İstanbul’un En İyi Kahvaltı Mekanları | Tüm Detaylarıyla ile 119 Mekan!

İstanbul’da Kahvaltı nerede yapılır? sıkıntınız bu olsun:) İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası’ndaki En İyi Kahvaltı Mekanlarını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Fiyatları ve tüm ayrıntılarıyla İstanbul kahvaltı mekanları listesi;

– Yöresel / Köy Kahvaltı Mekanları

1. Çeşme Bazlama Kahvaltı

Çeşme Bazlama Kahvaltı

Burası Neresi? Bir aile işletmesi olan Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın hikayesi İzmir’in Çeşme ilçesinde başlayıp, İstanbul’a kadar uzanıyor. Çeşme’de yalnızca yaz aylarında hizmet veren küçük bir aile işletmesiyken, ailenin kızları mekanı bir markaya dönüştürmek amacıyla çalışmalara başlamış ve İstanbul’da bir şube açmıştır. İstanbullular tarafından oldukça beğenilen ve İstanbul’da hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez adreslerinden biri dönüşen Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın şuan Nişantaşı’nda üç ayrı şubesi bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Mekanın adı, ailenin dillere destan bazlamasından geliyor. Zira ailenin büyüklerinden biri olan babaanne, köyün en lezzetli bazlamasını yapmasıyla ünlü… ‘‘Doymadan kalkmak yasak!’’ sloganıyla işe koyulan Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın menüsü; Çeşme ve Aydın’a has yöresel lezzetlerden, köylülerin bahçelerinde yetiştirdiği el emeği göz nuru organik ve doğal ürünlerden oluşuyor.

Aile üyelerinden biri olan Nurten Annenin kendi yapımı olan 36 çeşit organik reçel, yine Nurten Anneye ait özel yapım 3 peynirli patlıcan mezesi, Çökelek kavurması, Yumurtalı patates, Nurten Anne özel tarifi olan Tahinli ve Acuka gibi spesiyaller mekanın en gözdeleri arasında başta geliyor. Benzerini başka yerde bulamayacağınız tüm bu özel lezzetlere taptaze, mis gibi Rize çayı eşlik ediyor. Bu arada kahvaltının yanında servis edilen çay, bizzat Rize’den getirtiliyor.

Size de tavşan kanı çayın tadını çıkarmak düşüyor. Ayrıca Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın Nişantaşı’ndaki şubelerinin arasında 50’şer metre mesafe bulunuyor. Küçük, samimi ve Ege esintisi taşıyan mekanlarda kahvaltı yapmanın keyfi gerçekten bir başka oluyor. Bunun yanı sıra vejetaryenlere yönelik seçenekler de mekanda mevcut.

Kaçırmayın! İki kişi için ortalama kahvaltı ücreti 140 TL olup; ödeme nakit veya kredi kartıyla gerçekleştirilebiliyor. Ege’nin kendine has, yöresel lezzetlerinin tadına bakmak istiyorsanız, Çeşme Bazlama Kahvaltı’yı İstanbul’da kahvaltı mekanları arasına sizler de mutlaka ekleyin!

  • Adres: Teşvikiye Mahallesi, Osman F. Seden Sk. No: 8, 34365 Şişli/İstanbul
  • Tel: (0212) 951 06 91
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 140 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Van Kahvaltı Evi

Van Kahvaltı Evi

Burası Neresi? İstanbul’da kahvaltı mekanları ve restoranlarının yeni trendlerinden biri de Van kahvaltısı… Van’ın yöresel lezzetlerinin servis edildiği kahvaltı mekanlarının en popülerlerinden biri olan Van Kahvaltı Evi, Beyoğlu’nda, Cihangir mevkiinde yer alıyor. Aynı işletmenin Nişantaşı ve Kuruçeşme’de de bir şubesi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Van‘ın yaylalarından, bahçelerinden ve tarlalarından elde edilen taptaze, doğal ve organik mahsuller, Kahvaltı Evi’nin masalarını süslüyor. Menüdeki en gözde besinler arasında; Kavut, tereyağlı cevizli Mırtuğa ve Jaji başta geliyor. Ayrıca peynir çeşitliliği de menüde dikkat çeken unsurlardan. Zira kahvaltı menüsünde Kars gravyerinden, otlu peynire, Ezine’den tulum peynire kadar pek çok peynir çeşidi bulunuyor.

Bahsedilen bütün ürünlerin hemen hemen hepsi Van’dan özel olarak getirtiliyor. Van Kahvaltı Evi, kara kovan balından, omlet çeşitlerine, menemenden, tahin pekmeze ve kavurmalı, patlıcanlı, mantarlı gözleme çeşitlerine kadar birçok ürünün yer aldığı serpme kahvaltısıyla öne çıkıyor.

Kaçırmayın! Bu arada Van Kahvaltı Evi’nin, bir internet sitesinin yaptığı ankette, 2015 yılının en iyi kahvaltı mekanı seçildiğini söylemeden geçmeyelim! İki kişi için ortalama kahvaltı ücretinin 80 TL civarında seyrettiği mekanda; kredi kartı ve nakit ödeme seçenekleri bulunuyor.

  • Adres: Kılıçali Paşa, Defterdar Ykş. 52/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 293 64 37
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 80 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

3. Süt Yumurta Reçel

Süt Yumurta Reçel

Burası Neresi? İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Sanat Sokağı mevkiinde yer alan Süt Yumurta Reçel, adı gibi şirin ve tatlı bir mekan. Uzun zamandır hizmet veren ve geniş bir müdavim kitlesine sahip olan Süt Yumurta Reçel’de; Ege, Akdeniz, Trakya, İç Anadolu ve Karadeniz kahvaltısı gibi özel kahvaltı menüleri bulunuyor. Dolayısıyla burada dilerseniz Ege kahvaltısı ya da mıhlama ve kuymak eşliğinde Karadeniz kahvaltısı yapabiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Süt Yumurta Reçel, akşam 23.00 sularına kadar açık olsa da kahvaltı servisi, hafta içi ve hafta sonu 08.30 – 16.30 saatleri arasında veriliyor. Süt Yumurta Reçel’in en popüler spesiyali yapılan yorumlardan da anlaşılacağı üzere Karadeniz Kahvaltısı oluyor. Dolayısıyla tavsiyem Karadeniz kahvaltısının tadına bakmanız olacaktır. Ayrıca mekanda vejetaryenler için özel kahvaltı menüsü de bulunuyor. Vegan kahvaltının ücreti ise 50 TL

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra Sıradan Kahvaltı (28 TL), Sıra dışı Kahvaltı (55 TL) ve hatta Fransız Kahvaltı (45 TL) ve Amerikan Kahvaltı (45 TL) gibi seçenekler de menüde mevcut. Mekanda iki kişinin ortalama kahvaltı ücreti 80 TL civarında olup; ödeme nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor. Süt Yumurta Reçel’de online rezervasyon kabul edilmediği için aşağıdaki numarayı arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Osmanağa, Sanat Sk. No: 30, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: (0216) 330 96 26
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 80 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

4. Moda Van Kahvaltı

Moda Van Kahvaltı

Burası Neresi? İstanbul’da Van kahvaltısının en popüler adreslerinden biri olan Moda Van Kahvaltı, Kadıköy’ün en meşhur yerlerinden biri olan Moda’da yer alıyor. Mekan, açık ve kapalı olmak üzere iki alandan oluşuyor. Van’ın dillere destan kahvaltısıyla, konuklarını buluşturan Moda Van Kahvaltı, hafta sonu İstanbulluların kahvaltı için tercih ettikleri yerlerden biri…

Neden Gitmeliyim? Moda Van Kahvaltı’da aynı zamanda vejetaryenler için özel bir kahvaltı menüsü de bulunuyor. Menüdeki ürünlerin hemen hemen hepsi taptaze organik ürünlerden oluşuyor. İki kişi için kahvaltı ücreti ortalama 100 TL civarında seyrediyor. Ödeme nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor.

  • Adres: Caferağa Mh, Moda Cd. 163/A, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: (0216) 418 38 87
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 18.30 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

5. Doğacıyız Gourmet

Doğacıyız Gourmet

Burası Neresi? Doğacıyız Gourmet, İstanbul Beyoğlu’nda, Cihangir mevkiinde yer alan yöresel bir kahvaltıcıdır. Cihangir’de Antakya kahvaltısı yapabileceğiniz ender mekanlardan biri olan Doğacıyız Gourmet, İstanbul’da kahvaltı mekanları arasında kesinlikle en başlara konulması gereken bir yer.

Neden Gitmeliyim? Hatay’ın doğal lezzetlerinden zengin kahvaltılık malzemelerinden oluşan kahvaltı menüsüyle göz dolduran bu şirin ve mütevazı müesseseye bayılacaksınız. Üstelik mekandaki kahvaltılık ürünlerin hemen hepsi Hatay’dan haftalık olarak getirtiliyor. Bunun yanı sıra ürünlerle ilgilenen müşteriler dilerse bu ürünleri satın alabiliyor.

Kahvaltı menüsünde ceviz, tereyağı, turunç, bergamot, nefis tuzlu yoğurt, incir, nar reçelleri, kekik (zahter), zeytin salatası ve biberli ekmek gibi Hatay’ın Antakya ilçesine has lezzetler bulunuyor. Ayrıca dil, sürki, lavaş, sıkma ve keçi peynirlerinden oluşan peynir tabağı gören herkesi mest ediyor. Antakya’nın yanı sıra yumurtalar Çanakkale’den, bal ise Erzincan’dan özel olarak getirtiliyor.

Kaçırmayın! Doğacıyız Gourmet’in en sevilen lezzetlerinden biri de fıstık ezmesi… Tüm bu ürünler serpme kahvaltı menüsüyle birlikte masanıza geliyor. Dolayısıyla İstanbul’da hafta sonu kahvaltısı için gönül rahatlığıyla Doğacıyız Gourmet’i tercih edebilir; mükellef bir Pazar kahvaltısı deneyimi yaşayabilirsiniz.

  • Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Kasatura Sk. 16/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: 0532 177 11 18
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 *Her gün açık
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Polina House

Polina House

Burası Neresi? Beykoz ilçesinde Polonezköy mevkiinde yer alan Polina House, İstanbul’da doğayla iç içe kahvaltı edebileceğiniz harika mekanlardan biri… Doğal ve organik ürünlerle dolu mükellef bir köy kahvaltısıyla misafirlerini ağırlayan Polina House, gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Zira mekan yemyeşil bir orman içerisinde, şehrin her türlü hengamesinden uzak, tabiatla baş başa bir gün geçirmenizi sağlıyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltıda ise omlet çeşitlerinden, gözlemeye, menemenden, pişiye, organik bal ve kaymaktan, köy peynirlerine, taptaze bahçe domateslerinden, envai çeşit yeşilliğe kadar pek çok leziz seçenek sizleri bekliyor. Bunun yanı sıra mekanın el yapımı tatlılarının da fazlasıyla nefis olduğunu söylemeden geçmeyelim! Polina House’ta piknik, et & mangal ve alkol servisi gibi imkanlar da mevcut.

Yemyeşil ağaçların arasında, hamakta uzanıp vakit geçirmenin keyfi ise başka hiçbir yerde yok! Dolayısıyla Polina House, İstanbul’da kahvaltı mekanları arasında göze çarpan harika mekanlardan biri oluyor… İki kişi için ortalama kahvaltı fiyatı 150 TL civarında olup; ödeme nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor. Polina’ya gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

  • Adres: Polonez Mahallesi, 75. Yıl Cad 26/A, 34829 Polonez Köy, Beykoz/İstanbul
  • Tel: (0216) 432 31 53
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 150 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

7. Serpmeköy Trabzon Köy Kahvaltısı

Serpmeköy Trabzon Köy Kahvaltısı

Burası Neresi? Serpmeköy Trabzon Köy Kahvaltısı, adı üstünde, tahmin edeceğiniz üzere Trabzon’un yöresel lezzetleriyle kahvaltıları süsleyen, yöresel bir kahvaltı mekanıdır. Serpmeköy’ün biri Kocaeli’nin İzmit ilçesinde biri de İstanbul Kadıköy’de olmak üzere iki ayrı şubesi bulunuyor. İstanbul’daki şube iç mekan ve dış bahçe olmak üzere iki ayrı alandan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’da köy kahvaltısının en doğru ve en popüler adreslerinden biri olan Serpmeköy, özellikle hafta sonları tıka basa doluyor! Üstelik dileyen evcil hayvanlarıyla mekana girebiliyor. Serpmeköy’ün kahvaltı menüsünde Trabzon’un yanı sıra Rize, Bayburt ve Erzincan gibi şehirlerimize has mahsuller de bulunuyor.

Mekanın serpme kahvaltı menüsünde başta kuymak (muhlama) olmak üzere; Trabzon köy tereyağı, tereyağında yumurta, Bayburt çiçek balı, Trabzon telli peyniri, Erzincan tulumu, Sürmene tulumu, Konya tulumu, Rize kavurma dilimi, , Isparta klasik beyaz peynir, Manisa kiraz biberi, siyah zeytin, Domates – Salatalık söğüş, lütenitsa, Mualla’nın reçeli bulunuyor. Sınırsız demleme Tirebolu çayı da kahvaltıda size eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Bu arada kahvaltı esnasında beğendiğiniz organik ve doğal ürünleri dilerseniz satın alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra söz konusu mekanda iki kişi için ortalama kahvaltı fiyatı 90 TL olup; ödeme kredi kartıyla veya nakit olarak yapılabiliyor.

  • Adres: Kozyatağı, Şemsettin Günaltay Cd. No: 96/3, 34742 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: (0216) 416 50 61
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

8. Havva Hanım Trabzon Köy Kahvaltısı

Havva Hanım Trabzon Köy Kahvaltısı

Burası Neresi? Trabzon’dan İstanbul’a uzanan hikayesi ve kalitesiyle dikkat çeken Havva Hanım Trabzon Köy Kahvaltısı, yöresel kahvaltı alanında çığır açmış bir mekan… Havva Hanım, şuan İstanbul’da biri Ataşehir’de biri de Kozyatağı’nda olmak üzere iki ayrı şube olarak hizmet veriyor. Özellikle hafta sonları tıklım tıklım dolup taşan mekanın önünde tabir-i caizse kuyruklar oluşuyor. Dolayısıyla gitmeden evvel mutlaka arayıp rezervasyon yaptırmalısınız.

Neden Gitmeliyim? Havva Hanım’ın meşhur kahvaltısında; Trabzon’un tereyağını, Rize’nin et kavurmasını, Tirebolu’nun çayını, Kayseri’nin mantısını ve pastırmasını, Sürmene’nin, İzmir‘in ve Erzincan’ın tulum peynirini, Kars’ın ve Trakya’nın kaşarını kısacası Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini bir arada bulacaksınız. Bunun yanı sıra kahvaltıda verilen tüm organik besinleri, perakende ve Türkiye’nin dört bir yanından online alışveriş ile satın alabilirsiniz.

Havva Hanım Trabzon Köy Kahvaltısı, özellikle hem damağa hem de göze hitap eden serpme kahvaltısıyla öne çıkıyor. Serpme kahvaltı içerisinde; Kuymak, muhlama, sahanda yumurta, Maçka tulum peyniri, Erzincan tulum peyniri, Isparta beyaz peyniri, Trabzon köy tereyağı, Bayburt ova balı, Rize kavurması, söğüş, Bodrum zeytini, ev yapımı acuka, kahvaltılık sos bulunuyor.

Tüm bu harika lezzetlere, sınırsız Tirebolu çayı eşlik ediyor. Mekanda bir de kahvaltı tabağı seçeneği bulunuyor. Tabak içerisinde; Erzincan tulum peyniri, Trabzon telli peyniri, Isparta beyaz peyniri, Maçka tulumu, organik Trabzon tereyağı, Rize kavurması, ova balı, ev yapımı acuka ve Bodrum zeytini bulunup; 2 bardak çay ile servis ediliyor. Tercihe göre muhlama, yumurta ve menemen gibi yan ürünler eklenebiliyor.

Dikkat! Mekanda iki kişilik kahvaltı ücreti ortalama olarak 90 TL civarında seyrediyor. Ödeme ise kredi kartı ve nakit ile yapılabiliyor. Yukarıda da belirttiğim gibi yoğun talep gören restorana gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmanız oldukça elzem…

  • Adres: Şemsettin Günaltay Cd. 89, 34742 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: (0216) 410 61 10
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 *Her gün açık
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Beylerbeyi Cafe Van Kahvaltı

Beylerbeyi Cafe Van Kahvaltı

Burası Neresi? Van kahvaltısı alanında markalaşmış mekanlardan biri olan Beylerbeyi Cafe, Üsküdar, Beylerbeyi’nde Abdullah Ağa mevkiinde bulunuyor. Mekanda Serpme Van kahvaltısının yanı sıra Van, klasik ve Van diyet olmak üzere üç çeşit kahvaltı tabağı seçeneği bulunuyor. Kahvaltı ürünlerinin hemen hepsi, el yapımı, organik ve tamamıyla doğal ürünlerden oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısıyla öne çıkan mekanın serpme menüsü içerisinde; otlu peynir, örgü peyniri, taze kaşar peyniri ve beyaz peynirden oluşan zengin bir peynir tabağı, bal-kaymak, organik tereyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin, Murtuğa, organik reçel, domates, salatalık, tahin-pekmez, biber, Jaji, yumurta, Kavut ve nutella bulunuyor. Bu enfes kahvaltıya bir termos çay eşlik ediyor.

Kahvaltının en gözdeleri ise hakiki Hakkari balı, karadur reçeli, ceviz reçeli, Van cacığı olarak bilinen Jaji ve buğdayın kavrulduktan sonra un haline getirilip, sade yağ ile karıştırılarak bulamaç haline getirilmesiyle yapılan Kavut ve genellikle bal ile tüketilen Murtuğa oluyor.

Gitmişken tüm bu lezzetlerin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bu arada Beylerbeyi Cafe’de her biri el yapımı olan reçeller de oldukça enfes! Kahvaltı menüsünde; çilek, ayva, Bergamot kabuğu, portakal, turunç kabuğu, limon, naneli limon, incir, vişne ve kayısı gibi reçel çeşitleri mevcut.

Kaçırmayın! Boğazın muhteşem manzarasını da izleyebileceğiniz Beylerbeyi Cafe, İstanbul kahvaltı mekanları arasında doğal ve organik yöresel kahvaltısıyla yıldızı parlayan bir işletme… Mutlaka gidin! Ayrıca kafede iki kişilik ortalama kahvaltı ücreti 70 TL olup; nakit veya kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor.

  • Adres: Beylerbeyi, Abdullahağa Cd. 13/2, 34676 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 321 42 33
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 18.00 *Her gün açık
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 70 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Ataşehir Van Kahvaltı Salonu

Ataşehir Van Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? İstanbul’da Van kahvaltılarının popüler adreslerinden biri olan Ataşehir Van Kahvaltı Salonu, Ataşehir’de Atatürk Mahallesi mevkiinde yer alıyor. Mekan özellikle serpme kahvaltısıyla fazlasıyla beğeniliyor. Serpme kahvaltı menüsünde yine Jaji, Murtuğa ve Kavut gibi Van’a özgü lezzetler; bal, kaymak, tereyağı, reçel, tahin-pekmez gibi organik ürünler ve taptaze sebze ve meyveler bulunuyor.

Ataşehir Van Kahvaltı Salonu’nda iki kişi için ortalama kahvaltı ücreti 80 TL civarında olup; ödeme nakit veya kredi kartıyla gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca mekanda sosyal mesafe kuralına da azami düzeyde dikkat ediliyor.

  • Adres: Atatürk Mahallesi, Meriç caddesi, Turkuaz Plaza No: 5/6, 34758 Ataşehir
  • Tel: (0216) 548 12 12
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 80 TL
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 17.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Afyon Kahvaltı Salonu

Afyon Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Ataşehir Bulvarı’nda yer alan Afyon Kahvaltı Salonu, Afyon’un yöresel lezzetlerini İstanbul’un kahvaltılarına taşıyan mekanlardan biridir. Serpme kahvaltısıyla öne çıkan kahvaltı salonunda, Afyon’un dillere destan sucuğu tüm menünün yıldızı olarak tanımlanabilir. Zira fazlasıyla lezzetli olan ve bizzat Afyon’dan getirtilen sucuk, misafirler tarafından oldukça beğeniliyor. Ayrıca menüdeki meşhur Afyon kaymağı, organik balla birleşince ortaya enfes bir lezzet çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Mekanda açık ve kapalı olmak üzere iki ayrı alan bulunuyor. Açık mekanda sigara içilmesine izin veriliyor. Kahvaltı salonun en gözde serpme menüsü Gurme Tabağı (130 TL) oluyor. Normal kahvaltı tabağı ise büyük (60 TL) ve orta (40 TL) olmak üzere iki ayrı seçenekle sunuluyor. Ayrıca peynir tabağı da yine büyük (70 TL) ve orta (48 TL) olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip. Kahvaltı salonunda iki kişi için ortalama kahvaltı ücreti 100 TL civarında seyrediyor. Ödeme ise nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor.

  • Adres: Ataşehir Atatürk, 18C-18D, Ataşehir Blv. 34758 Ataşehir/İstanbul
  • Tel: (0216) 456 79 11
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

12. Namlı Gurme

Namlı Gurme

Burası Neresi? İstanbul’da Karaköy, Nişantaşı, Ataköy, Ataşehir ve Göktürk’te şubesi bulunan Namlı Gurme, Cafe & Restoran ve şarküteri konseptinin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Namlı Gurme, her gün yenilenen ürünleri ve eşsiz ambiyansıyla konuklarına “Gurme bir keyif’’ sunmayı hedefliyor.

2009-2015 yılları arasında düzenlenen yarışmalar sonucu, hemen her yıl “En İyi Kahvaltı Mekanı” ve “En İyi Alışveriş Mekanı’’ seçilmeyi başaran mekan, 2015 yılından bu yana ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Başarısı sayesinde ünü dünyaya yayılan Namlı Gurme’nin Bahreyn’de de bir şubesi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Gıda sektörüne 1929 yılında pastırma ile giriş yapan Namlı Gurme, kurulduğu günden bu yana, kalitesini bozmadan kahvaltıların en popüler adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Mekanın kahvaltı menüsünde, Kayseri pastırmasından, İzmir tulum peynirine, Afyon sucuğundan, Gemlik zeytinine kadar birbirinden lezzetli birçok yöresel ürün bulunuyor.

Kahvaltınızı dilerseniz açık büfe şeklinde reyondan seçebiliyor veyahut da kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı gibi menülerden sipariş edebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra ithal ve yöresel peynirler, et ürünleri, 28 çeşit zeytin, ızgara hellim sucuk, özel bal-kaymak ve reçel çeşitleri gibi 1000’e yakın organik ürünün bulunduğu Namlı Gurme’nin şarküteri bölümünden alışveriş yapabiliyorsunuz.

Kaçırmayın! Hatta alışverişi evinizden online olarak yapmak isterseniz tıklamanız yeterli! Her bir ürünün lezzetine bayılacağınız mekanda kahvaltıya ek olarak; kavurmalı, sucuklu ve pastırmalı yumurta veya menemen gibi enfes tatlardan sipariş etmeyi unutmayın! Bu arada Namlı Gurme’ye gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız… Aksi takdirde yoğunluktan ötürü boş masa bulmakta zorlanabilirsiniz.

  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Rıhtım Cad. Kat otopark 1/1, 34425 Beyoğlu
  • Tel: (0212) 293 68 80
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 22.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13. Anzer Sofrası

Anzer Sofrası

Burası Neresi? Sarıyer ilçesinde yer alan Anzer Sofrası, Karadeniz Mutfağının İstanbul’daki adresi oluyor. Öyle ki özellikle memleket hasreti gidermek isteyen Karadenizliler bu harika restorana akın ediyor. Restoran, adını, Rize’nin tabiat harikalarından biri olan Anzer Yaylası’ndan alıyor. Yoğun talep gören mekanda özellikle hafta sonları boş masa bulmak fazlasıyla zor olabiliyor. Zira tamamı organik ürünlerle hazırlanan Rize’ye has lezzetlerin yer aldığı yöresel serpme köy kahvaltısı her gün sınırsız çay eşliğinde konuklara servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı içerisinde; köy peyniri, çeçil peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, çeri domates, siyah – yeşil zeytin, salatalık, yeşillik, süzme Anzer balı, dut pekmezi, kaymak, organik tereyağı, muhlama, Rize kavurması, omlet, haşlanmış yumurta gibi hem yöresel hem de doğal ürünler yer alıyor. Birbirinden lezzetli bu muhteşem tatlara, sınırsız Rize çayı eşlik ediyor. Boğaza nazır bir konumda yer alan Anzer Sofrası, Rize’nin sıcacık atmosferini, İstanbul’da da yaşatmayı başarıyor.

Restoranın kapalı ve açık olmak üzere iki ayrı alanı ve bir de terası bulunuyor. Boğaza karşı yöresel kahvaltı yapmak istiyorum diyorsanız, Anzer Sofrası’nı İstanbul’da kahvaltı mekanları arasında baş sıralara koyabilir, harika bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. İki kişi için ortalama kahvaltı ücretinin 160 TL civarında seyrettiği mekanda, nakit veya kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet, Kefeliköy Bağlar Yolu Sk. No: 5, 34457 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 223 25 33
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 160 TL
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

14. Privato Cafe Ristaurante

Privato Cafe Ristorante

Burası Neresi? İstanbul’un en farklı kahvaltı mekanlarından biri olan Privato Caffe Ristaurante, İstiklal Caddesi‘nden Kuledibi’ne doğru inerken karşımıza çıkan Yüksekkaldırım mevkiinde yer alıyor. En şaşırtıcı kahvaltıyı deneme imkanı bulacağınız Privato Cafe, İstiklal Caddesi’nin dibinde açık havada mükellef bir kahvaltı sofrasıyla konuklarını ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltısıyla nam salmış olan mekanda, hemen hemen bütün ürünler, yöresel ve organik olma özelliği taşıyıp; sofrada fabrikasyon veya endüstriyel ürünlere kesinlikle yer verilmiyor. Kahvaltılıkların tümü, Anadolu’nun farklı yerlerinde küçük işletmelerinde veya evlerinde üretim yapan kişilerden tedarik ediliyor.

Mesela; Bitlis’in şekersiz balı, Kıbrıs’ın hellim peyniri, Adapazarı’nın ev yapımı sucuğu, Rize’nin Ovit Yaylası’ndan getirtilen mis gibi tereyağı, Giresun menşeli fındık ezmeleri, Kazdağı zeytini, Elazığ keçi tulumu, Bandırma Gönen köy peyniri, Diyarbakır örgü ve çeçil peynirleri Privato sofralarını süsleyen ürünler arasında yer alıyor.

Kaçırmayın! İstanbul Avrupa yakasının en popüler kahvaltı mekanları arasında yer alan Privato Cafe’de, yukarıda da bahsettiğim tüm besinleri içeren geleneksel köy kahvaltısının fiyatı ise kişi başı 70 TL.

  • Adres: Şahkulu, Tımarcı Sk. No:3, 34421 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 293 20 55
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 140 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Boğaz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

15. Lacivert

Lacivert

Burası Neresi? ‘‘Gün ortasında… Gün batımında… Özel zamanlarda Lacivert…’’ sloganıyla yola çıkan Lacivert, İstanbul boğazının en popüler restoranlarından biridir. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan ve tarihi bir yalıda hizmet veren restoran, 1999 yılında açılmış ve zamanla bir boğaz klasiği haline gelmiştir. Lacivert, yaz aylarında bol güneşli ve esintili terasında; kış aylarında ise rıhtımı aratmayan, camekanlı salonlarında, olmazsa olmaz boğaz manzarası eşliğinde konuklarını ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? İstanbul kahvaltı mekanları arasında en gözdelerinden biri olan Lacivert, Akdeniz esintisini sofralarına taşıyor.  Bunun yanı sıra Lacivert Brunch’ta en doğru tarifleriyle hazırlanan Anadolu mutfağının özgün lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Her biri ayrı ayrı organik sertifikaya sahip olan organik ürünlerle dolu kahvaltısıyla Pazar günlerinin vazgeçilmezlerinden biri olan Lacivert sofrasında bir kuş sütü eksik, diyebiliriz! Zira açık büfe kahvaltı hizmeti veren restoran, 200 çeşit üründen oluşan zengin ve kaliteli kahvaltı menüsüyle konuklarına adeta ziyafet çektiriyor.

Kahvaltıda, Divle Obruk peyniri gibi çeşit çeşit peynirler, reçeller, bal, kaymak ve tatlı çeşitleri, muhlama, menemen, hellimli sucuk, göz yumurta ve çıtır çıtır Sarıyer Böreği gibi lezzetler bulunuyor. Tüm bu lezzetlere sınırsız çay ve kahve eşlik ediyor. Ayrıca restoran; kuşburnu, limonata, nevruz, demirhindi ve mevsime göre servis edilen Frenk inciri gibi Osmanlı şerbetleriyle de oldukça meşhur.

Kaçırmayın! Velhasıl paraya kıyıp, boğazın hakkını veren bir restoranda, Pazar kahvaltısının keyfini çıkarmak isterseniz, Lacivert tam size göre! Lacivert’te, kahvaltı, 10.30 – 14.00 saatleri arasında servis ediliyor. Kişi başı kahvaltı ücreti ise ortalama 160 TL civarında seyrediyor. Biraz pahalı gelebilir; lakin bu fiyata kesinlikle değiyor!

  • Adres: Anadolu Hisarı, Körfez Cd. 57/A, 34410 Beykoz/İstanbul
  • Tel: (0216) 413 37 53
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 160 TL
  • Çalışma saatleri: 10.30 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

 

Bu İçerik sizi İlgilendiriyor!

16. The House Cafe Ortaköy

The House Cafe Ortaköy

Burası Neresi? 2002 yılında, İstanbul Teşvikiye’de 60’ların eski bir Nişantaşı apartman dairesinde kurulan The House Cafe Ortaköy, zamanla İstanbulluların müdavim olduğu bir restoran haline gelmiştir. Yıllar içerisinde büyüyüp şehrin çeşitli noktalarına yayılan The House Cafe’nin şuan İstanbul’da, Teşvikiye, Ortaköy, Corner, Kanyon, Akaretler, Garden, Metropol, Suadiye ve Emaar Alışveriş Merkezi’nde birer şubesi bulunuyor. Ayrıca Türkiye’de İzmir Alsancak’ta ve Kayseri’de; yurt dışında ise Bakü’de de hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? 2005 yılında, boğaza nazır bir yerde açılan Ortaköy şubesi, giriş alanı, iki geniş terası ve şık bir restoran olan Fescizade Salonu’yla birlikte toplam 450 kişilik kapasitesiyle hizmet veriyor. The House Cafe Ortaköy, kahvaltısının yanı sıra yaz aylarında, hafta sonları düzenlediği canlı DJ performansları ile biliniyor. Hatta söz konusu mekan özel organizasyonlar için de sıklıkla tercih ediliyor. Restoranda, hafta içi gün boyunca, hafta sonu ise sadece akşam servisi ve sabah kahvaltısı için rezervasyon alınıyor.

Hafta sonu kahvaltı rezervasyonları ise sabah 09.00 – 10.00 saatleri arasında kabul ediliyor. Ayrıca restoranda, 15 metre uzaklıkta yer alan kapalı otopark için vale hizmeti veriliyor. The House Cafe’de İki Kişilik The House Kahvaltı Tabağı ve Küçük Kahvaltı Tabağı olmak üzere iki farklı kahvaltı menüsü bulunuyor.

İki kişilik kahvaltı tabağında; Ezine peyniri, eski kaşar, tavada hellim peyniri, Yörük peyniri, zeytinyağında 2 poşe yumurta, siyah-yeşil zeytin, söğüş domates, salatalık, yeşilbiber, muska böreği, taze lor, pancar reçeli, ev yapımı süzme yoğurt, kireçte kabak reçeli, bal & kaymak, nutella, The House reçelleri, kızarmış ekşi maya-baget ekmeği, simit bulunuyor. Tüm bu lezzetlere 8 adet çay bardağı eşlik ediyor.

Küçük kahvaltı tabağında ise Ezine peyniri, Yörük peyniri, zeytinyağında 1 poşe yumurta, siyah-yeşil zeytin, söğüş domates, salatalık, yeşilbiber, muska böreği, taze lor, pancar reçeli, ev yapımı süzme yoğurt, Antakya kireçte kabak reçeli, bal, The House reçelleri, kızarmış ekşi maya & baget ekmeği, simit ve 4 adet çay bulunuyor. İki Kişilik The House Kahvaltı Tabağı ücreti 99 TL; Küçük Kahvaltı Tabağı ise 55 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın!

Bunların yanı sıra menüde; Avokadolu Poşe Yumurta (39 TL), Güveçte Kahvaltı (34 TL), Keçi peynirli – patatesli omlet (34 TL), Avokadolu & Mantarlı Scrambled Eggs (39 TL), Köy gözlemesi (29 TL), The House Müsli (29 TL), Pancake (34 TL), Sucuklu-Kaşarlı Bazlama Tost (32 TL), Fırında Simit (18 TL) ve The House Light Tost (27 TL) gibi özel spesiyaller de bulunuyor.

  • Adres: Maltepe, Yıldız, Salhane Sk. No:1, 34349 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 227 26 99
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 – 135 TL
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 09.00 – 00.00 / Hafta sonu: 08.00 – 00.00
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Mangerie Bebek

Mangerie Bebek

Burası Neresi? 15 yılı aşkın süredir Bebek Çarşısı’nda, bir binanın teras katında hizmet veren Mangerie Bebek, İstanbulluların hafta sonu kahvaltıları için tercih ettikleri boğaz manzaralı kahvaltı mekanlarından biri. Mangerie, hem dekorasyonu hem de Boğaz manzarasıyla insanın içini açan, ferahlatan ve de huzur veren bir ambiyansa sahip! Lezzet, güzel sunumlar, sadelik, şıklık ve dinginlik arayanlar için bulunmaz bir yer olan Mangerie, kahvaltısıyla da fazlasıyla beğeniliyor.

Neden Gitmeliyim? Mangerie Kahvaltı menüsü iki kişilik olup; tamamıyla doğal ve organik ürünlerden oluşuyor. Menüdeki ürünler öylesine leziz ki, söz konusu mekan hafta içi bile Bebek’te en fazla kahvaltı servisi veren restoran olarak biliniyor. Mangerie Bebek, sadece rezervasyon ile müşteri kabul ediyor.

Rezervasyon için 0212 263 51 99 veya 0532 769 75 66 numaralarını aramanız yeterli! Mangerie Kahvaltı menüsünde; zeytinyağı, kekikli domates, salatalık, zeytin çeşitleri, peynir çeşitleri, organik tereyağı, kaymak, organik bal, reçel çeşitleri, nutella, fındık ezmesi ve meyve salatası bulunuyor. Menü ücreti ise 90 TL.

Menüye ek olarak; Pancake (taze meyveli veya nutellalı, kaymak ve bal ile 47,5), Yulaf ezmesi (mevsim meyveleri ile 40 TL), Granola (40 TL), Çıtır Bacon (65 TL), Közde sucuk (45 TL), Meyve salatası (35 TL) ve sahanda, peynirli, sucuklu, omlet ve scrambled (çırpılmış) yumurta çeşitleri (35-40 TL), menemen (30 TL), omlet (35 TL) ve Avokado püreli poşe yumurta (42,5 TL) gibi yan ürünler sipariş edilebiliyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı servisi 08.00 itibariyle başlayıp; 15.00 sularında sona eriyor. Ayrıca Mangerie Bebek’in, Benedict usulü yumurtasıyla da oldukça meşhur olduğunu söylemeden geçmeyelim!

  • Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No: 69, 34342 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 263 51 99 – 0532 769 75 66
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 – 150 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18. Aşşk Kahve

Aşşk Kahve

Burası Neresi? İstanbul’da Nişantaşı ve Beşiktaş’ta iki şubesiyle hizmet veren Aşşk Kahve, kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Beşiktaş, Kuruçeşme mevkiinde bulunan restoran, şahane Boğaz manzarasıyla gören herkesi büyülüyor. Aşşk Kahve, küçük, samimi ve şirin ortamıyla, kısa sürede Kuruçeşme’nin en sevilen mekanlarından birine dönüşmüş; İstanbul’da kahvaltı mekanları arasına adını altın harflerle yazdırmıştır.

Neden Gitmeliyim? Aşşk Kahve özel spesiyali olan Aşşk-ı Memnu tatlısıyla tüm İstanbul’da oldukça meşhurdur. Dolayısıyla kahvaltı için gelmiş olsanız bile, bu efsane tatlının tadına mutlaka bakmalısınız! Aksi takdirde çok şey kaçırmış olacaksınız. Küçük ve sevimli bahçesinde, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde kahvaltı edebileceğiniz Aşşk Kahve, Ev Kahvaltısı menüsüyle konuklarına mükellef bir sofra sunuyor.

Menü içerisinde; beyaz peynir, kızarmış hellim, dil peyniri, eski kaşar, taze kaşar, tulum peyniri, sade lor, ev yapımı otlu ve sarımsaklı lor, labne, lor peyniri, tereyağı, Datça’dan organik petek balı, kaymak, tahin-pekmez, ev yapımı reçel (çilek, vişne, ayva ve kayısı), kakaolu fındık kreması, Datça organik köy zeytini, acuka, minik kahvaltı salatası, Avokado, Somon füme, sucuk, domates, salatalık ve ev yapımı dana bacon bulunuyor. Kahvaltıya ek olarak; yumurta çeşitleri, tostlar, sandviçler ve taze sıkılmış meyve suları gibi kahvaltılık ürünlerden sipariş edebilirsiniz.

  • Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cd. No: 64 D: B, 34330 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 265 47 34
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 150 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Pazartesi kapalı
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

19. Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu

Burası Neresi? Osmanlı Devleti’nin son döneminde Mısırlı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanıma yüz görümlüğü olarak hediye edilen Mihrabat Korusu, Kanlıca sırtlarında yer alıyor. Koru; Ortaköy sahili, Rumeli Hisarı, İstinye Koyu’nun yanı sıra uçsuz bucaksız muhteşem boğaz manzarasını önünüze seriyor. Harika manzarasıyla yüzyıllar boyunca, mehtaplı gecelerde, sazlı sözlü boğaz eğlencelerine ev sahipliği yapmış olan Mihrabat Korusu, günümüzde de bu özelliğini devam ettiriyor.

Öyle ki söz konusu koru; nişandan, düğüne, bekarlığa vedadan kına eğlencesine, mezuniyet törenlerinden, balolara, sünnet düğünlerinden özel organizasyonlara kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? 210 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan Mihrabat Korusu’nda; restoran, cafe, özel davet ve organizasyon alanları, sosyal ve kültürel faaliyet alanları, yürüyüş yolları, çocuk parkları, otopark ve amfi tiyatro gibi özel hizmet alanları bulunuyor. İstanbul Anadolu Yakası’ndaki kahvaltı mekanları arasında da oldukça meşhur olan Mihrabat Korusu’nda, muazzam boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmanın keyfi bir başka oluyor.

Serpme Kahvaltı menüsüyle misafirlerine mükellef bir sofra hazırlayan koru restoranı, özellikle hafta sonları yoğun rağbet görüyor. Serpme kahvaltı içerisinde; tel peynir, eski kaşar, beyaz peynir, tulum peyniri, taze kaşar, süzme yoğurt, söğüş tabağı, siyah ve yeşil zeytin, kuru kayısı, kuru incir, mevsim meyveleriyle yapılan organik reçeller, bal, kaymak, tahin-pekmez, tereyağı, patates kızartması, simit-poğaça, sigara böreği ve iki kişilik eritme peynir bulunuyor. Buna ek olarak hafta sonları pişi ve galeta servisi yapılıyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra; omlet çeşitleri (30 TL), Anne menemeni, göz yumurta, kavurmalı, sucuklu, pastırmalı yumurta, ızgara sucuk ve domatesli kekikli sosis gibi sahanda kahvaltılıklar (35 TL) ve gözleme çeşitleri (30 TL) serpme kahvaltıya ek olarak sipariş edilebiliyor. Serpme kahvaltı ücreti kişi başı 110 TL olup; ödeme nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor. Mihrabat Korusu’na Üsküdar’dan kalkan 15, 15P ve 15T nolu otobüslerle ulaşılabiliyor. Koruya giriş ücretsiz!

  • Adres: Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Cad. Mihrabat Korusu No: 50, 34810 Beykoz
  • Tel: (0216) 425 86 16
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 110 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. Yeşilçam Cafe & Bistro

Yeşilçam Cafe & Bistro

Burası Neresi? Üsküdar sahilinde, Salacak mevkiinde yer alan Yeşilçam Cafe & Bistro, boğazın enfes manzarasına karşı, mükellef bir Pazar kahvaltısı yapmak isteyenler için fazlasıyla ideal! İstanbul Anadolu yakasında kahvaltı yapabileceğiniz en eşsiz mekanlardan biri olan Yeşilçam, adı üzerine farklı konsepti ve dekoruyla dikkat çekiyor. Mekanın her bir köşesinde Yeşilçam’ın ünlü simalarına ait fotoğraflar, posterler ve antika eşyalar bulunuyor. Dolayısıyla burada nostaljik bir yolculuğa çıkacağınız kesin…

Neden Gitmeliyim? Bunların yanı sıra Yeşilçam’ın tam karşısında yer alan Tarihi Yarımada’nın manzarası ve silueti gören herkesi büyülüyor. Restoranda kahvaltının yanı sıra canlı müzik dinletisi, Karaoke partileri ve nargile gibi hizmetler de mevcut. Lakin en önemlisi Yeşilçam Cafe & Bistro’da dolu dolu bir serpme kahvaltı menüsü sizleri bekliyor.

Serpme kahvaltı içerisinde; Beyaz peynir, Eski kaşar, Otlu peynir, Tel peyniri, Reçel çeşitleri, Bal – Kaymak, Siyah zeytin, Yeşil zeytin, Nutella, Acuka ezme, Mevsim meyveleri, Domates, Salatalık, Yeşilbiber, Sahanda yumurta, Tepsi böreği, Patates kızartması, Kızarmış sosis, Kızarmış sucuk, Pancake ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Yeşilçam Cafe Bistro’da kahvaltı servisi haftanın yedi günü 08.00 ile 14.00 saatleri arasında veriliyor. Yeşilçam’da iki kişilik serpme kahvaltı menüsü 69,9 TL; tek kişilik kahvaltı tabağı ise 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Ödeme kredi kartı veya nakitle yapılabiliyor. Buna ek olarak omlet eşitleri (15-19 TL), menemen, muhlama ve tost (15-18 TL) gibi yan ürünler de menüde bulunuyor. Yeşilçam Cafe’ye gitmeden evvel aşağıdaki numarayı arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

  • Adres: Salacak, 101 1, Üsküdar Harem Sahil Yolu, 34664 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: 0546 214 46 45
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 69,9 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. Seyr-i İstanbul Haliç Cafe

Seyr-i İstanbul Haliç Cafe

Burası Neresi? Haliç’in panoramik manzarası eşliğinde kahvaltı edebileceğiniz yegane mekanlardan biri olan Seyr-i İstanbul, Fatih ilçesinde, Demirtaş mevkiinde yer alıyor.  Seyr-i İstanbul Haliç Cafe, bir kapalı alan ve bir terastan oluşuyor. Tabi terasta yer bulabilmek manzara eşliğinde kahvaltı edebilmek için erkenden yerinizi almanız gerekiyor. Hatta aşağıda verdiğim numarayı arayıp rezervasyon yaptırabilir, yerinizi garantileyebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Mekanda, iki kişilik serpme kahvaltı (80 TL) ve tek kişilik kahvaltı tabağı (25 TL) olmak üzere iki farklı kahvaltı menüsü bulunuyor. Serpme kahvaltı içerisinde; Beyaz peynir, Kaşar peyniri, Tel peynir, Siyah zeytin, Yeşil zeytin, doğal tereyağı, bal-kaymak, ev yapımı reçel, nutella, ev yapımı fındık ezmesi, acuka, salam, patates kızartması, sucuk, sosis, sigara böreği, salatalık, domates ve sınırsız çay bulunuyor.

Tek kişilik kahvaltı tabağında ise Beyaz peynir, Kaşar peyniri, siyah zeytin, yeşil zeytin, doğal tereyağı, bal-kaymak, ev yapımı reçel, salam, patates kızartması, salatalık, domates ve üç bardak çay bulunuyor. Bunlara ek olarak, menemen (14 TL), sucuklu menemen (16 TL), kaşarlı menemen (15 TL), sade yumurta (12 TL), kaşarlı yumurta (14 TL) ve sucuklu yumurta (15 TL) gibi ekstra ürünler de menüde yer alıyor.

Kaçırmayın! İstanbul Avrupa yakasındaki kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler olan Seyr-i İstanbul Haliç Cafe, hafta sonu kahvaltıları için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir yer. Botanik Bahçesi’nin yan bahçesinin bitişiğinde, Müftülük binasının arkasında yer alan mekana ulaşmak için Vefa Bozacısı’nın önünden Ayrancı sokağa devam eden yolu takip etmeniz gerekiyor.

  • Adres: Demirtaş, Ayrancı Sk. 9/A, 34134 Fatih/İstanbul
  • Tel: (0212) 528 47 34
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 80 TL
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

22. Cafe 5. Cadde

Cafe 5. Cadde

Burası Neresi? Tarihi Yarımada’nın eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz mekanlardan bir diğeri de yine Üsküdar’da yer alan Cafe 5. Cadde… Üsküdar sahilinde, Salacak mevkiinde bulunan Cafe 5. Cadde, kahvaltısı, nargile servisi, canlı müziği, oyun masaları ve maç yayınlarıyla oldukça meşhur. Lakin mekanın en müthiş özelliği hiç şüphesiz manzarası ve dillere destan kahvaltısı!

Neden Gitmeliyim? Cafe 5. Cadde’de, serpme kahvaltı ve tek kişilik kahvaltı tabağı olmak üzere iki farklı kahvaltı menüsü bulunuyor. Serpme kahvaltı 85 TL, tek kişilik kahvaltı tabağı ise 28 TL olarak ücretlendiriliyor. Serpme kahvaltı menüsünde; Eski kaşar, otlu peynir, çeçil peyniri, örgü peyniri, Ezine peyniri, vişneli lor peyniri, acuka, nutella, domates, salatalık, yeşil ve siyah zeytin, pişi, sosis, bal-kaymak, sahanda yumurta, sigara böreği, patates kızartması, kayısı reçeli, vişne reçeli, mevsim meyveleri, portakal suyu  & limonata ve sınırsız çay bulunuyor.

Tek kişilik kahvaltı tabağında ise eski kaşar, Ezine beyaz peyniri, örgü peyniri, otlu peynir, bal-kaymak, domates, salatalık, zeytin, tepsi böreği, haşlanmış yumurta ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunlara ek olarak; sahanda salçalı sosis (16 TL), 4 Adet Pancake, Nutella, Muz (23 TL), sahanda yumurta (15 TL), sahanda sucuklu yumurta (20 TL), karışık omlet (18 TL), beyaz peynirli omlet (16,5 TL), karışık menemen (16 TL), sade menemen (14,5 TL) ve sade omlet (15,5 TL) gibi kahvaltılık ürünler de menüde yer alıyor.

  • Adres: Salacak, Üsküdar Harem Sahil Yolu No: 29, 34000 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 343 11 66
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

23. Kubbe-i Aşk

Kubbe-i Aşk

Burası Neresi? İstanbul Avrupa yakası kahvaltı mekanları arasında en bilinenlerden biri olan Kubbe-i Aşk, İstanbul’un panoramik manzarasını seyredip, eşinizle dostunuzla sohbet ederek vakit geçirebileceğiniz şahane bir yer. Bunların yanı sıra özellikle Pazar kahvaltılarının da yegane adreslerinden biri olan kafede, manzara eşliğinde kahvaltı etmenin tadı bir başka!

Neden Gitmeliyim? Kubbe-i Aşk, genel anlamda, toplantı ve diğer özel organizasyonlar için ayrılmış salonlardan ve yazın serinliğini içinize çekip, püfür püfür boğaz havası alarak yemek yiyebileceğiniz dış salonlardan oluşuyor. İstanbul’un tarihi yerlerinden biri olan Süleymaniye’de bulunan Kubbe-i Aşk, farklı atmosferi ve modern dekorasyonuyla ve eşsiz manzarasıyla İstanbul kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli! Zira restoran mutfağında, konukların tıka basa doyabileceği, tadından yenmeyen bir serpme kahvaltı menüsü bulunuyor. İki kişilik serpme kahvaltı menüsü ise 98 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltının yanı sıra; tostlar (9-14 TL), Ayvalık tostu (18 TL), sade menemen (12 TL), kaşarlı menemen (14 TL), gözleme çeşitleri (13 TL), parmak patates (10 TL), elma dilim patates (10 TL), sigara böreği (16 TL), Special ara sıcak tabağı (22 TL), kaşarlı mantar (24 TL) gibi lezzetler de ekstralar arasında yer alıyor. Ayrıca son olarak mekanın nargile çeşitleriyle de fazlasıyla popüler olduğunu söylemeden geçmeyelim. Nargile severlere duyurulur!

  • Adres: Süleymaniye, Fetva Ykş. No:3, 34080 Fatih/İstanbul
  • Tel: (0212) 511 22 75
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 02.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

24. Lokma

Lokma

Burası Neresi? Boğaz’da bir kahvaltı klasiği haline gelen Lokma, İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Sarıyer’de Rumeli Hisarı mevkiinde yer alıyor. Lokma, açık ve kapalı salonlarıyla birlikte toplam 300 kişilik kapasiteye sahip. Dolayısıyla mekanda, kalabalık yemek aktiviteleri ve iş toplantıları gibi her türlü organizasyon düzenlenebiliyor. Lokma’nın en güzel tarafı ise Rumeli Hisarı’nın tarihi atmosferi eşliğinde harika bir boğaz manzarasına sahip olması…

Neden Gitmeliyim? İstanbul Avrupa Yakası’ndaki kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla ünlü olan Lokma, kendisini Boğaz’da, Rumeli Hisarı mevkiindeki en modern, en yeni ve boğazı en iyi gören mekanı olarak tanımlıyor. Mevzu bahis Boğaz manzarası olunca akla ilk gelen şeylerden biri de hiç şüphesiz kahvaltı oluyor. Lokma, hem damak tadınıza hem de gözünüze hitap edecek geniş bir kahvaltı menüsüyle hizmet veriyor. Velhasıl menüde herkesin damak tadına hitap edebilecek pek çok seçenek mevcut.

Kahvaltıda; domates soslu biber kızartmasından, manda kaymağına, köy tere yağından, organik bala, tahin-pekmezden, %100 doğal marmotiniye, pancake & nutella ikilisinden, fındık ve yer fıstığı ezmesine, mevsim meyve ve sebzelerinden, peynir çeşitlerine kadar pek çok çeşit bulunuyor. Bunun yanı sıra; Ev katmerleri (6 TL), Humus (7 TL), Muhlama (24 TL), Güveçte Kavurma Kaşar (32 TL), Labne (15 TL) ve Pastırmalı Sıcak Humus (32 TL) gibi yöresel lezzetler de istek üzerine menüye ek olarak servis ediliyor.

Ayrıca; Köy Tereyağında Sucuk (22 TL), Köy Tereyağında Pastırma (23 TL), Köy Tereyağında Sucuk – Pastırma (23 TL) Domates Soslu Sosis (21 TL), Rafadan Yumurta (6 TL), Sahanda Yumurta (15 TL), Peynirli Yumurta (17 TL), Peynirli – Otlu Yumurta (18 TL), Menemen çeşitleri (15-25 TL) ve Omlet çeşitleri (15-25 TL) gibi birbirinden leziz kahvaltılıklar da yine menüde mevcut!

Kaçırmayın! Lokma’da iki kişilik kahvaltı için ortalama ücret 170 TL olup; ödeme kredi kartı veya nakit ile yapılabiliyor. Lokma, kimisine pahalı gelse de Boğaz’ın eşsiz manzarasına ve de zengin kahvaltı menüsüne değer!

  • Adres: Rumeli Hisarı, Mahallesi, Yahya Kemal Cd. No:12, 34470 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 265 71 71
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 170 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

25. Kuleli Yakamoz Restoran

Kuleli Yakamoz Restoran

Burası Neresi? Asırlık çınar ağaçlarının altında boğaza nazır bir mekan olan Kuleli Yakamoz Restoran, bir yanı Kuleli Askeri Lisesi’ni; diğer yanı ise Boğaz Köprüsü’nü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) gören çok özel bir konuma sahip. Zengin mutfağı ve güler yüzlü servisi sayesinde çok sayıda müdavimi olan Kuleli Yakamoz, 2009 yılından bu yana kalitesinden ödün vermeden misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Kuleli Yakamoz Restoran, Boğaz’da balık keyfinin en popüler adreslerinden biri olmasının yanı sıra et, tavuk ve vejetaryen menüleriyle de farklı alternatifler sunuyor. Lakin Kuleli Yakamoz’un en popüleri hiç kuşkusuz kahvaltısı… Yemyeşil doğayı, boğazın mavisiyle buluşturan restoranda, açık büfe brunch hizmeti veriliyor.

Açık büfede, organik sebze ve meyveler, yöresel peynirler, ev yapımı reçeller, dumanı üstünde poğaça-börek ve gözleme çeşitleri, leziz menemen ve omlet çeşitleri gibi daha pek çok kahvaltılık yer alıyor. Restorandaki kahvaltı organizasyonları, hafta içi serpme ve kahvaltı tabağı; hafta sonu ise açık büfe olarak düzenleniyor.

Kaçırmayın! Açık büfe kahvaltı Cumartesi ve Pazar saat 09.00 ile 14.30 saatleri arasında sınırsız Osmanlı şerbetleri ve sınırsız çay ile birlikte 110 TL; serpme kahvaltı ve sınırsız çay 75 TL; kahvaltı tabağı ise yine sınırsız çayla birlikte 50 TL olarak ücretlendiriliyor. Ödeme kredi kartı ve nakit ile yapılabiliyor. Ayrıca mekanın kendine özel otoparkı ve vale hizmeti bulunuyor. Son olarak; gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir!

  • Adres: Çengelköy Mh, Kuleli Cd. No: 69, 34684 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 318 95 05
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 180 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26. Saffron Life

Saffron Life

Burası Neresi? Saffron Life, denize nazır kahvaltı mekanlarından biri olarak, İstanbul’un Eyüpsultan semtinde, Eyüp Gençlik Merkezi içerisinde yer alıyor. İstanbul Avrupa yakası kahvaltı mekanları arasında, fazlasıyla müdavimi bulunan Saffron, denizin ve şehrin manzarası eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz harika bir kafe! Saffron Life, açık, kapalı ve sigara içme alanından oluşan geniş bir mekan.

Neden Gitmeliyim? Özellikle hafta sonları epeyce kalabalık olan Saffron Life, ‘‘Bereketli Kahvaltı’’ adını verdikleri serpme kahvaltı menüsüyle ve ‘‘Saffron Kahvaltı Tabağı’’ ile konuklarına mükellef bir sofra sunuyor. Tek kişilik hazırlanan Bereketli Kahvaltı menüsü içerisinde; Ezine beyaz peynir, Van otlu peynir, İzmir tulum, Çörekli lor peynir, siyah & yeşil zeytin, domates, salatalık, yeşilbiber, acuka, sucuklu yumurta, patatesli börek, çiğ börek, patates sote, tahinli helva, köz biber, nutella, bal & kaymak, meyve tabağı ve ev yapımı reçeller bulunuyor.

Tek kişiye özel hazırlanan bu menünün ücreti ise yalnızca 42,5 TL! Yine tek kişilik bir tabak olan Saffron Kahvaltı Tabağı içinde ise Ezine beyaz peynir, Trakya eski kaşar, siyah zeytin, domates, salatalık, haşlanmış yumurta, kızarmış sucuk, kızarmış sosis ve bal & kaymak ikilisi bulunup; 30 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra kahvaltıya ek olarak; sahanda yumurta (12 TL), kaşarlı simit (18 TL), pancake tabağı (20 TL), peynirli omlet (14 TL), patatesli omlet (14 TL), karışık omlet (17 TL), sucuklu yumurta (18 TL), kavurmalı yumurta (18 TL) ve menemen (16 TL) de menüde bulunuyor.

  • Adres: Merkez, Silahtarağa Cd. No: 8, 34050 Eyüpsultan/İstanbul
  • Tel: (0212) 418 10 88
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 70 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

27. Yoros Cafe Restoran

Yoros Cafe Restoran

Burası Neresi? İstanbul’da gezilecek yerlerden biri olan Yoros Kalesi’nin hemen yanında bulunan Yoros Cafe Restoran, İstanbul’da kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Muhteşem bir manzaraya sahip olan restoran, Yoros Kalesi’ni görmeye gelen günübirlik gezi turlarının da uğrak noktalarından biri oluyor. Dolayısıyla özellikle hafta sonları tıklım tıklım dolup taşan mekanda bulmak oldukça zorlaşıyor. Bundan ötürü erkenden yola çıkıp, yerinizi almanızı öneririm.

Neden Gitmeliyim? Manzara eşliğinde mükellef bir kahvaltı için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Yoros Cafe Restoran’da, serpme kahvaltı menüsü bulunuyor. Ayrıca menemen veya sahanda yumurta gibi yan ürünler de serpme kahvaltı içerisine dahil ediliyor. Serpme kahvaltı tek kişilik olup; kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Ödeme nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor. Kahvaltıdan sonra Yoros Kalesi’ni ziyaret etmeyi ve kale civarında yürüyüşe çıkmayı unutmayın!

  • Adres: Anadolu Kavağı Mah. Feneryolu Cad. 3/A, 34825 Beykoz/İstanbul
  • Tel: (0216) 320 20 56
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28. Sade Kahve-Breakfast

Sade Kahve-Breakfast

Burası Neresi? Boğaz manzarasının keyfine doyum olmayan en güzel köşelerinden birinde, Rumeli Hisarı’nda bulunan Sade Kahve-Breakfast, Türk Kahvesinin hala usulüne uygun olarak külde pişirildiği, sunuluş biçimi ve zengin çeşidiyle tam bir ev kahvaltısının servis edildiği bir mekan! Dolayısıyla Sade Kahve’nin günün her saati başka bir güzelliğe büründüğünü söyleyebiliriz.

Neden Gitmeliyim? Sade Kahve, bakır sahanlarda pişen menemeni, bakır tepsilerde hem de mangal ateşinde pişirilen börekleri ve kaynak su ile yapılan demleme çayı ile İstanbul’da kahvaltı mekanları arasına adını altın harflerle yazdırıyor. 2002 yılından bu yana, ilk gün ki kalitesiyle hizmet vermeye devam eden restoran, eşsiz manzarasıyla da dikkat çekiyor. Sıcacık bir atmosfere ve samimi bir ortama sahip olan kahve, serpme kahvaltı menüsüyle özellikle Pazar kahvaltılarına renk katıyor.

İki kişilik olarak hazırlanan ve 134 TL olarak ücretlendirilen serpme kahvaltı menüsü içerisinde; domates, salatalık söğüş, siyah zeytin, yeşil zeytin, zeytinyağlı ezme, beyaz peynir, kaşar peyniri, tel peynir, köy peyniri, lor karadut peyniri, süzme bal, manda kaymağı, kayısı reçeli, çilek reçeli, tereyağı, acuka, menemen ve sahanda sucuk bulunuyor.

Tüm bu lezzetlere sınırsız demleme çay eşlik ediyor. İsteyen menüye ek olarak; zengin peynir tabağı (43 TL), labne (13 TL), tahin-pekmez (15 TL), nutella (14 TL), helva (13 TL), haşlanmış yumurta (7 TL) ve ceviz-kayısı (14 TL) gibi ekstra kahvaltılıklar sipariş edebiliyor.

Kaçırmayın! Ayrıca gözleme çeşitleri (17-21 TL), çiğ börek çeşitleri (18-21 TL), pişi (20 TL), tost çeşitleri (14-17 TL), sigara böreği (18 TL), Paçanga böreği (21 TL), patates tava (20 TL) ve kaşar pane (21 TL) gibi yan ürünler de menüde bulunuyor. Sade Kahve-Breakfast, nargile gibi keyifli servisleriyle de oldukça meşhur. Son olarak; müessesede vale hizmeti de veriliyor.

  • Adres: Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd. No: 20, 34470 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 358 23 24
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 135 TL
  • Çalışma saatleri: 06.30 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

29. Mükellef Karaköy

Mükellef Karaköy

Burası Neresi? Avrupa yakasının en güzel semtlerinden biri olan Beyoğlu’nda Karaköy mevkiinde yer alan Mükellef, mezeleriyle ünlü meyhane tarzında bir restoran olarak İstanbul gece hayatının popüler rotalarından biri olsa bile kahvaltısıyla da oldukça meşhur. Zira Boğaz’a nazır adı gibi mükellef bir kahvaltıyla konuklarını ağırlayan mekan, İstanbul’da kahvaltı denildiğinde mutlaka bir kenara not edilmesi gerekenlerden biri!

Mükellef Karaköy, genelde gece eğlencelerine, meyhane konseptiyle renk katıyor olsa da gündüz de pek çok müdavime sahip! Bunun sebebi ise sahip olduğu serpme kahvaltı menüsü!

Neden Gitmeliyim? Mükellef’in serpme kahvaltı menüsü içinde; şeker domates, sivri kıl biber, maydanoz – roka – tere, zeytinyağlı Antakya zahteri, Sürk salatası, Muhammara, Girit ezme, siyah Gemlik zeytini, yeşil Gemlik zeytini, yeşil Antakya kırma zeytin, Ezine peyniri, Trakya eski kaşar, İzmir tulum peyniri, dil peyniri, tahinli cevizli çıtır kabak, acı biber reçeli, çilek reçeli, elma reçeli, bal & manda kaymağı, nutella, ballı fındıklı tahin, pekmez, tereyağı, pişi, yumurtalı ekmek ve kıymalı tutmaç böreği bulunuyor. Görüldüğü üzere menü mükellefin de ötesinde bir çeşitliliğe sahip!

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak; ızgara kasap sucuk (dilim adeti 26 TL), ızgara kasap sosis (dilim adeti 33 TL), kızarmış peynir (dilim adeti 9 TL), patates kızartması (9 TL), karışık kızartma (16 TL), menemen çeşitleri (16-26 TL), omlet çeşitleri (16-26 TL), sahanda göz yumurta (15-25 TL) gibi ekstralar da menüde mevcut.

Mükellef Karaköy’ün diğer kahvaltı mekanlarına göre daha lüks ve dolayısıyla daha pahalı bir mekan olduğunu belirtmekte fayda var! Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Rezervasyon için aşağıda verdiğim numarayı arayabilirsiniz.

  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Maliye Cd. 8/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 252 86 36
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 150 -200 TL
  • Çalışma saatleri: Pazartesi 09.00 – 01.30 | Salı – Çar – Perş 09.00 – 00.00 | Cuma – Cmt 09.00 – 02.00 | Pazar 15.00 – 00.00
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30. Sabrosa – Swissotel The Bosphorus

Sabrosa - Swissotel The Bosphorus

Burası Neresi? İstanbul kahvaltı mekanları listemizde sıradaki durağımız fazlasıyla lüks ve modern bir mekan olan Sabrosa – Swissotel The Bosphorus… Aynı zamanda bir otel olarak hizmet veren Sabrosa, boğaza nazır restoranı ve dünyadan lezzetlerin pişirildiği mutfağıyla da dikkat çekiyor. Zira Cafe Swiss olarak adlandırılan restoranın İstanbul’daki en kaliteli kahvaltı mekanlarından biri olduğu söyleniyor.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’un büyüleyici boğaz manzarası eşliğinde kahvaltı edip, güzel bir gün geçireceğiniz Cafe Swiss, her birinize ilaç gibi gelecek! Çünkü restoranın konseptine ve özenle döşenmiş dekorasyonuna bayılacaksınız. Üstelik burada kahvaltı sonu gelmeyen bir açık büfe! Dolayısıyla aradığınız ve sevdiğiniz her şeyi açık büfede bulmanız mümkün. Cafe Swiss, açık büfe kahvaltı servisi, haftanın altı günü 06.00 ile 10.30; Pazar günleri ise 12.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılıyor.

Açık büfede; deniz ürünleri, ıstakoz, istiridye, havyar ve şampanya gibi detaylar, göz önünde hazırlanan sushi ve sashimiler, İtalya mutfağından en iyi risotto ve makarna çeşitleri, Türk mutfağından enfes mezeler, İngiliz mutfağından çeşit çeşit roastlar, İsveç mutfağından peynir ve çikolatalı fondüler gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Kişi başı brunch ücreti 215 TL olup; 0-5 yaş arası çocuklar için ücretsiz, 5-12 yaş arası çocuklara ise %50 indirimli. Cafe Swiss, genel anlamda biraz pahalı olsa da bu manzarayı görmek ve farklı lezzetlerin tadına bakmak için değer! Rezervasyon için tıklayın.

  • Adres: Vişnezade, Acısu Sokağı No: 19, 34357 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 326 82 91
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 215-250 TL
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 23.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31. Çamlıca Sosyal Tesisleri

Çamlıca Sosyal Tesisleri

Burası Neresi? İstanbul’un Üsküdar ilçesinde Çamlıca tepesinde bulunan Çamlıca Sosyal Tesisleri boğaz manzaralı kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Dolayısıyla İstanbul Anadolu Yakası’ndaki kahvaltı mekanları arasında ön plana çıkan bu tesis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir işletmedir.

Neden Gitmeliyim? Çamlıca Tepesi, İstanbul Boğazı’nın ve Marmara Denizi’nin panoramik manzarasıyla ünlü olan turistik bir yerdir. Özellikle yaz aylarında binlerce kişi püfür püfür esen bu tepeye gelerek, hem havanın hem manzarasının hem de yemyeşil doğanın tadını çıkarıyor. Hal böyle olunca kahvaltı keyfi de kaçınılmaz oluyor. Çamlıca Sosyal Tesisleri; Tesis restoranı, Osmanlı Kahvesi ve Bahçe Kafeterya olmak üzere üç farklı alandan oluşuyor.

Bunun yanı sıra tesiste, yürüyüş parkurları, çeşmeler, köşkler, anıtlar ve piknik alanları gibi yerler bulunuyor. Çamlıca Sosyal Tesisleri’nin en güzel özelliklerinden biri, İBB bünyesinde bulunduğu için fiyatların fazlasıyla makul olması. Dolayısıyla burada çok uygun fiyatlarla mükellef bir Pazar kahvaltısı edebilir, harika boğaz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Fiyatlara gelince: Tesiste tek kişilik kahvaltı tabağı 24 TL; tek kişilik serpme kahvaltı ise 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltıya ek olarak menüde; patates tava, paçanga böreği, mini kalem böreği, sigara böreği, omlet çeşitleri ve menemen gibi ekstralar da bulunuyor.

  • Adres: Kısıklı, Turistik Çamlıca Cd. 34692 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: 444 1 034
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 80 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

32. Feriye

Feriye

Burası Neresi? Feriye Sarayı veya Feriye Sarayları, İstanbul Boğazı kıyısında, günümüzdeki Beşiktaş semtiyle Ortaköy arasında Çırağan Caddesi boyunca uzanan Osmanlı saraylarına verilen genel addır. Sarayların çoğu günümüzde çeşitli kurumlar tarafından eğitim amacıyla kullanılıyor. Sarayların bakımsız bir halde uzun yıllar boş kalan kısmı ise 1995 yılında Kabataş Eğitim Vakfı tarafından restore edilmiş ve Feriye Lokantası, diğer adıyla Lokanta Feriye olarak hizmete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Uzun yıllardır İstanbulluların vazgeçilmez mekanlarından biri olmayı başaran Feriye Lokantası, farklı lezzetler denemek ve kendisine bir ziyafet çekmek isteyenler için fazlasıyla ideal! Üstelik tüm bunlar, boğaza nazır bir köşkte yapılıyor. Feriye, akşam yemekleri, şarap servisleri, öğle yemekleri gibi aktiviteler için de kullanılıyor. Lakin bizler için en önemli olan şey meşhur Feriye kahvaltısı! Serpme kahvaltı şeklinde, tek kişilik bir menü olan Feriye kahvaltısı içinde bir kuş sütü eksik…

Zira menüde; İzmir Bergama Tulumu, Kars Gravyeri, Mersin Bezde Tulum, kuru domates pestolu peynir ezmesi, ızgara hellim, söğüş tabağı ve yeşillikler, Marine zeytin, ev yapımı Rozbif, kasap sucuk, Simit, Humus, Pişi, Manda kaymağı, Kars balı, su böreği, çikolatalı fındık kreması, reçel, iki göz yumurta ve menemen bulunuyor. Ve tüm bu lezzetlere tabi ki sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı servisi hafta sonları 14.00 sularına kadar devam ediyor. Feriye Kahvaltı’nın fiyatı ise kişi başı 95 TL. Feriye’nin kahvaltı menüsünü ve yenilenen yaz menüsünü tüm ayrıntılarıyla görmek için tıklayın! Rezervasyon için 0 538 483 20 21 nolu hattı arayabilirsiniz. Ayrıca mekanda alınan Covid-19 önlemlerinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Yıldız Mh. Çırağan Cd. No: 44 D. No: 44, 34347 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 227 22 16 – 0 538 483 20 21
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 95 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

33. Big Chefs Tarabya

Big Chefs Tarabya

Burası Neresi? İstanbul’un pek çok yerinde şubesi bulunan Big Chefs, Tarabya’da, boğaza nazır mekanıyla listemizdeki yerini alıyor. Türkiye ve İstanbul’un yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Kazakistan, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde de şubesi bulunan Big Chefs, anlaşılacağı üzere bir restoranlar zinciri olarak tüm dünyada popüler! Zira Big Chefs mutfağında Türkiye’nin yöresel yemekleri modern yorumlarla hazırlanırken, dünya mutfağından seçkin lezzetlere de yer veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Öncelikle Big Chefs’te ‘‘Kendi Kahvaltını Yarat!’’ sloganıyla şekillenen bir kahvaltı menüsü bulunuyor. Dolayısıyla kahvaltıda seçim tamamen sizin oluyor. Dilediğiniz üründen dilediğiniz miktarda alabiliyorsunuz. Örneğin menüde; Erzincan tulum peyniri (9,25 TL), Haşlanmış yumurta (5 TL), Dana sosis (8 TL), Antakya kırma zeytin (6,75 TL), Zeytin tapenade (5,5 TL), Burgu peynir (7,75), Çeçil peyniri (7,5 TL), Dana bacon (14,5 TL), Gözleme (8 TL), Kuşburnu marmelatı (7,75 TL), Süzme bal (7,65 TL) ve pişi (5,5 TL) gibi kahvaltılıklar bulunuyor. Big Chefs serpme kahvaltı menüsü ise minimum iki kişilik olup; 114 TL olarak ücretlendiriliyor.

Serpme kahvaltı içinde ise; Ezine peyniri, Kars eski kaşar, Erzincan tulumu, burgu ve çeçil peyniri, krem peynir, sahanda yumurta, sahanda sucuk, Gemlik zeytini (siyah ve yeşil), Antakya kırma zeytin, zeytin tapenade, acuka, domates, salatalık, biber, tereyağı, bal-kaymak, karadut reçeli, tahin-pekmez, nutella, pişi, bazlama, simit ve peynirli gözleme bulunuyor. Serpme kahvaltıya ise filtre kahve ve ince belli bardakta sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Big Chefs’te Cumartesi ve Pazar günleri, 09.00 ile 12.30 saatleri arasında açık büfe kahvaltı hizmeti veriliyor.

  • Adres: Tarabya, Yeniköy Tarabya Cd. No:3, 34457 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: 0850 399 45 00
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 115 TL
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.30 – 00.00 | Hafta sonu: 09.00 – 00.00
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

34. Vaniköy Mutfak

Vaniköy Mutfak

Burası Neresi? İstanbul Boğazı’nda kahvaltının en gözde ve en yeni adreslerinden biri olan Vaniköy Mutfak, gün boyu farklı seçeneklerle hizmet veriyor olsa da özellikle kahvaltı menüsüyle göz dolduruyor. Sadece bununla da yetinmeyip, misafirlerinin hem damak tatlarına hem de göz zevklerine hitap ediyor. Kandilli’de Vaniköy mevkiinde bulunan restoran, Anadolu yakasında, Pazar kahvaltısını, boğaza nazır bir mekanda gerçekleştirmek isteyenler için en doğru ve en hesaplı yerlerden biri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Vaniköy Mutfak’ta serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı şeklinde iki farklı menü bulunuyor. Serpme kahvaltı, menüdeki adıyla Vaniköy Kahvaltı Tabağı içinde; Ezine Beyaz Peyniri, Kars Kasar Peyniri, Dil Peyniri, Izgara Kıbrıs Hellim Peyniri, Ev Yapımı Reçeller, Zeytin Çeşitleri, Domates ve Çengelköy Salatalık, Nutella, Vişne Reçelli Lor, Kara kovan Balı ve Manda Kaymak, Ev Yapımı Simit, Tahıllı Poğaça, Dere otlu Poğaça ve 2’şer adet çay bulunuyor. Vaniköy Kahvaltı Tabağı ücreti 85 TL.

Bunun yanı sıra, sade kahvaltı tabağı içinde; Ezine Beyaz Peyniri, Kars Kasar Peyniri, Zeytin Çeşitleri, Ev Yapımı Reçel, Domates ve Çengelköy Salatalık, Kara kovan balı ve Manda Kaymak bulunuyor. Ücret ise yalnızca 35 TL.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak; Sahanda Kavurmalı Yumurta 30 TL, Sahanda Yumurta (Tercihinize Göre Sade, Kaşarlı, Sucuklu) 17-25 TL, Sahanda Sucuk 26 TL, Sahanda Kavurma 32 TL, Pazar Omleti (Omlete Sarılmış Sote Renkli Biber, Çedar Peyniri ve Dana Jambon, Akdeniz Yeşillikleri ile 27 TL) gibi lezzetler de menüde mevcut. Vaniköy Mutfak’ın kahvaltı menüsünü daha detaylı görmek için tıklayın!

  • Adres: Kandilli Cad, Vaniköy Cd No: 39/1, 34684 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 332 16 16
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

35. Kai Çengelköy

Kai Çengelköy

Burası Neresi? Boğaz’ın incilerinden biri olan Kai Çengelköy, 1881 İstanbul’da doğan ve hayatı boyunca Osmanlı ordusu için mücadele vermiş olan General İsmail Refi Evinç’e (Refi Paşa) ait tarihi bir yalıda hizmet veriyor. Refi Paşa, Sakarya Muharebesi, İstiklal Savaşı ve Büyük Taaruz gibi önemli savaşlara katılmış, Atatürk tarafından yarbaylık rütbesine layık görülmüş ve 32. Alayın komutanlığını yapmıştır.

1938 yılında askeri kariyerine son veren Paşa, Çengelköy’deki boğaza nazır yalısına geri dönmüş ve kalan ömrünü burada geçirmiştir. Bir aile yadigarı olan bu yalı, günümüzde, Kai Çengelköy cafe & restoran olarak, halka açık bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Kai, Dünya mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan zengin menüsü ve deneyimli mutfak ekibiyle, yüzlerce müdavime sahip olan popüler bir restoran olarak dikkat çekiyor. Kahvaltı menüsüyle de misafirlerinin yüzünü güldürebilen restoranda, deniz kıyısında, mis gibi boğaz manzarası eşliğinde Pazar kahvaltısı yapmanın tadı bir başka oluyor! Kai Çengelköy’de ”Kai Çengelköy Yöresel Kahvaltı – Sini Kahvaltı – Patates Brawas – Pancake Kahvaltı” olmak üzere dört farklı kahvaltı menüsü bulunuyor.

Yöresel kahvaltı içerisinde; Sıcak Ekmek Çeşitleri, Sokak Simidi, Ispanaklı Yöresel Tepsi Böreği, Ezine Peyniri, Nutella, Hatay Yöresel Peyniri, Fırında Eritme Yöresel Peynir, Katıklı Ekmek, Yöresel Baharatlı Lor Peyniri, Çemen, Bal-Kaymak, Çengelköy Domates, Salatalık, Köy Biberi, Organik Reçel, Tereyağı, Şişte Sosis, Sahanda Yumurta, Tahin-Pekmez, Gemlik Siyah Zeytin, Kalamata Bodrum Kırma, Patates Tava, Meyve Tabağı ve Sınırsız Çay bulunuyor. İki kişilik yöresel kahvaltı 129 TL; üç kişilik yöresel kahvaltı ise 159 TL olarak ücretlendiriliyor.

Sini Kahvaltı menüsünde; Domates, Salatalık, Tereyağı, Bal, Reçel, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Sigara Böreği, Sosis, Patates Kızartması, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Nutella, Göz Yumurta ve İki Çay bulunup; 44 TL olarak ücretlendiriliyor. Pancake Kahvaltı’da; 6 Adet Pancake, Mevsim Meyveleri, Çikolata Sos, Bal, 1 Fincan Americano veya Çay bulunuyor. Menü fiyatı ise 32,5 TL. Biber ve domatesle sotelenmiş patates küpleri üzerine eritilmiş peynirden oluşan Patates Brawas ise 27,5 TL.

Kaçırmayın!

İstanbul boğazının keyfini çıkarabileceğiniz en ideal kahvaltı mekanlarından biri olan Kai Çengelköy’e mutlaka gitmelisiniz. Zira bu harika mekana bayılacağınızdan eminim! Menü hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. Unutmadan: Kai Çengelköy’e gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız; aksi takdirde, özellikle hafta sonları boş masa bulamayabilirsiniz. Rezervasyon için tıklayın!

  • Adres: Çengelköy Mah. Kaptan-ı Derya Seyit Ali Paşa Sk. No: 8, 34680 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 318 03 33
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 01.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

36. Küff Yeldeğirmeni

Küff Yeldeğirmeni

Burası Neresi? Kadıköy, Yeldeğirmeni’ndeki en popüler ve en gözde kahvaltıcılardan biri olan Küff Yeldeğirmeni, diğer adıyla Cafe Küff, 2016’dan bu yana hizmet veriyor. Küff Yeldeğirmeni, özellikle Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan serpme kahvaltısıyla ünlü! Kahvaltısının yanı sıra farklı tasarımı ve özenle döşenmiş dekorasyonuyla dikkat çeken mekan, İstanbul’da konsept kahvaltı mekanları arayanlar için fazlasıyla ideal. Zira zaten her hafta sonu tıklım tıklım dolup taşıyor!

Neden Gitmeliyim? Küff Yeldeğirmeni’nde ‘‘Küff Kahvaltı (2 kişilik), Ana Kahvaltı (1 kişilik), Sokak Kahvaltısı, Köy Kahvaltısı, İngiliz Kahvaltısı ve Vegan Kahvaltı’’ olmak üzere 6 farklı kahvaltı menüsü bulunuyor. Küff Kahvaltı menüsü içinde; Ezine, çeçil, kaşar, tulum peyniri, siyah-yeşil zeytin, tapenade, acuka, marmelatlı lor, nutella, ev yapımı reçel, bal-kaymak, tahin-pekmez, zahterli zeytinyağı, söğüş, kavurma, patates salatası, semiz otlu yoğurt, pişi, paçanga böreği, sigara böreği, mevsim meyvesi, sahanda/haşlanmış yumurta bulunuyor. Ayrıca iki kişi için sınırsız demleme çayın bulunduğu menü yalnızca 75 TL!

Tek kişilik bir menü olan Ana Kahvaltı’da; Ezine, çeçil, kaşar, tulum, siyah-yeşil zeytin, acuka, ev yağımı reçel, tereyağı, bal-kaymak, tahin-pekmez, pişi, domates, salatalık, tulum ezmesi, sahanda/haşlanmış yumurta ve tek kişi için sınırsız çay bulunuyor. Bu menünün fiyatı ise 45 TL. Merak edenler için İngiliz Kahvaltısı’nın içinde; Kızarmış isli sosis, ızgara bacon, sote mantar, fasulye pilaki, göz yumurta, kızarmış domates, tereyağlı kızarmış ekmez ve 1 kişi için sınırsız çay bulup; 38 TL olarak ücretlendiriliyor.

Vegan Kahvaltı menüsünde ise; kızarmış çavdarlı çapata ekmeği üzerine zerdeçallı humus ve avokado dilimleri, acuka, tahin-pekmez, siyah ve yeşil zeytin, kurutulmuş domates, salata ve sınırsız çay bulunup; 28 TL olarak ücretlendiriliyor. Diğer menülerin fiyatları ise şu şekilde: Sokak kahvaltısı 25 TL, Köy kahvaltısı 38 TL. Küff Yeldeğirmeni, farklı mekanlar arayanların İstanbul’da kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklemesi gereken bir müessese!

  • Adres: Rasimpaşa, Karakolhane Cd. No: 54, 34716 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: 0542 778 18 00
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 60 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

37. La Mekan

La Mekan

Burası Neresi? Haftanın yedi günü sabahtan akşama kadar kahvaltı hizmeti veren La Mekan, Eyüp’te, Emniyettepe mevkiinde yer alıyor. La Mekan, kendine özgü otantik dekorasyonu ve mistik atmosferiyle dikkat çekiyor. Restoran içinde hemen her şey Anadolu’nun özgün kültürünü ve geleneğini yansıtıyor. Hatta kahvaltılar bile siniyle servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Sınırsız demleme çay eşliğinde serpme kahvaltı hizmeti veren La Mekan’da tamamıyla organik ve doğal ürünler bulunuyor. La Mekan, özellikle kavurmalı yumurtasıyla epey meşhur! Pahalılık açısından da oldukça uygun olan mekanda, Serpme Kahvaltı 65 TL; Omlet çeşitleri 25 TL, Su böreği porsiyon ise sadece 10 TL.

  • Adres: Emniyettepe Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cd. No: 1 D: 60, 34060 Eyüpsultan/İstanbul
  • Tel: (0212) 427 34 43
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 70 TL
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

38. Cuma

Cuma

Burası Neresi? Çukurcuma Caddesi üzerinde, Cihangir mevkiinde bulunan Cuma, sıra dışı havası ve kendine has tarzıyla, İstanbul’un konsept kahvaltı mekanlarından biri! Cuma Cafe, MSA’da (Mutfak Sanatları Akademisi) eğitim görmüş olan sunduğu yemeklere oldukça önem ve değer veren biri olarak bilinen Banu Tiryakioğulları’na ait bir işletme olarak karşımıza çıkıyor.

Dolayısıyla Cuma mutfağının ne denli lezzetli ve özenli olduğunu anlatmaya bile gerek yok! İstanbul’un en ünlü müzelerinden biri olan Masumiyet Müzesi’nin 100 metre mesafesinde yer alan Cuma’ya, İstiklal Caddesi ya da Taksim Meydanı’ndan kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Tarihi açıdan eski ve önemli iki katlı bir bina içerisinde küçük bir alanda hizmet veren kafe, antik eşyalar ve mobilyalarla döşenmiş dekorasyonuyla konuklarına mistik bir atmosfer sunuyor. İlk katı cafe ve restoran olarak hizmet verirken; üst kat ‘‘Salon Cuma’’ adı altında çeşitli organizasyonlar için kullanılıyor. Ayrıca harika bir bahçeye sahip olan Cuma Cafe’nin bahçesinde bir yandan gazetenizi veya kitabınızı okuyup; diğer yandan kahvaltınızı edebiliyorsunuz.

Cuma’da, kahvaltı servisinin yanı sıra et ağırlıklı yemekler ve hem vejetaryenlere hem de veganlara özel yemek çeşitleri bulunuyor. Tek kişilik hazırlanan kahvaltıda, peynir çeşitlerinden, ev ekmeğine, yöresel lezzetlerden, organik ürünlere kadar pek çok lezzet bulunuyor. Tek kişilik kahvaltının ücreti ise 60 TL. Kahvaltı servisi, haftanın yedi günü öğlen saatlerine kadar devam ediyor.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra kafenin mutfağındaki en popüler ve en çok talep edilen ürünler, yemeklerde kullanılan yerel ve doğal lezzetler ”Çukur Artısanal Foodshop” sitesinde online olarak satılıyor. Tüm ürünleri görmek ve alışveriş yapmak için tıklayın!

  • Adres: Firuzağa Mh, Çukurcuma Cd. 53/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 293 20 62
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120-150 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

39. Pişi Breakfast & Burger

Pişi Breakfast & Burger

Burası Neresi? Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nın en popüler mekanlarından biri olan Pişi Breakfast & Burger, adından da anlaşılacağı üzere sıcacık anne pişileriyle ünlü! Kahvaltının yanı sıra aynı zamanda burger mekanı olan Pişi’nin artık Kadıköy Moda’da da bir şubesi bulunuyor. Söz konusu kafe, enfes pişileri sayesinde Kadıköy’de de kahvaltının en popüler adreslerinden biri olmuş durumda…

Neden Gitmeliyim? Pişi Breakfast & Burger’de, en az iki kişilik bol serpme kahvaltı servis ediliyor. 4 adet sade pişi, 6 adet küçük bardak çay ve bir sade menemenin yanı sıra peynirinden zeytinine, sebzeden, doğal reçellere kadar birçok kahvaltılığın servis edildiği Bol serpme kahvaltı menüsü kişi başı 40 TL olarak ücretlendiriyor. Bunu yanı sıra tek kişilik kahvaltı tabakları, 32 TL ile 26 TL arasında değişiyor. Bunların dışında menüde tost ve omlet çeşitleri de mevcut.

  • Adres: Sinanpaşa, Çelebi Oğlu Sk. No:14 D:B, 34353 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 327 71 90
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 80 TL
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 07.00 – 18.00 | Hafta sonu 08.00 – 19.00
  • Yol tarifi al >

40. Arada Cafe

Arada Cafe

Burası Neresi? Lübnan, Suriye ve Türk usulü karışık kahvaltısıyla meşhur olan Arada Cafe, İstanbul Avrupa Yakasındaki kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler! Arada Cafe, ne tophanede ne Karaköy’de, ne aşağıda ne de yukarıda olması sebebiyle konum olarak da adının hakkını veriyor. Zira hakikaten arada kalmış bir kafeden bahsediyoruz.

Neden Gitmeliyim? Müzikleriyle, enfes tatlarıyla, farklı ambiyansıyla kendinizi farklı bir ülkede hissedeceğiniz kafede, Orta Doğu mutfağı ayağınıza geliyor. Kahvaltıda Muhammara ve zahterli zeytin gibi farklı lezzetler tatma imkanı elde edilebiliyor. Arada Cafe’nin Türk ve Lübnan mutfağının karışık olarak yer aldığı serpme kahvaltısı içerisinde yok, yok diyebiliriz. İki kişiye özel olarak hazırlanan bu kahvaltının fiyatı ise 134 TL. Dilerseniz 67 TL karşılığında tek kişilik serpme kahvaltı da sipariş edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Ayrıca iki katlı bir binada hizmet veren mekanın üst katında nargile ve kahve keyfi yapabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim. Arada Cafe, yoğun ilgi gören bir kahvaltı mekanı olduğu için özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık olabiliyor. Bundan dolayı erken saatlerde yerinizi almanızda veya gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmanızda fayda var!

  • Adres: Hacımimi, Lüleci Hendek Cd. 23a, 34425 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 243 21 20
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 140 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

41. Kruvasan Nişantaşı

Kruvasan Nişantaşı

Burası Neresi? İstanbul’da kahvaltı mekanları ve restoranlarının en yeni gözdelerinden biri olan Kruvasan Nişantaşı, farklılık arayanlar için biçilmiş kaftan! Kruvasan, sade ve ferah bir hava katan turkuaz tonlarının hakim olduğu dekorasyonun yanı sıra taptaze kruvasanları ve sepette ekmekleriyle samimi bir ambiyansla konuklarını karşılıyor.

Neden Gitmeliyim? Fransız mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan kruvasanın hakkını fazlasıyla veren mekanın, adına yakışır bir hizmet anlayışına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki dünyanın en iyi ilk 10 restoranı arasında gösterilen Restaurante Arzak’ta 1 sene boyunca şeflik yapmış olan Ufuk Ügümü, Kruvasan’ın da bizzat şefliğini üstlenmiş durumda.

Dolayısıyla Paris’e gitmeye gerek kalmadan, bu harika kahvaltı öğününün tadına İstanbul’un göbeğinde bakmak mümkün. Restoranda, çeşit çeşit kruvasanlar, kahvaltı öğünü olarak ev yapımı reçeller ve kahve eşliğinde servis ediliyor. Mekanın en sevilenleri ise yapımında şeker yerine bal kullanılan çikolatalı, limonlu, fındık kremalı ve fındıklı kruvasanlar oluyor.

Kaçırmayın! Kruvasan Nişantaşı’nda iki kişilik ortalama kahvaltı ücreti 90 TL ila 100 TL civarında seyrediyor. Kahvaltı servisi ise tüm hafta boyunca 08.00 ile 17.00 saatleri arasında veriliyor.

  • Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No: 10, 34365 Şişli/İstanbul
  • Tel: (0212) 296 86 56
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Pazar günleri: 08.00 – 17.00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

42. Mums Cafe

Mums Cafe

Burası Neresi? İsveç mutfağı etkisi taşıyan Mums Cafe, açık mutfağından pişirilen birbirinden farklı yemek seçenekleri, ev yapımı ekşi maya ekmeğiyle hazırlanmış sandviç ve salataları, günlük tatlıları ve özel harman kahveleriyle Karaköy’ün vazgeçilmez mekanlarının başında geliyor. Tarihi Fransız geçidinin Mumhane ile kesiştiği köşede yer alan cafe, hem bulunduğu yere binaen hem de İsveç dilinde ”lezzetli” anlamına gelen Mums adıyla yıllardır hizmet vermeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Bir anne-kız tarafından kurulan sevimli bir cafe olan Mums, bugün kendi brioche, ekşi mayalı ve hamburger ekmeklerini yapan, geleneksel Türk kahvaltısı yanı sıra Eggs Benedict gibi farklı kahvaltı seçeneklerinin olduğu, geleneksel İskandinav yemeklerinin ve günlük ev yapımı tatlıların sunulduğu bir müessese olarak konuklarını ağırlıyor. Mekanda küçük serpme kahvaltı ve büyük serpme kahvaltı olmak üzere iki ayrı menüyle hizmet veriliyor.

Küçük serpme kahvaltı içerisinde peynir çeşitleri, Antakya kırma zeytin, bal & tereyağı, ev yapımı reçel, Nutella, haşlanmış yumurta, salatalık & domates söğüş, simit, ekşi mayalı ekmek ve 1 çay bulunuyor. Bu menünün fiyatı ise 52 TL. Büyük serpme kahvaltı menüsü ise peynir çeşitleri, Antakya kırma zeytin, bal & manda kaymağı, ev yapımı reçeller, tereyağı, ev yapımı acuka ve lorlu biber, Nutella, fındık ezmesi, tek göz yumurta, kasap sucuk, salatalık & domates söğüş, simit, ekşi mayalı ekmek ve 2 çaydan oluşup; 72 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra menüde; Protein Bowl (Humus, kinoa, yer fıstığı, avokado, siyah fasulye ve yumurta ile 38 TL), Tatlı Banana Bread (Banana bread, granola, taze meyveler, manda kaymak, agave şurup ile 34 TL), Eggs Benedict (Eksi maya ekmek ile hollandaise sos, Sade / Florentine (sote ıspanaklı ) / Royal (füme somonlu) / Dana Bacon 29-38 TL), Pyttipanna (Tavada patates, sosis, soğan, üzerinde yumurta ile 38 TL) gibi farklı lezzetler de bulunuyor.

  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Fransız Geçidi Sokağı 1/16 D: 17, 34425, Beyoğlu
  • Tel: (0212) 245 98 48
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 70 TL
  • Çalışma saatleri: Cuma – Cmt: 09.30 – 23.59 | Diğer günler: 09.30 – 23.00
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

43. Munchies Crepes & Pancakes

Munchies Crepes & Pancakes

Burası Neresi? Kadıköy, Moda’nın orijinal kahvaltı mekanlarından biri olan Munchies Crepes & Pancakes, “F*uck Diet, Eat Pancake” sloganıyla yola çıkmış olan bir kafedir. Adından da anlaşılacağı üzere Munchies ve pancake ile meşhur olan mekan, dünya mutfağının en sevilen lezzetlerinden ikisini sofranıza getiriyor.

Neden Gitmeliyim? Taptaze pancakeler; reçel, marmelat, çilek, muz, Nutella, fındık/fıstık ezmesi, şurup ile birlikte servis ediliyor. Tatlıyı sona bırakmak istemeyen herkes, Munchies’e mutlaka gitmeli! Lakin söz konusu kafede az sayıda masa bulunduğu için özellikle hafta sonları erkenden yerinizi almanızda fayda var. Aksi takdirde yer bulmak zorlaşabiliyor.

Bu harika lezzetlerin tadına bakma fırsatı elde edip, farklı konseptte bir kahvaltı deneyimi yaşamak için Munchies Crepes & Pancakes’i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Kafede, dört adet pancake, sos ve meyve tabağını 30 TL; dört adet pancake, sınırsız çay ve sos tabağını ise 45 TL karşılığında sipariş edebilirsiniz.

  • Adres: Caferağa, Moda Cd. 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: (0216) 336 30 39
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

44. The Hunger Watergarden

The Hunger Watergarden

Burası Neresi? İzmir, Ankara, Bursa, Samsun ve Eskişehir gibi Türkiye’nin büyük şehirlerinde şubesi bulunan The Hunger, İstanbul’da Watergarden Alışveriş Merkezi içerisinde hizmet veriyor. Dünyadan lezzetlerin servis edildiği restoran, hem konsepti hem de dekorasyonu itibariyle farklılık arayanlar için fazlasıyla ideal! Dolayısıyla İstanbul’da kahvaltı mekanları denilince akla ilk gelen yerlerden biri The Hunger oluyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda zengin bir kahvaltı menüsü bulunduğu gibi hemen hemen tüm ürünlerin organik ve doğal olmasına dikkat ediliyor. Kahvaltı servisi hafta içi 09.30 ile 12.00 saatleri arasında; hafta sonu ve tatil günleri ise 09.30 ile 15.00 saatleri arasında veriliyor. The Hunger’de Sıcak Kahvaltı, Pancake, Pişi Kahvaltı, Kahvaltı Tabağı ve Serpme Kahvaltı olmak üzere  beş farklı fiks menüyle hizmet veriliyor.

Serpme kahvaltı, en az iki kişilik hazırlanıp; Ezine, eski kaşar, dil peyniri, otlu peynir, mihaliç peyniri, ayva-çilek-vişne reçelleri, taze mevsim meyveleri, siyah ve yeşil zeytin, susamlı tahin pekmez, vişne reçelli lor peyniri, pişi, sucuk ızgara, ızgara füme et, sahanda yumurta ve patates kızartması gibi lezzetlerden oluşuyor. Tüm bu lezzetlere kahvaltı saatleri içerisinde sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Sıcak kahvaltıda ise ızgara füme et, sosis, ızgara sucuk, pişi, çırpılmış yumurta, kızarmış patates, ızgara kokteyl domates ve ızgara hellim bulunup; yanında sınırsız demleme çay servis ediliyor. The Hunger’de serpme kahvaltı kişi başı 48 TL, kahvaltı tabağı 39,5 TL, Pişi kahvaltı 21 TL, Pancake tabağı ise 24 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Menüye ek olarak; taze sıkılmış portakal, havuç ve elma suyu (17 TL), ballı tarçınlı muzlu sıcak süt (17 TL) ve maydanoz, salatalık, elma ve lime ile yapılan sabah detoxu (17 TL) gibi ekstralar da mevcut. The Hunger Watergarden’in menüsü hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın!

  • Adres: Barbaros Mah. Kızılbegonya Sok. No: 10/1, Watergarden AVM, 34746 Ataşehir
  • Tel: (0216) 504 00 60
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 95-100 TL
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 02.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

45. Apartıman Yeniköy

Apartıman Yeniköy

Burası Neresi? Sıra dışı tarzı ve kendine özgü konseptiyle İstanbul’daki birçok mekandan ayrılan Apartıman Yeniköy, şehrin en gözde kafelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Mekanda sabah kahvaltısından, öğle yemeklerine, akşam yemeklerinden, bar konseptine kadar bir dizi imkan bir arada bulunuyor. Bunun yanı sıra Apartıman’da servis edilen tüm ürünler, işletme sahiplerinin kendi çiftliklerinin yanında yerel ve küçük üreticilerden tedarik ediliyor.

Üstelik ekmek ve soslar da dahil olmak üzere pek çok ürün, mekanın kendi mutfağında hazırlanıyor. Apartıman Yeniköy’de geniş bir kahvaltı menüsü bulunup; özellikle hafta sonları yoğun talep görüyor. Dolayısıyla erkenden yerinizi almanızda fayda var!

  • Adres: Yeniköy, Köybaşı Cd. No: 153, 34464 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 223 44 77
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 150 TL
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 12.00 – 00.00 | Hafta sonu 10.00 – 00.00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

46. Misk Floral Cafe

Misk İstanbul

Burası Neresi? Hem bir çiçek tasarım atölyesi, hem de bir kafe olarak hizmet veren Misk, Sarıyer’in Reşitpaşa mevkiinde yer alıyor. Kendisini Floral Cafe olarak tanımlayan Misk; bir köşede romantik ve rengarenk çiçek aranjmanlarına imza atarken diğer köşede sağlıklı bowl’lar sunuyor. İzmir’in turizm cennetlerinden biri olan Alaçatı’da da bir şubesi bulunan Misk’e giriş yaptığınız ilk an sizleri rengarenk çiçek bahçesi karşılıyor. Ardından ise renkli çiçek yapım atölyeleri ve huzur verici bir kafeyle karşılaşıyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Pazartesi günleri yalnızca çiçek bölümünün açık olduğu mekanda, kalan günlerde kafe hizmeti veriliyor. Kafede, Misk gibi hafif bitki çaylarının ve mükellef bir kahvaltının yanı sıra zengin tatlı ve yeme-içme menüsü de bulunuyor. Misk’te kahvaltı iki kişi için ortalama 120 TL’ye denk geliyor. Özellikle hafta sonları yoğun talep gören mekana gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Kahvaltı salatası, pancake, granola, muffin, omlet, krep gibi seçeneklerden oluşan kahvaltı menüsü hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın: Misk İstanbul Menü… Rengarenk, romantik ve mis kokulu çiçekler eşliğinde mükellef bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, Sarıyer’deki bu harikalar diyarına mutlaka gitmelisiniz.

Kaçırmayın! Ayrıca Misk’te bulunan çiçek buketleri ve benzeri hediyelik eşyaları online veya direkt olarak satın alabilirsiniz. Online alışveriş yapmak için tıklayın: Misk İstanbul Alışveriş!

  • Adres: Reşitpaşa, Emirgan Sk. No:22, 34467 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 277 07 75
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 *Pazartesi günleri yalnızca çiçek bölümü açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

47. Naan Bakeshop

Naan Bakeshop

Burası Neresi? İstanbul Anadolu Yakası’ndaki kahvaltı mekanları arasında oldukça meşhur olan Naan Bakeshop, Kadıköy’de, Moda mevkiinde hizmet veriyor. Farklı konseptiyle dikkat çeken mekan, artizan ekmek, sandviç, unlular, kahvaltı, mevsimsel organik menü ve nitelikli kahve gibi özellikleriyle de öne çıkıyor. Zengin kahvaltı menüsüyle konuklarını ağırlayan kafede, Moda kahvaltısıyla, hem Türk hem de dünya mutfağına dair lezzetlerle birlikte dillere destan bir sofra sunuyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme olarak servis edilen Moda kahvaltısı içinde; keçi Ezine peyniri, Bergama tulumu, ceviz içi, gün kurusu, marine zeytin, lavantalı lor, Muhammara, kırmızı tapenade, firik tabuleh, domates, salatalık, tatlı biber, bal – kaymak, çemenli ve fıstıklı tereyağı, meyveli süzme yoğurt, ev yapımı süt reçeli, çikolatalı fındık ezmesi, mevsimlik reçel ve artizan ekmek sepeti bulunuyor. Tüm bu lezzetlere bir ufak demlik çay eşlik ediyor. En az iki kişilik hazırlanan Moda kahvaltısının fiyatı ise 78 TL.

Kaçırmayın! Bu arada Naan Bakeshop’un en meşhur spesiyali damaklarda hoş bir tat bırakan süt reçeli! Dolayısıyla gelmişken süt reçelinin tadına bakmayı sakın unutmayın!

  • Adres: Caferağa, Moda Cd. No: 113, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: 0850 221 7099
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 80 TL
  • Çalışma saatleri: Salı-Pazar: 09.30 – 21.30 | Pazartesi: 11.30 – 20.30
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

48. Samatya Cafe & Van Kahvaltı Salonu

Samatya Cafe & Van Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili harika bir atmosfere sahip olan Samatya Cafe & Van Kahvaltı Salonu, İstanbul’da açık büfe kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Samatya Cafe, içinde küçük bir havuz bulunan açık hava bahçesi, çocuk oyun parkı, otopark ve kapalı salonuyla son derece saygın bir müşteri profiline hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’da kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmesi gereken restoran, sabah açık büfe kahvaltı hizmetinin yanı sıra; davet ve grup yemekleri, nişan – kına yemekleri ve doğum günü organizasyonları gibi büyük çapta etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Mekanda ayrıca dev perdede Lig TV ve D-Smart maç yayınları izlenebiliyor. “Biz, sizinle mutluyuz!” mottosuyla haftanın yedi günü misafirlerini ağırlayan Samatya Cafe’de yöresel Van kahvaltısı, açık büfeyle servis ediliyor.

Kaçırmayın! Mekanın menüsünde, organik Van kahvaltısı 40 TL, kahvaltı tabağı 25 TL, sucuklu yumurta 14 TL, kavurmalı yumurta 19 TL, kavurmalı menemen 21 TL, sucuklu menemen 16 TL, peynirli omlet 14 TL, sahanda yumurta 12 TL ve peynirli yumurta 15 TL gibi kahvaltılık ürünler bulunuyor. Samatya Cafe’de, iki kişilik ortalama kahvaltı ücreti 90 TL civarı olup; ödeme nakit veya kredi kartıyla gerçekleştirilebiliyor.

  • Adres: Kocamustafapaşa, Kennedy Cd. No: 1, 34098 Fatih/İstanbul
  • Tel: (0212) 589 20 31
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 00.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

49. Malta Köşkü

Malta Köşkü

Burası Neresi? Yıldız Parkı içinde, Yıldız Sarayını ayıran duvarın doğu yönünde yer alan Malta Köşkü, 1871 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Çırağan Sarayı’nın arka bahçesini oluşturan bölgede inşa ettirilmiştir. Yıldız Parkı’na girildiğinde sol tarafta yer alan Malta Köşkü, kırk yılı aşkın bir süre kullanılmamış 1941 yılında ise Maliye Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Malta Köşkü günümüzde hala belediyeye bağlı bir sosyal tesis olarak hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Çadır Köşkü olarak da anılan köşk, tavan süslemeleri, altın varaklı aynaları ve buna benzer daha birçok özelliğiyle İstanbul’da tarihi açıdan ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Lakin Malta Köşkü’nün en sevilen en bilinen özelliği dillere destan açık büfe kahvaltısıdır. Belediyeye bağlı bir tesis olduğu için fiyat açısından oldukça uygun olan köşk bu nedenle de sıklıkla tercih edilmektedir.

Malta Köşkü’nde açık büfe kahvaltı servisi Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 ile 12.00 saatleri arasında verilmekte olup; yalnızca 48 TL olarak ücretlendirilmektedir. Tesiste, hafta içi sadece serpme kahvaltı hizmeti verilmekte olup; 09.00 ile 12.00 saatleri arasında servis edilmektedir.

Serpme kahvaltı içinde; Petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danısh, sigara böreği ve çay bulunmaktadır. Serpme kahvaltı fiyatı ise sadece 38 TL’dir.

  • Adres: Yıldız, Yıldız Korusu No: 53, 34349 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 258 94 53
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

50. Sarı Köşk

Sarı Köşk

Burası Neresi? Osmanlı Devleti’nin 17. Yüzyıldaki devlet yöneticilerinin ikametgahları arasında yer alan Sarı Köşk, Emirgan Korusu içerisinde yer alan üç köşkten biridir. Kamulaştırılarak Mısır Hıdivi İsmail Paşa’ya tahsis edilen koruda, Hıdiv İsmail Paşa 1878 yılında üç adet köşk inşa ettirmiş; bu köşkler Hidivlik makamının son bulmasının ardından varisleri tarafından 1930 tarihine dek kullanılmıştır.

1940 yılında, İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı olan Dr. Lütfi Kırdar tarafından kamulaştırılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçirilen köşk, 1997’li yıllarda belediye tarafından restore edilmiş ve Beltur adı altında restoran ve kafeterya olarak hizmete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Sarı Köşk muhteşem nostaljik atmosferi ve kahvaltı menüsüyle İstanbul kahvaltı mekanları arasında oldukça popülerdir. Sarı Köşk’te hafta içi serpme kahvaltı, hafta sonu ise açık büfe kahvaltı hizmeti verilmektedir. Açık büfe, her Cumartesi ve Pazar, 09.00 ile 13.30 saatleri arasında halka açık olup; ücreti yalnızca 48 TL‘dir. Serpme kahvaltı ise her hafta, pazartesiden cumaya 09.00 ile 13.00 saatleri arasında servis edilmektedir.

Sadece 38 TL olarak ücretlendirilen serpme kahvaltı içinde; Petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danısh, sigara böreği ve çay bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Sarı Köşk, öğle ve akşam yemekleri için de hizmet vermekte olup; geniş bir menüyle ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

  • Adres: Emirgan, 7, Hakim Tahsin Sk. 34467 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 229 50 37
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

51. Paşalimanı Kafe

Paşalimanı Kafe

Burası Neresi? Üsküdar Paşalimanı’nda Boğaz keyfini cebinize yük olmadan çıkarabileceğiniz Paşalimanı Kafe, yine Beltur’a ait bir işletme olup; fiyatlar açısından oldukça uygundur. Boğaza sıfır bir kafe & restoran olan Paşalimanı’nda, açık büfe kahvaltının ününü İstanbul’da bilmeyen yoktur! Üsküdar iskelesine oldukça yakın olan kafeye kolayca ulaşılabilmektedir.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’da kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan biri olan Paşalimanı Kafe’de, hafta içi serpme kahvaltı ve tek kişilik kahvaltı tabağı hizmeti verilmekte olup; hafta sonu yalnızca açık büfe için ayrılmıştır. Serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı servisi, her hafta, pazartesiden cumaya 09.00 – 13.00 saatleri arasında; açık büfe servisi ise her hafta cumartesi ve pazar günleri 09.00 ile 13.30 saatleri arasında verilmektedir. Hafta sonu açık büfe ile kahvaltının keyfini doyasıya çıkaracağınız Paşalimanı’nda diğer Beltur tesislerinde olduğu gibi açık büfe kahvaltı ücreti yalnızca 48 TL.

Bunun yanı sıra kafede en az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltının ücreti 76 TL; kahvaltı tabağının ücreti ise 38 TL. Gayet uygun fiyatlara sahip olan Paşalimanı Kafe’nin serpme kahvaltısı içinde; Petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danish, sigara böreği ve çay bulunuyor.

Serpme kahvaltı kişi başı 3 adet çay ile servis ediliyor. Kahvaltı tabağı içinde de yine; bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, roka veya maydanoz, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danish, sigara böreği bulunup; üç demleme çay ile servis ediliyor.

  • Adres: Kuzguncuk, Paşa Limanı Cd. No: 69, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 495 32 16
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 85-90 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 23.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

52. Mavera Cafe & Restoran

Mavera Cafe & Restoran

Burası Neresi? Üsküdar, Kısıklı mevkiinde bulunan Mavera Cafe & Restoran, İstanbul Anadolu yakasındaki kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla popülerdir. Zira enfes bir boğaz manzarasına sahip olan mekan, açık büfe kahvaltısıyla da bir o kadar ünlüdür. Büyük Çamlıca Et Lokantası olarak 1980 yılında hizmete açılan Mavera Cafe & Restoran, radikal bir değişim kararı alarak 2012 yılında, A’dan Z’ye yenilenmiş ve bugünkü halini almıştır.

Neden Gitmeliyim? Çamlıca’daki Tomruk Suyu’nun yanı başında konumlanan tesis, haftanın 6 günü sabah 08.00‘dan itibaren boğaz manzarası eşliğinde Kahvaltı Tabağı ve Serpme Kahvaltı servisi; Pazar günleri ise zengin Açık büfe kahvaltısıyla hizmet veriyor. Mavera Cafe & Restoran’da Pazar günlerine özel servis edilen açık büfe kişi başı 55 TL; serpme kahvaltı kişi başı 45 TL; kahvaltı tabağı ise 35 TL olarak ücretlendiriliyor.

Serpme kahvaltı içinde; Rize tereyağı, beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, Macar salam, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, reçel, bal, kaymak, nutella, acuka, sahanda sucuk, sigara böreği, patates kızartması, seçmeli yumurta ve sınırsız çay bulunuyor. Serpme kahvaltı en az iki kişilik servis ediliyor. Kahvaltı tabağı içinde ise; Rize tereyağı, beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, Macar salam, acuka, nutella, siyah ve yeşil zeytin, domates – salatalık, reçel, bal – kaymak, sigara böreği, haşlanmış yumurta ve bir fincan çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Tesiste ayrıca nişan, düğün, kına, mezuniyet törenleri, kokteyller ve şirket yemekleri gibi her türlü organizasyon düzenlenebiliyor. Bunun yanı sıra mekanda, ücretsiz otopark ve vale hizmeti mevcuttur. Son olarak nargile sevdalıları için Mavera’da 40’a yakın özel nargile çeşidi bulunuyor.

  • Adres: Kısıklı, Kısıklı Büyük Çamlıca Cd. No:50, 34692 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 318 31 61
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 02.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

53. Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı

Burası Neresi? Beykoz’un Çubuklu sırtlarında Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında, İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılan Hidiv Kasrı (Hıdiv Kasrı) 270 dönümlük bir arazi içinde inşa edilmiştir. Hidiv Kasrı, “Art Nouveau” tarzında ve İstanbul Boğazı’nı seyreden bir kule ile birlikte tasarlanmıştır. Kulesinden Boğaz`ın yarısının seyredilebildiği hakim bir manzaraya sahip olan Hıdiv Kasrı’nın diğer önemli özelliği de buharla çalışan ilk asansöre sahip olmasıdır.

Hıdiv unvanı; Osmanlı İmparatorluğu’nun Mısır’a atadığı valilere hitaben verilen bir unvandır. Bu kasırda da uzun yıllar, Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa yaşamış; görevi son bulunca Paşa, İsviçre’ye giderek oraya yerleşmiş ancak ailesi 1937 yılına kadar bu kasırda kalmaya devam etmiştir. Bu tarihten sonra Hidiv Kasrı ve bulunduğu arazi, İstanbul Belediyesi tarafından satın alınarak kamulaştırılmıştır.

1984 yılında Türkiye Turing Otomobil Kurumu adına Çelik Gülersoy tarafından restore edilen kasır bir süre otel olarak hizmet vermiştir. 1994-1996 yılında geçirdiği ikinci bir tadilattan sonra İBB iştiraki Beltur tarafından restoran ve kafe olarak halkın hizmetine açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Hidiv Kasrı’nda, hafta içi 09.00 ile 13.00 saatleri arasında serpme kahvaltı; hafta sonu ise 09.00 ile 13.30 saatleri arasında açık büfe kahvaltı hizmeti verilmektedir. Pazartesiden cumaya kesintisiz servis edilen serpme kahvaltı menüsü içinde; Petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danısh, sigara böreği ve çay bulunmaktadır. Serpme kahvaltının ücreti ise kişi başı 38 TL’dir.

Cumartesi ve Pazar günleri servise açılan açık büfe kahvaltının içinde de peynirinden, omletine, menemenden, organik reçellere kadar aklınıza gelebilecek pek çok lezzet bulunup; kişi başı yalnızda 48 TL olarak ücretlendirilmektedir. Hidiv Kasrı özellikle hafta sonları tıklım tıklım dolup taşabiliyor. Dolayısıyla gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var!

  • Adres: Çubuklu Korusu, Çubuklu Cd. No:32, 34805 Beykoz/İstanbul
  • Tel: (0216) 413 96 64
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 85-90 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 23.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

54. Bahar Country

Bahar Country

Burası Neresi? İstanbul’un ilk çok amaçlı organizasyon merkezi olan Bahar Country, özel tasarlanmış peyzajıyla dikkat çekiyor. 60 dönümlük geniş bir arazi üzerine yayılan Bahar Country’de, 2 kişilik yemekten, 2.000 ve üzeri kişilik organizasyonlara kadar pek çok etkinlik düzenleniyor. Kişiye özel hizmet’’ ayrıcalığını sunan mekan, hem açık alan hem de kapalı salon seçenekleriyle hizmet veriyor.

A’ La Carte hizmetinin yanı sıra gerek bireysel gerekse kurumsal organizasyonlara ev sahipliği yapan mekanın, hafta sonu kahvaltıları için de harika bir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Zira restoranda bulunan açık büfe kahvaltıyı görünce bayılacaksınız!

Neden Gitmeliyim? Bahar Country, Orkide Doğa Salonu, Nazende Doğa Salonu, Papatya Doğa Salonu ve Erguvan Manolya kapalı salonu ile geniş bir alanda hizmet veriyor. Alanların müsaitliğine göre her noktada kahvaltı edilebiliyor. Bunun yanı sıra tesiste, kır düğünlerinden, mezuniyet törenlerine, sünnet düğünlerinden, nişan ve kına gibi kalabalık organizasyonlara kadar pek çok etkinlik gerçekleştirilebiliyor.

Kaçırmayın! İstanbul’da doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz nadir mekanlardan biri olan Bahar Country, hafta sonu açık büfe ve serpme kahvaltı seçenekleriyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. Açık büfe ve serpme kahvaltı, kişi başı 70 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: PTT Evleri, Bahçeköy Cd. D-No: 83, 34453 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 242 27 40
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 140 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

55. Perispri

Perispri

Burası Neresi? Seramik ve Cam sanatçısı Cahide Erel tarafından açılan Perispri, tarihi İstanbul semtlerinden biri olan Balat’ta hizmet veriyor. İlginç bir isme sahip olan restoran adını ruhun bedenle bağ kurmasını sağlayan yarı maddi ve akışkan bir madde olan Perispri’den alıyor. Perispri, kimine göre varlığın özü, kimine göre var olanın kendisidir.

Neden Gitmeliyim? Tarihi atmosferiyle zamanda eşsiz bir yolculuğun içindeymiş gibi hissedeceğiniz Perispri’de, Doğu Roma, Bizans ve Osmanlı mutfağı ile geleneksel Türk mutfağı lezzetleri, 1850-1950 dönemlerine ait antika parçalarla servis ediliyor. Kahvaltının yanı sıra öğle ve akşam yemeklerinin de Balat’taki en gözde adreslerinden biri olan Perispri’de her hafta sonu canlı müzik dinletisi düzenleniyor.

Ünü İstanbul’un sınırları aşmış olan mekanın Alaçatı’da da bir şubesi bulunuyor. Açık büfe kahvaltısını mutlaka denemeniz gereken Perispri’de iki kişilik ortalama kahvaltı ücreti 100 ile 150 TL arasında değişiyor. Rezervasyon için tıklayın!

  • Adres: Yavuz Sultan Selim, Mahallesi, Dr. Sadık Ahmet Cd. No:10, 34083 Fatih/İstanbul
  • Tel: 0534 511 64 04
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 – 150 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 00.00 *Pazartesi günleri kapalı
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

56. Aziyade Restoran

Aziyade Restoran

Burası Neresi? Aziyade Restoran, İstanbul’un en popüler manzara noktalarından biri olan Pierre Loti Tepesi’nde bulunan mekanlardan biridir. Adını Pierre Loti’nin ünlü bir eserinden alan Aziyade Restoran, Türk ve Osmanlı mutfağının geleneksel lezzetlerini, eşsiz sunumlarla sofralara taşıyor. Haliç’in eşsiz manzarası eşliğinde açık büfe kahvaltı eşliğinde harika bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, Aziyade’yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Özenle tefriş edilmiş iç mekanı, balkon ve terasıyla birlikte konuklarını ağırlayan Aziyade Restoran, açık arayla İstanbul’un en güzel kahvaltı mekanlarından biri! Aziyade’ye gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

  • Adres: Eyüp Merkez, Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri, İdris Köşkü Cd. 34050, İstanbul
  • Tel: (0212) 497 13 13
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 160 TL
  • Çalışma Saatleri: 07.30 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

57. Cafe Cadde

Cafe Cadde

Burası Neresi? Bağdat Caddesi’nin en ünlü mekanlarından biri olan Cafe Cadde, aynı zamanda İstanbul’da açık büfe kahvaltının en popüler adreslerinin başında geliyor. Hafta içi a la carte kahvaltı menüsü ile hizmet veren Cafe Cadde’de, hafta sonu kahvaltıları ise açık büfe olarak servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Cumartesi günleri açık büfe kahvaltıları 10.00 – 13.30 saatleri arasında; kişi başı 72 TL, 0-6 yaş arası ücretsiz, 6-12 yaş arası ise %50 indirimli olarak servis ediliyor. Fiyata çay ve kahve dahil ediliyor. Pazar günleri ise açık büfe kahvaltı, 10.00 – 14.00 saatleri arasında; kişi başı 120 TL, 0-6 yaş arası ücretsiz, 6-12 yaş arası ise yine %50 indirimli olarak sunuluyor.

Son olarak hafta içi Cafe Cadde’de, Sağlıklı kahvaltı, Vejetaryen kahvaltı, Türk kahvaltı tabağı ve Paylaşımlık kahvaltı olmak üzere dört farklı fiks kahvaltı menüsü servis ediliyor. Tek kişilik bir menü olan Sağlıklı kahvaltı 45 TL, tek kişilik Vejetaryen kahvaltı 48 TL, Türk kahvaltı tabağı 62 TL ve serpme kahvaltı menüsü olan Paylaşımlık kahvaltı ise 130 TL olarak ücretlendiriliyor. Hafta içi menüsünü tüm detaylarıyla görmek için tıklayın!

Kaçırmayın! Cafe Cadde’de yaklaşık 5 yıldır devam eden bir uygulamayla misafirler yaptıkları harcamalardan puan kazanıyor ve bu puanları özellikle hafta sonu kahvaltılarını ücretsiz almak için kullanabiliyor. Müşteriler telefonlarına yükledikleri bir aplikasyon vasıtasıyla puanlarını ve harcamalarını takip edebiliyor.

Cafe Cadde Ödül Programına üye olanlar için 3000 puan karşılığında tek kişilik Cumartesi kahvaltısı ücretsizdir. 3000 puan biriktirmek için toplam 300 TL tutarında harcama yapmış olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra Pazar kahvaltısı için toplam puanın 4700 olması gerekiyor. 4700 puan biriktirmek için 470 TL tutarında harcama yapmış olmak yeterli oluyor.

  • Adres: Erenköy, Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cd. No: 349, 34728 Kadıköy
  • Tel: (0216) 302 76 24
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

58. Ortaköy Cafe & Kahvaltı

Ortaköy Cafe & Kahvaltı

Burası Neresi? Kendinizi evinizde hissedeceğiniz, arkadaşlarınızla, eşinizle, dostunuzla rahat vakit geçirebileceğiniz bir mekan olan Ortaköy Cafe & Kahvaltı, İstanbul kahvaltı mekanları arasına mutlaka eklenmeli. Çünkü buranın oldukça geniş ve doyurucu serpme kahvaltısına bayılacaksınız!

Neden Gitmeliyim? Ortaköy Cafe’nin serpme kahvaltı menüsü iki kişilik hazırlanıp; 72 TL olarak ücretlendiriliyor. Menü içinde; beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, tel peynir, bal & kaymak, tereyağı, salam, zeytin, domates, biber, salatalık, menemen veya omlet, simit, sigara böreği, çemen, reçel, nutella, labne karışımı, zeytin ezmesi, 4 adet hamur ve iki büyük çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Ayrıca mekanda tek kişilik kahvaltı tabağı da mevcut olup; 30 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı tabağı içinde ise; beyaz peynir, domates, biber, siyah ve yeşil zeytin, salatalık, bal & kaymak, nutella ve haşlanmış yumurta bulunuyor.

  • Adres: Mecidiye, Eski Bahçe Sk. No: 31 D:33, 34347 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 259 40 02
  • Ortalama Fiyat:
  • Çalışma Saatleri: 07.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

59. Çakmak Kahvaltı Salonu

Çakmak Kahvaltı Salonu

Burası Neresi? Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nın en meşhur kahvaltıcılarından biri olan Çakmak Kahvaltı Salonu, ara caddede kalsa bile, oldukça fazla bir müdavime sahip. Çakmak’ta geniş bir serpme kahvaltı menüsü bulunuyor. Menü içerisinde, pastırmalı menemenden, tulum peynirine, bal & kaymak ikilisinden, omlet çeşitlerine, patates kızartmasından, kavurmalı yumurtasına kadar pek çok lezzet mevcut. Özellikle pastırmalı menemen bir harika! Serpme kahvaltı kişi başı hemen hemen 30 TL civarında seyredip; ödeme kredi kartı veya nakit olarak gerçekleştirilebiliyor.

  • Adres: Sinanpaşa, Çelebi Oğlu Sk. No:8, 34353 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 227 04 85 – 0536 927 20 20
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 60 TL
  • Çalışma Saatleri: 07.00 – 18.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

60. Bi Kahvaltı

Bi Kahvaltı

Burası Neresi? İstanbul Avrupa yakası kahvaltı mekanları arasında popüler olan Bi Kahvaltı, adı üstünde tamamıyla kahvaltı konseptiyle hizmet veren bir mekan. Bi Kahvaltı’da serpme kahvaltı alabildiğine geniş bir menüden oluşuyor. Dolayısıyla fazlasıyla doyurucu! Bi Kahvaltı, tek kişilik kahvaltı tabağı, iki kişilik serpme kahvaltı ve yine iki kişilik full serpme kahvaltı menüsüyle hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? İki kişilik serpme kahvaltı içerisinde; çeçil peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin tabağı, acuka, domates, salatalık, yeşil biber, maydanoz, tereyağı, bal – kaymak, reçel, nutella, sigara böreği, sade menemen ve dört büyük bardak çay bulunuyor. Hafta sonu çaylar sınırsız olarak ikram ediliyor. İki kişilik serpme kahvaltı, 65 TL olarak ücretlendiriliyor.

Yine iki kişilik hazırlanan full serpme kahvaltı içinde ise; çeçil peynir, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin tabağı, acuka, domates, salatalık, yeşil biber, maydanoz, tereyağı, bal – kaymak, reçel, nutella, sigara böreği, sade menemen, 1 porsiyon sade pişi ve ev yapımı patates kızartması bulunup; 85 TL olarak ücretlendiriliyor. Bu menüye hafta içi 4 adet büyük bardak çay; hafta sonu ise sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Tek kişilik kahvaltı tabağında ise yine; çeçil peynir, beyaz peynir, taze kaşar peyniri, yeşil ve siyah zeytin, acuka, domates, salatalık, biber, reçel, tereyağı, bal-kaymak, nutella, haşlanmış yumurta ve bir büyük bardak çay bulunup; yalnızca 30 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Ihlamurdere Cad. Çelebioğlu Sok. No: 21 D: 23/B, 34353 Beşiktaş
  • Tel: (0212) 258 34 23
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 75 TL
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 18.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

61. Saade Kahvaltı

Saade Kahvaltı

Burası Neresi? Saade Kahvaltı esasen Darussaade adıyla nitelikli bir otel olarak hizmet vermekte olup; otelin bir kısmı kahvaltı ve restoran alanı olarak hizmet veriyor. İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanlarından biri olan Saade Kahvaltı, misafirlerini otelin terasında ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Saade Kahvaltı; Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen mevsimlik, taze ve yerel çiftçilere ait organik tüm ürünleri bir araya getirerek menüsüyle konuklarına eşsiz bir Türk kahvaltısı deneyimi sunuyor. Aynı zamanda harika bir manzaraya sahip olan Saade Kahvaltı’da serpme kahvaltı lezzetlerinin ve daha fazlasının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Mekanda, kahvaltılar masadaki kişi sayısına göre hazırlanıp; serpme kahvaltı kişi başı 70 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı menüsünde; Ezine beyaz peynir, Erzincan tulumu, otlu cevizli peynir, reçelli lor, kızarmış köy biberi & çemen, soğanlı çökelek, yeşil ve siyah zeytin, zeytinyağı & zahter, kabak çekirdekli domates salatası, omlet, börek, poğaça, meyve tabağı, mevsim reçelleri, fındık kreması, bal & kaymak ve sınırsız çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra sahanda sucuk (22 TL), menemen (18 TL), sucuklu menemen (24 TL), sucuklu yumurta (24 TL), klasik mantı (34 TL), sebzeli mantı (32 TL) ve patatesli mantı (32 TL) gibi lezzetler de Saade Kahvaltı menüsünde mevcut.

  • Adres: Sultan Ahmet, Darussaade otel, Akbıyık Cd. No: 90, 34122 Fatih/İstanbul
  • Tel: 0530 635 04 45
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 150 TL
  • Çalışma Saatleri: 10.30 – 17.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

62. Emirgan Sütiş

Emirgan Sütiş

Burası Neresi? İstanbul’un en popüler mekanlarından biri olan Emirgan Sütiş’in şehrin birçok noktasında şubesi bulunuyor. Her yer yerde yoğun ilgi gören mekanın İstanbul’daki şubeleri; Emirgan, Çengelköy, Arnavutköy, Akaretler, Akasya AVM, Water Garden AVM, Çağlayan, Florya, Kurtköy, Şişli, Koşuyolu, Eyüp Sultan Konağı, Maltepe Pizza AVM, Merter AVM, Sabiha Gökçen Havaalanı ve Bahçeşehir’den oluşuyor. İstanbul dışında da Türkiye’de İzmir, Bursa, Ankara, Sakarya ve Adana’da; yurt dışında ise Kuveyt’te şubesi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Emirgan Sütiş’in her şubesinde aynı menü ve aynı fiyatlar uygulanıyor. Dolayısıyla size en yakın olan şube hangisiyse onu tercih edebilir, mükellef bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz. İlk Sütiş, Nişantaşı’nda kurulmuş, sonrasında 1982 yılında Taksim şubesinin de açılmasıyla artık İstanbul’un en bilinen muhallebicilerinden biri haline gelmiştir.

Boğaz ile komşuluğu ise Emirgan’da, 1986 yılında başlayan mekan, o günden sonra Emirgan Sütiş olarak anılmaya başlamıştır. Dolayısıyla mekanın en bilinen şubesi haliyle Emirgan şubesi olmuştur. Gel gelelim İstanbul’da serpme kahvaltı konusunda oldukça iddialı olan Emirgan Sütiş’in geniş ve zengin bir menüsü bulunuyor.

Kahvaltı menüsü içerisinde; bal – kaymak, köy kaymağı, peynir tabağı, söğüş tabağı, yeşillik, mozarella & domates, ev reçeli, lor ve chia tohumlu ahududu reçeli, nutella, tereyağı – bal, tereyağı tulum, zeytin, ızgara hellim, eski kaşar, tulum peynir, labne, taze kaşar, şarküteri tabağı, Kayseri pastırması, yağda sucuk, dana jambon, Macar salam, manda yoğurdu, kavun ve karpuz tabağı gibi daha pek çok lezzetli ürün yer alıyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltının fiyatı ise iki kişi için ortalama 120 TL oluyor. Emirgan Sütiş’in zengin menüsünü yakından görmek için tıklayın!

  • Adres: Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Cd. No: 46, D No: 46, 34467 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 323 50 30
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 120 TL
  • Çalışma Saatleri: 06.00 – 02.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

63. Balkon Cafe & Kahvaltı

Balkon Cafe & Kahvaltı

Burası Neresi? İstanbul’da kahvaltı mekanları listemizde şimdiki durağımız Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nda bulunan Balkon Cafe… Mıhlaması, pişisi, omleti, pankeki ve gözlemesiyle meşhur olan Balkon Cafe & Kahvaltı, sınırsız serpme kahvaltısıyla da göz dolduruyor. Balkon Cafe, İstanbul’un en iyi serpme kahvaltı mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Balkon Cafe, kahvaltıya dair zengin çeşitliliğe sahip bir menüyle hizmet veriyor. Balkon’un serpme kahvaltı menüsü içerisinde; peynir tabağı, zeytin tabağı, söğüş tabağı, acuka, tereyağı, reçel, nutella, tahin & pekmez, bal & kaymak, salam tabağı, sade menemen ve çay bulunuyor. Eğer iki kişilik serpme kahvaltı söylenirse, çay sınırsız olarak servis ediliyor. Bu menünün fiyatı ise yalnızca 48 TL.

Balkon Cafe’nin kahvaltı tabağı içinde ise; beyaz peynir, kaşar peynir, çeçil peynir, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, sana salam, tereyağı, reçel, nutella, tahin & pekmez, bal & kaymak, acuka yumurta ve iki adet küçük veya büyük bardakta demleme çay bulunuyor. Kahvaltı tabağı kişi başı 16 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Son olarak pişi tabağıyla da gönüllerde taht kuran mekanda söz konusu tabağın fiyatı kişi başı 15 TL olup; üç adet sade pişi, beyaz peynir, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, acuka, nutella ve bir bardak demleme çaydan oluşuyor. Bu tabağa ek olarak peynirli pişi 1 TL, sucuk + sosis + çikolata 1 TL ve karışık 3 TL gibi bir ücret karşılığında sipariş edilebiliyor.

  • Adres: Sinanpaşa, Çelebi Oğlu Sk. No:18, 34353 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 259 98 98
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 60 TL
  • Çalışma Saatleri: 07.00 – 18.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

64. Süreya Kahvaltı

Süreya Kahvaltı

Burası Neresi? Tatvan doğumlu iki çocuk annesi ve aynı zaman bir resim öğretmeni olan Gulageş Şimşek tarafından açılan Süreya Kahvaltı, aile ortamının sıcacık atmosferini hissedebileceğiniz ve tam bir anne kahvaltısı edebileceğiniz bir yer. Süreya Kahvaltı, Şişli’de Kurtuluş’un ara sokaklarında bulunan, küçük bahçesiyle insanın içini açan bir mekan. Dolayısıyla İstanbul’da kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler.

Neden Gitmeliyim? Süreya Kahvaltı’da tamamıyla organik ürünler, köyden getirtilen taptaze doğal lezzetler servis ediliyor. Serpme kahvaltısıyla ünlü olan mekanda, doymadan kalmak oldukça zor! Hem gözünüze hem de midenize hitap edecek olan Süreya serpme kahvaltısı en az iki kişilik hazırlanıyor ve 110 TL olarak ücretlendiriliyor.

Serpme kahvaltı içerisinde ise; pancar şekeri kullanarak yapılan (incir, vişne, kayısı, çilek, İsveç meyvesi, kayısı reçeli), kade, zeytinyağlı, cevizli ve biberiyeli kuru domates, ev yapımı zeytinli katık ekmek, peynir çeşitleri (tulum peynir, çeçil, beyaz peynir, taze kaşar, eski kaşar), bal, tereyağı, menemen, patates kızartması, ızgara sucuk, gözleme, domates, salatalık dilimleri ve yeşillik bulunuyor. Serpme kahvaltıya sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra kavurmalı yumurta (25 TL), sahanda yumurta (15 TL), sucuklu yumurta (20 TL), yumurtalı çiriş kavurma (25 TL), yumurta salatası (25 TL), cevizli pekmezli sahanda yumurta (25 TL) ve söğüş eşliğinde omlet çeşitleri (18 TL) gibi ekstralar da menüde mevcut.

  • Adres: Ergenekon Cad. Bilezikçi Sk. No: 21-23, 34375 Şişli/İstanbul
  • Tel: (0212) 291 28 88
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 110 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 18.00 *Pazartesi günleri kapalı
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

65. Yiğit Sofram Gözleme ve Kahvaltı

Yiğit Sofram Gözleme ve Kahvaltı

Burası Neresi? Gözlemesi ve serpme kahvaltısıyla meşhur olan Yiğit sofram Gözleme ve Kahvaltı, İstanbul’un meşhur Beyoğlu sokaklarında yer alıyor. Bulunduğu konum itibariyle de İstanbul’da kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler olan mekan, özellikle hafta sonları dolup taşıyor.

Neden Gitmeliyim? Yiğit Sofram’da 2 kişilik serpme Kahvaltı 90 TL, 3 kişilik 130 TL, 4 kişilik 170 TL, 5 kişilik 210 TL, 6 kişilik 250 TL olarak ücretlendiriliyor. Kişi başı mini kahvaltılar ise şu şekilde ücretlendiriliyor: Yiğit Yumurtalı Kahvaltı 24 TL, Hellim Kahvaltı 26 TL, Yiğit Omlet Kahvaltı 32 TL, Pastırmalı Kahvaltı 28 TL, Kavurmalı Kahvaltı 27 TL, Ispanak Peynirli Kahvaltı 26 TL, Sucuklu Kahvaltı 26 TL, Patatesli Çamanlı Kahvaltı 25,00 TL.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra menüde Menemen kahvaltı çeşitleri 25 ila 30 TL; Omlet kahvaltı çeşitleri 25 ila 30 TL; El açması yufkası gözleme çeşitleri 19 ila 27 TL arasında ücretlendiriliyor.

  • Adres: Kılıçalipaşa Mah. Sıraselviler Cad. Yeni Yuva Sk. 31 A, 34433 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 243 04 33
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma Saatleri: Salı – Cuma: 08.00 – 17.00 | Cmt – Paz: 08.00 – 18.00 | Pzt: Kapalı
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

66. Müessese Ortaköy

Müessese Ortaköy

Burası Neresi? İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Ortaköy’de Eski Bahçe mevkiinde bulunan Müessese, hafta sonu kahvaltılarınıza renk katacak mekanlardan biri… Müessese, aynı zamanda İstanbul serpme kahvaltı mekanları arasında oldukça dikkat çekiyor. Zira doyurucu ve doğal kahvaltısıyla pek çok müdavime sahip!

Kahvaltı menüsü fazlasıyla çeşitli olan Müessese’de ücretler şu şekilde: Ayaküstü Kahvaltı 26 TL, Bol Kahvaltı 40 TL, Pişili kahvaltı 30 TL, Yumurtalı kahvaltı 26 TL, iki kişilik mükellef kahvaltı 85 TL, Ringolar (Pankek, pişi veya krepli) 85 TL, 4 kişilik cümbür cemaat kahvaltı 200 TL, altı kişilik cümbür cemaat kahvaltı 230 TL.

Neden Gitmeliyim? Peki, bu menülerin içerikleri nasıl diye merak ediyorsanız, birkaç örnekle açıklayalım. Müessese Ortaköy’ün iki kişilik mükellef kahvaltısı içinde; fesleğenli eski kaşar, Van otlu peynir, Seferihisar’dan Armola peyniri, Ezine, çeçil peynir, ev yapımı pesto soslu zeytinyağlı peynir ezmesi, Ayvalık’tan yeşil çizik ve siyah zeytin, Seferihisar’dan çiçek balı, nutella, kaymak, Gaziantep tatlı biber salçası, köy tereyağı, ev yapımı mevsimlik reçeller, organik süt reçeli, karadut – lor, sahanda yumurta ve omlet bulunuyor. Sınırsız demleme çay ile ikram edilen mükellef kahvaltının fiyatı ise iki kişi için 85 TL.

Tercihe göre pankek, pişi veya kreple servis edilen Ringolar kahvaltısı ise; Ezine, çeçil peynir, ev yapımı pesto soslu zeytinyağlı peynir ezmesi, Ayvalık’tan yeşil çizik ve siyah zeytin, Seferihisar’dan çiçek balı, nutella, kaymak, Gaziantep tatlı biber salçası, köy tereyağı, ev yapımı mevsimlik reçeller, organik süt reçeli, karadut – lor, sahanda yumurta, omlet, roka, maydanoz, çeri domates ve muzdan oluşuyor. Tüm bu lezzetlere iki kişilik sınırsız demleme çay eşlik ediyor.

Dikkat! Müessese Ortaköy, yoğun talep gördüğü için doluluk nedeniyle her zaman yer bulunamayabiliyor. Bu nedenle gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Rezervasyon için dilerseniz aşağıdaki numarayı arayabilir veya linke tıklayabilirsiniz: Online Rezervasyon!

  • Adres: Ortaköy, Eski Bahçe Sk. 34347 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 258 00 59
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma Saatleri: 07.30 – 21.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

67. Kirpi Cafe, Koşuyolu

Kirpi Cafe, Koşuyolu

Burası Neresi? Koşuyolu Parkı’nı gören, iki katlı müstakil bir evde hizmet veren, sade, şık, küçük ve de sevimli bir mekan olan Kirpi Koşuyolu İstanbul Anadolu yakası serpme kahvaltı mekanlarından biri! Enfes bir bahçeye ve kaliteli hizmet anlayışına sahip olan Kirpi Cafe, hafta sonu mükellef bir kahvaltı için biçilmiş kaftan! Üstelik kafeye ulaşım da oldukça kolay.

Neden Gitmeliyim? Kirpi Cafe’de, tek kişiye özel hazırlanan serpme kahvaltı menüsü bulup; 43,5 TL olarak ücretlendiriliyor. Mekanın Klasik Kirpi Kahvaltı menüsü içinde; tam yağlı beyaz peynir, Trakya eski kaşar, köy peyniri, siyah sele zeytini, çizik yeşil zeytin, maydanoz salatalı baharatlı haşlanmış yumurta, domates, salatalık, tereyağı – bal, ev yapımı reçel, Zahter, sızma zeytinyağı, sigara böreği, ev yapımı çökelek salatası, pişi, simit, ekmek çeşitleri ve 5 adet demleme çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Dilerseniz Kirpi kahvaltınıza; lavaşta ızgara sucuk dilimi, dana Macar salam, salçalı sosis, acuka, pankek, domatesli biber soslu patates kızartması ve mevsim meyveleri ilave edebilirsiniz. Bunun dışında iki kişilik büyük serpme kahvaltı (89 TL), pratik kahvaltı (28,5 TL), glütensiz kahvaltı (34 TL) gibi seçeneklerden her hangi birini tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Koşuyolu, Mehmet Akfan Sokağı No: 31, 34718 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: (0216) 339 09 05
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma Saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

68. Munis Moda

Munis Moda

Burası Neresi? Kadıköy’ün Moda mevkiinde bulunan Munis, küçük, şirin ve bir o kadar da sevimli bir kafe. Serpme kahvaltısıyla meşhur olan Munis Cafe, özellikle Pazar günleri, müdavimleriyle dolup taşıyor. Dolayısıyla boş masa bulmak biraz zorlaşıyor. Munis Cafe’nin serpme kahvaltı menüsü tek kişilik, iki kişilik ve de üç kişilik seçeneklerle hazırlanıyor. Tek kişilik serpme kahvaltı 42 TL, çift kişilik serpme kahvaltı 78 TL, üç kişilik serpme kahvaltı ise 108 TL olarak ücretlendiriliyor.

Neden Gitmeliyim? Munis Cafe’nin kahvaltı menüsünde; tümü Edremit’ten getirtilen Ezine peyniri, üç yıl eskitilmiş Havran tulum peyniri, Dil peyniri, taze kaşar peynirinden oluşan peynir tabağı, Gemlik siyah zeytin, karma yeşil zeytin, nar ekşili naneli söğüş, köz patlıcan, Zahter, tereyağı, ceviz, kuru kayısı, kuru üzüm, Munis kurabiye, Salçalı sosis, Van petek çiçek balı, ev yapımı ballı fıstık ezmesi, nutella, Akçay’dan kaşar loru üzerine vişne reçeli, sahanda veya haşlanmış yumurta, yumurtalı ekmek (kişi başı birer dilim) ve bir demlik çay bulunuyor. Hadi afiyet olsun!

  • Adres: Osmanağa, Süleyman Paşa Sk. No: 14, 34714 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: 0531 251 51 61
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

69. Nelipide Gurme

Nelipide Gurme

Burası Neresi? Günde 4 binden fazla misafiri evinde ağırlayan Nelipide Gurme, hikayesi Ordu’da başlayan oldukça köklü bir restoran. Nelipide Gurme, Kadıköy, Göztepe mevkiinde yer alıyor. İstanbul’un en iyi kahvaltıcıları arasında gösterilen mekan, özellikle serpme kahvaltısıyla öne çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Köy kahvaltısı tadındaki serpme menüsü, en az iki kişilik hazırlanıp; 115 TL olarak ücretlendiriliyor. Nelipide Köy Kahvaltısı içerisinde; çilek reçeli, tulum peyniri, köy peyniri, Ezine peyniri, kaşar peyniri, beyaz, peynir, kaymak, burgu peynir eski kaşar, siyah – yeşil zeytin, petek bal – tereyağı, söğüş tabağı, çemen, portakal, sahanda yumurta, lahana ve fasulye turşusu, yufka böreği, patates kavurma, patlıcan-biber-patates kızartma, tereyağlı köy ekmeği ve kakaolu fındık kreması bulunuyor. Tüm bu enfes lezzetlere iki kişilik sınırsız çay eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Nelipide Gurme’de ayrıca tek kişilik kahvaltı tabağı da mevcut. İki adet bardak demleme çay ile servis edilen kahvaltı tabağının ücreti ise 32 TL. Menü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayın: Nelipide Gurme Menü!

  • Adres: Göztepe, Bağdat Cd. 199/B, 34730 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: (0216) 356 52 52
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 115 TL
  • Çalışma Saatleri: 08.30 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

70. Hadika Kahvaltı Evi

Hadika Kahvaltı Evi

Burası Neresi? İstanbul Avrupa Yakası kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla meşhur olan Hadika Kahvaltı Evi, seç – beğen kahvaltı menüsüyle konuklarına zengin bir sofra sunuyor. Hadika Kahvaltı Evi’nde seç – beğen serpme kahvaltı tek kişilik hazırlanıp; 48 TL olarak ücretlendiriliyor.

Neden Gitmeliyim? Seç – beğen serpme kahvaltı menüsünde; Tepsiden seçeceğiniz 10 adet kahvaltılık, peynir – söğüş tabağı, omlet veya sahanda yumurta, biberli ekmek ve sınırsız çay bulunuyor. Hadika Kahvaltı Evi menüsünde ayrıca; sade omlet, sahanda yumurta, kaşarlı ve beyaz peynirli omlet, patatesli omlet, menemen, biberli ekmek, kaşarlı veya beyaz peynirli gözleme, sahanda sucuk, sahanda sucuklu yumurta, kızarmış Antakya peyniri, Hadika incir tava, sosis kızartması, patates kızartması, söğüş tabağı, peynir – söğüş tabağı gibi ilave lezzetler de yer alıyor.

  • Adres: Meşrutiyet, Ebe Kızı Sokağı No: 16/40, 34363 Şişli/İstanbul
  • Tel: 0542 423 45 21
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 95 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

71. Kemankeş Cafe

Kemankeş Cafe

Burası Neresi? Bir grup eski arkadaşın kaliteli kahve ve yemek üzerine kurdukları hayallerin gerçekleşmesiyle ortaya çıkan Kemankeş Cafe, keyifli ve bir o kadar zarif bir mekan. Karaköy’ün Mumhane Caddesi’nin sonunda, Kılıç Ali Paşa Hamamı’nın arkasında, Medresesinin ise hemen yanında bulunan kafe, adını yine içinde bulunduğu Kemankeş Mahallesi’nden alıyor. Kemankeş Cafe, sahiplerinin de deyişiyle ‘‘Elle, makineyle, sütle, buzla, kahve deneyiminin bizi çağırdığı her yerde ve her şekilde… Ama mesela şurupla, bal kabağı özütüyle değil; doğal olan her şeyle’’ yapılan kahvesiyle fazlasıyla meşhur.

Neden Gitmeliyim? Bu sorunun cevabını dilerseniz sahiplerinin cümleleriyle açıklayalım: ‘‘Kemankeş Cafe’de iyi kahve içersiniz iyi yemek yersiniz. Net. Kahvelerimizin kalitesini, tazeliğini, rengini, yemeklerimizin ve tatlılarımızın özgünlüğünü ve lezzetini uzun uzadıya anlatabiliriz, (biz kendimiz bunları severek yediğimiz ve içtiğimiz için menüye koyduk zaten), lakin takdir edersiniz ki tadı anlatmak zordur, bizzat deneyimlemeniz gerekir… Yani buyurun, bekliyoruz.’’ Herkesi davet ettikleri şirin müesseselerinde, tıpkı kahve gibi eşsiz bir kahvaltı deneyimi sizleri bekliyor!

Kemankeş Cafe’de tek kişilik kahvaltı ve iki kişilik serpme kahvaltı bulunuyor. İki bardak çay ile servis edilen Tek kişilik kahvaltı, siyah ve yeşil zeytin, beyaz peynir, omlet, salatalık ve domates söğüş, Kemankeş sos, haşhaş, sucuk, Muhammara, pişi, zahter (Antakya), reçel, tahin pekmez, bal ve tereyağından oluşup; 48 TL olarak ücretlendiriliyor. İki kişilik serpme kahvaltı menüsünde ise az önce bahsettiğim ürünlerin hepsi ve bunlara ek olarak; sigara böreği, pişi, çingene pilavı, patates kızartması, sahanda yumurta ve kıvrım peynir bulunuyor. Serpme kahvaltının ücreti ise iki kişi için 95 TL.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra Sokak Kahvaltısıyla da dikkat çeken mekanın, bir bardak çay ile servis edilen sokak kahvaltısı içinde; simit, zeytin, beyaz peynir, Van otlu peyniri, salatalık, domates, Kemankeş̧ kahvaltılık sosu, tereyağlı göz yumurta bulunuyor. Kemankeş menüsü hakkında daha bilgi almak için tıklayın!

  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. No:56, 34425 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 243 43 98
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 95 TL
  • Çalışma Saatleri: Hafta içi: 09.00 – 21.00 | Cuma: 09.00 – 22.00 | Cmt: 10.00 – 22.00 | Paz: 10.00 – 21.00
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Nostaljik Kahvaltı Mekanları

72. Ethem Efendi Kahvaltı

Ethem Efendi Kahvaltı

Burası Neresi? İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Erenköy mevkiinde bulunan Ethem Efendi Kahvaltı, tarihi bir köşk içerisinde hizmet veriyor. Ethem Efendi, zevkle döşenmiş dekoru ve tarihi ambiyansı sayesinde konuklarını nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Nostaljinin yanı sıra mekanın en önemli özelliği tamamen organik besinlerden oluşan kahvaltısı… Köşk, iç salon, teras, ön ve arka bahçeden oluşan kahvaltı evinde, ister açık havada ister manzara eşliğinde isterse de kapalı alanda, organik ve yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltınızın tadını çıkarabiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Ethem Efendi Kahvaltı, Antalya‘nın ve Ege’nin en güzel köylerinden, yerel halkın ekip biçtiği tarlalardan, bahçelerden ve bağlardan toplanan taptaze besinlerle sizleri bir sofrada buluşturuyor. Müessesenin en beğenilen ürünlerinin başında birbirinden lezzetli organik reçeller geliyor! Dolayısıyla gelmişken çilekten incire, vişneden ayvaya kadar 36 farklı çeşidi bulunan organik reçellerin tadına bakmayı sakın unutmayın!

Bunun yanı sıra mekanda; gözlemeden, peynir tabağına, bazlamadan, pişiye, menemenden, omlete ve İzmir’in yöresel lezzetlerinden biri olan ‘Boyoz’a kadar birçok kahvaltılık çeşidi sizleri bekliyor. Ethem Efendi Kahvaltı’da iki kişi için ortalama kahvaltı ücreti 150 TL civarında seyrediyor. Ödeme nakit veya kredi kartıyla yapılabiliyor.

Kaçırmayın! İstanbul kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Ethem Efendi’yi hafta sonu kahvaltılarınız için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın!

  • Adres: Erenköy Mahallesi, Ethem Efendi Caddesi No: 50, D: 44, 34738 Kadıköy
  • Tel: 0541 229 52 82
  • Ortalama Fiyat: İki kişi 150 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

73. Emek Cafe

Emek Cafe

Burası Neresi? Yeniköy’ün en eski ve en nostaljik kahvaltı mekanlarından biri olarak 1965’ten beri hizmet vermeye devam eden Emek Cafe, küçücük, samimi ve içten ortamıyla tüm İstanbul’da fazlasıyla popüler. Lakin gerçekten de küçük bir mekan olması hasebiyle özellikle hafta sonları burada yer bulmak imkansız bir hal alabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Emek Cafe’de tercihe göre hazırlanan tek ve iki kişilik serpme kahvaltı menüsü bulunuyor. Tek kişilik serpme kahvaltı 35 TL; çift kişilik serpme kahvaltı ise 65 TL olarak ücretlendiriliyor. Menü içerisinde; beyaz peynir, kaşar, yeşil ve siyah zeytin, bal & kaymak, salatalık & domates, haşlanmış yumurta, reçel ve iki adet çay bulunuyor. Tek kişilik menüde çay bardağı sayısı teke düşüyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra Emek Cafe’nin genel menüsünde, menemen ve yumurta çeşitleri, tost çeşitleri, börek çeşitleri ve soğuk sandviçler bulunuyor.

  • Adres: Yeniköy, Köybaşı Cd. No: 57, 34464 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 223 77 28
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 65 – 70 TL
  • Çalışma Saatleri: 07.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

74. Rumeli Kale Cafe & Restoran

Rumeli Kale Cafe & Restoran

Burası Neresi? 1982 yılında pastane olarak kurulan Rumeli Kale Cafe & Restoran, 1983 yılına kadar kuru pasta, yaş pasta ve de ıspanaklı böreği sayesinde, sabahları Boğaz Hattı’nın tercih edilen mekanlarından biri haline gelmiştir. 1983 yılında, yandaki arazisini de işletmeye dahil eden restoran, çay ile beraber sunulan ıspanaklı börek, poğaça, açma, simit vb. pastane ürünlerinin yanına peynir, zeytin, domates ve salatalık gibi temel kahvaltılıkları da ekleyerek kahvaltı sektörüne yavaş yavaş adım atmaya başlamıştır.

Neden Gitmeliyim? Daha sonra menüsüne, gözleme çeşitlerini, yumurta çeşitlerini, menemen çeşitlerini ve paçanga böreği, çiğ börek gibi börek çeşitlerini de ilave eden Rumeli Kale Cafe, geleneksel kahvaltıyı bozmadan çeşitlendirmiş; bal-kaymak ve tereyağında hellim peyniriyle ünlenerek serpme kahvaltının bir numarası haline gelmiştir.

Restoranın serpme kahvaltı menüsü oldukça zengin olup; Kaşar Peyniri, Beyaz Peynir, Kızarmış Hellim Peyniri, Peynir Salatası, Domates, Salatalık, Yeşil Biber, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Reçel, Acuka, Bal – Kaymak, Tahin – Pekmez, Fırından taptaze ekmek çeşitleri ve sınırsız çaydan oluşmaktadır. Serpme kahvaltı ücreti ise iki kişi için 85 TL’dir.

Kaçırmayın! İstanbul’da nostaljik kahvaltı mekanları arasına eklenebilecek bir geçmişe ve ambiyansa sahip olan Rumeli Kale Cafe & Restoran’ın kahvaltı menüsüne, tüm detaylarıyla ulaşmak için tıklayın!

  • Adres: Rumeli Hisarı, Mahallesi, Yahya Kemal Cd. No: 10, 34470 Sarıyer/İstanbul
  • Tel: (0212) 265 00 97
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma Saatleri: 05.00 – 21.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

75. Tarihi Sarıyer Börekçisi

Tarihi Sarıyer Börekçisi

Burası Neresi? İstanbul’un nostaljik mekanları arasında belki de en bilinenlerinden biri olan Tarihi Sarıyer Börekçisi, 1895 yılında, bundan tam 125 sene önce, Sarıyer’de kurulmuştur. İlk günkü sırrından hiç ödün vermeden bugünlere dek gelmeyi başaran tarihi börekçi, neredeyse üç asırdır İstanbulluların gözdesi olmaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Tarihi Sarıyer Börekçisi, misyon olarak unutulmaya yüz tutmuş Türk, Osmanlı ve Balkan mutfağının unlu mamullerini hem Türkiye’ye hem de tüm dünyaya tekrar hatırlatma amacını taşıyor. Sarıyer Börekçi’sinin İstanbul içinde, Bahçeşehir, Güngören, Levent, Yenikapı, Maltepe, Kartal, Küçükyalı, Ataşehir – Gümrük, Yeni Sahra ve Erenköy’de şubesi bulunuyor.

Dolayısıyla size en yakın mesafede yer alan Sarıyer Börekçi’sine gidebilir, enfes börekler eşliğinde mükellef bir kahvaltı yapabilirsiniz. Sarıyer Börekçi’sinde, böreğin kilogramı 48 TL’ye, porsiyonu ise ortalama 12-15 TL’ye satılıyor.

  • Adres: Merkez Mahallesi, Yeni Mahalle Caddesi, No: 28, Sarıyer, İstanbul
  • Tel: 0212 242 15 39
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 40 TL
  • Çalışma Saatleri: 06.00 – 24.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

76. İncir Ağacı Kahvesi

İncir Ağacı Kahvesi

Burası Neresi? İstanbul’un tarih kokan semtlerinden Balat’ta, yine tarih kokan bir mekan olarak hizmet veren İncir Ağacı Kahvesi, İstanbul’da nostaljik kahvaltı mekanlarının başında geliyor. İncir Ağacı Kahvesi, rengarenk dekorasyonu, samimi ve salaş konseptiyle, bir mahalle kahvesi tadında sıcacık bir yer olarak dikkat çekiyor.

Mekanın silueti öylesine renkli ki günün her saati İncir Ağacı Kahvesi’nin merdivenleri ve duvarının önü fotoğraf çektirmek isteyen insanlarla dolup taşıyor. Dolayısıyla İncir Ağacı Kahvesi’nin instagram için mükemmel bir fotoğraf noktası olduğunu söyleyebilirim.

Neden Gitmeliyim? İncir Ağacı Kahvesi’nin menüsünde; peynir tabağı 15 TL, söğüş tabağı 10 TL, aperatif tabağı 20 TL, kahvaltı tabağı 25 TL ve serpme kahvaltı 40 TL gibi cüzi rakamlarla ücretlendiriliyor. Mekanın serpme kahvaltısı zengin bir çeşitliliğe sahip olup; sınırsız çay ile ikram ediliyor. İncir Ağacı Kahvesi’nin en meşhuru ise mekana da adını veren bahçedeki incir ağacı ve bu ağaçtan yapılan incir reçeli ve incirli kek!

  • Adres: Balat, Merdivenli Mektep Sk. No: 1, 34087 Fatih/İstanbul
  • Tel: 0536 737 62 62
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 50 TL
  • Çalışma Saatleri: 06.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

77. Tarihi Çınaraltı

Tarihi Çınaraltı

Burası Neresi? İstanbul’un tarihi mekanlarından biri olarak, nostaljik atmosferiyle görenleri zamanda bir yolculuğa çıkaran Tarihi Çınaraltı, mütevazı bir aile çay bahçesi olarak, Üsküdar’da Çengelköy mevkiinde hizmet veriyor. 1994 yılında açılan Tarihi Çınaraltı, o gün bu gündür, kalitesinden ve samimiyetinden ödün vermeden varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Çay bahçesi olarak günün her saati misafirlerini ağırlayan mekan, aynı zaman Boğaz’da uygun fiyatlı kahvaltı mekanı arayanlar için de oldukça ideal! Zira boğaza sıfır, muazzam bir manzarada, bu fiyatlarla başka bir yerde kahvaltı yapabilmek epey zor! Rize’den taptaze ve tamamıyla organik olarak getirtilen tavşankanı demleme çayıyla müşterilerine enfes bir çay ve Boğaz keyfi yaşatan mekanda kahvaltı tabağının güzelliği de göz dolduruyor.

Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi menüsünde kahvaltı tabağı 25 TL olarak ücretlendirilirken; sahanda yumurta 8 TL ve kaşar peynirli yumurta gibi çeşitler 10 ila 13 TL arasında; omlet çeşitleri 8 ila 13 TL; menemen çeşitleri ise 10 ila 16 TL arasında değişiyor. Tarihi Çınaraltı’nın menüsünü tüm ayrıntılarıyla görmek için tıklayın!

  • Adres: Çengelköy, Çınarlı Cami Sk. No: 4 A, 34680 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 422 10 36
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 60 TL
  • Çalışma Saatleri: 06.00 – 02.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

78. Payidar Galata

Payidar Galata

Burası Neresi? Payidar Galata, Şişhane metrosunda indikten sonra İstanbul’daki en büyük Yahudi toplumu ibadethanesi olan Neve Şalom sinagogunun yanında eskiden Yahudi bir ailenin yaşadığı binada hizmet veriyor. Geçmişi 1800’lere ve hatta daha eski yıllara dayanan bina, nostaljik atmosferiyle gören herkesi büyülüyor.

Neden Gitmeliyim? Payidar Galata, Bahar Dalı adını verdiği kahvaltı menüsüyle tüm Avrupa yakasında fazlasıyla meşhur! Bahar dalı kahvaltı menüsünde; iki çeşit ev reçeli, Ezine peyniri, eski kaşar, biberli lor, tereyağı, acuka, bal-kaymak, kuşburnu marmeladı, defnede bekletilen topi peyniri, çifte kavrulmuş ve lezzeti ağızda patlama etkisi yaratan tahin-pekmez, zeytin çeşitleri, bal kabağı püresi, zerdeçallı sahanda yumurta, vanilyalı ve üstü pudra şekerli pişi bulunuyor. Görüldüğü üzere zengin bir çeşitliliğe sahip olan bu menünün fiyatı ise yalnızca 59 TL. Bunun yanı sıra mekanda 26 TL ücretinde bir mini kahvaltı da mevcut.

Kaçırmayın! Payidar Galata’nın özel spesiyallerinden biri olan kereviz, havuç, kabak, mantar, pırasa, kuru kayısı, kuru incir ve tarçından yapılan omleti mutlaka denemelisiniz!

  • Adres: Bereketzade, Büyük Hendek Cd. No: 35, 34421 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: (0212) 243 19 20
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 100 TL
  • Çalışma Saatleri: 08.30 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

79. Nadide Breakfast

Nadide Breakfast

Burası Neresi? Kadıköy Moda’da bulunan Nadide Breakfast, nostaljik yapısıyla İstanbul’un en güzel kahvaltı mekanlarından biri oluyor. Küçük ve de şirin bir mekan olan Nadide, her hafta sonu dolup taştığı için önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Rezervasyon için aşağıda verdiğim numarayı arayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Nadide Breakfast’ta, Etli kızartmalı serpme kahvaltı, Sağlığına önem veren serpme kahvaltı, Nadide mini serpme kahvaltı (36 TL), Yap-boz kahvaltı (28 TL), Vegan serpme kahvaltı (32 TL) olmak üzere çeşit bakımından zengin bir kahvaltı menüsü bulunuyor. Etli kızartmalı serpme kahvaltı, iki kişilik hazırlanıp; 85 TL olarak ücretlendiriliyor. Tek kişilik söylemeniz halinde bu fiyat 45 TL’ye düşüyor. Sağlığına önem veren kahvaltı ise iki kişilik 70 TL; tek kişilik 40 TL olarak ücretlendiriyor. Her iki menüde sınırsız çay ile servis ediliyor.

  • Adres: Caferağa, Gürbüz Türk Sk. No:29/B, 34710 Kadıköy/İstanbul
  • Tel: 0542 235 86 89
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 70 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.30 – 18.30 *Pazartesi günleri kapalı
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

80. Küçük Çamlıca Köşkü

Küçük Çamlıca Köşkü

Burası Neresi? Beltur’a bağlı işletmelerden biri olarak hizmet veren Küçük Çamlıca Köşkü, nostaljik havası, tarihi ambiyansı ve estetik harikası mimarisiyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Hem kafeterya hem de restoran olarak haftanın yedi günü konuklarını ağırlayan köşk, Validebağ Korusu’nda yemyeşil bir doğanın içinde yer alıyor. Hafta sonu kahvaltılarının gözde adreslerinden biri olan Küçük Çamlıca Köşkü, zengin kahvaltı menüsü ve uygun fiyatlarıyla herkese hitap ediyor.

Neden Gitmeliyim? Küçük Çamlıca Köşkü’nde hafta içi serpme kahvaltı; hafta sonu ise açık büfe kahvaltı sunuluyor. Hafta içi 09.00 ile 13.00 saatleri arasında servis edilen serpme kahvaltı içerisinde; petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danısh, sigara böreği ve çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltı ücreti ise kişi başı 38 TL. Açık büfe kahvaltı, her hafta sonu 09.00 ile 13.30 saatleri arasında servis ediliyor. İçinde bir kuş sütü eksik diyebileceğimiz açık büfenin kişi başı ücreti ise 48 TL.

  • Adres: Küçük Çamlıca, Validebağ Korusu, 34696 Üsküdar/İstanbul
  • Tel: (0216) 428 46 96
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 95 TL
  • Çalışma Saatleri: 08.30 – 23.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

81. Ada Kahvaltı, Büyükada

Ada Kahvaltı, Büyükada

Burası Neresi? Hem nostaljik hem de romantik bir ambiyansa sahip olan Ada Kahvaltı, Büyükada’da kahvaltı mekanları arasında fazlasıyla popüler. Şirin dekorasyonu, içten ve samimi ortamıyla giden herkesin beğendiği ve mutlaka tekrar ziyaret ettiği Ada Kahvaltı’ya sizler de mutlaka gitmelisiniz. Büyükada’nın eşsiz mahalleleri arasında, nostaljik bir tura çıkmadan evvel Ada Kahvaltı’nın enfes menüsünü bir denemenizi öneririm! Zira Ege mutfağının pek çok lezzetini burada bulabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Kendisini ‘Kente yakın ama kentten çok uzak bir kaçış noktası’ olarak tanımlayan mekanda, her mevsim ayrı bir güzellikle karşılaşabilirsiniz. Ada Kahvaltı’nın menüsünde Bizim Kahvaltı olarak adlandırdıkları serpme kahvaltı tadında özel bir spesiyal servis ediliyor. Bizim Kahvaltı içinde; Zahter, Zeytinyağı, Üç çeşit peynir, Yeşil zeytin, Siyah zeytin, Haşlanmış yumurta, üç biberli çökelek, Salamura biberli çökelek, Baharatlı anne salçası, 3 çeşit anne reçeli, Tereyağı, Kaymak, Bal, Domates, Salatalık, günün hamur işi ( Ada kahvaltı böreği / ev poğaçası ya da katmer) ve günün sürpriz lezzeti bulunuyor.

Kaçırmayın! Demleme çay ile servis edilen Bizim kahvaltının fiyatı ise yalnızca 58 TL. Bunun yanı sıra menüde; Mantarlı Fesleğenli, Yeşilce, Peynirli ve Kaşarlı Sucuklu omlet çeşitleri 20 TL; Sade, Peynirli, Sucuklu ve Karışık menemen çeşitleri 20 TL; sahanda yumurta ise 12 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Büyükada-maden, Akdemir Sk. No:6, 34970 Adalar/İstanbul
  • Tel: (0216) 382 16 62
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 60 TL
  • Çalışma Saatleri: 10.00 – 15.00 (Saatler değişebilir)
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

82. Kahve 6

Kahve 6

Burası Neresi? Cihangir’in nostaljik mekanlarından biri olan Kahve 6, aynı zamanda kahvaltı açısında da popüler bir adres. Kahve 6, hem dekorasyonu hem de mistik havasıyla özellikle Avrupa yakasında pek çok müdavime sahip. Mekanın kahvaltı menüsü ise oldukça geniş. Öyle ki Kahve 6’da ‘Dolu dolu kahvaltı, Vegan kahvaltı, Can simidi, İzmir kahvaltı, Kahvaltı salatası’ gibi seçenekler bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Dolu dolu kahvaltı, serpme bir menü olup, 36 TL olarak ücretlendiriliyor. Veganlara özel hazırlanan Vegan kahvaltı ise yine geniş bir menü olup; bir adet çay ile servis ediliyor ve yine 38 TL olarak ücretlendiriliyor. Fiyatı 34 TL olan Can simidi menüsünde; sıcak simit, Ezine peyniri, Kars kaşarı, biberli lor, Ayvalık zeytini (siyah ve yeşil zeytin), baharatlı salça, ev reçeli, domates, salatalık, biber ve bir bardak çay bulunuyor.

İzmir Kahvaltı; sahanda Bergama tulumu, Ayvalık zeytini, Tire karadut – lor, domates, salatalık, sıcak gevrek ve bir bardak çaydan oluşup; 34 TL olarak ücretlendiriliyor. Kahvaltı salatası içinde ise; yeşillikler, domates, salatalık üzerine taze nane, maydanoz, fesleğen ve çörek otlu çökelek peyniri, Antakya çizik zeytin, ev yapımı tam buğday ve yulaflı grissini bulunup; 32 TL civarında ücretlendiriliyor.

  • Adres: Cihangir Mahallesi, Akarsu Cad. Anahtar Sk. No: 13/A, 34433 Beyoğlu
  • Tel: (0212) 293 08 49
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 90 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.30 – 21.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

83. Tarihi Kahve

Tarihi Kahve

Burası Neresi? İstanbul’un en ünlü seyir teraslarından biri olan Pierre Loti Tepesi’ndeki mekanların en tarihi ve en nostaljik olanı hiç şüphesiz Haliç manzarasının büyüleyici atmosferi ve Türk konağının aslına uygun dekorasyonuyla bütünleşen Tarihi Kahve… Bir çoğumuzun dizilerden ve filmlerinden bildiği bu kahve, aslında kahvaltısıyla da oldukça meşhur. Özellikle yaz döneminin vazgeçilmezi haline gelen Tarihi Kahve, hafta sonları 5 binin üzerinde misafiri evinde ağırlıyor. Dolayısıyla Tarihi Kahve’nin bir İstanbul klasiği olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Neden Gitmeliyim? Tarihi Kahve, iki katlı bir konaktan ve Haliç’e nazır geniş bir terastan oluşuyor. mekanın alt katı modern bir cafe görüntüsü çizerken, üst katı Türk ve Osmanlı motifleriyle bezenerek dekore edilmiş ambiyansıyla dikkat çekiyor. Tarihi Kahve, İç mekanda 130 kişi, açık alanda ise 500 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. Tarihi Kahve’de 08.00 sularında kahvaltıyla başlayan servis, gün boyu gece 00.00’a kadar devam ediyor.

Tarihi Kahve menüsünde, Kahvaltı keyfi (38,5 TL), Kahvaltı salatası (25 TL) ve peynir tabağı (18 TL) gibi özel spesiyaller bulunuyor. Bunun yanı sıra omlet çeşitleri 11 ila 20 TL; menemen çeşitleri 20 – 25 TL; sahanda yumurta çeşitleri ise 11 ila 19 TL arasında ücretlendiriliyor.

  • Adres: Eyüp Merkez, İdris Köşkü Cd. 34050 Eyüpsultan/İstanbul
  • Tel: (0212) 497 13 13
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 75 TL
  • Çalışma Saatleri: 08.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

84. Beltur Kırkahvesi

Beltur Kırkahvesi

Burası Neresi? Beşiktaş – Ortaköy Caddesi üzerinde, Yıldız Parkı girişinde hemen solda yer alan Beltur Kırkahvesi, Sultan Abdülaziz tarafından saray bahçesi dekoru olarak Sarkis Balyan ve kardeşlerine yaptırılmıştır. zemin üzerine tek kat olarak inşa edilen köşk, koyu kırmızı renk tonlarının hakim olduğu harika bir görüntüye sahip. Ayrıca köşkün tavanları, dinlenme, seyir ve av köşkü olduğunu belirlemek amacıyla av hayvanları, sebze – meyve ve çiçek figürleriyle süslenmiştir.

Uzun yıllar bu fonksiyonuyla kullanılan köşk, 1997 yılı itibariyle BELTUR A.Ş. tarafından Kafeterya olarak işletilmeye başlanmış ve halkın hizmetine açılmıştır. Hafta sonlarının en ünlü adreslerinden biri olan Beltur Kırkahvesi, yemyeşil bir vahanın içinde yer alıyor. Dolayısıyla İstanbul’da doğa içinde kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Beltur Kırkahvesi, yemyeşil ağaçların içinde, kuş cıvıltıları eşliğinde Pazar kahvaltısının keyfini sonuna kadar yaşayacağınız bir mekan. Üstelik köşkteki kahvaltı menüsü fazlasıyla geniş! Beltur Kırkahvesi’nde 09.00 ile 13.00 saatleri arasında serpme kahvaltı servis ediliyor. Serpme kahvaltı menüsünde; petek bal, taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, kayısılı danısh, sigara böreği ve çay bulunuyor. Serpme kahvaltı fiyatı ise kişi başı 38 TL.

  • Adres: Yıldız Mah. Yıldız Cd. No: 62, 34349 Beşiktaş/İstanbul
  • Tel: (0212) 327 45 01
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 65 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

85. Çavuşbaşı Et Mangal Kahvaltı Evi

Çavuşbaşı Et Mangal Kahvaltı Evi

Burası Neresi? İstanbul’da doğa içinde kahvaltı mekanları arasında, hem şehre yakın hem de şehirden uzak bir noktada yer alan Çavuşbaşı Et Mangal Kahvaltı Ev, Beykoz ilçesinde Çavuşbaşı mevkiinde yer alıyor. Köy içinde, yemyeşil doğanın içinde piknik havasında kahvaltı edebileceğiniz Çavuşbaşı’nda geniş bir köy kahvaltısı menüsü bulunuyor.

Köy kahvaltısı içinde; altı çeşit peynir, tereyağı, kaymak, bal, reçel, tahin – pekmez, ev böreği, ev poğaçası, yeşillikler için söğüş tabağı, siyah ve yeşil zeytin, özel patlıcan mezesi, tavuk salata ve sıcacık servis edilen köy ekmeği bulunuyor. Tüm bu lezzetlere közde pişirilen demleme çay eşlik ediyor. Kahvaltıdan sonra közde Türk kahvesini denemenizi de kesinlikle tavsiye ediyorum!

  • Adres: Baklacı Mah. Mehmet Akif Ersoy Cd Çavuşbaşı, D No: 91, 34010 Beykoz/İstanbul
  • Tel: 0532 613 36 65
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 70 TL
  • Çalışma Saatleri: 07.00 – 01.30 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

86. Villa Polonez

Villa Polonez

Burası Neresi? İstanbul’un en popüler kahvaltı mekanlarının başında gelen Villa Polonez, aynı zamanda kır düğünleri, nişan ve özel davet gibi organizasyonların da en gözde adreslerinden biri oluyor. Şehrin hengamesinden uzaklaşıp, kahvaltı etmek, kafa dinlemek ve huzurlu bir gün geçirmek isteyen herkes için biçilmiş kaftan olan mekan, serpme kahvaltısıyla dilinizde hiç silinmeyecek bir tat bırakacak!

Neden Gitmeliyim? Villa Polonez’de Serpme kahvaltı servisi hafta boyunca aralıksız devam edip; Pazar günleri 09.00’da; hafta içi ise 09.30 sularında başlıyor. Serpme kahvaltı menüsünün içeriği; 3 çeşit el yapımı reçel (mevsim reçelleri), Beyaz peynir, Taze Kaşar, Eski Kaşar, Çeçil peyniri, Tulum Peyniri, mevsim meyveleri, Siyah Zeytin & Yeşil Zeytin, Bal – kaymak, Tereyağı, mevsim yeşillikleri, Sucuklu yumurta veya sahanda yumurta, Peynirli Tepsi Böreği, Sosis & Patates Kızartması ve Sınırsız demleme çaydan oluşuyor. Serpme kahvaltının ücreti ise kişi başı 90 TL.

Kaçırmayın! Villa Polonez, özellikle hafta sonları, çok kalabalık olabiliyor. Bundan ötürü gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyon için aşağıda belirtmiş olduğum numaraları arayabilirsiniz. Villa Polonez’in menüsünü daha detaylı ve ayrıntılı bir şekilde incelemek istiyorsanız tıklayın!

  • Adres: Polonez, Seyri Caddesi Aytaç Çıkmazı No: 2, 34829 Polonez Köy/Beykoz/İstanbul
  • Tel: (0216) 432 33 66 – 0530 090 13 93
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 90 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.30 – 22.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

87. Botanik Kahvaltı

Botanik Kahvaltı

Burası Neresi? Çavuşbaşı Çekmeköy tarafında yer alan Botanik Kahvaltı, adı gibi yemyeşil botanik bahçenin içinde, harika bir doğanın ortasında yer alıyor. Botanik Kahvaltı, şehrin çok merkezi bir noktasında yer almamasına karşın rahatlıkla ulaşılabilecek bir lokasyonda konumlanıyor. Dolayısıyla hafta sonu, doğa içinde dinlendirici bir gün geçirmek ve başlangıcı mükellef bir kahvaltıyla yapmak istiyorsanız, Botanik Kahvaltı’yı kesinlikle tercih etmelisiniz.

Neden Gitmeliyim? Burada hem nefes aldığınızı hissedecek hem de huzurlu bir gün geçirip, doğal kahvaltılıkların yer aldığı kahvaltı sofrasıyla kendinizi ödüllendireceksiniz. Taptaze, leziz domatesler, salatalıklar, peynirler, yöresinden zeytinler, leziz muhlamalar ve sıcacık taptaze sütler ve daha da fazlasını Botanik Kahvaltı’da bulacaksınız.

Peki, neler var bu kahvaltıda? Hemen sıralayalım! Botanik Kahvaltı’nın serpme kahvaltı menüsünde; beş çeşit peynir, iki çeşit Kaz Dağı zeytini, Edremit zeytinyağı, 42 çeşit reçelden 4 çeşidi, Bingöl balı, Bafra kaymağı, Giresun’un fındık ezmesi, tereyağı, omlet, muhlama, gözleme, patates ve Ege kızartması gibi daha birçok lezzet bulunuyor.

  • Adres: Baklacı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 31 Çavuşbaşı, 34830 Beykoz
  • Tel: 0532 595 29 92
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 90 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 *Pazartesi günleri kapalı
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

88. Flamingo Köy

Flamingo Köy

Burası Neresi? İstanbul’a yaklaşık 35 dakika mesafede bulunan ve doğal bir ilçe olan Çatalca, şehirden bir günlük de olsa sıyrılıp sevdikleri ile birlikte güzel vakit geçirmek isteyenlerin en popüler rotalarından biri oluyor. Hafta sonları dolup taşan Çatalca’nın ününe ün katan yerlerin başında ise Flamingo Köy geliyor.

Flamingo Köy, açık büfe köy kahvaltısı servisiyle tüm İstanbul’a nam salmış bir doğal yaşam parkı olarak hizmet veriyor. ‘‘Tüm gün mutlu misafir’’ mottosu ile hizmet veren Flamingo Köy, ulaşım açısından kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alması bakımından da sıklıkla tercih ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Flamingo Köy’de hafta içi ve hafta sonları zengin kahvaltılık çeşitleriyle birlikte serpme kahvaltı ve açık büfe köy kahvaltısı servisiyle hizmet veriliyor. Açık büfe kahvaltı servisi hafta sonu 09.00 ile 13.30 saatleri arasında; hafta sonu ise 09.00 ile 14.00 saatleri arasında veriliyor. Flamingo Köy’de serpme kahvaltı 80 TL; açık büfe kahvaltı ise 90 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Flamingo Köy, İstanbul’da doğa içinde kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Dolayısıyla sizler de tabiatın içinde flamingoları seyredip, kuş cıvıltıları eşliğinde kahvaltı etme fırsatını kaçırmamak için Flamingo Köy’ü mutlaka ziyaret edin! Gitmeden evvel aşağıdaki numarayı arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Gökçeali, Cevizlik Sk No: 43, 34540 Çatalca/İstanbul
  • Tel: 0552 377 61 61
  • Ortalama Fiyat: İki kişi için 180 TL
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 21.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

89. Şahvar Riva

Şahvar Riva

Burası Neresi? Riva Deresi kenarında konuşlanmış bir diğer restoran olan Şahvar Riva, yemyeşil bahçesi, rengarenk çiçekleri ve sakin su manzarasıyla, dinginliği, sakinliği ve huzuru bir arada bulabileceğiniz harika bir mekan. 2011’den beri hizmet veren restoran, 9 dönümlük, geniş bir arazi üzerinde bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Hafta sonları, kahvaltı etkinliği için tercih edilen Şahvar, organik süt ve yumurta, mevsimsel meyveler, ev yapımı reçeller, çeşitli yörelerden getirtilen zeytinyağları, bal, sucuk, peynir ve börek çeşitlerinden oluşan besleyici kahvaltı menüsüyle, mükellef bir sofrayı önünüze seriyor. Uygun fiyatlarıyla da müşterilerini memnun eden restoranda geniş servis tabaklarında hazırlanan tek kişilik Şahvar Riva Kahvaltısı, sadece 45 TL.

Muhteşem kahvaltısının dışında, vakit geçirmek ve kafa dinlemek için ideal bir mekan olan Şahvar Riva’da, dere kenarındaki minderlere oturup, muazzam dere manzarasını, balıkları, ördekleri, su kaplumbağalarını, sazlıktaki kuşları izleyebilir veya kayıkla derede gezinti yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra, çocuklu aileleri de es geçmeyen mekanda, küçük misafirler için çocuk çadırı gibi oyun alanları bulunuyor. Unutmadan söyleyelim: Kavacık Köprüsü’nden 20 dakika, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘den (Anadolu yakası) ise 5 dakika uzaklıkta yer alan Şahvar Riva, yalnızca hafta sonları hizmet veriyor!

  • Adres: Değirmendere Köyü, Kılıçaslan Camii karşısı, Mucize Cad. Samyeli Çıkmazı Sok. No: 8, Beykoz
  • Tel: 0216 433 34 41 – 0532 452 51 52
  • Ortalama Fiyat: İki kişilik (ekstralarla birlikte) 130 – 150 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

90. Sadık Baba’nın Yeri

Riva Sadık Baba'nın Yeri

Burası Neresi? Riva, Çayağız Deresi kenarında yer alan Sadık Baba’nın Yeri 30 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir. Dere Kenarı açık oturma alanı, çardak oturma alanları, kapalı oturma alanları, piknik alanları ile birlikte toplam 500 kişilik kapasiteye sahip olan mekanda, aynı zamanda otopark, çocuk parkı, at binme alanı ve mini hayvanat bahçesi bulunuyor. Şehrin bunaltıcı atmosferinden kurtulmak isteyenler için ideal bir mekan olan Sadık Baba’nın Yeri’nde, yemyeşil doğanın içinde gerçek anlamda nefes aldığınızı hissedeceksiniz.

Neden Gitmeliyim? Sadık Baba’nın Yeri, et ve mangalının yanı sıra serpme kahvaltısıyla da oldukça meşhur bir mekan. Hafta sonları doğanın tadını çıkararak kahvaltı yapmak isteyenler için mutlaka tercih edilmesi gereken mekanın serpme kahvaltısı; demlik çay, 4 çeşit peynir, 2 çeşit zeytin, bal, vişne ve çilek reçeli, tereyağı, sigara böreği, pişi, haşlanmış yumurta, menemen, kızarmış ekmek, domates ve salatalık gibi yeşilliklerden oluşuyor.

  • Adres: Öğümce Mh. Köyiçi Cd. No: 108, Riva–Beykoz / İSTANBUL
  • Tel: 0535 788 07 05
  • Ortalama Fiyat: Tek kişilik kahvaltı 40 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

91. Riva Çiçek Restoran

Riva Çiçek Restoran

Burası Neresi? Riva Deresi kıyısında bulunan Çiçek Restoran, tertemiz havası ve muazzam dere manzarasıyla, yemyeşil doğanın içinde kahvaltı yapabileceğiniz harikulade bir mekan. Kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanmış olan restoran, tahmini olarak söylemek gerekirse, Üsküdar’a 50 dakika; Avcılar’a ise 1 saat 10 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Kedi, köpek, ördek ve börtü böceğin eksik olmadığı Çiçek Restoran’ın en önemli özelliği hayvan dostu bir mekan olması. Dolayısıyla, evcil hayvan besliyorsanız, onları yanınıza almanızda hiçbir sakınca yok!

Neden Gitmeliyim? Gel gelelim kahvaltıya… Zengin bir çeşitliliğe sahip olan restoranın kahvaltı menüsünde; 9 çeşit peynir, 3-4 çeşit ev yapımı reçel, tereyağ, yumurta, yeşillik, söğüş tabağı, sigara böreği ve bir demlik çay bulunuyor. Dolayısıyla Riva Çiçek Restoran’ın pazar kahvaltısı için en ideal seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz! Bebek arabası ve tekerlekli sandalye kullanımı için müsait bir alana sahip olan mekanda, arabanızı rahatlıkla park edebileceğiniz bir otopark da bulunuyor.

Kaçırmayın! Son bir öneri: Kahvaltının tadını çıkardıktan sonra, aynı zamanda işletmenin bir hizmeti olan sandal turlarını sakın kaçırmayın!

  • Adres: Paşamandıra, Paşa Mandıra Cd. No: 7, 34829 Beykoz/İSTANBUL
  • Tel: 0216 433 31 20
  • Ortalama Fiyat: Tek kişilik kahvaltı tabağı 55 TL
  • Çalışma saatleri: Cumartesi – Pazar: 10.30 – 19.00 | Diğer günler: 11.30 – 18.00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

92. Karçma Kriha Restoran

Karçma Kriha Restoran

Burası Neresi? Polonez Köy’ün en gözde mekanlarından biri olan Karçma Kriha Restoran, sadece bir kahvaltı mekanı değil; aynı zamanda akşam yemekleri ve kokteyllerin düzenlendiği, özellikle şarap çeşitleriyle ünlü bir restorandır. Şarap evi, restoran, Minik Cafe ve Pötiserri olarak üç bölümden oluşan mekanın, yalnızca restoran kısmı açık ve kapalı alan olmak üzere yaklaşık 250-300 kişilik kapasiteye sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Polonya’nın klasik çizgilerini yansıtan bir dekorasyona ve atmosfere sahip olan restoran, hafta sonu yeşilliğin arasında mis gibi havanın eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz geniş bir bahçeyi içerisinde barındırıyor. Şezlonglar, minderler, masa ve sandalyelerden oluşan bu bahçede tüm stresinizi atabilirsiniz. Taptaze ürünlerle hazırlanan kahvaltı tabağının yanında ev yapımı kek, kurabiye, tart, krep, kuplar ve minik sandviçler ikram ediliyor.

  • Adres: Beykoz Yolu No:19, Polonez köy/İSTANBUL
  • Tel: 0216 432 32 81 – 0216 432 30 99
  • Ortalama Fiyat: Tek kişilik kahvaltı 60 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.30 *Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

93. Kulindağ Dağ Evi

Kulindağ Dağ Evi

Burası Neresi? İstanbul Polonezköy’de, hem şehrin içinde hem de yemyeşil doğanın ve muhteşem bir manzaranın ortasında yer alan Kulindağ Dağ Evi, stres atmak, kafa dinlemek ve de hafta sonu kahvaltı kaçamağı yapmak için en uygun tesislerden biri! Kulindağ, kahvaltının yanı sıra, içerisinde bulunan, kestane ağaçlarından inşa edilmiş bungalovlar ile misafirlerine konaklama imkanı da sunuyor. Eğimli bir arazi üzerine konumlanmış olan tesis, ahşap merdivenler ve yüksek teraslardan oluşuyor, bundan dolayı çocuklu ailelerin ayrıca dikkatli olması gerekiyor.

Neden Gitmeliyim? Şüphesiz herkes, kuş cıvıltıları eşliğinde, mis gibi bir havada ve yeşilin her tonuna sahip bir doğada kahvaltı yapmak ister. Kulindağ, tam bu noktada, aradığınız her şeyi bir arada bulabileceğiniz bir yer!

Kaçırmak istemeyeceğiniz Kulindağ kahvaltı menüsü: En az 4 çeşit peynir, yeşil-siyah zeytin, domates, salatalık, üç çeşit salata, tereyağ, bal, reçel çeşitleri, yoğurt, patates-biber-patlıcan kızartması, haşlanmış yumurta, sote sosis, karışık pizza, haşhaşlı çörek, otlu pide, mercimekli pide, kıymalı pide, çikolatalı ekmek, mevsim meyvesi ve bir demlik çaydan oluşuyor. Aklınıza gelebilecek her türlü ekmek çeşidini, pideleri ve poğaçaları kendi fırınında imal eden Kulindağ Dağ Evi’ne mutlaka gitmelisiniz.

  • Adres: Mahmut Şevket Paşa Mahallesi, Mahmut Şevket Paşa Köyü, 34829 Beykoz/İstanbul
  • Tel: 0850 302 0299
  • Ortalama Fiyat: Hafta sonu açık büfe Kahvaltı (09.30 – 13.30) 70 TL
  • Çalışma saatleri: Pazartesi – Perşembe: 09.00-22.00 | Cuma, Cumartesi, Pazar: 07.00 – 22.00
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

94. Mola Gözleme Evi

Mola Gözleme Evi

Burası Neresi? Şile, Ağva’da bulunan Mola Gözleme Evi, salaş dekoruyla, oldukça samimi ve sıcak bir kahvaltı mekanı. İstanbul’da yaşayanlar için harika bir kaçış noktası olan mekan, bir yandan kahvaltı yapıp, bir yandan da doğanın ve mis gibi havanın tadını çıkarabileceğiniz muazzam bir yer. Adı gibi gözleme cenneti olan Mola’da, üç dört teyze, sizlerinde görebileceği bir alanda hamur açıp, gözlemelerini pişiriyor, sonra da sizlere ikram ediyorlar.

Neden Gitmeliyim? Belki de hayatınızdaki en güzel gözlemeyi yiyeceğiniz mekanda, incecik açılan hamuru ve bol malzemesi ile kıymalı, kaşarlı, patatesli ve ıspanaklı olmak üzere birçok gözlemem çeşidi bulunuyor. Fiyat olarak da oldukça makul bir işletme olan Mola, gözlemeleri kadar çiğ börekleriyle de ünlü bir mekan. Bunun yanı sıra serpme köy kahvaltısı seçenekleri de bulunan mekanda, soslu kızartma ve kıymalı yumurtadan kesinlikle tatmalısınız. 

  • Adres: Üvezli Köyü, Şile Yolu Gözlemeciler Sitesi, No:4, Şile/İstanbul
  • Tel: 0535 240 03 91
  • Ortalama Fiyat: İki kişilik ortalama kahvaltı ücreti 70 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

95. Greenline Konuk Evi

Greenline Konuk Evi

Burası Neresi? Ağva’nın en gözde otellerinden biri olan Greenline Guest House, hafta sonu kahvaltısı için nehir kenarında yemyeşil bir alana ve bol seçenekli bir menüye sahiptir. Üstelik bu harikulade doğanın içinde kahvaltı yapmak için otelde konaklamanız gerekmiyor.

Neden Gitmeliyim? Burgu peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir, kalamata, yeşil/siyah zeytin, söğüş, bal, kaymak, 4 çeşit ev yapımı reçel, meyve dilimleri, labne, lor salatası, kek, iki çeşit ara sıcak, yumurta çeşitleri, kahvaltı boyunca sürecek sınırsız çay ve daha birçok üründen oluşan kahvaltı menüsüyle misafirler için mükellef bir sofra hazırlayan otel, mutlaka gitmeniz gereken bir yer! Ayrıca Green Guest House otelde, kahvaltıdan sonra nehri kanolarla veya deniz bisikletleriyle gezebilirsiniz.

  • Adres: Ağva Merkez Mahallesi, Yakuplu Caddesi No: 264, Şile/İstanbul
  • Tel: 0 216 721 8491
  • Ortalama Fiyat: Tek kişilik kahvaltı 60 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

96. Beyaz Ev Ağva Otel

Beyaz Ev Ağva Otel

Burası Neresi? Şile, Ağva’da bulunan Beyaz Ev, butik otel olarak hizmet vermektedir. Nehrin kenarında, yeşilliklerin içinde konumlanmış olan otel, özellikle kahvaltılarıyla meşhur bir işletmedir. Özenle hazırlanan zengin serpme kahvaltısıyla misafirlerinden tam puan alan mekan, hafta sonunu geçirmek için ideal bir yer!

Yaz ve bahar aylarında açık havada kuş cıvıltıları eşliğinde; kış aylarında ise şömine başında, sıcak ve romantik bir ortamda kahvaltı yapabilirsiniz. En önemlisi de Beyaz Ev’de kahvaltı yapmak için otelde konaklamanız gerekmiyor. Kahvaltı, 09.00 – 11.00 arasında servis ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Trabzon tulum peyniri, Adapazarı’na özgü taze sepet peyniri, kızarmış hellim peyniri gibi birçok peynir çeşidi, en 4 farklı reçel, manda kaymağı, bal, kuru incir-kuru kayısı-ceviz-taze fındık karışımı, civar köylerden temin edilen taze yeşillikler, domates, salatalık, taze meyveler, pişi, gözleme, börek, mayalı poğaçalar, sucuklu yumurta, menemen, Ağva mantarıyla hazırlanmış tarifi sır yumurta gibi daha sayamadığımız birçok lezzeti önünüze seren mekanda, hem karnınızı hem de sessizlik ve dinginlikle ruhunuzu doyurabilirsiniz.

  • Adres: Yakuplu Caddesi No: 256 Ağva, Şile/İstanbul
  • Tel: 0216 721 87 15
  • Ortalama Fiyat: İki kişilik ortalama kahvaltı ücreti 70 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

97. Şengül Çiftliği

Şengül Çiftliği

Burası Neresi? 2008 yılından beri hizmet veren Şengül Çiftliği, Ağva Göksu Şelalesi kenarında yer almaktadır. Manzarası, doğası ve atmosferiyle dikkat çeken mekan, çocuk eğlence parkı, otopark, nehir kenarında kurulu olan iskele restoranı, kapalı restoran ve geniş bir bahçeden oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Alkolsüz bir mekan olan Şengül Çiftliği’nde, ağırlıklı olarak, kahvaltı, et, balık, mantı ve zeytinyağlı çeşitleri bulunuyor. Şehrin hengamesinden uzaklaşıp, sakin bir yerde kafa dinlemek ve doğayla baş başa kalmak isteyenler için Şengül Çiftliği iyi bir alternatif!

Nehir ve orman manzarasını bir arada görebileceğiniz, panoramik bir alanda bulunan mekan, paçanga böreğinden sigara böreğine, sıcak poğaçalardan, taze yeşilliklere, çeşit çeşit peynirden, ev yapımı reçellere, menemenden, omlete kadar daha birçok lezzetten oluşan serpme kahvaltı menüsüne sahip!

  • Adres: Kurfallı Mahallesi, Nehirboyu Cad. No: 5, Şile/İstanbul
  • Tel: (0216) 721 73 85 – (0216) 429 05 34
  • Ortalama Fiyat: İki kişilik ortalama kahvaltı ücreti 100 TL
  • Çalışma saatleri: Sadece Cuma ve Cumartesi 09.00 – 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

98. Leonardo Restoran

Leonardo Polonezköy

Burası Neresi? İstanbul’un en yeşil semti Polonezköy’de bulunan Leonardo Restoran, 1993’ten beri hizmet veren, köklü bir müessesedir. Ortalama 600-800 kişilik kapasiteye sahip olan mekan, iki katlı bir restoran, konferans salonu, havuz, havuz teras restoranı, çocuk oyun alanı ve olabildiğince geniş bir bahçeden oluşmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Hafta sonları özel brunch etkinlikleri düzenleyen mekan, özellikle pazar günlerini değerlendirmek için harika bir yer. Zira yemyeşil alanları, havuz başı, tertemiz havası ve mis gibi doğasını kaçırmak istemezsiniz! Sabah 09.00 ile 14.00 saatleri arasında açık büfe brunch, serpme yöresel kahvaltı ve tek kişilik kahvaltı tabağı gibi seçenekleri bulunan restoranın, fazlasıyla zengin bir menüye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Öyle ki menüde dana jambondan, pastırmaya, en az 4 çeşit peynirden, 2 çeşit zeytine, menemenden, sigara böreğine, hamur işlerinden, söğüş tabağına, meyve tabağından, sınırsız çaya kadar aklınıza gelebilecek her şey bulunuyor.

  • Adres: Polonez, Cumhuriyet Cad. Polonezköy Cumhuriyet Yolu, No: 1, 34829 Beykoz
  • Tel: (0216) 432 30 82
  • Ortalama Fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 130 TL – İki kişilik kahvaltı tabağı 100 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

99. Beyaz Bahçe

Beyaz Bahçe

Burası Neresi? Beykoz, Cumhuriyetköy’de bulunan Beyaz Bahçe; bir butik otel, bir kapalı restoran, çocuk bahçesi ve geniş, ferah bir bahçeden oluşmaktadır. Adı gibi beyaz çitlerle çevrelenmiş yemyeşil bahçesiyle meşhur bir mekan olan Beyaz Bahçe, hafta sonlarını değerlendirmek için en uygun noktalardan biri. Kapalı açık olmak üzere toplam 1250 kişilik kapasiteye sahip olan mekan, düğün, nişan, parti ve mezuniyet gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Zengin bir menüye sahip olan mekan, serpme kahvaltılarıyla önce gözünüze hitap ediyor, sonra da karnınızı tıka basa dolduruyor! Kış aylarında, neo-klasik tarzda dekore edilen, şömineli restoranda sıcacık bir ortam eşliğinde; yaz ve baharda ise yemyeşil çimlerin üstünde, birbirinden renkli çiçeklerin süslediği bahçede, kuş cıvıltılarının eşliğinde kahvaltı yapabilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet Mah. Esenler Çıkmazı, No: 2A, 34800 Beykoz/İstanbul
  • İletişim: (0216) 434 51 31
  • Ortalama fiyat: İki kişilik ortalama ücret 100 – 200 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

100. İstanbuldere Restoran

İstanbuldere Restoran

Burası Neresi? Sapanca’da bulunan İstanbuldere Restoran, yemyeşil doğası ve hayranlık uyandıran manzarası ile hafta sonu kaçamağı için en uygun destinasyonlardan biri. İstanbul’a ortalama 1,5 – 2 saat uzaklıkta bulunan restoran, şehirden uzaklaşmak ve mis gibi hava eşliğinde pazar kahvaltısının keyfini çıkarmak için tercih edilmesi gereken mekanların başında geliyor. İçerisinde bulunan bambu evlerle, aynı zamanda otel işlevi gören mekanda, dilerseniz konaklama şansınız da bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Söz konusu restoranın kahvaltı açısından oldukça doyurucu bir menüye sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zengin çeşitliliği ve organik ürünleriyle hem gözünüze hem de karnınıza hitap eden menüde; kızarmış ekmek, kiremitte sucuk, kiremitte köy peyniri, kaşar peyniri,tel peynir, omlet, yöresel tereyağ, reçel, bal, kaymak, acuka, beyaz peynir, tepsi böreği, yeşil ve siyah zeytin, çeri domates, salatalık, yeşillik, mevsime göre karpuz, portakal suyu, çay, kahve gibi daha birçok lezzet bulunuyor.

  • Adres: İstanbuldere cad. Erdemli (İstanbuldere) Köyü, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: (0264) 582 67 39
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı 60 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

101. Narköy

istanbul kahvaltı doğal

Burası Neresi? Narköy, Kocaeli Kandıra’da kurulmuş ekolojik bir otel ve çiftlik. Kendi tohum bankasını kuran Nar Anne, çiftliğin toprağına ektiklerini sofraya taşıyor. İstanbul’a yaklaşık 2 saatlik uzaklıktaki Narköy’de isterseniz konaklayabilir, isterseniz günübirlik kahvaltı için gidebilirsiniz. Yumurtasından, ekmeğine kadar organik olan kahvaltı sofrasında mevsime uygun sebze ve meyveler bulunuyor, çünkü siz gelmeden önce hepsi teze taze dalından koparılıyor. Bu yüzden Narköy’e kahvaltıya gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

  • Adres: Kıncıllı Köyü, Yayla Mevki, Kerpe Caddesi No 13/A, 41600 Kocaeli
  • Tel: (0262) 561 25 25
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı için kişi başı 60 – 120 TL
  • Çalışma saatleri: Rezervasyon ile 7/24
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

102. Küçük Cennet

kahvalti istanbul doğal serpme

Burası Neresi? Beykoz’da yeşilliklerin içerisinde, bol oksijenli adı üstünde küçük bir cennet. Açık ve kapalı olmak üzere iki yemek alanına sahip olan Küçük Cennet’te kışın kapalı alanda şömine karşısında kahvaltınızı ederken, yazın bahçedeki havuzun başında serpme kahvaltının keyfini sürebilirsiniz. İki kişilik kahvaltı için ortalama 100 TL ödeyeceğiniz Küçük Cennet 08.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

  • Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Çamdalı Çk. No: 4, 34829 Beykoz/İstanbul
  • Tel: 0532 373 21 61
  • Ortalama fiyat: İki kişi ortalama fiyat 100 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

103. Keyf-i Tıkır

kahvalti sile ağva

Burası Neresi? Keyf-i Tıkır Şile Ağva’da Koca Deresi üzerinde cıvıl cıvıl kuşların öttüğü içinizi açacak bir mekan. Yanınızdan akan derenin rahatlatıcı etkisi ile şehir stresinizi atabilirsiniz. 08.00 – 19.30 Hem kahvaltı edip hem de doğa yürüyüşleri yaparak günün tadını çıkarabilirsiniz. Alkol satışı bulunmayan mekanda, kişi başı serpme kahvaltı ücreti ise 40 TL.

  • Adres: Şile, Ağva Merkez Mahallesi, Yakuplu Caddesi, 34990 Şile/İstanbul
  • Tel: 0542 825 31 36
  • Ortalama fiyat: İki kişi ortalama fiyat 80 TL
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

104. Yuvacık Karaaslan Kamping

kahvaltı izmit serpme

Burası Neresi? İstanbul’a yaklaşık 2 saat mesafedeki İzmit Yuvacık Barajı bölgesinde bulunan Karaaslan tesisleri hem günübirlik kahvaltı ve yemek için hem de konaklamak için uygun bir tesis. 09.00 – 23.00 saatleri arası hizmet veren tesisin bol çeşitli serpme kahvaltısının fiyatı ise kişi başı 50 TL.

Neden Gitmeliyim? Yemek yememeyi tercih etseniz dahi çay ve kahveden ücret alınmıyor. Bakır demlikte getirdikleri tazecik çaylar masanızda dahi demlenmeye devam ediyor. Tesisin bir diğer güzel yanı da aktivite imkanlarının fazla olması. Treeking, paintball, zipline, atv safari ve daha pek çok etkinlik mevcut.

  • Adres: Servetiye Cami Köyü Yuvacık Baraj Sonu 8.km Yuvacık Başiskele / Kocaeli
  • Tel: (0262) 345 01 07
  • Ortalama fiyat: İki kişi ortalama fiyat 100 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

105. Şile Saklıgöl

kahvaltı istanbul doğal

Burası Neresi? İstanbul – Şile yolundan giderken Şile merkeze girmeden önce Karamandere Köyü yoluna girdiğinizde ulaşabileceğiniz Saklıgöl, göl manzarasıyla ve dinginliğiyle karşınıza çıkacak. 09:00 – 20:30 arası hizmet veren tesiste dilerseniz serpme kahvaltı edebilir, ya da kendi malzemelerinizi getirerek gölün üstünde masa kiralayabilirsiniz. Serpme kahvaltı kişi başı 45 TL, kiralanan masalar ise özelliğine göre 45 – 80 TL arası değişiyor.

  • Adres: Karamandere Mahallesi, 34980 Şile/İstanbul
  • Tel: (0216) 731 21 69
  • Ortalama fiyat: İki kişi ortalama fiyat 100 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

106. Doğa Çiftlik Evi

istanbul kahvaltı mekan

Gebze’de Molla Fenari köyü girişinde bulunan Doğa Çiftlik, bungalov evlerin bulunduğu, yeşillikler içerisinde rahatlatıcı bir çiftlik. 07:30 – 00:00 saatleri arası hizmet veren çiftlikte serpme kahvaltı fiyatı kişi başı 45 TL, çocuklardan ise 25 TL alınıyor. Çocuklarınızın keyifle vakit geçirip sosyalleşebileceği pek çok hayvana da ev sahipliği yapan çiftlik, İstanbul’dan çok kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz yakınlıkta.

  • Adres: İstanbul Cad. No: 35 Mollafenari Koyu Grisi Akviran Agil Korusu Mevkii, 41400
  • Tel: (0262) 727 36 68
  • Ortalama fiyat: İki kişi ortalama fiyat 100 TL
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

107. Polonez Bahçesi

istanbul serpme kahvaltı mangal

Burası Neresi? Beykoz Polonezköy’de bulunan Polonez Garden, hem serpme kahvaltı edebileceğiniz, hem de kendin pişir kendin ye yöntemiyle mangal yapabileceğiniz bir yer. Yemyeşil doğasının içinde serpme kahvaltı yapmanızın ücreti ise kişi başı 45 TL. Semaverde gelen lezzetli çayı ile doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Cumhuriyet Mahallesi, A, Beykoz Cd. No:6, 34829 Beykoz/İstanbul
  • İletişim: 0552 666 77 88
  • Ortalama fiyat: İki kişi ortalama fiyat 90 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

108. Obora Restoran

1

Burası Neresi? Polonezköy’de bulunan Obora yeşillikler içinde mis gibi bir aile işletmesi. Güler yüzlü ve ilgili çalışanlara sahip işletme, serpme kahvaltı yapabilmeniz için iyi bir alternatif. Dilerseniz kendin pişir kendin ye mangal etkinliği de yapabilir, günün tadını çıkarabilirsiniz. 08:30 – 21:00 saatleri arası hizmet veren Obora’da serpme kahvaltı fiyatı ise kişi başı 40 TL.

  • Adres: Polonez Mahallesi, 34820 Beykoz/İstanbul
  • Tel: (0216) 432 30 47
  • Ortalama fiyat: İki kişi ortalama fiyat 80-100 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 21.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

109. Stella Polonezköy

Stella Polonezköy

Burası Neresi? İstanbul’un arka bahçesi olarak adlandırılan Polonezköy içerisinde birçok kahvaltı mekanı, restoran, otel ve pansiyon bulunduruyor. Stella Pansiyon, bu mekanların ve pansiyonların arasında ilk sırlarda geliyor. Zira, söz konusu mekan, yemyeşil bahçesi, tertemiz doğası ve eski usul ahşap yapılarıyla misafirler tarafından oldukça beğeniliyor. Şehirden fazla uzaklaşmadan, kendinizi doğaya atabileceğiniz Stella, özellikle pazar günleri, serpme kahvaltısı için tercih edilmesi gereken bir mekan.

  • Adres: 75.Yıl Cad. 34820 Polonezköy, Beykoz/İstanbul
  • Tel: (0216) 432 32 32
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı fiyatı 52 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 21.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

110. Büyükada Loc’ada

Büyükada Loc'ada

Burası Neresi? Büyükada Maden Mahallesinde, tarihi bir yalı olan Loc’ada, güler yüzlü personeli, nostaljik mimarisi ve enfes manzarası ile harikulade bir restoran olarak hizmet veriyor. Gastronomi uzmanı aşçılarla çalışan restoran, enfes yemekleri, mezeleri ve serpme kahvaltısıyla dikkat çekiyor. Hafta sonu şehrin yorucu kalabalığından kurtulup, kafa dinlemek isteyenler için ideal bir mekan olan Loc’ada, özellikle kumsal üzerindeki masa ambiyansı ile çok beğeniliyor.

Restoranda 09.00 ile 12.00 saatleri arasında, oldukça zengin bir menüden oluşan serpme kahvaltı hizmeti veriliyor. Tabi gitmeden evvel, mutlaka arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Zira rezervasyonsuz yer bulmanız mümkün değil!

Neden Gitmeliyim? 4 çeşit peynir, yeşil-siyah zeytin, 3 çeşit reçel, bal, tereyağ, kahvaltılık sos, güveçte sucuk, sigara böreği, pişi, patates kızartması, menemen, haşlanmış yumurta ve sınırsız çaydan oluşan serpme kahvaltıya, ekstra olarak 13 TL karşılığında patatesli, peynirli, ıspanaklı gözleme çeşitleri isteğe göre eklenebiliyor.

  • Adres: Büyükada-maden, Yılmaz Türk Cd. No: 175 D:175, 34970 Adalar/İstanbul
  • Tel: 0531 525 12 32
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı 40 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

111. Nezihe Hanım’ın Bahçesi

Nezihe Hanım'ın Bahçesi

Burası Neresi? İstanbul’un son köylerinden Odayeri Köyü’nde yer alan Nezihe Hanım’ın Bahçesi, 4 kız kardeşin bir araya gelerek, aileden yadigarı evlerini restorana dönüştürmesiyle hizmet vermeye başlamıştır. Doğanın ortasında, kuş cıvıltıları ve yemyeşil alanlarıyla, huzur ve sakinlik arayanlar için en uygun adreslerden biri olan mekan, kahvaltı üzerine hizmet veriyor. Özlenen köy yaşantısına dair her şeyi içinde barındıran Nezihe Hanım’ın Bahçesi, organik, kaliteli ve doğal  kahvaltı ürünleriyle misafirlerini memnun etmeyi başarıyor.

Neden Gitmeliyim? Ev yapımı reçeller, tereyağı, manda sütünden kaymak, Ayvalık’tan zeytin, Antakya’dan zahter ve Makedonya’dan ”keçi bacağı, paprikalı izvar” gibi yöresel lezzetlerden oluşan serpme kahvaltıda, havuç tarator, Bandırma sıcak sos (domates-biberli), sahanda köy yumurtası, Gemlik siyah zeytin, bal-tereyağı, mevsimlik meyveler gibi daha birçok ürün bulunuyor. Oldukça geniş ve zengin olan serpme kahvaltıya, 1,5 litrelik termos çay eşlik ediyor. Her şeyden önce, gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor! 

  • Adres: Odayeri, 3. Kartal Sokak, No: 16/1, 34076 Beyoğlu/İstanbul
  • Tel: 0533 025 45 06
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı 55 TL
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 18.00 *Pazartesi ve Salı günleri kapalı.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

112. Yeşil Vadi Restoran

 

Yeşil Vadi Restoran

Çekmeköy, Çavuşbaşı yolu üzerinde yer alan Yeşil Vadi Restoran, geniş bir çim alandan, çocuk parkından ve piknik alanlarından oluşan bir mekandır. Hafta sonları özellikle kahvaltı için tercih edilen mekan, içindeki çardaklar, tahta masalar, ve ahşap yapı ambiyansıyla oldukça beğeniliyor. Çam ve meyve ağaçları arasında harika bir bahçeye, adı gibi yemyeşil bir ortama sahip olan Yeşil Vadi, peynir çeşitleri, bal, kaymak, reçel, zeytin, söğüş, sigara böreği gibi daha birçok lezzetten oluşan serpme kahvaltı menüsü ve sınırsız çay servisi ile hizmet veriyor.

  • Adres: Merkez, Süleymaniye Cd. 34782 Çekmeköy/İstanbul
  • İletişim: (0216) 642 96 73
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı fiyatı 30 TL  (7 yaş üzeri çocuklar için 15 TL)
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

113. Uzundere Kahvaltı ve Piknik

Uzundere Kahvaltı ve Piknik

Burası Neresi? Çatalca’da Subaşı Köyü girişinde bulunan Uzundere Kahvaltı ve Piknik, doğa içindeki yemyeşil bahçesi ile özellikle çocuklu ailelerin rahatça vakit geçirebilecekleri bir yer. Uzundere, butik bir aile şirketi olarak, yalnızca cumartesi ve pazar günleri hizmet veriyor. Adı üstünde hem piknik alanı hem de kahvaltı servisi hizmeti veren mekan, hafta sonu, özellikle pazar kahvaltısı için en uygun rotalardan biri.

Neden Gitmeliyim? Şehrin boğucu atmosferinden kurtulmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası olan Uzundere, serpme kahvaltısı ile oldukça geniş bir menüyü hizmetinize sunuyor. Menü içerisinde ”beyaz, kaşar ve örgü peyniri olmak üzere 3 çeşit peynir, yeşil ve siyah zeytin, patlıcan, kabak, biber ve patates kızartması, tereyağ, bal, reçel çeşitleri, acuka, pişi, menemen, sahanda yumurta, taze köy ekmeği, her hafta değişen sürpriz bir sıcak çeşidi ve semaverde çay” bulunuyor.

  • Adres: Subaşı Mahallesi, Çatalca Caddesi, No:266 34540 Çatalca/İstanbul
  • Tel: 0543 202 00 17
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı 35 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

114. La Terra Restoran

La Terra Restoran

İstanbul’a 30-40 dakika uzaklıkta, Kocaeli, Şekerpınar’da bulunan La Terra Restoran, düğün, nişan, kokteyl gibi özel organizasyonların düzenlendiği bir mekandır. Bu tür organizasyonların yanı sıra kahvaltı, mangal ve akşam yemeği hizmeti de veren restoran, geniş ve yemyeşil bir araziye sahiptir. Mürdüm, kiraz, dut ve elma ağaçlarının süslediği bahçesi, ördeklerle dolu göleti ile hafta sonunu değerlendirmek için mükemmel bir alternatif olan La Terra, özellikle kahvaltı için mutlaka tercih edilmesi gereken bir yer!

Haftanın her günü 08.00 ile 12.00 saatleri arasında serpme kahvaltı hizmeti veren restoranda, pazar günleri 11.00 ile 13.00 saatleri arasında özel brunch menüleri servis ediliyor. La Terra Restoran’ın zengin kahvaltı menüsünde; sıcacık ekmekler, tazecik simitler, yöresel peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, bahçeden toplanan mevsimlik yeşillikler, Erzincan dut pekmezi, bal, ev yapımı meyve reçelleri, yumurta çeşitleri ve saymakla bitmeyen bir çok kahvaltı çeşidi bulunuyor.

  • Adres: Şekerpınar, Fevzi Çakmak Cd. 94/1, 41420 Çayırova/Kocaeli
  • Tel: (0262) 658 08 33
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik açık büfe kahvaltı 45 TL
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 22.30 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

115. Natürköy

Natürköy

Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde bulunan Natürköy, herkesçe bilinen popüler bir mekandır. Yeşilin her tonunu ve her dokusunu içinde barındıran bir vadinin tam ortasında kurulan ve ziyaretçilere doğanın bütün güzelliklerini yaşatmak için tasarlanan Natürköy,  göletler, şelaleler, barbekü alanları, restoran, kır düğünü alanı, yürüyüş parkurlar, mini hayvan yaşam alanları ve geleneksel kütük ev konaklama alanlarından oluşan geniş bir tesistir. İstanbul’a yakın olması nedeniyle de sıkça tercih edilen Natürköy, ailenizle, sevdiklerinizle, eşiniz ve dostunuzla kahvaltı edip, doğanın tadını çıkarabileceğiniz yegane yerlerden biri.Kahvaltı açısından mükellef bir menüye sahip olan Natürköy, özellikle güveçte peynir, güveçte sucuk, gözleme, ev yapımı reçeller ile oldukça meşhur!

  • Adres: Mahmudiye, Dere İçi Mevkii Ceylan Sokak, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: (0264) 310 10 60
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı Fiyatı 60 TL
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

116. Vadi Restoran

Vadi Restoran

Kocaeli, Maşukiye Aygır Deresi vadisinde bulunan Vadi Restoran, geniş bir otopark, çocuk oyun alanı, balık havuzları ve şelalelerden oluşan geniş bir tesistir. Bulunduğu bölgenin en büyük restoranlarından biri olan Vadi, 200 kişilik kapalı, 300 kişilik açık alan olmak üzere toplam 500 kişilik kapasiteye sahiptir.  Vadi Restoran, yemyeşil doğası, dere kenarında bulunan masaları, kuş cıvıltıları, tertemiz havası ve şırıl şırıl akan şelaleleriyle hafta sonları rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir tesis. Özellikle kahvaltı için harika bir alternatif olan restoranda, organik ürünlerden oluşan köy kahvaltısını mutlaka denemelisiniz.

Kiremitte mantar ve eritilmiş peyniri ile ünlü olan Vadi Restoran serpme kahvaltısı içinde; beyaz peynir, kaşar, örgü peyniri, topi peynir, tereyağı, acuka, zeytin, domates-salata söğüş, sahanda yumurta, patates kızartması, börek, reçel, bal, tahin pekmez, kaymak ve fındık ezmesi daha birçok kahvaltılık bulunuyor. Bu muazzam menüye sınırsız çay eşlik ediyor. İstanbul’a 1-1,5 saat mesafede bulunan Vadi Restoran’a Sapanca çıkışından Maşukiye tabelaları yardımıyla kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Çınarlı, Alabalık Sk. No: 22, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: (0262) 354 22 02
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı 40 TL
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 09.00 – 22.00 Hafta sonu 08.15 – 23.00
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

117. Alaşara Restoran

Alaşara Restoran

Burası Neresi? Adapazarı, Kayalar Memduhiye Köyü’nde bulunan Alaşara Restoran, Abaza kahvaltısı ve soba üstünde demlenen çayı ile meşhur bir mekan. İstanbul’dan ortalama 1,5 saatte ulaşabileceğiniz Alaşara, hafta sonu aktivitesi için en uygun seçeneklerden biri.

Neden Gitmeliyim? Taptaze serpme kahvaltısı ile kendine hayran bırakan restoran, dumanı üzerindeyken servis edilen sıcaklar, fırından yeni çıkmış puf ekmekleri ile oldukça otantik bir atmosfere sahip! Hem gözünüze hem de midenize hitap eden kahvaltı menüsünde; havuç tarator, patlıcan kızartma, güveçte abaza peyniri, patatesli omlet, menemen, peynirli pişi gibi daha birçok kahvaltılık bulunuyor.

  • Adres: Hasanpaşa, Şht. Cevdet Koç Cd. No: 110, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: (0264) 592 15 92
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı fiyatı 45 TL
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.30 *Çarşamba günleri kapalı
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

118. Otantik Köy Kahvaltısı Gülseren Ablanın Yeri

Otantik Köy Kahvaltısı Gülseren Ablanın Yeri

Burası Neresi? Tekirdağ, Uçmakdere mevkiinde bulunan Otantik Köy Kahvaltısı, İstanbul’dan günübirlik ziyaret edebileceğiniz ve hafta sonu doğa içinde kahvaltısının tadını çıkarabileceğiniz, adı gibi fazlasıyla otantik bir mekan. Şehrin karmaşasından uzak, kuş cıvıltıları eşliğinde, doğanın ortasında, gerçek bir köy kahvaltısı yapmak istiyorsanız, Otantik Köy Kahvaltısı, sizin için en uygun mekanlardan biri!

Neden Gitmeliyim? Misafirlerini güler yüzle karşılayan Gülseren Hanım’ın geniş kahvaltı spesiyallerini, köy yumurtalı, sınırsız sıcak sütlü, kuzine üstünde kızarmış ekmekli serpme kahvaltısını mutlaka denemelisiniz. Bunların yanı sıra menüde; taptaze börekler, otlu gözlemeler, çeşit çeşit doğal reçeller, enfes sucuklu yumurta, acı sos, hakiki bal ve tereyağı gibi lezzetler de bulunuyor.

  • Adres: Yeniköy Mahallesi, Kumbar 10 km köy yolu girişi, 59000 Süleymanpaşa/Tekirdağ
  • Tel: (0282) 227 11 72
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik serpme kahvaltı fiyatı 35 TL
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 19.00 *Her gün açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

119. Oda Farm

Oda Farm

Burası Neresi? Ekolojik tarım çiftliği niteliğinde bir tesis olan Oda Farm, İstanbul’un Eyüp semtinde, Odayeri mevkiinde bulunuyor. Oda Farm, yeşilin bin bir tonunu içinde barındıran meyve ağaçları ve çiçeklerle kaplı bir mekan olarak, İstanbul’un şehir keşmekeşi içinde bir kaçış noktası oluyor.

Bu özelliğiyle tıpkı bir vahayı andıran müessese, özellikle hafta sonu kahvaltılarının en popüler adreslerinden biri! Şehrin içinde ama şehirden uzak yemyeşil bir cennet olan tesis, düğün, nişan, mezuniyet töreni, balo gibi özel organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Kaçırmayın! Ayrıca tesis içerisinde misafirlerin konaklayabileceği bir otel de bulunuyor. Oda Farm’ı, dilerseniz iki günlük bir hafta sonu tatili ya da Pazar kahvaltısı için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hatta etmelisiniz; zira aklınıza gelebilecek her türlü kahvaltılığın içinde bulunduğu menüyle birlikte mükellef bir kahvaltı sofrasını kaçırmanızı istemeyiz!

  • Adres: Odayeri, Kızak Sk. No:18, 34076 Eyüp/İstanbul
  • Tel: 0532 286 68 87
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı 75 TL
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • İnstagram
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

İstanbul’da meşhur bir kahvaltıcılar sokağı olduğunu biliyor muydunuz?

Özel olarak hazırladığımız Lezzet Dolu Bir Hafta Sonu için Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı başlıklı yazımız da İstanbul kahvaltı mekanları seçiminizde sizlere fazlasıyla yardımcı olacaktır! Her zaman dedikleri gibi ”Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı!” 

*Değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın! 

“İstanbul’un En İyi Kahvaltı Mekanları | Tüm Detaylarıyla ile 119 Mekan!” üzerine 19 yorum

    • Merhaba Alya Hanım

      İçeriklerin altında konum bilgisi mevcuttur oradan detaylı ulaşım seçeneklerine göz atabilirsiniz.

      Yanıtla
  1. istanbul’dan kalktik gittik gulseren ablanin yerine borekler, corekler yoresel tatlar tadacagiz diye tam bir fiyasko her yerde bulabilecegin domates salatalik recel peynir koy ekmegi bile gelmedi sofraya bir pisi gormedik ne boregi var dedik firinda dediler biz hesabi istefigimizde geldi doymustuk tabi gozleme bir tane uc kere istemeyle geldi ikinciyi istedik gelmedi tek cesit peynirli gozleme var dediler gozlemede nerdeyse peynir yoktu vb…o kadar yol gitmeye degecek birsey yoktu kisacasi gulseren abla fiyasko cikti yani

    Yanıtla
    • Bu değerli bilgiyi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Söz konusu mekanla ilgili bilgilerimizi güncelleyeceğiz.

      Yanıtla
  2. Merhaba serpmeköyişletme sahibiyim paylaştığınız kahvaltı görseli bize ait değil kullanılan görsel sahibi bizi aradı düzeltilmesi konusunda desteğinizi bekliyorum

    Yanıtla
  3. merhabalar Büşra hanım..
    kahvaltı mekanınızda size bol kazançlar dilerim. Bende Bingöl’ün yüksek ve soğuk yaylarında tamamen doğal ve katkısız bal üretimi yapmaktayım. siz değerli firma sahipleriyle tamamen üreticiden ve kahvaltı menüsünün vazgeçilmez ürününü sizlere ulaştırmak ve sofralarınızda yer edinmek isteriz. cep:0542 260 60 99 Murat BERDİBEK

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin