Londra Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 118 Nokta!

Londra Nerede & Hangi Ülkede? Londra, Avrupa’ya bağlı olan İngiltere’nin başkentidir. Konum olarak Atlas Okyanusu üzerindeki Britanya Adası’nda bulunmaktadır. Londra Hakkında: İngiltere’nin başkenti ve en büyük şehri olan Londra, Avrupa’nın kalbi sayılan bir merkezdir. 9 milyonluk nüfusuyla ülkenin turistik başkenti konumunda bulunan Londra, nüfusundaki etnik çeşitlilik sayesinde kozmopolit bir yapıdadır. Farklı dillerin ve dinlerin bir … Devamını oku…

Londra’nın Tarihi Yerleri | Görülmesi Gereken 23 Durak!

londra tarihi yerler

Sanat eserlerine ve tarihi anıtlara ev sahipliği yapan Londra, güzelliğin ve kültürün somut bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Londra tarihi yerler listemizde şehir turu yaparken gözünüze çarpacak önemli tarihi duraklar hakkında bilgiler edinebileceksiniz. Londra tarihi hakkında; Thames Nehri kıyısında bulunan Londra’nın tarihi Romalılar dönemine kadar uzanmaktadır. Şehir günümüzde Birleşik Krallık’ın finans merkezi olarak kabul görmektedir. … Devamını oku…

Cambridge Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

cambridge

Zarif mimarisi, tarihi geçmişi, parkları ve daha pek çok güzelliği ile Cambridge’de çok keyifli bir kaç gün geçirmeye ne dersiniz? Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran şehir size tarih dolu bir gezi imkanı sunuyor. Hazırlamış olduğumuz Cambridge gezilecek yerler yazımızda şehir özellikle görülmesi gereken yerlerini sizin için listeledik. Cambridge Gezilecek Yerler … Devamını oku…

Bristol’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

bristol mutfağı

İngiltere’nin geleneksel şehirlerinden olan Bristol’ün birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini sizler için derledik… ” Bristol’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ” Yazımızı inceleyip, bu enfes tatları keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında; 1- Welsh Rabbit İngiliz kahvaltısını daha önce birçok yazımızda sizlerle paylaştık. Birçok damak tadına uymayan İngiliz kahvaltısına alternatif olarak tercih edebileceğiniz bir diğer lezzet sewelsh rabbittir. Kızartılmış … Devamını oku…

Fotoğraflarıyla Birlikte Norwich Gezilecek Yerler Listesi

Norwich

İngiltere’nin doğusunda yer alan Norfolk Kontluğu’nun en büyük şehri Norwich, 12. Yüzyıldan günümüze kalan yaşayan bir Orta Çağ şehridir. İngiltere’nin doğusunda yer alan Norfolk Kontluğu’nun en büyük şehri Norwich, 12. Yüzyıldan günümüze kalan yaşayan bir Orta Çağ şehridir. 132 bin nüfusluk şehrin zengin kültürü ve tarihi pek yabancı turistin ilgisini çekmekte ve şehre seyahatler günden … Devamını oku…

Cambridge’de Nerede Kalınır? 5 Otel Tavsiyesi

cambridge

Masalsı bir şehir olan Cambridge, dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi’ni bünyesinde barındırdığından dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok öğrenciyi misafir etmektedir. Kendine has tarihi dokusu, kibar insanları, sakinliği ve sevimliliği ile İngiltere’ye gelenlerin mutlaka birkaç gününü ayırması gereken şehirlerden biri Cambridge. Her yalnız çıkılan seyahatte olduğu gibi bu şehre geldiğinizde de konaklama, çözüm … Devamını oku…

İngiltere Gezilecek Yerler Listesi | En Turistik 16 Şehir

ingiltere

Birleşik Krallık’taki en büyük ve kalabalık ülke olan İngiltere’nin köklü tarihi ve kültürü yüzyıllardır ilgi çekmeye devam ediyor.

İngiltere gezilecek yerler has mimari tarzı, yaşam kültürü ve iyi korunmuş tarihiyle bezeli bölgeleri, dünyada yaşanan pek çok ilke tanıklık etmişler. Kapalı ve boğucu havasının aksine “güneş batmayan ülke” olarak anılan İngiltere, gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir yer.

#1 İngiltere Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Bath

bathİsmini Roma Hamamlarından alan şehir Bath, uzun yıllar Roma İmparatorluğunun hâkimiyetinde varlığını sürdürmüş. Zengin yer altı kaynaklarına sahip orta çağ şehrine görülecek çok sayıda durak olduğunu söyleyebiliriz. Jane Austen Centre, Bath Abbey, Royal Crescent gibi keşfedilecek yerler bulacağınız şehir turu hakkında detaylı bilgileri bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

2- Birmingham

birmingham İngiltere’nin ikinci büyük şehri olan Birmingham, hayli kalabalık nüfusunun yanında gelişmiş sanayisi ve ticaret faaliyetleriyle de sıyrılıyor. Ülkenin farklı renklerini bir arada göreceğiniz şehirde; sanat, kültür, tarih ve eğlence seçeneklerini bir arada görebilirsiniz.

Gezilecek durakları hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz, Birmingham Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

3- Brighton

brighton

İki üniversitenin yer almasıyla artan öğrenci nüfusun gençleştirdiği şehir Brighton, turizmin de yoğun yaşandığı bir yer. Ülkenin popüler ve şık tatil merkezi olan şehir, bir yılda milyonlarca turist ağırlıyor. Ziyaretçilerin tercih ettiği mekânları derlediğimiz yazımızda kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

*Brighton Gezilecek Yerler

4- Bristol

bristolTemelleri Demir Çağ’ına dayanan Bristol, tarihinde Amerika’ya yapılan yolculukların başlangıç durağı olmuş. Canlı liman şeridi ve sahip olduğu doğal kaynaklarıyla vaktinizi verimli değerlendireceğiniz şehir hakkında her şeyi Bristol Gezilecek Yerler yazımızda bulabilirsiniz.

5- Cambridge

cambridgeEğitimin şehri Cambridge, uzun yıllardır dünyanın her köşesinden öğrencileri ağırlıyor. Prestijli kolejleri ve üniversitesiyle adını duyurmuş şehirde tarih kokan bir gezinti de yapabilirsiniz. Kendinize güzel bir liste hazırlamanıza yardımcı olacak yazımız ise işte burada.

*Cambridge Gezilecek Yerler

6- Dover

dover Avrupa kültürünü ve tarihini koruyup en güzel şekilde yansıtan bir diğer durak da, Dover. Daha kısa ama etkileyici durakları bulunan bölgenin nahif tarihi dokusunu etkileyici bulacağınızdan eminiz. Resmi olarak şehir sayılmayan ama cazibesiyle yüzlerce gezgini ağırlayan Dover’de turunuzu şekillendirmenize yardımcı olabilecek bir yazımız var.

*Dover Gezilecek Yerler

7- Exeter

Exeter

Sakin bir deniz kasabasında sessiz ve huzurlu bir dinlenme hayali kuruyorsanız, planlarınıza Exeter’i mutlaka dâhil edin. İngiltere’nin dingin küçük kasabasında nereye gidebilirim diye de düşünmeyin. Uğrayabileceğiniz tüm durakları bu yazımızda bulabilirsiniz.

*Exeter Gezilecek Yerler

8- Leicester

leicester

Bilim, kültür ve sanatın çevrenizi sardığı ülkenin güzel şehirlerinden bir diğeri Leichester’de, zamanı unutturacak pek çok yer bulabilirsiniz. Küçük bir şehir olsa da zengin birikimiyle kendine hayran bırakıyor. Roma etkisinin hissedildiği şehrin gezi planını incelemeye bir an önce başlayın.

9- Liverpool

liverpoolDaniel Defoe ve Charles Dickens gibi edebiyat dünyasına yön vermiş isimleri yetiştiren Liverpool, ülkenin en ünlü şehirleri arasında sayılıyor. Gerek futbol kültürü gerek sanat etkinlikleri ile bilinen şehir UNESCO tarafından Dünya Müzik Şehri unvanını da almış. Kitleler tarafından gelmiş geçmiş en iyi müzik gurubu kabul edilen Beatles’ın doğduğu şehirde uğrayabileceğiniz yerleri ise şöyle sıraladık.

*Liverpool Gezilecek Yerler

10- Londra

londraTüm yaş ve kültürden insana seslenebilen başkent Londra, her kesimden insanın hayallerini süsleyen bir şehir. Puslu havası altında süzülen ikonik kırmızı otobüsleriyle tüm şehri ayaklarınızın altına seren London Eye’sini ve muhteşem müzelerini günlerce sıkılmadan gezebilirsiniz.

* Londra’da Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Yer

11- Manchester

manchester

Dünyanın sanayileşen ilk kenti olan Manchester’in tarihi noktalarının çoğu II. Dünya Savaşı’nda zarar görse de zaman içinde toparlanmış. Müzeleri ve festivalleri görülmeye değer olan şehrin ağırladığı turist sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gezilecek yerlerinin her birine hayran kalacağınız şehir için size rehberlik edecek yazımıza bakabilirsiniz.

*Manchester Gezilecek Yerler

12- Newcastle

new castle

Birleşik Krallıka bağlı şehirlerden biri olan Newcastle, Tyne Nehri kıyısına kurulu şirin bir İngiliz kentidir. Küçük bir yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen kültürel ve tarihi anlamda oldukça zengin olan kent, tarihi yapıları, alışveriş noktaları ve düzenli olarak gerçekleştirilen kültürel aktiviteleri ile oldukça canlı bir atmosfere sahiptir.

13- Norwich

norwich

12.yy’dan bugüne ulaşmış orta çağ şehri Norwich, eski dönemlerin önemli ticaret yollarından biri olan Wensum Nehri’nin çevresine kurulmuş. Kültür ve tarih gezisi yapmak için gelen binlerce turisti ağırlayan şehir, sakin ve huzurlu bir tatil vaat ediyor.

* Norwich Gezilecek Yerler

14- Oxford

oxford

Dünyanın seçkin üniversitelerinden Oxford Üniversitesi’nin şehrinde var olan genç nüfus, gezinizi daha neşeli ve heyecanlı kılıyor. Tarihi binaların yeşil parklarla tamamlandığı şehrin silueti bile göz kamaştırıcı güzellikte. Oxford’da kaybolmak bile keyifli olabilir ama size kılavuz olacak yazımız, işinizi kolaylaştıracaktır.

* Oxford Gezilecek Yerler

15- Southampton

Southampton

Hampshire’nin en büyük kenti Southampton; son yıllarda hızla gelişmekte olan, güzel, güneşli havasıyla görülmeye değer bir liman şehri. Festivalleriyle adını duyuran şehir, İngiltere’nin en yoğun nüfusuna sahip bölgelerinden biri kabul ediliyor. Kentin iç içe geçmiş tarihi dokusu ve modern mimarisi de göz dolduruyor.

* Southampton Gezilecek Yerler

16- York

york

İngiltere’nin Kuzey Yorkshire bölgesinde yer alan York kenti, ülke kültürünün kırsal alanda yansımalarını sunuyor. İskoçya tarafından New York’a da adını veren küçük şehirde yardımını göreceğiniz, elinizin altında bulunacak bir listemiz var.

İngiltere’nin en turistik kentleri hakkında bildiklerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Londra Gece Hayatı

Londra Night

Londra’ya geldiğinizde gece hayatı konusunda da beklentilerinizi karşılayacak bir başkentle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.  Şehirdeki insanlar eğlenmeyi sevince haliyle şehrin genelinde eğlence ve gece hayatı da daha hareketli oluyor. Londra’da bulunan gece kulüpleri ve publar şehirde çok keyifli zamanlar geçirmenize olanak tanıyor. Sizin için Londra’nın gece hayatını ele alarak şehrin önemli mekanlarını yazımızda listeledik. Londra Gece … Devamını oku…

Londra’nın En İyi Müzeleri

London British Museum

Londra, sahip olduğu ücretli veya ücretsiz ziyaret edilebilen pek çok müze ile ziyaretçilerine sanat ve kültürle iç içe etkileyici bir tatil yapma imkanı sunuyor.  Londra’ya geldiğinizde gidebileceğiniz birbirinden harika müze ile gezinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Yazımızda Londra’nın en iyi müzeleri ile ilgili bir listeye ve bu müzelerle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Londra’nın En … Devamını oku…

Londra’da Bedava Yapılacak 20 Şey

Londra Telefon Kulübesi

Londra her ne kadar dünyanın en pahalı başkentleri arasında bulunsa da bu şehirde de ziyaretçilerin ücret ödemeden yapabileceği pek çok keyifli etkinlik bulunuyor.  Hazırlamış olduğumuz “Londra’da Bedava Yapılacak 20 Şey” listesi ile sizin için şehirde herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirebileceğiniz en keyifli etkinlikleri ve ziyaret edebileceğiniz yerleri listeledik. Dilerseniz vakit kaybetmeden listemizle sizi baş başa … Devamını oku…

Londra’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Mayfair

Londra’ya gidenlerin akıllarına en çok Londra’da nerede kalınır sorusu gelmektedir. Londra’da bulunan konaklama seçenekleri bu konuda ziyaretçilere kolaylık sağlıyor.  Avrupa’nın en çok turist çeken şehirlerinin başında gelen Londra, mutlaka görülmesi gereken başkentlerden. Ziyaretçiler bu şehirde oldukça keyifli bir tatilin tadını çıkarma şansını yakalıyor. Yazımızda bu özel şehirdeki konaklama alternatifleri ve otel tavsiyeleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. … Devamını oku…

Londra’da Alışveriş Nereden Yapılır?

Londra

Londra alışveriş konusunda hem içinde yaşayanlara hem de  şehri ziyarete gelenlere unutulmaz bir alışveriş deneyimi yaşatıyor.  Şehre gelenler kendisini muhteşem bir alışveriş dünyasında buluyor. Yazımızda Londra’da alışveriş için gidebileceğiniz yerler hakkında hazırladığımız listemizi inceleyebilir ve Londra’daki alışveriş rotanızı belirleyebilirsiniz. Londra’da Alışveriş İçin Gidebileceğiniz Yerler Clerkenwell, Shoreditch ve Spitalfields Londra’nın en ilgi çekici ve tercih edilen … Devamını oku…

Brighton’da Gezilecek Yerler | 7 Turistik Nokta

brighton plaji

İngiltere’nin en büyük ve en ünlü sahil beldesi olan Brighton, gezilecek yerleriyle turistlerin ilgisini çekiyor. İngiltere’nin bu güzel şehrini yakından tanımak isterseniz Brighton gezilecek yerler listemize göz atmadan yola çıkmayın. Brighton yılda sekiz milyon civarında turist ağırlamaktadır. Tatil gezilerinin yanı sıra önemli konferans zamanlarında turizm faaliyetlerinin arttığı gözlemleniyor. İki üniversite ve tıp fakültesi bulunan şehirde … Devamını oku…

Brighton’da Ne Yenir? | 11 Madde ile Brighton Mutfağı

Brighton'da ne yenir? Ne içilir?

Hamburgerde bagellere kadar çok geniş bir yeme içme seçeneği sunan Brighton, bu konuda ziyaretçilerine oldukça bonkört davranmaktadır. Brighton’un yeme içme kültürü hakkındaki bütün detayları yazımızda bir araya getirdik. Brighton’da Ne Yenir? Ne İçilir? Bir martıyı sembolü yapan ve muhteşem sahili ile insanı kendisine aşık edecek derece güzel bir şehir olan Brighton’a geldiğinizde “Brighton’da ne yenir? … Devamını oku…

Dover’da Ne Yenir? | Dover Mutfağından 9 Tat

Keşfedilmeyi bekleyen muhteşem manzaralara ve muhteşem bir tarihi geçmişe sahip olan Dover kasabası, klasik İngiliz mutfağını tatmak isteyenlerin de mutlaka rotasına dahil etmesi gereken yerlerden biri. Dilerseniz birlikte bu güzel şehrin yemek kültürünü birlikte keşfedelim… Dover’da Ne Yenir? Ne İçilir? İngiltere’nin bahçesinde bulunan Dover şehri, yeme içme konusunda taze ve doğal ürünlere büyük önem vermektedir. … Devamını oku…

Norwich’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Yemek

Norwich'te ne yenir? Ne içilir?

İngiltere’nin kalabalık şehirlerinde olan Norwich’in leziz yemeklerini sizler için derledik. Norwich’te ne yenir, ne içilir yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler lezzetlerini keşfedebilirsiniz. #1 Norwich’te Ne Yenir? 1- English Breakfast Türk kahvaltılarını bilirsiniz, yok yoktur. Ancak güne İngiltere’de başlıyorsanız biraz daha farklı bir menü bekliyor sizleri. Norwich’te ne yenir sorusuna verilebilecek yanıtlardan ilki İngiliz kahvaltısı elbette.. Kahvaltı … Devamını oku…

İngiltere’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Eşsiz 10 İngiliz Lezzeti

Dünyanın en güzel ülkelerinden olan İngiltere, kültürü, tarihi ve yaşam standartlarının büyüsüyle binlerce insanı ağırlıyor. Zenginliği ve lezzetiyle bir İtalyan ya da Meksika mutfağıyla kıyaslanmasa da İngiltere, kendi tarzını koruyan bir yemek kültürüne sahip. Yine de, Londra’nın puslu havasında geçen çift katlı kırmızı otobüsleri izlerken veya Manchester şehir turundan sonra dinlenmek için durduğunuzda atıştırabileceğiniz nefis … Devamını oku…

Dover’de Gezilecek 8 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Dover Gezilecek Yerler

İngiltere’nin tarihi yönüyle öne çıkan şehri Dover’e doğru kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Avrupa kültürünün ve tarihinin yansıtıldığı birbirinden güzel noktalarıyla Dover gezilecek yerler yazımızı sizler için derledik. #1 Dover Gezilecek Yerler Listemizin ilk sırasında; 1- Dover’in Beyaz Uçurumları Şehrin en bilinen noktası olan Beyaz Uçurumlar, adeta Dover’in simgesi haline gelmiştir.100 metreyi bulan yükseklikleriyle … Devamını oku…

Bristol Şehir Rehberi | Şehir Hakkında Merak Edilenler

Bristol Gezi Rehberi

Bristol’un sadece okullarda kullanılan bir kağıt türü olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bristol, İngiltere’nin en yaşanılası şehirlerinden biri kabul edilen, görenleri kendisine hayran bırakan yerlerinden biri. Bu şehri görmeyi düşünenler hazırladığımız Bristol şehir rehberi ile Bristol şehri hakkında bilgilere ulaşma fırsatını yakalayabilir. Ne bekliyoruz o zaman? Haydi yazımızı birlikte inceleyelim! 1- Bristol Şehir Rehberi Bristol Londra arası … Devamını oku…

Bristol Yeme İçme Rehberi | 7 Lezzet Durağı

Bristol Yeme İçme Rehberi

İngiltere’nin güneybatı bölgesinin en gelişmiş ve görülmeye değer şehirlerinden biri olan Bristol, bu bölgeye yolu düşenlerin listesinde olması gereken bir destinasyon. Dilerseniz fazla vakit kaybetmeden hazırladığımız Bristol yeme içme rehberi ile sizi baş başa bırakalım… Yazımızda Bristol şehrine ait yemek kültürü hakkındaki bilgilere ve şehirde yeme içme konusunda gidebileceğiniz çeşitli mekan önerilerine, fotoğraflara ulaşabileceksiniz. 1- … Devamını oku…

Bizi Takip Edin