Konya Kamp Alanları – Konya’da Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!

Yüz ölçümü en geniş şehir olan Konya, nüfus bakımından en kalabalık 7. şehirdir. Şehrin toprağı zengin olduğu gibi geçmişi de bir hayli zengindir. Pek çok uygarlığa başkentlik yapmıştır. Şehirde özellikle Hititler, Selçuklu ve Karamanoğullarının izlerini görmeniz mümkün. Şehirde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve dünyadaki en eski yerleşim alanlarından biri olan Çatalhöyük yer almaktadır. Etli ekmek, sac kebabı ve bamya çorbası en popüler yemeklerindendir. Karasal iklimin hâkim olduğu Konya, birçok göl ve orman ile doğaseverlere birbirinden güzel yerler sunuyor. Yürüyüş ve kamp gibi doğa sporlarını yapabileceğiniz yerler hakkında tüm detayları yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Alanları

Takkeli Dağı Kamp Alanı

Takkeli Dağı Kamp Alanı

Tarih boyu efsanelere konu olan Takkeli Dağ, Konya’ya 1 saatlik mesafede olan bir yer. Takkeli Dağı’na Hocacihan ya da Beyşehir güzergâhından gitme şansınız var. Araçla gelmiyorsanız Sarayköy minibüsleriyle dağın yakınına gelebilir, 1 saatlik bir yürüyüşle zirveye varabilirsiniz. Geçmişte, görüntüsü takkeyi andıran dağın etrafının suyla kaplı olduğuna inanılırmış. Dağın zirvesine çıkarken,  dağa konuşlandırılmış bir ahırla karşılaşacaksınız. Dağın tepesine vardığınızda, harabe sarnıçlar, taş yığıntıları sizi bekliyor olacak. Gavela Kalesinin de yer aldığı tepeden aşağıya baktığınızda köy manzaraları, dağ, üzüm bahçeleri ve kavak ağaçları manzaralarına şahit olabilirsiniz. Dağ yürüyüşü ve göz ziyafeti olacak dağın eteklerinde kamp yapabilirsiniz. Alışveriş, tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçlarınızı dağ yamacındaki köyden karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve seyir terası bulunmaktadır. Kamp gereksinimlerinizi bölgeye yakın olan köyden giderebilir veya şehir merkezinden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle

Beyşehir Karaburun Plajı Kamp Alanı

Karaburun Plajı Kamp Alanı

Konya’ya denizi getiren Beyşehir, Konya ilinin merkezine 85 km uzaklıkta. Karaburun Plajı da dâhil olmak üzere pek çok plaja sahip. Gitmek için ilçe merkezinden köy otobüslerini tercih edebilirsiniz. Ücretli giriş yapacağınız Karaburun Plajı, tuvalet ve duş ihtiyacınızı karşılamak için temiz alanlara sahip. Plajı kullanmak istemeyen ve ağaçların gölgesinde doğa manzarasında konaklamak, dinlenmek isteyenler için de ideal bir yer. Çeşmeler arası mesafeler uzak olduğu için yanınızda şişe bulundurmanız iyi olur. Alan, günübirlik geziler, yüzme ve çadır kampı için oldukça uygun. Karaburun’da konaklayıp ilçenin merkezini gezmek isterseniz, Eşrefoğlu Camii ve Yakamanastır’ı es geçmeyin.

Kamp Olanakları: Plaj çevresinde WC, duş, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle

Meke Gölü Kamp Alanı

Meke Gölü Kamp Alanı

Meke Gölü Türkiye’nin en genç volkanik oluşumu. Konya’nın Karapınar ilçesinde yer alan Meke Gölü, şehir merkezine 101, Karapınar’ a ise 8 km uzaklıkta. Fotoğraf ve kamp tutkunları için ideal olan mekânda elektrik ve herhangi bir tesis bulunmuyor. 12 metre derinliğe sahip Meke Gölü 1. derece Doğal Sit Alanı olarak kabul edilmekte ve suyu oldukça tuzlu. Gölün etrafında 9 bin yıl önceki patlamada oluşmuş bir ada da bulunmakta. Göl ismini içerisinde bulunan meke kuşlarından aldığı gibi, yazları flamingo ve pek çok çeşit kuşa da ev sahipliği yapıyor. Kışın yoğun kar yağışı alan bölge konuklarına harika bir deneyim sunmakta. Karavan-kamp ve yürüyüşler için tercih edebileceğiniz bir yer. Özel aracınızla gidebileceğiniz gibi, Karapınar’dan yürüyebilir ya da araç kiralayabilirsiniz. Tuvalet ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayamayacağınız için henüz kamp alanına gelmeden Karapınar ilçesindeki yerleşim alanlarında ihtiyaçlarınızı gidermelisiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle

Ilgın Yeşilgöl Kamp Alanı

Ilgın Yeşilgöl Kamp Alanı

Doğadaki her rengi görebileceğiniz Yeşilgöl Ilgın’ın Mahmuthisar Köyünde yer almakta. Konya’ya 90 km mesafedeki Yeşilgöl’e, toplu taşıma ile gitme olanakları var. Masmavi gökyüzü altında küçük yeşil bir göl etrafında,  yeşil ve kırmızının tonlarının hâkim olduğu serin bir yer. Yeşilgöl yaz mevsiminde şenliklerle hareketli geçmekte. Çadırınızı kurup sakin bir tatil yapmak isteyenler için harika bir seçenek olan Yeşilgöl’de, balık tutabilir, su kaynaklarından yararlanabilirsiniz. Tuvalet, alışveriş gibi ihtiyaçlarınız için Mahmuthisar Köyünü tercih edebilirsiniz. Köy halkı oldukça misafirperverdir.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar mevcut. WC, su ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı bölgeye yakın köyden karşılayabilir, yiyecek ve ihtiyaçlarınızı köy bakkallarından temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle

Eğrigöl Kamp Alanı

Eğrigöl Kamp Alanı

 

Konya ve Antalya sınırlarında Geyikli Dağ eteklerinde bulunan Eğrigöl’e gelebilmek için, Konya şehir merkezinden 3 saat süren bir yolculuk yapmanız gerekli. Eğrigöl’e Nisan ve Mayıs aylarında giderseniz kar görebilirsiniz. Gölgelenmek için ağaç bulunmayan Eğrigöl, yaz gecelerinde oldukça serin. Göl kenarında kamp yapacak olanlar için çadır tercih edilebilir. Balık tutabilir, ateş yakabilirsiniz. Ateş yakabilmek için çevrede araç gereç olmadığından odunlarınızı getirmeniz gerekmekte. Çevrede su bulunuyor lakin tuvalet, alışveriş gibi ihtiyaçlarınızı gidermek için tesis bulunmuyor. Araçla çevre köylere gidip ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, ateş yakılabilir alanlar ve balık tutma. WC, çeşme gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle

Taşkent Çetmi Şelalesi Kamp Alanı

Çetmi Şelalesi Kamp Alanı

Gün geçtikçe popülerleşen Çetmi Şelalesi, Konya’nın Taşkent ilçesinde yer almakta. Konya şehir merkezine 2 saate yakın mesafede yer alan Çetmi Şelalesi’ne gidebilmek için toplu taşıma ve özel araçlarınızı kullanabilirsiniz. Çetmi Kanyonundan akan şelalenin bir diğer ismi “Ayboğazı”. Çevresi dağlar ve küçük uçurumlarla kaplı bu doğal güzellik belediye tarafından mesire alanı olarak düzenlenmiş. Doğayla baş başa kalmak, sakinlik arayanlar için en uygun yerlerden biri. Kamp, piknik için uygun. İçerisinde tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz ve restoran kısmı olan tesis yer almakta.

Kamp Olanakları: Kamp alanına yakın restoranda WC, elektrik, yiyecek ve içecek alışverişinizi yapabilirsiniz.

Haritada Görüntüle

Göksu (Yerköprü) Şelalesi Kamp Alanı

Göksu Şelalesi Kamp Alanı

Göksu Şelalesi, Hadım ilçesine 23 km uzaklıkta bulunuyor. Konya şehir merkezinden ilçeye ve oradan da Habiller köyüne giderek ulaşabilirsiniz. Mersin’e doğru akan şelale, Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesiyle birleşmekte. Dev kayaların arasından akan suları izleyebilir, yürüyüşler yapabilirsiniz. Ağaçların gölgesinde ateş yakıp mangal yapabilme şansınız var.  Günübirlik geziler ve kamp için uygun bir yer. İçerisinde ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz için market, tuvalet ve çeşme mevcut.

Kamp Olanakları: Kamp alanına yakın restoranda WC, elektrik, yiyecek ve içecek alışverişinizi yapabilirsiniz.

Haritada Görüntüle

Yeşildağ Kamp Alanı

Yeşildağ Kamp Alanı

Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiş Yeşildağ Mesire Alanı olarak da geçen yer, Konya’ya 1 saatlik mesafede yer almakta. Toplu taşımayla yakınına kadar gelme şansınız var. Her mevsim farklı güzellikler sunan Yeşildağ, çam ağaçlarının altında karavan ya da çadırınızla konaklayabileceğiniz hoş bir yer. Göl manzarasında piknik ve çam ağaçlarının kokusu eşliğinde bisiklet gezileri yapabilirsiniz.  İnsanlardan uzak kalmak isteyenler için harika bir yer. Olta götürürseniz balık da tutabilirsiniz. Ateş yakmak için uygun bir yer. Ücretsiz olarak otoparktan yararlanabilir, çeşme, mescit ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar, balık tutma ve ücretsiz otopark. WC, çeşme ve mescit otopark alanında bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle

Karatay Belediyesi Karavan Kamp Alanı

Karatay Belediyesi Karavan Kamp Alanı

Karatay Belediyesi’nin işlettiği kamp alanı, şehir merkezinden yaklaşık 20 dakika uzaklıkta. Ulaşım toplu taşıma ya da özel aracınızla oldukça kolay. Karavan gezileri için ideal bir yer. Kuş sesleri eşliğinde piknik yapmak, doğada bir gün geçirmek isterseniz çardaklar mevcut. Karavancıların ihtiyacı olan her şeyin incelikle düşünüldüğünü fark edebilirsiniz. İçerisinde hobi bahçelerinin ve çadır alanlarının da bulunduğu 2000 m2’lik bir alan burası. Hem şehir merkezine yakın olup hem de doğadan kopmayan alana giriş ücretsiz. Çeşme, tuvalet ve ocak gibi ihtiyaçlarınızı gidermeniz için alanlar mevcut. Çocuklar için oyun alanları da bulunmakta.

Kamp Olanakları: Karavan ve çadır kamp alanı, yürüyüş parkuru, ücretsiz otopark, masa, ocak, çeşme, havuz ve çocuk oyun alanı. Ayrıca, kamp alanına yakın piknik alanı, hobi bahçesi ve hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek alışverişinizi kamp alanına yakın marketlerden yapabilirsiniz.

Haritada Görüntüle

Ücretli Kamp Alanları

Yakamanastır Tabiat Parkı Kamp Alanı

Yakamanastır Tabiat Parkı Kamp Alanı

Beyşehir’in doğa cenneti olmasına sebep olan yerlerden biri olan Yakamanastır Tabiat Parkı Bademli Köyü’ne bağlı ve Konya’ya 96 km uzaklıkta. Kolayca ulaşım için toplu taşıma şansınız mevcut. Kış mevsiminde bembeyaz romantik bir manzaraya sahip olan Yakamanastır, diğer mevsimlerde de doğanın tüm canlı renklerini görmemizi sağlamakta. Karaçam ağaçlarının altına yürüyüşler yaparken tavşan, sincap gibi sevimli hayvanları görmeniz kaçınılmaz. Ardıç kuşlarının sesi eşliğinde parkı keşfe çıkabilir, sakin ve huzurlu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ormanın derinliklerinde tilki, şahin gibi yabani hayvanlarla karşılaşma ihtimalinizin yüksek olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yakamanastır harabelerini ziyaret etmeden dönmeyin. Park içinde tuvalet, çeşme ve yeme–içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için restoranlar ve tesisler de mevcut.

Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL, çadır konaklama 14 TL, karavan konaklama 20 TL, 4 yataklı kır evi konaklama 65 TL, 6 yataklı kır evi konaklama 215 TL ve misafirhane konaklama 20 TL.

Kamp Olanakları: Çeşme, çocuk oyun alanı, orman köşkü, büfe, kamp alanı, mescit ve lokanta.

Web Sitesi: http://yakamanastir.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle

Beyşehir Gölü Milli Parkı Kamp Alanı

Beyşehir Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Mavinin ve yeşilin buluştuğu, ağaçlar ve sular ile kaplı bu alanda trekking, hiking, biking, safari, piknik gibi birçok aktivite yapabilirsiniz. Çadır ve karavan ile kamp yapabilme imkânları bulunan bu parkta tuvalet, su, duş gibi olanaklar da mevcut. Ülkemizin 2. büyük milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkına ulaşım ise merkezden kalkan minibüsler ile sağlanıyor.

Giriş Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL, otobüs 108 TL.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 14 TL, karavan konaklama 20 TL, 4 yataklı kır evi 65 TL, 6 yataklı kır evi 215 TL, misafirhane 20 TL.

Kamp Olanakları: Piknik alanları, masa ve sandalye.

Haritada Görüntüle

Ada Restoran Karavan ve Kamping

Ada Restoran Karavan Kamping

Beyşehir Gölü’nde yer alan Ada Restoran, şehir merkezinden 1 saatlik mesafede bulunmakta. Aslında restoran olan mekânda, karavan kullanıcıları için su, elektrik ve park alanı hizmeti mevcut. Çadır ve karavanınızla konaklama fırsatınız var. Özellikle karavanların uğrak noktası olan mekânda göl manzarası ve gün batımı izlemek için harika bir yer. Ücret karşılığında kamp alanında konaklama sağlayabilirsiniz. Dilerseniz restoran kısmından da yararlanabilirsiniz.

Telefon: 0332 528 90 93

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 130 TL.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanı, karavan ve çadır kamp alanı, büfe, restoran, WC, çeşme, elektrik ve mescit.

Web Sitesi: https://adaresturant.tr.gg/

Haritada Görüntüle

Atapark Otel Restoran Kamping

Atapark Restoran ve Kamping

Beyşehir’in en nezih kamp yerlerinden biri olan Atapark, Konya’ ya 1 saatlik mesafede. Toplu taşıma ile de kolayca gidebilirsiniz. İçerisinde otel ve restoran bulunduğu için oldukça rağbet görmekte. Denize girip, göl manzarası izleyebilirsiniz. Otelde kalabileceğiniz gibi, çadırınızla da kamp yapabilirsiniz. Atapark aynı zamanda Beyşehir Gölü’nün etrafında kendi plajına sahip. İçerisinde duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz alanlar var.

Telefon: 0332 528 90 95

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL, oda konaklama 180 TL.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, elektrik, mangal alanı, restoran ve ücretsiz otopark.

Haritada Görüntüle

Yorum yapın

Bizi Takip Edin