Edremit Gezilecek Yerler Listesi | En Mükemmel 36 Rota!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Edremit hakkında: Balıkesir’in Ege denizi kıyısındaki ilçelerinden biri olan Edremit, Kazdağları ile Edremit Körfezi arasındaki sahada konumlanmaktadır. Şehirdeki en büyük dördüncü ilçe olan Edremit’in batısında Ege Denizi, Ayvacık ve Ezine ilçesi; kuzeyinde Bayramiç ve Yenice, doğusunda Havran, güneyinde ise Burhaniye ilçesi yer almaktadır. Edremit, Altınoluk ve Akçay beldeleriyle Türkiye’de yaz turizminin önemli rotalarından birini teşkil etmektedir.

İlçe aynı zamanda Kazdağları ve zeytiniyle oldukça ünlüdür. Edremit, Kaz Dağı’ndan Altınkum’a, Akçay’dan Altınoluk’a kadar gezilecek birbirinden güzel yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Sizler için zevkle hazırladığımız Edremit gezi listesinde, keyifli bir yolculuğa çıkabilir, tatil öncesi keyifli bir gezi rotası oluşturabilirsiniz.

Kaç günde gezilir: Edremit gezinizi ortalama 2 – 3 günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Ilıman bir iklime sahip olan Edremit’i yılın her dönemi ziyaret edebilirsiniz. Ancak maksat tatilse mutlaka Mayıs sonu ile Eylül arasını kapsayan yaz sezonunu tercih etmelisiniz. İlçenin en popüler döneminin Temmuz ve Ağustos ayları olduğunu söylemeden geçmeyelim!

Müze kartı: Edremit’teki birçok müzeye girmek için Müzekart veya Müzekart+ (Müzekart Plus) gibi kartları kullanabilirsiniz. Kültür Bakanlığı’na ait olan ve Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan bu kartlar sayesinde pek çok kuruma indirimli veya ücretsiz girebilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Ulaşım: Edremit’e havayolu üzerinden ulaşmak fazlasıyla kolay! Zira Edremit’e en yakın havalimanı yalnızca 8 kilometre mesafede yer alan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’dır. Söz konusu ilçe ile arasında 10 dakikalık bir mesafe bulunan Koca Seyit Havalimanı’nın ulaşım olanaklarıyla ilgili daha fazla bilgi almak için: Balıkesir Koca Seyit Havalimanı Ulaşım Rehberi!

Ne Yenir: Edremit’in yöresel lezzetleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın: Edremit Yöresel Yemekler | 10 Nefis Lezzet…

*Edremit Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Milli Parklar

1. Kazdağı Milli Parkı

kaz dağları milli parkı

Burası Neresi? Listemizin başında yer alan Kaz Dağı Milli Parkı, Edremit’in yanı sıra, Türkiye’nin en önemli doğal değerlerinin başında geliyor. Antik dönemlerde İda Dağı olarak anılan dağ, 21,452 hektarlık genişçe alanıyla, bambaşka bir doğaya sahip. İnsanın içini temizleyen bol oksijeniyle doğayla iç içe olmak isteyenlerin bir numaralı adresi. 1992 yılında Milli Park olarak kabul edilen alan, Hasan Boğuldu Göleti’nden, Sütüven Şelalesi’ne kadar pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle yazın sıcak günlerinde ağaçların gölgesinde serinleyip, doğanın güzelliklerinin tadını çıkartmak isteyenler için en uygun adres Kazdağı. Deniz, kum, güneş üçlüsünden sıyrılıp, farklı deneyimler yaşayıp, kamp yapabileceğiniz en güzel alanlardan birisi, ancak ücretsiz olarak gireceğiniz alanlar dışında, dağa çıkabilmeniz için rehber gerekiyor. Araç ve kişi ücreti alınan girişte, 50 TL civarında rehber ücreti vermeniz gerekiyor.

Dağ turunun ücretli olmasının nedeni, milli parka zarar verilmesinin önüne geçmek için yapılmış. Aynı zamanda rehbersiz çıkıldığında, bilinçsizce hareket edildiği için oksijen nedeniyle bayılmalar da yaşanabileceği için, rehberle çıkmak şart. Tüm bunların yanı sıra, kendinizi doğanın manzarasına ve ihtişamlı tabiat sesine bıraktığınızda, burasının neden bu kadar önemli bir değer olduğunu anlayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Doğasıyla gören herkesi büyüleyen Kaz Dağları Milli Parkı’nda yukarıda belirttiğim gibi gezip görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. Kaz Dağları’nda gezilecek yerlerle ilgili detaylı bilgi almak için Kaz Dağları Gezilecek Yerler Listesi | 44 Doğa Harikası Yer başlıklı yazımızı mutlaka okumalısınız!

  • Adres: Pınarbaşı, 10302 Edremit/Balıkesir
  • Tel: 0532 491 67 33
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 18.00 *Her gün açık (Saatler değişebilir)
  • Giriş ücreti: Şahıs 7 TL – İndirimli 3,5 TL – Bisiklet 7 TL – Motosiklet, ATV 10 TL – Otomobil, Kamyonet, Pickup 21 TL – Minibüs 63 TL – Midibüs 105 TL – Otobüs 189 TL – 1 Ünite Çadır Yeri 15 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

2. Altınkum Plajı

akçay altınkum plajı

Burası Neresi? Altınkum Plajı, aslında yeni bir plaj desek yanlış olmaz. Önceden kumsalı bulunmayan sahil şeridi, Zeytinli Belediyesi tarafından düzenlenerek halk plajı olarak hizmete açılmış. Edremit ilçe merkezine 9 km uzaklıkta bulunan plajda şezlong ve şemsiye hizmeti alabileceğiniz pek çok işletme mevcut. Ancak dilerseniz kendi şemsiyenizi ve havlunuzu alarak da plajın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Altınkum Plajı, Zeytinli, Bülent Ecevit Blv. No: 10, 10390, Edremit/Balıkesir
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Saka Çim Plajı

saka çim plajı

Burası Neresi? Edremit’in Akçay beldesinde bulunan bir diğer plaj ise Saka Çim Plajı. Sakinliğiyle bilinen plaj, kalabalık ve gürültülü plajlardan rahatsız olanlar için oldukça uygun. Edremit ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan plaj, Akçay Limanı’nı geçtikten sonra hemen karşınıza çıkıyor.

Plaja girerken herhangi bir ücret ödemiyorsunuz ancak şezlong ve şemsiye hizmetinden faydalanmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Aynı zamanda cafe ve restoran olan plaj işletmesinde de pek çok ihtiyacınızı giderebilir, keyifli bir deniz keyfi yaşayabilirsiniz.

  • Adres: Akçay, Turgut Reis Cd. No: 91, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Güre Sahili

güre sahili

Burası Neresi? Edremit şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Güre beldesinin plajı, bölgede en sevilen plajlardan birisi. Güre’de bulunan otellerde konaklayan turistlerin sık sık vakit geçirdiği plaj, bir anda derinleşme gibi bir durum olmadığı için, çocuklu aileler için oldukça uygun. Plajı kumluk, ancak denizine girerken 2 metre kadar bir mesafe taşlıktan oluşuyor.

Çok az ilerledikten sonra tamamen kum olduğunu belirtmeliyiz. Yani öyle deniz ayakkabısı giymek zorunda kalacağınız taş, deniz kestanesi veya yosun gibi şeyler bulunmuyor. Plaj halk plajı, bu yüzden herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Dilerseniz plajda bulunan tesislerin imkanlarından ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Plajda ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz duş ve giyinme kabinleri de mevcut.

  • Adres: Güre, İzmir Çanakkale Yolu No: 39 D:23, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

5. Ören Halk Plajı

ören halk plajı

Burası Neresi? Edremit’in yanı başında bulunan Burhaniye’nin plajı olan Ören Plajı, genellikle bölgede kalan yazlıkçıların kullandığı bir plaj. Kumsalı oldukça geniş olduğu için, rahat bir ortam sunan plaj, denizin oldukça soğuk olmasıyla da biliniyor. Halk plajı olduğu için kendi şemsiyenizle ve havlunuzla gelebilirsiniz, ama işletmelerin şezlong ve şemsiye hizmetinden faydalanmak isterseniz iki şezlong ve şemsiye için ortalama 20 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

  • Adres: Bahçelievler, 10700 Burhaniye/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz. Şemsiye + Şezlong: 20 TL
  • Yol tarifi al >

6. Altınoluk Halk Plajı

altınoluk halk plajı

Burası Neresi? Edremit’in sevilen tatil beldelerinden Altınoluk, mavi bayraklı plajıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Yaz turizminin önemli noktalarından Altınoluk’ta kalan tatilciler, gündüz vakitlerini genellikle bu plajda geçiriyor. Plajı sert kum fakat denizi oldukça temiz ve kumluk. Halk plajı olduğu için genellikle yazlıkçılar tarafından tercih ediliyor.

Altınoluk’ta bulunan tek plaj burası değil, birbirinden farklı olarak 6 ayrı plaj bulunuyor. Merkez plajından, Antandros Plajı’na kadar alternatiflerinizin bol olduğu Altınoluk’un her bir plajı ayrı bir güzelliğe sahip.

  • Adres: Altınoluk, İsmet Paşa Cd., 10870 Edremit/Balıkesir
  • Tel: 0 266 239 15 10
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

7. Özdemir Plajı

özdemir plajı

Burası Neresi? Altınoluk’ta bulunan 6 plajdan biri olan Özdemir Plajı, Sahil şeridinin hemen arka kısmında yer alan Özdemir Sitesi’nin ismini almış. Genellikle yazlıkçı site sakinlerinin kullandığı plaj, herkese açık. Plaj kısmı çok fazla geniş olmasa da, uzun bir alana sahip olduğu için yeterli olabiliyor. Ancak öğlen saatlerinde oldukça kalabalık olabiliyor. Bu yüzden erken saatlerde gitmeniz daha iyi olabilir.

Neden Gitmeliyim? Plajda ihtiyaçlarınızı giderip, yemek yiyebileceğiniz işletmeler de mevcut. Aynı zamanda plaj boyunca gezen seyyar satıcılardan da mısır, lokma ve su gibi ürünler satın alabilirsiniz. Denizi diğer denizler kadar sığ olmadığı için çocuklu ailelerin kolluk ve şişme simitlerini yanlarında getirmelerini öneririz.

  • Adres: Altınoluk, Altınoluk Mahallesi, Sahil Yolu, İsmet Paşa Cd. 25. Sk. girişi, 10870 Edremit/Balıkesir
  • Tel: (0266) 374 44 44
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Hay Beach Club

hay beach club

Burası Neresi? Hay Beach Club, Altınoluk merkezine 8 km mesafede, Altınoluk ile Akçay arasında bulunan bir plaj. Sahilin plaj kısmı çok fazla geniş değil, ama yine de güzel bir deniz keyfi için ideal. Plaj özel olarak işletiliyor ancak dilerseniz kendi şemsiyenizle de istediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.

Ücretli olarak şezlong ve şemsiye hizmeti veren plajda restoran ve kafe hizmeti de mevcut. Denizi kumluk fakat kumsalı biraz sert taneli kuma sahip. Deniz derinliği sığ olduğu için çocuklu aileler için de uygun olan plaja, yolunuz düşerse uğramanızı öneririz.

– Seyir ve Manzara Noktaları

9. Sarıkız Zirvesi

sarıkız zirvesi

Burası Neresi? Kaz Dağı’nın zirvesinde bulunan Sarıkız Tepesi, 1726 metrelik rakımıyla, görenleri büyüleyen bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Ayvalık’ın Şeytan Sofrası ne ise, Edremit’in en güzel tepesi de burası. Buraya Sarıkız Tepesi denmesinin nedeni ise, eski tarihlerde burada yaşamış olan Sarıkız’ın hikayesinden geliyor.

Bir Hikaye! Hikayeye göre Güre Köyü’nde yaşayan genç kız, babası hacca gittikten sonra pek çok talibi olan Sarıkız, taliplerinin hepsini reddetmiş. Ancak köylüler Sarıkız hakkında iftiralar atmaya başlayınca, hacdan dönen babası söylenenlerden etkilenerek plan yapmaya başlamış. Kızını öldürmek istemediği için Kazdağı’nın tepesine bırakan baba, kızını bir başına orada bırakmış.

Daha sonra kızının yaşadığını öğrenen baba, tekrar Kaz Dağı’na çıkarak kızını ziyaret ettiğinde kızından abdest almak için su istemiş. Sarıkız’ın getirdiği su tuzluymuş. Babası tatlı su yok mu dediğinde ise, Sarıkız sadece elindeki suyu havaya kaldırarak geri vermiş. Suyun bu sefer tatlı olduğunu gören babası, kızının ermiş olduğunun farkına varmış.

Neden Gitmeliyim? İşte bu hikayeden dolayı, Sarıkız’ın gömülü olduğu yer Sarıkız Türbesi olarak geçiyor. Tüm bu hikayenin yanı sıra, doğal manzarası nedeniyle de oldukça sık ziyaret edilen zirve, genellikle doğa sporlarıyla ilgilenenlerin ilgisini çekiyor. Günlük treeking turlarının sık sık yapıldığı zirveye, kendi planınıza göre de tırmanabilirsiniz.

– Kaplıcalar

10. Güre Kaplıcaları

güre kaplıcaları

Burası Neresi? Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde bulunan en güzel değerlerden birisi de termal kaplıcaları. Sıcaklığı 80 dereceye kadar varabilen bu şifalı termal kaynak suyundan, Güre’de bulunan pek çok işletmeye giderek faydalanabiliyorsunuz.

Sahil şeridinde bulunan Güre’de, sadece deniz, kum, güneş tatili yapmak istemeyenler için oldukça güzel olan bu alternatif, sağlık problemi yaşayanlar için de oldukça önemli. Dilerseniz Güre’de bulunan termal otellerde konaklayabilir, dilerseniz günübirlik kaplıca keyfi yaparak, yorgunluk ve stresinizi atabilirsiniz.

  • Adres: Güre, İzmir Çanakkale Yolu No: 66, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Yol tarifi al >

– Köy ve Kasabalar

11. Zeytinli Köyü

zeytinli köyü

Burası Neresi? Edremit gezilecek yerler listemize, birbirinden güzel köylerini eklemeseydik olmazdı. Tarihin dokusunu ve yaşanmışlıkları her bir sokağında hissedebileceğiniz bu köyler, ne mutlu ki henüz bozulmamış yapısıyla karşımıza çıkıyor. Bu köylerin içinde adı en bilinenlerden birisi de şimdi bahsedeceğimiz Zeytinli Köyü. Edremit’ten kalkan minibüslerle kolayca ulaşabileceğiniz köy, Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi’ne de oldukça yakın.

Neden Gitmeliyim? Kaz Dağı’nın eteğinde, bol oksijenli havası nedeniyle ilk gittiğinizde başınız biraz ağrıyabilir, ancak bir süre sonra alıştığınızda, köyün mis gibi havası size çok iyi gelecektir. Köyde her cumartesi günü kurulan pazar, sabahtan akşama kadar en çok ziyaret alan noktalardan birisi. İlçe merkezinden pek çok kişi sırf organik köy ürünlerini bile alabilmek için bu pazara geliyor. Mis gibi kokan dağ çileklerinden, organik zeytinyağına kadar pek çok ürünü satın alabilirsiniz.

Kaçırmayın! Köyde yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri ise, köyün eski ama hissiyatını hiç kaybetmemiş doğal sokaklarında dolaşmak. Sokakların arasında dolaşırken, Rum evlerinin yarattığı tablo görüntüsüne dayanamayarak eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

12. Çamlıbel Köyü

çamlıbel köyü

Burası Neresi? Kaz Dağı’nın belki de en meşhur köyüdür Çamlıbel Köyü. Kurtuluş Savaşı döneminde köyün neredeyse tamamı Kuvay-ı Milliye’ye katılarak Ayvalık’ı koruduğu için ”Kahraman Köy” olarak da anılıyor. Ancak köy, diğer köylerden farklı olarak genellikle tahta yapılardan evlere sahip olduğu için Tahtaköy ismiyle bilinirmiş. 1972 yılında Tahtaköy ismi ise Çamlıbel olarak değiştirilen köy, aynı zamanda Tuncel Kurtiz’in mezarına da ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Zeytin ağaçlarının arasında gezerken ruhunuzu dinlendireceğiniz köyde mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekanlardan birisi de, Köyün Delisi adındaki dükkan. Pek çok süs eşyası ve hediyelik satan dükkan, önündeki tabelada yazan ”Boşuna hayal kurma, nasılsa hırsların şehri terk etmene izin vermez.” yazısı da oldukça dikkat çekiyor.

Şehirlilerin günlük koşuşturmacasına ince bir atıfta bulunan dükkan, belki de hepimizin duygularına tercüman olmuş diyebiliriz. Zira insan bu köye adımını atar atmaz, burada yaşamak istediği düşüncesine kapılıveriyor.

  • Adres: Çamlıbel, Tahtakuşlar, 10302 Edremit/Balıkesir
  • Yol tarifi al >

13. Tahtakuşlar Köyü

tahtakuşlar köyü

Burası Neresi? Edremit – Çanakkale yolu üzerinden giderken Güre yolunu geçtikten 2 km kadar sonra ulaşabileceğiniz Tahtakuşlar Köyü oldukça ilginç bir köy. İlginç dedik çünkü burası aynı zamanda bir Şaman Köyü olarak da biliniyor. Şaman ayinlerinin yapıldığı biliniyor ancak bu ayinlere dışarıdan gelen kişilerin girmesi yasak. Bu yüzden net olarak nasıl bir ortam olduğu bilinmiyor. Ancak köy o kadar güzel ki, sadece gezerek bile buraya aşık olabiliyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Tahtakuşlar Köyü’nü ilginç kılan bir diğer özellik ise, Türkiye’nin ilk özel etnografya müzesinin burada olması. Yörük kültürünü simgeleyen eşya ve objelerin sergilendiği müzede, Kaz Dağı’nda bulunan bitkiler de yer alıyor. Köyün içinde bulunan 180 yaşındaki Anıt Ağaç’da mutlaka görmeniz gereken şeylerden birisi. İnsan böyle devasa ve yaşlı bir ağacın altında kendi hayatının kısalığının farkına varıyor.

Kaçırmayın! Tahtakuşlar Köyü’ne gelmişken köyün en tepe noktasında yer alan restoranda kahvaltı etmenizi de öneririz. Eşsiz manzarasıyla güzel bir gözleme yemek eminiz size de iyi gelecektir.

14. Mehmetalan Köyü

mehmetalan köyü

Burası Neresi? Edremit ilçe merkezine 11 km mesafede bulunan Mehmetalan Köyü, geçmişi 200 yıl öncesine dayanan bir köy. Mehmet adlı biri tarafından 200 yıl önce kurulan köy, günümüzde de çok kalabalık bir nüfusa sahip değil. 550 kişi gibi az bir nüfusun yaşadığı köy, geçimini zeytincilik üzerinden sağlıyor. Ancak bu köyü özel kılan, genellikle doğa tutkusu olanların kamp alanı olarak burayı tercih etmesi. Kaz Dağı’nın içinde, tertemiz havasıyla kamp yapmak isteyenler, Mehmetalan Köyü’nde bulunan kamp alanlarını tercih ediyor.

Neden Gitmeliyim? Eski taş evleri ve sokaklarını gezdikten sonra, yukarıya doğru çıktıkça karşlışacağınız doğa manzarası karşısında büyülenebilirsiniz. Zeytinli Deresi’nin etrafına kurulan kamp alanlarında kamp yaparak, doğayla baş başa kalabilir, sessizliğin ve temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Derenin bulunduğu alanda 3 ayrı kamp işletmesi bulunuyor. Bunlar Akyar, Hızır ve son olarak da Akaleos kamp alanı. İster kendi çadırınızda konaklayabilir, isterseniz tesisin verdiği çadırlarda da kalabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kamp alanlarının fiyatları işletmeye göre değişiyor, ancak ortalama olarak çadır için kendi çadırınız da olsa, 30-50 TL arasında bir konaklama kirası vermeniz gerekiyor. İhtiyaçlarınızı giderebileceğiniz restoran, duş ve wc hizmetinin bulunduğu tesislerde, rahatlıkla tatil yapabilirsiniz.

15. Beyoba Köyü

beyoba köyü

Burası Neresi? Beyoba Köyü, Edremit’in diğer köyleri gibi çok fazla bilinen ve turistik bir köy değil. Köy halkı genellikle Zeytinli Köyü’ne göç ettiğinden, günümüzde köyde 80 hane kadar az bir nüfus var. Tipik bir köy hayatının yaşandığı köyde, zeytincilik ile geçim sağlanıyor. Tarihi 16. yüzyıla dayanan köy, bugünlerde ıssız kalmış olsa da, köyleri dolaşmaktan hoşlananlardansanız, ziyaret edebilirsiniz.

16. Eski Güre

eski güre

Burası Neresi? Eski Güre, Edremit’in Güre beldesinin eski bir köyü. Eski tarihlerde aktif şekilde yaşamın sürdüğü köy, bugün neredeyse terkedilmiş bir durumda.Taş yapıdan oluşan evler, dağın yamacında oldukça esrarengiz bir görüntü oluşturuyor. Yapılardan sadece birkaçı restore edilerek yeni bir görünüme kavuşmuş. Ama köyde vakit geçirebileceğiniz herhangi bir tesis yok. Yine de köyün eski dokusunu hissetmek, sokaklarda yürüyen keçilerin arasında dolaşmak isterseniz, köyü ziyaret edebilirsiniz.

– Tatil Beldeleri

17. Akçay

akçay

Burası Neresi? Edremit ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunan Akçay, Edremit’in en bilinen tatil beldesi desek yanlış olmaz. Edremit’in sahili olan Akçay, aynı zamanda Türkiye’nin de en eski tatil merkezlerinden birisi. Yeşilçam filmlerine kadar konu olan belde, genellikle yazlıkçıların bulunduğu bir yer olduğu için emeklilerin yoğun olduğu bir alan.

Yaşlıların burayı tercih etmesindeki en önemli neden ise hiç şüphesiz Akçay’ın doğal güzellikleri. Şifalı termal kaplıcaları, Kazdağı’ndan gelen bol oksijeniyle kaçınılmaz bir güzelliğe sahip.

Neden Gitmeliyim? Denizi çoğu denize göre oldukça soğuk olmasıyla da biliniyor, en meşhur plajı ise Altınkum Plajı. Sahilinde bulunan kordon boyu ise, akşamları yürüyüş yapmak için herkesin tercih ettiği meşhur bir alan. Burada çok fazla otel ve pansiyon olduğu için genelde turistler sahil şeridindeki otellerde konaklamayı tercih ediyor. Ancak siz dilerseniz sezonluk ya da haftalık ev kiralayarak, daha düşük ücretlerle konaklayabilirsiniz.

18. Altınoluk

altınoluk

Burası Neresi? Edremit’in sahil şeridinde bulunan tatil beldelerinden bir diğeri de Altınoluk. Çanakkale’nin Küçükkuyu kasabası ile Edremit arasında kalan belde, eskiden Papazlık adıyla anılıyormuş. Kazdağı’nın dünyanın en fazla oksijenine sahip olan yerlerden olan Altınoluk, Edremit merkezine yaklaşık yarım saat mesafede bulunuyor. Kışları oldukça sakin ve sessiz olan belde, yazlıkçıların yoğun olarak kaldığı bir yer olduğu için, yazları oldukça kalabalık oluyor.

Neden Gitmeliyim? Buz gibi deniziyle, yazın sıcak günlerinde, tatilin tadını çıkaran tatilciler, yazlık sezon evlerinde ya da beldenin merkezinde bulunan otel ve pansiyonlarda konaklıyor. Ancak siz daha farklı bir tatil arayışı içindeyseniz, Kazdağı’nın eteklerinde bulunan kamping alanlarında kamp yapabilir, Altınoluk’un keyfini farklı bir şekilde de sürebilirsiniz.

19. Güre

güre

Burası Neresi? Akçay ile Altınoluk arasında bulunan küçük ama etkileyici bir yer Güre. Meşhur termal kaplıcaları nedeniyle kaplıcalar bölgesi olarak da biliniyor. Edremit’in ilçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan belde, Akçay ve Altınoluk beldesine göre oldukça sakin. Denizi yine Edremit’in diğer beldeleri gibi oldukça soğuk, ancak eylül ayında daha ılık olduğu da söyleniyor.

Neden Gitmeliyim? Daha sakin ve kalabalıktan uzak bir tatil tercih edenlerdenseniz, diğer beldelere göre burasının size daha uygun olacağını belirtmeliyiz. Yaz sezonu en kalabalık zamanı olmasına rağmen bu kalabalık diğer yerler kadar sizi rahatsız etmiyor. Uzun bir sahil şeridi ve kordonuyla, tüm ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir de çarşısı mevcut.

– Müzeler

20. Tahtakuşlar Etnografya Galerisi

Tahtakuşlar Etnografya Galerisi

Burası Neresi? Güre’nin Tahtakuşlar Köyü’nde yer alan Tahtakuşlar Etnografya Galerisi, Alibey Kudar isminde bir İlkokul Öğretmeni tarafından kurulmuştur. Galeri, Edremit’e 17 km, Akçay’a 5 km, Balıkesir – Çanakkale E-24 karayoluna ise 2 km mesafede yer almaktadır. Türkiye’de ilk kez bir köyde kurulan etnografya galerisi olma ayrıcalığına sahip olan müzede, Orta Asya’dan Türkiye’ye göç eden Konar-Göçer Türk boylarının ilginç ve özgün kültür varlıkları, halıları, para keseleri, heybeleri, aletleri, giyim eşyaları ve çadırları sergilenmektedir.

Ayrıca kurum içerisinde özel sanat eserlerinin sergilendiği bir sanat galerisi bölümü de bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Tahtakuşlar Etnografya Galerisi’nde Kazdağı (eski adıyla İda Dağı) efsanelerine dair ilginç yapılar sergilenmektedir.

Kaçırmayın! Müzede en çok ilgi çeken parça, deri sırtlı deniz kaplumbağası oluyor. Dünyada sergilenen en büyük deniz kaplumbağası olma özelliği taşıyan bu ilginç tür, Tahtakuşlar Etnografya Galerisi’nde içi doldurulmuş olarak sergileniyor.

Güney Amerika sahillerinde yaşayan kaplumbağanın, yolunu şaşırarak Ege sahillerine geldiği ve 1997 tarihinde, balıkçıların ağına takılarak öldüğü biliniyor. 360 kilo ağırlığında ve 197 cm uzunluğunda olan deniz kaplumbağasının çürümemesi için özel bir maddeyle her yıl düzenli olarak bakımı yapılıyor.

Bunları Biliyor muydunuz? 1991 yılında açılan Tahtakuşlar Etnografya Galerisi, Türkiye’de açılan ilk köy müzesidir.

  • Adres: Tahtakuşlar, No: 203, 10395 Edremit/Balıkesir
  • Tel: (0266) 387 33 40
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.30 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Tam 4 TL – İndirimli 2 TL (Ücretler değişebilir)
  • Yol tarifi al >

21. Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi

Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi

Burası Neresi? Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi, Uğur ve Murat Bostancıoğlu kardeşler tarafından merhum babaları Ali Bostancıoğlu’nun anısına ithafen 2015 yılının Kasım ayında kurulmuştur. Galeri, 300 metrekarelik kapalı alanıyla, iki farklı salon, hediyelik eşya dükkanı, bir kafeterya ve 50 kişilik konferans salonundan oluşmaktadır. Müzede Kazdağı’na dair kültürel görsel objeler, efemera, eşyalar, resimler ve maketler gibi pek çok parça sergilenmektedir.

Neden Gitmeliyim? Kazdağı Etnografya Galerisi’ne girdiğinizde öncelikle 8 dakikalık Kazdağı bölgesi tanıtım filmi sizleri karşılıyor. Sonrasında İda dağı Mitosları ve Efsaneleri, Troya ve Antandros, Kuzey ege Antik Kentleri hakkında değerli bilgiler veriliyor. Aynı zamanda Antik dönemlere ait sikkeler, vazolar ve terrakotalar, Kazdağı Endemik Bitkileri ve Faunasına dair parçalar, Sütuven Şelalesi ve Sarıkız Efsanesi’ne dair anlatılar sergileniyor.

Ayrıca Eski Edremit ve Körfez fotoğrafları ve belgeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit ziyaretleri ve Atatürk’ün balmumu heykeli, Milli Mücadelede Edremit Körfezi ve Kuvayi Milliye Hareketi’ne dair bilgi ve belgeler müzede yer alıyor. Müzenin en ilgi çeken bölümlerinden biri, yolu Kazdağı’ndan geçmiş, iz bırakan değerler köşesindeki çocukluğu Edremit ve Kazdağı’nda geçmiş olan ”Benim meskenin dağlardır dağlar” diyen Sabahattin Ali köşesi oluyor.

Bu köşede Sabahattin Ali’ye ait bir balmumu heykeli bulunuyor. Bunun yanı sıra Kazdağı aşığı Tuncel Kurtiz’in Çanakkale Destanı Kahramanı Havranlı Koca Seyit’in, Edremitli Şair Mustafa Seyit Sütuven’in, Ali Ekber Çiçek’in ve Edremitli Klarnet Virtüözü Şükrü Tunar’ın balmumu heykelleri de müzede sergileniyor. Kazdağı Etnografya Galerisi’nde yıl içerisinde, farklı sanat sergileri, söyleşiler, kitap imza günleri, panel ve konferanslar gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kaçırmayın! Kazdağı Etnografya Galerisi’nin en sevilen köşelerinden Müze Cafe ve Müze Dükkan’a mutlaka uğrayın. Kafede dinlenip, yeme – içme ihtiyacınızı giderebilir, dükkandan sevdiklerinize, eşinize dostunuza Kazdağı’nı simgeleyen hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Velhasıl-ı kelam bu harika müzeyi, Edremit gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin!

  • Adres: Güre, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Tel: (0266) 385 12 13
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 18.00 *Pazartesi günleri kapalı
  • Giriş ücreti: Tam 5 TL – İndirimli 3 TL *6 yaş altı çocuklar, engelliler, gaziler, şehit aileleri ve Müzekart Plus sahipleri müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

22. Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi

Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi

Burası Neresi? Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı bir kurum olan Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, 2001 yılında Edremit Belediyesi tarafından kurulmuştur. Müze toplam iki ayrı kattan oluşuyor. Müzenin zemin katında Kuvayi Milliye dönemine ait kılıçlar, eski silahlar ve çeşitli döküm ve belgeler; üst katında ise bölgede yaşamış insanların kültürel değerlerini yansıtan etnoğrafik eserler sergileniyor.

Neden Gitmeliyim? Etnoğrafik eserleri; 18. yüzyıl ve 19. yüzyıl döneminin Edremit ev yaşamına dair geleneksel el sanatları ile bezenmiş eşyalar, kıyafetler, halı ve kilim gibi günlük yaşamını yansıtan parçalar oluşturuyor. Zemin katta buluna Kuvayi Milliye odasında ise Kurtuluş Savaşı yıllarında ait silahlar, tüfekler, mühimmatlar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının fotoğrafları, Atatürk’ün Edremit’e geldiğinde çekilen fotoğraflar ve bilgilendirici panolar sergileniyor. Müzede ayrıca 200 kilonun üzerindeki top mermisini kaldırarak savaşın seyrini değiştiren Balıkesirli Seyit Onbaşı’ya ithaf edilmiş bir oda bulunuyor.

Kaçırmayın! Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde sergilenen dikkat çekici parçalardan biri Mübadele dönemine kadar Türklerle birlikte yaşayan Rumların, Edremit’ten ayrılmadan evvel Türklere hediye olarak hazırladıkları gümüş işlemeli ipek Türk sancağı oluyor. Tüm bunları ve daha fazlasını yakından görmek için Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’ni Edremit gezilecek yerler listesine ivedilikle ekleyin!

  • Adres: Soğanyemez, Menderes Blv. No: 38, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Tel: 0266 374 17 18
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 18.00 *Pazartesi günleri kapalı
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Şelaleler

23. Sütüven Şelalesi

sütüven şelalesi

Burası Neresi? Kazdağı Milli Parkı alanı içinde bulunan güzelliklerden bir diğeri de, meşhur Sütüven Şelalesi. Edremit’e bağlı Beyoba Köyü’nün çıkışında bulunan Sütüven Şelalesi, Sarıkız Zirvesi’nden gelen doğal kaynak suyuyla oluşan bir şelale. Kızılkeçeli Çayı üzerinde yer alan şelale, bölgenin en çok ziyaret edilen noktalarından birisi. 17 metre yükseklikten akan heybetli suyun sesi, şehir kalabalığından ve yazın sıcağından uzaklaşmak isteyenler için ideal.

Neden Gitmeliyim? Aynı zamanda doğa sporları içinde oldukça uygun olan bölgede, güzel bir yürüşüş yapıp, şelalenin buz gibi suyuna girerek serinleyebilirsiniz. Dilerseniz şelale etrafında bulunan kafe ve restoran işletmelerinde dinlenebilir, soğuk bir şeyler içerek de doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Altınoluk-Edremit karayolunun yirminci kilometresinden Zeytinli Köyü tabelasının bulunduğu sapaktan girip, köy çıkışındaki dar köprüden geçtikten hemen sonra sizleri Beyoba Köyü karşılayacak. Beyoba Köyü’nün girişindeki çeşmeden sola doğru inen toprak yolu takip ederek, yaklaşık iki kilometre sonra şelaleye ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Beyoba, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 06.00 – 21.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

– Göller

24. Hasan Boğuldu Göleti

hasan boğuldu şelalesi

Burası Neresi? Edremit gezilecek yerler listemizin en önemli duraklarından biri Hasan Boğuldu Göleti’dir. Sütüven Şelalesi’ni geçtikten sonra tabelalarıyla kolayca ulaşabileceğiniz Hasan Boğuldu Göleti, Edremit ve Kazdağları’nın en meşhur yerlerinden birisi. Hikayesi nedeniyle dillerden dile dolaşan şelale, Türkiye’nin pek çok yerinden ziyaretçi akınına uğruyor. Akını diyoruz çünkü burası özellikle yaz sezonunda oldukça kalabalık olabiliyor.

Şelaleden bahsetmişken, hikayesinden de bahsetmeden geçmek olmaz. Hüzünlü bir aşk hikayesi olarak birbirine kavuşamayan Hasan ve Emine’nin kötü sonla biten aşk hikayesi, gölete adını vermiş. Ancak olayla ilgili birbirinden farklı pek çok hikaye olduğu için net olarak birisi kabul edilmiyor.

Neden Gitmeliyim? Ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz alana, sadece araç park ücreti vermeniz gerekiyor. Aracınızı bırakıp çok kısa bir mesafe patika yolu yürüdükten sonra ulaşacağınız gölet, masmavi suyuyla sizi kendine hayran bırakabilir. Doğayla baş başa ve sakin bir gün geçirmek istiyorsanız, gölet küçük bir alan olduğu için kalabalık olduğu günlerde planınızı gerçekleştirmeniz biraz zor olabilir.

Zira göletin hemen altında su kenarına bulunan piknik alanı ve işletmeler de oldukça kalabalık ve gürültülü olabiliyor. Bu yüzden genellikle ilkbaharda gitmek daha uygun olabilir. Bütün bunlara rağmen doğanın harikalığı, diğer tüm etkenleri görmezden gelmenizi sağlayabiliyor. Özellikle göletin buz gibi suyuna girmeye cesaret edebilirseniz, asla unutamayacağınız bir anı elde etmiş olursunuz.

  • Adres: Beyoba, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Kanyonlar

25. Şahindere Kanyonu

şahindere kanyonu

Burası Neresi? Kazdağı Milli Parkı’nın içinde bulunan Şahindere Kanyonu, Edremit ilçe merkezine 25 km, Altınoluk beldesine ise 4 km gibi kısa bir mesafede bulunuyor. Özel aracınızla gitmeniz gereken kanyon, eskiden sadece izin alınarak ziyaret edilebiliyordu ancak şu an halka açılmış durumda. Sadece 3 TL ücret ödeyerek giriş yapabiliyorsunuz, arabalar için ise ayrı bir otopark ücreti talep edilmiyor.

Neden Gitmeliyim? Kanyona girdiğinizde ilk olarak karşınıza, gölgelerin içinde bir piknik alanı çıkıyor. Dilerseniz burada sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Ama biz önce kanyonun derinliklerini keşfetmenizi öneririz. Su ve kuş seslerini dinleyerek, doğanın tadını çıkartabileceğiniz harika bir plan olacağını düşünüyoruz. 26 km uzunluğundaki kanyon, harika manzarasıyla sizi şaşırtabilir. Doğa sporları için oldukça uygun, ancak belli bir aşamadan sonra ilerlemek oldukça zorlu olduğu için rehbersiz hareket etmemenizi tavsiye ederiz.

  • Adres: Altınoluk, 10870 Edremit/Balıkesir
  • Tel: (0266) 374 44 44
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: 3 TL
  • Yol tarifi al >

– Tabiat Parkları

26. Ayazma Pınarı Tabiat Parkı

ayazma pınarı tabiat parkı

Burası Neresi? Balıkesir Edremit ile Çanakkale Bayramiçi Köyü arasında kalan tabiat parkı, Edremit’e gelenlerin uğradığı bir yer. Kazdağları’nın Çanakkale çıkışı tarafında kalan park, Edremit merkezine 2 saatlik bir mesafede yer alıyor. Mesafe uzak gözükse de, sırf doğal güzelliği ve huzur veren ortamı için buraya gelen sayısı oldukça fazla. İçeriye giriş ise ücretli. Araç başına 14 TL otopark ücreti vermeniz gerekiyor.

Buraya dikkat! Yaz sezonunda özellikle de haftasonları oldukça kalabalık olduğu için piknik alanında yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Sabah erken saatlerinde gelirseniz yer bulma ihtimaliniz daha yüksek. Öğlen saatlerinde ortaya çıkan bir diğer sorun ise, mangal dumanının her tarafı sarması. Mangal dumanından rahatsız olanlardansanız, doğanın temiz havasını içinize çekmekte biraz zorluk çekebilirsiniz. Bu nedenle haftaiçi gitmeniz daha uygun olabilir.

  • Adres: Beyoba, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Tel: (0312) 207 50 00
  • Giriş ücreti: Kişi 4 TL – İndirimli 2 TL – Bisiklet 4 TL – Motosiklet, ATV 8 TL – Otomobil, Kamyonet, Pickup 12 TL – Minibüs 36 TL – Midibüs 60 TL – Otobüs 96 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

27. Darıdere Tabiat Parkı

darıdere tabiat parkı

Burası Neresi? Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından biri olan Darıdere Tabiat Parkı, Edremit gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli! Neden mi? Cevabı için devam edin! Edremit’in Altınoluk beldesinin Kaz Dağı bölgesinde yer alan Darıdere Tabiat Parkı, genellikle kamp yapmak için gelen turistlerin sık sık ziyaret etti bir nokta. Kaz Dağı’nın bol oksijenli temiz havasını içinize çekerek, kuşların sesler arasında ruhunuzu dinlendirebilir, bir nevi doğanın şifalı kollarına kendinizi bırakabilirsiniz.

Kaçırmayın! Parka giriş ise ücretli. Kişi başı giriş ücreti şimdilik 7 TL, araçla girmek isterseniz ise sadece araç için 21 TL giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Doğal parkur halindeki yollarıyla keyif alacağını düşündüğümüz bu etkinliği mutlaka gerçekleştirmenizi öneririz.

  • Adres: Doyran, 10870 Edremit/Balıkesir
  • Tel: (0312) 207 50 00
  • Giriş ücretleri: Kişi 7 TL – İndirimli 3,5 TL – Bisiklet 7 TL – Motosiklet, ATV 10 TL – Otomobil, Kamyonet, Pickup 21 TL – Minibüs 63 TL – Midibüs 105 TL – Otobüs 189 TL – 1 Ünite Çadır Yeri 43 TL – 1 Ünite Karavan 43 TL – Kır Evi 2 Yataklı 135 TL – Kır Evi 3 Yataklı 180 TL – Kır Evi 4 Yataklı 250 TL – Kır Evi 5 Yataklı 350 TL – Kır Evi 6 Yataklı 425 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Piknik Alanları

28. Pınarbaşı Piknik Alanı

Pınarbaşı Piknik Alanı

Burası Neresi? Çanakkale yolu üzerinde, Güre Köyü sınırları içinde bulunan Pınarbaşı Piknik Alanı, Akçay’a 6 km mesafede yer alıyor. Pınarbaşı Piknik Alanı Kazdağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer aldığı için Orman Müdürlüğü tarafından işletiliyor. Dolayısıyla giriş için belirli bir ücret talep ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Yamaçtan akan bol ve buz gibi suların arasında, yemyeşil bir vaha gibi parlayan piknik alanında, misafirlerin oturup, dinlenebileceği ve de mis gibi doğanın tadını çıkarabileceği oturma grupları ve kamelyalar bulunuyor. Rakımı 405 metre olan alan içerisinde ayrıca bir alabalık çiftliği bulunuyor. Yazın bol oksijenli bir tabiatta, buz gibi sularda serinlemek ve yemyeşil doğanın keyfini sürmek için Pınarbaşı Piknik Alanı’na mutlaka gitmelisiniz.

Kaçırmayın! Burada piknik dışında, trekking, doğa yürüyüşü ve bisiklet gibi aktiviteleri de gerçekleştirebilirsiniz. Velhasıl doğa aşığıysanız Pınarbaşı Piknik Alanı’nı Edremit’te gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin!

  • Adres: Güre, Çamlıbel Köyü İç Yolu, 10300 Edremit/Balıkesir
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 20.00 *Her gün açık
  • Giriş ücretli. (Fiyat tarifesi yıldan yıla değişiklik gösteriyor)
  • Yol tarifi al >

*Edremit’in Tarihi Yerleri

Türkiye’nin tarihi zenginliğe sahip ilçelerinden biri olan Edremit’te turistik anlamda gezip görülmesi gereken pek çok tarihi yapı ve yer bulunuyor. Edremit’e gelmişken her biri birbirinden değerli ve özel olan bu yerleri kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Edremit’in tarihi yerleri hakkında detaylı bilgi almak için Edremit Tarihi Yerler | 10 Tarihi Nokta başlıklı yazımızı mutlaka okumalısınız!

*Edremit’te Gezilecek Eğlenceli Yerler

– Çocuklar için Uygun Yerler

29. Aqua Olive Park Beach Club

Aqua Olive Park Beach Club

Burası Neresi? Edremit’in Altınoluk beldesinde bulunan Aqua Olive Park Beach Club, 2008 yılından bu yana hız kesmeden hizmet vermeye, yaz aylarını şenlendirmeye devam ediyor. Aqua Olive Park, su kaydırakları, yüzme havuzları ve yiyecek-içecek imkanları ve deniz kenarında konumlanan yeşil alanıyla konukları tarafından fazlasıyla beğeniliyor. Aqua Park’ın müşteri profilini büyük oranda çocuklar ve gençler oluşturuyor. Bu durum da Aqua Olive Park’ın ne denli eğlenceli olduğunu bir anlamda kanıtlıyor.

Neden Gitmeliyim? Kuzey Ege’deki ilk aquapark olma ayrıcalığına sahip olan Olive Park, hızlı ve heyecanlı su kaydıraklarıyla bitmeyen macera ve sınır tanımayan eğlence anlayışıyla her yıl yaz sezonu boyunca binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Aqua Olive Park içerisinde, yetişkinler için 5 adet su kaydırağı; küçükler için özel hazırlanan havuzda ise 6 adet su kaydırağı bulunuyor.

Kaçırmayın! Temizlik ve hijyeniyle de herkesi memnun eden parka, görül rahatlığıyla gidebilir, çocuklarınızla ailecek harika bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca tesis içerisinde yemek yiyebileceğiniz Edremit Köftecisi, Altınoluk Balıkçısı, Aqua Pidecisi ve Fast-Food gibi kaliteli mekanlar da mevcut.

30. Blue Zest Aqua Park

Blue Zest Aqua Park

Burası Neresi? Edremit’te eğlencenin en popüler adreslerinden biri olan Blue Zest Aqua Park, Altınoluk beldesinde, Barbaros Caddesi mevkiinde bulunuyor. Yalnızca çocuklara değiş gençlere ve yetişkinlere de hitap edebilen park içerisinde extrem su kaydıraklarıyla donatılmış dört ayrı havuz bulunuyor. Aqua park içerisinde yapabilecekleriniz bunlarla da sınırlı değil!

Neden Gitmeliyim? Extrem kaydıraklarda eğlencenin yanı sıra; Aqua Cafe’de manzaranın keyfini çıkarmak, iskelede güneşe doymak, koy tadında deniz keyfi yapmak, çim alanlardaki puflarda dinlenmek gibi daha yapabileceğiniz bir dizi aktivite sizleri bekliyor. Dolayısıyla alternatifi bol bir eğlence mekanı olan Blue Zest Aqua Park’ta hareketli anlar sizleri bekliyor.

Çocuklu aileler için bulunmaz bir nimet olan parkta, havuzların derinliği 1,50’nin üzerine nadiren çıkıyor. Kaydırakların en eğlencelisi ise ‘‘Tsunami’’ adlı su kaydırağı oluyor. Ayrıca tesis içerisinde yemek yiyip, bir şeyler içebileceğiniz restoran ve kafeler bulunuyor.

Kaçırmayın! Her yönden yeterli bir tesis olarak, 2010 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden Blue Zest, her yıl, yaz sezonu boyunca yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Üstelik Blue Zest Aqua Park’ta fiyatlar gayet makul!

  • Adres: Altınoluk, Barbaros Cd. No: 5, 10870 Edremit/Balıkesir
  • Tel: 0533 466 39 32
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 10.30 – 18.30 – Cumartesi: 10.00 – 19.00 – Pazar: 10.00 – 19.30
  • Giriş ücretleri: 3+ çocuklar 40 TL – Yetişkin 60 TL – 3 yaş altı minikler için ücretsiz.
  • Yol tarifi al >

*Edremit Çevresinde Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

31. Burhaniye

burhaniye

Burası Neresi? Burhaniye aslında Edremit’e bağlı bir belde değil. Ancak Edremit ilçe merkezine 12 km gibi kısa bir mesafede bulunduğu için, Edremit gezi listemize eklememiz gerektiğini düşündük. Kendi aracınızla ya da Edremit’ten kalkan Körfez minibüsleriyle çok rahat ulaşabileceğiniz Burhaniye, Balıkesir’in bilinen tatil beldelerinden birisi.

Neden Gitmeliyim? Genellikle yazlıkçıların yoğun olduğu bölge, yaz sezonunda oldukça hareketli oluyor. Diğer bölgelere göre çok fazla büyük otel yok ancak konaklayabileceğiniz butik pansiyon ve apart işletmeleri mevcut. Dilerseniz kiralık evlerde de kalabilirsiniz. Burhaniye şehir merkezi ile sahil şeridi arasında çok bir mesafe yok, kısa bir mesafe giderek Ören Plajı’na ulaşabilirsiniz.

32. Ayvalık

Ayvalık

Burası Neresi? Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından ve de sayfiye alanlarından biri olan Ayvalık, Balıkesir’de Ege Bölgesi kıyısında yer alan bir ilçedir. Ayvalık, İstanbul’a yakınlığıyla da çok fazla tercih edilen tatil yerlerinden biri olarak; sosyal yaşantısı, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle turistlerin vazgeçilmezlerindendir.

Öyle ki okulların kapanıp yaz sezonun açılmasıyla birlikte hali hazırdaki 68 binlik ilçe nüfusu, ikiye katlanmaktadır. Konum itibariyle kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip olan ilçe, Edremit’e de oldukça yakın bir mesafede yer almaktadır. Ayvalık ile Edremit arasında 76,8 kilometre mesafe bulunup; ilçeye aşağı yukarı 1,5 – 2 saatte ulaşılabilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Başta Cunda Adası ve Şeytan Sofrası olmak üzere birbirinden güzel turistik yerlere ev sahipliği yapan Ayvalık tarihi yerler açısından da oldukça zengindir. Antik Çağ’da Kydonia adıyla anılan ilçede, bugüne dek bir dizi arkeolojik kazı çalışması gerçekleştirilmiştir. Söz konusu bölgede yapılan kazı çalışmaları sonucu antik dönemlere ait çanak ve çömlek gibi birçok tarihi yapı bulunmuştur. Bunun yanı sıra Ayvalık’ın tarihi evleri de ilçenin sahip olduğu tarihi zenginliğe birer kanıt niteliğindedir. Az önce de belirttiğim gibi Ayvalık’ta gezip görülmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır.

Bu yerlerle ilgili detaylı bilgi almak için Ayvalık Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 51 Durak! başlıklı yazımızı okuyabilir, seyahat planınızı edindiğiniz bilgilere göre yeniden planlayabilirsiniz. Ayvalık’ta konaklama açısından bir zorluk çekeceğinizi söyleyemem. Zira ilçede otel, apart otel, butik otel, bungalov, pansiyon ve kamping gibi bir dizi konaklama tesisi hizmet vermektedir. Bunların yanı sıra Akdeniz iklim kuşağında yer alan Ayvalık’ta yılın en sıcak dönemi, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanmaktadır.

Bu aylar aynı zamanda ilçenin en popüler ve en kalabalık zamanlarıdır. Ayvalık’a daha serin ve daha sakin bir zaman aralığında gitmek isterseniz Mayıs sonu ve Eylül başı gibi bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Ayvalık gezinizi ortalama 3 günde tamamlayabileceğiniz gibi; tatilinizi daha da uzatabilir, çevre il ve ilçeleri de ziyaret edebilirsiniz. İlçeye Balıkesir Koca seyit Havalimanı’ndan nasıl ulaşabileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz: Balıkesir Havalimanı Ulaşım Rehberi

Kaçırmayın!

Ayvalık gece hayatı ve Ayvalık’ın yöresel lezzetleri gibi tatilinizde işinize yarayacak en doğru bilgiye Ayvalık Gece Hayatı | Eğlence Dolu 10 Mekan ve Ayvalık Yöresel Yemekler | 25 Harika Lezzet başlıklı içeriklerimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra ilçenin tam karşısında yer alan Yunanistan’a bağlı ‘‘Midilli Adası’na nasıl giderim?’’ diye merak ediyorsanız tıklayın: Ayvalık’tan Midilli Adası’na Nasıl Gidilir?

33. Cunda Adası

Cunda Adası

Burası Neresi? Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı adalardan biri olan Cunda Adası, Türkiye’de Gökçeada, Bozcaada ve Uzunada’dan sonra Ege denizindeki en büyük dördüncü ada olma özelliğine sahiptir. Resmi adı Alibey Adası olan Cunda, Ayvalık’a bağlı irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek adadır. Tüm bu adalar genel olarak Ayvalık Adaları olarak anılmaktadır. Cunda’nın ana karaya bağlantısı iki ayrı köprü ile sağlanmakta olup; bunlardan 1964 yılında Dolap Boğazı mevkiinde inşa edilen Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü tarihi açıdan önemlidir.

Cunda, yaz turizmi açısından Türkiye’nin önde gelen tatil merkezlerinden biridir. Ayvalık’a kara yoluyla bağlantısı olan adaya ulaşım da oldukça kolaydır. Edremit’e yakın tatil yerleri arasına eklenmesi gereken yerlerden biri olan Cunda ile Edremit arasında 83,3 kilometre mesafe bulunmaktadır. Adaya yolculuk ise yaklaşık 2 saat sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Kurtuluş Savaşı’nda Yunanlarla silahlı mücadeleye başlayan ilk birliğin kumandanı olan Yarbay Ali Çetinkaya’ya ithafen resmiyette Alibey Adası olarak anılan Cunda, tahmin edeceğiniz üze köklü geçmişe sahip olan bir yerleşimdir. Dolayısıyla ada, yaz turizminin yanı sıra tarihi zenginliği ve kültürel değerleriyle de dikkat çekmektedir. Cunda’da tarihi ve doğal güzellik anlamında gezip görülmesi gereken pek çok yer vardır. Tüm bu yerlerle ve Cunda’yla ilgili daha fazla bilgi almak için Cunda Adası Gezilecek Yerler Listesi | 21 Muhteşem Yer başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Cunda Adası’nda konaklamak isterseniz, otel, pansiyon, butik otel, kamping ve bungalov gibi bir dizi tesisten yararlanabilir, erken rezervasyon yaptırmanız halinde bütçenize uygun bir tatil ve konaklama fırsatı yakalayabilirsiniz. Cunda Adası’nın konaklama imkanlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Cunda’da huzurlu, dinlendirici ve aynı zamanda eğlenceli bir yaz tatili geçirmek için Mayıs sonu ile Eylül başlarını kapsayan yaz sezonunu tercih edebilir, tüm adayı ortalama iki günde gezip dolaşabilirsiniz.

Kaçırmayın! ‘‘Cunda Adası’na nerede, ne yenir?’’ diye merak ediyorsanız, tüm cevapları burada bulabilirsiniz: Cunda Restoranları | 24 En İyi Mekan… Ayrıca Cunda’nın gece hayatı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın: Cunda Gece Hayatı | Birbirinden Farklı 9 Mekan!

34. Gömeç

Gömeç

Burası Neresi? Balıkesir’e bağlı ilçelerden biri olan Gömeç, Ayvalık ile Burhaniye arasında, Ege denizi kıyısında yer almaktadır. Gömeç, tüm ülkede ve hatta dünyada, topraklarında yetiştirilip, üretilen zeytinyağıyla meşhurdur. Son yıllarda yaz tatillerinin de aranan merkezlerinden biri haline gelen ilçe, yazın deniz, kum ve güneş eşliğinde tatilin keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz bir yerdir.

Söz konusu tatil merkezi, Edremit’e de oldukça yakın bir mesafede konumlanmaktadır. Gömeç ile Edremit arasında 60 kilometrelik bir mesafe bulunup; yolculuk yalnızca 1,5 saat sürmektedir. Yolculuk için halk otobüsleri gibi toplu taşıma vasıtaları tercih edilebilir. Velhasıl Gömeç, Edremit’e yakın tatil yerleri arasında baş sıralara koyulabilir.

Neden Gitmeliyim? İçerisinde bulunan yazlık siteleriyle meşhur olan Gömeç, birbirinden güzel koyları, plajları ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Buna bağlı olarak Gömeç’te gezip görülmesi ve keşfedilmesi gereken pek çok yerin var olduğu söylenebilir. İlçede gezip görülmesi gereken turistik yerler hakkında detaylı bilgi almak ve tatilinizi buna göre planlamak istiyorsanız Gömeç Gezilecek Yerler | 15 Görülesi Yer başlıklı yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Gömeç’te her şeyden önce, bir Bodrum’a, Çeşme’ye veya Alanya’ya göre çok daha sakin ve kalabalıktan uzak bir tatil geçirebileceğinizi söyleyebilirim. Dolayısıyla huzur arayanlar ve kafasını dinleyip, sessiz bir yaz tatili geçirmek isteyenler için bu şirin ilçe harika bir seçeneklerden biri olacaktır.

Lakin sessizliğin yanı sıra Gömeç’te de yeterli bir gece hayatının olduğunu söylemeden geçmeyelim. Gömeç’in gece hayatı için tıklayın: Gömeç Gece Hayatı | 4 Popüler Mekan… Buralara kadar gelmişken Gömeç yöresinin mutfağında pişen lezzetlerin tadına bakmak isterseniz, önce Gömeç Yöresel Yemekler | 10 Harika Lezzet başlıklı içeriğimize bir göz atmanızı öneririm!

Kaçırmayın! ‘‘Gömeç’e ne zaman ve nasıl gitmeliyim?’’ sorusuna yönelik verilmiş en doğru ve en kapsamlı cevaba buradan ulaşabilirsiniz: Gömeç’e Ne Zaman Gidilir? Gömeç’e Nasıl Gidilir?

35. Dikili

Dikili Halk Plajı

Burası Neresi? İzmir’e bağlı bir ilçe olan Dikili, şehrin en kuzey noktasında, Ege denizi kıyısında yer almaktadır. Kuzeyinde Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile sınır komşusu olan ilçenin doğusunda Bergama batısında ise Ege denizi yer almaktadır. Dikili, yapı itibariyle Türkiye’de popüler bir yaz tatili merkezidir. Bundan dolayı yaz sezonun açılmasıyla birlikte hem yerli hem de yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Edremit’e de oldukça yakın bir mesafede yer alan Dikili, kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahiptir. Dikili ile Edremit arasında 111 kilometre mesafe bulunup; yolculuk yalnızca 2 saat sürmektedir. Yolculuk için genellikle şehirlerarası otobüsler tercih edilmektedir. Velhasıl Dikili, Edremit çevresindeki tatil yerleri arasına mutlaka eklenmeli!

Neden Gitmeliyim? MÖ. 5000 – MÖ. 4000 yıllarına kadar uzanan bir geçmişi olduğu bilinen Dikili, oldukça köklü bir yerleşimdir. Bunun bir sonucu olarak zaman içerisinde Roma’dan Bizans’a Osmanlı’dan Likya’ya kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ilçe, kültürel unsurlar ve tarihi yapılar açısından fazlasıyla zengindir. Söz konusu yerleşim, tarihi süreçte, Aristo, Hermos, August, İskender gibi ünlü kişileri evinde ağırlamış; Aterneus, Astria, Teutronia gibi antik kentleri topraklarında ağırlamıştır.

Dolayısıyla Dikili’de tarihi anlamda gezip görülecek bir dizi yer bulunmaktadır. Bunun yanı sıra doğal güzellikleri, tertemiz plajları, koyları, kaplıcaları, gölleri, şelaleleri ve limanıyla da dikkat çeken ilçenin turistik yerleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz Dikili’de Gezilecek Yerler | Görülesi 18 Popüler Nokta! başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Dikili’yi ziyaret etmek için yılın her dönemini tercih edebilirsiniz. Lakin yaz tatili için Mayıs sonu ve Eylül-Ekim ayları arasını kapsayan dönemi tercih etmelisiniz.

Nispeten daha sakin ve sessiz bir ortamda tatil yapmak istiyorum diyorsanız; Mayıs ve Eylül gibi bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Dikili’de konaklamak için de pek çok seçeneğiniz mevcut. Bu harika ilçede kamp kurabileceğiniz gibi, bungalov, butik otel ve beş yıldızlı otel gibi tesislerde konaklayabilirsiniz. Dikili’de kamp yapmayı düşünüyorsanız, Dikili Kamp Yerleri – Dikili’de Kamp Yapılacak En İyi 24 Yer! başlıklı içeriğimizi mutlaka okumalısınız!

Kaçırmayın! Dikili’ye havayolu üzerinden ulaşım sağlayacak olanlar, ilçeye en yakın havalimanları olan Edremit Koca Seyit Havalimanı’nı ya da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı tercih etmelidir. Havalimanlarından Dikili’ye nasıl aktarma yapabilirim diye merak ediyorsanız, linklere tıklamanız yeterli! Buralara kadar gelmişken Dikili’nin yöresel lezzetlerinin tadına bakmayı sakın unutmayın!

36. Assos

Assos Antik Kent

Burası Neresi? Resmi adı Behramkale olsa da ev sahipliği yaptığı Assos Antik Kenti’nden ötürü halk arasında yıllardır Assos olarak anılan belde, Çanakkale’ye bağlı Ayvacık ilçesinde, Ege denizi kıyısında yer almaktadır. Assos, kültürel zenginliği, tarihi dokusu, el değmemiş doğası ve berrak denizi sayesinde yaz aylarının popüler duraklarından biridir. Öyle ki küçük bir tatil kasabası olmasına rağmen okulların kapanıp yaz sezonun açılmasıyla birlikte hali hazırdaki nüfusunu ikiye katlamaktadır.

Assos’a yerli turistlerin yanında yabancı turistler de yoğun ilgi göstermektedir. Edremit Körfezi kıyısında, Ayvacık ilçesinin 17 kilometre güneyinde yer alan Assos, Edremit’e oldukça yakın bir mesafede konumlanmaktadır. Edremit ile Assos arasında 86 kilometre mesafe bulunup; yolculuk yalnızca 2 saat sürmektedir.

Neden Gitmeliyim? Assos, köklü tarihiyle, Antik Çağ’ın en önemli yerleşimlerinden biri olma ayrıcalığına sahiptir. Andezit kayalıkların üzerine inşa edilmiş olan antik kentin kuruluşu, Tunç Çağı’na dayanmaktadır. 1880-1883 yıllarında, Amerikalı genç mimar Francis H. Bacon tarafından keşfedilen Assos Antik Kenti, Hristiyanların kutsal kabul ettiği ve de değer verdiği yerlerden biridir. Tarihin en ünlü filozoflarından biri olan Aristo’nun, bu kentte üç yıl yaşadığı ve bir felsefe okulu açtığı bilinmektedir.

Lidya, Pers, Pergamon ve Roma gibi uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan antik kent içerisinde; agora tapınağı, amfi tiyatro, hamam ve lahit gibi fazlasıyla değerli tarihi yapılar bulunmaktadır. Assos Antik Kenti’nin en dikkat çekici yeri ise konum itibariyle en tepe noktada bulunan Dorik yapılı Athena Tapınağı’dır. Assos, tarihi zenginliğinin yanı sıra, aynı zamanda harika bir tatil köyüdür ve içerisinde birçok turistik yer barındırmaktadır.

Ayrıca beldede denize girip, güneşin ve kumsalın keyfini sürebileceğiniz plaj ve koylar bulunmaktadır. Söz konusu tatil köyündeki turistik yerler hakkında en detaylı ve en doğru bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Assos’ta Gezilmesi ve Görülmesi Gereken En Güzel 20 Nokta! ve Assos Tarihi Yerler | Etkileyici 14 Tarihi Nokta…

Kaçırmayın! Ayrıca beldede, ziyaretçilerin konaklaması için butik otel, otel, pansiyon ve kamp alanı gibi pek çok tesis, sezon boyunca hizmet vermektedir. Tesisler hakkında daha fazla bilgi almak için Assos’ta Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri başlıklı içeriğimizi mutlaka okumalısınız! Son olarak Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a nasıl ulaşacağınızı öğrenmek için tıklayın: Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a Ulaşım Rehberi…

*Edremit Gece Hayatı

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte hareketlenen Edremit gece hayatı, bir Bodrum veya Marmaris gibi renkli ve de fazla canlı olmasa da misafirlerin beklentisini karşılayabiliyor. Sizler de tatilinizin eğlence dozunu biraz daha arttırmak isterseniz, Edremit’in gece hayatı hakkında detaylı bilgi verdiğimiz içeriğimize mutlaka göz atmalısınız: Edremit Gece Hayatı | En İyi İki Mekan… Bu yazıyla birlikte tatilinizin hakkını tam anlamıyla verebileceğiniz harika bir plan çıkarabilirsiniz.

*Edremit’te Alışveriş

Edremit’te nereden alışveriş yapıp, ne almanız gerektiğini, derinlemesine anlattığımız Edremit Alışveriş Rehberi’miz sizler için yolda! Edremit Alışveriş Rehberi, çok yakında burada olacak, yalnızca beklemede kalın…

*Edremit’te Yapılacak Şeyler

– Günübirlik Turlarla Edremit’i keşfedin!

– Tekne Turlarıyla Ege’nin keyfini doyasıya çıkarın!

*Şehir içi Ulaşım

Edremit’te şehir içi ulaşım genel anlamda halk otobüsü, minibüs ve dolmuş gibi toplu taşıma vasıtalarıyla gerçekleştirilmektedir. Esasen küçük bir ilçe olan Edremit’ten Akçay, Altınkum ve Altınoluk gibi önemli tatil beldelerine düzenli minibüs seferleri düzenlenmektedir. Halk otobüslerinde Balkart adı verilen ulaşım kartları kullanılmaktadır.

Toplu taşımada kullanılan Balıkesir’e özgü ulaşım kartı Balkart hakkında bilgi almak için tıklayın. Bunun yanı sıra ilçede ulaşım için taksilerden de yararlanabilir veya dilerseniz özel araç kiralayabilirsiniz. Ayrıca Balıkesir Koca Seyit Havalimanı ile arasında 8 kilometrelik bir mesafe bulunan ilçeye ulaşım oldukça kolaydır. Edremit toplu taşıma vasıtalarının güzergahları ve hat bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Edremit gezilecek yerler listemiz burada sonlanıyor. Öneri ve görüşlerinizi aşağıdaki kutucuğa yazarak bizlere ulaştırabilir, içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz! Keyifli tatiller!

“Edremit Gezilecek Yerler Listesi | En Mükemmel 36 Rota!” üzerine 4 yorum

  1. çok iyi sayenizde tüm edremit gezilerimizde güzel yerleri gezicez eğer yapmadıysanız burhaniye ören ve ayvalık içinde yapar mısınız

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin