Dalaman Gezilecek Yerler Listesi | En Harika 24 Yer!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Dalaman hakkında: Muğla’ya bağlı on üç ilçeden biri olan Dalaman, Muğla şehir merkezinin 80 kilometre güneyinde; Fethiye, Ortaca ve Köyceğiz ilçeleriyle Denizli’nin arasında yer almaktadır. Muğla’daki iki uluslararası havaalanından biri olan Dalaman Havalimanı, bu ilçede bulunmaktadır. Özellikle yaz sezonunu oldukça işlek ve yoğun geçiren Dalaman, Akdeniz ve Ege denizinin birleştiği konumuyla ve diğer tatil beldelerine yakın olmasıyla iyi bir avantaja sahiptir. Dalaman Çayı ve Akkaya Vadisi gibi doğal güzellikleriyle meşhur olan ilçe, Türkiye’de yaz turizminin kalbinin attığı noktalardan biridir.

Kaç günde gezilir: Dalaman gezinizi bir – iki günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Dalaman seyahatinizi ne zaman ve nasıl yapmanız gerektiğini öğrenmek için: Dalaman’a Ne Zaman Gidilir? | Nasıl Gidilir?

Havaalanı/Merkez Ulaşım: Dalaman bilindiği üzere Muğla’nın uluslararası havalimanlarından biri olan Dalaman Havalimanı’na ev sahipliği yapıyor. Dalaman Havalimanı’yla ve sahip olduğu ulaşım olanaklarıyla ilgili detaylı bilgi almak için: Dalaman Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi!

Ne Yenir: Bu konuyla ilgili en doğru ve en gerekli bilgiye ”Dalaman Yöresel Lezzetleri | Ne, Nerede Yenir?” başlıklı yazımızda ulaşabilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 35 – 40 TL
  • Kişi başı ortalama kahve fiyatı: 15 TL

*Dalaman Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yerler

1. Dalaman Tren Garı

Dalaman Tren Garı

Burası Neresi? Dalaman gezilecek yerler listesinde ilk durağımız, Dalaman Tren Garı… Dünyada eşi benzeri olmayan tren garı ilginç bir hikayeye sahip. Dünyada eşi benzeri yok diyoruz, çünkü bu tren garından şimdiye kadar tek bir tren bile geçmemiş. Sebebine gelince:

Bir Hikaye! Bir zamanlar Osmanlı Devleti’nin Mısır gibi birçok ülkeye hükmettiği dönemlerde, Abbas Hilmi Paşa, Mısır valisi olarak görevlendirilmişti. 1893’lü yıllarda görevini sürdürmeye devam eden Abbas Hilmi Paşa, sahip olduğu yatıyla sık sık deniz aşırı seyahatlere çıkarmış. Bu seyahatlerden birinde Paşa’nın yolu Dalaman’daki Sarsala Koyu’na düşmüş. Koya teknesini yanaştıran Paşa, o dönemler bom boş, el değmemiş yemyeşil bir arazi olan Dalaman’ı çok beğenmiş. Avcılığa da meraklı olan Paşa, hayvanların Dalaman ovasında rahatça dolaştığını görünce, buraya daha sık gelmeye karar vermiş.

Sarsala Koyu’na bir iskele ve depo yaptıran Paşa, koydan Dalaman’a kadar ulaşan bir yol da yaptırmış. Sonrasında Dalaman’daki tüm bataklıkları kurutarak, yol kenarlarına Mısır’dan özel getirttiği okaliptüs ağaçlar diktirmiş. Böylelikle tüm mülkiyeti üzerine alan Abbas Hilmi Paşa, 1905 yılında, Sudan ve Mısır’dan birçok işçiyi çalıştırmak üzere Dalaman’a getirmiş. Kendisine Dalaman’da bir çiftlik inşa ettiren Paşa’nın bir diğer niyeti de güzel bir Av Köşkü inşa ettirmekmiş. Paşa, o sıralarda valisi olduğu Mısır’ın İskenderiye kentine de bir tren garı inşa ettirmeyi düşünüyormuş.

İnşaat projelerini hazırlaması için Fransızlar görevlendirilmiş. İşlerini bitiren Fransız’lar, iki farklı projeyi ve malzemeleri yanlış gemilere yükleyerek; Tren Garı projesini Dalaman’a, Av Köşkü projesini ise İskenderiye’ye göndermiş. İşçiler bu durumu fark etmeyip bir an evvel işe koyulmuşlar. Projenin bitimine yakın bir terslik olduğunu anlamışlar lakin iş işten geçmiş. Öyle ki binanın önüne bilet gişesi bile kurmuşlar. Lakin o günden beri gardan tek bir tren bile geçmemiş, zira Dalaman’da demiryolu bulunmuyor!

Neden Gitmeliyim?

Abbas Hilmi Paşa, binayı görünce ne tepki verdi bilinmez; fakat tren garını yıktırmaya kıyamamış. Günümüzde sapasağlam bir şekilde varlığını sürdüren Dalaman Tren Garı, tuhaf hikayesiyle birlikte, ilçenin simgelerinden biri haline gelmiş. Bu arada Mısır’da da şuan tren garının bulunması gereken yerde muhteşem bir av köşkü yer alıyor. Söz konusu Av Köşkü, İskenderiye’nin turistik yerleri arasında oldukça popüler.

Dalaman Tren Garı’na, 1928 yılında devlet tarafından el konularak, Jandarma Karakolu’na dönüştürülmüştür. 1958 tarihine kadar karakol olarak kullanılan gar, sonrasında Devlet Üretme Çiftliği’ne devredilmiştir. Günümüze dek bir dizi bakım ve restorasyon çalışmasından geçen Dalaman Tren Garı, şuan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) olarak hizmet vermektedir.

  • Adres: Merkez, 48770 Dalaman/Muğla
  • Tel: (0252) 692 37 20
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.30 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Antik Demirciler Çarşısı

antik demirciler çarşısı

Burası Neresi? Demirciler Çarşısı, 13. yüzyılda Rumlar tarafından yapılmıştır. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş demircilik işinin örneklerine burada rastlayabilirsiniz. Sevdiklerinize demir işçiliği olan hediyelik eşyalardan satın alıp, demir ustalarının hikayelerine ortak olabilirsiniz. Dalaman Gürköy yolunu takip ederek 30 dakikalık yürüme sonrası çarşıya ulaşabilirsiniz. Dalaman’ın simgesel ve tarihi yerlerinden biri olan Antik Demirciler Çarşısı, özellikle tarih severlerin ilgisini çekecektir. Çarşıda sergilenen el emeği, göz nuru ürünler gerçekten görülmeye değer!

3. Hippokome Antik Kenti

Hippokome Antik Kenti

Burası Neresi? Hippokome, eski Karya dilinde ”At şehri” anlamına gelmektedir. Bir tepe üzerinde kurulu şehirde üç kaya mezarı bulunmaktadır. Antik kent, Roma ve Bizans döneminden izler taşımaktadır. Dalaman geziniz sırasında uğramanızı, yüz binlerce yıllık tarihi kalıntıları görmenizi tavsiye ederiz. Hippokome Antik Kenti, Dalaman ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktadır.

Neden Gitmeliyim? İt Asarı mevkiinde bir tepeye kurulduğu tespit edilmiş olan Hippokome Antik Kenti’nin güneybatı bölümlerindeki kayalıklarda, Fethiye bulunan Telmessos Antik Kenti’ndekilere benzeyen kaya mezarları yer alıyor. Kentin güneydoğusundaki kayalıklarda ise 6 adet kaya mezarı göze çarpıyor. Kepezbaşı denilen bölgede ise Roma ve Bizans dönemine ait olduğu düşünülen bina kalıntıları mevcuttur. Tarihi ve arkeolojik açıdan oldukça zengin bir yerleşim olan Hippokome Antik Kenti, Dalaman gezilecek yerler listesine kesinlikle eklenmeli.

4. Lissai

Lissai

Burası Neresi? Tarihi Karya (Karia) medeniyetinin sahip olduğu antik kentlerden biri olan Lissai, Kocagöl üzerinde bulunan küçük bir adacıktır. Diğer antik kentler kadar çok bilinmeyen Lissai Antik Kenti’nden geriye maalesef pek bir şey kalmamıştır. 2017 yılında Muğla’nın Dalaman ilçesinde kurulan Karia Derneği, bu antik kentleri kapsayan tarihi bir yürüyüş rotası geliştirmiştir. Karia Yolu olarak adlandırılan bu tarihi rotanın duraklarından biri Lissai’dir.

Karia Derneği, başlangıçta, Kalynda, Krya, Arymaxa, Ula geyik kanyonu ve Lydai antik kentlerini tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla yola çıkmıştır. Kapıdağ Yarımadası’ndaki tarihi rotaların tek tek gezildiği bu yol üzerinde, doğa yürüyüşü, trekking ve bisiklet turları gerçekleştirilmektedir. Lissai Antik Kenti’ne ulaşmak için Dalaman ilçe merkezinden Sarsala Koyu’na giden yolu takip etmeniz yeterlidir!

  • Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla
  • Tel: 0542 665 46 00
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 18.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

5. Tlos Antik Kenti

tlos antik kenti

Burası Neresi? Likya uygarlığının en eski yerleşim alanı içerisinde yer almaktadır. Tlos, dini, ekonomik ve kültürel açıdan dönemin çok önemli bir konumundadır. Ayrıca antik kent, Kanatlı At Pegasus’un sahibi Bellaforonte’nin yaşadığı yer olarak bilinmektedir. Dalaman gezinizde tarihe tanıklık etmek için Tlos Antik Kente uğramanızı tavsiye ederiz.

  • Adres: Yakaköy, Saklıkent Yolu, 48850 Muğla
  • Tel: (0252) 614 11 50
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

6. Sarıgerme Plajı

Sarıgerme Plajı

Burası Neresi? Sarıgerme Plajı, aslında Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bir plajdır. Lakin Dalaman ilçe merkezine çok daha yakın olması sebebiyle Dalaman Sarıgerme Plajı olarak bilinir. Dolayısıyla Dalaman’ın en ünlü plajlarından biri Sarıgerme Plajı’dır. 7 kilometre uzunluğunda kıyı şeridine sahip olan plaj, incecik kumlu, tertemiz kumsalıyla ve sığ denizi ile özellikle yabancı turistlerin gözdesidir. Plajın neden Sarıgerme adını aldığı konusuna ilişkin halk arasında bir hikaye anlatılmaktadır.

Dalaman Çayı bilindiği üzere deli akan, taşkın bir suya sahiptir. Çay ile taşınan tomrukların denize ulaşmasını önlemek için aradaki bağlantı set çekilerek kapatılırmış. Bu işleme oralarda germe adı verilmektedir. Dalaman Çayı’nın kollarından biri olan ve germe işleminin yapıldığı noktaya yakın olan Sarısu deresi ile germe kelimesini birleştirerek ortaya Sarıgerme kelimesi çıkmış ve bu isim yılardır kullanılmış.

Dalaman ilçe merkezinin 12 kilometre; Dalaman Havalimanı’nın ise 18 kilometre güneybatısında yer alan Sarıgerme Plajı, her şeyden evvel oldukça kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahiptir. Plaja, tüm sezon boyunca, Ortaca ilçesinin merkezinden hareket eden minibüs seferleri düzenlenmektedir. Minibüs ücretleri ise 4 TL civarında olup; değişebilmektedir. Mavi bayraklı bir plaj olan Sarıgerme’de şezlong, şemsiye, duş kabini, WC ve soyunma kabini gibi her türlü imkan mevcuttur.

Ayrıca plajın hemen arka tarafında aracınızı park edebileceğiniz bir otopark hizmet vermektedir. Sarıgerme Plajı, oldukça temiz bir kumsala ve masmavi, berrak sulara sahiptir. Denizin sığ olması hem yüzme bilmeyenler hem de çocuklar için plajı daha da ideal bir rota haline getirmektedir. Dolayısıyla çocuklu aileler hiç tereddüt etmeden Sarıgerme’yi tercih edebilir. Plajdaki kum zambakları ise ayrıca dikkat çeken detaylardan biridir.

Özel olarak korunan kum zambaklarına, zarar verecek herhangi bir harekette bulunmak kesinlikle yasaktır. Sarıgerme Plajı’na girişler ücretlidir. Araçla 20 TL; araçsız giriş ise kişi başı 5 TL olarak ücretlendiriliyor. Giriş yaptıktan sonra şezlong ve şemsiyelerden yararlanmak için 20 – 25 TL kiralama ücreti vermek gerekiyor. Bunun dışında duş kabinlerinden ve tuvalet gibi imkanlardan ücretsiz olarak yararlanılabiliyor. Ayrıca plaj içerisinde yeme – içme ihtiyacınızı giderebileceğiniz bir kafe bulunuyor.

  • Adres: Sarıgerme Public Beach, Sarıgerme, 48600 Ortaca/Muğla
  • Tel: 0542 665 46 00
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 19.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Araçla giriş 20 TL / Araçsız 5 TL / Şezlong + Şemsiye: 20-25 TL
  • Yol tarifi al >

7. Sarçed Plajı

Sarçed Plajı

Burası Neresi? Sarçed isimli bir dernek tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle kurulan Sarçed Plajı, Sarıgerme sahili üzerinde bulunuyor. Özel bir plaj olarak hizmet veren mavi bayraklı Sarçed, her türlü imkana sahip. Başta şezlong ve şemsiye olmak üzere; duşa kabini, soyunma kabini ve WC gibi imkanlarıyla hizmet veren Sarçed Plajı’nda ayrıca bir iskele bulunuyor. Sarçed, özel bir işletme olduğu için plaja girişler ücretli.

Neden Gitmeliyim? Berrak denizi ve yumuşacık kumsalıyla Dalaman gezilecek yerler listesine kesinlikle eklenmesi gereken Sarçed Plajı, temizlik ve hijyen konusunda da misafirlerinden tam puan alıyor. Sarçed Plajı, 200 metre uzunluğu; 100 metre genişliği ile engelli kişiler için de Wc gibi özel olanaklara sahip. Dalaman Havalimanı ile arasında 17 kilometrelik bir mesafe bulunan Sarçed Plajı, Dalaman ilçe merkezinin 13 kilometre güneybatısında yer alıyor. velhasıl Dalaman’dan yalnızca 15 dakikada Sarçed Plajı’na ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Sarıgerme, 48600 Ortaca/Muğla
  • Tel: 0549 286 82 65 – 0 252 286 82 64
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

– Kaplıca/Şifalı Sular

8. Kükürt Havuzları (Kapukargın Kükürt Kaplıcası)

Dalaman Kükürt Havuzları

Burası Neresi? Dalaman’da Şifalı Kükürt Gölü olarak bilinen Kükürt Havuzları, Kapukargın Mahallesi içerisinde yer alıyor. Kükürt Havuzları, 42 dönümlük bir arazi üzerine konumlanmış olup; söz konusu arazi, havuzla birlikte, Dalaman Belediyesi tarafından Piknik Alanı ve Mesire yeri olarak hazırlanıp, turizme kazandırılmaya çalışıyor. Alan içerisinde plaj voleybol sahası, aile çay bahçesi, restoran, duş kabinleri, tuvaletler ve otopark gibi hizmetlerin verilmesi planlanıyor.

Neden Gitmeliyim? İçinde 17 farklı mineral barındıran Kükürt Havuzu’nun Sedef hastalığı, kas ve diz ağrıları gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Kükürt Havuzu, selenyum ve kalsiyum açısından fazlasıyla zengin olduğu için özellikle cilt hastalıklarına doğrudan şifa oluyor. Havuz çevresinde kamp ve karavan için özel alanlar bulunuyor. Dolayısıyla gelmişken çadırınızı kurup, bu harika doğanın içinde kamp yapabilirsiniz. Velhasılı kelam Dalaman’da gezilecek yerler listenize bu doğal havuzu mutlaka ekleyin!

*Doğal Güzellikler

– Göller

9. Kocagöl

Kocagöl

Burası Neresi? Dalaman’ın eşsiz güzelliklerinden biri olan Kocagöl, ilçenin 11 kilometre güneyinde, Kapukargın Mahallesi içerisinde yer almaktadır. Kocagöl, halk arasında Alagöl, kükürtlü acı su niteliği taşıyan bir lagün oluşumudur. Lagünler, önceden tamamen denizle birleşik olup; sonrasında denizle arasının dolmasıyla birlikte göl halini alan oluşumlardır. Karagöl de bu nitelikte bir göldür.

Neden Gitmeliyim? Etrafı yemyeşil ormanlarla kaplı olan göl, gerçekten eşi benzeri olmayan bir güzelliğe sahip olup; ülkemizdeki en güzel göller arasında gösterilir. Kocagöl, genellikle kamp, doğa yürüyüşü, trekking, dağ bisikleti ve piknik gibi etkinlik için tercih edilir. Doğaseverlerin Dalaman’daki gözde adreslerinden biri olan Kocagöl, Türkiye’de kamp yapılacak en güzel alanlardan biridir.

– Koylar

10. Kille Koyu

Kille Koyu

Burası Neresi? Çam ağacı kokusu sevenlerdenseniz eğer bu koyda mis gibi çam ağacı kokuları eşliğinde denizin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda denizi çakıllı ve sörf yapmak isteyenler için de tercih sebebi olabilir. Çam ağaçlarının gölgesinde piknik yapıp, sahilinde güneşle dans edebileceğiniz harika bir koy. Oldukça geniş bir alana sahip olan koyda, denize girebilecek pek çok nokta mevcut. Ayrıca deniz tertemiz.

Bunun yanı sıra gitmeden evvel yiyecek, içecek, havlu gibi her türlü ihtiyacınızı ilçeden veya en yakın marketten temin etmeniz gerekiyor. Dalaman’daki koyların birçoğuna araçla ulaşmak pek mümkün olmasa da Kille Koyu’na özel araçla ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Adres:  Şerefler Mahallesi, 48770 Dalaman/Muğla
  • Tel: 0542 665 46 00
  • Yol tarifi al >

11. Sarsala Koyu

sarsala koyu

Burası Neresi? Dalaman’a bağlı Kapukargın sınırları içerisinde yer alan Sarsala Koyu, ilçe merkezinin 16 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır. Büyük ve Küçük Sarsala olmak üzere iki farklı bölgeye ayrılan koya, Kocagöl’ü geçtikten sonra, virajlı bir yolu takip ederek ulaşabilirsiniz. Büyük Sarsala Koyu, aynı isimli plajıyla turistlerin gözdesi olurken; Küçük Sarsala, koyna yanaşan yatları ve tekneleri ağırlıyor.

Koy içerisinde, cankurtaran, otopark, duş kabini, tuvalet, soyunma kabini, şezlong, şemsiye gibi imkanlar ve küçük bir kafeterya mevcut olmakla birlikte; plaj girişlerinde cüzi bir ücret talep ediliyor. Sarsala Koyu çevresinde trekking, piknik, doğa yürüyüşü ve kamp için uygun alanlar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Çarşaf gibi deniziyle yerli ve yabancı birçok turistin tercih ettiği koylardan biridir. Yemyeşil doğasına insan eli değmemiş tertemiz, huzurlu bir koy. Hatta şanslı gününüzdeyseniz denizinde caretta carettalarla bile yüzebilirsiniz. Mavi yolculuk yapan tekne ve yatların en çok uğradığı duraklardan biridir. Sarsala Koyuna toplu taşıma ile ulaşım bulunmamaktadır. Havaalanından taksi kullanarak veya araç kiralayarak ulaşabilirsiniz. Dalaman Havaalanı ve Sarsala Koyu arası ise yalnızca 17 kilometre.

  • Adres: Kapukargın Mahallesi, 48770 Dalaman/Muğla
  • Tel: 0542 665 46 00
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

12. Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu

Burası Neresi? Koy, ismini burada bulunan ve güzel kokan bir ağaç türü olan günlük ağacından alıyor. Ağaçların içinde, doğanın kucağında piknik yapabilirsiniz. Sakinliğiyle dikkat çeken koyda şehir hayatının stresinden uzaklaşıp, güneşin ve denizin tadını çıkararak harika bir tatil yapabilirsiniz. Dalaman merkez ile Günlüklü Koyu arası 34 kilometre olup; yolculuk yaklaşık 40 dakika sürmektedir.

  • Adres: Günlüklü Koyu, Katrancı Mesire Yolu, 48308, Muğla
  • Tel: (0252) 207 50 00
  • Çalışma saatleri: 08:00 – 19:00 *Tüm hafta açık
  • Yol tarifi al >

13. Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu

Burası Neresi? Bedri Rahmi Koyu, Dalaman ilçe merkezinin 14 kilometre güneydoğusunda yer alan bir doğa harikasıdır. Asıl adı Taşyaka Koyu, ünlü ressam ve yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1974 yılında çıktığı bir seyahat esnasında uğradığı duraklardan biri olmuştur. Koyu görünce hayran kalan Bedri Rahmi Eyüboğlu, koyun kuzey yamacındaki büyük bir kayaya balık resmi çizer. Kaya bugün hala yerindedir.

Taşyaka Koyu, bu olaydan sonra Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlar. Bedri Rahmi Koyu, yeşil ile mavinin buluşup muazzam bir ahenk yarattığı yerlerden biri. Koyun kıyısında küçük bir iskele ve yeşillik alanda küçük, samimi restoranlar bulunuyor. Bedri Rahmi Koyu’na ulaşmak için Dalaman ilçe merkezinden hareket eden otobüslere binebilirsiniz. Kime sorsanız gösterir! Bedri Rahmi Koyu’nu Dalaman’da gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın…

14. Gökgemile Koyu

gökgemile koyu

Burası Neresi? Dalaman gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken koylardan biri. Sakinliği ile bilenen koya, ara sıra tekne turları ile turistler uğramaktadır. Etrafta kamp kuran ve yürüyüş yapan insanlara rastlamanız mümkün. Ağaçlarla çevrili denizi, temiz havası ile huzurlu bir gün geçirmek için ideal bir koy Gökgemile… Dalaman’ın Kapıdağ Yarımadasında bulunan koya Hamam Koyundan 20 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.

– Çay/Nehir

15. Dalaman Çayı

Dalaman Çayı

Burası Neresi? Dalaman gezilecek yerler listemizin olmazsa olmazı tabi ki Dalaman Çayı… Kaynağını Gölhisar’ın güneyindeki Yeşilgöl dağlarından alan Dalaman Çayı, Dalaman ve Ortaca ilçe sınırlarını çizerek, Akdeniz’e dökülen, uzunca bir çaydır. Ayrıca Ege ve Akdeniz bölgelerinin sınırını oluşturması bakımından da önemlidir. Yani hem Akdeniz’e hem de Ege’ye yakındır. 229 kilometrelik uzunluğa sahip olan Dalaman Çayı’nda gerçekleştirilen en popüler aktivite Raft adı verilen su kanolarıyla yapılan ‘‘Rafting’’tir.

Çayın yaklaşık 26 kilometresinde, zorluk derecesi 3 – 4 olan parkurda yapılan rafting, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bunun yanı sıra çay üzerinde, Bereket barajı ve Akköprü barajı olmak üzere iki farklı baraj bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Dalaman Çayı, içerisinde bulunan kireç taşından dolayı, turkuaz bir renge sahiptir. Yemyeşil ormanların arasından akan bu turkuaz çay, görüntü ve manzara itibariyle gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi Dalaman Çayı denildiğinde akla ilk gelen şey rafting oluyor. insanlar sırf rafting yapıp enerji atmak için Dalaman Çayı’nı tercih ediyor. Dolayısıyla Dalaman Çayı’nın Türkiye’nin en meşhur rafting parkuru olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Rafting, bilindiği üzere ekstrem su sporlarından biri olup; oldukça heyecan vericidir. Adrenalini doruklarda yaşayacağınız bu sporla Dalaman Çayı’nın keyfini fazlasıyla çıkaracaksınız. Rafting süresi suyun akış hızına göre değişip; kimi zaman 2 saati bulabiliyor. Ücret, 100 ile 180 TL arasında değişip; rafting ücret tarifesi her yıl güncellenebiliyor. Bu spor için rahat kıyafetler tercih etmeniz gerektiğini unutmayın!

– Doğal Park ve Bahçeler

16. Akkaya Garden

akkaya vadisi

Burası Neresi? Akkaya Vadisi, Dalaman ilçe merkezinin 12 kilometre kuzeyinde yer alan bir doğa harikasıdır. Dalaman gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bu cennet, Dalaman Havalimanı’nın yalnızca 15 – 20 kilometre kuzeyinde konumlanmaktadır. Dolayısıyla ulaşım oldukça kolay! Doğa içerisinde sessiz ve huzurlu zaman geçirmek için mükemmel bir seçenek olan Akkaya Vadisi’nde, restoran, botanik bahçe, at padoku gibi farklı yerler bulunuyor.

Vadide, göl ve dağın birleşiminden oluşan harika bir manzara eşliğinde, tekne turu, kano turu, atlarla birlikte gezi turu, yürüyüş ve trekking turları, bisiklet turları gibi pek çok aktiviteye katılabilirsiniz. Bölge içerisinde yıllardır hizmet veren büyük bir restoran bulunuyor. Akkaya Garden Restoran, 10 bin metrekarelik bahçesi ve 400 metrekarelik kapalı alanıyla toplam 250 kişiyi ağırlayabiliyor. Restoranda hafta sonu mükellef bir kahvaltı yapabileceğiniz gibi Türk ve Avrupa mutfağından seçilmiş özel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Az bilindiği için vadiye ”gizli vadi” denilmektedir. Tamamen doğayla baş başa kalabileceğiniz bir vadi. Vadide genelde yabancı nüfus bulunuyor çünkü burayı ilk keşfeden ve yerleşen onlar olmuştur. Akkaya Vadisi’nde at binebilir, kanolarla gezintiye çıkabilirsiniz.

  • Adres: Atakent, Akkaya Mevki, No: 117, 48770 Dalaman/Muğla
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

Dalaman, tarihi anlamda oldukça zengin ve eski bir yerleşim. Dolayısıyla bizlere gezmek ve görmek için pek çok alternatif sunabiliyor. Kaunos Antik Kenti, Kalynda Antik Kenti ve Telmessos Antik Kenti gibi pek çok turistik noktayı ayrıntılı bir şekilde anlattığımız ”Dalaman’ın tarihi yerleri” başlıklı yazımız sizler için hazırlanıyor. Beklemede kalın!

*Dalaman Çevresinde Gezilecek Yerler

– Dalaman’a Yakın Tatil Yerleri

17. Fethiye

fethiye

Burası Neresi? Yaz turizmi açısından ülkemizdeki en gelişmiş yerlerden biri olan Fethiye, Muğla’nın yüzölçümü olarak en büyük ilçesidir. Fethiye, her yıl binlerce ve hatta milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Plajları, koyları, kumsalları ve turistik yerleriyle gören herkesi büyülemeyi başaran ilçede, tatilin tadı bir başka oluyor! Güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz’in masmavi sularıyla çevrili olan Fethiye, kuzeyinde Burdur ve Denizli, Doğu ve güneydoğusunda Antalya ile sınır komşusudur.

Fethiye, Dalaman’ın 44 kilometre kadar güneydoğusunda yer almaktadır. Dolayısıyla Dalaman’a yakın tatil yerleri arasında en başlarda gelen Fethiye’ye yalnızca 40 – 45 dakikalık kısa bir yolculuk sonrası ulaşılabilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunması açısından önemli bir yerleşim olan Fethiye, eskiden, Rumcada ”Uzak diyar” anlamındaki (Makri) Mağri adıyla anılıyordu. Fethiye, kökleri, Lidya Dönemi’ne ve hatta öncesine dayanan oldukça eski bir yerleşimdir. Köklü geçmişi Fethiye’yi hem kültürel hem de tarihi anlamda oldukça zengin bir yerleşim haline getirmiştir. Telmessos, Kaunos, Kadyanda, Tlos, Pınara, Letoon, Sidyma ve Ksantos adlı pek çok antik kentin çevresinde sıralandığı Fethiye’de görülmesi gereken daha pek çok yer mevcuttur.

Başta Ölüdeniz olmak üzere; Gemiler Adası, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Fethiye Kral Mezarları ve Likya Yolu gibi turistik yerler, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. bunların dışında; Fethiye’de yamaç paraşütü, şnorkelle dalış, su kayağı, yelken ve rafting gibi birçok etkinliği gerçekleştirebileceğiniz nitelikli bir tatil cennetidir. Ayrıca, akşam saatlerinde Fethiye gecelerinde, sabahın ilk ışıklarına kadar dansın ve müziğin keyfini doyasıya çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz.

Kaçırmayın! Fethiye’de yaz sezonu boyunca hemen her gün, 12 Adalar diye adlandırılan adalara ve koylara tekne turları düzenleniyor. Bu turlara katılarak tatilinize renk katabilirsiniz. Unutmadan: Fethiye mutfağında dair her şeyi öğrenmek için tıklayın; Fethiye’nin Yöresel Lezzetleri | 10 Eşsiz Lezzet

18. Ölüdeniz

Ölüdeniz

Burası Neresi? Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir tatil beldesi olarak; 2006 yılında Dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Ölüdeniz, Türkiye’deki deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biri olma özelliğine sahiptir. Ülkemizde görülmesi gereken turizm noktalarının başında gelen Ölüdeniz, Teke Yarımadası üzerinde, Fethiye ilçe merkezinin 12 kilometre güneyinde konumlanmaktadır. Dalaman ile arasında 56 kilometre mesafe bulunan Ölüdeniz’e, ortalama 55 dakikada ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini doyasıya yaşayacağınız Ölüdeniz, adı gibi durgun ve sakin bir göl niteliğindeki denizi ve yumuşacık kumsalıyla herkesi kendisine hayran bırakıyor. Fakat Ölüdeniz’in tehlikeli gelgitleri de yok değil! Dolayısıyla biraz temkinli olmakta fayda var. Bunun yanı sıra beldede konaklamak için de pek çok seçenek mevcut. Beş yıldızlı oteller, pansiyon, apart otel, bungalov ve kamping alanları gibi birçok müessese sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Gelmişken; dalış, yamaç paraşütü, rafting, tırmanış, dağcılık ve safari gibi birbirinden eğlenceli etkinliklere mutlaka katılmalısınız. Ölüdeniz’de yakından görmeniz gereken turizm noktaları; Başta Kayaköy olmak üzere; Hisarönü, Kelebekler Vadisi Plajı, Belcekız Plajı, Şövalye Adası, Darboğaz, Soğuk Su Koyu, Kıdrak Koyu, Büyük Samanlık Plajı, Çalış Plajı ve Kumburnu Plajı’ndan oluşuyor. Ayrıca bakınız: Ölüdeniz’in Yöresel Yemekleri | 11 Nefis Lezzet!

19. Bodrum

Bodrum

Burası Neresi? Dalaman’a yakın tatil yerleri arasında es geçilemeyecek yegane yer Bodrum, Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biridir. Bodrum, Muğla’nın en gözde tatil beldesidir. Zira Türkiye’de yaz tatili denildi mi akla ilk gelen yerlerden biri her zaman Bodrum olur. Beyaz evleri, plajları, koyları, kumsalları ve eşsiz manzarasıyla yaz aylarını süsleyen bir rüya olan Bodrum, her yaz müthiş bir turist kalabalığıyla dolup taşıyor. Bodrum, aynı zamanda şehirde nüfus bakımından en büyük ilçe olma özelliğine sahiptir.

Özellikle yaz aylarında ilçe nüfusu 4 katına kadar çıkabiliyor. Dalaman’a gelmişken, dünya çapında bir üne sahip olan bu tatil cennetine de mutlaka uğramalısınız. Dalaman ilçe merkezi ile arasında 196 kilometre mesafe bulunan Bodrum’a 2,5 saatlik bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Bodrum, dünyanın yedi harikası arasında gösterilen Mausoleum Halikarnassos’a ev sahipliği yapıyor. Yalnızca Mausoleum Halikarnassos için bile binlerce turist, ilçeyi ziyaret ediyor. Dolayısıyla ilçenin, turizm açısından ne denli zengin olduğunu buradan bile anlayabiliriz. Bodrum’da gezip görülmesi gereken daha pek çok turistik yer bulunuyor: Bodrum Kalesi, Zeki Müren Sanat Galerisi, Tavşan Adası, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Myndos Kapısı, Bitez Plajı, Antik Tiyatro, Pedesa Antik Kenti ve Yalıkavak vs.

Ayrıca otellerden, pansiyona, apart otellerden, motellere aradığınız her tür konaklama hizmetini Bodrum’da bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra, Bodrum anlatılmaz, yaşanır denen türden bir gece hayatına sahip! Öyle ki Bodrum gecelerinde müzik, dans ve eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Ayrıca bakınız: Bodrum’un Yöresel Yemekleri | 16 Nefis Lezzet ve Bodrum’un Alışveriş Noktaları! Bodrum, tekne turlarıyla da oldukça meşhur! İlçede, tüm sezon boyunca, Bozburun, Selimiye ve Orhaniye gibi koylara tekne turları düzenleniyor.

Kaçırmayın! Bodrum gerçek anlamda sanat ve kültür merkezi… Türkiye’nin ilk bale festivaline ev sahipliği yapan Bodrum’da; özel sanat bienali ve Barok Müzik Festivali gibi pek çok etkinliğe katılma şansı elde edebilirsiniz.

20. Marmaris

Marmaris

Burası Neresi? Marmaris, Muğla’nın en gözde ilçelerinden biridir. Şehir merkezinin 55 kilometre güneyinde yer alan ilçe, Ege kıyılarındaki en büyük tatil merkezi olma özelliği taşıyor. Hem bu özelliği hem de doğal güzelliğinin verdiği ayrıcalıkla Türkiye’nin en gözde tatil yerlerinden biri Marmaris oluyor. Öyle ki söz konusu ilçe, yaz sezonu boyunca, binlerce turisti evinde ağırlıyor.

Dalaman’ın 88,5 kilometre kuzeybatısında yer alan Marmaris’e yalnızca 1 – 1,5 saatte ulaşılabiliyor. Dolayısıyla Dalaman çevresindeki tatil yerleri listenize bu harika ilçeyi de mutlaka ekleyin! Marmaris seyahati için Haziran ile Eylül arasını kapsayan yaz sezonunu tercih etmelisiniz.

Neden Gitmeliyim? Marmaris, Türkiye’nin güneybatısında, Ege deniziyle Akdeniz’in kesiştiği noktada adeta cennetten bir köşe olarak parlıyor. Dolayısıyla bu tatil cennetine gitmek için onlarca sebep sıralanabilir. Zira çam ağaçlarıyla bezenmiş ormanlarla çevrili tepeleri, el değmemiş koyları, upuzun sahil şeridi, plajları, marinaları ve antik kentleriyle gerçekten de görülmeye değer! Yazın denize girip serinlemek, güneşlenip eğlenmek için en cazip yerlerden biri olan Marmaris’te ayrıca gezilecek birçok yer sizleri bekliyor.

”İçmeler Plajı, Kleopatra Adası, Uzunyalı Plajı, Bördübet Koyu, Hafsa Sultan Kervansarayı, Kızkumu Plajı, Boncuk Koyu, Marmaris Kalesi, Turunç Halk Plajı, Baca Mağarası, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi Marmaris Müzesi, Amos Antik Kenti ve Eski Çarşı” bu yerlerden yalnızca birkaçı… Velhasıl Marmaris seyahatinizi tamamlamamak için iki – üç gün ayırsanız fena olmaz!

Kaçırmayın! Marmaris’te Ege ve Akdeniz mutfağının ürünlerinin yanı sıra Hindistan, Çin ve İngiliz mutfağı gibi dünya mutfağından pek çok lezzetin tadına bakabilirsiniz. Fakat yine de bir göz atmanızı öneririm:Marmaris Yöresel Yemekleri | 11 Harika Lezzet ve Marmaris’te Nerede Ne Yenir ? | 10 En İyi Mekan! Ayrıca, Marmaris, oldukça renkli ve hareketli bir gece hayatına ev sahipliği yapıyor. Kaçırmak istemezsiniz: Marmaris Gece Hayatı!

21. Köyceğiz

Köyceğiz Gölü

Burası Neresi? Köyceğiz, Marmaris’in 13 ilçesinden biri olarak; Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin birleştiği noktada, Muğla – Fethiye Karayolu’nun 60. kilometresinde yer alıyor. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Köyceğiz’in tarihi serüveninin M.Ö. 3500’lü yıllarda başladığı tahmin ediliyor. İlçenin, İskitler, Asurlular, İyonyalılar, Romalılar, Selçuklular derken Osmanlı Dönemi’ne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Tarihi değerinin yanı sıra, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen doğası ve mis gibi havasıyla sakin ve huzurlu bir gün geçirmek için Köyceğiz’e mutlaka uğramalısınız. Üstelik Köyceğiz Dalaman’ın yalnızca 28 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Dolayısıyla yalnızca 30 dakikada Köyceğiz’e ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Köyceğiz’in en meşhur yeri şüphesiz aynı isimle anılan gölüdür. Harika bir manzaraya sahip olan Köyceğiz Gölü, üzerinde kano ve sandal turları, su kayağı, kürek ve yüzme gibi su sporlarının yapılabildiği doğal bir göldür. Yaz sezonu boyunca özellikle yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Köyceğiz’de; Kaunos Antik Kenti, Sultaniye Kaplıcaları, Ekincik, Gökçeova Göleti, Ölemez Dağı ve Yuvarlakçay gibi gezip görülmesi gereken pek çok yer sizleri bekliyor.

Buralara kadar gelmişken, ördek dolması, kuzugöbeği mantarı, tenekede tavuk, pekmezli kar ve kiremitte balık gibi Köyceğiz’in yöresel lezzetlerinin tadına mutlaka bakmalısınız. Konaklamayı düşünürseniz, apart otel, pansiyon, bungalov ve hatta beş yıldızlı otel gibi birçok alternatifiniz ilçede mevcut.

22. Dalyan

Ekincik Koyu

Burası Neresi? Dalaman’a yakın tatil yerleri listemizde sıradaki durağımız Dalyan! Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı küçük bir tatil beldesidir. Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren ana kanal üzerinde yer alan Dalyan, Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktıkları İztuzu Plajı’yla dünyaca ünlü bir yerdir. Avrupa’nın en iyi plajları arasında gösterilen İztuzu Plajı’na sahip olan Dalyan, yaz sezonu boyunca yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilir.

Velhasıl sizler de mutlaka Dalyan’a uğramalı, bu şirin tatil beldesini yakından görmelisiniz. Dalaman’ın 22,5 kilometre kuzeybatısında yer alan tatil beldesine yalnızca 25-30 dakikada ulaşmak mümkün!

Neden Gitmeliyim? Dalyan, Ege’deki diğer beldelere göre yaz turizmi açısından daha az gelişmiş olsa da sahip olduğu tabiatla dünyadaki cennet köşelerden biridir. Caretta Caretta, Nil kaplumbağası ve Mavi Yengeç gibi ender görülen hayvan türlerine ev sahipliği yapan Dalyan, ekosistem açısından oldukça zengindir. Ayrıca Dalyan’da gezip görülecek pek çok yer bulunmaktadır. Likya Kaya Mezarları, Kaunos Antik Kenti, Sülüngür Gölü, Ekincik Koyu, Aşı Koyu, Bacardi Koyu ve Yuvarlak Çay gibi daha birçok yer mutlaka yakından görülmelidir.

Bunun yanı sıra beldede, otel, pansiyon ve apart otel gibi alternatifleriyle 100’ün üzerinde konaklama tesisi bulunuyor. Ayrıca 20’den fazla restoran, lokanta ve kafe beldede hizmet veriyor. Tüm bu restoranlarda, Dalyan mutfağının tadına bakabilirsiniz. Akdeniz ikliminin yumuşak etkisi sayesinde, her mevsim ziyaret edilebilir bir yer olan belde, en yoğun ve en kalabalık dönemini Haziran ve Temmuz aylarında yaşıyor. Dalyan seyahati için ortalama iki gün yeterli oluyor. Ayrıca bakınız: Dalyan Gece Hayatı ve Eğlence Dolu 19 Mekan

23. Datça

datça merkez

Burası Neresi? Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Datça, sakin, sessiz ve huzurlu bir tatil beldesidir. Datça Yarımadası üzerinde bulunan ilçe, Muğla’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Doğası ve deniziyle gören herkesi büyülemeyi başaran Datça, özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Datça ile Dalaman arasında 157 kilometre mesafe bulunuyor. Yolculuk ise yaklaşık 2,5 saat sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’de ”Özel Çevre Koruma Bölgesi” statüsündeki yerleşimlerden biri olan Datça, devlet tarafından koruma altına alındığı için bozulmamış ve bakir kalmış bir doğaya sahiptir. Koyları, plajları, kumsallarıyla denize, güneşe ve kumsala doyacağınız ilçede, konaklama imkanları da oldukça geniş. Datça’da dilerseniz çadır kurup, kamp yapabilir ya da otel, pansiyon veya butik otel gibi tesislerde konaklayabilirsiniz. Gelmişken Datça’da gezip, görmeniz gereken pek çok yer mevcut.

Aktur Plajı, Knidos Antik Kenti, Kargı Koyu, Datça Limanı, Ovabükü, Sevgi Yolu ve Kumluk Koyu gibi birbirinden harika yerleri kesinlikle yakından görmelisiniz. Ayrıca ilçede yetiştirilip üretilen Acı badem, Nurlu badem ve Tatlı bademin tadına bakmayı unutmayın!

Kaçırmayın! Datça’nın tam karşısında yer alan ve Yunanistan’a bağlı bir yerleşim olan Simi Adası’na yaz sezonu boyunca günübirlik feribot seferleri düzenleniyor. Velhasıl kendinize fırsat yaratın; gidin ve görün! Ayrıca bakınız: Datça Yöresel Yemekler | 23 Harika LezzetDatça Gece Hayatı ve Datça Alışveriş Noktaları!

24. Sarıgerme

Sarıgerme

Burası Neresi? 360 haneli küçük ve şirin bir yerleşim yeri olan Sarıgerme, Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunuyor. Sarıgerme, Muğla şehir merkezinin 102 kilometre güneyinde, Ortaca ilçe merkezinin ise 21 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Beldenin en büyük avantajlarından biri şüphesiz Dalaman Havalimanı ile arasında yalnızca 17 kilometrelik bir mesafe bulunuyor olması.

Bu da Sarıgerme’nin ulaşım açısından elverişli bir lokasyonda bulunduğu anlamına geliyor. Sarıgerme ile Dalaman ilçe merkezi arasında ise 12,4 kilometre mesafe bulunup; yolculuk yalnızca 10-15 dakika sürüyor.

Neden Gitmeliyim? 1990’lı yıllardan beri popülaritesini arttırmaya devam eden Sarıgerme’de, dört – beş yıldızlı birbirinden lüks oteller hizmet veriyor. Sarıgerme, yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki sahil şeridiyle, oldukça güzel bir kıyı bandına sahip. Beldenin en meşhur plajı ise kuşkusuz Sarçed Plajı… 200 metre uzunluğunda ve 100 metre genişliğinde bir kumsala sahip olan Sarçed Plajı, hijyene özen gösteren işletmesiyle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bunun yanı sıra plaj içerisinde kümes hayvanlarının bulunduğu küçük çaplı bir bahçe yer alıyor.

Söz konusu bahçe özellikle çocukların yoğun ilgisine maruz kalıyor. Sarçed Plajı, 2007 yılından bu yana tertemiz deniziyle Mavi Bayrak ödülünü almayı başarıyor. Plaj, sezon boyunca haftanın yedi günü, 09.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kendisine ait bir otoparka sahip olan plajda, araç ile giriş 20 TL; araçsız giriş 3 TL; şezlong ve şemsiye kiralama ise 15 TL olarak ücretlendiriliyor

*Dalaman Gece Hayatı

Dalaman’ın renkli ve eğlenceli gece hayatı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın: Dalaman Gece Hayatının En Etkileyici 12 Mekanı!

*Dalaman’da Alışveriş

Dalaman’da nerede alışveriş yapabilirim ve gelmişken neler almalıyım diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Fakat biraz beklemeniz gerekiyor. Çünkü sizler için hazırladığımız ”Dalaman’da Alışveriş” başlıklı yazımız yakında burada olacak!

*Dalaman’da Yapılacak Şeyler

Dalaman

– Günübirlik Turlar

– Konaklamalı Turlar

– Tekne Turları

– Uçak Turları

*Şehir içi Ulaşım

Dalaman şehir içi ulaşım genel anlamda; dolmuş, belediye ve özel halk otobüsleri vasıtasıyla sağlanıyor. Dalaman küçük bir yerleşim olduğu için bu tip toplu taşıma vasıtaları yeterli olup; ilçede hemen her yere otobüs ve minibüslerle ulaşılabiliyor. Minibüs ve otobüslerin güzergahları, hat bilgileri ve sefer saatleri gibi daha pek çok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

“Dalaman Gezilecek Yerler Listesi | En Harika 24 Yer!” üzerine 3 yorum

  1. Dalaman demişsiniz Bodrum yazmışsınız çok çok uzak yerler. Daha güzel bir liste yapsaydınız güzel olurdu.

    Yanıtla
    • Merhabalar Ahu Hanım, Dalaman yazımızda, Bodrum’dan ‘Dalaman’a yakın tatil yerleri’ başlığı altında bahsedilmiştir. Onun haricinde Bodrum’dan bahsedilmemiştir. Başlıklara dikkat ederseniz yazımızdan daha iyi verim alabilirsiniz. Yorumunuz için teşekkür ederiz 🙂

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin