Selimiye

Selimiye’de Gezilecek Yerler Listesi | En Farklı 23 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Selimiye hakkında: Adını Osmanlı hükümdarlarından biri olan I. Selim’den alan Selimiye, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Eskiden yalnızca küçük bir balıkçı kasabası olan Selimiye, Türkiye’nin en önemli yat limanı duraklarından biri olan Selimiye Koyu’na ev sahipliği yapmaktadır. Selimiye doğal güzellikleri, yemyeşil tabiatı ve masmavi sularıyla Türkiye’de görülmesi gereken yerlerden biridir.

Kaç günde gezilir: Selimiye gezinizi 1 günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en iyi zaman: İklim itibariyle yılın her mevsimi ziyarete uygun olan Selimiye’ye ne zaman isterseniz gidebilirsiniz. Lakin güneşin, denizin ve kumsalın tadını çıkarmak için Haziran ve Temmuz gibi yaz aylarını tercih etmelisiniz.

Müze kartları: Selimiye’de herhangi bir müze kart zorunluluğu bulunmamakla birlikte; çevre müzelere veya ören yerlerine Müzekart ve Müzekart+ ile indirimli veya ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz. Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan Müzekart ve türevleri Selimiye’de de işinize yarayacaktır.

Havalimanı/Merkez Ulaşım: Selimiye’ye havayolu üzerinden ulaşım için Dalaman Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Lakin Dalaman Havalimanı’ndan Selimiye’ye direkt ulaşım imkanı olmadığı için aktarma yapmak zorundasınız. Havalimanına iniş yaptıktan sonra önce Marmaris’e gitmelisiniz. Marmaris Otogar’dan, düzenli aralıklarla hareket eden Selimiye veya Bozburun minibüslerine binerek, Selimiye’ye ulaşabilirsiniz. ”Dalaman Havalimanı’ndan Marmaris’e nasıl ulaşırım?” sorusunun en doğru cevabını Dalaman Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Ne Yenir: Ege mutfağından esintiler bulacağınız Selimiye mutfağına dair her şeye, sizler için hazırlanan Selimiye’de Ne Nerede Yenir? başlıklı yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama restoran ücreti: 45-50 TL
  • Kişi başı ortalama kahve ücreti: 15-20 TL

*Selimiye’de Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Adalar

1. Dişliçe Adası (Aşk Adası)

Burası Neresi? Selimiye gezilecek yerler listemizin ilk durağı: Marmaris koylarına saklanmış bir ada Dişlice Adası… Tam bir doğa harikası olan bu adada yerleşim yok. Bu sebeple bakir kalmış doğasına daha da hayran kalacak, adaya bir adet çöp bırakmaya bile kıyamayacaksınız. Adım attığınız andan itibaren sizi büyüleyen adanın denizi tahmin ettiğiniz gibi tertemiz. Adanın tepesine kadar çıkabilir instagram profiliniz için müthiş manzara fotoğrafları çekilebilirsiniz. 🙂

Kaçırmayın! Adaya katılacağınız tekne turları ile veya kişisel tekneniz ile çok rahat ulaşabilirsiniz. Mutlaka tekne turu yapıp bu eşsiz güzelliği görmenizi tavsiye ediyoruz.

2. Kameriye Adası

Burası Neresi? Selimiye Köyü’nün çok yakınında Hisarönü Körfezi’nde yer alan Kamelya Adası, bölgeyi ziyaret edenlerin hayran kaldığı noktalardan biri. Tekne turları ile ulaşım sağlayabileceğiniz adada ev sahipleri inatçı keçiler. Sizi karşılayan keçilere yiyecek bir şeyler verip geçtikten sonra biraz yukarıdaki tarihi manastırı görmek için yola koyulmalısınız. Manastırın önündeki bin yıllık zeytin ağacına dileklerinizi asmadan geçmemelisiniz.

Kaçırmayın! Selimiye’den her gün kalkan gezi teknelerinden birine binerek, doğası ve tertemiz deniziyle hayran kalacağınız bu adaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

– Şelaleler

3. Turgut Şelalesi

Burası Neresi? Selimiye’de bir kaç gün kalacaksanız, Turgut Şelalesi’ne uğramanızı tavsiye ederiz. Köye 10 kilometre mesafedeki şelalenin olduğu alanda ciğerleriniz tertemiz hava ile ferahlayacak, gördükleriniz hafızanıza uzun yıllar boyunca kazınacak dersek, abartmış olmayız herhalde. Bu arada şelalenin olduğu noktadaki gölde yüzme imkanınız da var. Tabi buz gibi suya dayanabilirseniz!

Kaçırmayın! Gittiğinizde etraftaki gözleme evlerini göreceksiniz. Mis gibi havada gözünüzün önünde açılan taze ve sıcacık gözlemeleri, doğanın içinde büyük bir keyifle yiyebilirsiniz. Turgut Şelalesi’ni Selimiye’de gezilecek yerler listesine sizler de mutlaka eklemelisiniz.

– Koylar

4. Sığ Liman (Akkum Koyu)

Burası Neresi? Doğayla iç içe bir plaj Sığ Liman… Selimiye girişinden 2.5 kilometre uzaklıkta yer alan yere aynı zamanda Akkum Koyu da deniyor. Yaz sezonunda oldukça kalabalık olan Selimiye, Sığ Liman plajına ulaşım zorluğu sebebiyle size daha sessiz bir yer sunmuş oluyor. Ya kişisel arabanız ile kıyıdan ulaşım sağlayabiliyorsunuz ya da tekne ile ulaşıp açıklarda yüzme imkanı sağlayabiliyorsunuz. Burada herhangi bir tesis veya işletme bulunmuyor.

Neden Gitmeliyim? Selimiye’de gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan Sığ Liman, diğer adıyla Akkum Koyu, aynı zamanda kıyı tarafının uzunca bir süre çok sığ olması sebebi ile çocuklu ailelerin ilk tercihi olmakta. Genelde teknelerin uğrak noktası olan bu koyda kıyıdan başlayıp yüzmek de ayrı bir keyif. Selimiye koyuna girerken karşınıza çıkan Sığ liman, Sığ Burun’a yakın bir konumda bulunuyor.

5. Cennet Koyu

Burası Neresi? Sığ limandan sonra ormandaki patikadan 5-6 dakikalık bir yürüyüş ile bu muazzam koya ulaşmanız mümkün. Bu pırıl pırıl ve tertemiz deniz, görenlere “cennet mi burası?” diye sordurtan bir güzelliğe sahip. Turkuaz rengi denizi o kadar berrak ki dışarıdan baktığınızda tüm balıkları görebiliyorsunuz. Akvaryumu andıran Cennet Koyu’nda küçük balıklarla yüzmek inanın çok huzur verici olacak.

Kaçırmayın! Cennet Koyu’nu herhangi bir tesis işletmiyor bu sebeple plaj sandalyeniz, havlunuz hatta çadırınızla gidip, uzun saatler oturarak tüm yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. Cennet Koyu, Türkiye’deki en popüler kamp alanlarından biridir. Velhasıl burada kamp yapmak sizler için harika bir deneyim olacaktır! O halde vakit kaybetmeden Selimiye’de gezilecek yerler listenize Cennet Koyu’nu hemen ekleyin!

*Tarihi Yerler

Selimiye’nin tarihi yerleriyle ilgili bilgi verici ve bir o kadar eğlenceli olan Fotoğrafları ile Selimiye’nin Tarihi Yerleri yazımızı okuyarak, birbirinden ilginç tarihi yapıları keşfedebilir, oldukça verimli bir Selimiye tatili geçirebilirsiniz.

*Yakınında Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

6. Orhaniye

Burası Neresi? Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı küçük bir yerleşim olan Orhaniye, Marmaris’te görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Zira Orhaniye’nin doğal güzelliğine bayılacaksınız. Selimiye ziyaretiniz esnasında mutlaka bu şirin beldeye de uğramalısınız. Selimiye’nin yalnızca 18 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Orhaniye’ye 20-25 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Marmaris’in 30 kilometre güneybatısında yer alan bu belde aslında bir koydur ve genellikle Orhaniye Koyu olarak bilinir. Hisarönü Körfezi’nde yer alan koy, mavi tur teknelerinin popüler duraklarından biridir. Ayrıca Orhaniye’de bulunan tarihi evlerin sıralandığı eski sokaklar gerçekten görülmeye değerdir. Tarihi diyorum çünkü bu şirin köyün geçmişinin 3 bin yıl öncesine kadar dayandığı söylenmektedir. Orhaniye’nin en meşhur yerlerinden biri ise şüphesiz Kızkumu Plajı’dır. Yukarıda da detaylıca bahsedilmiş olan Kızkumu Plajı, Orhaniye’ye gitmek için oldukça yeterli bir sebeptir!

Kaçırmayın! Orhaniye, mercan resifleri bakımından oldukça zengin bir sualtı dünyasına sahiptir. Dolayısıyla gitmişken mutlaka şnorkelle dalış yapmalısınız. Bu konuyla ilgili Orhaniye kıyısı boyunca birçok hizmet noktası mevcuttur.

7. İçmeler

Burası Neresi? Marmaris’e bağlı en popüler beldelerden bir diğeri İçmeler beldesidir. Adını şifalı içme suyundan alan belde, Marmaris’in 8 kilometre güneybatısında yer almaktadır. 15 yıl öncesine kadar küçük bir balıkçı köyü olan bu küçük yerleşim, zamanla gelişerek turizm anlamında popüler bir tatil beldesi haline gelmiştir. Marmaris’e gelip de İçmeler’i görmeden dönen yoktur, diyebiliriz. Selimiye’ye de oldukça yakın olan beldeye, ortalama 40 dakikada (29,6 kilometre) ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? İçmeler denildiğinde akla ilk plajı gelir. Meşhur İçmeler Plajı, her yaz, özellikle yabancı turistler tarafından inanılmaz bir ilgi görüyor. Deniz paraşütü, dalış, kano ve muz gibi su sporlarının oldukça rövanşta olduğu plajda eğlenmemek mümkün değil! İçmeler Plajı’na giriş ücretsiz olmakla birlikte; şezlong, şemsiye ve duş gibi imkanlardan 20 TL karşılığında yararlanılıyor. Plaj haftanın yedi günü, 24 saat boyunca hizmet veriyor.

8. Kızkumu Plajı

Burası Neresi? Selimiye’de gezilecek yerler listemizdeki bir diğer durak: Kızkumu Plajı… Marmaris’ten Selimiye mevkine doğru yola çıktığınızda hemen yol üzerinde uğrayabileceğiniz bir nokta olan Orhaniye beldesi, plajları ve doğası ile ünlü beldelerden biri. Orhaniye’de yer alan Kızkumu Plajı’da hayranlık uyandıran atmosfere sahip bir gezi noktası. Üstelik bu plajın oluşumuna dair yöre halkı tarafından anlatılan türlü efsaneler vardır.

Neden Gitmeliyim? Kızkumu’nun en önemli özelliği ise şüphesiz denizin tam ortasında yer alan 600 metrelik kumdan bir şeride sahip olması. Burada denizde yüzmekten çok deniz üzerinde yürüyüş yapan insanları görünce şaşırmayın. Çünkü bu plajın özelliği sahip olduğu kumdan şerit.. Yürüyüşün sonunda ise karşı kıyıya geçebiliyorsunuz. Selimiye yakınlarında bulunan ve kelimenin tam anlamı ile doğa harikası olan Kızkumu Plajı görülmeye değer güzellikte.

  • Adres: Orhaniye Mahallesi, Marmaris Boz burun Yolu, 48700 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: Tüm hafta, 24 saat açık.
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

9. Akyaka

Burası Neresi? Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan küçük bir kasabadır. Gökova Körfezi’nin doğu ucunda yer alan Akyaka, doğası ve tarihi zenginliğiyle son yılların gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür. Buna rağmen tabiatını korumaya devam eden kasaba, sakin, sessiz, huzurlu ve bir o kadar dingin ortamıyla, herkes için dinlendirici bir durak oluyor. Mutlaka görmeniz gerektiğini düşündüğüm bu kasaba, Selimiye’ye de oldukça yakın. Selimiye ile arasında 70 kilometre mesafe bulunan Akyaka’ya yaklaşık 1 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Akyaka’nın tarihi serüveninin başlangıcı Antik Çağ’a kadar dayanıyor. Dolayısıyla oldukça köklü bir antik kentten bahsediyoruz. Bunun dışında doğasıyla gerçek anlamda bir cennet olan Akyaka’da turistik anlamda gezilecek birçok yer bulunuyor. Gelmişken Çınar Plajı, Akbük Koyu, Kadın Azmağı ve Sedir Adası gibi yerleri görmenizi tavsiye ediyorum. Bunun yanı sıra Akyaka’nın kuzeyinde yer alan Sakartepe’de yamaç paraşütü yapabilir, belde sularında sörf, kano ve dalış gibi su sporlarını gerçekleştirebilir, doğanın içinde bisikletle fantastik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bunlar sadece birkaç örnek; zira daha yapacak her biri birbirinden zevkli pek çok aktivite sizleri bekliyor. Dere üzerine konulmuş masalarda ayaklarınızı serin sulara sokup, eşinizle dostunuzla sohbet ederek bir yandan da Muğla mutfağının tadına bakmak gibi mesela…

10. Datça

Burası Neresi? Selimiye’ye yakın tatil yerleri listesinde sırada tabi ki güzel mi güzel Datça var… Datça, Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri olmakla beraber oldukça sakin, sessiz ve huzurlu bir tatil beldesidir. Aynı isimli Datça Yarımadası üzerinde yer alan ilçe, son yıllarda yabancı turistlerin radarına girmiş durumda. Zira Datça’dan yazlık satın alan turistler bile mevcut. Selimiye’ye gelmişken bu şirin ilçeye mutlaka uğramalısınız. Üstelik oldukça yakın: Selimiye’nin yaklaşık 78 kilometre batısında yer alan Datça’ya yalnızca 1 saatte ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? ”Özel Çevre Koruma Bölgesi” statüsüne sahip olan Datça, koruma altına alındığı için tabiatı bozulmamış ve bakir kalmaya devam etmiştir. Umarız böyle devam eder! Velhasıl ormanlarla kaplı yemyeşil arazisi, masmavi, berrak suları ve Akdeniz ikliminin sakin etkisiyle oldukça harika bir tatil beldesi olan Datça’da görülmesi gereken pek çok turistik yer bulunuyor. Knidos Antik Kenti, Aktur Plajı, Kargı Koyu, Ovabükü, Datça Limanı, Sevgi Yolu, Kumluk Koyu gibi daha birçok yere kesinlikle vakit ayırmalısınız.

Kaçırmayın! Yunanistan’a bağlı Simi Adası, Datça’nın tam karşısında yer alıyor. Daha da güzeli yaz sezonu boyunca hemen her gün, bu güzel adaya günübirlik feribot seferleri düzenleniyor. Fırsat varken gidin ve görün, derim! Son olarak gelmişken Datça’da yetiştirilen Acı badem, Nurlu badem ve Tatlı bademin tadına bakmak isteyebilirsiniz.

11. Dalyan

Burası Neresi? Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren ana kanal üzerinde yer alan Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alan küçük bir tatil beldesidir. Dalyan, Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktıkları kumsallardan biri olan İztuzu Plajı, Kaya Mezarları ve doğal güzelliğiyle son yıllarda göze çarpan yerlerden biridir. Zira İztuzu Plajı, Avrupa’nın en iyi plajları arasında gösterilmektedir. Selimiye ile arasında 122 kilometre mesafe bulunan Dalyan’a aşağı yukarı 1-1,5 saatte ulaşılabilmektedir. Dolayısıyla gelmişken bir uğrayın derim!

Neden Gitmeliyim? Dalyan, turizm açısından diğer Ege beldelerine göre daha az gelişmiş olsa da doğası itibariyle gerçek anlamda bir cennet gibidir. Caretta Caretta, Nil kaplumbağası ve Mavi Yengeç gibi ilginç türlerin yaşadığı belde, ekosistem açısından da oldukça zengindir. Bunun dışında Dalyan’da gezip görülecek yerler de mevcut. Bunların arasında başta Likya Kaya Mezarları ve Kaunos Antik Kenti olmak üzere; Ekincik Koyu, Sülüngür Gölü, Aşı Koyu, Yuvarlak Çay ve Bacardi Koyu gibi yerler öne çıkıyor. Dalyan’da konaklama adına da pek çok seçenek bulunuyor. Zira beldede, aralarında otel, pansiyon ve apart otellerin bulunduğu 100’ün üzerinde konaklama yeri hizmet veriyor.

Kaçırmayın! Ayrıca 20’den fazla restoran ve lokantaya sahip olan Dalyan mutfağında pişen lezzetler tadına bakılmaya değer… Muğla’nın bu sessiz ve sakin beldesini ziyaret etmek için her mevsim uygun olsa da Haziran ve Temmuz ayları oldukça popüler!

12. Sarıgerme

Burası Neresi? 360 haneli oldukça küçük bir yerleşim yeri olan Sarıgerme, Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alıyor. Muğla il merkeziyle arasında 102 kilometre; Ortaca ilçe merkeziyle arasında ise 21 kilometre mesafe bulunuyor. Sarıgerme’nin en büyük avantajı, Dalaman Havalimanı’nın 17 kilometre yakınında bulunması. Dolayısıyla ulaşım oldukça kolay.

1990’lı yıllardan itibaren ünü sınırları aşıp dünyaya yayılan bu küçük tatil beldesinde, dört ve beş yıldızlı birbirinden lüks oteller hizmet veriyor. Doğasını, yeşil tabiatını ve masmavi denizini görünce hayran kalacağınız Sarıgerme, Selimiye’ye yakın tatil yerleri listesine eklenebilir. Zira Selimiye ile arasında 134 kilometre mesafe bulunan beldeye, ortalama 1,5-2 saatte ulaşmak mümkün.

Kaçırmayın! Yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki sahil şeridiyle, epeyce güzel bir kıyı bandına sahip olan Sarıgerme’nin en meşhur plajı şüphesiz Sarçed Plajı… 100 metre genişliğinde ve 200 metre uzunluğundaki kumsalının yanı sıra içinde kümes hayvanlarının bulunduğu küçük alanıyla Sarçed Plajı, tertemiz sularıyla 2007 yılından bu yana Mavi Bayrak ödülünü almayı başarıyor.

Yaz sezonu boyunca haftanın yedi günü, 09.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet veren plajda, araç ile giriş 20 TL; araçsız giriş 3 TL; şezlong ve şemsiye kiralama ise 15 TL olarak ücretlendiriliyor.

13. Bodrum

Burası Neresi? Türkiye’de tatil denildi mi akla ilk gelen yerlerden biri Bodrum olur. Bodrum, beyaz evleri, mis gibi doğası ve eşsiz manzarasıyla yaz aylarını süsleyen bir rüya gibidir. Bu nedenledir ki her yaz hınca hınç dolup taşar. Bodrum, Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biridir. Aynı zamanda şehirde nüfus bakımından en büyük ilçe olma özelliğine sahiptir. Dünya çapında bir üne sahip olan bu tatil cenneti, Selimiye’ye oldukça yakındır. Dolayısıyla Selimiye’ye gelmişken mutlaka görmenizi öneriyorum. Selimiye ile arasında 202 kilometre mesafe bulunan Bodrum’a ortalama 2,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Köklü bir tarihe sahip olan Bodrum, Dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum Halikarnassos’a ev sahipliği yapmaktadır. Bunu da göz önünde bulundurarak Bodrum’un turizm açısından ne denli zengin olduğunu anlamak mümkün. Zira Bodrum’da gezip görülecek birçok doğal ve tarihi yer bulunuyor. Başta Bodrum Kalesi olmak üzere; Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Zeki Müren Sanat Galerisi, Antik Tiyatro, Tavşan Adası, Myndos Kapısı, Bitez Plajı, Pedesa antik Kenti ve Yalıkavak gibi her biri birbirinden değerli pek çok yer sizleri bekliyor.

Bodrum’da konaklamak için de epey alternatif mevcut. Otelden, pansiyona, apart otelden, motellere kadar pek çok kurum buna yönelik hizmet veriyor. Bodrum gece hayatı ise anlatılmaz, yaşanır denen türden! Zira ilçede gece, müzik ve dans sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor diyebilirim. İlçede, farklı konseptte bir dizi restoran hizmet vermekte. Velhasıl gitmişken Bodrum mutfağının tadına bakmanızı öneririm.

Kaçırmayın! Bodrum gerçek anlamda sanat ve kültür merkezi. Zira Türkiye’nin ilk bale festivali Bodrum’da düzenlenip; ilçeye özel bir sanat bienali bile mevcut! 2010 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Barok Müzik Festivali’ni de unutmamak lazım. Bodrum’da yazları tekne turları çokça düzenleniyor. Teknelerin durakları arasında Selimiye ve Orhaniye de yer alıyor. Velhasıl bu tekne turlarına katılarak yukarıda da bahsettiğim birçok yeri görebilirsiniz.

14. Fethiye

Burası Neresi? Muğla’ya bağlı en güzel ilçelerden biri olan Fethiye, aynı zamanda yüzölçümü açısından şehirdeki en büyük ilçedir. Fethiye, doğu ve güneydoğusunda Antalya, kuzeyinde Burdur ve Denizli, güneyi, güneybatısı ve batısında Akdeniz ile çevrilidir. Turizm açısından oldukça gelişmiş olan bu ilçe, yaz aylarının en popüler rotalarından biridir. Dolayısıyla Selimiye’ye kadar gelmişken Fethiye’ye de mutlaka uğramalı, ilçenin sahip olduğu güzellikleri yakından görmelisiniz. Selimiye’nin 164 kilometre doğusunda bulunan Fethiye’ye ortalama 2-2,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Tarihi Likya Yolu üzerinde yer alan ve Eskiden, Rumcada ‘uzak diyar’ anlamındaki (Makri) Mağri adıyla anılan Fethiye’nin kökeni Likya Dönemi’ne ve hatta daha da öncesine dayanmaktadır. Bu da ilçeyi hem tarihi hem de kültürel açıdan oldukça zengin bir yerleşim haline dönüştürmüştür. Öyle ki Fethiye ve çevresinde Telmessos, Kaunos, Kadyanda, Tlos, Pınara, Letoon, Sidyma ve Ksantos adlı pek çok antik kent bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Fethiye’de görülmesi gereken daha birçok turizm noktası mevcuttur. Bunların başında tabi ki Ölüdeniz geliyor.

Ölüdeniz dışında; Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Gemiler Adası, Likya Yolu, Fethiye Kral Mezarları gibi yerler ziyaret için sizleri bekliyor! Fethiye’ye gitmişken yamaç paraşütü, şnorkelle dalış, yelken, rafting ve su kayağı gibi bir dizi sportif etkinliğe katılabilirsiniz. Akşam saatlerine doğru Fethiye gece hayatına kendinizi bırakabilir, sabahın ilk ışıklarına kadar müziğin ve dansın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Fethiye’de kesinlikle bir tekne turuna katılmalısınız. Halihazırda ilçede, yaz sezonu boyunca hemen her gün, 12 Adalar diye adlandırılan adalara ve çok sayıda koya tekne turları düzenleniyor. Gitmişken Fethiye mutfağında pişen enfes lezzetlerin tadına bakmayı unutmayın!

  • Yol tarifi al >

15. Ölüdeniz

Burası Neresi? Ölüdeniz, yukarıda detaylıca bahsettiğim Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. 2006 yılında Dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz, Türkiye’de görülmesi gereken turizm noktalarının başında geliyor. Ülkemizdeki deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biri olan Ölüdeniz, Teke Yarımadası üzerinde, Fethiye ilçe merkezinin 12 kilometre güneyinde yer almaktadır.

Adı gibi ölü, durgun ve sakin bir göl niteliğinde olan Ölüdeniz’in tehlikeli gelgitleri de yok değil! Dolayısıyla denize girerken biraz temkinli olmakta fayda var. Velhasıl Selimiye’ye yakın tatil yerleri listesine mutlaka eklenmesi gereken Ölüdeniz’e hayran kalacaksınız. Selimiye’nin 176 kilometre doğusunda yer alan beldeye, ortalama 2,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ulaşım için karayolu veya denizyolunu tercih edebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Ölüdeniz, deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini gerçek anlamda doyasıya yaşayacağınız bir kumsala sahip. Ayrıca burada konaklamak için de birçok imkan mevcut. Otel, pansiyon, apart otel, bungalov ve kamping alanları gibi daha pek çok yerde konaklayabilir, bu harika tatil cennetinde dolu dolu en az iki gün geçirebilirsiniz. Gitmişken yamaç paraşütü, rafting, dalış, dağcılık, safari ve tırmanış gibi birbirinden eğlenceli ve bir o kadar heyecan verici aktivitelere katılabilirsiniz.

Kaçırmayın! Ayrıca Ölüdeniz’de görmeniz gereken turistik yerler de mevcut. Başta Kayaköy olmak üzere, Hisarönü, Belcekız Plajı, Kelebekler Vadisi Plajı, Şövalye Adası, Soğuk Su Koyu, Darboğaz, Kıdrak Koyu, Çalış Plajı, Büyük Samanlık Plajı ve Kumburnu Plajı gibi daha pek çok turistik nokta sizleri bekliyor! Gündüz gezip eğlendikten sonra Ölüdeniz’in yöresel yemeklerinin tadına bakmak istersiniz belki diye hemen buraya bir link bırakıyorum: Ölüdeniz’in Yöresel Yemekleri | 11 Nefis Lezzet

16. Didim

Burası Neresi? Aydın’a bağlı turistik bir ilçe olan Didim, eski adıyla Yenihisar, Aydın şehir merkezinin güneybatısında, Güllük Körfezi üzerinde, Muğla il sınırında yer alıyor. Mavi bayraklı plajlarıyla ünü dünyaya yayılan Didim, yaz tatillerinin popüler merkezlerinden biridir. Özellikle Haziran ve Temmuz aylarında tıklım tıklım dolup taşan ilçe, Selimiye’ye oldukça yakındır. Selimiye’nin 225 kilometre kuzeybatısında yer alan Didim’e aşağı yukarı 3-3,5 saatte ulaşılabiliyor. Dolayısıyla Didim’i Selimiye’ye yakın gezilecek yerler listesine sizler de hemen eklemelisiniz; zira bu ilçeyi gerçekten çok beğeneceksiniz.

Neden Gitmeliyim? Başlangıcı Neolitik Dönem’e dayanan köklü bir tarihe sahip olan Didim, arkeolojik ve kültürel anlamda oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla Didim’de turistik anlamda gezip görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Başta Apollon Tapınağı olmak üzere dünyaca ünlü Altınkum Plajı, Akbük Koyu, Milet Okulu, Bafa Gölü ve Priene Antik Kenti gibi daha pek çok yer mutlaka ziyaret edilmelidir.

Didim, şnorkelle dalış, rüzgar sörfü, su kayağı, yelken ve kürek gibi su sporları için oldukça uygundur. Ki birçok sporcu bu tip aktiviteler için bu şirin ilçeyi tercih etmektedir. Bunun yanı sıra Didim gece hayatı, epey eğlenceli ve hareketlidir. Bar, pub ve gece kulübü tarzındaki eğlence mekanları genel anlamda Altınkum Plajı çevresinde toplanmıştır.

Kaçırmayın! Didim’de alışveriş için çarşı – Pazar, AVM, butik ve mağaza gibi pek çok seçenek mevcuttur. Bunun dışında Didim’in yöresel lezzetlerinin tadına bakabileceğiniz birçok restoran ve lokanta hizmet vermektedir. Restoranlarda Didim ve Aydın mutfağının yanı sıra, dünya mutfağından spesiyaller de bulunmaktadır.

17. Bozburun

Burası Neresi? Masmavi deniziyle ve yelkenli yat limanıyla meşhur olan Bozburun, Marmaris’in en uzak köylerinden biri. Bozburun, sakin ve sessiz yapısıyla doğayla iç içe olmak ve kafa dinlemek isteyen tatilcilerin en popüler kaçamak noktalarından biri olarak son yıllarda giderek daha popüler bir tatil beldesi görünümü kazanıyor. Fakat korkuya hacet yok; zira Bozburun doğasını, sessizliğini, huzurlu ve dingin yapısını korumaya devam ediyor. Burada kamp yapabileceğiniz uygun kamping alanları da mevcut. Esasen burada çok fazla otel ve restoran seçeneği bulunmuyor.

Neden Gitmeliyim? Doğayı keşfetmek, bisiklet, doğa yürüyüşü, yoga, kamp ve meditasyon gibi etkinlikler için oldukça ideal bir nokta olan Bozburun’a Selimiye’den yaz sezonu boyunca, düzenli olarak hemen her gün tekne turları düzenleniyor. Selimiye’nin 20 kilometre güneyinde yer alan Bozburun’a karayolu üzerinden yalnızca 20 dakikaya ulaşabilirsiniz. Dolayısıyla iki seçeneğiniz var: Biri tekne turu; diğeri ise karayolu…

*Bozburun’u daha yakından tanımak isteyenler için: Bozburun Gezilecek Yerler | 11 Turistik Nokta!

  • Yol tarifi al >

– Turistik Yerler

18. Knidos Antik Kenti

Burası Neresi? Muğla’nın Datça ilçesinde yer alan Knidos Antik Kenti, Karya Dönemi’ne ait antik bir yerleşimdir. Dünyanın yedi harikasından biri sayılan İskenderiye Feneri’nin mimarı Sostratos, ünlü ressam Polygnotos, astronomi ve matematik bilimcisi Eudoksus ve Doktor Euryphon’un yaşadığı yer olarak bilinen antik kent, anlaşılacağı üzere döneminin bilim, kültür ve sanat merkeziydi.

Euryphon ve öğrencileri, zamanının ikinci büyük tıp okulunu Knidos’ta kurmuş; Eudoksus, dönemin büyük buluşu olan güneş saatini burada geliştirmiş ve inşa ettirmiştir. Knidos Antik Kenti, Selimiye’ye yakın gezilecek yerler listesinde eklenmelidir. Zira Selimiye’den yola çıkıldığında ortalama 1,5 saatte (106 km), Knidos’a ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Uzunluğu 4 kilometreyi bulan surlarla çepeçevre sarılmış olan Knidos Antik Şehri, Akropol ile Askeri Liman arasında, güneydeki ticari limana kadar uzanan geniş bir alana yayılmaktadır. Knidos, Ege Denizi ile Akdeniz’in buluşturan noktada yer alması açısından aynı zamanda önemli bir limanı teşkil eder. Antik kentte, biri 5 bin diğeri ise 20 bin kapasiteli iki antik tiyatro bulunmakta birlikte; söz konusu yapılara ait kalıntıların pek çoğu 19.yüzyılda yurt dışına götürülmüştür.

Kentin en dikkat çekici yapısı ise şüphesiz Afrodit Tapınağı’dır. Şehre hakim bir noktada yer alan tapınağın ortasında Afrodit’e ait güzel bir heykel bulunuyordu. Lakin günümüzde heykelden geriye yalnıza kaidesi kalmıştır. Kentte, Apollon Tapınağı ve Dor Tapınağı gibi daha bir dizi önemli tarihi yapı mevcuttur. Knidos Antik Kent’te bugüne kadar pek çok kurtarma kazısı yapılmıştır. Arkeolojik kazılar esnasında ortaya çıkartılan buluntuların her biri, ören yerindeki müzede sergilenmektedir.

  • Adres: Yazı, Muğla Datça Çevre Yolu, 48900 Datça / Muğla
  • Tel: 0252 412 14 59
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi (1 Nisan – 1 Ekim): 08.30 – 19.00 / Kış Dönemi (1 Ekim – 1 Nisan): 08.30 – 17.30 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücreti: 14 TL *Müzekart ve Müzekart+ geçerlidir.
  • Yol tarifi al >

19. Marmaris Milli Parkı

Burası Neresi? Akdeniz Bölgesi ile Ege arasındaki geçiş zonu üzerinde yer alan Marmaris Milli Parkı, Muğla’nın Marmaris ilçesi ile Köyceğiz arasında toplan 29 bin hektarlık geniş bir alanı kapsıyor. 1996 yılında milli park statüsüne alınan Marmaris Parkı, yemyeşil doğası ve rengarenk çiçeklerle donatılmış tabiatıyla oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca Muğla’daki en güzel kamp alanları burada bulunmaktadır. Selimiye’nin yaklaşık 50 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Marmaris Milli Parkı’na ortalama 1 saatlik kısa bir yolculukla ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Marmaris Milli Parkı, diğer adıyla Günnücek Milli Parkı, oldukça zengin bir ekosisteme sahip. Zakkumlar, Kızılçamlar, Fundalar ve Sığlalarla donatılmış rengarenk bir atmosfere sahip olan milli parkta yapılacak pek çok etkinlik var. Bu etkinlikleri; olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, çadırlı kampçılık, mağara araştırmaları, bisiklet ve dağ bisikletçiliği, fotoğrafçılık, Orientering (Yön Bulma Yarışması), yaban hayatı gözlemciliği, piknik, dağcılık, kaya tırmanışı, yoga, meditasyon, trekking, triatlon, doğa gözlemciliği vs. olarak sıralayabiliriz.

Ayrıca park içerisinde turistik anlamda görülmesi gereken; Physkos Antik Kenti, Amos Harabeleri, Gavur Sancağı, Nimara Adası, Adaağzı, Günnücek Ormanı, Keçi Adası, Bedir Adası ve Marmaris Kalesi gibi yerler bulunuyor.

  • Adres: Armutalan Mah. Atatürk Cd. 48706 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: Tüm hafta, 24 saat açık.
  • Giriş ücretleri: Tam: 8 TL – İndirimli: 4 TL – Bisiklet: 8 TL – Motosiklet: 12 TL – Otomobil: 24 TL – Minibüs: 72 TL – Midibüs: 120 TL – Otobüs: 216 TL
  • Yol tarifi al >

20. Köyceğiz

Burası Neresi? Marmaris’in 13 ilçesinden biri olan Köyceğiz, Akdeniz ve Ege bölgelerinin birleştiği noktada, Muğla – Fethiye Karayolu’nun 60. kilometresinde yer alıyor. Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Köyceğiz’in tarihi serüveni M.Ö. 3500’lü yıllara kadar dayanıyor. Söz konusu ilçe, İskitler, Asurlular, İyonyalılar, Romalılar, Selçuklular derken Osmanlı Dönemi’ne kadar birçok medeniyete kucak açmıştır.

Köyceğiz, tarihi değerinin yanı sıra, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen doğası ve mis gibi havasıyla sakin ve huzurlu bir gün geçirmek için mutlaka uğramanız gereken bir yer. Selimiye’nin 100 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Köyceğiz’e ortalama 1-1,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Köyceğiz’in en meşhur yeri şüphesiz aynı isimle anılan gölüdür. Köyceğiz Gölü, muhteşem manzarasının yanı sıra üzerinde su kayağı, sandal ve kano turları, kürek ve yüzme gibi su sporlarının yapılabildiği doğal bir göldür. Yaz aylarında özellikle yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Bunun yanı sıra Köyceğiz’de; Sultaniye Kaplıcaları, Kaunos Antik Kenti, Ekincik, Ölemez Dağı, Gökçeova Göleti ve Yuvarlakçay gibi gezip görülmesi gereken birçok turistik nokta bulunmaktadır.

Gitmişken Köyceğiz’in yöresel lezzetlerinden kuzugöbeği mantarı, ördek dolması, tenekede tavuk, pekmezli kar ve kiremitte balığın tadına mutlaka bakmalısınız. İlçede konaklamayı düşünürseniz, apart otel, pansiyon, bungalov ve hatta beş yıldızlı otellerden yararlanabilirsiniz.

21. Pamukkale Travertenleri

Burası Neresi? Yabancılara Türkiye’de nereyi görmek isterseniz diye sorarsanız ya Kapadokya cevabını ya da Pamukkale Travertenleri, Denizli’nin aynı isimli Pamukkale ilçesinde yer alıyor. 400 bin yıllık bir oluşum sonucu termal kaynaklar ve depremlerle meydana gelmiş olan travertenler, bembeyaz görüntüsüyle cenneti andırıyor. Pamukkale Travertenleri tamamıyla doğal bir oluşum olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor.

Travertenler, içerisinde şifalı termal suların yer aldığı irili ufaklı havuzlarla oldukça hoş bir görüntü oluşturuyor. Selimiye’nin bu dünya harikasına yakın olduğunu bilip de gitmemezlik etmezsiniz diye düşünüyorum. Zira Selimiye’nin 253 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Pamukkale’ye ortalama 3,5-4 saatte ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Her yıl yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Pamukkale Travertenleri, Domuzçukuru adlı alandan başlayıp; kuzeydeki Nekropol’de yanındaki Çaltık Deresine kadar uzanan geniş bir alana yayılıyor. 17 farklı sıcak su kaynağından beslenen travertenlerin uzunluğu 3 kilometre olup; yükseklikleri 50 metre dolaylarında seyrediyor. Travertenlerdeki termal suyun; romatizma, kalp rahatsızlıkları, sindirim, dolaşım, solunum ve deri hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor.

Bir Hikaye:

Çok çok eski zamanlarda, Pamukkale’de, Endymion adlı, yakışıklı mı yakışıklı bir çoban yaşarmış. Bu yakışıklı çoban, Ay Tanrıçası Selene’ye aşıkmış. Selene de ona karşı boş değilmiş. Ve bir gün, şuan travertenlerin olduğu bölgede, buluşup, kavuşmuşlar. Kavuşmanın şevkiyle mutluluk sarhoşu olan Endymion, ineklerini sağmayı unutmuş. İneklerden boşalan sütler bugün ki bembeyaz travertenleri oluşturmuş.

Bir diğer hikaye ise şöyle: Bir zamanlar Hierapolis’te çirkin mi çirkin bir Çoban kızı yaşarmış. Bu kız o kadar çirkinmiş ki aynalara bile bakamazmış. Buna daha fazla dayanamayacağını düşünen Çoban kızı -kendisini bugün travertenlerin bulunduğu bölge olan- Hierapolis’in sularına bırakarak intihar etmiş. suda boğulmak üzere olan Çoban kızının imdadına ise yoldan geçen yakışıklı bir prens yetişmiş ve kızı kurtarmış. Fakat kız ‘‘Beni neden kurtardın!’’ diye prense sitem etmiş.

Prens ‘‘Bu kadar güzel bir kızın neden kendisini öldürmek istediğini anlayamıyorum.’’ Deyince kız çok şaşırmış. Kendi kendine ‘‘Kim güzel, ben mi?’’ demiş ve sudaki yansımasına bakmış. Bir de ne görsün! Hierapolis suları, Çoban kızını, dünyalar güzeli bir peri kızına dönüştürmüş. O günden sonra bu suyun şifalı olduğu dilden dile yayılmış.

Kaçırmayın! Gitmişken ‘tadım turları’na katılarak Pamukkale’nin meşhur şaraplarının tadına bakabilir; beğendiğiniz şarapları satın alabilirsiniz. Gezinizi tamamladıktan sonra Denizli’deki diğer turistik yerleri görmek istersiniz diye: ‘‘Hierapolis Antik Kenti, Kleopatra Havuzu, Yeşildere Şelalesi, Laodikya Antik Kenti, Karahayıt Köyü, Keloğlan Mağarası ve Güney Şelalesi ’’ gibi daha pek çok yeri detaylıca anlattığımız yazımızı hemen buraya bırakıyorum: Denizli’de Gezilecek Yerler | 16 Farklı Nokta

  • Adres: Merkez, 20190 Pamukkale/Denizli
  • Tel: 444 6 893
  • Çalışma saatleri: (Yaz) 08.00-21.00 / (Kış) 09.00-17.00 *Pazartesi müze kısmı kapalı.
  • Giriş ücretleri: Pamukkale Travertenleri: 60 TL – Kleopatra Antik Havuz: 50 TL *Pamukkale’yi Müzekart+ ile tüm yıl ücretsiz; Müzekart’la ise yılda iki kez ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
  • Yol tarifi al >

22. Efes Antik Kenti

Burası Neresi? İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti’nin geçmişi, M.Ö. 9 bin yılına kadar uzanıyor. Efes, dünyaca tanınan bir antik kent olarak, tek başına ülke turizmine, hatırı sayılır derecede katkı sağlıyor. Yıl içerisinde milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen kent, Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı’na ve Hristiyanlığın hac yerlerinden biri olan Meryem Ana Evi’ne ev sahipliği yapıyor.

Yani sırf bunlar için bile birçok yabancı turist Efes’e akın ediyor. Selimiye’nin 255 kilometre kuzeyinde yer alan Efes Antik Kenti’ne gitmeden olmaz! Ki yalnızca 3,5 saatlik bir yolculuk sonrası İzmir’deki turizm cennetlerinden biri olan bu harika kente ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Klasik Yunan Dönemi içinde on iki İyonya şehrinden biri olan Efes, Anadolu’nun eski ana tanrıça (Kybele) geleneğine dayalı en büyük tapınağı olan Artemis Tapınağı’na ev sahipliği yapıyor. Geniş bir alana yayılan antik kentte; Magnesia Kapısı, Hamamları, Yukarı Agora (Devlet Agorası) ve Bazilika, Skolastika Hamamları, Odeon, Doğu Gymnasionu ve Devlet Agorası, Prytaneion – Prytaneion (Belediye Sarayı), Pollio Çeşmesi, Domitianus Tapınağı, Memmius Anıtı, Kuretler Caddesi, Herakles Kapısı ve Latrina gibi görmeniz gereken daha birçok yapı bulunuyor. Velhasıl yalnızca bu yerleri görmek için Efes Antik Kenti, Selimiye’ye yakın gezilecek yerler listesine sizler de eklemelisiniz.

  • Adres: Acarlar, Efes Harabeleri, 35920 Selçuk/İzmir
  • Tel: (0232) 892 60 10
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.00 *Dini bayramlar hariç her gün açık.
  • Giriş ücreti: 60 ₺ (Müzekart ile ücretsiz)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Yapmadan Dönme!

– Selimiye’de Yapılacak Şeyler

23. Selimiye Dalış Merkezi

Burası Neresi? Selimiye Dalış Merkezi, esasen dalış eğitimi veren bir okuldur. 1996 yılından bu yana başta Muğla’da hizmet veren, 2006 yılında ise Marmaris’in turistik yerlerinden biri olan Selimiye beldesinde bir şube açan merkezde, mavi turlar ve dalış turları gibi pek çok etkinlik düzenlenmektedir.

Selimiye’nin benzersiz su altı dünyasında, tecrübeli eğitmenler eşliğinde dalış turuna çıkmak, şüphesiz bu harika tatil beldesine gitmişken yapılması gereken ilk şeylerden biridir. Türkiye’deki yaz tatili beldeleri arasında yer alan ve her geçen yıl yıldızı daha da parlayan Selimiye’nin sualtı dünyasına bayılacağınızdan emin olabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Selimiye gibi doğa harikası bir yere geldiyseniz mutlaka dalış yapıp cam gibi denizinde sualtı dünyasını keşfetmenizi tavsiye ederiz. Benzersiz güzellikteki Selimiye’nin altını üstüne getirip gezdikten sonra derinliklerine de bir bakarsanız muhteşem bir tatil geçirmiş olacağınıza eminiz.

  • Adres: Selimiye Köyü Barışım Dalış Teknesi Marmaris / MUĞLA
  • Tel: 0530 382 11 44 – 0555 321 69 67
  • Mail: info@selimiyedalismerkezi.net
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.30 *Tüm hafta açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Tekne Turları’na katılın!

– Konaklamalı turlarla yeni yerler keşfedin

*Gece Hayatı

Selimiye’nin gece hayatı ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Selimiye’nin Gece Hayatı

*Alışveriş

”Selimiye’ye gelmişken alışverişimi nereden yapmalıyım ve bu şirin beldeye özgü hangi ürünleri almalıyım?” diye merak ediyorsanız, aradığınız tüm cevapları burada bulabilirsiniz:  Selimiye Alışveriş Noktaları

*Şehir içi Ulaşım

Selimiye küçük bir belde olduğu için toplu taşıma ağı pek gerek görülmemekle birlikle; gelişmemiştir. Beldede hemen her yere yürüyerek ulaşılabilmektedir. Dilerseniz taksi ve dolmuş gibi imkanlardan faydalanabilir ya da özel araç kiralayabilirsiniz. Diğer beldelere veya ilçelere ulaşımı Marmaris aktarmalı olarak veya tekne turlarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Selimiye’de gezilecek yerler başlıklı yazımız burada sona eriyor. İçerik ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 🙂

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

4 hafta önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce