Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a Ulaşım Rehberi

Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yer alan tarihi mekânları, doğal alanları ve sakinliği ile turistlerin dinlenmek için tercih ettiği tatil yerlerinden biridir. Karşısında Midilli Adası bulunan Assos’un Tunç Çağı ve Atina’yı da kapsayan köklü tarihi, bölgeyi tarih severler için daha çekici kılmaktadır. Bölgedeki Athena Tapınağı, antik kent içerisinde turistlerin uğrak yeridir. Yılın her sezonunda ziyaret edilmeye uygun olan Assos, önemli bir tarih kenti olmasının yanı sıra deniz manzarası, sakinliği ve çevresi ile eşsiz bir atmosfere sahiptir. Yerel halk yaygın olarak zeytincilik ve şarapçılık ile uğraşır. Ziyaret ettiğiniz sırada çipura, kalamar, levrek ve ahtapot gibi deniz yemekleri sayesinde mide ziyafeti çekebilirsiniz. Bal bademli dondurma ve karadut suyu da bölgenin önemli yiyecekleri arasında yer alır.

Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a Nasıl Gidilir?

Çanakkale Havalimanı, Assos’a en yakın olan havaalanıdır. Buradan taksi tutarak, araç kiralayarak, otobüs ya da özel transfer aracılığıyla Assos’a ulaşabilmek mümkündür. Havalimanı ile Assos arası mesafe 88 kilometredir ve seyahat yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika sürmektedir.

Havalimanı/Assos Otobüs ile Ulaşım

Çanakkale Havalimanı’ndan kalkan Çanakkale Belediyesi otobüsleri Assos’a direkt olarak gitmenizi sağlar. Bu otobüslerin hareket saatleri, inen uçakların saatine göre belirleniyor. Ayrıntılı bilgiyi havalimanında edinebilirsiniz.

Çanakkale Belediye Otobüsü

Havalimanı – Troya Caddesi – Eski Tansaş – Atatürk Caddesi – Demircioğlu Caddesi – İskele – Kordon – Necip Paşa Camii güzergâhı boyunca devam eden otobüsler Assos şehir merkezine kadar gitmektedir. Bilet ücreti 20 TL olup, otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Havalimanı/Assos Taksi ile Ulaşım

Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a bir diğer ulaşım alternatifi ise taksilerdir. İç hatlar ve dış hatlar terminallerinin yolcu çıkışlarında günün her saati hizmet veren taksiler yaklaşık 45 dakika içerisinde Assos’ya ulaşmaktadır. Havalimanı taksi ücret tarifesi başlangıç fiyatı ile kilometreye göre belirleniyor. Bu nedenle taksi ile yolculuğun ücreti yüksek olacaktır. Çanakkale Ortalama olarak Assos’a havalimanından taksi ile ulaşım ücreti 225 TL’dir. Çanakkale Havalimanı’ndaki taksi hizmetleri Taksi Hizmetleri Taşıma Kooperatifi tarafından verildiğinden dolayı ücret tarifesi sabittir.

Çanakkale Havalimanı Assos Taksi Ulaşımı

Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a taksi ile ulaşım hakkında detaylı bilgi almak için 0286 212 33 66 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Assos Özel Transfer ile Ulaşım

Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a gitmek için özel transfer ulaşımını tercih etmek akıllıca olacaktır. Böylece bekleme yapmadan doğrudan hızlı bir şekilde Assos’a olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Araç kullanmanıza gerek kalmadan, yolun keyfine vararak Assos’a seyahat edebilirsiniz. Çanakkale Havalimanı ile Assos arası transfer hizmeti veren firmalar arasında Çanakkale VIP ve Çanakkale Transfer yer almaktadır. Ekonomik, orta sınıf ve lüks araç tercihlerinize bağlı olarak fiyatlar değişiklik gösterebilir. Transfer ücretleri için ilgili firmaların web siteleri üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilir ve rezervasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı Assos Özel Transfer

Havalimanı/Araç Kiralama Acenteleri

Araç kiralayarak Çanakkale Havalimanı’ndan Assos’a gitmek en konforlu seçeneklerden biridir. Bu sayede istediğiniz yerlerde durabilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Başlıca araç kiralama acenteleri Avis, Budget ve As Rent a Car’dır. Günlük araç kiralama ücretleri 100 TL ila 150 TL arasında farklılık göstermektedir. Çanakkale ile Behramkale arası araç ile seyahat ortalama 1 buçuk saat sürmektedir. Çanakkale Havalimanı ile Assos arasındaki yakıt maliyeti dizel araçlar için ortalama 31 TL iken benzinli araç için 50 TL civarıdır.

Çanakkale Otogardan Assos’a Nasıl Gidilir?

Çanakkale otogarından Assos’a gitmek için taksi tutabilir ya da Kamil Koç, Truva ve Metro otobüslerinden herhangi biri ile önce Ayvalık, Altınoluk veya Küçükkuyu’ya gidebilirsiniz. Assos’a direkt olarak otobüs bulunmadığı için bu yerlerden birine gitmeniz gerekir. Daha sonra saat başı Assos’a hareket eden minibüslere binebilirsiniz.

Çanakkale Otogardan Assos'a Nasıl Gidilir?

Çanakkale ile Ayvacık arası yolculuk 45 dakika sürerken, Ayvacık ile Assos arası 25 dakika sürmektedir. Bilet fiyatları seçtiğiniz ulaşım firmasına göre değişiklik gösterecektir. Çanakkale Havalimanı ile Çanakkale otogarı arası mesafe 2 kilometre ve yol yaklaşık 5 dakika sürmektedir. Saat başı düzenli olarak kalkan otobüs ve minibüsler ile ya da yaklaşık 10 TL karşılığında taksi ile Çanakkale otogarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin