Ege’nin En Güzel 5 Köyü | Doğa Harikası Yerler

Havalar ısındı, tatilcilerin suyu da ısındı. Herkes uçak biletlerini şimdiden almaya başladı. Eğer siz de Ege severlerdenseniz ama Ege deyince aklınıza sadece Bodrum, Kaş ya da Marmaris geliyorsa; çok şey kaçırıyorsunuz demektir.

Ege, birbirinden enfes köyleri, harika doğası ve gizemli güzellikleri ile sizi bekliyor. Buraları görmeden Ege’ye gittik demeyin! İşte mutlaka görmenizi düşündüğümüz 5 adet Ege köyü…

Ege Köyleri

1.Yavaşlığın mekanı: Sığacık

Sığacık

Burası, Türkiye’nin ilk “yavaş” unvanlı mekanı; iyi beslenmeye, iyi yaşamaya, sakin bir tatile hazır olun. Ege’nin en güzel yerlerinden Seferihisar’a 5 km mesafede bulunan Sığacık’ta organik bir tatil sizi bekliyor. Her biri dalından koparılmış meyve ve sebzelerin olduğu organik pazarlar, güzel mi güzel Egeli teyzelerin kendi elleriyle yarattığı işlemeler, İzmir’e göre daha ılıman bir iklim ve tekrar altını çizmek gerekirse; enfes bir Ege mutfağı… Eğer yolunuz buralardan geçiyorsa, Sığacık’ı sakın es geçmeyin! Burası aynı zamanda Kavak Yelleri’nin çekimlerinin de yapıldığı yer, not düşelim.

2.Fıstık çamının kaynağı: Kozak

Kozak

Kozak, Ayvalık-Bergama arasında bulunuyor. Yukarıbey, Demircidere, Göbeller ve Aşağıbey gibi köylerin birleşiminden oluşan Kozak, fıstık çamının merkezi konumunda. Ne yeseniz ne içseniz, yanında mutlaka fıstık çamı da ikram ediliyor!

Kayalık ve ağaçlarla bezenmiş yollar, Nebiler Köyü’ndeki şahane manzaralı şelale, Ayvatlar’da bulunan antik kent ve Demircidere’deki Türkmen gelenekleri… Kozak’ta görülecek çok şey var!

3. Ödemiş’te bir cennet: Birgi

Birgi

Ödemiş’in Birgi Kasabası, Osmanlı tarihi ve Ege’nin doğasının mükemmel bir birleşimi. Ulu Cami’si ile meşhur olan Birgi’de, eski ahşap Türk evlerinden Çakırağa Konağı ve İmam-ı Birgivi Medresesi’ni de gezebilirsiniz.

Doğaseverlerden fotoğrafçılara, Birgi herkesi mutlu edecek bir Ege kasabası. Eğer Ege tatili planlamışsanız ve otobüs biletinizi henüz almamışsanız, düzergahınızın buradan geçmesine dikkat edin!

4.Kaçınılmaz rota: Şirince

Şirince

Burası, 21 Aralık 2012 yılında Maya Takvimi’ne göre kıyameti koptuğunda, yerli ve yabancı sayısız turistin akın ettiği, o büyülü kasaba. Her ne kadar kıyamet kopmamış olmasa da, Şirince meyve şaraplarından enfes eski evlerine, leziz yemeklerinden huzurlu atmosferine kadar; herkesin görmesi gereken bir yer. Şirince’ye geldiğinizde bol bol incir ve zeytin yemeyi, keyifli doğa yürüyüşleri yapmayı unutmayın.

5.Olmazsa olmaz: Nesin Matematik Köyü

Nesin Matematik Köyü

Şirince’nin 1 km uzağında bulunan bu mükemmel ortam, çocukların eğitimi için benzersiz bir mekan. Her seviyede matematik öğretilen ve öğrenilen bu köy, Nesin Vakfı’na ait. 30 dönümü zeytinlik olmak üzere toplamda 55 dönümlük. Taş ve saman evler, sadece rüzgarın ses çıkardığı bir ortam, muazzam bir yeşillik… Eğer yakınlarda Ege’ye uğrayacaksanız, listenize bu köyü de mutlaka ekleyin.

Yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bizi Takip Edin