Selimiye’de Yapılacak Şeyler | Eğlence Dolu 20 Aktivite!

İlaç Niteliğinde Bilgiler

Selimiye hakkında: Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı bir köy/mahalle olan Selimiye, özellikle son yıllarda Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri haline gelmiştir. Sessiz, sakin, küçük bir yer olan bu şirin tatil beldesi, daha sakin ve dingin bir yaz tatili düşleyenler için fazlasıyla idealdir. Bir kıyı beldesi olan Selimiye, Marmaris ilçe merkezine 35 – 40 kilometre mesafede, Hisarönü Körfezi’nde konumlanmaktadır.

Selimiye, Türkiye‘nin önde gelen yat limanlarından biri olan Sığ Liman Koyu’na ev sahipliği yapmaktadır. Bu durum da Selimiye’yi tur tekneleri için harika bir durak haline getirmiştir. Halkı balıkçılık ve turizmle geçinen bu kıyı beldesi adını, Osmanlı İmparatorluğu hükümdarlarından biri olan I. Selim’den almıştır. Ayrıca söz konusu tatil beldesi, Orhaniye, Bozburun ve Marmaris’e yakın olması sayesinde, günübirlik geziler için de uygundur.

Kullanılan kartlar: Selimiye’de herhangi bir müze kart zorunluluğu bulunmamakla birlikte çevre müzelere veya ören yerlerine Müzekart ve Müzekart+ ile indirimli veya ücretsiz olarak giriş yapılabilmektedir. Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan Müzekart ve türevleri Selimiye’de de işinize yarayacaktır.

Şehir içi ulaşım: Selimiye küçük bir belde olduğu için toplu taşıma ağı pek gerek görülmemekle birlikle gelişmemiştir. Zira köyde hemen her yere yürüyerek ulaşmak mümkündür. Lakin yine de dilerseniz taksi ve dolmuş gibi imkanlardan faydalanabilir ya da özel araç kiralayabilirsiniz. Selimiye çevresindeki beldelere veya ilçelere ulaşımı Marmaris aktarmalı olarak veya tekne turlarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

İkonik gezi noktaları: Selimiye’de gezip görmeniz gereken ikonik gezi noktaları; Dişlice Adası, Kameriye Adası, Kameriye Manastırı, Sığ Liman Koyu, Cennet Koyu ve Turgut Şelalesi gibi doğa harikası yerlerden oluşmaktadır. Selimiye’nin turistik zenginlikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ”Selimiye’de Gezilecek Yerler Listesi | En Farklı 23 Yer ve Selimiye’nin Tarihi Yerleri | En Önemli 3 Tarihi Yer” başlıklı içeriklerimize mutlaka göz atın!

Pazar günü ne yapılır? 

Selimiye’de keyifli bir pazar gününe köy kahvaltısı ederek başlayabilirsiniz. Kahvaltı için köy merkezinde bulunan herhangi bir kafeyi tercih edebilir ve tamamıyla doğal ürünlerle donatılmış yöresel köy kahvaltısının tadını çıkarabilirsiniz.

Sonrasında Selimiye Dalış Merkezi’ne giderek mavi turlara veya dalış turlarına katılabilir, beldenin sualtı zenginliğine yakından şahit olabilirsiniz. Bunun yanı sıra köy içinde bulunan beachlerde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, akşam yemeği için koy manzaralı nezih bir restoranda Ege’nin enfes lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Bir günde ne yapılır? 

Selimiye’de bir gün içinde, tekne turlarından birine katılarak, çevre koyları ve adaları gezip görme şansı elde edebilir, sığ sularda yüzerek berrak denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bunun dışında Turgut Şelalesi’ne giderek doğa harikası ormanı ve içinde çağlayan şelaleyi görebilirsiniz.

Şelale çevresinde trekking, kamp ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapabilir ya da şelalenin oluşturduğu küçük gölün buz gibi sularında yüzerek ferahlayabilirsiniz. Ayrıca köy merkezinde alışveriş turuna çıkabilir, akşam vakitlerinde ise tipik bir Ege meyhanesinde, rakı – balık eşliğinde keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Ücretsiz Aktiviteler

1. Selimiye’nin Kalbinde Vakit Geçirin!

Selimiye

Burası Neresi? Son yılların en gözde tatil beldelerinden biri haline gelen Selimiye, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı bir köy/mahalledir. Marmaris ilçe merkezine 35 – 40 kilometre mesafede, Hisarönü Körfezi’nde konumlanmaktadır. Selimiye, konumu itibariyle aynı zamanda güvenli bir kıyı kasabası durumundadır. Bunun yanı sıra Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından Sığ Liman koyu, Selimiye’de yer almaktadır.

Neden Gitmeliyim? Selimiye’nin merkezi, tipik bir Ege köyünden oluşur. Popülaritesine rağmen dokusunu korumaya başlayan köyde, kahvehaneler gibi kafe ve restoranlar da bulunmaktadır. Özellikle de kıyı lokantaları köyün en yoğun talep gören yerleridir. Selimiye’de köy pazarı gibi otantik etkinlik alanları da yer almaktadır. Ege kıyısında, yemyeşil doğasıyla gören herkesi büyüleyen Selimiye, sessiz ve sakin bir tatil hayal edenler için oldukça idealdir. Dolayısıyla Selimiye’ye gelmişken öncelikle köyün merkezini keşfetmelisiniz.

2. Ada Turuna Çıkın!

Kameriye Adası

Burası Neresi? Marmaris koylarında saklı cennet gibi parıldayan bir ada Dişlice Adası, Selimiye’ye gelmişken görmeniz gereken yerlerden biridir. Gerçek anlamda bir doğa harikası olan Dişlice Adası, diğer adıyla Aşk Adası üzerinde yerleşim bulunmamaktadır. Zira ada oldukça küçük bir alana sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Adada yerleşimin olmaması, doğasının bozulmadan korunmasına sebep olmuştur. Adanın kendisi gibi denizi de oldukça temiz ve berraktır. Dişlice Adası ziyaretinizde adanın tepesine kadar çıkıldığında müthiş bir manzarayla karşılaşılmaktadır.

Dolayısıyla burada sosyal medya hesaplarınızda paylaşabileceğiniz muhteşem manzara fotoğrafları çekilebilirsiniz. Dişlice Adası’na yalnızca tekneyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun için Selimiye’de yaz sezonu boyunca düzenlenen tekne turlarına katılarak, Dişlice Adası dışında, civardaki diğer koyları ve adacıkları da gezme şansı elde edebilirsiniz.

Bu adacıklardan bir diğeri de Kameriye Adası’dır. Selimiye’ye oldukça yakın bir konumda, Hisarönü Körfezi’nde yer alan Kameriye Adası, Selimiye’ye gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir yerdir.

Ayrıca ada içerisinde tarihi bir manastır bulunmaktadır. Adaya gelenler bu manastırı da sıklıkla ziyaret etmekte olup; manastırın önünde bulunan bin yıllık bir dilek ağacı olan zeytin ağacına renkli bez parçaları asıp, dilek dilemektedir.

Kaçırmayın! Yalnızca tekne turları ile ulaşım sağlayabileceğiniz Kameriye Adası’nın sakinleri keçilerden oluşup, adada çok sayıda keçinin yaşadığını söyleyebiliriz. Kameriye Adası’na ulaşımda, tıpkı Dişlice Adası’nda olduğu gibi tur teknelerinden yararlanabilirsiniz.

Tabi, hususi tekneniz varsa buna gerek kalmadan dilediğiniz zaman bahsi geçen adalara gidebilirsiniz. Selimiye’den hareket eden tur tekneleri, tatil sezonu boyunca, hemen her gün seferler düzenlemektedir. Dolayısıyla Selimiye’de yapılacak şeyler arasına ada turlarını mutlaka ekleyin!

Dişlice Adası (Aşk Adası): 

Kameriye Adası: 

3. Turgut Şelalesi’ni Görün!

Turgut Şelalesi

Burası Neresi? Turgut Şelalesi, Selimiye’ye 10 kilometre mesafede, aynı adlı Turgut Köyü’nde yer alan bir doğa harikasıdır. Gerek bakir doğası gerekse gürül gürül şelalesi ve buz gibi sularıyla doğaseverlerin bayıldığı bu şelale, yaz sezonu boyunca yüzbinlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Çevresinde dinlenme ve yeme – içme alanları bulunan bir tesis olarak turistik anlamda bir cazibe merkezidir. Toplamda beş ayrı şelaleden oluşur. Şelaleler ortalama 5 metrelik bir yüksekten, gürül gürül akar ve bir gölet oluşturur.

Neden Gitmeliyim? Buz gibi suyuyla yaz aylarının aranan yerlerinden biri olan Turgut Şelalesi’nin oluşturduğu doğal gölette dileyen herkes yüzebilmektedir. Zira Turgut Şelalesi, yazın Marmaris’in sıcağından bunalan herkes için biçilmiş kaftan!

Yemyeşil ormanın içinde, oldukça harika bir atmosferde konumlanan Turgut Şelalesi, el doğmamış doğası sebebiyle I. Derece SİT Alanı ilan edilmiş ve devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Ayrıca şelale yakınlarında tarihi bir yapı olan Turgut Kalesi yer almaktadır.

Şelaleye, belirli bir noktaya kadar özel araçlarla veya minibüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Lakin sonrasında yaklaşık 300 metre kadar yürümek gerekmektedir.

Yürüyüş, gözünüzde büyümesin; zira ormanın içinde kuş cıvıltıları eşliğinde yürümek harika bir deneyim olacak! Turgut Şelalesi çevresinde trekking, piknik, kamp, fotoğrafçılık, doğa yürüyüşü ve jeep safari gibi birbirinden harika aktiviteler gerçekleştirilebilmektedir.

Kaçırmayın! Ayrıca şelale çevresinde pek çok alabalık tesisi ve gözleme evi hizmet vermektedir. Gelmişken bu restoranlardan herhangi birine uğrayıp ev yapımı mis gibi gözleme veya ızgarada pişmiş taptaze alabalık yiyebilir, doğanın ve enfes lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Son olarak şelale girişlerinin tamamen ücretsiz olduğunu belirtmeden geçmeyelim! Bunun yanı sıra Turgut Şelalesi ziyareti için gündüz saatlerini tercih etmelisiniz.

  • Adres: Orhaniye Mahallesi, 48700 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

4. Sığ Liman Koyu (Akkum Koyu): Mutlaka Ziyaret Edin!

Sığ Liman Koyu

Burası Neresi? Muğla’nın en güzel koylarından biri olan Sığ Liman Koyu, Selimiye’nin girişinden 2,5 kilometre uzaklıkta, Küçüven ile Sığ Burunlar arasında yer alıyor. Koyun güneyi tamamen ormanlık alanla kaplı olup; kuzeyinde kayalık tepesi ve batısında ise Selimiye’ye doğru açılan bir plaj bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Tur teknelerinin popüler duraklarından biri olan Sığ Liman Koyu, cam gibi berrak bir suya sahip. Dolayısıyla burada yüzmek bir başka keyif veriyor. Zira Sığ Liman, yaz sezonu boyunca onlarca turisti ağırlıyor. Ancak ulaşım biraz zor olduğu için bu koyun Selimiye’ye nispeten daha sessiz ve sakin olduğunu söyleyebilirim. Tabi bu durum sakin, sessiz ve huzurlu bir ortam arayanların yüzünü güldürüyor.

Koya ulaşım genel anlamda deniz üzerinden tekne ve yat gibi vasıtalarla sağlanıyor. Bunun yanı sıra koya özel araçlarla ulaşmak da mümkün. Doğayla iç içe bir plaja ev sahipliği yapan Sığ Liman Koyu’nda, tertemiz bir suda yüzüp, dilediğiniz kadar açılabiliyorsunuz. Fakat yüzerken, su zeminindeki kayalıklara dikkat etmekte fayda var.

Kaçırmayın! Akkum Koyu olarak da adlandırılan Sığ Liman Koyu, sığ denizi sebebiyle çocuklu aileler için de biçilmiş kaftan! Çocuklar sığ denizde güvenle yüzebiliyor. Koy ve çevresinde, herhangi bir işletme veya tesis bulunmuyor.

Dolayısıyla gitmeden evvel her türlü ihtiyacınızı tedarik etmenizde fayda var. Bunun yanı sıra Sığ Liman Koyu, çadırlı kamp için de fazlasıyla uygun! Yaz aylarında koyda, çadırını alıp kamp yapmaya gelen pek çok gezgine rastlayabilirsiniz.

  • Adres: Selimiye Mahallesi, 48710 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

5. Cennet Koyu’nu da Unutmayın!

Cennet Koyu

Burası Neresi? “Burası bir cennet!’’ dedirten bir güzelliğe sahip olan Cennet Koyu, Selimiye’de görülmesi gereken doyalı güzelliklerin başında geliyor. Cennet Koyu’na, Sığ Liman Koyu’ndan sonra ormandaki patikadan 5-6 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşılıyor.

Pırıl pırıl, tertemiz ve Turkuaz rengi denizi ile dikkat çeken koyun suları öylesine berrak ki dışarıdan baktığınızda tüm balıkları çıplak gözle görebiliyorsunuz. Dolayısıyla koyun bir akvaryumu andırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. Küçük ve renkli balıklarla yüzmek ise yanında bonusu!

Neden Gitmeliyim? Cennet Koyu’nda denize rahatça girip, güneşlenebileceğiniz bir plaj da bulunuyor. Lakin tıpkı Sığ Liman gibi bu koyda da büfe, market, konaklama ve yeme – içme tesisi gibi alanlar bulunmuyor.

Dolayısıyla yola çıkmadan evvel plaj için yanınıza havlunuzu, plaj sandalyenizi, yiyeceğinizi, içeceğinizi ve eğer varsa çadırınızı almanızda fayda var. Zira Türkiye’deki en popüler kamp alanlarından biri olan bu harika koyda çadırlı kamp yapılabiliyor.

Cennet Koyu, tüm yılın yorgunluğunu atabileceğiniz sessiz, sakin ve bir o kadar huzurlu atmosferiyle sizleri bekliyor! Bu arada koya giriş tamamen ücretsiz.

Kaçırmayın! Cennet Koyu’na haftanın yedi günü istediğiniz saatte gidebilir, dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Lakin gündüz saatlerinde gidip, tertemiz denizin, güneşin ve kumsalın tadını çıkarmanız şiddetle tavsiye edilir! Ayrıca bu harika koyun manzarasına bayılacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Adres: Selimiye Mahallesi, 48710 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

6. Selimiye’nin Tarihi Yerlerini Ziyaret Edin!

Kameriye Adası Manastırı

Burası Neresi? Ege’nin şirin bir köyü olan Selimiye, tarihi yapı açısından çok zengin bir yer değil. Lakin yine de gitmişken görmek isteyeceğiniz bazı tarihi yerler mevcut. Bu yerler, Selimiye’nin tarihi kalıntılarının bulunduğu Aşarkaya ve Sarıkaya tepeleri, Selimiye Kalesi ve Kameriye Adası Manastırı’ndan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Kameriye Adası Manastırı’nın kaçıncı yüzyılda kim tarafından yaptırıldığı net olarak bilinmemekle birlikte;  MÖ I. veya II. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Manastırın en dikkat çekici özelliği ise hemen girişte bulunan İsa Freskleri oluyor. Bunun yanı sıra manastırın önünde bin yıllık bir zeytin ağacı bulunuyor. Yöre halkı bu ağacın şans getirdiğine ve dileklerin kabulü için vesile olduğuna inanıyor. Bundan dolayı manastırı görmeye gelen herkes dileklerini bu ağaca asıyor.

Kaçırmayın! Günümüzde bir kalıntı halinde bulunan Selimiye Kalesi ise köyün tepe noktasında yer alıyor. Muhteşem bir manzaraya sahip olan kale ve çevresinde denizden geçen teknelere yol gösterme amaçlı yapılan bir deniz fenerine, tarihi manastıra, gözetleme kulesi ve antik bir tiyatroya ait olan kalıntılar bulunuyor. Tüm bu yerlerle ilgili daha fazla ve daha net bilgi almak için ”Selimiye’nin Tarihi Yerleri | En Önemli 3 Tarihi Yer” başlıklı yazımızı mutlaka okuyun!

Selimiye Kalesi: 

  • Adres: Selimiye, Marmaris Bozburun Yolu, 48710 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Aşarkaya ve Sarıkaya: 

  • Adres: Selimiye Köyü, 48710 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Kameriye Adası Manastırı:

  • Adres: Kameriye Adası, 48710 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

Ücretli Aktiviteler

7. Tekne Turlarına Katılın!

Tekne Turları

Burası Neresi? Selimiye’de tekne turları düzenleyen pek çok firma bulunuyor. Yaz sezonun açılmasıyla birlikte işe koyulan bu firmalar, tur teknelerine olan yoğun talepten dolayı haftanın yedi günü belirli aralıklarla turlar düzenliyor. Selimiye tekne turlarıyla en az 4 – 5 farklı koy gezilebiliyor. Tur programları genellikle üç farklı seçenek şeklinde sunuluyor.

İlk seçenek; Sığ Liman, Manastır, Aşk Adası (Dişlice Adası), Bencik, Akvaryum ve Perili Ev turundan; ikinci seçenek Sığ Liman, Koca Ada, Bademli Koy ve Dirsek Bükü turundan; üçüncü seçenek ise Perili Ev, Kilise, Peninsula Angels, Kızkumu, İnbükü ve Sucağız turundan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Tur teknelerinin kapasitesi 30 kişiden oluşuyor. Dolayısıyla önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Bunun yanı sıra ortalama 6 – 7 saat süren tekne turları, yetişkinler için kişi başı en az 100 TL; çocuklar için 75 TL olarak ücretlendiriliyor. Fiyat tarifesi her sezon değişiklik gösterebiliyor. Dolayısıyla katılmadan evvel arayıp, fiyat bilgisi almanız gerekebilir.

Tekne turu fiyatına; otel transferi, bireysel sigorta, öğle yemeği, tekne ulaşımı ve rehberlik hizmeti dahil ediliyor. Kişisel harcamalar ve içecek ücretleri kişiye ait. Selimiye tur tekneleri, her gün sabah 10.00 sularında iskeleden ayrılıp; akşam 17.30 turu tamamlayıp geri dönüyor. Tekne turuna katılmadan evvel yanınıza şort, mayo, havlu, şapka ve güneş gözlüğü gibi ihtiyacınız olabilecek şeyleri almayı unutmayın!

Kaçırmayın!

Selimiye’de yapılacak şeyler arasında en başta gelen aktivite hiç şüphesiz tekne turuna katılmaktır. Sizler de bu harika tatil köyüne gelmişken tekne turlarına katılmalı ve civardaki koyları, doğal güzellikleri görmeli, berrak Ege denizinde yüzmelisiniz! Sizlere kolaylık sağlamak amacıyla Selimiye’de tekne turu alanında hizmet veren bazı firmaların iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.

Bunların dışında Selimiye’de tekne kiralayabileceğinizi de söylemeden geçmek olmaz. Tekne kiralamak isteyenler buraya tıklayarak gerekli bilgileri alabilirler.

Selimiye Tekne Turu – Şafak I Teknesi: 

  • Adres: Selimiye Köyü, 48900 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0530 783 48 93
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

İbrahim Kaptan III Teknesi: 

  • Adres: Selimiye İlköğretim Okulu Önü – Selimiye Köyü, Marmaris/Muğla
  • Tel:  0531 028 42 18 – 0546 783 90 96
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Deniz Bey I Teknesi: 

  • Adres: Selimiye Köyü Limanı, 48700, Marmaris/Muğla
  • Tel:  0555 848 70 45
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Sıla Nur -III Teknesi: 

  • Adres: Selimiye Köyü Limanı, 48700, Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (532) 520 5103
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

8. Alışveriş Yapın!

Burası Neresi? Selimiye’de alışveriş yapmadan dönmeyin! Bu şirin tatil beldesinde, gündüz denizin, kumsalın ve güneşin tadını çıkardıktan sonra mutlaka alışveriş turuna çıkmalısınız. Zira köy içerisinde, köyün doğal yapısına ve mimarisine uygun olarak dekore edilmiş pek çok butik mağaza, bijuteri ve hediyelik eşya dükkanları bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Genellikle köy merkezinde faaliyet gösteren mağazalarda Selimiye’ye ait yöresel ürün ve eşyaların satışı yapılıyor. Dükkanlar genel anlamda, Selimiyeli kadınların elleriyle yaptığı, özel işlemeli ürünlerle dolu! Bunlar arasında en çok rağbet görenler, el yapımı kolyeler, işlemeli bileklik ve yöresel dokusuyla hayranlık uyandıran yüzükler oluyor.

Bunların yanı sıra Selimiye’deki alışveriş noktalarında, deniz ve plaj için gerekli olan her türlü malzemenin satışı da yapılıyor. Ayrıca yine köyde yetiştirilen doğal ürünlerle köy kadınları tarafından yapılan organik reçeller, ballar, peynirler, salçalar, yağlar ve bunlar gibi yöresel ürünler de Selimiye’de alışveriş esnasında alabilecekleriniz arasında yer alıyor.

Kaçırmayın! Selimiye’de alışveriş nerede yapılır, sorusuna verilebilecek en doğru ve en açıklayıcı cevaplar için ”Selimiye Alışveriş Noktaları” başlıklı yazımızı mutlaka okuyun! Son olarak: Biblo, anahtarlık, kolye, vazo ve abajur gibi Selimiye’yi yansıtan simgesel bir eşya alarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Sizlere kolaylık sağlamak adına köydeki alışveriş noktalarının bazılarının iletişim ve adres bilgileri aşağıda verilmiştir.

Mellart Taş Baskı Atölyesi: 

  • Adres: Bük Sokak, No :14 Selimhan Otel Arkası, 48700, Selimiye/Marmaris
  • Tel: 0533 358 23 20
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi 
  • Yol tarifi al >

Dikiş Kutusu Selimiye: 

  • Adres: Sanat Sokağı, 48700, Selimiye/Marmaris
  • Tel: 0532 793 80 34
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Paprika Selimiye:

  • Adres: Buruncuk Mevkii, Selimiye, 48700, Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 43 69
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.30 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Selimiye Reçelcisi:

  • Adres: Selimiye, 48700, Marmaris/Muğla
  • Tel: 0554 899 91 62
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

9. Gece Hayatının Keyfini Çıkarın!

Selimiye gece hayatı

Burası Neresi? Yılın hemen hemen her dönemi sessiz ve sakin bir yaşantıya sahip olan Selimiye’de gürültülü disko ve barlarla dolu bir gece hayatından söz edilemez. Lakin yine de vakit geçirebilecek pek çok mekan bu şirin köyde mevcut. Selimiye’nin gece hayatı restoran, kafe ve meyhane gibi mekanlarda, hafif müzik eşliğinde yenen yemekler, meze ve içkiler etrafında şekilleniyor.

Neden Gitmeliyim? Ancak bunun yanı sıra köyde eğlenceli bir gece mekanı bulunuyor. Bu mekan Marmaris’in en iyi Jazz performanslarının sergilendiği Piano Jazz Bar… Gündüz kokteylleri ve snack menüleriyle meşhur olan Piano Jazz Bar, akşamlar dolu dolu bir eğlenceye ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla Selimiye’de gece hayatının nabzını tutabileceğiniz en ideal mekan Piano Jazz Bar olacaktır.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra, S.U.P Restoran, Giritimu Meyhanesi, Bülent’in Mutfağı ve Sardunya Restoran gibi nispeten daha sakin ve sessiz bir ortama sahip olan restoran ve meyhanelerde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak adına ”Selimiye’nin Gece Hayatı ve Selimiye’de Ne Nerede Yenir?” başlıklı içeriklerimizi okuyabilirsiniz.

Piano Jazz Bar: 

  • Adres: Selimiye, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0532 300 26 74
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 09.00 – 02.00 | Hafta sonu 08.00 – 00.00 (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

S.U.P Restoran: 

  • Adres: Selimiye, Hanım Pınarı Sok. No: 3, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 40 48 – 0 (532) 111 11 11
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Giritimu Meyhanesi: 

  • Adres: Selimiye Mah. Gemecit Sok. Marmaris – Muğla Yolu, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 40 22 – 0 537 914 51 01
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Sardunya Restoran: 

  • Adres: Selimiye, Hanım Pınarı Sok. No: 9, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 40 03
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

Bülent’in Mutfağı:

  • Adres: Selimiye Koyu, Marmaris 48700 Türkiye
  • Tel: 0 533 326 75 75
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

10. Selimiye’nin Şirin Otellerinde Konaklayın!

Burası Neresi? Selimiye’de konaklamak için butik otel, pansiyon, motel ve kamping gibi pek çok seçenek mevcut. Her yaz tıklım tıklım dolup taşan ve turistlerin göz bebeği olan Selimiye’de hem ekonomik hem de kaliteli bir dizi tesiste konaklama şansı elde edilebiliyor.

Köyde konaklayabileceğiniz tesisler arasında; Yazıcı Apart, Zeytin Dalı Butik Otel & Beach, Rüya Butik Otel, Moka Butik Otel, Yarımada Tatil Evi, Anfora Otel, Hidayet’in Yeri, Miço Hotel, Portakal Butik Otel, Narlı Pansiyon, Yamaç Motel Selimiye, Swan Lake Boutique Hotel & Restoran ve Big Posedion Boutique Hotel & Yacht Club gibi birbirinden popüler oteller yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Dilerseniz çadır kurup kamp yapabilir ya da köyün doğal mimarisine uygun butik otellerde konaklayabilirsiniz. Erkenden yerinizi ayırtmanız halinde tatilinizi çok daha uygun fiyatlarla planlayabilir, köyün müthiş doğasının ve berrak denizinin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın!

Dolayısıyla sizler de Selimiye’de yapılacak şeyler listenize konaklama seçeneğini de mutlaka ekleyin! Köyde konaklayabileceğiniz bazı otellerin ulaşım ve iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.

Yazıcı Apart: 

  • Adres: Hanım Pınarı Mevki, No: 27 Selimiye, 48710, Marmaris/Muğla
  • Tel: 0554 899 91 62
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Zeytin Dalı Butik Otel & Beach:

  • Adres: Selimiye, Bük Sokak, No: 2, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0507 344 64 48
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Rüya Butik Otel:

  • Adres: Selimiye, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0532 681 59 68
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Moka Butik Otel:

  • Adres: Selimiye, Bük Mevki 8/2, 48706 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0532 051 22 48
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Swan Lake Boutique Hotel & Restoran:

  • Adres: Selimiye, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 42 55
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Yarımada Tatil Evi: 

  • Adres: Selimiye Mah. Buruncuk Mevkii, No: 96, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0530 962 55 76
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Lezzet Durakları

11. S.U.P Restoran’da Ahtapot!

ahtapot

Burası Neresi? Selimiye’nin en nezih mekanlarından biri olan S.U.P Restoran, yaz sezonu boyunca kesintisiz hizmet veren köklü bir müessesedir. Mekan, hem beach hem de restoran olarak hizmet vermektedir. Ahtapot spesiyaliyle oldukça meşhur olan restoran, yaz akşamlarında, Selimiye koyunda manzaraya karşı yemeğinizi yiyip, içkinizi yudumlarken, keyifli anlar yaşayabileceğiniz bir mekandır.

Dolayısıyla Selimiye’de yapılacak şeyler arasına S.U.P Restoran’da ahtapot yemek, mutlaka eklemelidir.

Neden Gitmeliyim? Taptaze deniz ürünleriyle dolu zengin bir mutfağa sahip olan restoranda, ahtapotun lezzetine gerçekten bayılacaksınız! Bunun yanı sıra akşam yemeği için restoran menüsünde bulunan Hamburger, Pizza, Salata çeşitleri, Balık çeşitleri, Karides, Kalamar ve Makarna gibi özel lezzetleri de tercih edebilir, yemeğinizin yanında ise kırmızı şarap içebilirsiniz.

Bu sayede yemeğin yanı sıra manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Lakin gitmeden evvel mekanı arayıp rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Aksi takdirde boş masa bulmakta zorlanabilirsiniz. Rezervasyon için tıklayın!

  • Adres: Selimiye, Hanım Pınarı Sok. No: 3, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 40 48 – 0 (532) 111 11 11
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

12. Giritimu Meyhanesi’nde Rakı – Balık!

Rakı - Balık

Burası Neresi? Giritimu Meyhanesi, Selimiye’nin en gözde mekanlarının başında geliyor. Giritimu Evleri ve Giritimu Meyhanesi olarak iki ayrı alanda hem de restoran olarak hizmet veren tesis, her ihtiyaca cevap verebiliyor. Tabi meyhanede vakit geçirebilmek için otelde konaklama şartı aranmıyor. Konaklamayı düşünenler, linke tıklayarak Giritimu Evleri hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Neden Gitmeliyim?Zaman su gibi akıp geçiyordu, biz sadece rakı ekledik…” sloganıyla hizmet veren Giritimu Meyhanesi, herkesi, Selimiye’nin berrak denizine karşı gün batımı manzarası eşliğinde rakı – balık ikilisiyle keyifli anlar yaşamaya davet ediyor.

Taptaze deniz ürünleri, mezeleri, içki menüsü ve muazzam manzarasıyla Selimiye’nin en popüler meyhanesi olan Giritimu, mutlaka uğramanız gereken bir yer! Gitmeden evvel arayıp rezervasyon yaptırmayı unutmayın. İnternet üzerinden rezervasyon talebinde bulunmak için tıklayın.

  • Adres: Selimiye Mah. Gemecit Sok. Marmaris – Muğla Yolu, 48700 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 40 22 – 0 537 914 51 01
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 01.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Sardunya Restoran’da Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri

Burası Neresi? Selimiye’de yapılacak şeyler listemizde, sıradaki durağımız tekne turu yapanların demir attıkları mekan olarak Selimiye’de fazlasıyla meşhur olan Sardunya Restoran! Envaı çeşit deniz mahsulüyle dolu zengin bir menüye sahip olan Sardunya Restoran, aynı zamanda alkol hizmeti de veriyor.

Kaçırmayın! Sardunya Restoran, oldukça keyifli bir atmosfere sahip. Lakin mekanın fiyat açısından pahalı olduğu söylenebilir. Dolayısıyla buna dikkat ederek gitmekte fayda var. Ayrıca Sardunya Restoran’a gitmeden evvel mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

  • Adres: Selimiye, Hanım Pınarı Sok. No: 9, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 40 03
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 00.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

14. Enfes Pideler: Mavi Pide!

kıymalı pide

Burası Neresi? Doğallıktan ve kaliteden ödün vermeden yıllardır hizmet vermeye devam eden Mavi Pide, kuruluşu 2006 yılına uzanan köklü bir müessese olarak karşımıza çıkıyor. Mavi Pide, pide çeşitleri ve doğal ürünlerden oluşan keyif kahvaltısı sayesinde ”Türkiye’nin en iyi 10 yol lokantası” arasında gösteriliyor.

İlk olarak Hisarönü’nde, küçük bir kır lokantası olarak hizmete açılan mekan, bir süredir Selimiye’deki şubesiyle de misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Kurulduğu yıl, Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan bir çalışma sonucu, Türkiye’nin en iyi 10 lokantasından biri olmaya hak kazanan Mavi Pide, Selimiye’nin en gözde mekanlarının başında geliyor. Lokantaya gelenler, çeşit çeşit pideler arasından damak tadına en uygun olanı seçerek, muazzam bir sofrayla ağırlanıyor.

Kaçırmayın! Pideler arasında, özellikle otlu pide, deneyenler tarafından fazlasıyla beğeniliyor. Aynı zamanda tamamen doğal ve organik ürünlerden oluşan kahvaltısıyla meşhur olan Mavi Pide’de; köfteden pizzaya, kavurmadan hamburgere kadar pek çok seçenek bulunuyor. Bunun yanı sıra gitmişken muzlu ballı pide tatlısını denemeyi unutmayın!

  • Adres: Selimiye, Hanım Pınarı Mevkii, No: 20 – 2, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0530 309 96 34
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

15. Badem Mantı’da Adı Üstünde Mantı!

Mantı

Burası Neresi? Badem Mantı, Selimiye’nin en güzel mekanlarından biri olarak, özellikle yabancı turistlerin ilgi odağında! Zira mekanın mantısının lezzeti anlatıla anlatıla bitirilemiyor. Badem Mantı, enfes köy tereyağı gezdirilmiş farklı çeşitteki mantılarıyla hem damağa hem de göze hitap ediyor.

Bunun yanı sıra mavi ve beyaz tonlarının hakim olduğu dekorasyonuyla Selimiye’nin doğal yapısını başarılı bir şekilde yansıtan Baden Mantı, uğramadan dönmemeniz gereken bir yer!

  • Adres: Selimiye, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 42 29
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

16. Bülent’in Mutfağı’nda Ege’nin Meşhur Mezeleri!

Ege Yemekleri

Burası Neresi? Zeytinyağlı yemekleriyle meşhur olan Bülent’in Mutfağı, Selimiye’de ne yapılır, sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri! Zira burada birbirinden harika Ege yemekleri pişirilip, muhteşem sofralarla müşterilere sunuluyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranın en beğenilen lezzetleri arasında; zeytinyağlı ayva, midye, çıtır kabak, sigara böreği, kabak çiçeği dolması, haydari, fava, gözleme ve sütlü levrek gibi özel spesiyaller başta geliyor. Dolayısıyla Bülent’in Mutfağı, Selimiye’nin yöresel lezzetlerinin de tadına bakabileceğiniz bir mekan…

Kaçırmayın! Restoranda fiyat aralığı ortalama 100 ila 400 TL arasında değişiyor. Bunun yanı sıra Bülent’in Mutfağı’nda, şarap ve rakı gibi seçeneklere sahip olan alkol menüsü de bulunuyor.

  • Adres: Selimiye Koyu, Marmaris 48700 Türkiye
  • Tel: 0 533 326 75 75
  • Çalışma saatleri: Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

17. Losta Tatlısı, Losta Tatlıcısı’nda Yenir!

Burası Neresi? Köyün en sevimli kafelerinden biri olan Losta Tatlıcısı, yazın kolayca tüketilebilecek hafif tatlılarıyla meşhur. Mekana ismini veren Losta Tatlısı ise Selimiye’nin en meşhur lezzetlerinin başında geliyor.

Keçi peynirli bir tatlı olan Losta Tatlısı, aslında bir baklava çeşidi. Ancak baklavaya göre daha hafif bir tatlı olan Losta, incecik yufkanın içine keçi peyniri katılarak yapılıyor.

Üzerine ise mandalina ve portakal aromasına sahip olan hafif bir şerbet dökülüyor. Şerbetin hafif olmasının nedeni ise Bodrum mandalinası da denilen kokulu yeşil mandalina ve portakal kabuğuyla tatlandırılmasından ileri geliyor.

Neden Gitmeliyim? Üstüne bol fıstık ve tarçın eklenerek servis edilen Losta Tatlısı, lezzetiyle herkesi kendisine hayran bırakıyor. Eğer yanında dondurma ile servis edilirse tadından yenmiyor!

Kaçırmayın! Losta Tatlıcısı’na gelmişken, keçi sütü, irmik ve kaymak ile yapılan Rodos Baklavası, Damla sakızlı muhallebi, Fırın sütlaç, Keçiboynuzlu muhallebi, Chia’lı Keşkül ile çavdarlı, yulaflı, zerdeçallı, zencefilli, yaban mersinli, üzümlü ve susamlı gibi çeşitleriyle birbirinden lezzetli kurabiyelerin tadına da bakabilirsiniz.

  • Adres: Hisarönü Mah. Marmaris Bozburun Yolu, 48710 Marmaris/Muğla
  • Tel: 0 (252) 446 43 60
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün açık (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Ekstrem Spor Noktaları

18. Selimiye Dalış Merkezi’nde Eşsiz Bir Deneyim Yaşayın!

Selimiye Dalış Merkezi

Burası Neresi? Selimiye’de ne yapılır, bu sorunun en doğru ve en eğlenceli cevaplarından biri dalış yapmaktır. Zira Selimiye’nin rengarenk su altı zenginliğini görmeden dönmeyin derim! Dalış yapmak için Selimiye Dalış Merkezi’nden yararlanabilirsiniz. Aslında dalış eğitimi veren bir okul olan Selimiye Dalış Merkezi, 1996 yılından bu yana hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Önce Muğla’da açılan merkez, 2006 yılında Marmaris’in turistik beldesi Selimiye’de de bir şube açmıştır. Dalış merkezinde, mavi tur aktivitesi ve dalış turları gibi pek çok etkinlik düzenlenmektedir.

Eşi benzeri olmayan bir su altı dünyasında, tecrübeli eğitmenler eşliğinde dalış turuna çıkmak, şüphesiz Selimiye’ye gelmişken yapılması gereken ilk şeylerden biridir.

Kaçırmayın! Türkiye’deki turizm merkezlerinden biri olarak her geçen yıl yıldızı daha da parlayan Selimiye’nin sualtı dünyasına bayılacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Adres: Selimiye Köyü, 48710, Barışım Dalış Teknesi, Marmaris/Muğla
  • Tel: 0530 382 11 44 – 0555 321 69 67
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • E-mail: [email protected]
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al > 

Yazın Yapılacak Şeyler

19. Koylarda Serinleyin!

Selimiye

Burası Neresi? Yaz tatilinizi Selimiye’de geçiriyorsanız köyde bulunan birbirinden harika koylara kesinlikle gitmelisiniz. Önceliği Sığ Liman Koyu’na vermelisiniz. Çünkü Selimiye’nin en meşhur yeri Sığ Liman Koyu’dur.

Neden Gitmeliyim? Berrak denizi, el değmemiş doğası ve muazzam manzarasıyla gören herkesi kendisine hayran bırakan Sığ Liman Koyu’nda deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz! Sığ Liman’dan sonra az ilerisinde bulunan Cennet Koyu’na da mutlaka uğramalısınız. Sığ Liman ile hemen hemen aynı koşullara sahip olan Cennet Koyu, adı gibi bir cennet!

Cennet Koyu: 

  • Adres: Selimiye Mahallesi, 48710 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

Sığ Liman Koyu (Akkum Koyu): 

  • Adres: Selimiye Mahallesi, 48710 Marmaris/Muğla
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 tedbirleri nedeniyle gün ve saatler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

20. Gelmişken Çevredeki Tatil Beldelerini de Görün!

Orhaniye

Burası Neresi? Selimiye, konum itibariyle pek çok tatil merkezine oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Zaten halihazırda Marmaris’e bağlı bir tatil beldesi olan Selimiye’ye gelmişken uğrayabileceğiniz tatil beldeleri arasında; Orhaniye, Bozburun, İçmeler, Akyaka, Datça, Dalyan, Sarıgerme, Bodrum, Fethiye, Ölüdeniz ve Didim gibi Türkiye’nin en popüler tatil cennetleri bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla Selimiye’de yapılacak şeyler arasına bu tatil beldelerine uğramak da mutlaka eklenmelidir. Selimiye beldesi, Orhaniye’ye 18 km, Bozburun’a 20 km, İçmeler’e 29,6 km, Akyaka’ya 70 km, Datça’ya 78 km, Köyceğiz’e 100 km, Dalyan’a 122 km, Sarıgerme’ye 134 km, Bodrum’a 202 km, Fethiye’ye 164 km, Ölüdeniz’e 176 km ve Didim’e 225 km mesafede yer alıyor. Tüm bu tatil beldelerinin her birine otobüs veya tekne gibi vasıtalarla veya özel araçla ulaşmak mümkündür.

Orhaniye: 

İçmeler: 

Akyaka: 

Datça: 

Dalyan: 

Sarıgerme: 

Bodrum: 

Fethiye: 

Ölüdeniz:

Didim: 

Bozburun: 

Günübirlik Turlar

– Ücretli Turlar

Konaklamalı Turlar

– Şehir Çıkışlı Turlar

İzmir kalkışlı, Bozburun ve Selimiye Turu, 2 Gece 3 Gün: Akyaka, Kızkumu, Selimiye, Bozburun, Bozburun’da Tekne Turu, Söğüt Saranda Sahili, Marmaris, Çınar Muğla Evleri 

  • Fiyata dahil olan hizmetler: Bozburun Mete Otel’de 2 gece konaklama, Lüks otobüslerle ulaşım ve ikramlar, Profesyonel rehberlik ve çevre gezileri, Seyahat Sigortası, Tur Güvencesi
  • Fiyata dahil olmayan hizmetler: Müze, ören yeri ve milli park giriş ücretleri, otellerde ekstra alınan yiyecek ve içecekler, yolda giderken alınacak sabah kahvaltısı, öğle yemekleri, otel dışında alınan yiyecek ve içecekler, tekne turları

Balıkesir ve Bandırma kalkışlı Selimiye & Bozburun Turu, 2 Gece 3 Gün: Gökova, Selimiye, Bozburun ve Bozburun’da tekne turu, Akvaryum Koyu, Üç Taşlar, Ada Boğazı, Bayır Köyü 

  • Fiyata dahil olan hizmetler: Otel’de 2 gece konaklama, Lüks otobüslerle ulaşım ve ikramlar, Profesyonel rehberlik ve çevre gezileri, Seyahat Sigortası, Tur Güvencesi
  • Fiyata dahil olmayan hizmetler: Müze, ören yeri ve milli park giriş ücretleri, otellerde ekstra alınan yiyecek ve içecekler, yolda giderken alınacak sabah kahvaltısı, öğle yemekleri, otel dışında alınan yiyecek ve içecekler, tekne turları

İzmir kalkışlı, Selimiye, Bozburun ve Marmaris Turu, 2 Gece 3 Gün: Aydın – Çine Baraj Gölü, Gökova, Marmaris, Kızkumu, Selimiye, Bozburun Tekne Turu, Kargı Koyu, Bencik Koyu, Kamelya adası, Akvaryum, Turgut Şelalesi 

  • Fiyata dahil olan hizmetler: Otel’de 2 gece konaklama, Lüks otobüslerle ulaşım ve ikramlar, Profesyonel rehberlik ve çevre gezileri, Seyahat Sigortası, Tur Güvencesi
  • Fiyata dahil olmayan hizmetler: Müze, ören yeri ve milli park giriş ücretleri, otellerde ekstra alınan yiyecek ve içecekler, yolda giderken alınacak sabah kahvaltısı, öğle yemekleri, otel dışında alınan yiyecek ve içecekler, tekne turları

** Selimiye’de yapılacak şeyler listemiz burada sona eriyor. Her aktiviteyi bir arada vermeye çalıştığımız makalemiz ile ilgili fikirlerinizi, aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, bu sayede içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz! Selimiye ile ilgili diğer içeriklerimize ayrıca bakmak isterseniz: 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin