Kütahya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Kütahya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kütahya Zafer Havalimanı şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine yolcu taşımacılığı özel taşımacılık firmaları tarafından yapılmaktadır. Kütahya Havalimanı ile şehir merkezi arası yolcu taşımacılığı S&T VIP Transfer tarafından işletilen yolcu servisleriyle sağlanmaktadır. Kütahya Belediyesi’ne ait herhangi bir toplu taşıma aracı ve HAVAŞ servis otobüsleri de hizmet vermemektedir. Havalimanından şehir merkezine bir diğer ulaşım alternatifi ise taksilerdir. Haftanın 7 günü 24 saat çalışan taksiler ile şehir merkezine gidebilmek mümkündür.

Kütahya’da farklı güzergâhlara gitmek isteyen yolcular ulaşımlarını özel transfer rezervasyonu yaparak gerçekleştirebilirken, şehirde birkaç gün kalmak ve çevre yerleri de keşfetmek isteyen yolcular ise havalimanında araç kiralaması yapabilirler. Zafer Havalimanı iç hatlar terminalinde araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente ofisi bulunmaktadır.

Kütahya Havalimanı’ndan Uşak ve Afyonkarahisar’a da doğrudan yolcu taşımacılığı yapılmaktadır. Bu iki güzergâh arasındaki servisler de özel taşımacılık firmaları tarafından gerçekleştiriliyor. Kütahya Havalimanı’ndan Afyonkarahisar’a yolcu servisi Kanatoğulları Transfer tarafından, Uşak’a ise Sözler Turizm tarafından yapılmaktadır.

Kütahya Havalimanı Ulaşım Rehberi

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Kütahya Havalimanı’ndan şehir merkezine yolcu servis taşımacılığı S&T VIP Transfer tarafından işletilen araçlarla sağlanmaktadır. Yolcu servisleri iç hat uçuş seferlerine göre düzenlenmekte olup, gelen yolcu salonunun çıkından hareket etmektedir. Havalimanından şehir merkezine seyahat süresi yaklaşık 45 dakikadır. Havalimanı yolcu servisi bilet ücreti ise tek yön kişi başı 20 TL.

Kütahya Havalimanı Servis Otobüsü

Havalimanı – Şehir Merkezi Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Çevre Yolu – İstasyon Cad. – Vazo

Şehir merkezinden havalimanına olan servisler ise Vazo Meydanı’ndan hareket etmektedir.

Havalimanı yolcu servisi güzergâh, hareket saatleri ve rezervasyon için 0537 214 05 18 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanına varışta yolcu servislerini bekleyip zaman kaybetmek istemiyorsanız haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksileri kullanarak şehir merkezine olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanı taksileri gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır. Havalimanından şehir merkezine taksi ile seyahat süresi yaklaşık 40 dakika sürmektedir.

Kütahya Havalimanı Taksi Ulaşımı

Açılış ücretine ek kilometre fiyatının hesaplanmasıyla ücretlendirilen taksilerle havalimanından şehir merkezine gitmenin ücreti ortalama 150 TL civarıdır. Ancak Kütahya’da farklı güzergâhlara gidecekseniz henüz taksiye binmeden önce sürücüye varış yerinizi söylemeniz ve kendisinden net bir fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederiz.

Kütahya Havalimanı’na varmadan bir taksi rezervasyonu yapmak isterseniz 0546 812 44 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Kütahya’da şehir merkezi dışında farklı güzergâhlara gitmek isterseniz özel transfer hizmeti satın almayı düşünebilirsiniz. Transfer hizmeti taksilere kıyasla hem sabit fiyatlıdır hem de daha hızlı ve konforludur. Ayrıca birden fazla kişi ile seyahat ediyor ve çok fazla bagaja sahipseniz rahat ve geniş araçlarla varış yerinize kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kütahya Havalimanı’nda yer alan acenteler özel transfer hizmeti vermektedir.

Şehir merkezinde bulunan Öz Altıntaş Otomotiv ve Kanatoğulları firmalarının da havalimanından transfer hizmeti bulunmaktadır. Transfer rezervasyonunuzu yaptırırken uçuş gün ve saatinizi yetkili kişiye verdiğinizden emin olun. Böylece havalimanına varışta gelen yolcu salonu çıkışında sürücü tarafından karşılanabilir ve doğrudan aracınıza binerek varış yerinize hızlıca ulaşabilirsiniz.

Kütahya Havalimanı Özel Transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Kütahya Havalimanı’na varışta bir araç kiralaması yapmayı düşünebilirsiniz. Eğer şehre birkaç günlüğüne geliyor ve çevre yerleri de keşfetmeyi düşünüyorsanız araç kiralaması yapmak iyi bir tercih olacaktır. Böylece havalimanından doğrudan otelinize de hızlıca ve konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Kütahya Havalimanı’nda bütçe ve zevklerinize uygun aralarından tercih edebileceğiniz farklı araç türlerine sahip birkaç araç kiralama acentesi bulunmaktadır. Ayrıca Kütahya şehir merkezinde yer alan acentelerden de henüz havalimanına varmadan çevrimiçi bir rezervasyon yapabilir ve aracı havalimanına getirmelerini talep edebilirsiniz.

Kütahya Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren acenteler arasında Enterprise, Şahan Rent a Car ve AutoJet Rent a Car bulunmaktadır.

Kütahya şehir merkezinde yer alan ve havalimanına araç kiralama hizmeti veren acenteler arasında ise Öz Altıntaş Otomotiv, Elit Car Rental, Liman Rent a Car, Ayes Rent a Car, Ateş Rent a Car ve Liman Rent a Car bulunmaktadır.

Kütahya Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Kütahya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Kütahya Zafer Havalimanı’na doğrudan gidebileceğiniz herhangi bir belediye toplu taşıma otobüsü veya servis aracı bulunmamaktadır. Ancak şehir içi çalışan belediye otobüsleriyle merkeze gelebilir ve buradan S&T VIP Transfer servis araçlarına binerek havalimanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kütahya otogarından şehir merkezine 26 no’lu otobüs hattı ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Otogardan otobüse bindikten sonra servis araçlarının kalkış noktası olan Vazo Meydanı’nda inebilirsiniz.

Kütahya Otobüs Terminali

Kütahya Belediyesi 26 no’lu otobüs hattı güzergâh ve güncel hareket saatlerini belediye ulaşım web sitesinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca uçuş gününde veya 1 gün öncesinden 0537 214 05 18 havalimanı servis aracını arayarak rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Kütahya otogar içerisinde yer alan terminal taksilerle de havalimanına ulaşmak mümkündür. Bu ulaşım türü otobüslere göre daha hızlıdır ancak daha pahalıdır. Otogardan havalimanına taksi ile seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 35 dakika sürmekte olup ücreti 130 TL’dir.

Havalimanı/Afyonkarahisar Otobüs ile Ulaşım

Kütahya Havalimanı’ndan Afyonkarahisar’a doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz servis araçları bulunmaktadır. Yolcu taşımacılığı Kanatoğulları Turizm tarafından sağlanan araçlarla yapılmaktadır. Havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan servis araçları iç hat uçak seferlerinden 25 dakika sonra hareket etmektedir. Havalimanından Afyonkarahisar’a seyahat süresi yaklaşık 50 dakika olup, bilet ücreti tek yön kişi başı 25 TL.

Havalimanı – Afyonkarahisar Servis Güzergâhı:

Kütahya Havalimanı – Oruçoğlu Otel – Korel Otel – Afium AVM – İkbal Otel – MCG Çakmak Otel – NG Güral Otel – Budan Otel – Otogar (AFTAŞ) – Maliye Önü – Anıtpark Önü – Müze Önü – Cezaevi Önü – Şuhut Kavşağı

Yolcu servisi Afyonkarahisar şehir merkezinde ise haftanın her günü saat 10.00’da Şuhut Kavşağı önünden hareket etmekte olup aşağıdaki belirtilen saatlerde güzergâhı takip ederek Kütahya Havalimanı’na gitmektedir.

Afyonkarahisar – Kütahya Havalimanı Servis Güzergâhı:

10.05 Cezaevi ve Müze Önü

10.15 Anıtpark Önü

10.25 Otogar (AFTAŞ)

10.30 Buldan Otel Güvenlik Önü, NG Güral Otel Güvenlik Önü, MCG Çakmak Otel Güvenlik Önü, Akrones Otel Güvenlik Önü, Afium AVM, İkbal Otel Güvenlik Önü, Korel Otel Güvenlik Önü, Oruçoğlu Otel Güvenlik Önü

11.40 Kütahya Zafer Havalimanı

Kütahya Havalimanı ile Afyonkarahisar arası yolcu servisi güzergâh, hareket saatleri ve rezervasyon için 0272 214 47 20 ve 0541 215 55 49 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Kütahya Havalimanı Yolcu Servisi

Havalimanı/Uşak Otobüs ile Ulaşım

Kütahya Havalimanı’ndan Uşak şehrine de doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz yolcu servisleri bulunmaktadır. İç hat uçak seferleriyle eş zamanlı olarak servis hizmeti verilen yolcu taşımacılığı Sözler Turizm tarafından sağlanan araçlarla yapılmaktadır. Uşak servis araçları havalimanı iç hatlar gelen yolcu salonunun çıkışından hareket etmektedir. Havalimanından Uşak’a seyahat süresi yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 30 TL’dir.

Havalimanı – Uşak Servis Güzergâhı:

Kütahya Havalimanı – Banaz – Uşak

Yolcu servisi Uşak şehir merkezinde ise Heykel önünden hareket etmektedir.

Kütahya Havalimanı ile Uşak arası yolcu servisi güzergâh, hareket saatleri ve rezervasyon için 0541 962 78 48 ve 0530 512 60 62 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin