Marmaris’te Yapılacak Şeyler | Birbirinden Eğlenceli 50 Aktivite

İlaç Niteliğinde Bilgiler

Hakkında: Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri olan Marmaris, Türkiye’de yaz turizmine yön veren tatil cennetlerinden biridir. Ege Denizi ile Akdeniz’in birleştiği noktada yer alan Marmaris, konum itibariyle tarihe yön vermiş köklü bir yerleşimdir. Dolayısıyla hem tarihi zenginlik hem doğal güzellik hem de yaz turizmi açısından azımsanamayacak bir potansiyele sahiptir. Öyle ki tüm bu özellikleri sayesinde, her yıl özellikle yaz sezonun başlamasıyla birlikte milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Muğla şehir merkezinin yaklaşık 63 kilometre güneybatısında yer alan Marmaris’in; batısında Datça Yarımadası ve Kerme Körfezi, kuzeyinde Ula, doğusunda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleri, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Velhasıl bunca niteliğiyle, turizm anlamında ülkemizdeki önemli tatil beldelerinden biri olan Marmaris’te yapılacak şeyler listesinin ne denli dolu olduğunu tahmin edebilirsiniz!

Kullanılan kartlar: Marmaris’in tarihi yerlerinin bir kısmı Müzekart ve Müzekart+ gibi indirim kartlarıyla girişe izin vermektedir. Bu kartlar sayesinde pek çok yere ücretsiz veya indirimli giriş yapmak mümkündür. Dolayısıyla Kültür Bakanlığı’na ait olan bu kartlar Marmaris’te de çok işinize yarayabilir.

Şehir içi ulaşım: Marmaris’te şehir içi ulaşım genel anlamda dolmuş, minibüs ve halk otobüsü gibi toplu taşıma vasıtalarıyla sağlanmaktadır. Bu vasıtalar için herhangi bir kart zorunluluğu bulunmamakla birlikte; hemen her yere ulaşım mümkündür. Bunun yanı sıra taksi, kiralık araç ile deniz ulaşımında tekne ve bot gibi seçenekler de yine Marmaris şehir içi ulaşımda kullanılabilir. Marmaris toplu taşıma vasıtalarının hareket saatleri ve güzergahları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum diyorsanız, tıklayın!

İkonik gezi noktaları: Marmaris’te gezilecek yerler listemiz epey kabarık! Lakin ikonik yerleri sıralamak gerekirse; Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi, Kızkumu Plajı, Marmaris Kapalı Çarşısı, Nimera Mağarası, Cennet Adası ve Turgut Şelalesi gibi daha pek çok nokta Marmaris’te kesinlikle ziyaret etmeniz gereken noktalar arasında yer alıyor! Tüm bu yerleri yakından tanımak için tıklayın: Marmaris Gezilecek Yerler Listesi | 28 Harika Nokta!

Pazar günü ne yapılır?

Marmaris’te güneşli bir pazar gününü, ilçenin meşhur plajlarında veya koylarında, denizin, kumun ve de güneşin tadını çıkararak geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra ilçede yer alan Günnücek Milli Parkı gibi yerlerde piknik ve benzeri etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak çoluk çocuk ailecek, su kaydıraklarıyla dolu rengarenk bir aquaparka giderek adrenalin ve eğlence dolu bir Pazar geçirebilirsiniz.

Bir günde ne yapılır?

Marmaris’te bir gün içerisinde -önce güzel bir kahvaltı ile güne başladıktan sonra- yapabileceğiniz pek çok şey var! Mesela Marmaris’in antik kentlerini dolaşabilir, müzelerde kültür turu atabilir veya ilçeye bağlı yöresel köyleri veya tatil beldelerini gezebilirsiniz.

Ücretsiz Aktiviteler

1. Marmaris’in Meşhur Koylarını Gezin!

Marmaris koyları

Burası Neresi? Marmaris’te birbirinden güzel 36 tane koy olduğunu biliyor muydunuz? Evet, Marmaris’te gidip, görmeniz gereken pek çok koy sizleri bekliyor. Koyların pek çoğuna karayolu ile ulaşım sağlanabiliyor. Bazı koylarda yerleşim varken; bazıları el değmemiş bir doğaya sahiptir, yani bakirdir.

Neden Gitmeliyim? Marmaris’te yapılacak şeyler listesine mutlaka eklenmesi gereken bu koylar, yaz sezonu boyunca, denizin, kumun, güneşin ve en önemlisi de cennet gibi doğanın tadını çıkarmak isteyen yüzbinlerce turistle dolup taşıyor. Marmaris’in en popüler koyları arasında; kumsalı ve balık restoranlarıyla meşhur olan Kumlubük Koyu, çam ağaçları ile kaplı olan Bördübet Koyu, çakıl plajı ile ünlü Gebe Kilise Koyu, sualtı dalış merkezi Abdi Reis Koyu, Ege’nin en güzel koylarından Selimiye Koyu, antik kenti ile bilinen Amos Koyu, doğal sit alanı olan Cennet Adası Koyu yer alıyor.

Bunların yanı sıra tekne turlarının popüler duraklarından Kamelya Adası Koyu, olağanüstü güzelliğiyle Akvaryum Koyu, adını denizinin renginden alan Lacivert Koy, saklı bir cennet olan Dişli Adası Koyu, Orhaniye Koyu, Turunç Koyu ve Çiftlik Koyu da yine görmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Bu koyların pek çoğunun sualtı dalışı için uygun olduğunu belirtmeden geçmeyelim!

2. Marmaris’in Kapalı Çarşısı’nda Alışveriş Yapın!

Marmaris Kapalı Çarşı

Burası Neresi? İstanbul’un tarihi kapalı çarşısından esinlenerek inşa edilen Marmaris Kapalı Çarşısı veya Bedesteni, ilçenin kalbinde, merkezi bir konumda yer alıyor. Marmaris’in en kalabalık ve en popüler alışveriş noktası olan kapalı çarşıda genellikle yöresel ürünlerin satıldığı dükkanlar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Günün her saati kalabalık olan çarşıda; deri, halı, kilim, yöresel gıda ürünleri, mücevher, giyim ve hediyelik eşya mağazaları hizmet veriyor. Otantik atmosferiyle en çok da yabancı turistlerin ilgisini çeken kapalı çarşıya, özellikle yaz sezonunda pek çok tur gezisi düzenleniyor. Marmaris Kapalı Çarşı’dan almanız gereken ürünlerin başında ise bölgenin en meşhurlarından Marmaris balı ve Turunç reçeli geliyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra Marmaris’i simgeleyen hediyelik eşyalardan veya objelerden de satın alarak, Marmaris’e dair bir hatıraya sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra sevdiklerinize de birer Marmaris hatırası almayı unutmayın! Marmaris’in alışveriş yerleri hakkında daha fazla bilgi almak için Marmaris’in Alışveriş Noktaları başlıklı yazımızı mutlaka okuyun!

  • Adres: Tepe, 38. Sk. 48700 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

3. Antik Kentleri Dolaşın!

Marmaris Antik Kentleri

Burası Neresi? Akdeniz ve Ege Denizi’nin buluştuğu noktada, önemli bir liman ve sahil kenti olan Marmaris, ilk çağdan günümüze kadar önemli bir geçiş noktası olmuştur. Bu neden toplumların yerleşim için tercih ettiği ilk yerlerden biri olan Marmaris, tarihte pek çok medeniyete kucak açmıştır. Kökleri M.Ö. 12000’lere kadar uzana şehir, Karia, Rodos ve ada uygarlıklarının yanı sıra; Mısır, Asur, İyon, Pers, Makedon, Suriye, Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi medeniyetlere dair izler taşımaktadır.

Neden Gitmeliyim? Ezcümle Marmaris’in tarihi yerler ve yapılar açısından fazlasıyla zengin olduğu su götürmez bir gerçektir. Antik kentler ise bu tarihi yapılardan en önemlileridir. Şehirdeki antik kentlerin çoğu birkaç sur parçası ve kaleden öteye geçmese de yine de görülmeye değer!

Marmaris’te ziyaret etmeniz gereken antik kentleri şu şekilde sıralayabiliriz: Physkos Antik Kenti, Amos Antik Kenti, Loryma Antik Kenti, Kedrai Antik Kenti, Hydas Antik Kenti, Erine Antik Kenti, Phoenix Antik Kenti, Bybassos Antik Kenti, Hemithea Tapınağı, Kasara Antik Kenti, Syrna Antik Kenti (Bayır Köyü), Thyssanos Antik Kenti, Kastabos Antik Kenti… Son olarak; Marmaris’in tarihi yerleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın!

4. Hafsa Sultan Kervansarayı’nda Soluklanın!

Hafsa Sultan Kervansarayı

Burası Neresi? Hafsa Sultan Kervansarayı, Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında annesi Ayşe Hafsa Sultan adına yaptırdığı tarihi bir kervansaray olup; kitabesine göre 1545 yılında hizmete açılmıştır. Açıldığı günden bu yana Marmaris’in simgelerinden biri olarak uzun yıllardır önemini korumaktadır.

Neden Gitmeliyim? 475 yıllık bir yapı olan Hafsa Sultan Kervansarayı, günümüzde, içerisinde tavernalar, barlar, kafe ve restoranlar olan bir yandan da küçük esnafların hizmet verdiği bir yaşam alanı olarak hizmet vermektedir. Ancak vatandaşlardan gelen tepkiler sonucu, bu tarihi yapı, son yıllarda müzeye dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Üzeri kemerle örtülü yedisi küçük biri büyük sekiz odadan oluşan kervansarayın müzeye dönüştürüldükten sonra ücrete tabi olup olmayacağı henüz belli değildir. Her ne şekilde kullanılıyor olursa olsun Hafsa Sultan Kervansarayı kesinlikle görmeye değer bir yapıdır.

  • Adres: Tepe, 41. Sk No: 44, 48700 Marmaris/Muğla
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

5. Marmaris’in Saklı Mağaralarını Keşfedin!

Fosforlu Mağara

Burası Neresi? Tarihi zenginliğinin yanı sıra doğal yapı açısından da gören herkesi kendisine hayran bırakan Marmaris’te görmeniz gereken iki mağara mevcut. Bunlardan biri Fosforlu Mağara; diğeri ise Nimera Mağarası’dır. Her iki mağara da Cennet Adası üzerinde yer almakta olup; Nimera Mağarası adanın girişinde, Fosforlu Mağara ise adanın uç köşesinde konumlanmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Fosforlu Mağara’ya araçla ulaşım pek mümkün değildir. Dolayısıyla bu mağarayı görmek için Turunç ve İçmeler mevkiinde yaz sezonu boyunca hemen her gün düzenlenen tekne turlarına katılmak gerekmektedir. Eğer küçük bir teknedeyseniz mağaranın içine bile girebilir ya da mağarayı yüzerek keşfedebilirsiniz. Nimera Mağarası’na ise karayolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Fakat yolun biraz meşakkatli olduğunu söylemeliyim.

Oldukça geniş, göz alıcı sarkıt ve dikitlerle dolu olan Nimera Mağarası’nın 100 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu tespit edilmiştir. Mağarada ilk önce 1998 yılında kumtaşından iki kadın heykeli bulunmuş; sonrasında ise belediye tahribatı önlemek amacıyla bazı önlemler almıştır. Mağarada devam eden profesyonel arkeolojik kazılarda, 12 bin yıl öncesine ait insan kalıntıları ve M.Ö. 10 bin yılına tarihlenen 500 renkli cam, delgiler, keskiler, taş ve kemikten yapılma delici aletler bulunmuştur.

Kaçırmayın! Ortaya çıkartılan renkli cam boncuk miktarının epeyce fazla oluşu, Nimera Mağarası’nın Tunç Çağına kadar boncuk atölyesi olarak kullanıldığını düşündürmektedir. Kesinlikle keşfetmeniz gereken bu doğa harikası mağaraları Marmaris’te yapılacak şeyler arasına mutlaka ekleyin! Her iki mağaraya da girişler ücretsizdir.

Nimera Mağarası Adresi:

Fosforlu Mağara Adresi: 

6. Şelaleleri Görmeden Dönmeyin!

Turgut Şelalesi

Burası Neresi? Marmaris’in saklı kalmış doğal güzelliklerinden biri olan Turgut Şelalesi, bölgedeki tek şelaledir. Selimiye beldesine bağlı aynı isimli Turgut Köyü’nde yer alan Turgut Şelalesi, beş ayrı şelaleden oluşuyor. Şelale yaklaşık 7 metrelik bir yükseklikten akan buz gibi bir suya sahiptir. Dolayısıyla yaz sıcağında serinlemek ve ferahlamak için harika bir seçenek oluyor.

Neden Gitmeliyim? Son yıllarda popülaritesini giderek arttıran ve yerli – yabancı binlerce turistin akınına uğrayan Turgut Şelalesi, çevresindeki yemyeşil doğal alanıyla da fazlasıyla beğeniliyor. Günde yaklaşık 1.500 kişi tarafından ziyaret edilen şelalede, turistler genellikle şelalenin oluşturduğu doğal havuza girip yüzmeyi tercih ediyor.

Şelale çevresinde c tipi bir mesire alanı, restoran, kafeterya ve büfe gibi hizmet alanları bulunuyor. Turgut Şelalesi’ne Piramit Mezarlığı’ndan 5 dakikalık bir yürüyüşle, ahşap köprü ve patika yollardan geçerek ulaşılabiliyor.

  • Adres: Orhaniye, 48700 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

7. Marmaris’in Tabiat Parklarını Gezin!

Marmaris tabiat parklari

Burası Neresi? Marmaris’te mutlaka görmeniz ve gezmeniz gereken tek milli park; Marmaris Milli Parkı’dır! Harikulade doğası, el değmemiş güzelliği ve zengin bitki ve hayvan çeşitliliğiyle koruma altına alınan park, 1996 yılında milli park ilan edilmiştir.

29.206 hektarlık geniş bir alana yayılan park içerisinde; piknik alanları, sahil, plaj, gölet, seyir noktaları, yürüyüş parkurları, dere ve akarsu, sosyal tesisler, etkinlik alanları, konaklama tesisleri, çocuk oyun parkları, ahşap köprüler, koşu ve bisiklet parkurları gibi pek çok etkinlik noktası bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Marmaris Tabiat Parkı, kültürel değer açısından da oldukça önemlidir. Zira park sınırları içerisinde; Amos Harabeleri, Gavur Sancağı, Marmaris Kalesi, Physkos Antik kenti, eski köy yerleşimlerine ve manastırlara ait kalıntılar gibi görülmeye değer turistik yerler mevcuttur. Nimara (Cennet) Adası, Adaağzı mevkii, Günnücek Ormanı, Keçi ve Bedir adaları da yine park sınırları içerisinde yer alan doğal güzelliklerdendir.

Kaçırmayın! Marmaris Milli Parkı’nda; olta balıkçılığından, yüzmeye, doğa yürüyüşünden, manzara seyrine, bisiklet sürüşünden, fotoğrafçılığa, piknikten dağcılığa, trekkingden kampa kadar pek çok aktivite yapılabilmektedir. Üstelik parka giriş tamamen ücretsizdir. Dolayısıyla bu fırsatı sakın kaçırmayın!

  • Adres: Sarıana, Mustafa Münir Elgin Blv. 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (312) 207 50 00
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 | Hafta sonları kapalı
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

8. Şehrin Şirin Köylerini Ziyaret Edin!

Bozburun

Burası Neresi? Marmaris’te Ege’nin en güzel köylerini gezme şansı elde edebilirsiniz. Her biri Ege geleneğini yaşayan ve de kültürel anlamda yaşayan bu köylerin hem doğasına hem de mis gibi havasına bayılacaksınız! Peki, hangi köyler? Marmaris’in en meşhur ve mutlaka görülmesi gereken köylerini şu şekilde sıralayabiliriz: Bayır Köy, Turgut Köyü, Söğütköy, Çamlı Köyü ve Taşlıca Köyü…

Neden Gitmeliyim? Bu köylerin çoğu denize kıyı olan yerleşimlerdir. Dolayısıyla köylerin kıyılarında denize girip, güneşlenmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra köy meydanlarındaki kahvehanelerde çay içip, köy insanıyla sohbet edebilir, pazarlarda veya meydanda açılan tezgahlarda satılan yöresel ve organik ürünlerden satın alabilirsiniz.

Bayır Köy:

Turgut Köyü:

Söğütköy:

Çamlı Köyü:

Taşlıca Köyü:

9. Marmaris’in Küçük Tatil Beldeleri!

İçmeler

Burası Neresi? Marmaris’in kendisi kadar meşhur pek çok tatil beldesi var! Bu tatil beldeleri özellikle son yılların en gözde tatil rotaları arasında yer alıyor. Özellikle yabancı turistlerden yoğun talep gören tatil beldeleri, her yaz tıklım tıklım dolup taşıyor. Her birinin kendine has farklı özellikleri olan beldeler, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünse de özellikle yaz aylarında bir başka oluyor! Her biri birbirinden şirin olan bu beldeler arasında; Selimiye, Orhaniye, Bozburun, Hisarönü, Turunç ve İçmeler popülarite açısından başı çekiyor diyebilirim.

Orhaniye: 

Selimiye: 

Bozburun: 

Hisarönü: 

Turunç: 

İçmeler: 

10. Tarihi Yerleri Keşfedin!

Marmaris Kalesi

Burası Neresi? Marmaris’in tarihi zenginliği azımsanamayacak kadar çeşitli ve fazladır. Dolayısıyla ilçede gezip görülmesi gereken pek çok tarihi yapı sizleri bekliyor. Başta; Marmaris Kalesi, Havsa Sultan Kervansarayı, Bedesten (Çarşı), İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, İbrahim Ağa Camii, Marmaris Arkeoloji Müzesi, Sarıana Türbesi, Taşhan ve Kemerli Köprüsü, Physkos Antik Kenti, Amos Antik Kenti, Loryma Antik Kenti, Kedrai Antik Kenti, Hydas Antik Kenti, Erine Antik Kenti ve Phoenix Antik Kenti olmak üzere daha bir dizi tarihi yeri mutlaka ziyaret edin!

Kaçırmayın! Tüm bu yerlerle ilgili detaylı bilgi almak için Marmaris Tarihi Yerler | 20 Tarihi Yer başlıklı yazımızı mutlaka okuyun!

11. Cennet Adası’nı Görmeyi Unutmayın!

Cennet Adası

Burası Neresi? Cennet Adası, diğer adıyla Nimera Yarımadası, Marmaris ilçesi sınırlarında yer alan ve 1999 yılında arkeolojik ve doğal sit alanı kabul edilen önemli bir yerdir. Zira sahip olduğu kalıntılarla Marmaris’te 12 bin yıldan beri yerleşimin olduğunu kanıtlayan Nimera Mağarası, bu ada içerisinde yer almaktadır.

Neden Gitmeliyim? Marmaris ilçe merkezinin karşısında, Marmaris Koyu girişinde yer alan Cennet Adası, yerli halkın Yalancı Boğazı adını verdiği doğal bir set ile karaya bağlanmaktadır. Adanın anakaraya bağlandığı noktada Adaköy yer almaktadır. Marmaris şehir merkezinden Cennet Adası’na 8 kilometrelik bir yürüyüşle ulaşabilir veya araç kullanabilirsiniz.

Masmavi, berrak ve tertemiz denizi, Cennet Koyu, Fosforlu Mağarası, yemyeşil doğası ve Nimera Mağarası ile mutlaka görülmesi gereken Cennet Adası’nda restoran, kafe ve bar gibi imkanlar da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, doğa yürüyüşü ve yüzme, adada yapılan en popüler aktiviteler arasındadır.

Ücretli Aktiviteler

12. Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi!

Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Burası Neresi? Dünyanın en eski ve en ünlü tarihçilerinden biri olan Herodot, Marmaris’teki ilk şehir surlarının M.Ö. 3 bin yılında inşa edildiğini yazmış olsa da Marmaris Kalesi ile ilgili ilk bilgilere Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı eserinde rastlanılır. Seyahatnamede yazanlara göre Kanuni Sultan Süleyman, Rodos seferi sırasında kalenin inşasını emretmiş; kale sefer sırasında askeri üs olarak hizmet vermiştir.

I. Dünya Savaşı sırasında, Fransız savaş gemilerinin top atışlarıyla kalenin surları zarar görmüş olsa da zaman içerisinde pek çok kez onarılmış ve en sonunda Marmaris turizmine kazandırılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Velhasıl Marmaris’in simgelerinden biri olan kale, Türkiye’de bir müzeye sahip olan birkaç kaleden biridir. Kaledeki müze 1991 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açılan Marmaris Arkeoloji Müzesi’dir. 7 kapalı salondan oluşan müzede, 2 arkeoloji ve 1 etnografya salonu bulunuyor. Müzenin diğer kısımları ise sergi salonu ve depo olarak kullanılıyor. Arkeoloji bölümünde Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait pek çok amfora eser sergileniyor.

2017 yılı verilerine göre Türkiye’de en fazla gelir getiren 22 müze arasında yer alan Marmaris Arkeoloji Müzesi, 2018’in ilk 5 ayında 19.708 turist tarafından ziyaret edilmiştir. Dolayısıyla sizler de Marmaris’i yansıtan en güzel yapılardan olan bu iki harika noktayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. O halde hiç vakit kaybetmeden Marmaris’te yapılacak şeyler listenize bu maddeyi de ekleyin!

  • Adres: Tepe, 30. Sokak No: 54, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 412 14 59
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 18.30 | Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi başı 18 TL | Müzekart geçerlidir.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Marmaris Plajlarında Deniz, Kum ve Güneş!

Marmaris plajları

Burası Neresi? Türkiye’de yaz tatillerinin en popüler destinasyonlarından biri olan Marmaris, plaj bakımından da dünya çapında bir üne sahip. Zira tüm dünyada meşhur olan Kızkumu Plajı, Marmaris’te yer alıyor. Marmaris, masmavi ve tertemiz denizi, yumuşacık kumsalları, modern beachleri, korunaklı plajlarıyla, yediden yetmişe herkese hitap edebilecek bir tatil cenneti! Marmaris’teki plajlar, bir kısmı ücretli bir kısmı ise ücretsiz bir halk plajı olarak hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Fakat bazı plajlarda giriş ücreti alınmasa da şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden yararlanmak için kiralama ücreti verilmesi gerekiyor. Marmaris’in eşsiz güzellikteki plajları arasında en göze çarpanlar arasında; İçmeler Plajı, Turunç Plajı, Kleopatra Plajı, Kızkumu Plajı, Uzunyalı Plajı ve İncekum Plajı başta geliyor. Dolayısıyla Marmaris’te ne yapılır, sorusuna verilebilecek en iyi cevap; plajlara gidip, deniz, kum ve güneş üçlüsü eşliğinde harika bir tatil geçirmek olacaktır!

İçmeler Plajı:

Turunç Plajı: 

Kleopatra Plajı: 

Kızkumu Plajı: 

  • Adres: Kızkumu Plajı, Orhaniye, Marmaris – Bozburun Yolu, 48700 Marmaris/Muğla
  • Yol tarifi al >

Uzunyalı Plajı: 

  • Adres: Siteler, Uzunyalı Cad. No: 209, 48700 Marmaris/Muğla
  • Yol tarifi al >

İncekum Plajı: 

14. Müzelerde Kültür Turu!

Marmaris Müzesi

Burası Neresi? Marmaris’te, Marmaris Arkeoloji Müzesi dışında, ziyaret edilmesi gereken başka müzeler de mevcut. Bunlar, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi ve İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı’ndan oluşuyor. Bu iki müze hem ilçenin etnografik yapısı hem de tarihi kökeni hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayan niteliklerle hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Arkeoloji Parkı’nda, M.Ö. 4. yüzyıla ait olduğu belirlenen her biri birbirinden değerli arkeolojik kalıntılar sergileniyor. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi’nde ise yöreye ait el işlemeli giysiler, seramik, bakır mutfak eşyaları, zil ve çan gibi etnogtafik eserlerle birlikte Osmanlı‘ya ait tüfek ve kılıç, saat, terazi, gramofon gibi parçalar sergileniyor. Pazar günleri haricinde; diğer günlerde 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Halıcı Ahmet Urkay Müzesi’nin giriş ücreti yetişkinler için 25 TL; öğrenciler için 10 TL‘dir.

Marmaris Arkeoloji Müzesi: 

  • Adres: Tepe, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 412 14 59
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi 08.30 – 18.30 | Kış Dönemi 08.30 – 17.30 | Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi başı 18 TL | Müzekart geçerlidir.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi: 

  • Adres: Kemeraltı, Abdi Karataban Sk. No: 2, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 413 39 33
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.00 – 17.00 | Hafta sonları kapalı
  • Giriş ücreti: Yetişkin 25 TL | Öğrenci 10 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

15. Marmaris’in Meşhur Gecelerinde Eğlenin!

Marmaris Gece Hayatı

Burası Neresi? Marmaris gece hayatının ne kadar meşhur olduğunu hepiniz duymuşsunuzdur. Dolayısıyla Marmaris’e kadar gelmişken bu eşsiz tatil merkezinin renkli ve bir o kadar hareketli gece hayatını mutlaka deneyimlemelisiniz. Marmaris’in gece  hayatıyla ilgili daha fazla bilgi almak için Marmaris Gece Hayatı başlıklı içeriğimizi mutlaka okuyun!

16. Tekneyle Sedir Adası’na Geçin!

Sedir Adası

Burası Neresi? Kerme Körfezi’nde (Gökova Körfezi) yer alan üçlü bir ada grubunun en büyüğü olan Sedir Adası, görülmeye değer güzellikte, antik kalıntılarla dolu harika bir adadır. Sedir Adası, Muğla‘nın Ula ilçesi sınırları içinde yer alsa da Marmaris’e de oldukça yakındır. Antik Çağ’daki adı ‘‘Kedrai’’ olan Sedir Adası’nda, yine aynı dönemden kalma antik bir kentin kalıntıları bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Karya Uygarlığı’nın en önemli kentlerinden biri olan ada, bazı kaynaklara göre Karya Krallığı’na mensup ailelerin yazlık için kullandıkları bir nevi sayfiye alanıydı. Adaya pek çok noktadan ulaşım sağlanabilmekte olup; en kısa ve en etkili ulaşım yöntemi Marmaris’e bağlı Gelibolu köyünden kalkan teknelere binmek veya yaz sezonu boyunca düzenlenen tekne turlarına katılmak olacaktır.

Kaçırmayın! Kleopatra Plajı’na ve de Kedrai Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Sedir Adası’nda ister denize girip güneşlenebilir ister tarihi kalıntılar arasında kültürel bir tura çıkabilirsiniz. Seçim sizin! Marmaris’ten Sedir Adası’na düzenlenen tekne turlarıyla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayın!

17. Tekne Partilerine Katılın!

Marmaris tekne partisi

Burası Neresi? Marmaris’te ne yapılır? Tabi ki tekne patisi! Marmaris’in en popüler aktivitelerinden biri olan tekne partileri, ‘‘Marmaris Parti Teknesi’’ adı altında yapılıyor. Deniz üzerinde, müzik, dans ve eğlence ile birlikte 3 – 4 sata boyunca devam eden tekne partileri, yaz sezonu boyunca hızını kesmeden sürdürülüyor.

Neden Gitmeliyim? Partiye katılım ücreti 50 TL olup; tek yön otel transferi, sigorta ve Türkçe rehberlik hizmeti ücrete dahil ediliyor. Lakin tekne için parti esnasında yapacağınız kişisel harcamalar ve alkollü – alkolsüz içecekler buna dahil edilmiyor. Marmaris Parti Teknesi rezervasyonu, online olarak ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor. Online rezervasyon esnasında herhangi bir ücret ya da kredi kartı bilgisi talep edilmiyor. Fakat parti katılım ücretini, tur günü ödemeniz gerekiyor.

  • Adres: Marmaris, 48700, Muğla/Türkiye
  • Tel: 0 (850) 307 39 70
  • Çalışma saatleri: Tur Günleri: Salı, Perşembe, Cumartesi | Tur Başlangıç Saati: 19.30 – 20.00 | Tur Bitiş Saati: 23.00 – 23.30
  • Giriş ücreti: Kişi başı 50 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Fotoğraf Noktaları

18. Eski Marmaris Sokakları

Marmaris Tarihi Sokak

Burası Neresi? Kanuni Sultan Süleyman tarafından 17. yüzyılda yaptırılan Marmaris Kalesi’ne çıkan, Kentsel SİT Alanı’ndaki Kale Sokağı, Marmaris’in en ünlü sokaklarından biridir. Tarihi dokusu, otantik evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla gören herkesin hayran kaldığı Kale Sokağı Marmaris’te fotoğraf çekimi için harika bir seçenektir.

Neden Gitmeliyim? Zira buranın nostaljik atmosferi eşliğinde pek çok harika fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Hatta evlenmek üzere olan çiftlerin düğün fotoğrafı çektirmek için Marmaris’teki ilk tercihlerinden biri Kale Sokağı oluyor. Sizler de Marmaris’in eski ve tarihi sokaklarında harika kareler yakalayıp, sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

  • Adres: Tepe, 30. Sokak No: 54, 48700 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

19. Aşıklar Yolu

Aşıklar Yolu

Burası Neresi? Muğla ile Marmaris’i birbirine bağlayan Gökova beldesinin Akçapınar köyünde yer alan Aşıklar Yolu, okaliptüslerle çevrelenmiş, yemyeşil bir koridor mahiyetindedir. Dizi ve filmlere set olan Aşıklar Yolu, muhteşem görüntüsüyle, fotoğraf çekmek için oldukça ideal bir yer!

Neden Gitmeliyim? Yıl içerisinde yerli ve yabancı yüzbinlerde turist tarafından ziyaret edilen yol, 1938 senesinde Gökova halkı ve muhtarın el ele vermesiyle dikilmiş olan sıra sıra ağaçlarla çevrilidir. Türkiye’nin en güzel yolu olarak kabul edilen Aşıklar Yolu, mutlaka görmeniz gereken bir yer. Üstelik bu harika yolda, muhteşem bir arka fonla birlikte birbirinden harika fotoğraflar çekebilir, takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Kaçırmayın! Marmaris ilçe merkezinin 24 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Aşıklar Yolu’na, yalnızca 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Dolayısıyla bu harika yolda fotoğraf çekmeyi, Marmaris’te yapılacak şeyler listenize mutlaka ekleyin!

  • Adres: Akçapınar, Aşıklar Yolu, 48640 Ula/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

20. Kızkumu Plajı

Kızkumu Plajı

Burası Neresi? Marmaris’te, Orhaniye yolu üzerinde yer alan Kızkumu Plajı, ilçenin simgeleşmiş yerlerinden biridir. Kızkumu Plajı, koyun ortasında, suyun içine doğru uzanan kızıl kumlardan oluşan patika nedeniyle denizin ortasında yürüyor hissi vermesiyle tanınır. Söz konusu patikanın sonunda Kızkumu Plajı’na adını veren efsanedeki prensesi tasvir eden bir heykel bulunmaktadır.

Kaçırmayın! Bu heykele doğru yaklaştıkça su seviyesi de giderek yükselmektedir. Ayrıca koyun ortasında bir ada; adanın üzerinde ise Bybassos Antik Kenti’ne ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunmaktadır. Kızkumu Plajı, Marmaris’in en popüler yerlerinden biri olarak kesinlikle yakından görülmelidir. Tabi ki gelmişken bu güzelliği bir fotoğrafla ölümsüzleştirmelisiniz.

  • Adres: Orhaniye, Marmaris – Bozburun Yolu, 48700 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

21. Marmaris Yat Marinası

Marmaris Yat Marinası

Burası Neresi? Marmaris Yacht (Yat) Marina, Adaköy Yalancıkoy’da bulunan özel bir marinadır. Ege ve Akdeniz’in en prestijli marinalarından biri olan Yacht Marina, aynı zamanda popüler bir yatçılık ve turizm merkezidir. Marmaris şehir merkezine karayolu ile 8 km; deniz yolu ile 2 deniz mili mesafede yer alan marinaya ulaşmak için çam ağaçlarının sıralandığı ve yeşilin denizle buluştuğu 8 kilometrelik kıyı yolunu takip etmek gerekiyor.

Neden Gitmeliyim? Türkiye’nin 5 Altın Çıpa ödüllü marinalarından olan Marmaris Yat Marinası, yemyeşil orman ile masmavi denizi birleştiren konumu ve tatil köyü havasındaki atmosferiyle dikkat çekiyor. Dolayısıyla lüks yatların demir attığı bu marinada, denizin mavisini, doğanın yeşilini bir arada bulabilir, harika bir fonda albüm dolusu fotoğraf çekebilirsiniz.

Lezzet Durakları

22. Ahtapotçu Mehmet Usta’da: Ahtapot!

Ahtapotçu Mehmet Usta

Burası Neresi? Marmaris’te ahtapot nerede yenir, sorusunun cevabı olan Ahtapotçu Mehmet Usta, Bozburun‘a 10 kilometre mesafede yer alan şirin mi şirin bir sahil köyü olan Söğüt Köy’de hizmet veren bir restorandır. Sıcak ve samimi ortamıyla tam bir aile işletmesi olan restoran, uygun fiyatları ve salaş ortamıyla her kesimden kişiye hitap edebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Balıkçılığın ölmediği bir sahil kasabasında, denize sıfır konumda yer alan Ahtapotçu Mehmet Usta, adından da anlaşılacağı üzere ahtapotuyla tüm Ege’de oldukça meşhur! Restoranda, ahtapot; lokum, güveç ve mangal olmak üzere isteğe göre üç farklı şekilde servis ediliyor. Dolayısıyla Marmaris’te yapılması gereken şeylerden biri de Ahtapotçu Mehmet Usta’da lezzetli bir ahtapot yemektir.

  • Adres: Söğüt, Söğüt Köyü, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0536 549 99 30
  • Çalışma saatleri: 11.00 – 00.00 | Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

23. Nehirde Mola’da Kahvaltı Keyfi!

Nehirde Mola

Burası Neresi? Marmaris – Datça karayolu üzerinde, Hisarönü mevkiinde yer alan Nehirde Mola, ırmak kenarında, eşsiz bir doğa ve şahane bir havaya sahip olan şahane bir restorandır. 2003 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden Nehirde Mola, 2019’da kendini yenilemiş, daha yeni ve daha modern bir görünüme kavuşmuştur.

Neden Gitmeliyim? Restoranın en çok beğenilen spesiyali hiç kuşkusuz kahvaltı menüsüdür. Zira kahvaltı menüsü tamamıyla doğal, organik ve yöresel ürünlerden oluşmaktadır. Sabahları, kuş cıvıltıları eşliğinde, ırmağın kenarında, tertemiz bir havada kahvaltı yapmak, hemen herkesin isteyeceği türden bir şeydir.

Dolayısıyla Marmaris seyahatinizde bu şirin restorana uğrayıp, kahvaltı yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum! Nehirde Mola’da tek kişilik kahvaltı ücreti ortalama 45 TL. Menü ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın…

  • Adres: Hisarönü Mah. 3 Yol Sok. No: 23, D: 1, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (532) 700 83 83 – 0 (534) 082 22 40
  • Yol tarifi al >

24. Mavi Deniz Restoran’da Deniz Ürünleri

Mavi Deniz Restoran

Burası Neresi? Marmaris’te taptaze deniz ürünlerini yiyebileceğiniz en güzel ve en kaliteli mekanlardan biri de Mavi Deniz Restorandır. Selimiye’de denize nazır bir iskele üzerinde bulunan restoran aynı isimli Mavi Deniz Motel’in bünyesinde hizmet veriyor. Restoranda yemek yiyebilmek için otelde kalmanız gerekmediği gibi gitmeden evvel mutlaka arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Aksi takdirde mekanda boş yer bulmak oldukça zorlaşabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Mavi Deniz Restoran nefis balık çeşitlerinin yanı sıra farklı ve taze deniz ürünleri ve zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Ayrıca restoran mutfağında, Türk ve Yunan mutfağının iç içe geçmiş en leziz mezeleri yapılıp; sofralarda yerini alıyor.

Mavi Deniz Restoran, özenle seçilmiş zeytinyağlı seçenekleri, çeşitli taze otları, sebzeleri, köy yoğurdu ve değişik baharatlarla zenginleştirilmiş lezzetli yemekleriyle misafirlerine unutulmaz bir akşam yemeği vadediyor. Restoranda iki kişilik bir masa için ortalama fiyat aralığı 190 ila 390 TL bandında seyrediyor.

25. Kalimera Rum Meyhanesi’nde Meze

Kalimera Rum Meyhanesi

Burası Neresi? Yunan mutfağını sevenler veya merak edenler için en doğru adreslerden biri de Kalimera Rum Meyhanesi’dir. Enfes meze çeşitlerinden taptaze deniz ürünlerine ve leziz balık çeşitlerine kadar pek çok ürünü bulabileceğiniz Kalimera, aynı zamanda, Marmaris’te rakı – balık keyfi yapabileceğiniz en güzel mekanlar arasında başta geliyor.

Kaçırmayın! Restoran menüsü hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın! Son olarak: Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmayı sakın unutmayın! Rezervasyon için aşağıdaki numarayı arayabilir veya internet üzerinden, Kalimera Rum Meyhanesi’nin resmi web sitesine girerek, online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Tepe Mah. Barbaros Cad. No/95 Yat Limanı, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 413 03 33 – 0 (532) 322 14 01
  • Çalışma saatleri: 18.00 – 02.00 | Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

26. Yalıbaşı Yasemin Restoran’da Yöresel Tatlar

Yalıbaşı Yasemin Restoran

Burası Neresi? ‘‘Marmaris’te ne, nerede yenir?’’ sorusunun en iyi cevaplarından biri de ‘Yalıbaşı Yasemin Restoran’da yöresel Marmaris lezzetleri‘ olacaktır. Yalıbaşı Yasemin Restoran, Marmaris’in Söğüt köyünde, denize nazır bir konumda hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Her yönüyle Marmaris’in yöresini ve kültürünü yansıtan restoranda; zengin meze çeşitlerinin yanı sıra, deniz ürünleri, kavurma, ahtapot ızgara, yerli kalamar balık ve gemici böreği gibi özel spesiyaller bulunuyor. Restoranın en beğenilen spesiyali kabak çiçeği dolması; en sevilen tatlısı ise sufle ve pekmezli ekmek kadayıfı oluyor. Yaz – kış demeden kesintisiz olarak hizmet veren Yalıbaşı Yasemin Restoran’a özellikle yaz aylarında, gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız!

  • Adres: Söğüt, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0530 582 27 93
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00 | Her gün açık
  • Yol tarifi al >

27. Pineapple Restoran: Akdeniz Mutfağı!

Pineapple Restoran

Burası Neresi? Akdeniz mutfağından seçkilerle karşımıza çıkan Pineapple, ilginç çorba çeşitleriyle de dikkat çekiyor. Dolayısıyla Pineapple, Marmaris’te yeni ve farklı lezzetler denemek isteyenler için oldukça ideal! Restoran, Marmaris, Sarıana mevkiinde, Netsel Marina içerisinde hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? Yemyeşil bahçesi, muhteşem marina manzarası, kaliteli mutfağı ve zengin menüsüyle herkesin beğenisini toplayan restoranda, ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağı ve Türk mutfağından lezzetler sunuluyor. Bunun yanı sıra restoranda servis edilen şaraplar, özel olarak seçilerek menüye koyuluyor. Dolayısıyla Pineapple, şarap gurmeleri için pek çok seçeneğe sahip!

Ayrıca, restoranda soğan çorbası gibi farklı ve enfes çorbalar da fazlasıyla popüler… Yaz sezonu boyunca yoğun talep gören Pineapple Restoran’a gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezervasyonu dilerseniz online olarak yapabilir veya aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz. Pineapple Restoran’ın menüsüne ise buradan ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Sarıana, Netsel Marina, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 412 09 76
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Çocuklar İçin Uygun Aktiviteler

28. Marmaris Yunus Parkı

Marmaris At Safari

Burası Neresi? Marmaris Yunus Parkı sizlere yunuslarla birlikte yüzebilme imkanı tanıyor. Asıl amacı engelli çocuklar için terapi olan bir yunus terapi ve aktivite merkezi olup, içerisinde özel eğitimli 3 adet yunus bulunmaktadır. Sizlerde Marmaris merkezden bu etkinliğe katılabilir, eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Yunuslar ile yüzmek için yaz aylarında en az 3 gün önceden rezervasyon yapmanız gereklidir. Yerli yabancı birçok turistin yoğun ilgi gösterdiği bu aktivite için yer bulmak oldukça zor oluyor. Ayrıca ziyaretçiler kendi fotoğraf makinesi veya kameralarını kullanabilir.

Kaçırmayın! Profesyonel fotoğraf ekipleri tarafından da resimlerinizi içeren yaklaşık 120 adet resim, bir cd içerisinde 43 Euro’ya, veya 1 ad. Resim çıktısı halinde 6,5 Euro’ya satın alınabilmektedir.  Yunuslar ile yüzme seans saatleri her gün 09:30, 11:30, 13:30, 15:30 ve 17:00 olup her seans yaklaşık olarak 40 dakika sürmektedir. Marmaris Yunus Parkı diğer adıyla Dolphin-Park / Dolphin Therapy Center in Marmaris, İçmeler’e 3 kilometre mesafede, Grand Yazıcı Mares otelin sahil yolunda, otelden yaklaşık 300 metre mesafede deniz üzerinde kuruludur.

29. Wetlands Marmaris Aqua Park

Wetlands Marmaris Aqua Park

Burası Neresi? 1999 yılından bu yana Siteler Grand Azur Otel karşısındaki yerinde hizmet vermekte olan Marmaris Aqua Park, 2013 sezonunda yenilemiş olduğu kaydıraklarına ilaveten bünyesine eklemiş olduğu bölgenin en büyük Uzay Kasesi kaydırağı ve Ege bölgesinin en uzun ve en yüksek yamaç kaydırağını siz değerli misafirlerinin hizmetine sunuyor.

Kaçırmayın! Su parkının içerisinde; dalga havuzu, çocuklar için ayrı kaydıraklı havuz ve 6, 7 tane farklı su kaydırağı mevcut. Emanet kasa, tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong tesiste mevcut. Park’ta tesisin ücretsiz transfer servisleri de vardır. Tesis haftanın tüm günleri; 10.00 – 18.00 saatleri arasında açık.

  • Adres: Armutalan, (Grand Azur Hotel Karşısı), 134. Sk. 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0553 425 01 96
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 18.00 | Her gün açık
  • Giriş ücreti: Yetişkin 45 TL | Çocuklar için (8 – 12 yaş arası) 20 TL
  • Yol tarifi al >

30. Aqua Dream Water Park

Tepe Aqua Dream Water Park

Burası Neresi? Marmaris’in merkezinde halk plajının hemen yanında bulunan tesise, gönül rahatlığı ile çocuklarınızı getirebilir, önceden indirimli bilet satın alarak daha avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Gün içerisinde biletiniz ile istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilir dilerseniz yemek yemek için dışarı da çıkabilirsiniz. Su parkının içerisinde; dalga havuzu, çocuklar için ayrı kaydıraklı havuz ve 6 – 7 adet farklı su kaydırağı mevcut.

Kaçırmayın! Emanet kasa, tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong tesiste mevcut. Kendine ait plajı mevcut olan tesiste, havuz ve kaydıraklardan sıkılan çocuklar denize de rahatlıkla geçiş yapabiliyor. Ailecek tatilinizi daha eğlenceli bir boyuta taşımak için Atlantis Water Park sizleri bekliyor. Park’ta tesisin ücretsiz transfer servisleri de mevcuttur.

31. Marmaris Atlantis Water Park

Marmaris Atlantis Water Park

Burası Neresi? Atlantis Water Park, 2006 yılında 44 bin metrekarelik alana kurulan modern su kayaklarıyla misafirlerine eğlenceli ve dinlenebileceği bir hizmet sunmaktadır. Marmaris’in en yüksek tepesinden serin sulara atlama hissi veren tesis, rafting slide , aqua tower, body slide, black hole, kamikaze, multi slide ve wave pool başta olmak üzere bir çok su kaydırağı bulunmaktadır.

Ekstrem Spor Noktaları

32. Dalış Turu – Scruba Diving

Dalış Turu - Scruba Diving

Burası Neresi? Marmaris’te su sporu tutkunlarının vazgeçilmez akvitilerinden biri olan dalış turları, sualtının gizemli dünyasını keşfetmek için biçilmiş kaftan… Marmaris’te yaklaşık 52 adet dalış noktası bulunmakta bu yerlerden en gözde olanları; Baca Mağarası, Sarı Mehmet Burnu, Keçi Adası Feneri, Hayıtlı Burnu, İnce Burnu Feneri, Abdi Reis Koyu, Yazıh Kayalıkları, Aksu Koyu, Kutuk Burnu ve Kadırga Burnu olmak üzere sıralanıyor.

Neden Gitmeliyim? Tura yakınlarınızla birlikte grup halinde de katılabilirsiniz. Derinlikleri 30-50 metreyi bulan sularda birbirinden renkli balıkları ve mağaraları gözlemleyebilirsiniz. İlk kez katılıyorsanız tedirgin olmayın, dalış öncesi gözetmenlerden iyi bir eğitim alıyorsunuz ve emin olun ki 15-20 kişilik grupta tecrübesiz olan tek kişi siz değilsiniz.

  • Adres: Kemeraltı, Şevket Onay, 95. Sk. No: 1 D:Apt. No: 4, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0546 497 39 05
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 17.00 | Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi başı ortalama 100 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >                                                             

33. ATV Safari

ATV Safari

Burası Neresi? Marmaris’te pek çok aktivite de eğlenip, tatilinizi renkli anılarla birleştirebileceğiniz gibi adrenalini yüksek aktivitelere katılıp heyecanlı saatler de geçirebilirsiniz. Yakınlarınızla birlikte yapabileceğiniz en eğlenceli etkinliklerden biri olan Atv Safari, bölgenin en popüler organizasyonlarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Adrenalini sevenler için Atv ve Buggy safari ile ıslak, çamurlu, tozlu, heyecanı doruklarda yaşayabileceğiniz bir gün sizleri bekliyor. Marmaris’ten 20 dakika uzaklıktaki orman yolları ile çevrili, ağaçların arasında bulunan küçük yol ve pist quad safari için ideal bir alan olup, 3 – 4 saatinizi ayırarak harika bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

  • Adres: Hisarönü Mahallesi, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0544 627 07 37
  • Çalışma saatleri: 10.00- 12.00 | 12.00 – 14.00 | 14.00 – 16.00 | Her gün açık
  • Giriş ücretleri: Tek Kişilik: 130 TL – Çift Kişilik: 150 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

34. Yamaç Paraşütü – Babadağ

Yamaç Paraşütü - Babadağ

Burası Neresi? Daha çok macera ve daha çok adrenalin diyen sizleri, dünyanın en iyi Yamaç Paraşütü bölgelerinden biri olan Babadağ’a bekliyoruz. Yamaç paraşütü pilotuyla yapılan bu uçuşlara ”tandem” uçuşu deniyor. Ama kendi başınıza yamaç paraşütü yapmak isterseniz eğitim almanız zorunlu Eğitim Babadağ’da alınabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Muhteşem Ölüdeniz ’in ışıltıları arasında süzülürken gökyüzünde olmanın huzuru ve sükuneti içerisinde Marmaris’in gerçekten de cennetten bir köşe olduğuna kanaat getireceksiniz… Günde 4 – 5 atlayış organize eden şirketler sizden bunun için 500 TL ücret alacaklardır. Buna havada çekilen fotoğraf ve videolar dahil değil. Bunun için çekimi yapan pilotla pazarlık etmek gerekiyor. Bu da ortalama 200 TL. Dolayısıyla 700 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

  • Adres: Ölüdeniz Mahallesi, Ölüdeniz Belediyesi, 224. Sk. 48340 Fethiye/Muğla
  • Tel: 0532 343 33 13
  • Çalışma saatleri: Öğleden önce uçuş saatleri 09.00 ve 11.00 | Öğleden sonra uçuş saatleri 13.00, 15.00 ve 17.00 | Her gün açık
  • Giriş ücreti: Kişi başı ortalama fiyat 700 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

35. Marmaris At Safari

Marmaris At Safari

Burası Neresi? Marmaris’te heyecan dolu, daha da eğlenceli bir etkinlik arayışında olanlar için At Safari biçilmiş kaftan.. At Safari içerisinde çocuklarınız içinde midilli atlar mevcut ve program boyunca aile üyelerinize profesyonel rehberler, at bakıcıları ve profesyonel kameramanlar eşlik ediyor. Ailecek atlarla birlikte bir gün geçirmek isteyenlerin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren parkurun meraklıları da oldukça fazla.

Neden Gitmeliyim? 3 saat boyunca süren aktivitenin, 2 saati at binme tecrübesi yaşıyor, 1 saati ise rehber ve bakıcıların verdiği bilgiler eşliğinde sonlandırıyorsunuz. Konvoy halinde yapılan tur da daha önce ata binme tecrübesi yaşamadıysanız korkmanıza gerek yok, çünkü buradaki çoğu kişi sizinle birlikte ilk kez bu tecrübeyle tanışıyor. Yalnız bu turun fiziksel zorluk çeken misafirler için uygun olmadığını da belirtelim. Yine tur şirketi tarafından katılımcıların kendi pantolon ve güneş kremlerini yanlarına almaları söylenir.

Nereden Katılabilirim? Bu geziye Marmaris, İçmeler, Hisarönü ve Armutalan mevkilerinden katılmanız mümkündür.

  • Adres: Hisarönü, Marmaris – Datça Yolu, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 417 71 31
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 | Tur saatleri 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 | Her gün açık
  • Giriş ücreti: Yetişkin 80 TL | 8 – 12 yaş 80 TL | 0 – 7 yaş çocuk ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Yaz İçin Uygun Aktiviteler

36. Marmaris’in Meşhur Plajlarına Gidin!

Marmaris Plajları

Burası Neresi? Liste boyunca yazdığım her şey Marmaris’te yaz aylarında yapabileceğiniz şeyler. Dolayısıyla hepsini bu başlık altında da düşünebilirsiniz. Tabi yazın en önemlisi koylar ve plajlar. Marmaris’te de bunlardan bolca var. Marmaris’te denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir dizi plaj ve koy sizleri bekliyor.

Başta Kızkumu Plajı, İçmeler Plajı ve Kleopatra Plajı gibi birbirinden güzel plajlar, Dişli Adası Koyu, Orhaniye Koyu, Turunç Koyu gibi efsane koyları mutlaka görün! Daha fazla bilgi almak için yazımızı detaylıca inceleyebilir, yukarıdaki başlıklarımıza göz atabilirsiniz.

37. Civardaki Tatil Beldelerini Gezin!

Bodrum

Burası Neresi? Marmaris’in çevresinde hem de çok yakınında pek çok tatil beldesi ve tatil köyü yer almaktadır. Hepsine sadece bir otobüse binerek ulaşabileceğiniz Ege’nin en güzel tatil beldelerinin her birine bayılacaksınız! Peki, Marmaris çevresindeki tatil beldeleri nelerdir? Hemen cevaplayalım! Marmaris’e yakın tatil yerlerini şu şekilde sıralayabiliriz: Datça (72,6 km), Dalyan (83 km), Akyaka (30 km), Bodrum (110 km), Sarıgerme (95 km), Fethiye (125 km) ve Ölüdeniz (137 km).

Kış İçin Uygun Aktiviteler

38. Issız Kumsallarda Harika Yürüyüşler!

Marmaris

Burası Neresi? Tahmin edeceğiniz üzere, yaz aylarında tıka basa dolup taşan Marmaris, kışın güzel ve huzur dolu bir sessizliğe bürünür. Kumsallar, sahiller, plajlar bir sonraki sezona kadar kendini dinlenmeye alır. Eğer Marmaris’e yolunuz kışın düşerse sahillerde ve kumsallarda huzurlu yürüyüşler gerçekleştirebilir, Ege Denizi’nin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

39. Doğa sporlarıyla Ege’nin tadını çıkarın!

Marmaris kamp

Burası Neresi? Kışın Marmaris’te pek çok doğa sporunu gerçekleştirebilirsiniz. Bunların başında kamping, trekking, doğa yürüyüşü, bisiklet sürüşü, fotoğrafçılık, dağ bisikleti ve jeep safari gibi etkinlik geliyor. Özellikle kamp, Marmaris’in sessiz, sakin ve bir o kadar huzurlu ve yemyeşil doğasının içinde kaçırılamayacak bir fırsat olacaktır. Marmaris’in kamp alanları hakkında bilgi almak için ”Marmaris Kamp Yerleri – Marmaris’te Kamp Yapılacak En İyi 12 Yer!” başlıklı yazımızı mutlaka okuyun!

Günübirlik Turlar

– Ücretli Turlar

40. Tekne Turları

marmaris tekne turu

Burası Neresi? Marmaris’te çoğu yeri karadan gezebileceğiniz gibi yazları sıcak havalarda yapılan günübirlik tekne turları da büyük rağbet gören organizasyonlardan biri. Sahil boyunca pek çok tekne sabah saatlerinde dileyen misafirleri alarak akşama kadar çevre bölge ve koyları dolaştırıyor. Dileyen misafirler yüzme molalarında tekneden denize girebiliyor dileyen misafirler de denize karşı alkollü alkolsüz içeceklerini keyifle içerek çevreyi dolaşabiliyor.

Kaçırmayın! Bölgelere göre ayrılan tur paketlerini, Marmaris sahiline sıralanmış tur firmalarından birini seçerek satın almanız mümkün. Hemen hemen her tur şirketi aynı programı uyguluyor ancak öğlen yemeğinizin daha kaliteli olmasını isterseniz daha lüks turlarda mevcut. Turlar birkaç tipten oluşuyor.

41. Günübirlik Tekne Turları – Lazy Day Out Tekne Turu

Günübirlik Tekne Turları - Lazy Day Out Tekne Turu

Burası Neresi? Her şey dahil tekne turu olarak anılan konseptte; öğlen yemeği ve alkollü alkolsüz içecekler de dahil oluyor. Marmaris çevresindeki önemli yerleri ve koyları görebileceğiniz, balıklarla birlikte yüzebileceğiniz turlar bölgede yapılan favori aktivitelerden… Bu tur ile;  Dalyan, Ekincik, Cennet Adası, Sedir Adası (Kleopatra Plajı), Turunç Koyu, Çiftlik Koyu ve Fosforlu Mağara gibi bölgeler ziyaret edilmekte.

  • Ortalama Fiyat : 25 – 35 TL
  • Daha Detaylı Bilgi İçin: www.marmarisburda.com
  • Katılabileceğiniz Yerler: Marmaris merkez, İçmeler Liman

42. Dalyan Tekne Turu

dalyan tekne turu

Burası Neresi? Dalyan, Marmaris’in güneydoğusunda bulunan tatilcilerin uğramadan dönmediği popüler beldelerden biri. Dalyan’a tur programına katılarak 2- 2.5 saatte ulaşabiliyor, yolda harika koylarda yüzme molaları veriyorsunuz. Dalyan çok farklı bir doğası ve harika göllere sahip. Tur’da görebileceğiniz en önemli yerlerden biri ise uzun ve altın sarısı kumsalı ile ünlü İztuzu Plajı. Burada nesli tükenmekte olan su kaplumbağalarını (Caretta Caretta) ve mavi yengeçleri görebilirsiniz. Hatta denizden yeni çıkmış mavi yengeçleri dilerseniz satın alabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Daha sonra Dalyan’ın en bilinen yerlerinden biri olan ve özellikle yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken; termal kaynaklar ve çamur bölgesini görebilirsiniz. Burada bulunan termal kaynaklar ve çamur banyosu özellikle romatizma, kireçlenme ve siyatik hastalarına şifa dağıtmakta. Sabahtan akşama kadar süren bu turda bir gününüzü dolu dolu geçirecek ve katıldığınıza asla pişman olmayacaksınız.

Kaçırmayın! Bu tur paketini de satın almak için konaklama yaptığınız otele danışabilir, kaldığınız bölgedeki sahil hattı boyunca yer alan tur şirketleriyle görüşebilir fiyat ve alabilirsiniz. Marmaris’ten Dalyan’a günübirlik tekne turları genel olarak saat; sabah 08.30’da başlar, akşam 19.30’da sona erer.

  • Ortalama Fiyat:  60 – 70 TL
  • Katılabileceğiniz Yerler: Marmaris merkez, İçmeler Liman

43. Balık Avlama Turu

Balık Avlama Turu

Neden Gitmeliyim? Balıkçılıkla ilgilenen ya da yeni bir hobi edinmek istiyorum diyenler için Marmaris’in balık avlama turları tatilcilerin ilgisini çeken organizasyonlardan biri. Genelde sabah 09.00 saatlerinde başlatılan tur programı 3 saatlik turun ardından öğlen 14.30 gibi sonra eriyor. Saatler tur şirketlerine göre değişiklik gösterse de denizde bulunulan süre yaklaşık 3 saat oluyor. Bu tura katılarak açık denizde balık avlama keyfini yaşayabilir aynı zamanda güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz…

  • Ortalama Fiyat: 35 TL
  • Katılabileceğiniz Yerler: Marmaris Merkez, İçmeler Limanı

44. Gece Mehtap Turu

Gece Mehtap Turu

Burası Neresi? Marmaris’in gündüzü kadar gecesi de meşhur. Hatta gündüz, denizin ve güneşin göz alıcı güzelliğinden kaçırdıklarınızı havanın karardığı saatlerde yakalamanız mümkün… Bu turda, ilçede geç saatlerde de denizde olmak isteyenler için mehtap ve göz kamaştıran yıldızlar eşliğinde, harika bir akşam yemeği sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Bu tura katılan tatilcileri, 3 saat boyunca eğlenceli dans gösterileri, oryantal şov ve hemen hemen her zevkten dinleyiciye hitap eden müzik yalnız bırakmıyor. İster arkadaş grubunuzla ister ailenizle, isterseniz de sevgiliniz ya da eşinizle katılabileceğiniz tekne turunda romantik ve eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz. Her yıl bölgeye gelen yabancı ve yerli turist kitlesinin vazgeçilmezlerinden olan Mehtap Turu, Marmaris’in popüler etkinlikleri arasında yer alıyor.

  • Ortalama Fiyat: 20 – 30 TL arasında değişiyor
  • Katılabileceğiniz Yerler: Marmaris merkez, İçmeler Limanı

45. Her şey dahil bir tekne turu yapın;

46. Su sporlarını deneyin!

47. Jeep safari turunu deneyimleyin!

48. Rafting yapın!

49. Skydiving heyecanını yaşayın!

50. Dalış turuna katılarak Marmaris’in sualtı dünyasını inceleyin!

**Marmaris’te yapılacak şeyler listemiz burada sona eriyor. Uzun uzadıya her şeyi bir arada vermeye çalıştığım içeriğim ile ilgili fikirlerinizi, aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak benimle paylaşabilir ve bu sayede yazıyı geliştirmemi sağlayabilirsiniz! Marmaris ile ilgili diğer içeriklerimize ayrıca bakmak isterseniz: 

“Marmaris’te Yapılacak Şeyler | Birbirinden Eğlenceli 50 Aktivite” üzerine bir yorum

  1. Marmaris Aqua parkı gerçekten çok güzel bir yer ailece gittik, ve çok keyif aldık öneririz çocuklarınız 10 yaşından büyükse baya bir eğlenecektir burada

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin