Alanya Kamp Yerleri – Alanya’da Kamp Yapılacak En İyi 9 Yer!

Toros Dağları ile Antalya Körfezi arasında kalan Alanya, birkaç harika plaja, doğal tabiat alanlarına ve tarihi eserlere ev sahipliği yapan Antalya’nın turistik açıdan popüler yerlerinden biridir. Burada tatilinizi keyifli kılacak her bütçeye hitap eden otel ve kamp yerlerinin yanı sıra butik restoranları, aktivite ve gece eğlencelerini bulabilirsiniz. Yaz ayları capcanlı bir tatil merkezine dönüşen Alanya’da dileyen denizin keyfini çıkarabilir, dileyen kanyonlarında yürüyüş yapabilir.

Alanya, kamp severlere serin dağ havası alıp kamp atabilecekleri veya merkezden fazla uzaklaşmadan denizin kıyısında uygun bütçeli kamp deneyimi yaşayabilecekleri birden fazla kamp alanı sunmaktadır. Bu yazımızda, bütçe ve aradığınız konsepte bağlı olarak doğa ve deniz manzaralı kamp yerlerini bulabilir, sunduğu olanakları ve ulaşım hakkında bilgileri okuyabilirsiniz.

Ücretsiz Kamp Alanları

Aytap Antik Kenti Kamp Alanı

Aytap Antik Kenti Kamp Alanı

Alanya’nın 34 km doğusunda bulunan Aytap Antik Kenti eşsiz bir manzara ve göz alıcı bir tarihi kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Küçük bir koyda yer alan Aytap Antik Kenti, Kommagene Krallığı’ndan kalma eserlerin olduğu yerlerden biridir. Belirgin olarak hamam ve tapınak kalıntıları burada görülebilir.

Bölgede çadır kurabileceğiniz alanlar bulabilirsiniz. 200 metre uzaklıkta bulunan bir restoran sayesinde elektrik ve su ihtiyacı da karşılanabiliyor. Bunların yanı sıra eşsiz doğa manzarasıyla birlikte tarihi yapısıyla da göz dolduran bir yer. Sabah tapınak kalıntılarının arasından sızan güneşle birlikte güne merhaba diyorsunuz. Koyun biraz altında ise yüzerek varılabilecek muhteşem bir mağara bulunuyor. Bu mağara içerisinde yüzebilirsiniz. Ancak dikkatli olmakta fayda var. Bölgede yakılacak odun pek bulunamadığından, kampçıların buraya hazırlıklı bir şekilde gelmeleri tavsiye olunur.

Alanya’dan yola çıkıp Mahmutlar ve Kargıcak istikametinde ilerleyerek İshaklı Köyü’nü geçtikten sonra Keşefli Köyü’ne geleceksiniz. Keşefli Köyü’nü bitirdikten sonra Gazipaşa yönüne giden iki yol bulunmakta. Siz sahil yolunu tercih ederseniz doğruca Aytap Antik Kenti’ne çıkarsınız. Yol ayrımında antik kenti gösteren tabela mevcuttur. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Alanya-Gazipaşa arası her gün düzenli olarak minibüsler çalışmaktadır. Gazipaşa’ya geldikten sonra şehir içi minibüslerle antik kente gelebilirsiniz. Ayrıca Aytap Antik Kenti Gazipaşa – Alanya Havalimanı’na 7 km mesafede bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru ve denize girilebilir alan bulunmaktadır. Kamp alanına yürüme mesafesinde bulunan restorandan elektrik, yiyecek ve su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kleopatra Plajı Kamp Alanı

Kleopatra Plajı Kamp Alanı

Alanya’nın en güzel plaj yerlerinden biri olan Kleopatra Plajı, sahip olduğu kusursuz kumsalı ve pırıltılı denizi ile pek çok insan için göz kamaştırıcı bir yerdir. Alanya’da ücretsiz kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerler arasındadır. Sahil şeridinde kamp kurulması zor olsa da iç kesimlerde uygun alanlar mevcuttur. Bölge de hem konaklama hizmeti veren otel ve pansiyonlar hem de market ve büfe gibi yerler bulunmaktadır. Kamp süreniz boyunca yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın yerlerdeki işletmelerden temin edebilirsiniz.

Masmavi denizi ve yemyeşil doğasıyla adeta bir cennet köşesinden farksızdır. Koyun girişinde bulunan çeşme ile tatlı su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Eşsiz manzaraları ile doyasıya vakit geçirebilir, berrak denizinin tadını çıkarabilirsiniz. Yemyeşil doğası içerisinde günlük doğa yürüyüşleri de yapılabilir. Ormandan toplanan odunlar ile kamp ateşi eşliğinde arkadaşlarınızla muhabbete dalıp geceyi geçirebiliyorsunuz.

Alanya ilçe merkezinde bulunan Kleopatra Plajı’na yürüyerek ulaşabilirsiniz. Çevre yerlerden gelecek olanlar Alanya’ya her gün düzenli olarak çalışan ilçe minibüsleri veya şehirlerarası otobüsler ile gelebilirler. Özel aracıyla gelenler için plaj çevresinde ücretli otopark alanları bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Ücretsiz plajda yararlanabileceğiniz herhangi bir olanak bulunmuyor. İşletmelerin olduğu plaj yerlerini kullanarak şemsiye, şezlong, soyunma kabini, duş ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Plaj çevresinde ücretsiz çadır atabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle >

Dim Çayı Kamp Alanı

Dim Çayı Kamp Alanı

Alanya’ya yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunan Dim Çayı, hafta sonu piknik ve kamp yapmak için harika yerlerden biridir. Bölgeye otobüs veya özel aracınızla ulaşabiliyorsunuz. Burada bulunan birçok işletme sayesinde ihtiyacınızı da kolayca karşılayabiliyorsunuz.

Akan çayın soğuk sularında serinleyip, baraja yakın kısmında ise rafting yapılabilir. Kampçılar için ise kamp alanları mevcuttur. İşletmeler sayesinde yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebilir, lokantalarında lezzetli yemekleri tadabilirsiniz.

Lokantaların yanı sıra burada balık tutma olanaklarınızda var. Bölgede dağ bisikleti ve trekking gibi imkanlarda da ayrıca bulunmaktadır. Ormanlarla kaplı vadi içerisinde yazın sıcağından kurtulup serin bir şekilde doğa yürüyüşü yapılabilir. Tabi bu bölgeye kadar gelmişken Dim Mağarası’nı da görmeden dönmek olmaz. Doğal alanlarıyla, serin suları ve balıklarıyla doğaseverlerin uğrak noktası olan Dim Çayı’nı Alanya’da hem yürüyüş hem de kamp için mutlaka tavsiye ederiz.

Özel araçlarıyla gelecek olanlar Alanya ilçe merkezini geçtikten sonra Dim Çayı Caddesi’ne (sola) dönerek hiçbir yöne sapmadan tabelaları takip edip kolayca ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Alanya ile Dim Çayı arasında düzenli minibüsler çalışmaktadır.

Kamp Olanakları: Dim Çayı boyunca yer alan işletmelerden WC, elektrik, Wi-Fi ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Alanya Bahçeleri Kamp Alanı

Alanya’nın Mahmutseydi mevkiinde bulunan Alanya Bahçeleri hafta sonu hem güzel bir vakit geçirmek hem de konaklamalı çadır kampı atmak için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Sahip olduğu doğal manzaraları, çay bahçesi ve çocuk oyun alanı ile ailelerin de sıklıkla geldiği popüler bir yerdir. Bölgede kamp atılabilecek yeterli genişlikte düzlük alanlar bulunmaktadır. Kampınızı ücretsiz bir şekilde atabiliyorsunuz. Çay bahçesinden içecek ve tost türü yiyecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz.

Kamp alanı ilçe merkezine yakın olduğu için dilerseniz tüm ihtiyaçlarınızı buradan da karşılayabilirsiniz. Denize yakınlığı nedeniyle de gün içerisinde denize girip suyun keyfini çıkarabilir, güneş batmak üzereyken yürüyüş yaparak etrafı keşfedebilirsiniz.

Alanya Bahçeleri, yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile sizi şehrin bunaltıcı havasından kurtaracak bir kamp yeridir. Bu eşsiz güzellikteki yeri mutlaka görülmesi gereken yerler listenize almanızı tavsiye ederiz.

İlçe merkezinden kolayca ulaşımınızı sağlayabileceğiniz Alanya Bahçeleri, Mahmutseydi Mahallesi’nde yer almaktadır. Dileyen yürüyerek de buraya gelebilir. Araç sahipleri için otopark alanı mevcuttur.

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, çay bahçesi, çocuk oyun alanı ve otopark alanı mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Alanları

İncekum Orman Kampı ve Piknik Alanı

Alanya İncekum Orman Kampı

İncekum Orman Kampı, Antalya’nın Alanya bölgesinde kamp ve piknik severlere hizmet veren yerlerden biridir. Karayolu ile ulaşım rahat bir şekilde sağlanabiliyor. Giriş için ise bir ücret ödemeniz gerekiyor. Çadırınız varsa çadır alanı için, çadırınız yok ise hem çadır alanı hem de çadır için ücret ödemeniz isteniyor. Bunların yanı sıra ücretsiz elektrik imkânına sahip olabilirsiniz. Gece konaklamak için işletmenin size sunduğu bungalovlar var ve bu bungalovları da kiralayabiliyorsunuz. Bungalov dışında ise hali hazırda karavan ve çadır kamp alanları mevcuttur.

Kamp süreniz boyunca WC, duş, restoran, kafe ve ücretsiz otopark gibi olanaklardan yararlanabileceğiniz bir işletme de bulunmaktadır. Denize yakınlığı sebebiyle rahatça yüzebileceğiniz alanlara sahip. Deniz dışında birde ormanlık alanlara sahip olduğundan dolayı doğa yürüyüşlerinizi de burada yapabilirsiniz. Güneş, kum ve ormanlık alanların olması burayı adeta bir renk cümbüşüne ev dönüştürüyor. Gün ortası sahilde güneş ve kumun tadını çıkarırken, gece hafif esen rüzgârla beraber yaprak hışırtılarının çıkardığı ses eşliğinde deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz. Ayrıca ateş yakılabilir alanların olması nedeniyle akşamınızı güzel sohbetlerin döneceği keyifli bir ana dönüştürebilirsiniz.

Kamp alanına Antalya’nın her noktasından ulaşabilmek kolaydır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Antalya yönünden Belek ve Side’yi geçerek Alanya’ya gelmeden Okurcalar’ı geçtikten yaklaşık 2,5 km sonra İncekum Orman Kampı’nı göreceklerdir. Yolun sağında kalıyor ve otopark alanı mevcuttur. Toplu taşımayı kullanacak olanlar ise Antalya şehirlerarası otogarından her gün sık aralıklarla çalışan Alanya minibüslerine binerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Şoföre İncekum Orman Kampı’nda ineceğinizi söylemeyi unutmayınız.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, restoran, market, masa ve sandalye, kafe ve piknik alanları ve yürüyüş parkurları. Ayrıca 18 TL ücretle kahvaltı servisi bulunmaktadır.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 9 TL, öğrenci 4,50 TL, bisiklet 9 TL, motosiklet ve ATV 18 TL, k. vasıta 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL ve otobüs 243 TL. 4 kişilik çadır yeri 60 TL, 4 kişilik çadır + çadır yeri 100 TL, karavan yeri 75 TL (elektrik ve su dâhil).

Telefon: 0242 517 16 11

Web Sitesi: https://www.incekumormankampi.com/

Instagram: https://www.instagram.com/incekumormankampi/

Haritada Görüntüle >

Perle Beach & Camping

Perle Beach & Camping
Fotoğraf: Nükhet Köksel

Antalya’nın Alanya ilçesinde hizmet veren Perle Camping, karayolu ile kolayca ulaşımınızı sağlayabileceğiniz yerlerden biridir. Giriş için bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor. Denize olan yakınlığı ve güzel yemekler sunan restoranıyla bölgede sıkça tercih edilen kamp alanlarından biridir. Çadır konaklamanın yanı sıra geceyi geçirmek isteyen kampçılar için işletmenin sunduğu otel tarzı yerler de mevcuttur. Çadırı olmayan kişiler de tesisin çadırlarından kiralayabiliyor.

Denize birkaç adım mesafede bulunan Perle Camping, konaklama süreniz boyunca hem denizin tanıdı çıkarabileceğiniz hem de doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz keyifli yerlerden biridir. Sahip olduğu WC, duş, elektrik, market ve kafe sebebiyle kampçıların uğrak noktası konumunda. Ayrıca çocuklu ailelerin de tercih edebileceği güzel bir tatil mekânıdır. Akşam kamp ateşi başında çayınızı yudumlayıp, denizden esen hafif rüzgârın esintisiyle kendinizden geçebileceğiniz Perle Camping, Alanya’da kamp için tercih edebileceğiniz alternatif yerlerden biridir.

Kamp alanı, Alanya’nın Kargıcak mevkiinde bulunuyor. Her gün sık aralıklarla ilçe merkezinden Kargıcak’a dolmuşlar çalışmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Antalya-Mersin yolu üzerinde Alanya’yı geçerek Kargıcak’ta Golf City Plajı yönünde ilerlerse yolun sağında göreceklerdir. Tesisin araç sahipleri için otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, Wi-Fi, restoran, elektrik, plaj, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, market ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 100 TL.

Telefon: 0242 526 20 66

Facebook: https://www.facebook.com/perlecamping.net/

Haritada Görüntüle >

Sedre Club Camping

Sedre Camping

Alanya’da denize çok yakın bir alanda misafirlerini ağırlayan Sedre Club Camping geniş bir çim alan üzerine kurulu çadır konaklaması yapabileceğiniz yerlerden biridir. Kendi çadırınızı kurabileceğiniz gibi işletme tarafından çadır da kiralayabiliyorsunuz. Çadırlara sağlanan aydınlatma, soğuk ve sıcak su hizmetleriyle kamp süreniz boyunca rahat edebilirsiniz. Günde 3 öğün açık menüye sahip lokantaları iştah kabartan türden yemeklere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca WC, duş gibi imkânların yanı sıra birde çamaşır ve bulaşık yıkamak için kolaylık sağlanıyor. Voleybol, futbol gibi sosyal aktivitelerin yanında güzel vakit geçirebileceğiniz bir kütüphanesi de mevcut. Eşsiz deniz manzarasına karşı ister nargile ile birlikte kitap okuyabilir isterseniz de dostlarınızla tavla oynayabilirsiniz. Çeşitli aktivitelere yer vererek misafirlerin keyifli vakit geçirmesini sağlayan Sedre Camping, Alanya’da tercih edebileceğiniz uygun bütçeli kamp alanlarından biridir.

Alanya ilçe merkezine yaklaşık 24 km mesafede bulunan Sedre Camping’e Mahmutlar-Kargıcak istikametinde ilerleyip Keşefli Köyü’ne gelmeden 200 metre kala ulaşabilirsiniz. Tesis yolun sağında kalıyor ve tabelası mevcuttur. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Alanya’dan Mahmutlar ve Kargıcak’a dolmuşlar her gün hareket etmektedir. Bu iki noktadan birinde inerek Keşefli-Yeşilöz yönüne giden dolmuşlara binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, restoran, kafe, havuz, denize girilebilir alan, kütüphane, ortak kullanım mutfak alanı, kütüphane, voleybol ve futbol aktiviteleri, masa oyunları ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 80 TL.

Telefon: 0242 516 11 11

Web Sitesi: http://www.sedrecamping.com/

Haritada Görüntüle >

Sapadere Kanyonu Kamp Alanı

Sapadere Kanyonu Kamp Alanı

Burası için cennetten bir köşe tanımını yapabiliriz. Alanya’nın Sapadere mevkiinde yer alan Sapadere Kanyonu 400 metre yükseklikte kayaların oluşturduğu eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Kanyonu kurulan çelik destekli iskeleler sayesinde gezebiliyor ve muhteşem manzaraya şahit oluyorsunuz. Kanyon içerisinde bir de şelale bulunuyor. Bu şelalenin dibinde oluşan havuzda yüzmek mümkündür. Tabi kanyona girmek için belli bir ücret de ödemeniz gerekiyor.

Kanyon girişinde restoran, otopark, piknik alanı ve çadır kamp yerleri bulunmaktadır. Kampçıların bu tesislerden tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyleyebiliriz. Hafta sonları günübirlik piknikçilerin uğrak yeri olan Sapadere Kanyonu piknik aktivitelerinin yanı sıra yürüyüş yapmak ve kamp atmak için de harika bir yerdir. Doğal havuzları ve yürüyüş yolları ile doğaseverleri kendine çeken cennetten bir köşeyi andırıyor.

Sapadere Kanyonu’na Alanya yönünden geliyorsanız Mahmutlar’a gelip buradan Sarıselviler yönüne dönerek hiçbir yöne sapmadan tabelalar yardımıyla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Anamur-Mersin tarafından gelenler ise Gazipaşa’yı geçip Keşefli Köyü’ne geldikten sonra Demirtaş yoluna saparak tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Alanya’dan Sapadere’ye giden minibüslere binip köy merkezine gelebilir ve buradan kanyona giden dolmuşlara binebilirler.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır kamp alanları ve otopark alanı mevcuttur. WC, elektrik ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Yetişkin 10 TL, öğrenci 5 TL. 0-10 yaş arası ücretsizdir.

Haritada Görüntüle >

Mutlu Kamping

Mutlu Camping

Alanya’nın Avsallar bölgesinde bulunan Mutlu Tatil Köyü, çam ormanları içerisinde, sessiz ve sakin bir ortama ev sahipliği yapıyor. Yerleşim yerlerinden izole, İncekum Tabiat Parkı’na olan yakınlığıyla da doğal bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz yerlerden biridir. Beton yığını şehir hayatından uzaklaşıp ağaçların içerisinde, denizin kokusunu içinize çekip güzel bir tatil yapabileceğiniz keyifli bir yer.

Mutlu Kamping, misafirlerine çadır konaklamanın yanı sıra bungalov ve karavan konaklama imkânı da sunmaktadır. Bu nedenle çevre yerlerden de kamp için pek çok insan burayı tercih etmektedir. Sahip olduğu WC, duş imkânları, ateş yakma alanı, market ve restoran gibi olanaklarıyla sorunsuz bir kamp tatili yapabilirsiniz.

Denize sahilinin olmaması belki bir dezavantaj olabilir ancak sahip olduğu yemyeşil tabiat alanı sizi memnun edecektir. Bu doğal tabiat alanında mükemmel havayı teneffüs edip yürüyüşe çıkabilir, günün sonunda deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği yerlerden biri olan Mutlu Tatil Köyü uygun fiyatları ile Alanya bölgesinde hafta sonu veya uzun süreli konaklamalarınız için ideal bir yerdir.

Antalya’ya 109, Alanya ilçe merkezine ise 25 km mesafede bulunan Mutlu Tatil Köyü’ne hem özel araçla hem de toplu taşımayla ulaşmak kolaydır. Avsallar bölgesi İncekum Tabiat Parkı’na birkaç adımlık mesafede bulunan Mutlu Tatil Köyü’ne her gün Antalya-Alanya güzergâhında çalışan otobüslerle veya Alanya ilçe merkezinden Avsallar’a giden minibüslerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. İncekum Tabiat Parkı’nda inip yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası kamp alanına gelebilirsiniz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar İncekum Tabiat Parkı’na geldiklerinde yol kenarında Mutlu marketi göreceklerdir. Marketin olduğu caddeden içeri girerek tabelayı takip edip gelebilirler. Tesisin otopark alanı bulunmaktadır.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, ortak mutfak alanı, ücretli kahvaltı ve akşam yemeği, restoran, büfe, ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri, aquapark, at binicilik, paintball, rafting, ATV safari ve yamaç paraşütü aktiviteleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 20 TL, karavan konaklama 50 TL, süit bungalov 250 TL ve double bungalov 350 TL. Fiyatlar yalnızca konaklama olup tek kişi ücretidir. Kişi sayısı ve sezona göre değişiklik gösteren ücretleri tesisin internet sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Telefon: 0542 427 01 01

Web Sitesi: http://www.mutlutatilkoyu.com/

Instagram: https://www.instagram.com/mutlutatilkoyu/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin