gölü ile devam ediyoruz. Şehre 32 km mesafede yer alan göl, Abant Gölü’nden tam tamına 7 kat büyük bir göl. Bu kadar büyük ve heybetli bir gölün etrafında dolaşmanın dahi insanı ne kadar rahatlatabileceğini siz de tahmin edebiliyorsunuzdur. 2006 yılında yapay olarak inşa edilen göl, turizme kazandırıldığı günden beri oldukça yoğun ilgi görüyor. Yakınında yer alan tarihi Seben Mağaraları ve kaya evleri nedeniyle de sık sık ziyaret edilen gölde, sevdiklerinizle piknik yapabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

27. Yeniçağa Gölü

yeniçağa gölü

Burası Neresi? Çanak gölü olarak da bilinen Yeniçağa Gölü, Ankara-Bolu otoyolu üzerinde yer alan Yeniçağa ilçesinde bulunuyor. Etrafında çok fazla etkinlik yapabileceğiniz peyzaj düzenlemesi olmasa da, balık tutup, doğa yürüyüşü yapabilmeniz için oldukça elverişli bir ortam sunuyor. Yüzlerce çeşit kuş ve balık türlerine ev sahipliği yapan Yeniçağa Gölü, kuş gözlem noktasıyla da yaban hayatı tutkunlarının gözdesi. Bolu merkezine yarım saat kadar yakın bir mesafede yer alan gölü, canlı türlerinin sunduğu ilginç görüntüleri seyretmek için dahi ziyaret edebilirsiniz.

28. Mudurnu Karamurat Gölü

mudurnu karamurat gölü

Burası Neresi? Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan Karamurat Köyü sınırları içindeki göl, eşsiz güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Etrafı dağlarla çevrelenmiş, adeta doğanın sakladığı güzelliklerden biri olan Karamurat, sit alanı olarak koruma altına alınmış. İnsan eli değmemiş doğasıyla, doğayla baş başa kalmak isteyenler için harika bir imkan sunan göl, Akyazı Köyü’nede oldukça yakın. Mudurnu köylerini gezdiğiniz gezi rotanıza, meşhur Karamurat Gölü’nü de eklemeyi unutmayın.

– Şelaleler

29. Köroğlu Şelalesi

köroğlu şelalesi

Burası Neresi? Köroğlu Şelalesi, Bolu’ya 40 dakikalık mesafede bulunan Dörtdivan ilçesinde bulunuyor. İlçenin merkezine 30 km mesafedeki şelale, yemyeşil doğanın içinde, cennetten bir parça gibi görenleri büyülüyor. Suyun basamak basamak indiği, dinlendirici sesiyle huzur bulmak isteyenlerin ziyaret ettiği şelaleye, biraz zorlayıcı bir yola sahip olduğu için, şehir araçlarından ziyade arazi araçlarıyla ulaşmak daha uygun. Kışın şelaleye giden yollar kapalı olduğu için, yazın ya da bahar aylarında ziyaret etmenizi öneririz.

– Yaylalar

30. Aladağ Yaylaları

aladağ yaylaları

Burası Neresi? Her bir noktası özenle çizilmiş tablodan bir kareymiş gibi hissettiren Bolu, birbirinden güzel yaylalarıyla da görenleri kendine hayran bırakıyor. Şehir merkezinin 30 km güneyinde yer alan yayla, kamp ve piknikçilerin en sevdiği yerlerden. Yemyeşil düzlük arazisiyle dikkat çeken yayla, trekking ve bisiklet turları içinde oldukça uygun.

İçerisinde Aladağ Orman İşletme Tesislerinin ve izcilik kampının yer aldığı yaylada, doğa sporu merkezi de bulunuyor. Kışın karlar altında ayrı, yazın yemyeşil görüntüsüyle apayrı bir güzellik sunan yaylada, size de doğanın tadını çıkartmak düşüyor.

31. At Yaylası

at yaylası

Burası Neresi? Bolu’nun şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan At Yaylası, bölgenin en doğal yaylalarından birisi. Son dönemlerde daha da bilindik bir hale gelen yayla, arazide gezen özgür yılkı atları nedeniyle bu ismi almış. İçerisinde yer alan küçük bir gölet ve deresiyle de ilgi gören yaylanın, atları dışında en meşhur şeyi ise kirazları. Dalından koparıp yiyebileceğiniz kirazlarla birlikte, yemyeşil yaylada gezen yılkı atlarını izlerken, kendinizi bir film sahnesinin içinde hissedebilirsiniz.

32. Sarıalan Yaylası

sarıalan yaylası

Burası Neresi? Kartalkaya yolu üzerinde, Bolu’nun merkezine 20 km mesafede yer alan Sarıalan Yaylası, 14 ayrı yayladan oluşan bir yaylalar grubu desek daha doğru olur. Her biri birbirinden güzel doğal manzaralara sahip olan yaylalar, hafta sonlarında piknik ve trekking gibi doğa sporları için ziyaret ediliyor. Yaylalardan biri olan Saraycık Yaylası’nın içindeki minik gölet çevresinde balık tutup, piknik yapan aileleri görebileceğiniz yaylada, dilerseniz konaklayabileceğiniz beş ayrı otel tesisi de yer alıyor.

33. Kızık Yaylası

kızık yaylası

Burası Neresi? Bolu’nun Seben yolu üzerinde yer alan meşhur yaylalarından Kızık Yaylası, şehir merkezine 25 km mesafede yer alıyor. Ahşap mimariye sahip yöresel yayla evleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken yayla, çam ağaçlarıyla ne kadar harika evler yapılabildiğini de ortaya koyuyor. Dokunulmamış doğasıyla şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için en güzel noktalardan biri olan Kızık Yaylası’nda kamp ve piknik yapabilir, dilerseniz Seben Derneği’nin kurduğu doğayla iç içe olan butik otelde konaklayarak yaylada sakin bir tatil de yapabilirsiniz.

34. Gerede Yaylaları

gerede yaylaları

Burası Neresi? Bolu’nun sevilen yaylalarından bir diğeri de, Gerede ilçesi sınırlarında yer alan Gerede Yaylaları. İçinde büyüklü küçüklü bir çok yaylanın yer aldığı Gerede Yaylaları, Zorpan, Haşat, Yünlü ve Doğu Yaylaları olarak ayrılıyor. 1200 ve 1500 metrelik rakımda yer alan yaylalar, doğal güzellikleriyle doğa sporları ve kamp için oldukça uygun. Ancak kamp yapmayı düşünenlerdenseniz, zorlu iklim koşulları nedeniyle bahar aylarını tercih etmenizi öneririz.

35. Kıbrısçık Yaylaları

kıbrısçık yaylaları

Burası Neresi? Köroğlu Dağlarında yer alan yaylalar, yamaçlardaki düzlük bir alan üzerinde bulunuyorlar. Yaylalar arasında en bilinen ve ziyaret edilenlerinin başında ise Belen ve Karaköy yaylası geliyor. Daha yüksek noktalarda yer alan manzaraları ve bol oksijene doyabileceğiniz yaylaları da gezmek isterseniz, 1825 metre rakımda yer alan Devevira ve Tenbel Yaylaları’nı da ziyaret etmeyi unutmayın.

36. Göynük Yaylaları

göynük yaylaları

Burası Neresi? Bolu’nun doğa harikası yaylalarından biri olan Göynük Yaylaları, Çubuk Yaylası ve Karacebey gibi yaylalarıyla ön plana çıkıyor. Kaşıkçı Yaylası ve Değirmenözü Yaylası’nı da sınırları içinde barındıran Göynük, 1500 metrelik rakımlara ulaşan yüksek yaylalarıyla, doğanın tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Genellikle hayvancılık yapılan yaylalarda, trekking yapabilir, koyunların yaylada gezerken ki güzelliğini seyredebilirsiniz.

37. Mudurnu Yaylaları

mudurnu yaylaları

Burası Neresi? Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan yaylalar, genellikle Abant Gölü ve çevresinde bulunuyor. Kamp tutkunlarının ve doğaseverlerin ilgisini çeken yaylalardan en bilinenleri ise, Pürenli ve Balıklı Yaylası. Sinekli Yaylası’ndan, Hera ve Ilıca Yaylası’na kadar pek çok doğa harikası yaylaya sahip olan Mudurnu Yaylalarını günübirlik ziyaret ederek piknik ya da doğa yürüyüşü yapabilir, ya da yanınıza kamp malzemelerinizi alarak güzel bir kamp yapabilirsiniz.

38. Mengen Yaylaları

mengen yaylaları

Burası Neresi? Bolu’nun şehir merkezine 1 saatlik mesafede bulunan Mengen ilçesi, birbirinden güzel yaylalarıyla dikkat çekiyor. Doğa tutkunlarının yılın her döneminde 10’a yakın yaylasıyla ziyaretçilerin ilgisini gören Mengen’de en bilinen yaylaların başında Ağalar Yaylası ve Sırıklı Yaylası yer alıyor.

Çam ağaçları ve yemyeşil çimlerin arasında gezen küçük ve büyükbaş hayvanların sesi ile doğanın tadını çıkarabileceğiniz Mengen’de ziyaret edebileceğiniz diğer yaylalar ise; Akçakoca Yaylası, Aktepe Yaylası, Avşar Yaylası, Civcivler Yaylası, Çukur Yayla, Elemen Yaylası ve Göl Yaylası olarak karşımıza çıkıyor.

39. Seben Yaylaları

seben yaylaları

Burası Neresi? Şehrin meşhur yaylalarından birisi de, şehir merkezine 55 km uzaklıkta bulunan, Seben Gölü etrafındaki Seben Yaylaları. Kiraz Dağı çevresinde yer alan yaylalar, 1400 metrelik rakımıyla, temiz havaya doymak isteyenler için iyi bir alternatif. Taşlıyayla, Gerenözü ve listemizde de bahsettiğimiz Kızık Yaylası ile bilinen Seben, Taşlıyayla Yaylası’nın bulunduğu alandaki yapay göletiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Pek çok tesisin yer aldığı noktada vakit geçirebileceğiniz oldukça güzel bir alan mevcut. Sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek isterseniz, Seben Yaylaları’nı ziyaret edebilirsiniz.

40. Pürenli Yaylası

pürenli yaylası

Burası Neresi? Bolu’da gezilecek yerler listemizde sıradaki durağımız: Pürenli Yaylası… Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan Pürenli Yaylası, Teşkesti Köyü sınırlarında yer alıyor. Düzce’ye de 28 km gibi kısa bir mesafede yer aldığı için şehir dışından da sık ziyaretçi alan yayla, özellikle bahar aylarında kalabalık oluyor. Pürenleriyle meşhur olduğu için Pürenli ismini alan yayla, kamp kurmak için de oldukça elverişli bir ortama sahip. 1400 metrelik rakımıyla doğanın kokusunu içine çekebileceğiniz Pürenli’ye Gölyaka ve Mudurnu tarafında yer alan iki ayrı yoldan ulaşabilirsiniz.

– Travertenler

41. Akkaya Travertenleri

akkaya travertenleri

Burası Neresi? Türkiye’nin en bilinen travertenleri Pamukkale’de olsa da, Bolu’nun şehir merkezine 10 km mesafede yer alan Akkaya Travertenleri de ülkenin meşhur travertenlerinden biri. Doğal maden suyu olarak oluşan travertenler, dünyanın en yumuşak içimli sodası olma özelliği de taşıyor. Doğal şekilde oluşan havuzlar yüzme imkanının da bulunduğu alanda, çeşmeden akan doğal maden suyunu da içebiliyorsunuz. Yemyeşil bir ormanın içerisinde yer alan travertenler, buz mavisi ve beyaz renkleriyle adeta birer tabloyu anımsatıyor.

  • Adres: Mudurnu – Çepni Köyü Yolu, 14803 Bolu Merkez/Bolu
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş Ücreti: Kişi başı: 5 ₺ – Otomobil: 15 ₺ – Havuz Giriş Ücreti: 15 ₺ / 12 yaş ve altı çocuklar için havuz ücretsiz.
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

Köklü ve zengin bir tarihe sahip olan Bolu’nun turizm açısından her biri oldukça değerli olan tarihi yerleri hakkında en doğru ve en faydalı bilgiye ulaşmak için tıklayın: Bolu’nun Tarihi Yerleri | 28 Tarihi Yapı

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

– Eğlence Parkları

42. Bolu Masal Park

bolu masal park

Burası Neresi? Bolu Belediye’si tarafından hazırlanan projenin 2018 yılında hayata geçirilmesiyle ziyarete açılan park, çizgi film karakterleri ve masal kahramanlarının heykelleriyle görenleri mutlu ediyor. Oldukça renkli görüntülere ve eğlence alternatiflerine imkan sunan Masal Park’ta, Taş Devri karakterlerinden, Pamuk Prenses’e kadar pek çok kahraman yer alıyor.

İçerisinde yer alan Nuh’un Gemisiyle de dikkat çeken park, özel olarak düzenlenmiş yürüyüş ve bisiklet yoluna da sahip. Çocuklarınız parkın tadını çıkarırken, siz de parkın içinde yer alan kafede güzel bir kahve içebilir, günün tadını çıkarabilirsiniz. Dolayısıyla bu harika parkı Bolu’da çocukla gezilecek yerlerden biri olarak aklınızda bulundurabilirsiniz.

  • Adres: Kılıçarslan Mahallesi, Bolu Merkez / Bolu
  • Tel: 0 (544) 404 24 14
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 09.00 – 00.00 / Cumartesi ve Pazar: 09.30 – 00.00
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Lunaparklar

43. Bolu Lunapark

bolu lunapark

Burası Neresi? Şehirde sevdiklerinizle eğlenebileceğiniz yerlerin başında da hiç şüphesiz lunaparklar geliyor. Bolu’nun merkezinde yer alan meşhur Bolu Lunapark’ı, özellikle de bayram gibi özel günlerde çocuklu aileler ve gençler tarafından en sık ziyaret edilen yerlerden. Bolu’nun merkezinde yer alan Lunapark’ta küçük çocuklardan, büyüklere kadar herkesin binebileceği oyuncaklar bulunuyor.

  • Adres: Karaçayır, Ali Rıza Tekemen Cd. No: 76, 14200 Bolu Merkez/Bolu
  • Yol tarifi al >

*Yakınında Gezilecek Yerler

– Turistik Yerler

44. Safranbolu

safranbolu

Burası Neresi? Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Safranbolu, Batı Karadeniz’in Karabük şehrine bağlı turistik bir ilçedir. Safranbolu’nun turizm açısından bu denli popüler olmasının sebebi ise klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan konaklarıyla, tarihi dokusunu hiç kaybetmeden sürdürmesidir. Tarihi Safranbolu evleri, Karabük şehir merkezinin 8 kilometre kuzeyinde yer almaktadır.

Harika bir panoramik manzaraya sahip olan ilçe, adını, topraklarında yetişen ve nadir bir bitki türü olan ”Safran”dan almıştır. Bolu’ya yakın turistik yerler denildiğinde ilk sıralarda yerini alan Safranbolu, Bartın ve Kastamonu illeriyle de sınır komşusudur. Bolu’nun yaklaşık 147 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Safranbolu’ya ortalama 1,5 – 2 saatte ulaşılabilmektedir.

Neden Gitmeliyim? 1994 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları listesindeki yerini koruyan Tarihi Safranbolu Evleri, Roma İmparatorluğu’nda ”Paflagonya” olarak adlandırılan bölgede yer alması açısından da oldukça değerlidir. Zira konumu sayesinde çok eski çağlardan itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu durum ilçeyi arkeolojik açıdan zengin bir turizm merkezi haline getirmiştir. Bunun bir diğer sebebi ise 17.yüzyılda önemli ulaşım yollarından biri olan İstanbul – Sinop arasındaki yol üzerinde bulunuyor olmasıdır.

Anadolu’daki modern kentleşme akımından etkilenmeyen ve eski mimari yapısını korumayı başaran Safranbolu’da, başta ahşap konaklar olmak üzere; cami, han, hamam, çeşme, türbe ve lonca çarşıları gibi birçok tarihi yapı bulunuyor. Tarihi Safranbolu Evleri genel anlamda, iki veya üç katlı yarı ahşap, üç odalı Pontian Yunan stilinde depreme dayanıklı yapılardan oluşuyor. İlçede bulunan İncekaya Su Kemeri, Saat Kulesi, Eski Hükümet Konağı, Cinci Hanı ve Hamamı, Köprülü Mehmet Paşa Camii ve İzzet Mehmet Paşa Camii gibi önemli yapılar bu mimarinin en güzel örneklerinden birkaçını oluşturuyor.

Kaçırmayın! Safranbolu’ya gitmişken görmenizi önereceğim diğer turistik noktalar ‘‘Tokatlı Kanyonu, Kent Tarihi Müzesi, Kristal Teras ve Bulak Mencilis Mağarası’’ şeklinde sıralanabilir.

45. Beypazarı

Beypazarı

Burası Neresi? Beypazarı da tıpkı Safranbolu gibi tarihi konaklarıyla meşhur bir ilçedir. Ankara’ya bağlı turistik bir ilçe olan Beypazarı, Ankara il merkezinin 98 kilometre batısında bulunmaktadır. Bolu’ya da oldukça yakın olan Beypazarı’na ortalama 2 saatte (157 km) ulaşılabilmektedir. Beypazarı’nın geleneksel evleri, yine Osmanlı’nın klasik kent mimarisini yansıtması bakımından önemlidir.

Genellikle iki veya üç katlı konak şeklinde düzenlenmiş olan cumbalı ve kuşganalı beyaz evlerin ön kısmı hayat adı verilen özel bir bölümle donatılmıştır. Beypazarı konaklarını korumak adına, birçoğu restoranlara, pansiyonlara, yöresel gıda ürünlerinin satıldığı mağazalara ve el işçiliği alanında önem taşıyan Beypazarı gümüşçülerine dönüştürülmüştür.

Neden Gitmeliyim? Anadolu şehir mimarisi geleneğini yakından teneffüs etme şansı elde edebileceğiniz Beypazarı’nı Bolu’ya yakın gezilecek yerler listesine sizler de mutlaka eklemelisiniz. Beypazarı’nın bu denli önemli tarihi yapılara sahip olmasının nedeni, Osmanlı Dönemi’nde tımarlı sipahi merkezlerinden biri olmasıdır. Ticari ve ekonomik yönden oldukça hareketli bir yapıya sahip olan ilçe bu özelliğinden dolayı Bey-Pazarı adını almıştır.

Dolayısıyla Beypazarı sokaklarında dolaştıkça nostaljik bir atmosferle adeta bir zaman yolculuğuna çıkacaksınız. Gelmişken gümüşü, yıllardır bakırı, demiri, deriyi, ipeği işleyen ve el sanatları alanında oldukça gelişmiş olan Beypazarı’nın yöresel el emeği ürünlerine bir göz gezdirmenizi, kendinize ve sevdiklerinize Beypazarı’na ait güzel bir hediye alabilirsiniz.

Kaçırmayın! Ankara’nın turistik noktalarından biri olan Beypazarı’na gelmişken görmek isteyeceğinizi düşündüğüm başka turistik yerler de var! Başta İnözü Vadisi olmak üzere; Tekke Yaylası, Beypazarı Yaşayan Müze, Beypazarı Kent Tarihi Müzesi ve Alaaddin Sokak’’ gibi yerleri mutlaka ziyaret edin.

46. Cumalıkızık

Cumalıkızık, Bursa

Burası Neresi? Uludağ’ın kuzey eteklerinde, Yıldırım ilçesinde yer alan Cumalıkızık, Bursa’nın köyleri arasında muhtemelen en dikkat çekici olanıdır. Cumalıkızık, yine Uludağ’ın eteklerinde çok eski dönemlerde kurulmuş ve kültürel anlamda hala yaşamaya devam eden beş kızık köyünden biridir.

2000 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine dahil edilen Cumalıkızık, 2014 yılında Dünya Miraslarının resmi listesine girmeye hak kazanmış ve tescillenmiştir. Onca yıla rağmen tarihi dokusunu kaybetmeden varlığını sürdürmeyi başaran bu şirin köy, Bolu’ya da oldukça yakındır. Bolu ile arasında yaklaşık 303 kilometre mesafe bulunan Cumalıkızık’a, ortalama 3 ila 3,5 saate ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Kuruluş tarihi 1300’lü yıllara kadar dayanan Cumalıkızık, Osmanlı erken döneminin kırsal kesim sivil mimari örneklerini yansıtan tarihi evleriyle meşhurdur. Köyün, eskiden diğer kızık köylerindeki yaşayanların Cuma namazı için toplandığı yer olduğu için Cumalıkızık adını aldığı söylenir. Bir diğer söylentiye göre Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Bey’in köyü bir Cuma günü kurduğu için köye Cumalıkızık denmiştir.

Cumalıkızık’ın tarihini ve yöresini yakından tanımanız için köyün tam merkezinde Cumalıkızık Etnografya Müzesi bulunmaktadır. Bursa’nın genelinde de ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olan bu müzeye mutlaka uğramalısınız. Sonrasında, beyaz, sarı, mavi ve mor renkli tarihi ahşap ve taş konakların oluşturduğu ahenkli sokakları dolaşarak harika bir gün geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Cumalıkızık gezinizi sabah saatlerinde başlatmalısınız. Neden mi? Çünkü bu şirin köyde hizmet veren küçük restoranlarda mükellef bir köy kahvaltısını kaçırmak istemezsiniz. Zira Bursa’nın kahvaltı mekanları arasında en otantik kahvaltı restoranlarını Cumalıkızık’ta bulacaksınız.

Bunları Biliyor muydunuz? Güzelliğine hayran kalacağınız bu Cumalıkızık’ın, başrolünde Emrah’ın yer aldığı Kınalı Kar ve Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin anlatıldığı Kurtuluş gibi televizyon dizilerine sahne olduğunu biliyor muydunuz?

47. Amasra

Amasra

Burası Neresi? Osmanlı Devleti’nin en büyük padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in ”Çeşm-i Cihan” yani ”Dünyanın Gözü” olarak adlandırdığı ve çok beğendiği Amasra, Batı Karadeniz’in Bartın şehrine bağlı turistik bir ilçedir. Amasra, denize uzanmış iki burun ve karayla bağlantılı bağımsız adalardan oluşan muazzam bir tabiata sahiptir. 3 bin yıllık geçmişe sahip olan ilçe, doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi değerleriyle de öne çıkmaktadır.

Konum itibariyle kolay ulaşılabilir lokasyonda yer alan ilçeye, Ankara, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli gibi birçok ilden rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Bolu’ya da oldukça yakın olan ve şehrin 194 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Amasra’ya, ortalama 2,5 – 3 saatte ulaşmak mümkün. Dolayısıyla bu şirin ve bir o kadar güzel ilçeyi Bolu’ya yakın gezilecek yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Neden Gitmeliyim? Amasra kültürel turizm açısından, Türkiye’nin en beğenilen ve en çok ziyaret edilen ilçelerinden biridir. Zira Batı Karadeniz’de denize girip, güneşlenebilecek yegane plajlara ve kumsallara da sahiptir. Bu açıdan hem bir sayfiye noktası hem de doğal bir turizm merkezi niteliği taşımaktadır. Bunun yanı sıra Amasra’da görülmesi gereken birçok yer vardır.

Başta Amasra Kalesi olmak üzere; Kemere Köprüsü, Direkli Kaya, Lütfiye, Galla Pazarı, Küçük Liman Plajı, Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı ve Büyük Liman Plajı gibi popüler yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Amasra’da konaklamak için otel, pansiyon, apart otel ve kamping alanları gibi hizmet mercilerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Buralara kadar gelmişken Amasra’nın ve dolayısıyla Bartın’ın yöresel lezzetlerinin tadına bakmayı unutmayın!

48. Maşukiye

maşukiye

Burası Neresi? Maşukiye, Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalledir. Turizm anlamında son yılların gözde noktalarından biri olan Maşukiye, Bursa, Ankara ve İstanbul’a yakın olması hasebiyle yıl içerisinde, özellikle hafta sonları müthiş bir kalabalığı karşılamaktadır. Kuş cıvıltılarının ve şelale sesinin birbirine karışıp muazzam bir ahenk yarattığı bu belde, Bolu’ya da oldukça yakındır. Bolu’nun 146 kilometre batısında yer alan Maşukiye’ye ortalama 1,5 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle hafta sonu kahvaltısı için biçilmiş kaftan olan Maşukiye’de dere boyunca sıralanan bir dizi restoran köy kahvaltısı servisiyle oldukça beğeniliyor. Gel gelelim bu şirin beldenin doğası, yemyeşil tabiatı ve gürül gürül akan suları, Rize’nin meşhur yaylalarını aratmıyor. Maşukiye’nin ahşap evleri, salıncakları, karlı tepeleri ve yemyeşil yaylaları güzel bir hafta sonu için fazlasıyla yeterli oluyor.

Maşukiye’ye gelmişken, Soğucak Yaylası, Çiğdem Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Dikmen Yaylası, Kuzu Yaylası, Kartepe, İnönü Yaylası ve tabi ki Maşukiye Şelalesi’ni kesinlikle yakından görmelisiniz. Bunun dışında Alabalık Vadisi’nde ve buradaki piknik alanlarında doğa ile baş başa dinlenip, huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Gelmişken paintball, At biniciliği, trekking ve ATV safarisi gibi eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz.

Kaçırmayın! Yukarıda da belirttiğim gibi Maşukiye’de kahvaltının tadı ve verdiği keyif gerçekten bambaşka oluyor. Öyle ki İstanbul’dan kaçıp doğaya sığınmak isteyen birçok kişi bu şirin beldeye akın ediyor. Lakin gelmişken akşam yemeğini de es geçmeyip, ”Kiremitte Balık”ın tadına bakmanızı öneriyorum.

Bunları Biliyor muydunuz? Cumhuriyet döneminin ilk kadın belediye başkanı ve ilk kadın subayı Maşukiye’den çıkmıştır.

49. Sapanca Gölü

Sapanca

Burası Neresi? Sapanca Gölü, Kocaeli’nin İzmit ilçesi ile Sakarya’nın merkezi ilçesi olan Adapazarı sınırında yer alan doğa harikası bir göldür. Türkiye’nin en güzel göllerinden biri olan Sapanca, yaklaşık 46,9 kilometrelik geniş bir alana yayılmaktadır. Göl çevresinde turizmi geliştirmek adına bir takım restoranlar, kafeler, konaklama tesisleri ve ekstrem spor alanları hizmet veriyor.

Sapanca gölü İstanbul ile Sakarya’yı birbirine bağlayan ana yol üzerinde bulunduğu ve de birçok şehre yakın bir konumda olduğu için kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip. Dolayısıyla, özellikle hafta sonları büyük şehirlerde yaşayan insanların doğaya kaçış noktalarından biri oluyor. Bolu’ya oldukça yakın olan Sapanca ile Bolu il merkezi arasında yalnızca 132 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1,5 saat sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Yemyeşil ormanlarla donatılmış olan Sapanca Gölü, gerçekten de harika bir manzaraya sahip. Bu manzaranın tadını çıkarmak, göl ve çevresinde dolaşmak için ATV, bisiklet turlarına katılabilir, göl üzerinde sal turuna çıkabilir veya doğa içinde keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Sapanca Gölü etrafında bulunan restoranlarda, göl manzarası eşliğinde dillere destan köy kahvaltısı ile güne başlayabilirsiniz.

Bunun dışında gelmişken Sapanca’nın diğer turistik yerlerini de ziyaret edebilirsiniz. Başta Kırkpınar olmak üzere; Rüstempaşa Camii, Vecihi Kapısı, Camii Cedid, Hasan Fehmi Paşa Camii, Bizans Kalıntıları, Rahime Sultan Camii gibi noktaları mutlaka yakından görmelisiniz. Ayrıca Sapanca’daki kahvaltınızı dilerseniz Natürköy’de gerçekleştirebilirsiniz. Gelmişken yalnızca 10-15 dakika mesafede bulunan Maşukiye’ye ve de Kartepe’ye uğramayı unutmayın!

50. Nallıhan Kuş Cenneti

Nallıhan Kuş Cenneti

Burası Neresi? Ankara’da Davutoğlan Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Nallıhan Kuş Cenneti, Türkiye’deki 70 kuş cennetinden biridir. Nallıhan Kuş Cenneti’nde şimdiye kadar 200’den fazla kuş türü tespit edilmiş ve 1994 yılında Milli Parklar, Av ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştır.

Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği yerde oluşmuş yapay bir sulak alan Nallıhan Kuş Cenneti, aynı zamanda tarihi İpek Yolu’nun üzerinde yer almaktadır. Dolayısıyla ulaşım açısından kolay bulunabilir bir lokasyona sahiptir. Bolu’ya da oldukça yakın bir konumda yer alan kuş cenneti ile Bolu şehir merkezi arasında 125 kilometre mesafe bulunup; yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Aladağ Çayı ve çayın baraja döküldüğü yerde oluşan söğütlükler, ılgınlar ve sazlıklar sayesinde birçok kuşa yaşam alanı olan Nallıhan, kış mevsiminde de binlerce su kuşu yaşamaktadır. Şahin, doğan, turna, keklik, çulluk, kartal, Mısır akbabası, alacabalıkçıl, bıldırcın, kaz, sutavuğu, kaşıkçı, karabatak, yeşilbaş ve kılkuyruk gibi kuş türlerinin geçiş güzergahlarından ve kışlık / yazlık alanlarından biri olan Nallıhan Kuş Cenneti’nde hemen hemen 50 bini aşkın kuş görülebiliyor.

Bunun yanı sıra Nallıhan’ın manzarası ayrı bir güzellik kaynağı. Zira rengarenk dağ katmanlarıyla muazzam bir görüntüye sahip olan bu alan gören herkesi büyülüyor. Zira görselden de bu manzaranın ne denli harika olduğu net bir şekilde anlaşılıyordur.

Kaçırmayın! Doğayla iç içe bir gün geçirmek için Nallıhan Kuş Cenneti’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Burada dilerseniz tekne turu, bisiklet turu veya trekking turu gibi aktivitelere katılabilir; gözlem kulesinden kuşları seyredebilirsiniz. Bunun için yanınızda dürbün bulundurmanızda fayda var.

  • Adres: Davutoğlan, Ankara Nallıhan Yolu, 06920 Nallıhan/Ankara
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

51. Ballıkayalar Tabiat Parkı

Kökez Tabiatı Koruma Alanı

Burası Neresi? İstanbul’un dibinde Kocaeli il sınırları içerisinde bulunan doğa harikası Ballıkayalar Tabiat Parkı, ilginçtir ki Gebze Sanayi Bölgesi’nin hemen arkasından başlayan geniş bir alanda yer alıyor. 1995’li yıllardan itibaren devlet tarafından koruma altına alınan tabiat parkı içerisinde 2 kilometre uzunluğunda 200 milyon yıllık bir geçmişe sahip olan bir kanyon yer alıyor. Ballıkayalar Kanyonu, trekking gibi doğa sporları ve doğa yürüyüşü turları için sıklıkla tercih ediliyor.

Zira hem şehre bu denli yakın olması hem de şehirle alakasız bir şekilde yemyeşil ve el değmemiş bir tabiata sahip olması açısından oldukça ideal bir rota oluyor. Bolu’nun 207 kilometre batısında yer alan Ballıkayalar’a aşağı yukarı 2 – 2,5 saatte ulaşmak mümkün.

Neden Gitmeliyim? Onlarca memeli hayvan türünü, yüzlerce bitki türünü, 50’ye yakın kelebek türünü ve yaklaşık 110 ayrı kuş türünü içerisinde barındıran Ballıkayalar Tabiat Parkı, oldukça zengin bir ekosisteme sahip. Mesela Türkiye’de 170 farklı orkide türü mevcut ve bunun 20 türü yalnızca Ballıkayalar’da yetişiyor. Ayrıca nadir görülen Su Samuru da yine park içerisinde bulunan farklı hayvan türlerinden biri. Bunun yanı sıra Ballıkayalar’da kamp, trekking, doğa gözlemciliği, kaya tırmanışı, piknik, dağ bisikleti ve yaban hayatı gözlemciliği gibi aktiviteler gerçekleştirilebiliyor.

Velhasıl maceraperest doğa severler için burası gerçek anlamda bir cennet! Sizler de hafta sonu keyifli, dolu dolu, doğa il iç içe bir gün geçirmek, kamp kurup konaklamak isterseniz Bolu’ya oldukça yakın bir mesafede yer alan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Üstelik araçsız, yani yaya olarak gelirseniz parka ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

  • Adres: Ballıkayalar Tabiat Parkı, Tavşanlı, Barış Cd. 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Araçla giriş 10 TL / Kamp ücreti 20 TL / Araçsız/Yaya giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

52. Bozcaarmut Göleti

bozcaarmut göleti

Burası Neresi? Bozcaarmut Göleti, Bilecik’in Bozüyük mevkiinde, aynı isimli Bozcaarmut Köyü’nde yer alan bir doğa harikasıdır. Son yıllarda popülaritesi daha da artan Bozcaarmut, Artvin’in meşhur yerlerinden biri olan Karagöl’ü, aratmayan bir manzaraya sahip. Konum olarak kolay ulaşılabilir lokasyonda yer alan gölet, İstanbul, Bursa ve Eskişehir gibi büyük şehirlerde yaşayan insanların gözde kaçış noktalarından biri. Bolu’ya da oldukça yakın olan Bozcaarmut Göleti ile Bolu şehir merkezi arasında yalnızca 260 kilometre mesafe bulunuyor. Yolculuk ise aşağı yukarı 3,5 saat sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Kamp gibi aktivitelerden hoşlanıyorsanız, Bozcaarmut tam da size göre! Zira göl manzarası eşliğinde, yemyeşil tabiatın içinde kamp kurmayı kim istemez ki? Üstelik göl çevresinde bulunan çeşmeler sayesinde su sıkıntısı da çekilmiyor. Lakin sakinlik sizin için önemliyse hafta sonlarını veya tatil günlerini tercih etmemelisiniz. Zira böyle günlerde oldukça kalabalık oluyor. Kamping için uygun alanlar genellikle göl çevresinde bulunuyor.

Bozcaarmut’ta kampın dışında trekking parkurları, doğa yürüyüşü – bisiklet parkurları ve piknik alanları da yer alıyor. Alan içerisinde WC imkanı mevcut olmakla birlikte yakınlarda bir market bulunmuyor. Dolayısıyla gelmeden evvel market alışverişinizi yapmış olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra balıkçılık tutkunları için söylemek gerekirse; Bozcaarmut Göleti’nde olta balıkçılığına izin veriliyor. Gelmişken doğa gözlemciliği ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler de göl ve çevresinde gerçekleştirilebilir.

  • Adres: Bozcaarmut Göleti, 11802 Bozcaarmut Köyü, Pazaryeri/Bilecik
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretleri: Kişi: 5 TL / Kamp: 10 TL
  • Yol tarifi al >

53. Küre Dağları Milli Parkı (Horma Kanyonu)

Küre Dağları Milli Park (Horma Kanyonu)

Burası Neresi? Karadeniz’in batı cihetinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı, Kastamonu ve Bartın şehir sınırları içerisinde konumlanıyor. 1999 tarihinde devlet tarafında koruma altına alınıp, milli park ilan edilen Küre Dağları, 13 bin hektarlık geniş bir araziden oluşuyor. Bölge içerisinde bulunan küçük yerleşimlerde, tahmini olarak 20 bin kişi ikamet ediyor. Bolu’ya oldukça yakın olan Küre Dağları Milli Parkı, Bolu’ya yakın gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli. Zira Bolu şehir merkezinin 221 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Küre Dağları Milli Parkı’na ortalama 3 saatlik bir yolculuk sonrası kolayca ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Küre Dağları Milli Parkı, şehirden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenler için oldukça ideal bir tabiat parkı! Türkiye’deki 41 milli parktan biri olan Küre Dağları; kanyonları, şelaleleri ve mağaralarıyla gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Park içinde, Horma Kanyonu, Çatak kanyonu, Aydos kanyonu, Ilıca Şelalesi ve Valla Kanyonu gibi doğa harikası bir dizi özel oluşum yer alıyor. Küre Dağları Milli Parkı’nın en göze çarpan yeri şüphesiz Horma Kanyonu’dur.

Horma Kanyonu, 3 kilometrelik bir yürüyüş parkurundan oluşuyor. Parkurun sonunda Ilıca Şelalesi’ne ulaşılıyor. Balkon şeklinde bir geçit olan kanyonda, ilginç jeolojik oluşumlar yakından gözlemlenebiliyor. Küre Dağları Milli Parkı içerisinde ayrıca; kamp, trekking, dağ tırmanışı, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, piknik vb. aktiviteler gerçekleştirilebiliyor.

  • Adres: Çalkaya, 37770 Pınarbaşı/Kastamonu
  • Tel: (0312) 207 50 00
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Kişi: 6 TL / Kamp: 30 TL
  • Yol tarifi al >

54. Ormanya

Ormanya

Burası Neresi? Ormanya, diğer adıyla Uzuntarla Tabiat Parkı, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde D-100 karayolunun kenarında yer alan bir doğal yaşam parkıdır. Projesine 2014 yılında başlanan park, günümüzde oldukça popülerdir. Dünyanın üçüncü Avrupa’nın ise en büyük doğal yaşam alanı olan Ormanya, 18.03.2020 tarihi itibariyle 2 hafta boyunca Korona virüsten dolayı hizmete ara vermiş olsa da bu süreç biter bitmez eskisi gibi hizmet vermeye devam edecek.

Ormanya genel hatlarıyla Hayvanat Bahçesi, Vahşi Yaşam Alanı, Çadır ve Karavan Kamp Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi ve Doğa Okulu olmak üzere toplam altı bölümden oluşuyor. Parkın en dikkat çekici bölümü ise şüphesiz Hobbit Evleri oluyor. Bolu’nun 140 kilometre batısında bulunan Ormanya’ya, yalnızca 1,5 saatlik bir yolculuk sonrası ulaşılabiliyor. Bolu’ya yakın gezilecek yerler arasında belki de en popülerlerinden biri olan Ormanya, özellikle çocuklu aileler için bulunmaz bir yer!

Neden Gitmeliyim? Kocaeli ile Sakarya arasındaki karayolu üzerinde bulunan Ormanya, elverişli konumu dolayısıyla özellikle hafta sonları müthiş bir kalabalıkla dolup taşıyor. Parkın hayvanat bahçesinde, Alageyik, Karaca, Lama, Lemur, Ceylan, Rakun, Zebra, Alpaka Devesi, İguana, Arap Atı ve Tavşan gibi 53 farklı türden toplam 467 hayvan yaşıyor. Bunun aynı sıra 4 bin hektarlık geniş bir alana yayılan Ormanya’da 100 çadırlık kamp alanı, 21 kilometrelik yürüyüş parkuru, 15 kilometrelik bisiklet parkuru, 5 bin kişilik mesire & piknik alanı bulunuyor.

Ayrıca tesiste; 40 araçlık karavan kamp alanı ve 3 bin araçlık ücretsiz otopark gibi imkanlar da mevcut. Park içerisinde, piknikten kampa, doğa yürüyüşünden, bisiklet sürüşüne, ATV turlarından, at biniciliğine kadar pek çok aktivite gerçekleştirilebiliyor. Üstelik çocuklar atlara ücretsiz olarak binebiliyor.

Kaçırmayın!

Ormanya Hobbit Evleri, dünyaca ünlü film serilerinden Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit yapımından esinlenerek inşa edilmiş evlerdir. Tıpkı filmdeki gibi harika bir görüntü oluşturan bu evler çocuklar kadar yetişkinlerin de dikkatini çekiyor.

Şuan evlerin içine girmek yasak olsa da etrafında dolaşmak ve Hobbit evlerinin bahçelerini görmek bile ayrı bir keyif veriyor. Şimdiden Türkiye turizmine katkı sağlamaya başlayan Ormanya Hobbit Evleri, ayrıca, 2020’nin Ocak ayında vizyona giren Gamonya – Hayaller Ülkesi filminin çekimlerine ev sahipliği yapmıştır.

  • Adres: Uzuntarla Mahallesi 309. Sokak No: 99 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 331 66 11
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 *Pazartesi günleri kapalı.
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Tatil Yerleri

55. Şile

Şile, Aqua Beach Club

Burası Neresi? Bolu’ya yakın tatil yerlerinden biri olan Şile, Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğusunda, Batı Karadeniz kıyısında yer alan bir ilçe olup; İstanbul’a bağlıdır. İstanbul’da denize girebilecek sayılı yerlerden biri olan Şile, yaz aylarında, hafta sonu kaçamakları için fazlasıyla ideal bir tatil beldesidir.

Şile, mis gibi havası, doğal güzelliği, masmavi denizi ve el değmemiş, bakir doğasıyla oldukça popüler bir yer olup; lokasyon açısından da kolay ulaşılabilir bir konuma sahip. Bolu ile arasında 282 kilometre mesafe bulunan Şile’ye ortalama 3 – 3,5 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Şile, 10 kilometrelik kumsalıyla, deniz-kum-güneş üçlüsünün keyfini doyasıya yaşayacağınız bir yer. Ve ayrıca Şile’de gezip görebileceğiniz birçok turistik nokta bulunuyor. Başta Şile Feneri olmak üzere; Şile Kalesi, Sarıkavak Kalesi, Hanımsuyu Çeşmesi, Yeşilvadi, Lahit Mezar, Heciz Kalesi ve Osmanlı Hamamı gibi tarihi varlıkların yanı sıra; Saklıgöl, Ağlayan Kaya, On Bir Göller Vadisi, Hacıllı Şelalesi ve Kumbaba Tepesi gibi yerleri mutlaka ziyaret edin! Şile’nin yöresel mutfağını merak ediyorsanız Şile’nin Yöresel Lezzetleri ve Restoran Önerileri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaçırmayın! Şile’ye gelmişken, ünü sınırları aşmış olan Şile bezlerinden yapılmış ürünleri yakından görmelisiniz. Beğendiğiniz ürünleri Şile hatırası olarak kendinize ve sevdiklerinize bir armağan olarak satın alabilirsiniz. Tatilinizi, Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ne denk getirerek hem eğlenceli hem de kültürel anlamda eğitici vakit geçirebilirsiniz.

56. Ağva

Ağva

Burası Neresi? Latincede ”iki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelen Ağva, adı üzerinde, Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında yer alan şirin mi şirin bir tatil beldesidir. İstanbul’un kuzeyinde, Şile ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ağva, küçük bir yerleşim olmasına karşın bilhassa yazın müthiş bir insan kalabalığıyla dolup taşıyor. Öyle ki belde nüfusu, sezonun açılmasıyla birlikte neredeyse ikiye katlanıyor.

İstanbul’a yakın olduğu gibi Eskişehir ve Bursa’ya da yakın tatil yerlerinden biri olan Ağva, kolay ulaşılabilir bir konumda yer alıyor. Bundan dolayı Bolu’ya yakın tatil yerleri listesine mutlaka eklenmesi gereken Ağva ile Bolu şehir merkezi arasında 217 kilometre mesafe bulunuyor. Yani Şile’den de daha yakın… Velhasıl Bolu’dan yola çıkıldığında ortalama 2,5 – 3 saatte Ağva’ya ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Ağva’da el değmemiş bir tabiatın içinde, yemyeşil bir doğada ve bakir koylarda, denize girip serinleyerek, kumsalda güneşlenerek harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Ağva gezilecek yerler açısından da beklentinizi karşılayacaktır. Zira tatil beldesi içerisinde; Kilimli Koyu, Göksu Nehri ve Kadırga Koyu gibi ziyaret edilmesi gereken bir dizi turistik yer bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunun dışında, Ağva gece hayatı açısından bir İstanbul geceleri kadar hareketli olmasa da keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlara sahip. Ayrıca gelmişken Ağva mutfağında pişen lezzetli yemeklerin tadına bakabileceğiniz restoranlar hakkında bilgi almak için tıklayın: Ağva Restoranları | En iyi 12 Restoran

57. Kerpe

kocaeli kerpe

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı bir yerleşim olan Kerpe, Batı Karadeniz kıyısında yer alan bir tatil beldesidir. Kerpe, İstanbul, Bursa ve Sakarya gibi pek çok büyük şehre yakın olduğu için özellikle yaz aylarının popüler kaçış noktalarından biridir. Bolu’ya yakın tatil yerleri listesine hemen eklememiz gereken bu doğa harikası belde ile Bolu şehir merkezi arasında 173 kilometre mesafe bulunuyor. Bu da yolculuğun 2 – 2,5 saat arasında süreceği anlamına geliyor.

Neden Gitmeliyim? Kerpe, kolay ulaşımı sayesinde, yazın denize girmek, güneşlenmek ve biraz olsun serinlemek isteyenler için biçilmiş kaftan! Beldede denize girebileceğiniz plaj ve koylar, konaklayabileceğiniz pansiyon ve apart oteller bulunuyor. Ayrıca burada kamp yapmanız da mümkün. Masmavi ve berrak sulara sahip olan Kerpe’de güneşin ve doğanın tadını çıkarmanın keyfi bir başka oluyor. Ayrıca Kerpe’de Kartal Kayalıkları, Kumcağız Halk Plajı, Kadınlar Plajı ve Miço Koyu gibi gezip görülmesi gereken birçok turistik yer bulunuyor.

58. Kefken

Kefken

Burası Neresi? Batı Karadeniz kıyılarındaki bir diğer tatil beldesi Kefken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, Kerpe’ye çok yakın bir mesafede bulunuyor. Şehirden uzaklaşamayan, Ege ve Akdeniz’deki Antalya ve Bodrum gibi tatil yerlerine gidemeyenler için mükemmel bir tatil rotası olan Kefken, denize girip, ferahlamak, kumsalda güneşlenmek için fazlasıyla ideal! Bolu ile arasında 173 kilometre mesafe bulunan Kefken’e aşağı yukarı 2 – 2,5 saatte ulaşmak mümkün. Velhasıl vakit kaybetmeden Bolu’ya yakın yerleri listesine sizler de bu güzel beldeyi mutlaka ekleyin.

Neden Gitmeliyim? Karadeniz’in Bodrum’u olarak her geçen yıl ününe ün katan Kefken, yaz tatili açısından harika bir yer! Zira burada denize girebilecek plaj ve koylar; konaklama için kamp alanları, pansiyon ve oteller bulunuyor. Ayrıca Kefken’de ”Yeşil Koy, Pembe Kayalar, Kapri Plajı, Kefken Limanı ve Midye Koyu” gibi yakından görülmesi ve keşfedilmesi gereken birçok turistik yer bulunuyor. Üstelik burada fırsat varken Kocaeli’nin yöresel mutfağında pişirilen lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

59. Karasu

Karasu

Burası Neresi? Karasu, Batı Karadeniz ile Marmara Bölgesi’nin kesiştiği noktada, Sakarya’nın kuzeyinde yer alan bir ilçe olup; Türkiye’de yaz turizmi açısından oldukça değerli bir potansiyele sahiptir. Ulaşıma elverişli lokasyonu sayesinde Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere birçok büyük şehre yakın olan ve buralarda yaşayanların uğrak yerlerinden biri olan Karasu, yaz tatilleri için tercih edilebilir; zira burası aslında popüler bir sayfiye merkezidir. Bolu ile arasında 128 kilometre mesafe bulunan Karasu’ya 1,5 ile 2 saat arasında ulaşılabilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin metropolü İstanbul’a yakınlığı dolayısıyla da oldukça gözde bir sayfiye olan Karası, yaz sezonunda, iki gün de olsa kaçıp tatil yapabileceğiniz bir tatil beldesidir. Avrupa’daki en büyük ikinci kumlu sahile sahip olan Karasu, 20 kilometre uzunluğundaki sahiliyle, ziyaretçilerine deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarma imkanı sunuyor. Tatilin yanı sıra Karadeniz’i aratmayan doğası, köklü tarihi ve tabiat güzelliğiyle de dikkat çeken ilçede ”Acarlar Longozu, Maden Deresi ve Küçükboğaz Gölü” gibi gezip görülmesi gereken birçok turistik yer bulunuyor.

60. Akçakoca

Akçakoca

Burası Neresi? Karadeniz kıyısındaki bir diğer tatil merkezi olan Akçakoca, Düzce’ye bağlı şirin bir ilçedir. Elverişli konumuyla, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alan ilçe bu özelliği sayesinde çevre şehirlerde yaşayan insanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Düzce’nin en güzel yerlerinden biri olan Akçakoca’da ”Çınar Caddesi, Merkez Camii ve Çuhallı Çarşısı” gibi gezip görülecek bir dizi turistik yer bulunmaktadır. Doğası, yemyeşil tabiatı ve 35 km uzunluğunda geniş sahiliyle yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan ilçede, huzurlu, sakin ve dingin bir tatil sizleri bekliyor!

Bolu’ya da oldukça yakın olan Akçakoca ile Bolu il merkezi arasında yalnıza 86,9 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Bu da Akçakoca’ya 1 – 1,5 saat gibi kısa bir sürede ulaşabileceğiniz anlamına geliyor. Bolu’da yazın ne vakit sıcaktan bunalıp serinlemek isterseniz, gidebileceğiniz en uygun ve en güzel yeri artık biliyorsunuz!

Kaçırmayın! Akçakoca’ya gelmişken dünyanın en güzel iki camisinden biri olarak gösterilen Merkez Cami’yi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum. Ayrıca Akçakoca’da Düzce mutfağında pişen lezzetli yemeklerin tadına bakabileceğiniz bir dizi restoran ve lokantanın bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim!

  • Yol tarifi al >

61. Çınarcık

Çınarcık

Burası Neresi? Yalova’nın en güzel ilçelerinden biri olan Çınarcık; Bursa, İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlere yakınlığı dolayısıyla, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alıyor. Yaz aylarında nüfusunu ikiye katlayan ilçe, çevre illerdeki insanların yazlık için tercih ettikleri yerler arasında. Öyle ki ilçede, çevre illerde ikamet eden birçok kişiye ait yazlık bulunuyor. Velhasıl Çınarcık’ın Marmara kıyılarındaki en gözde tatil beldelerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bolu’nun 248 kilometre batısında bulunan Çınarcık’a tahmini 3 saat sürecek bir yolculukla kolayca ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Çınarcık’a gitmelisiniz; çünkü burada sabah saatlerini tertemiz ve buz gibi suyla karşılayabilirsiniz. İlçede hemen hemen her kıyıda denize girip güneşlenebilir, kumsalın, manzaranın ve sahilin tadını çıkarabilirsin. Ayrıca Çınarcık’ta, Beach Club’ler dışında, sahildeki plajların çoğu halk plajı niteliğine sahip olduğu için ücretsiz olarak hizmet veriyor. Gelmişken bu güzel ilçedeki doğal güzellikleri de görmenizi isterim.

Baba Burnu, Kalem Burnu, Orman Uçuğu Koyu, Paşa Limanı Burnu, Engere Koyu, Dikilitaş Burnu, Dermaz Burnu, Çaldere Burnu ve Mersin burnu gibi daha pek çok yer Çınarcık’ta görmeniz gereken turistik noktalar arasında yer alıyor. Doğal güzellik açısından zengin bir potansiyel taşıyan Çınarcık’ta; trekking, doğa yürüyüşü, tırmanış, piknik, bisiklet ve kamp gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

62. İnkumu

İnkumu

Burası Neresi? Batı Karadeniz Bölgesi’nde, Bartın il sınırları içerisinde yer alan İnkumu, yaz tatili için en müthiş ve en gözde rotalardan biri. Çünkü burası Karadeniz kıyılarındaki en güzel plaj olan İnkumu Plajı’na ev sahipliği yapıyor. Altın kumlu plajıyla ülkemizde fazlasıyla meşhur olan İnkumu Plajı, yaz aylarında denize girip, serinlemek; güneşlenip, dinlenmek için oldukça ideal bir seçenek!

Üstelik Bolu’ya da çok yakın. Bolu’nun 173 kilometre kuzeydoğusunda yer alan İnkumu’na ortalama 2,5 saatlik kısa bir kara yolculuğu sonrası rahatça ulaşabilirsiniz. Gelmişken Bartın’ın yöresel lezzetlerinin tadına bakmayı ve İnkumu ve çevresindeki turistik noktaları yakından görmeyi, kısacası eğlenceli bir keşif turuna çıkmayı unutmayın!

*Bolu’da Alışveriş

– AVM’ler

63. Highway Outlet Avm

highway outlet avm

Burası Neresi? Bolu’ya geldiğinizde ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz duraklardan birisi de şehrin alışveriş merkezleri oluyor. Bolu’nun en bilinen avmlerinden biri olan Highway Outlet, global markaların indirimli mağazalarından oluşan oldukça büyük bir alan. Ankara-Bolu otoyolu üzerinde yer alan avmde, genelde seyahat edenler bir şeyler yiyip alışveriş yaparak dinleniyor.

İçerisinde mağazalar dışında ünlü restoran zincirlerinin de yer aldığı Highway’e Bolu şehir merkezinden yaklaşık 15-20 dakikalık bir yolculuk sonrasında ulaşabilirsiniz. Eğer özel aracınız yok ise, şehir merkezinden kalkan otobüsleri de kullanabilirsiniz.

  • Adres: Kuruçay Kpr. İstanbul 227. Km, Elmalık Mevkii No: 5, Anadolu Otoyolu Abant Bağlantısı, 14030 Yolçatı/Bolu
  • Tel: 0 (374) 250 10 14
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 20.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

64. 14 Burda Avm

14 burda avm

Burası Neresi? Bolu merkezinden çıkışta Bolu-Düzce karayolu üzerinde yer alan avm, oldukça kolay ulaşabileceğiniz bir yerde yer aldığından, Bolu’ya geldiğinizde ihtiyaçlarınızı alabilmek ve güzel bir şeyler yemek için ziyaret edebilirsiniz. İçerisinde çocuklar için oyun parkı ve eğlence alanlarına kadar pek çok alternatif bulunduğu için çocuklarınızla da keyifli vakit geçirebilme imkanınız bulunuyor. Bolu geziniz sırasında sinema keyfi yapmak isterseniz avmnin sinema salonları da mevcut.

  • Adres: Paşaköy Mah. D-100 Karayolu Cad. No: 8-16, 14100 Merkez/Bolu
  • Tel: 0 (374) 274 12 22
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 20.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

65. Cadde Avm

cadde avm

Burası Neresi? Listemizin son maddesinde, merkezde yer alan Cadde Avm’den bahsedeceğiz. Bolu’nun küçük ama oldukça sevilen avmlerinden biri olan Cadde Avm, şehrin tam merkezinde yer alan tek avm olarak Boluluların en sevdiği yerlerden.

Diğer alışveriş merkezleri kadar büyük olmasa da, ihtiyacınız olan şeyleri bulabileceğiniz mağaza ve restoranların yer aldığı avm, Bolu’nun çarşısı olarak da bilinen Mecburiyet Caddesi üzerinde yer alıyor. Şehir merkezinde dolaşırken güzel bir yemek yemek isterseniz, ya da sinemaya gitmek istiyorsanız, Cadde Avm’yi ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: Tabaklar, İzzet Baysal Cd. No: 19, 14100 Bolu Merkez/Bolu
  • Tel: 0 (374) 222 64 44
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 22.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Diğer Alışveriş Yerleri

Bolu’da alışveriş yapabileceğiniz çarşı, pazar veya butik ve mağaza gibi diğer yerler hakkında en doğru ve en detaylı bilgiyi sizlerle paylaşmak için hazırladığımız Bolu Alışveriş Rehberi yazımız yakında sizlerle olacak yalnızca beklemede kalın!

*Gece Hayatı

Bolu’nun gece hayatıyla ilgili fikir sahibi olmak istiyorum, diyorsanız doğru yerdesiniz. Zira Bolu’daki eğlenceli mekanlar hakkında en doğru ve en işinize yarar bilgiyi burada bulacaksınız. Tek yapmanız gereken tıklamak: Bolu Gece Hayatı için 10 Farklı Alternatif

*Yapmadan Dönme!

Abant Gölü

– Konaklamalı Turlarla Keşfedin!

– Günübirlik Turlarla Dolu Dolu Eğlenin!

*Şehir içi Ulaşım

Bolu, şehir içi ulaşımında, belediyeye bağlı halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Toplu taşımada kullanılan bu vasıtaların hemen hepsi kartlı, yani elektronik sisteme geçmiştir. Dolayısıyla şehir içi ulaşımda Bolukart adı verilen ulaşım kartı kullanılmaktadır. Bolukart, 1, 3 ve 5 kullanımlık ”Kullan-at” şeklindeki ulaşım kartlarından ve temassız akıllı kartlardan oluşmaktadır.

Bolukart satış bedeli, kartın niteliğine göre 5 ila 10 TL arasında değişmektedir. Bolu şehir içi ulaşımda tam bilet ücreti 2,25 TL olup; öğrenci bilet ücreti 1,35 TL’dir. Bu ücret tarifesi yapılan zamlar dolayısıyla değişiklik gösterebilir. Bolukart hakkında bilgi almak ve karta nasıl sahip olacağınızı öğrenmek için linke tıklamanız yeterli: Bolu Ulaşım

Yorum yapın

Bizi Takip Edin