Budapeşte Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Budapeşte Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Eskiden Ferihegy Uluslararası Havalimanı olarak bilinen Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de hizmet veren ülkenin dört ticari havalimanının en büyüğüdür. Yılda 10 milyondan fazla yolcu ile ülkenin en işlek havalimanı olan Budapeşte Havalimanı, yalnızca Avrupa’dan değil Orta Doğu, Kuzey Amerika, Afrika ve Uzak Doğu’dan uluslararası uçuşların yapıldığı şehrin ana varış noktasıdır. Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları İstanbul’dan Budapeşte’ye karşılıklı olarak düzenli uçuş seferleri yapmaktadır. Havalimanı, Budapeşte şehir merkezinin 16 kilometre güneydoğusunda yer alıyor.

Havalimanına varış saatinize, bütçenize ve aradığınız konfor düzeyine bağlı olarak Budapeşte Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için birçok farklı ulaşım alternatifi bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezinde istediğiniz varış noktasına ulaşmak için otobüs, tren, midiBUD, taksi, özel transfer ve araç kiralama seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Budapeşte Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin en uygun fiyatlı yolu toplu taşıma otobüsleridir. Bütçeli seyahat eden biriyseniz otobüsler şehir merkezine gitmenin en ucuz yoludur. Haftanın her günü iç hat ve dış hat uçak seferlerine göre hizmet veren otobüsler kullanışlı ve verimli bir ekspres otobüsüdür.

Bir başka uygun fiyatlı ulaşım alternatifi ise trenlerdir. Ancak şehir merkezine giden trenler doğrudan havalimanından hareket etmemektedir. Toplu taşıma otobüsleri ile terminalden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Ferihegy Tren İstasyonu’na giderek buradan trene aktarma yapabilir ve şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Budapeşte Havalimanı Terminal

Budapeşte Havalimanı’nda diğer Avrupa havalimanlarına olmayan MiniBUD adı verilen “kapıdan kapıya ulaşım” mini otobüs servisi bulunmaktadır. Doğrudan konaklama yerlerine ulaşım için MidiBUD araçları oldukça pratiktir.

Taksiler ise toplu taşıma otobüslerini beklemek istemeyen yolcuların imdadına yetişen hızlı fakat bir o kadar da pahalı bir ulaşım türüdür. Haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler, havalimanında pek fazla beklemek istemeyen yolcular için idealdir.

Budapeşte Havalimanı, yolcuların özel transfer hizmeti alabileceği ve araç kiralaması yapabileceği yerel ve uluslararası acentelere de ev sahipliği yapmaktadır. Gelen yolcu salonunda yer alan tedarikçi ofislerinden transfer hizmeti satın alabilir veya araç kiralaması yaparak şehir merkezine olan ulaşımınızı stres yaşamadan zahmetsizce gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazıda bütçeniz ve beklentileriniz doğrultusunda Budapeşte Havalimanı’ndan şehir merkezine hangi ulaşım türlerini kullanabileceğiniz ve nasıl gideceğiniz konusunda detayları okuyabilir, havalimanı deneyiminizi sorunsuz ve kolay hale getirebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Budapeşte Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımın en kolay yolu şüphesiz toplu taşıma otobüsleridir. Uygun fiyatlı olması nedeniyle yolcuların sıkça tercih ettiği otobüslerle şehir merkezine kolayca ulaşabilir ve dilerseniz son durakta indikten sonra metro aktarması yaparak şehrin diğer bölgelerine ulaşımınızı sorunsuzca sağlayabilirsiniz. Budapeşte Havalimanı’ndan şehir merkezine giden 100E ve 200E numaralı iki otobüs hattı bulunmaktadır. Her iki otobüs de 2A ve 2B terminalleri arasında gelen yolcu katı çıkışından haftanın tüm günü iç hat ve dış hat uçak seferlerine göre düzenli olarak hareket etmektedir. Şehir merkezine seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 25-30 dakika sürmektedir.

Budapeşte Havalimanı Yolcu Otobüsü

100E Havalimanı – Deak Ferenc Meydanı

100E numaralı otobüs hattı Budapeşte Havalimanı’nı doğrudan şehir merkezine bağlayan bir toplu taşıma aracıdır. Havalimanından hareket eden otobüs şehir merkezinde Deak Ferenc Meydanı’na kadar gitmektedir. Havalimanı 2B terminali önünden kalkan otobüs güzergâh boyunca yalnızca Astoria ve Kalvin Meydanı metro istasyonlarında durmaktadır. Otobüsler haftanın tüm günü 05.00 ila 01.20 saatleri arasında ve 23.35 ila 03.20 arası gece tarifesi ile çalışmakta olup her 20 dakikada bir hareket etmektedir. Pazar günleri gündüz frekansı her 10 dakikada birdir. Eğer havalimanına gece geç saatlerde iniyorsanız, son otobüs seferi saat 03.40’da yapılmaktadır. Bu otobüs hattı 200E otobüsüne göre daha hızlı fakat daha az sıklıkta çalışmaktadır. Şehir merkezine seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürüyor.

100E No’lu Otobüs Hattı Güzergâhı: Havalimanı – Kalvin Ter Metro İstasyonu – Astoria Metro İstasyonu – Deak Ferenc Meydanı

100E otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

100E otobüsleri şehir merkezine giderken yalnızca Kalvin Ter ve Astoria Metro İstasyonlarında durmaktadır. Bu otobüs hattı ile ulaşımın ücreti 200E otobüs hattına kıyasla biraz daha pahalıdır, ancak yine de bütçeli seyahat edenler için ucuz bir alternatiftir. Ayrıca 100E otobüs hattı diğer toplu taşıma ve metrolarda kullanılmayan özel bir tek bilete sahiptir. 100E için kullanılan tek biletler havalimanı terminal içerisindeki mor renkli “BKK (Budapeşte Toplu Taşıma)” standından ve durakta yer alan otomatlardan ve mobil uygulama üzerinden satın alınabiliyor. Ayrıca otobüs içerisinde sürücüden de satın alabilirsiniz ancak yalnızca Forint (Macar para birimi) kabul ediliyor. Bilet ücreti 900 Forint (3 Euro).

Metroya aktarma yapmak isterseniz, M3 ve M4 için Kalvin Ter ve M2 için Astoria istasyonunda inebilirsiniz. Otobüsün son durağı Deak Ferenc Meydanı’dır. Buradan M1, M2 ve M3 metro hatlarına da aktarma yapabilirsiniz. Oteller bölgesi olan Deak Ferenc Meydanı aynı zamanda çok sayıda alışveriş merkezi ve yeme-içme restoranlarının olduğu popüler bir yerdir.

200E Havalimanı – Nagyvarad Metro İstasyonu

200E numaralı otobüs hattı ise havalimanından hareketle M3 Nagyvarad Metro İstasyonu’na kadar gitmektedir. Buradan hafta içi M3 metro hattını, hafta sonları ise 914, 914A, 950 veya 950A otobüslerine aktarma yaparak şehir merkezinde Deak Ferenc Meydanı’na olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. 200E numaralı otobüsler havalimanı 2 no’lu terminal çıkışından hareket etmektedir. Bu hat haftanın tüm günü 24 saat hizmet vermektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 20-25 dakika sürmektedir. Otobüsün son durağı olan Nagyvarad Metro İstasyonu’nda M3 metro aktarması ile şehir merkezi Deak Ferenc Meydanı’na ulaşım ise 10 dakika sürmektedir.

200E No’lu Otobüs Hattı Güzergâhı: Havalimanı – Repülomuzeum – Vecses Nyugat – Repüloter, D porta – Ferihegy Tren İstasyonu – Szemeretelep Vasutallomas – Billentyu Utca – Csevezo Utca – Pestszentlorinc Vasutallomas – Felsocsatari Ut – Kobanya Kispest Metro İstasyonu – Hatar Ut Metro İstasyonu – Nepliget Metro İstasyonu – Nagyvarad Metro İstasyonu

Budapeşte Havalimanı Toplu Taşıma Otobüsü

200E numaralı otobüs hattı havalimanı ile Nagyvarad Metro İstasyonu güzergâhı arasında aşağıdaki duraklarda yolcu indirmesi yapmaktadır. Bu duraklardan şehrin farklı bölgelerine giden, şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapan tren ve otobüslere binebilmek mümkündür.

  • Ferihegy Tren İstasyonu: Bu durakta inerek MAV-Start (Macaristan Devlet Demiryolları) ile şehir merkezinde Nyugati Tren İstasyonu’na gidebilir veya Macaristan’ın doğusunda yer alan Szolnok, Debrecen, Nyiregyhaza ve Sziget’e giden otobüslere binebilirsiniz.
  • Kobanya-Kispest Metro İstasyonu: Bu durakta inerek MAV-Start trenlerine ve Güney ve Doğu şehirlerine giden otobüslere binebilirsiniz.
  • Hatar Ut Metro İstasyonu: Bu duraktan Güney Pest bölgesine giden birkaç gece ve gündüz otobüsleri bulunmaktadır.
  • Nepliget Metro İstasyonu: Bu durakta inerek 1 numaralı tramvay hattına aktarma yapabilir veya şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere binebilirsiniz.

200E otobüs hattı güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Bu otobüs hattı için normal bir bilet kullanabilirsiniz. Yalnızca tek ulaşımlık otobüs bileti 350 Forint’tir. Ancak şehir merkezine ulaşım için yapacağınız metro aktarması nedeniyle iki tek bilet satın almanız gerekir. Hem 200E otobüsü hem de M3 metro ulaşımı için kullanabileceğiniz iki tel bilet ücreti ise 700 Forint’tir. Ayrıca 3.000 Forint ücretle 10 binişlik bir bilet de satın alabilirsiniz. 200E otobüsü ve M3 metro ulaşımı için kullanacağınız biletleri havalimanı terminal binası içerisindeki mor renkli “BKK (Budapeşte Toplu Taşıma)” standından, gazete standlarından, durakta yer alan otomatlardan veya mobil uygulama üzerinden satın alabilirsiniz. Ayrıca bileti doğrudan otobüs içerisinde sürücüden de satın alabilirsiniz ancak fiyatı 450 Forint’tir.

Havalimanından şehir merkezine toplu taşıma ile yapacağınız ulaşımda 200E numaralı otobüse binerseniz hafta içi son durak olan Nagyvarad Metro İstasyonundan M3 metro hattına aktarma yaparak şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Hafta sonları ise M3 metro hatları yerine otobüsler çalışmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri gece saat 23.00 ila 04.00 arasında 900, 914, 914A, 950 veya 950A otobüslerine binerek şehir merkezine gidebilirsiniz. Yapacağınız bu aktarma nedeniyle havalimanında 700 Forint’e iki tek kullanımlık bilet almalısınız.

Şehiriçi Ulaşım İçin Budapeşte Kart

Budapeşte’de birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı planlıyorsanız bir Ulaşım Kartı satın alabilir ve tüm toplu aşıma araçlarında (otobüs, troleybüs, tramvay, metro) ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu akıllı ulaşım kartı, şehir içindeki tüm toplu taşıma araçlarını sabit bir süre ile (24, 48, 72, 96 ve 120 saat) kullanabilirsiniz. Ayrıca 20 müze ve Lukacs Hamamı dâhil çeşitli ziyaretçi merkezlerine ücretsiz giriş yapabilir, yürüyüş ve bir mağara turuna ücretsiz katılabilirsiniz. Bunun yanı sıra çok sayıda restoranda, ilgi çekici yerlere olan girişlerde ve workshop etkinliklerinde %90’a varan indirimden faydalanabilirsiniz.

72 saatlik bir kart alarak havalimanından şehir merkezine ulaşım hizmeti veren MiniBUD transfer minibüslerini ücretsiz olarak kullanabilir, ücretsiz Tuna Nehri gezisi yapabilir, Matthias Kilisesi’ne ücretsiz giriş ve Buda Kalesi fünikülerini ücretsiz kullanabilirsiniz.

Budapeşte Ulaşım Kartı

Budapeşte’de toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere 5 farklı kullanım süresine bağlı kart bulunuyor;

24 Saat (Günlük): 24 saat geçerli olan bu kart türü tüm gün boyunca toplu taşıma araçlarının kullanılmasına ek olarak ücretsiz müze girişleri, etkinlik ve restoranlarda indirim imkânı sunuyor. Kart ücreti 21.99 Euro’dur.

48 Saat (2 Günlük): 48 saat geçerli bu kart türü hafta sonu gezileri için idealdir. 30’dan fazla ücretsiz hizmet, müze girişi ve bazı indirim imkânı sunmaktadır. Kart ücreti 32.99 Euro’dur.

72 Saat (3 Günlük Plus Kart)*: Diğer tüm kartlar arasında en iyi fırsatlar sunan kart türüdür. Şehiriçi tüm toplu taşıma araçlarını kullanmaya ek olarak 41 ücretsiz hizmet, 100’den fazla turistik yerlere indirimli giriş imkânı ve restoranlarda yarı yarıya fiyatların kapısını açıyor. Ayrıca bu karta sahip olan kişiler Budapeşte Havalimanı’ndan şehir merkezine olan ulaşımlarında MiniBUD minibüslerini ücretsiz olarak kullanabilirler. Kart ücreti 66.90 Euro’dur. 72 saat geçerli normal kart ücreti ise 42.99 Euro’dur.

96 Saat (4 Günlük): 4 günlük bir kullanım süresine sahip olan bu kart türü 30’dan fazla ücretsiz hizmet, tüm toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat, ücretsiz müze girişleri, restoran ve hediyelik eşya dükkânlarında güzel indirim oranları sunuyor. Kart ücreti 52.99 Euro’dur.

120 Saat (5 Günlük): 5 günlük bir Budapeşte gezisi için ideal olan kart türüdür. Şehri tam anlamıyla gezmek ve hakkını vermek için bu kartı satın alabilirsiniz. Şehiriçi tüm toplu taşıma araçlarına ücretsiz binmeye ek olarak 20 ücretsiz müze girişi, Lukacs Hamamı, yürüyüş turları ve ücretsiz mağara turuna katılabilirsiniz. Kart ücreti 62.99 Euro’dur.

Tüm kartlar kişiye özeldir ve bir başkasına devredilemez. Budapeşte Kart’ı çevrimiçi satın almak için tıklayınız.

100E otobüsü hattı için geçerli özel tek kullanımlık bilet dâhil, 1, 3, 7, 15 günlük ve aylık Budapeşte Kartları da mobil uygulama üzerinden satın alınabilmektedir. Tüm toplu taşıma araçlarına mobil biletinizde belirecek QR kodunu okutarak binebilirsiniz. Ancak mobil biletlerin kullanılması ve QR kodun okutulması için etkin bir İnternet bağlantısına sahip olunması gerektiğini unutmamalısınız. Mobil bilet hakkında daha fazla bilgiyi için buradan okuyabilir, Android ve IOS için aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı telefonunuza indirebilirsiniz.

ANDROID / IOS

Havalimanı/Şehir Merkezi miniBUD ile Ulaşım

Budapeşte Havalimanı resmi transfer aracı olan miniBUD ile şehir merkezi ve ilçelere gitmek toplu taşıma otobüslerine kıyasla daha zahmetsizdir. Daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım hizmeti veren miniBUD servis araçları aynı zamanda konaklama yerinize kadar gitmektedir. Haftanın tüm günü iç hat ve dış hat seferlerine göre her 30 dakikada bir hareket etmektedir. Ancak miniBUD servis araçlarıyla seyahat için önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz. Fazla bagaj imkânı sunmadığından ve yolcular tarafından çok talep edildiğinden dolayı havalimanına varışta çok fazla süre bekleyebilirsiniz. Bu gibi zaman kaybının önüne geçmek henüz havalimanına varmadan bir rezervasyon yapmak iyi olacaktır.

Budapeşte Havalimanı Minibud Yolcu Servisi

MiniBUD servis araçları, özellikle grupça seyahat ediyorsanız ulaşım için iyi bir alternatiftir. Bilet ücreti kişi sayısına bağlı olarak 17.50 Euro, sekiz veya daha fazla kişi binecekseniz kişi başı yalnızca 6 Euro’dur. miniBUD servisleri için biletinizi 2A ve 2B terminallerinde yer alan miniBUD bilgi masalarından veya çevrimiçi satın alabilirsiniz. Yolculuk süresi varış yerinize bağlı olarak yaklaşık 40 dakika sürmektedir.

Daha fazla bilgi ve çevrimiçi rezervasyon yapmak için miniBUD İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Tren ile Ulaşım

Budapeşte Havalimanı’ndan şehir merkezine doğrudan trenle gidebilmek mümkün değil. Ancak havalimanından hareket eden 200E otobüsüne binebilir ve 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ferihegy Tren İstasyonu’na gelerek buradan şehir merkezi yönüne giden trenlere aktarma yapabilirsiniz. Havalimanına gece geç saatlerde varırsanız 200E otobüsü ile Nagyvarad Metro İstasyonu’na geldikten sonra buradan 900 numaralı gece otobüsüne binerek tren istasyonuna ulaşabilirsiniz. Bu ulaşım türü fazla bagaja sahip olmayanlar ve özellikle sırt çantalı gezginler için ideal bir alternatiftir.

Budapeşte Havalimanı Treni

Ferihegy Tren İstasyonu’ndan şehir merkezine sık sık tren gitmektedir. Seyahat süresi 30 dakika ve tek yön kişi başı bilet ücreti 3 Euro’dur. Tren biletleri havalimanında satılmamaktadır. Biletinizi yalnızca tren istasyonunda bulunan bilet gişesinden veya otomatlardan satın alabilirsiniz. Ancak Budapeşte Ulaşım Kart’ınız varsa trene bu kartla biniş yapabilirsiniz. Budapeşte Kart, havalimanı terminal içerisinde yer alan gişelerde, gazete bayilerinde ve postanede satılmaktadır.

Tren ulaşımı hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Havalimanı/Şehir Merkezi Metro ile Ulaşım

Budapeşte Havalimanı metrosu henüz yapım aşamasında. Bu nedenle havalimanından şehir merkezine doğrudan bir metro bağlantısı bulunmamaktadır. Ancak trenle ulaşımda olduğu gibi havalimanından hareket eden 200E numaralı otobüslere binerek Kobanya Kispest Metro İstasyonu’nda inebilir ve buradan M3 metro hattına aktarma yaparak şehir merkezine olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Budapeşte Metrosu

Her iki ulaşımın toplam seyahat süresi 1 saate yakındır. Metro seferleri haftanın tüm günü sıklıkla yapılmaktadır. Eğer bütçeli seyahat eden biriyseniz aktarmalı bu ulaşım türü uygun fiyatlı olduğundan dolayı tercih edebileceğiniz bir ulaşım alternatifidir.

Nagyvarad Metro İstasyonu ile şehir merkezi arası çalışan M3 metro hattı güzergâh bilgilerini gösteren harita için tıklayınız.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Toplu taşıma otobüslerini beklemek istemiyor ve aktarma yolculukla zaman kaybetmek istemiyorsanız taksilere binebilirsiniz. Taksi ile havalimanından şehir merkezine gitmek diğer tüm ulaşım türlerine göre daha pahalı ancak daha konforlu bir seyahat imkânı sunmaktadır. Budapeşte Havalimanı’nda taksi hizmeti yalnızca anlaşmalı FoTaxi tarafından verilmektedir. Ücret tarifesi sabittir ve ödeme sonrası size makbuz verilmektedir. Bu nedenle astronomik rakamlarla karşı karşıya kalmazsınız. Tüm taksiler POS makinesine sahiptir ve kredi kartıyla da (Visa, Mastercard) ödeme almaktadırlar.

Budapeşte Havalimanı Taksi

Havalimanı taksileri haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. 2A ve 2B terminallerindeki çıkışlarda yer alan taksilere varışta binebileceğiniz gibi çevrimiçi rezervasyon yaparak da kullanabilirsiniz. FoTaxi araçları ile havalimanından şehir merkezine olan ulaşımın ücreti 26 Euro civarıdır. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 20-25 dakika sürmektedir.

FoTaxi güncel ücret tarifesi hakkında bilgi almak ve çevrimiçi rezervasyon yapmak için tıklayınız. Ayrıca taksi şirketine ait Android ve IOS mobil uygulamaları da mevcuttur. Uygulamayı aşağıdaki bağlantılardan telefonunuza indirebilir ve mobil üzerinden taksi rezervasyonu yapabilirsiniz.

ANDROID / IOS

Budapeşte’de Taxim ve Bolt (Taxify) uygulamaları da yaygın olarak kullanılmaktadır. Uygulama üzerinden çağıracağınız araçlar taksilere kıyasla nispeten daha uygun fiyatlıdır. Ancak ulaşım ücreti çağıracağınız araç türüne ve gideceğiniz mesafeye göre değişiklik gösterecektir.

Budapeşte Taxify Ulaşımı

Budapeşte Havalimanı’na varışta uygulamalar üzerinden yerel taksi hizmeti veren bir araç çağırabilir, şehir merkezine veya konaklama yerinize kadar gidebilirsiniz. Uygulamayı kullanabilmeniz için havalimanında ücretsiz Wi-Fi İnternet hizmeti bulunmaktadır.

Taxim ve Bolt uygulamaları ile çağıracağınız araç türü, gideceğiniz mesafeye bağlı olarak değişken ücret tarifesine sahip olsa da ortalama ulaşımın maliyeti 20 Euro olacaktır. Uygulamaların Android ve IOS versiyonlarını aşağıdaki bağlantılardan telefonunuza indirebilirsiniz.

Taxim: ANDROID / IOS

Bolt: ANDROID / IOS

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Özellikle kişi sayısı fazla ve bagaj fazlalığı olan yolcular için ideal bir ulaşım türü olan özel transfer ile sabit fiyatlara, hızlı ve konforlu bir şekilde şehir merkezine, konaklama yerinize veya farklı bölgelere ulaşımınızı zahmetsizse sağlayabilirsiniz. Özel transfer hizmeti havalimanından şehir merkezine ulaşmanın en hızlı ve doğrudan olan ulaşımın yoludur.

Budapeşte Havalimanı Özel Transfer

Budapeşte Havalimanı’nda yer alan araç kiralama acentelerinin yanı sıra şehir merkezinde bulunan fakat havalimanından yolcuların transferi için hizmet veren makul fiyatlı birkaç şirket bulunmaktadır. İlgili şirketlerin İnternet siteleri üzerinden aralarından tercih edebileceğiniz araçları ve ücret tarifelerini görebilir, çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine üç kişiye kadar olan transferlerde ortalama ücret 30 Euro’dur. Bu rakam araç türüne, gidilecek mesafeye ve gece transferine göre değişiklik gösterecektir. Ayrıca bazı transfer şirketleri Buda bölgesi ve çocuk oto koltuğu için ekstra ücret talep edebilir.

Budapeşte Havalimanı’ndan yolcuların transferi için hizmet veren şirketler arasında Shuttle Dudapest Minibus Transfer, Hotel Shuttle Budapest, miniBUD, Budapest by Locals, Airport Transfer Budapest, BUD Transfer, ATB Transfer, Transfer Plus, Budapest.com, Budapest Airport Transfer, Budapest Bus Rentals ve Shuttle from Budapest yer almaktadır.

Budapeşte Havalimanı Özel Transfer Ulaşımı

Çevrimiçi bir rezervasyon yaparak, sürücü tarafından isminiz yazılı bir döviz ile gelen yolcu salonunun çıkışında karşılanabilir ve valizlerinize yardım ederek sizi doğrudan aracınıza götürür. Böylece havalimanında pek fazla zaman kaybetmez ve hızlıca varış yerinize gidebilirsiniz.

Ayrıca her 30 dakikada bir havalimanından hareket eden Flibco transfer araçlarıyla da şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. 2A terminal çıkışında yer alan Flibco servis araçları haftanın tüm günü çalışmakta olup, her 30 dakikada bir hareket etmektedir. Tek yön kişi başı bilet ücreti 10 Euro’dur. Biletinizi araç içerisinde sürücüye nakit olarak verebilirsiniz.

Flibco güncel transfer ücretleri ve daha fazla bilgi için tıklayınız.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Budapeşte Havalimanı’ndan şehrin her bölgesine ulaşabilmek için bir araç kiralaması yapmak akıllıca olacaktır. Tüm ulaşım alternatifleri arasında daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım deneyimi sunan özel arabalar şehirde kaldığınız süre boyunca etrafı keşfetmenin de iyi bir yoludur.

Budapeşte Havalimanı Araç Kiralama

Budapeşte Havalimanı’na varışta araç kiralaması yapabileceğiniz birden fazla tedarikçi ofisi bulunmaktadır. Aralarından tercih edebileceğiniz farklı araç türlerine sahip olan bu firmalardan bütçe ve zevklerinize göre bir kiralama yapabilir veya henüz havalimanına varmadan önce İnternet siteleri üzerinden çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz. Böylece havalimanında zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Çevrimiçi yapılan rezervasyon, havalimanında yapılan rezervasyona kıyasla daha uygun fiyatlı olabiliyor. Ehliyetinizin uluslararası olduğuna emin olun. Her ülkenin kendine özgü trafik kuralları bulunmaktadır. Bu kurallardan da haberdar olmanızı tavsiye ederiz.

Budapeşte Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren firmalar arasında Avis, Budget, Enterprise, Alamo, Europcar, Hertz, Sixt, Dollar, Thrifty ve Buchbinder Megadrive bulunmaktadır.

Budapeşte Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

Havalimanı 2A ve 2B terminallerinde bulunan araç kiralama acenteleri haftanın tüm günü 24 saat açık ve hizmet vermektedir. Terminal içerisinde bulunan yönlendirme tabelalarını takip ederek bulabilir veya danışma masalarından yardım isteyebilirsiniz.

Ayrıca Budapeşte şehir merkezinde bulunan fakat havalimanı için de transfer hizmeti veren firmalar arasında Schiller Rent a Car, Fox Auto Rent ve Pocket Car yer almaktadır. Şehir merkezindeki firmalardan bir araç kiralaması yapmanız durumunda, havalimanına varış gün ve saatinizi yetkili kişiye verdiğinizden emin olun.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin