*Hap Niteliğinde Bilgiler
Milas hakkında: Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri olan Milas, şehrin kuzeybatısında, Ege kıyısında yer almaktadır. Milas, kuzeyde Aydın, doğuda Yatağan, batıda ise Bodrum ile sınır komşusudur. 140 bin civarında nüfusa sahip olan ilçe, Bodrum ve Fethiye’den sonra Muğla’nın en büyük üçüncü ilçesidir. Bugüne dek sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Milas, tarihi zenginlikleriyle ön plana çıksa da yaz tatilleri için de oldukça iyi bir seçenektir. Milas, Türkiye’nin popüler turizm merkezlerinden biri olarak her yıl, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Kaç günde gezilir: Milas’ın tamamını gezmek için 2 – 3 gün ayırmalısınız.
Ziyaret için en uygun zaman: Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Milas’a yılın her dönemi seyahat edilebilir; lakin ilçenin en popüler dönemi kuşkusuz yaz mevsimidir. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını Milas’ta çıkarmak istiyorsanız, Mayıs ve Eylül ayları arasındaki yaz sezonunu tercih etmelisiniz.
Müze Kartı: Milas’taki müzelere ve ören yerlerine girebilmek için Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan Müzekart+ ve Müzekart adlı giriş kartlarını kullanabilirsiniz. Bu kartlarla çoğu müzeye ve ören yerine, ücretsiz veya indirimli giriş yapabilirsiniz.
Havaalanı/Merkez Ulaşım: Milas havayolu ulaşımı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Milas Bodrum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi
Ne Yenir: ”Milas’ta nerede, ne yenir?” diye merak ediyorsanız, en doğru cevapları Milas’ın Yöresel Yemekleri | 22 Nefis Lezzet başlıklı içeriğimizde bulacaksınız.
- Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 35 – 40 TL
- Kişi başı ortalama kahve fiyatı: 15 TL
*Milas Gezilecek Yerler Videosu
*En Popüler Yerler
– Simgesel Yapılar/Yerler
Burası Neresi? Milas’ın gezilecek yerleri başlıklı listemizdeki ilk durağımız Yediler Manastırı, Gölkaya Köyü’nde bulunan Yediler Manastırı, Milas’ın görülmesi gereken eski yapıları arasında yer almaktadır. M.S 7. yüzyılda yapılmış olan manastırda Hz. İsa ve 12 Havarilerin resmedildiği görkemli freskler bulunmakta dır. Aradan yıllar geçmesine rağmen ihtişamını koruyan bu manastırı yakından görmenizi ve bulunduğu noktadan muhteşem Bafa Gölü manzarasını izlemenizi öneriyoruz.
- Adres: Gölyaka Mahallesi, 48230 Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
– Müzeler
2. Milas Müzesi
Burası Neresi? Milas Müzesi’nde şehrin sınırları içerisinde, yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucu elde edilen buluntular sergileniyor. Söz konusu müze 1987 yılından beri ziyarete açık bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Dolayısıyla oldukça köklü bir açık hava müzesinden bahsediyoruz. 1,5 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan Milas Müzesi içerisindeki tüm eserler kronolojik sıraya göre dizilmiştir. Cam vitrinler içerisinde bulunan eserleri yakında görebilir, buluntular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
- Adres: Ahmet Çavuş Hayıtlı Mahallesi, Cemil Menteşe Cd., 48200 Milas/Muğla
- Tel: (0252) 512 39 70
- Çalışma Saatleri: Yaz dönemi: 09.00-19.00 / Kış dönemi: 08.00 – 17.00
- Giriş ücretsiz
- Web Sitesi
- Yol tarifi al >
3. İassos Açık Hava Müzesi
Burası Neresi? Milas sınırları içerisinde bulunana müze, Bizans döneminin en önemli merkezlerinden biridir. Yapılmış olan binalardan kalan kısımları ve sütunları görebilirsiniz. 107×87 metrelik bir alanda kurulu olan İassos Açık Hava Müzesi’ni gezmenizi ve Bronz Çağı dönemine ait eserleri incelemenizi öneririz. Balıkpazarı Açık Hava Müzesi, Muğla ilimizin Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık Köyünde bulunur. Muğla’ya 92 km, Milas’a ise 28 km yer almaktadır. Velhasıl Milas’ın gezilecek yerleri denildiğinde akla ilk gelen noktalardan biri olan İassos Açık Hava Müzesi, ziyaret için sizleri bekliyor!
- Adres: Yeni Mahallesi, 48200 Milas/Muğla
- Çalışma Saatleri: Yaz dönemi: 09.00-19.00 / Kış dönemi: 08.00 – 17.00
- Giriş ücretsiz
- Web Sitesi
- Yol tarifi al >
4. Turhan Selçuk Karikatürlü Ev
Burası Neresi? Turhan Selçuk Karikatürlü Ev, Türk mizahının, önemli isimlerinden biri olan ve aynı zamanda Milas’ta doğumlu Turhan Selçuk’un anısına 2010 yılında hizmete açılmış bir müzedir. Dünyaca ünlü ”Abdülcanbaz” tiplemesinin yaratıcısı olan Turhan Selçuk, toplumsal sorunları mizahla anlatabilen başarılı bir karikatürist olarak ünü sınırları aşmış bir sanatçıdır. Karikatür Evi, sanatçıyı yad etmek adına, 1868 yılında inşa edilen tarihi Hacı Ali Ağa Konağı’nın restore edilip, müzeleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır.
Neden Gitmeliyim? İki farklı bölümden oluşan Karikatürlü Ev’in ilk bölümünde, Turhan Selçuk’a ait kişisel eşyalar, karikatürleri, çizim malzemeleri, mektupları ve el yazması eserleri sergilenmektedir. Eserlerin her biri sanatçı tarafından müzeye bağışlanmıştır. Ayrıca bu bölümde, Selçuk ile ilgili belgesellerin gösterildiği bir oda yer almaktadır. İkinci bölüm ise karikatürle ilgili çeşitli kursların ve eğitimlerin verildiği bir alan olarak düzenlenmiştir.
Bu bölümde, çocukların ve gençlerin karikatür çalışmalarını sürdürebilmeleri ve rahatça çalışabilmeleri için özel atölyeler de mevcut. Velhasıl, karikatüre ilgi duyan herkes, Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’i, Milas gezilecek yerler listesine mutlaka eklemeli!
- Adres: Hisarbaşı-Hoca Bedrettin, Şadırvan Sk, 48200 Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
– Plaj ve Koylar
5. Şeytan Yalısı
Burası Neresi? Her mevsim ayrı güzel olan Milas’ı özellikle yaz aylarında ziyaret ediyorsanız Şeytan Yalısı’nı kesinlikle görmenizi öneririz. Cennet gibi görüntüsüne zıt bir ismi olsa da incecik kumları ve tertemiz havasıyla sizi kendine hayran bırakacağına eminiz. Şehrin gürültüsünden uzak, ağaçların gölgesi altında uzanıp sadece dalga seslerini duyabileceğiniz Şeytan Yalısı’na Mazi Köyü üzerinden ulaşabilirsiniz.
- Adres: Ören, 48220 Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
6. Çökertme Koyu
Burası Neresi? Çökertme Koyu, Milas’a bağlı, aynı isimli Çökertme adlı beldede yer almaktadır. Yemyeşil tabiatı ve masmavi sularıyla gören herkeste hayranlık uyandıran Çökertme Koyu, Milas’ın gezilecek yerleri arasında mutlaka yerini almalı! Muğla’nın 88 kilometre batısında; Milas ilçe merkezinin ise 50 kilometre güneybatısında yer alan Çökertme Koyu’na ulaşım için otobüslerden yararlanabilirsiniz.
Neden Gitmeliyim? Milas’ın en ilgi çeken noktalarından biri olan Çökertme Koyu, sakin bir tatil isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Son zamanlarda oldukça popülerleşen koy, temiz denizi ve ince kumları sebebiyle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen yerlerden biri.
- Adres: Çökertme Mahallesi, 48220 Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
7. Zeytinlikuyu Plajı
Burası Neresi? Milas’ın Kıyı Kışlacık mevkiinde yer alan Zeytinlikuyu Plajı, tertemiz denizi ve harika atmosferiyle ziyaretçileriyle arasında büyük bir bağ kuruyor. Kışları sessiz ve sakin bölgenin yaz aylarında bir nüfus patlaması yaşadığını da belirtelim. Zeytinlikuyu’nun namını duyanlar Milas’a gelir gelmez plaja akın ediyor.
- Adres: Yeni, 48200 Kıyıkışlacık/Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
8. Ören Plajı
Burası Neresi? Ören Plajı, yumuşacık kumu ve sığ deniziyle görenleri kendine hayran bırakan güzellikte. Milas’ın serin sularında yaz tatilinin keyfini çıkartmak için tavsiye ettiğimiz noktalar arasında önem arz eden plajın berrak sularında, rengarenk balıklarla birlikte yüzme keyfi yaşayabilirsiniz.
- Adres: Orta, 48220 Ören, Milas/Muğla
- Çalışma saatleri: 24 saat açık
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
– Marina
9. Port İasos Marina
Burası Neresi? Port İasos Marina, Denizci üç kardeş tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da, 1990 tarihinde kurulan bir firmadır. Firmanın Milas’a gelişi ise 2013 yılında gerçekleşmiştir. Port İasos, maksimum 150 adet tekne ve yatın demir atabileceği bir marina olarak hizmet vermeye devam ediyor. Marina içerisinde, vakit geçirebilecek pek çok alan bulunmaktadır. Milas’ın masmavi denizini karşısına, yemyeşil bitki örtüsünü ise arkasına alan marina harika bir manzaraya ve de atmosfere sahiptir.
Port İasos Marina’nın önemli özelliklerinden biri de Güllük, Güvercinlik, Torba, Gündoğan, Türkbükü, Didim ile Yunanistan’ın Leros, Kalimnos, Farmakoni adaları gibi önemli noktalara yakın olmasıdır. Bu nedenle pek çok teknenin Ege denizindeki ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Bunun yanı sıra Port İasos ile Uluslararası Milas-Bodrum Havalimanı arasında yalnızca 32 kilometre mesafe bulunuyor. Fiyat ve rezervasyon bilgisi için tıklayın!
- Adres: Gökliman Mevki, Kıyıkışlacık Köyü, 48200 Milas/Muğla
- Tel: 0541 760 42 41
- Web Sitesi
- Yol tarifi al >
*Doğal Güzellikler
– Göller
10. Bafa Gölü Milli Parkı
Burası Neresi? Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Bafa Gölü Milli Parkı, yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen noktalardan biridir. 7 bin hektarlık alan üzerine kurulmuş olan park içerisinde kuş sesleriyle beraber huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Bitki çeşitliliğinin fazla olduğu alanın içinde zeytinlikler ve çam ormanları bulunmaktadır. Derinliği 25 metre olan parkın içerisinde gezerken Herakleia Antik Kenti’ni de görebilirsiniz. 2 bin yıllık geçmişi olan Bafa Gölü’nü dilediğiniz zaman ziyaret edebilir, keyifle vakit geçirme şansını yakalayabilirsiniz.
Neden Gitmeliyim? Bafa Gölü Milli Parkı içerisinde, seyir terası, çay bahçesi, bisiklet ve yürüyüş parkurları gibi pek çok imkan mevcuttur. Bunun yanı sıra park içerisinde olta balıkçılığı, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşü, kamp, trekking, dağ bisikleti, piknik ve yaban hayatı gözlemciliği gibi birçok aktivite gerçekleştirilebiliyor.
- Adres: Söke-Milas Karayolu, 48200, Milas/Muğla
- Tel: (0312) 207 50 00
- Çalışma saatleri: 07.00 – 20.30 *Her gün açık
- Web Sitesi
- Yol tarifi al >
12. Boğaziçi Tuzla Gölü
Burası Neresi? Türkiye’de her yıl 3 binden fazla flamingoya ev sahipliği yapan Boğaziçi Tuzla Gölü, diğer adıyla Tuzla Sulak Alanı, Milas’ın Boğaziçi Köyü’nde yer alıyor. Hafif tuzlu ve acımsı bir suya sahip olan Boğaziçi Tuzla Gölü, kuşlara yaşam alanı olabilmek için gereken her niteliğe sahip. Zira balık, deniz yosunu ve küçük canlı türü varlığı açısından oldukça zengin olan Tuzla Gölü, ekosistem açısından fazlasıyla renkli! Öyle ki 2001 yılında IBA tarafından dünyaca önemli kuş alanlarından biri olarak tescillenmiştir.
Söz konusu alan Tuzla Kuş Cenneti adıyla da anılmaktadır. Tuzla Gölü ve çevresinde çeşitli yılan türleri, su kaplumbağası, yaban domuzu, porsuk, tilki ve oklu kirpi gibi pek çok yabani hayvan türü yaşamını sürdürüyor. Dolayısıyla söz konusu göl, fotoğrafçılık, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği gibi aktiviteler için oldukça uygun! Özellikle flamingo sezonu olan, Ekim ve Kasım ayları arasında, Boğaziçi Tuzla Sulak Alanı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.
O halde vakit kaybetmeden Milas’ta gezilecek yerler listenize bu harika rotayı ekleyin! Milas-Bodrum karayolunun 25. kilometresinden sağa dönüp, 2 kilometre kadar ilerledikten sonra Boğaziçi Köyü’ne ve hemen yol kenarında bulunan Tuzla Sulak Alanı’na ulaşabilirsiniz.
- Adres: Boğaziçi, 48670 Milas/Muğla
- Çalışma saatleri: 24 saat açık
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
– Vadiler
13. Uyku Vadisi
Burası Neresi? Milas’ta Hamza Bey Çayı’nın kenarına kurulmuş olan Uyku Vadisi, kuş ve su sesleri içerisinde güzel bir gün geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez ziyaret noktalarından biri. Oldukça geniş bir turizm tesisi olan Uyku Vadisi Bodrum Milas Havalimanı’nın 11 kilometre batısında yer alıyor. Dolayısıyla söz konusu vadinin, ulaşım açısından oldukça avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.
Vadi içerisinde, çadırlı kamp alanı, restoran, kafe, 13 adet bungalov tarzında oda gibi imkanlar mevcut. Ayrıca vadide konaklayanlar için uydudan televizyon yayını, 24 saat sıcak su, kablosuz internet bağlantısı, yaz ve kış koşullarına uygun klima hizmeti veriliyor. Uyku Vadisi ile, Milas ilçe merkezi arasında 20 kilometre; Bodrum ile 40 kilometre, Didim’le ise 80 kilometre mesafe bulunuyor.
Uyku Vadisi içerisinde bulunana tesislerde dinlenip, birer çay içebileceğiniz gibi alan içerisinde, çam ağaçlarının arasında gezip güzel bir yürüyüş de gerçekleştirebilirsiniz. Gökçeler Köyü mevkiine yolunuz düşerse yeşilin maviyle buluştuğu bu tesisi ziyaret etmenizi öneririz. Ve son olarak Uyku Vadisi’nin Türkiye’nin en iyi kamp alanlarından biri olduğunu söylemeden geçmeyelim!
- Adres: Gökçeler Köyü, 48200 Milas/Muğla
- Tel: (0252) 539 11 23
- Web Sitesi
- Yol tarifi al >
14. Arap Yutan
Burası Neresi? Milas’ta keşfedilmeyi bekleyen doğa harikalarından biri olan Arap Yutan, Sarıçay mevkiinde yer alıyor. Yemyeşil bir vadiden ve vadinin ortasında oluşmuş göletten oluşan Arap Yutan, bölge sakinlerinin çok eski zamanlardan beri, gerek piknik gerekse yüzmek için sıklıkla ziyaret ettikleri bir yer. Zamanında bir kişi vadideki suda boğulduğu için söz konusu bölgeye Arap Yutan adı verilmiş; bu şekilde günümüze kadar anıla gelmiştir.
Arap Yutan, buz gibi suyu, yemyeşil bitki örtüsü ve tertemiz havasıyla Milas’ta gezilecek yerler listesinde mutlaka yerini almalı. Vadide, doğa yürüyüşünden, yüzmeye, piknikten kampa, trekkingden, fotoğrafçılığa kadar pek çok aktivite gerçekleştirilebiliyor.
- Adres: Güneş, Sarıçay Cd. 48200 Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
– Köyler
15. Gökçeler Köyü
Burası Neresi? Beldenin sevimli ve şirin yerleşim yeri Gökçeler Köyü’nde, birbirinden güzel doğa güzellikleriyle karşı karşıya kalacağınızdan emin olabilirsiniz. Gökçeler Kanyonu köye gider gitmez ziyaret etmeniz gereken önemli noktalardan biri. Diğer yandan köy içerisinde yer alan sevimli restoran ve kafeler Milas’ın yöresel yemeklerini deneyimlemek için biçilmiş kaftan..
- Adres: Gökçeler Köyü, Milas 48200, Turkey
- Yol tarifi al >
16. Kapıkırı Köyü
Burası Neresi? Milas’ın 37 kilometre kuzeybatısında, Bafa Gölü’nün hemen kıyısında yer alan Kapıkırı, şirin, samimi ve küçük bir Ege Köyü’dür. Kapıkırı Köyü, oldukça eski ve köklü bir yerleşimdir. Zira köy içerisinde Heraklia Antik Kenti’ne ait kalıntılar yer almaktadır. Köyün bu denli popüler olmasının sebeplerinden biri de yukarıda detaylıca bahsettiğim Bafa Gölü’ne yakın olmasıdır.
Özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan köy, muhteşem göl manzarasıyla gören herkesi kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Tüm bu özellikleriyle doğaseverlerin ve kampçıların uğrak noktalarından biri oluyor. Köy sakinleri, Bafa Gölü kenarında kamp yapılmasını izin veriyor. Ayrıca göl üzerinde tekne ve kano turları düzenleniyor.
Neden Gitmeliyim? Kapıkırı Köyü’nde yer alan Kaya Mezarları, şehir surları ve Athena Tapınağı gibi tarihi yapılar, hem köyün hem de Milas’ın turizmine büyük oranda katkı sağlıyor. Kaya mezarlıkları, köydeki en ilginç yapılardan biri. Zira mezarlıkların ebatları göze alındığında, çocuklara ait olduğu düşünülüyor.
Tarihi kaynaklara göre köyde, 2500’e yakın kaya mezarlığının bulunduğu tahmin ediliyor. Velhasıl Kapıkırı, Milas gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemeniz gereken bir yer. Ayrıca köye yolunuz düşerse közde pişmiş Türk kahvesini mutlaka denemenizi öneririm!
- Adres: Kapıkırı, 48230 Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
17. Kazıklı Köyü
Burası Neresi? Milas’a bağlı köylerden biri olan Kazıklı, Muğla’nın 114 kilometre; Milas’ın ise 40 kilometre kuzeybatısında yer alıyor. Eski dönemlerde köye yerleşen Yörükler, kendilerine kazıklarla çadır kurdukları için bölgeye Kazıklı adını vermişlerdir. O gün bugündür bu şirin köy, Kazıklı olarak anılagelmiştir. Doğal güzelliği, yemyeşil tabiatı ve mis gibi havasıyla, yaz aylarında, hem kampçılar hem de turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Köyün bu denli ilgi görmesindeki bir diğer sebep, meşhur Kazıklı Koyu’na ev sahipliği yapmasıdır.
Neden Gitmeliyim? Kazıklı Koyu’nda suya girip, güneşin ve havanın tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra kıyı boyunca sıralanmış bir dizi restoran ve kafe hizmet vermektedir. Köy mutfağında pişen lezzetli yemekleriyle meşhur olan bu restoranlar, tüm yıl boyunca misafirlerini ağırlamaktadır. Kazıklı Köyü, Keşkek, Ekşili köfte ve zeytinyağlı yemekleriyle oldukça meşhurdur. Kazıklı Köyü’ne yolunuz düşerse bu lezzetlerin tadına kesinlikle bakmanızı öneriyorum!
- Adres: Kazıklı, 48200 Milas/Muğla
- Yol tarifi al >
– Kanyon ve Mağaralar
18. Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarası
Burası Neresi? Gökçeler Kanyonu, Milas’a bağlı Karacahisar Köyü ile Gökçeler Köyü arasındaki 8 – 10 kilometrelik bölgeyi kapsayan bir kanyondur. Denizden yüksekliği 50 metre olan kanyon, Milas’ın gezilecek yerleri arasında başta geliyor. Zira olağanüstü manzarası ve doğası sayesinde, yılda binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Asırlık ceviz, zeytin, incir, çınar ve kızılçam ağaçları ile kaplı olan Gökçeler Kanyonu’nun içinden Değirmen Deresi (Hamzabey Çayı) geçmektedir. Köy halkının söylediklerini göre eskiden bu çayın üzerinde 14 adet un değirmeni bulunuyormuş.
Fakat günümüzde yalnızca üç tanesinin kalıntılarına ulaşılmıştır. Bugüne dek bir dizi arkeolojik çalışmaya ev sahipliği yapmış olan Gökçeler Kanyonu’nda, onlarca mağara keşfedilmiştir. Bu mağaraların en ünlüsü ise şüphesiz İncirliin Mağarası’dır. Mağaralarda bulunan kalıntılardan yola çıkılarak, bölgede neolitik çağdan yakın zamana kadar insan yaşamının olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla Gökçeler Kanyonu, doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi bir zenginliği de sahip. İncirliin Mağarası, Manastır Dağı’nın Gökçeler Kanyonu’na bakan kuzey yamacında bulunuyor.
Kanyon girişinde yolu takip edebileceğiniz tabelalar mevcut. Dolayısıyla mağarayı kolayca bulabilirsiniz. Toplamda 350 metre uzunluğa sahip olan İncirliin Mağarası’nın yalnızca 150 metresi gezilebiliyor. Mağara içerisinde dev sarkıt, dikit, sütun ve damlataş havuzları bulunuyor. Tüm bu doğal oluşumlar, belli bölümlere ayrılmış, birbirleriyle bağlantılı salonlardan oluşuyor. Salonlar, Damlataş Galerisi veya Yarasa Galerisi gibi çeşitli isimlerle taksim ediliyor. I. Derece Arkeolojik ve I. Derece Doğal Sit olarak tescillenen İncirliin Mağarası, Muğla gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalı.
Bunun yanı sıra Gökçeler Kanyonu’nda Seyir Terası ve Restoran bulunuyor. Seyir terasından tüm kanyonun panoramik manzarasını seyredebilir, restoranda ise bu manzara eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Kanyonda, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, trekking, kaya tırmanışı, dağ tırmanışı ve kamp gibi pek çok aktivite gerçekleştirilebiliyor. Bu arada İncirliin Mağarası, rehber eşliğinde geziliyor. Mağaraya giriş ise ücretli!
- Adres: Gökçeler, 48200 Milas/Muğla
- Tel: 0541 531 22 20
- Yol tarifi al >
– Tabiat Parkları
19. Güvercinlik Tabiat Parkı
Burası Neresi? Milas’ın sınırları içerisinde yer alan Güvercinlik Tabiat Parkı, 17,84 hektarlık bir alana yayılıyor. Aynı isimli Güvercinlik Körfezi üzerinde konumlanan parkın; güneyi kıyı şeridinden, kuzeyi ise ormanlık araziden oluşuyor. Güvercinlik Tabiat Parkı, kuzeye ilerledikçe palmiyelerden kızılçam ağaçlarına doğru değişen harika bir ormana sahip. Dolayısıyla burası, tabiatıyla dinlenebileceğiniz; deniziyle ise eğlenebileceğiniz bir turizm cenneti.
Güvercinlik Tabiat Parkı’nda, seyir terası, iskele ve kır kahvesi gibi vakit geçirebileceğiniz alanlar bulunuyor. Bunun yanı sıra park içerisinde; doğa yürüyüşü, çadır kampçılığı, trekking, bisiklet, piknik ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca son dönemlerde yapılan arkeolojik çalışmalar neticesinde parkın içerisinde tarihi kalıntılar bulunmuş ve söz konusu alan I. Derece SİT Alanı ilan edilmiştir.
- Adres: Meşelik, 19 Mayıs Cd. No: 45, 48670 Milas/Muğla
- Tel: (0312) 207 50 00
- Web Sitesi
- Yol tarifi al >
*Tarihi Yerler
Dünyadaki en eski yerleşimlerden biri olan Milas, tarih ve arkeoloji bakımından oldukça zengin! Milas’ta; Herakleia Antik Kenti, Keramos Antik Kenti, Labranda Antik Kenti, Beçin Kalesi ve Gümüşkesen Anıtı gibi yakından görmeniz gereken pek çok tarihi yer sizleri bekliyor. Milas’ın tarihi yerleriyle ilgili merak ettiğiniz her şeye ve önemli ipuçlarına Milas’ın Tarihi Yerleri | 14 Etkileyici Yer başlıklı yazımızla ulaşabilirsiniz.
*Milas’ın Çevresinde Gezilecek Yerler
– Milas’a Yakın Tatil Yerleri
20. Bodrum
Burası Neresi? Milas denildiğinde hemen peşinden aklımıza Bodrum gelir. Dolayısıyla Milas’a yakın tatil yerleri listemiz Bodrum olmadan tamamlanmış sayılmaz! Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri olan Bodrum, şehrin en gözde tatil beldesidir. Yalnızca Muğla’da değil; Türkiye’de de yaz tatillerinin aranan yerlerinden biridir. Plajları, koyları, bembeyaz evleri, kumsalları ve eşsiz manzarasıyla rüyaları süsleyen bu şirin ilçe, her yaz müthiş bir turist kitlesini evinde ağırlıyor.
Özellikle yaz aylarında nüfusunu dörde katlayan ve dünya çapında bir üne sahip olan bu tatil cennetine, sizler de mutlaka uğramalısınız. Milas ile Bodrum arası yalnızca 50 kilometre! Velhasıl Milas ilçe merkezinden yola çıkıldığında ortalama 45 – 50 dakikada Bodrum’a ulaşılabiliyor.
Neden Gitmeliyim? Bodrum, dünyanın yedi harikası arasında gösterilen Mausoleum Halikarnassos’a ev sahipliği yapıyor. Yalnızca Mausoleum Halikarnassos için bile binlerce turist, her yıl ilçeye akın ediyor. Bodrum’un turizm açısından ne kadar renkli ve zengin olduğunu buradan anlamak mümkün! Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Bodrum’da gezip görülmesi gereken daha pek çok turistik yer sizleri bekliyor.
Başta Bodrum Kalesi olmak üzere; Zeki Müren Sanat Galerisi, Tavşan Adası, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Myndos Kapısı, Bitez Plajı, Antik Tiyatro, Pedesa Antik Kenti ve Yalıkavak gibi yerleri kesinlikle yakından görmelisiniz. Konaklamayı düşünürseniz; otel, pansiyon, butik otel, bungalov, kamping ve apart otel gibi pek çok seçenek ilçede mevcut. Bodrum’a gitmek için diğer bir neden şüphesiz gece hayatı ve eğlence mekanlarıdır.
Bodrum’un gece hayatı tüm ülkede ve hatta dünyada bile oldukça ünlüdür. Bodrum, tekne turlarıyla da meşhur! İlçede, tüm sezon boyunca, Bozburun, Orhaniye ve Selimiye gibi koylara tekne turları düzenleniyor. Bodrum’u daha yakından tanımak için: Bodrum’un Tarihi Yerleri | 11 Tarihi Mekan
Kaçırmayın! Bodrum – Milas Havalimanı’ndan, ”Bodrum ilçe merkezine nasıl ve ne kadar sürede ulaşabilirim?” diye merak ediyorsanız: Milas Bodrum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi
21. Didim
Burası Neresi? Aydın’a bağlı bir ilçe olan Didim, Menderes Nehri ile Bafa Gölü arasındaki yarımada üzerinde yer alıyor. Konum itibariyle Aydın şehir merkezinin 98,7 kilometre güneybatısında yer alan ilçenin doğusunda Muğla; batısı ve güneyinde ise Ege denizi bulunuyor. Didim, köklü geçmişi, antik kentleri, doğal güzellikleri, koyları ve plajlarıyla her yıl binlerce turisti evinde ağırlıyor. Dolayısıyla ilçenin, Ege kıyısındaki en meşhur tatil merkezlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
İzmir’e yakın tatil noktalarından biri olması da Didim’in avantajlarından biri. Halihazırda 80 bine yakın nüfusa sahip olan ilçe, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte bu oranı ikiye katlıyor. İzmir gibi Muğla’ya da oldukça yakın olan ilçe, ulaşım açısından birçok tatil beldesine göre daha avantajlı konumda! Milas ile Didim arasında yalnızca 68 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1 saat sürüyor.
Neden Gitmeliyim? Milas’a yakın tatil yerlerinden biri olan Didim’in; Alaçatı, Kuşadası ve Bodrum gibi yerlerle karşılaştırıldığında, daha bütçe dostu bir tatil imkanı sunduğunu söyleyebiliriz. Roma’dan, Bizans’a, Giritlilerden, Perslere kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilçe, tarihi yapı açısından oldukça zengin! Zira Apollon Tapınağı, Milet Tiyatrosu, Didyma Antik Kenti ve Priene Antik Kenti gibi daha pek çok yer Didim’in tarihi zenginliklerini oluşturuyor. İlçe özellikle mavi bayraklı Altınkum Plajı’yla biliniyor. Ilıman ve sıcak iklime sahip olan Didim’de yılın büyük bir bölümünde denize girilebiliyor.
Ayrıca dalış, yelken ve rüzgar sörfü gibi birçok su sporu gerçekleştirilebiliyor. Didim’de; pansiyon, ultra lüks tatil köyleri ve butik otel gibi her bütçeye uygun, pek çok konaklama seçeneği mevcut. Tatilciler konaklamak için genelde Akbük ve Altınkum beldelerindeki tesisleri tercih ediyor. Gezmek için iki gününüzü ayırmanız gereken Didim’de görmeniz gereken birçok turistik yer bulunuyor. Akbük, Akköy, Akvaryum Koyu, Bafa gölü Milli Parkı, Cennet Adası, Martı Koyu, Yalıköy, Saplı Ada, Sağtura ve Akademi Koyu bunlardan yalnızca birkaçı.
Didim’e ulaşmak için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı veya Muğla’nın Milas-Bodrum Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Muğla üzerinden 1,5 saat; İzmir üzerinden ise ortalama 2 saatlik bir yolculukla Didim’e ulaşabilirsiniz. Son olarak; İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden de Didim’e direkt otobüs seferlerinin düzenlendiğini belirtmeden geçmeyelim!
22. Kuşadası
Burası Neresi? Kuşadası, Aydın’ın 131 kilometre batısında; İzmir’in 97,8 kilometre güneyinde, Ege denizi kıyısında yer alan bir tatil cennetidir. Aydın’da Didim ile birlikte yaz turizminin kalbini oluşturan Kuşadası, yaz aylarında, tatilcilerin uğrak noktalarından biridir. Öyle ki 106 binden fazla olan ilçe nüfusu, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte 2 milyonu aşıyor.
Ayrıca Türkiye’nin en büyük üçüncü limanı olan ilçe; doğası, limanı, denizi, körfezi, su altı zenginliği ve mavi bayraklı plajlarıyla harika bir turizm cenneti! Milas ile Kuşadası arasında 106 kilometre mesafe bulunuyor. Dolayısıyla Milas ilçe merkezinden yola çıkıldığında ortalama 1,5 saatte Kuşadası’na ulaşılabiliyor.
Neden Gitmeliyim? Mavi bayraklı plajları, bakir adaları, koyları ve yaz festivalleriyle her yıl binlerce turist tarafından yakın markaja alınan Kuşadası, Milas çevresinde gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmeli! Tabiat güzellikleri ve tarihi yapılar kapsamında Kuşadası’nda gezip görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Başta Andız Kulesi olmak üzere; Kadınlar Denizi Plajı, Dilek Yarımadası, Zeus Mağarası, Kuşadası Milli Parkı, Kurşunlu Manastırı, Güvercinada Kalesi, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Eski Doğanbey Köyü, Meryem Ana Evi gibi yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Kuşadası’nın tamamını gezip dolaşmak için 2 – 3 ayırmalısınız. Konaklamak isterseniz Bodrum ve Çeşme gibi pek çok tatil köyüne göre çok daha uygun fiyatlarla; otel, pansiyon, butik otel, bungalov, kamp alanı ve apart otel gibi bir dizi seçeneğiniz mevcut! İlçenin en yoğun dönemi Temmuz ve Ağustos aylarında yaşıyor. Daha sakin bir tatil için Mayıs sonunu veya Eylül başlarını tercih edebilirsiniz. Havayolu ile ulaşımda İzmir’i kullanmalısınız. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan sadece 1 saatlik yolculukla Kuşadası’na ulaşabilirsiniz.
23. Akyaka
Burası Neresi? Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir mahalle olan Akyaka, masmavi denizi ve yemyeşil doğasıyla sakin, sessiz ve aynı zamanda huzur dolu bir tatil kasabasıdır. Akyaka, Muğla’nın 28 kilometre güneyinde, Gökova Körfezi’nin doğu ucunda konumlanmaktadır. Söz konusu belde, esasında tam bir uçurtma sörfü cennetidir. Bunun dışında kamp, trekking ve piknik gibi çeşitli doğa aktiviteleri için de oldukça uygundur.
Doğası, yeşili ve mavisiyle mükemmel bir kaçış noktası olan Akyaka ile Milas arasında 90,5 kilometre mesafe bulunmaktadır. Milas’a yakın tatil beldelerinden biri olan bu şirin sahil kasabasına yalnızca 1 – 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşılabilmektedir.
Neden Gitmeliyim? Yaz boyunca dinmeyen rüzgarlarıyla, en bunaltıcı sıcaklarda bile serinletici atmosferini kaybetmeyen Akyaka, el değmemiş koyları, ahşap evleri ve şirin ara sokaklarıyla dikkat çeker. Muğla’nın diğer tatil köylerine göre daha sakin bir yapıya sahip olan belde, dinlendirici bir tatil isteyenler için oldukça idealdir. Tabiatı bozulmadığı ve doğası herhangi bir tahribata uğramadığı için 1988 yılından bu yana doğal sit alanı olarak korunmaktadır. Ve ayrıca Türkiye’deki 11 ‘Sakin Kent’ten biridir. Akyaka, 2011 yılında Türkiye’deki Cittaslow (Sakin kent) zincirinin bir üyesi olarak da koruma altına alınmıştır.
Peki, Sakin Kent nedir? Cittaslow, ilk olarak İtalya’da ortaya çıkmış bir belediye şeklidir ve doğası bozulmamış, sakin, tenha şehirleri, ilçe ve kasabaları kapsamaktadır. Bu özelliklere sahip olan her bir yerleşime ”Sakin Kent” unvanı verilmektedir. Bu unvan sayesinde çoğu yerleşimin turizmi büyük oranda artmaktadır. Dolayısıyla Akyaka’nın dünyada tanınmasına büyük olanak sağlamıştır. Gelmişken Akyaka’da görmenizi istediğim pek çok yer sizleri bekliyor olacak!
Başta Azmak Nehri olmak üzere; Akyaka Plajı, Çınar Plajı, Sedir Adası, Küfre Koyu, Değirmenbükü Koyu, Idyma Antik Kenti, Akbük Koyu, Akçapınar Köyü ve Sakartepe Seyir Terası gibi birbirinden harika yerleri kesinlikle yakından görmelisiniz. Özellikle, Azmak Nehri kıyısı boyunca uzanan hoş, salaş restoranlara, kafelere ve yemyeşil bahçelere bayılacaksınız! Ayrıca, Azmak Nehri’nde tekne ve kano turlarıyla harika bir keşfe çıkabilirsiniz.
Akyaka’da gece hayatı fazla hareketli olmasa da arkadaşlarınızla, ailenizle ve eşinizle içki içip sohbet edebileceğiniz kafeler ve barlar bulunuyor. Birbirinden şahane bu mekanlarda vakit geçirebilirsiniz. Dalaman Havalimanı’ndan 1 saat; Milas Bodrum Havalimanı’ndan ise 1,5 saatlik bir yolculukla Akyaka’ya ulaşabilirsiniz. Bunun dışında Türkiye’nin hemen her şehrinden Akyaka’ya otobüs seferleri düzenlendiğini belirtmeden geçmeyelim!
24. Marmaris
Burası Neresi? Ege kıyılarındaki en büyük tatil merkezi olan Marmaris, Ege ile Akdeniz’in kesişim noktasında konumlanmaktadır. Marmaris, Muğla’ya bağlı bir ilçe olarak; şehir merkezinin 55 kilometre güneyinde yer almaktadır. Antik bir liman kenti olan ilçe nüfusu 95 binin üzerinde olup; yaz mevsiminde bu oran ikiye ve hatta üçe katlanmaktadır. Zira Marmaris, Türkiye’nin en popüler tatil merkezlerinden biridir.
Marmaris seyahati için en uygun dönem şüphesiz Haziran ile Eylül arasını kapsayan yaz sezonunu tercih etmelisiniz. Milas ile Marmaris arasında 118 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1,5 saat sürmektedir.
Neden Gitmeliyim? Marmaris’e gitmek için onlarca sebep sıralanabilir. Zira çam ağaçlarıyla bezenmiş ormanlarla çevrili tepeleri, uzun sahil şeridi, el değmemiş koyları, marinaları, plajları ve antik kentleriyle oldukça zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. M.Ö. 3 binli yıllarda kurulduğu tahmin edilen Marmaris, hem tarihi yerleri hem doğal güzelliği hem de deniz, kum ve güneş üçlüsü için harika bir destinasyon olmasıyla her yaz, binlerce turisti evinde ağırlamaktadır. Selimiye, Orhaniye, Bozburun ve İçmeler gibi ilçeye bağlı pek çok tatil beldesi özellikle yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.
Bunun yanı sıra Marmaris’te görülmesi gereken pek çok yer mevcut. İçmeler Plajı, Kleopatra Adası, Uzunyalı Plajı, Bördübet Koyu, Hafsa Sultan Kervansarayı, Kızkumu Plajı, Boncuk Koyu, Marmaris Kalesi, Turunç Halk Plajı, Baca Mağarası, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi Marmaris Müzesi, Amos Antik Kenti ve Eski Çarşı gibi turistik noktaları ziyaret etmeyi unutmayın! Dolayısıyla gelmişken birkaç gün daha kalmak isteyebilirsiniz. Konaklamak için lüks otellerden, bungalovlara kadar pek çok seçeneğinizin olduğunu da belirtmeliyim!
Marmaris mutfağı, Ege ve Akdeniz esintisi taşıyan, dolayısıyla zeytinyağlıların ve deniz ürünlerinin çeşitli olduğu bir mutfak. Yemeklerine bayılacağınızdan eminim! Bunun yanı sıra ilçede, Hindistan, Çin ve İngiliz mutfağı gibi dünyadan lezzetlerin tadına bakabileceğiniz restoranlar da mevcut.
Dalaman Havaalanı, 88 kilometreyle Marmaris’e en yakın havaalanıdır. Ulaşım için tercih edilebilir. Milas’tan Marmaris’e ulaşmak için otobüs, taksi, transfer araçları ve servis gibi vasıtaları kullanabilirsiniz. Ayrıca Datça veya Bodrum’dan Marmaris’e düzenli olarak feribot seferleri düzenlenmektedir.
Kaçırmayın! Marmaris’te pek çok tatil beldesinin bulunduğunu yukarıda belirtmiştim. Her birini Milas’a yakın tatil yerleri listenize ekleyebilirsiniz, seçim sizin! Tüm bu tatil beldeleri ile detaylı bilgi almak için tıklayın:
25. Fethiye
Burası Neresi? Nüfus açısından Bodrum’dan sonra Muğla’ya bağlı en büyük ilçe olan Fethiye, ülkemizde yaz turizminin kabinin attığı yerlerden biridir. Anadolu’nun güneybatısındaki Teke Yarımadası üzerinde yer alan ilçe, kuzeyinde Burdur ve Denizli, Doğu ve güneydoğusunda Antalya ile sınır komşusudur. Fethiye, her yıl binlerce ve hatta milyonlarca turistin gözde rotalarından biri olarak; plajları, koyları, kumsalları ve turistik yerleriyle oldukça meşhurdur.
Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın Akdeniz kıyısında yer alan ilçe, pek çok şehre yakınlığıyla da ulaşım açısından avantajlı bir konumdadır. Milas ile Fethiye arasında 188 kilometre mesafe bulunmaktadır. Yolculuk ise ortalama 2,5 saat sürmektedir.
Neden Gitmeliyim? Güneş Tanrısı Apollon tarafından kurulduğuna inanılan Fethiye, eskiden, Rumcada ”Uzak diyar” anlamındaki Mağri (Makri) adıyla anılıyordu. Cumhuriyet ilan edildikten 11 yıl sonra Muğla’ya bağlanan ilçe, ilk Türk hava şehidi olan Pilot Fethi Bey’in anısına Fethiye adını almıştır. Söz konusu ilçe, Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunması açısından, kurulduğu günden bu yana önemli bir yerleşim olmuştur. Köklü geçmişi Fethiye’yi hem tarihi hem de kültürel anlamda fazlasıyla zengin bir turizm merkezi haline getirmiştir.
Fethiye ve çevresinde; Kaunos, Telmessos, Kadyanda, Tlos, Letoon, Pınara, Sidyma ve Ksantos Antik Kenti gibi gezip, görülmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır. Özellikle 2006 yılında, yüzde 82 oyla Dünya’nın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz ile tüm dünyada popüler olan Fethiye’de; Gemiler Adası, Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi, Fethiye Kral Mezarları ve Likya Yolu gibi turistik yerler binlerce turistin akınına uğramaktadır.
Ayrıca ilçede yamaç paraşütü, şnorkelle dalış, su kayağı, yelken ve rafting gibi bir dizi aktivite gerçekleştirilebilmektedir. Bunların dışında Fethiye gecelerinde, sabahın ilk ışıklarına kadar dansın ve müziğin keyfini doyasıya çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz.
Kaçırmayın! Fethiye’de yaz dönemi boyunca hemen her gün, 12 Adalar’a ve birbirinden güzel koylara tekne turları düzenleniyor. Gelmişken mutlaka katılın! Ayrıca bakınız: Ölüdeniz Gezi Rehberi!
*Milas’ta Alışveriş
Milas’ta alışveriş başlıklı içeriğimiz sizler için hazırlanıyor. Çok yakında burada olacak, yalnızca beklemede kalın!
*Milas’ta Gece Hayatı
”Milas’ta gece hayatı nasıldır, eğlenceli mekanlar var mıdır?” gibi sorularınıza en doğru cevapları Milas gece hayatı başlıklı içeriğimizde bulacaksınız. Sadece biraz daha beklemeniz gerekiyor. Milas’ın gece hayatı yakında burada olacak!
*Milas’ta Yapılacak Şeyler
– Konaklamalı turlarla Milas’ı keşfedin
- Bir gece konaklamalı Bodrum ve Milas Turu: Milas, Milas Müzesi, Gümüşkesen Anıtı, Euromos Zeus Tapınağı, Bodrum, Tekne Turu, Akvaryum Koyu, Karaada, Camel Plajı, Bağla Plajı, Kızlar Koyu, Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Turgut Reis, Yel Değirmenleri, Myndos Kapı, Antik Tiyatro
- Bodrum Koyları ve Milas ören yerlerine 5 gün konaklamalı tur: Milas, Milas Müzesi, Gümüşkesen Anıtı, Bodrum, Akvaryum Koyu, Karaada, Camel Plajı, Bağla Plajı, Kızlar Koyu, Haremten Koyu, Bodrum Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Turgut Reis, Yel Değirmenleri
- Latmos Coğrafyası Keşif Turu, 1 gece 2 gün
- Karia yolunda 8000 yıllık tarihe yolculuk – Bafa Gölü
- Bafa’da Zeytin Hasadı, 2 gece 3 gün
- Doğayı tanımaya hazır mısınız? Karia orkideleri ve bitki türleri, Bafa gölü ekosisteminde yetişen doğal orkideleri ve endemik bitkiler
- Latmos’taki Bizans Manastırları ve Freskleri, Bafa Gölü ve Beşparmak Dağları
- Bafa Gölü’nde Yabani Lavanta Hasadı: Artemis’in kutsal bitkisi, Lavantaların peşine düşün
- Fethiye, Ölüdeniz ve Salda Gölü Turu, 3 gece 4 gün
- Milas Çıkışlı Kapadokya Turu, 2 gece 3 gün
– Tekne Turlarıyla Deniz Sefası!
- Tekneyle Marmaris, Datça ve Bodrum Turu
- 9 Günlük Ege ve Akdeniz Turu
- 6 günlük Marmaris ve Fethiye Turu
*Şehir içi Ulaşım
Milas’ta şehir içi ulaşım genel anlamda dolmuş, minibüs ve halk otobüsleriyle sağlanmaktadır. Dolmuş ve minibüslerde nakit para geçerli olsa da otobüslerde şehir içinde kullanılan ulaşım kartlarını kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Muğla ulaşım kartı ve ulaşım seçenekleriyle ilgili daha fazla bilgiye linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bilindiği üzere Milas-Bodrum Havalimanı, Milas ilçe merkezinin 17 kilometre güneybatısında yer almaktadır.
Dolayısıyla Muğla havayolu ulaşımının önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Havalimanından Milas ilçe merkezine nasıl ulaşabileceğinizi linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra Milas şehir içi ulaşımda, taksi ve özel araç kiralama gibi seçeneklerden de yararlanabilirsiniz. Milas ile Bodrum arasında 50 kilometre mesafe bulunmaktadır. Milas’tan Bodrum’a ulaşımda genel anlamda otobüsler rağbet görmektedir. Milas-Bodrum otobüs saatlerini öğrenmek için tıklayın!
Merhabalar;
Bu yaz ailemle birlikte bu bölgede yazlık ev kiraladım fakat evde oturup deniz girmenin dışında ailemle değişik, eğlenceli ve ilgi çekici birşeyler yapmak adına bir gezi programı yapmaktayız. Gerçekten güzel ve değerli bilgilerin içerdiği bir web sitesi yapmışsınız benim için faydalı oldu. Eğer vermiş olduğunuz bilgiler güncel ise bu bölgeye gezi yapacak kişiler için faydalı olacağını düşünüyorum. Tabi ki uzman kişiler vesilesiyle yapılacak tavsiyelerde ayrıca sitenize önemli katkılar sağlayacaktır Yeter ki iyi niyetli olarak bu bilgiler paylaşılsın. Tebrikler, elinize emeğinize sağlık.
Çok teşekkür ederiz, bilgilerin hepsi günceldir 🙂
Gezilmesi gereken saklı bir yer, Ören de Silvanus Otelde kalmıştık araba olduğu için Muğla virajları hariç gitmek gezmek dinlenmek 10 numaraydı
Yorumunuz için teşekkür ederiz 🙂