Kategori: Kocaeli

Kerpe’de Gezilecek Yerler Listesi: 28 Harika Yeri Keşfet!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Kerpe hakkında: Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı küçük bir tatil beldesi olan Kerpe, Kıncıllı Köyü’ne bağlıdır. İstanbul, Bursa ve Sakarya gibi pek çok şehre yakın olan belde, Karadeniz kıyısında, doğal bir tabiatın içinde yer alması açısından özellikle yaz ayları için ideal bir tatil merkezidir. Kerpe, Kocaeli’nin merkezi ilçesi İzmit’e 50 kilometre; İstanbul’a ise 167 kilometre mesafede yer almaktadır. Beldede birçok plaj ve koy yer alıp; konaklama genel anlamda kampçılık üzerinedir. Dolayısıyla Türkiye’de kamp açısından popüler bir yerdir.

Kaç günde gezilir: Kerpe gezinizi 1 – 2 günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Kerpe’ye gitmek için en uygun zaman Haziran ile Eylül arasını kapsayan yaz sezonu olacaktır.

Müze Kart: Kerpe’de müze bulunmamaktadır.

Ne Yenir: Kerpe’de ne yenir konusunda ipucu elde edebilmek için beldenin bağlı olduğu Kocaeli’nin mutfağı hakkında detaylı bilgi verilen yazımızı okuyabilirsiniz: Kocaeli Yöresel Yemekler | 20 Yöresel Lezzet

*Kerpe’de Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Doğal Yapılar

1. Kartal Kayalıkları (Kerpe Kayalıkları)

Burası Neresi? Kerpe’de gezilecek yerler listemizdeki ilk durağımız tabi ki Kartal Kayalıkları… Kocaeli’nin saklı cenneti Kerpe denildiğinde akla ilk gelen her zaman Kartal Kayalıkları olmuştur. Kartal Kayalıkları, diğer adıyla Kerpe Kayalıkları, uzun zaman içerisinde dalga ve rüzgarların bir heykeltıraş gibi ince ince işleyerek meydana çıkardığı falezlerden oluşmaktadır. Efsanevi bir manzaraya sahip olan bu kaya oluşumları, Kerpe Plajı’nın hemen üstünde yer alıyor. Kerpe’ye gelmişken bu eşsiz manzarayı kaçırmak istemeyeceğinizden eminiz!

Neden Gitmeliyim? Kerpe ile bütünleşmiş bir güzellik olan Kartal Kayalıkları, özellikle yaz aylarında insanların ilgi odağında oluyor. Yerli ve yabancı birçok turist bu kayalıklarda, balık tutmak, fotoğraf çekmek, denize girmek ve hatta güneşlenmek gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirebiliyor. Bana göre Kartal Kayalıkları’nda yapılacak en mükemmel şey gün batımı manzarasını seyretmek olur. Zira buradaki manzaraya bayılacaksınız!

Dikkat! Kartal Kayalıkları’nın uzunluğu yer yer 15 metreyi bulabiliyor. Ve bu noktalara yalnızca tırmanarak çıkılabiliyor. Bundan dolayı çocuklar için pek uygun olmamakla birlikte; dikkatli olmak şart!

Kaçırmayın! İstanbul’a yakın tatil yerlerinden biri olan Kerpe ve bu şirin tatil beldesinde bulunan doğa harikası Kartal Kayalıkları’na yalnızca 2 – 2,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ayrıca çevrede bulunan kamp alanlarında, çadır kurup konaklama şansı elde edebilirsiniz.

  • Adres: Kıncıllı, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

2. Kumcağız Halk Plajı

Burası Neresi? Kefken ile Kerpe arasındaki en büyük plaj olan Kumcağız Halk Plajı’nın bir kısmı, ayni isimli Kumcağız muhtarlığında yer alıyor. Mavi bayraklı olarak tescillenmiş olan plaj, Kumcağız deresiyle ikiye bölünüyor. Kumcağız Plajı’na ulaşım Kandıra – Kerpe – Kumcağız yolu takip edilerek sağlanıyor. Kefken merkezinden ise 5 dakikalık bir yürüyüş sonrası Kumcağız Plajı’na ulaşılabiliyor. Bir göl kadar duru bir denize sahip olan Kumcağız, sığ sularıyla hem çocuklar hem de yüzme bilmeyenler için oldukça ideal bir plaj.

Neden Gitmeliyim? Kerpe’deki en temiz, en korunaklı ve aynı zamanda en büyük plaj olan Kumcağız Plajı, incecik ve yumuşacık kumsalıyla da Kocaeli’de bir numara diyebilirim. Plajda şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi imkanlar mevcut. Lakin şemsiye ve şezlongları kullanmak için kiralamak gerekiyor. Diğer imkanlardan ücretsiz olarak yararlanılabiliyor. Plaj yakınında çay bahçesi, kafeterya ve büfe bulunup; plaj çevresinde kamping alanları ve pansiyon gibi konaklayabileceğiniz işletmeler hizmet veriyor.

Hafta sonları oldukça kalabalık olan Kumcağız Plajı’na daha sakin bir günde gitmek isterseniz için hafta içini tercih etmelisiniz. Çocuklu aileler için fazlasıyla güvenilir bir plaj olan Kumcağız’da cankurtaran ekipleri de her ihtimale karşı hazırda bulunuyor. Bunun yanı sıra Kumcağız Plajı’na ulaşmak için Kandıra Otogarı’ndan haftanın yedi günü 07.00 ile 23.00 arasında düzenli olarak hareket eden minibüslerine binebilirsiniz. Özel araçla gelecek olanlar plaj otoparkından yararlanabilir; üstelik bisikletler için de uygun alanlar bulunuyor.

  • Adres: Kurtyeri, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Telefon: (0212) 918 03 20
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Kerpe Plajı

Burası Neresi? Kocaeli’deki altı mavi bayraklı plajdan biri olan Kerpe Plajı, günübirlik yüzme aktivitesi için en sıklıkla tercih edilen plajdır. Zira İstanbul’a yakın olmasıyla da oldukça ideal bir konumda olan Kerpe Plajı, yaz sezonu boyunca özellikle hafta sonları hınca hınç dolup taşıyor. 500 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip olan plajda, tuvalet, duş kabini, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar mevcut.

Bunun yanı sıra plajda, güvenli denize girme sahası, cankurtaran ekibi, sağlık ekibi ve özel güneşlenme alanları bulunuyor. Kerpe Plajı, engelli vatandaşlar için de uygun olanaklara sahip. Karadeniz’in hırçın, dalgalı sularından etkilenmeyen Kerpe Plajı, tertemiz denizi ve incecik kumsalıyla çocuklar için de oldukça uygun. Üstelik plaja girmek tamamen ücretsiz. Lakin şezlong ve şemsiyeleri kullanmak için kiralamak gerekiyor.

Plajın hafta sonları fazlasıyla kalabalık olması nedeniyle erkenden yola çıkmanızı öneriyorum. Aksi takdirde yer bulmak epey güç! Kerpe Plajı’na toplu vasıtayla ulaşmak için Kocaeli’den haftanın yedi günü, düzenli aralıklarla hareket eden Körfez – İzmit – Kefken – Cebeci güzergahını takip eden 800-C numaraları otobüse binebilirsiniz. Kerpe Plajı çevresinde konaklamak için pansiyon, apart otel ve kamping alanları gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

  • Adres: Kıncıllı, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Sosyete Plajı

Burası Neresi? Kerpe Plajı’nın 100 – 150 metre kadar ilerisinde yer alan Sosyete Plajı, özel bir işletme bünyesinde hizmet vermektedir. Kerpe Plajı’nın bittiği alandan başlayan plaj, özelleştirilmiş ve betan zemin üzerine kum dökülerek yapay bir kumsal haline getirilmiş. Halk plajına nazaran daha nizamlı ve daha sakin olan plajda, kafeterya ve büfe gibi hizmetler mevcuttur.

Fakat burada farklı olarak, yalnızca şezlong kiralama ücretlidir. Fiyatlar yıllara göre değişiklik gösterebilir. Oldukça temiz bir denize ve kumsala sahip olan plaj, Kocaeli ve İstanbul’da yaşayanlar tarafından yoğun rağbet görüyor. Sosyete Plajı içerisinde yine WC, duş kabini ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcut.

5. Miço Koyu Kadınlar Plajı

Burası Neresi? Kocaeli’nin altıncı mavi bayraklı plajı olan Miço Koyu Kadınlar Plajı, adından da anlaşılacağı üzere yalnızca kadınlara hizmet veriyor. Plaja 8 yaşından büyük erkek çocukları dahi alınmıyor. Kadınlar için oldukça rahat ve korunaklı bir alana sahip olan plajda, 700’den fazla şezlong bulunuyor. Plaj kapsamında, yeme – içme ihtiyacını karşılamak adına hizmet veren 250 kişi kapasiteli bir kafeterya bulunuyor. 2016 yılından bu yana gelişerek hizmet vermeye devam eden Kadınlar Plajı, 81 dönümlük arazi üzerinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Miço Koyu adıyla bilinen bölgede tamamen kadınlar için özelleştirilmiş; yürüyüş parkurları, spor alanları, WC, soyunma kabinleri, plaj voleybol alanı, ağaçlık mesire alanları, masalı oturma alanları, duş kabinleri ve otopark gibi özel hizmet alanları bulunuyor. Ayrıca plajda hizmet veren cankurtaran ekibi de yine kadınlardan oluşuyor. Plaja, dışardan yiyecek ve içecekle girilebiliyor.

Plaj girişinde herhangi bir ücret alınmayıp; şezlong ve şemsiye kullanabilmek için cüzi bir miktar karşılığı kiralamak gerekiyor. Yemyeşil bir tabiatın içinde, tertemiz bir denize sahip olan Miço Koyu Kadınlar Plajı, Kerpe’de gezilecek yerler arasında, özellikle kadınlar için en başlarda yer alması gereken bir plaj!  

  • Adres: Kerpe, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 *Tüm hafta açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Kerpe Diem Beach

Burası Neresi? Kerpe Diem, Kerpe’nin güney kıyısında, eğlenme, dinlenme ve yeme – içme hizmeti veren geniş bir tesistir. Bu hizmetlerden biri olan Kerpe Diem Beach, kumlu bir plaj üzerinde bulunan ve her türlü imkana sahip olan güzel bir plajdır. Kerpe Diem Beach’te, şezlong, şemsiye, WC, duşa kabini, WC, soyunma kabini ve restoran-kafe gibi imkanlar mevcut. Adını, Türkçede ”Anı Yaşa!” anlamına gelen ”Carpe Diem” felsefesinden alan mekan, canlı müzik programları, lezzetli balıkları ve benzersiz manzarasıyla oldukça ünlüdür.

Neden Gitmeliyim? Kerpe Diem Beach, fiyat açısından cebe uygun olmakla birlikle; plajdan yararlanabilmek adına belirli bir miktar ücret vermek gerekiyor. Söz konusu ücretin miktarı, sezondan sezona değişiklik gösterilebiliyor. Kerpe Diem restoranı ve plajıyla yalnızca yaz sezonu boyunca hizmet veriyor. Dolayısıyla kışın kapalı! Kerpe Diem genel hatlarıyla; Kerpe Kahvaltı, Kerpe Balık, Kerpe Eğlence, Kerpe Cafe-Garden Bar ve Kerpe Restoran bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca tesiste konaklayabileceğiniz bir butik otel de mevcut.

  • Adres: Kerpe Kayalıklar Mevki, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Tel: (0262) 561 22 20
  • Çalışma saatleri: Hafta içi: 08.00 – 02.00 / Hafta sonu: 08.00 – 03.00
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

7. Cebeci Plajı

Burası Neresi? Kandıra’nın Cebeci Köyü’nde yer alan Cebeci Plajı, Kerpe’nin 3,7 kilometre kuzeydoğusunda konumlanıyor. Cebeci Plajı, Kocaeli’ndeki mavi bayraklı plajlardan biri olup; 5 kilometrelik uzunluğa sahiptir. İstanbul’a yakın denize girilebilecek sayılı yerden biri olan Cebeci, yaz sezonu boyunca iğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalıkla dolup taşıyor.

Neden Gitmeliyim? Plajda, şezlong, şemsiye, duş kabini, WC ve soyunma kabini gibi imkanlar mevcuttur. Halk  plajı niteliğinde olan Cebeci’ye giriş ücretsiz olsa da şezlong kullanımı için belirli bir ücret vermek gerekiyor. Bunun yanı sıra özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık olan plaja gitmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkmak şart! Aksi takdirde yer bulmak pek mümkün olmuyor. Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız hafta içi bir günü tercih edip; huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Dilerseniz plaj çevresinde bulunan kamping alanlarında çadır kurup kamp yapabilir veya yine çevredeki pansiyon ve butik otellerde konaklayabilirsiniz. Cebeci Plajı’nda sörf, kay sörf, dalga sörfü, Scrubs diving ve freediving gibi sportif aktivitelerin her birini gerçekleştirebilir; plaj voleybolu ve plaj futbolu alanlarında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca plajda yeme – içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafe bulunuyor.

Kaçırmayın! Cebeci Plajı’na ulaşmak için eğer İstanbul’dan yola çıkacaksanız öncelikle Harem Otogarı’na gitmeniz gerekiyor. Sonrasında Kocaeli – Kandıra otobüslerine binmelisiniz. Kandıra Otogarı’nda indikten sonra Kefken – Cebeci dolmuşlarına binerek plaja ulaşabilirsiniz. Kocaeli’nden yola çıkacaksanız Körfez – Derince – İzmit – Kefken – Cebeci güzergahında ilerleyen 800-C numaralı otobüse binebilirsiniz. Otobüsler haftanın yedi günü hizmet veriyor.

  • Adres: Cebeci Mahallesi, 41600, Kandıra / Kocaeli
  • Tel: 0262 331 83 91
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Sarısu Plajı

Burası Neresi? Kerpe ile arasında 8 kilometre mesafe buluna Sarısu Plajı, 1 km uzunluğunda bir sahil şeridinden oluşuyor. Sarısu, tam bir doğa harikası. Bunu plaja ulaşım için kullanacağınız yoldan da kolayca anlayabilirsiniz. Zira Karadeniz’in yemyeşil atmosferiyle karşılaşacaksınız. Tamamıyla doğal bir yer olan Sarısu Plajı, özellikle kamp tutkunlarının çok iyi bildiği ve yoğun rağbet gösterdiği harika bir yerleşimdir. Burada kamp için uygun bir dizi alan bulunmaktadır. Hatta Türkiye’nin en iyi kamp alanlarından biri olduğunu söyleyebilirim.

İncecik kumsalı ve tertemiz deniziyle beğeneceğinizi düşündüğüm Sarısu Plajı’nı Kerpe’de gezilecek yerler listesine eklememek olmazdı! Sarısu Plajı’nın çevresinde kamp alanlarının yanı sıra kır gazinoları ve kafeler de mevcut. Kandıra otogardan, 818 numaralı Kandıra – Kumcağız – Kerpe hatlı minibüse binerek Sarısu Plajı’na ulaşabilirsiniz. Muhteşem bir manzarayla karşılaşacağınız için fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın!

  • Adres: Doğancılı, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Seyir/Manzara Noktaları

9. Kandıra Babatepe

Burası Neresi? Kerpe’ye hakim noktada bulunan Babatepe, harika bir seyir noktası. Buradan Kerpe’nin ve Karadeniz’in muhteşem manzarasının seyretmek mümkün. Ayrıca Babatepe’de Türkiye’nin önemli tarihi şahsiyetlerinden biri olan Akçakoca Bey’e ait anıt bir mezar bulunmaktadır. Akçakoca Bey Anıt Mezarı, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Aşağıda Akçakoca Bey’le ilgili detaylı bilgi verdiğim için burada fazla ayrıntıya girmiyorum. Sözün kısası Babatepe’ye manzara seyretmeye gelmişken Akçakoca Bey’in anıt mezarını da ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: Kandıra İlçesi, Babadağ Mevkii/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Koylar

10. Ömerağzı Koyu

Burası Neresi? Kerpe’de gezilecek yerler listemizde şimdiki durağımız Ömerağzı Koyu… Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kerpe beldesinde, Karadeniz kıyısında yer alan Ömerağzı Koyu, esasen bir kamp alanı olarak kullanılıyor. Türkiye’nin en meşhur kamp yerlerinden biri olan koy, hafta sonları çadırını alıp kamp kurmaya gelenlerle dolup taşıyor. Koyun en güzel yanlarından biri de deniz kenarında olması ve yaz aylarında suyun keyfini çıkarma imkanı vermesi.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’a yakın kamp yapabilecek en ideal yerlerden biri olan Ömerağzı Koyu, yan yanan bulunan iki ücretli kamp ve piknik alanından oluşuyor. Koy, geniş çayırı ve yemyeşil ormanlarıyla doğa içinde kafanızı dinleyip, huzurlu bir hafta sonu geçirebileceğiniz kadar güzel. Üstelik içinde WC, duş kabinleri, temiz su ve kafeterya gibi imkan ve hizmetler mevcut.

Deniz yapısı sığ ve duru olan koy çocuklu aileler için de oldukça uygun. Zira burada çoluk çocuk denize girebilir, suyun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Ömerağzı Koyu, yoga, meditasyon, doğa yürüyüşü, bisiklet sürüşü ve off-road gibi aktiviteler için oldukça uygun. Ömerağzı Koyu’nda kamp kurmak için giriş ücreti veriliyor. Geri kalan her şey bu ücrete dahil.

11. Bağırganlı Koyu

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan Bağırganlı Koyu, güzelliğiyle bir Phuket’i aratmıyor. Kerpe’ye yarım saatlik mesafede yer alan ve diğer adı Taflan Koyu olan Bağırganlı, Kocaeli’nin en büyük plajlarından biri olma özelliğine sahip; üstelik mavi bayraklı! Tamamen doğal kumdan oluşan plaj Bağırganlı Koyu’nu kapsıyor.

Suyunun temizliği ve mis gibi doğasıyla mavi bayrağı hak eden plaj, her yaz binlerce turistin dikkatini çekmeyi başarıyor. Yazılarımız da sık sık yeşilin ve mavinin muazzam birleşiminden söz ederiz. Bağırganlı Koyu’nda buna beyazı da eklemek gerekiyor. Zira koydaki beyaz kayalıklar gerçekten görülmeye değer bir manzara yaratıyor.

Neden Gitmeliyim? Bağırganlı Koyu, doğal güzelliğinin yanı sıra temizliğiyle de oldukça ön planda. Çünkü koy boyunca, hemen her gün plaja atılmış çöpler ve izmaritler teker teker toplanıp, temizleniyor. Dolayısıyla burada hem çocuklar hem de yetişkinler için fazlasıyla steril ve hijyenik bir ortam bulunuyor. Kampçılar için de popüler bir rota olan Bağırganlı’da yemyeşil çayır üzerine yayılmış kamping alanları bulmak mümkün.

Bağırganlı Koyu; her biri doğal oluşum olan dantel kayalıkları, el değmemiş tabiatı ve bozulmamış köy yapısıyla gizli bir cennet! Kocaeli şehir merkezine 57 km, Ağva’ya 18 km, Kandıra’ya ise 11 km mesafede bulunan Bağırganlı Koyu’na Kandıra Otogarı’ndan hareket eden Kerpe minibüsleriyle ulaşmak mümkün. Sözün kısası; bu muhteşem koy Kerpe’de gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmeli!

  • Adres: Bağırganlı, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

12. Eski Kerpe Burnu

Burası Neresi? Eski Kerpe Burnu, Kerpe merkezinin 9,5 kilometre güneybatısında, Karadeniz’e uzanan en uç noktada yer alıyor. Kerpe’de falez oluşumlarının en iyi örneklerini Eski Kerpe Burnu’nda göreceksiniz. El değmemiş bir koy olan Eski Kerpe burnu, genellikle, yüzmek, doğa yürüyüşü yapmak, balık tutmak, avcılık ve kamp kurmak için ziyaret ediliyor.

Hafta sonları belirli bir kalabalık karşılayan burun, hafta içi nispeten daha tenha oluyor. Eski Kerpe Burnu mevkiinde herhangi bir yapılaşma olmadığı için orman, deniz ve falezlerle kaplı el değmemiş, harika bir manzara ortaya çıkıyor.

İlkbaharın yüzünü göstermesiyle, insanlar,  bölgedeki ormana muşmula, kuşburnu, böğürtlen ve ıhlamur toplamaya geliyor. Sizler de bu doğa harikasını yakından görmek için Kerpe’de gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin. Kerpe merkezinden yürüyerek Eski Kerpe Burnu’na ulaşabilirsiniz. Yolda kime sorsanız, gösterir! Yanınıza çayınızı veya kahvenizi koymak için bir termos alın ve Eski Kerpe Burnu’nda muhteşem bir gün batımı manzarası seyredin.

13. Paşaağzı Koyu

Burası neresi? Kerpe merkezine yakın bir konumda bulunan Paşaağzı Koyu, Kerpe Sahili ile Ömerağzı koyu arasında yer almaktadır. Koyun bulunduğu yerde herhangi bir işletme yok ancak ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz küçük market tarzı işletmeleri değerlendirmeniz mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Paşaağzı Koyu, Kerpe’de denize girmek için ikinci planda kalan yerlerden biridir. Bu nedenle diğer yerlere göre daha sakin olabilmektedir. Eğer sakin ve kalabalık olma ihtimali düşük ola bir yerde denize girmek isterseniz Paşaağzı Koyu’nu ön sıralarda tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Kıncıllı, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Kamp Alanları

14. Doğa Çadır Kampı

Burası Neresi? Türkiye’nin en güzel kamp alanlarına ev sahipliği yapan Kerpe, bu açıdan oldukça ünlü. Kerpe’deki en popüler kamping işletmelerinden biri de Doğa Çadır Kampı… Kerpe’nin merkezinde bulunan işletme, denize yalnızca yürüme mesafesi uzaklığında. Bunun yanı sıra doğa ile iç içe salaş ve aynı zamanda samimi bir ortama sahip. Kampçıların yoğun talep gösterdiği Doğa Çadır Kampı’nda, hazır çadırlar bulunduğu gibi kendi çadırınızı kurabileceğiniz alanlar da mevcut.

Neden Gitmeliyim? Kerpe kamp alanlarında konaklamayı düşünüyorsanız Doğa Çadır Kampı sizler için iyi bir alternatif. Yukarıda da belirttiğim gibi hazır kurulu kamp çadırlarıyla hizmet veren işletmede yok yok diyebiliriz! Öncelikle tüm çadırlar kamelyalı, yani hepsinin içinde sandalye ve masa bulunuyor. Çadırların hepsi sundurmalı olup; güneş enerjisiyle elde edilen sıcak şebeke suyu mevcut. Ayrıca çadırların her birinde aydınlatma hizmeti de bulunuyor. Bunun yanı sıra tesis içerisinde ortak duş ve tuvalet alanı, umumi çamaşır makinesi, umumi bulaşıkhane, ortak televizyon odası ve ortak kablosuz internet ağı (wireless) hizmeti veriliyor.

Tesiste; açık ve kapalı olmak üzere iki çay bahçesi, oyun salonu, çocuk parkı, piknik ve mangal alanı bulunuyor. Kendi çadırını getirenlere ücretsiz masa ve sandalye veriliyor. En önemlisi de Doğa Çadır Kampı, 24 saat boyunca güvenlik sistemiyle korunuyor. Kamp alanının karşısında belediyeye ait bir otopark bulunuyor. Dilerseniz aracınızı buraya park edebilirsiniz. Kamp fiyatlarına gelince:

  • Adres: Kıncıllı, 41600 Kerpe Merkez, Kandıra/Kocaeli
  • Telefon: 0537 247 74 30 – 0 262 561 26 16
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Tabiat Parkları

15. Uzunkum Tabiat Parkı

Burası Neresi? Uzunkum Tabiat Parkı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Cebeci Köyü’nün doğusunda yer alan oldukça geniş bir parktır. Adının hakkını veren upuzun bir kumsala sahip olan park, özellikle kamping aktivitesi için doğaseverlerin çok iyi bildiği bir yerdir. Söz konusu park, 2014 yılında tabiat parkı ilan edilmiş ve devlet tarafından korum altına alınmıştır. Zira park alanında kum zambağı olarak bilinen ve soğanlı bir bitki türü olan Pancratium Maritimum gibi nesli tehlike altında olan birçok canlı türü bulunuyor. Kerpe’nin 6 kilometre kuzeydoğusunda, Karadeniz kıyısında konumlanan Uzunkum Tabiat Parkı’na yalnızca 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Bir yanı orman bir yanı ise denizle kaplı 235 hektarlık (580 dönüm) bir alana yayılan park, tertemiz sahili ve deniziyle yazın yüzmek, güneşlenmek, kumsalın ve doğanın tadını çıkarmak için fazlasıyla harika bir yer! Üstelik sakinlik arayanlar için oldukça ideal; çünkü Uzunkum’da kuş cıvıltısı ve dalga sesleri dışında rahatsız edici hiçbir gürültüyle karşılaşmayacağınıza emin olabilirsiniz. Uzunkum Tabiat Parkı’nda; balık tutma, doğa yürüyüşü, trekking, bisiklet, yüzme, sörf, sualtı dalışı, kamp, meditasyon, piknik, doğa gözlemciliği, off-road ve hatta yamaç paraşütü gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Park içesinde WC, duş kabini gibi imkanlar bulunmadığı gibi gitmeden evvel alışverişinizi en yakın köyden veya ilçeden yapmanız gerekiyor. Gerekli her şeyi hallettikten sonra Uzunkum Tabiat Parkı’nda doğa ile baş başa harika bir tatil sizleri bekliyor! Dolayısıyla bu tabiat harikası parkı Kerpe’de gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin.

– Doğal Havuz

16. Kaya Havuzu

Burası Neresi? Kıncıllı Köyü yakınlarında, Kerpe ile Sarısu arasında yer alan Kaya Havuzu, henüz yeni yeni keşfedilmeye başlanan saklı bir cennet! Kaya Havuzu, adı üstünde deniz suyunun doğal bir oluşumla kayalıklarla çevrilmesiyle ortaya çıkmış ve harika bir havuza dönüşmüş. Derin bir havuz olan Kaya Havuzu, özellikle de atlayış yapmayı, derin sularda yüzmeyi ve dalışı sevenler için biçilmiş kaftan! Bunun dışında muhteşem bir manzaraya sahip olan Kaya Havuzu, gün batımını seyretmek için harika bir yer.

Lakin ulaşım biraz zor. Kerpe’den Sarısu yoluna dönüp, ormanla çevrilmiş bir yol üzerinden 2 kilometre kadar ilerledikten sonra aracınızı park etmeniz gerekecek; çünkü yolun bundan sonrasını araçla devam etmek pek mümkün değil. Yürüyerek dik bir yokuşa ulaşacaksınız. Yokuşu indikten sonra Kaya Havuzu karşınıza çıkacak.

  • Adres: Babaköy, 41600 Kandıra/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

– Anıtlar

17. Akçakoca Bey Anıt Mezarı

Burası Neresi? ”Kocaeli Fatihi” unvanının sahibi Akçakoca Bey’e ait bir anıt mezardır. Osmanlı Devleti’nde Orhan Bey döneminde, 1308 – 1317 tarihleri arasında Kandıra’yı fetheden Akçakoca Bey, akınlarına devam ettiği sırada, yine Kandıra’da 1328 yılında, yani 94 yaşında hayatını kaybetmiş ve Babatepe mevkiindeki mezarına gömülmüştür. Akçakoca Sapanca ve Akçakoca’yı da Osmanlı topraklarına katmış büyük bir fatihtir. Ölümünden sonra adını onurlanmak için şehre Kocaeli adı verilmiştir.

Günümüzde Kerpe’nin tarihi yerleri arasında oldukça önemli olan Akçakoca Bey Anıt Mezarı, birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. 220 rakımlı hakim bir tepede bulunan anıtın çevresinden Kerpe’nin tüm manzarası görülebilmektedir. Türkiye’nin tarihi değerlerinden biri olan Akçakoca Bey Anıt Mezarı, mutlaka görülmelidir.

*Yakınında Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

18. Kefken

Burası Neresi? Kerpe’nin hemen dibinde, Batı Karadeniz kıyılarındaki bir diğer tatil beldesi Kefken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlıdır. Şehirden uzaklaşamayanlar için ideal bir yaz tatili rotası olan Kefken, denize girip, ferahlamak, plajda güneşlenmek için oldukça iyi bir seçenek oluyor. Kerpe’nin yalnızca 600 – 750 metre doğusunda bulunan Kefken’e araçla 3 dakikada; yürüyerek ise 8 – 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Karadeniz’in Bodrum’u olarak her geçen yıl ününe ün katan Kefken’de denize girebilecek plaj ve koylar; konaklamak için kamp alanları, pansiyon ve oteller bulunuyor. Bunun yanı sıra ”Yeşil Koy, Pembe Kayalar, Kapri Plajı, Kefken Limanı ve Midye Koyu” gibi Kefken’de yakından görülmesi ve keşfedilmesi gereken birçok turizm noktası yer alıyor.

19. Şile

Burası Neresi? İstanbul’a bağlı bir ilçe olan Şile, Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğusunda, Batı Karadeniz kıyısında yer almaktadır. İstanbul’da denize girebilecek sayılı yerlerden biri olan Şile, hafta sonu kaçamakları için oldukça idealdir. Doğal güzellikleri denizi ve kumsallarıyla güzel bir tatil beldesi olan Şile, lokasyon açısından da kolay ulaşılabilir bir konuma sahip. Özellikle de Kerpe’ye oldukça yakın olan Şile, Kerpe’ye yakın tatil yerleri arasına mutlaka eklenmeli. Kerpe’nin 90 kilometre batısında yer alan tatil beldesine, ortalama 1,5 – 2 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Şile, mis gibi havası, doğal güzelliği, masmavi denizi ve el değmemiş, bakir doğasıyla Türkiye’de yaz turizminin kalbinin attığı yerlerden biridir. 10 kilometrelik kumsalıyla, deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini doyasıya yaşayacağınız Şile’de gezip görebileceğiniz birçok turistik yer mevcut. Şile Feneri, Şile Kalesi, Hanımsuyu Çeşmesi, Sarıkavak Kalesi, Yeşilvadi, Heciz Kalesi, Lahit Mezar ve Osmanlı Hamamı gibi tarihi yerlerin yanı sıra; Ağlayan Kaya, On Bir Göller Vadisi, Saklıgöl, Kumbaba Tepesi ve Hacıllı Şelalesi gibi doğa harikası yerleri yakından görmelisiniz.

Kaçırmayın! Son olarak Şile mutfağında pişen lezzetli yemeklerin tadına bakmayı unutmayın. Gelmişken, ünlü Şile bezinden yapılan ürünler arasından beğendiklerinizi Şile hatırası olarak kendiniz ve de sevdikleriniz için bir armağan niyetine satın alabilirsiniz

20. Ağva

Burası Neresi? Ağva, Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında yer alan şirin mi şirin bir tatil beldesidir. Adını da konumundan alan Ağva, Latincede ”iki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelmektedir. İstanbul’un kuzeyinde, Şile’de yer alan Ağva, küçük bir yerleşim olmasına karşın bilhassa yazın müthiş bir kalabalığıyla dolup taşıyor. Ağva nüfusu, yaz sezonun açılmasıyla birlikte neredeyse ikiye katlanıyor. Kerpe’ye de oldukça yakın olan bu şirin tatil beldesine, yalnızca 1 saatte (50 km) ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Ağva’da yemyeşil bir tabiatın içinde ve bakir koylarda, denize girip serinleyerek, kumsalda güneşlenerek harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra gelmişken Kilimli Koyu, Göksu Nehri ve Kadırga Koyu gibi Ağva’nın turistik yerlerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Ağva gece hayatı açısından bir İstanbul veya Bodrum kadar hareketli olmasa da keyifli vakit geçirebileceğiniz eğlence mekanlarına sahip. Ağva’nın gece hayatı ile ilgili bilgi almak için linke tıklamanız yeterli. ‘‘Ağva’da nerede yemek yemeliyim ve hangi restorana gitmeliyim?’’ diye merak ediyorsanız en doğru cevapları: Ağva Restoranları | En iyi 12 Restoran başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

21. Karasu

Burası Neresi? Batı Karadeniz ile Marmara Bölgesi’nin kesiştiği noktada, Sakarya’nın kuzeyinde yer alan Karasu, yaz turizmi açısından oldukça değerli bir potansiyele sahiptir. Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere birçok büyük şehre yakın olan Karasu, konumu dolayısıyla insanların uğrak yerlerinden biridir. Kerpe’nin 46 kilometre kadar doğusunda yer alan Karasu’ya ortalama 1 saatlik kısa bir yolculukla ulaşılabilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Karasu, Avrupa’daki en büyük ikinci kumlu sahile sahiptir. 20 kilometre uzunluğundaki bu sahil, ziyaretçilerine denizin, kumsalın ve güneşin tadını doyasıya çıkarma fırsatı sunmaktadır. Bu özelliği de ilçeyi, Karadeniz’deki en gözde sayfiye merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkarmaktadır. Yazın, iki günlüğüne de olsa kaçıp tatil yapabileceğiniz bir tatil yeri olan Karasu’ya gelmişken ”Acarlar Longozu, Maden Deresi ve Küçükboğaz Gölü” gibi turistik yerleri ziyaret etmeyi unutmayın!

Kaçırmayın! Karasu’daki tatiliniz esnasında, Karadeniz esintisi taşıyan Sakarya’nın yöresel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Her biri birbirinden lezzetli olan yemeklerin tadına bakabilmeniz için ilçede pek çok restoran ve lokanta bulunuyor.

22. Akçakoca

Burası Neresi? Karadeniz kıyısındaki tatil merkezlerinden biri olan Akçakoca, Düzce’ye bağlı bir ilçedir. Düzce’nin en şahane yerlerinden biri olan Akçakoca’da ”Çınar Caddesi, Merkez Camii ve Çuhallı Çarşısı” gibi gezip görülecek pek çok turistik yer bulunuyor. 35 km uzunluğunda geniş sahili, doğası ve yemyeşil tabiatıyla yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan ilçede, sakin, dingin ve bir o kadar huzurlu bir yaz tatili geçirilebiliyor. Akçakoca ile Kerpe arasında yalnızca 87 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Kerpe’den özel aracınızla yola çıktığınız düşünülürse, yaklaşık 1,5 saate Akçakoca’ya ulaşabilirsiniz.

Kaçırmayın! Akçakoca’ya gelmişken dünyanın en güzel iki camisinden biri olarak gösterilen Merkez Cami’yi yakından görmeyi unutmayın. Bunun yanı sıra Akçakoca’da, Düzce’nin yöresel yemeklerinin tadına bakabileceğiniz pek çok restoranın hizmet verdiğini de belirtmek isterim!

23. Çınarcık

Burası Neresi? Çınarcık, Marmara Bölgesi’nde bulunan Yalova şehrine bağlı bir ilçedir. Çınarcık’ın en önemli özelliği kuşkusuz güzel bir tatil beldesi olması. Üstelik söz konusu ilçe, Bursa, İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlere yakınlığı dolayısıyla, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda bulunup; büyük şehir insanını kendisine çekmeyi başarıyor. Öyle ki halı hazırdaki nüfusunu yaz aylarında ikiye katlıyor.

Zira Çınarcık’ta, çevre illerde ikamet eden birçok kişiye ait yazlıklar bulunuyor. Marmara kıyılarındaki en gözde tatil beldelerinden biri olan Çınarcık, Kerpe’ye de oldukça yakın. Kerpe’nin 142 kilometre güneybatısında bulunan tatil beldesine, ortalama 2 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Çınarcık’ta, Beach Club’ler dışında, sahildeki plajların çoğu halk plajı niteliğine olduğu için ücretsiz hizmet veriyor. Dolayısıyla ilçede, hemen her kıyıda denize girip güneşlenebilir, kumsalın, manzaranın ve aynı zamanda sahilin tadını çıkarabilirsiniz. Gelmişken bu güzel ilçedeki; Çaldere Burnu, Mersin Burnu, Baba Burnu, Orman Uçuğu Koyu, Kalem Burnu, Paşa Limanı Burnu, Engere Koyu, Dermaz Burnu ve Dikilitaş Burnu gibi doğal güzellikleri ziyaret etmeyi unutmayın!

Bahsettiğim yerler gibi daha birçok turizm noktasında, tırmanış, trekking, piknik, bisiklet, doğa yürüyüşü ve kamp gibi hem eğlenceli hem de rahatlatıcı biz dizi aktiviteyi gerçekleştirebilir; bu alanda düzenlenen turlara katılabilirsiniz.

– Turistik Yerler

24. Ormanya

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde D-100 karayolunun kenarında yer alan Ormanya, diğer adıyla Uzuntarla Tabiat Parkı, kendisini doğal bir yaşam parkı olarak tanımlıyor. 2014 yılında inşaat çalışmaları başlatılan parkın Dünyanın üçüncü Avrupa’nın ise en büyük doğal yaşam alanı olduğu biliniyor. Ormanya genel anlamda; Vahşi Yaşam Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Hayvanat Bahçesi, Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi, Çadır ve Karavan Kamp Alanı ile Doğa Okulu olmak üzere altı farklı bölümden oluşuyor. Bunların yanında en dikkat çekici bölümü ise kuşkusuz Hobbit Evleri oluyor.

Hizmet vermeye başladığından bu yana yoğun ilgi gören Ormanya, 18 Mart itibariyle Korona virüsten dolayı hizmete ara vermiş olsa da bu zorlu süreç biter bitmez eskisi gibi ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Kerpe çevresinde gezilecek yerler arasında mutlaka akılda buldurulması gereken Ormanya, Kerpe’nin yaklaşık 75 kilometre güneyinde yer alıyor. Velhasıl yalnızca 1 saatte Ormanya’ya ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Çocuklu aileler için bulunmaz bir yer olan Ormanya, Kocaeli ile Sakarya arasındaki karayolu üzerinde yer alması dolayısıyla kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip. Bu durum da parkın yoğun ilgi görmesine sebep oluyor. Park, özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık oluyor. Yukarıda da belirttiğim gibi içerisinde hayvanat bahçesi bulunan Ormanya; Karaca, Lemur, Alageyik, Lama, Zebra, Alpaka Devesi, Ceylan, Rakun, İguana, Arap Atı ve Tavşan gibi 53 türden toplam 467 hayvana yaşam alanı oluşturuyor.

Park, alan itibariyle oldukça geniş. Hemen hemen 4 bin hektarlık bir arazi üzerinde yer alan parkta 21 kilometrelik yürüyüş parkuru, 5 bin kişilik mesire & piknik alanı, 100 çadırlık kamp alanı, 15 kilometrelik bisiklet parkuru, 3 bin araçlık ücretsiz otopark ve 40 araçlık karavan kamp alanı bulunuyor. Bunların yanında Ormanya’da piknik, doğa yürüyüşü, kamp, bisiklet sürüşü, ATV turları, at biniciliği gibi bir dizi etkinlik ve aktivite gerçekleştirilebiliyor. Çocuklar atlara ücretsiz olarak binebiliyor.

Kaçırmayın! 

Gel gelelim Hobbit Evleri’ne… Ormanya Hobbit Evleri, dünyaca ünlü film serisi Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit’ten ilham alınarak oluşturulmuş evlerdir. Masalsı bir atmosfer yaratan Hobbit Evleri, çocuklar kadar yetişkinlerin de dikkatini çekmektedir. Evlerin içine girilmesine kesinlikle izin verilmiyor. Belki ilginizi çekebilir: Ormanya Hobbit Evleri, 2020’nin Ocak ayında vizyona giren Gamonya – Hayaller Ülkesi filminin çekimlerine ev sahipliği yapmıştır.

  • Adres: Uzuntarla Mahallesi 309. Sokak No: 99 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0 (262) 331 66 11
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 *Pazartesi günleri kapalı.
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

25. Maşukiye

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalle olan Maşukiye, son yılların gözde kaçış noktalarından biri. Zira Ankara, Bursa ve İstanbul’a yakın olması hasebiyle özellikle hafta sonları yoğun talep görmektedir. Yemyeşil doğası, şelalenin çağlayan sesi ve kuş cıvıltıları arasında harika bir turizm noktası olan Maşukiye, kahvaltı, piknik, akşam yemeği ve mangal gibi hafta sonu etkinlikleri için sıklıkla tercih edilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Maşukiye’de dere boyunca birçok restoran, lokanta ve kafe bulunmaktadır. Doğanın ahengini bozmadan inşa edilmiş bu ahşap yapılar, köy kahvaltıları ile meşhur. Rize’nin meşhur yaylalarını aratmayan güzelliğinin yanı sıra ahşap evleri, karlı tepeleri, salıncakları ve yemyeşil yaylaları Maşukiye’yi ziyaret etmek için yeter de artar!

Gelmişken, Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Kuzu Yaylası, Dikmen Yaylası, İnönü Yaylası, Kartepe ve tabi ki Maşukiye Şelalesi’ni yakından görmek için ziyaret etmeyi unutmayın. Bunun dışında Alabalık Vadisi’ndeki piknik alanlarında doğa eşliğinde, huzurlu bir gün geçirip dinlenebilirsiniz. Ayrıca At biniciliği, paintball, ATV safarisi ve trekking gibi heyecan dolu ve bir o kadar eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz.

Kaçırmayın! Şehirden kaçıp doğaya sığınmak isteyen birçok kişinin akın ettiği Maşukiye’ye erken saatlerde gidip kahvaltı yapmanızı öneririm. Lakin gelmişken akşam yemeğini de es geçmeyip, ”Kiremitte Balık”ın tadına mutlaka bakın!

Bunları Biliyor muydunuz? Cumhuriyet döneminin ilk kadın subayı ve ilk kadın belediye başkanı aslen Maşukiyelidir.

26. Sapanca Gölü

Burası Neresi? Kocaeli ile Sakarya’nın merkezi ilçesi olan Adapazarı sınırında yer alan Sapanca Gölü, Türkiye’nin en güzel göllerinden biridir. Sapanca Gölü, 46,9 kilometrelik geniş bir alana yayılmaktadır. Göl çevresinde hizmet veren bir takım restoranlar, kafeler, konaklama tesisleri ve ekstrem spor alanları bulunmaktadır. İstanbul ile Sakarya’yı birbirine bağlayan ana yol üzerinde bulunan ve dolayısıyla birçok şehre yakın olan Sapanca Gölü, kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip.

Velhasıl hafta sonları büyük şehirlerde yaşayan insanların doğaya kaçış noktalarından biri. Sapanca Gölü ile Kerpe arasında 70 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Kerpe’den özel aracınızla yola çıktığınız takdirde, yaklaşık 1 – 1,5 saatte Sapanca’ya ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Sapanca Gölü, yemyeşil ormanlarıyla gerçekten de harika bir manzaraya sahip. Bu manzaranın tadını çıkarmak, göl ve çevresinde dolaşmak için ATV, bisiklet turlarına katılabilir, göl üzerinde sal turuna çıkabilir veya doğa içinde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bunun dışında yine göl etrafında bulunan restoranlarda, göl manzarası eşliğinde köy kahvaltısı yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Gelmişken, başta Kırkpınar olmak üzere; Vecihi Kapısı, Rüstempaşa Camii, Camii Cedid, Bizans Kalıntıları, Hasan Fehmi Paşa Camii, Rahime Sultan Camii gibi Sapanca’daki diğer turistik yerleri mutlaka yakından görmelisiniz. Sapanca’daki kahvaltınızı dilerseniz Natürköy adı verilen oldukça güzel bir mekanda yapabilirsiniz. Sonrasında, Sapanca Gölü’ne yalnızca 10-15 dakika mesafede bulunan Maşukiye ve Kartepe’ye uğramayı unutmayın!

27. Ballıkayalar Tabiat Parkı

Burası Neresi? İstanbul’un dibinde Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, Gebze Sanayi Bölgesi’nin hemen arkasından başlayan geniş bir alana yayılmaktadır. Doğal güzelliği ile gizli bir cenneti andıran park, 1995’li yıllardan itibaren devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Parkın içinde 200 milyon yıllık bir geçmişe sahip olan 2 kilometre uzunluğunda bir kanyon bulunmaktadır. Ballıkayalar Kanyonu, trekking turları, doğa yürüyüşü ve bisiklet turları gibi etkinlikler için özellikle İstanbullular tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Bu duruma, parkın, şehirle alakasız bir şekilde yemyeşil ve el değmemiş tabiatının da büyük katkısı olduğu kesin! Kerpe’ye yakın gezilecek yerler listesine ekleyebileceğimiz Ballıkayalar Tabiat Parkı ile Kerpe merkezi arasında 108 kilometre mesafe bulunuyor. Bu da ortalama 1,5 saatlik kısa bir yolculuk sonrası Ballıkayalar’a kolayca ulaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Neden Gitmeliyim? Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda yapılacak onlarca şey var. Bunların başında; kaya tırmanışı, doğa gözlemciliği, dağ bisikleti, trekking, kamp, piknik ve yaban hayatı gözlemciliği geliyor. Doğa gözlemleri parkta yapılan en eğlenceli ve eğitici aktivitelerden biri. Zira Ballıkayalar oldukça zengin bir ekosisteme sahip.

Park içerisinde; onlarca memeli hayvan türü, bitki türü, 50’den fazla kelebek türü ve 110 farklı kuş türü bulunuyor. Ayrıca Türkiye’de yetişen 170 farklı orkide türünün, 20’si yalnızca Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda yetişiyor. Nesli tükenmekte olan Su Samuru da yine park içerisinde bulunan ender hayvan türlerinden biri. Ballıkayalar Tabiat Parkı’na girişler ücretsiz; fakat araçla gelmeniz halinde belirli bir ücret vermeniz gerekiyor.

  • Adres: Ballıkayalar Tabiat Parkı, Tavşanlı, Barış Cd. 41400 Gebze/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

28. Abant Gölü

Burası Neresi? Bolu’ya bağlı bir turizm merkezi olan Abant Gölü, Bolu il merkezinin 34 kilometre güneybatısında konumlanmaktadır. Abant Gölü, abartısız olarak söylemek gerekirse yılın her dönemi mest edici bir güzelliğe sahiptir ve de Türkiye’deki en popüler turistik yerlerden biridir. İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara gibi birçok şehre yakın olan Abant’a bu gibi şehirlerden düzenli olarak gezi turları düzenlenir.

Kimi günübirlik kimi de konaklamalı turlarla her mevsim binlerce kişi bu güzelliği yakından görmek için Abant’a gelir. Dolayısıyla Kerpe’ye yolunuz düşerse beldeye çok yakın olan Abant Gölü’ne de uğramanızı öneririm. Zira Kerpe ile arasında yaklaşık 185 kilometre mesafe bulunan Abant Gölü’ne 2,5 saatte ulaşmanız mümkün.

Neden Gitmeliyim? Abant Gölü’ne, yalnızca muhteşem göl manzarası izlemek için bile gidilebilir. Fakat bu yeterli değil diyorsanız, anlatalım! Abant Gölü ve çevresinde; piknik, kamp, doğa yürüyüşü, ücretsiz ziyaretçi tanıtım merkezi ve doğa müzesi ziyareti, sportif olta balıkçılığı, bisiklet, fayton ve at turları, Çepni Yaylası’nda yamaç paraşütü gibi yapılacak birçok şey; görülecek pek çok yer bulunuyor.

Ayrıca konaklamak için pansiyon, otel, bungalov ve butik otel gibi birbirinden güzel bir dizi işletme hizmet veriyor. Gelmişken Yedigöller’e uğramayı ihmal etmeyin ve en önemlisi de bu harika manzarayı fotoğraflamadan dönmeyin! Son olarak Bolu mutfağının ününü duymuşsunuzdur. Abant Gölü’nde bulunan restoranlarda Bolu’nun yöresel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

  • Adres: Abant Yolu, 14800 Örencik, Mudurnu/Bolu
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

*Gece Hayatı

Kerpe’nin gece hayatına dair ayrıntılı bilgiyi bir tıkla bulabileceğiniz yazımız sizler için hazırlanıyor. Beklemede kalın!

*Alışveriş

Kerpe’de alışveriş için fazla seçenek olmasa da sizlere yardımcı olmak adına ayrıntılı bir yazı hazırlıyoruz. Yakında burada olacak!

*Yapılacak Şeyler

Kerpe’de yapılacak pek çok şey sizleri bekliyor! Başta kamp olmak üzere; trekking, dalış, sörf, yüzme, piknik, doğa yürüyüşü ve hatta yoga gibi birçok aktiviteyi Kerpe’de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra birbirinde eğlenceli gezi turlarına katılabilirsiniz. Siz yorulmayın diye, en efsane turları aşağıya sıraladım!

– Günübirlik Turlar

– Doğa Turları

– Konaklamalı Turlar

*Şehir içi Ulaşım

Kerpe’de şehir içi ulaşım genel olarak minibüslerle sağlanıyor. Zira Kerpe’de gidebileceğiniz her yer yakın olduğu için yürüyerek de ulaşmak mümkün. Lakin belde çevresinde Kaya Havuzu gibi bazı yerlere toplu taşıma ile gidilmiyor. Dolayısıyla özel aracınızla, motorunuzla ve hatta bisikletinizle yola çıkmanızı veya bir araç kiralamanızı öneriyorum.

Kerpe’ye ulaşmak için Kocaeli’den hareket eden 800-C ve 800-K numaralı Kandıra – Kerpe – Cebeci güzergahını takip eden halk otobüslerine binebilir ya da Kandıra Otogarı’na gelerek buradan Kerpe dolmuşlarına binebilirsiniz. Otobüslerin sefer saatleri hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın!

Kerpe’de gezilecek yerler başlıklı çeriğimiz son olarak 02.06.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından güncellenerek genişletilmiştir. Siz de yazımızla ilgili görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak isterseniz bize yorum kısmından yazabailirsiniz.

Paylaş
Özkan

Yeni Yazılanlar

Hamburg Gezilecek Yerler Listesi | En İyi 43 Yer ! (Detaylı)

Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…

1 ay önce

Şile’de Denize Girilecek Yerler – En Güzel 27 Şile Plajı

İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…

1 ay önce

Tiran Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 35 Nokta!

Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…

1 ay önce

Tiran’da Tarihi ve Turistik Yerler | 17 Tarihi Durak

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…

1 ay önce

Brugge’de Tarihi ve Turistik Yerler | 36 Tarihi Durak

Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…

1 ay önce

Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…

2 ay önce