Selimiye’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 9 Selimiye Plajı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Köyü, aşırı kalabalıktan hoşlanmayanların tercih ettiği bir inziva yeridir. Burası doğa ile denizin müthiş bir birlikteliğine ev sahipliği yapıyor. Göz alabildiğine yemyeşil bir doğayı, masmavi sıcacık bir deniz tamamlıyor. Yalnızca teknelerin gidebildiği ıssız koylar, binlerce kilometreden müdavimlerini her yaz kendine çeker. Selimiye’de kelimenin tam anlamıyla tertemiz bir deniz ve doğa birlikteliği vardır. Üstelik sessiz ve tam kafa dinlenebilecek yerler. Burada ücretli plaj hizmeti veren yerler genellikle butik otellerdir. Diğer kalan yerler ise son derece güzel kumlu sahiliyle ücretsiz plaj ve koylardır.

Selimiye’nin şirin mi şirin merkezi yeri yöresel yemekleri tadabileceğiniz zarif yeme içme mekânlarına, hediyelik eşya dükkânlarına ve kıyı boyunca yürüyüş yapıp şahane manzaralara tanık olabileceğiniz kartpostallık yerlere ev sahipliği yapar. Üstelik tüm bunları yaparken hiçbir gürültüye maruz kalmadan sakin bir şekilde tatilinizi geçirirsiniz.

Bu bölgede bir tatil düşünüyorsanız Marmaris’in Selimiye Köyü’ne bir şans vermenizi tavsiye ederiz. Selimiye hakkında yazdığımız diğer içerikleri de okuyarak daha fazla bilgi edinebilir ve bir sonraki tatilinizi planlayabilirsiniz. Bu yazımızda ise sizlere Selimiye’de denize girebileceğiniz koy ve plaj yerlerinden bahsediyoruz.

Ücretli Plaj Yerleri

Portakal Plajı

Portakal Plajı
Fotoğraf: Volkan Orhan

Selimiye merkeze yaklaşık 5 dakikalık bir mesafede, çoğunlukla pansiyonların olduğu bölgede yer alan Portakal Plajı, küçük ama sahip olduğu enfes deniz ve doğa manzarası ile insana dopdolu bir huzur veriyor. Plajın sahil kısmı irili ufaklı çakıl taşlarından oluşuyor. Sahili ufak olduğundan dolayı şezlonglar da ne yazık ki dip dibe olabiliyor.

Denizi sığ ve durgun. Berrak olduğu kadar derinlik birkaç metre sonra başlıyor. Sığ deniz sevmeyenler için ahşap platformdan yapılmış bir iskele bulunuyor. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği Portakal Plajı’nda yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklar güvenle yüzebiliyor, suyun keyfini çıkarıyorlar.

Tesis, şezlong ve şemsiye kiralama dışında ücrete dâhil WC, soyunma kabini ve duş alanlarına sahip. Bununla birlikte yeme içme ihtiyaçlarının giderilebileceği bir de kafeterya alanı bulunuyor. Yerleşim yerlerinin pek de sık olmadığı bir noktada bulunan Portakal Plajı, çam ağaçlarının gölgesinde doğayla baş başa kalıp aynı zamanda denizin keyfini de çıkarabileceğiniz keyifli yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve hasır şemsiye ile birlikte kişi başı 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve hasır şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, iskele ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Umut Pansiyon, Plaj & Restoran

Umut Pansiyon & Plaj

Kıyıya yalnızca 30 metre mesafede şahane bir bahçe içerisinde yer alan Umut Pansiyon, konuklarına konforlu bir konaklamanın yanı sıra sahip olduğu özel plajıyla huzurlu bir tatil ortamı sunuyor. Butik bir işletme olan Umut Pansiyon toplamda 7 odasıyla hizmet vermektedir. Konaklama süresi boyunca konuklar tüm oda ve ortak alanlarda çeken Wi-Fi, sabah, öğlen ve akşam yemek servisleri, alkollü/alkolsüz içecek servisi, kano gezintisi, yoga ve en önemlisi de plajdan yararlanabiliyorlar.

Tesisin kendine ait özel bir plaj alanı var. Konaklama yapan kişiler burada ücretsiz şezlong ve şemsiyelerden faydalanabiliyor. Denizi sığ, kum ve çakıl karışımı bir yapıya sahip. Derinlik birkaç metre sonra başlıyor. Bu da çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenlere güvenli bir yüzme ortamı sunuyor. Sığ denizden hoşlanmayanlar için ahşap bir iskele mevcut.

Araçla gelecek olanlar için tesis bünyesinde ücretsiz özel otopark alanı bulunmaktadır. Marmaris’ten Selimiye’ye gelen ve buradan pansiyona ulaşmak isteyenler için de ücretli transfer servisi bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Konaklama yapan kişiler ücretsiz plajdan faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, iskele, deniz güvenlik şeridi, Wi-Fi, restoran, kano, oda konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/umutpansiyonselimiye/

Haritada Görüntüle >

Devasu Pansiyon, Plaj & Restoran

Devasu Pansiyon
Fotoğraf: Önder İlkay

Marmaris’in Selimiye Köyü’nde bulunan Davasu Pansiyon denize gerçek anlamda sıfır bir yerde konaklayarak tatil yapmayı isteyenler için en doğru yerlerden biridir. Huzurlu bir tatil isteyenlerin uğrak yeri olan Devasu Pansiyon, güler yüzlü çalışanları ve samimi yöneticileriyle şirin bir aile işletmesidir. Devasu, Selimiye’nin sakinliği, eşsiz doğası ve akvaryum gibi deniziyle misafirlerine 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Denizi, bölgenin diğer sahillerinde olduğu gibi genel olarak küçük çakıllardan oluşuyor ve kumsalı yoktur. Denize, sahil şeridindeki, üzerinde şezlongların ve şemsiyelerin bulunduğu iskelelerden giriliyor. Bu iskeleler tatilinizi konforlu ve rahat geçirmenizi sağlıyor.

Buranın sığ plajı, gözünüz arkada kalmadan çocuklarınızın denize girebileceği aynı zamanda gençlerin keyifli vakit geçireceği güzel bir ortam sunmaktadır. Devasu Pansiyonda günübirlik konaklama olanağı da mevcuttur. Günübirlik konaklama ücreti karşılığında şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz. Pansiyonun restoranında ise sunumu ve lezzeti harika pek çok çeşit yemek bulunuyor. İşletme gelenleri müşteri olarak değil misafir olarak ağırladığı için kendinizi evinizde gibi hissettiğiniz keyifli bir tatil yapabiliyorsunuz.

Giriş Ücreti: Konaklama yapan kişiler ücretsiz plajdan faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, iskele, Wi-Fi, restoran, kano, oda konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/devasuselimiye/

Haritada Görüntüle >

Sahil Pansiyon ve Plaj

Sahil Pansiyon & Plaj
Fotoğraf: Kartal Tiknaz

Yeşilin maviyle buluştuğu adeta cennetten bir köşe olan Selimiye’de havası ve denizi temiz, huzurlu, sakin bir yer arıyorsanız doğru adres Sahil Pansiyon’dur. Burada tertemiz serin suların akışına kendinizi bırakırken sesten ve gürültüden uzak kafa dinleyebiliyor ve deşarj olabiliyorsunuz. Selimiye’de, ailecek tatil yapabileceğiniz sıcak ve samimi bir yer arıyorsanız Sahil Pansiyon tam aradığınız yer olabilir. Denize sıfır bir pansiyon olmasıyla beraber özellikle kalabalığı sevmeyip sakinlik arayanlar için doğru bir tercih oluyor. Küçük ve samimi ortamıyla keyifli bir tatil geçirirken kendinizi rahat hissedebiliyorsunuz.

İnce çakıllı denizin kenarına koymuş oldukları şezlonglarda gün boyunca yapılan içecek ve atıştırmalık servisi eşliğinde keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. Özellikle denize iskelelerden değil de plajdan girmeyi sevenler için ideal bir yerdir. Pansiyonda yemekler günlük olarak birkaç çeşit olmasına rağmen istek üzerine yemek yaptırabiliyorsunuz. Doğa ile iç içe olan Sahil Pansiyon’da makul fiyatlarla konaklayabiliyorsunuz.

Giriş Ücreti: Konaklama yapan kişiler ücretsiz plajdan faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, iskele, deniz güvenlik şeridi, Wi-Fi, restoran, oda konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/sahil-pansiyon-marmaris-selimiye-134879073211551

Haritada Görüntüle >

Tamara Plajı

Tamara Plajı
Fotoğraf: Ostrovok

Tamara gerek lokasyonu, gerek denizi, gerekse odaları ile misafirlerin beğenisini kazanmış şahane bir tesistir. Selimiye’nin yoğunluğunun ardından bahçesine girdiğiniz anda dinginliğe ve huzura adım atmış oluyorsunuz. Masmavi sularıyla çarşaf gibi deniz, odanızdan çıkıp palmiyelerin ve incir ağaçlarının arasından yürüdükten sonra karşınıza çıkıyor. Çeşitli vakitlerde hem yetişkinler hem de çocuklar için animasyonlar yapılıyor ve böylece sosyal bir ortamın oluşmasına olanak sağlanıyor. Tatilinizi yaparken dinlenmenin yanında eğlenmeyi de istiyorsanız burası tam size göre bir yerdir.

Gün içerisinde sahilde şemsiyenizin altında keyfinize bakabiliyor veya bahçesindeki ağaçların gölgesinde huzur içinde kafa dinleyebiliyorsunuz. Pansiyonda günübirlik yapılan konaklamalarda alınan ücretin dışında belli bir düzeyde harcama yaparsanız şezlong, duş ve diğer hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabiliyorsunuz. Yemek için gün boyu birçok lezzetli ve şahane seçenek olsa da fiyatları biraz tuzlu.

Giriş Ücreti: 100 TL’lik harcama limiti ile şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, oda konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tamara_beach_butik_otel/

Haritada Görüntüle >

Losta Butik Otel & Plaj

Losta Beach Butik Otel

Losta Butik Otel, Marmaris Selimiye’deki tüm odaların denize baktığı ve keyif kahvesi içebileceğiniz bir balkonunun olduğu denizin hemen yanında bir oteldir. Otelin bahçesi ve odaların denize yakınlığı misafirler için göz ardı edilemeyecek bir avantajdır. Yeşil bir bahçesi ve doğal ortamının yanında iskeleden denize girebiliyorsunuz. Dipteki çakıl taşlarının sayılacağı kadar pırıl pırıl olan denizinde huzur ve sükûnet eşliğinde yüzebiliyorsunuz. Burada kendinizi zinde hissedebiliyor ve sakin bir ortamda ruhunuzu dinlendirebiliyorsunuz. Sade ve gösterişten tamamen uzak bir tatil yapmak istiyorsanız Losta Butik sizin için uygun bir yerdir.

Gün içerisinde sakin ve neredeyse hiç dalga olmayan deniziyle Selimiye’nin en güzel kıyılarından birine sahip olan Losta Butik Otel günübirlik misafirleri de ağırlıyor. Birçok restoran ve lokantaya yakın konumu ve buralara hem karadan hem de denizden gidilebilmesiyle yemek konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen misafirler için idealdir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte günübirlik kişi başı 80 TL. Konaklama yapan kişiler ücretsiz plajdan faydalanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, oda konaklama ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Sığ Liman Plajı (Akkum Koyu)

Marmaris’in huzur dolu noktalarından biri olan Selimiye Köyü’nde merkeze yaklaşık 5 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Akkum Koyu, bölgenin çok kalabalık sayılabilecek plajlarından biridir. Oldukça temiz ve sakin bir denize sahiptir. Orta büyüklükte bir sahil alanına sahip olan plaj, kalabalık günlerde bile rahat hissettirir. Denizin zemininin tamamen ince kumdan oluşması ve sığ bir plaj olması nedeniyle genellikle çocuklu ailelerin uğrak yeri oluyor. Çarşaf gibi olan Akkum’un denizi rüzgârlı günlerde dahi pek fazla dalgalı olmuyor.

Koya girişte herhangi bir ücret ödenmiyor. Yol üzerinde ihtiyaçların karşılanabileceği kafeteryalar bulunuyor. Şezlong ve şemsiye, duş ve soyunma kabini gibi olanaklar ise plajda bulunmuyor. Plaja ulaşım ise arabayla çok rahattır. Plaj çevresinde araç otopark yeri mevcuttur.

Nasıl Gidilir: Akkum Koyu, Selimiye merkeze 2,5 km mesafede yer alıyor. Araçla gelecek olanlar tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilir. Ayrıca Selimiye merkezde bisiklet kiralaması yaparak da koya ulaşım sağlanabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Cennet Koyu

Cennet Koyu
Fotoğraf: Donatas Tamulynas

 

Cennet Koyu, görenleri büyüleyen adeta doğa harikası bir yerdir. Hiçbir işletmenin bulunmadığı Cennet Koyu, ismi gibi cennetten bir yeri andırıyor. Doğanın içerisinde yeşil ile mavinin iç içe olduğu koyun berrak bir denizi ve kumlu bir plajı var. Burada saatlerce kalıp denizin, plajın ve doğanın tadını çıkarabiliyorsunuz. Plajın karşısındaki ağaçlarsa sizin için doğal şemsiye görevi görüyor.

Akkum Koyu’nun olduğu noktadan başlayan çam ağaçları arasından yaklaşık bir 30 dakika yürüyerek veya Selimiye merkezden kalkan tekne turlarıyla Cennet Koyu’na ulaşmak mümkündür. Bunun dışında karadan motorlu taşıtlarla ulaşım yoktur. Sığ olup hemen derinleşmeyen bu plajın karşısında isterseniz kamp yapabiliyorsunuz. Gürültüden ve kalabalıktan uzak bu cennet köşesi, denizi ve el değmemiş doğasıyla Selimiye’nin en ilgi çeken yerlerinden biridir.

Nasıl Gidilir: Cennet Koyu’na ulaşım yürüyerek bir hayli zordur. Akkum Koyu’na gelip buradan yaklaşık 30 dakikalık bir yürüme sonrası koya ulaşılabilir. En kolay ulaşım alternatifi ise Selimiye’den hareket eden günübirlik tekne turlarına katılmak veya özel teknelerle gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Keçi Çobanı Koyu

Keçi Çobanı Koyu
Fotoğraf: Süleyman Demirler

Eşi benzeri az bulunan bir doğa harikası olan Keçi Çobanı Koyu, ulaşımın zor olmasından dolayı çok fazla kişinin uğrayamadığı, şahane manzarası ve tertemiz deniziyle teknelerin uğrak noktalarından biridir. Yaz sıcağında serinleten buz gibi suyuna kendinizi bıraktığınızda tüm sıkıntılarınızı bir çırpıda unutuyorsunuz. Etrafında herhangi bir işletme bulunmuyor ve dolayısıyla ne girişte ne de herhangi bir yerde sizden ücret talep edilmiyor.

Keçi Çobanı Koyu’na giderken yanınıza yiyecek ve içecek almanız tavsiye ediliyor. Çünkü burada yemek yiyip su içebileceğiniz herhangi bir yer mevcut değildir. Zorlu bir doğa yürüyüşünden sonra karşınıza çıkan manzara buraya gelirken çektiğiniz sıkıntılara değiyor ve uzun bir yürüyüşün ardından kendinizi sakin sulara bıraktığınızda tüm bu sıkıntıları unutuyorsunuz.

Nasıl Gidilir: Keçi Çobanı Koyu’na karadan motorlu araçlarla ulaşım ne yazık ki yok. Yalnızca zorlu bir doğa yürüyüşünden sonra ulaşım sağlanabiliyor. Selimiye merkezden Sığ Liman Plaj’a kadar gelerek burada aracınızı park edebilir, yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş sonrası koya gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Selimiye hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin