Marmaris’te Kahvaltı Nerede Yapılır? | Tüm Detaylarıyla 21 Mekan!

Türkiye’nin en güzel ve en popüler tatil merkezlerinden biri olan Marmaris’te nerede kahvaltı yapılır, diye merak edenler buraya! Zira merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz. Güne keyifli ve enerjik başlamamızı sağlayan kahvaltı sofraları, Marmaris’in de olmazsa olmazlarından.

Birbirinden farklı niteliklere sahip bir dizi kahvaltı mekanının hizmet verdiği Marmaris’te; yöresel köy kahvaltısı alanında hizmet veren mekanlardan, doğa içinde kahvaltı edebileceğiniz restoranlara, denize nazır restoranlardan, serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı hizmeti veren müesseselere kadar pek çok seçeneğiniz bulunuyor.

Tüm ayrıntısına kadar detaylıca hazırladığımız Marmaris kahvaltı mekanları listemizde ‘‘Marmaris’te kahvaltı nerede yapılır?’’ sorusuna verilebilecek tüm cevapları bir arada bulabilir, damak zevkinize en uygun mekanı seçebilirsiniz.

Dahası Marmaris kahvaltı mekanlarının fiyat listeleri ve menüleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. O halde, hazırsanız başlıyoruz;

– Yöresel Kahvaltı Mekanları

1. Balhisar Doğal Ürünler ve Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Marmaris kahvaltı mekanları listemizdeki ilk durağımız, adından da anlaşılacağı üzere tamamen doğal bir mekan olan Balhisar Doğal Ürünler ve Kahvaltı Evi! Marmaris‘te faaliyet gösteren mekan, esasen doğal ürünlerin yetiştirildiği bir çiftlik olarak hizmet veriyor.

Çiftlikte bal, reçel, pekmez ve zeytinyağı gibi ürünler en doğal halleriyle işlenip, sofralara taşınıyor. Reçellerinin tamamını kendi yapan, kendi ballarını süzen, zeytinyağını en organik haliyle sunan bir aile işletmesi olan Balhisar Kahvaltı Evi, Datça yolu üzerinde, yemyeşil bir alanda yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? 2017 yılının Haziran ayında hizmete açılan Balhisar, tamamen doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşan mükellef bir kahvaltı sofrası sunuyor. Serpme kahvaltı şeklinde, en az iki kişilik hazırlanan kahvaltı içerisinde:

Yeşil incir reçeli, çilek reçeli, Andız pekmezi, üzüm pekmezi, doğal yeşil ve siyah zeytin, doğal zeytinyağı, çam balı, çiçek balı, çiçek petek balı, tereyağı, kaymak, peynir çeşitleri, domates, salatalık, taze yeşillikler, kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz, mevsim meyvesi, kahvaltılık sos, taze ekmek, haşlanmış yumurta ve demleme çay gibi lezzetler bulunuyor.

İki kişilik serpme köy kahvaltısı, kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Marmaris yöresel kahvaltı mekanları arasında başta gelen Balhisar Kahvaltı Evi’nde aynı zamanda alışveriş imkanı da sunuluyor. Dileyenler çiftlikte üretilen doğal ürünlerden satın alabiliyor. Satın alabileceğiniz ürünler aşağıda verilmiştir:

Kaçırmayın!

  • Çam balı teneke (2 kg, 130 TL), çam balı kavanoz (480 gr, 32,5 TL), çiçek balı teneke (2 kg, 120 TL), çiçek balı kavanoz (480 gr, 30 TL), süzme kekik balı kavanoz (480 gr, 65 TL), Hayıt çiçek balı kavanoz (480 gr, 40 TL), Bozağan çiçek balı kavanoz (42,5 TL), çiçek petek balı (1 kg, 85 TL)
  • Karakovan çiçek balı (1 kg, 130 TL), Propolis (30 gr, 90 TL), kuru polen (30 gr, 60 TL), yaş polen (100 gr, 30 TL), doğal siyah zeytin (45 TL), doğal yeşil zeytin (45 TL), zeytinyağı (500 gr, 25 TL), zeytinyağı soğuk sıkım (1 kg, 50 TL),Sığla yağı ham katkısız (30 gr, 65 TL), kuru üzüm (500 gr, 25 TL)
  • Kuru domates (250 gr, 15 TL), Sıra badem (500 gr, 75 TL), kabuklu badem (1 kg, 85 TL), ceviz ince kabuk (1 kg, 50 TL), nurlu badem (1 kg, 200 TL), keçiboynuzu (20 TL), dağ çay (15 TL), adaçayı (15 TL), kekik (15 TL), kekik suyu (500 gr, 20 TL), Harnup Tozu (25 TL), Kantron yağı (30 TL)
  • Yeşil incir reçeli (45 TL), çilek reçeli (45 TL), Andız pekmezi (45 TL), keçiboynuzu pekmezi (45 TL), karadut pekmezi (45 TL), üzüm pekmezi (45 TL)

Bunların yanında, dileyenler Balhisar ürünlerini online alışveriş hizmetiyle de satın alabiliyor. İnternet üzerinden alınan her ürün hızlı teslimat ile Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.

Balhisar Doğal Ürünler ve Kahvaltı Evi hakkında daha fazla bilgi almak ve online alışveriş yapmak için linke tıklayabilirsiniz. Ayrıca gitmeden önce arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Hisarönü, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (532) 251 44 16 – 0 (534) 390 15 30
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

2. BigChefs Marmaris

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

BigChefs (@bigchefscafe)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Türkiye’nin en bilinen restoran zincirlerinden biri olan BigChefs’in, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere; Bursa, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Eskişehir ve Kayseri gibi pek çok şehirde şubesi bulunuyor.

Yurt dışına da açılmış olan Big Chefs, Almanya, Azerbaycan, İran, Kuveyt, Kazakistan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde de hizmet veriyor.

Neden Gitmeliyim? İlk olarak 2007 yılında Ankara’da açılan Big Chefs, zengin menüsü, sıcak, samimi ortamı ve konforlu dekorasyonuyla fazla sayıda müdavime sahip. Bu sayede kısa sürede büyümeyi başaran Big Chefs’in bugün 60’ı aşkın şubesi bulunuyor.

Ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Marmaris’te te hizmet veren mekan, hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemekleri servisleriyle göz dolduruyor. Restoranın geniş yelpazeli menüsünde;

Serpme kahvaltı, Anadolu dolu kahvaltı, Simit & Kızarmış yumurta, Ev kahvaltısı, Sacda sıcak kahvaltı, granola, çok peynirli tost, ev usulü tost, bazlama tost, omlet, beyaz omlet, sahanda yumurta, Cici Papa, menemen, mücver benedict, patatesli ve soğanlı yumurta ile avokado poşe yumurta gibi lezzetler bulunuyor. En az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı;

Ezine beyaz peyniri, Kars eski kaşar, Erzincan tulum peyniri, burgu peyniri, çeçil peyniri krem peynir, sahanda yumurta, sahanda sucuk, Gemlik siyah zeytin, Antakya kırma zeytin, zeytin tapenade, acuka, domates, salatalık, sivri biber, tereyağı, kaymak, karadut reçeli, süzme bal, tahin – pekmez, nutella, pişi, bazlama, simit, peynirli gözleme ve filtre kahveden oluşuyor.

Ayrıca kahvaltıya ince belli bardakta sınırsız demleme çay eşlik ediyor. Anadolu dolu kahvaltıda ise; Erzincan tulum peyniri, Kars eski kaşar, Ezine beyaz peyniri, burgu peyniri, sahanda yumurta, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin, acuka, vişne domates, Çengelköy salatalık, tereyağı, portakallı havuç reçeli, tahin & pekmez, kuşburnu marmelatı, bazlama ve Bolu tam buğday ekmeği bulunuyor.

Yine taptaze ve doğal köy ürünlerinden oluşan Anadolu dolu kahvaltı, sınırsız demleme çay eşliğinde servis edilip; kahvaltı sonrası Türk kahvesi ikram ediliyor.

Kaçırmayın!

Big Chefs’te, Ev kahvaltısı seçeneği de mevcut. Ev kahvaltısı; Ezine beyaz peynir, taze kaşar peyniri, Gemlik siyah zeytin, Antakya kırma yeşil zeytin, sabah salatası, tereyağı, karadut reçeli, simit ve sınırsız demleme çaydan oluşuyor.

Son olarak Sacda sıcak kahvaltı içinde ise; Dana bacon, çırpılmış yumurta, sosis, patates, bazlama ekmeği ve sınırsız demleme çay bulunuyor. Tamamıyla doğal ürünlerle donatılan kahvaltı sofrasına bayılacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Adres: Siteler Mah. Kemal Seyfettin Elgin Blv. No: 59, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 417 19 23
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı iki kişilik 109 TL | Anadolu dolu kahvaltı iki kişilik 64 TL | Ev kahvaltısı kişi başı 32 TL | Sacda kahvaltı kişi başı 42 TL | Simit & Kızarmış yumurta kişi başı 18,5 TL | Pişi kahvaltı kişi 14 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3. GOURM’ET BBQ

Burası Neresi? Marmaris’te deniz kenarında yer alan Gourm’et BBQ, hem sabah kahvaltısı hem de öğle ve akşam yemeği alanlarında oldukça başarılı. Zira restoranın, ilçenin en popüler mekanlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bunların dışında, harika bir deniz manzarasına sahip olan restoran, hem açık hem de kapalı alanıyla konuklarını ağırlıyor. Marmaris Çıldır mevkiinde hizmet veren Gourm’et BBQ, kolay ulaşılabilir konumunun verdiği avantajla da sıklıkla ziyaret ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Bir tatil beldesi restoranına göre makul fiyatlara sahip olan Gourm’et BBQ, bu açıdan da misafirlerini memnun ediyor. Restoranda haftanın yedi günü, her sabah mükellef bir kahvaltı çıkartılıyor.

Kahvaltıdaki hemen her ürün tamamen doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşuyor. Dileyenler serpme kahvaltı dileyenler de tabak kahvaltı sipariş edebiliyor. En az iki kişinin doyacağı şekilde hazırlanan serpe kahvaltı sınırsız demleme çay ile servis ediliyor.

Kahvaltı içinde ise; ev yapımı reçeller (kırmızı biber – kamket -portakal), Hopa tereyağı, organik köy yumurtası, ev yapımı patates kızartması, Datça kekik, süzme bal, petek bal, cherry domates, salatalık, ceviz, kayısı, incir, yeşillik, Çanakkale ezine peyniri, sepet peyniri, İzmir tulum peyniri, krep, tahin – pekmez, fıstık ezmesi, sürülebilir çikolata, siyah zeytin – yeşil zeytin, kızarmış ekmek, pişi ve demleme çay gibi enfes lezzetler bulunuyor.

Kahvaltı sonrası ise bol köpüklü Türk kahvesi ikram ediliyor. Üstelik iki kişilik serpme kahvaltının fiyatı ise kişi başı yalnızca 39 TL! Dolayısıyla sizler de hiç düşünmeden Marmaris kahvaltı mekanları listenize GOURM’ET BBQ’yu ekleyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Kahvaltısının yanı sıra lüks bir steak house olarak ün yapmış olan Gourm’et BBQ, şarap seçenekleriyle de her damak zevkine hitap edebiliyor. Ziyaretçileri tarafından tam puan alan restoranda bazı yaz akşamları canlı müzik dinletileri ve fasıl geceleri gibi eğlenceli etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

  • Adres: Çıldır, 207. Sk. No: 72, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 412 87 87
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 39 TL (2019 yılı fiyatıdır)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

4. Şahin Tepesi Restoran

Burası Neresi? Marmaris’teki en köklü müesseselerden biri olan Şahin Tepesi Restoran, 1996 yılından bu yana hizmet vermeye devam ediyor. Bir tarafıyla Marmaris’in muhteşem manzarasını gören bir tarafıyla da yemyeşil bir doğaya açılıyor.

Dolayısıyla harika bir yer sizleri bekliyor. Ortalama 400 – 450 kişilik oldukça geniş bir alana sahip olan restoran, hem bahçesi, hem de kapalı alanıyla pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Mesela özellikle yaz aylarında, Şahin Tepesi Restoran’da; Davet ve resepsiyon, Doğum günü, Kına, Kurumsal etkinlikler, Mezuniyet törenleri, Nişan, Parti, Sünnet düğünü ve Kır düğünü gibi kalabalık organizasyonlar düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Şahin Tepesi Restoran, tüm bu özelliklerin yanı sıra serpme kahvaltı servisiyle de oldukça meşhur. Zira restoranda, Marmaris’in muazzam manzarası eşliğinde pazar kahvaltısı edilebiliyor. Serpme kahvaltı içerisinde;

Peynir çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, yeşil zeytin, siyah zeytin, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, taze yeşillikler, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, reçel çeşitleri, tahin & pekmez, sürülebilir çikolata ve köy ekmeği gibi bir dizi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Özellikle Karpuz kabuğu reçelinin tadına mutlaka bakmalısınız. Sınırsız çay ile servis edilen ve en az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltının fiyatı kişi başı 45 TL. Şahin Tepesi Restoran’a gitmeden evvel bilgi almak ve de rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilen numaralardan herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Armutalan, Cumhuriyet Blv. No: 2, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 417 33 11 – 0 (252) 417 58 80
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 01.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 90 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

5. Yunus Cafe & Bar

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Yunus Cafe Bar (@yunuscafebar)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Yunus Cafe & Bar, Marmaris’in en ünlü otellerinden biri olan Yunus Otel’in bünyesinde hizmet veren popüler bir mekandır. Marmaris’in merkezinde, körfeze bakan eşsiz deniz manzarasıyla göz dolduran Yunus Cafe & Bar, 2013 yılından beri hizmet veriyor.

Yaz – kış demeden yıl boyunca misafirlerini ağırlamaya devam eden mekanda, hem açık hem de kapalı alan bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Ev rahatlığını modern bir çizgi ile birleştiren mekanda aynı zamanda, dünya mutfaklarına ait farklı lezzetleri ve kendi fırınlarında yaptıkları taze ekmek çeşitlerini de içeren geniş ve zengin bir menü yer alıyor.

Kalitesi, eşsiz sunumu ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla müşteri odaklı hizmet sunan Yunus Cafe & Bar, kahvaltısıyla da beğeni topluyor. Serpme veya tek kişilik tabak kahvaltı şeklinde servis edilen kahvaltıda;

Zeytin çeşitlerinden, peynir çeşitlerine, reçellerden, tereyağına, bal ve kaymaktan, tahin & pekmez ikilisine, sıcacık taptaze ekmek çeşitlerinden, domates, salatalık ve mevsim yeşilliklerinden oluşan söğüş tabağına, patates kızartmasından, sigara böreğine, fındık ezmesinden, sürülebilir çikolataya kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Yunus Cafe & Bar’ın serpme kahvaltısı iki kişi için 90 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca kafede, serpme kahvaltı servisi gün boyu devam ediyor. Otel bünyesinde hizmet verse de mekanda vakit geçirebilmek veya kahvaltı edebilmek için otelde konaklama şartı aranmıyor.

  • Adres: Çıldır, 228. Sk. No: 5, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (549) 412 38 88 – 0 (252) 412 17 99
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 90 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. Bono Good Times Beach

Burası Neresi? Marmaris’te Uzunyalı ve Marmaris Marina olmak üzere iki farklı şubesi bulunan Bono Good Times Beach, hem bar, hem beach hem de restoran olarak hizmet veriyor.

Bizim bahsettiğimiz şube, Uzunyalı’da hizmet veriyor. Her iki mekanında da aynı konsepti uygulayan mekan, geniş yelpazeli menüsüyle her zevke hitap edebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Bono Good Times Beach, kahvaltı ve brunch merkezi olarak da işlev görüyor. Bunun yanı sıra mekanda, her yaz, sezon boyunca, DJ performansları eşliğinde eğlenceli etkinlikler düzenleniyor.

Bono Good Times Beach, kahvaltı servisiyle, giden herkes tarafından tam puan alıyor. Serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı gibi seçenekler sunan restoran menüsünde, çedarlı tost, sosis, reçel, mantar sote ve ızgara domatesten oluşan Kontinental Kahvaltı gibi farklı seçenekler de bulunuyor.

Serpme kahvaltı içerisinde genel anlamda; kızarmış ekmek, pankek, sürülebilir çikolata, fındık ezmesi, sigara böreği, kızarmış sosis, patates kızartması, salam, sucuk, haşlanmış yumurta, peynir çeşitleri, tereyağı, siyah – yeşil zeytin, reçel çeşitleri, bal, kaymak, domates, salatalık, taze yeşillikler ve mevsim meyvesi gibi lezzetler bulunuyor.

Sınırsız çay eşliğinde servis edilen kahvaltının ekstraları arasında; menemenden, sucuklu yumurtaya, sahanda yumurtadan, omlet çeşitlerine, gözleme çeşitlerinden, farklı tost seçeneklerine kadar pek çok ürün yer alıyor.

Kaçırmayın! Restoranda iki kişilik serpme kahvaltı 87 TL olarak ücretlendiriliyor. Bono Good Times Beach kahvaltısının yıldızı ise sahanda tereyağlı yumurta oluyor.

Gelmişken mutlaka tadına bakın! Bu arada restoran menüsünde, Akdeniz mutfağının yanı sıra Uzak Doğu mutfağından sushi gibi farklı lezzetler de mevcut.

  • Adres: Çıldır, 207. Sk. No: 4 D: C, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (541) 400 08 36
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 87 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

7. Pineapple Restoran

Burası Neresi? Marmaris’in en köklü mekanlarından biri olan Pineapple Restoran, 1988 yılından bu yana kalitesinden ve müşteri odaklı hizmet anlayışından ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyor.

Muazzam marina manzarası ve yemyeşil bahçesi ile konuklarına harika bir ortam sunan Pineapple, dünya mutfağından seçkileri ve Türk mutfağının özel lezzetleri içerisinde bulunduran zengin menüsüyle dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltı alanında da oldukça başarılı olan Pineapple Restoran’ın menüsünde; Türk usulü kahvaltı, Kahvaltı tabağı, İngiliz kahvaltısı, Omlet kahvaltı, Yelkencinin kahvaltısı, Sağlıklı kahvaltı ve Vejetaryen kahvaltı gibi seçenekler bulunuyor.

Menüde; Türk usulü kahvaltı iki kişi için 92,5 TL, Kahvaltı tabağı 39,5 TL, İngiliz kahvaltısı 47,5 TL, Omlet kahvaltı 42,5 TL, Yelkencinin kahvaltısı 47,5 TL, Sağlıklı kahvaltı 36,5 TL, Vejetaryen kahvaltı ise 35 TL olarak ücretlendiriliyor.

En az iki kişilik hazırlanan Türk usulü kahvaltı içerisinde; taze portakal suyu, reçel, bal, kakaolu fındık kreması, beyaz peynir, kaşar peynir, domates ve salatalık, zeytin, menemen, sigara böreği, sosis tava, tereyağı ve demlenmiş çay veya Nescafe gold bulunuyor.

Kahvaltı tabağı; beyaz peynir, kaşar peynir, zeytin, domates ve salatalık, reçel, bal, haşlanmış yumurta, tereyağı, demlenmiş çay veya Nescafe gold gibi ürünlerden oluşuyor. İngiliz kahvaltısı içinde; iki adet yağda yumurta, sosis, patates, bacon, domates, fasulye, mantar, ekmek, tereyağı, çay veya Nescafe gold bulunuyor.

Yelkencinin kahvaltısı, çırpılmış sütlü yumurta, bacon, domates, fasulye, patates, ekmek, tereyağı, nescafe gold veya çaydan oluşurken; Sağlıklı kahvaltı içerisinde, yoğurt, ceviz, badem, ay çekirdeği, kuru üzüm ve ballı müsli, portakal suyu, çay veya nescafe gold bulunuyor.

Son olarak, Vejetaryen kahvaltı içerisinde, iki adet yağda yumurta, fasulye, patates, mantar, domates, ekmek, tereyağı, çay veya nescafe gold bulunup; Omlet kahvaltı, kaşar peynirli omlet, patates, fasulye, mantar, ekmek, tereyağı, nescafe gold veya çaydan oluşuyor.

Kaçırmayın!

Bunların yanı sıra kahvaltıya ek olarak:

  • Salmon Fümeli Çırpılmış Yumurta (Kepekli ekmek, tereyağı, çay veya nescafe gold, 45 TL), Egg Benedict (Ekmek üzerinde kızarmış bacon, 2 adet poşe edilmiş yumurta, béarnaise sos ile 47,5 TL), Kıymalı Yumurta (35 TL), Menemen (29 TL), Sade Omlet (19,5 TL), Beyaz Peynirli Omlet (26,5 TL), Karışık Omlet (32,5 TL)
  • Somon Füme ve Krem Peynirli sandviç (lavaş ile – 29,5 TL), Izgara piliç salatalı sandviç (pide ile – 27,5 TL), Mozzarella Peyniri Domatesli sandviç (pide ile – 22,5 TL), Kaşar ve Domatesli tost (19,5 TL), Mozzarella Peyniri ve Tavuklu tost (26,5 TL), Kaşar Peyniri ve Kurutulmuş Domatesli tost (22,5 TL) ve Keçi Peynirli Kepekli Tost (22,5 TL) gibi ekstralar da menüde mevcut. Pineapple Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için linke tıklamanız yeterli!
  • Adres: Sarıana, Netsel Marina, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 412 09 76 – 0 (252) 413 04 31
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Türk usulü kahvaltı iki kişi için 92,5 TL | Kahvaltı tabağı 39,5 TL | İngiliz kahvaltısı 47,5 TL | Omlet kahvaltı 42,5 TL | Yelkencinin kahvaltısı 47,5 TL | Sağlıklı kahvaltı 36,5 TL | Vejetaryen kahvaltı ise 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8. Kırçiçeği Restoran

Burası Neresi? İzmir’de yalnızca 3 masası olan mütevazi bir işletme olarak açılan Kırçiçeği Restoran, 36 yılı aşkın bir süredir hizmet vermeye devam ediyor.

Kısa zamanda büyüyen ve şube sayısını arttırarak Kuşadası ve Marmaris’te de bir şube açan restoran, zengin menü içeriğiyle hemen her lezzeti en iyi şekilde sunuyor. Kırçiçeği Restoran, yaklaşık 26 yıldır, Marmaris’te faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Menüde, Pideler & Lahmacunlar, Kebaplar, Dönerler, Et seçenekleri, Kahvaltı, Çorbalar, Başlangıçlar & Ara Sıcaklar, Gobitler & Dürümler, Salatalar, Pizzalar & Ek Lezzetler, Hafif Lezzetler ve Tatlılar gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Güne sağlıklı ürünlerle, enerjik başlamanızı sağlayan zengin bir kahvaltı sunan Kırçiçeği Restoran’da, Kırçiçeği özel serpme kahvaltı ve Tek kişilik kahvaltı seçeneği bulunuyor. Kırçiçeği özel serpme kahvaltı en az kişilik hazırlanıp; 78 TL olarak ücretlendiriliyor. Tek kişilik kahvaltı tabağı fiyatı ise 42 TL.

Kırçiçeği özel serpme kahvaltı içerisinde; beyaz peynir, tulum peyniri, haşlanmış yumurta, bal – kaymak, çikolata sos, çemen, tereyağı, zeytinyağı, mini ıspanaklı peynirli pide, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, közlenmiş biber, roka, balon pide, kaşarlı boş pide ve zeytinyağlı kekikli lor bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı sınırsız demleme çay ile servis ediliyor. Kırçiçeği Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilir, tüm seçenekleri ve fiyatları bir arada görebilirsiniz.

  • Adres: Tepe, Kubilay Alpugan Sk. No: 8 – D: A, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 413 77 10
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 11.00 – 23.00 | Hafta sonu 12.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kırçiçeği Özel Serpme Kahvaltı İki Kişilik 78 TL | Tek Kişilik Kahvaltı Kişi Başı 42 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Ege Vera

Burası Neresi? 2016 yılında hizmete açılan Ege Vera henüz yeni bir müessese olmasına rağmen, Marmaris yöresinin mutfağından sunduğu lezzetlerle tüm çevrede fazlasıyla meşhur.

Marmaris kahvaltı mekanları mutlaka eklenmesi gereken Ege Vera, zengin kahvaltı menüsüyle de dikkat çekiyor. Kahvaltı, isteğe göre serpme kahvaltı ve tek kişilik tabak kahvaltı şeklinde sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı menüsünde; ev yapımı üç çeşit peynir, üç çeşit zeytin, domates, salatalık, yumurta, tereyağı, bal, reçel, tahin & pekmez ve kaşarlı ekmek bulunuyor. Demleme çay eşliğinde servis edilen serpme kahvaltı kişi başı 30 TL olarak ücretlendiriliyor.

Tek kişilik kahvaltı tabağının fiyatı ise sadece 25 TL. Kahvaltıya ek olarak menüde; kavurma (26 TL), kiremitte sucuk (26 TL), kaşarlı omlet (18 TL), karışık omlet (20 TL), menemen (18 TL), sahanda sucuklu yumurta (19 TL) ve sahanda sucuk (19 TL) gibi ekstralar da mevcut.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra sabahları güne çorba ile başlamayı sevenleri de düşünen Ege Vera’nın menüsünde birbirinden leziz sıcacık çorbalar, taze çıtır ekmeklerle servis ediliyor.

Menüde; Mercimek (11 TL), Ezogelin (11 TL), Domates çorbası (12,5 TL), Tavuk suyu çorbası (14 TL), İşkembe (17 TL), Kelle paça (18 TL), Tuzlama (18 TL) ve Karışık çorba (19 TL) gibi çorba seçenekleri bulunuyor. Restoran menüsünü daha detaylı görmek için tıklayın

Ege Vera Restoran’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıda verilen iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Tepe, Kubilay Alpugan Sk. No: 5, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 413 40 40
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 06.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 25 TL (2020 yılına aittir)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Greasy Spoon Restoran

Burası Neresi? Marmaris’in en popüler kahvaltı mekanlarından biri olan Greasy Spoon Restoran, Armutalan mevkiinde yer alıyor. Restoran, dünya mutfağından seçkiler sunan zengin menüsüyle dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Özellikle yabancı turistler tarafından yoğun olarak tercih edilen mekan, akşamları meyhane tadında bir konsepte bürünüyor. Greasy Spoon Restoran’da sabahları, zengin ve çeşitli bir kahvaltı sizleri bekliyor.

Kahvaltıda pankek, kızarmış ekmek, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, bal – kaymak, patates cipsi, domates, salatalık, taze yeşillikler, mevsim meyveleri, portakal suyu, çay veya kahve gibi seçenekler bulunuyor.

Kaçırmayın! Restoran menüsünde ayrıca vejetaryen dostu vegan seçenekleri ve glütensiz yiyecek çeşitleri de yer alıyor. Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak ve bilgi almak için aşağıda belirtilen iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Armutalan, 138. Sk. No: 1 D – No: 1, 48706 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 417 40 24
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı serpme kahvaltı ortalama 40 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

11. Nehirde Mola

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nehir’de Mola (@nehirdemola)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? 2019 yılında hizmete vermeye başlayan Nehirde Mola, kısa sürede Marmaris’in en iyi kahvaltı mekanlarından biri olmayı başarmıştır. Doğa içinde, nehir kıyısında, yemyeşil ağaçlarla donatılmış alanıyla misafirlerini ağırlayan Nehirde Mola, özellikle yaz aylarında, yoğun ilgi görüyor.

Mekan, sıcak, samimi ve konforlu ortamıyla birlikte, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği servisi hizmeti veriyor. Marmaris – Datça yolu üzerinde yer alan Nehirde Mola’nın menüsünde, Muğla’nın yöresel mutfağına dair hemen her lezzet bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda her gün; orman kebabı, bulgur pilavı, pirinç pilavı, salata, zeytinyağlı taze fasulye, cacık, Muğla yöresel tarhana çorbası, Hünkarbeğendi, Ekşili köfte, güveçte etli nohut, Arnavut Ciğeri, Kemalpaşa tatlısı, kremalı mantarlı tavuk ve kabak tatlısı gibi farklı bir ev yemeği pişiriliyor.

Ayrıca ekmekler bizzat kendileri tarafından yapılıp; her gün, odun fırınında, sac üzerinde pişiriliyor. Menüde pide çeşitleri de mevcut olup; geleneksel pide çeşitlerinin yanı sıra harman pide, Bozdoğan pidesi, kavurmalı pide ve patlıcanlı pide gibi özel spesiyaller bulunuyor.

Nehir’de Mola’nın en meşhuru ise kabak tatlısı! Tahin, ceviz ve kaymak seçenekleriyle servis edilen kabak tatlısının tadına mutlaka bakmalısınız. Tatlı menüsünde; Tahinli – ballı tatlı, künefe, katmer ve fıstıklı burma tatlısı gibi seçenekler de mevcut.

Gelgelelim Nehir’de kahvaltıya! Nehir’de Mola’da kahvaltı tam bir titizlikle ve özenle hazırlanıyor. Kahvaltı içerisinde yedi çeşit peynir bulunup; ev yapımı organik reçeller ve tamamen doğal meyveler sofradaki yerini alıyor.

Menüde, tek kişilik kahvaltı tabağı ve en az iki kişilik hazırlanan serpme kahvaltı servisi bulunuyor. Kahvaltı tabağı kişi başı 45 TL; iki kişilik hazırlanmasına karşın dört kişinin rahatça doyabileceği serpme kahvaltı ise yine 45 TL olarak ücretlendiriliyor.

Bunun dışında kahvaltıya ek olarak; ilave demlik 20 TL, ilave peynir tabağı 20 TL ve ilave diğer porsiyonlar 8 TL olarak ücretlendiriliyor. Tek kişilik kahvaltı tabağı özel bölmeli bir tabak ile servis edilip, içerisinde; peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, bal & kaymak, reçel, marmelat, köy yumurtası (1 adet), yayık tereyağı, yeşillik ve sebze söğüş, peynirli pidecik ve sınırsız bardak çay bulunuyor.

Kaçırmayın!

Serpme kahvaltı ise; peynir tabağı, zeytin tabağı, bal & kaymak, mevsim reçelleri, marmelat, yayık tereyağı, köy yumurtası (2 adet), acuka, mevsim yeşillikleri ve sebze söğüş ile peynirli pidecik gibi lezzetlerden oluşuyor. Tüm bu lezzetlere çaydanlık ile çay eşlik ediyor.

Kahvaltının ekstraları ise şöyle sıralandırılabilir: Otlu omlet (25 TL), peynirli omlet (20 TL), menemen (20 TL), göz yumurta (adet, 8 TL), salçalı yumurta (18 TL), sucuklu yumurta (25 TL), patatesli yumurta (18 TL), kavurmalı yumurta (28 TL), yoğurtlama (patates, biber, patlıcan kızartma ve yoğurt – 25 TL), sigara böreği (20 TL), patates kızartması (20 TL) ve çorba çeşitleri (10 TL – 14 TL)

Nehir’de Mola ve menüsü hakkında daha fazla bilgi almak için linke tıklamanız yeterli! Son olarak, Nehir’de Mola Restoran’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için aşağıda belirtilen iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Kemeraltı, General Org. Mustafa Muğlalı Cd. No: 5/A, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 412 08 08
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 08.30 – 23.30 | Hafta sonu 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL | Tek kişilik kahvaltı tabağı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12. Çağlayan Restoran

Burası Neresi? Marmaris’te sabah kahvaltısı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan biri olan Çağlayan Restoran, yol üzerinde, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanıyor. Restoran, bol çeşitli doğal köy kahvaltısının yanı sıra muazzam doğasıyla da dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Şırıl şırıl akan suyun ve cıvıl cıvıl kuş seslerinin eşliğinde muhteşem bir sabah kahvaltısı için gönül rahatlığıyla Çağlayan Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Restoran, dinlendirici atmosferi ve huzur veren ortamı, doyurucu kahvaltıyla birleşince kaçırılamayacak bir fırsata dönüşüyor. Kahvaltıda, hemen her şey doğal, organik ve taptaze köy ürünlerinden oluşup, özenle seçiliyor.

Köy yumurtasından, tereyağına, peynir çeşitlerinden, ev yapımı reçellere, köy ekmeğinden, organik bal ve kaymağa, tahin – pekmez ikilisinden, sahanda yumurtadan, menemene, taptaze yeşilliklerden, mevsim meyvelerine, siyah & yeşil zeytinden, domates ve salatalık ile yapılan söğüş tabağına kadar pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Kahvaltı en az iki kişilik hazırlanıp, serpme olarak servis ediliyor. İki kişi için 100 TL olarak ücretlendirilen bol çeşitli serpme kahvaltıya, sınırsız tavşankanı demleme çay eşlik ediyor.

Çağlayan Restoran’da ayrıca, köy kızartması, saç kavurma ve fırında helva gibi tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ettiğim lezzetler de bulunuyor.

  • Adres: Çetibeli Mahallesi, No: 25, D: 1, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 426 00 79
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 100 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13. Çınar Restoran

Burası Neresi? Marmaris’ in eşsiz doğası içinde, çınar ağaçlarının gölgesinde vakit geçirebileceğiniz harika bir mekan: Çınar Restoran! Çınar Restoran, ördek ve kazların arasında dolaşıp, keyifli anlar yaşayabileceğiniz, akan suyun serinliğini hissederek harika bir köy kahvaltısının tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz bir mekan.

Neden Gitmeliyim? Rengarenk çiçeklerle, yemyeşil çınar ağaçlarıyla süslenmiş olan Çınar Restoran, her güne özel taze hazırlanan mezeleri, kış aylarında iç ısıtan nefis çorbaları, taş fırında güveçte pişirilen etli – etsiz sıcacık köy yemekleri, ızgara etleri, kendi ellerinizle yakalayabildiğiniz alabalığı, yayık ayranı ve taş fırında pişirilen kuzu tandırı ile damakları şenlendiriyor.

Restoran gelmişken, tüm bu lezzetlerin yanı sıra özellikle de köy kahvaltısı mutlaka denenmeli. Zira köy kahvaltısı içerisinde; toprak sacdan yeni düşmüş sıcak köy ekmeği ile üzerinde eriyen tereyağı, odun ocağında pişirilen gözleme, yanında servis edilen çökelek ve domates, doğal zeytinyağı, sağılmış süt ve köy yumurtaları gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Köy kahvaltısı serpme olarak en az iki kişinin doyabileceği şekilde servis edilip; kişi başı 45 TL olarak ücretlendiriliyor. Bunların yanı sıra Çınar Restoran, Çınar Muğla Evleri adı altında hizmet veren bir konaklama tesisi bünyesinde konuklarını ağırlıyor.

Kaçırmayın! Restoranda vakit geçirebilmek veya kahvaltı edebilmek için otelde konaklama şartı aranmıyor. Dolayısıyla isteyen herkes restorana gelebiliyor.

Eğer Çınar Muğla Evleri’nde konaklamayı düşünürseniz linke tıklayarak veya 0 (252) 495 84 62 no’lu iletişim hattını arayarak detaylı bilgi alabilir, dilerseniz rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Çamlı Mah. Köybüşü Sokak No: 5/A Sedir Adası yolu üzeri 2. km, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 495 80 80 – 0 (252) 495 84 62
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme köy kahvaltısı kişi başı 45 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Denize Nazır Kahvaltı Mekanları

14. Kahveci Alibey Finedining

Burası Neresi? Deniz kenarında muhteşem bir kahvaltı yapmayı kim istemez ki! Marmaris’te böyle şahane bir aktivite için tercih edebileceğiniz yegane mekanlardan biri de Kahveci Alibey Finedining!

Yaz sezonu boyunca, hem beach hem bar hem de restoran olarak konuklarına sınırsız hizmet sunan Kahveci Alibey, dünya mutfağı ve Akdeniz’in müthiş lezzetlerini içeren zengin bir menüye sahip.

Neden Gitmeliyim? Geniş bir tesis olarak faaliyetlerini sürdüren mekanda, sabah kahvaltısından, öğle ve akşam yemeklerine, gece eğlencesinden, canlı müzik dinletilerine kadar pek çok farklı alanlarda hizmet veriyor.

Hepsi bir kenara, restoranın sabah kahvaltısı bir harika! Kahvaltıda İngiliz usulü kahvaltıdan, sağlıklı kahvaltı tabağına, Alibey Fine Kahvaltı’dan, Türk usulü kahvaltıya kadar bir dizi seçenek sunuluyor. Menüde kahvaltıya ek olarak:

  • Menemen (9,9 TL), sosisli yumurta (10,90 TL), sucuklu yumurta (13,90 TL), kavurmalı yumurta (13,90 TL), peynirli omlet (14,90 TL), peynirli jambon omlet (17,90 TL), mantarlı omlet (14,90 TL), salamlı omlet (14,90 TL), jambon omlet (17,90 TL), İspanyol omlet (17,90 TL), zengin omlet (19,90 TL)
  • Peynirli tost (14,90 TL), peynirli & domates tost (15,90 TL), sucuklu tost (16,90 TL), zengin tost (17,90 TL), tavuklu baget (20,90 TL), Meksika baget (25,90 TL), etli soğan baget (25,90 TL), döner baget (21,90 TL), ton balıklı baget (22,90 TL) ve peynir tabağı (18,90 TL) gibi ekstralar da bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahveci Alibey Finedining’te kahvaltı tek kişi için ortalama 45 – 50 TL arasında ücretlendiriliyor. Kahvaltının yanı sıra gece geç saatlere dek eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir mekan olan Kahveci Alibey’de, denize girip, güneşin ve kumsalın tadını da doyasıya çıkarabilirsiniz.

Lakin rezervasyon gerekli! Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Siteler Mahallesi 207 Sokak No: 146 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 252 417 78 66 – 0 543 481 73 07
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tek kişi için ortalama 45 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Stella Beach Restoran & Bar

Burası Neresi? Marmaris’in Uzunyalı beldesinde yer alan Stella Beach Restoran & Bar, günübirlik ziyaretler için uygun bir mekan. Restoran kapsamında sabahları deniz, kum ve güneş eşliğinde keyifli vakit geçirilebilirken, diğer yandan deniz manzarasına nazır eşsiz bir kahvaltının keyfi sürülebiliyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran’da Sabah kahvaltısı, Öğle yemeği ve Akşam yemeği servisleri bulunuyor. Açık ve kapalı olmak üzere iki farklı alanda hizmet veren restoranın ana kısmında dünyanın değişik köşelerinden derlenmiş ve her misafirin damak tadına hitap edebilen seçkin lezzetler yer alıyor. Kahvaltıda A’dan Z’ye her türlü ürün bulunup; kişi başı ücreti 45 – 50 TL civarında seyrediyor.

Kaçırmayın! Stella Beach Restoran & Bar için rezervasyon şart! Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıda belirtilen iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz. İskelede serpme Türk kahvaltısı için gönül rahatlığıyla Stella Beach Restoran & Bar’ı tercih edebilirsiniz.

  • Adres: 207 Sok. No 46 Çıldır Mah. Uzunyalı, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (538) 717 69 83 – 0 (535) 658 16 10 – 0 (252) 412 40 22
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tek kişi için ortalama 45 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16. Deniz Kapısı Restoran

Burası Neresi? Yaz – kış demeden yılın 365 günü hizmet veren Deniz Kapısı Restoran, Marmaris’in en köklü müesseselerinden biri. Öyle ki, Deniz Kapısı Restoran, 1971 yılından bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Marmaris’in en meşhur yerlerinden biri olan İçmeler’de yer alan restoran, aynı zamanda konaklanabilecek bir pansiyon olarak da faaliyet gösteriyor. Restoran bünyesinde 6 odalı bir pansiyon bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Meşhur şifalı suyuyla bilinen İçmeler çeşmesinin hemen yanında konumlanan Deniz Kapısı Restoran, her gün, en leziz ve en özel yemekler, en taze şekilleriyle sunuluyor.

Restoranın en popüler servisi ise hiç şüphesiz zengin kahvaltısı! Restoran menüsünde kahvaltı; serpme kahvaltı, sacda sıcak kahvaltı, İngiliz kahvaltısı, Kahvaltı tabağı gibi seçeneklerle servis ediliyor.

Kahvaltı servisi, yaz saati (Mayıs – Ekim) uygulamasında 08.30 – 14.00; kış saati (Kasım – Nisan) uygulamasında ise 09.00 – 17.00 saatleri arasında sunuluyor. Serpme kahvaltı içinde:

  • Ezine beyaz peynir, Süzme beyaz peynir, çörek otlu Tulum peyniri, Çeçil peynir, Karadut reçelli Lor peyniri, mevsim reçelleri, Manda Kaymaklı domates reçeli, tahinli ve cevizli kireçte Çıtır Balkabağı, pancake, Çökelekli sigara böreği, kokteyl sosis, Chokella, yer fıstığı, Gemlik siyah zeytin, silme yeşil zeytin
  • İnek sütünden köy tereyağı, Çemen, süzme Marmaris Çam Balı, domates soslu biber kızartması, zeytinyağlı ve baharatlı kuru domates, salçalı ve baharatlı, peynir ezmesi, Dakos, domates ve salatalık söğüş, yeşil biber ve mevsim Ege yeşillikleri, haşlanmış katı Köy Yumurtası, Fırında Köy Bazlaması ve demlik çay bulunuyor.

Sacda sıcak kahvaltı; kokteyl sosis, kasap sucuk, pastırma, hellim ızgara, Çökelekli sigara böreği, köz domates ve biber, mantar, pancake, kızarmış örgü peyniri ve menemenden oluşuyor.

Kaçırmayın!

İngiliz kahvaltısında; iki kızarmış yumurta, bacon, pork sosis, kızarmış domates, portobello mantarı, Heinz fırınlanmış tatlı fasulye ve kare tost ekmeği bulunuyor. Kahvaltı tabağı ise:

Ezine beyaz peynir, Süzme beyaz peynir, Çeçil peynir, Çörek otlu, Tulum peyniri, Gemlik siyah zeytin, dilme yeşil zeytin, İnek sütünden köy tereyağı, Çemen, süzme Marmaris Çam Balı, Çökelekli sigara, böreği, pancake, kızarmış Örgü peyniri, kokteyl sosis, otlu pide, domates ve salatalık söğüş, yeşil biber ve mevsim Ege yeşillikleri, tahinli ve cevizli Kireçte Çıtır Balkabağı, Chokella, haşlanmış katı Köy yumurtası, Fırında Köy Bazlaması ve ince belli bardakta 2 çaydan oluşuyor.

Bunların yanı sıra kahvaltıya yapılan ilaveler;

  • Ezine Beyaz Peynir 19 TL, Süzme Beyaz Peynir 14 TL, Çörek Otlu Tulum Peynir 14 TL, Trakya Eski Kaşar 22 TL, Çeçil Peynir 16 TL, Karadut Reçelli Lor Peyniri 16 TL, Peynir Ezmesi 12 TL, Gemlik Siyah Zeytin 14 TL, Dilme Yeşil Zeytin 14 TL, Çemen 12 TL, Biber Kızartması 14 TL
  • İlave demlik: 2 Kişilik 24 TL, 4 Kişilik 36 TL, 6 Kişilik 44 TL, 8 Kişilik 52 TL
  • Kuru Domates 12 TL, Domates, Salatalık ve Yeşillik 18 TL, Chokella 8 TL, Süt Karameli 13 TL, Domates Reçeli 12 TL, Kireçte Balkabağı Reçeli 13 TL, Mevsim Reçelleri 12 TL, Süzme Marmaris Çam Balı 12 TL, Manda Kaymağı 14 TL, Tahin 10 TL, Pekmez 10 TL, Tahin Helvası 13 TL, Yer Fıstığı 10 TL şeklinde ücretlendiriliyor.
Menüde, kahvaltıya ek olarak sipariş edilebilen ekstralar ise şöyle:
  • Avcı Böreği (28 TL), Süzme yoğurtlu Paçanga Böreği (34 TL), Çökelekli Sigara Böreği (26 TL), Yoğurtlama tek (33 TL) duble (49 TL), Pastırmalı Yumurta (34 TL), Kavurmalı Yumurta (34 TL), Yumurta (18 TL), Sucuklu Yumurta (28 TL), Çökelekli Yumurta (22 TL), Menemen (24 TL), Sucuk Kızartma (26 TL)
  • Trabzon peyniri ve tereyağı ile yapılan Muhlama 34 TL, Köy Omleti (Çeri domates, patates, lor peyniri, maydanoz, köz biber 36 TL), Sade Omlet (28 TL), Mantarlı Omlet (33 TL), Ispanaklı Beyaz Omlet (34 TL), Sıkma Portakal Suyu (18 TL), Sıkma Nar Suyu (22 TL), Nar & Portakal suyu (24 TL)
  • Tost çeşitleri: Mihaliç Peynirli (Ağızda eriyen lezzet (Kelle) peyniri Mihaliç 32 TL), kavurmalı tost (Kaşar peyniri ile 36 TL), Ayvalık Tostu (Ayvalık tost ekmeğine sucuk, salam, sosis, salatalık turşusu, çift kaşar, domates ve cips 36 TL), Bazlama Ekmeğine (Kasap sucuk, kaşar, domates kurusu 39 TL), Çok Peynirli Tost (Mozzarella, cheddar, kaşar, domates, pesto sos 39 TL)
  • Adres: İçmeler Mah. Kayabal Cd. 48720 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 455 39 05 – 0 (535) 962 79 19 – 0 (850) 840 79 19 
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 114 TL | Sacda sıcak kahvaltı kişi başı 69 TL | İngiliz kahvaltısı kişi başı 59 TL | Kahvaltı tabağı kişi başı 62 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Portofino Beach & Restoran

Burası Neresi? Marmaris’te Uzunyalı mevkiinde yer alan Portofino Beach & Restoran, 2008 yılından bu yana hız kesmeden misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Müşteri odaklı hizmet anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren mekan, kaliteli hizmet anlayışı, uygun fiyat politikası ve güler yüzlü servisiyle dikkat çekiyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, tüm bu özelliklerinin yanı sıra, denize nazır konumu ve geniş menüsüyle de göz dolduruyor. Portofino Beach & Restoran’da, sezon boyunca, her sabah, serpme kahvaltı servis ediliyor.

Kişi başı 30 – 35 TL arasında ücretlendirilen serpme kahvaltı en az iki kişilik hazırlanıyor. Serpme kahvaltı içerisinde;

Peynir çeşitleri, bal – kaymak, tahin – pekmez, reçel çeşitleri, domates, salatalık, taze yeşillikler, mevsim meyveleri, tereyağı, fıstık ezmesi, kızarmış ekmek, haşlanmış yumurta, siyah – yeşil zeytin, acuka, kızartma tabağı, patates cipsi ve demleme çay gibi daha pek çok lezzet bulunuyor. 

Kaçırmayın! Marmaris’te deniz manzarası eşliğinde keyifli bir kahvaltı ile güne başlayabileceğiniz bir mekan olan Portofino Beach & Restoran, Marmaris kahvaltı mekanları listesine mutlaka eklenmeli!

  • Adres: Çıldır, 230. Sk. No: 5, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 413 22 64
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 03.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 30 TL – 35 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

18. Karen’s Brasserie & Coffee House

Burası Neresi? Özel serpme kahvaltısı, harika manzarası ve uygun fiyatları ile Marmaris kahvaltı mekanları arasında oldukça meşhur olan Karen’s Brasserie & Coffee House, Çıldır mevkiinde yer alıyor.

Restoran, serpme kahvaltısının yanı sıra, taze kavrulmuş kahvesi ve ev yapımı lezzetli tatlılarıyla da fazlasıyla popüler. Bunların yanı sıra alkol çeşitleri de sunan restoran, canlı müzik programları gibi çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Yukarıda da belirtildiği gibi Marmaris’te deniz kenarında kahvaltı edebileceğiniz harika mekanlardan biri olan Karen’s Brasserie & Coffee House, bol seçişti kahvaltı menüsüyle dikkat çekiyor.

Kahvaltıda, zeytin ve peynir çeşitlerinden, taptaze yeşilliklere, domates, salatalık ve yeşil sivri biberden (söğüş tabağı), tereyağından, bal ve kaymağa, tahin ve pekmez ikilisinden, haşlanmış yumurtaya, ekmek çeşitlerinden, demlenmiş çaya kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! En az iki kişinin rahatlıkla doyabileceği şekilde hazırlanan serpme kahvaltı, kişi başı 35 TL – 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Çıldır, 207 Sok. No: 56, Uzunyalı, 48700, Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (532) 748 67 95
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı serpme kahvaltı 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

19. Arzu Çay Evi

Burası Neresi? 19 Mayıs Gençlik Meydanı Meyland Yanı, Arzu Pasajı’nda yer alan Arzu Çay Evi, küçük ve samimi bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Arzu Çay Evi’nde, kahvaltıdan, tost ve gözleme çeşitlerine kadar, sabah karnınızı doyurabileceğiniz pek çok lezzet yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Mekan, lokasyon olarak kolay ulaşılabilir bir konumda yer alıyor. Yani merkezdeyseniz yürüyerek bile Arzu Çay Evi’ne ulaşabilirsiniz. Çay evinde, kahvaltınızı ortalama 35 – 40 TL’lik bir fiyat karşılığında yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kahvaltıda, peynir çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, domates, salatalık, tereyağı, haşlanmış yumurta, taze yeşillikler, mevsim meyvesi, kuru kayısı, kuru incir, ceviz, reçel çeşitleri, bal, kaymak, ekmek ve çay gibi biz dizi lezzet sizleri bekliyor.

  • Adres: Tepe, 48. Sk. 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (534) 012 84 84 – 0 (252) 413 39 49 
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00 | Pazar günleri kapalı (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı kişi başı ortalama 35 TL ile 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. Aquarium Kitchen / Cafe Bar

Burası Neresi? Marmaris Yat Limanı’nın en şahane noktasında yer alan Aquarium Kitchen / Cafe Bar, Akdeniz ve Dünya mutfaklarının en leziz örneklerini misafirlerine sunuyor.

Denize nazır, muazzam bir manzaraya sahip olan Aquarium Kitchen, sabah saatlerinde servis ettiği serpme kahvaltısıyla oldukça beğeniliyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, kahvaltısı dolayısıyla, özellikle yabancı turistlerin radarında bulunuyor. Restoran, teras, açık alan ve kapalı alandan oluşuyor. Mekanda, özellikle yaz aylarında canlı müzik programları düzenleniyor.

Dolayısıyla zengin bir alkol menüsüne de sahip. Aquarium Kitchen Cafe’de kahvaltı, isteğe göre serpme ve tek kişilik kahvaltı tabağı gibi seçeneklerle sunuluyor. Serpme kahvaltı içinde;

Tereyağı, peynir tabağı, patates kızartması, sigara böreği, mevsim meyvesi, kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, domates, salatalık, salam, sosis, sucuk, bal – kaymak, tahin – pekmez, sürülebilir çikolata, fıstık ezmesi, haşlanmış yumurta, pişi, kızartılmış ekmek, siyah zeytin, yeşil zeytin, reçel çeşitleri ve demleme çay bulunuyor.

Kaçırmayın! Kahvaltıya ek olarak menüde; menemen, sahanda yumurta, sahanda sucuklu veya kavurmalı yumurta, gözleme çeşitleri, tost çeşitleri, omlet seçenekleri ve pankek gibi ekstra lezzetler de mevcut.

Aquarium Kitchen Cafe’de kişi başı kahvaltı fiyatı, takribi 35 ila 40 TL bandında seyrediyor. Fiyatlar tahmini olarak verildiği için yıllara göre artış gösterebilir.

  • Adres: Barbaros Cad. No: 57 Tepe Mah. 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 413 15 22
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 02.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Serpme kahvaltı kişi başı 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. Pukka Marmaris (Pukka Restoran)

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Pukkabeach (@pukkabeach)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Yaz – kış farketmeden, yılın 12 ayı hizmet vermeye devam eden Pukka Restoran, Marmaris’te Uzunyalı Sahili’nde yer alıyor. 2016 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren restoran; hem restoran hem kafe hem de plaj olarak, çok fonksiyonlu bir konseptle misafirlerini ağırlıyor.

Mekanın ilk katında restoran, kafe ve plaj alanları, üst katında ise yine restoran & kafe haricinde özel davetler için ayrılmış bir alan bulunuyor.

Zevkli mimarisi ve şık dekorasyonuyla dikkat çeken Pukka Marmaris, tamamıyla doğal ürünlerle yapılan zengin yemekleri ve kahvaltı menüsüyle hem damaklara hem de gözlere hitap etmeyi başarıyor.

Neden Gitmeliyim? Pukka Restoran’da, Pukka Kahvaltı ve Sıcak Kahvaltı olmak üzere iki farklı kahvaltı seçeneği bulunuyor. Pukka kahvaltı içerisinde:

Yerli peynir çeşitleri, bal, domates reçeli, portakal marmeladı, incir reçeli, kaymak, fındık kreması, acuka ezmesi, tereyağı, zeytin çeşitleri, yeşil sebzeler, cherry domates, kruvasan, danish, börek, sahanda yumurta ve küçük bardakta sınırsız demleme çay bulunuyor.

Sıcak kahvaltı ise; peynirli gözleme, kruvasan, danish, ızgara hellim, dana kasap sucuk ızgara, sosis ızgara, sahanda yumurta, kızarmış patates, domates – salatalık, yeşillik ve sınırsız demleme çaydan oluşuyor. Pukka kahvaltı kişi başı 47,9 TL; sıcak kahvaltı ise kişi başı 45,9 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın!

Menüde kahvaltıya ek olarak; patates dilimleri ve salata ile servis edilen omlet çeşitleri (27,9 TL), Pukka sandviç (33,9 TL), Kavurma veya pastırmalı yumurta (35,9 TL), Eggs Royal (tost, 37,9 TL), Light tost (24,9 TL), Avokado poşe yumurta (32,9 TL), beyaz omlet ve eşleşmiş içecek (energizer, 39,9 TL) gibi ekstra lezzetler de yer alıyor.

Pukka Restoran’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Zira yaz aylarında, özellikle de hafta sonları restoranda boş masa bulmak fazlasıyla zorlaşabiliyor. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir ya da linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Çıldır, 207. Sk. 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 412 77 88
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 03.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 nedeniyle alınan önemlerden dolayı çalışma gün ve saatleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Pukka Kahvaltı kişi başı 47,9 TL | Sıcak Kahvaltı kişi başı 45,9 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Marmaris kahvaltı mekanları hakkında en önemli ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi, varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştirmemiz adına bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Marmaris’in maviyi ve yeşili buluşturan muazzam doğası içinde, Akdeniz’in yöresel ve doğal lezzetleriyle donatılmış muhteşem kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Marmaris’in kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; fakat gezilecek yerlerini de görmek ve yakından tanımak istiyoruz diyorsanız, kesinlikle okuyun: Marmaris Gezilecek Yerler Listesi | 28 Harika Nokta ve Marmaris’in Tarihi Yerleri | 20 Tarihi Yer!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin