İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

2001 yılında açılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, şehrin Asya yakasında yer alan modern bir havalimanıdır. Bir terminal ve iki pistten oluşan havaalanı, düşük maliyetli havayolu olan Pegasus Havayolları’na ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Türk Hava Yolları yanı sıra Avrupa ve Asya havayollarının varış yeri ve aktarma merkezidir. İstanbul’un Pendik/Kurtköy ilçesinde bulunan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik’e 12 km, Kadıköy’e 40 km ve Taksim’e 50 km uzaklıkta yer almaktadır. Havalimanı TEM otoyoluna doğrudan bağlantı ile kolay bir ulaşım imkânı sunmaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen yolcular için şehir merkezine ulaşımda birden fazla seçenek mevcuttur. Bu da ulaşımı bir hayli kolay kılmaktadır.

Havalimanından Kadıköy’e, Avrupa Yakası’nda Taksim ve turistlerin varış noktası olan Sultanahmet bölgesine ulaşmak kolaydır. Havalimanı yolcu trafiğinin yoğun olduğu Yaz dönemlerinde dahi ulaşım imkânları sorunsuz bir şekilde işlemektedir.

Yolcuların Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şehir merkezine olan ulaşımları İBB tarafından işletilen belediye otobüsleri, özel servis otobüsü HAVABUS, taksi, özel transfer ve araç kiralama ile yapılmaktadır.

Ayrıca 2021 yılı başlarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kadıköy’e M4 metro ile Metrobüs (Ünalan) ve Marmaray’a (Ayrılık Çeşmesi’nden Sultanahmet’e) ulaşım seçeneği ile seyahat etmek mümkün olacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım Rehberi

Tüm ulaşım araçları uçak iniş saatlerine göre düzenlenmekte olup, haftanın her günü 20 dakikada bir hizmet veren belediye otobüsleri ve HAVABUS otobüsleri ile şehir merkezine gitmek kolaydır.

Belediye toplu taşıma otobüsleri ekonomik olması nedeniyle yolcular tarafından tercih edilen birincil ulaşım aracıdır. Belediye otobüslerine nispeten daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşımı tercih eden yolcular ise HAVABUS otobüslerini kullanmaktadır.

Haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksiler ise doğrudan otele veya bekleme yapmadan hızlıca şehir merkezine gitmek isteyenlerin tercih ettiği bir ulaşım aracı olmaktadır.

Çok fazla bagaja sahip olup, Sultanahmet gibi turistik bölgelere gitmek isteyen yolcular için ise özel transfer seçeneği en ideal ulaşım türlerinden biridir. Bunun yanı sıra şehirde birkaç gün kalmayı planlayıp ulaşımda toplu taşımayı kullanmak istemeyen yolcular ise araç kiralaması yaparak İstanbul’daki ulaşımını sorunsuzca karşılayabilir. Yolcular için havalimanı terminal binası içerisinde özel transfer hizmeti veren ve araç kiralaması yapan birçok acente ofisi bulunmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan toplu taşıma araçlarıyla şehir merkezinde Pendik, Bostancı, Kadıköy, Sultanbeyli ve 4. Levent’e gidebilmek mümkündür. Havalimanından Kadıköy’e E10 ve E11 numaralı otobüsleri kullanarak ulaşım sağlanmaktadır. Kadıköy’den şehrin Avrupa yakasındaki Eminönü, Karaköy ve Kabataş’a giden motor ve vapurlara binerek geçiş yapabilirsiniz. Havalimanından şehrin farklı noktalarına giden belediye otobüsleri 20 dakikada bir hareket etmektedir. Kadıköy’e seyahat süresi yaklaşık 60 dakikadır. Trafik yoğunluğuna göre bu süre daha da uzamaktadır. Bu süreyi özellikle havalimanına dönüşte göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Alternatif olarak, E3 numaralı otobüslerle 4. Levent’e, E9 numaralı otobüsle Bostancı’ya ve 16S numaralı otobüsle Uzunçayır metrobüs hattına aktarma yapabilirsiniz. Havalimanından hareket eden tüm toplu taşıma otobüsleri gelen yolcu katının çıkışında yolun karşısından kalkmaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı Otobüs Ulaşımı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şehrin farklı noktalarına hareket eden otobüs hat ve güzergâhları aşağıdaki gibidir;

E3 – Havalimanı – 4. Levent

Havalimanı ile 4. Levent arası çalışan E3 otobüs hattı haftanın her günü 06.00 ila 01.10 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 50 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 10,5 TL, öğrenci 5,25 TL’dir.

E3 otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

E9 – Havalimanı – Bostancı

Havalimanı ile Bostancı arası çalışan E9 otobüs hattı haftanın her günü 07.15 ila 00.00 saatleri arsında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 7 TL, öğrenci 3,5 TL’dir.

E9 otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

E10 – Havalimanı – Kurtköy – Kadıköy

Havalimanı ile Kurtköy ve Kadıköy arası çalışan E10 otobüs hattı haftanın her günü 24 saat ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 7 TL, öğrenci 3,5 TL’dir.

E10 otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

E11 – Havalimanı – Kadıköy

Havalimanı ile Kadıköy arası çalışan E11 otobüs hattı haftanın her günü 06.00 ila 00.10 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 7 TL, öğrenci 3,5 TL’dir.

E11 otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

16S – Havalimanı – Metrobüs Uzunçayır

Havalimanı ile Metrobüs Uzunçayır arası çalışan 16S otobüs hattı hafta içi 05.30 ila 21.30, Cumartesi 05.50 ila 20.30 ve Pazar 06.20 ila 21.10 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 3,5 TL, öğrenci 1,75 TL’dir.

16S otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik-Kartal Otobüsü

MR60 – Havalimanı  – Pendik YHT

Havalimanı ile Pendik YHT arası çalışan MR60 otobüs hattı haftanın her günü 06.30 ila 21.20 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 45 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 3,5 TL, öğrenci 1,75 TL’dir.

MR60 otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

130H – Havalimanı – Deniz Harp Okulu

Havalimanı ile Deniz Harp Okulu arası çalışan 130H otobüs hattı hafta içi 06.00 ila 19.05, Cumartesi 06.00 ila 18.45 ve Pazar 06.00 ila 18.35 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 3,5 TL, öğrenci 1,75 TL’dir.

130H otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

132H – Havalimanı – Pendik YHT

Havalimanı ile Pendik YHT arası çalışan 132H otobüs hattı hafta içi 06.50 ila 21.35, Cumartesi 06.50 ila 21.35 ve Pazar 06.50 ila 21.35 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 35 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 3,5 TL, öğrenci 1,75 TL’dir.

132H otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

131C – Havalimanı – Sultanbeyli/Necip Fazıl Metro

Havalimanı ile Sultanbeyli/Necip Fazıl Metro arası çalışan 131C otobüs hattı hafta içi 05.10 ila 21.50, hafta sonu 07.00 ila 18.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 3,5 TL, öğrenci 1,75 TL’dir.

131C otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

122H – Havalimanı – Yenişehir – 4. Levent

Havalimanı ile Yenişehir ve 4. Levent arası çalışan 122H otobüs hattı hafta içi 05.15 ila 15.30, hafta sonu ise ulaşım hizmeti verilmemektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 7 TL, öğrenci 3,5 TL’dir.

122H otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket eden tüm belediye otobüsleri ve özel halk otobüsleri hat bilgisi ve güncel hareket saatleri için İETT’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Kart

Şehir içi Toplu Taşıma İçin İstanbul Kart

İstanbul’da birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız temassız ve yüklenebilir bir akıllı kart olan İstanbul Kartı satın alabilir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu taşıma otobüsleri, özel halk otobüsleri, metro, metrobüs, tramvay ve vapurlarda ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. İstanbul Kartı havalimanına varışta, şehir merkezinde pek çok Kart İşlem Merkezleri ve Dolum Bayileri aracılığıyla satın alabilirsiniz.

Ayrıca İstanbul Kart mobil uygulaması ile şehir içi otobüs, metrobüs ve vapur güzergâhı ve saatlerini öğrenebilir, konumunuzu kullanarak size en yakın İstanbul Kart yükleme noktalarını öğrenebilir veya kredi kartınız ile çevrimiçi bakiye yüklemesi yapabilirsiniz. IOS ve Android kullanıcıları aşağıdaki linkten uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

Android ve IOS

Detaylı bilgi için İstanbul Kart web sitesini ziyaret edebilir veya doğrudan İstanbul Kart başvuru merkezlerini görüntüleyebilirsiniz.

Tren Hattı (Halkalı – Gebze)

2013 yılında faaliyetlere ara veren ve 2019 yılında yenilenen güzergahıyla kullanıma açılan Gebze-Halkalı Tren hattı Anadolu Yakası’nın en hızlı ulaşım ağlarından biri. Sabah 06:00 ve akşam 22:45 saatleri arasında 15 dakika arayla seferleri bulunan tren hattıyla Gebze’ye kadar ulaşım sağlamanız mümkün.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşımın en yakın noktası olan Pendik İstasyonu’nda indikten sonra İETT Pendik YHT İstasyon durağından 132H veya MR60 hatlı otobüslere binerek ulaşım sağalabilirsiniz. Gebze-Halkalı Banliyö hattını ilk defa kullanacaksanız ilk geçiş tam 2,60₺, öğrenci 1,25₺ olarak ücretlendirilmektedir.

Kadıköy-Kartal Minibüsleri

Minibüsler

Anadolu Yakası’nda Kadıköy’den başlayıp Pendik’e kadar devam eden minibüs yolu caddesi üzerinde her dakika ulaşım sağlayabileceğiniz Pendik minibüsleri bulunmaktadır. Bindiğiniz noktaya göre ücret değişikliği göstermekle beraber ortalama 2,40₺ 4,50₺ arasında bir ücret ödemesi yaparak Pendik son durağa kadar ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Pendik duraklarında indikten sonra yine İETT’nin E-9 ve MR60 hatlarını kullanarak havalimanına gidebilirsiniz. Toplu taşıma kullanmak istemezseniz minibüsle Pendik merkezine ulaştıktan sonra ortalama 30-40₺ ödeme yaparak taksiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na daha hızlı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVABUS ile Ulaşım

Belediye toplu taşıma otobüslerine nispeten daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım hizmeti veren HAVABUS servis otobüsleri havalimanından Yenisahra, Kadıköy ve Taksim’e karşılıklı olarak servis hizmeti vermektedir. Gelen yolcu katının çıkışında yolun karşısından hareket eden otobüsler iç hat ve dış hat uçak seferlerine göre hareket etmekte olup, haftanın tüm günü yolcuların ulaşımlarını sağlamaları adına hizmet vermektedir.

Sabiha Gökçen Havalimanı Havataş

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yenisahra, Kadıköy ve Taksim’e hareket eden HAVABUS otobüs hatları ve servis güzergâhları aşağıdaki gibidir;

Havalimanı – Yenisahra

Havalimanı – TEM Bağlantı Yolu – Yenisahra

Sabiha Gökçen ile Yenisahra arası çalışan HAVABUS servis otobüsleri haftanın her günü 04.30 ila 01.00 saatleri arasında her yarım saatte bir hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 14 TL’dir.

Havalimanı – Kadıköy

Havalimanı – TEM Bağlantı Yolu – Yenisahra – Kadıköy

Sabiha Gökçen ile Kadıköy arası çalışan HAVABUS servis otobüsleri haftanın her günü 04.00 ila 01.00 saatleri arasına her yarım saatte bir hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 14 TL’dir.

Havalimanı – Taksim

Havalimanı – Kavacık – 15 Temmuz Şehitler Köprüsü – 1. Levent – Zincirlikuyu Metrobüs – Dolapdere – Taksim

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Taksim arası çalışan HAVABUS servis otobüsleri haftanın her günü 04.00 ila 01.00 saatleri arasında her yarım saatte bir hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1,5 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

HAVABUS otobüslerinde İstanbul Kart ve kredi kartı geçerli değildir. 6 yaşına kadar olan çocuklar ise ücretsiz seyahat edebilmektedir. Havalimanından son otobüs 01.00’da, ilk otobüs gece yarısı 03.30’da hareket etmektedir.

Havalimanından Yenisahra, Kadıköy ve Taksim’e servis otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVABUS’un resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanına iner inmez doğrudan şehir merkezine veya otelinize gitmek istediğinizde her zaman havalimanı gelen yolcu katının çıkışına hazır bir taksi bulabilmek mümkündür. Özellikle Sultanahmet gibi turistik bölgeye gitmek için taksiler iyi bir ulaşım alternatifidir. Sabiha Gökçen Havalimanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SawKoop) tarafından işletilen taksiler haftanın 7 günü 24 saat aralıksız olarak hizmet vermektedir.

Havalimanında üç ayrı türde taksiler yer almaktadır. Sarı renkte olanlar ekonomik, turkuaz renkte olanlar konforlu ve siyah renkte olan taksiler ise lüks sınıfı taksilerdir. Ekonomik olması nedeniyle sarı renkli taksiler sıkça tercih edilmektedir. Her üç renkte olan taksilerin ücretleri farklılık göstermektedir. Ancak tüm güzergâhlarda gece ve gündüz ücret farkı bulunmamaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı Taksi Ulaşımı

  • Sarı Taksi: Açılış ücreti 5 TL, km ücreti 3,10 TL ve kısa mesafe yolculuk 13 TL’dir.
  • Turkuaz Taksi: Açılış ücreti 5,75 TL, km ücreti 3,57 TL ve kısa mesafe yolculuk 14,95 TL’dir.
  • Siyah (VIP) Taksi: Açılış ücreti 8,50 TL, km ücreti 5,27 TL ve kısa mesafe yolculuk 22,10 TL’dir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İstanbul’un bazı popüler noktalarına taksi ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Üsküdar: 132 TL
  • Havalimanı – Kadıköy: 126 TL
  • Havalimanı – Ataşehir: 92 TL
  • Havalimanı – Çekmeköy: 98 TL
  • Havalimanı – Harem Otogar: 129 TL
  • Havalimanı – Taksim: 156 TL
  • Havalimanı – Beşiktaş: 145 TL
  • Havalimanı – Mecidiyeköy: 129 TL
  • Havalimanı – Sultanahmet: 175 TL
  • Havalimanı – Esenler Otogar: 191 TL

* Yukarıdaki fiyatlar sarı taksi ücretleri baz alınarak yazılmıştır.

Sabiha Gökçen Havalimanı taksi güzergâh ve güncel ücret bilgileri için SawKoop resmi web sitesini ziyaret edebilir, 0216 304 41 27 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Belediye toplu taşıma otobüsü, taksi ve HAVABUS servis otobüslerine kıyasla daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım türü olan özel transfer ile havalimanında bekleme yapmadan doğrudan otelinize veya şehrin dilediğiniz noktasına hızlıca ve güvenli bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Özel transfer ile ulaşımın bir diğer artısı ise sabit ücretli ve otel gibi nokta yerlere yolcusunu taşıyor olmasıdır. Ayrıca çok fazla bagaja sahip olan yolcuların havalimanı çıkışında kalabalıktan sıyrılarak doğrudan aracına binecek olması özel transferi oldukça cazip kılmaktadır.

Havalimanına varmadan önce çevrimiçi rezervasyon yapabileceğiniz birçok özel transfer hizmeti veren firmalar bulunuyor. Web siteleri üzerinden yapacağınız rezervasyon sonrası havalimanına varışınızda gelen yolcu salonunun kapısında isminiz yazılı pankartla sürücü tarafından karşılanabilir ve doğrudan aracınıza binebilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel transfer hizmeti veren firmalar arasında Progo, Mesa Tour, Yume Turizm, Aden VIP Transfer, VIP Vito Transfer, HRH Lucky Turizm, Transfer 212, 4K Transfer, Fansa Turizm, FMS Turizm, TAV Passport, 3C Rental, Buma Turizm, Vipcar Rentals ve Asil Tanrıverdi Turizm yer almaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı Özel Transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

İstanbul’un yoğun trafiği düşünüldüğünde ve üstüne birde şehirde birkaç gün kalmayı planlıyorsanız şehiriçi ulaşımınızı büyük ölçüde kolaylaştıracak bir çözüm olan araç kiralama ile tüm gün sorunsuzca dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcuların araç kiralayabilmeleri için rekabetçi fiyatlarla çeşitli araç türlerine sahip yerel ve uluslararası acente ofislerine ev sahipliği yapıyor.

Tüm araç kiralama ofisleri terminal binası gelen yolcu katında haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. Havalimanında yer alan araç kiralama acenteleri Avec Car Rental, Avro Rent a Car, Avis, Bostancı Rent a Car, Budget, Central, Çizgi Rent a Car, Enterprise, Euronet, Europcar, Garenta, Goldcar Rent a Car, Hertz, Nord Travel, Payless, Popy Rent a Car, Rent Go, Sixt ’dir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki tanınmış araç kiralama şirketlerinin ve yerel tedarikçilerin web siteleri üzerinden fiyatları karşılaştırabilir ve çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı Otoparkı Hakkında

Sabiha Gökçen Havalimanı Otoparkı

Uçak yolculuklarınız sırasında aracınızı Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım noktasında uzun ya da kısa süreli bırakmanız gerekebilir. Sabiha Gökçen’in büyük bir alanı kaplayan otoparkı içerisinde; Ekspres Park, Hava Park, Avrasya Park, Hava Park gibi özel ve İs Park gibi belediye kuruluşları hizmet vermekte. Aracınızı saatlik, günlük, aylık olarak bırakabileceğiniz otoparklarda süreye göre farklı ücret tarifeleri olmakla beraber en uygun olanı İs Park’a ait olan otopark alanıdır diyebiliriz.

Aracınızı park ettikten sonra size verilen kartı yanınızda bulundurarak çıkış yapmak istediğinizde ödeme noktalarına uğramanız gerekmektedir. Kaldığınız süreye göre yapılan ücretlendirmeyi kredi kartı veya nakit ödeme yaparak ödedikten sonra otoparktan ayrılabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücretini gitmeden hesaplamak istiyorsanız buradan tahmini fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.

İstanbul Avrupa Yakası’nda Atatürk Havalimanı yerine 2018 yılında faaliyete geçen İstanbul Yeni Havalimanı’nın bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım Rehberi yazımızda İstanbul şehir içi ulaşımı hakkında yararlı bilgileri elimizden geldiğince aktarmaya çalıştık. Dilerseniz Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bursa’ya ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sakarya’ya ulaşım alternatiflerini belirlediğimiz yazılarımız da inceleyebilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanından Sultanahmet’e Nasıl Gidilir?

HAVAİST IST-8 servis otobüsleri Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul Yeni Havalimanı arası doğrudan ulaşım hizmeti vermektedir. Havalimanı gelen yolcu katının çıkışında yolun karşısından hareket eden otobüsler haftanın her günü 04.45 ila 03.45 saatleri arasında çalışmaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Sultanahmet'e Ulaşım

IST-8 Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı – İstanbul Yeni Havalimanı

Pendik Deniz Otobüsü İskelesi – Pendik YHT – Tavşantepe Metro – Sabiha Gökçen Havalimanı – İstanbul Yeni Havalimanı

İki havalimanı arası seyahat süresi ortalama 1 saat 40 dakika olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 30 TL’dir. Bilet ücretiniz için bir İstanbul Kart sahibi olmalısınız. Kart sahibi olmayanlar için havalimanı hareket noktasında bulunan bankolardan biniş kartı satın alınabilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na servis otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAİST’in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanından İstanbul Yeni Havalimanına Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sultanahmet’e gitmek isteyen yolcular HAVABUS otobüsleri ile Taksim ya da Kadıköy’e gelerek buradan geçebilirler. Her yarım saatte bir hareket eden HAVABUS otobüsleri Taksim’e 1,5 saat, Kadıköy’e ise 1 saate gitmektedir.

İstanbul Yeni Havalimanına Nasıl Gidilir?

Kadıköy’e gelecek olan yolcular buradan vapurla Eminönü’ne geçebilir ve ardından Kabataş yönünden gelip Bağcılar yönüne giden T1 tramvay hattına binerek 3 durak sonra Sultanahmet’te inebilirler.

Taksim’e gelecek olan yolcular ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden geçen T1 Bağcılar tramvayına binerek 13 durak sonra Sultanahmet’te inebilir. Belediye toplu taşıma otobüsleriyle gitmek isteyenler ise 46Ç, 54E, 66, 70FE veya 74A otobüslerinden birine binerek Karaköy’de inebilirsiniz. Buradan T1 tramvay hattına binerek Sultanahmet durağında inebilirsiniz.

Esenler Otogarından Sabiha Gökçen Havalimanına Nasıl Gidilir?

İstanbul Esenler Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğrudan gidebileceğiniz herhangi bir ulaşım aracı bulunmamaktadır. Ancak metro, metrobüs, belediye otobüsü ve HAVABUS aktarmaları ile havalimanına gidebilmek mümkündür. Aşağıda tüm toplu araçları ile nerede inmeniz gerektiği ve nasıl aktarma yapacağınızı okuyabilirsiniz.

İlk olarak Atatürk Havalimanı istikametinden gelen M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar istikametinden gelen M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattına binerek (bilet ücreti tam 3,50 TL, öğrenci 1,75 TL) son durak olan Yenikapı durağında inmelisiniz. Ardından M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattına aktarma yaparak (aktarma ücreti tam 2,50 TL, öğrenci 0,75 kuruş) Taksim durağında inebilir ve HAVABUS servis otobüsleri ile doğrudan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilirsiniz.

HAVABUS

Taksim – Beşiktaş – Boğaziçi Köprüsü – TEM Bağlantılı Yolu – Sabiha Gökçen Havalimanı

Taksim ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası çalışan HAVABUS servis otobüsleri haftanın her günü 03.30 ila 01.00 saatleri arasında her yarım saatte bir Taksim’den hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1,5 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 18 TL’dir.

Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı Havabüs Servisi

HAVABUS otobüslerinde İstanbul Kart ve kredi kartı geçerli değildir. 6 yaşına kadar olan çocuklar ise ücretsiz seyahat edebilmektedir. Taksim’den son otobüs 01.00’da, ilk otobüs gece yarısı 03.30’da hareket etmektedir.

Taksim’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na servis otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVABUS’un resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BELEDİYE OTOBÜSÜ

Otogardan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ikinci ulaşım alternatifi ise metro ve sonrasında belediye toplu taşıma otobüsleri ile ulaşmaktadır.

Yine aynı şekilde otogardan M1A veya M1B metro hattına binerek Yenikapı’da inmeli ve buradan M2 metro hattına aktarma yaparak 4. Levent durağında inmelisiniz. 4. Levent’ten Sabiha Gökçen Havalimanı’na E-3 ve 122H otobüsleri doğrudan gitmektedir. Ancak bu ulaşımda seyahat süresini göz önünde bulundurmalı ve uçak kalkış saatinize göre erkenden yola çıkmalısınız.

E-3: 4. Levent – Sabiha Gökçen Havalimanı

4. Levent ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası çalışan E3 otobüs hattı haftanın her günü 06.00 ila 01.10 saatleri arasında ulaşım hizmeti vermektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat 50 dakika sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 10,5 TL, öğrenci 5,25 TL’dir.

E3 otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

122H: 4. Levent – Sabiha Gökçen Havalimanı

4. Levent, Yenişehir ve Sabiha Gökçen Havalimanı arası çalışan 122H otobüs hattı hafta içi 05.15 ila 15.30, hafta sonu ise ulaşım hizmeti verilmemektedir. Seyahat süresi yaklaşık 1 saat sürmekte ve tek yön kişi başı bilet ücreti tam 7 TL, öğrenci 3,5 TL’dir.

122H otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Harem Otogarından Sabiha Gökçen Havalimanına Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’nın merkez otogarı Harem’den, Sabiha Gökçen Havalimanı’na taksi ile ulaşım sağlamak isterseniz 125₺ gibi bir ücret ödemeniz gerekecektir.

İstanbul Harem Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğrudan giden herhangi bir toplu taşıma otobüsü ise bulunmamaktadır. Ancak yalnızca iki aktarma yaparak havalimanına ulaşabilmek mümkündür.

İlk olarak otogardan Üsküdar yönüne giden herhangi bir minibüse binebilir (ücreti 1,50 TL) ve Üsküdar’da inebilirsiniz. Buradan 12A otobüsleri Kadıköy’e gitmektedir.

12A otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

HAVABUS servis otobüsleri Kadıköy’den hareket edip Yenisahra durağından yolcu alımı yaparak doğrudan havalimanına gitmektedir.

Sabiha Gökçen Havalimanı - Kadıköy Yolcu Servisi

İkinci alternatif ise otogardan 16A veya 16F otobüs hattına binebilir ve 11. durak olan Yenisahra’da inebilirsiniz. Buradan HAVABUS otobüslerine aktarma yaparak havalimanına ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.

16A otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

16F otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatleri için tıklayınız.

Kadıköy – Yenisahra – Sabiha Gökçen Havalimanı

Kadıköy – Yenisahra – TEM Bağlantı Yolu – Havalimanı

Kadıköy, Yenisahra ve Sabiha Gökçen Havalimanı arası çalışan HAVABUS servis otobüsleri haftanın her günü 04.15 ila 00.45 saatleri arasına her yarım saatte bir Kadıköy’den hareket etmektedir. 15 dakika sonra Yenisahra durağına varmaktadır. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 14 TL’dir.

Kadıköy ve Yenisahra’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na servis otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVABUS’un resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bununla birlikte Harem otogarına otobüsle ulaşım sağlıyorsanız, otobüs firmanızın servislerini kullanarak havalimanına yakın bir konuma ulaşabileceğiniz gibi böyle bir imkanınız bulunmuyorsa Harem üzerinden Kadıköy’e geçmeniz gerekiyor. Kadıköy’e dilerseniz dolmuş dilerseniz de taksi ile geçebilirsiniz. Kadıköy sahildeki otobüs duraklarından Sabiha Gökçen’e doğrudan giden E-10, E-11, SG-1 isimli otobüsler bulunmaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Özel Araçla Ulaşım

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Özel Araçla Ulaşım

Taksiyle Nasıl Giderim?

Bulunduğunuz nokta saydığımız hiçbir ulaşım aracına yakın değilse veya acele etmeniz gerekiyorsa daha masraflı ancak konforlu olan taksi seçeneğini kullanabilirsiniz. Uber, Bitaksi veya iTaksi gibi uygulamaları kullanarak bulunduğunuz noktadan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ücretin ne kadar tutacağını hesaplayabilir, güzergâh yoğunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Avrupa Yakası’ndan yapacağınız taksi yolculuklarınız yeni bir uçak bileti fiyatına denk gelebileceği için önerilmemekle beraber Anadolu Yakası’nda Kartal, Pendik, Maltepe gibi yakın noktalardan 50₺ – 60₺ gibi bir tutara havalimanına taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Arabayla Nasıl Giderim?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Pendik – Kurtköy’de bulunmakta olup; Pendik’ten 12 km, Kadıköy’den 40 km ve Taksim’den 50 km uzaklıkta bulunmaktadır. TEM ve E-5bağlantısı bulunan havaalanı için yol tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • E-5 (D-100): İstanbul’dan Ankara istikametine giderken, Kaynarca Tersane çıkışından Sabiha Gökçen tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz.
  • TEM (E-80): İstanbul’dan Ankara istikametine giderken, Kartal çıkışından sonra Kurtköy/ Harmandere/Sabiha Gökçen tabelasını takip ederek, 2 km sonra havalimanımıza ulaşılabilirsiniz.
  • Sahil Yolu: Bağdat Caddesi’nden başlayan sahil yolunu kullanarak, Kaynarca Tersanesi’nin önünden havalimanı tabelalarını takip ederek sahil yolundan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Marmaray (Metro) ile Nasıl Giderim?

Avrupa Yakasında bulunan en yakın Marmaray durağına ulaşım sağlayıp ‘’Ayrılık Çeşme’’ durağına kadar Marmaray hattıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu noktada metro aktarması yaparak Kadıköy-Tavşantepe (M4) hattına geçerek son durak olan ‘’Tavşantepe’’ durağına kadar gidebilirsiniz.

İstasyondan çıkış yapıp E-9 veya MR60 İETT hatlarını kullanarak yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuğun ardından havalimanına ulaşmış oluyorsunuz.2019 yılı itibariyle çalışmaların devam ettiği Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro bağlantısı tamamlandığında Marmaray-Metro aktarması yaparak anında havalimanına ulaşım sağlanabilecek.

Halkalı-Gebze Tren Hattı
Halkalı-Gebze Tren Hattı

Uzun bir aradan sonra tekrar hayatımıza dahil olan ve artık daha çok kişiye hizmet vermeye başlayan Halkalı-Gebze tren istasyonu sayesinde Avrupa Yakası’nda yeni bir ulaşım alternatifi oluşuyor. 06:00-22:45 saatleri arasında size en yakın tren istasyonuna giderek Pendik durağına kadar doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Pendik YHT İstasyonu’na vardığınızda bu noktada inip, İETT Pendik İstasyon durağından 132H veya MR60 otobüsleriyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Şimdilik Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlantısı olmayan banliyö hattında, M10 Pendik-SGH bağlantısının 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

“İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi” üzerine 2 yorum

  1. yararlı yazı olmuş sizin sayenizde fansa turizmden sabiha gökçen havalimanı transfer hizmeti aldım.şoförleri nazik güler yüzlü bir o kadarda araçları güzel ve temizdi.tşk ederim

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin