Cunda Adası Kamp Yerleri – Cunda Adası’nda Kamp Yapılacak En İyi 7 Yer!

Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası, Ege Denizi’nde Balıkesir’in tatil bölgesi Ayvalık açıklarında yer alan küçük bir adadır. Bölgedeki takımadaların en büyüğü ve renkli eski taş evleri ile bilinen popüler bir yerdir. Bir zamanlar Rum nüfusunun yaşadığı Cunda Adası’nda bugün bu izleri görebilmek mümkün. Adada Türk ve Rum kültürünün en güzel örneklerini görebilir, ada kültürünü yerinde yaşayabilirsiniz. Adanın merkezi oldukça canlı ve bir o kadar renklidir. Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyüş yapabilir ve eski Osmanlı Rum evlerini keşfedebilirsiniz.

Merkezden uzaklaşıp şöyle bir ada çevresini dolaşmak istediğinizde birbirinden güzel koylar, çam ağaçları ve zeytinliklerle kaplı doğal manzaralar göreceksinizdir. Adada tarihi ve kültürel gezilerin dışında denize kıyı yerlerde kamp aktiviteleri de yapabilirsiniz. Birkaç güzel koy, ücretsiz halk plajları, ormanlık alanlar ve bütçeli karavan ve bungalov türü tesisler bulunmaktadır. İstanbul ve Bursa gibi çevre şehirlerde oturup uzaklara gitmeden bütçeli bir kamp tatili düşünüyorsanız sizlere ulaşımı kolay Cunda Adası’nı tavsiye edebiliriz.

Cunda Adası’na İstanbul’dan gelmeyi düşünüyorsanız Yenikapı ve Bostancı’dan hareket eden İDO feribotlarını kullanabilir ve Bandırma’ya gelerek buradan Ayvalık istikametinde ilerleyip Cunda’ya varabilirsiniz. Bandırma feribot sefer saatleri hakkında daha fazla bilgi için İDO’nun resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazımızda bu şirin adada kamp atabileceğiniz ücretli ve ücretsiz kamp yerlerini bulabilir, nasıl ulaşmanız gerektiği hakkında ve tesisin sunduğu olanaklar gibi bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Ortunç Koyu Kamp Alanı

Ortunç Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: Erkan Taş

Cunda Adası’nda ücretsiz bir şekilde hem denize girebileceğiniz hem de doğa içerisinde kamp atabileceğiniz harika bir yer olan Ortunç Koyu, sessiz sakin ortamı ve muhteşem doğal manzaraları ile kamp süresince aradığınız tüm sükûneti fazlasıyla size sunacaktır. Burada dilediğiniz her yere kamp atabiliyorsunuz. Koy çevresi çadır kurabileceğiniz düzlük ve gölgelik alanlara sahip. Etrafını saran çam ormanları yaz aylarında serin ve temiz bir hava sunuyor. Denize girilecek alanı ise temizdir. İlk girilen yer biraz taşlık olsa da ilerledikçe kuma dönüşüyor.

Koy çevresinde WC, duş, şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir olanak veya tesis bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi henüz koya gelmeden önce temin etmelisiniz. Bazı kampçıların ateş yaktığını görebilirsiniz. Kontrollü olmak kaydıyla mangalınızı yakabilirsiniz. Ancak kampınızı burada atmayı düşünüyorsanız özellikle hafta sonları sabahın erken saatlerinde gelmelisiniz. Öğlen saatlerine yakın artan bir kalabalık söz konusu. Doğası ve deniziyle temiz bir yer olan Ortunç Koyu, ücret kaygısı yaşamadan adada keyifle kamp atabileceğiniz nadide yerlerden biri. Özellikle sırt çantalı gezginlere burayı tavsiye edebiliriz.

Koya ulaşım Ada Camping yolu üzerinde bulunuyor. Akvaryum Koyu’nu geçtikten sonra yolun solunda kalan Ortunç Koyu’na toprak bir yolla ulaşımınızı sağlamanız gerekiyor. Yolu stabilize ve binek araçla ilerlemeyi biraz güçleştiriyor. Bu nedenle altı yüksek bir araçla gelmek daha akıllıca olacaktır.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Patriçya Burnu Kamp Alanı

Fotoğraf: Tatil Ana

Adanın en ıssız yerlerinden biri olan Patriçya Burnu, eski bir Rum köyünün olduğu, bir yanı yeşil bir yanı göz alabildiğine masmavi deniz manzarası ile çevrili ücretsiz kamp atabileceğiniz yerlerden biridir. Eğer yerleşimden ve gürültüden uzakta bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Denizi oldukça temiz ve kumluktur. Kumluk alanı bulunmaktadır. Kıyı yerler ise çadır kurmaya müsaittir. Fazlasıyla geniş alanı mevcuttur. Dileyen iç kısımlarda ormanlık alana da çadırlarını kurabilir.

Burayı çocuklu ailelere pek önermiyoruz. Ancak sırt çantalı bir gezginseniz ve birkaç arkadaş grubuyla Cunda’da ücretsiz kamp atacak bir yer arıyorsanız Patriçya Burnu’nu tercih edebilirsiniz. Adanın uç noktalarında olması ne yazık ki olanakları da kısıtlı kılmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Ayrıca WC, elektrik ve duş gibi imkanların da olmadığını hatırlatmak isteriz.

Partiçya Burnu’na ulaşım da biraz meşakkatli. Yolu bakımsız ve fazla kasisler mevcut. Bu da binek araçla ilerlemeyi epey güç kılıyor. Toplu taşıma ile ulaşım ise ne yazık ki mümkün değil. Kalabalıktan uzakta sessiz sakin bir kafa dinleme yeri arıyorsanız burayı aklınızdaki kamp yeri için biçilmiş kaftandır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Cunda Halk Plajı Kamp Alanı

Cunda Halk Plajı Kamp Alanı

Akvaryum Koyu’na yürüme mesafesinde bulunan Cunda halk plajı, adada ücretsiz kamp atabileceğiniz bir diğer yerdir. Burası çam ormanlarıyla kaplı, denize sıfır bir noktada bulunuyor. Hem denize girebilir hem de çadır kampınızı yapabilirsiniz. Konum itibariyle yerleşim yerlerine uzak, sessiz sakin bir koy görünümde. Plajın etrafı tamamıyla çam ormanları ile çevrili. Kıyıdan iç kısımlara doğru gittiğinizde geniş bir çadır kamp alanını göreceksiniz. Tüm bu yerler çam ağaçlarının altında ve gölgelik alanlardan oluşuyor. Özellikle yaz aylarında güneşten korunabilmeniz için oldukça ideal.

Halk plajında WC, duş, soyunma kabinleri ve şezlong gibi olanaklar bulunmuyor. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir mekân da mevcut değil.  Gelirken tüm ihtiyaçlarınızı alıp öyle gelmenizi tavsiye ederiz. Halk plajı özellikle hafta sonu aşırı kalabalık oluyor. Sabahın erken saatlerinde gelirseniz kıyıda kendinize bir yer kapabilirsiniz. Aksi takdirde çadırınızı iç kesimlerde ormanlık alana kurmanız gerekecek.

Ada Camping yolu üzerinde bulunan halk plajına, şehir merkezinden Ayvalık Adaları Tabiat Parkı yönünde ilerleyerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Aracınızı ise yolun kenarında park etmek durumundasınız. Park yeri bulabilmek için de sabah erkenden gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, şezlong ve soyunma kabinleri gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Cunda Mocamp

Cunda’da sahile birkaç adım yürüme mesafesinde bulunan Cunda Mocamp kamp alanı, adada konuklarına lüks konaklama deneyimi sunan tesislerden biridir. Geniş bir arazi üzerine kurulu olan tesis, sırtını yemyeşil dağlara yaslıyor. Önü ise kendine ait olan plajı ile masmavi deniz manzarası. Kamp alnı içerisinde çadır ve ahşap bungalov konaklama yerleri bulunuyor. Çadır kurulabilir alanlar üzeri kapalı kameriye benzeri yerlere kuruluyor. Bahçe alanı tamamıyla yeşil ve gezinti yapabileceğiniz taşlı patika yoldan oluşuyor.

Tesisin geniş bir arazi üzerinde kurulu olması beraberinde konaklama yerlerinin de mesafeli olması avantajını getiriyor. Tesis, konuklarına konaklama sürecince ihtiyaçlarını olabilecek hemen her şeyi karşılıyor. Elektrik sorununuzu uzatma kablolu prizlerle çözebiliyorsunuz. Ayrıca 24 saat sıcak su bulabilmek de önemli. Kamp alanının yalnızca birkaç adım yürüme ile ulaşabileceğiniz kendine ait özel bir plajı da bulunmaktadır. Plajda soyunma kabinleri, hasır şemsiye ve şezlong gibi olanaklar mevcut. Gün ortası denizin keyfini çıkarabilir, güneş batmak üzereyken tesisin bahçe alanında hamak keyfi yapabilirsiniz. Dileyen deniz manzaralı kafesine gelerek burada soğuk içeceklerini yudumlayıp anın tadını çıkarabilir. Kahvaltı ve diğer öğünler olmak üzere günde üç defa ücretli yemek servisi de bulunmaktadır. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği Cunda Mocamp, adada doğa ve deniz manzarasıyla keyifli bir tatil geçirmek isteyenlere önerebileceğimiz yerlerden biridir.

Cunda Mocamp, adada ulaşımı kolay bir konumda yer almaktadır. Balıkesir-Edremit yolunu takip ederek adaya giriş yapabilir ve buradan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı istikametinde ilerleyerek Akvaryum Koyu’na gelmeden ulaşabilirsiniz. Tesisin yol kenarında tabelası mevcut olup, araçlı misafirleri için otopark alanı da bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Ayvalık ile Cunda arası sık sık dolmuşlar çalışmaktadır.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği hizmeti, mini bar, yeme içme yeri, bahçe ve dinlenme alanı, hamak, kafe, plaj, hasır şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri, çadır ve bungalov konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 100 TL, bungalov konaklama 300 TL. Kahvaltı kişi başı ücreti 35 TL.

Telefon: 0266 327 17 35

Web Sitesi: https://www.cundamocamp.com/

Instagram: https://www.instagram.com/cundamocamp/

Haritada Görüntüle >

Ada Camping

Ada Camping, Cunda

Cunda Mocamp’ın hemen yanında bulunan Ada Camping, Cunda’da tercih edebileceğiniz bir diğer kamp alanıdır. Tesis, denize sıfır konumda ve kendine ait özel plajı bulunmaktadır. Kamp alanı çadır konaklamanın yanı sıra bungalov ve karavan konaklama yerleri de sunmaktadır. Kamp alanı orta büyüklükte olup zemini nispeten yeşil düz bir toprak zeminden oluşuyor. Etrafı çeşitli ağaçlarla çevrili oluşu burayı daha keyifli kılıyor. Plajı kumluk ve bir de iskele alanı bulunuyor. Soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar mevcut. Denizden çıkıp çimler üzerindeki şezlonglarınıza uzanabilir veya bahçe alandaki üzeri kapalı kameriyelerde soğuk içeceklerinizi yudumlayarak rahatlayabilirsiniz.

Tesis, konaklama süreniz boyunca ihtiyacınız olabilecek tüm gereksinimlere sahip. Ayrıca çadır konaklaması yapacaklar için her çadıra uzatma kablosu ile elektrik sağlamaktadır. Ortak kullanımlı alanlar temiz olup, 24 saat sıcak su da bulabilmek mümkün. Yeme içme noktasında dışarıya bağımlı kalmıyorsunuz. Kahvaltı ve diğer öğünlere ek olarak atıştırmalık bir şeyler yiyip içebileceğiniz tost ve alkollü/alkolsüz içecekler de bulunmaktadır.

Cunda Mocamp ile aynı yol üzerinde bulunan Ada Camping’e Cunda merkezden hareket eden dolmuşlarla gelebileceğiniz gibi özel araçlarınızla da Ayvalık Adaları Tabiat Parkı istikametinde ilerleyerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Her iki tesis de yan yana bulunuyor ve yolun solunda kalıyor. Yol üzerinde tesisin tabelasını göreceksiniz. Aracıyla gelenler için tesisin otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği hizmeti, yeme içme yeri, bahçe ve dinlenme alanı, mini bar, kafe, plaj, hasır şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri, çadır ve bungalov konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 90 TL.

Telefon: 0266 327 12 11

Web Sitesi: http://www.adacamping.com/

Haritada Görüntüle >

Ayayorgi Camping ve Bungalov

Ayayorgi Beach Club & Camping

Adada beş yıldızlı konfor tadında doğa ve deniz manzaralı bütçeye uygun bir kamp tatili düşünüyorsanız size burayı tavsiye edebiliriz. Ayayorgi Camping, adanın sessiz ve sakin bir koyunda, kumsal plajı ve tertemiz denizi ile konuklarına çadır ve bungalov konaklamanın yanı sıra, havuz, loca, müzikli etkinlikler gibi kamp süresi boyunca tatilinizi renkli kılacak ekstralar sunuyor. Tesis geniş bir alan üzerinde yemyeşil çimenlik alana kuruludur. Denize sıfır konumda ve birkaç adım ile kendinizi suya bırakabiliyorsunuz. Plajını hasır şemsiyeler, şezlong ve şemsiyeler tamamlıyor. Aynı zamanda mini bar ve güneşten korunabileceğiniz kameriyeler mevcut.

Ayayorgi Camping bir beach kulüp olması nedeniyle konuklarına eğlenebilecekleri müzikli etkinlikler de sunuyor. Tesiste müziğin keyfini çıkarırken, denizin tatlı esintisine karşı buz gibi içeceklerinizi yudumlayabilir ve tatilinizi enerjik kılabilirsiniz. Yerleşim yerlerine uzak olması nedeniyle müzik sesleri dışında şehir gürültüsüne maruz kalmazsınız. Dışarıya çıkmadan tüm ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz gibi, yeme içme gereksinimlerinizi de tesisten karşılayabilirsiniz.

Ayayorgi Camping’e özel araçlarınızla gelebiliyorsunuz. Ada merkezinden Rum Mezarlığı istikametine sapıp doğrudan gelebileceğiniz tesis şehir merkezine 7 km mesafede bulunuyor. Yolun son 1,5 km’si toprak yol olsa da binek araçların ilerlemesine engel teşkil edecek kadar kötü değil. Toplu taşıma ile ulaşım ise ne yazık ki bulunmuyor. Dileyen şehir merkezinden bir taksiye binerek de ulaşımını sağlayabilir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, plaj, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, mini bar, bahçe ve dinlenme alanları, çadır ve bungalov konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 100 TL, çadır kiralama 130 TL, bungalov konaklama 200 TL.

Telefon: 0532 313 39 35

Web Sitesi: https://www.ayayorgibeach.com/

Instagram: https://www.instagram.com/ayayorgibeachclubcunda/

Haritada Görüntüle >

Cunda Fora Glamping

Cunda Fora Glamping

Cunda Adası’nda lüks bir konaklama deneyimi yaşamak isterseniz Fora Glamping tesisini sizlere önerebiliriz. Burası, adada beş yıldızlı otel konforunu aratmayacak donanımda, kendine ait özel plajı, lüks karavan ve bungalov konaklama yerleri, sunduğu eksiksiz hizmetleri, bar ve restoran yerleri ile kamp deneyimini yukarılara taşıyor. Tesis denize sıfırdır. Geniş bir alan üzerine kurulu ve bahçe alanı yemyeşil ağaçlar ile çevrili. Karavan ve bungalov konaklama yerlerinin mesafesi yeterli düzeyde. Bahçesinde dinlenebileceğiniz alanlar, ücretsiz ikramlıkların sunulduğu restoran ve barı mevcut.

Plajı tertemiz kumsal alandan oluşuyor. Hasır şemsiye, şezlong, minder ve soyunma kabini gibi olanaklar da mevcut. Denizi ise berrak ve dibi temizdir. Biraz lükse kaçtığı için sırt çantalı gezginler tercih etmese de çocuklu aileler için harika bir yer. Özellikle İstanbul ve Bursa gibi çevre şehirlerde oturup yakınlarda bütçeli bir tatil planlayan kişiler için ideal yerlerden biridir.

Karavan ve bungalovları eksiksiz olarak donatılmıştır. Bungalovlarda TV, ünitesi, klima, özel WC ve banyo yeri, saç kurutma makinesi ve havlu gibi imkânlar mevcut. Kahvaltı dâhil olmak üzere günün diğer öğünlerini de dışarı çıkmadan tesisin kendi restoranından yiyebiliyorsunuz. Gün ortası müzik dinletileri, oyunlar ve aktiviteler de tadını çıkarabileceğiniz bir diğer ekstra şeylerdir.

Fora Glamping, ada merkezine yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Yalnızca 10 dakikalık bir yürüme sonrası gelebileceğiniz tesise dileyen dolmuşları kullanarak da gelebilir. Araç sahipleri şehir merkezinden 15 Eylül Caddesi yönüne dönerek buradan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı istikametinde ilerleyip ilk soldan sahil yoluna dönerlerse yaklaşık 300 metre sonra yolun solunda tesisi göreceklerdir. Fora Glamping’in yol üzerinde tabelası mevcut olup, araç sahibi konukları için ücretsiz otopark hizmeti de bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, bar, kafe, bahçe ve dinlenme alanları, plaj, hasır şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, açık havuz, 24 saat resepsiyon, çocuk oyun parkı, lobi, tesisin kendi karavan ve ahşap bungalovları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesis ile iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.

Telefon: 0530 372 27 29 – 0539 843 08 60

Web Sitesi: https://cundaforaglamping.business.site/

Instagram: https://www.instagram.com/cundaforaglamping/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin