Kütahya’da Ne Yenir? – İşte Size Kütahya Mutfağının En Lezzetli 13 Yemeği

Kütahya Mutfak Kültürü

Porselen ve çinileri ile ünü Türkiye dışarısına çıkan Kütahya göz alıcı el sanatı ürünleri dışında hem içerisinde barındırdığı tarihi mirası hem geleneksel kültürü hem de et yemeklerinden çorbalara, hamur işlerinden tatlılarına varıncaya kadar lezzetli ve bir o kadar da zengin içerikli yemekleri ile yerli ve yabancı turistler için tam bir çekim merkezidir.

Kütahya mutfağında çoğunlukla buğday ürünler hamur işleri ve süt ürünleri ön plana çıkmaktadır. Bulgur ve tarhana yörede çokça tüketilen yiyecekler arasında gelmektedir. Bununla birlikte haşhaşın kullanıldığı börek ve gözlemeler, yöre mutfağına has sıkıcık ve kızılcık tarhanası çorbası, şibit, küp kebabı ve sini mantısı Kütahya yöresel yemeklerinin başında gelmektedir.

Listemizde Kütahya mutfağına özgü yer verdiğimiz daha fazla ana yemek, çorba ve tatlılara göz atabilir, bir sonraki Kütahya seyahatinizde bu yemekleri nerede yemeniz gerektiğine dair bilgileri okuyabilirsiniz.

Pratik Bilgiler

Kütahya’dan Alınabilecek Yiyecekler: Kütahya mutfağında bakliyat ürünleri hamurlular ve doğal süt ürünlerinden oluşan kahvaltılık ve yemeklik yiyecekler bulunmaktadır. Kütahya’da alınabilecek yiyecekler arasında erişte, bulgur, tarhana, pekmez, yöreye özgü tosunum böreği, kahvaltılık bal, reçel, fındık ve fıstık ezmesi gibi çok sayıda kahvaltılık ürünler alabilirsiniz. Özellikle Kütahya’nın Simav yöresine ait fasulye, nohut, mısır, helva, tahin ve pekmez satın alınabilir.

Kütahya’nın En Meşhur Tatlısı: Kütahya’nın yöresel yemeklerini denerken, yemeklerinizin üzerine yiyebileceğiniz yufka tatlısı ve sütlü incir tatlısı deneyebileceğiniz iki farklı tatlı türüdür. Çoğunlukla evlerde yapılsa da, şehir merkezinde birçok lokanta ve restoranın menüsünde bulabilmeniz mümkündür. Yine paket olarak satın almak isterseniz de, şehir merkezindeki tatlıcılarda ve pastanelerde daha fazla tatlı türünü bulabilmeniz mümkündür.

Kütahya’dan Alınabilecek Doğal Ürünler: Kütahya’nın ilçe köylerinde yaşayan pek çok insan kendi köy peynirlerini, yoğurtlarını, pekmez ve reçellerini yapmaktadırlar. Buna bağlı olarak hem tüm ilçelerde hem de İlçelere bağlı köylerden şehir merkezine gelerek ürünlerini satan insanlara rastlamak mümkün. Yine aynı şekilde şehir merkezinde yöresel doğal ürünler bulabileceğiniz birçok dükkân da bulunmaktadır. Buralardan köy tarhanası, mantı, bal, tahin ve pekmez gibi ürünler satın alabilirsiniz. Ayrıca örgü peyniri, dağ kekikli zeytin salatası, ev yapımı salça, haşhaş ve bakliyat ürünleri de Kütahya’da alınabilecek doğal ürünler arasındadır.

Kütahya Yöresel Yemekleri

Cimcik

Kütahya geleneksel mutfağında listemizde yer verdiğimiz ilk yemek şehre özgü hamur işleri arasında yer alan cimcik. Cimcik yemeğine bir tür mantı diyebiliriz. Adını da hamurunun şeklinden alan cimcik, Kütahya mutfağında yer alan yemekler arasında meşhur lezzetlerinden biridir. Mantı şeklinde kesilen hamur tanecikleri 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde hazırlanıyor. Hamurlar kaynatıldıktan sonra yoğurt ve tereyağı ile servis edilerek afiyetle yeniliyor.

Yapılışıyla mantıya benzeyen cimcik, un, yumurta su ve tuzdan oluşuyor. Malzemelerin az ve kolay bulunabilir olmasıyla oldukça pratik ve doyurucu olmasıyla Kütahya mutfağında sıkça yapılıyor. Servis esnasında dileyen yoğurt üzerine salça da ekleyebilir.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/misgozleme/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Alipaşa Mah., Asım Gündüz Cad., Genç Ali Sk., No: 9/A, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 21:00, Pazar günleri 11:00 – 21:00 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0274 212 51 03
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Buranın haşhaşlı gözlemelerinden de yemenizi tavsiye ederiz.

Küp Kebabı

Kütahya mutfağında özel bir yere sahip olan küp kebabı lokum gibi ağızda dağılan etlerinin insanın damağında bıraktığı eşsiz tat ile ön plana çıkıyor. İlk defa deneyenlerin aklından kolay kolay çıkaramayacakları bir lezzet olan küp kebabı adını aldığı küp içerisinde yavaş yavaş pişen kuzu etlerinden oluşuyor. Pişirilme esnasında etrafa yaydığı kokuyla bile neredeyse karınları doyuran küp kebabı şahane bir öğlen yemeği için tercih edilebilecek lezzetlerden biridir.

Sıcaklığını ve lezzetini küp içerisinde saklayarak pişirilen küp kebabı, daha önce yediğiniz tüm kebapları unutturacak kıvamda bir yemek türüdür. Ancak küp kebabı için önceden rezervasyon yapılması gerekiyor.

Eğer kendi mutfaklarınızda denemek isterseniz ilk olarak küpün içerisinde bütün soğanları yerleştirip ardından sırasıyla et, domates, biber, sarımsak, tuz ve karabiber koyduktan sonra su ilave ederek küpün ağzını sıkıca kapayın ve kısık ateşte 3 saat pişirilmeye bırakın. Servis esnasında yanından pirinç pilavını da eksik etmeyin deriz.

  • Nerede Yenir: Osmanlı Kebap
  • Fiyat Aralığı: Yüksek Seviye
  • Adres: Alipaşa, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 23:00, Pazar günleri 08:00 – 21:45 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0274 223 25 79
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Ana yemek öncesi yöreye özgü çorbalardan tercih edebilirsiniz. Ayrıca kebabın yanına babaganuş almanızı tavsiye ederiz.

Sini Mantısı

Ülkemizin tüm bölgesinde birçok ilin mutfağından eksik olmayan mantının elbette Kütahya mutfağında olmamasını bekleyemezdik. Kütahya yöresel yemekleri arasında özel bir yere sahip olan sini mantısı öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edilen yiyeceklerden biridir.

Yemeye kıyamayacağınız güzellikteki görüntüsü ve enfes tadıyla hem göze hem de mideye hitap eden Kütahya sini mantısı yeşil mercimekli ve kıymalı olmak üzere iki farklı türde yapılıyor. Tepsiye özenle dizilen hamurlar, üzerine tereyağı gezdirildikten sonra servis ediliyor.

Hamurunun şekli itibariyle diğer yörelerdeki mantılardan ayrışan Kütahya sini mantısı tadıyla da size farklı bir mantı yeme alışkanlığı sunacaktır. Şehir merkezinde bazı restoranlarda bulabileceğiniz sini mantısına Kütahya gezinizde bir kere şans vermenizi tavsiye ederiz. Eminiz beğeneceksiniz!

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/misgozleme/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Alipaşa Mah., Asım Gündüz Cad., Genç Ali Sk., No: 9/A, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 21:00, Pazar günleri 11:00 – 21:00 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0274 212 51 03
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Buranın haşhaşlı gözlemelerinden de yemenizi tavsiye ederiz.

Tosunum Böreği

Kütahya mutfağında hamur işi atıştırmalık ve çayın yanına yiyebileceğiniz tosunum böreği kıyma, soğan ve yeşil mercimekle yapılan bir tür haşhaşlı börek. Yufka olarak değil de hamuru açılarak hazırlanan börek çıtır çıtır kıvamı ile çayın yanına çok da güzel giden lezzetli bir yiyecek.

İstanbul’da bazı fırınlarda bükme adında satılan tosunum böreğini Kütahya’da pastane ve börekçilerde bulabilirsiniz. Fiyatı ucuz fakat oldukça doyurucu olan tosunum böreğini hem denemenizi hem de şehirden ayrılmadan önce paket olarak da satın almanızı tavsiye edebileceğimiz lezzetlerden biridir.

  • Nerede Yenir: Tosunum böreğini Kütahya genelindeki pastane ve börekçilerde bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Ilıbada Dolması

Sarma sevmeyen yoktur herhalde? Parmak ısırtan zeytinyağlı dolmalar enfes tadı ile pek çok insanın üçer beşer yediği Türk geleneksel mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Kütahya mutfağında ılıbada yapraklarıyla yapılan dolmalar tıpkı asma yapraklarıyla yapılan dolmalar kadar şahane bir lezzete sahiptir.

Yörede toplanan ılıbada yaprakları, ekşili iç harcıyla birleştirilen ortaya tadına doyamayacağınız mükemmel bir lezzet çıkıyor. Ilıbada dolmaları daha çok muska şeklinde sarılıyor. İster sade ister üzerine yoğurt ekleyerek yiyebiliyorsunuz. İç harcını bulgur, nane, soğan, kırmızıbiber ve karabiber tamamlıyor.

Malzemesi az yapılışı da pek fazla zahmetli olmayan ılıbala dolması için şehir merkezinde yöresel ürünler satan dükkânlardan ılıbada yaprakları satın alabilir ve kendi mutfaklarınızda da yapabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan ılıbada dolmasının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Ispanaklı Şibit

Kütahya mutfağında hamur işi yiyeceklerin bu denli fazla ve lezzetli olması aralarından seçim yapmakta biraz zorlanmanıza neden olabilir. Ispanaklı şibit gözlemenin ıspanaklı halidir. İçeriğindeki ıspanak, kuru soğan, tuz ve karabiber ile sofralara layık bir hamur işi olan şibit çayın yanına afiyetle yiyebileceğiniz lezzette bir gözleme türüdür.

Ispanağın en güzel halini tadabileceğiniz bu lezzeti şehir merkezinde her yerde bulabilmeniz mümkün. Oklavayla açılan hamurun arasında hazırlanan iç harç konularak kısık ateşte pişiriliyor ve sıcaı sıcak servis ediliyor. Yapımı kolay ve pratik olan ıspanaklı şibit lezzeti itibariyle denemenizi önerdiğimiz bir hamur işi doyurucu yiyecektir.

  • Nerede Yenir: Ispanaklı şibiti Kütahya genelindeki börekçilerde, gözlemcilerde e ve kahvaltı veren yerlerde bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Haşhaşlı Gözleme

Kütahya mutfaklarında ağızlara layık bir başka hamur işi de haşhaşlı gözlemedir. Az malzeme ile yapılan fakat çokça lezzeti olan haşhaşlı gözleme kıtır kıtır lezzetiyle tadanların oldukça seveceği şehrin meşhur yiyeceklerinden biridir. Çay saatlerinin aranılan lezzeti olan haşhaşlı gözleme Kütahyalı kadınların evlerinde yaptığı sabah, öğlen ve akşam günün her öğünü tüketilen lezzetiyle olduğu kadar doyuruculuğuyla da midelere şölen ziyafeti sunuyor.

Haşhaşlı gözlemeyi şehir merkezinde gözleme ve börekçilerde de bulabilmek mümkün. Yanına sıcacık demli bir çay alarak afiyetle tüketebileceğiniz haşhaşlı gözlemeyi günün her saati tercih edebilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/misgozleme/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: Alipaşa Mah., Asım Gündüz Cad., Genç Ali Sk., No: 9/A, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:00 – 21:00, Pazar günleri 11:00 – 21:00 saatlerinde açıktır.
  • Telefon: 0274 212 51 03
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Burada yöreye özgü bir diğer lezzet olan cimcik bulabilir veya ev mantısı yemeyi de tercih edebilirsiniz.

Gökçümen Hamursuzu

Listemizin bir başka hamur işi lezzeti olan Gökçümen hamuru şehirde çok sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Haşhaş yağıyla yapılan Gökçümen hamursuzu yapılışı itibariyle kolay ve pratik olmasının yanı sıra oldukça da lezzetlidir.

Kütahya mutfağının hamur işi yiyeceklerinden biri olan Gökçümen hamursuzu diğer hamur işi yiyecekler gibi çoğunlukla çayın yanında tercih ediliyor. Özel günlerde veya misafir davetlerinde kolay hazırlanabilir olması nedeniyle tercih edilen Gökçümen hamursuzunu şehir merkezinde bazı pastane ve börekçilerde de bulabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan gökçümen hamursuzunun tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Şibitli Tavuk Tiridi

Türkiye’de birçok ilin sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tiridi bir de Kütahya’da denemeye ne dersiniz? Şehrin en ünlü yemeklerinden biri diyebileceğimiz şibitli tavuk tiridi, el açması yufkalar ve tavuk etinin muhteşem karışımından ortaya çıkan lezzetli bir yemektir.

Tavuk suyu ile ıslatılan yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servise hazır hale getirilen şibitli tavuk tiridi, özel günlerde, misafir davetlerinde ve kalabalık ailelerde yapılan ve afiyetle yenen yöresel bir yemektir. Kütahya şehir merkezinde yöresel yemek menüsüne sahip lokanta ve restoranlarda da bulabileceğiniz şibitli tavuk tiridini denemenizi tavsiye ederiz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/mulayimogullari/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Eskişehir Yolu 2. Km, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 06:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0274 224 92 03
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Yemeğinizin üzerine tatlı olarak künefe veya kabak tatlısı tercih edebilirsiniz.

Kütahya Usulü Güveç

Güveç kimsenin kolay kolay karşı koyamayacağı geleneksel lezzetlerimizden biridir. Ülkemizin neredeyse hemen her ilinde büyük bir titizlikle hazırlanan güveç yemekleri içeriğindeki farklı malzemeler ile damakta eşsiz bir lezzet bırakıyor. Hangi malzeme ile yapılırsa yapılsın her hali ile harikulade bir tat yumağına dönüşen güveci bir de Kütahya usulü yemenizi ve etin şahane lezzetini tatmanızı öneririz.

Kütahya usulü olan güveç, kuzu etinden hazırlanıyor ve içerisine bol salça, soğan, biber ve domates eklenerek tadını arşa çıkarıyor. Güveç içerisinde hazırlanan yemek bir süre ocakta kaynatıldıktan sonra fırına veriliyor ve ardından yemeye hazır. Yanına pilav ve salata tercih edebilir doyurucu bir öğün yemeği yiyebilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/guveccisuleyman/
  • Fiyat Aralığı: Orta Seviye
  • Adres: Fuatpaşa, Bereket Cad., No: 21, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cumartesi günleri 09:30 – 19:00, Pazar günleri 10:30 – 18:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0542 723 49 32
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Güvecin yanına sebzeli pilav tercih edebilirsiniz.

Dolamber Böreği

Dolamber Böreği

Kütahya mutfağında hamur işi yiyeceklerin yoğunlukta olduğundan bahsetmiştik. Sizlere Kütahya yöresel yemekleri listemizde denemeniz için önerebileceğimiz bir başka hamur işi yiyecekten bahsetmek istiyoruz. Dolamber böreği özellikle evlerde misafir davetlerinde ve kahvaltılarda çayın yanına yapılan ve içeriğindeki patates ile birlikte hem lezzetli hem de doyurucu olan bir yiyecektir.

Malzemeleri az ve yapılışı da pratik olan dolamber böreği yörede sıklıkla yapılan ünlü bir börek türüdür. Ancak Kütahya dışında yaşayıp da şehri ziyaret eden turistler de bu lezzetten mahrum kalmıyorlar. Şehir merkezinde börekçilerde de bulabileceğiniz dolamber böreğini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan dolamber böreğinin tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz. Dolamber böreğini şehir merkezinde bazı börekçilerde de bulabilmeniz mümkündür.
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Kütahya Yöresel Çorbaları

Sıkıcık Çorbası

Kütahya mutfağını tanıttığımız listede ana yemeklerden sonra sıra geldi yöresel çorbalara. Listemizin ilk sırasında yer verdiğimiz sıkıcık çorbası Kütahya mutfağında önemli bir yere sahip bir nevi şifa deposu olarak nitelendirilen hem sağlıklı hem de doyurucu bir çorba türüdür.

Lezzetini kesme köy tarhanası ve bulgurdan alan sıkıcık çorbası Türk mutfağının en lezzetli çorbalarından biridir. İlk denediğinizde mutlaka tarifini isteyeceğiniz bu lezzet, sizi kendine hayran bırakacaktır. Servis esnasında üzerine yoğurt ve sarımsağı çırparak üzerine gezdirebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Sıkıcık çorbasını şehir merkezinde yöresel yemekler menüsüne sahip lokanta ve restoranlarında da bulabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde hem içinizi ısıtacak hem de karnınızı doyuracak ana yemek öncesi başlangıç olarak sıkıcık çorbasını tercih edebilirsiniz.

  • Nerede Yenir: https://www.instagram.com/nargeleneksel/
  • Fiyat Aralığı: Düşük Seviye
  • Adres: İnköy, Kütahya-Eskişehir Yolu, Merkez
  • Çalışma Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.
  • Telefon: 0274 225 10 11
  • Yol Tarifi Al >
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git
  • Gitmişken Başka Ne Yemeliyim: Çorba sonrası ana yemek olarak ızgara veya pidelerden tercih edebilirsiniz.

Kızılcık Tarhanası

Kaynak: bolu.bel.tr

Tarhananın olduğu her yemek adeta bir şifa deposudur. Kütahya mutfağında yer alan ve şehrin en ünlü çorba yemeklerinden biri olan kızılcık tarhanası, kızılcıktan aldığı rengi nedeniyle oldukça lezzetli ve hoş görünümü içe kendini diğer çorbalardan ayıran bir farklılığa sahiptir. Her derde deva olduğu bilinen kızılcık tarhanasının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Kızılcık tarhanası tamamen doğal yöntemlerle elde ediliyor. Tadı ve görüntüsü ile damakta eşsiz bir lezzet bırakıyor olması da cabası. Çorba çoğunlukla evlerde yapılıyor ancak kızılcık tarhanasını şehir merkezinde yöresel ürünler satan dükkânlarda bulabiliyorsunuz. Tarifini alarak sizler de kendi mutfaklarınızda kış aylarında kızılcık tarhanası çorbasını yapabilirsiniz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan kızılcık tarhanası çorbasının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Kütahya Tatlıları

Sütlü İncir Tatlısı

Kütahya’nın lezzetli yemeklerinin üzerine tatlı yemeden sofradan kalkmak olmaz. İncirin sıklıkla tüketildiği Ege yöresinde yiyebileceğiniz en hafif tatlılardan biri olan sütlü incir tatlısı, hem lezzetli hem de sağlıklı tatlılardan biridir.

Toplanan incirler yıkanıp ılık suda bekletilir. Sapları kesilen incirler küçük küçük küpler halinde doğranarak ısıtılan süte eklenir ve el blender’ı ile kıvam alana kadar ezilir. Kıvama gelen püre kâselere konularak üzerine ceviz parçacıkları katılır. Daha sonra kâseler streçlenir ve 3 saat oda sıcaklığında bekletilir. Mayalanan tatlılar buzdolabında muhafaza edildikten sonra soğuk olarak servis edilir.

İncir, süt ve cevizin muhteşem uyumu ile ortaya çıkan tatlı tam ağızlara layık bir kıvama sahip. Çoğunlukla evlerde yapılsa da yaz günlerinde pastane ve kafelerde de bulabilmeniz mümkündür.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan sütlü incir tatlısının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Yufka Tatlısı

Kütahya mutfağında sıklıkla yapılan tatlılarından biri olan yufka tatlısı tıpkı ev baklavasını andıran görüntü ve kıvamıyla hem özel günlerde hem de misafir davetlerinde çoğunlukla başvurulan kurtarıcı bir tatlı türüdür.

İnce ince açılan kuru yufkalarla hazırlanan yufka tatlısının içerisinde tam 8 kat yufka yer alıyor. Cevizli ev baklavasını andıran bu lezzet, çıtır çıtır bir hamur kıvamına sahiptir. Fırında yaklaşık 25 dakika kızaran yufkanın içerisine nişasta ve ceviz doldurularak afiyetle yeniliyor.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan yufka tatlısının tarifini alarak sizler de evlerde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Hekmane Erik Hoşafı

Hekmane erik hoşafı, Kütahya mutfağının yöresel içeceklerinden biridir. Bu lezzetli ekşimtırak eriklere toz şeker ve su eklenerek hazırlanan hoşaf, tam anlamıyla bir vitamin deposudur.

Yörede toplanan hekmane erikleri iyice yıkanır ve bir litre suya konulur. İçerisine 2 bardak toz şeker ilave edilerek yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Daha sonra buzdolabında bekletilerek soğuk olarak içilir.

Hekmane erik hoşafı çoğunlukla evlerde yapılsa da, şehir merkezinde çoğu lokanta ve restoranın menüsünde de bulabilmek mümkündür. Sıcak yaz aylarında imdadınıza yetişecek, yemeğinizin yanına afiyetle içebileceğiniz hekmane eriği hoşafını Kütahya’da denemenizi tavsiye ederiz.

  • Nerede Yenir: Çoğunlukla evlerde yapılan hekmane erik hoşafının tarifini alarak sizler de evlerinizde yapabilirsiniz.
  • Nasıl Yapılır: Tarife Git

Kütahya’dan dönerken gezip gördüklerinizin yanı sıra unutamayacağınız anlardan biri de yörenin enfes yemekleridir. Her lokmanızda daha fazla yemek isteyeceğiniz Kütahya yöresel yemekleri listemize de Kütahya’da tatmanız gereken lezzetleri sizler için derledik.

Kütahya’nın yöresel yemekleri listemize sizler de önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

“Kütahya’da Ne Yenir? – İşte Size Kütahya Mutfağının En Lezzetli 13 Yemeği” üzerine 4 yorum

  1. Merhaba , Hekmane Erik Hoşafı gerçekten çok lezzetli hiç böyle birşey yemedim ben hayatımda kütahyanın sanırım en iyi erik hoşafi.

    Yanıtla
  2. Kızılcık tarhanasınin görseli yanlış.kizilcik reçeli o insanlar o renk ve kıvamda birşey olacağını dusunebilirler.arti Kütahya’nın gokcumen diye bir ilçesi yok buda ekstra bilgi olsun

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin