Balıkesir’de Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 62 Yer!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Balıkesir hakkında: Türkiye‘nin en kalabalık on yedinci şehri olan Balıkesir topraklarının bir kısmı Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde, bir kısmı ise Ege Bölgesi’nde  bulunuyor. Ülkemizdeki en sevilen popüler tatil yerlerine ev sahipliği yapan Balıkesir, her yıl yaz aylarında yüz binlerce tatilciyi ağırlayarak keyifli bir ortam sunuyor.

Deniz, kum ve güneşin keyfini çıkartırken bir yandan da kültürel değerler hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz şehirde gezip görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. Bir tarafı Marmara Denizi, diğer bir tarafı Ege’nin berrak sularıyla kaplı olan kent, cennet doğa güzellikleri ve mavi bayraklı plajlarıyla nefis bir tatilin kapılarını aralıyor.

Kaç günde gezilir: Balıkesir seyahatinizi ortalama 3 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Balıkesir’e yılın her dönemi, dilediğiniz bir zaman seyahat edebilirsiniz. Lakin dinlendirici bir tatil yapmayı düşünüyor; denizin, kumsalın ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız Haziran ile Eylül ayları arasını kapsayan yaz sezonunu tercih edebilirsiniz.

Müze Kartı: Balıkesir’de bulunan müzelerin ve ören yerleri gibi tarihi yapıların birçoğuna Müzekart ve Müzekart+ adı verilen Kültür Bakanlığı’na ait kartlarla girebilirsiniz. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde geçerli olan bu kartlar sayesinde Balıkesir’de de birçok kuruma indirimli veya ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Ulaşımı: Balıkesir’e havayolu üzerinden ulaşmanız mümkün. Zira Türkiye’nin bazı havalimanlarından, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Koca Seyit Havalimanı’na uçak seferleri düzenlenmektedir. Havalimanına iniş yaptıktan sonra şehir merkezine ve çevre ilçelere nasıl ulaşabileceğinizi Balıkesir Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi ile öğrenebilirsiniz.

Ne Yenir: Balıkesir’e gelmişken şehrin yöresel yemeklerinin tadına mutlaka bakmalısınız. Balıkesir yöresine ait lezzetlerin her birini yakından tanımak için tıklayın: Balıkesir’in Yöresel Yemekleri | 30 Nefis Lezzet

*Balıkesir’de Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yapılar

1. Balıkesir Saat Kulesi

Balıkesir Saat Kulesi

Burası Neresi? Balıkesir şehir merkezinde bulunan Saat Kulesi, 1827 yılında, Silistre Valisi Girit-i Zade Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Balıkesir’in sembolize eden tarihi miraslardan biri olan Saat Kulesi, toplam 20 metre yüksekliğinde, beş katlı bir yapı olup; mimari yapısı itibariyle Galatasaray Kulesi’ne benzetilmektedir. 1897 yılında deprem sonucu yıkılan kule, daha sonra 1901’de Ömer Ali Bey tarafından tekrar yaptırılmıştır. Balıkesir Saat Kulesi, Klasik Osmanlı mimarisinin iyi bir örneğini teşkil etmektedir.

  • Adres: Dumlupınar, 10100 Balıkesir Merkez/Balıkesir
  • Tel: (0266) 241 98 29
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. Yedi Şehitler Anıtı

Yedi Şehitler Anıtı

Burası Neresi? Yedi Şehitler Anıtı, Gömeç ilçesinin denize eğik bir sırtı üzerinde konumlanan Karaağaç Köyü’nde hakim bir tepede yer almaktadır. Kurtuluş Savaşı’nın ilk yıllarında Yunan gemilerinden açılan ateşle şehit düşen Türk askerleri bu bölgeye defnedilmiştir. Günümüzde halen itinayla korunmaya devam eden Yedi Şehitler Anıtı, yerli turistler tarafından dua etmek amacıyla sıklıkla ziyaret edilmektedir.

  • Adres: Karaağaç, Karaağaç Şehitliği, 10715 Gömeç/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. İlk Kurşun Tepesi

İlk Kurşun Tepesi

Burası Neresi? Balıkesir Ayvalık ilçesinde yer alan İlk Kurşun Tepesi, Cumhuriyet Dönemi’nde düşmana atılan ilk kurşunun anısına yaptırılmış turistik bir gezi noktası. Yüksek bir konumda yer alan tepeyi, eskiler ”İlyas Peygamber” olarak da anmaktadır. İlk Kurşun Tepesi, Balıkesirliler tarafından, manzara ve seyir noktası olarak da sıklıkla ziyaret edilmektedir.

  • Adres: Fethiye, 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Manastır

Manastır

Burası Neresi? Türkeli Köyü, Manastır mevkiinde yer alan tarihi Hagios Georgos Manastırı, 1628 yılında yapıldığı bilinen koruma altındaki bir tarihi eser. Adanın en eski yerleşim yerleri alan Yiğitler, Türkeli ve Manastır mevkilerinden yürüme mesafesinde yer alan manastırın Rum ve Bizans mimarilerinden etkilendiği aşikar.

Özel bir tarihi alan olan Manastır, Avşa merkezine 2 kilometre mesafede, Manastır Koyu’nun hemen üst kısmında yer almaktadır. Tarihi açıdan çok önemli bir konuma ve geçmişe sahip olsa da Avşa Adası’nda ne yazık ki geçmişten günümüze yalnızca birkaç kalıntı kalmıştır. Lakin söz konusu tarihi kalıntılar da yeterince bakım ve ilgiyi görmemektedir. Manastır adı verilen bölgede bulunan önemli tarihi kalıntılarından biri de St. George Manastırı…

Bundan tam 360 yıl önce sürülen rahiplerin yaşadığı bu manastır, sebepsiz yere dinamitlendiği için bugün, birkaç duvarı dışında, tamamen yıkılmış durumda. Manastırın içinde bulunan fresklerden ise geriye hiçbir şey kalmamış. Manastır adı verilen alan şu an tellerle çevrili bir halde sit alanı olarak korunuyor olsa da çok fazla ilgi gördüğü söylenemez.

– Müzeler

5. Bandırma Arkeoloji Müzesi

Bandırma Arkeoloji Müzesi

Burası Neresi? Bandırma Arkeoloji Müzesi’nin yapımına, Bandırma Müze Yaptırma ve Yaşatma Derneği aracılığı ile halk tarafından başlanmış; ancak müzenin yapımı 1995 yılında Kültür Bakanlığı’na devredilmiştir. Bu tarih itibariyle Kültür Bakanlığı’nca inşasına devam edilen müze, sergi düzeni tamamlandıktan sonra, 21 Haziran 2003 tarihinde ziyarete açılmıştır. Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde, Daskyleion Kazısı, Kyzikos Antik Kenti ve civarından gelen eserler sergilenmektedir.

  • Adres: Paşakent, Şht. Cengiz Karabıyık Cd. No: 5, 10200 Bandırma/Balıkesir
  • Tel: (0266) 715 41 38
  • Çalışma saatleri: Yaz Sezonu 09.00 – 17.00 | Kış Sezonu 08.00 – 17.00 *Pazartesi günleri kapalı
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi

Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi

Burası Neresi? Adından da anlaşılacağı üzere Balıkesir’in Gönen ilçesinde yer alan Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi, Gönen Termal Tesisleri’nin hemen yanında, üstü örtülü bir alanda yer alıyor. Üstü örtülü olsa da bir nevi açık hava müzesi niteliği taşıyan müzede; Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi taş eserler ve mozaik parçalar teşhir ediliyor. Balıkesir’de tarihi bir keşif için muazzam bir durak olan Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi’ni mutlaka yakından görmeli, müzede sergilenen her bir parçayı itinayla incelemelisiniz.

  • Adres: Malkoç, Yurt Sk. No: 1, 10900 Gönen/Balıkesir
  • Tel: (0266) 762 18 40
  • Çalışma saatleri: Yaz Sezonu 09.00 – 19.00 | Kış Sezonu 08.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

7. Kuvayi Milliye Müzesi

Kuvayi Milliye Müzesi

Burası Neresi? Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi binası, 1840’da Karesi Sancağı Defterdarı Giridizade Mehmet Paşa’nın konağı olarak inşa edilmiştir. Bina, 1919 İzmir’in işgalinden sonra uzun yıllar II. Kolordu Komutanlığı’na karargah olarak hizmet vermiştir. 1947-1988 yılları arasında ise belediye hizmet binası olarak kullanılan yapı restore edilerek, 1996’da müze olarak halkın ziyaretine açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Kuvayi Milliye Müzesi, zemin ve üst kat olmak üzere toplam iki kattan oluşuyor. Zemin kat Balıkesir’de Kuva-yi Milliye’nin kurulmasına öncülük etmiş kahramanlar ve Mustafa Kemal Atatürk için düzenlenmiş. Ayrıca Kuvayi Milliye’yi kuran kahramanların ve kongrenin kararları, bu kahramanların kişisel eşyaları, fotoğrafları ve Atatürk ile eşi Latife Hanım’ın balmumu heykelleri de bu katta bulunuyor.

Müzenin ikinci katında ise; şehirdeki tarih öncesi dönemlerden başlayarak günümüze kadar kesintisiz devam eden, şehrin binlerce yıllık geçmişini yansıtan etnografik ve arkeolojik eserler kronolojik olarak, bulunduğu yerlere göre sergileniyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra Adramytteion, Antandros, Daskyleion ve Kyzikos antik kentlerinin adının verildiği sergi salonlarında, söz konusu kentlerde yapılmış bilimsel ve kurtarma kazılarında bulunan eserler yer alıyor.

  • Adres: Dumlupınar, Anafartalar Cd. No: 58, 10010 Karesi/Balıkesir
  • Tel: (0266) 243 31 81
  • Çalışma saatleri: Yaz Sezonu 08.30 – 17.30 | Kış Sezonu 08.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Taksiyarhis Anıt Müzesi

Taksiyarhis Anıt Müzesi

Burası Neresi? Ayvalık’ın ilk kilisesi olan Taksiyarhis’in, üç ayrı dönemi olduğu tahmin ediliyor. 15. yüzyıldan itibaren sanatçılar ve mimarlar kilisenin restorasyonuna katkı vermiş ve gelişimini sağlamıştır. Dikkat çeken eserler arasında Hz. İsa’nın hayat hikayesini anlatan mermer önemlidir. İkonlarla donatılan mermeri geçince arka bölümde bulunan apsise gidiliyor.

Neden Gitmeliyim? Taksiyarhis Anıt Müzesi binasının ikinci katındaki 16 pencereli, ahşap, “U” şeklindeki üst galeri, kadınlar bölümü olarak yapılmış Gynaikein’dur. Depremden dolayı hasar gören binanın süslemelerinde değişiklikler yapıldığı, duvar bezemelerinden ve resimlerden anlaşılıyor.

1927’den itibaren “Tekel Deposu” olarak kullanıldıktan sonra terk edilen bina, 2012’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek, 2013’de Taksiyarhis Anıt Müzesi olarak Kuva-yi Milliye Müzesi’ne bağlı olarak hizmete açılmıştır.

  • Adres: İsmetpaşa, Mareşal Fevzi Çakmak Cd. 11. Sk. 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Tel: (0266) 312 53 28
  • Çalışma saatleri: Yaz Sezonu 09.00 – 19.00 | Kış Sezonu 08.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi başı 10 TL *Müzekart sahipleri için ücretsiz
  • Yol tarifi al >

9. Saraylar Açık Hava Müzesi

Saraylar Açık Hava Müzesi

Burası Neresi? Balıkesir’in Marmara Adası ilçesine bağlı Saraylar Beldesi’nde yer alan Saraylar Açık Hava Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı durumunda. 8 bin yıldır mermer üretiminin yapıldığı ada, mermer heykeller sayesinde bir açık hava müzesine dönüşmüş. Bölgede çıkarılan mermerlerin %95’i saf olup, içi kristaldir. İrili ufaklı 60 fabrika ve ocağının bulunduğu beldede üretilen mermerler; Suriye, Ürdün ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda yabancı ülkeye ihraç ediliyor.

  • Adres: Saraylar, 10360 Marmara/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: Yaz Sezonu 09.00 – 19.00 | Kış Sezonu 08.00 – 17.00
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Kaplıcalar

10. Hisaralan Kaplıcası

Hisaralan Kaplıcası

Burası Neresi? Balıkesir’in doğal termal kaynaklarından biri olan Hisaralan Kaplıcası, Sındırgı ilçe merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Hisaralan Köyü’nde yer almaktadır. Radyoaktivite özelliği taşıyan kaplıca suyu sodyum bikarbonat içermektedir. Özellikle de ağrılı hastalıklar olarak bildiğimiz romatizma, nevralji, nefrit ve kadın hastalıklarına şifa olmaktadır.

  • Adres: Hisaralan, Hisaralan Kaplıcaları Yolu, 10330 Sındırgı/Balıkesir
  • Tel: (0266) 541 11 11
  • Yol tarifi al >

11. Susurluk Kaplıcaları

susurluk kaplıcaları

Burası Neresi? Balıkesir, termal turizm açısından önemli şehirlerimizin arasında yer alıyor. Şehirde bulunan Susurluk Kaplıca sularının; felç, kırık-çıkık, kadın hastalıkları, romatizma, nevrit, polinevrit ve nevralji gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Şehirdeki termal su bakımından zengin Susurluk Kaplıcaları’nın yanı sıra Emendere, Hisaralan, Güre ve Derman Kaplıcaları’na da giderek sağlıklı bir tatil geçirebilirsiniz.

  • Adres: Ilıcaboğazı Köyü, Ilıcaboğazı Köyü İç Yolu, 10610 Susurluk/Balıkesir
  • Tel: (0266) 864 13 32
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

12. Altınova Plajı

altınova plajı

Burası Neresi? İncecik kumu ve berrak deniziyle görenleri etkisi altına alan Altınova plajları sizlere sesten gürültüden uzak huzur içerisinde bir tatil imkanı sağlıyor. Balıkesir’in cennet noktalarından biri olmasının yanı sıra Altınova plajları derin olmaması sebebiyle de ailelerin sıklıkla tercih ettiği yüzme noktaları arasında yer alıyor.

  • Adres:Altınova, 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Tel: (0226) 461 29 40
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

13. Badavut Plajı

badavut plajı

Burası Neresi? Ayvalık’ın sevilen plajlarından biri Badavut Plajı… Ayrıca bölgenin en temiz suyuna ve dalgasız denizine sahip bir doğal plaj. Altın renkli kumları ve Ayvalık’ın pek çok popüler gezi noktasına yakınlığıyla sıklıkla ziyaret edilen plaj, Sarımsaklı’ya 5 kilometre mesafede yer alıyor.

  • Adres: Fevzipaşa-Vehbibey, Atatürk Blv. No: 156, 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Giriş ücreti: Kişi başı 30 TL
  • Yol tarifi al >

14. Duba Plajı

Duba Plajı

Burası Neresi? Diğer adıyla Belediye Plajı olarak bilinen Duba Plajı, Ayvalık’ın en kalabalık plajlarından biri olarak gösterilir. İşletmesi Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan halk plajı her yıl yerli yabancı birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Plajın avantajlarından biri ise Ayvalık merkezden otobüs, taksi dolmuş ve minibüslerle oldukça rahat ulaşım sağlanabilmesi. Toplu taşıma ile uğraşmak istemeyenler için ise çok da kısa olmayan bir yürüyüş deneyimi sunuyor.

  • Adres: Namık Kemal, 15 Eylül Cd. No: 1, 10405 Ayvalık/Balıkesir
  • Giriş ücreti: Kişi başı 20 TL
  • Yol tarifi al >

15. Çataltepe Plajı

çataltepe plajı

Burası Neresi? Cunda Adası’ndaki bir çok plaja göre daha az popülerliğe sahip olsa da bize göre adanın en güzel plajı olabilir Çataltepe… Berrak ve sığ denizi pek çok plaja nazaran keyifli saatler sunuyor ziyaretçilerine. Üstelik Çataltepe Plajı’nda, şezlong ve şemsiye gibi imkanların kiralama ücreti de adadaki çoğu plaja göre çok daha uygun.

  • Adres: Namık Kemal, Poyraz Cd. 2. Sk. No: 111, 10405 Ayvalık/Balıkesir
  • Giriş ücreti: Kişi başı 10 TL
  • Yol tarifi al >

16. Çuğra Plajı

Çuğra Plajı

Burası Neresi? Erdek’in en popüler plajlarının başında Çuğra Plajı geliyor! İlçe merkezine yakınlığı, dalgasız sığ denizi, palmiye ağaçlarıyla çevrili doğası ile bölgenin sık ziyaret edilen plaj işletmeleri arasındadır. Mavi bayrak sahibi plajın altın rengindeki kumsalı ve sığ oluşu çocuklu ailelerinde sıklıkla ziyaret etmesine olanak sağlamaktadır. Dolayısıyla Çuğra Plajı’nı, Balıkesir’de gezilecek yerler listesine sizler de mutlaka eklemelisiniz.

  • Adres: Ocaklar, 10530 Erdek/Balıkesir
  • Tel: 0546 602 60 55
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

17. Akçay Altınkum Plajı

altınkum plajı

Burası Neresi? Zeytinli Belediyesi’nin geliştirme çalışmalarından sonra muhteşem bir yüzme noktası haline getirilen Akçay Altınkum Plajı, ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz gezi noktalarından biri. Zira Akçay Altınkum Plajı’nda, şezlong, şemsiye, duş kabini ve tuvalet gibi her türlü ihtiyaca yönelik hizmetler mevcut. Bunun yanı sıra plajın en sevilen yönlerinden biri de yumuşacık bir kumsala sahip olması. Üstelik yalnızca plajın kendisi değil; bizzat denizin zemini de kumlu! Velhasıl Altınkum Plajı, çocuklu aileler için de fazlasıyla uygun.

18. Avşa Altınkum Plajı

altınkum plajı

Burası Neresi? Altınkum, Avşa Adası’nın en sık ziyaret edilen yüzme noktası. Altın sarısı kumsalı ve berrak deniziyle oldukça sevilen plajın en sevilen özelliği ise denizinin sığ olması. Bu sebeple de çocuklu ailelerin ilk tercihi haline gelmiş. Diğer yandan plajın olduğu bölgede yer yer gazino ve restoranlar bulunmaktadır. Bu noktalarda yeme içme ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Avşa Belediyesi tarafından işletilen plaja giriş ücreti alınmazken şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler için 10 TL gibi bir ücret talep edilmektedir.

  • Adres: Avşa, 10360 Marmara/Balıkesir
  • Giriş ücretsiz *Şezlong + Şemsiye 10 TL
  • Yol tarifi al >

19. Ören Halk Plajı

ören plajı

Burası Neresi? Her yıl binlerce yerli yabancı turist ağırlayan Balıkesir’in sevilen tatil beldesi Ören, sığ denizi ve yumuşacık kumsalı ile sık sık ziyaret edilen yerleşim yerlerinden biri. Pek çok pansiyon, otel, restoran ve gece kulübü tarzı işletmelere ev sahipliği yapan belde, biraz huzur biraz da eğlence arayışında olanlar için tercih edilesi bir tatil yeri.

– Seyir/Manzara Noktaları

20. Şeytan Sofrası

şeytan sofrası

Burası Neresi? Ayvalık’a gelip de Şeytan Sofrası’nda günü batırmadan dönen kişi sayısı oldukça azdır. Ayvalık adaları ve Midilli Adası’na karşı nefis bir manzara eşliğinde, gökyüzünde turuncunun hemen her tonunu görebileceğiniz Şeytan Sofrası yerli yabancı turistlerin her yıl akın ettiği gezi noktalarından biri.

Neden Gitmeliyim? Şeytan Sofrası’na dair bir de efsane var ki şöyle; Cennetten kovulan şeytan tam da buradan karşı kıyıya geçmeye çalışırken ayak izini burada bırakmış. Günümüzde tepede yer alan küllenmiş lav birikintisi şeytanın ayak izi olarak kabul ediliyor. Yine rivayete göre şeytanın ayak izlerinden biri Midilli Adası’nda diğeri de Şeytan Sofrası’nda bulunuyor.

  • Adres: Küçükköy, 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz *Özel aracıyla gelenler otopark ücreti vermektedir.
  • Yol tarifi al >

21. Cennet Tepesi

cennet tepesi

Burası Neresi? Şeytan Sofrası kadar ünü tüm dünyayı sarmasa da büyüleyici manzarasıyla gün batımının keyfini çıkarabileceğiniz diğer bir gezi noktası da Cennet Tepesi… Uğramanızı şiddetle tavsiye ettiğimiz tepe, Ayvalık’ın Armutçuk bölgesinde yer alıyor. Birkaç yıl içerisinde belediye başkanı tarafından düzenlenen ve mesire alanına dönüştürülen tepe şimdi eşsiz manzara eşliğinde çayını yudumlamak isteyenler için parmakla gösterilen yerlerden biri. Velhasıl Cennet Tepesi, Balıkesir’de gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmeli!

  • Adres: 150 Evler, Ahmet Taner Kışlalı Cd. 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

22. Aşıklar Tepesi

aşıklar tepesi

Burası Neresi? Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gün batımını izleyebileceğiniz ve bölgeyi kuş bakışı farklı farklı noktalardan görebileceğiniz üç ayrı tepe bulunuyor. Bunlardan biri Şeytan Sofrası diğeri Cennet Tepesi ve Aşıklar Tepesi… Ayvalık’a bağlı bir yerleşim olan Cunda Adası’nın simgesi haline gelmiş Aşıklar Tepesi’nde, Agios Yannis Cafe’de çay – kahve eşliğinde muhteşem gün batımı manzarasının tadını çıkarın. Aşıklar Tepesi’nde Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı Agios Yannis Kilisesi gibi turistik ziyaret noktaları da yer alıyor.

  • Adres: Namık Kemal, 15 Eylül Cd. No: 36, 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

23. Atatürk Kayalıkları

Atatürk Kayalıkları

Burası Neresi? Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Atatürk Kayalıkları ismini alan öyle bir doğal oluşum var ki görmenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz gezi noktalarından biri. Atatürk’ün yan profilini andıran kayalar sanılanın aksine tamamı ile doğal olarak şekillenmiş bir dağı oluşturuyor. Gömeç’e ana yol üzerinden giderken ”Atatürk Kayalıkları İzleme Noktası” tabelalarını takip ederek ulaşabileceğiniz bu görüntü, gün doğumunda apayrı gün batımında ise bambaşka tonlarda bir Atatürk profili sizleri bekliyor.

  • Adres: Kemalpaşa, 10715 Gömeç/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Sahil Noktaları

24. Altınova İskelesi

altınova iskelesi

Burası Neresi? Altınova’nın merkezinde yer alan Altınova İskelesi, beldenin en hareketli noktalarından biri. Akşam saatlerinde keyifli vakit geçirebileceğiniz tüm kafe ve restoranlar bu kıyıya dizilmiş durumda. Lakin hızlı ve eğlenceli bir akşam geçirebileceğiniz kulüp ve barlar ne yazık ki burada yok.

– Tatil Yerleri/Sayfiyeler

25. Ayvalık

ayvalık

Burası Neresi? Ayvalık, Türkiye’nin pek çok bölgesiyle bakir kalabilmiş doğal cennetlerinden biri. Burada doyasıya bir gezi ve tatil planı yapma telaşındaysanız 1 haftanızı ayırmanızı tavsiye ederiz. İlçede Kaz Dağları mı dersiniz, her yıl yüzlerce turistin ziyaret ettiği Şeytan Sofrası mı dersiniz yoksa mavinin her tonunu görebileceğiniz birbirinden güzel plajlar mı dersiniz bilinmez… Ancak Ayvalık’ta pek çok gezi noktası olduğu aşikar.

Neden Gitmeliyim? Midilli Adası manzaralı bu cennet, sizlere pek çok yönden iyi gelecek harika bir tatil vaat ediyor. Ayvalık pek çok beldede kalan turistlerin toplanma noktası da diyebiliriz. Pek çok kişi daha küçük yerleşim yerlerinde konaklayıp, Ayvalık’ı bir eğlence ve gezi noktası olarak da kullanabiliyor. Bu sebeple de ilçe alışverişin ve tekne turlarının nabzını tutar hale gelmiş.

Diğer yandan meşhur Ayvalık tostçuları ve doğal sabun ve zeytinyağı sunan dükkanlarda burada yer alıyor. Son olarak Ayvalık’ta gezip görmeniz gereken yerler hakkında detaylı bilgi almak için Ayvalık Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 51 Durak! ve Ayvalık Tarihi Yerler | 20 Tarihi Nokta başlıklı yazılarımızı mutlaka okumalısınız!

26. Altınova

Altınova

Burası Neresi? Balıkesir’in popüler tatil beldesi Ayvalık’a bağlı bir yerleşim yeri olan Altınova, yaz sezonunda turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği gezi noktalarından biri. Huzur içerisinde sessiz sakin bir tatil dileyenler için akla gelen ilk tatil noktalarından biri olmasının yanı sıra doğa güzellikleri ve berrak denizi sebebiyle de çokça tercih edilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Eski dönemde şifa kaynağı ve kutsal anlamına gelen Ayazmend ismiyle anılan yerleşim yerine Altınova ismini 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeyi ziyaretinde gördüğü oldukça büyük bir ovayı kaplayan sap sarı buğday başaklarını görmesiyle koyduğu biliniyor.

27. Küçükköy (Yeniçarohori)

küçükköy

Burası Neresi? Balıkesir’in Ayvalık kadar ünlü olmayan ama öyle güzel bir yerleşim yeri daha var ki yerli halkın da övgüyle bahsettiği görmeden dönmemenizi tavsiye ettiğimiz beldelerden bir diğeri. Bölgede daha önce yaşayan Rumlardan kalma taş evlerin oluşturduğu mahalleler, ziyaretçilerine şirin sanat galerileri ve kafeleriyle oldukça etkileyici bir ambiyans sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Yeni değişimlerle tam bir sanat köyü haline gelen Küçükköy, ”Smart Village” (Akıllı Köy) olma statüsünde ilerliyor. Toplamda 1 saatte gezebileceğiniz köy içerisinde 14 adet sanat galerisi/müze/atölye tarzı yer bulunuyor bir de muhteşem bir doğal bitki örtüsüne sahip. Butik mekanların sırasıyla açıldığı Küçükköy’ün halk arasında bilinen ismi Yeniçarohori… Köyün yakın zamanda Ayvalık’ın Alaçatı’sı olacağı söyleniyor.

28. Çamlık

Çamlık

Burası Neresi? Denize açılan sokakları ve eski Rum evleri ile mutluluk dolu birkaç saat garantileyen Çamlık, Ayvalık Devlet Hastanesi’nden Sarımsaklı’ya doğru ilerleyen ve Paşa Limanı mevkiine kadar geniş bir alanı kaplayan doğa harikası yerleşim yerlerinden biri. Çamlık beldesinde yer alan her sokağa çiçek isimleri verilmiş sebebi ise her sokakta çiçek kokusu alıyor olmanız.

Neden Gitmeliyim? 19. yüzyıl sonlarında Ayvalık sakinlerinin yazlık olarak kullandığı Çamlık, çam ağaçları içinde parlayan tarihi köşk ve yalılarıyla gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Ayrıca Çamlık’ta, içerisinde piknik alanı ve çay bahçeleri bulunan özel bir koy bulunuyor. Çamlık Koyu olarak adlandırılan ve mavi tur teknelerinin popüler mola duraklarından biri olan bu harika koy, Tımarhane Burnu’nun hemen karşısında konumlanıyor.

29. Sarımsaklı

sarımsaklı

Burası Neresi? Sarımsaklı, Ayvalık’ın en uzun kumsala sahip beldesi olarak dikkat çekiyor. Ayvalık’taki en popüler tatil beldelerinden biri olan Sarımsaklı, bölgede girebileceğiniz en temiz denize ve yumuşacık bir kumsala ev sahipliği yapıyor. Üstelik Sarımsaklı kumsalı, Ayvalık müdavimleri arasında oldukça popüler! Sarımsaklı beldesinde yer alan çay bahçeleri, canlı müzik mekanları, kafeler, restoranlar ve de dondurmacılarda keyifli saatler geçirebileceğiniz de aşikar.

Neden Gitmeliyim? Sarımsaklı’da konaklıyorsanız ve gece eğlencesi arıyorsanız da beldenin ünlü ve ferah bir gece kulübü bulunuyor. Ayvalık’ın diğer beldelerine oranla eğlencenin bir tık daha fazla olduğu, denizin ise harika olduğu bir konaklama adresi arayanlar için Sarımsaklı bölgenin değişmez seçeneklerinden biri olarak gösteriliyor.

  • Adres: Sarımsaklı Bulvarı, Küçükköy, 10410 Ayvalık/Balıkesir
  • Yol tarifi al >

30. Erdek

Erdek Sahili

Burası Neresi? Balıkesir’in denize kıyısı olan ilçelerinden birisi olması sebebiyle turistik bir cennet haline gelen Erdek, şehrin diğer tatil beldelerinden Marmara Denizi kıyısında yer almasından dolayı ayrılır. 5 bin yıllık tarihiyle pek çok tarihi gezi noktasına da sahip yerleşim yeri, antik kentleri ve doğal güzellikleriyle her yıl yüzlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Erdek Körfezi üzerinde, Kapıdağ Yarımadası’nda, konumlanan Erdek, her yaz, okulların kapanması ve tatil sezonunun açılmasıyla birlikte, Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, Bursa ve Çanakkale gibi büyük şehirlerden yoğun ilgi görmeye başlıyor. Zira söz konusu ilçe, yaz tatillerinin en popüler yerlerinden biri olduğu gibi aynı zamanda en hesaplı adreslerinden biri oluyor.

Marmara Adası ve Avşa gibi tatil beldelerine ulaşım, Erdek’ten sağlanıyor. Bundan dolayı yoğun bir trafiğe sahip olan ilçenin önemli bir geçiş noktası olduğu söylenebilir. Yaz sezonu boyunca Erdek’in Ocaklar mevkiinden düzenlenen feribot seferleriyle Avşa’ya ve Marmara Adası’na, ortalama 1,5 saatlik bir sürede kolayca ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Deniz güneş ve kum üçlüsünün tadını çıkarmak ve dingin bir yaz tatili geçirmek için Erdek’i tercih edebilir, bu sayede ekonomik yönden de kar elde edebilirsiniz. Zira Erdek, Çeşme, Alaçatı, Bodrum ve Antalya gibi popüler tatil yerlerine göre hem konaklama hem de yeme-içme fiyatları açısından çok daha uygun imkanlara sahip! Konaklamak için otel, pansiyon, apart otel, kamp alanları, butik otel ve bungalov gibi bir dizi konaklama alternatifi mevcut.

Bunun yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginliği, yemyeşil ormanları ve doğal güzellikleriyle mükemmel bir turizm cenneti olan Erdek’te turistik açıdan gezip görülecek pek çok sizleri bekliyor. Erdek’te görülmesi gereken noktaların başında ‘‘Hadrianus Tapınağı, Kyzikos Amfi-tiyatrosu, Altıköşe kuleler, Kirazlı Yayla Manastırı ve Bouleuterion’’ geliyor. Bu yerler hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın: Erdek Gezilecek Yerler Listesi | 24 Süper Nokta…

31. Ocaklar

ocaklar

Burası Neresi? Erdek’in merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Ocaklar, ilçenin en güzel gezi noktalarından biri olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Doğası ve muhteşem kumsalıyla göz dolduran güzelliklere ev sahipliği yapan Ocaklar, Kapıdağ Yarımadası’nın batı ucunda yer alan sahil boyunca dizili mekanları ile ünlü bir yerleşim yeridir.

32. Edremit

edremit balıkesir

Burası Neresi? Yaz aylarında huzurlu bir tatil arayışında olanların tercih ettiği tatil beldelerinden biri olan Edremit, Balıkesir’in üçüncü büyük ilçesidir. Marmara Bölgesi’nin güneyinde yer alan belde, Edremit Körfezi’nden 8 kilometre içeride yer almaktadır.

Zengin ve köklü tarihiyle Edremit, pek çok gezi noktasına da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca özellikle Altınoluk ve Akçay beldeleriyle Türkiye’de yaz turizminin önemli rotalarından biri olan ilçe, aynı zamanda Kazdağları ve organik zeytiniyle de oldukça meşhurdur.

Neden Gitmeliyim? Balıkesir’in en güzel yerlerinden biri olan Edremit’te; Kaz Dağları’ndan Altınkum’a, Akçay’dan Altınoluk’a kadar birbirinden güzel turistik noktalar bulunuyor. Tüm bu yerlerle ve Edremit’in turistik zenginliğiyle ilgili detaylı bilgi almak için Edremit Gezilecek Yerler Listesi | En Mükemmel 36 Rota! ve Edremit Tarihi Yerler | 10 Tarihi Nokta başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Kaçırmayın! Edremit gezinizi ortalama 2 – 3 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz. Seyahat için yılın her dönemini tercih edebilirsiniz; lakin amaç tatilse Mayıs ve Eylül arasını kapsayan yaz sezonu, özellikle de Temmuz ve Ağustos ayları Edremit seyahati için en uygun zaman olacaktır. Kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alan Edremit, aynı zamanda Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na da ev sahipliği yapıyor.

33. Akçay

akçay

Burası Neresi? Kaz Dağları’na yakın oluşu ve muhteşem tabiatı ile Akçay, Balıkesir’de hem kafanızı dinleyebileceğiniz hem de deniz ve güneşin tadını çıkartabileceğiniz harika bir gezi noktası. Halk arasında özellikle astım hastalarının şifa bulduğu yer olarak bilinen Akçay’da soğuk su zenginlikleri ve faydalı termal sular sizleri bekliyor.

34. Altınoluk

altınoluk

Burası Neresi? Yazlık evleri ve taş plajlarıyla ünlü tatil beldesi Altınoluk, Edremit’e yarım saat uzaklıkta yer alan yazlık yerlerden biri. Bölgeye gelen tatilciler uzun yıllardır yaz aylarını burada kendi evlerinde geçiriyor. Özellikle İstanbul’dan pek çok yazlıkçının her yaz akın ettiği beldeye, yerli yabancı turistler de sık sık ziyaret ediyor. Assos, Çanakkale ve Küçükkuyu gibi tatil beldelerine yakınlığı sebebiyle de gezginlerin uğrak noktası Altınoluk’u ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

35. Burhaniye

burhaniye

Burası Neresi? Kaz Dağları ve Madra Dağı arasında harika bir konumda yer alan Burhaniye, doğa güzellikleriyle ziyaretçilerine keyifli bir tatilin kapılarını aralıyor. Antik kentleri, Ören yerleri ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir yerleşim yeri olan Burhaniye’nin kilometrelerce uzunluktaki ince kumlu doğal plajları da mutlaka görmeniz gereken gezi noktaları arasında.

36. Gömeç

gömeç

Burası Neresi? Sessiz sakin kalabalıktan uzak bir tatil arayışında olanlar için Gömeç, Balıkesir’in en meşhur tatil beldelerinden biri. Burhaniye ve Ayvalık’a komşu belde, ünlü yazlık siteleri, doğa güzellikleri ve hayranlık uyandıran koylarıyla ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yerleşim yeri. Gömeç’in tarihi ve turistik zenginlikleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Gömeç Gezilecek Yerler | 15 Görülesi Yer başlıklı yazımızı mutlaka okumalısınız. Bunun yanı sıra Gömeç’in yöresel tatları hakkın bilgi sahibi olmak için tıklayın: Gömeç Yöresel Yemekler | 10 Harika Lezzet…

37. Avşa Adası

Avşa

Burası Neresi? Marmara Bölgesi’nde yer alan Balıkesir’e bağlı Avşa Adası, İstanbul’a yakınlığı sebebiyle sıklıkla ziyaret edilen tatil noktalarından biri. Oldukça hareketli saatlere ev sahipliği yapan ada özellikle yaz ayları yüzlerce kişinin ziyaretine uğrar. Avşa Adası’nın en meşhur ürünleri arasında kendi üzümlerinden üretilen şarapları vardır. Adada mutlaka görmeniz gereken yerler arasında tarihi ve doğa güzellikler sizleri bekliyor. Avşa’da gezip görülecek yerlerle ilgili en doğru ve en net bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Avşa Gezilecek Yerler Listesi | Birbirinden Popüler 21 Rota!

38. Cunda Adası

cunda adası

Burası Neresi? Dar sokakları, tarihi Rum evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla sizleri Ayvalık’ta bambaşka bir yolculuğa çıkaracak Cunda (Alibey Adası), ilçenin sosyetik semti olarak da anılıyor. Cunda sokaklarında dolaşmak, her renkten çiçeklerle süslenmiş taş ev kafelerde bir şeyler içmek ve bol bol resim çekilmenin keyfi bambaşka…

Neden Gitmeliyim? Cunda’nın yöresel tatlarından ve de Girit mutfağından pek çok lezzeti tadacağınız ve en güzel sakız dondurmasını yeme fırsatı bulacağınız Cunda, eski Rum evlerinden çevrilme otelleriyle de pek çok kişinin beğenisini kazanıyor. Ayrıca Cunda Adası’nda gezip görmeniz gereken pek çok turistik nokta bulunuyor. Bu yerlerle ilgili detaylı bilgi almak için Cunda Adası Gezilecek Yerler Listesi | 21 Muhteşem Yer ve Cunda Tarihi Yerler | 9 Görülesi Nokta başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz. Adada gezilecek yerlerin tümü için birkaç saatinizi ayırmanız yeterli.

– Turistik Köy ve Kasabalar

39. Yiğitler Köyü

yiğitler köyü

Burası Neresi? Avşa Adası’nın en fazla turist ağırlayan yerleşim yeri Yiğitler Köyü… Ada merkezine 2 kilometre mesafede yer alan köy, huzurlu atmosferi ve 2 kilometrelik kumsalı ile görenleri etkisi altına alan bir gezi noktası. Muhteşem doğasıyla göz dolduran köy çevresinde adanın sık sık ziyaret edilen plajlarından Altınkum Plajı, Kadınlar Plajı ve Tavşanlı Plajı yer alıyor.

40. Türkeli Köyü

türkeli köyü

Burası Neresi? Bir dönem Rumların yaşadığı Türkeli Köyü, adanın batısında yer alan kıyı ovasının üzerine kurulmuş bir yerleşim yeri. Köyde adanın tarihine ilişkin ipuçları veren oldukça eski bir manastır kalıntısı da mevcut. Geçmişte köy halkı geçimini şarapçılık ve balıkçılıkla sağlıyorken turizmdeki artış sebebiyle balıkçılık faaliyetleri azalmış, şarapçılığı ise hala sürdüren aileler var.

– Parklar

41. Balıkesir Atatürk Parkı

Balıkesir Atatürk Parkı

Burası Neresi? İnşa edildiği tarihten itibaren kentin en önemli rekreasyon alanı olarak yerini koruyan Balıkesir Atatürk Parkı’nın inşası ilk olarak 1940’lı yıllarda tamamlanmıştır. Balıkesir Belediyesi tarafından 2006 yılında yenilenip, Nisan 2008 tarihinde yeniden halka açılan Atatürk Parkı, geniş bir alana yayılıyor.

Neden Gitmeliyim? Parkın içerisinde; kenarında restoranlar, çay bahçeleri, kafeteryalar ve seyir terasları bulunan 3,5 dönüm büyüklüğünde yapay bir göl, modern çocuk oyun alanları, gezinti ve yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, küçük şelaleler, kaya bahçesi gibi özel aktivite alanları ve daha pek çok dinlenme ve eğlence amaçlı üniteler bulunuyor. Balıkesir’de keyifli ve eğlenceli dolu vakit geçirmek için Atatürk Parkı’nı, Balıkesir’de gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin!

  • Adres: Hasan Basri Çantay Stadyum Cd. 10050 Balıkesir Merkez/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Kuş Cennetleri

42. Manyas Gölü ve Kuş Cenneti Milli Parkı

manyas kuş cenneti

Burası Neresi? Balıkesir’in dünyaca ünlü kuş yaşam alanlarından biri olan Manyas Kuş Cenneti, 1975 yılında Avrupa Konseyi tarafından ”A Sınıfı Diploma” ile ödüllendirilmiş bir milli parktır. 24 bin hektarlık alan üzerine kurulu parkta Afrika’dan, Avrupa ve Asya’ya göç eden onlarca çeşitte kuş türünü görebilmeniz mümkün.

Neden Gitmeliyim? Özellikle de pelikan, balıkçıl, kaşıkçı, karabatak, yaban kazı, yaban ördeği ve diğer ötücü kuşlar, park içerisinde yer alan ağaçlar ve sazlar üzerine yapılan büyük kuluçka kolonilerini barındırıyor. Toplamda 266 kuş türünün yaşadığı Manyas Kuş Gölü’nde yer alan kuş gözetleme kulesinden dürbünle gözlem yapabilme imkanınız da var.

Bandırma’ya 19 kilometre, Balıkesir’e 85 kilometre mesafede bulunan kuş cenneti, ilk olarak doğa bilimci Curt Cosswig ve eşi Leonore tarafından 1 Nisan 1938 tarihinde keşfedilmiş. Bu kuş cenneti, ülkemizdeki milli parkların en küçüğü olmasına rağmen en çok ziyaretçiyi çekendir.

Kuş Cenneti Milli Parkı’nda 1975 yılına kadar 138 kuş türü tespit edilirken, farklı zamanlarda yapılan sayımlarda ise 255’e kadar çıkan kuş türü bulunmuştur. Milli parkta her yıl 66 kuş türü kuluçka topluluğuna katılırken, geri kalanlar ise göç döneminde buraya uğramaktadır.

Kaçırmayın! Kuş Cenneti Milli Parkı’na gitmişken birbirinden eğlenceli bir dizi aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Bu aktiviteler arasında en meşhur olanları ise doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği, trekking ve fotoğrafçılık… Buna benzer konulardaki her türlü bilgiyi milli parkın girişinde bulunan İdare ve Ziyaretçi Merkezi’nden alabilirsiniz.

  • Adres: Bandırma, 10200 Bandırma/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Giriş ücretleri: Tam 7 TL – İndirimli 3,5 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Koylar

43. Paşa Koyu

paşa koyu

Burası Neresi? Şeytan Sofrası eteklerinde Ayvalık’ın en güzel kesiminde yer alan Paşa Koyu, berrak denizi ve yer yer sığılaşmasıyla ünlü bir koy. Koyda yer alan deveyi andıran enteresan kayalık ise en dikkat çekici oluşumlarından biri. Diğer yandan koyda yer alan diğer bir ilginçlikte Sarımsaklı Plajı’na giden doğal su yolu… Paşa Koyu’nu görmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Aklınızda Bulunsun! Paşa Koyu’nda konaklamak isterseniz Ayvalık Saklı Cennet Kamping‘i ziyaret eddebilirsiniz. Bu kamp alanı koydaki tek kamp alanı olmakla beraber 65 ₺ giriş ücretiyle oldukça ekonomik.

  • Adres: Sefa Çamlık, Nuri Özer Cd. No: 5, 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Giriş ücreti: Kişi başı 25 TL
  • Yol tarifi al >

44. Mosko Adası Koyu

Mosko Adası Koyu

Burası Neresi? Ayvalık’ın daha önce çok bilinmeyen yerlerinden olan Mosko Adası, sahip olduğu olağanüstü doğal güzellikleriyle son yıllarda adını duyurmuş ve turist akınına uğramış. Ancak buna rağmen adanın doğası ve sakinliği güzelliğinden bir şey kaybetmemiştir. Koyun suyu çok sıcak değilse de nisan ayından ekim ayına kadar denize girebilirsiniz.

Kaçırmayın! Burada konaklayabilecek bir otel bulunmasından dolayı tatil için erken rezervasyon yapmanızı öneririz. Geç kalmışsanız da Ayvalık – Cunda’da bulunan birçok konaklama tesisinde rezervasyon yaptırarak eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

45. Ortunç Koyu

ortunç koyu

Burası Neresi? Cunda Adası’nın en nezih ve en güzel köşelerinden biri de Ortunç Koyu… Balıkesir’in en güzel koylarından biri olarak gösterilen koy, adanın batısında yer alıyor. Mavi bayrak kazanan Ortunç Koyu’na ait plaja giriş ücretleri biraz pahalı olsa da koyun güzelliği ve işletme performansı bu fiyata değer nitelikte. Ortunç Koyu’nda kamp yapabileceğiniz alanların yanı sıra 35 ayrı dalış noktası da mevcut.

  • Adres: Namık Kemal, 10405, Ayvalık/Balıkesir
  • Giriş ücreti: Kişi başı 40 TL
  • Yol tarifi al >

46. Güvercin Koyu

Güvercin Koyu

Burası Neresi? Gömeç’in en meşhur koyu diyebileceğimiz Güvercin Koyu, mavi bayrak kazanmış deniziyle mutlaka uğramanız gereken bir yüzme noktası. Dalgasız ve sığ bir deniz sahip plaj, Artur Tatil Sitesi’nin en popüler işletmesi. İçerisinde pek yeme içme ve duş ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar da mevcut.

  • Adres: Kemalpaşa, 10715 Gömeç/Balıkesir
  • Giriş ücretsiz *Şezlong + Şemsiye kiralama ücreti kişi başı 25 TL
  • Yol tarifi al >

47. Martı Koyu

martı koyu

Burası Neresi? Gömeç’in ünlü tatil köyü Artur’a ait diğer bir koy da Martı koyu… Beldenin mavi bayraklı plajlarından biri olan koy zaman zaman dalgalı olmasına rağmen oldukça berrak bir suya sahip.

– Adalar

48. Kum Adası

kuma adası

Burası Neresi? Altınova’yı ziyaret ediyorsanız Kum Adası’nı görmeyi ihmal etmeyin deriz. Beldenin cennetten bir köşesi olarak tasvir edebileceğimiz Kum Adası, Altınova İskelesi yakınında yer alan doğal bir yarım ada. Kara bağlantısından sahil üzerinde yaklaşık 2 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Kum Adası, aynı zamanda doğal bir dalgakıran görevi de görüyor.

  • Adres: Altınova Mahallesi, 10400 Ayvalık/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

49. Tımarhane Adası

tımarhane adası

Burası Neresi? Cunda Tımarhane Adası, Çamlık koyundan hareketle Şeytan Sofrası güzergahı üzerinden devam edildiğinde karşınıza çıkan bir gezi noktası. Bir dönem Rumların yaşadığı Cunda’da alkolikler ve akli dengesi bozuk insanlar, Tımarhane Adası’na götürülüp burada bırakılırmış. Bu cezalandırma yöntemi, adaya Tımarhane isminin verilmesini sağlamış.

Neden Gitmeliyim? Tımarhane Adası’nın dikkat çeken özelliklerinden biri de tepesinde yer alan ilginç şekillerdeki kayalıkların rüzgar ile birlikte garip uğultular ve sesler çıkartması. Adada yer alan tek yapı ise küçük bir taş manastır. Taş manastırın olduğu konumda ise muhteşem bir manzara sizleri bekliyor.

50. Kapıdağ Yarımadası

kapıdağ yarımadası

Burası Neresi? Tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir’i ziyaret eden herkesin mutlaka keşfetmesi gereken güzelliklerden biri. Erdek’e bağlı yarımada Marmara Denizi’nin en temiz kıyılarına sahip bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Erdek’te tatil planlıyorsanız Kapıdağ Yarımadası’na ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

– Kanyonlar

51. Şahindere Kanyonu

şahindere kanyonu

Burası Neresi? Edremit’in cennet köşelerinden biri olarak tarif edebileceğimiz Şahindere Kanyonu doğa yürüyüşlerinin, keyifli pikniklerin ve muhteşem fotoğraf çekimlerinin yapıldığı şahane bir gezi noktası. Gelişmiş florasıyla 800’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapan Şahindere Kanyonu aynı zamanda bir oksijen deposu. Kanyonda bulunan Şahindere Kanyonu Piknik Alanı, haftanın yedi günü, 08.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

  • Adres: Altınoluk, 10870 Edremit/Balıkesir
  • Tel: (0266) 374 44 44
  • Giriş ücreti: Kişi başı 4 TL
  • Yol tarifi al >

– Yaylalar

52. Kozak Yaylası

kozak yaylası

Burası Neresi? Drone ile izlendiğinde uçsuz bucaksız kısa ağaçlara ev sahipliği yapan Kozak Yaylası, Balıkesir’in harika doğa güzelliklerinden biri. Bergama – Ayvalık mevkii arasında konumlanan yayla, fıstık çamı ormanlarıyla kaplı ülkemizin nadide yerlerinden biri. Bir kısmı İzmir sınırları içerisindeyken diğer kısmı da Balıkesir’e ait.

  • Adres: Yukarıbey, 35729 Bergama – Ayvalık Yolu, Balıkesir/Türkiye
  • Yol tarifi al >

– Tabiat Parkları/Milli Parklar

53. Kazdağı Milli Parkı

kazdağları milli parkı

Burası Neresi? Dünyanın oksijen zengini 2. bölgesine kaynak sunan Kazdağı Milli Parkı, Edremit’e bağlı Türkiye’nin en önemli doğal miraslarından biri. Park içerisinde yer alan şelaleler keyifli saatler sunduğu gibi tesis içerisinde piknik yapabileceğiniz ve yeşilin her tonunu görme imkanı sunabileceğiniz alanlar da mevcut.

Kaçırmayın! Kaz Dağı zirvelerine tırmanmak isterseniz ise özel rehber tutma şartınız var. Diğer yandan parkta tesisin belirlediği alanlarda kamp yapmanız da serbest. Parkta giriş yapma şeklinize göre fiyatlarda şekilleniyor.

  • Adres: Pınarbaşı, 10302 Edremit/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 18.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi ücreti 7 TL, İndirimli 3,5 TL, Bisiklet 7 TL, Motosiklet – ATV 10 TL, Otomobil – Kamyonet – Pickup 21 TL, Minibüs 63 TL, Midibüs 105 TL, Otobüs 189 TL, Bir Ünite Çadır Yeri 15 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

54. Adalar Doğal Tabiat Parkı

ayvalık adaları tabiat parkı

Burası Neresi? İrili ufaklı toplam 22 adadan oluşan Ayvalık Adaları’nın 20’sini kapsayan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Kuzey Ege’nin doğası ve tarihiyle en değerli bölgesi olarak gösterilmektedir. 1995 yılında Tabiat Parkı ilan edilen bölgede pek çok mini ekosistemler ve endemik bitkiler barındırmaktadır.

Tabiat Parkı içerisinde sandal ve teknelerle ulaşılabilen adalar şunlardır: Pınar Adası, Çıplak Ada, Yellice Ada (Poyraz Ada), Güneş Adası, Maden Adası (Pirgos), Kız Adası, Yumurta Adası, Balık Adası, Kara Ada, Hasır Adası, Küçükmaden Adası, Güvercin Adası, Maden Ada, Taşlı Ada, Yelken Adası (Ayiy alo), Yalnız ada (Petago), Kara Adası (küçük), Yuvarlak Ada ve Göz Adası (Kalamapulo). Tüm bu adaların hiçbiri işletmeye veya imara açık olmayıp; özenle korunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, zengin ekosisteminin ve el değmemiş doğasının yanı sıra; bisiklet, dağcılık, doğa yürüyüşü, botanik gezisi, olta balıkçılığı trekking ve fotoğrafçılık gibi birbirinden zevkli her türlü aktiviteyi gerçekleştirmeye imkan sunuyor. Tabiat parkına Ayvalık ilçe merkezi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Adres: Üçkuyular Cd. 10405 Ayvalık/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

55. Değirmen Boğazı Tabiat Parkı

Değirmen Boğazı Tabiat Parkı

Burası Neresi? Temmuz 2011’de milli park ilan edilerek koruma altına alınan Değirmen Boğazı Tabiat Parkı, toplam 249 dekarlık bir araziyi kaplıyor. Balıkesir’de gezilecek yerler arasında öne çıkan noktalardan biri olan Değirmen Boğazı Tabiat Parkı içinde; çocuk oyun alanları, gölet, nehir, kameriyeler, köprüler, kır lokantası, mescit, büfe idare ve ziyaretçi merkezi, otopark, kır gazinosu, basketbol sahası ve piknik alanları gibi özel etkinlik noktaları bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra Değirmen Boğazı Tabiat Parkı içerisinde; piknik, botanik gezisi, doğa yürüyüşü, basketbol, olta balıkçılığı, fotoğrafçılık, trekking ve bisiklet sürme gibi aktiviteler gerçekleştirilebiliyor.

  • Adres: Ayvatlar, 10185 Balıkesir Merkez/Balıkesir
  • Tel: (0312) 207 50 00
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Kişi 7 TL – İndirimli Kişi 3,5 TL – Bisiklet 7 TL – Motosiklet, ATV 10 TL – Otomobil, Kamyonet, Pickup 21 TL – Minibüs 63 TL – Midibüs 105 TL – Otobüs 189 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Piknik Alanları

56. Güre Gelinçamı Piknik Yeri

güre gelinçamı piknik yeri

Burası Neresi? Güre Köyü’ne 3 km. mesafede yer alan piknik alanı, şehrin doğayla iç içe alanlarından biri. Balıkesir’e gelen turistlerin sık sık ziyaret ettiği Güre, özellikle yerli halkın doğal güzellikler arasında huzurlu vakit geçirmek için tercih ettiği yerlerden olmasının yanı sıra kolay bir ulaşıma da sahip. Ayrıca bölgede her yıl yapılan Sarıkız etkinlikleri de yoğun bir ilgiyle karşılanıyor.

  • Adres: Güre, Çamlıbel Köyü İç Yolu, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Araç giriş ücreti 24 TL
  • Yol tarifi al >

– Şelaleler

57. Sütüven Şelalesi

sütüven şelalesi

Burası Neresi? Sarıkız Dağı yamaçlarından akan pınarlar, deniz doğru devam ettikçe dereleri ve şelaleleri oluşturuyor. Edremit Körfezi manzarasına sahip Sütüven Şelalesi de bu şelaleler içerisinde en güzeli. Zeytinli Köyü’ne 6 dakika mesafede yer alan şelale, 17 metre yükseklikten gürül gürül akan suyuyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle yaz aylarında pek çok kişinin ziyaret ettiği Sütüven Şelalesi’ni gördükten sonra az ilerisinde yer alan Hasanboğuldu Göleti’ni de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

  • Adres: Beyoba, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 21.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi başı 15 TL
  • Yol tarifi al >

– Mağaralar

58. Yazören Mağarası

yazören mağarası

Burası Neresi? Balıkesir’in doğa güzelliklerinden biri olan Yazören Mağarası, uzun yıllar sonra keşfedilmiş etkileyici gezi noktalarından biri. Savaştepe’ye bağlı Yazören Köyü’nde bulunan mağaranın dikkat çeken özelliklerinden biri ise özellikle kış ve bahar aylarında içerisinde yer alan suların akış değiştirmesi.

*Balıkesir’in Tarihi Yerleri

Türkiye’nin önemli tarihi yerlerinden bir kısmına ev sahipliği yapan Balıkesir’de gezip görülecek birçok yer bulunuyor. Balıkesir’deki Zağnos Paşa Camii, Oruç Bey Mescidi, Yıldırım Camii ve Külliyesi, Kirazlı Manastırı, Ayışığı Manastırı, Ayazma Kilisesi, Kyzikos Antik Kenti ve Yazören Mağarası gibi birbirinden güzel tarihi yerler hakkında en doğru ve en net bilgiyi almak için Balıkesir’in Tarihi Yerleri | 27 Etkileyici Yer başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

*Balıkesir’e Yakın Gezilecek Yerler

– Çevredeki Turistik Şehirler

59. Bursa

Bursa

Burası Neresi? Türkiye’nin dört büyük şehrinden biri olan Bursa, ‘Dünya Yaşanabilir Şehirler’ arasında, 2016 yılı sıralamasına göre Dünya’da 28. Türkiye’de ise 1.sırada yer alıyor. Konum itibariyle Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer alan şehrin doğusunda Bilecik, güneyinde Kütahya, kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğusunda Kocaeli ve Sakarya, batısında ise Balıkesir bulunuyor.

Balıkesir ile Bursa arasında yalnızca 148 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1,5 saat sürüyor. Tabi şehirlerarası otobüslerle bu süre 2 – 2 buçuk saate kadar çıkabiliyor. Bursa ile Balıkesir arasında her yarım saatte bir otobüs seferleri düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Eski adı Hüdavendigar olan Bursa, doğal güzelliği ve tarihsel zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Tarihi açıdan köklü bir geçmişe sahip olan şehir, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olması özelliğiyle önem arz ediyor. Bunun bir sonucu olarak şehirde Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemine ait pek çok tarihi eser bulunuyor. Bursa, yemyeşil tabiatı, parkları, alışveriş merkezleri, müzeleri ve tarihi çarşısıyla Türkiye’de görülmesi gereken şehirlerin başında geliyor.

Şehrin doğası öylesine güzel ki sırf bu sebeple ‘‘Yeşil Bursa’’ olarak anılıyor. İstanbul’a yakınlığı sayesinde de ulaşım açısından transit bir konumda yer alan Bursa özellikle Mudanya, Trilye, Gölyazı, Uludağ Kayak Merkezi ve Cumalıkızık gibi turistik yerleriyle öne çıkıyor. Bursa’da yakından görmeniz gereken daha pek çok yer sizleri bekliyor. Tüm bu yerlerle ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın: Bursa’da Gezilecek Yerler Listesi | En Çarpıcı 66 Nokta ve Bursa’nın En Etkileyici Tarihi Gezilecek 64 Yeri…

Kaçırmayın! Meşhur ‘İskender’iyle tüm ülkede hatırı sayılır bir üne sahip olan Bursa’ya gelmişken yöresel lezzetlerinin tadına bakmayı sakın ihmal etmeyin. Bursa’nın pek çok noktasında İskender yiyebileceğiniz restoran ve lokantalar bulunuyor.

60. Yalova

yalova

Burası Neresi? 1995 yılına kadar İstanbul’a bağlı bir ilçe olan Yalova, aynı yılın Haziran ayında şehir statüsünü almıştır. Yalova, konum itibariyle Marmara Bölgesi’nin güneydoğu kesiminde, Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır. Balıkesir’e yakın gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alması gereken Yalova ile Balıkesir arasında 198 kilometre mesafe bulunmaktadır. Yolculuk özel araç ile yaklaşık 2 saat sürmektedir. Tabi bu süre otobüsle 3 – 3,5 saate kadar çıkabilir.

Neden Gitmeliyim? Atatürk’ün bir konuşmasında “Yalova benim kentimdir.” diyerek sevgisini dile getirdiği Yalova, kültürel ve tarihi zenginliğinin yanı sıra sayfiyeleriyle de dikkat çeken bir şehirdir. Yalova’da, merkez ilçe sınırları içinde bulunan Atatürk Araştırma Enstitüsü ve Yürüyen Köşk gibi gezip görülecek birçok yer bulunmaktadır. Bu yerlerle ilgili detaylı bilgi almak için Yalova’da Gezilecek Yerler Listesi | Görülmesi Gereken 47 Yer! ve Yalova’nın Etkileyici 15 Tarihi Yeri başlıklı içeriklerimize mutlaka göz atmalısınız. Bu sayede Yalova seyahatinizi daha kapsamlı bir şekilde planlayabilirsiniz.

Bunların yanı sıra Çınarcık beldesi ile ünlü olan Yalova, İstanbul’a yakın tatil yapılabilecek yerler arasında en popülerlerinden biridir. Pek çok İstanbullunun Çınarcık gibi Yalova sayfiyelerinde yazlıkları bulunmaktadır. Bursa ve Kocaeli gibi şehirlerden de yaz sezonu boyunca, özellikle hafta sonları, onlarca kişi Yalova’ya gelerek, denizin ve kumsalın tadını çıkarabilmektedir.

Kaçırmayın! Yalova’ya gelmişken yöresel lezzetlerin tadına bakmadan dönmeyin! Şehrin en meşhur yöresel lezzetlerinin başında ”Termal Çorbası, Yaprak Pidesi, Kaçamak, Böğür, Pavli, Yalova Sütlüsü ve Termal Tatlısı” geliyor.

61. Çanakkale

Çanakkale

Burası Neresi? Türkiye’nin kuzeybatısında, hem Marmara hem de Ege Bölgesi içinde yer alan Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için sembolik bir önem taşımaktadır. Zira Çanakkale Zaferi’ni elde etmeden evvel düşmanı yenilgiye uğratıp, nice şehitler verdiğimiz Gelibolu Yarımadası’na ev sahipliği yapmaktadır. Çanakkale, şuan ülkemizin gelişmiş şehirlerinden biridir. İstanbul ile birlikte, Türkiye’de Asya ve Avrupa kıtalarında bulunan ve dolayısıyla boğazı olan iki şehirden biridir.

Çanakkale’nin komşuları Edirne, Tekirdağ ve Balıkesir’den oluşmaktadır. Dolayısıyla şehir, Balıkesir’e oldukça yakın olup; Balıkesir çevresinde gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmelidir. Balıkesir ile Çanakkale arasında 194 kilometre mesafe bulunup; yolculuk yaklaşık 3 saat sürmektedir. Seyahat için şehirlerarası otobüs firmaları tercih edilebilir.

Neden Gitmeliyim? Yukarıda da belirttiğim gibi Türk tarihinde değerli bir yere sahip olan Çanakkale, Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Çanakkale Şehitliği gibi pek çok tarihi ve sembolik yere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Ege Denizi’nde bulunan ve Türkiye’ye ait en büyük adalar olan Bozcaada ve Gökçeada da yine Çanakkale sınırları içerisinde yer almaktadır.

Bunun yanı sıra Assos gibi hem tarihi hem de yaz turizmi açısından önemli yerlere ev sahipliği yapan şehir, her yıl, yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Çanakkale’nin tarihi ve doğal zenginliğinin yanı sıra yaz tatili açısından da sahip olduğu potansiyeli yakından tanımak için tıklayın: Çanakkale Gezilecek Yerler Listesi | En Efsanevi 53 Yer ve Çanakkale’nin Tarihi Yerleri | 19 Turistik Nokta!

Kaçırmayın! Çanakkale’ye gelmişken şehre ait yöresel lezzetlerin tadına mutlaka bakmalı, bu lezzetleri kesinlikle deneyimlemelisiniz. Bu lezzetleri yakından tanımak istiyorsanız Çanakkale’nin Yöresel Yemekleri sizleri beliyor!

62. İzmir

İzmir

Burası Neresi? Balıkesir’e yakın tatil yerleri ve turistik yerlerin birçoğuna ev sahipliği yapan İzmir’de sıra… Türkiye’nin en kabalık ve en büyük üçüncü şehri olan İzmir, Ege Bölgesi’nin incisidir. Şehrin etrafı Balıkesir, Aydın, Manisa ile birlikte Ege Denizi ve Ege Adaları’yla çevrelenmiş durumdadır.

İzmir, ülkemizin göz bebeği şehirlerinden biri olarak kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahiptir. Şehre ulaşımda hem kara hem deniz hem de havayolu tercih edilebilmektedir. Balıkesir ile İzmir arasında 202 kilometre mesafe bulunup; iki şehir arasındaki yolculuk ortalama 2 saat sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Zira İzmir’de hem yaz tatili hem tarihi ve kültürel turizm hem de doğa turizmi gibi birbirinden farklı pek çok alana hitap edebilmektedir. Örneğin; Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri arasında gösterilen Çeşme, Alaçatı ve Foça İzmir’de yer almaktadır. Ayrıca İzmir’in oldukça köklü bir tarihe sahiptir.

Bu durum Antik Çağ’ın en ünlü kentleri arasında yer alan Efes’in de yine İzmir’de bulunuyor olmasıyla rahatlıkla açıklanabilir. Tüm İyon kültürünün zenginliklerini bünyesinde barındıran Efes, altın çağını yaşadığı dönemlerde dünyanın sanat ve kültür merkezi olarak anılmaktaydı. Bundan dolayı İzmir’e de “Güzel İzmir”, “Eski İzmir” ve “la Perle de l’Ionie” (İyonya’nın İncisi) gibi adlandırmalar yapılmaktadır.

Kaçırmayın! ‘‘İzmir’de nereleri görmeli, hangi müzeleri ziyaret etmeliyim?’’ gibi sorularınıza verebilecek en doğru ve en detaylı bilgiye linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz: İzmir’in Tarihi Yerleri | 85 Tarihi Nokta ve İzmir Gezilecek Yerler Listesi | Görülmesi Gereken En Popüler 105 Nokta!

*Balıkesir Gece Hayatı

Balıkesir’in gece hayatı ve eğlence mekanları hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın: Balıkesir Gece Hayatı | En Popüler 12 Mekan… Bu yazı sayesinde Balıkesir seyahatinizin eğlence dozajını arttırabilir, müzik ve dans eşliğinde hareketli bir akşam geçirebilirsiniz.

*Balıkesir’de Alışveriş

Balıkesir’de alışveriş yapabileceğiniz her noktayı bir araya getirerek, her biri hakkında detaylıca bilgi verdiğimiz bir içerik hazırlıyoruz. Balıkesir Alışveriş Rehberi başlıklı içeriğimiz çok yakında sizler için burada olacak! Şimdilik yalnızca beklemede kalın…

*Balıkesir’de Yapılacak Şeyler

– Tekne turlarıyla Erdek’in ve Marmara denizinin tadını çıkarın!

– Konaklamalı turlara katılarak Erdek’i ve çevresini keşfedin!

– Günübirlik Turlarla Edremit’i keşfedin!

– Tekne Turlarıyla Ege’nin keyfini doyasıya çıkarın!

– Tekne Turlarıyla Keşfe Çıkın!

– Konaklamalı Turlarla Tatilinize Renk Katın!

– Günübirlik Eğlence Dolu Turlara Katılın!

*Balıkesir Şehir içi Ulaşım

Balıkesir, gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir. Şehirde ulaşım genel anlamda halk otobüsleri ve minibüsler gibi toplu taşıma vasıtalarıyla sağlanıyor. Bu toplu taşıma vasıtalarını kullanabilmek için Balkart adlı ulaşım kartına sahip olmak gerekiyor. Balıkesir’in şehir içi ulaşımıyla ve de Balkart ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın!

**Balıkesir’de gezilecek yerler listemize ek tavsiye gezi noktalarını, fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlere ulaştırabilirsiniz! Keyifli tatiller geçirmeniz dileğiyle! 

“Balıkesir’de Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 62 Yer!” üzerine 2 yorum

    • Merhaba Ali bey

      Balikesir hakkında hazirladiğimiz detaylı yazıyı beğendiğinize sevindik , şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin