Selimiye Kamp Yerleri – Selimiye’de Kamp Yapılacak En İyi 4 Yer!

Muğla ili Marmaris ilçesine bağlı küçük şirin bir balıkçı kasabası olan Selimiye, Marmaris ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır. Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından Sığ Liman Koyu’nun Selimiye’de bulunması bölgenin yat turizmi açıcından gelişmesini sağlamıştır. Yeşilin ve mavinin en güzel şekilde kucaklaştığı Selimiye, huzurlu ve stresten uzak bir tatil isteyenlerin vazgeçilmez noktasıdır. Klasik tatillerin yerini, doğa ile baş başa kalınan yerlere bıraktığı son yılların parlayan yıldızı olan Selimiye, Türkiye’nin bakir kalmayı başarmış nadir tatil beldelerinden biridir.

Tam anlamıyla Ege’nin havasını yansıtan Selimiye, iki katlı evleri, köy kahveleri, salaş balık restoranları ve daracık yollarıyla masalsı bir atmosfere sahiptir. Şehirden uzaklaşıp doğayı tamamıyla hissedebileceğiniz Selimiye’de konaklamak için lüksten uzak ancak tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunmaktadır. Yemyeşil ormanlarla çevrili bakir koylarda kamp yapmak için son derece ideal alanlar bulunmaktadır. Doğa ile baş başa kalmak için Selimiye’yi tercih eden kamp tutkunları bungalovlarda veya çadırlarda konaklayarak hem eşsiz denizin hem de doğanın tadını çıkarabilirler.

Ücretli Kamp Yerleri

Sığ Liman Beach & Glamping

Sığ Liman Beach & Camping

Marmaris Selimiye Köyü’nde doğa ile iç içe bir lokasyonda bulunan Sığ Liman Glamping, misafirlerin kusursuz bir tatil deneyimi yaşaması için gereken her şeyi sunmaktadır. Denize sıfır konumda 3 dönümlük çim arazi üzerine kurulu olan tesis, her biri deniz manzarasına sahip balkonu olan standart ve süit olmak üzere toplam 10 oda ile misafirlerini ağırlamaktadır. Odalar maksimum 3 kişiliktir. Tüm odaların önünde sevdiklerinizle keyif yapabileceğiniz küçük bir veranda bulunmaktadır. Odaların özel banyosu ve tuvaleti yoktur.

Sığ Liman Koyu’nda denize sıfır konumda bulunan tesisin kendine özel plajı vardır. Plajda bulunan şezlong ve şemsiyeleri misafirler ücretsiz kullanabilirler. İnce kumlu plaj ve sığ deniz çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için idealdir. Tesiste gün boyu yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran, mini market, kafe ve bar bulunmaktadır. Yeşilin ve mavinin kucaklaştığı doğa ile iç içe bir konumda bulunan tesis huzur dolu bir tatil arayanlara hitap eder.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, restoran, mini market, kafe ve bar, plaj, şezlong, hasır şemsiye, soyunma kabini, glamping konaklama ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik gösterebiliyor. Güncel konaklama ücretleri için lütfen işletme ile iletişime geçiniz. Günübirlik plajı kullanacak olanlar için otopark yeri ücretlidir. Konaklama yapanlar plajı ve otopark alanını ücretsiz olarak kullanabilmektedir.

Telefon: 0545 639 6030

Web Sitesi: https://www.siglimanglamping.com/

Twitter: https://twitter.com/g_glamping/

Haritada Görüntüle >

Palmira Bungalov & Kamping

Palmira Bungalov & Camping
Fotoğraf: Vesile Ak

Muğla merkeze 45 km mesafede Selimiye’de bulunan Palmira Bungalov & Kamping, Selimiye’nin yemyeşil doğasının ve muhteşem denizinin manzarasını en güzel şekilde seyredebileceğiniz yerlerden biridir. Meyve ağaçlarıyla ve rengârenk çiçeklerle çevrili tesiste doğanın bütünlüğünü bozmayacak şekilde inşa edilmiş 6 adet ahşap bungalov bulunur. Panoramik deniz manzarasına sahip olan tüm bungalovlarda duş, tuvalet, TV, klima, saç kurutma makinesi ve ücretsiz internet bulunur. Hijyene son derece önem verilen tesiste odaların temizliği günlük olarak yapılır.

Sınırlı sayıda bungalovlarda yer bulamayan kamp tutkunları ağaçların arasındaki kamp alanlarına çadırlarını kurabilirler. Çadır kamp alanında ortak kullanım duş, tuvalet, mutfak ve buzdolabı bulunmaktadır. Tesisin restoranı ve kafesinde gün boyu yiyecek ve içecek servisi yapılmaktadır. Sahile sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde olan tesisin kendine ait özel plajı bulunmaktadır. Plajda bulunan şezlong ve şemsiyeler konaklama yapan misafirlerin kullanımı için tesis tarafından ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, mutfak, buzdolabı, üç öğün yemek servisi (ücretli) ve yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Bungalov konaklama 150 TL, çadır konaklama 70 TL.

Telefon: 0553 110 80 03

Web Sitesi: https://palmirabungalows.business.site/

Instagram: https://www.instagram.com/palmirabungalows/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Kamp Yerleri

Cennet Koyu Kamp Alanı

Cennet Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: Gülseren Kınalı

Marmaris’in cennet köşesi Selimiye’de, ilçe merkezine 40 km uzaklıkta bulunan Cennet Koyu, yemyeşil ormanlarla ve masmavi denizle çevrelenmiş adeta gizli kalmış bir cenneti andırır. Denizinin eşsiz rengi ve berraklığıyla yüzmek ve dalış yapmak için elverişli bir ortam sunan koy, dalış tutkularının ve günübirlik tekne turlarının vazgeçilmez noktasıdır. Denizinin güzelliği kadar doğal güzellikleri ile de göz dolduran Cennet Koyu, huzur ve sakinlik arayan kamp tutkunlarının da vazgeçilmez kamp alanlarından biridir.

Karadan ulaşımın zor olduğu koyda sırt çantalı gezginler, yürüyüş yapan gruplar ve kamp tutkunlarının doğa içinde konaklayabileceği birçok alan bulunur. Koyda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Kamp yapmak için koya giderken 2 km uzaklıktaki Selimiye Köyü’nden ihtiyaç duyacağınız malzemeleri alabilirsiniz. Muhteşem manzarayı karşınıza alarak ağaçların altında çadırınızı kurarak sadece kuş ve dalga seslerini duyarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Koya araçla ulaşım ne yazık ki yok. Yürüyerek ise biraz yorucudur. Önce Akkum Koyu’na gelip buradan patika yollar ile 30 dakikalık bir yürüme sonrası ulaşım sağlanabilir. En zahmetsiz ulaşım ise Selimiye’den hareket eden günübirlik teknelere katılarak gelmek olacaktır.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. En yakın yer 2 km uzaklıktaki Selimiye Köyü’dür. Burada market, fırın, büfe gibi yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kireçocağı Koyu

Kireçocağı Koyu Kamp Alanı
Fotoğraf: Benjamin Schwarz

Cennet Koyu’nun kuzeyinde küçük şirin bir koy olan Kireçocağı Koyu, Marmaris’in keşfedilmemiş doğa harikası yerlerinden biridir. Yerleşim yerlerinden uzak sessiz sakin bir noktada bulunan koy tam anlamıyla huzur arayanlara hitap etmektedir. Karadan koya ulaşım sadece küçük bir patikadan sağlanır. Bu sayede doğal güzellikleri bozulmadan kalabilmiştir.  Ancak tekne turlarının uğrak noktası olması nedeniyle zaman zaman kalabalık olabilmektedir.

Sessiz sakin ve doğa içerisinde birkaç gün geçirmek isteyen kamp tutkunlarının vazgeçilmez noktası olan koyda plajın hemen arkasında ağaçların altında harika kamp alanları bulunmaktadır. Herhangi bir işletme bulunmadığından dolayı kamp tatili yapmak isterseniz giderken yanınıza birkaç gün yetecek kadar malzeme almalısınız. Geceleri cırcır böceği ve dalga sesleri eşliğinde yıldızların altında uyuyup sabahları kuş sesleri eşliğinde uyanarak güne başlayabilirsiniz. Gün boyu akvaryumu andıran denizde yüzebilir, ağaçların doğal gölge oluşturduğu kumsalda dinlenebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kireçocağı Koyu’na araçla ulaşım imkânı yok. Sığ Liman’ı geçtikten sonra Cennet Koyu istikametinde ilerleyip dar bir keçi yolunu takip ederek yaklaşık 1 saat süren bir yürüme sonrası ulaşım sağlanabilir.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki kamp tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Selimiye hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin