Bodrum’da Gezilecek Yerler Listesi | En Harika 58 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında: Muğla’nın en popüler ve en turistik ilçelerinden biri olan Bodrum, güzel plajları, tarihi kalıntıları, rengarenk gece hayatı ve tatil köyleri ile Ege’nin bir mücevheridir. Yazlıkçıların, turistlerin ve ünlülerin en çok tercih ettiği yerlerden biridir Bodrum. Çiçeklerle süslenmiş, beyaz ve turkuaz rengi duvarlarıyla boyalı sokaklarında dolaşırken, kendinizi bambaşka bir yerdeymiş gibi hissedeceksiniz. Arnavut kaldırımları, muhteşem restoranları, yemyeşil doğası ve harika manzarasıyla Bodrum, herkesin bir kez olsun gitmek isteyeceği yerlerden biri…

Kaç Günde Gezilir? Bodrum’u 4-5 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Bodrum, her mevsim ziyaret etmek için uygundur. Ancak kalabalıktan çok hoşlanmıyorsanız, ilkbahar ya da sonbahar aylarında gelmeyi tercih edebilirsiniz. Özellikle bayram tatillerinde Bodrum’a insan seli olduğundan ziyaret için bu dönemleri tercih etmemenizde fayda var.

Müze Kartları: Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım: Milas Bodrum Havalimanı, Bodrum merkeze 35 km mesafede yer alıyor ve Havaş ile merkeze kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Havaş servisi, iç hatlar çıkışında bulunuyor ve kişi başı ücreti normal dolmuşlara göre pahalı olsa da konforlu bir şekilde ulaşım imkanı sağlıyor. Havaşın güzergahları ve saatleri ile ilgili daha kapsamlı bilgiler resmi adresinde

Havaş dışında bir diğer seçenek; Muttaş otobüsleridir ve otobüsün kişi başı ücreti yine 23₺ olup, daha detaylı bilgi için tık tık… Bu iki seçenek dışında ise, taksi veya araç kiralayarak da ulaşım sağlayabilmeniz mümkün.

Ne Yenir? Bodrum’a gelince mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında; Kabak çiçeği dolması, ebegümeci kavurması, bitez dondurması ve daha fazlası için Bodrum’un Yöresel Yemekleri

*Bodrum Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yerler

1. Bodrum Yel Değirmenleri

bodrum yel değirmenleri

Burası neresi? 1850’li yıllarda Bodrum ve Gümbet arasında yapılan Bodrum Yel Değirmenleri, Bodrum’un en önemli simgesel yapıları arasında bulunuyor. Yel Değirmenleri bölgenin rüzgarlı yapısından faydalanmak amacıyla yapılmıştır. Yel değirmenlerinin olduğu noktaya şahsi aracınızla ya da minibüs ve taksi gibi alternatiflerle 10 dakikada ulaşmak mümkün olmaktadır.

Yel değirmenlerinin orijinalliğini koruması için herhangi bir restorasyon çalışması yapılmıyor. Bu da bazı yel değirmenlerinin ciddi anlamda hasarlı olmasına neden olmuş. Günümüzde çalışır vaziyette bir adet yel değirmeni bulunmaktadır ancak onun da hali ne yazık ki içler acısı durumdadır.

Neden gitmeliyim? Burası özellikle gün doğumu ve gün batımı sırasında iki kıyıya birden bakan muhteşem manzarası nedeniyle ziyaretçiler tarafından kesinlikle Bodrum’da görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Ancak çevre düzenlemesinin şart olduğunu söylemeliyiz çünkü etraftaki kırık içki şişeleri ziyaretçiler için büyük tehlike oluşturmaktadır.

-Müzeler

2. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Dünyada önemli ve sayılı müzeler arasında yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Türkiye’de tek su altı arkeoloji müzesi olma özelliğini taşıyor. Bodrum Kalesi içerisinde yer alan bu müzede, Bodrum ve çevresindeki kazı çalışmalarından çıkarılan eserler ile birlikte su altı kazı araştırmalarından elde edilen kalıntılar sergileniyor.

Müzenin içerisinde 14 adet sergi salonu bulunuyor ve sergilenen eserlerin çoğu amforalardan oluşuyor. Bu amforaların bazıları, süngercilik mesleğiyle ilgilenenlerin hediyesidir. Amforalar dışında, müzedeki en önemli parçanın batık gemi kalıntısı olduğunu söyleyebiliriz. 1025 yılında batan bir tekneye ait olan bu batık gemi kalıntısı, Serçe Limanı Cam Batığı Salonu’nda sergileniyor ve dünyanın en eski batık gemi kalıntısı olduğu biliniyor.

İçerisinde daha birçok kalıntıya yer veren müze, Bodrum’da gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı! Sergilenen her salonda, ayrı bir kalıntıya, ayrı bir batığa ve ayrı tarihi dokuya rastlamanız mümkün…

  • Adres: Çarşı, 48400 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: Yaz: 08.30 – 19.00 / Kış: 08.30 – 18.30 **Pazartesi kapalı
  • Telefon: (0252) 316 25 16
  • Yol tarifi al > 

3. Zeki Müren Sanat Müzesi

Zeki Müren Sanat Müzesi

Burası neresi? Sanat güneşimiz Müzikleri ile bilinen Zeki Müren, hayatının son dönemlerini Bodrum’daki iki katlı evinde geçiriyordu. Zeki Müren vefat ettikten sonra, yaşadığı bu ev müzeye dönüştürüldü ve Zeki Müren Sanat Müzesi olarak faaliyet göstermeye başladı.

Neden gitmeliyim? Müzenin ön bahçesinde; Zeki Müren’in arabası ve bronz heykeli bulunuyor, üst katında ise; sahne kostümleri, takıları, tabloları, ödülleri, fotoğrafları ve bunun gibi kişisel eşyalar sergileniyor. Aynı zamanda hayranlarından gelen mektuplara bile bu müzede rastlayabiliyorsunuz.

Zeki Müren’in hayatı ve eserleri ile ilgili belgeleri inceleyerek, onu daha yakından tanıma şansı yakalayabileceğiniz gibi, fotoğraflarını ve sahne kıyafetlerini gördüğünüzde de bir nostalji yaşayacağınızdan eminiz.

  • Adres: Kumbahçe, Zeki Müren Cd. No:11, 48400 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: Yaz: 08.00 – 19.00 / Kış: 08.00 – 17.00 **Pazartesi günleri kapalı
  • Telefon: (0252) 313 19 39
  • Yol tarifi al >

4. Bodrum Deniz Müzesi

Bodrum Deniz Müzesi

Burası neresi? Bodrum Deniz Müzesi, ilk olarak 2010 yılında Bodrum Kalesi’nin önüne kurulan bir çadır içerisinde eserlerini sergiliyordu. Daha sonra Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla, eski bedesten binası tahsil edilerek müze olarak yeniden halka açıldı.

Müzede sergilenen eserler arasında; Bodrum tipi tekne modelleri ve birçok farklı yerden toplanan deniz kabukları yer alıyor. Bu eserler dışında, Halikarnas balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya ait özel eşyalar, fotoğraflar ve tarihi belgeler sergileniyor. Aynı zamanda müzede, sürekli olarak çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenleniyor. Böylece müzeyi ziyaret ettiğinizde, bu etkinliklere denk gelmeniz oldukça mümkün görünüyor. 🙂

  • Adres: Çarşı, No.4/1, Nazım Hikmet Sk., 48400 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00
  • Telefon: (0252) 316 33 10
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

-Sergi ve Sanat Galerileri

5. Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Burası neresi? Yolcuların konaklamaları ve ihtiyaçlarını karşılamaları için 2013 yılında hizmete açılan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, harika mimarisi ve konumu nedeniyle çok beğeniliyor. İçerisinde; sanat galerileri, tasarım atölyeleri, el işi dükkanları, restoranları, kafeleri gibi daha pek çok kompleks yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Bunun yanı sıra Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, çeşitli (heykel, resim vb) sergiler, film ve dans gösterileri, konserler, defileler ve birçok sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda yaz aylarında, nişan, düğün ve davet gibi organizasyonlar da düzenleniyor. Etnografik sergi alanı olarak ayrılan ”Sandık Odası” isimli bölümde ise, yerel halkın günlük hayatta kullandığı eşyalar sergileniyor.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, her açıdan farklı bir atmosfer yaratacak ve düzenlenen sergilerle, etkinliklerle ve organizasyonlarla keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak!

  • Adres: Yakaköy, Muğla Bodrum Yolu, 48400 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 20.00 **Pazartesi günleri kapalı
  • Telefon: 0532 527 76 49
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al >

6. Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi

Osmanlı tersanesi sanat galerisi

Burası neresi? 1775 senesinde inşa edilen Osmanlı Tersanesi, Bodrum Limanı’nın kuzeybatısında bulunmaktadır. Uzun yıllar boyunca birçok geminin üretildiği Bodrum Tersanesi, günümüzde bir sanat galerisi olarak hizmet vermektedir. Tersane yapısı Osmanlı döneminde zaman içinde genişletilmiştir.

Tersanenin arka kısmında ise Adsız Atlı Süvari’ye ve Osmanlı denizcilerinden Cafer Paşa’ya ait türbeler bulunmaktadır. Burada aynı zamanda bu iki kişinin ailesinden başka kişilerin de mezarları bulunmaktadır. Mezarlıkla incelendiğinde burada yatan kişilerin döneminin önemli kişilerinden olduğu anlaşılmaktadır. Bu da tersaneyi aynı zamanda manevi açıdan da önemli bir ziyaret noktası haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Osmanlı Tersanesi, sahip olduğu 10-15 suluboya resimden oluşan küçük sergisi ile günümüzde sanatsal açıdan Bodrum’un görülmesi gereken önemli yerleri arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Eskiçeşme, Neyzen Tevfik Cad. No:5, 48400 Bodrum/Muğla
  • Telefon: (0252) 316 18 60
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi her gün 08.00-17.00
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

7. Nuriş Sanat Evi

Nuris sanat evi

Burası neresi? İsmail ve Nurten Erkoca çiftinin 600 yıllık terk edilmiş bir köy olan Sandima’da bulunan mekanları sanat meraklıları için büyük bir potansiyeli barındırıyor. Nuriş Sanat Evi, çiftin yaşadıkları yer olmasının yanı sıra ortaya çıkardıkları sanat eserleri için de bir sergi alanı görevi görmektedir. Sanat Evi içinde ahşaptan yapılmış heykeller, kara kalem resim çalışmaları, çeşitli nesnelerden yapılmış farklı sanat eserleri gibi

Neden gitmeliyim? İsmail Bey sergiledikleri sanat eserlerinin hikayelerini anlatmayı çok seviyor ve onun keyifli anlatımı sayesinde Nuriş Sanat Evi ziyaretiniz çok daha keyifli bir hale geliyor.

-Caddeler, Meydanlar, Yürüyüş Noktaları

8. Barlar Sokağı

Barlar Sokağı

Burası neresi? Gümbet Mahallesi’nde yer alan Barlar Sokağı, bir diğer adıyla bilinen Gümbet Barlar Sokağı, yerli ve yabancı birçok turistin akın ettiği yerlerden biridir. Özellikle daha çok ünlülerin bulunduğu bu yerde, gece ve gündüz her saat diliminde eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Rengarenk ve ışıl ışıl bir ortama sahip olan Barlar Sokağı, restoranların, kafelerin, satıcıların, barların, diskoların ve ünlü sanatçıların çıktığı mekanları ile dolu bir yerdir. Barlar Sokağı’nda yürümeye başladığınız andan itibaren, yavaşça artan müziğin atmosferine kapılacak ve kendinizi biran önce bu mekanlardan birine atacaksınız.

9. Bodrum Marina

bodrum marina

Burası neresi? Bodrum Marina gerek yürüyüş yapmak için gerekse hem alışveriş yapıp hem de buradaki mekanlarda keyifli vakit geçirmek için gelinebilecek keyifli yerler arasında bulunuyor. Burası aynı zamanda ziyaretçiler için lüks yatları görmek ve incelemek için de bir fırsattır.

  • Adres:  Eskiçeşme, Neyzen Tevfik Cd., 48400 Bodrum/Muğla
  • Telefon: (0252) 316 18 60
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

10. Leleg Yolu

leleg yolu

Burası neresi? Leleg Yolu Bodrum’a son yıllarda kazandırılan en önemli yerlerin başında gelmektedir. Çok önemli bir doğa yürüyüş rotası olan Leleg Yolu’nun ilk kısmı 2016 yılında ziyarete açılmıştır. Leleg Yolu üzerinde aynı zamanda bisiklet yolları ve kamp alanları da yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Doğa yürüyüşlerini sevenler için Leleg Yolu, Bodrum’un son yıllardaki gözde yürüyüş rotalarından biridir. Yolu ilgi çekici kılan bir diğer önemli nokta ise antik bir bölgede bulunuyor olmasıdır.

11. Bodrum Çarşısı

Burası neresi? Bodrum Çarşısı, Bodrum’u en iyi hissedebileceğiniz keyifli bir yürüyüş noktasıdır. Burası Bodrum Hamamı, Bodrum Deniz Müzesi ve Bodrum Kalesi gibi beldenin en önemli simgesel yapılarına ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda başta hediyelik eşyalar olmak üzere zeytinyağları, takılar, kilimler gibi birçok farklı ürünü satan çeşitli dükkanlar sıralanmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bodrum Çarşısı hediyelik eşyalar başta olmak üzere alışveriş yapmak için Bodrum’da gelinmesi gereken önemli noktalar arasında bulunuyor. Bodrum Çarşısı’ndaki çeşitli butik kafeler ise sizi lezzetli bir kahve içip günün yorgunluğunu atmaya davet ediyor.

-Plajlar

12. Bitez Plajı

Bitez Beach

Burası neresi? Bodrum’un en uzun sahil şeridine sahip olan Bitez Plajı, en gözde plajlardan biridir. Plaj, masmavi denizi, yemyeşil ve çeşit çeşit meyve bahçeleriyle içinizi ısıtacak türden. Plajın bir güzel yanı daha var ki, o da denizin sığ olmasıdır. Tabii ki bu durumun, çocuklu aileleri daha çok sevindireceği aşikar. 🙂

Neden gitmeliyim? İçerisinde birçok farklı aktiviteye yer veren plajda, istediğiniz her şeyi yapabilir ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Öncelikli olarak, plajdaki sörf okullarından yararlanmak ve iyice öğrenip denizde sörf yapmak istemez misiniz? Eğer buna cesaret edemezseniz, sahilde yürüyebilir, kumsalda güneşlenebilir ya da sadece yüzebilirsiniz.

Yerli-yabancı birçok turist tarafından sıklıkla ziyaret edilen plajın, neden bu kadar gözde ve bilindik olduğunu anladınız değil mi? 🙂 Bu arada unutmadan, Bitez dondurmasının meşhur olduğunu söylemeden geçmeyelim. Gitmeden önce, mutlaka tadına bakın!

  • Adres: Bitez, 48470 Bodrum/Muğla
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

13. Gün Batımı Plajı

Gün Batımı Plajı

Burası neresi? Turgutreis’te yer alan Gün Batımı Plajı, gün batımının en güzel yaşandığı yerlerden biridir ve bu sebeple ismini gün batımından aldığı bilinir. Mavi bayraklı olan bu plaj, halka açık olup en çok tercih edilen plajlar arasında başı çeker.

Neden gitmeliyim? Toplu taşımalarla çok kolay ulaşım sağlayabileceğiniz plajda, ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız her şey mevcut. İster barda kokteyl için ister restoranda güzel bir yemek yiyin! İstediğiniz her şeye rahatlıkla ulaşabilir ve denizin tadını gönlünüzce çıkarabilirsiniz.

14. Yahşi Plajı

Yahşi Plajı

Burası neresi? Ortakent Halk Plajı olarak da bilinen Yahşi Plajı, Bodrum merkeze 15 km mesafede yer alıyor. Ortakent ve Yahşi köylerinin birleşimiyle oluşan Ortakent tatil beldesi, birbirinden farklı plajlara ev sahipliği yapıyor. İçlerinde en fazla bilinen ve sıklıkla tercih edilen Yahşi Plajı, mavi bayraklı olma özelliğine sahiptir.

Neden gitmeliyim? Temiz kumsalı bir yana, berrak ve masmavi denizi bir kenara… Üstelik birçok farklı aktivite yapma imkanı da sağlayan plajda, ihtiyaç duyacağınız her şey mevcut. Rüzgar sörfü, dalış gibi su sporları yapabilir ve hatta bu konuda bilginiz yoksa eğitmenlerden özel ders alabilirsiniz.

İpucu: Yaz aylarında, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında, daha çok kalabalık olacağı için erken saatlerde gelmenizde fayda var.

  • Adres: Ortakentyahşi, Bodrum-yalıkavak Yolu, 48420 Bodrum/Muğla
  • Telefon: +90 252 348 31 01
  • Yol tarifi al >

15. Gümüşlük Halk Plajı

Gümüşlük Halk Plajı

Burası neresi? Bodrum’un tatil beldelerinden biri olan Gümüşlük, merkeze 22 km uzaklıkta bulunuyor ve bu tatil beldesinde Gümüşlük Halk Plajı yer alıyor. Yerliler arasında Çayıraltı Halk Plajı olarak da bilinen plaj, mavi bayraklı olmasının yanı sıra sessiz, sakin bir plajdır.

Çok kişi tarafından tercih edilmemesinin sebeplerinden biri, rüzgarlı bir havaya hakim olması ve bu sayede denizin dalgası olmasıdır. Ancak denizi her zaman temiz ve Tavşan Adası’na olan yakınlığından dolayı harika manzaraya sahiptir.

  • Adres: Gümüşlük, 1120. Sk., 48970 Bodrum/Muğla
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

16. Kumbahçe Sahili

Kumbahçe Sahili

Burası neresi? Bodrum Kalesi’nin karşısında yer alan Kumbahçe Sahili, gün batımının keyfini çıkaracağınız bir plajdır. İsminde kum geçse de, sahili tam tersi küçük taşlıklardan oluşuyor. Ayrıca denizde çok sayıda tekne, yat ve deniz araçlarının bulunuyor olması da, rahat rahat yüzmenizi engelliyor. Yalnız bu bahsettiğimiz yanları, sizi olumsuz etkilemesin! Çünkü çevresindeki mekanlarda oturup bir şeyler içebilir ya da Bodrum Kalesi’ne doğru güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.

  • Adres: Kumbahçe, Paşatarlası Sk. No:7, 48400 Bodrum/Muğla
  • Yol tarifi al >

17. Sarnıç Beach Club

Sarnıç Beach Club

Burası neresi? Bitez’de yer alan Sarnıç Beach Club, Bodrum’un en ünlü ve en güzel plajlarından biridir. İçerisinde restoran ve bar bulunmasının yanı sıra, su sporlarına da yer veriyor. İster deniz sörfü ister rüzgar sörfü yapın ya da sadece yüzün! Tercih sizin. 🙂

  • Adres: Bitez, Çökertme Sk. No: 23, 48400 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00
  • Telefon: 0530 034 34 34
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

18. Beyaz Beach

Beyaz Beach

Burası neresi? Bitez’de yer alan Beyaz Beach, hem ailelerin hem de gençlerin sık sık geldiği plajlardan biridir. Şezlong ya da minder seçimi yaparak, istediğiniz alanda güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Arka planda sürekli olarak bir playlist çalar ve sevilen parçalardan birine denk geldiklerinde, çekinmeden dans eden insanları göreceksiniz.

19. Dalga Beach

Dalga Beach

Burası neresi? Hiçbir ücret ödemenize gerek kalmadan, rahatça dinlenebileceğiniz ve denizin tadını çıkarabileceğiniz bir plaj… Sadece bir şeyler yiyip içtiğinizde ödeme yapacak, onun dışında ne bir giriş ücreti ne de şezlong-şemsiye ücreti ödeyeceksiniz! Personellerin sıcakkanlı ve samimi olması da, sizi sürekli gelmeniz konusunda ikna edecek. 🙂

  • Adres: Tersane sk. no:1 Ortakent, 48400 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 23.00
  • Telefon: 0538 833 72 62
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Gündoğan Halk Plajı

Gündoğan Halk Plajı

Burası neresi? Bodrum’un tatil beldelerinden biri olan Gündoğan, Bodrum merkeze 18 km uzaklıkta bulunuyor. Bu tatil beldesinde bulunan Gündoğan Halk Plajı, mavi bayraklı plajlar arasında yer alıp, tam kafa dinlenebilecek bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Dalgasız ve pırıl pırıl denizi, incecik kumlu sahili ile zaten gelenleri kendine hayran bırakıyor. Üstelik çok kişi tarafından bilinmediği için, sessiz ve sakin bir ortamda tatilinizi keyifli hale getiriyor. Bodrum evleri ve mükemmel bir doğayla çevrili olması da cabası…

  • Adres: Gündoğan, Şht. Uğur Öztop Cd. No:25, 48965, 48965 Bodrum/Muğla
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

21. Karaincir Plajı

Karaincir Plajı

Burası neresi? Bodrum’un Akyarlar beldesinde yer alan Karaincir Plajı, Bodrum’un en soğuk suyuna sahiptir. Ağustos sıcağında gelseniz bile su hala buz gibi bir serinliktedir. Bu herkesin hoşuna gitmeyebilir ama bu özellik için gidenlerin sayısının biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. 🙂

Neden gitmeliyim? Restoran ve otellerle çevrili olan plajda, 14 ayrı ada bulunuyor ve her biri arkeolog ve dalgıçlar tarafından sürekli keşfediliyor. Denizin ve kumsalın kumlu olması, en çok tercih edilmesinin nedenleri arasında. Ayrıca denizin sığ olması da, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için vazgeçilmez bir özelliktir. Dahası rüzgarlı bir konumda olmadığı için, teknelerin en uğrak noktalarından biri olma özelliğini de taşıyor.

22. Mazıköy Plajı

Mazıkoy Plajı

Burası neresi? Bodrum’un en sakin ve bakir kalmış güzelliklerinden biri olan Mazı, harika plajlara ve koylara sahiptir. Mazıköy Plajı da bunlardan biri ve adeta gizli kalmış bir cennet. Sakinliğiyle kafanızı dinleyeceğiniz, denizi ve kumsalıyla güneşin tadını çıkaracağınız ve adeta huzur bulacağınız bir yer…

23. Camel Beach 

Deve Plajı

Burası neresi? Ortakent Yahşi bölgesinin batısında yer alan Camel Beach, eski adıyla Kargı Koyu, çok uzun bir sahil şeridine sahip. İsmini, geçmişte develerin kumsalda bulunmasından dolayı almış ve günümüze kadar sürekli olarak deve güreşi festivalleri düzenlenmiş.

Bodrum’un en güzel plajları arasında bulunan Camel Beach, çocuklu ailelerin vazgeçilmez plajıdır. Çünkü deniz oldukça sığ! Plaja geldiğinizde, deve turlarına katılabilir, su sporları ya da yelken gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Ulusal ve Milli Parklar

24. Şevket Sabancı Parkı

Şevket Sabancı Parkı

Burası neresi? Turgutreis’te, 2003 tarihinde açılan Şevket Sabancı Parkı, yemyeşil doğası ve sahiliyle muhteşem bir atmosfere sahip. Bodrum’un denizinden biraz olsun sıkılırsanız, ki bu çok mümkün görünmüyor, farklı aktiviteler yapmak adına buraya gelebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Gün batımının manzarası karşısında harika fotoğraflar çekebilir ve sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz. Kafe, amfitiyatro ve yürüyüş alanları ile çevrili olan parkta, fazlasıyla keyif alacağınız bir gerçek. Parkın hemen üst girişinde yer alan Mavi Park Restaurant, en ünlü ve en çok tercih edilen restoranlardan biridir ve mutlaka gidip lezzetli menülerini tatmalısınız.

25. Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Burası neresi? Şehir kargaşasından ve gürültüsünden uzaklaşacağınız, biraz olsun stresten arınacağınız bir yer olan Usuluk Koyu Tabiat Parkı… Çeşitli ağaç türleriyle çevrelenmiş tabiat parkı, tertemiz kumsalı ve masmavi deniziyle gelenleri büyülüyor.

Neden gitmeliyim? Sessiz ve sakin bir ortam arayışındaysanız, doğru adreste olduğunuzu bilmelisiniz. Birçok ziyaretçinin burayı tercih etmesinin en büyük sebeplerinden biri de zaten bu özelliğidir. Havası ve doğal güzellikleriyle oldukça huzurlu bir yer, aynı zamanda her zaman aranılan ve özlenen bir yerdir.

  • Adres: Torba, 48400 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 20.30
  • Telefon: (0312) 207 50 00
  • Yol tarifi al >

26. Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Burası neresi? Merkeze 25 km mesafede yer alan Bodrum Tuzla Kuş Cenneti, 125 farklı kuş türünü içerisinde barındırıyor. Bodrum Tuzla Kuş Cenneti’nde; allı turna, meke, yaban kazı gibi daha pek çok sayıdaki farklı kuş türünü, yakından inceleme şansı yakalayabilirsiniz. Ayrıca tüm bu kuşlar içerisinde en dikkat çekenin flamingolar olduğunu da belirtmeliyiz. En çok ilgiyi onlar görüyor ki haksız da sayılmazlar. 🙂

Neden gitmeliyim? Fotoğraf tutkunlarının en çok tercih ettiği, hayvan sevenlerin bir numaralı adresi olan bu yere, Mart ve Nisan aylarında gelmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bu aylarda kuşların ürüme mevsimi oluyor ve bu zamanlarda danslarıyla birlikte göç hareketlerine tanıklık edebiliyorsunuz. Denk geldiğinizde, fazlasıyla eğlenceli ve keyifli anlar yaşayacağınızdan emin olun!

  • Adres: Dörttepe, Muğla Bodrum Yolu, 48670 Milas/Muğla
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Koylar

27. Cennet Koyu

Cennet Koyu

Burası neresi? Bodrum merkeze 20 km uzaklıkta bulunan Cennet Koyu, ismi gibi bir koy… Mavi yolculuğun bir numaralı uğrak noktası olan koy, Bodrum’un en güzel koylarından biridir. Turkuaz rengi denizinin tertemiz ve doğasının yemyeşil olması paha biçilmez bir özelliğidir.

Aynı zamanda koyun içerisinde bulunan Cennet Kamp adında bir camping bölgesi var ve istediğiniz gibi kamp yapma imkanı bulabiliyorsunuz. Ancak belirtmek gerekiyor ki, bu alan dışında herhangi bir yere çadır kurmak ya da ateş yakmak yasak!

28. Torba Koyu

Torba Koyu

Burası neresi? Bodrum’un neredeyse her plajı ve her koyu mavi bayraklıdır ancak Torba Koyu, tam 7 adet mavi bayrak ödülü kazanarak aralarından sıyrılıyor. Bodrum’a 5 km uzaklıkta yer alan bu koy, eşsiz manzarası ve muhteşem doğası ile harika koylardan biridir.

Temiz ve güzel plajında güneşlenip yüzecek, kuş sesleriyle kendinizden geçeceksiniz! Sakinliği ve sessizliğiyle huzur bulacak ve bu sessizlikte kim bilir kaç kitap bitireceksiniz de farkına varmayacaksınız. 🙂 Aynı zamanda koy içerisindeki işletmelerden, ihtiyacınız olan her şeye ulaşacak ve tatilin tadını çıkarmaya devam edeceksiniz.

  • Adres: Torba Mahallesi, Atatürk Cd. No:147, 48400 – Bodrum / Muğla
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

29. Gerenkuyu Koyu

Gerenkuyu Koyu

Burası neresi? Bodrum merkeze 15 km uzaklıkta bulunan Gerenkuyu Koyu’nda, hem kamp hem de piknik yapabiliyorsunuz. Güzel bir gün geçirmek için sadece gerekli malzemeleri alın ve sonrasında kendinizi doğaya bırakın!

Neden gitmeliyim? Kumsalı oldukça geniş, denizi temiz ve sıcak günlerde bile içinizi serinletecek türden bir soğuya sahip. Dahası bu sahil şeridinde yürüdükçe, orada burada her yerde çadır kurmuş ya da mangal yapmış birilerini görmeniz mümkün. Bu yüzden yanınızda mutlaka ekipmanlarınızı bulundurmayı unutmayın!

Henüz çok kimse tarafından bilinmiyorken, acele edin ve ilk keşfedenlerden biri siz olun…

30. Bardakçı Koyu

Bardakçı Koyu

Burası neresi? Bodrum merkeze çok yakın bir mesafede yer alan Bardakçı Koyu’na, 10 – 15 dakikada yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Küçük bir koy olan Bardakçı Koyu’nda, halk plajı bulunmuyor ve bu yüzden otel veya işletmelerin plajlarından birini tercih edebiliyorsunuz. Mavi yolculuğun uğrak adreslerinden biri olan koya, sık sık Zeki Müren gelip yüzermiş ve çoğu kişi tarafından ”Zeki Müren Koyu” olarak da bilinirmiş.

Neden gitmeliyim? Sörf, dalış gibi su sporları yapabilir ya da yamaç paraşütü gibi daha farklı aktivitelere de yer verebilirsiniz. Etrafındaki restoranlardan birine giderek lezzetli yemekler yiyebilir veya konaklama seçeneklerinden birini tercih ederek tatilinizi uzatabilirsiniz.

  • Adres: Eskiçeşme, Kaptan Kalesi Sk. No:9, 48400 Bodrum/Muğla
  • Yol tarifi al >

31. Aspat Koyu

Aspat Koyu

Burası neresi? Akyarlar ile Ortakent Yahşi beldeleri arasında yer alan Aspat Koyu, doğal güzelliğiyle baş döndürecek cinsten. İçerisinde; birçok su kaynağına, nehre, dağa, denize ve kaleye yer vermesiyle yemyeşil bir ortamın oluşmasını sağlıyor.

Neden gitmeliyim? Korunan doğa güzelliklerinden biri olması, sessiz ve sakin bir koy olması, kumsalın ve denizin kumlu olması, harika manzaraya sahip olması… Bu yemyeşil, doğa içindeki koya, hayran olmamak elde değil! Ayrıca su sporları yaparak, gününüzün nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile…

  • Adres: Akyarlar, Tuzla Aspat Mevki No:1, 48960 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: (0252) 331 07 11
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

32. Bodrum Akvaryum Koyu

Bodrum Akvaryum Koyu

Burası neresi? Bitez ve Gümbet arasında yer alan Bodrum Akvaryum Koyu, bir diğer adıyla bilinen Adaboğazı, doğa harikası bir yerdir. Capcanlı denizi ve içerisindeki canlılarıyla akvaryuma benzetildiği için, halk tarafından bu ismi aldığı biliniyor.

Neden gitmeliyim? Teknelerin en çok uğradığı koylardan biri olan Bodrum Akvaryum Koyu, aynı zamanda birçok farklı küçük koydan oluşuyor. Mesela koyun hemen yanındaki girintiye Küçük Akvaryum Koyu, koyun hemen karşısındaki bölgeye ise İç Ada deniliyor. Her bir alanda, her bir koyda bulunan canlılarla, sürekli olarak düzenlenen tekne turlarıyla hayranlık duyacağınız bir yerdir burası.

33. Kissebükü Koyu

Kissebükü Koyu

Burası neresi? Yine tekne turlarının uğrak noktası olan Kissebükü Koyu, çok az kişi tarafından bilindiği için bakir kalmış güzellikler arasında yerini alıyor. Küçük bir koy olmasının yanı sıra, sessizliği ve sakinliği ile baş döndürecek bir nitelikte. Çevresinde herhangi bir otelin, restoran veya kafenin bulunmaması resmen sizi doğayla iç içe kalmış gibi hissettirecek ki nitekim de öyle olacak. 🙂

34. Adabükü Doktorlar Sitesi

Adabükü Doktorlar Sitesi

Burası neresi? Adabükü Koyu, Bodrum’daki en doğal koylardan biri ve bölge inanılmaz derecede sakin. Yıllar önce yapılan Doktorlar Sitesi’nin de bunda payı oldukça yüksek. Sitenin muhteşem konumuna rağmen burada ikamet etmiyorsanız, siteye girebilmeniz mümkün değil.

-Adalar

35. Orak Adası

Orak Adası

Burası neresi? En iyi dalış mekanlarından biri olan Orak Adası’na, teknelerle yaklaşık 1-2 saate varmış oluyorsunuz. Ucu orak şekline benzediği için bu ismi alan adaya, sürekli olarak tekne turları düzenleniyor. Buraya gelmeyi sadece profesyonel dalgıçlar tercih etmiyor, aynı zamanda dalış yapmayı seven birçok kişi de tercih ediyor. Aynı zamanda adanın güney tarafında saklı bir koy var ki görülmeye, keşfedilmeye değer! Bozulmayan doğası ve tertemiz turkuaz rengi deniziyle mükemmel ötesi bir ada…

36. Tavşan Adası

Tavşan Adası

Burası neresi? Gümüşlük’ün iki sahilini birbirinden ayıran Tavşan Adası, yürüyerek ulaşabileceğiniz bir konumdadır. Adanın içerisinde birçok sayıda tavşan bulunuyor ve ismini zaten bu tavşanlardan alıyor. Tarihi bir kalıntı üzerinden geçerek gelinen adanın, hem gün batımı manzarasına hem de doğasına hayran kalıp tekrar gelmek isteyeceksiniz.

37. Karaada

Burası neresi? İsminin aksine, çam ormanlarıyla kaplı yemyeşil bir ada düşünün… İşte bu ada, mavi yolculuğun günübirlik uğradığı noktalardan biri ve Bodrum Yarımadası’nın en büyük adası.

Neden gitmeliyim? Adanın özellikleri saymakla bitmez ama birkaçından bahsedelim!  Teknelerin yanaştığı yerde bir mağara yer alıyor ve içerisinde şifalı çamurla birlikte sıcak su bulunuyor. Bu şifalı çamur ve suyun, cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor ve turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Çoğu turist bu durumu eğlenceli hale getiriyor ve çamuru her yerine sürüp fotoğraf çekilmeyi unutmuyor.

Aynı zamanda adanın arka tarafında koy ve plajların yer aldığını, bu saklı cenneti bir an önce keşfetmeniz gerektiğini söylemeliyiz!

38. Kos Adası

kos adası

Burası neresi? Bodrum’dan 50 dakikalık bir feribot yolculuğu ile gidilebilen Kos Adası ya da diğer adıyla İstanköy, Bodrum gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Burası Yunanistan’a bağlı olduğu için Schengen Vizesi ya da kapı vizesi almanız gerektiğini ise belirtmemiz gerekiyor.

Kos Adası Bodrum’a yaklaşık 8 mil mesafede bulunmaktadır. Adanın son yıllarda belirlenen nüfusu ise 60 binin üzerindedir. Bu nedenle Kos Adası’na geldiğinizde hareketli ve eğlenceli bir ortamın sizi bekliyor olduğunu söyleyebiliriz.

Neden gitmeliyim? Eğer vize sorununuz yoksa ve vaktiniz olursa Bodrum gezi planınıza Kos Adası’nı dahil edip bir gününüzü bu güzel adaya ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Aqua Parklar

39. Bodrum Aquapark

Bodrum Aquapark

Burası neresi? Bodrum’un ilk ve en büyük su parkı olan Bodrum Aquapark, eski adıyla Dedeman Aquapark, Bodrum gezinizde çocuklarınızla eğlenceli dakikalar geçirmenizi sağlayacak nitelikte. Park, 7’den 70’e herkese hitap ediyor ve içerisinde çeşitli su kaydırakları, havuzlar, çocuk oyun alanları, restoranlar ve barlar yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Bodrum Aquapark’ta, sadece bunlar yer almıyor! Birçok farklı etkinliğe ve eğlenceye de katılma şansı elde ediyorsunuz. Canlı DJ performanslarına, dans ve animasyon gösterilerine, köpük partilerine katılabilir ya da sadece izleyebilirsiniz. Ayrıca şişme botlarla rafting bile yapabilirsiniz!

  • Adres: Ortakentyahşi, Bekiroğlu Cd. 6 A, 48420 Bodrum/Muğla
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 17.30
  • Telefon: (0252) 316 68 88
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

40. Pirates Inn Cactus Aquapark

Pirates Inn Cactus Aquapark

Burası neresi? Çocuklarınızla eğlenebileceğiniz bir diğer yer Pirates Inn Cactus Aquapark, Bodrum’un Yalıkavak bölgesinde bulunuyor. Her yaş grubuna hitap eden su parkında, sınırsız eğlenceye doyamacak ve vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Neden gitmeliyim? İçerisinde; çocuk oyun havuzu, yüzme havuzu, havuz oyunları, aerobik, 9 farklı su kaydırağının bulunmasının yanı sıra sürekli olarak animasyonlar ve yarışmalar düzenleniyor. İster çocuklarınızla bu etkinliklere katılarak eğlenin ya da güneşlenme teraslarında güzelce dinlenin. İçinizden nasıl geçiyorsa! 🙂

  • Adres: Gökçebel Mah. Tilkicik Cad. No:77-B 48490 Yalıkavak Bodrum / MUĞLA
  • Çalışma saatleri:
  • Telefon: +90 252 385 33 36
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al >

-Tema Parklar

41. Fun Town Yahşi Park

Fun Town Yahşi Park

Burası neresi? Ortakent Yahşi yolu üzerinde yer alan Fun Town Yahşi Park, büyük bir açık hava eğlence merkezidir. Hem çocukların hem de büyüklerin vakit geçireceği bir yer olan park, içerisinde birçok farklı aktiviteye yer veriyor. Go-kart, paintball, dart, bilardo, langırt, atış poligonu, çocuk oyun alanı, RC araba pisti, masa tenisi gibi birçok oyun alanının yanı sıra halı saha da mevcuttur.

Neden gitmeliyim? Tüm bu oyunların dışında, içerisinde yer alan kafe-restorandan da istediğiniz her şeye ulaşabiliyorsunuz. Çocuklarınız burada kendini kaybederken, siz de dinlenerek güzel bir şeyler yiyip içme şansı elde edebilirsiniz. 🙂 Aynı zamanda canlı müzik ile birlikte etkinliklerin düzenlenmesi ya da konserlerin verilmesi de başka bir güzelliğidir.

*Bodrum’a Yakın Gezi ve Tatil Yerleri 

-Tatil Beldeleri 

42. Bitez

Bitez

Burası neresi? Bodrum’un en yeşil alanlarından biri olan Bitez, son yıllarda giderek popülerliğini artırmış. En güzel koylardan birine sahip olması, plajının sörf yapmak için ideal olması, narenciye ve zeytin ağaçlarıyla çevrili olması gibi unsurlardan dolayı sık sık ziyaret edilen bölgedir. Aynı zamanda Bitez’e geldiğinizde, her türlü aktiviteyi rahatça yapabileceğinizi göreceksiniz. İster sörf veya başka bir su sporu yapın, ister bisiklet turuna ya da tekne turuna katılın…

43. Göltürkbükü

Göltürkbükü

Burası neresi? Mandalina bahçeleriyle çevrili olan Göltürkbükü, eski adıyla Gölköy, Bodrum’a 23 km uzaklıkta yer alıyor. İki yerleşim yerinin, Gölköy ve Türkbükü, birleşmesiyle oluşan Göltürkbükü, havasıyla, suyuyla ve doğasıyla adeta gizli kalmış bir yer… Capcanlı sokaklarında yürüyebilir, plajda güneşlenip yüzebilir ve su sporları yaparak farklı aktivitelere katılabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Göltürkbükü, gündüzleri; plajlarda düzenlenen DJ’leri ve ünlüleri ağırlayan, partiler yapan mekanları, geceleri ise; sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz mekanları barındırıyor. Gece-gündüz demeden eğlenebileceğiniz bu gözde yere, mutlaka tatilinizin bir kısmını ayırmalısınız.

44. Yalıkavak

Yalıkavak

Burası neresi? “Bodrum’da balık keyfi” dendiğinde ilk akla gelen yer Yalıkavak’tır. Her yere ulaşımı kolay olan Yalıkavak ziyaretçilerine oldukça eğlenceli ve keyif dolu anlar yaşatma konusunda oldukça iddialı. Bolca plaj ve eğlence mekanını içerisinde barındıran Yalıkavak, özellikle son yıllarda oldukça popüler.

Neden gitmeliyim? Ağaçlarla çevrili yürüyüş yollarının sonunda, Yalıkavak’ın simgesi olan Yel Değirmenleri sizi karşılayacak. Aynı zamanda oldukça dikkat çeken lokasyonlardan biri olan Yalıkavak Marina, lüks restoran ve mağazalara, eğlenceli mekanlara yer veriyor. Taze deniz ürünlerinin tadına bakmak, tatil günlerinize lezzet katmak için kesinlikle tatilinizde burayı görmenizi öneriyoruz.

45. Gümüşlük

Gümüşlük

Burası neresi? İsmini gün batımında denize yansıyan kurşuni renginden alan Gümüşlük, eski çağlardan kalma antik geçidi, Tavşan Adası ve doğal güzellikleri ile muhteşem noktalardan biridir. Ayrıca sıra sıra dizilmiş restoranları, hediyelik eşya dükkanları ile Bodrum’un vazgeçilmezlerindendir.

Neden gitmeliyim? Bohem restoranlarında oturup, güneşin batışını izleyebilir ve son derece keyifli saatler geçirebilirsiniz. Mental yorgunluğunuzu atmak, romantik dakikalar geçirmek ve huzuru içinizde yaşamak için, denize sıfır olan mekanlardan birine oturmanız şart. 🙂

46. Gündoğan

Gündoğan

Burası neresi? Balıkçıların vazgeçilmez yuvası Gündoğan, Bodrum merkezine 25 km uzaklıkta yer alıyor. Buranın kendine has güzelliği; müstakil evleri ve evlerin bahçesinden dışarı sarkan meyve ağaçlarında saklı.

Neden gitmeliyim? Sakin ve huzurlu zaman geçirmek, el yapımı eşyaları satın alarak evinizi güzelleştirmek ya da sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız, işte burası en güzel tercihtir. Eğer su sporları tutkunuysanız, bol rüzgarlı denizinde bu keyfi yakalamak için kesinlikle burayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

47. Gümbet

Gümbet

Burası neresi? Bodrum’a 3 km uzaklıkta yer alan Gümbet, Barlar Sokağı ile meşhurdur ve gece hayatının kalbidir. Her yıl milyonlarca insanı ağırlayan Barlar Sokağı’nı, yaz sezonunda boş görmek pek mümkün değil. Turistlerin ve yerlilerin akınına uğrayan sokak, eğlenceye doymanız için birebir. Böylece, gündüzleri kumun, güneşin ve denizin tadını çıkaracak, geceleri ise eğlencenin tadına doyasıya varacaksınız. Eğlenceyi ön planda tutan tatilcilerdenseniz, en sevdiğiniz lokasyon Gümbet olacak!

48. Torba

Torba

Burası neresi? Sert esen rüzgarlar karşısında bile dinginliğini korumayı başaran Torba, tatil sevenlerin Bodrum’da en çok tercih ettikleri yerlerden biri. Mavi denizi, yeşil doğası ve huzur veren yönleriyle ön plana çıkan Torba, Bodrum merkeze 6 km uzaklıkta yer alıyor. Birçok lüks oteli bünyesinde barındıran Torba, tatil köyü sevenler için de bulunmaz bir nimet.

49. Akyarlar

Akyarlar

Burası neresi? Mavi sularıyla sörf yapmak isteyenlerin adresi olan Akyarlar, şüphesiz Bodrum’un en güzel tatil duraklarından biri. Akyarlar, sürekli olarak rüzgar alıyor ve böylelikle sörf yapmak için uygun konuma geliyor. Yunanistan’ın Kos Adası ile karşı karşıya bakması ise, diğer bir özelliğidir. Doğal güzellikleri ile baş başa kalabileceğiniz Akyarlar, yazlıkçılar için mükemmel bir rota.

50. Bargilya

Bargilya

Burası neresi? Bir balıkçı köyü olan Bargilya, bakir kalmış güzelliklerden biridir. Samimi ve sıcak bir ortamı olmasının yanı sıra, cana yakın personellerin olduğu işletmeleri ile şirin mi şirin bir tatil köyü… Sadece doğa güzelliği ile değil antik bir kent olmasıyla da sizi fazlasıyla şaşırtacak!

Antik kalıntılara rastlayacağınız bölgede yürüyüşe çıktığınızda, bu tarihi izleri yakından görme şansı yakalayabilirsiniz. Bodrum’un kalabalığından biraz uzaklaşmak ve doğayla iç içe kalmak istediğinizde, kendinizi dinlemek için kesinlikle buraya gelmelisiniz.

51. Güvercinlik

Güvercinlik

Burası neresi? Bodrum’a 15 km mesafede yer alan Güvercinlik, küçük ve sevimli bir mahalledir. Bu küçücük yerde ne yaparım diye düşünmeyin, Bodrum’un her bir tatil beldesi ayrı bir güzellikte. Güvercinlik’e geldiğinizde, sahilinde uzun bir yürüyüş yapabilir, sonrasında ise bir restoranda rakı-balık sofrası kurabilirsiniz.

52. Mumcular

Mumcular

Burası neresi? Bodrum merkeze 30 km uzaklıkta konumlanan Mumcular, doğal kalmış nadir yerlerden biridir. Daha az kalabalık olmasından dolayı, tam kafa dinleyecek bir yer olarak düşünülüyor ve sessizliği arayanların kaçış noktası oluyor.

Neden gitmeliyim? Zeytinlikle uğraşıldığı için, zeytin ağaçlarıyla çevrelenmiş olmasına şaşırmayacak ve zeytinlerin ya da zeytinyağının tadına bakma şansı da elde edeceksiniz. Dahası Mumcular Baraj Gölü’ne gidip, yürüyüş yaparak manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

53. Ortakent Yahşi

Ortakent Yahşi

Burası neresi? İki köyün birleşmesiyle oluşan bu bölge, Bodrum’a 15 km uzaklıkta yer alıyor. Bodrum’un en turistik noktalardan biri olan Ortakent Yahşi, birçok yerli ve yabancı turistin akın ettiği yerler arasında ilk sıralarda. Gezintiye çıktığınızda, sokaklardaki taş evlerin mimarisi ile büyülenecek, plajları ve koylarıyla kendinizden geçeceksiniz.

-Köyler

54. Kızılağaç – Yalıçiftlik

Kızılağaç - Yalıçiftlik

Burası neresi? Bodrum’a oldukça yakın bir mesafede yer alan Kızılağaç – Yalıçiftlik, çam ağaçlarıyla çevrili harika mı harika bir köy… Çeşit çeşit meyve yetiştiriliyor olması ve farklı ağaç türlerinin bir arada bulunması hoşunuza gidecek ve resmen sizi geçmişe götürecek! Ayrıca en güzeli de, Ege köylüleriyle edeceğiniz sohbetler olacak.

55. Sandima Köyü

sandima köyü

Burası neresi? Burası 600 yıllık geçmişe sahip, terk edilmiş taş evleriyle bilinen sessiz ve sakin bir Türkmen köyüdür. 50-60 yıl öncesine kadar yaşamın olduğu köydeki yaşayan insanlar, zamanla Yalıkavak sahiline doğru yer değiştirmiştir. Günümüzde köyde sanatçı bir karı koca yaşamaktadır. Kendileri ile ilgili başka bir maddede detaylı bilgileri sizinle paylaştık.

Neden gitmeliyim? Sandima Köyü hem ressam çiftin yaptığı sanat eserlerini görmek hem de terk edilmiş taş evler arasında ilgi çekici fotoğraflar çekmek için ziyaret edebileceğiniz Bodrum’un sıra dışı ziyaret noktaları arasında bulunmaktadır.

56. Mazıköy

Mazıköy

Burası neresi? El değmemiş, bakir kalmış güzelliklerden biri olan Mazıköy, sizi fazlasıyla etkileyecek. Sessiz ve sakin bir atmosferde kafanızı dinlemek, güneşin ve sahilin tadını çıkarmak… Yalnız kalmak istediğinizde uzaklaşmak için kaçtığınız, bazı zamanlarda arayıp da bulamadığınız bir yerdir burası!

Neden gitmeliyim? Birbirinden harika 8 koya ev sahipliği yapan Mazıköy, doğal güzelliğiyle kalbinize dokunacak ve oldukça huzurlu bir şekilde tatil yapmanızı sağlayacak. Ayrıca içerisindeki konaklama seçeneklerine ve lezzetli restoranlarına hayran kalacaksınız. Bodrum gezisinde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan Mazıköy, sakinlik ve sessizliğin adresi, huzurun ta kendisidir!

57. Karakaya Köyü

Karakaya Köyü

Burası neresi? Gümüşlük beldesinde yer alan Karakaya Köyü, 800 yıllık bir geçmişe sahip. Geçmiş yüzyılda korsan saldırılarından kaçmak için kayalıklara inşa edilen köy, 35 haneyi bünyesinde barındırıyor. Taşlardan yapılmış evlerle sanki terkedilmiş bir köy gibi görünse de, manzarası ve tarihiyle sizi etkisi altına alacak. Aynı zamanda köyde bulunan Teldolap adındaki bir mekanda, zaman zaman organizasyonlar yapılıyor ve en güzel manzaranın buradan seyredildiğini söylememizde fayda olduğunu düşünüyoruz. 🙂

58. Etrim Köyü

etrim köyü

Burası neresi? Mumcuların Pınarlıbelen beldesinde bulunan Etrim Köyü, civardaki antik kalıntılar nedeniyle arkeolojiye meraklı kişiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Köy halkı geçimini çoğunlukla halıcılıkla sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Etrim Köyü’ne yakınlardaki antik kalıntıları incelemek için gelebilirsiniz. Eğer bu düşünceyle geliyorsanız köyden çevreyi iyi bilen bir rehber bulmanız faydalı olacaktır. Dilerseniz köyde köy kahvaltısı da yapabilir ve halı tezgahlarını gezebilirsiniz.

*Gece Hayatı

Bodrum’da gece hayatı, güneş battıktan sonra yükselen müzik sesleriyle başlar… Birçok tatilcinin de Bodrum’u tercih etmesinin sebeplerinden biri de malum Bodrum geceleridir. Turistinden ünlüsüne kadar herkesin akın ettiği Bodrum; gece kulüpleri, barları, canlı müzik mekanları, restoranları, diskoları ile oldukça zengin ve çeşitli bir gece hayatına sahiptir. Özellikle Barlar Sokağı ile ünlü olan Bodrum’da, son ses müzikle sınırsız eğlenceye doyacaksınız ve verilen partilere, düzenlenen etlinlik ve konserlere katılmak için can atacaksınız. O zaman sizin için birkaç mekan belirlediğimiz, Bodrum Gece Hayatı yazımızı inceleyin ve sonra keşfetmeye gelin!

*Tarihi Yerler

Yaz deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Bodrum, sadece plajları, koyları ve doğa güzelliklerinden ibaret değil tabii ki. Belki sürekli duyduğunuz belki de hiç duymadığınız tarihi yerleriyle, sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olabilirsiniz. Özellikle Bodrum’un bir simgesi olan Bodrum Kalesi, kesinlikle görmeniz gereken ilk yerlerden biri. Myndos Kapısı, Halikarnas Mozolesi, Bodrum Antik Tiyatro ve görülmeye değer birçok tarihi yapısıyla; Bodrum’un Tarihi Yerleri

*Alışveriş

Bodrum’un ilçe ve köylerinde sürekli olarak kurulan pazarlardan, sebze ve meyve gibi temek ihtiyaçlar, hediyelik eşya ve tekstil ürünleri gibi daha birçok şeyi bulmanız mümkün. Bodrum’un sokaklarında yürüyüşe çıktığınız zaman, sevimli ve küçük butiklerle karşılacak harika ürünlere rastlayacaksınız. Özellikle deri, halı, mücevher, takı, bakır gibi ürünlerin yer aldığı hediyelik eşya dükkanlarının daha fazla olduğunu göreceksiniz. El yapımı kilim ve halılara hayran kalmamak elde değil! Ayrıca bu kadarla kalmıyor, dilerseniz AVM’lerde vakit geçirebilir ve doya doya alışveriş yapabilirsiniz. Daha kapsamlı bilgi almak için; Bodrum’un Alışveriş Noktaları

-Yapmadan Dönme

  • Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde, tarihi kalıntıları yakından öğren!
  • Birbirinden güzel, birbirinden farklı plajlarda yüz veya benzersiz koylarını keşfe çık!
  • Tatil beldelerinin her birini gez ve tatilin tadını çıkar!
  • Barlar Sokağı’ndaki eğlence mekanlarından birini seç ve sabahın ilk ışıklarına kadar dans et!
  • Fun Town Yahşi Park’ta, çocukların veya sevdiklerin ile sınırsız eğlenceye doy!
  • Bitez tatil beldesinde, dondurmanın tadına mutlaka bak!

*Şehir İçi Ulaşım

Bodrum’un şehir içi ulaşımında; taksileri veya minibüsleri kullanabilir ya da -özel aracanızla gelmediyseniz- bir araç kiralayabilirsiniz. Bodrum otogarından 15 dakikada bir kalkan minibüslerle, şehir içindeki birçok yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Bitez, Ortakent, Akyarlar, Gündoğan, Gümüşlük, Turgutreis, Göltürkbükü, Yalıkavak, Yalıçiflik, Gümbet ve Mumcular gibi birçok tatil beldesine, mahallesine ve köye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ücretleri ise, gittiğiniz yere göre 3-10₺ arasında değişmekte.

Bodrum’un en meşhur gezilecek yerleri hakkındaki yazımız editörlerimiz tarafından son olarak 20.03.2023 tarihinde güncellenmiştir. Siz de yorum kısmından bizlere görüş ve önerilerinizi paylaşarak yazımızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Bizi Takip Edin