Fethiye Gezilecek Yerler Listesi | Şimdi En Güzel 48 Noktayı Keşfet!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında: Muğla’nın Bodrum’dan sonra ikinci büyük ilçesi olan Fethiye, eşsiz koyları, berrak plajları ve tarihi kalıntılarıyla Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden biridir. Yaz – kış demeden, yerli ve yabancı pek çok turistin akın ettiği yerlerden biri olup, tüm bu doğal güzellikleriyle kendisine aşık edecek bir potansiyele sahiptir.

Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Saklıkent ve daha pek çok güzelliği himayesinde barındırması bir kenara, birçok farklı aktivite sunması bir yana… Dalış ve sörf gibi su sporları, kamping, trekking ve en önemlisi yamaç paraşütü yaparak eğlenceye doyacaksınız!

Kaç Günde Gezilir? Fethiye’yi 2 – 3 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Fethiye’yi ziyaret etmek için en iyi zaman tabii ki yaz aylarıdır. Bununla birlikte sakinliği sevenler için ilkbahar ve sonbahar aylarının keyfi de bambaşka olmaktadır.

Müze Kartları: Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım: Dalaman Havalimanı, merkeze yaklaşık 50 km mesafede yer alıp, HAVAŞ servislerini kullanarak direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. HAVAŞ servisinin ücret normal toplu taşımalara göre bir miktar fazla olsa da konforlu ve rahat bir ulaşım imkanı sunmaktadır. HAVAŞ güzergahları ve saatleri için tık tık… HAVAŞ dışında, bir araç kiralayarak ya da taksi tutarak ulaşmanız mümkün.

Ne Yenir? Fethiye’de en meşhur lezzetin Babadağ Keşkeği olduğunu söyleyerek, diğer lezzetler için Fethiye’nin Yöresel Lezzetleri yazımıza bakmanızı öneriyoruz.

*Fethiye Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Yürüyüş Yolları

1. Fethiye Kordon

Fethiye Kordon Boyu

Burası neresi? Deniz manzarasını seyre dalabileceğiniz birçok kafeye ev sahipliği yapan Fethiye Kordon bölgesi, özellikle akşam üzerleri ve sabah saatlerinde yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Araç park yerlerinin olması ise Kordon’a kadar aracınızla gelmenize olanak sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Spor yapmak, piknik yapmak, yürüyüş yapmak kısacası kafa dinlemeniz sağlayacak bir çok etkinlik için Fethiye Kordon’a gelebilirsiniz. Dilerseniz Kordon boyunca bisikletinizle gezintiye de çıkabilirsiniz.

2. Paspatur Çarşısı

paspatur çarşısı

Burası neresi? Eski Fethiye bölgesi olan Paspatur ve çevresi, hem yürüyüş yapmak hem de alışveriş yapıp bir şeyler yiyip içmek için gelebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Bölgede birçok eski cumbalı evler restore edilerek ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır.

Neden gitmeliyim? Ziyaretçiler Paspatur Çarşısı’na gelerek hem cumbalı tarihi evleri görme hem de kafe ve restoranlarda keyifli zamanlar geçirme şansına sahip olabilmektedir. Alışveriş yapmak isterseniz hediyelik eşya, kuruyemiş, lokum çeşitleri gibi birçok farklı alışveriş seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet, Çarşı Cd. No:48/B, 48300 Fethiye/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

3. Fethiye Kalesi

fethiye kalesi

Burası neresi? Fethiye’nin en yüksek noktalarından birinde yer alan Fethiye Kalesi, beldenin en önemli tarihi simge yapılarından biridir. Fethiye merkezinden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Fethiye Kalesi’nin tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmiyor ancak bazı kaynaklarda 15. yüzyılda Rodos Şövalyeleri’nin kaleyi onardığı şeklinde bilgilere rastlanmaktadır. Amintas Kaya Mezarlarına yakın bir konumda bulunan Fethiye Kalesi büyük oranda tahrip olmuştur. Kaleden geriye bazı taş parçaları ve bir sarnıç kalmıştır.

Neden gitmeliyim? Günümüzde daha fazla bilgi edinebilmek amacıyla kazı çalışmalarının sürdürüldüğü kalenin içine girmek mümkün değil ancak kalenin bulunduğu konumdan karşınıza çıkacak manzara için bu tarihi kalenin bulunduğu noktayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Cumhuriyet, Çarşı Cd. No:85, 48303 Fethiye/Muğla
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

4. Fethiye Müzesi

Fethiye Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Fethiye Müzesi, dönemin kaymakamı Recep Ceylan’ın katkılarıyla 1987 yılında faaliyete geçmiştir. Müzede; Fethiye ve çevresindeki kazı çalışmalarından elde edilen eserler, kronolojik bir sırayla sergileniyor. Arkeolojik ve Etnografya olmak üzere iki bölümden oluşan müze, Roma, Helenistik, Bizans, Tunç ve Arkaik gibi dönemlere ait kalıntıları içerisinde barındırıyor.

Neden gitmeliyim? Müzenin arkeoloji bölümünde; heykeller, heykel başları, seramik, metal ve cam gibi eşyalar sergilenirken, etnografya bölümünde ise; Fethiye yöresine ait kıyafetler ve eşyalar bulunuyor. Ayrıca etnografya bölümünde bir bahçe yer alıyor ve bu alanda da taş eserler, yazıtlar ve lahit mezarlar sergileniyor.

Geçmiş tarihteki kalıntıları yakından görmek, hepsini yeniden keşfetmek istemez misiniz? O zaman Fethiye gezilecek yerler listenize, ilk olarak bu müzeyi ekleyin ve tatilinize öyle başlayın!

  • Adres: Kesikkapı, 505. Sk. No:4, 48300 Fethiye/Muğla
  • Çalışma saatleri: Yaz: 08.00 – 19.00 / Kış: 08.00 – 17.00
  • Telefon: (0252) 614 11 50
  • Yol tarifi al >

5. Enver Yalçın Yörük Müzesi

enver yalçın yörük müzesi

Burası neresi? Esasen Yalçın ailesi tarafından işletilen bir apart olan yapı içinde ziyaretçiler birçok yöresel lezzeti deneyebilmektedir. Mekanın alt katında ise Enver Yalçın’ın özel çabalarıyla toplamış olduğu birçok nostaljik ürünün sergilendiği müze alanı da mutlaka ziyaret edilmelidir.

Neden gitmeliyim? Enver Yalçın Yörük Müzesi, hem nostaljik ürünlerin sergilendiği müze kısmıyla hem de özellikle serpme köy kahvaltısıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Eğer Fethiye’de keyifli bir kahvaltı yapmak istiyorsanız burayı mutlaka listenize dahil etmelisiniz.

  • Adres: Kargı Köyü, 48300 Fethiye/Muğla
  • Telefon: (0252) 623 94 99
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 08.00-18.00
  • Yol tarifi al >

-Plajlar

6. Ölüdeniz

Ölüdeniz

Burası neresi? Fethiye denilince, akla kuşkusuz ilk gelen yerlerinden biridir Ölüdeniz. Peki, neden mi? O kadar çok sebep var ki böyle olması için… Mesela, 2006 yılında Dünya’nın en güzel kumsalı seçilmiş ve böylece Fethiye’nin en özel yerlerinden biri konumuna gelmiş diyebiliriz.

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki kısma sahip olan Ölüdeniz’de sizi ilk karşılayan kısım ücretsiz olurken, turnikelerden geçtikten sonraki kısım ise ücretli olup, Kumburnu Plajı olarak adlandırılıyor. İstediğiniz kısmı tercih ederek, güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Çam ormanlarıyla çevrili yemyeşil doğasıyla, olağanüstü manzarasıyla, kumlu plajı ve turkuaz rengi ılık deniziyle muhteşem bir doğal güzelliktir. Doğal güzellik olmasının yanı sıra, içerisinde birçok farklı aktivite yapma imkanı sunması da sizi fazlasıyla cezbedecek.

Kaçırmayın! Bu aktivitelerden ilki, kuşkusuz yamaç paraşütüdür. En güzel yamaç paraşütü pistine sahip Babadağ’a çıkıp, eşsiz manzaranın keyifini mutlaka çıkarın! Aynı zamanda tekne, safari, at veya ATV turlarına katılabilir, su sporları ya da doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

7. Belcekız Plajı

Belcekız Plajı

Burası neresi? İsmini bir efsaneden alan Belcekız Plajı, sadece Ölüdeniz tekne turlarının başlangıç noktası değil, aynı zamanda yamaç paraşütü yapanların da iniş noktasıdır. Yalnız hemen uyaralım, güneşlenirken her an yanınıza inebilir ya da yürürken ansızın karşınıza çıkabilir. Ama onları seyretmekte paha biçilemez bir duygu olsa gerek. 🙂

Neden gitmeliyim? Tertemiz denizinde yüzerken, uzun ve altın sarısı kumunda genişlenirken iyi ki burayı gelmişim diyeceksiniz! Dahası yamaç paraşütünü izlemek yerine, sizde onlara katılabilirsiniz. Ayrıca yelken, sörf, jetski gibi su sporları da yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Plajın arkasında yer alan otellerden, restoranlardan, kafelerden ve alışveriş merkezlerinden dilediğiniz gibi yararlanma şansına sahip olduğunuzu unutmayın!

Uyarı! Denizi, dalgalı ve derin olduğu için çocuklu aileler ya da yüzme bilmeyenler bu konuda önlemlerini muhakkak almalılar.

8. Karaot Plajı

karaot plajı

Burası neresi? İnce kumlu muhteşem bir sahile sahip olan Karaot Plajı, Yanıklar Köyü’nde bulunmaktadır ve burası aynı zamanda deniz kaplumbağaları için bir yumurtlama alanıdır. Plaj aynı zamanda karavan sahipleri için kamp ve konaklama yeri olarak da değerlendirilmektedir.

Plajın işletmesi Fethiye Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Plajda şezlong, şemsiye, yeme içme, tuvalet ve banyo gibi önemli ihtiyaçlar için seçenekler uygun fiyata sunulmaktadır. Plaja giriş için ise herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Neden gitmeliyim? Yeşil ve mavinin muhteşem uyumunu yansıtan Karaot Plajı, ziyaretçiler için denizin tadını çıkarabilecekleri Fethiye’nin etkileyici yerlerinden biridir. Suyunun sakin olması burasını aynı zamanda aileler ve yüzme konusunda acemi olanlar için de cazip kılmaktadır. Buraya gelenler yüzme dışında kanoyla gezintiye çıkmak ve dalış yapmak gibi farklı etkinliklerle de meşgul olabilmektedir.

  • Adres: Yanıklar, karaot sahil caddesi no:35/A, 48300 Fethiye/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

9. Çalış Plajı

Çalış Plajı

Burası neresi? Fethiye merkeze çok yakın bir konumda yer alan Çalış Plajı’na, ister yürüyerek ister dolmuşla gidin. Birkaç dakika içerisinde hemen varacak olmanız, sizin için güzel bir avantaj niteliğinde. Fethiye’nin en bilinen plajlarından biri olmasıyla birlikte, gün batımının en güzel burada izlendiği biliniyor.

Neden gitmeliyim? Elbette buraya sadece yüzmek veya güneşlenmek için gelmiyorlar. Akşam sahil boyunca yürüyüş yapmak için gelenlerin sayısının daha çok olduğunu bizzat göreceksiniz. Etrafı otel ve restoranlarla çevrili olup, istediğiniz ve ihtiyacınız olan her şeye direkt ulaşma imkanı sağlıyor.

Kaçırmayın! Özellikle gece hayatının daha canlı ve aktif olmasına çok şaşıracaksınız. Canlı müzik eşliğinde sahilde otururken, romantik dakikalar yaşayacağınızdan fazlasıyla eminiz.

10. İnlice Halk Plajı

İnlice Halk Plajı

Burası neresi? Eskiden kamp alanı olarak kullanılan İnlice Halk Plajı’nda, zaman zaman yine çadırlara denk gelebilirsiniz. Zaten plajdan daha çok mesire alanı olarak kullanıldığı bir gerçek. Bir yanda piknik ya da mangal yapan insanlar, diğer yandan plajın tadını çıkaran insanlar… Siz hangisini tercih edersiniz, bilemiyoruz ama her türlü memnun olacağınız aşikar.

Neden gitmeliyim? Çam kokuları eşliğinde yemyeşil bir doğaya hakim olan plaj, oldukça büyüktür. Yol üzerinde bulunması itibariyle, diğer plajlara göre çok kalabalık değildir. Bu nedenle, kalabalıktan hoşlanmayanlar için ideal bir noktadır. Ayrıca içerisinde her ihtiyacınızı karşılayacak işletmelerin bulunması da işinize oldukça yarayacak.

Uyarı! Plajın kumu sert olduğu için, yanınızda bir deniz ayakkabısı bulundurmanızda fayda var. Denizi de dalgalı olup, bazı kısımları sığ, bazı kısımları ise derindir. Yüzmeyi çok iyi bilmeyenler ve çocuklu aileler, bu konuda önlem almayı unutmamalı!

11. Kıdrak Plajı

Kıdrak Plajı

Burası neresi? Aynı isimle bir koya da sahip olan plaj, Kıdrak Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. Parka geldiğinizde; ister mesire alanında piknik veya kamp yapın, ister plajda güneşlenip yüzün. Birbirinden farklı ağaç türleriyle kaplı bu alanda, birçok hayvan çeşidine de rastlayacağınızı ekleyelim.

Neden gitmeliyim? İstediğiniz her şeyi bünyesinde barındıran bu alana, gelmemek için hiçbir neden yok! Muhteşem denizinde tatilin tadını çıkarmaya ya da mesire alanında sakince kitabınızı okumaya devam edebilirsiniz. Ayrıca fotoğraf ve doğa tutkunlarının burayı çok seveceği de garantili…

Uyarı! Denizde çakıl taşları bulunduğu için, eğer rahatsız olurum derseniz, mutlaka yanınızda deniz ayakkabısı getirin! Bir ek bilgi daha; denizin dalgalı olduğunu da unutmadan söyleyelim ki dikkat etmesi gerekenler bu konuda önlemini alsın.

12. Kuleli Plajı

Kuleli Plajı

Burası neresi? Yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilen plaj, aynı isme sahip koyun plajıdır. Doğayla iç içe kalmayı arzu edenlerin adresi olan plaj, adeta bir kaçış noktasıdır. Fethiye merkeze oldukça yakın bir konumda yer alması da, sürekli olarak tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden.

Neden gitmeliyim? Denizinin dalgasız ve temiz olmasından ziyade, sizi en çok sakinliği etkileyecek. Stresten kurtulmak, biraz olsun dertlerden arınmak hatta kalabalıktan, kargaşadan uzaklaşmak için kesinlikle en iyi yerlerden biridir. Mavi ve yeşil tonlarının, birbirine bu kadar yakıştığını hiç gördünüz mü? Öyleyse, bir an önce Kuleli Plajı’nı ziyaret etmelisiniz!

  • Adres: Keçiler, 48300 Fethiye/Muğla
  • Ziyaret saatleri: 08.00 – 00.00
  • Telefon: 0549 600 55 30
  • Yol tarifi al >

13. Akmaz Plajı

Akmaz Plajı

Burası neresi? Fethiye merkeze oldukça yakın mesafede yer aldığı için, yöre halkı tarafından daha sık tercih edilen plajlardan biridir. Ağaçlarla çevrili bir yer olması, rahat rahat gölgelenmenizi sağlayacak ve isterseniz bu alanda mangal ya da piknik yapabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Denizinin dalgasız olması hem çocuklu aileler hem de yüzme konusunda endişesi olanlar için mükemmel bir özelliktir. Ayrıca plajın içerisinde yer alan restorandan da, ihtiyacınız olan her şeyi karşılayabilmeniz mümkün.

14. Karataş Plajı

Karataş Plajı

Burası neresi? Çalış Plajı’nın hemen yanında yer alan Karataş Plajı, sessiz ve sakinlik arayanların bir numaralı adresidir. Plajda, Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtladığı biliniyor ve sırf bu yüzden bile daha sık ziyaret ediliyor.

Neden gitmeliyim? Deniz, sabah saatlerinde daha sakin olduğu için öğleden sonraya kalmamanızda fayda var. Aynı zamanda plajda yer alan restorandan, sabah geldiğinizde güzel bir kahvaltı yapmayı da unutmayın! Bunun dışında, ihtiyacınız olan her şeyin burada mevcut olduğunu zaten kendiniz göreceksiniz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Milli Parklar, Yeşil Alanlar

15. Saklıkent Kanyonu Milli Parkı

Saklıkent Kanyonu Milli Parkı

Burası neresi? Fethiye’ye 45 km uzaklıkta yer alan Saklıkent Kanyonu Milli Parkı, olağanüstü bir doğa güzelliğe sahip. Büyük kayaların arasında yürüyüş yapmak, size oldukça farklı bir deneyim kazandıracak. Bunda hemfikiriz. 🙂

Tahta köprüden yürüyerek başlayacağınız bu maceraya, buz gibi akan suyuyla bir vadi katılacak. Yalnız, köprüde yürümek sizi korkutmasın, kayalıklara demir çubuklarla tutturulduğu için gerçekten sağlam bir yapıdadır. Biraz daha yürüdükten sonra, vadinin peşine minik bir ada sizleri karşılıyor.

Neden gitmeliyim? Su sesi eşliğinde yürümek ve bu muhteşem manzaraya tanıklık etmek… Sadece manzaraya hayran olmayacaksınız, içerisinde yapılan birçok farklı aktiviteye de bayılacaksınız. Rafting, zipline, bungee jumping, trekking ve doğa yürüyüşleri gibi daha pek çok aktiviteye katılma şansınız var!

Uyarı! Kanyonda yürürken, su akışı ve kayalardan dolayı zorlanabilirsiniz. Bu yüzden, lastik ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın! Ayrıca yedek bir kıyafet veya deniz kıyafetlerinizi de eklemeyi unutmayın! Fazlasıyla ıslanacaksınız. 🙂

  • Adres: Kayadibi, saklıkent sokak no:26, 48300 Seydikemer/Muğla
  • Çalışma saatleri: 08.45 – 19.30
  • Telefon: (0252) 659 01 01
  • Yol tarifi al >

16. Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı

Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı

Burası neresi? Yanıklar Köyü’nde yer alan Yeşil Vadi, Fethiye’nin en güzel kamp alanlarından biridir. Yeşil Çayı’n ve ağaçların üzerine kurulu olan çadırları gördüğünüzde, kesinlikle nutkunuz tutulacak! Çelik halatlarla tutturuluş bu çadırlara, ahşap merdivenlerden çıkarak ulaşıyorsunuz ve işte o zaman tatilin keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz. 🙂

Neden gitmeliyim? Doğayla iç içe kalmak için en ideal noktalardan biri olan Yeşil Vadi’ye, gelmemek için hiçbir sebep yok! Dilerseniz, tek tek sayalım tüm güzelliklerini… İster kamp yapın ister ağaçların üzerine kurulmuş salıncaklarda sallanın. Çadırlarınızı ya suyun üzerine ya da ağaçların üzerine, nereye isterseniz oraya kurun. Kano kiralayarak, suyun üzerinde bir gezintiye çıkabilirsiniz. Tüm bunların dışında; piknik yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir veya muhteşem su eşliğinde sakince kafanızı dinleyebilirsiniz.

Tabii ki sadece bu anlattıklarımızla sınırlı değil! Ancak daha fazla spoiler vermeden, gelip kendiniz keşfetmelisiniz.

17. Şehit Fethi Bey Parkı

Şehit Fethi Bey Parkı

Burası neresi? Şehit Fethi Bey Parkı, muhteşem bir peyzaja sahiptir ve 2018 yılında 28 Temmuz tarihinde halkın kullanımına açılmıştır. Sahil şeridinde bulunan bu park, Fethiye’de ziyaret edilebilecek en büyük park olma özelliğine sahiptir. Park içinde ziyaretçilerin keyifli bir şekilde zaman geçirebilecekleri yürüyüş ve bisiklet yolları başta olmak üzere çocuk oyun parkları, oturma ve dinlenme alanları gibi birçok imkan bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Beldenin ismi Şehit Fethi Bey’den gelmektedir. Beldeye ismini veren Şehit Fethi Bey’e ithaf edilmiş olan bu park da şehrin en önemli yeşil alanlarından biri olmaya adaydır. Siz de Fethiye’de geniş bir tatil planı kuruyorsanız zaman zaman bu parka gelerek kafa dinleyebilirsiniz. Park alanı özellikle hava karardıktan sonra akşam saatlerinde hayli kalabalıklaşmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Kamp yapmayı seviyorsanız ya da karavanla seyahat ediyorsanız Şehit Fethi Bey Parkı’nın girişinin karşısında geniş bir kamp ve park alanı ayrıldığını da belirtmek istiyoruz. Burada hem kamp yapabilir hem de parkın huzur verici ikliminde dinlenebilirsiniz.

  • Adres: Taşyaka, 163. Sk. No:32, 48300 Fethiye/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

18. Fethiye Uğur Mumcu Parkı

fethiye uğur mumcu parkı

Burası neresi? Çarşıya yakın bir konumda bulunan park, ülkemizin yetiştirdiği önemli gazetecilerden biri olan rahmetli Uğur Mumcu’ya ithaf edilmiştir. Sahil boyunca devam eden park içinde oturma alanlarının yanı sıra çocuklar için oyun alanları ve konser alanları gibi insanların keyifli bir şekilde zaman geçirebilecekleri alternatifler de bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Martıları izleyerek yorgunluğunuzu biraz olsun atmak ve dinlenmek istiyorsanız Uğur Mumcu Parkı’nı listenize dahil etmelisiniz. Birçok farklı bitki türüne de ev sahipliği yapan park, insanların bitkiler incelemesi için de önemli bir fırsattır.

  • Adres: Cumhuriyet, 48870 Fethiye/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

19. Ömer Eşen Tabiat Parkı

fethiye tabiat parkı

Burası neresi? Ömer Eşen Tabiat Parkı, bir diğer adıyla bilinen Küçük Kargı Tabiat Parkı, farklı ağaç türleriyle çevrelenmiş doğal yerlerden biridir. Farklı ağaç türlerinin yanı sıra çokça sayıda hayvan çeşidine de rastlamanız mümkün.

Neden gitmeliyim? Parkın içerisinde konaklama ve restoran gibi işletmelerin olması her açıdan işinize yarayacak. Ayrıca o kadar çok farklı aktivite yapma şansınız var ki bunu değerlendirmeden sakın gitmeyin! Trekking ya da piknik yapabilir, çimlere uzanarak kitap okuyabilir, top oynayabilir, bisiklet sürebilir ve bolca fotoğraf çekebilirsiniz.

  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00
  • Telefon: (0312) 207 50 00
  • Yol tarifi al >

-Şelaleler

20. Gizlikent Şelalesi

Gizlikent Şelalesi

Burası neresi? Fethiye’ye 47 km uzaklıkta konumlanan Gizlikent Şelalesi, Saklıkent’e oldukça yakın bir mesafede olduğu için bir taşta iki kuş vurmuş olacaksınız. 🙂 Ancak şelaleye ulaşmak öyle kolay değil maalesef. Uzun ve zorlu bir yürüyüş sonrasında ulaşacak fakat ulaştığınızda karşılaştığınız manzara sizi kendinize fazlasıyla getirecek. Zaten soğuk suyuyla temas ettiğinizde ister istemez kendinize geleceksiniz!

Neden gitmeliyim? Doğa severlerin daha çok tercih edeceği ve seveceği bir yer olan şelale, çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Bu nedenle şelalenin sesiyle huzur bulacak ve sakinliğiyle kafanızı dinleyeceksiniz. Aynı zamanda şelalenin altında da doya doya yüzebilirsiniz. Yalnız fotoğraf çekilmeyi de unutmayın!

Uyarı! Şelaleye ulaşmak için merdivenlerden inmeniz gerekecek ve bu konuda biraz zorlanabilirsiniz. Ayrıca zaman zaman şelaleye akan suyla da karşılaşacağınız için, ya plaj ayakkabısı ya da rahat bir ayakkabı yanınızda mutlaka olsun!

-Koylar

21. Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi

Burası neresi? Fethiye denilince akla ilk gelen yerlerden biri de kuşkusuz Kelebekler Vadisi’dir. Masmavi denizi ve yemyeşil doğasının yanı sıra 80’den fazla kelebek türünü himayesinde barındırmasıyla, adeta cennet gibi bir yerdir. Etrafındaki bitki çeşitliliği ile harika manzarasıyla herkesi büyüleyen Kelebekler Vadisi, tatilcilerin eve dönmeden mutlaka uğradığı bir noktadır.

Neden gitmeliyim? Burada yapılacak o kadar çok şey var ki… İlk olarak düzenlenen tekne turlarından başlayalım; Şövalye Adası, Samanlık, Hillside, Akvaryum, Dalyan, Kızılada ve Çalış Plajı gibi daha pek çok rotayı, tekne turlarına katıldığınızda bizzat görebilirsiniz. Buna ek olarak, trekking ya da tırmanış gibi aktivitelere de katılabilirsiniz. Ayrıca kamp alanlarının bulunuyor olması da, doğa ve macera tutkunlarının beklediği bir bilgi olsa gerek.

İster bungalov evlerde kalın ister kamp alanında bir çadır kurun… Nasılsa ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz!

Uyarı! Trekking yaparken, yosunlaşmış kayalıklara dikkat edin ki ayağınız kaymasın! Vadideki kelebeklere yakından şahit olacağınız için, gürültü yapmamaya özen gösterin! Eğer unutup dikkate almazsanız, karşınıza çıkan tabelalar bu konuda size yardımcı olacak.

22. Kizil Adası

Fethiye Kızılada

Burası neresi? Fethiye’den gerçekleştirilen tekne turlarının vazgeçilmez duraklarından olan Kızılada, ismini gün batımında kızıl renge bürünen zemin yapısından almaktadır. Adaya gelen ziyaretçiler adada yürüyüş yapmanın yanı sıra serin sularında yüzerek eğlenceli zamanlar geçirebilmektedir.

Adada bulunan tek yapı ise uzun yıllar boyunca denizciler için bir yol gösterici olan deniz feneridir. Fenerin geçmişi 1800 yıllara dayanmaktadır. Fenerin inşası için Fransa’dan getirilen tuğla taşlar kullanılmıştır. Fenerin yanı sıra adada küçük bir restoran ve hostel de hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Özellikle gün batımı manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içmek ve muhteşem denizinde yüzmek için siz de turlara dahil olabilir ve Kızıladayı ziyaret edebilirsiniz. Yalnız da denizin derinliğinin burada hızlı bir şekilde arttığını ve bu nedenle dikkatli olmanız gerektiğini belirtmemiz gerekiyor.

23. Yaşasın Akvaryum Koyu

akvaryum koyu

Burası neresi? Herhangi bir kara ulaşımının olmadığı Akvaryum Koyu, bakir güzelliklerin tadını çıkarmak isteyenler için Fethiye’deki kaçırılmayacak yerler arasında bulunuyor. Buraya ulaşmak için kendi kişisel teknenizle ya da tekne turlarıyla gelmeniz gerekmektedir. Koy 5 metre derinliğe ulaşan tertemiz ve ılık suyuyla dikkat çekmektedir. Koyda aynı zamanda lezzetli balıklar yiyebileceğiniz bir işletme bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yüzmek, dalış yapmak ve berrak suyun tadını çıkarmak için Akvaryum Koyu gelinmesi gereken muhteşem bir güzelliktir.

24. Kabak Koyu

Kabak Koyu

Burası neresi? Fethiye’ye 33 km mesafede yer alan Kabak Koyu, Fethiye’nin en güzel koylarından biri olma özelliğine sahip. Yine doğa severleri ve macera tutkunlarını bir araya getiren Kabak Koyu, mükemmel manzarası ile gözlerinizin pasını silecek. Ancak bu güzelliğe ulaşmak hayli zor olacak.

Öncelikli olarak, tekne turlarına katılıp buraya gelebilirsiniz ki bu en kolay çözüm. Özel aracınızla Uzunyurt Köyü’ne kadar gelirseniz, bir yerden sonra park edip yürüyerek koya inmeniz gerekecek. Ancak aşağıya inilen yol biraz engebeli olduğu için, bu evrede macera ve adrenalin tutkunlarının devreye girdiğini söyleyebiliriz. Bir diğer seçenek olarak da minibüsleri tercih edebilirsiniz ama bu hepsinden daha zor sanki. 🙂 Engebeli ve dar yollara sahip olduğundan, maalesef çokça kez zıplıyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Koya ulaştığınız zaman, karşılaşacağınız manzara ile tüm bu zorluklara değdiğini anlayacaksınız. Kalabalıktan ve gürültüden uzaklaşıp, sessiz, sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek için en güzel alternatiflerden biri buraya gelmek olacak. Ayrıca ‘Sadece bir gün yetmez’ diyecek olursanız, o zaman kamp hizmeti veren işletmelerden yararlanabilir ya da direkt olarak bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Hem böylece dilediğiniz kadar denizin tadını da çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Uzunyurt, 48300 Uzunyurt Köyü Fethiye/Fethiye/Muğla
  • Yol tarifi al >

25. Katrancı Koyu

Katrancı Koyu

Burası neresi? Fethiye’ye 16 km mesafede bulunan Katrancı Koyu, bir tabiat parkı içerisinde yer alıyor. Park üç ana bölgeden oluşuyor ve ilk koyu genelde günübirlik gelenler tercih ediyor. İkinci koyu; kamp yapmak isteyenler tercih ederken, diğer koyu ise; piknik yapmak isteyenler tercih ediyor.

Neden gitmeliyim? Her zevke hitap eden bu koyda, hem kamp yapabilir hem de güneşlenip yüzebilirsiniz. Üstelik piknik dahi yapabilirsiniz! Hangisini istiyorsanız, ona yönelin! Sonuçta her alana sahip ve hepsinde de ihtiyacınız olan her şey mevcut. Bir gün kamp yaptıysanız, tekrar gelin ve bu sefer piknik yapın… Hem böylece Fethiye’ye de sürekli gelmiş olursunuz, değil mi? 🙂

26. Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu

Burası neresi? Fethiye’ye 17 km mesafede bulunan Günlüklü Koyu, Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alıyor. İsmini, bölgedeki Günlük ağaçlarından aldığı ve aynı zamanda bu ağaçların ilaç ve parfüm yapımında da kullanıldığı biliniyor. Koya geldiğiniz zaman, ilk etapta burnunuza o eşsiz kokular yayılacak…

Neden gitmeliyim? Tekne turlarının vazgeçilmez noktalarından biri olan koyda, piknik veya kamp yapabilirsiniz. Ayrıca hamak keyfi yapabileceğiniz gibi tekne turlarına katılarak da tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Doğayla baş başa kalmayı sevenlerdenseniz, bu koy resmen sizin için! Neden Fethiye’nin en ünlü koyları arasında yer aldığına şaşırmamalı!

  • Adres: Günlüklü Koyu, Katrancı Mesire Yolu, 48308, Fethiye/Muğla
  • Ziyaret saatleri: 08.00 – 19.00
  • Telefon: (0252) 207 50 00
  • Yol tarifi al >

27. Turunç Pınarı Koyu

Turunç Pınarı Koyu

Burası neresi? İsmini çevresindeki turunç ağaçlarından alan koya, sadece teknelerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Etrafında sadece turunç ağaçları olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Çam, zeytin, sandal, defne, pınar ve daha pek çok farklı ağaçla çevrili, yemyeşil bir alan düşünün… Birde buna masmavi bir deniz ekleyin…

Neden gitmeliyim? Turunç Pınarı Koyu, tabii ki sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. İçerisinde restoran, plaj ve su sporları merkezinin yer alması da ekstra bir özellik. Su kayağı, rüzgar sörfü ve yelken gibi su sporlarını yapmak istemez misiniz? Hem doyasıya eğlenecek hem de oldukça keyif alacaksınız. Ayrıca bahçede yer alan çardaklarda Bali masajı yaptırmayı sakın unutmayın!

  • Adres: Turunçpınarı Mevkii Karaköy – Fethiye / Muğla
  • Yol tarifi al >

28. Fethiye Darboğaz Koyu

Fethiye Darboğaz Koyu

Burası neresi? Kayaköy mahallesinde konumlanan Darboğaz Koyu, bakir kalmış nadir güzellikler arasında yer alıyor. Koya ulaşmak için, belli bir yere kadar araçla gelebilirsiniz ancak sonra aracı park edip, patika yoldan yürümeniz gerekecek. Eğer bunu zorlu bir işlem olarak düşünüyorsanız, teknelerle daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Zaten karayoluyla ulaşımı olmadığı için, bu denli doğal kalmış ve çoğu kişi tarafından bilinmiyor.

Neden gitmeliyim? Patika yoldan gittiğinizi farz edelim, yeşillik içerisinde huzur dolu bir yürüyüş yapmış olacaksınız. Koya vardığınızda ise, turkuaz rengi deniziyle karşılaşacak ve denize girmek için can atacaksınız. Kalabalığı sevmiyorsanız ve biraz olsun yalnız kalmak, kafa dinlemek istiyorsanız, adres belli!

29. Büyük Boncuklu Koyu

Büyük Boncuklu Koyu

Burası neresi? Keçiler mahallesinde yer alan Büyük Boncuklu Koyu, çeşit çeşit ağaçlarla çevrili doğa harikası bir yerdir. İsmini, denizin içindeki çakıl taşlarının boncuk gibi gözükmesinden dolayı aldığı söyleniyor.

Neden gitmeliyim? Koyda sadece yüzüp güneşlenmeyecek, yürüyüş yapacak hatta mangal yakıp piknik de yapabileceksiniz. Aynı zamanda bisiklet parkurlarının olması da, farklı bir aktivite yapmanızı sağlayacak nitelikte. Özellikle çocuklu aileleri sevindirecek bir bilgi daha; çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurları da burada mevcut!

Uyarı! Köpekbalıklarının ürüme alanlarından birisi olduğu için, denize girerken dikkat etmeniz gerek! Saldırgan değillerdir ancak tedbirli olmakta fayda var. Akşam 20.00’den sonra, denize girmenin yasak olduğunu da unutmadan söyleyelim.

30. Cennet Koyu

Cennet Koyu

Burası neresi? Fethiye’nin simge koylarından biri olan Cennet Koyu, Balartı Koyu olarak da bilinmektedir. Turkuaz rengindeki muhteşem denizi ve bembeyaz kumu ile adeta cennetten bir köşe olan Cennet Koyu, kesinlikle isminin hakkını veriyor. Cennet Koyu ılık ve dalgalı bir suya sahiptir. Cennet Koyu’na gelebilmek için Kabak Koyu’na kadar araba ile gelmeli ve buradan da patika yoldan yürümelisiniz.

Neden gitmeliyim? Şezlonga uzanıp güneşin tadını çıkarmak, denizde yüzmek ve dinlenmek istiyorsanız Fethiye’nin bakir kalmış yerlerinden olan Cennet Koyu kesinlikle Fethiye’de görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Bu da Cennet Koyu’nu özellikle bakir ve sakin bir koy arayanlar için cazip kılmaktadır. Buraya geldiğinizde özellikle muhteşem gün batımı manzarası ile Cennet Koyu’na aşık olabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Koyda kamp kurmak istiyorsanız kamp alanını tercih etmeniz gerektiğini ve kamp alanı dışında kamp yapılmasına izin verilmediğini bilmenizde fayda var.

-Nehirler

31. Dalaman Çayı

Dalaman Çayı

Burası neresi? Dalaman ilçe sınırlarında yer alan Dalaman Çayı’na, Fethiye köylerinden kalkan otobüslerle de çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Rafting sporu için en uygun yerlerden biri olmasından dolayı, yerli ve yabancı birçok turist tarafından akın edildiği bir gerçektir. Sırf bu spor için gelmek isteyenlere, zorluk derecesinin çok yüksek olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Neden gitmeliyim? Sadece rafting değil, aynı zamanda birçok farklı aktivitelere de yer veren bu doğal güzelliğe hayran olmamak elde değil. Hem dinlenip huzur bulacaksınız hem de su sporlarına katılarak adrenalin dolu bir gün geçireceksiniz. Yeşillik ve mavilik içerisinde, keyifli dakikalar geçirmek ve rafting yaparak maceraya atılmak isterseniz, bir an önce listenize burayı ekleyin ve hemen gelin!

-Adalar

32. Gemiler Adası (Gemile Adası)

Gemiler Adası

Burası neresi? Gemiler Adası, bir diğer adıyla da bilinen Gemile Adası, tekne turlarının vazgeçilmez adreslerindendir. Adaya da zaten sadece teknelerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. O yüzden Ölüdeniz ya da Gemiler Plajı’ndan kalkan tekne turlarına katılın ve hemen adayı keşfetmeye gelin!

Geçmiş dönemlerde adanın ismi Aya Nikola Adası’ydı ve Bizans döneminde önemli dini merkezler arasında yer alıyordu. Sadece Hristiyanların Kudüs’e giderken uğradıkları bir yer değil, aynı zamanda denizcilerin de adadaki kiliselere uğrayıp dua ettikleri bir yerdi. Ayrıca adada; kilise, şapel, ev, depo, mezar ve sarnıçlar yer alıyordu.

Neden gitmeliyim? Geçmiş tarihten izler taşımasının yanı sıra koy ve plaja yer vermesi de sizleri fazlasıyla etkisi altına alacak. Denizin berrak ve tertemiz olması, adanın neden bu kadar popüler olduğunu bir kez daha açıklıyor. Hem tarihi kalıntıları keşfedin hem de manzaraya karşı harika bir tatile devam edin!

33. Şövalye Adası (Fethiye Adası)

Şövalye Adası

Burası neresi? Şövalye Adası, bir diğer adıyla da bilinen Fethiye Adası, içerisinde yerleşim yeri bulunan tek adadır. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından fazlasıyla rağbet gören adaya, deniz yoluyla kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Zamanında, Rodos Şövalyeleri yerleşim yeri olarak bu adayı kullanmış ve adanın ismini bu şövalyelerden aldığı bilinmektedir. Rodos Şövalyeleri’nin yaptırdığı kalenin kalıntılarına, günümüzde hala rastlayabilmeniz mümkün. Ayrıca ada, farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bunun izlerini de hala içerisinde taşır.

Neden gitmeliyim? Adanın içerisinde otel, restoran, plaj ve piknik alanlarının mevcut olması, oldukça hoşunuza gidecek. Düzenlenen tekne turlarına katılıp, bu tarihten izler taşıyan adaya, mutlaka uğramalısınız. Bir şey kaybetmeyecek aksine çok şey kazanacaksınız!

34. Oniki Adalar

Oniki Adalar

Burası neresi? Oniki Adalar; Yassıca Adalar, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu, Yavansu, Göcek Adası, Boynuzbükü, Göbün Koyu, Domuz Adası, Zeytin Adası ve Kızıl Ada’nın bütünüdür. Tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olup, pek çok turistin ilgi odağıdır. Hem Göcek’ten hem de Fethiye’den günübirlik tekne turlarına katılarak, her birini keşfetme şansı elde edebilirsiniz.

Her bir adanın ayrı bir özelliği var ve en güzeli de bir tekneye atlayıp, hepsini ziyaret edecek olmanız… Bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz öyle değil mi? Elinizi çabuk tutun ve bir an önce gelmeye bakın!

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Aqua Parklar

35. Ölüdeniz Water World

Ölüdeniz Water World

Burası neresi? Çocuklarınızla eğlenebileceğiniz yerlerden olan Ölüdeniz Water World, su kaydıraklarıyla, havuzlarıyla sizi mest edecek türden. Sadece bunlar yok tabii ki! İçerisinde restoran ve market olmasının yanı sıra çeşitli organizasyonlara ve etkinliklere de yer verdiğini belirtmeliyiz.

  • Adres: Ölüdeniz, İncircik Cd. No:3, 48340 Fethiye/Muğla
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 18.00
  • Telefon: 0532 053 11 84
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

36. Bubble Sea Park

Bubble Sea Park

Burası neresi? Çeşitli pistlerle tasarlanmış bir yer olan Bubble Sea Park, çocuklarınızla harika vakit geçireceğiniz bir yerdir. Yumuşak zemine dizayn edilmiş bu muhteşem konsepte, sadece çocuklar değil siz yetişkinlerde bayılacaksınız. Hava yataklarından suya atlamak mükemmel olsa gerek! Ayrıca yüzüp eğlenmenin dışında, piknik ve mangal da yapabiliyorsunuz.

37. Sultans Aqua City

Sultans Aqua City

Burası neresi? İçerisinde; su kaydırakları, çocuk ve yetişkin havuzlarının yanı sıra restoran, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları gibi daha pek çok şey mevcuttur. Üstelik çeşitli organizasyonların ve etkinliklerin de düzenlendiğinin altını çizelim.

*Fethiye’ye Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Turistik Yerler 

38. Dalaman

Dalaman

Burası neresi? Tatil yerleri arasında en çok tercih edilen yerlerden biriside Dalaman’dır. Doğal güzellikleriyle fazlasıyla beğeni toplayan Dalaman, adeta bir turizm cennetidir. Koyları ve plajları dışında, birçok tarihi kalıntıya da yer veren bu yeri mutlaka keşfetmelisiniz. Neticede birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve herbirinin izlerini bünyesinde taşımış. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan, Dalaman Gezilecek Yerler yazımıza bir göz atın ve daha yakından bu yerleri keşfedin!

Nasıl ulaşırım? Fethiye Dalaman arası mesafenin 70 km olduğunu da ekleyelim. İster özel araçlarla ister otobüslerle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

39. Göcek

Göcek

Burası neresi? Türkiye’de mavi yolculuk denilince, akla ilk gelen isimlerden biri olan Göcek, muhteşem ötesi bir yerdir. Özellikle büyük şehirlerin kargaşasından, trafiğinden, gürültüsünden, kalabalığından kaçmak için buraya akın edenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Hatta bir daire bile satın aldıklarını ekleyelim. Küçük bir yer olmasıyla, sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil geçirmeniz eş değerdir sanırım.

Neden gitmeliyim? Göcek’e geldiğinizde ilk olarak, Göcek Marina’yı ziyaret etmeli ve daha sonra tekne turlarına katılarak, Göcek’in doğal güzelliğini yakından tanımalısınız. Ayrıca gelmeden önce, Göcek Gezilecek Yerler yazımızı inceleyerek de bir fikir sahibi olmanızı tavsiye ederiz.

Nasıl ulaşırım? Fethiye merkezden minibüs ya da otobüsleri kullanarak, rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

40. Dalyan

Dalyan

Burası neresi? El değmemiş ve yemyeşil doğası, tertemiz ve masmavi deniziyle bakir kalmış güzelliklerden biri olan Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren bir kanal üzerinde yer alıyor. Tarihi yapısıyla da gönülleri fetheden Dalyan’a geldiğinizde, İztuzu Plajı, Kaunos Antik Kenti ve daha fazlasını mutlaka görmelisiniz. Bunun için hemen buyurun; Dalyan Gezilecek Yerler yazımıza!

Nasıl ulaşırım? Fethiye Dalyan arası mesafe 67 km’dir ve özel aracınız ya da toplu taşımalarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınızla gittiğinizi varsayarsak; Yanıklar, Göcek ve Ortaca yolunu takip etmeniz gerektiğini söyleyelim. Diğer seçenek olarak; Fethiye’nin şehir içi minibüslerini kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz.

41. Ortaca

Ortaca

Burası neresi? Ortaca, Fethiye ve Marmaris’in ortasında yer aldığı için, bu ismi almıştır. El değmemiş doğal güzelliklerden biri de şüphesiz ki Ortaca’dır. Özellikle hala gelenek ve göreneklerine bağlı kalınması, sizleri hayrete düşürecek ve biraz da nostalji yapmanızı sağlayacak. Sıcacık, samimi atmosferiyle sizleri kendine hayran bırakacak Ortaca’ya mutlaka gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Nasıl ulaşırım? Fethiye Ortaca arası mesafe 50 km olup, minibüs veya otobüslerle rahatlıkla ulaşım sağlamanız mümkün.

42. Babadağ

Babadağ

Burası neresi? Yamaç paraşütü denilince akla tabii ki Babadağ gelir. Ölüdeniz’in hemen arkasında yer alan Babadağ, yamaç paraşütünün yapıldığı alandır. Birbirinden farklı bitki örtüsü ve orman alanlarıyla da sizi fazlasıyla etkileyeceğinden eminiz. Ayrıca sadece yamaç paraşütü yapıldığını düşünmeyin! Jeep safari turlarına katılabilir aynı zamanda teleferiğe de çıkabilirsiniz. Üstelik burada yer alan restoranlardan birine oturup, harika manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

43.Karaağaç Alınca Köyü

Karaağaç Alınca Köyü

Burası neresi? Likya yolu üzerinde yer alan Karaağaç Alınca Köyü, kafa dinlenmelik bir yerdir. Özellikle Likya yolunu yürüyenlerin daha sık tercih ettiği noktalardan biridir. İçerisinde bulunan kamp hizmetlerinden dilediğiniz gibi yararlanabilir ve eşsiz manzaranın büyüsüne kapılabilirsiniz.

44. Hisarönü Mahallesi

Burası neresi? Fethiye merkezinden 13 kilometre uzaklıkta bulunan Hisarönü Mahallesi, Ölüdeniz’e yakınlığı ve özellikle burada bulunan at çiftlikleri ile ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görmektedir. Hisarönü Mahallesi aynı zamanda yeşillikler içindeki doğası ve bol oksijenli havası ile buraya gelenlere huzur dolu anlar yaşama imkanı sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Hisarönü Mahallesi’nde tarih ve doğa ile iç içe muhteşem bir gezinti yapma fırsatına sahip olabilirsiniz. Buraya gelerek at çiftliklerinde özellikle çocuklar için sunulan biniş eğitimi ile çocuklarınızın farklı ve eğlenceli bir deneyim yaşamasına imkan sağlayabilirsiniz.

45. Yeşilüzümlü Köyü

yeşilüzümlü mahallesi
Görsel Kaynak: yesiluzumlu.com

Burası neresi? Yeşilüzümlü Köyü Fethiye’nin güzel köylerinden biridir ve köyün ismi burada uzun yıllar yetiştirilmiş olan yeşil üzüm bağlarından almaktadır. Fethiye’nin en eski yerleşim yerlerinden olan Yeşilüzümlü Köyü’nün geçmişi Likyalılar dönemine kadar uzanmaktadır. Köy, günümüzde şehir hayatından bunalan kişilerin kaçış noktası olmasının yanı sıra yabancı ziyaretçiler tarafından da yerleşim yeri olarak tercih edilmektedir.

Neden gitmeliyim? MÖ 5. yüzyıldan kalma Kadyanda Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan Yeşilüzümlü Köyü, Fethiye’de günübirlik gidebileceğiniz ve çok keyifli zaman geçirebileceğiniz yerlerde biridir. Yeşilüzümlü Köyü aynı zamanda her yıl Mayıs ayı içinde gerçekleştirilen Kuzugöbeği Mantarı Festivali ile de beldenin canlanan noktalarındandır. Beldede başta kuzugöbeği mantarı olmak üzere dünyanın en pahalı mantarlarından biri olan trüf mantarı gibi çeşitli mantar türlerini bulmakta da mümkün olmaktadır.

46. Yanıklar Köyü

Yanıklar Köyü

Burası neresi? Fethiye’ye 15 km mesafede yer alan Yanıklar Köyü, doğayla baş başa kalmak için muhteşem noktalardan biridir. İçerisinde; plaj, göl, otel ve daha pek çok şeyi barındırmasıyla diğer köyler arasından sıyrılmayı başarmış. Aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet parkurlarının da köyde yer alması, ayrı bir hoşunuza gidecek. 🙂

47. Yediburunlar Köyü

Yediburunlar Köyü

Burası neresi? Yedi burundan oluşan bir koyun tepesinde yer alan Yediburunlar Köyü, Likya yolu içerisinde konumlanıyor. Geçmiş tarihte Kutsal Burun olarak da adlandırılan köyde, daha çok Likya Yolu yürüyüşçülerini görmek mümkün. Fazlasıyla sessiz ve sakin olan köy, size huzur dolu zamanlar yaşatacak.

48. Kayaköy

kayaköy

Burası neresi? Kayaköy Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan, Fethiye’nin önemli köylerinden biridir. 18. yüzyıldan kalma bu köy, Rumlar tarafından kurulmuştur ve köyün bulunduğu noktada Likyalılara ait kalıntılara rastlanmıştır.

Geçmişte adı “Levissi” olan Kayaköy, 1923 yılındaki mübadelenin ardından Rum nüfusunu kaybetmiş ve Rumların yerine Türkler yerleştirilmiştir. Günümüzde terk edilmiş olan bu yerleşim yeri, bu nedenle “Hayalet Köy” olarak da bilinmektedir.

Neden gitmeliyim? Sokaklarında yürüyerek geçmişte burada yaşamış insanları hayal etmek ve terk edilmiş evlerde kim bilir ne anıların biriktiğini düşünmek için Kayaköy’ü mutlaka Fethiye gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz.

  • Adres: 48300 Fethiye/Muğla
  • Ziyaret saatleri: 1 Nisan – 1 Ekim 10.00-19.00; 1 Ekim – 1 Nisan 08.30-17.30
  • Girişte Müzekart geçerli. (Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ziyaret edilebilmektedir.
  • Yol tarifi al >

*Alışveriş

Fethiye’de öyle büyük büyük alışveriş merkezleri yok ve ihtiyacınız da olduğunu sanmıyorum. Yerel mağazalardan, Balık Pazarı’ndan, butiklerden ve hediyelik eşya dükkanlarından birçok şeye ulaşacağınız aşikar. Aynı zamanda içerisinde yer alan tek AVM’den, zaten ihtiyacınız olan her şeye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Fethiye’nin Alışveriş Noktaları yazımıza tıklayın ve daha yakından inceleyin!

*Tarihi Yerler

Doğal güzellikleri bir yana tarihi yapısıyla da sizleri hayal kırıklığına uğratmayacak bir yerdir Fethiye. Özellikle Kayaköy ve Likya Yolu, en popüler noktalardır diyebiliriz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış uygarlıkların izlerini hala bünyesinde taşıyan Fethiye’nin  Tarihi Yerleri’ni mutlaka keşfetmeli ve her birine uğramalısınız.

*Gece Hayatı

Birbirinden eğlenceli gece kulüpleri, barları, canlı müzik mekanları ve restoranlarıyla göz dolduran Fethiye’de, gece hayatı da bir başka güzeldir. Gündüzleri zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bu doğru, fakat bunun gece hayatı için de geçerli olduğunu çok geçmeden fark edeceksiniz. 🙂 Gece hayatı için birkaç mekan önerdiğimiz yazımız sizlerle, buyurun; Fethiye’nin Gece Hayatı

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Fethiye Müzesi’nde, yörenin tarihini ve kültürünü öğren!
  • Mutlaka Ölüdeniz’e git ve yamaç paraşütü yap!
  • Kelebekler Vadisi’nde manzaranın tadını çıkar!
  • Çalış Plajı’nda gün batımını seyret!
  • Saklıkent Milli Parkı’na git ve heyecan dolu bir yürüyüşe katıl!
  • Yeşil Vadi’de kamp yapmayı unutma!
  • Dalaman Çayı’nda rafting yap!

*Şehir İçi Ulaşım

Fethiye’nin şehir içi ulaşımında; taksi, dolmuş ve otobüs gibi araçları kullanabilirsiniz. Otobüsler genelde 06.30 – 19.00 saatleri arasında çalışmakta. Ayrıca yaz aylarında, deniz otobüslerini de kullanmanız mümkün.

Fethiye’yi keşfetmek isteyenler için hazırladığımız Fethiye gezilecek yerler listemizle ilgili görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak isterseniz bize yorum kısmından yazabilirsiniz 🙂

Not: İçeriğimiz editörlerimiz tarafından son olarak 15 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin