Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Abant’a Ulaşım Rehberi

Tabiat Parkı olarak 1988 senesinde korumaya alınan Abant, gölü ve çevresindeki 1150 hektarlık yeşil alan ile birlikte gezginlerin uğrak mekânlarından biridir. Ardıç ağaçları, kayın, fındık, meşe, gürgen, dişbudak, karaçam, ormangülü, kuşburnu, nane, böğürtlen, ısırgan, eğrelti ve kavak gibi farklı ağaç ve ağaççıklar Abant Gölü ile özdeşleşen manzaranın tamamlayıcısıdır. Gölü çevreleyen tüm bu bitkiler buraya muazzam bir görüntü katmaktadır. Aynı zamanda göl ve etrafı, onlarca hayvan için vazgeçilmez bir yaşam alanı. Abant Gölü ve çevresinde yaşayan hayvanlar arasında tavşan, tilki, domuz, gelincik, kurt, geyik, yaban ördekleri, yaban kazları, ispinoz, bülbül, kara akbabaya rastlamak mümkün. Abant Gölü çevresinde dört tane piknik alanı bulunuyor. Suyu tatlı olan Abant Gölü, 18 metre ve yılın her ayında benzersiz bir güzelliğe sahiptir.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Abant’a Nasıl Gidilir?

Ankara Esenboğa Havalimanı, Abant’a 240 kilometre mesafede yer almakta ve bölgeye en yakın havalimanı olma özelliğini taşır. Havalimanından Abant’a seyahat süresi ortalama 2 saat 30 dakika sürüyor. Havalimanı’ndan Abant’a direkt olarak varmanızı sağlayacak toplu taşıma imkânı bulunmuyor. Bunun yerine taksi ile gidebilir, araç kiralayabilir ya da özel transfer seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bunlara ek olarak, otobüs ile aktarmalı olarak Abant’a gidebilmek de mümkündür.

Ankara Esenboğa Havalimanından Abant'a Ulaşım

Havalimanı/Abant Otobüs ile Ulaşım

Abant’a Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan otobüs ile gitmek istiyorsanız Abant araçlarının kalktığı Bolu’ya gelip daha sonra buradan minibüse ya da taksiye binmelisiniz. Havalimanı’ndan otobüs ulaşımı olmadığı için öncelikle Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan Belko ya da Havaş’a binerek Ankara Otogarı’na gitmelisiniz.

442-A Havalimanı – Otogar (Aşti) Servis Güzergâhı

Havalimanı İç Hatlar ve Dış Hatlar – Man Kavşağı – Saray – Pursaklar (Aile Yaşam Merkezi Önü) – Hasköy/Fruko – Aydınlıkevler – Keçiören Fatih Köprüsü – AnkaMall Emniyet Sarayı Önü – Gazi Öğretmen Evi – Aşti

Havalimanı servis otobüsleri güzergâh ve güncel saat bilgileri için Belko Air’in resmi web sitesini ziyaret edebilir, detaylı bilgi için 444 9 312 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Ankara Havalimanı Belko Air

Havalimanı – Şehir Merkezi (Aşti) Servis Güzergâhı

Havalimanı – Özal Bulvarı – Pursaklar – Çevreyolu – İstasyon Caddesi Eryaman YHT Garı – Otogar (Aşti)

Havalimanından hareket eden HAVAŞ servis otobüsleri otogara gidişte Pursaklar ve İstasyon Caddesi Eryaman YHT Garı’nda yolcu indirmesi yaptıktan sonra doğrudan otogara gitmektedir.

Havalimanı ile Aşti arası ulaşım hizmeti veren servis otobüsü hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Her iki yolcu servisi ile havalimanından otogara seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir. HAVAŞ ve Belko Air bilet ücretleri 11 TL. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Esenboğa Havalimanı’na indikten sonra iç hatlar ve dış hatlar geliş terminalinin ön tarafından HAVAŞ ya da Belko Air otobüslerine binmek mümkündür. Genel olarak yolcu servisleri uçak iniş saatinden 25 dakika sonra havalimanından hareket etmektedir.

Ankara otogarına geldikten sonra buradan Bolu yönüne giden otobüslere binerek Bolu otogarına gelebilirsiniz. Bolu’da şehiriçi çalışan 22 numaralı toplu taşıma otobüsleri Abant Gölü’ne gitmektedir. Haftanın tüm günü 07.30 – 15.00 saatleri arasında ulaşım hizmeti veren otobüslerle yaklaşık 30 dakikada Abant’a ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Ankara Esenboğa Havalimanı Taksi

Havalimanı/Abant Taksi ile Ulaşım

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda 24 saat boyunca hem dış hatlar hem de iç hatlar terminalinin ön tarafından taksi hizmeti alarak Abant’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksiciler kilometre başına 3.40 TL alır ve taksimetre açılış ücreti ise 4.60 TL’dir. Havalimanından Abant Gölü’ne taksi ile doğrudan ulaşımın ücreti ise yaklaşık 820 TL civarındadır. Fiyatın bu kadar pahalı olmasından dolayı özel transfer hizmeti ile gitmenizi öneririz. Özel transferler hem sabit fiyatlıdır hem de daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım olanağı sağlar.

Havalimanı/Abant Özel Transfer ile Ulaşım

Özel transfer firmaları ile Esenboğa Havalimanı’ndan Abant Gölü’ne doğrudan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanında ile Abant Gölü arası transfer hizmeti alabileceğiniz firmalar arasında Bolu VIP Transfer ve Abant Transfer bulunmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu güvenli ve rahat bir seyahat ile araç kullanmanıza gerek kalmadan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. İlgili transfer firmalarının web sitelerinden güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.

Ankara Havalimanı Transfer

Havalimanı/Abant Araç Kiralama

Konforlu bir yolculuk yaparak dilediğiniz şekilde Abant’a ulaşabilmek için bir araç kiralaması yapabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı terminal çıkışlarında araç kiralama firmalarını görebilirsiniz. Bu firmalar arasında Enterprise, Alamo, National, Avis, Hertz, Budget ve Sixt yer almaktadır. Günlük araç kiralama fiyatı 70 TL ila 150 TL arasında araba ve firmaya göre farklılık gösterebilir. Depozito ücreti firmalar arasında değişkendir. Birden fazla gün için araç kiralamanızda ücrette indirim olabilir. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Abant’a gitmek için İstanbul otoyolundan Bolu Dağı geçişine kadar gelebilir ve buradan Bolu Dağı’nın çıkışında konumlanan tabelaları takip ederek Abant’a ulaşmanızı kolayca sağlayabilirsiniz. Havalimanından Abant’a seyahat süresi ortalama 2 saat 30 dakika sürecektir.

Ankara Otogarı Aşti

Ankara Otogardan (AŞTİ) Abant’a Nasıl Gidilir?

Ankara Otogar (AŞTİ) ile Abant arası mesafe 225 kilometredir. Otogardan Bolu yönüne giden birçok otobüs firması bulunmaktadır. Bunlardan birine binerek Bolu otogarına gelebilirsiniz. Ankara otogardan Bolu’ya otobüs bilet ücretleri 50 TL ila 75 TL arasında değişiklik gösterebilir. Ankara otogardan Bolu’ya giden otobüsler için güncel bilgileri firma web siteleri üzerinden öğrenebilir ve çevrimiçi biletinizi satın alabilirsiniz.

Bolu otogarına vardıktan sonra buradan minibüs ya da taksi ile Abant’a gidebilmek mümkündür. Konforlu bir yolculuk için Bolu otogarında taksi tutmak isterseniz Abant’a yaklaşık ücreti 90 TL’dir.

Şehiriçi otobüslerini ile gitmek isterseniz öncelikle bir Bolu Kart satın almalısınız. Kart ücreti 5 TL’dir ve tek yön ulaşım için 15 TL yüklemeniz yeterli olacaktır. Bu kart ile Abant’a giden 22 numaralı otobüse binebilirsiniz. Bolu otogarından Abant’a seyahat süresi yaklaşık 40 dakikadır. 22 numaralı otobüsler hafta içi ve hafta sonu 07.30 ila 15.00 saatleri arasında çalışmaktadır.

Bolu – Abant Güzergâhı

Terminal – 14 Burda – 14 Burda 2 – 1301 Sokak – Çamlıçeşme – Yurdaer Otel – Dağkent 1 – Dağkent 2 – Dağkent – Yumrukaya – Tokadi Hayrettin – Ömerler – Akçaalan – Dereceören – Abant Merkez

22 numaralı Bolu – Abant arası çalışan otobüsler hakkında detaylı bilgi için Bolu Belediyesi ulaşım web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin