Ankara Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 63 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında: 13 Ekim 1923 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti’ne başkentlik eden Ankara, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. 2019 yılı itibariyle nüfusu 6 milyona yaklaşan şehir, İstanbul’dan sonra ülkenin en kalabalık ikinci şehri olma özelliği taşıyor. Konya, Eskişehir, Bolu, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale ve Aksaray ile çevrili olan Ankara, hem coğrafi hem de siyasi olarak Türkiye’nin merkezi konumunda yer alıyor. Ankara turizm anlamında da önemli bir potansiyel taşıyor; zira şehirde ve çevresinde tarihi, doğal ve turistik anlamda gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunuyor.

Kaç günde gezilir? Ankara gezisi için tahmini süre 3 veya 4 gündür.

Ziyaret için en uygun zaman: Genel anlamda Karasal iklimin etkisi altında olan Ankara’ya gitmek için en uygun zaman Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim aylarıdır.

Müze kartları: Türkiye’nin birçok şehrinde Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelere ücretsiz giriş imkanı tanıyan Müzekart ile Ankara’da da bakanlık bünyesindeki müzelere ücretsiz giriş yapma şansı elde edebilirsiniz. ‘Müze kart nasıl alınır? Müze kart nereden alınır?’ gibi soruların cevabı için: Müzekart!

Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Esenboğa Havalimanı ile Ankara arasında yaklaşık 27,4 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Havalimanından, şehir merkezine ulaşım taksi, servis, HAVAŞ, BelkoAir ve 05.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veren 442 nolu şehir içi halk otobüsüyle sağlanıyor. Dileyenler havalimanından özel araç kiralayabiliyor. Havalimanından şehir merkezine yolculuk ortalama 35-40 dakika sürüyor.

Ne yenir? Ankara’da tatmanız gereken lezzetlerin başında ‘Beypazarı güveci, Ankara tava, Öllüğün Körü (kavrulmuş kıyma) ve Beypazarı kurusu’ geliyor. Daha fazlası için Ankara’da Ne Yenir!

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 20 ile 50 TL
  • Kişi başı ortalama kahve fiyatı: 5 ile 20 TL

Gezilmesi Gereken Yerleri Stiline Göre Ara:

*Ankara Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yapılar

1. Anıtkabir

Anıtkabir

Burası Neresi? Anıtkabir; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatini gerçekleştirdiği mekan olarak listelerin her daim ilk sırasında. Ankara’nın tarihi yerleri arasında oldukça ayrı ve özel bir yere sahip olan Anıtkabir, şehrin en önemli simgesi!

Neden Gitmeliyim? Her yıl özellikle 23 Nisan, 19 Mayıs, 10 Kasım ya da 29 Ekim gibi özel günlerde burası Atatürk’ü ziyaret etmek ve ona şükranlarını iletmek isteyenlerle dolup taşıyor. Ulu Önder’in sağlığında Anıttepe’den “Burada çok güzel bir anıt mezar olur” şeklinde bahsetmiş olması, Anıtkabir’in bugünkü yeri konusunda da belirleyici olmuş. Bugün Türk vatandaşları için kutsal sayılan bu özel mekan; Anıt Bloğu ve Barış Parkı olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor.

Kaçırmayın! Tandoğan Kapısı’ndan girdiğinizde, Barış Parkı’nın elli bine yakın bitkisi ve ağacı ile karşılanabilir, ardından Aslanlı Yol üzerinden Anıt Mezar’a ulaşabilirsiniz. Şeref Salonu, Kuleler, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ve İsmet İnönü’nün mezarı; Anıtkabir’de mutlaka görmeniz gereken yerler olarak sıralanabilir.

haritaGoogle haritalarda aç

konumAnıtkabir Komutanlığı, Anıttepe, Çankaya, Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-16.30 (1 Şubat-14 Mayıs) / 09.00-17.00 (15 Mayıs-31 Ekim) / 09.00-16.00 (1 Kasım-31 Ocak)

giriş ücretiGiriş Ücretsizdir.

telefon(0312) 231 79 75 – (0312) 231 18 61

webWeb Sitesi 

– Müzeler

2. Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Burası Neresi? İlk kez 1927 yılında inşa edilen ve Türk Ocakları Merkez Binası olarak değerlendirilen Ankara Resim ve Heykel Müzesi binası, 1980 yılından bu yana güncel amacına hizmet ediyor.

Neden Gitmeliyiz? Ankara gezilecek yerler arasındaki bu güzide adres; Osman Hamdi Bey’in Silah Taciri ya da Fausto Zonaro’nun Genç Kız Portresi gibi eserlerine ev sahipliği yapıyor. Müze bünyesinde galeriler, konser ve tiyatro salonları, teşhir salonları ve atölyeler var.

Kaçırmayın! Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde Abdülmecid Efendi, Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Şevket Dağ, Fikret Mualla, Şefik Bursalı, Abidin Dino ve İbrahim Çallı gibi sanatçılara ait orijinal eserleri mutlaka görmelisiniz!

haritaGoogle haritalarda aç

konumTalatpaşa Bulvarı Türk Ocağı Sokak No:1 Ulus, Ankara

Çalışma Saatleri: 09.00-19.00 (Yaz Dönemi) / 08.00-17.00 (Kış Dönemi) *Pazartesi günleri kapalıdır.

giriş ücretiGiriş ücretsizdir.

telefon(0312) 310 20 94 – 95

3. Ankara Etnografya Müzesi

Ankara Etnografya Müzesi

Burası Neresi? Bronzdan yapılmış Atatürk heykeli ile ziyaretçilerini karşılayan Ankara Etnografya Müzesi; Türkiye’de müze binası olarak yapılan ilk yapı.

Neden Gitmeliyim? Anadolu’nun bakırcılık, çini işlemeciliği ya da maden sanatı gibi birçok farklı değerini yaşatan müze; aynı zamanda bir dönem Atatürk’ün mezar yeri olarak kullanıldığı için de kıymetli. Girişteki heykel 1927 yılında İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica tarafından; bina ise ünlü mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından hayata geçirilmiş bulunuyor.

Kaçırmayın! 10 farklı salon, arşiv, kütüphane, idari bölümler ve depodan oluşan Ankara Etnografya Müzesi’nde Türk milletinin ve Türkiye’nin tarihine dair her şeyi yakından görüp, öğrenebilirsiniz. İstiklal ruhunu yeniden hissedeceğiniz bu müzede; geleneksel Türk kıyafetlerinden, atlas, kadife ve çuha gibi işlemeli eserlere, el dokuma örneklerinden, madeni tabak, kaşık, para gibi eşyalara, çinilerden silahlara, el yazması eserlerden, ahşap eserlere kadar birçok kültür ögesini bir arada bulacaksınız.

haritaGoogle haritalarda aç

konumHacettepe Mahallesi Türk Ocağı Sokak No:4 Ulus, Ankara

Çalışma saatleri: 08.30-19.00 (Yaz Dönemi) / 08.30-17.30 (Kış Dönemi)

giriş ücretiGiriş Ücreti: 14 TL

telefon(0312) 311 30 07

4. Şefik Bursalı Müzesi

Şefik Bursalı Müzesi

Burası Neresi? Ressam Şefik Bursalı’nın eserlerinin tamamına yakın kısmını ve atölye-evini Kültür ve Turizm Bakanlığına bağışlamasıyla ortaya çıkan Şefik Bursalı Müzesi, Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Ayrancı mevkiinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? 1990 yılında vefat eden ünlü ressam Şefik Bursalı’nın Ankara’daki evi; bugün Şefik Bursalı Müzesi olarak ziyaret edilebiliyor. Eserleri Avrupa çapında da olumlu eleştiriler alan ressamın hem eserleri hem de yaşamına dair önemli detaylar, bu müzede bir bütünlük içinde izlenebilir. Müze aynı zamanda sanat galerisi olarak da hizmet veriyor.

Kaçırmayın! Şefik Bursalı Müzesi’nde, ünlü ressama ait Selçuk, Mevlana konulu tabloları yakından görmenizi tavsiye ediyoruz. Dolayısıyla burayı hemen Ankara gezilecek yerler listenize ekleyin!

haritaGoogle haritalarda aç

konumAhmet Midhat Efendi Sokak No:36/3 Çankaya, Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 *Pazartesi günleri kapalıdır.

telefon(0312) 441 23 90

webWeb Sitesi

5. Ankara Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi

Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi

Burası Neresi? Ankara’nın Hamamönü semtinde, semtin tarihi dokusunun ortasında, İstiklal Marşı’nın kabulünün doksanıncı yılı olan 2011 yılından bu yana Mehmet Akif Ersoy kütüphane-müze koleksiyonu görülebiliyor.

Neden Gitmeliyim? İki katlı ev biçimindeki müze hem ünlü şairin eserlerine, hem Milli Mücadele dönemine ait yayınlara hem de edebiyat kuramları, anlambilim değerlendirmeleri gibi çeşitlilikte bir koleksiyona sahip.

Kaçırmayın! Ankara Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi’ne yolunuz düşerse, Mehmet Akif Ersoy’a ait kitapları, cep saatini, gözlüğü, tesbih ve şairin yüzünün kalıbını görmeyi unutmayın!

haritaGoogle haritalarda aç

konumHacettepe Mahallesi Sarıkadı Sokak No:47 Hamamönü, Altındağ, Ankara

Çalışma saatleri: 10.00-19.00 *Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır.

telefon(0312) 312 28 64

webWeb Sitesi

6. Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Burası Neresi? Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Oyuncak Müzesi, sadece çocuklara değil ruhu çocuk kalan herkese hitap ediyor.

Neden Gitmeliyim? Oyuncak Müzesi’nin kalıcı koleksiyonunda geleneksel oyuncaklar, fabrikasyon oyuncaklar, yabancı oyuncaklar, antik oyuncaklar ve yeni oyuncaklar var. Bu sayede hem popüler kültürün süper kahramanlarını hem de dedelerinizden dinlediğiniz ahşap oyuncakları müzede bir arada bulabiliyorsunuz.

Kaçırmayın! Ankara Üniversitesi’nin Cebesi yerleşkesinde bulunan Oyuncak Müzesi’ne şehir merkezinden Cebeci’ye hareket eden tüm toplu taşıma vasıtalarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumAnkara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Cebeci Yerleşkesi Cemal Gürsel Caddesi, Cebeci, Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-17.00 *Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır.

telefon(0312) 363 33 50

webWeb Sitesi

7. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi

Burası Neresi? Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi, üniversitenin Gümüş Dere Yerleşkesi’nde, Keçiören ilçesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? 2007 yılından bu yana Ankara’nın kıymetli yerlerinden biri olan Ziraat Fakültesi Müzesi; koleksiyonu ile 1892 yılında açılan ilk ziraat fakültesine kadar uzanıyor. Tarım araç gereçleri, türlü böcekler, ders ve deneyim aletleri yıllara göre burada gözlemlenebiliyor.

Kaçırmayın! Ankara şehir merkezinden, Keçiören tarafına giden toplu taşıma araçlarıyla müzeye rahatça ulaşabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumAnkara Üniversitesi Gümüşdere Yerleşkesi, Ankara

Çalışma saatleri: 10.00-17.00 *Salı, Perşembe, Cumartesi, Pazar günleri kapalıdır.

giriş ücretiGiriş Ücretsizdir.

telefon(0312) 596 10 95

webWeb Sitesi

8. Beypazarı Yaşayan Müze

Beypazarı Yaşayan Müze

Burası Neresi? Yaşayan Müze, Sadece maddi ve somut olanı değil, soyut ve manevi değerleri de korumak amacıyla, kültür bilimci Doktor Sema Demir tarafından kurulmuştur. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bulunan müze, 23 Nisan 2007 tarihinden bu yana hizmet vermeye devam etmektedir.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin ilk uygulamalı kültür müzesine hoş geldiniz. Müzede canlandırma ve etkileşimli sergi yöntemleri uygulanıyor. Bu sayede de ziyaretçiler geleneksel gelin kınasından Milli Mücadele döneminin kadın kahramanlarına kadar kendilerini birbirinden farklı sahnelerin içinde bulabiliyor.

Kaçırmayın! Geleneksel Türk Halk kültürüne ait her detayı içinde barındıran müzede, kimi zaman ilginç etkinlikler ve sergiler de düzenleniyor. Bu etkinliklere denk gelirseniz ne ala!

haritaGoogle haritalarda aç

konumİstiklal Mahallesi Çınar Sokak No:17 Beypazarı, Ankara

Çalışma saatleri: 08.30-20.30

giriş ücretiGiriş Ücreti: 5 TL *Öğrenci: 4 TL

telefon(0312) 763 22 23

webWeb Sitesi

9. Meteoroloji Müzesi

Meteoroloji Müzesi

Burası Neresi? 1984 yılında tescillenen Meteoroloji Müzesi, Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alıyor. Küçük bir alana sahip olan müze iki ayrı bölümden oluşuyor. İlk bölümde sergilenen yazılı ve görsel tarihi belgelerle beraber müzede, 140 adet alet, cihaz, kitap, defter ve belge bulunuyor. İkinci bölüm ise meteorolojinin başlangıcından beri kullanılmış olan meteorolojik aletler, yağış ölçüm aletleri, deprem kayıt aletleri, rüzgar ölçüm aletleri, meteoroloji uyduları, radyozonde aletlerinden oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’daki devlet kurumlarının sayısı düşünüldüğünde; müzelerin çokluğuna da şaşırmamak gerek. Meteoroloji Teşkilatı’nın kurulduğu günden bugüne kadar geçirdiği tüm süreçleri, yüzlerce alet ve belge eşliğinde Ankara Meteoroloji Müzesi’nde görebilirsiniz.

Kaçırmayın! Meteoroloji Müzesi’ne 252 nolu Keçiören otobüslerine binerek ulaşabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumMeteoroloji Genel Müdürlüğü Kütükçü Ali Bey Caddesi No:4 Kabala, Keçiören, Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-17.00 *Hafta içi mesai saatleri içinde randevu ile ziyaret edilebilir.

telefon(0312) 302 24 19

webWeb Sitesi

10. Şehit Cuma Dağ MTA Tabiat Tarihi Müzesi

MTA Tabiat Tarihi Müzesi

Burası Neresi? Şehit Cuma Dağ MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Ankara’nın Çankaya ilçesinde Dumlupınar Bulvarı’nda yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin hem ilk hem de en büyük Tabiat Tarihi Müzesi; Ankara’da Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Üç katlı müze içinde yapabilecekleriniz arasında uzay yolculuğu ve Güneş Sistemi ziyareti de var, geçmiş yaşantılara ait omurgalı ve omurgasız fosiller de…

Kaçırmayın! Şehit Cuma Dağ MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ni kalabalık bir grup olarak ziyaret edeceksiniz önceden randevu almanız gerekiyor. Randevu almak için aşağıda verdiğimiz linke tıklamanız yeterli!

haritaGoogle haritalarda aç

konumÜniversiteler Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı No:139 Çankaya, Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-17.00 *Pazartesi günleri kapalıdır.

telefon(0312) 201 23 96

webWeb Sitesi

11. Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Burası Neresi? Ankara‘nın Altındağ ilçesinde yer alan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde, 110 ülkeden, 703 satranç takımı sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin ilk satranç müzesini 2015 yılından bu yana Ankara sınırları içinde ziyaret etmeniz mümkün. Müze içerisinde özellikle farklı ülkelere ait farklı satranç takımları dikkatinizi çekebilir. metal, ahşap, balık kemiği, sabuntaşı, mermer, keçe ve polyester gibi maddelerden yapılma birçok satranç takımına sahip olan müze, Ankara gezilecek yerler listesinde mutlaka yer almalı!

Kaçırmayın! Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, 31 Ocak 2012 tarihinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş; Türkiye’de, tescilli ilk ve tek satranç koleksiyonu olmuştur. Bu harika koleksiyonu görmek için Satranç Müzesi’ne mutlaka gitmelisiniz!

haritaGoogle haritalarda aç

konumHamam Arkası Sakarya Mahallesi Basamaklı Sokak No:3 06230 Altındağ, Ankara

Çalışma saatleri: 10.00-12.30 ve 13.30-18.00 *Pazartesi günleri kapalıdır.

giriş ücretiGiriş Ücreti: 12,5 TL – Öğrenci: 6 TL

telefon(0312) 312 13 04

webWeb Sitesi

12. PTT Pul Müzesi

PTT Pul Müzesi

Burası Neresi? Ankara, Altındağ ilçesinde bulunan PTT Pul Müzesi, bodrum katı da dahil olmak üzere dört katlı bir binada yer alıyor. Ankara’nın en popüler semtlerinden biri olan Ulus’ta yer alan binada oldukça geniş bir koleksiyon sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? Pul koleksiyonerliğinin modası geçmiş gibi görünse de; PTT kapsamında hizmet veren Pul Müzesi halen ziyaretçi çekmeye devam ediyor. Müzede özel günler için basılan pulları takip etmek ilginizi çekebilir. PTT Pul Müzesi’nde pullar dışında zarf konusunda da hayli geniş bir yelpaze var. Müzede, 1500’ü dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış, yaklaşık 6 bin pulluk bir koleksiyon sergileniyor. Bu parçaların 4400’ünü orijinal pullar oluşturuyor.

Kaçırmayın! Müzenin bodrum katında çocuk kulübü ve çocuk temalı pullar, birinci katında Osmanlı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet dönemlerine ait pul koleksiyonları, ikinci katında temalarına göre 7 bölüme ayrılmış pul koleksiyonları, üçüncü katında ise Dünya Posta Birliği’ne üye olan 189 ülkeye ait pullar sergileniyor. Son olarak; geçmişten günümüze posta teşkilatında giyilmiş kıyafetler sergilendiği giriş katında, ayrıca PTT tarihinin anlatıldığı odalar, 3D sinema, hediyelik eşya dükkanı ve kafeterya bulunuyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumAnafartalar Mahallesi Atatürk Bulvarı No:13 Ulus Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-17.00

giriş ücretiGiriş Ücretsizdir.

telefon(0312) 560 60 48

webWeb Sitesi

– Sergi Salonları ve Sanat Galerileri

13. Cermodern Sanat Merkezi

Cermodern Sanat Merkezi

Burası Neresi? Ankara’nın ilk modern sanatlar merkezi olan Cermodern Sanat Merkezi, Altındağ ilçesi, Anafartalar mevkiinde yer alıyor. 2010 yılında, eski demiryolu fabrikasının dönüştürülmesiyle ortaya çıkan sanat merkezinde, festivallerden, workshoplara kadar birçok farklı ve sanatsal etkinlik düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara gezinizde görmeniz gereken yerler arasında en çok ön plana çıkan sergi salonu Cermodern olarak gösterilebilir. Modern sanatların ve sahne sanatlarının ön planda olduğu mekanda ayrıca sanat kütüphanesi, mağaza, kafe ve güncel sergiler bulunuyor.

Kaçırmayın! Cumhuriyetin ilk yıllarında İtalya’dan Ankara’ya getirilmiş olan ve günümüzde Cermodern Sanat Merkezi’nin önünde sergilenen ‘Su Perileri’ adlı bronz heykeli kesinlikle görmelisiniz!

haritaGoogle haritalarda aç

konumAltınsoy Mahallesi No:3 Sıhhiye, Ankara

Çalışma saatleri: 10.00-20.00 *Pazartesi günleri kapalıdır.

giriş ücretiGiriş Ücreti: 20 TL – Öğrenci: 10 TL (10 yaş altı çocuklar için ücretsizdir.)

telefon(0312) 310 00 00

webWeb Sitesi

14. Ankara Kültür ve Sanat Evi Abidin Paşa Köşkü

Ankara Kültür ve Sanat Evi Abidin Paşa Köşkü

Burası Neresi? Ankara Kültür ve Sanat Evi Abidin Paşa Köşkü, Çankaya ilçesinin Ertuğrulgazi mevkiinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sadece mimari dokusu sayesinde bile Ankara’da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında olmaya hak kazanan Abidin Paşa Konağı; aynı zamanda Ankara için kültür ve sanat adına sergilerin düzenlendiği bir mekan. Burada şehre özgü hayvan figürleri, giysiler ve eşyalar sergileniyor.

Kaçırmayın! Ankara’nın kültürünü ve tarihini yakından tanımak isteyenler Abidin Köşkü’nü mutlaka ziyaret etmeli!

haritaGoogle haritalarda aç

konumErtuğrul Gazi Mahallesi, Münzeviler Sokak No:6 Abidinpaşa Ankara

telefon(0312) 362 73 05

15. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi

Burası Neresi? Çankaya’da 7 katlı olarak inşa edilen ve 4 katı sanat etkinliklerine ayrılan bir binada kurulan Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 216 kişilik çok amaçlı salon ve 5 sanat galerisi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara nasıl Türkiye’nin kalbi durumundaysa, Ankara’da da etkinliklerin kalbinin Çankaya olduğunu söyleyebiliriz. Drama, müzik, sergiler ve ritm atölyeleri gibi çok farklı etkinlikler Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi programından takip edilebilir.

Kaçırmayın! Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde; oda müziği konserleri, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri, film ve tiyatro festivalleri, konferanslar, sempozyumlar ve paneller gibi çok yönlü etkinlikler düzenleniyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumKennedy Caddesi No:4 Kavaklıdere Çankaya, Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-20.00

telefon(0312) 468 21 05

16. Nurol Sanat Galerisi

Nurol Sanat Galerisi

Burası Neresi? Yine Çankaya’da bulunan bir sanat merkezi olan Nurol Sanat Galerisi, Nurol Eğitim Kültür ve Spor Vakfı bünyesinde Nisan 2002 tarihinden bu yana hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Her sezon ortalama sekiz serginin düzenlendiği Nurol Sanat Galerisi’nde Türk Plastik Sanatları’nın usta isimlerinin yanı sıra genç sanatçıların da eserleri sergileniyor. Çok işlevli bir kurum olan sanat merkezinde sergilerin dışında, kitap imza ve tanıtım günleri, dinleti ve söyleşiler, konferanslar, workshoplar ve eğitim atölyeleri düzenleniyor. Bu atölyelerle genç yetenekler keşfedilip, destekleniyor.

Kaçırmayın! Bodrum’dan da tanıyor olabileceğiniz Nurol Sanat Galerisi, Ankara’da çağdaş sanat sevenlere hitap etmeyi başarıyor. Burada güncel sergilerin programını web sitesi üzerinden takip edebilir; ilgi alanınıza göre katılım gösterebilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumGelincik Sokak 2/2 Kavaklıdere Çankaya, Ankara

telefon(0312) 468 86 70

webWeb Sitesi

17. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi

Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi

Burası Neresi? “Sanat İçin Sanatın İçinde” sloganıyla yola çıkan Ziraat Bankası’na ait bir kurum olan Kuğulu Sanat Galerisi, plastik sanatlara ve sanatçılara destek vermek amacıyla açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Bir sergi döneminde 12 sergi ağırlayabilen Kuğulu Sanat Galerisi; sergi açmak isteyen sanatçılarla Ankaralıları bir araya getiriyor. Kavaklıdere mevkiinde yer alan galeri, merkezi konumuyla da Ziraat Bankası’nın, İstanbul’dan sonra Ankara’ya da armağan ettiği değerlerden biri.

Kaçırmayın! Her yıl ortalama 30 sergiye ev sahipliği yapan Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nin kapıları , sanatsever herkese sonuna kadar açık!

haritaGoogle haritalarda aç

konumTunalı Hilmi Caddesi No: 104 Kavaklıdere, Ankara

Çalışma saatleri: 10.00-19.00 *Pazartesi ve Pazar kapalı.

telefon(0312) 466 05 40

18. Fırça Sanat Galerisi

Fırça Sanat Galerisi

Burası Neresi? Fırça Sanat Galerisi ve Fırça Sanat Atölyesi olarak iki ayrı yapıdan oluşan Fırça Sanat Galerisi, Çankaya’da, Hilal Caddesi mevkiinde bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Bugüne kadar üç yüzden fazla sanatçıyı ağırlayan Fırça Sanat Galerisi, Ankara rotanıza dahil olmaya aday. Galeri 2003 yılından bu yana Ankara sanat hayatına dahil.

Kaçırmayın! Fırça Sanat Galerisi’nde her yıl; kişisel, karma sergiler ve fuar etkinlikleri kapsamında 300’ü aşkın sanatçının eserleri sergileniyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumHilal Mahallesi Turan Güneş Bulvarı Hollanda Caddesi 685 Sokak No:7/A Çankaya, Ankara

telefon(0312) 438 60 08

webWeb Sitesi

– Cadde ve Meydanlar

19. Kızılay Meydanı

Kızılay Meydanı

Burası Neresi? Ankara’nın kalbini oluşturan Kızılay Meydanı, şehrin merkezinde, her yerden kolayca ulaşılabilir bir lokasyonda bulunuyor. 60 darbesinden sonra adı Hürriyet Meydanı olarak değiştirilse de bir zamanlar Türk Kızılayı’nın genel merkezine ev sahipliği yaptığı için halk tarafından hala Kızılay Meydanı olarak anılmaya devam ediyor. Kızılay Meydanı, Ankara’nın en popüler ve en bilinen noktası olduğu için resmi bayramlar gibi kalabalık kutlamaların; protesto ve miting gibi büyük toplanmaların da merkezi oluyor.

Günün her saati belli bir kalabalığa sahip olan meydanda sayısız kafe, restoran, mağaza ve dükkan bulunuyor. Bunun yanı sıra söz konusu meydan, Ankara’nın en bilinen alışveriş merkezlerinden biri olan ve yine aynı adı taşıyan Kızılay AVM’ye ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Kızılay Meydanı’nda görülmesi gereken birçok mekan ve yapı bulunuyor. Bunların başında yukarıda da bahsettiğimiz Güvenpark ve Kocatepe Camii geliyor. Görmeniz gereken diğer yerler: Eğlenceli gece mekanlarına ev sahipliği yapan Sakarya Caddesi, kahvaltı mekanlarının yoğunlaştığı Konur Sokak, yeme-içme alanlarının yer aldığı Karanfil Sokak, ucuz ve hesaplı alışveriş yapabileceğiniz Limon Baazar, Eylül Pasajı gibi yerlere ev sahipliği yapan Yüksel Caddesi olarak sıralanabilir.

Kaçırmayın! Ankara denildiğinde ilk akla gelen yer olan Kızılay Meydanı, Ankara gezi listesinin de özel bir bölümünü oluşturuyor. Meydanda her türlü alışveriş ve yeme içme ihtiyacı karşılanabilirken burada 24 saat boyunca da hayat devam ediyor. Ankara’nın gece hayatı ile ilgileniyorsanız; yolunuz sıklıkla Kızılay ve çevresine düşebilir!

haritaGoogle haritalarda aç

konumKızılay Mahallesi 06420 Çankaya, Ankara

20. Tunalı Hilmi Caddesi

Tunalı Hilmi Caddesi

Burası Neresi? Tunalı Hilmi Caddesi, Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Kavaklıdere semtinde yer alan hareketli ve canlı bir caddedir. Adını TBMM üyesi Tunalı Hilmi Bey’den alan cadde, başkentteki sosyal yaşamın önemli merkezlerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Memur kenti olarak bilinen Ankara’da genç nüfus nerede takılıyor diye merak ederseniz; Tunalı Hilmi Caddesi imdadınıza yetişir. Burada çok sayıda şık kafe ve restoran mevcut. Kısa süreliğine Ankara’da bulunanlar için yemek molasını Tunalı Hilmi’ye denk getirmek iyi fikir.

Kaçırmayın! Gençlerin en gözde mekanlarından biri olan Tunalı Hilmi Caddesi’nde trafiğin biraz yoğun olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

haritaGoogle haritalarda aç

konumÇankaya, Ankara/Türkiye

21. Tunus Caddesi

Tunus Caddesi

Kaçırmayın! Ankara’da meşhur olan Şinasi Sahnesi ve Akün Sineması da sosyal aktiviteler açısında zengin bir yer olan Tunus Caddesi’nde bulunuyor. Ayrıca ODTÜ, Bilkent ve Atılım Üniversitesi’ne giden otobüsler, bu caddedeki duraktan hareket ediyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara gezi listenize eğlence, alışveriş ya da tadım amacıyla dahil edebileceğiniz bir diğer önemli cadde Tunus Caddesi olarak gösterilebilir. Burası da şehrin merkezi Çankaya’da son derece işlek ve merkezi bir lokasyon.

Kaçırmayın! Ankara’da meşhur olan Şinasi Sahnesi ve Akün Sineması da sosyal aktiviteler açısında zengin bir yer olan Tunus Caddesi’nde bulunuyor. Ayrıca ODTÜ, Bilkent ve Atılım Üniversitesi’ne giden otobüsler, bu caddedeki duraktan hareket ediyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumÇankaya, Ankara/Turkey

22. Çayyolu Park Caddesi

Çayyolu Park Caddesi

Burası Neresi? Ankara’nın Çayyolu ilçesinde bulunan Park Caddesi, lüks restoranların, kafelerin ve butik mağazaların yer aldığı ünlü bir caddedir.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın prestijli caddelerine son olarak Çayyolu semtinde yer alan Park Caddesi’ni ilave edebiliriz. Bu cadde çevresinde gelip geçeni izlemek bile Ankara hayatını anlamak için önemli bir başlangıç.

Kaçırmayın! Ankara’nın popüler caddelerinden biri olan Park Caddesi’nde bulunan restoranların fiyat açısından biraz pahalı olduğunu söylemeden geçmek olmaz!

haritaGoogle haritalarda aç

konumÇankaya, Ankara/Türkiye

– Seyir Terasları

23. Atakule Alışveriş Merkezi

Atakule Alışveriş Merkezi

Burası Neresi? Ülkemizin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından, Ankara’nın başkent oluşunun 66. yıl dönümüne özel açılan Atakule, Hem Ankara’nın hem de Türkiye’nin ilk alışveriş merkezidir. Atakule’yi önemli kılan özelliklerinden biri 125 metre uzunluğundaki kulesidir. Oldukça yüksek bir yapı olan Atakule’den şehrin büyük bir bölümü görülebilmektedir. Uzun yıllardır kapalı olan Atakule, 2018’den itibaren kapılarını, Ankara’nın manzarasını izlemek isteyen herkese açmıştır.

Neden Gitmeliyim? Kendisini “kentin simgesi” olarak tanımlayan Atakule Alışveriş Merkezi; bu açıdan pek de haksız değil. 1989 yılında açılan merkez pek çok açıdan Ankara için bir ilk. Sinema, seçkin markalara ait mağazalar ya da Kule Restoran, AVM kapsamındaki duraklarınız arasında yer alabilir.

Kaçırmayın! Kulenin en üst noktasında Türkiye’nin ilk döner restoranı yer alıyor. Kuleye çıkışlar iki asansör vasıtasıyla sağlanıyor. Şehrin en güzel seyir noktası olan Atakule’yi Ankara gezi rehberi listenize mutlaka eklemelisiniz!

haritaGoogle haritalarda aç

konumAtakule, 06690 Çankaya, Ankara

Çalışma saatleri: 10.00-22.00

giriş ücretiGiriş ücreti: 10 TL

telefon444 6 282

webWeb Sitesi

24. 50. Yıl Parkı

50. Yıl Parkı

Burası Neresi? Ankara’nın seyir terası olarak da anılan 50. Yıl Parkı, Ankara geziniz boyunca rotanıza dahil edebileceğiniz duraklardan biri.

Neden Gitmeliyim? Anıtkabir, Atakule, Kocatepe Camii, Ankara Kalesi gibi şehrin simgesel yapılarını ve dahasını 360 derecelik bir açıyla seyredebileceğiniz 50. Yıl Parkı, ayrıca 120 metrelik yüksekliğiyle Türkiye’nin en uzun bayrak direğine ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra park içinde; lunaparktan, basketbol sahasına, piknik alanlarından, buz pateni pistine, çocuk parklarından kamelyalı dinlenme alanlarına kadar birçok etkinlik noktası bulunuyor.

Kaçırmayın! Ankara’nın şehir manzarasının keyifle izleyebileceğiniz bir yer olan 50. Yıl Parkı’nda bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın!

haritaGoogle haritalarda aç

konum50. Yıl Mahallesi 104  Sokak No:1 06590 Çankaya, Ankara

– Gösteri Merkezleri

25. Congresium Ankara (ATO Congresium)

Congresium Ankara

Burası Neresi? Kurum olarak kendisini Ankara’nın dünyaya açılan kapısı olarak nitelendiren Congresium Ankara, uluslararası düzeyde hizmet veren bir sergi ve kongre merkezidir. Ankara Ticaret Odası’na ait bir mülk olan Congresium, Çankaya ilçesinde, Söğütözü Bulvarı üzerinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Kongreler, gösteriler ya da festivaller denilince Ankara’da akla gelen yerlerden biri Congresium Ankara olarak gösterilebilir. Şehir dışından gelen misafirler bu nedenle bu adresi oldukça iyi biliyor. Etkinlik çeşidine göre mekandaki fiyatlar da değişiklik göstermekte.

Kaçırmayın! Congresium Ankara, ticaret sergileri için ayrılan bir salon, iki bölünebilir salon, 3.107 kişilik bir oditoryum, balo salonu, yeme-içme alanları ve şehir manzarasına hakim iki teras bulunuyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumSöğütözü Caddesi No:1/A 06510 Çankaya, Ankara

Çalışma saatleri: 09.00-18.00 – Cmt/Paz: 10.00-14.00

telefon(0312) 285 0 385

webWeb Sitesi

26. Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi

Burası Neresi? Bozkırın yetiştirdiği en büyük sanat adamlarından olan Neşet Ertaş; Ankara Keçiören’deki sanat merkezine adını veriyor. 800 kişilik mekan 500 araçlık otopark imkanına sahip. Bu geniş kapasite dahilinde merkezde her türlü etkinlik düzenlenebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Sempozyumlar, paneller, konferanslar, konserler, halk oyunları, tiyatro gösterileri, resim ve fotoğraf sergileri gibi türlü aktivitelere ev sahipliği yapan Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’ni hoş vakit geçirmek adına Ankara’da gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde özel organizasyonlar için salon kiralama imkanı verilebiliyor. Bunun yanı sıra kurumda bilim ve sanatın ileri gelen isimlerinin sempozyumlarına sık sık yer veriliyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumKuşcağız Mahallesi Gün Sazak Caddesi No:163 Ankara

telefon(0312) 361 10 65

27. ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri

ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri

Burası Neresi? Tüm ODTÜ mezunlarının bir çatı altında toplandığı ODTÜ Mezunları Derneği, 1997 yılında kurulmuş bir kurul olarak yılda dört kez toplanmaktadır. Bu toplantıların gerçekleştirildiği Vişnelik Tesisleri’nde konser gibi etkinlikler de düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’da konser ve türevi etkinlikler denildiği zaman akla ODTÜ gelmeli. Üniversitenin Mezunlar Derneği’ne ait çim amfide dünyaca ünlü sanatçıları seyretmeye doyabilirsiniz.

Kaçırmayın! ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde tiyatro gösterilerinden, resitallere, konserlerden sergilere, galerilerden, müzikallere kadar birçok organizasyon düzenleniyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumİşçi Blokları Mahallesi 1538 Sokak No:58 06530 Çankaya, Ankara

telefon(0312) 286 79 79

webWeb Sitesi

– Kaplıcalar

28. Kızılcahamam Kaplıcaları

Kızılcahamam Kaplıcaları

Burası Neresi? Ankara’da termal turizmin bir numaralı merkezi olan Kızılcahamam, sıcaklığı 47 dereceyi bulan suları ile şifa arayanların adresi.

Neden Gitmeliyim? Romatizma, eklem ağrıları ya da kireçlenme gibi problemler için bu termal sular banyo kürü olarak önerilebiliyor. Kızılcahamam’ın belediye tarafından işletilen tesisleri arasında otel ve pansiyonların yanı sıra jakuzi, Fin Hamamı ve sauna gibi seçenekler var.

Kaçırmayın! Bölgede konaklama alternatifleri oldukça zengin, bu nedenle de otel ortalamasına göre uygun fiyatlar yakalamak son derece mümkün.

haritaGoogle haritalarda aç

konumSoğuksu Caddesi, Kızılcahamam, Ankara

06.00-23.00 (Büyük Kaplıca için geçerlidir.)

giriş ücretiGiriş Ücreti: 10 TL – Özel Kabin 2 Kişilik: 40 TL – Özel Kabin 4 Kişilik: 50 TL

telefon(0312) 736 16 48

29. Ayaş İçmesi ve Kaplıcaları

Ayaş İçmesi ve Kaplıcaları

Burası Neresi? Ankara’nın Ayaş ilçesi, kaplıcalarıyla meşhur bir yerdir. Türkiye’nin dört bir tarafından romatizmal rahatsızlıklar gibi şikayetlerine şifa bulmak isteyen insanların popüler rotalarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Ayaş Kaplıcaları, 51 dereceyi bulan su sıcaklığı ile kaplıca sevenlerin radarına girebilir. Böbrek kumları, karaciğer hastalıkları ya da kadın hastalıkları gibi birbirinden çok farklı problemler; doktor tavsiyesi olmak koşuluyla burada tedavi edilebiliyor.

Kaçırmayın! Şehir merkezine 83 kilometre mesafede yer alan kaplıcalar, Ayaş ilçe merkezine ise 23 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumİçmeler Mevkii, Ayaş, Ankara

24 saat açık

telefon(0312) 718 31 01

30. Çubuk Melikşah Kaplıcası

Çubuk Melikşah Kaplıcası

Burası Neresi? Ankara’nın Çubuk ilçesinde yer alan Çubuk Melikşah Kaplıcası, adını ünlü Selçuklu hükümdarından alıyor.

Neden Gitmeliyim? Çubuk Melikşah Kaplıcası’nın birçok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Sizler de hamam ve kaplıca kültürünü seviyor ya da merak ediyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Başkentin şehir merkezi ile Ankara gezilecek yerler listesindeki bu şifa kaynağı arasında yaklaşık 30 kilometre kadar mesafe var. Kaplıca suyu günümüzde yüzme havuzu içeren tesislerde kullanılıyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumMelikşah Köyü, Çubuk, Ankara

31. Beypazarı Termal Tesisleri

Beypazarı Termal Tesisleri

Burası Neresi? Dutlu ve Tahtalı olarak anılan kaplıcalar Beypazarı ilçesinin doğal güzellikleri arasında kendilerine yer buluyor. Osmanlı belgelerinde buradan Tutlu Hamam olarak bahsedildiğini okuyabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Dutlu’daki termal havuz sıcaklığı 45 derece iken; bu seviye Tahtalı’da 50 dereceye kadar yükseliyor. Günübirlik kaplıca girişi dışında, buradaki duşlu, banyolu ya da süit odalarda rezervasyon yaptırma şansınız da var.

Kaçırmayın! Yemeksiz 40 TL’ye kadar düşen konaklama ücretleri yarım pansiyon ile oda tipine göre en fazla 110 TL olarak açıklanıyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumAnkara Beypazarı Karayolu 85. Km, Beypazarı, Ankara

giriş ücretiGiriş Ücreti: 20 TL

telefon(0312) 772 41 00

webWeb Sitesi

32. Haymana Medrese Kaplıcası

Haymana Medrese Kaplıcası

Burası Neresi? Haymana Belediyesi tarafından işletilen kaplıcalar, Ankara’nın gezi noktaları arasında hem tarihi hem de turistik öneme sahip. Tabii yerli halk da buradaki şifa kaynaklarını es geçmiyor.

Neden Gitmeliyim? 150 kişi kapasiteli Haymana Medrese Kaplıcası’nın kadınlara ve erkeklere özel bölümleri var. Haymana’daki suların niteliği, dünyaca ünlü araştırmalara göre de ilk sıralarda.

Kaçırmayın! Haymana Medrese Kaplıcası belediye tarafından işletilen otelde uygun fiyatlara konaklama da gerçekleştirebilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumMedrese Mahallesi Fatih Caddesi, Haymana, Ankara

telefon(0312) 658 29 02

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

– Ulusal ve Milli Parklar

33. Şahinler Tabiat Parkı

Şahinler Tabiat Parkı

Burası Neresi? Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı bulunan Şahinler Tabiat Parkı, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede yer alıyor. Ayrıca Bolu’ya bağlı Gerede ilçesiyle arasında da yine 30 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Kızılcahamam Kaplıcası’nın yarattığı çekim etkisiyle Şahinler Tabiat Parkı ve çevresine yolunuz düşerse kısa doğa yürüyüşleri, piknikler, kampçılık ve doğa incelemeleri gibi birçok etkinliği gerçekleştirmeden dönmeyin!

Kaçırmayın! Şahinler Tabiat Parkı; Romatizma, deri hastalıkları, kadın hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, kemik ve eklem rahatsızlıkları ve beslenme bozukluklarına iyi gelen şifalı sularıyla Kızılcahamam Kaplıcası ve Seyhamamı Tarihi Kaplıcası’na oldukça yakın!

haritaGoogle haritalarda aç

konumŞahinler Mahallesi, Ankara-Bolu Yolu, Kızılcahamam, Ankara

giriş ücretiGiriş ücretsiz

34. Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl Tabiat Parkı

Burası Neresi? Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Karagöl Tabiat Parkı, şehir merkezine 68 kilometre mesafede yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Muhteşem bir manzaraya ve huzur dolu bir atmosfere sahip olan Karagöl Tabiat Parkı, Ankara gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken yerlerin başında geliyor. 2011 yılında tescil edilen bu doğal güzellik, göl manzarası eşliğinde yürümek, koşmak, piknik yapmak ya da sadece dinlenmek isteyenler için adres gösterilebilir.

Kaçırmayın! Karagöl Tabiat Parkı’nda kamp yapmak veya yalnızca günübirlik bir gezi gerçekleştirmek için bahar mevsimleri çok daha ideal oluyor. Lakin yılın her dönemi farklı bir güzelliğe bürünen Karagöl’ü dilediğiniz mevsimde ziyaret edebilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumKaragöl, Çubuk, Ankara

giriş ücretiGiriş ücretsiz

35. Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği

Burası Neresi? 1925’te Mustafa Kemal Paşa’ya hediye edilmiş bir arazi olan Atatürk Orman Çiftliği, 1937 yılında bizzat Atatürk tarafından devlet hazinesine bağışlanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından idare edilen çiftlik, 102 bin hektarlık bir alandan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Atatürk Orman Çiftliği; bünyesinde yer alan Gazi Orman Çiftliği Parkı, Gazi Piknik Alanı, Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ve Atatürk Evi gibi şahane detaylarla listenin yıldızlarından biri. Çiftlik içindeki geniş park alanında 500 adet gülden oluşan bir gül bahçesi var. Oturma alanlarına ise meşe, karaçam ve sedir gibi ağaçlar eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Atatürk Orman Çiftliği’ne ulaşmak için şehir merkezinden hareket eden EGO B1, EGO B2, EGO 519, 220, 221 ve 542 nolu halk otobüslerinden yararlanabilirsiniz. Çiftliğe gitmişken Atatürk’ün Selanik’teki evinin benzerini görmeden dönmeyin!

haritaGoogle haritalarda aç

konumEmniyet Mahallesi, Yeni Çiftlik Caddesi No:6/3 Yenimahalle, Ankara

Yaz sezonu: 08.30-18.00 (Hafta içi) – 08.30-19.00 (Hafta sonu) *Kış sezonu: 08.30-17.00

giriş ücretiGiriş ücretsiz

telefon(0312) 211 01 70 – 71

webWeb Sitesi

36. Ankara Botanik Parkı

Ankara Botanik Parkı

Burası Neresi? Çankaya ilçesi ile Cinnah Caddesi arasında, merkezi bir konumda yer alan Ankara Botanik Parkı, çim alan, havuz, çocuk oyun alanı ve spor alanından oluşuyor. 1970 yılından bu yana hizmet veren park, 65 metrekarelik bir alandan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Adından da anlaşıldığı gibi yeşilden yana zengin bir yer olan Ankara Botanik Parkı, Ankara’da gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken yerler arasında başta geliyor. Söz konusu park şehrin göbeğinde, el değmemiş bir vaha gibi göründüğü için şehir atmosferinden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.

Kaçırmayın! Ankara Botanik Parkı’na toplu taşıma veya özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Özel aracını kullanacak olanlar, parkın hemen yanında bulunan ücretsiz otoparktan yararlanabilirler.

haritaGoogle haritalarda aç

konumÇankaya Mahallesi 06680 Çankaya, Ankara

24 saat açık

giriş ücretiGiriş ücretsiz

37. Güvenpark

Güvenpark

Burası Neresi? 1970 yılında kurulan ve Ankara Kızılay Meydanı’nda yer alan Güvenpark, havuz, çocuk bahçesi ve çiçek serasından oluşan, yemyeşil yetişkin ağaçlarla döşenmiş bir parktır.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın göbeğinde, toplu ulaşımın merkezindeki konumu ile Güven Park; neredeyse Anıtkabir ile yarışacak kadar çok ziyaretçi çekiyor. Bu güzel mola durağından Emniyet Parkı diye bahsedildiğine de şahit olabilirsiniz.

Kaçırmayın! Vaktiyle halk arasında toplanan paralarla inşa edildiği söylenen parkın tam ortasında Atatürk’ün sözleri ile taçlandırılan ve önünde fotoğraf çektirmeniz gereken bir de anıt var.

haritaGoogle haritalarda aç

konumDevlet Mahallesi 06650 Çankaya, Ankara

giriş ücretiGiriş ücretsiz

webWeb Sitesi

38. Kuğulu Park

Kuğulu Park

Burası Neresi? Ankara’nın simgeleşmiş yerlerinden biri olan Kuğulu Park, 7 bin 743 metrekarelik geniş bir alandan oluşuyor. Birinci Derece Doğal Sit Alanı olan park içinde, yeşil alanlar, dinlenme alanları, çocuk parkları, kuğu ve ördeklerin yaşam alanı olan büyük bir havuz bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’ya hayatınızda ilk kez geliyor olsanız bile Kuğulu Park’ın şöhreti mutlaka kulağınıza gelmiştir. Park adını gerçekten de sınırlarında bulunan siyah ve beyaz kuğulardan alıyor. Tunalı Hilmi Caddesi ve Atatürk Bulvarı gibi iki merkezi lokasyonun kesişiminde yer alan park, Ankara yerlileri için bir buluşma noktası sayılabilir.

Kaçırmayın! Kalabalığın hiç eksilmediği Kuğulu Park, yaz-kış farklı bir güzelliğe bürünen görüntüsüyle Ankara’nın en sevilen yerlerinden biri oluyor. Dolayısıyla Ankara gezinizin hakkını verebilmek için Kuğulu Park’ta güzel bir fotoğraf karesi yakalamanız oldukça elzem!

haritaGoogle haritalarda aç

konumTunalı Hilmi Caddesi, Çankaya, Ankara

11.00-01.00

telefon(0212) 871 36 87

webWeb Sitesi

39. Gençlik Parkı

Gençlik Parkı

Burası Neresi? Ankara’nın en eski parklarından biri olan Gençlik Parkı, 275 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Altı farklı giriş kapısına sahip olan park, şehrin göbeğinde, Altındağ mevkiinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Dev bir havuz, lokantalar, kafeler ve oyun alanları… Özellikle yaz aylarında Ankaralılar sahile duydukları özlemi, şehrin ortasında, Gençlik Parkı ve çevresinde gideriyor. Burayı kahvaltı saatinde ziyaret etmeyi de düşünebilirsiniz. Ulus semtinde yer alan park, hem eğlenmek hem de dinlenmek isteyenlere hitap ediyor.

Kaçırmayın! Gençlik Parkı’nın içinde lunaparktan, 42 bin metrekarelik havuza, restoran ve kafelerden, büfe ve pastahanelere kadar birçok özel alan bulunuyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumDoğanbey Mahallesi Atatürk Bulvarı No:50 06050 Altındağ, Ankara

telefon(0312) 311 58 51

40. Seğmenler Parkı

Seğmenler Parkı

Burası Neresi? Ankara’nın en meşhur parklarından biri olan Seğmenler Parkı, Çankaya ilçesinde, Kavaklıdere mevkiinde yer alıyor. 67 bin metrekare alana yayılan Seğmenler Parkı, 1983 yılından bu yana şehrin en sevilen eğlence ve gezi merkezi olarak varlığını sürdürüyor.

Neden Gitmeliyim? Seğmenler Parkı, Ankara’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Cumhuriyet Anıtı gibi yapıların yer aldığı parkta, çocuk parkları, oyun alanları, havuzlar, yeşil çim alanlar, dinlenme alanları, çay bahçeleri restoranlar, kültür ve gençlik merkezleri bulunuyor. Özellikle gençlerin popüler buluşma noktalarından biri olan park, hafta sonları tıklım tıklım dolup taşıyor.

Kaçırmayın! Seğmenler Parkı’nda hem yerli hem de yabancı turistler için Ankara’ya ait simgesel hediyelik eşyaların ve daha birçok ürünün sergilendiği tezgahlarda alışveriş yapılabiliyor. Bunun yanı sıra park içinde bulunan amfi-tiyatroda, zaman zaman tiyatro gösterileri ve konserler düzenleniyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumÇankaya Mahallesi 06680, Çankaya, Ankara

24 saat açık

telefon(0312) 458 89 00

41. Altınpark

Altınpark

Burası Neresi? Ankara’nın en büyük rekreasyon alanlarından biri olan Altınpark’ın %85’i yeşil alan ve gölet düzenlemelerinden, %15’i ise meydanlar ve diğer yapılardan oluşuyor. Oldukça nitelikli bir yapılanmaya sahip olan park, Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sahip olduğu nitelikleri saymakla bitiremeyeceğimiz Altınpark’ta, Türk Sokağı ve Tepe Hanı gibi dinlenme ve eğlence merkezleri, uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan bir Fuar Merkezi, kapalı ve açık spor alanları, açık ve yarı açık gösteri amfileri, at binme tesisi, mini golf sahası, piknik alanları, yürüyüş parkurları, bahçe ve göletler bulunuyor.

Kaçırmayın! Parktaki gölet çevresinde İtalyan, Çin mutfağından ve Ankara’nın yöresel lezzetlerinden tadabiliyor, gösteri amfilerinde kültürel etkinliklere katılabiliyor ya da kapalı ve açık spor salonlarında keyifli vakit geçirebiliyorsunuz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumAltınpark Caddesi, Aydınlıkevler, Altındağ, Ankara

42. Göksu Parkı

Göksu Parkı

Burası Neresi? Ankara, Eryaman’daki eski Susuz göleti üzerinde yer alan Göksu Parkı, 508 bin metrekarelik alanıyla, şehrin en büyük parklarından biridir. Göksu Parkı, Ankaralılar için güzel bir kaçış noktası olarak, 2003’ten bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın en büyük rekreasyon alanlarından biri olan Göksu Parkı; gölet içinde gezinti amaçlı hizmet veren Missisipi Gemisi ile öne çıkıyor. Parkta deniz fenerinden, dağ kızağına ve barbekü içeren piknik alanlarına kadar çok sayıda atraksiyon bulunuyor.

Kaçırmayın! Kızılay Meydanı’ndan 25 kilometre uzakta yer alan Göksu Parkı’na Batıkent-Sincan metro hattını kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumGöksu Mahallesi, 06820 Etimesgut, Ankara

24 saat açık

43. Soğuksu Milli Parkı

Soğuksu Milli Parkı

Burası Neresi? Ankara il sınırları içinde, Kızılcahamam mevkiinde yer alan ve 1959 yılında milli park statüsüne erişen Soğuksu Tabiat Parkı, Ankara’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Şehir merkezinden 78 km uzakta bulunan ve volkanik arazi üzerinde, yemyeşil bir ormandan oluşan park içinde, soğuk ve sıcak su kaplıcaları gibi doğal kaynaklar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Atatürk Çamı olarak anılan alanda Atatürk’ün oturup çay içtiği ve bölgeyi Ankara’nın akciğerleri olarak nitelediği biliniyor. Günümüzde üçte biri insan kullanımına açık olan Soğuksu Tabiat Parkı’nda, doğa araştırmaları, foto safari ya da kamp aktiviteleri gibi aklınıza gelebilecek birçok şey yapılabiliyor. Dahası parkın içinde birçok sosyal tesis alanı, piknik ve spor alanı bulunuyor.

Kaçırmayın! Soğuksu Tabiat Parkı, aralarında Kara Akbaba ve bazı özel Kartal türleri gibi soyları tükenmekte olan yırtıcı kuşların da yer aldığı 160 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumSoğuksu Caddesi No:64, Ankara

24 saat açık

giriş ücretiGiriş Ücretsizdir – Otobüs Giriş: 195 TL

telefon(0312) 736 11 15

44. Tekke Dağı Tabiat Parkı

Tekke Dağı Tabiat Parkı

Burası Neresi? İzcilik ve kampçılık gibi açık hava aktiviteleri için Ankara’da işaret edilen bir diğer lokasyon; 2011 yılında milli park statüsüne kavuşan Tekke Dağı Tabiat Parkı olarak gösterilebilir.

Neden Gitmeliyim? Yaban hayatı bakımından ziyaretçilerine oldukça zengin seçenekler sunan Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda; gece saatlerinde yıldız gözlemciliği ya da gündüz saatlerinde doğa fotoğrafçılığı gibi alternatif aktiviteler de ilk kez denenebilir.

Kaçırmayın! Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda, mis gibi bir doğanın içinde Tilki, Tavşan, Yaban Domuzu, Kurt  ve yılkı atlarıyla dolu bir tabiatta adrenalin seviyesi yüksek bir geziyi kaçırmak istemiyorsanız, bu şahane yeri Ankara gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumKozalan Mahallesi 06730 Beypazarı, Ankara

giriş ücretiYetişkin: 9 TL – İndirimli: 4,5 TL – Bisiklet: 9 TL – Motosiklet: 13 TL – Otomobil/Kamyonet: 27 TL – Minibüs: 81 TL – Midibüs: 135 TL –  Otobüs: 243 TL

webWeb Sitesi

45. Sorgun Göleti Tabiat Parkı

Sorgun Göleti Tabiat Parkı

Burası Neresi? Ankara’nın az bilinen yerlerinden olan Güdül ilçesine bağlı bulunan Sorgun beldesi hem karaçam ormanlarına hem de geniş çayır alanlara ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Sorgun Göleti Tabiat Parkı, orman ve göl peyzajları hem manzara seyretmek hem de sanatsal fotoğraf çekmek isteyenler için ideal. Bölge ayrıca spor, piknik ya da kamp yapmak isteyen çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Bunların dışında yaban hayatı açısından heyecan uyandıran tabiat parkında, Porsuk, Yabani Tavşan, Tarla Faresi, Çakal, Sansar, Gelincik, Tilki, Kurt ve Orman Faresi gibi hayvan türleri bulunuyor.

Kaçırmayın! Ankara’da kamp yapılacak yerler ve parklar arasında yer alan Sorgun Göleti Tabiat Parkı, doğa sever maceracılar için bulunmaz bir yer! Bu harika parka ulaşmak için Ankara-İstanbul otoyolunun 60. kilometresinden Güdül Yoluna saptıktan sonra, sırasıyla Çeltikçi Beldesi, Kurumcu, Hüyük, Kınık köyleri ve Sorgun Beldesi istikametini takip edebilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumSorgun Mahallesi, 06843 Güdül Ankara

24 saat açık

giriş ücretiYetişkin: 7 TL – İndirimli: 3,5 TL – Bisiklet: 7 TL – Motosiklet: 10 TL – Otomobil/Kamyonet: 21 TL – Minibüs: 63 TL – Midibüs: 105 TL – Otobüs: 189 TL

telefon(0312) 736 11 15

webWeb Sitesi

– Göller

46. Mogan Gölü

Mogan Gölü

Burası Neresi? Ankara’nın 25 km güneyinde Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü, Gölbaşı Gölü olarak da anılıyor. Mogan Gölü; 5 kilometrelik uzunluğuyla Ankara gezi noktaları arasında ön plana çıkan sayfiye alanlarından biri.

Neden Gitmeliyim? 4 metreyi  aşmayan derinliği ile birçok su sporuna uygun kabul edilen Mogan Gölü, Ankara’da hafta sonu planı için oldukça uygun bir yer. Zira gölün çevresinde; ahşaptan oluşan kıyı yolu, koşu yolu, çocuk oyun alanları, koşu pisti, 3 tenis kortu, 2 mini futbol sahası, basketbol sahaları, 3 seyir terası, binicilik merkezi, golf, bisiklet ve kaykay kulüpleri, kafeteryalar ve 3 bin kişilik bir amfi tiyatro bulunuyor.

Kaçırmayın! Mogan Gölü’nde, sazan ve kefal gibi balıkların üretimi de mevcut. Ankara’nın yöresel yemeklerinden tatmak isterseniz, yine Gölbaşı ve çevresindeki restoranlarda aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumMogan Gölü, Gölbaşı, Ankara

47. Eymir Gölü

Eymir Gölü

Burası Neresi? Ankara’nın en bilinen göllerinden biri olan Eymir Gölü, kendine özgü florası ve faunasıyla yeşil bakımından oldukça zengindir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne ait bir göl olan Eymir’de ODTÜ Yelken ve Kürek Kulübü’nün genel çalışma alanıdır. Hatta göl kenarında söz konusu kulübe ait bir kayıkhane mevcuttur.

Neden Gitmeliyim? Suyu tatlı, balığı bol bir göl olan Eymir Gölü; Ankara yerlilerinin de vazgeçilmezleri arasında. 6 kilometre uzunluğunda dar ve kıvrımlı bir göl olan Eymir’in çevresinde bisiklete binmek özellikle bahar aylarında rağbet gören bir aktivite.

Kaçırmayın! Eymir Gölü içinde gizli kalmış bir hazine olan Barış Çeşmesi’ni mutlaka görmelisiniz! Ayrıca gölde yaşayan yaklaşık 160 kuş türünü gözlemle şansı da elde edebilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumEymir Gölü, Oran Mahallesi, Çankaya, Ankara

48. Tuz Gölü

Tuz Gölü

Burası Neresi? Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, ismiyle müsemma, tuz oranı oldukça fazla olan bir göldür. Hatta Türkiye’nin tuz ihtiyacının %40’ını karşılamaktadır. İç Anadolu Bölgesi’nde Konya, Aksaray ve Ankara şehirlerinin kesiştiği noktada yer alan Tuz Gölü, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çeken cazip bir turizm merkezidir.

Neden Gitmeliyim? Van Gölü’nden sonra Türkiye sıralamasını zorlayan bu doğal güzelliği yerinde görmek isterseniz Şereflikoçhisar yönüne doğru seyahat etmelisiniz. “Bozkırın gelinliği” olarak da anılan göl, özellikle gün batımında ışıltılı manzaralar yaratıyor. Gölün bir büyük bir kısmı buz rengiyle görenleri kendine hayran bırakırken, güneybatı kıyılarında hafif bir kızıllaşma görülür.

Magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi minerallere sahip olan Tuz Gölü’nün faydaları da saymakla bitmiyor. Gölün mantar, egzama gibi deri hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Bunun yanı sıra gölden saç dökülmesine karşı şampuan, masaj kremleri, sivilce kremleri, cilt bakım ürünleri, çamur maskesi, baş ağrısına iyi gelen ilaçların da aralarında bulunduğu en az 35 çeşit şifalı ürün elde ediliyor.

Kaçırmayın! UNESCO Dünya Mirasları listesinde de yer alan Tuz Gölü, görüntüsü gibi efsanevi bir hikayeye sahip! Rivayete göre çok eski zamanlarda Tuz Gölü’nün yerinde cimri, kötü ve yaşlı bir kadına ait geniş ve bereketli bir üzüm bağı varmış. Bir gün bu bağın önünden yaşlı bir derviş geçiyormuş. Yorgun düşen, susuz ve aç kalan derviş, ağı görünce yaşlı kadından bir salkım üzüm istemiş. Yaşlı kadın ise ‘Bu yıl bağım hiç üzüm vermedi’ diye kem küm ederek, üzüm vermeye yanaşmamış.

Derviş bu cimrilik karşısında şaşkına dönmüş ve yalan söyleyen kadına sinirlenerek ‘İnşallah tuzla buz olasın! Gelip geçen seni taşlasın da hayır yüzü görmeyesin!’ diye beddua etmiş. Bunun üstüne kadın bir anda taş kesilmiş, bereketli ve geniş bağı ise bir tuz gölüne dönüşmüş. Günümüzde, Sultan Tekkesi olarak anılan bu yere gelenler kadını taşlamış ve bu bir gelenek olarak devam etmiş.

haritaGoogle haritalarda aç

konumŞereflikoçhisar, Ankara/Türkiye

49. Kesikköprü Baraj Gölü

Kesikköprü Baraj Gölü

Burası Neresi? Otuz metreye yakın derinliği ve sörf ya da dalış gibi su sporlarına uygun olmasıyla ilgi çeken Kesikköprü Baraj Gölü; Ankara şehir merkezinden 70 kilometre mesafede bulunuyor. Göl çevresinde belediye tarafından işletilen tesisler ve büfe gibi imkanlar mevcut.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın doğal güzelliklerinden biri olan Kesikköprü Baraj Gölü, tertemiz bir havada, piknik yapıp, dinlenebileceğiniz, göl kıyısında gezintiye çıkabileceğiniz muhteşem bir yer. Bunun yanı sıra göl kenarında kamp yapma imkanınız da bulunuyor.

Kaçırmayın! Bala yönüne döndükten sonra Beynam Ormanları tabelası yönünde ilerleyerek Kesikköprü Baraj Gölü’ne ulaşabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumGölbaşı-Bala Beynam Ormanları, Ankara

50. Ankara Mavi Göl

Ankara Mavi Göl

Burası Neresi? Samsun yolu üzerinde yer alan Bayındır Barajı Gölü ya da nam-ı diğer Mavi Göl; şehir merkezine 12 kilometre mesafede yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın keyifli gezi noktaları arasında ilgi gören bu doğal güzellik 2005 yılından bu yana dev ağaçlara sahip bir eğlenme ve dinlenme merkezi olarak hizmet veriyor. Bayındır Barajı’nı da içinde barındıran Mavi Göl, Ankaralılar için hafta sonunu etkinliklerinin en popüler adresi oluyor. Çünkü bu harika gölde, piknik yapıp, dinlenebiliyor, kamp kurup tertemiz havanın ve mis gibi doğanın tadını çıkarabiliyorlar. Dolayısıyla sizlerin de yolu Ankara’ya düşerse Ankara’da gezilecek yerler listenize Mavi Gölü de eklemeyi unutmayın!

Kaçırmayın! Ankara’da hem şehirden fazla uzaklaşmadan hem de şehirden tamamen kopuk bir gün için Mavi göl tercih edilebilecek en popüler yerlerden biri. Mavi Göl’de piknik ve mangal için uygun, 1500 masalı ve 250 barbekülü bir piknik alanı, bir sosyal tesis, spor ve oyun alanları, 26 çocuk parkı ve ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz 7 adet büfe bulunuyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumSamsun yolu üzeri, Yeni Bayındır, Mamak, Ankara

51. Çubuk II Barajı

Çubuk II Barajı

Burası Neresi? Ankara’nın Çubuk Çayı üzerinde yer alan Çubuk II Barajı, şehrin içme suyunu temin etme amacıyla oluşturulmuş bir yerdir. Doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan bu göl zamanla Ankaralılar için keyifli vakit geçirip, dinlenmek için popüler bir destinasyon haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın Çubuk ilçesinde, Çubuk Karagöl Tabiat Parkı’nın yanı sıra baraj ve çevresi de güzelliği ile ön plana çıkıyor. Çubuk II Barajı, halkın ziyareti için ağaçlandırılmış durumda. Özellikle hafta sonları buraya piknikçiler ilgi gösteriyor. Göl aynı zamanda bölgenin su ihtiyacını da karşılıyor.

Kaçırmayın! Uzunluğu 34,25 km olan Çubuk II Barajı’na Keçiören ilçesi içinde yer alan Etlik semtinden ulaşabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumTahtayazı Mahallesi 06760 Çubuk, Ankara

– Tabiat Parkları, Yeşil Alanlar

52. Çamkoru Tabiat Parkı

Çamkoru Tabiat Parkı

Burası Neresi? Çamkoru Tabiat Parkı, Ankara’nın 110 km kuzeybatısında, Çamlıdere ilçesinde yer alan doğal bir park alanıdır. Çamkoru Göleti’ne de ev sahipliği yapan park, 215 hektarlık bir alana sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Gitmelisin; çünkü Çamkoru Göleti’nin yanı sıra sarıçam ve karaçam ağaçlarının da gözlerinizi ve ciğerlerinizi şenlendireceği bir yerdeyiz! Tabiat parkının yer aldığı Çamlıdere bölgesi, şehir hayatından bunalan Ankara yerlileri için de bir kaçış noktasını ifade ediyor. Piknik ve gezinti alanlarıyla dolu olan bu parkta, kamp kurup, konaklayabilir, doğa yürüyüşü, bisiklet turu gibi etkinliklere katılabilir, yaban hayatını gözlemleyip fotoğraf çekebilir ve yemyeşil doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Çamkoru Tabiat Parkı’nda dilerseniz, misafirhanelerde ücretli olarak konaklayabilirsiniz. Fiyat bilgisi aşağıda!

haritaGoogle haritalarda aç

konumAlakoç Mahallesi, 06740 Çamlıdere, Ankara

giriş ücretiTam: 7 TL – İndirimli: 3,5 TL – Bisiklet: 7 TL – Motosiklet: 10 TL – Otomobil/Kamyonet: 21 TL – Minibüs: 63 TL – Midibüs: 105 TL – Otobüs: 189 TL – 1 ünite Çadır (günlük): 25 TL – Misafirhane (günlük): 95 TL

telefon(0312) 736 11 15

53. Eğriova Yaylası

Eğriova Yaylası

Burası Neresi? Ankara’nın Beypazarı ilçesine bağlı bulunan Eğriova Tabiat Parkı; Beypazarı ilçe merkezine 57 kilometre mesafede yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın tarihi yerleri arasında da yer alan; tarihi çarşısı ve evleri ile turizm potansiyeli çok yüksek olan bu ilçeye gittiğinizde yolunuzu Eğriova’ya da düşürebilirsiniz. Üstelik Eğriova Tabiat Parkı; çadırlı ya da karavanlı kamp, piknik, yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi aktivitelere de ev sahipliği yapıyor.

Kaçırmayın! Sahip olduğu şelaleler ve göletin yanı sıra yemyeşil bitki örtüsüyle Eğriova Yaylası’nı Ankara’nın gezilecek yerleri arasına mutlaka ekleyin!

haritaGoogle haritalarda aç

konumEğriova Yaylası, Beypazarı, Ankara

giriş ücretiTam: 9 TL – İndirimli: 4,5 TL – Bisiklet: 9 TL – Motosiklet: 13 TL – Otomobil/kamyonet: 27 TL – Minibüs: 81 TL – Midibüs: 135 TL – Otobüs: 243 TL – 1 ünite Çadır (günlük): 34 TL – Misafirhane (günlük): 100 TL

telefon(0312) 736 11 15

webWeb Sitesi

54. Nallıhan Kuş Cenneti

Nallıhan Kuş Cenneti

Burası Neresi? Sarıyar Barajı’nın kuzeyinde Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği alanda yer alan Nallıhan Kuş Cenneti, Türkiye’nin en önemli ve en popüler kuş yaşam alanlarından biridir. Konum olarak İstanbul’a 300 km, Ankara ve Eskişehir’e 130 km, Bolu’ya 100 km, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerine ise 30 km mesafede bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın güzelliklerini görmek isteyenler için, içerisinde bozkırları yeşil alanları ve hatta kuşların büyük ilgi gösterdiği sulak arazileri barındıran Tarihi İpek Yolu alternatif bir deneyim olabilir. Ayaş, Beypazarı, Güdül ve Nallıhan duraklarını kapsayan bu rotada özellikle de Nallıhan Kuş Cenneti görülmeye değer. Anadolu’nun orta yerinde, bu keyifli seyir durağında mevsime göre değişen manzaralar bulabilirsiniz. 425 hektarlık geniş bir alana sahip olan Nallıhan Kuş Cenneti’nde şimdiye kadar 191 kuş türünün gözlemlendiği biliniyor.

Kaçırmayın! Başta Leylek olmak üzere Kaz, Şahin, Kartal, Doğan, Atmaca, Kaşıkçı, Mısır Akbabası, Keklik, Turna, Çulluk, Karabaş Martı, Karabatak, Bıldırcın, Sakarmeke, Elmabaş, Patka, Yeşilbaş ve Angut gibi kuş türlerinin uğrak noktalarından biri olan Nallıhan, gerçekten görülmeye değer!

haritaGoogle haritalarda aç

konumDavutoğlan Mahallesi, Nallıhan Ankara Yolu, Nallıhan, Ankara

*Tarihi Yerler

Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Ankara, oldukça köklü bir tarihe sahiptir. Bundan dolayı şehir, kültürel ve mimari anlamda tarihi yansıtan birçok turistik noktaya ev sahipliği yapıyor. Ankara Kalesi, Alaaddin Camii, Jülian Sütunu, Ankara Kaleiçi, Akköprü, Hacı Bayram Camii, Hamamönü, Kocatepe Camii ve Roma Hamamı gibi önemli mimari yapıların oluşturduğu tarihi noktaları ve daha fazlasını Ankara’nın tarihi yerleri başlığı altında hazırladığımız detaylı yazımızda bulabilirsiniz. Zira tarihi ve kültürel bir tur atmadan Ankara seyahatini tamamlamış sayılmazsınız!

*Çocuklar için Uygun Yerler

55. Ankara Harikalar Diyarı

Ankara Harikalar Diyarı

Burası Neresi? Ankara’nın Sincan ilçesinde yer alan Harikalar Diyarı; sahip olduğu masal karakterleri ile adının hakkını veriyor. Avrupa’daki en büyük parklardan biri olan Harikalar diyarı 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Ankara’da çocukla gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen parklardan biri olan Harikalar Diyarı, 2004’ten bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Nasreddin Hoca, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel Türk kahramanlarının heykelleri dışında; Red Kit, Daltonlar, Mickey Mouse, Gulliver, Şirinler, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi evrensel çizgi kahramanlara da burada rastlayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Oldukça geniş bir alana sahip olan Ankara Harikalar Diyarı’nda yalnızca çocuklar değil; yetişkinler için de birçok etkinlik alanı bulunuyor. Bu alanları; tenis kortları, basketbol sahaları, kaykay pisti, mini golf sahaları, voleybol ve futbol sahaları, go-kart alanı ve 5 bin kişilik Nejat Uygur amfi-tiyatrosu oluşturuyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumYunus Emre Mahallesi 06933 Sincan, Ankara

09.45-22.45

56. Wonderland Eurasia (Ankapark)

Wonderland Eurasia (Ankapark)

Burası Neresi? Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, Atatürk Orman Çiftliği içinde yer alan Wonderland Eurasia, cıvıl cıvıl, renkli ve canlı bir tema parkıdır. Ankara’da çocuklarla gidilecek yerlerin başında gelen park, 1,3 milyon metrekarelik geniş bir alana sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Ankapark olarak da bilinen Wonderland Eurasia; Avrupa’nın en büyük tema parkı olma iddiasına sahip. Mevsim koşullarından bağımsız olarak kullanılması hedeflenen tesiste sadece kapalı alanların genişliği bile 110 bin metrekareyi geçiyor.

Kaçırmayın! On iki farklı tematik bölümüyle, 2.117 eğlence ünitesine sahip olan Wonderland Eurasia’da çocuklarınızla birlikte doyasıya eğleneceğinizden eminiz. Ki içinde bulunan on yedi lunapark treniyle dünyanın ikinci; Avrupa’nın ise en büyük tema parkı olan Wonderland Eurasia, yani Ankapark’a bayılmamak işten bile değil!

haritaGoogle haritalarda aç

konumGazi Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 06560 Yenimahalle, Ankara

12.00-21.30 *Cumartesi, Pazar ve Pazartesi kapalı.

giriş ücretiGiriş Ücreti: 25 TL – Günlük Limitsiz: 150 TL – Günlük Limitsiz VIP: 200 TL

webWeb Sitesi

57. Aqua Vega Akvaryum

Aqua Vega Akvaryum

Burası Neresi? Türkiye’nin en büyük; Avrupa’nın ise ikinci büyük tünel akvaryumu olan Aqua Vega Akvaryum, Ankara’nın Mamak ilçesinde yer alıyor. Nata Vega Outlet bünyesinde hizmet veren devasa akvaryum özellikle çocukların markajı altında!

Neden Gitmeliyim? Ankara’da çoluk çocuk eğlenceli vakit geçirmek için yola çıktıysanız, rotanızı Aqua Vega Akvaryum’a çevirebilirsiniz. Zira burada çocuklarınız eğlenirken öğrenmenin ne demek olduğunu deneyimleyebilir. Şöyle ki 21 farklı bölümden oluşan akvaryumda, tatlı su ve deniz suyu akvaryumlarının yanında, otuz tür sürüngen ve Çankırı’da bulunan Tuz Mağarası’ndan esinlenerek oluşturulmuş olan örnek bir tuz mağarası bulunuyor.

Tabi bununla da bitmiyor; çünkü 5 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan akvaryumda, deniz kabukları müzesi, pet shop, dalış okulu, hediyelik eşya reyonları, Adrenalin Dünyası, Fotoğraf Çekim Alanı, dokunma havuzu, amfi, Aqua Cafe, Akvaryum Restoran, Koi Balıkları akvaryumu ve Tünel Akvaryum gibi birçok alan yer alıyor.

Kaçırmayın! Aqua Vega Akvaryum’da, 14 yaş üzeri sağlık sorunu bulunmayan kişiler için dalış eğitimi veriliyor. Ayrıca bazı akvaryumlarda balıklar beslenilmesine izin veriliyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumAkşemsettin, Doğukent Bulvarı Nata Vega Outlet, 06480 Mamak/Ankara

Cmt-Paz: 11.00-21.00 *Diğer günler: 10.00-20.00

giriş ücreti28 TL

telefon(0312) 554 28 28

*Kışın Gezilecek Yerler

58. Elmadağ Kayak Merkezi

Elmadağ Kayak Merkezi

Burası Neresi? Kış turizmi denildiğinde Ankara’nın kendisinden ziyade Kayseri’deki Erciyes Dağı gibi komşuları akla geliyor. Oysa Elmadağ Kayak Merkezi de kar görmek ve kayak yapmak isteyenlerin ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın 17 km güneydoğusunda, Elmadağ’ın kuzey yamacında yer alan Elmadağ Kayak Merkezi, 700 metrelik pistiyle Ankara’da kışın gezilecek yerlerin başında geliyor. Zira Uludağ Kayak Merkezi kadar geniş olmasa da kayak ve snowboard gibi kış sporları için uygun alanlar bulunuyor. Bunun yanı sıra kayak merkezinde, manzara eşliğinde zirveye çıkabileceğiniz, 548 m uzunluğunda, 700 kişilik bir teleski hizmet veriyor.

Kaçırmayın! Kar kalınlığının yükseklerde 30 ile 60 santimetre arasında değiştiği merkezde; Ocak ve Mart ayları arasında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Konaklamak için Elmadağ Kayak Merkezi’nde bulunan otellerden yararlanabilir, restoranlarda vakit geçirebilirsiniz. Kayak merkezine ulaşmak için belediye otobüslerine binebilir ya da özel araç kullanabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumHacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Kayak ve Eğitim Tesisleri, Yakupabdal Köyü Kayak Merkezi, Elmadağ, Ankara

08.00-17.00 (Açılış ve kapanış saatleri döneme göre farklılık gösterebilir)

telefon(0312) 305 24 96 (Hafta İçi) – (0312) 453 23 86 (Hafta Sonu)

webWeb Sitesi

*Ankara’ya Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

Ankara’ya yakın gezilecek yerler listesinin ne kadar uzun olduğu görsen, çok şaşıracağından eminim! Zira Ankara çevresinde hem doğa gezisi hem yaz tatili hem de kış seyahati için gidilebilecek bir yığın seçenek bulunuyor. Ankara’da hafta sonu kaçamağı için hem şehre yakın hem de tabiatıyla mest edecek harika bir yer arıyorsan Ankara’ya yakın gezilecek yerler linkine tıklaman yeterli olacaktır! Ankara’nın denize kıyısı olmasa da deniz kıyısındaki birçok tatil yerine son derece yakın olduğunu biliyor muydun?

*Gece Hayatı

Ankara’nın ne kadar renkli bir gece hayatında sahip olduğunu hemen hemen herkes duymuştur. Caddeleri, sokakları, barları, gece kulübü ve pavyonlarıyla Ankara gece hayatına dair her şeyi öğrenmek için linke tıklaman yeterli; çünkü 60 maddelik detaylı bir Ankara gece hayatı rehberi seni bekliyor!

*Alışveriş

– AVM’ler

59. Arcadium Alışveriş Merkezi

Arcadium Alışveriş Merkezi

Burası Neresi? Zincir markaların bulunduğu AVM bölümünün yanı sıra, lezzetlerin sıralandığı Arcadium Cadde ile de Arcadium Alışveriş Merkezi listenize eklenebilir. Burası Eskişehir yolunda, Ümitköy Çayyolu merkezinde, etrafında yerleşim yerlerinin zengin olduğu bir muhitte yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’da alışveriş için en doğru adreslerden biri olan Arcadium Alışveriş Merkezi, sahip olduğu marka çeşitliliğiyle aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Arcadium’da alışverişin dışında da yapılacak bir yığın etkinlik bulmanız mümkün. AVM’nin en popüler noktası Arcadium Cadde ve Arcadium Sinema bölümü oluyor.

Kaçırmayın! Arcadium Cadde’de, fast-food ürünlerden, tatlı çeşitlerine, ev yemeklerinden, zengin kahve çeşitlerine kadar aklınıza gelebilecek çoğu yiyecek ve içecek türünü bulabileceğiniz restoran, kafe ve barlar yer alıyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumKoru Mahallesi 2432. Cadde No:192 Çayyolu, Ankara

10.00-22.00

telefon(0312) 241 15 00

webWeb Sitesi

60. Bilkent Center

Bilkent Center

Burası Neresi? Ankara’nın ilk alışveriş merkezlerinden biri olan Bilkent Centre, 1998 yılından beri Bilkent ilçesinde hizmet veriyor. Her yaş grubuna hitap eden kurumda, en az 80 kaliteli ve seçkin marka bulunuyor. Büyük bir yaşam alanı olan Bilkent Centre, son dönemlerde Ankara’nın en popüler destinasyonlarından biri olan Bilkent Station sayesinde de dikkatleri üzerine topluyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara’nın en yüksek profile sahip kesimlerinden olan Bilkent Üniversitesi çevresine; Bilkent Center hizmet ediyor. Burada dünyaca ünlü restoran zincirleri, sinema ve seçkin markalara ait mağazalar yer alıyor.

Kaçırmayın! Bilkent Station birbirinden ünlü ve marka niteliği taşıyan, kafelere, restoranlara, pub ve barlara ev sahipliği yapıyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumÜniversiteler Mahallesi Bilkent Bulvarı Bilkent Center Üniversiteler, 06800 Ankara

10.00-22.00

telefon(0312) 266 05 16

webWeb Sitesi

61. Tepe Prime Avenue

Tepe Prime Avenue

Burası Neresi? Eskişehir yolu üzerinde değerlendirebileceğiniz bir diğer alışveriş merkezi alternatifi olarak Tepe Prime’dan söz edilebilir. Hem mimarisi, hem de otuza yakın farklı markası ile bu mekan da bir tür buluşma noktası olma iddiasına sahip.

Neden Gitmeliyim? Başkentin önde gelen alışveriş merkezlerinden biri olan Tepe Prime Avenue, alışveriş yapıp vakit geçirebileceğiniz, çay veya kahve içip dinlenebileceğiniz ya da sinemada film keyfi yapabileceğiniz bir kapasiteyle hizmet veriyor. Dolayısıyla Ankara’da alışveriş için Tepe Prime Avenue listeye eklenmesi gereken bir yer!

Kaçırmayın! Tepe Prime Avenue, birbirinden hareketli birçok eğlence mekanına ev sahipliği yapıyor!

haritaGoogle haritalarda aç

konumMustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:266 Çankaya, Ankara

10.00-22.00

telefon(0312) 266 01 11

webWeb Sitesi

62. Ankamall Alışveriş Merkezi

Ankamall Alışveriş Merkezi

Burası Neresi? 1999 yılından bu yana Ankara’da hizmet veren Ankamall, şehrin en köklülerinden biri. Burada 6 bin araçlık otopark imkanı olduğundan söz etsek; herhalde hacmi konusunda fikir vermek için yeterli olur. Tesisi, alışveriş ve yeme içme ihtiyaçlarınızın tümüne hitap ediyor.

Neden Gitmeliyim? Ankara denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Ankamall Alışveriş Merkezi, mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Burada keyifli vakit geçirip, gezinize bir kahve molası verebilir, dilerseniz film izleyip yemek yiyebilirsiniz. İçerisinde 300’den fazla mağaza bulunan Ankamall’da dilediğiniz gibi alışveriş yapabileceğiniz söylememize bile gerek yok!

Kaçırmayın! Ankara’da konaklama yeri arıyorsanız hemen bir öneri: Ankamall bünyesinde 568 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir otel hizmet veriyor.

haritaGoogle haritalarda aç

konumKonya Devlet Yolu Mevlana Bulvarı No:2 Yeni Mahalle, Ankara

10.00-22.00

telefon(0312) 541 12 12

webWeb Sitesi

63. Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi

Ankamall Alışveriş Merkezi

Burası Neresi? Ankara’nın en prestijli semtlerinden Oran’da; ambiyansı ile hoşunuza gidebilecek Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi sizleri bekliyor.

Neden Gitmeliyim? Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, sinema, yeme içme ve alışveriş gibi başlıkların yanı sıra kültür sanat ve spor etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Panora’da birçok popüler filmin galası gerçekleştiriliyor.

Kaçırmayın! Yorucu Ankara gezinizin sonunda bir şeyler içmek ve rahatça dinlenmek için Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni bir kenara not edebilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

konumTuran Güneş Bulvarı No:182 Oran, Ankara

10.00-22.00

telefon(0312) 490 42 50

webWeb Sitesi

*Yapılacak Şeyler

Ankara’da heyecan verici yapılacak 101 aktivite listemize mutlaka göz atmalısınız!

– Turlar ve Geziler

Ankara’da günübirlik gerçekleştirilen turlar ve Ankara çıkışlı konaklamalı turistik turlara katılın!

– Yapmadan Dönme

  • Keçiören’de teleferiğe bin! Atatürk Bahçesi ile Tepebaşı’ndaki Güçsüzler Yurdu arasında hem turistik anlamda hem de ulaşım için hizmet veren teleferik, 1653 metre uzunluğuyla, 20 dakikalık keyifli bir yolculuk ve seyir imkanı sunuyor. Söz konusu teleferik Türkiye’deki en uzun şehir teleferikleri arasında ilk üçte yer alıyor.
  • Güvenpark’ta güvercin besle!
  • Tömbeki ve Koliba gibi mekanlarda nargile iç!
  • Midye tezgahlarından lüks restoranlara, tavernalardan barlara kadar birçok etkinlik noktasını içinde barındıran Bestekar sokaklarında eğlenceli bir akşam geçir!
  • Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Kokoreççilerin namını duydun mu?
  • Ankara’nın meşhur ismi Bekir Usta’da nohut-pilav ikilisini denemeden dönme!
  • Ziya Gökalp Caddesi’nde bulunan Tavukçu’da rakı içmeyi unutma!
  • Her hafta Dikmen yokuşunda kurulan Antikacılar Pazarı ilgini çekebilir!
  • Ankara Kalesi’ni görmeden ve Hamamönü’nü gezmeden Ankara’dan dönmek olmaz!
  • Ve tabi ki Anıtkabir… Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz kabrini ziyaret edilecek yerlerin en başına ekle! Tıpkı benim yaptığım gibi…

*Şehir İçi Ulaşım

Ankara, bir başkent olarak ulaşım açısından oldukça gelişmiş bir toplu taşıma ağına sahiptir. Şehir içinde ulaşım genel anlamda otobüs ve minibüs gibi vasıtalarla ve raylı sistemlerle sağlanıyor. Bu vasıtaları kullanılarak, Ankara Terminali’ne (AŞTİ), Ankara Tren Garı’na, Esenboğa Havalimanı’na kısacası şehir içinde ve çevresinde gitmeniz gereken her yere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Toplu taşımaları kullanmak için ‘Ankarakart’ adlı ulaşım kartını veya tek kullanımlık biletlerden edinmek gerekiyor. Bunun dışında metro için 2 ve 5 kullanımlık biletler mevcut olup; 2 kullanımlık için 3,3 TL, 5 kullanımlık bilet için ise 8,25 TL gibi bir ücret ödemek gerekiyor.

Örneğin Şehir içinden terminale ulaşım için genellikle metrolar tercih ediyor; zira Ankara’da metronun oldukça önemli olduğunu ve şehir trafiğini büyük oranda rahatlattığını söyleyebiliriz. Eğer Ankara’da uzun bir süre kalacaksanız tek kullanımlık biletler yerine Ankarakart talebinde bulunabilirsiniz. Ankarakart’a nereden başvuracağınızı ve kart çeşitlerini görmek için EGO linke tıklamanız yeterli!

Ankara şehir içi ulaşımda kullanabileceğiniz bir diğer seçenek taksiler oluyor. Taksilerde 2019 yılı itibariyle taksimetre açılış ücreti 4,60 TL, açılıştan sonraki kilometre, ücreti 3,40 TL ve en yakın mesafe 10 TL olarak belirlendi. Dolayısıyla taksilerden ziyade toplu taşımaları kullanmak daha mantıklı görünüyor!

“Ankara Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 63 Yer” üzerine 5 yorum

    • Merhaba Hayriye Hanım

      Beğendiğinize sevindik sürekli yazılarımızı sizler için geliştiriyoruz.

      İyi gezmeler.

      Yanıtla
  1. Gitme planlarım vardı harika olmuş hiç bir soru işareti bırakmadınız tebrik ediyorum yalnız yemek mekan konusunda da tam inceleyemedim ama bilgi olsa daha güzel olabilirdi

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin