Denizli Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Denizli Çardak Havalimanı Hakkında; Denizli’nin Çardak ilçesinde bulunan Denizli Çardak Havalimanı, şehir merkezine 65 kilometre, Pamukkale’ye ise yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 1991 yılında açılan havalimanı sivil ve askeri havaalanı olarak faaliyet göstermektedir. Yıllık iki milyon beş yüz bin yolcu kapasitesiyle hizmet veren havalimanı iç ve dış hat uçuşlarına ev sahipliği yapan, nispeten küçük fakat özellikle yaz sezonunda sıkça kullanılan kalabalık bir yerdir. Şehrin turistik cazibe merkezi olan Pamukkale’ye gitmek için kullanabileceğiniz en yakın havaalanıdır. Denizli Çardak Havalimanı, turizm danışma büroları, yolcu bekleme salonları, sağlık hizmetleri, yiyecek ve içecek alanları, otopark alanı ve araç kiralama acenteleri gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerlere sahiptir. Havalimanından şehir merkezine taksiler, havayolu yolcu taşımacılığı ve servis araçları tercih edilmektedir.

Denizli Çardak Havalimanı İletişim Bilgileri

Adres: Cumhuriyet Mah., Küme Evler Sk., No:1, Çardak/Denizli

Telefon: 0258 846 11 39

Web Sitesi: cardak.dhmi.gov.tr

Denizli Yakınındaki Diğer Havalimanları

  • Isparta Havalimanı (60 km)
  • Uşak Havalimanı (101 km)
  • Antalya Havalimanı (137 km)
  • Kütahya Havalimanı (152 km)

Denizli Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Denizli Çardak Havalimanı, Çardak ilçesine 5, Denizli şehir merkezine 65 ve Pamukkale’ye 70 kilometre uzaklıktadır. Havalimanından servisle Pamukkale’ye gitmek yaklaşık 1 saat, Denizli şehir merkezine gitmek ise yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Çardak Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımlar Baytur otobüs servisleri, taksi, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Havaalanı ile şehir merkezi arası ulaşımlar Bay-Tur Havalimanı Taşımacılık ile sağlanmaktadır. Servis otobüslerinin havaalanından hareket saatleri yolcu çıkış tamamlanıncaya kadar sürmekte olup otobüs dolduktan sonra hemen hareket etmektedir. Yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Baytur Taşımacılık

baytur otobüs firması

Denizli Çardak Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımlar Baytur Taşımacılık tarafından sağlanan servis otobüsleri ile gerçekleşmektedir. Haftanın yedi günü uçak iniş saatlerine göre havalimanından hareket eden Baytur otobüs servisleri yaklaşık 1 saatte şehir merkezine ulaşmaktadır. Ulaşım ücreti tek yön kişi başı 25 TL’dir. Ödeme otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapılmaktadır.

Güzergâh: Havaalanı – Çardak – Bozkurt – Kaklık – Kocabaş Cezaevi – Organize Sanayi – Pınarkent – Güzelköy – Karşıyaka – Şehir Merkezi

Uçuşlar günlük olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle güncel servis hareket saatleri ve uçak saatleri için Bay-Tur ile iletişime geçebilir veya resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca havaalanında, konuyla ilgili bilgi alabileceğiniz ilgili birimler bulunmaktadır. Bu hizmetlerle Denizli Çardak Havalimanı’ndan şehir merkezine ve Pamukkale’ye ulaşımınız hakkında bilgi alabilir ve doğrudan servis araçlarına binerek ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.

Havalimanından şehir merkezine ulaşımın yanı sıra Pamukkale Hierapolis ve Karahayıt’a da servis otobüsleriyle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

  • Havaalanı – Pamukkale (Hierapolis): 35 TL
  • Havaalanı – Karahayıt: 35 TL

Bay-Tur İletişim Bilgileri

Telefon: 444 2 807

Mobil: 0549 788 20 20

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

denizli havalimanı taksisi

Havalimanından şehir merkezine ulaşımınız için 24 saat hizmet veren taksileri kullanabilirsiniz. Taksiler havaalanı gelen yolcu terminalinin çıkışında yer almaktadır. Denizli Çardak Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşım trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık bir saat sürmektedir. Taksi ücretleri kilometreye göre başlangıç fiyatına eklenmektedir. Sabit bir ücret tarifesi bulunmayan taksilerle havaalanından şehir merkezine yolculuk yaklaşık 250 TL civarıdır. Ödemeyi varış noktanızda şoföre nakit olarak yapabilirsiniz.

Çardak Havalimanı Taksi

  • 0537 305 45 45
  • 0549 717 93 93
  • 0554 241 58 58

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Çardak Havalimanı’na varışta şehir merkezine, otelinize veya Pamukkale gibi çevre yerlere ulaşımınızı sağlamak için özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Bu ulaşım türü hızlı ve konforlu bir seçenektir. Havaalanında transfer hizmeti alabileceğiniz acenteler bulunmaktadır. Havaalanında veya henüz Denizli’ye varmadan çevrimiçi rezervasyon yapabileceğiniz firmalar arasında Bay-Tur Taşımacılık, Avail Turizm, Pamtur, Denizli Vip Transfer, Bilge Rent A Car ve Luxury Car Rental bulunmaktadır.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Bölgeyi kendiniz keşfetmek ve havaalanından Denizli şehir merkezine gitmek için bir araç kiralaması yapabilirsiniz. Denizli Çardak Havalimanı’nda araç kiralayabileceğiniz yerel ve uluslararası araç kiralama acenteleri bulunmaktadır. Havalimanına varışta gelen yolcu terminalinde bulunan acente yerlerinden veya henüz varmadan İnternet üzerinden çevrimiçi bir rezervasyon yapabilirsiniz. Çardak Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Avis, Baytur Rent A Car, Europcar, Avail Rent A Car ve Enterprise bulunmaktadır.

Otogar/Denizli Havalimanı Ulaşım

Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Çardak Havalimanı’na doğrudan bir toplu taşıma veya özel servis aracı bulunmamaktadır. Ancak şehir merkezinden hareket eden Bay-Tur servis otobüsleri ile havalimanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinden havaalanına yolculuk yaklaşık bir saat sürmektedir ve kişi başı tek yön ücreti 25 TL’dir.

Bay-Tur Servis Otobüsleri – Çardak Havaalanı Hareket Saatleri

Türk Hava Yolları

Uçak Saati: 05.50 / Servis Saati: 03.30

Uçak Saati: 09.10 / Servis Saati: 06.45

Uçak Saati: 18.30 / Servis Saati: 16.00

AnadoluJet

Uçak Saati: 10.05 / Servis Saati: 07.30

Uçak Saati: 10.55 / Servis Saati: 08.30

Uçak Saati: 11.55 / Servis Saati: 09.30

Uçak Saati: 17.55 / Servis Saati: 15.30

Uçak Saati: 19.45 / Servis Saati: 17.45

Uçak Saati: 19.50 / Servis Saati: 17.15

Uçak Saati: 20.15 / Servis Saati: 18.00

Pegasus Hava Yolları

Uçak Saati: 07.40 / Servis Saati: 05.15

Uçak Saati: 08.45 / Servis Saati: 06.30

Uçak Saati: 09.00 / Servis Saati: 07.00

Uçak Saati: 09.25 / Servis Saati: 07.00

Uçak Saati: 20.20 / Servis Saati: 17.45

Uçak Saati: 20.30 / Servis Saati: 17.45

Uçak Saati: 22.00 / Servis Saati: 19.30

Uçak Saati: 22.35 / Servis Saati: 20.30

Uçak Saati: 22.50 / Servis Saati: 20.30

Uçak Saati: 23.30 / Servis Saati: 21.00

Uçak Saati: 23.40 / Servis Saati: 21.00

Bay-Tur Servis Otobüsleri Hareket Yeri: Zafer Gazoz Fabrikası Önü, İstiklal Caddesi

Uçuşlar günlük olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle güncel servis hareket saatleri ve uçak saatleri için Bay-Tur ile iletişime geçebilir veya resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Pamukkale Ulaşımı

pamukkale travertenleri

Pamukkale Travertenlerine gitmek isteyen insanların en çok sorduğu sorulardan biri de Denizli Çardak Havalimanı’ndan Pamukkale’ye nasıl gidilir yönünde oluyor. Havalimanından Pamukkale’ye gitmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Seyahat planınızı yapmadan önce bu bilgileri not almanız faydalı olacaktır.

Baytur

Denizli Çardak Havalimanı – Pamukkale – Denizli arası ulaşım hizmeti veren Baytur servis araçlarıyla Pamukkale’ye olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Haftanın yedi günü havayollarının uçuş saatlerine göre hareket eden araçlarla Pamukkale’ye ulaşımın ücreti 13 TL’dir. Baytur hakkında detaylı bilgi için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Taksi

Denizli Çardak Havalimanı’ndan Pamukkale’ye ulaşımın en hızlı ve en kolay yolu taksi ile gitmektir. Havaalanı gelen yolcu çıkış terminalinin önünde yer alan taksi şirketi Pamukkale Taksi, sizi yaklaşık 75’TL’a Pamukkale’ye götürecektir.

Bu iki ulaşımın yanı sıra havaalanında araç kiralaması yapabilir veya özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin