Kastamonu Kamp Yerleri – Kastamonu’da Kamp Yapılacak En İyi 18 Yer!

Batı Karadeniz bölgesinde yer alıp eşsiz doğa güzelliklerine ev sahipliği Kastamonu tarihi ve kültürel birikimiyle de ön plana çıkıyor. Etrafını Karabük, Çankırı, Çorum, Sinop ve Bartın gibi hem yeşilliklerle dolu hem de kültür hazinelerine ev sahipliği yapan şehirler çeviriyor. Bu çerçevede Karadeniz’e de kıyısı olan Kastamonu yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle oldukça popüler bir destinasyon olan Kastamonu özellikle yazın sıcak günlerinde serin ve ferah yerler arayanlar için oldukça güzel alternatifler sunuyor. Birçok gezilecek ve görülecek yere sahip olan Kastamonu ve çevresini gezmek için en az üç gününüzü ayırmanız gerekiyor. Kampçılar için de Kastamonu oldukça uygun fırsatlar sunuyor.

Kastamonu bölgesinde gezilmesi gereken Kültürel ve doğal güzellikleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Kastamonu Kalesi, İnebolu Evleri, Çatak Kanyonu, Geriş Tepesi, Şerife Bacı Tabiat Parkı, Dipsizgöl Tabiat Parkı, Küre Dağları Milli Parkı, Ilgaz Dağı Milli Parkı, Pınarbaşı Mağarası, Gideros Koyu, Ilıca şelalesi ve Horma Kanyonu.

Bu saydığımız yerler haricinde Kastamonu’da birçok doğal güzellik ziyaretçilerini bekliyor. Ayrıca Kastamonu yöresel lezzetleri de oldukça ilgi görüyor. Bölgeye gidenler patates paçası, püryan kebabı, simit tiridi, çekme helva, banduma gibi lezzetleri mutlaka tadıyorlar.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Gideros Koyu Kamp Alanı

Kastamonu’nun Karadeniz’e açılan kapılarından biri olan Gİderos koyu şehir merkezine 150 km mesafede Cide ilçesinde yer alıyor. Karadeniz’in dibinde muhteşem bir doğaya sahip olan koya ulaşım il merkezinden ve ilçe merkezinden araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor.

Oldukça uzun bir geçmişe sahip olan Gideros koyu Cenevizlilerden günümüze kadar bu muhteşem doğasını korumayı başarmıştır. Karadeniz’in engin mavisinin dibinde muhteşem ormanlarına sırtını dayayan koyda çadır ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar mevcut. Batı Karadeniz’in en popüler ve en güzel koylarından biri olan Gİderos koyu Akdeniz ve Ege koylarını anımsatıyor. Doğaseverlerin ve kamp severlerin sıklıkla tercih ettiği bölge Karadeniz’in serin sularında serinlemek isteyenlerin de uğrak noktası oluyor. Karadeniz’in diğer koylarına göre oldukça sakin bir suya sahip olan Gideros koyunda kamp yaparken bir yandan da eşsiz manzara eşliğinde doğanın tadını çıkarmak mümkün.

Gideros koyunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak bölgedeki ücretli kamp alanlarından bazı ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Bölgeye en yakın ihtiyaçların temin edileceği yer Cide ilçe merkezi koya 14 km mesafede bulunuyor.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Araç – Kirazlı Yaylası Kamp Alanı

Araç Kirazlı Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Abdulvahap Tanrıkulu

Kastamonu’nun Araç ilçesinde yer alan Kirazlı yaylası şehir merkezine 75 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Özellikle yaz mevsiminde serinlemek isteyenlerin uğrak noktası olan Kirazlı yaylası birçok kamp sever tarafından da tercih ediliyor.

Yemyeşil doğası ve tertemiz havasıyla şehrin kalabalığından kaçmak isteyenlerin ilgi gösterdiği Kirazlı yaylasında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Çam ağaçlarının hemen ortasında kurulan kamplar özellikle geceleri açık havada yıldızlar eşliğinde insana huzur veriyor. Araç ilçesinden de ulaşım yönünden oldukça kolay olan yayla tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Bölgede yürüyüş rotalarını takip ederek aynı yerde yer alan diğer yaylaları da görme imkânına sahip olunabilir. Özellikle bahar aylarında çiçeklerin açmasıyla rengârenk bir ortama bürünen yaylada bu anları ölümsüzleştirmek isteyen birçok fotoğrafçı oldukça ilgi gösteriyor.

Kirazlı yaylasında kampçıların WC, market, duş vb. ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Suğla Yaylası Kamp Alanı

Suğla Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Ak Bozkurt

Suğla yaylası Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde şehir merkezine 80 km mesafede yer alıyor. Yaylaya ulaşım minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. 1100 metre rakımda olan yayla çeşitli motorlu sporlara da ev sahipliği yapıyor.

Oldukça harika bir doğaya sahip olan Suğla yaylası etrafındaki çam ve köknar yoğunluklu ağaçlarla bambaşka bir ortama bürünüyor. Bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için de sıkça tercih edilen yayla da hemen her noktaya çadır kurularak kamp yapılabilir. Suğla yaylasında 2014 yılından beri motorkros şampiyonası düzenleniyor. O yılda yapılan pistle birlikte dünya genelinde birçok motor sporu tutkunları yaylaya akın ediyor.  Kampçılığın haricinde yaylada belediyenin işlettiği bungalovlarda da konaklamak mümkündür. Ayrıca yaylada bulunan göletin etrafında da kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.

Suğla yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı ücretli tesisler bulunuyor. Elektrik ve duş imkânı yaylada bulunmuyor. Bu yüzden yaylaya kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: Gölet alan, çadır ve karavan kamp alanları ve mangal yakılabilir alanlar mevcuttur. WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya çıkan yol üzerindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çatak Kanyonu Kamp Alanı

Çatak Kanyonu Kamp Alanı

Şehir merkezine 75 km mesafede Azdavay ilçesinde konumlanan Çatak kanyonu Kastamonu’nun en çok ilgi gören doğal güzelliklerinden biridir.  İlçe merkezine de 7 km mesafede olan Kanyona ulaşım özel araçlarla ve minibüslerle sağlanabiliyor.

Çatak kanyonunda araç park edildikten sonra kanyonun içine kadar yürümek gerekiyor. Bu yürüyüş sonucunda kanyondaki seyir tepesine varılıp bu doğal güzelliğin eşsiz manzarasının keyfi çıkarılıyor. Kanyon içinde veya seyir noktasının etrafında çadır kampı kurulacak birçok yer mevcut. Eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Çatak kanyonu ülkemizin hemen her yanından yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Bununla birlikte kanyonda doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, günübirlik piknik gibi aktiviteler yapılabiliyor. Azdavay ilçesinde bulunan cam seyir terası birçok yerli ve yabancı turistin uğradığı ve kanyonun eşsiz manzarasını izlediği noktalardan biridir. Kanyonda kamp kurarak bu güzel doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Çatak kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak ilçe merkezinin yakın olması ihtiyaçların rahatlıkla karşılanmasını sağlıyor. Kanyonun derinliklerinde kurulan kamplarda ise her türlü ihtiyacı önceden temin etmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Şehriban Kanyonu Kamp Alanı

Şehriban Kanyonu Kamp Alanı
Fotoğraf: Pan Derneği

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde yer alan Şehriban Kanyonu şehir merkezine 97 km mesafede yer alıyor. Kanyona ulaşım ilçe merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan kanyon özellikle kardelen çiçeğinin sıklıkla görüldüğü bir alan olmakla birlikte birçok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor.

İki kayalığın arasında akan Şenpazar çayı boyunca uzanan kanyon adeta bir tüneli andırıyor. Etrafı yemyeşil ormanlarla kaplı olan kanyonda çadır kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Kanyon içerisinde birçok şelale ve gölet de bulunuyor. Doğaseverlerin kanyondaki yürüyüş rotalarını takip ederek bu güzelliklere ulaşması ve etraflarında çadır kampı kurarak bu eşsiz doğanın tadını çıkarmaları mümkündür. Ülkemizin her tarafından doğaseverleri ağırlayan kanyonda muhteşem doğa fotoğrafları çekebilir ve şehrin sıkıntısında ve gürültüsünden ulaşarak doğanın kalbinde oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Kanyona hâkim bir noktada çadır kurup konaklama yapmak oldukça keyifli oluyor.

Şehriban kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin bütün hazırlıklarını tamamlayarak gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Valla Kanyonu Kamp Alanı

Valla Kanyonu Kamp Alanı

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Valla kanyonu şehir merkezine 120 km mesafede ilçe merkezine ise 25 km mesafede bulunuyor. Kanyon zengini Kastamonu’nun ilgi gören kanyonlarından olan Valla kanyonuna ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Kanyona ulaşmak için bir müddet stabilize yoldan gitmek gerekiyor.

Ülkemizin uzunluğu bakımından en zor kanyonlarından biri olan Valla kanyonu oldukça sarp bir yapıya sahiptir. Yüksek noktalarında akbaba, kartal, şahin, atmaca gibi yırtıcı kuşların hüküm sürdüğü kanyon eşsiz doğasıyla da ön plana çıkıyor. Doğaseverlerin ve yaban hayatı gözlemcilerinin oldukça ilgi gösterdiği kanyonda uygun yerlerde çadır kampı kurulabiliyor. Her sene birçok ziyaretçi ağırlayan kanyonun doğası bozulmamış. Uzun bir yürüyüş rotasından sonra seyir noktasına ulaşılıyor ve kanyonun efsane manzarası buradan seyredilebiliyor. Derinliği oldukça fazla olan kanyonun içine girmek ve buralarda kamp kurmak tehlikeli olabilir.

Valla kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin iyi bir araştırma yaparak ve ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ilıca Şelalesi Kamp Alanı

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Ilıca köyü mevkiinde yer Alan Ilıca şelalesi bölgenin en popüler kamp alanlarından biridir. Şehir merkezine 110 km mesafede bulunan Ilıca şelalesine ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Doğa harikası şelaleye her sene binlerce ziyaretçi uğruyor.

Halk arasında dev kazanı olarak da anılan Ilıca şelalesi ve etrafı oldukça keyif vericidir. Çevredeki bitki örtüsü ve doğal güzellikler şelaleyle tam bir uyum içerisinde. Yaklaşık 15 metreden dökülen şelale de bölgeye hayat veriyor. Şelalenin etrafında ve çevresinde kamp kurmak için birçok alan mevcut. Ancak şelalenin ziyaretçisi çok olduğu için daha rahat kamplar için daha ağaçlık ve şelale manzaralı bölgeler tercih edilebilir. Şelale ve çevresinde bulunan yürüyüş rotaları doğaseverleri farklı rotalara götürüyor. Bununla birlikte bu rotalar üzerindeki manzaralar karşısında fotoğraf makinesini ellerinden düşüremeyen doğaseverler bölgeye hayran kalıyor. Bu sayede birçok doğal güzelliği keşfetmek de oldukça keyifli.

Şelale çevresinde içme suyu ve WC ihtiyacı görülebiliyor. Ancak uzun süreli kamplar için bölgeye giderken hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları mevcuttur. Duş ve elektrik imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Gömeren Kanyonu (Loç Vadisi) Kamp Alanı

Loç Vadisi Kamp Alanı
Fotoğraf: Mustafa Maraş

Gömeren kanyonu Cide ilçesi sınırlarında yer alıyor. Şehir merkezine 125 km mesafede yer alan kanyon ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Doğaseverlerin ve fotoğrafçıların sıkça uğradığı noktalardan olan Gömeren kanyonu kampçılık için de oldukça ideal bir nokta. Kanyona giden yollar bir yerden sonra oldukça engebeli olduğu için altı yüksek araçla gidilmesi tavsiye ediliyor.

Loç vadisi olarak da adlandırılan bölge kendine özgü bitki türleriyle de ön plana çıkıyor. Küre dağları milli parkı sınırları içerisinde yer alan kanyon rafting, tırmanış ve trekking gibi doğa sporlarına ev sahipliği yapıyor. Doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan kanyon eşsiz manzaralar sunarak yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kanyon içerisinde ve Loç vadisine komşu yaklaşık on adet köy bulunuyor. Bununla birlikte kanyon boyunca akan derenin üstünde ahşap köprü de mevcut. Bu sebeple harika doğa fotoğrafları çekilebiliyor. Çadır kampı için oldukça uygun fırsatlar sunan kanyonda kamp yapmak oldukça keyifli.

Gömeren Kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye giderken her türlü ihtiyaç karşılanarak gidilmelidir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kavakbelen Mesire ve Kamp Alanı

Kavakbelen Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Savaş Meriç

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yer alan Kavakbelen mesire alanı şehir merkezine 66 km mesafede yer alıyor. Mesire alanına ulaşım Taşköprü ilçe merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Ormanların içerisinde dağın eteklerinde yer alan Kavakbelen mesire alanı yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için oldukça fazla tercih ediliyor. Bölge yem yeşil doğası ve tertemiz havasıyla doğaseverlerin ve kampçıların da uğrak noktası oluyor. Bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Soğuk akan suları ve manzarasıyla oldukça otantik bir ortam olan Kavakbelen mesire alanında harika doğa fotoğrafları çekilip doğa içerisinde yürüyüş de yapılabilir. Özellikle yaz aylarında hafta sonları günübirlikçiler sebebiyle oldukça kalabalık olan mesire alanında daha sakin ortamlarda kamp yapmak için hafta içleri tercih edilebilir. Bunun yanında çevre illerden de sıkça ziyaretçi alan bölge Kastamonu çevresinde sıcaktan bunalanlara güzel alternatifler sunuyor.

Kavakbelen mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını göreceği herhangi bir tesis bulunmuyor. İçme suyu ve WC ihtiyacı bölgeden karşılanabiliyor ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları mevcuttur. Duş ve elektrik imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Küre Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Küre Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Küre Dağları Milli Parkı Kastamonu şehir merkezine 150 km mesafede yer alıyor. Muhteşem bir doğaya sahip olan Küre dağlarına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Milli park statüsünde olan bölgeye girişte şahıslar için 5 TL, otomobil için ise 15 TL ücret talep ediliyor.

2000 yılında milli park olarak ilan edilen Küre dağları eşsiz doğası ve bünyesinde barındırdığı 100’e yakın mağarasıyla birçok doğaseverin ilgi odağı oluyor. Bölgede çadır kampının kurulacağı ve ayrıca karavanla da kamp yapılabilecek birçok alan bulunuyor. Kampçılığın yanı sıra Küre Dağları Milli Parkı’nda yaz aylarında dağcılık, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, günübirlik piknikler ve yayla turizmi yapılabiliyor. Bol oksijenli havası ve yemyeşil doğasıyla yerli ve yabancı dünyanın her bölgesinden ziyaretçi çeken bölgede kış aylarında ise kayak sporu yapılabiliyor. Milli park içerisinde ücretli ve ücretsiz olarak kamp yapılacak birçok alan bulunuyor.

Küre Dağları Milli Parkı’nda kampçıların ihtiyaçlarını giderecekleri birçok tesis bulunuyor. Bölgede WC, restoran, market, mescit, kamp harici konaklama tesisleri vs. gibi tesisler bütün ziyaretçilere hizmet veriyor. Ancak Küre dağları oldukça geniş bir alanı kapladığı için her noktada bu imkânları bulmak mümkün değil. Bu yüzden tedbirli olmak gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, kır evi, seyir terası, yürüyüş yolu, yöresel ürün satış noktaları, otopark alanı, büfe, mescit, kamp alanı, gezi rotası, tırmanma parkuru, bisiklet yolu, lokanta, konaklama tesisi, piknik alanları ve piknik masaları, dere, orman yolları, sosyal tesisler ve seyir noktası.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL. 1 ünite çadır (günlük) 25 TL, 1 ünite karavan (günlük) 33 TL.

Web Sitesi: http://kuredaglari.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Ilgaz Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Ilgaz Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Ilgaz Dağı Milli Parkı şehir merkezine 45 km mesafede yer alıyor. Kastamonu merkeze bağlı Bostanköy bölgesinde yer alan milli parka ulaşım minibüslerle ve özel araçla sağlanıyor. Milli parka giriş şahıs için 5 TL, otomobil için ise 15 TL olarak ücretlendirilmiş.

Batı Karadeniz bölgesinin önemli yükseltilerinden biri olan Ilgaz dağları Çankırı ili Kastamonu il sınırlarında eşsiz doğası ve oksijen deposu ormanlarıyla oldukça ilgi görüyor. Hem bitki çeşitliliği hem de yabani hayvan çeşitliliği bakımından oldukça zengin olan bölge doğaseverlerin ve sporseverlerin uğrak noktası oluyor. Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde çadır kampı ve belirli noktalarda karavan kampı kurmak için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Kampçılığın haricinde milli park içerisinde doğa yürüyüşleri, dağcılık, fotoğrafçılık, bisiklet turu, yaban hayatı gözlemciliği gibi birçok aktivite yapılabiliyor. Bunun yanında kış aylarında ülkemizin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor.

Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda giriş noktasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bulunuyor. İçme suyu WC, mescit, otopark, kamp harici konaklama gibi ihtiyaçlar buralardan giderilebiliyor. Ancak kampçıların market ihtiyacı için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden hazırlıklı olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, otopark alanı, orman yolları, kayak pisti, seyir noktası, telesiyej, konaklama tesisi, kamp alanı, seyir terası, tırmanma parkuru, teleferik, piknik alanları ve piknik masaları, koşu parkuru ve bisiklet yolu.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 7,5 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 TL. 1 ünite çadır (günlük) 25 TL, 1 ünite karavan (günlük) 33 TL.

Web Sitesi: http://ilgazdagi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Horma Kanyonu Kamp Alanı

Horma Kanyonu Kamp Alanı

Horma kanyonu Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 100 km mesafede bulunan kanyon doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Kanyona ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Horma kanyonu Pınarbaşı ilçesine turizm açısından önemli katkılar yapıyor. Yıl boyu yerli ve yabancı birçok doğasever kanyona gelerek bu eşsiz doğa harikasına tanıklık ediyor. Kanyonun içinde ve çevresinde özel olarak yapılmış yürüyüş parkurlar, dinlenme noktaları, seyir noktaları yer alıyor. Bu rota üzerinde çadır kampı kurmak için de oldukça uygun noktalar mevcut.

Horma kanyonunun içinden geçerek Ilıca şelalesine ulaşan yaklaşık 7 km bir yürüyüş yolu mevcut. Bu yürüyüş rotası boyunca kanyonun güzelliklerini görmek harika bir duygu olacaktır. Zara çayı güzergâhında planlanan rota Ilıca şelalesine ulaşıyor. Bu rota üzerinde harika doğa fotoğrafları çekip temiz havada bol oksijen depolayabilirsiniz.

Horma kanyonuna girişler ücretli. Tam 6 TL indirimli 3 TL olarak ücretlendirilmiş. Bölgeye kamp için geleceklerin gıda ihtiyacı yöresel lezzetler yapıp satan yöre halkı tarafından karşılanabilir. Ancak diğer ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce karşılamalısınız.

Giriş Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL.

Haritada Görüntüle >

Beşiroğlu Restoran, Kafe ve Kamping

Beşiroğlu Restoran ve Camping

Beşiroğlu kamp alanı Gideros koyunda denize nazır bir noktada yer alıyor. Şehir merkezine 150 km mesafede bulunan kamp alanına Cide ilçe merkezinden rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Bölgedeki en popüler ücretli kamp alanlarından olan Beşiroğlu restoran, kafe ve kamping’de çadır konaklama ücreti sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir.

Karadeniz’in eşsiz manzarasında ve Gideros koyunun muhteşem doğası eşliğinde kamp yapma imkânı sunan Beşiroğlu restoran ve kamp alanı çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun bir alan. Alkolsüz özelliği ve Gideros koyuna oldukça yakın olması sebebiyle birçok kamp sever tarafından tercih ediliyor. Kampçılar için hemen her imkânın sunulduğu alanda kamp yapıp Kastamonu’nun ve Karadeniz’in keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerine doğru yol alabilirsiniz. Karadeniz’in kıyısında özellikle gündoğumu ve günbatımı manzarasını izlemek için de harika bir ortam olan kamp alanı birçok hatıranın biriktirildiği ve arkadaşlığın başladığı noktalardan biri oluyor.

Beşiroğlu restoran kafe ve kamping alanında kampçılar hemen her ihtiyacını karşılayabiliyor. Deniz kenarı olmasının yanında duş, market, buzdolabı, Wi-Fi, elektrik, sıcak su ve WC ihtiyacı kolaylıkla karşılanarak kampçılar huzurlu bir kamp geçiriyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, sıcak su, market, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çay bahçesi, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kamp ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için aşağıdaki telefon numarasını arayarak tesisten bilgi alabilirsiniz.

Telefon: 0542 743 32 36

Web Sitesi: https://besiroglurestaurantcafecamping.business.site/

Instagram: https://www.instagram.com/ismetuckan37/

Haritada Görüntüle >

Hamdi’nin Yeri (Doğan Güneş) Kamping

Hamdi'nin Yeri Camping
Fotoğraf: Ramazan Kumru

Kastamonu’nun Karadeniz kıyısındaki bir diğer ilçesi Abana’da bulunan Hamdi’nin yeri kamping şehir merkezine 100 km mesafede bulunuyor. İlçe merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlanan kamp alanı kampçılar için birçok imkânı bir arada sunuyor.

Karadeniz’in kıyısında bahçeli bir nokta olan Hamdi’nin yeri kamping çevre illerden ve Kastamonu merkezden kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Bunun yanında eşsiz manzara eşliğinde kamp yapma imkânı sunan alanda çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun yerler mevcut. Sakin ve sessiz bir ortamı bulunan kamp alanı mavi ile yeşilin buluştuğu noktada yer alıyor. Karadeniz’in ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler burada birkaç gün kamp yaparak kafa dinliyorlar. Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini tadarak çok güzel vakitler geçirilebiliyor.

Hamdi’nin yeri kamp alanında kampçılar için her imkân düşünülmüş. Kamp alanında WC, içme suyu, internet, elektrik, duş, restoran, Wi-Fi, dev ekran TV keyfi, otopark ve daha birçok imkân mevcut. Ayrıca ilçe merkezine yakın olması da büyük avantaj. Sakin ortamda kamp yapmak için tercih edebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, sıcak su, market, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çay bahçesi, dinlenme alanları, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 30 TL.

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşamadık.

Haritada Görüntüle >

Zirve Camping

Zirve Camping
Fotoğraf: Rotasız Gezgin

Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer alan bir başka ücretli kamp alanı olan Zirve kamping şehir merkezine 130 km mesafede yer alıyor. Cide ilçe merkezine ise 4 km mesafede olan kamp alanı denize sıfır olması sebebiyle kampçılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Bununla birlikte kamp alanına ulaşım ilçe merkezinden kolayca sağlanabiliyor.

Cide’de en çok tercih edilen kamp alanlarından olan Zirve kamping denize sıfır olması ve yeşille mavinin buluştuğu noktada yer almasıyla oldukça ilgi görüyor. Bununla birlikte hem çadır kampı için hem de karavan kampı için tercih edilebilir. Karadeniz’in hemen kıyısında kumların üzerine kurulan kamplar oldukça keyifli oluyor. Dalgaların sesi eşliğinde Harika doğanın tadını çıkarmak insana huzur veriyor. Bölgede konaklama yaparak Karadeniz sahili boyunca diğer güzellikleri de keşfetmek mümkün. Geceleri ise yine dalga sesleri eşliğinde yıldızları izlemek ve kamp ateşi etrafında koyu sohbetlere dalmak oldukça keyifli oluyor.

Zirve kampingde kampçılar için her imkân sunuluyor. WC, duş, elektrik ve gıda ihtiyacı kolaylıkla sağlanıyor. Ayrıca ilçe merkezine de oldukça yakın olması büyük avantaj. Kampçılara sadece harika doğanın tadının çıkarmak kalıyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, sıcak su, market, restoran, kafeterya, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, çay bahçesi, dinlenme alanları, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL.

Telefon: 0545 303 03 37

Haritada Görüntüle >

Kadıdağı Doğa Kampı

Kadıdağı Doğa Kampı

Şehir merkezine 10 km mesafede bulunan Kadıdağı yaylasında bulunan doğa kampı Gençlik ve Spor Bakanlığınca genç sporcuların kamp yapmaları için tercih ediliyor. Şehir merkezinden kolayca ulaşım sağlanan kamp alanında birçok imkân kampçılara sunuluyor.

Kadıdağı doğa kampı çadırla kamp yapmak isteyenlerin yanı sıra bungalovlarda konaklamak isteyenlerin de tercih ettikleri bir kamp alanı. Doğa içerisinde yeşilliklerle dolu bir noktada yapılan kamp insana büyük keyif veriyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla kurulabiliyor. Doğa yürüyüşleri, doğa aktiviteleri vs. gibi etkinliklerin yapıldığı kampta yeşilin her tonuna doymak mümkün.

Kadıdağı doğa kampında kamp yapanlar kamp alanında sunulan ata binme, doğa yürüyüşü, paintball, voleybol, futbol, müzik, tiyatro vb. aktivitelerle oldukça hoş vakit geçirebiliyor. Bununla birlikte çevredeki doğal güzellikleri at üzerinde keşfetmek de oldukça keyifli oluyor.

Kadıdağı doğa kampı kamp alanında kampçıların hemen her ihtiyacı karşılanabiliyor. WC, duş, gıda vb. ihtiyaçları bölgeden karşılamak mümkün. Ancak bölgenin yaz kış oldukça soğuk olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kampa giderken mutlaka kışlık elbiselerin tedarik edilmesi gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, bahçe ve dinlenme alanları, çadır kamp alanları ve bungalov konaklama yerleri, doğa sporları, el sanatları atölyesi, spor sahaları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kamp program ve ücreti için aşağıdaki internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Telefon: 0366 214 13 17

Web Sitesi: https://genclikkamplari.gsb.gov.tr/Modul/KamplarDetay.aspx?ID=5

Haritada Görüntüle >

Balabanağa Çiftliği Kamping

Balabanağa Çiftliği Camping

Kastamonu şehir merkezine 30 km mesafede yer alan Balabanağa çiftliği kamping otantik bir ortama sahip. Güzel ve doğal ortamıyla birçok kampçı ağırlayan kampinge ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Balabanağa çiftliği 400 yılık bir konağın etrafında kurulmuş. Doğası, havası, manzarası ve sakinleriyle muhteşem bir mekân olarak kampçılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Kamp alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Tarihi birikime de sahip olan kamp alanında evcil hayvanlar, az ilerisinde şirin bir gölet bulunuyor. Burada kamp yapmak oldukça keyif vericidir. Ayrıca bölgenin diğer doğal güzelliklerini de gezip görmek için oldukça iyi bir konumda yer alan kamp alanı yerli ve yabancı kampçılar tarafından da tercih ediliyor. Sabahları yöresel kahvaltıyla güne başlamak insanı oldukça zinde tutuyor.

Tarihi konağın çevresinde kurulan Balabanağa çiftliği kampçılar için her ihtiyacı karşılayabiliyor. WC, duş, gıda ihtiyacı rahatlıkla kamp alanından giderilebiliyor. Bölgede kamp ateşi de yakılabiliyor. Bu sebeple bütün bu imkânlarla dolu dolu bir kamp geçirip güzel hatıralar biriktirmek mümkün oluyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanları, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır başı 80 TL, karavan yeri 100 TL.

Telefon: 0546 802 7710

Web Sitesi: https://balabanagaciftligicamping.business.site/

Haritada Görüntüle >

Parkılıca Kamp Alanı

Park Ilıca Bungalov & Camping
Fotoğraf: Young Osman

Parkılıca kamp alanı Ilıca şelalesine yakın bir noktada Kastamonu şehir merkezine 105 km mesafede bulunuyor. Bölgedeki en şirin ve bakımlı kamp alanlarından olan Parkılıca’ya ulaşım özel araçlarla rahatlıkla sağlanabiliyor.

Küre dağları milli parkı içerisinde yer alan Parkılıca yıl boyu bölgeyi gezmeye gelen birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun bir alan olan Parkılıca kamp konaklamasının yanında kamp alanında bulunan bungalovlarda da konaklamak mümkün. Küre dağlarının eşsiz doğasına yakın bir noktada yer alan kamp alanının bir kenarından ırmak akıyor. Diğer tarafı ise tarihi kalıntılarla doludur. Bölgede hem kamp yapmak hem de doğal ve tarihi güzellikleri keşfetmek oldukça mümkün. Ilıca şelalesinin serinliğinde ve tertemiz oksijeni bol ortamda kamp yapmak oldukça keyif verici oluyor.

Parkılıca kamp alanında kampçılar için birçok imkân mevcut. Elektrik, WC, sıcak su, duş, dinlenme salonları, restoran gibi imkânlar kamp alanında kampçıların kullanımına sunuluyor. Yöresel lezzetlerden tatmak isteyenler de yöresel yemeklerin yapıldığı mutfağından faydalanabilir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, restoran, bahçe ve dinlenme alanları, çadır kamp alanları ve bungalov konaklama yerleri, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, bungalov oda konaklama 150 TL/günlük.

Telefon: 0366 771 23 57

Web Sitesi: http://www.parkilica.com/

Instagram: https://www.instagram.com/park.ilica/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin