Ege ile Akdeniz’in kesişim noktasında yer alan Marmaris, Muğla iline bağlı 13 ilçeden biri. Türkiye’nin güneybatı kesiminde yer alan ve 906 kilometrekare yüz ölçümüne sahip bu liman kentinde 95 bin 247 kişi yaşıyor.
Heredot, Marmaris’in M.Ö. 3 binli yıllarda kurulduğunu söyler. M.Ö. 7. yüzyılda Lidyalıların egemenliğine giren bu bölge, M.Ö. 6. yüzyıldan Büyük İskender tarafından işgal edildiği M.Ö. 334 yılına kadar Perslerin hâkimiyetinde kalıyor. Seleukoslar ve Bergama Krallığı egemenliğinin ardından 13. yüzyılda Menteşeoğulları tarafından alınana kadar Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu tarafından yönetiliyor. 1451’de Osmanlı’ya katılıyor. Marmaris, 1867 yılında Muğla iline bağlı ilçe oluyor. 1919 yılında İtalya tarafından işgal edilen bölge, 22 Temmuz 1922’de bağımsızlığına kavuşuyor.
Türkiye’deki en gözde turizm merkezlerinden biri olarak öne çıkan Marmaris’te hâliyle turizm sektörü diğer sektörlere fark atmış durumda. İlçenin iç kesimlerinde yoğunlaşan tarım alanları sayesinde, tarım turizmi olarak da bilinen agro-turizm gelişmiş. Burada zeytinyağı ve şarap yapabileceğiniz, kilim dokuyup ekmek pişirebileceğiniz doğa dostu tesisler bulabilirsiniz.
Türkiye’nin güney Ege Bölgesi’nde yer alan Marmaris; muhteşem koyları, gece hayatı, tarihi dokusu, su ve doğa sporları, turizm tesisleri, marinaları, kruvaziyer ve yat limanları ile yurt içinden ve yurt dışından çok fazla turist çekiyor. Yılın çoğu döneminde güneşli olan Marmaris’te Nisan’da başlayan deniz sezonu ekim ayına kadar devam ediyor.
Rodos seferinden döndükten sonra Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Marmaris Kalesi, yaklaşık 500 yıllık tarihiyle ilçe merkezinde görülmeye değer yerlerin başında yer alıyor. Marmaris müzelerine ve ilçe çevresindeki köylere de gidebilirsiniz. Koylarıyla ünlü ilçede en iyi koy hangisi turuna çıkmak isteyebilirsiniz. Bizce “en iyi” koyu bulmakta oldukça zorlanacaksınız, çünkü hepsi ayrı güzellikte: Selimiye, Turunç, Bozburun, İçmeler, Kumlubük, Çiftlik, Sedir Adası ve Bördübet. Kleopatra Adası ve Kleopatra Plajı, Dalyan ve Kızkumu Plajı da görülmeye değer plajlar arasında yer alıyor.
Marmaris’te ister günübirlik, ister 2-3 gece konaklama mavi yolculuğa çıkabilirsiniz. Tekne turları düzenleyen çok fazla tur firması bulunuyor. Eğer Marmaris’i bisikletinizle yeniden fethetmek isterseniz Marmaris-İçmeler, Nimara Mağarası, Söğüt, Amazon ve Yedi Adalar parkurları tam size göre! Güneşin batmasıyla hareketlenen Marmaris’te eğlence sabaha değin sürüyor. Canlı müzik dinleyeceğiniz barlar, karaoke yaparken bir yandan da dans edeceğiniz mekânlar, bol ışıklı ve yüksek sesli müziklerin çaldığı diskolar yani ne istiyorsanız onu bulabilirsiniz. Barlar Sokağı’ndaki ve Uzunyalı’daki mekânlara mutlaka uğrayın. Marmaris Sinema Festivali, Marmaris Denizcilik ve Bahar Festivali ve Uluslararası Marmaris Yat Festivali öne çıkan festivaller arasında yer alıyor.
Marmaris’e 88 kilometre mesafede bulunan Dalaman Havaalanı, en yakın havaalanı. Otobüs yolculuğu İstanbul’dan 13, İzmir’den 5, Ankara’dan 10 saat sürüyor. Datça veya Bodrum’dan arabalı feribotlar ile Marmaris’e gidebilirsiniz. Şehir içinde dolmuş, taksi veya taksi bot kullanabilirsiniz.
*Hap Niteliğinde Bilgiler Şehir hakkında; Ege Denizi ile Akdeniz’in kesiştiği noktada yer alan liman kenti Marmaris, Muğla’ya bağlı küçük bir kasabadır. Dünyanın her noktasından yılda 4 milyon ziyaretçiyi ağırlayan turistik yerin nüfusu 91 bin 871 kişidir. Marmaris gece hayatı ile popüler olup gece ve gündüz sizi eğlendirmekte epey iddialı. Kaç günde gezilir; 2-3 günde rahat rahat … Devamını oku…
Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan Marmaris, şüphesiz Türkiye’nin de en sevilen tatil beldelerinden biridir. Bununla beraber, yaz aylarında yerli ve yabancı pek çok turistin de uğrak yeridir. Bu nedenle yaz ayları bu kent oldukça kalabalık olmaktadır. Marmaris mutfağı, Türkiye’nin zengin mutfaklarından biri olmasının yanı sıra zengin bir turizm bölgesi olmasından dolayı restoran, kafe, bar … Devamını oku…
Muğla’nın Marmaris ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bozburun, küçük ve şirin bir tatil beldesidir. Marmaris merkeze kıyasla daha sakin, doğasının bozulmamış, tertemiz bir çevre ve masmavi bir denize sahip olması Bozburun’u kalabalık tatil beldelerinden ayırmaktadır. Doğallığı azalmış yüksek fiyatlı tatil beldelerinin dışında kalan Bozburun daha çok sakinlik ve köy hayatını yansıtan bir tatil isteyen turistler … Devamını oku…
Muğla ili, Marmaris ilçesine bağlı şirin bir yerleşim yeri olan Orhaniye, eşsiz doğasıyla, muhteşem plajları ve doğa harikası koylarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Marmaris’in 35 km güneybatısında yer alan Orhaniye, Hisarönü Körfezi’nin önemli yat demirleme bölgelerinden biridir. Bu nedenle özellikle tatil sezonunda nüfus yoğunluğu fazladır. Orhaniye’de tipik Akdeniz iklimi hâkimdir. Orhaniye, yılın her döneminde ziyaret … Devamını oku…
Akdeniz ve Ege’nin kavuştuğu muhteşem şehir Marmaris‘in şirin ilçesi Orhaniye‘de güne leziz bir kahvaltıyla başlamak için rehberlik edecek yazımız ile karşınızdayız! Her sene yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekmeyi başarıyor olup kendini de her alanda son derece geliştirebilmiştir. Vakit kaybetmeden sizi Orhaniye kahvaltı mekanları listesini okumaya davet ediyorum… Serpme Kahvaltı Mekanları 1- Bilgin Cafe … Devamını oku…
Muğla ili Marmaris ilçesine bağlı küçük şirin bir balıkçı kasabası olan Selimiye, Marmaris ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır. Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından Sığ Liman Koyu’nun Selimiye’de bulunması bölgenin yat turizmi açıcından gelişmesini sağlamıştır. Yeşilin ve mavinin en güzel şekilde kucaklaştığı Selimiye, huzurlu ve stresten uzak bir tatil isteyenlerin vazgeçilmez noktasıdır. Klasik tatillerin yerini, doğa … Devamını oku…
Farklı iklim ve coğrafi özelliklere sahip, dört tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, her bölgesinde sayısız doğal güzelliklerin hakin olduğu dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Hem yaz hem de kış aylarında tatilcilere birçok seçenek sunan Türkiye’yi tüm dünyada popüler kılan ise Ege ve Akdeniz kıyılarının eşsiz doğası ve denizidir. Birbirinden güzel plajları, masmavi denizi, bakir koyları, Maldivleri … Devamını oku…
Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı olan Orhaniye, sıcacık Akdeniz iklimi ile şirin mi şirin bir tatil cennetidir. Marmaris’in güneybatısında yer alan beldenin etrafı çam ormanlarıyla kaplıdır. Harikulade bir doğaya sahip ve denizinin günün her saatinde çarşaf gibi olması ile büyüleyici bir havası vardır. Marmaris’in turizm için en önemli beldelerinden biri olan Orhaniye yıl içerisinde binlerce yabancı … Devamını oku…
Muğla’nın Marmaris ilçesi güneybatısında kalan Bozburun, ülkemizin ise batısında yer alan yarımadaların en güneyinde bulunuyor. Bozburun, Muğla’da tatil yapabileceğiniz en sessiz ve sakin yerlerden biridir. Bağlı olduğu Marmaris ilçesine ise en uzak tatil beldelerinden biri olan Bozburun’un güneyinde Yunan adalarından biri olan Rodos Adası bulunurken batısında ise Simi Adası (Sömbeki) yer alır. Yaz mevsiminde konumu … Devamını oku…
Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Köyü, aşırı kalabalıktan hoşlanmayanların tercih ettiği bir inziva yeridir. Burası doğa ile denizin müthiş bir birlikteliğine ev sahipliği yapıyor. Göz alabildiğine yemyeşil bir doğayı, masmavi sıcacık bir deniz tamamlıyor. Yalnızca teknelerin gidebildiği ıssız koylar, binlerce kilometreden müdavimlerini her yaz kendine çeker. Selimiye’de kelimenin tam anlamıyla tertemiz bir deniz ve doğa … Devamını oku…
Marmaris ilçesine bağlı bir mahalle olan Selimiye, Bozburun Yarımadası’nda yer alıyor. Marmarise yaklaşık 45 dakikalık bir mesafede konumlanan Selimiye, mükemmel doğası, harika deniz manzarası, tertemiz havası, ağaçlarla çevrelenmiş yeşil atmosferi ve şirin butik otelleri ile olağanüstü bir destinasyondur. En az doğası kadar lezzetleri ile de popüler olan Selimiye, restoranları ve kafeleri ile her daim tatilcilerin … Devamını oku…
Vaktinizin nasıl geçtiğini anlayamayacağınız Bozburun, rahatlığın ön planda olduğu harikulade bir belde olarak karşımıza çıkıyor. Çok fazla bilinirliliğe sahip olmaması ile yalnızca müdavimleri tarafından gelinebilen bir yer oluşu buraya ayrı bir güzellik katıyor diyebiliriz. Böyle yerlere gelipte en iyisinden bir mekanda yemek yemekte ayrı bir keyif katıyor. Kaliteli okjiseni ile açılacak olan iştahınız için hazırlamış … Devamını oku…
Bozburun, kalabalık ve gürültüden sıkılmış olanların aradığı huzur ortamını karşılayabilecek eşsiz bir Marmaris kasabası… Bozburun’un tarihi yerleri ile bu eşsiz beldenin tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz… Bozburun tarihi hakkında; MÖ 4000’li yıllara dayanan geçmişi ile Bozburun, tarih boyunca çok fazla medeniyetin ayak bastığı bir coğrafyanın parçası olmuştur. Beldenin isminin Drahya’nın en önemli liman kentlerinden olan … Devamını oku…
Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Marmaris, Bodrum’dan sonra Muğla’nın en kalabalık ilçesidir. Batısında Datça Yarımadası, kuzeyinde Ula, doğusunda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleri, Güneyinde Akdeniz ile çevrilidir. Dalaman Havalimanı’na 1 saat, Rodos Adası’na 45 dakika, Fethiye’ye 1,5 saat Bodrum’a ise 2 saat uzaklıkta yer alır. Muğla’nın en popüler tatil beldelerinin tam ortasında yer alması … Devamını oku…
Türkiye’nin en güzel ve en popüler tatil merkezlerinden biri olan Marmaris’te nerede kahvaltı yapılır, diye merak edenler buraya! Zira merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz. Güne keyifli ve enerjik başlamamızı sağlayan kahvaltı sofraları, Marmaris’in de olmazsa olmazlarından. Birbirinden farklı niteliklere sahip bir dizi kahvaltı mekanının hizmet verdiği Marmaris’te; yöresel köy kahvaltısı alanında hizmet veren … Devamını oku…
Marmaris Mutfak Kültürü Her köşesi adeta bir cenneti andıran ülkemizin güzide tatil beldesi Marmaris, masmavi denizi, yemyeşil ormanları, köklü tarihi ve kültürel değerleri ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra turistlerin ilgisini çeken bir diğer özellik de bölgenin zengin mutfağıdır. Hem Ege hem de Akdeniz mutfağının izlerini taşına Marmaris mutfağı, … Devamını oku…
İlaç Niteliğinde Bilgiler Selimiye hakkında: Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı bir köy/mahalle olan Selimiye, özellikle son yıllarda Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri haline gelmiştir. Sessiz, sakin, küçük bir yer olan bu şirin tatil beldesi, daha sakin ve dingin bir yaz tatili düşleyenler için fazlasıyla idealdir. Bir kıyı beldesi olan Selimiye, Marmaris ilçe merkezine 35 – … Devamını oku…
Marmaris, tarihi eserler bakımından oldukça zengin bir bölgemiz. Gerek jeopolitik konumu gerekse Ege bölgesinin amiral gemilerinden biri olan coğrafyası ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış dolayısıyla da bölgede birçok tarihi yapı oluşmuştur. İşte sizler için derlediğimiz Marmaris tarihi yerler listemiz; Marmaris tarihi hakkında; Marmaris’in ne zaman kurulduğu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Bölgenin bilinen ilk … Devamını oku…
İlaç Niteliğinde Bilgiler Hakkında: Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri olan Marmaris, Türkiye’de yaz turizmine yön veren tatil cennetlerinden biridir. Ege Denizi ile Akdeniz’in birleştiği noktada yer alan Marmaris, konum itibariyle tarihe yön vermiş köklü bir yerleşimdir. Dolayısıyla hem tarihi zenginlik hem doğal güzellik hem de yaz turizmi açısından azımsanamayacak bir potansiyele sahiptir. Öyle ki tüm … Devamını oku…
Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Köyü, Hisarönü Körfezi’nde yer alan tarihi bir beldedir. Selimiye tarihi yerler listemizde de bu güzel beldenin önemli noktalarını listeledik… Antik çağda” Hydas ”ismi ile anılan Selimiye’nin tarihi yerleri de bu doğrultuda çeşitlilik gösterir. Arkaik dönemden kalma kalıntıların yer aldığı beldenin, tarihi açıdan önemli olaylara ev sahipliği yaptığı düşünülmektedir. Diğer yandan … Devamını oku…