Kırklareli Kamp Yerleri – Kırklareli’nde Kamp Yapılacak En İyi 19 Yer!

Trakya bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Kırklareli doğal güzellikleri, sahili ve tarihi birikimiyle öne çıkıyor. Edirne, Tekirdağ ve İstanbul ile çevrili olan Kırklareli Marmara bölgesinin popülerliğinden nasibini alıyor. Diğer illerin aksine sanayide değil doğal güzelliklerle ön planda olan şehir yıl boyu yerli ve yabancı birçok turist ağırlıyor.

Türkiye’nin Avrupa’ya geçiş noktalarından biri olan Kırklareli bu çerçevede önemli bir geçiş güzergâhıdır. Doğal güzellikleri ve doğaseverlere sunduğu imkânlardan faydalanmak isteyen kişiler mutlaka Kırklareli’nde vakit geçirmek istiyorlar. Dağlara, ormanlara, denize ve yaylalara sahip olan nadir illerden olan Kırklareli’yi gezmek için en iyi mevsim yaz aylarıdır.

Bu çerçevede Kırklareli’nde gezilip görülecek yerleri şu şekilde sıralayabiliriz: Kıyıköy ve İğneada Plajı, Panayır İskelesi Koyu, Selvez Koyu, Aşağıpınar Açık Hava Köy Müzesi, Âşıklar Tepesi, Lüleburgaz Sokullu Hamamı, Yanasu Mağarası, Cehennem Şelaleleri, Saka Gölü Longozu, Yıldız Dağları ve İğneada Longozu.

Trakya yöresinin en lezzetli yöresel yemeklerine ev sahipliği yapan Kırklareli’nde labada borani, Kırklareli köftesi, kuzu kapama, pekmezli kaçamak, sini mantısı ve daha birçok lezzet turistler tarafından ilgi görüyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Kurudere Mesire ve Kamp Alanı

Kurudere Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Fevzi Özyay

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde bulunan Kurudere mesire alanı şehir merkezine 25 km mesafede bulunuyor. Bölgeye ulaşım şehir merkezinden ve ilçe merkezinden minibüslerle ayrıca özel araçlarla da sağlanabiliyor. Günübirlik piknikler ve hafta sonu kaçamakları için tercih edilen Kurudere mesire alanı kampçılar için de oldukça güzel fırsatlar sunuyor.

Kurudere mesire alanı kurumuş bir dere yatağına kurulmuş özellikle yaz aylarında su kaynakları oldukça azalıyor. Bahar aylarında ise bölge daha çok canlıdır. Akan sular eşliğinde kamp yapmak insana keyif veriyor. Aile ile ve arkadaş ortamıyla kamp yapılabilen güzel ortamlardan olan Kurudere mesire alanı manzarası, havası ve doğasıyla birçok doğaseverin uğrak noktası oluyor. Bununla birlikte hafta sonları oldukça kalabalık olan bölgeye sakin bir kamp için hafta içi gidilebilir. Çevre illerden de ziyaretçi alan Kurudere mesire alanında doğa yürüyüşleri yapmak ve harika manzara fotoğrafları da çekmek mümkün. Tamamen ormanlık olan bölge bol oksijen barındırıyor.

Kurudere mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede kamp yapmak isteyenlerin bölgeye ihtiyaçlarını temin ederek gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karapınar Şelalesi Kamp Alanı

Karapınar Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Özcan Ilgun

Karapınar şelalesi Kırklareli şehir merkezine 25 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Şelale çevresinde kamp ve piknik yapmak için oldukça uygun alanlar mevcut.

Karapınar şelalesi ilkbahar aylarında suyunun çoğalması ve etrafının yeşillenmesiyle muhteşem manzaralara sahip oluyor. Doğanın canlandığı aylarda bölge rengârenk çiçekler ve yemyeşil ağaçlarla oldukça güzel bir ortama dönüşüyor. Bu sebeple özellikle ilkbahar aylarında şelale ve çevresi ziyaretçi akınına uğruyor. Kampçıların ve doğaseverlerin akın ettiği bölgede çadır kampı kurarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarmak mümkün. Ormanın içinde yer alan şelale yazın sıcak günlerinde kuruyabiliyor. O yüzden şelalenin eşsiz manzarasına şahit olmak için bölgeye bahar aylarında gitmekte fayda var. Kamp kurarak hem şelalenin hem de çevredeki diğer güzelliklerin tadını çıkarmak oldukça keyifli olacaktır. Trekking rotalarını takip ederek orman içerisinde uzun bir yürüyüşe çıkabilir ve doğa içinde eşsiz vakitler geçirebilirsiniz.

Karapınar şelalesinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek hazırlıklı gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akören Göleti Kamp Alanı

Akören Göleti Kamp Alanı
Fotoğraf: Gezginaile

Akören göleti Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde yer alıyor. Küçük ve şirin bir göl olan Akören Kırklareli şehir merkezine 12 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım ilçe merkezinden ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor. Oldukça temiz bir göl olan Akören göleti etrafında kamp yapmak oldukça keyifli.

Muhteşem bir manzara ve doğaya sahip olan Akören göleti kamp severler ve doğaseverlerin ilgi gösterdiği noktalardan biridir. Gölün çevresinde hem çadır kampı hem de karavan kampı kurulacak oldukça uygun yerler bulunuyor. Göl çevresinde doğa yürüyüşleriyle bu eşsiz manzaranın tadını çıkarıp doğanın sakinliğinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Şehrin gürültüsünden bunalanlar için oldukça uygun bir ortam olan Akören göleti özellikle hafta sonları günübirlik piknik için gelenler sebebiyle oldukça kalabalık oluyor. Bu yüzden hafta içleri kamp için tercih edilebilir veya orman içine doğru daha sakin alanlarda kamp kurulabilir.

Akören göleti kampçıların uğrak noktası olduğu ancak ihtiyaçların karşılanması noktasında herhangi bir olanak sunmuyor. Özellikle yiyecek ve içecek ihtiyaçları için mutlaka bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çiftekaynaklar Mesire ve Kamp Alanı

Çiftekaynaklar Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Ümit Kaya

Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan Çiftekaynaklar kamp alanı şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. Manzarasıyla ön plana çıkan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Kırklareli bölgesinde kamp için tercih edilen oldukça popüler alanlardan biri olarak öne çıkıyor.

Çiftekaynaklar piknik alanı adından da anlaşılacağı gibi birçok kaynak suyunun bulunduğu ortamda konumlanıyor. Oldukça sulak bir alan olan kamp alanında çadır ve karavan kampı için uygun yerler mevcut. Doğası, yeşili ve akan sularıyla kamp severlerin ve doğaseverlerin ilgisini çeken kamp alanında günübirlik piknikler de yapılabiliyor.

Yaz mevsiminde özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan bölgede sessiz ve sakin kamp yapmak isteyenler ya hafta içleri kamp kurabilir ya da günübirlik piknikçilerden uzak noktaları tercih ederek kafa dinleyebilir. Yazın sıcağından bunalan yöre halkı bu mevsimde bölgeye akın ediyor. İlkbahar aylarında mesire alanı oldukça canlı ve gürül gürül akan suların sesiyle insana huzur veriyor.

Çiftekaynaklar kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Balaban Kamp Alanı

Balaban kamp alanı Demirköy ilçesinde şehir merkezine 45 km mesafede yer alıyor. Yöre halkının piknik alanı olarak da kullandığı bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Bununla birlikte çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun fırsatlar sunuyor.

Balaban kamp alanı özellikle kampçılar ve doğaseverler tarafından sonbahar aylarında tercih ediliyor. Havaların soğumaya başladığı ve yaprakların sarardığı vakitlerde bölgede kamp yapmak insana oldukça huzur veriyor. Doğası ve manzarasıyla oldukça ilgi çeken bölgede kampçılığın haricinde doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık için de oldukça güzel imkânlar sunuyor. Doğanın kalbinde, sakin ortamda sadece kuş sesleri ve akan derelerin sesini dinleyerek vakit geçirmek insanın ruhunu tazeliyor. Piknikçiler için masalar da bulunan bölgede akan derenin kenarında kuş sesleri arasında kamp kurmak oldukça keyif verici oluyor.

Balaban kamp alanı yakınlarında alabalık çiftlikleri bulunuyor. Buralardan taze balık temin etmek mümkündür. Bununla birlikte kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Çevredeki tesislerden ihtiyaçlar temin edilse de yine de bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Beğendik Koyu Kamp Alanı

Türkiye’nin en batı kısmında yer alan Beğendik köyü’nün bir tarafı Bulgaristan diğer tarafı ise Karadeniz’le çevrili. Demirköy ilçesinde yer alan köyün şehir merkezine uzaklığı ise 100 km. Oldukça doğal ve temiz bir köy olan Beğendik köyü Karadeniz kenarında sakin bir sahil kasabasını andırıyor.

Bozulmamış doğası ve harika manzarasıyla kamp severlerin ve birçok doğaseverin uğrak noktası olan Beğendik köyü henüz tam olarak keşfedilmemiş noktalardan. Bu yüzden çevresi ve denizi oldukça temiz. Köyün çevresinde ve sahil kısmında hem çadır kampı için hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Yıl boyu kamp kulüpleri bölgeye gelerek kamp faaliyetleri çerçevesinde hafta sonu kampları düzenliyorlar. Bu sayede bilinirliği daha da artan köye her yıl daha fazla ziyaretçi uğruyor.

Karadeniz’in kıyısında harika manzaralar sunan Beğendik köyü kültürel birikimi ile de ön plana çıkıyor. Yöre halkı oldukça bilinçli ve misafirperverdir. Bu sebeple bölgeyi gezmeye gelenlere oldukça yardımcı oluyorlar. Bununla birlikte kampçılığın yanında doğa fotoğrafı çekmek isteyenler de hem köyün hem de denizin manzarasına hayran olarak birçok harika fotoğraf karesi yakalayabiliyorlar.

Kamp alanında yakın yerleşim yerinden WC, içme suyu, elektrik ve yiyecek ihtiyaçları karşılanabiliyor. Sahile yakın noktalarda bu imkânlardan faydalanmak mümkün. Ancak yine de bölgeye hazırlıklı gitmekte fayda var.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: Kamp alanına yakın yerleşim yerinden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kıyıköy Mehmet Genç Mesire ve Kamp Alanı

Kıyıköy Mehmet Genç Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Özgür Artuğ

Kırklareli’nin Vize ilçesinde Karadeniz’e yakın bir noktada bulunan Kıyıköy Mehmet genç mesire ve kamp alanı şehir merkezine 80 km mesafede yer alıyor. Trakya bölgesinin en doğal alanlarından biri olan Kıyıköy mevkiinde yer alan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.

Mehmet genç mesire alanı tam olarak yeşilin ve mavinin kucaklaştığı bir lokasyonda yer alıyor. Küçük cennet olarak adlandırılan bölge el değmemiş doğası ferah ortamıyla doğaseverlerin ve kampçıların uğrak noktalarından. Yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için de tercih edilen bölgede çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut.

Ücretli olarak işletilen mesire alanında ve çevresinde kamp yapılacak oldukça güzel alanlar mevcut. Özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalanlar ve şehrin sıkıntısından uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olan bölgede harika manzara eşliğinde güzel vakitler geçirilebilir. Mesire alanı mükemmel doğasıyla hem doğaseverleri hem de kampçıları ağırlıyor.

Kıyıköy Mehmet Genç mesire ve kamp alanında kampçıların her türlü ihtiyacı karşılanabiliyor. WC, restoran, Wİ-Fi, sıcak su vb. hizmetler kampçılara sunuluyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Mesire alanı ve çevresinde WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabiliyor.

Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp alanları bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle >

Panayır İskelesi Koyu Kamp Alanı

Panayır İskelesi Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: Cem Y.

Panayır iskelesi koyu Kırklareli’nin Karadeniz kıyısındaki en uç noktası olarak dikkat çekiyor. Kırklareli şehir merkezine 88 km mesafede yer alan panayır iskelesi koyuna özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Kışlacık mevkiinde bulunan koy eşsiz doğal güzelliğiyle görenleri büyülüyor.

Panayır iskelesi koyu önünde alabildiğine uzanan muazzam Karadeniz manzarasına ev sahipliği yapıyor. Kalkan balığı avcılığının yoğun olarak yapıldığı bölgede çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Deniz turizminin de oldukça yaygın olduğu koyda yazın aşırı sıcaklarda denizde ferahlarken akşam serinliğinde de mehtabı seyretmek insana huzur veriyor.

Bir tarafı engin mavi deniz diğer tarafı ise ormanlarla kaplı olan koyda doğaseverler yürüyüş yapıp denizin tadını çıkarabiliyorlar. Konaklama için kamp kurmayı tercih edenler oldukça fazla. Geniş ve uzun kumsalıyla yıl boyu birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan koy bölgenin en önemli turizm alanlarından biri olarak göze çarpıyor.

Panayır iskelesi koyunda kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Sadece duş ihtiyacı plajdan karşılanabilir. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını tedarik ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Istranca Ormanları Kamp Alanı

Istranca Ormanları Kamp Alanı

Istranca ormanları Kırklareli şehir merkezine 20 km mesafede yer alıyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bölge Kırklareli’nin en yeşil ve yüksek alanlarını oluşturuyor. Bulgaristan sınırlarına kadar uzanan dağ sıraları doğaseverler için eşsiz manzaralar barındırıyor.

Biyolojik çeşitlilik ve barındırdığı birçok bitki örtüsü sayesinde hem bilim adamlarının hem de doğaseverlerin ilgi noktası olan Istranca ormanları çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Zengin yer altı kaynaklarına da sahip olan bölge yeşilin her tonunun görüldüğü bir oksijen deposu. Bölgede kamp kurmak, doğa yürüyüşü yapmak, piknik yapmak ve şehrin sıkıntısından uzaklaşıp kafa dinlemek insana huzur veriyor.

Istranca dağlarının olduğu bölgede Trakya’nın en yüksek noktalarından Mahya tepesi de bulunuyor. Buralarda dağcılık kulüpleri tırmanış sporu yapıyorlar ve zirveden harika fotoğraflar çekilebiliyor. Bunun yanı sıra ormanların içerisinde birçok akarsu, şelale ve doğal güzellik de doğaseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Istranca ormanlarında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklı olarak gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dupnisa Mağara Çevresi Kamp Alanı

Dupnisa Mağara Çevresi Kamp Alanı

Dupnisa mağarası Trakya bölgesinde turizme kazandırılan ilk mağara olmasıyla öne çıkıyor. Şehir merkezine 45 km mesafede yer alan Dupnisa mağarasına ulaşım özel araçlarla ve minibüslerle sağlanabiliyor. Sağlık turizmi açısından da ilgi gören mağara ve çevresinde kamp kurmak için uygun alanlar mevcut. Mağaraya girişler tam 15 TL, indirimli 5 TL olarak ücretlendiriliyor.

Dupnisa mağarası oldukça eski zamanlardan beri gelişimini sürdüren bir mağara sistemi. Bu yüzden havası ve içerisinin görüntüsü oldukça ilginçtir. İçerisinde sürekli akan bir nehir bulunan mağara büyük bir yer altı sistemi olarak biliniyor ve damlataş açısından da oldukça zengin. Mağaranın çevresinde birçok farklı yer şeklini de görmek mümkün.

Oldukça doğal bir ortamda yer alan mağaranın yakınlarında çadır kampı kurulabilir. Karavan kampı içinse daha düz ve uygun alanlar tercih edilebilir. Yürüyüş rotalarını takip ederek bölgedeki diğer mağaralara ulaşmak mümkündür. Bununla birlikte Dupnisa mağarası içinde küçük göletler, sarkıt ve dikitler oldukça ilgi çekiyor. Macera severler için çok güzel bir ortamı var.

Dupnisa mağara ve çevresinde kampçıların WC, büfe tarzı ihtiyaçları karşılanabiliyor. Bununla birlikte yine de bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye ulaşmaları gerekiyor.

Kamp Olanakları: Mağara girişinde yer alan işletmeden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilir. Ancak gece konaklamalı kamplarda yiyecek ve içecekleriniz önceden temin edilmesi gerekiyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Cehennem Şelalesi Kamp Alanı

Cehennem Şelalesi Kamp Alanı

Kırklareli şehir merkezine 65 km mesafede yer alan Cehennem şelaleleri bölgenin en çok ilgi gören doğal güzelliklerinden biri. Şelalelere ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Kampçıların ve doğaseverlerin sıkça ziyaret ettiği şelale ve çevresi doğal güzelliğiyle görenleri büyülüyor.

Cehennem şelaleleri hem İstanbul’a yakın bir nokta olması hem de günübirlik kaçamaklar için uygun olması sebebiyle yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Çevre illerden de birçok kamp ve doğasever bölgeyi tercih ediyor. Çadır ve karavan kampı için şelaleler ve çevresinde oldukça uygun alanlar mevcut.

El değmemiş doğası ve devamlı akan sularıyla insana huzur veren bir ortamı bulunan şelaleler özellikle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Bu yüzden sakin bir kamp için hafta içleri tercih edilebilir. Şelalelerden başlayan yürüyüş rotaları ise misafirleri farklı maceralara doğru götürüyor. Bunun yanı sıra harika doğa fotoğraflarının da çekildiği gölge adeta cennetten bir köşe.

Cehennem şelaleleri ve çevresinde kampçıların ve doğaseverlerin ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gidecekleri ihtiyaçlarını temin ederek gitmeliler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Demirköy Mevkii Kamp Alanı

Demirköy Kamp Alanı

Demirköy mevki kamp alanı Kırklareli şehir merkezine 45 km mesafede yer alıyor. İlçe merkezine de 10 km mesafede yer alan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanır. Akarsuyun yanı başında ve ormanlık alanda kamp imkânı sunan bölgeye kampçılar oldukça ilgi gösteriyorlar.

Demirköy mevkii kamp alanında çadır kampı ve karavan kampı için harika bir ortam var. Yeşilliklerin arasında akan derenin hemen yanı başında kuş sesleri arasında ve doğanın sakinliğini dinleyerek kamp yapmak oldukça keyifli oluyor. İster dere kenarının hemen yanında isterseniz de ormanın iç kısımlarına doğru çadır kampı kurarak bu sakin doğanın tadını çıkarmak mümkün. Bununla birlikte buz gibi akan suyun serinliği sıcak yaz günlerinde insanı rahatlatıyor. Gündüzleri şırıl şırıl akan su sesiyle uyanmak geceleri ise akan suyun hemen yanında kamp ateşi yakarak güzel vakit geçirmek insana enerji katıyor.

Bu çerçevede Demirköy kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklarını yapıp ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Korsan Koyu Kamp Alanı

Korsan Koyu Kamp Alanı

Korsan Koyu Kırklareli’nin en uç noktasında Karadeniz kıyısında yer alıyor. Şehir merkezine 83 km mesafede yer alan Korsan koyuna ulaşım Vize ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Eşsiz doğası ve harika manzarasıyla dikkat çeken koyda çadır ve karavan kampı için uygun alanlar bulunuyor.

Korsan koyu yeşille mavinin bir arada olduğu noktalardan biridir. Oldukça bakir olan koya gidenler tamamen doğayla baş başa kalıyor. Koya inip deniz kenarına gelmek için tepede araçları bırakarak patika yollardan yürümek gerekiyor. Bu yüzden deniz kenarında sadece çadır kampı kurulabiliyor. Sakin bir ortamda kamp yapmayı tercih edenler için oldukça uygun olan nokta harika manzarasıyla oldukça ilgi görüyor.

Geceleri Karadeniz dalgalarının sesiyle uyumak sabahları ise tatlı su hışırtılarıyla uyanmak insana oldukça keyif veriyor. Bunun yanında doğa yürüyüşleri için oldukça güzel rotalar barındıran koyda eşsiz manzaralar eşliğinde harika doğa fotoğrafları çekilebilir. Ayrıca günbatımı en güzel bu koyda izleniyor.

Korsan koyunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek hazırlıklı gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı

İğneada Longoz Ormanları Kırklareli’ye 75 km mesafede Karadeniz’in kıyısında bulunuyor. Kamp için oldukça tercih edilen bölge milli park statüsündedir. Demirköy ilçesinde bulunan İğneada Longoz Ormanları’na ulaşım özel araçlarla kolaylıkla sağlanıyor. Parka giriş için şahıs 6 TL, otomobil ise 18 TL ücret ödenmesi gerekiyor.

İğneada Longoz Ormanları’nda ücretli ve ücretsiz kamp yapmak mümkün. Milli park içerisinde yapılan kamplar oldukça keyifli oluyor. Yemyeşil doğası ve enteresan güzellikleriyle insanı içine çeken bir havası olan Longoz Ormanları’nı kayıkla keşfetmek oldukça keyifli oluyor.

Doğaseverlerin kafa dinlediği, kamp kurduğu ve doğa içinde keyifli vakitler geçirdiği noktalardan olan Longoz Ormanları doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği ve olta balıkçılığı için oldukça uygun imkânlar sunuyor. Çadır kampı ve karavan kampı için de uygun fırsatlar sunan bölgede denize girmek de mümkün.

İğneada Longoz Ormanları’nda kampçıların WC ve elektrik ihtiyaçları karşılanabiliyor. Ancak bölgede diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, dere, gölet alan, olta balıkçılığı, kameriyeler ve ziyaretçi tanıtım merkezi. WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet 12 TL, otomobil 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 96 TL ve otobüs 162 TL.

Web Sitesi: http://igneada.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Salaş Kamp Alanı ve Restaurant

Salaş Camping & Restoran, Kıyıköy

Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan Salaş kamp alanı şehir merkezine 75 km mesafede deniz kenarında yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Ücretli hizmetlerin sunulduğu kamp alanında oldukça makul bir ücrete çadır kampı kurmak mümkündür.

Ormanlık bir alanda kurulu olan Salaş kamp alanı yıl boyu birçok kamp sever tarafından tercih ediliyor. Karadeniz’in hemen kıyısında olması ve orman içerisinde konumlanması sebebiyle hem orman havası hem de deniz havası almak isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Ayrıca bölgeden günübirlik piknikler için yararlanmak da mümkün.

Yeşilin ve mavinin aynı anda konumlandığı bölgede yer alan kamp alanında uzun süreli kamplar yapılabilir. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun olan bölgede çadır kiralamak da mümkün. Gündüzleri yaz sıcağında Karadeniz’in serin sularında serinlemek mümkünken geceleri de kamp ateşi etrafında açık havada yıldızları izlemek oldukça keyifli oluyor.

Salaş kamp alanında kampçılar ihtiyaçlarını ücretli bir şekilde karşılayabiliyorlar. WC, duş, elektrik, gıda ve market gibi ihtiyaçlar kamp alanından karşılanabilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı, bulaşık yıkama alanı, restoran, kafeterya, güvenlik, aydınlatma, çocuk oyun alanı, voleybol sahası, yürüyüş parkurları, bahçe ve dinlenme alanları, çadır kamp alanları ve araç otopark yeri.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 25 TL.

Telefon: 0551 711 40 94 – 0537 873 43 63

Web Sitesi: http://www.salascamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/kiyikoy.salas.camp/

Haritada Görüntüle >

Carpe Diem Mesire ve Kamp Alanı

Carpe Diem Çadır Camping

Carpe Diem mesire ve kamp alanı yine Kırklareli’nin Vize ilçesinde Karadeniz’e oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Şehir merkezine 80 km mesafede yer alan mesire alanına ulaşım ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanabiliyor. Çadır kampı ve günübirlik piknikler için tercih edilen bölge yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Oldukça sessiz ve sakin bir ortama sahip olan Carpe Diem kamp alanı huzur verici atmosferiyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Doğal güzellikleriyle meşhur Kıyıköy bölgesinde yer alan kamp alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun imkânlar mevcut. Karadeniz’in serin sularına yakın olması ve birçok ihtiyacın bölgeden karşılanabilmesi sebebiyle sık tercih edilen kamp alanında harika bir kamp deneyimi yaşanabiliyor.

Günübirlik piknikçilerin de yoğun olarak kullandıkları alanda kampçıların bir kısım ihtiyaçları karşılanabiliyor. WC, elektrik ve restoran gibi ihtiyaçlar kamp alanından ve bölgedeki yakın yerlerden karşılanıyor. Duş ihtiyacı içinse plajda bulunan yerler tercih edilebilir. Ayrıca bölge birçok içme suyu kaynağına ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden kampçılar arasında oldukça popüler.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, piknik alanı ve piknik masaları, dere, yürüyüş parkurları, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çadır kamp alanları ve araç otopark yeri.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 25 TL

Telefon: 0543 728 04 27

Web Sitesi: https://carpe-diem-cadr-kamp-ve-piknik-alan.business.site/

Instagram: https://www.instagram.com/carpediem_kiyikoy/

Haritada Görüntüle >

Bay Edi Çadır ve Karavan Kamp Alanı

Kırklareli’nde popüler ücretli kamp alanlarından biri olan Bay Edi çadır ve karavan kamp alanı şehir merkezine 75 km, Demirköy ilçe merkezine ise 25 km mesafede yer alıyor. Karadeniz’in kıyısında oldukça hoş bir lokasyonda olan kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Ücretli kamp alanları içerisinde oldukça rağbet gören Bay Edi kamp alanı Karadeniz sahiline yürüme mesafesinde olması ve harika doğasıyla kampçılar tarafından oldukça tercih ediliyor. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun olan alan kampçılara birçok imkân sunuyor. Denize sıfır olması mavi ile yeşilin buluştuğu noktada yer almasıyla birçok kamp sever tarafından tercih edilen kamp alanında kendi çadırlarıyla gelenler için 30 TL, tesisten çadır kiralayanlar için ise 50 TL ücret talep ediliyor. Karavanla konaklama ise 80 TL olarak ücretlendirilmiş.

Bay Edi kamp alanında kampçıların hemen her ihtiyacı karşılanıyor. WC, duş, elektrik, ortak kullanım mutfak, buzdolabı, restoran, yürüyüş parkurları, market ve kafeler bölgede hizmet veriyor. Hem kampçıların hem doğaseverlerin rahatı için her şey düşünülmüş. Burada kamp yapmak oldukça keyifli olacaktır.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, restoran, market, kafe, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp alanları ve araç park yerleri.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 30 TL, çadır kiralama 50 TL, karavan konaklama 80 TL.

Telefon: 0532 767 05 85

Web Sitesi: https://www.igneadakampi.com/

Instagram: https://www.instagram.com/bayediigneadakampi/

Haritada Görüntüle >

Enver Kara Mesire ve Kamp Alanı

Enver kara mesire ve kamp alanı Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 50 km ilçe merkezine ise 26 km mesafede yer alan mesire ve kamp alanına toplu taşıma ile ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Hafta sonları oldukça kalabalık olan bölge hafta içleri daha sakin oluyor.

Enver kara mesire ve kamp alanı özellikle hafta sonları günübirlik piknik yapanların ve ailece güzel vakit geçirmek isteyenlerin akınına uğruyor. Güzel bir doğası olan kamp alanında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Ağaçlık alanda kuş cıvıltıları arasında kamp yapmak insana huzur veriyor. Bir tarafı geniş ormanlarla çevrili diğer tarafı ise Karadeniz’in engin mavi sularıyla çevrili olan kamp alanında hem karavan kampı hem de çadır kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Ücretli kamp alanları arasında yer alan Enver kara mesire alanına otomobil ile girişler 10 TL olarak ücretlendirilmiş. Karavan ile girip kamp kurmak ise 20 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kamp alanında kampçıların ve piknikçilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı büfe yeri bulunuyor. WC, büfe, piknik için kameriyeler, ayrı ayrı çadır ve kamp alanları ve daha birçok imkân kamp alanında doğaseverlere sunuluyor.

Kamp Olanakları: WC, büfe, kameriyeler, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp alanları ve araç otopark yeri.

Kamp Ücreti: Otomobil 10 TL, minibüs 20 TL, midibüs 30 TL ve karavan 20 TL.

Telefon: 0288 681 63 83 – 0533 268 68 66

Facebook: https://www.facebook.com/DAYKO-Enver-Kara-Mesire-Yeri-826709740829436/

Haritada Görüntüle >

İlyas Baba’nın Yeri Kamp Alanı

İlyas Baba Kamp Alanı
Fotoğraf: Sinan Şahin

İlyas Baba’nın yeri kamp alanı Kırklareli şehir merkezine 77 km mesafede Karadeniz kıyısında yer alıyor. Ücretli kamp alanlarından olan İlyas Baba’nın yeri kamp alanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Kişi başı çadır ücreti 50 TL olarak ücretlendiriliyor.

Nehrin kenarında yer alan İlyas Baba’nın kamp yeri yeşil doğasıyla ve mavi deniziyle oldukça ilgi çekiyor. Kırklareli çevresinde denize en yakın kamp alanlarından biri olan İlyas Baba’nın yeri çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Kamp severlerin konaklamak için tercih ettikleri alan yerli ve yabancı birçok turist tarafından da ziyaret ediliyor. Kamp alanının yakınında yazın sıcak günlerinde denize girerek serinlemek mümkün. Ayrıca kamp alanı ve çevresi günübirlik piknikler için de tercih ediliyor. Bir tarafı deniz bir tarafı ağaçlık alan olan İlyas Baba’nın yeri kamp alanı özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. O yüzden bölgeyi kamp için hafta içleri tercih etmek daha uygun olacaktır.

İlyas Baba’nın yeri kamp alanında kampçıların ihtiyaçları karşılanabiliyor. WC, duş, restoran, sıcak su, gıda ihtiyaçları karşılanan kampçılar huzurlu bir kamp dönemi geçiriyorlar.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanı, çadır ve karavan kamp yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 50 TL

Telefon: 0542 515 18 92

Instagram: https://www.instagram.com/ilyas.baba.camping/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin