Türkiye’de Yaz Tatili Yapılacak En İyi 30 Tatil Yeri!

Muhteşem bir coğrafyada bulunan Türkiye’de yaz tatili yapılacak en güzel yerler konusunda hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki tatilciler için pek çok seçenek sunuyor.

Siz de “Yaz tatilinde Türkiye’de en iyi tatil nerede tatil yapılır?” sorusunun yanıtını arıyorsanız hazırladığımız bu listeye mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

1. Fethiye

Fethiye

Yazın Türkiye’de denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olan Fethiye deniz, kum ve güneş üçlüsünden vazgeçemeyenlerin mutlaka uğraması gereken bir güzellik. Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz gibi birbirinden güzel noktaları ile burada unutulmaz bir yaz tatili geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

2. Bodrum

Bodrum

Birbirinden harika plajlara sahip olan Bodrum’da yaz ayları bir başka renkli geçiyor. Çok gözde bir tatil beldesi olan Bodrum ünlülerin en çok tercih ettiği tatil beldeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ünlülerle iç içe tatil yapmak isterseniz Bodrum sizi bekler.

3. Marmaris

Marmaris

Yabancı turistler tarafından oldukça fazla tercih edilen yaz tatili beldelerinin başında Marmaris geliyor. Özellikle yaz mevsiminin pek sıcak geçmediği Rusya’dan birçok ziyaretçi tatillerini geçirmek için bu bölgeyi tercih ediyor.

4. Bozburun

Bozburun

Adeta cennetten bir köşe olan Bozburun muhteşem denizi ile özellikle dalış meraklıları için en yaz tatili mekanları arasında bulunuyor. Hem kafa dinlemek hem de denizin ve tatilin tadını çıkarmak isterseniz Marmaris’in eşsiz beldesi Bozburun çok iyi bir seçim olabilir.

5. Selimiye

Selimiye

Marmaris’in en huzur veren beldelerinden olan Selimiye huzur arayanlar için birebir. Aşıklar Adası, Akkum, Turgut Şelalesi gibi yerleri ile burada yoğun iş döneminin yorgunluğunu kolay bir şekilde üzerinizden atabilirsiniz.

6. Datça

Datça

Muğla’nın Datça bölgesi özellikle antik dünyanın gizemleri arasında bir tatil geçirmek isteyenlerin yaz aylarında gitmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bölge özellikle son yıllarda birçok turist tarafından tercih ediliyor.

7. Dalyan

Dalyan

İztuzu Plajı’nda denizin keyfini çıkarmak, Kaunos Antik Kenti ile şehrin etkileyici tarihine tanıklık etmek isterseniz Dalyan’ı tercih edebilirsiniz. Güneşin yansımalarıyla daha bir etkileyici görünen kumsalları ve doğanın muhteşem havası ile Dalyan kesinlikle görülmeye değer. Dalyan’daki birbirinden lezzetli deniz ürünleri ise midenize bayram ettirecek.

8. Kaş

Kaş

Antalya’nın en güzel tatil beldelerinden olan Kaş Türkiye’de yaz tatiline çıkılabilecek en güzel yerler arasında bulunuyor. Kaş’ta bulunan Kaputaş Plajı ise hemen herkesin bu bölgedeki en favori mekanlarının başında geliyor.

9. Çeşme

Çeşme

İzmir zaten başlı başına muhteşem bir şehir. Çeşme ise Türkiye’de deniz tatili için gidilebilecek en güzel noktalardan biri. Belde oldukça popüler bir destinasyon olduğu için biraz kalabalık oluyor. Bu nedenle burayı tatil için planlayanların kalabalığı seviyor olması tatilin çok daha eğlenceli geçmesini sağlayacaktır.

10. Çıralı

Çıralı

Ülkemizin henüz bakir kalmayı başarabilmiş noktalarından olan Çıralı sakinliği ve doğası ile Türkiye’de kamp yapılacak en iyi yerler arasında bulunuyor. Eğer doğayı ve kamp yapmayı seviyorsanız Çıralı’nın size istediğiniz her şeyi vereceğinden emin olabilirsiniz.

11. Kuşadası

Kuşadası

Aydın’da bulunan ve İzmir’e yakınlığı nedeniyle de ulaşım konusunda oldukça avantajlı bir konumda bulunan Kuşadası, antik kentlere olan mesafesi, Kadınlar Plajı gibi çok keyifli sahilleri ile uzun yıllardır tatilciler tarafından tercih ediliyor.

12. Didim

Didim

Ege’nin en güzel tatil beldelerinden biri de kuşkusuz Didim. Yaz aylarında çok daha canlı bir hale bürünen Didim gece hayatı ile akşamları çok keyifli zamanlar geçirirken gündüz saatlerinde Didim gezilecek yerler listesindeki yerleri gezerek zamanınızı en güzel şekilde değerlendirebilir ya da deniz keyfi yapabilirsiniz.

13. Gökçeada

Gökçeada

Muhteşem Rum evlerine ev sahipliği yapan Gökçeada güney sahillerindeki en güzel adaların başında geliyor. Ada gelenleri bakirliği ve huzur verici ortamı ile kendisine hayran bırakmakta hayli başarılı.

14. Ayvalık

Ayvalık

Balıkesir’in bu sevimli tatil beldesi özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ayvalık Adası Tabiat Parkı, Saatli Camii beldedeki görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Eğer siz de ailenizde kafanız rahat bir tatil hayal ediyorsanız Ayvalık tam size göre olabilir.

15. Bozcaada

Bozcaada

Çanakkale deyince ilk akla gelen yerlerden olan Bozcaada Türkiye’deki yaz tatili beldeleri de arasında da oldukça beğenilen seçenekler arasında bulunuyor. Tabi ki buraya gelenler için Bozcaada’nın eski sakinliğinden ve bakirliğinden uzak olduğunu belirtmemizde fayda olacaktır.

16. Alanya

Alanya

Yaz mevsiminde denize girilebilecek en güzel yerlerden olan Alanya’ya gelerek pişman olmayacağınız bir tatil geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz. Muhteşem Alanya plajlarında denize girerek serinleyebilir, Alanya Kalesi’nden manzaranın Alanya’nın tadını çıkarabilirsiniz.

17. Şile

Şile

Özellikle İstanbul’dan fazla ayrılamayanlar için Şile muhteşem bir yaz tatili fırsatı sunuyor. Biz de İstanbul’dan uzaklaşamayanlar için tatil alternatifi arayanlara Şile’ye doğru yola çıkmalarını ve buranın tadını çıkarmalarını öneriyoruz.

18. Ağva

Ağva

İstanbul-Şile yolunu takip ettikten sonra ulaşabileceğiniz bu tatil beldesi kış aylarında sakin bir tatil arayanlar için, yaz aylarında ise hareketli bir bölgede deniz keyfi yapmak isteyenler için tercih edilebilecek yerler arasında bulunuyor. Siz de İstanbul’un gizli kalmış güzellikleri arasında bulunan Ağva’ya gitmek için çantanızı hazırlayın ve yola koyulun. Yalnız Ağva’nın uzun soluklu tatillerden ziyade birkaç günlük tatiller için daha iyi bir seçim olduğunu söylemeliyiz.

19. Atakum

Atakum

Karadeniz’in en güzel ilçelerinden biri olan Atakum, Karadeniz’de yaz tatili için en ideal yerler arasında bulunuyor. Bölge son dönemlerde daha fazla popüler olmaya başlayan Atakum artık çok daha fazla turist tarafından ziyaret ediliyor.

20. Foça

Foça

Fokların vatanı Foça İzmir’in her mevsim ziyaretçisi eksik olmayan yerlerinden biri. Buraya gelenler muhteşem Ege mutfağının tadını çıkararak, dalış yaparak, yat turlarına katılarak keyif dolu zamanlar geçirebilir. Foça’nın sokakları ise adeta bir sanat sergisi edasıyla ziyaretçilerine zamanın nasıl geçtiğini anlamayacakları bir gezinti yapma fırsatı sunuyor.

21. Kemer

Kemer

Antalya’nın ilgi gören bir diğer destinasyonu ise Kemer. İlçede bulunan plajlar, antik kentler ve daha birçok doğal güzellikler burayı Türkiye’nin vazgeçilmez tatil beldelerinden biri yapmaya yetiyor. Beldeye geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiğini merak ediyorsanız Kemer gezilecek yerler yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

22. Kalkan

Kalkan

Kaputaş Plajı, Patara Plajı gibi gibi dünyaca ünlü plajlara sahip olan Kaş’ın en güzel noktalarından Kalkan özellikle deniz, kum ve güneşten vazgeçemeyenler için mutlaka tercih edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Türkiye’nin en güzel tatil yerleri arasında bulunan belde dalış sporuyla ilgilenenler için de pek çok ideal dalış noktasına ev sahipliği yapıyor.

23. Altınoluk

Altınoluk

Serin sularıyla yaz aylarında içinizi buz gibi yapacak Altınoluk, zeytinleri ve görülmesi gereken tarihi noktaları ile “yaz tatilinde nereye gitmeli?” diye merak edenler için en güzel cevaplardan biri.

24. Cunda

Cunda Adası

Ayvalık’a geldiyseniz mutlaka Cunda’ya uğrayarak tarihi evlerin arasında gezmeli, Aşıklar Tepesi’nden manzaranın tadını çıkarmalısınız. Huzur kokan bir yer olan Cunda Adası kısa süreli yaz tatilleri için oldukça keyif veren bir destinasyon.

25. Assos

Assos

Çanakkale’nin adeta saklı cenneti Assos, sakin bir ortamda denize girmek isteyenler için çok iyi bir seçim. Eğer hem antik dünyada gezintiye çıkmak hem de deniz sefası yapmak isterseniz Assos’a gitmenizi öneriyoruz.

26. Akyaka

Akyaka

Akyaka, Muğla’nın Ula şehrine bağlı küçük bir belde aslında. Yazın sıcak havalardan bunaldığınızda kaçabileceğiniz, ülkemizde deniz ve doğanın buluştuğu benzersiz yerlerden biri diyebiliriz. Bu şirin kasaba, genellikle sakin bir tatil tercih edenlerin uğrak noktası haline gelmiş. Ancak ünü ve güzelliği dilden dile dolaşmaya devam ediyor.

Muğla ve Marmaris’e yakınlığı ile de gezginlerin rotasına giren şehirde gezilecek büyüleyici yerler, görülecek tarihi mekanlar ve nefis lezzetlerle karşılaşacaksınız. Huzurun tatlı esintisi ve balıkçıların dingin sesleriyle keyifli bir tatil için bu kasaba mutlaka bir şansı hak ediyor.

27. Dikili

Dikili

İzmir’in gizli cennetlerinden biri olan Dikili, farklı tarihi ve dinlendirici doğasıyla dikkat çekiyor. Yaz aylarında artan bir nüfusa sahip şehirde, turizm de bu aylarda oldukça canlanıyor. Son yıllarda şehre olan ilginin artması ile günden güne gelişen Dikili, sakinliğini ve doğallığını henüz kaybetmemiş şehirlerden biri.

Şehir, İzmir’in kuzeyinin tatil simgesi olmayı yıllardır korumayı başarmış. Daha sakin ve doğayla iç içe bir tatil peşindeyseniz ve bunu Ege’nin berrak sularında arıyorsanız; Dikili’yi seyahat listenizin en üstüne ekleyin.

28. Urla

Urla

Büyük şehirlerin karmaşası ve gürültüsünden sıkılanların bavullarını toplayıp kaçtığı tatlı Ege kasabası Urla, son yılların göz tatil mekanlarından biri haline geldi. Tüm yorgunluğu ve stresinizi serin sularında bırakacağınız kumsalları ile göz alıcı bir doğaya sahip olan kasabada, nefis balık lokantalarında tıka basa karnınızı da doyurabilirsiniz.

İzmir merkezinden yola çıkıp sahil şeridinden ilerleyen harika bir yolu takip ederek ulaşacağınız Urla’da, unutulmaz bir tatil geçirmek için acele etmeye bakın.

29. Faralya

Faralya

Ulaşmak için zorlu yolardan geçmeniz gerekse de sonunda sizi bekleyen kusursuz deniz manzarasıyla büyüleyecek Faralya, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı ufacık bir köy. Asıl adı Uzunyurt olan köy Faralya adını Yunanca sahil anlamına gelen “paralia” kelimesinden almış.

Ünlü Likya Yolu üzerinde yer alan köy, doğal güzelliği yanında tarihi değerleriyle de göz dolduruyor. Sakin ve huzurlu bir tatil için Faralya’nın sonsuz deniz manzaralı butik otellerini araştırabilirsiniz.

30. Salda Gölü/Burdur

Salda Gölü

Son yıllarda ülkemizdeki popülaritesi git gide artan Salda Gölü, her yıl yaz aylarında binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Burdur ili sınırları içerisinde bulunan göl, konumu nedeniyle Denizli ve Antalya gibi komşu illerden de çok sayıda konuk ağırlıyor.

Türkiye’nin Maldivler’i olarak nam salmış gölün muhteşem güzelliği ve sakin suyu, gören herkesi büyülüyor. Ulaşım için şu an için özel araç dışında farklı bir alternatif bulunmaması, gölün gizemini ve doğallığını daha da perçinlemiş.

Kamp yapmaktan keyif alanların çevresinde buluştuğu Salda Gölü, hem doğayla yakınlaşmak hem de yeni insanlarla tanışmak için harika bir yol sunuyor.

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir,  yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

“Türkiye’de Yaz Tatili Yapılacak En İyi 30 Tatil Yeri!” üzerine 4 yorum

  1. Maşallah herşeyi yazmışsınız , arkadaşıma türkiyenin en güzel tatil yeri neresidir sordum direk whatsupp’dan burayı gönderdi bana elinize sağlık.

    Yanıtla
  2. Selimiye gerçekten saklı bir cennet , giderseniz mutlaka sardunya resturant’da balık yemenizi öneririm erken rezervasyon yapmak gerekir. romantik bir akşam’da yaşayabilirsiniz burada.

    Yanıtla
  3. Harika bir liste olmuş. Yurtdışından gelen müşterilerimize bu listenin linkini gönderiyoruz. Elinize sağlık teşekkür ederiz.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin