Uşak’ta Gezilecek Yerler Listesi | 33 Görülesi Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nde bir geçit oluşturan Uşak, kuzeyde Kütahya, doğuda Afyonkarahisar, güneyde Denizli ve batıda Manisa ile komşudur. Antik dönemde ”Temenothytia” olarak adlandırılan şehir, M.Ö 4 binli yıllara uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Uşak, tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı için, birçok kültürün izlerini bünyesinde barındırıyor. Eski Çağ ve Modern Çağ’a ait izler taşıyan tarihi yapılar ve bölgelerin yanı sıra, doğal güzellikleri ile de kendinden söz ettiren bir şehirdir. Tüm bunlara yer verdiğimiz, Uşak’ta gezilecek yerler listesini incelemeye devam edin ve popüler noktaları keşfedin!

Kaç Günde Gezilir; Uşak’ı ortalama 2-3 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Uşak’ı yaz aylarında ziyaret etmek en ideal zamanlardır.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ve birçok yerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Uşak Havalimanı’ndan, Banaz-Uşak otobüslerini tercih ederek 20 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Ayrıca taksi ve araç kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Ne Yenir; Uşak’ın meşhur tatları arasında; et basma, ciğer sarma, döndürme yemeği, alacatene ve muska böreğidir. Dilerseniz, daha detaylı bilgi için Uşak’ın yöresel lezzetleri adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 21.74₺

*Uşak’ta Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yapılar

1.Tarihi Uşak Evleri

Tarihi Uşak Evleri

Burası neresi? Cumhuriyet’in ilk yıllarından günümüze kadar gelmeyi başaran Tarihi Uşak Evleri, iki katlı olup, birinci katları taşken ikinci katları ahşap yapılıdır. Aybey Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve Işık Mahallesi’nde rastlayacağınız bu evler, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyor. Uşak’ın simgesi haline gelen bu evlerden sadece 86 tanesinin, Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alındığını da belirtelim.

  • Adres: Bozkurt, Hisarkapı Uluyolu Sk. No:22, 64100 Uşak Merkez/Uşak
  • Yol tarifi al >

-Anıtlar

2.Göğem Zafer Anıtı

Burası neresi? Göğem Köyü’nde yer alan Göğem Zafer Anıtı, Uşak merkeze 15 km mesafede yer alıyor. Uşak, 1922 yılında düşmanlardan arındırılmış ve bu yıllarda, İstilacı Yunan orduları komutanı General Trikopis ise bu köye esir düşmüştür. O gün bağımsızlığına kavuşan Uşak’ta, zafer ilan edilir ve bu anıt buraya inşa edilir.

3.Atatürk ve Kurtuluş Anıtı

Atatürk ve Kurtuluş Anıtı

Burası neresi? Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından tasarlanan Atatürk ve Kurtuluş Anıtı, Uşak kent merkezinde yer alıyor. Uzunluğu 30 metre, yüksekliği ise 17 metre olan anıt, bir kaidenin üzerinde olup, üç ana grupta toplanan figürlerden oluşur. Birinci grupta; Uşak’ın Türk süvarileri tarafından kurtuluşunu simgeleyen süvari figürleri, kaide üzerinde; Türk milletinin tutsak edilemeyeceğini ve daima özgür kalacağını simgeleyen zafer sütunu yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Bu sütunun önünde ise, Atatürk ile birlikte kitap taşıyan kız ve erkek figürleri yer alıyor. Üçüncü grupta; Türk kadınının kahramanlığını ve cesaretini simgeleyen kadın figürleri ve mermi yüklü kağnı yer alıyor. Bunların arasında yer alan blokta ise, Atatürk’ün sözlerine yer verilmiş. Yöre halkının buluşma noktası için oldukça ideal olan bu anıtı, Uşak’ta gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

  • Adres: Kurtuluş, Doğan Özkaraman Cd. No:1, 64100 Uşak Merkez/Uşak
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

4.Uşak Arkeoloji Müzesi

Uşak Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Uşak’ta belli bir zamana kadar müze binası bulunmadığı için, Hizmetler Halk Eğitim binasında hizmet verilmiş ve toplanılan eserler burada muhafaza edilmiş. İlk müze açma fikri ise 1966 yılında ortaya atılmış olup, 1967 yılında müze inşaatına başlanılmış. Tamamlanan müze binası, 1970 yılında Uşak Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet göstermeye başlamış. Müzenin vitrinlerinin tarihi dönemlere göre ayrıldığını ve tarih boyunca hüküm süren birçok imparatorun eserlerini barındırdığını belirtelim.

Müzenin bölümleri; Müzenin teşhir salonunda yer alan ilk vitrinde; Eski Tunç Çağı’na ait idoller, gaga ağızlı testiler, taş baltalar yer alırken diğer vitrinde ise Helenistik ve Roma dönemine ait toprak kaplar ve cam eserler yer alıyor. Vitrinli bölmeler dışında açık alanda sergilenen eserler arasında; Roma Dönemi’ne ait mezar stelleri, adak stelleri, kefaret yazıtlar ve Blaundus Ören Yeri’nden heykeller yer alıyor. Bir başka vitrinde; kazı çalışmalarından elde edilen altın takılar, sikkeler ve cam kaplar gibi birçok eser sergileniyor.

Aynı zamanda müzede; 1960’lı yıllarının ikinci yarısında Uşak’tan kaçırılıp Amerika’ya götürülen ve Kültür Bakanlığı tarafından açılan dava sonucu 1993 yılında Türkiye’ye geri getirilen ”Karun Hazineleri” yani ”Lidya Hazineleri” de sergileniyor. Ayrıca müzede; 1966 yılında İkiztepe tümülüsünden kaçırılmış olan gümüş ağırlıklı eserler, 1965 yılında Toptepe tümülüsünden kaçırılmış olan altın ağırlıklı eserler, Basmacı tümülüsündeki kazı çalışmalarından elde edilen Lidya eserleri, açık tümülüslerin mezar odalarındaki klineler, volütler ve mezar kapıları da yer alıyor.

  • Adres: Kurtuluş, Orhan Dengiz Blv. No:35, 64100 Uşak Merkez/Uşak
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0276 212 18 41
  • Giriş ücreti: 10₺ **Müzekart geçerli.
  • Yol tarifi al >

5.Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi

Görsel Kaynak: rezerval.com

Burası neresi? Bozkurt Mahallesi, Hisarkapı Uluyolu’nda yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi, 1890’lı yıllarda Kaftancızadeler olarak bilinen varlıklı bir Uşak ailesi tarafından yaptırılmış. Kurtuluş Savaşı sırasında karargah olarak kullanılan bu binada, Atatürk konaklamış ve yine bu binada Atatürk, Yunan ordusu başkomutanı Trikopis’i karşılamıştır. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra sahipleri tarafından konak olarak kullanılan bina, 1970’li yılllarda kamulaştırılmış ve 1978 yılında müze olarak hizmete açılmıştır.

Neden gitmeliyim? İki katlı ahşap bir yapıda olan binaya kemerli bir kapıdan giriş yapılıyor. Sağlı sollu odalara yer veren giriş katında; yöresel, etnografik malzemeler, tarihi Eşme kilimleri, eski dönem giysileri, silahlar ve daha pek çok eser yer alıyor. İkinci katta yer alan oda ise, Atatürk’ün yatak odasıdır ve onun anısına bu oda hiç bozulmamıştır. Aynı zamanda bu odada; Atatürk’ün kullandığı eşyalar, kıyafetler ve portreler yer alıyor. Bunun yanı sıra eski aynalar, koltuklar ve sehpalar da bu katta sergileniyor.

  • Adres: Elmalıdere, Hisarkapı Uluyol Sok. No:75, 64100 Uşak Merkez/Uşak
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 18.00 **Hafta sonları kapalı.
  • Telefon: 0276 227 28 89
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6.Uşak Kent Tarihi Müzesi

Uşak Kent Tarihi Müzesi
Görsel Kaynak: yoldaolmak.com

Burası neresi? Türkiye’de sokakların aydınlatılması adına elektriğin ilk kullanıldığı şehrin Uşak olduğunu biliyor muydunuz? Günümüzde müze olarak hizmet veren bu binanın ise, eski TEK Binası olduğunu ve burada elektrik üretildiğini peki? Ülkenin ilk elektrik santralinin yer aldığı bu alan, yaklaşık 4 yıl önce müze haline getirilmiş ve Uşak Kent Tarihi Müzesi olarak faaliyet göstermeye başlamış. Modern sunum ve anlatım teknikleri ile Uşak’ın tarihini, yöre insanının yaşamını ve kültürünü bizlere yansıtan müzede; on bir adet oda yer alıyor.

İçindekiler Hakkında!

Girişin sol tarafında tamamen Uşak’a elektriğin gelişinin öyküsüne yer verilmiş. Türkiye’de ilk kez jeneratörle elektrik üretilip kullanılan yer olarak bilinen bu yerde, aynı zamanda santrali de görüyorsunuz. Bunun yanı sıra aydınlatma araçları, gaz lambaları, 1940 yılına ait bir jeneratör, 1954-1964 yıllarındaki elektrik kesicileri, 1949 model plakalı bisiklet ve 1922 yılında Uşak Tren İstasyonuna ait bir fotoğraftan esinlenerek üretilmiş altı adet sokak lambası yer alıyor. Girişin sağ tarafında ünlü heykeltıraş Pietro Canonica tarafından yapılmış bir Atatürk büstü sergileniyor. Atatürk büstünün hemen arkasında silikondan yapılmış iki adet öğrenci heykeli, eski fotoğraflar ve eğitime ait materyaller yer alıyor. Karşısında ise Uşak’ın Kalkolitik çağdan günümüze kadar gelen ve bu zaman diliminde yer alan önemli olaylar anlatılıyor. Bunun dışında Milli Mücadele döneminde kullanılan araç gereçler ve ‘’Cumhuriyet’i Biz Böyle Kazandık’’ pankartının yer aldığı fotoğraf sergileniyor.

Avrupalı ünlü ressamların yaptığı ve Uşak halılarının yer aldığı meşhur tabloların kopyaları da bu müzede sergileniyor. Ayrıca halı dokumada kullanılan tezgahlar ve araç gereçler ile çok iyi bir şekilde dizayn edildiğini söyleyebiliriz. Uşak Kent Tarihi Müzesi’nin asma katında ise; yöresel kıyafetler ve düğün canlandırması silikon maketlerle sergilenirken, avlunun girişinde de ‘’Cumhuriyet’i Biz Böyle Kazandık’’ fotoğrafının kabartma rölyefi yer alıyor. Bu kadarla sınırlı mı peki, tabii ki hayır! Uşak Belediyesi başkanlarının tanıtıldığı Belediye Odası, şehirde çıkan gazete ve dergilerin yer aldığı Basın Odası, at heykelleri ve üzerinde ciritçilerin olduğu Cirit Odası, Uşak’ta yer alan sporcuların tanıtıldığı Spor Odası ve eski yemek malzemelerin yer aldığı Mutfak Kültürü Odası yer alıyor. Aynı zamanda müzede bir kafeterya ve hediyelik eşya kısmı da bulunuyor.

  • Adres: İslice, 13, Besni Cd., 64400 Uşak Merkez
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0276 224 32 47
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

7.Uşak Halı Kilim Müzesi

Burası neresi? Uşak’ın tarihi mekanlarından biri olan Uşak Halı Kilim Müzesi, fazla ziyaret edilmediği için genelde sessiz, sakin ve gizemli bir yerdir. Uşak’ın kent merkezine bağlı Işık Mahallesi’nde yer alan müze, dünyada ilk açılan halı kilim müzesi olma özelliğine sahiptir. Dünya tarihinde birçok yerde kullanılan Uşak halılarının, kralların saraylarını bile süslediğininin altını çizelim ve devam edelim.

Neden gitmeliyim? Uşak Halı Kilim Müzesi’nde yaklaşık 500-600 yıllık bir tarihe sahip olan kilimlerin yanı sıra dikkat çekici tablolarda yer alıyor. Halı ve kilimlerde, pek çok tarihçinin bile haberi olmayan, esrarlı motiflerin işlendiğini müze görevlilerinden teyit edebilirsiniz. İki katlı ahşap bir tarihi bina olan müzeyi, mutlaka Uşak’ta gezilecek yerler listesine eklemli ve birbirinden etkileyici halı ve kilimleri yakından keşfetmelisiniz.

  • Adres: Işık, 1. Gülek Sk. No:1, 64100 Uşak Merkez/Uşak
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0276 221 40 00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Kaplıcalar

8.Hamamboğazı Kaplıcaları

Burası neresi? Banaz ilçesine 7 km mesafede yer alan Hamamboğazı Kaplıcaları, Uşak’ın en önemli kaplıcaları arasındadır. Termal turizm bölgesi olan bu kaplıcalar, dört ana kaynaktan oluşuyor. Etrafı yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı olan Hamamboğazı Kaplıcaları, kesinlikle görülmeye değer bir noktadır. Burada kurulan tesislerden yararlanabileceğiniz gibi doğa içinde yürüyüşler de yapabileceğinizi unutmayın!

Neden gitmeliyim? Kaplıcada tedavi amacıyla kurulan tesislerde, tedavi havuzları ile birlikte hastalar için tek odalı evler de bulunuyor. Eğer kaplıcanın sularından bahsedecek olursak; kronik romatizmalara, mideye, bağırsak ve karaciğer hastalıklarına iyi geldiğini söylemeliyiz. Tüm bunların yanında hijyenik bir ortamda, güler yüzlü bir hizmetin olması da gelmeniz için bir neden…

9.Aksaz Kaplıcası

Burası neresi? Ulubey ilçesinde yer alan Aksaz Kaplıcası, ilçe merkezine 25 km uzaklıktaki Aksaz Köyü’nde konunlanıyor. Deniz seviyesinden 650 metre yükseklikte bulunan kaplıca, kaynak suyunu Aksaz Çayı’nın kenarında yer alan bir granit kayasının dibinden alıyor. Kaplıca suyunun sıcaklığı 39 derecedir ve içerisinde sülfat karbonat yer alır. Aynı zamanda kaplıca suyunun ağrılara, felçlilere, sancılara ve cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

10.Örencik Kaplıcası

Örencik Kaplıcası
Görsel Kaynak: sehiralem.com

Burası neresi? Uşak’ın önemli kaplıcaları arasında yer alan Örencik Kaplıcası, Uşak-İzmir karayolu üzerindeki Göre Köyü’ne 10 km uzaklıkta konumlanıyor. Yıl içeriside yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan Örencik Kaplıcası’nda, kadın-erkek hamamları yer alıyor. Kaplıca suyunun sıcaklığının 38 derece olduğunu ve suyunun karaciğer, mide ve cilt hastalıklarına iyi geldiğini eklemeliyiz.

  • Adres: Örencik, Uşak İzmir Devlet Karayolu 30. Km., 64602 Uşak
  • Telefon: 0276 266 78 00
  • Yol tarifi al >

11.Emirfakılı Kaplıcası

Burası neresi? Uşak’ın Güre beldesine 10 km mesafedeki Emirfakılı Köyü yakınlarında yer alan Emirfakılı Kaplıcası, doğal bir kaynaktır ve yöre halkı tarafından sık sık ziyaret edilir. Özel kişi mülkiyetinde olan kaplıca, 1976 yılından beri hizmet vermektedir. Kaplıca suyunun sıcaklığı 36 derecedir ve suyunun romatizmaya, kırık-çıkıklara ve ağrılı hastalıklara iyi geldiği bilinir.

  • Adres: Arafat, Unnamed Road, 64000 Akbulak/Uşak Merkez/Uşak
  • Yol tarifi al >

12.Kayaağıl Termal Tesisleri

Kayaağıl Termal Tesisleri
Görsel Kaynak: kayaagiltermal.com

Burası neresi? Şehir merkezinden 10 km uzaklıkta yer alan Kayaağıl Termal Tesisleri, doğa içerisinde harika bir yerde konumlanıyor. 42 odalı ve 168 kapasiteli olan bu tesisin içerisinde; piknik alanları, açık ve kapalı termal havuz, termal havuz, termal hamam, sauna, buhar odası, tuz odası, açık yüzme havuz, aqua park ve cafe-restoran yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Hem güzelliğiniz hem de sağlığınız için bu tesise gelmeli ve keyifli dakikalar geçirmelisiniz. Aynı zamanda yumuşak doku romatizmalarına, deri hastalıklarına, mide ve ince bağırsak rahatsızlıklarına, böbrek ve idrar yolları taşlarının önlenmesine, yorgunluğa, bitkinlik ve tükenmişlik sendromlarına iyi geldiği biliniyor.

-Diğer

13.Paşa Hanı

Burası neresi? Uşak şehir merkezinde yer alan Paşa Hanı, 1893 yılında Tiritoğlu Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış. Fransız bir mimar tarafından inşaatı yapılan handa, taş kesme tekniği kullanılmıştır. Ayrıca ülkede Marsilya kiremiti olarak bilinen kiremit sisteminin ilk uygulandığı yapı olmasıyla dikkat çeken han, birçok turist tarafından yoğun ilgi görüyor.

Neden gitmeliyim? Paşa Hanı, uzun yıllar ticaret merkezi olarak kullanılmış ve çökme durumuna gelince bölgenin önde gelen sanayicilerinden biri tarafından satın alınarak tamir edilmiş. Restorasyon sonucunda eski görünümüne kavuşan Paşa Hanı, oldukça önemli bir tarihi yapıdır. Hanın üst katı günümüzde otel olarak işletilirken, alt katında ise dükkanlar yer alır. Bu dükkanlardan yöreye ait pek çok farklı ürün satın alabilirsiniz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar ve Parklar

14.Çokkozlar Piknik Alanı

Görsel Kaynak: readymap.ist

Burası neresi? Kentin kuzeyinde yer alan Çokkozlar Piknik Alanı, 10 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. Belediyeye ait olan bu piknik alanında bol bol yürüyüş ve piknik yapabilirsiniz. Hem çocuklarınızla hem de arkadaşlarınızla doya doya vakit geçirip, eğlenebileceğiniz bir yerdir.

  • Adres: Bozkurt, Hisarkapı Uluyolu Sk. No:262, 64100 Uşak Merkez/Uşak
  • Yol tarifi al >

15.Evrenli Doğal Parkı

Burası neresi? Sivaslı ilçesinde yer alan Evrenli Doğal Parkı, ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılan park, özelikle bahar ve yaz aylarında fazlasıyla kalabalıklaşıyor. Ağaçlık ve sulak bir alan olan parkta, piknik yapabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

16.Atapark

Atapark

Burası neresi? Kent merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Atapark, Uşak Belediyesi tarafından hizmete açılmıştır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği bu parkta; cafeler, çay bahçeleri ve oyun alanları yer alıyor. Oldukça modern ve renkli bir mimariye sahip olan parkta, mola vermek güzel olacaktır.

  • Adres: Cumhuriyet, 1. Sezen Sk. No:3, 64200 Merkez/Uşak Merkez/Uşak
  • Yol tarifi al >

17.Ilıcak Subaşı Parkı

Görsel Kaynak: neredengezilir.blogspot.com

Burası neresi? Kent merkezine bağlı Dikilitaş Mahallesi’nde yer alan Ilıcak Subaşı Parkı, İzmir-Uşak çıkışında konumlanıyor. Hem dinlenip keyif yapacağınız hem eğleneceğiniz hem de yürüyüş yapacağınız bir yer olan park, 10 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor. İçerisinde; futbol sahası, tenis kortları, spor tesisleri, yüzme havuzu ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Yöre halkının sıklıkla tercih ettiği parklardan biri olan Ilıcak Subaşı Parkı, ailelerin ve arkadaş gruplarının bir arada yer aldığı nadir parklardandır.

18.Evrendede Mesire Yeri

Burası neresi? Banaz ilçesine 2 km uzaklıkta yer alan Evrendede Mesire Yeri, çam ormanları içerisinde harika bir alandır. İçerisinde; Orman Bakanlığı’na ait tesisler, bekçi evi, açık yüzme havuzu ve lokanta bulunuyor. Üstelik mesire yerinde alt yapı tamamlanmış ve çevre düzenlemesi de yapılmıştır.

-Kanyonlar

19.Ulubey Kanyonu

Ulubey Kanyonu

Burası neresi? Ulubey ilçesinde yer alan Ulubey Kanyonu, dünyanın en büyük ikinci kanyonu olma özelliğini taşıyor. Ulubey Kanyonu, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden büyük bir kanyon ile birlikte bu kanyona bağlanan daha pek çok küçük kanyondan meydana geliyor. Uzunluğu 45 km, derinliği 170 metre ve genişliği 50-100 metre arasında değişen kanyon, merkeze 30 km uzaklıkta konumlanıyor. Dilerseniz, ilçede yer alan ve her saat başı sefer düzenleyen toplu taşıma araçlarını kullanarak ya da bir araç kiralayarak kanyona ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak macera tutkunlarındansanız veya yeni heyecanları sevenlerdenseniz, bir rota belirleyip doğa yürüyüşü yaparakta kanyonu keşfe çıkabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Kanyonda doğa yürüyüşlerinin yanı sıra yamaç paraşütü, sal sporları, balonla gezinti ve kaya tırmanışı gibi aktiviteler de yapabileceğinizi belirtelim. Üstelik tepelere çadır kurup kamp dahi yapabilirsiniz. Bu aktivitelerin dışında kanyonun bir diğer özelliğinden de bahsedelim. Belediye tarafından çevre düzenlenmesine gidilmiş ve 2015 yılında Ulubey Kanyonu Cam Teras hizmete açılmış. Ulubey Kanyonu’nun enfes manzarası üzerinde yer alan bir cam balkon düşünün… Kulağa muhteşem geliyor, öyle değil mi? İçerisinde büyük bir cafe ve 135 metrelik bir cam alandan oluşan teras, 30 milimetrelik kurşun geçirmez camla kaplıdır. Yükseklik korkunuz varsa bir kez daha düşünün ve böyle bir fırsatı kaçırmayın deriz! Eşsiz manzara karşısında bir şeyler yiyip içebilir ve aynı zamanda harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Bölgede kamp yapabileceğinizi belirtmiştik. Ayrıca bölgede 12 adet bungalov evin, karavan kampının ve çadır kampının da bulunduğunu ekleyelim. Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Ulubey Kanyonu’nu, Uşak’ta gezilecek yerler listenize dahil etmeyi unutmayın!

  • Adres: Aşağı, 64900 Ulubey/Uşak
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Giriş ücreti: 3₺
  • Yol tarifi al >

-Göletler

20.Göğem Göleti

Burası neresi? Uşak-Ankara yolu üzerinde yer alan Göğem ayrımından, 7 km içeride konumlanıyor Göğem Göleti. Asfalt bir yolla ulaşılan göletin çevresi ormanlık olup, yemyeşil bir görüntüye hakimdir.

21.Takmak Göleti

Takmak Göleti

Burası neresi? Örencik-Eşme yolu üzerindeki Takmak kasabasına 3 km mesafede yer alan Takmak Göleti, köy hizmetlerine bağlıdır. Sulama ve içme amacıyla kullanılan gölete, kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Tarım alanları ile çevrelenmiş olan gölette, aynalı sazan balığını görebilmeniz mümkün. Bunun yanı sıra kıyıda yararlanabileceğiniz günübirlik tesis yer alıyor.

22.Karaağaç Göleti

Karaağaç Göleti
Görsel Kaynak: usaksevdalisi.com

Burası neresi? Karaağaç Köyü’nde DSİ tarafından 1993 yılında yapılan Karaağaç Göleti, Uşak-İzmir karayolunun Uşak çıkışının 7 km mesafesinde yer alıyor. Burada piknik yapabileceğiniz gibi balıkta avlayabilirsiniz.

-Barajlar

23.Büyükoturak Barajı

Burası neresi? Uşak-Afyon karayolunun 50 km uzağında yer alan Büyükoturak Barajı, Uşak’a 50 km, Afyon’a ise 60 km mesafede konumlanıyor. İçerisinde; piknik alanları, oyun alanları, restoran ve dinlenme alanları bulunuyor. Murat Dağı eteklerinde ve çam ormanları içerisinde olan baraj, tam kafa dinlemelik bir yerdir.

-Vadiler

24.Taşyaran Vadisi

Burası neresi? Uşak-İzmir karayolu üzerinde, Yenişehir mevkiinde bulunan Taşyaran Vadisi, Anadolu’nun en ilginç doğal güzellikleri arasında yer alıyor. İmren Deresi’ndeki sert kayaçların aşındırılmasıyla oluşan Taşyaran Vadisi, adeta saklı kalmış bir cennettir. Ege Denizi’ne dökülen ikinci büyük nehir olan Gediz Nehri’nin, içerisinde Taşyaran Vadisi’nin de yer aldığı Gediz Havzası’nda birçok farklı oluşumlara imza attığını belirtmeliyiz. Nehir, aynı zamanda vadileri yararak zamanla çok ilginç ve özel bir kanyonu meydana getirmiş. Ayrıca Hamam Çayı olarak da bilinen İmrenli Deresi’nin bu nehre karışmadan önce beyaz, turuncu ve kızıl rengindeki kayalıklarının da muhteşem göründüğünü söylemeliyiz.

Neden gitmeliyim? Bu alanda küçük göletler yer alıyor ve bu göletlerin içerisinde suyun getirdiği çakıllar bulunuyor. Aynı zamanda Taşyaran Vadisi’nde yer alan kayalıkların, büyük tektonik hareketler ve aşındırmalar sonucu yüzeye kadar çıkmayı başardığını ve yosun tuttuğu zamanlarda rengarenk bir görünüme büründüğünü söylemeden geçmeyelim. Bu oluşumların yanı sıra Taşyaran Vadisi içerisinde neler olduğundan bahsedelim biraz da. Piknik alanları, seyir terasları, gözlem kulesi, tuvaletler, kamelyalar, büfe ve bir şeyler içebileceğiniz yerler var. İster piknik, ister kamp yapın, ister doğa yürüyüşleri… Tercih size kalmış!

Uyarı! Vadiye ulaşmak için taş merdivenlerden inmeniz gerekiyor. Ancak bu merdivenler sizi korkutmasın. Zaten yorulduğunuzda, belli aralıklara konulmuş banklarda dinlenebilirsiniz. Aynı zamanda uzun bir yürüyüşün sizi beklediğini unutmayın ve hazırlıklı olun.

-Şelaleler

25.Clandras Köprüsü ve Şelalesi

Clandras Köprüsü ve Şelalesi

Burası neresi? Karahallı ilçesinde yer alan Clandras Köprüsü, Uşak merkeze 45 km uzaklıkta konumlanıyor. Frigyalılar tarafından 2500 yıl önce, Banaz Çayı üzerine inşa ettirilen köprü, aslında bir su kemeridir ve köprünün iki tarafı da dağ kayalığına dayandırılmıştır. Uzunluğu 24 metre, derinliği ise 17 metre olan Clandras Köprüsü, muhteşem bir güzelliğe ve harika bir atmosfere sahiptir. Köprünün taşlarının üzerinin kalemle işlenmiş olduğunu ve birbirine zıvanalı olarak kenetlendiğinin altını çizelim. İki ana gövdeden oluşan köprü, sabit bir kaya üzerinde bindirme tekniği ile inşa edilmiştir.

Neden gitmeliyim? Yöre halkı tarafından piknik alanı olarak kullanılan köprü, çevresindeki ağaçlar ile yemyeşil bir havaya hakimdir. Köprünün bir diğer özelliği ise, hemen yanında akan şelaledir. Aslında buna tam olarak bir şelale diyemeyiz. Elektrik santralinden akan bir su, kanal sayesinde köprüden aşağıya dökülüyor. Bundan dolayı şelale gibi bir görüntü sağlıyor.

  • Adres: 64700 Karayakuplu/Karahallı/Uşak
  • Telefon: 0534 810 88 35
  • Yol tarifi al >

*Uşak’a Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

26.Manisa

Manisa

Burası neresi? Ege Bölgesi’nin İzmir’den sonra en büyük şehri olan Manisa, yüzyıllar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu denli tarihi açıdan büyük bir öneme sahip olan Manisa, pek çok kültürü de himayesinde barındırıyor. Tarihi ve kültürünün yanı sıra doğal güzellikleri, kaplıcaları, antik kentleri, kaleleri, camileri ve müzeleri ile gezginlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasındadır.

Neden gitmeliyim? Eğer daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz, Manisa gezilecek yerler ya da Manisa tarihi yerler adlı yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Nerede kamp yaparım ve doğayla iç içe olurum diyorsanız da, Manisa kamp yerleri adlı yazımıza göz atabilirsiniz. E hep gez gez nereye kadar, değil mi? Karnınız acıktığında ve yörenin neyi meşhur merak ettiğinizde, Manisa’nın yöresel yemekleri adlı yazımıza gelin ve daha detaylı bilgi öğrenin!

*Uşak Manisa arası mesafe 194 km’dir. 

27.Kütahya

Kütahya

Burası neresi? Ege Bölgesi’nde, İç Batı Anadolu Bölümü’nde yer alan Kütahya, zengin tarihe ve kültürel birikime sahiptir. Şehrin kuruluş tarihi tam olarak bilinmese de, M.Ö 3 binli yıllara dayandığı tahmin ediliyor. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Kütahya, antik çağlarda ”Kotiaeion” yani ”Kotys’i Kenti” olarak adlandırılıyordu. Pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya’da, sayısız mimari eser yer alıyor. Özellikle Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz camiler, medreseler, hamamlar ve çeşmeler bir hayli ilgi görüyor.

Neden gitmeliyim? Ayrıca el sanatları ile de oldukça popüler olan Kütahya, çinicilikte Türkiye’nin merkezidir ve porselenleri ile fazlasıyla meşhurdur. El sanatları ve tarihi yapıları dışında yemyeşil doğası ile de mutlaka ziyaret edilmesi gerekiyor. Kütahya hakkında daha detaylı bilgi almak için Kütahya gezilecek yerler ya da Kütahya tarihi yerler adlı yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca Kütahya’ya nasıl ulaşırım derseniz Kütahya ulaşım rehberi adlı yazımızı, Kütahya hangi yemeği ile meşhur derseniz de Kütahya’nın yöresel yemekleri adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

*Uşak Kütahya arası mesafe 141 km’dir. 

28.Afyonkarahisar

Afyon

Burası neresi? Batı Anadolu ile İç Anadolu Bölgesi’ni birleştiren yüksek alanın güney parçasını oluşturan Afyonkarahisar, bir diğer adıyla da bilinen Afyon, Türkiye’nin termal başkentidir. Ayrıca mermercilik ve gıda sektöründe de adını sıkça duyuran Afyon, M.Ö 3 bin yılına kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Tarihteki adı ”Karahisar-ı Sahib” olan Afyon, Frigler döneminde ”Akronium”, Romalılar döneminde ”Akroenos” ve Osmanlı döneminde ”Karahisar- Devle” ve ”Karahisar” olarak anılmıştır. Anlayacağınız gibi birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve her birinin kültürünü ve tarihi yapısını bünyesinde barındırmıştır.

Neden gitmeliyim? Termal merkezleri, kaplıca tesisleri, tarihi yapıları ve müzelerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginlikleri ve yöresel yemekleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Daha kapsamlı bilgiye ulaşmak için, Afyon’da gezilecek yerler ya da Afyon’un tarihi yerler adlı yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda Afyon’un yöresel yemekleri yazımızı inceleyip neler yiyeceğinizi karar verebilir veya Afyon gece hayatı yazımızı inceleyip nelerde eğlenebileceğinizi öğrenebilirsiniz. .

*Uşak Afyon arası mesafe 109 km’dir. 

29.Denizli

Pamukkale Travertenleri

Burası neresi? Ege ile Akdeniz bölgeleri arasında bir geçit olan Denizli, Anadolu Yarımadası’nın güneybatısında ve Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer alıyor. Her iki bölgede de toprağı bulunan Denizli, Türkiye‘nin en büyük on beşinci şehridir. Tarih boyunca pek çok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Denizli’de, bu uygarlıklardan kalma antik kalıntıları görebilirsiniz. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile herkesin kalbini feth eden Denizli, aynı zamanda köklü bir tarihi geçmişe sahiptir.

Neden gitmeliyim? UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri şehrin bir simgesi iken, horozu da sembolüdür diyebiliriz. Denizli hakkında daha detaylı bilgi için Denizli’de gezilecek yerler ya da Denizli’nin tarihi yerleri adlı yazılarımıza göz atabilirsiniz. Denizli’ye nasıl ulaşırım diye merak ederseniz Denizli ulaşım rehberi adlı yazımızı, nerede kamp yaparım diye merak ederseniz de Denizli kamp yerleri adlı yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca hangi yemeği meşhur derseniz Denizli’nin yöresel yemekleri adlı yazımıza ve nerde eğlenirim derseniz Denizli gece hayatı adlı yazımıza bakabilirsiniz.

*Uşak Denizli arası mesafe 152 km’dir. 

30.Burdur

Burdur Salda Gölü

Burası neresi? Güneybatı Anadolu Bölgesi’nin Göller Yöresi’nde yer alan Burdur, tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şehirler arasındadır. Paleolitik Çağ’a kadar uzanan tarihi geçmişiyle Burdur, birçok farklı medeniyeti bünyesinde barındırmıştır. Göller Bölgesi’nde konumlandığı için binlerce büyüklü küçüklü göllere sahip olan Burdur, her yıl yerli ve yabancı pek çok turist tarafından rağbet görüyor.

Neden gitmeliyim? Hem merkezde hem de çevresinde birçok gezilecek yere himayesinde yer veren Burdur’u, kesinlikle rotanıza eklemelisiniz. Burdur hakkında daha kapsamlı bilgi almak adına Burdur’da gezilecek yerler ya da Burdur’un tarihi yerleri adlı yazılarımıza göz atmalısınız. Aynı zamanda Burdur gece hayatı adlı yazımızı veya Burdur’un yöresel yemekleri adlı yazımızı da inceleme şansı elde edebilirsiniz.

*Uşak Burdur arası mesafe 172 km’dir. 

*Alışveriş

31.Uşak Bedesteni

Uşak Bedesteni
Görsel Kaynak: flickr.com

Burası neresi? Şehrin merkezinde, Mendepazarı mevkiinde yer alan Uşak Bedesteni, bölgenin en sağlam bedesteni olma özelliğine sahiptir. Günümüzde Sahaflar Çarşısı olarak kullanılan bedestenin, hangi yıl ve kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmiyor. Ancak bazı kaynaklara göre, 1901 yılında inşa edildiği ve mimarının bir İtalyan olduğu biliniyor.

Neden gitmeliyim? Dikdörtgen planlı olan Uşak Bedesteni, her iki ucunda da giriş kapıya sahiptir. Ayrıca bedesten uzun bir koridora sahip ve koridorun her iki yönünde de odalar yer alıyor. 1980 yılında restorasyon çalışmalarına gidilerek onarılıp yenilenen Uşak Bedesteni, Uşak gezilecek yerler listenizde yerini almalı.

  • Adres: Kurtuluş, Barbaros Cd. 25-15, 64100 Uşak Merkez/Uşak
  • Yol tarifi al >

32.Özdilek Uşak Avm

Burası neresi? İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ve çocuklarınızla eğlenebileceğiniz bir yer olan Özdilek Uşak AVM, özellikle yaz aylarında tercih edebileceğiniz yerlerdendir. Hem biraz olsun serinlemek adına hem de yeme-içme ve alışveriş gibi ihtiyaçlarınızı karşılama da size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

  • Adres: Fevzi Çakmak Mahallesi, Halil Kaya Gedik Blv. No:2, 64300 Merkez/Uşak
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 23.00
  • Telefon: 0276 226 15 20
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

33.Festiva Uşak Outlet

Burası neresi? Toplam 24 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alan Festiva Uşak Outlet, 64 mağazaya ve 301 araçlık otoparka sahiptir. İçerisinde; ünlü markaların outlet mağazaları, teknoloji market, yapı market, restoran, fast-food, kafeterya, sinema salonu ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Modern mimari yapısı ve açık hava konsepti ile sizlerin beğenisi toplayacağından emin olabilirsiniz.

  • Adres: İzmir-Ankara karayolu üzeri Sarayaltı Mahallesi Gazi Bulvarı No:173 Uşak/Merkez
  • Telefon: 0276 231 20 14
  • Web sitesi

*Tarihi Yerler

Blaundus Antik Kenti, Pepuza Antik Kenti, Selçikler Ören Yeri, Sebaste, Ulu Cami, Burma Cami, Çakaloz Cami, Karun Hazinesi, Cimcim Çeşmesi ve Clandras Köprüsü… Tüm bu tarihi yapılar hakkında daha detaylı bilgi için Uşak’ın tarihi yerleri adlı yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

*Gece Hayatı

Uşak’ta gece hayatı pek aktif değildir. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan otel ve restoranların barlarında, arkadaşlarınızla veya sevdiklerinizle keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Özellikle sıra sıra dizilmiş mekanların olduğu yer barlar sokağı olarak anılmakta ve gençler çok sık tercih etmektedir. Eğer eğlencenizi uzatmak isterseniz, Uşak’ın yöresel festivalleriyle de birleştirebilirsiniz. Eşme Kilim ve Kültür Sanat Festivali, Ulubey Kanyonu Kültür ve Turizm Festivali, Yayla Şenlikleri ve Kiraz Kültür Festivalleri, Uşak Cirit Müsabakaları ve Gençlik Festivali’nden birini tercih ederek gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

*Yapılacak Şeyler

-Yapmadan Dönme

  • Tarihi Uşak Evleri önünde fotoğraf çekilmeden,
  • Göğem Zafer Anıtı ve Atatürk ve Kurtuluş Anıtı’nı görmeden,
  • Uşak Arkeoloji Müzesi’nde yöre hakkında bilgi sahibi olmadan,
  • Atatürk ve Etnografya Müzesi’nde Atatürk’ün eşyalarını yakından görmeden,
  • Uşak Kent Tarihi Müzesi ya da Uşak Halı Kilim Müzesi’ne gitmeden,
  • Birbirinden farklı kaplıcaların şifalı suyundan faydalanmadan,
  • Yemyeşil parklarında piknik yapmadan,
  • Ulubey Kanyonu’nda yamaç paraşütü, sal sporları, balonla gezinti ve kaya tırmanışı yapmadan ve cam terasında manzarayı seyretmeden,
  • Taşyaran Vadisi’nde kamp yapıp, doğayla iç içe olmadan,
  • Clandras Köprüsü ve Şelalesi’nin manzarasını seyretmeden,
  • Uşak Bedesteni ve Paşa Hanı ziyaret etmeden geri dönmeyin!

*Şehir İçi Ulaşım

Uşak’ın şehir içi ulaşımında; minibüs, midibüs ve otobüs gibi toplu taşıma araçları kullanılıyor. Toplu taşıma da kullanılan kartlı sistemin ücretleri ise; sivil 2₺, öğrenci 1,5₺’dir. Otobüs saatleri ve güzergahları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için tık tık.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin