İstanbul ve Yakınında Denize Girilecek Yerler – 2020 Yılı için 99 En Güzel Plaj Rotaları

İstanbul çok güzel bir şehir olduğu kadar çok da yorucu bir şehirdir. Özellikle havaların gün geçtikçe ısınması ve artan bu sıcaklıkla beraber İstanbul’un trafiği, gürültüsü daha fazla çekilmez bir hal alıyor. İşte bu noktada tatile gidemeyen İstanbullular, kaçacakları bir yer, kafa dinleyebilecekleri bir alana ihtiyaç duyuyorlar.

Tabi bunların yanı sıra İstanbul’un yorucu gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler kadar deniz keyfini İstanbul’da geçirmek isteyen kesim de var. Sadece birkaç saatlik sürecek yolculukla denizin, güneşin ve sahilin tadını keyifli bir şekilde çıkarabilirsiniz. Huzur ve sessizlik istiyorsanız İstanbul’un gizli yerlerini, eğlence istiyorsanız en çok tercih edilen popüler plajlarını seçebilirsiniz. Size en uygun yeri bulabileceğiniz İstanbul çevresi ve İstanbul’a yakın olan denize girilecek yerlerin listesini bu yazımızda detaylarıyla birlikte bulabilirsiniz.

Büyükada Plajları

Naki Bey Plajı

Nakibey Plajı

1984 yılından beri hizmet veren yalnız erkeklerin alınmadığı Büyükada’nın tek aile plajıdır. Güneşin pek çarpmadığı, suya bakınca ayaklarınızı bile görebileceğiniz, masmavi, içi açan denizin kıyısı sığ olduğu gibi boy seviyesine kadar da kumdur. Böylelikle çocuklarınızla gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz. Kabinleri, duşları, tuvaletleri oldukça temizdir. Restoranı yıllardır hijyen ve lezzet konusunda kalitesinden ödün vermediği gibi güler yüzlü bir hizmet sağlar. İstanbul’un her yerinden kalkan motor ve vapurlarla Büyükada’ya ulaşım oldukça kolaydır. Büyükada’ya geldikten sonra iskelenin yan tarafından kalkan Nakibey tekneleri ile plaja ücretsiz ulaşabildiğiniz gibi isterseniz faytonla 5, yürüyerek 15 dakikada da gidebilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 21.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi ve Cumartesi dâhil yetişkin 50 TL, çocuk (7-12 yaş) 25 TL. Pazar ve tatil günleri yetişkin 60 TL, çocuk (7-12 yaş) 30 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bot sandal, bayrak uyarısı, kamp alanı, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, evcil hayvan, balıkçılık, liman, marina, ücretsiz Wi-Fi ve tekne ile ücretsiz ulaşım.

Telefon: 0216 382 45 01 – 0536 373 21 15

Web Sitesi: https://www.nakibey.com/

Instagram: https://www.instagram.com/nakibey_aile_plaji/

Haritada Görüntüle >

Aya Nikola Halk Plajı

Aya Nikola Plajı

Aya Nikola Halk Plajı Büyükada’nın en temiz 8 plajı arasında yer aldığı gibi adanın neredeyse dalgasız tek plajıdır. Kıpırtısız bir deniz oluşundan yüzmeyi iyi bilmeyenlerin gözünü korkutmayacak ve sessiz, sakin olan o denize kendilerini gönül rahatlığıyla bırakabileceklerdir. İstanbul’un her yerinden Büyükada’ya ulaşım motor ve vapurlarla oldukça kolaydır. Maden tarafında yer alan Aya Nikola Plajına çarşıdaki Mavi Marmara iskelesinin yan tarafından motor seferleri mevcuttur. Yürüyerek neredeyse 1 saatte, bisikletle ise 30 dakikada gidebilirsiniz. Plaj, restoranlara ve Büyükada oteline uzakta kaldığından hazırlıklı gitmekte faydalı olabilir.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bot sandal, bayrak uyarısı, kamp alanı, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, evcil hayvan, balıkçılık, liman, marina ve Büyükada İskelesi’nden tekne ile ücretsiz ulaşım.

Telefon: 0216 382 41 43

Haritada Görüntüle >

Nizam Plajı

Nizam Plajı

Büyükada’da denize girilecek bir diğer yer ise Nizam Plajı’dır. Denizi ve kumsalı gayet iyidir. Çalışanları ve sunulan olanaklar da ziyaretçilerin vakit geçirdiği süre boyunca keyif almasını sağlayacak kalite ve düzendedir. Girişi ücretli. Duş, soyunma kabini, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de büfe bulunmakta. Daha bütçeli bir deniz tatili yapmak istiyorsanız Nizam Plajı sizin için uygun yerlerden biri olabilir.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, soyunma kabini, büfe, şezlong, şemsiye ve masa.

Telefon: 0545 377 63 62 – 0535 607 60 62

Web Sitesi: https://nizam-plaj.business.site/

Haritada Görüntüle >

Halik Koyu Aile Plajı

Halik Koyu Aile Plajı

Büyükada’nın en uzun plajı olan Halik Koyu plajı 800 metre sahil boyuna ve 400 kişilik kapasiteye sahiptir. Karayolu yerine motorla ulaşım tercih edilirse daha yakın olur. Halik Koyu Plajına Büyükada motor iskelesinden düzenli olarak servis hizmeti vardır. Ayrıca kıvrılan yollardan plaja doğru indiğinizde doğanın eşsiz güzellikleriyle karşılaşabilirsiniz. Plaja inmeden önce kamp alanları vardır. Kalabalık grupları ağırlayabilecek alanlar da mevcuttur. Acıktığınızda yol kenarında gözleme yapan hanımlara da başvurabilirsiniz. Berrak suyu, sessiz ortamı ile şehrin kalabalığından kaçıp kendinizle baş başa kalabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, minder, restoran, kamp alanı, su sporları, otopark, masa ve sandalye, evcil hayvan ve tekne ile ücretsiz ulaşım.

Telefon: 0216 382 38 20 – 0535 521 27 24 – 0535 743 28 17

Web Sitesi: https://www.eskibagplaji.com/

Haritada Görüntüle >

Yörükali Plajı

Yörükali Plajı

1980’li yıllardan beri popülerliğini sürdüren Yörükali Plajı oldukça ilgi görüyor. Büyükada beach kültürünü yaşatan Yörükali Plajı, hem istenilenin üstünde plaj hizmeti hem de rahatlığınızı ve konforunuzu sonsuz sağlayacağı konaklamasıyla kendinizi kuş gibi hafifleteceksiniz. Odalarda sıcak su, mini bar, balkon, banyo ve uydu yayını mevcuttur. Büyükada iskelesinden ücretsiz ulaşım imkanı sunan Yörükali Plajı’ında, cankurtaran ve çocuk oyun alanları da bulunduruyor. Evinizdeymişsiniz gibi hissettiren Yörükali Plajı, Büyükada’nın en güvenli plajlarındandır.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 50 TL. 7-12 yaş %50 indirimli.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, bungalov konaklama alanı, emanet kasa, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, evcil hayvan, büfe ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0216 382 73 41

Web Sitesi: https://www.yorukali.com/

Instagram: https://www.instagram.com/yorukali_tesisleri/

Haritada Görüntüle >

Prenses Koyu Plajı

Prenses Koyu Plajı

Prenses koyu plajı, Büyükada’nın iyi ve çok popüler plajlarından biri. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkaracağınız ve Büyükada manzarasının keyfine varabileceğiniz mükemmel bir ortam. İki katlı plajın içerisinde kendine özel uzun iskeleleri, keyifli zaman geçirebileceğiniz localar, rahat rahat güneşlenebileceğiniz şezlonglar, temiz soyunma kabinleri ve gün boyu mükemmel hizmet sunan kafe tarzı işletmeler de mevcut. Plaja, Büyükada iskelesinden kendi özel motorları ile ücretsiz ulaşım sağlanıyor. Uzun bir iskeleye sahip olan Prenses Koyu Plajı oldukça huzurlu.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 60 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, konaklama alanı, emanet kasa, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, evcil hayvan, büfe ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0216 382 62 25

Web Sitesi: http://www.prenseskoyu.com/

Facebook: https://www.facebook.com/buyukada.prenseskoyu

Haritada Görüntüle >

Kumsal Aile Plajı

Kumsal Aile Plajı

Denizi, kumsalı ve çalışanları ile güzel ne nezih yerlerden biridir. Aile işletmesi olan plaj, şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınıza cevap veriyor. Temiz ve özellikle dalgasız bir deniz arayışında olan çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Büyükada’ya geldikten sonra iskeleden ücretsiz hareket eden teknelerle plaja ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, minder, büfe, otopark, masa ve sandalye ve evcil hayvan.

Haritada Görüntüle >

Eskibağ Plajı

Eskibağ Plajı

Eskibağ plajı sessiz, sakin, gelenlerin zor ayrıldığı, kalanların ise doyamadığı bir yerdir. Büyükada’dan plaja ulaşım motor ile ulaşım 25 dakika sürüyor. 150 kişilik kapasiteye sahip olan Eskibağ Plajı sağladığı restoran hizmetiyle de konuklarının damaklarında eşsiz lezzetler bırakıyor. Akşamları canlı fasıl ve mezeler eşliğinde yemekler yemekler yenilirken, tekne ile gelen misafirlere ise tonoz ve servis hizmetleri sağlıyor. Temiz kumsalı, huzur verici atmosferi ve berrak suyu ile tekrar tekrar gelinebilecek bir plaj.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 50 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, evcil hayvan ve büfe.

Haritada Görüntüle >

Yada Beach Club

Yada Beach Club

Yada Beach Club’ın artısı kuşkusuz Büyükada’nın Viranbağ’ında yer alması. Masmavi denizi ve huzur depolamanız için gerekli ortamı size sağlayan manzarası sayesinde İstanbul’a yakın olsanız bile orda olduğunuzu unutturması mümkün. Sushi bar efsaneler yaratırken, eşsiz güzel Akdeniz mutfağını da sizlere sunuyor. Yada Beach Club’ın iskelesinden koşup kendinizi masmavi denize bırakarak kafanıza takılan her şeyi unutun. Deniz, güneş, plaj üçlüsü stresinizi atmaya yetmiyorsa eğer kendinizi masaj bölümüne atın derim. Happy hour etkinlikleri ve ilerleyen saatlerde Dj performanslarıyla da sosyalleşmeyi unutmayın. Plaja iskeleden kalkan özel Yada tekneleriyle 10 dakikada ulaşım mümkün.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, konaklama alanı, emanet kasa, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0532 173 37 52

Web Sitesi: http://www.yadagastronomi.com/

Facebook: https://www.facebook.com/YadaBeachClub/

Haritada Görüntüle >

Abidi’nin Yeri

Abidinin Yeri Plajı

Düzenli yapılan bakımı ile Büyükada’nın temiz plajlarından biri olan Abidi’nin Yeri, ada iskelesine oldukça yakın mesafede yer alır. Sakinlikten yana iseniz kalabalık olmasına rağmen Abidi’nin Yeri size o sakinliği ve huzuru hissettiriyor. Sıklıkla tercih edilen bu plaj otele 3 dakika yürüme mesafesindedir. Ücretsiz olan tarafı iskelenin hemen yanıdır. Denizinin berrak oluşu baktığınızda bile içinizi ferahlatacak ve aradığınız huzuru bulacaksınız. Eşsiz manzarasıyla kafanızdaki bütün sıkıntıları atacaksınız. Ulaşımı iskelede bulunan motorlarla sağlanır.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Haritada Görüntüle >

Büyükada Loc’Ada

Büyükada Loc'Ada Beach

Burası esasında deniz mahsulleri, Akdeniz ve Türk mutfağı sunan şık bir restoran yeridir. Ancak bu şık restoranın bir de kendine ait kaliteli sayılabilecek orta ölçekte bir plaj yeri bulunuyor. İster restoran müşterisi olun, ister günübirlik denize girmek için gelin. Loc’Ada, Adalar’da hizmet veren keyifli yerlerden biridir. Şezlong, şemsiye, soyunma kabini, eşyalarını güvenle saklayabileceğiniz emanet kasası ve pek çok imkanı sayesinde tercih edilebilecek yerlerden biridir.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10.00 – 00.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, konaklama alanı, emanet kasa, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0216 382 11 12 – 0531 525 12 32

Web Sitesi: http://www.buyukadalocada.com/

Instagram: https://www.instagram.com/buyukadalocada/

Haritada Görüntüle >

Büyükada Su Sporları Kulübü Plajı

Büyükada Su Sporları Kulübü Plajı

Büyükada’da bulunan su sporları kulübü, üyelerin yanı sıra günübirlik gelmek isteyen ziyaretçilere de kapılarını açan yüksek donanımlı tesislerden biridir. İçerisinde 10 kulvarlı havuzunu kullanabilir, üyelerin faydalandığı diğer üm imkânlardan siz de faydalanabilirsiniz. Tesisin bünyesinde restoran ve otopark gibi yerler de bulunmakta. Yalnız hafta sonu gelmeyi tercih ediyorsanız ücreti Adalar’daki diğer yerlere göre biraz pahalı gelebilir.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.30 – 19.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Günübirlik misafir havuz kullanım ücreti hafta içi 50 TL, hafta sonu 100 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0216 382 75 76 – 0216 382 76 01

Web Sitesi: http://www.bdk.org.tr/

Facebook: https://www.facebook.com/BDKorg

Haritada Görüntüle >

Heybeliada Plajları

Ada Beach Club

Heybeliada Beach Club

Ada Beach Club, Heybeliada’nın Çam Limanı Koyu’nda eşsiz doğası ve tertemiz havasıyla hizmet sunuyor. İstanbul’un yanı başında, kendinizi şehirden uzak hissettirecek Ada Beach Club’a ulaşım oldukça keyifli geçecektir. Doyumsuz manzara eşliğinde keyifli tekne turuyla Ada Beach Club’a ulaşmanız mümkün. Kişiye özel kum ya da çim alanları, özel localardan ya da platformlardan herhangi biri tercih edilebilir. Balık restoranlar ve kafeler ile farklı lezzetler tadabilirsiniz. Plaj voleybolu ya da heyecanlı mini golf turnuvasından sonra kendinizi berrak ve serin sulara bırakabilirsiniz. Şelaleden akan suyun sesiyle huzurlu bir şekilde sınırsız internet gezintisi yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi ve Cumartesi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, konaklama alanı, emanet kasa, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi, fayton gezisi, plaj voleybolu, mini golf sahası, animasyon gösterileri, bisiklet turu, at safari ve müzikli gündüz ve gece organizasyonları.

Telefon: 0216 351 17 70 – 0532 317 18 19 – 0532 056 70 01

Web Sitesi: http://www.adabeachclub.com/

Instagram: https://www.instagram.com/adabeachclubheybeliada/

Haritada Görüntüle >

Alman Koyu Plajı

Alman Koyu Plajı

Heybeliada’nın en berrak denizi olan koylardan bir tanesi olduğu için gün içinde pek çok tekne bu koya gelir ve gün boyu tertemiz olan denizin keyfini çıkarırlar. İmkanlar konusunda plaj maalesef çok sınırlı, gelirken piknik sepetinizi hazırlayıp gitmeniz gerekiyor, yoksa aç kalabilirsiniz. Sakinlik ve kafa dinlemeniz gerekiyorsa hafta içi gitmeniz gerekiyor. Çünkü hafta içine göre hafta sonu çok daha yoğun oluyor. Ada’ya indiğinizde tabelaları takip ederek koya gidebilirsiniz. Fakat plaja ulaşım sıkıntılı, inişli ve çıkışlı patikadan sahile inerek bu muhteşem koya ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong ücrete tabidir.

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Koyu Plajı

Akvaryum Koyu Plajı

Heybeliada’nın en lezzetli midyesini yemek istiyorsanız Akvaryum Plajına gitmelisiniz. Yediğinizde tadı damağınızda kalacak kadar eşsiz lezzeti olan bu midyeler Akvaryum Plajında bulunuyor. Taze mideyeler yemek istiyorsanız eğer arayıp sipariş vermeniz gerekiyor. Çünkü gündüz taze toplandığından dolayı gittiğinizde kalmayabilir. Plaja gittiğinizde şeffaf, tertemiz suyu sizi bekliyor olacak. Zemini midye kabuklarıyla taşlardan oluşan Akvaryum Koyu biraz sıkıntılı olsa da bir terlik ile bu sıkıntıyı çözebilirsiniz. Heybeliada’ya ulaştıktan sonra Halk Palas yolunu tutup Kablo isimli inişi geçip Akvaryum Plajına ulaşabilirsiniz. Bisiklet ya da faytonlar daha rahat gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 50 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini. Ayrıca plaja yürüme mesafesinde bir de restoran bulunmaktadır.

Telefon: 0216 351 17 70

Haritada Görüntüle >

Aqua Green Beach Club

Aqua Green Beach Club

İstanbul’da tatilin keyfini sürmek istiyorsanız, hem dinlenmek hem eğlenmek için Aqua Green Beach size bu imkanları sunuyor. Doğanın eşsiz güzelliklerinin bulunduğu, mavinin yeşille buluştuğu bir mekan. Sığ ve kumlu deniziyle çocuklar için de oldukça güvenli olan Green Beach Club’ın plajında sizi bunaltmayacak bir şekilde güneşlenmenin keyfini çıkarın. Birçok su sporu yapabileceğiniz eğlenceyi doruklara kadar yaşayabileceğiniz bir mekan. AquaGreen Beach’e Heybeliada iskelesinden ücretsiz motor servisi ile ulaşım kolaylığı firma tarafından sağlanıyor. Her yıl haziran ayından itibaren hizmete giriyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 19.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi aile (kişi başı) 35 TL, tek giriş 45 TL, hafta sonu aile (kişi başı) 45 TL, tek giriş 55 TL. 0-7 yaş ücretsiz.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, büfe ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0216 351 16 00

Web Sitesi: https://heybeliadaplaj.business.site/

Instagram: https://www.instagram.com/aquagreenbeach/

Haritada Görüntüle >

Değirmenburnu Piknik ve Plaj Alanı

Değirmenburnu Piknik ve Plaj Alanı

Deniz kenarında temiz havası ve harika manzarasıyla Değirmenburnu piknik alanı boş günleriniz için efsane güzel bir alternatif olacaktır. Gün batımının romantik etkisiyle sizleri büyüleyecek olan Değirmenburnu, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçmak istiyorsanız tam da aradığınız yer. Buranın plajını kullanıp denizin serin sularına girmeniz de mümkün. Hamak, semaver, mangal, bisiklet gibi eğlence ve piknik ihtiyaçlarını da oradan temin edebilirsiniz. Heybeliada iskelesinden indikten sonra, sağ tarafa 400 metre yürüyüş yapınca değirmenburnu piknik alanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Piknik alanına giriş hafta içi 10 TL, hafta sonu 15 TL. Plaj alanına girişte ekstra ücret ödenmektedir. Hafta içi 15 TL, hafta sonu 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, büfe, mangal ve piknik alanı, yürüyüş ve bisiklet parkuru.

Telefon: 0216 351 98 95

Web Sitesi: http://www.degirmenburnu.com/

Haritada Görüntüle >

Çam Limanı Koyu Plajı

Çam Limanı Koyu Plajı

Adı üstünde çamlar arasında denize nazır harika bir yer. Üstelik burası sessiz sakin bir koy. Heybeliada’daki Çam Limanı Koyu, tekne ve yat sahiplerinin sıklıkla geldikleri yerlerden biridir. Hafta sonları biraz yoğun olabilir ancak hafta içi kafa dinlemek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Adalar vapuruna binip Heybeliada’da indikten sonra kalan yolu yürüyerek gidebilirsiniz. Koy, konumu itibariyle güneyde kaldığı için neredeyse günün tamamında güneşi eksik olmuyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Ancak plaj çevresinde yer alan restoranlardan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız dâhil, diğer işletmelerden WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Heybeliada Su Sporları Kulübü Plajı

Heybeliada Su Sporları Kulübü Plajı

Denize sıfır konumda bulunan Heybeliada Su Sporları Kulübü, kızılçam ormanlarının eteğinde, yeşil ile mavinin buluştuğu keyif veren yerlerden biridir. Yaz ayları gerçekleştirilen etkinliklerle üye ve günübirlik ziyaretçiler keyifli vakit geçirirken, havuzun da tadını çıkarmaktadırlar. Tesisten üyelerin yanı sıra günübirlik ziyaretçiler de yararlanabilmektedir. Doğrudan gitmek yerine önce bir telefon ile ulaşım bilgi almanızda fayda var.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Günübirlik misafir havuz kullanım ücreti hafta içi 50 TL, hafta sonu 100 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, cankurtaran, ilk yardım, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, masa ve sandalye, şemsiye, su sporları ve gözetleme kulesi.

Telefon: 0216 351 01 59 – 60

Web Sitesi: https://www.hssk.org/

Instagram: https://www.instagram.com/heybeliadasusporlarikulubu/

Haritada Görüntüle >

Burgazada Plajları

Madam Martha Koyu

Madam Martha Koyu

Burgazada vapur iskelesinden indikten sonra sağda bulunan yolu yaklaşık 20 dakika takip ettiğinizde Madam Martha Koyu karşınıza çıkıyor. Dik yokuşlu merdivenden aşağı indiğinizde gözlerinize inanamayacağınız güzellikte mavinin tonuyla karşılaşıyorsunuz. Esen poyrazıyla Madam Martha’nın büyüsü adeta bedeninizi sarıyor. Eskiden Halikya adını taşıyan Madam Martha Koyu, Burgazada’nın neredeyse en güzel yerlerinden biri. Yassıada’nın tam karşısında yaklaşık 1 km’lik bir alanı kaplıyor.  Marmara’nın mavisi ve Burgazada’nın yeşili Madam Martha koyunda adeta birbirine karışıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı

Burgazada Su Sporları Kulübü

Plaj, 1963 yılında hizmete girilmiştir. Adalar Su Sporları Kulübü olarak bilinen Burgazada Su Sporları Kulübü plajı sadece üyelere hizmet veriyor. Sadece üyelerin ve üye misafirlerinin kullanabildiği bu plaj yaz aylarında üyelerini ağırlarken, olimpik havuzu ise tüm sezon boyunca hizmette. Kulüpte ayrıca su topu, su altı sporları, yüzme, su balesi kursları da veriliyor. Plajda bulunan cankurtaran hizmeti 08:00 – 18:00 saatleri arasındadır. Kalite bakımından ise “A” sınıflandırmasındadır. Burgazada vapur iskelesine indikten sonra yolu biraz takip ederek plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Sezonluk üye olarak kulübün tüm imkânlarından faydalanabilirsiniz. Detaylı bilgi için aşağıdaki telefon numarasını arayabilir, internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, su sporları ve şemsiye.

Telefon: 0216 381 14 03 – 0216 381 13 06

Web Sitesi: https://www.assk.org.tr/

Instagram: https://www.instagram.com/asskofficial/

Haritada Görüntüle >

Kalpazankaya Plajı

Kalpazankaya Plajı

Aslında Mesire yeri olan Kalpazankaya, içerisinde enfes güzellikte olan bir restoran ve hemen dibinde kayalık bir koy ve plaj yer alıyor. Açık denize bakan bu koy, bir kayanın himayesinde olup neredeyse hiç dalga almayarak size sakinlik ve sessizlik sağladığı gibi sizde iç huzuru da yakalayabiliyor. Denizi taşlık olmasına rağmen tertemiz ve berrak suyu olması sizi kendinize çok rahat çekebiliyor. İskeleden indikten sonra Kalpazankaya Mesire Alanı’na yarım saatlik yürüyüş ya da isterseniz faytonla 10 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Plaja giriş 10 TL. Şezlong ve şemsiye kullanımı 10 TL ve duş 5 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong ve şemsiye.

Haritada Görüntüle >

6 Numaralı Halk Plajı

Burgazada 6 Numaralı Halk Plajı

Denizi yosunlu olup, kumsalı yoktur. Taşlık plajı olmasına rağmen ilk tercih edilen plajlardan bir tanesi olmuştur. Bunun sebebi ise baktığınızda suyun en dibini görebilecek şeffaflıkta ve temizlikte olması. Denizin ortasında bulunan atlama rampası ise gelen misafirlerin eğlencesine eğlence katıyor. Burgazada İskele’ye geldikten sonra isterseniz yürüyerek, isterseniz bisiklet kiralayarak ya da faytonla 1.5 km’lik sahil yolunu takip ederek plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kullanımı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye.

Haritada Görüntüle >

Çamakya Plajı

Adanın en çok tercih edilen plajıdır. Sebebi ise aile plajı olmasıyla birlikte diğer plajlara göre yosun ve çakıl bakımından çok daha bakımlıdır. Suya baktığınızda yalnızca kendinizi görebilirsiniz. Temizlik konusunda cam gibi suyu olan bu plaj, ailelelerin gönül rahatlığıyla çocuklarıyla yüzebileceği, eğlenceli vakit geçirebileceği bir plajdır. Çamakya Aile Plajı adanın arka tarafında kalması sizi asla endişelendirmesin. Çünkü adayı 1.5 saatte turlayabileceğiniz küçüklükte olduğu için yürüyerek 45 dakika ile fayton yolculuğu ile 10 dakika da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kullanımı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye.

Haritada Görüntüle >

Süt Koyu Plajı

Süt Koyu Plajı

Burgazada’nın en bakir koylarından biri olan süt koyu, genellikle ada halkının denize girmek için tercih ettiği bir plaj olup aynı zamanda kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için ideal bir yerdir. Hem çok uzağa gitmeye gerek kalmadan çok güzel deniz tatili yapabilir, hem de doğanın eşsiz güzellikleriyle baş başa vakit geçirebilirsiniz. Geneli taşlık olan Süt Koyu’na küçük çocuklarıyla gidecek olanlar mutlaka deniz ayakkabısını yanınıza almalı. Kum kısmı azınlıktadır. Düzenli olarak gerçekleştirilen motor, vapur ve deniz otobüsleriyle ulaşım yapılabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Kınalıada Plajları

Kumluk Plajı

Kınalıada Kumluk Beach

Aile işletmesi olan Kumluk Plaj Tesisleri 1993 yılından beri hizmet veriyor. Müşterilerine daha kaliteli hizmet sunabilmek için sürekli kendilerini yeniliyor. Girişte “Damsız Girilmez” levhası ile aile işletmesi olduğunu vurguluyor ve çocuklu ailelere ekstra rahatlık sunuyor. Tesiste bulunan cankurtaran ve ilk yardım konusunda eğitimli doktor ile size kendinizi evinizdeymişsiniz gibi hissettiriyor. Müşteri memnuniyetine dikkat eden işletme Kınalı Ada’da beach club düzeyinden bir hizmet sağlıyor. Kumluk Plaj Tesisleri tarafından Kınalı Ada iskelesinden ücretsiz ulaşım sağlanıyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 20.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 25 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, ilk yardım, cankurtaran, şezlong, masa ve sandalye ve şemsiye.

Telefon: 0216 381 53 37

Haritada Görüntüle >

Ayazma Kamo’s Beach Club

Ayazma Kamos Beach Club

90 metrelik masmavi sahili olmasına karşılık size sunulan doğa eşsiz bir güzellikte ve aradığınız huzuru sonuna kadar size verebilmekte. Diğer plajlara göre daha sesiz, sakin olması şehrin gürültüsünden, kargaşasından, yorgunluğundan uzaklaşmak isteyenler için, stresten kaçmak için, ideal. Denizle beraber alternatif olarak yüzme havuzunun bulunması yüzmeyi iyi bilmeyenler için keyiflendirici. Haftanın 7 günü açık olan bu plajda zaman zaman konserlerde düzenleniyor. İskeleden ücretsiz kalkan teknelerle ya da yürüyerek plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 20 TL, hafta sonu 30 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, masa ve sandalye ve şemsiye.

Telefon: 0216 381 69 13

Web Sitesi: http://www.ayazmakamos.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ayazmakamos/

Haritada Görüntüle >

Teos Restaurant & Beach (Buncuk Plajı)

Teos Restaurant & Beach (Buncuk Plajı)

Gündüz plaj, akşam lokanta ve gece eğlence hizmetiyle bir tatil gününüzü doyasıya geçirebilirsiniz. Bostancı’dan yalnızca yarım saat uzaklıkta Yunan adası atmosferi yaşamak istiyorsanız eğer Teos Restaurant&Beach tam aradığınız yer. Teos misafirlerine tek kelimeyle nefis bir atmosfer sunuyor. İyi servisi ile asla pişman olmayacaksınız. Lezzetli yiyecekler yiyebileceğiniz bir aile ortamı size sağlıyor. İstanbul’da güzel bir yaz tatili geçirme imkanı sizlere veriyor. Aile titizliği, amatör ruh ile bu şirin işletmenin misafirperverliği oldukça mükemmel.

Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma 08.00 – 01.00, hafta sonu 08.00 – 03.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 50 TL. 0-10 yaş arası ücretsiz.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, ilk yardım, cankurtaran, şezlong, masa ve sandalye ve şemsiye.

Telefon: 0532 651 44 10

Web Sitesi: https://www.teoskinaliada.com/

Facebook: https://www.facebook.com/teosbeach/

Haritada Görüntüle >

Ülker Restaurant & Beach

1949 yılında kurulan Ülker Plajı Yılmaz Ülker tarafından kurulmuştur. Her yıl 15 Mayıs tarihinde açılır ve kasım ayının sonlarına doğru da sezonu kapatılıyor. Ülker Plajına gittiğinizde sizi ailenizin yanındaymış gibi samimi bir ortam sizleri karşılıyor. Çok beğeneceğiz lezzetli yiyeceklerin keyfini Ülker Plajında çıkarabilirsiniz. Yolunuz düşerse eğer içinizi ferahlatacak, buz gibi ayranını içmeyi unutmayın. Anlatılmaz yaşanır diyebileceğiniz gün batımını mutlaka kaçırmayın. Belirli saatlerde Ülker Plajı size ücretsiz tekne servisi veriyor. Adanın içinden ya da iskeleden 30 – 40 dakika yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi ve hafta sonu 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, masa ve sandalye.

Telefon: 0216 381 40 13

Haritada Görüntüle >

İskele Plajı

Kınalı Ada’da halk plajı olarak akla ilk gelen İskele Plaji, Kınalı Ada vapuru iskelesinin sağında yer alıyor. Sıkça tercih edilen İskele Plajı, Kınalı Ada’nın geneli gibi taşlık bir sahile sahiptir. Gidenler masmavi, baktıkça içinizi açan denizden Kınalı Ada’ya giden gelen vapurları izlemekten büyük keyif alıyorlar. Yeme içme gibi aktiviteleri için de muhteşem lezzetleri olan, yediğinizde tadı damağınızda kalacak bir restoran bulunmakta. İskele Plaj’ına İstanbul’un farklı yerlerinden kalkan motorlar ve vapurlarla ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye 15 TL, 2 adet şezlong + 1 şemsiye 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong ve şemsiye.

Haritada Görüntüle >

Sedef Adası Plajları

Sedef Adası Plajı

Sedef Adası Plajı

Sıcak havalarda bile bol rüzgar alan plajın denizinin tertemiz olması ve sakinliği ile beğenebileceğiniz bir mekan. Denize 500 metre cephesi olup toplamda 5000 m2 alana sahip olan Sedef Adası Plajı 3000 m2’si kapalı alan olarak hizmete sunuluyor. Sabah uyandığınız gibi kahvaltınızı yaparken yeşilin ve denizin sizi rahatlatan güzelliğine bakarken arkada çalan müziğin ritmi ruhunuzu dinlendirip sizi güne enerjik başlamanızı sağlayacaktır. Sedef adasına motor ile geldikten sonra iner inmez tabelaları takip edip 10-15 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Büyükada’dan ücretsiz motor da kalkıyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 20.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL (Şezlong dâhil)

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, şezlong, ilk yardım, cankurtaran, soyunma kabini, masa ve sandalye, bayrak uyarısı ve şemsiye.

Telefon: 0532 730 61 77 – 0546 266 60 91

Web Sitesi: http://www.sedefadasiplaj.com/

Haritada Görüntüle >

Elio Sedef Beach

Elio Sedef Beach

Tüm gün boyunca toplam 300 kişiye hizmet verebilen Elio Sedef Beach’in iskelesinde uçsuz bucaksız olan denize girip güneşlenebileceğiniz eşsiz bir ortam sağlıyor size. Bar bölümünde ise içini ferahlatacak soğuk mevcuttur. Elio Sedef’te muazzam güzel büyük bir restoran. Huzuru yakalayabileceğiniz yeşilliklerde ormanlık alan içinde de localar bulunuyor. Büyükada’dan motor ile Sedef adasına geldikten sonra tabelaları takip ederek 10 – 15 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel tekne ya da motorlarıyla gelenlere Beach tarafından demir atma olağanı sağlamaktadır.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 20.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, şezlong, ilk yardım, soyunma kabini, masa ve sandalye ve şemsiye.

Telefon: 0216 382 48 84 – 0533 300 09 00

Web Sitesi: http://www.eliosedef.com/

Instagram: http://instagram.com/eliosedef/

Haritada Görüntüle >

Sedef Liya (Club Ada Sedef)

Prens Adaları’nın en nezih ve gözde adasında yer alan Club Ada Sedef, size deniz, kum, güneş üçlüsünü doyasıya yaşatıyor. Ayrıca bununla birlikte eğlence keyfini enfes yemekler ve içecekler eşliğinde hepsini bir arada sunuyor. Günübirlik tatilin ve eğlencenin içinize sineceği doyasıya eğleneceğiniz yollardan biri olan Club Ada Sedef restoran, plaj, bar ve kulüp bölümlerinden oluşuyor. Vapur ile Büyükada’ya geldikten sonra iner inmez tabelaları takip ederek Club’a 10 – 15 dakika da ulaşım sağlayabilirsiniz. Büyükada’dan ücretsiz motor da kalkıyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 02.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, şezlong, ilk yardım, soyunma kabini, masa ve sandalye ve şemsiye.

Telefon: 0216 382 48 27

Web Sitesi: http://www.clubsedefada.com/

Instagram: https://www.instagram.com/clubsedef/

Haritada Görüntüle >

Şile ve Ağva Plajları

Kurna Halk Plajı

Kurna Halk Plajı

Şehir hayatının stresli, yorucu etkisinden uzaklaşıp İstanbul’a yakın yerlerde kamp yapmak isteyenler için uygun adres olabilir. İlçe merkezinin 30 km batısındaki Kurna Plajı 200 m uzunluğunda ve krem renkli, ince taneli kumlarla kaplıdır. Denizi ise klasik hırçın ve dalgalı bir o kadar da her derde deva olduğu düşünülen ferah, temiz insanın içini açan Karadeniz sahili… Yüzmek ve güneşlenmek dışında çevrede küçük çaplı keşifler yapabilir, koyun iki ucundaki tepelere tatlı tırmanışlar yapabilir, fotoğraf çekmek için çok güzel açılar da yakalayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Sahilköy Halk Plajı

Şile merkeze gelmeden 15 km. önce gelişmiş bir köy olan Sahilköy’de tüm alışverişinizi yapabilirsiniz, kamp yapılan alanı Sahilköy merkeze oldukça yakındır. Sahilköy’e giderken yol kenarlarında süt mısır ve gözlemecilere mutlaka rastlayacaksınızdır, kesinlikle uğramalı ve nefis lezzetleri bir de Sahilköy’de tatmalısınız. Güneyinde ormanlar ve yerleşim yerleri, kuzeyinde Karadeniz ve açık krem renkli ince kumları ile çevrilidir. Denizi ise temiz, iç açan yanıyla adeta Karadeniz’in özgür ruhunu yaşatıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Doğancılı Plajı

Doğancılı Plajı

Yazlıkçıların tercihi olarak adlandırılan Doğancılı, upuzun plajı, ince kumu ve turkuaz renkteki deniziyle güneydeki diğer plajların doku ve havasını aratmıyor. Buraya gelirken sadece park ücreti alınan kumsala şezlong ve şemsiyelerinizi de getirmenizde fayda olacaktır. Yol boyunca rastlayacağınız marketlerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tüm bu artılarıyla Ağva plajları arasında en ünlülerinden biridir Doğancılı. Karadeniz’in tertemiz denizine sahip Doğancılı Plajı’nda arkadaşlarınız ve ailenizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Alacalı Plajı

Alacalı Plajı

Sofular plajının batısında olan Alacalı Tahlisiye İstasyonunun hemen önündedir. 100 m uzunluğunda açık renkli ve ince taneli kumlara sahip olan bu saklı güzel plajın her yanı fosil kumul kayalarla kaplıdır. Plaj boyunca kumlar sizi rüzgar etkisi ile yer yer içerilere doğru savurur. Göz kamaştıran mavilikteki mis gibi kokan denizinin yanı sıra kıyı kumulları uluslararası öneme sahip bitki türlerini de barındırıyor. İşte tüm bu özellikleriyle Alacalı, şehirden gelenlerin kendilerine pozitif enerji yükledikleri bir enerji noktası haline geliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Sofular Plajı

Sofular Plajı

İstanbul’un Şile ilçesi, Sofular köyünde olan Sofular Plajı, iki kısımdan oluşuyor. Plajın bir kısmı halk diğer kısmı ise ücretli plaj olarak kullanılıyor. Tercihinizi yaptıktan sonra eğer kumda yürüyerek bol kalori yakmak gibi bir niyetiniz varsa işte iki plaj da tam size göre. Uçsuz bucaksız kumsalı, tropik coğrafyaları aratmayan ipince bir kumu var. Denizi oldukça sığ olduğundan özellikle çocuklu aileler için güzel bir seçim olacaktır. Fakat buraya da yiyecek, içecek ve şemsiyenizi getirmeniz gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı)

Şile merkezde yer alan bu plaj, yanında fazla bir şey taşımak istemeyenler için harika bir seçim. Büfeleri, restoranları, şezlong ve şemsiyeleriyle tam olarak bir halk plajıdır. Ancak özellikle hafta sonları iğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalığa sahip. Denizi dalgakıran nedeniyle sakin mi sakin ve çok sığ. Öyle ki bu sakinlikte güneşlenirken bir yandan kitap dahi okuyabilirsiniz. Denizi, berraklığı ile dans ettirir, dalgaları ile ruhunuzu okşar.

Şile’ye ulaşım konusunu merak ediyorsanız bununla ilgili bütün detaylar ve alternatif yollar için “Şile’ye nasıl gidilir?” başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Ağlayan Kaya Plajı (Şile Life Beach)

Şile Ağlayankaya Plajı

Henüz Ege ve Güney tatili kavramının yaygınlaşmadığı 70’li yıllarda popüler olmaya başlayan Ağlayankaya, şimdilerde çoğunlukla yazlıkçılara ev sahipliği yapmakta. Plaj, gayet nezih ve temiz; plajda şezlong ve şemsiye bulunuyor. Güzel koyu eşsiz kumsalı, ziyaretçilerine özel locaları ve eşsiz lezzetleri ile keyifli günler yaşatan Ağlayan Kaya Plajı tatilin mutluluğunu en iyi fırsatlarla önünüze seriyor.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 60 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve restoran.

Telefon: 0216 711 07 27 – 0535 948 87 77

Web Sitesi: http://www.silelifebeach.com/

Haritada Görüntüle >

Şile Ağlankaya Beach

Şile’nin en güzel yerlerinden biri olan Ağlayankaya Beach, Şile merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda bulunuyor. Şile’nin denizi her ne kadar dalgalı ve bir o kadar da tehlikeli olsa da, tesisin bayrak uyarısı, gözetleme kulesi ve cankurtaranları sayesinde siz sadece denizin keyfini çıkarıyorsunuz. İşletmenin şezlong ve şemsiye imkanlarının yanı sıra soyunma kabini ve restoran gibi yerlere de sahiptir. Şile’ye İETT’nin 139 numaralı Üsküdar-Şile otobüsleriyle veya özel aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz.

Ağlayan Kaya Plajı (Şile Life Beach)

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 00.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Şezlong dâhil 150 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, restoran, gözetleme kulesi ve cankurtaran.

Telefon: 0532 120 59 02 – 0536 783 96 89

Instagram: https://www.instagram.com/aglayankayabeachsile/

Haritada Görüntüle >

Uzunkum Plajı (Aqua Beach)

Uzunkum Plajı oldukça büyük bir plaj olup, Şile’nin diğer plajlarına (halk plajları, ayazma, ağlayan kaya, vs. ) göre daha tenha ve daha düzgündür. Uzunkum plajı Şile plajları içinde denizi en temiz olanıdır. Burada yosun, denizanasına rastlayamazsınız. Kumu da gayet güzel ince ve çakılsızdır. Öncelikle girişi tepe üzerinde ve araba ile giriş yapıyorsanız otopark ücreti vermeniz gerekiyor. Tepeden aşağıya 2 dakikalık bir yürüyüş sonrası Aquabeach kapısından plaja giriş yapıyorsunuz.

Giriş Ücreti: Araba ile gelişte 10 TL otopark ücreti. Duş 2,5 TL, soyunma kabini ve WC 1’er TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, restoran, gözetleme kulesi ve cankurtaran.

Telefon: 0216 711 02 98 – 0531 307 92 92

Web Sitesi: https://www.sileaquabeach.com/

Haritada Görüntüle >

Kabakoz Plajı

Şile Kabakoz Plajı

Kabakoz Köyü’nde sahil tabelasını takip edip bir süre gittikten sonra deniz kenarında iki tepeciğin arasında kalmış bir kumsal göreceksiniz. Kumsalın hemen bitiminde iki restoran; bunların arkasında kalan bir kaç motel, bir otel, kamp alanı ve otopark var. Denizde dalgalarla boğuşabilirsiniz, dalıp çıkabilir, atlayıp zıplayabilirsiniz eminim ki çok keyifli olacaktır ama siz yine de kayalara dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Akçakese Akkaya Plajı

Akçakese Akkaya Plajı

Şile-Ağva yolu üzerinde olan İstanbul’a 60 km Şile’ye ise 17 km mesafede tertemiz deniziyle adeta pırıltılı bir kumsala sahip olan bu plaj kalabalıktan sıyrılıp nefes almak için ideal bir seçim olacaktır. Fakat kayalıkların arasında olan bu şirin ve küçük koya sadece yerini bilenler geliyor, bunun sebebi ise yoldan geçerken fark edilmesinin pek kolay olmaması. Kitabını alıp sahilde dinlenmek ve saatlerce güneşlenmek isteyenler burayı mutlaka sevecektir. Denizi, korunaklı bir koy olduğundan dalgasız ve bir o kadar berrak. İstanbul’ a yakın cennet gibi bir sahil Akçakese Akkaya.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Akçakese Halk Plajı

Burası tipik bir Karadeniz suyu değil. Hem doğal konumu hem de denizin berraklığı pek çok İstanbullunun buraya gelmesine neden oluyor. Şile’ye Üsküdar’dan kalkan otobüslerle veya özel aracınızla kolayca gelebilir ve Şile merkezden 15 dakika sonra Akçakese köyüne vardıktan sonra tabelaları takip edip plaja gidebilirsiniz. Plaja giriş ücretsiz. Kumu ve denizin suyu gayet iyidir. Etrafta herhangi bir işletme yok. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi önceden alıp gelmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

İmrenli Plajı

Gözlerden uzak, saklı bir yer arıyorsanız, İmrenli Köyü Plajı işte tam size göre. Akçakese’den hemen sonra gelen İmrenli Plajı uzunluğu ve bilinirliği fazla olduğundan özellikle Ağva’ya uğrayanların ilk adresi oluyor diyebiliriz. Ama tabi birçok plaja göre sakin sayılabilir. Sahili biraz taşlı ama suyu tertemiz diyebiliriz ve 60-70 metre açıldığınızda dahi derinlik omuzlarınızı aşmıyor. Kumu ideal, tek kusuru şezlong ve şemsiye olmaması.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Bozgoca Plajı

Şile’de bir başka denize gidilebilecek yer de Bozgoca köyünde aynı adı taşıyan Bozgoca Plajı’dır. Burası da ücretsiz bir plajdır. Şile’ye geldikten sonra köy yolunu takip ederek plaja kolayca ulaşabilirsiniz. Suyu biraz dalgalıdır ancak insanı çeken bir kumulu yok. Burada da bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle yiyecek ve içeceğinizi yol üzerinde veya Bozgoca köyünde temin ederek gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Ağva Halk Plajı

Ağva Halk Plajı

Burası da en az Şile Plajı kadar konforlu. Plajda yiyecek-içecek, şezlong, şemsiye yani ihtiyacınız olabilecek çoğu şeyi bulabiliyorsunuz. Sahili inanılmaz bir uzunluğa sahip, yani kumsalda yürüyüş yapmayı sevenler için fazlasıyla mutlu edecek nitelikte. Ancak denizinin biraz fazla dalgalı oluşundan ve akıntısından dolayı deniz, temmuz ayında dahi soğuk. Fakat bu kesinlikle kalabalığa engel olmuyor hafta içi, hafta sonu fark etmeden inanılmaz bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor Ağva.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve evlik hayvan.

Haritada Görüntüle >

Kumbaba Plajı

Şike Kumbaba Plajı

Kumbaba, Bizanslılar döneminde kum banyosu yapmak için kullanılan bir yer olarak biliniyor ve bölgenin kumunun romatizmal hastalıklara da iyi geldiği söylentiler arasında. Altın sarısı ince taneli plaj kumları ile 3 km boyunca uzanan muazzam bir sahil. Kumbaba kamping ve karavan alanı için cüzi bir ücret ödeyerek arabanızı park etme imkanına sahip oluyorsunuz. Kamping alanı hizmetleri olarak soyunma kabini, duş ve tuvaletlere, yiyecek-içecekler için kafeteryalara da sahiptir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Kilimli Koyu Plajı

Çok bilinmeyen, gizli bir cennet diyebiliriz Kilimli için. Ağva’ya sadece 2 km mesafede olan Kilimli; adeta mermer beyazı kumuyla, sahildeki ilginç kayalarıyla, denizinin temizliği ve sakinliğiyle kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken muazzam bir yer. Üstelik burada Karadeniz’in hırçın dalgalarına da rastlamayacaksınız. Kuzey egeye göre daha ılık olan denizi, bir de rüzgar olmayan bir döneme denk gelirseniz işte tadından yenmez. Plaj yarı kum yarı büyük taşlı diyebiliriz ama denizin dibi ise tamamen kum. Çok mu çok güzel.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Kilyos Plajları

Tırmata Beach

Tırmata Beach

2009 yılından beri plajda Türkiye’nin en gözde plajları arasında yer alan Tırmata Beach Karadeniz’in eşsiz, sonsuz yeşillikte olan, baktıkça içinizi rahatlatacak manzarası eşliğinde Kilyos’un aile konseptine önem verenler arasında ilk sırada yer alıyor. Sakinlikten ve huzurdan yanasanız hafta içi, eğlence ve sosyalleşme istiyorsanız hafta sonu Tırmata Beach’i kesinlikle tercih etmelisiniz. Damsız girilmemesine çok özen gösterir bu sayede kendinizi tamamıyla aile ortamında hissedeceksiniz. Hacıosman metro istasyonundan plaja düzenli olarak servis gidiyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 75 TL. Girişlerde 1 alkolsüz içecek ücretsizdir. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsizdir. 7-12 yaş arası 30 TL. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu ücret tarifesi geçerlidir. Servis ücreti tek yön 15 TL, gidiş dönüş 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ana bar, VIP bar ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0212 201 28 61 – 0551 650 13 21

Web Sitesi: http://www.tirmata.com/

Instagram: https://www.instagram.com/tirmatabeach/

Haritada Görüntüle >

Milyos Beach (Babylon Kilyos)

Milyos Beach (Babylon Kilyos)

Bin kişilik kapasiteye sahip babylon Kilyos, çok fazla ilgi gören plajlar arasında yer alıyor. Bu kapasiteye rağmen bazı sabahlar yer bulmak mümkün olmuyor. Oldukça kaliteli bir hizmetle birlikte sınırsız eğlenebileceğiniz aktivitelerle kaliteli zamanlar geçirmenizi sağlıyor. Çim alanı, konforlu minderleri ve rahat şezlongları oldukça temiz. Çalınan soft müzikler plajda sakin kalıp rahatlamanızda size destek oluyor. Babylon Kilyos Lokantası doğayı doya doya içinize çekerken diğer yandan da lezzetli yemeklerini tatma şansına erişebilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Hafta içi 10.00 – 23.00, hafta sonu 09.00 – 23.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 45 TL, hafta sonu 65 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, etkinlik alanı, amfi, çim alan ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0212 204 03 68 – 0530 915 17 72

Web Sitesi: http://www.milyonbeach.com/

Instagram: https://www.instagram.com/milyonkilyos/

Haritada Görüntüle >

Uzunya Beach

Uzunya Beach

Güzel sakin kumsalın yanı sıra kafe ve restoranıyla biliniyor. İster taze deniz mahsullerini restoranda keyifle yiyebilir isterseniz nefis bir kahvaltı yapabilir sonrasında plajda masmavi, berrak sularında günün yorgunluğunu üstünüzden atarak rahat bir şekilde gününüzü geçirebilirsiniz. Kum ve çim alanlarına sahip plajda bir de kafe alanı var. Bunlarla birlikte kamp alanları da mevcuttur. İster karavan isterseniz de kamp alanı kiralayıp konaklayabilirsiniz. Uzunya Beach plajına her gün servis hizmeti sunuyor bu şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0212 204 07 33

Web Sitesi: http://www.uzunya.com/

Facebook: https://www.facebook.com/uzunyacom/

Haritada Görüntüle >

Suma Beach

Suma plajının içerisinde evcil hayvan dostlarımız rahat bir şekilde cirit atıyor. Suma sadece hayvanseverliği, güzel deniziyle ve hayvanseverliğiyle ön plana çıkmıyor. Buranın gece hayatı da müthiş. Cumartesi günleri sabah 5’e kadar, diğer günler ise gece 2’ye kadar eğlenceye durmaksızın, gönlünüz rahat edene kadar devam ediyor. Buradaki müziklerin tarzınıza uygun olduğundan eminiz. Plajda düzenlenen özel etkinliklerde oldukça eğlenceli aktiviteler yer alıyor. Ünlü DJ’lerin geldiği konserler, festivaller ve fazlası için biletinizi erkenden almanız gerekebilir. Suma, İstanbul’da tatilini geçirecekler için adeta bir cennet.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 55 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi, piknik ve kamp alanları, ATV turları, plaj voleybol ve futbol sahaları.

Telefon: 0532 055 35 91

Instagram: https://instagram.com/sumabeach/

Haritada Görüntüle >

Burç Beach

Burç Beach

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından Burc Beach açıldı.  Kilyos Sarıtepe Kampüsün’de hizmet veren plaj gençlerin sıklıkla uğradığı bir yerdir. Rahat minderler ve konforlu şezlonglarla hareketli bir yapıya sahip olan plajın spor aktiviteleri de öne çıkıyor. Oldukça geniş bir alana sahip plajın yine büyük bir barı var. Orada özellikle gençler doyasıya eğlenmekte ve günün stresini dilediğince atmaktadırlar. Kilyos Sarıtepe kampüsüne giden 59RK Rumeli Hisarüstü – Boğaziçi Ü.Sarıtepe KMP Arıköy otobüsüyle 46 durak sonra ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 21.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: BÜMED üyeler çevrimiçi bilet satın alımlarında hafta içi 35 TL, hafta sonu 55 TL. Kapıda alınan bilet ücretleri hafta içi 40 TL, hafta sonu 65 TL. Misafir/günübirlik çevrimiçi bilet satın alımlarında hafta içi 60 TL, hafta sonu 95 TL. Kapıda alınan bilet ücretleri hafta içi 65 TL, hafta sonu 115 TL. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu uygulaması yapılmaktadır.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, gözetleme kulesi, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Telefon: 0212 359 58 00 – 0212 203 09 11

Web Sitesi: https://www.bumed.org.tr/

Facebook: https://www.facebook.com/burcbeachofficial/

Haritada Görüntüle >

Baykuş Plajı

Baykuş Plajı

Çoğunlukla öğrencilere hitap eden Baykuş Plajı hem eğlence dolu hem de ekonomik. Kamp alanında çadır kiralayabilir veya dilediğiniz gibi kendi çadırınızı kurabilirsiniz.1000 metrekare büyüklüğündeki plajın alanı büyük bir de restoran ve bar bölümü var. Bu kısımda dinlediğiniz gibi gönlünüz rahat bir şekilde restoranın lezzetlerini tadabilir ardından sınırsız eğlenebileceğiniz, damak tadınıza uygun içeceklerle gecenizi güzelleştirecek bara gidebilirsiniz. Metrobüs ile Zincirlikuyu’da inip Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapmalısınız. Son durakta indikten 152 numaralı otobüse binerek Baykuş Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.30 – 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri hafta içi 10 TL, hafta sonu 15 TL. Diğer üniversite öğrencileri hafta içi 10 TL, hafta sonu 20 TL. Ziyaretçi/günübirlik giriş hafta içi 20 TL, hafta sonu 30 TL. Tek kişi çadır ücreti 10 TL, iki kişi 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi ve çadır kamp alanı.

Telefon: 0533 050 65 10

Web Sitesi: http://www.msgsusosyalisletmeler.com/baykus-plaji/

Facebook: https://www.facebook.com/baykusplaj/

Haritada Görüntüle >

Solar Beach

Solar Beach

Eskiden Solar Beach olarak anılan “Kentli insan için kentte” tatil sloganıyla yepyeni bir konsepte bürünen High Beach Club, rahatlatıcı spor aktiviteleri ve sınırsız eğlenceli müzikleriyle yaz aylarının neredeyse en çok tercih edilen plajlardan birisi. Ayrıca geceleri plajda konser ve etkinlikler High Beach Club’ı tıklım tıklım yapıyor ve böylelikle sosyalleşmenin tadını sorunsuz çıkarıyorsunuz. Gündüz güneş, kum ve denizin, akşam ise eğlencenin keyfini çıkarmak için sizler için çok güzel bir seçenek. Değişik aktivitelerle günün stresini atmanız oldukça mümkün olacaktır. Solar beach tarafından sağlanan servislerle ulaşım çok kolaydır.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 80 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi, müzik festivalleri, masaj, akşamüstü partileri ve sanatsal çalışmalar.

Telefon: 0212 201 19 19 – 0533 967 46 71

Web Sitesi: http://www.solarbeach.com.tr/

Instagram: https://www.instagram.com/solarbeachtherapy/

Haritada Görüntüle >

Kilyos Halk Plajı

Kilyos Halk Plajı

Kilyos Halk Plajı, yaz aylarında İstanbul insanlarının serinlemek için en çok tercih edilen plajlardan birine ev sahipliği yapıyor. Tatil için vakit bulamayanlar her daim Kilyos Plajı’na gelerek son derece keyifli bir yaz günü geçirebilirler. Özellikle ülkemizde yaşanan son derece sıcak ve bunaltıcı havalarda serinlemenin en kolay çözümü aslında işimize ve evimize yakın olan plajlar oluyor. İstanbul’da kesinlikle denize girilmez diyenlere inat tertemiz denizi ile sıcaktan bunalan tüm kişilere çözüm kuşkusuz Kilyos Plajı oluyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: 15 TL

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Haritada Görüntüle >

Altınkum Plajı

Kilyos Altınkum Plajı

Altınkum yaz aylarında İstanbul’da denize girilecek yer arayanların imdadına yetişiyor. İstanbul’da denize girilebilecek berrak denizi olan Altınkum Plajı sizi rahatlatacaktır. Orman karşısında ise Anadolu Kavağı’nda Yoros Kalesi manzarasıyla yaz aylarınızı serinletebilirsiniz. Denizi boğaz içerisinde olmasına rağmen suyu tertemiz ve masmavidir. Deniz suyu belli zamanlarda yapılan ölçümlere göre İstanbul’daki plajlar arasındaki en temiz suyuna sahiptir. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayacaklar Hacıosman metro durağından 25A numaralı otobüslere binerek son durakta inebilirler yada Sarıyer’den kalkan Rumeli Kavağı minibüslerine binerek son durakta inip 5 dakika yürüyerek plaja ulaşabilirler.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 10 TL, hafta sonu 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Telefon: 0212 538 04 61

Haritada Görüntüle >

Golden Beach Club

Golden Beach Club

Bungalow ve odalarıyla konaklama alanında gerektiğinden çok iyi hizmet sunan Golden Beach Club, sadece plajıyla değil çeşitli aktiviteleriyle de oldukça ilgi görüyor. Trekking gibi ekstra uç noktalara gidebileceğiniz aktivitelere sahip plaj, İstanbul içinde size gizli bir cenneti sunuyor. Plajında sizi tertemiz berrak bir su beklemekte, kendinizi oraya gönül rahatlığıyla atıp serinletebilirsiniz. Yaşattıkları ekstrem aktivitelerle heyecanınıza heyecan katacaktır. Size sunulan yiyecek ve içecekler damaklarınızda size eşsiz güzellikler sunuyor. Şehir içi otobüslerle ve minibüslerle ulaşım oldukça kolaydır.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 35 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, kır kahvesi, snack bar, beach bar, beach volley, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tırmanma duvarı, mini golf sahası ve bungalov konaklama.

Telefon: 0212 325 55 83

Haritada Görüntüle >

Dalia Beach Club

Dalia Beach Club

Yemyeşil alanlarıyla, sizi rahatlatabilecek spor alanlarıyla, lezzetli yiyecekleriyle kafesi, barı ve eğlenceli plajıyla Dalia, kapsamlı bir şekilde kendinizi sanki Akdeniz’de veya Ege’de hissetmenizi sağlıyor. Tam teşekkürlü alanda kum veya çim şezlongları var. Sörf, Plaj voleybolu gibi seçeneklerle Dalia Beach’te güneşlenme veya yüzme dışında eğlenceli vakitler de geçireceksiniz. Tüm mevsimlerde açık olan Restoran hizmeti eşsiz güzel lezzetleriyle size sunuyor. Demirciköyün çıkışından 200 metre sonra karşınıza çıkacak tabelalarla sizleri Dalia Beach Club’a ulaştırıyor.

Giriş Ücreti: Hafta içi 25 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Telefon: 0212 204 03 68 – 0212 204 01 69

Haritada Görüntüle >

Non-Stop Beach

Non-Stop Beach

Non-Stop Beach, geniş plajıyla hizmet veren diğerler plajlardan farkı hafta sonu tesiste pilates, yoga, aerobic gibi spor aktivitelerinin grup olarak yapılmasıdır. Ayrıca plaj voleybolu gibi spor aktivitelerini destekleyecek alanları da mevcut. Gece saatlerinde partilerin ve konserlerin etkili olduğu plajda hareket asla durmuyor, sınırsız ve sorunsuz sosyalleşiyorsunuz. Plaj, isminin hakkını sonuna kadar kesinlikle veriyor. Non-Stop Beach’e, Taksim AKM, Levent metro çıkışı, Şişli Cevahir önünden kalkan servislerden faydalanıp çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Hafta içi 09.00 – 00.00, hafta sonu 24 saat hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, DJ partileri, jetsky, banana, kano ve deniz bisikleti.

Telefon: 0212 201 23 05

Haritada Görüntüle >

Beykoz Plajları

Riva Plajı

Riva Plajı İstanbul’da Anadolu yakasında yaşayanlar veya Avrupa yakasında 2. Köprü civarındaki semtlerde yaşayanlar için en kısa sürede ulaşılabilecek plaj olan, Beykoz ilçesinin Karadeniz tarafına bakan Riva semtinde yer alıyor. Plaj enlem olarak fazlasıyla geniş olmasına rağmen boylam olarak dar olduğu için haftasonları iğne atsan yere düşmeyecek kıvamda bir kalabalıkla karşı karşıya kalıyorsunuz. Tüm Karadeniz sahilleri gibi denizi dalgalı günlerde bulanık olsa da durgun günlerde Ege Akdeniz’i aratmayacak şekilde güzelliğe sahiptir. Beykoz merkeze ulaştıktan sonra 137’nolu otobüse binerek rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: 0549 524 34 21

Giriş Ücreti: Giriş ücreti 5 TL. Şezlong 5 TL, şemsiye 7,5 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Telefon: 0549 524 34 21

Haritada Görüntüle >

Poyraz Köy Plajı

Poyrazköy Plajı Beykoz da bulunan nadide güzelliklere sahip olan plajlardan birisidir. İstanbul halkının yoğunlukla ziyaret ettiği bir plaj olan Poyrazköy denizinin oldukça temiz ve sakinliğiyle ön plana çıkıyor. Poyrazköy plajı Anadolu Yakası’nda Beykoz ilçesinde hemen köprünün çıkışında yer almaktadır. Boğaza eşsiz bir güzellik katan Poyrazköy plajı boğaza karşı deniz sefası yapmak isteyenlerin, kafa dinlemek isteyenlerin vazgeçilmez plajlarından birisi haline geliyor. İETT 135 hat numaralı otobüsü kullanarak kolayca Poyrazköy Plaj’ına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 06.30 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Giriş ücretsiz. Şezlong, şemsiye ve duş ücretlidir.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye.

Telefon: 0539 961 42 69

Haritada Görüntüle >

Riva Elmasburnu Plajı

Riva Elmasburnu Plajı

2011 yılında tabiat parkı statüsüne ulaşan Elmasburnu Tabiat Parkı, aynı zamanda İstanbul’un en çok ilgi gören popüler mesire alanlarından biri. Riva Plajı’na göre çok daha sakin olan, denize girilecek yerlerden biri olmanın yanında yeşile bürünen orman içerisinde piknik alanına sahip olduğu için de tercih ediliyor. Saklı Sahil adında bir restoran ile şemsiye, soyunma kabinleri, şezlong ve duşlar bulunan plajın gerisindeki tabiat parkı içerisinde bulunan piknik alanlarında, çadırlı kamp alanı ve büfe yer alıyor. Beykoz merkeze ulaştıktan sonra 137’nolu otobüse binerek rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Su Ürünleri Plajı

Beykoz Su Ürünleri Plajı, İstanbul Riva’da bulunuyor. İstanbul’un en popüler sahillerinden biri olan bu plaj İstanbul içinden ve çevre şehirlerden de çok sayıda misafirlerin tercih ettiği plajda tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye, cankurtaran ve şezlong bulunuyor. Beykoz Belediyesi şirketi tarafından işletilen restoran ve kafe size çok seveceğiniz lezzetleri sunuyor. Plajının ince kumlu oluşu çocuklu aileler için çoğunlukla tercih sebebi. Sağlık Bakanlığı analizlerine göre plajın suyu çok güzel ve mükemmel derecede temiz. Beykoz merkeze ulaştıktan sonra 137’nolu otobüse binerek rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 07.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Şezlong ve şemsiye ücretlidir.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye ve otopark.

Haritada Görüntüle >

Küçüksu Plajı

Küçüksu Plajı

Boğaz köprüsüne olan manzarası olan ve tertemiz yosunsuz denizi ile Beykoz Küçüksu Plajı tatilcilerin gözdesi. Yaklaşık 350 kişiye hizmet veren Küçüksu Plajı deniz keyfini ve İstanbul’da tatil yapmak isteyenler için güvenliği de elden bırakmıyor. 6 kişilik duş ünitelerinden, cankurtaran ekibine kadar her şeyi sorunsuz sağlayıp düşünmüşler. Sevdiklerinizle ve ailenizle mangal keyfini çıkarabilecek evinizden getirdiğiniz gıdaları yasak olmaksızın istediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Küçüksu Plajına ulaşım her mevkiden sağlanabilir. Küçüksu tabelalarını takip ederek kolaylıkla bulabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, büfe, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve piknik alanı.

Haritada Görüntüle >

Çayağzı Koyu Plajı

Riva Beykoz İstanbul

Çayağzı Köyü sınırlarında yer alan, ilçe merkezine 7 km mesafede bulunan Çayağzı Plajı, çevre illerden ağırladığı misafirleriyle kalabalık bir ortama ve geniş kumsalları sahne oluyor. Kamp yapmak isteyenler için doğanın eşsiz yeşillikleriyle çeşitli imkanların da sağlandığı plajın hemen yakınında akan ve içinizi rahatlatacak derecede kafanızı sakinleştirecek Çayağzı Deresi’nde ise balık tutmak gibi aktiviteleri de mümkün kılıyor. Beykoz merkeze ulaştıktan sonra 137’nolu otobüse binerek Çayağzı Plajı’na rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Riva Legend Otel Plajı

Riva Legend Otel Plajı

Beykoz’a 22 kilometre mesafede yer alan semtin Riva köyünde denize girmek bir tutku haline gelmiş durumda. Riva sahillerine akın eden o kadar çok İstanbullu var ki… Yine de Riva’da denizin çok dalgalı olabileceğini söylemekte fayda var. Bu güzel semtte yer alan plajlardan en sevileni de Legend Otel’e ait bu kum plaj!

Giriş Ücreti: Konaklama yapan müşteriler için ücretsizdir. Günübirlik tatilciler için hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, büfe, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye konaklama yeri ve mini bar.

Telefon: 0216 319 17 17

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Riva-Legend-Hotel/204199549616325

Haritada Görüntüle >

Kadıköy Plajları

Caddebostan Plajı

Caddebostan Plajı

Caddebostan Plajları İstanbul’un Kadıköy civarında oturanlar için en rahat ulaşılabilen plaj olma özelliği taşıyor. Caddebostan Plajlarının her üçünde de şemsiyeler, şezlonglar, duşlar, cankurtaran kuleleri ve soyunma kabinleri, büfe ve tuvalet bulunuyor.  3 adet plaja sahip olan bölgede 2. ve 3. plaja ücretsiz girebilirken 1. plaj için İstanbul Kart ile giriş için yetişkinlerin 19₺ ve öğrencilerin 9₺ ödemesi gerekmektedir. Ücrete şezlong ve şemsiye kullanım bedeli de dâhil. Kumluk olan plajları çocuklu aileler için de oldukça uygun ve kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ortam. Plaj alanının arka tarafında ağaç gölgesinde serin bir şekilde piknik yapabileceğiniz geniş yemyeşil alanların da bulunması ziyaretçiler için büyük avantaj sağlıyor. Sarı dolmuşlarla gidilebilir ya da İETT otobüsleri de tercih edilebilir.

Giriş Ücreti: Giriş ücreti 25 TL, öğrenci 12 TL. 0-7 yaş arası ücretsiz.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, büfe, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye.

Haritada Görüntüle >

Suadiye Plajı

Suadiye Plajı

Gayet nezih bir ortamı olan Suadiye Plajı’nı genellikle bölge sakinleri ve yakın civarda oturanlar tercih ediyor. Aperatif yiyeceklerin ve mükemmel içeceklerin servis edildiği, aile ortamını aratmayacak kadar samimi, çay bahçesi tadında minik bir kafenin olduğu Suadiye Plajı’nda rüzgar sörfü dersi verilmesi gibi farklı aktivitelerde yapılıyor. Beşiktaş İskelesi yakınlarından kalkan istikameti Bostancı sahile giden sarı dolmuşlara binip sonrasında Suadiye durağında inmelisiniz. Sarı dolmuşlara binmek istemiyorsanız onun yerine Kadıköy’den kalkan ve sahil tarafından Bostancı yönüne giden İETT otobüsleri ile de ulaşım yapılabilir.

Giriş Ücreti: Giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye 10 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, büfe, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye.

Haritada Görüntüle >

Tuzla Plajları

Dodo Beach Club Önü

Dodo Beach Club Önü

Tuzla’nın popüler yeme içme ve denize girilebilen yerlerinden biri olan Dodo Beach Club, hem deniz manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz hem de denize girebileceğiniz keyifli bir yerdir. İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan haftanın stresini üzerinizden atabileceğiniz Dodo Beach sörf sporuyla ilgilenenler için de ideal yerlerden biridir. Ulaşımı kolay. Hafta sonu akşam saat 20.00’dan sonra ise girişler ücretsizdir.

Çalışma Saatleri: Hafta içi 11.00 – 24.00, hafta sonu 11.00 – 02.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL. Hafta içi saat 20.00’dan sonra girişler ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye.

Telefon: 0216 446 87 37 – 38

Haritada Görüntüle >

Tuzla Belediyesi Halk Plajı

Tuzla Belediyesi Halk Plajı

Haftanın bazı günlerinde sadece kadın misafirlere ayrılan Tuzla Halk Plajı’nda, aileler için de mükemmel. Bu plaj bünyesinde cankurtaran, yüzer (platform) iskele, şemsiye – şezlong hizmeti ve 2 adet büfesinde damak tadınıza uygun balık ekmek ve içecek bulunur. Buraya sevdiklerinizle gelip doyasıya eğlenebileceğiniz bir gün yaşayabilirsiniz. Burada deniz, güneş ve kumun keyfini dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Pendik’ten kalkan Tuzla minibüsleriyle son durakta inerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Bostancı’dan 133T ve Kadıköy’den kalkan 130 otobüs hatlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye ve iskele. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz plaj alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Büyükçekmece ve Küçükçekmece Plajları

Gürpınar Sahili

Gürpınar Sahili

Büyükçekmece İstanbul’un temiz ve iyi düzenlenmiş sahil şeritlerden biri olan Gürpınar Sahili özellikle bahar ve yaz aylarında doyumsuz ve benzersiz bir sahil görünümüne sahiptir. Sıcak yaz günlerinde insanların çoğunlukla yürüyüşe çıkmaktan ve yüzmekten hoşlandıkları 5 km uzunluğunda olan kordon boyunda restoran, cife, oyun parkı, lunapark, bisiklet parkuru, plajı ve sahili baştan sona gidiş dönüş yapan tren görünümü verilmiş araçlarıyla Gürpınar tarafına ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Albatros Plajı

Yazı kışı apayrı güzel, stresinizi kolayca atabileceğiniz geniş ve uzun sahil yolu ve sahildeki kafeleri İstanbul’un elit denilebilecek çoğu yerine göre hesaplı ve güzel sayılabilir. İstanbul’un o kalabalığından çıkıp rahat nefes alabileceğiniz sabahları sakin akşamları cıvıl cıvıl bir yer olan Albatros İstanbul sınırları içerisinde bir Büyükçekmece sahili. Tabi her ne kadar İstanbul’un diğer ilçelerindeki gibi son yıllarda olan yapılaşma muazzam boyutlarda olsa da sahil kısmı hala sayfiye yeri havasını koruyor.

Ulaşım için metrobüsle Beylikdüzü’ne kadar gelebilir ve buradan Büyükçekmece istikametine giden otobüs ve dolmuşlara binerek sahile çok yakın bir konuma inebilirsiniz. Ardından 5 dakikalık kısa bir yürüme sonrası plaja ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Büyükçekmece Halk Plajı

İstanbul Avrupa yakasının en göze yerlerinden biri olan Büyükçekmece Halk Plajı yediden yetmişe pek çok insanın yaz ayları hafta sonlarında akın ettiği yerlerden biridir. İstanbul trafiğinden, tatile çıkamayıp çalışmaya devam eden insanların streslerini üzerlerinden atabilecekleri yerlerden biri olan plaj, ücretsiz olması nedeniyle de şehrin içinde deniz keyfi yapabileceğiniz bir yer. Plajda duş, WC ve şezlong gibi imkânlar bulunuyor. Tabii bu imkânlardan faydalanmak için günün biraz erken saatlerine buraya gelmek önemli. Ulaşımı kolay. Anadolu yakasından metrobüs aktarması yaparak veya Avrupa yakasından Büyükçekmece yönüne giden tüm toplu taşıma araçlarıyla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Mimarsinan Sahili

İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan yeni yerler keşfetmek isteyenler için harika bir öneri olan ve Büyükçekmece’de bulunan Mimar Sinan Sahili, sevilen ve oldukça tercih edilen bir plajdır. Bu kalabalığına rağmen temizliği ve kalitesi yıllardır analiz sonuçlarına da yansıyor. Mimar Sinan sahil yolu düzenleme çalışmalarında çokça dikilen palmiye ağaçları da adeta göz kamaştırıyor. Sessiz ve sakinliği, kendinizle kalabileceğiniz ve ruhunuzu manzaraya karşı gezdirebileceğiniz bir yer.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Kumburgaz Plajı

Kumburgaz Büyükçekmece’ye 13 km mesafededir. Kumburgaz plajlarına kendi aracınızla gitmek istiyorsanız E-5 otoyolunu ya da TEM otoyolunu kullanmanız mümkün. Tabi toplu taşıma araçlarıyla da ulaşabilirsiniz. Büyükçekmece ilçesine bağlı olan Kumburgaz Plajı bir kısmı ücretsiz, bir kısmı ise otel, beach club tarzında özel olarak işletiliyor. Kentte tatil yapmak isteyenler için çok cazip bir fırsat sunuyor Kumburgaz. Tabi bunların yanında bolca kuma sahip olmasıyla bilinen bu plaj oyun ya da eğlence için çocukları sevindirecek türden.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Plajın bir kısmı oteller tarafından ücretli olarak işletilmektedir.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, şemsiye, masa ve sandalye ve evcil hayvan.

Haritada Görüntüle >

Beylikdüzü Gürpınar Sahili Halk Plajı

Beylikdüzü Gürpınar Sahili Halk Plajı

Son yıllarda denizi temizlenen ve berrak bir temizliğe kavuşan Gürpınar Sahili, İstanbul Avrupa yakasında Gürpınar mevkiinde yer alan bir başka ücretsiz halk plajıdır. Belki de İstanbul’un en güzel sahili ve manzarası burası olabilir. Denizi ve kumsalı insanın ayağını acıtmayacak derece temiz. Akşam saatleri bölgede oturan pek çok aile mangal ve piknik için de burayı tercih ediyor. Hafta sonları gündüz vakitleri ise neredeyse hınca hınç dolup taşıyor. Plajda WC, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Küçükçekmece Menekşe Plajı

Küçükçekmece Menekşe Plajı

İstanbul’un Avrupa Yakasında Küçükçekmece Gölü ile Florya Plajı arasında olan, belediye tarafından işletilen Menekşe Plajı halk plajı olmasından ötürü yoğun ilgi görüyor. Çocuklarınız için ideal kıyıya ve derinliğe sahip olup kumluk alanı gayet iyi olan sabah saatlerinde giderek akşama kadar keyfini rahatça çıkarabileceğiz bir plaj. Dilediğinizce kumlara serilip, güneşlenebilir, yüzebilir hatta piknik yapabilirsiniz. Plaja olan ilgili özellikle hafta sonları ve bayram tatillerinde kalabalığa neden olabiliyor.

Ulaşım için metrobüsü kullanabilir, “Küçükçekmece” durağında inerek plaja kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Plaja giriş ise ücretsiz. Dilerseniz duş ve giyinme kabinlerinden ücreti karşılığında faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Gözetleme kulesi ve cankurtaran mevcut. Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Beylikdüzü Plajı

İstanbul’un bir diğer deniz noktası Beylikdüzü’nde halk hemen hemen her yerde denize girebiliyor. Cankurtaranların sürekli iş başında olduğu ve işletmenin güzel işlediği bu plaja özellikle de pazar günleri yüzlerce kişinin geldiğini görebilirsiniz… Şehir içinde tatil arayanlar için tercih edilebilecek seçeneklerden biri de Beylikdüzü Plajı.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Bakırköy Plajları

Yeşilköy Çiroz Plajı

Yeşilköy Çiroz Plajı

660 metre uzunluğunda, şezlong, şemsiye, gözetleme kulesi ve cankurtaran gibi bir plajın olmazsa olmaz gereksinimlere sahip olan Çiroz Plajı, ücretsiz halk plajı olması nedeniyle de pek çok İstanbullunun yaz aylarında geldikleri yerlerden biridir. Denizi ve sahili mükemmele yakın güzellikte fakat mangal dumanına maruz kalmak burada kaçınılmaz. İstanbul’dan çok da uzağa gitmeyeyim ve üstelik ücretsiz bir deniz tatili yapayım diyorsanız Çiroz plajını düşünebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Restoran, çay bahçesi, mescit, WC ve bisiklet parkuru. Duş, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar mevcut değil. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj alanındaki restorandan karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Florya Güneş Plajı

Florya Güneş Plajı

İstanbul’un en güzel plajlarından biri olan İBB’nin İstanbullulara açmış olduğu Florya Güneş plajı çevresindeki en gözde plajlardandır. Deniz temizliğinden dolayı oldukça gözde bir plajdır. Bu plajın bir diğer önemli özelliği ise Ulu Önder Atatürk’ün herkesçe bilinen deniz sefası yaparken çekilen fotoğrafın adresi burası. İstanbul’un göbeğinde böyle bir plajın bulunuyor olması İstanbullular için harika bir fırsat. Florya Güneş plajı 800 metre uzunluğunda iki ayrı bölüm olarak İstanbullulara hizmet veriyor. İstanbul’un tam ortasında böyle güzelliklerden faydalanmak harika bir fırsat ve bu fırsatı güneşin faydalarından ve denizin verdiği huzurdan yararlanarak değerlendirebilirsiniz. Plaja ulaşmak için metrobüsü kullanabileceğiniz gibi tren istasyonunu da kullanabilirsiniz. Her iki ulaşım alternatifinde de “Florya” durağında inerek plajın bulunduğu yere ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Eğer bu taraflara gelme konusunda probleminiz yoksa İstanbul’da denize girilebilecek yerler içindeki bu özel plajı ziyaret edebilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: 25 TL. Öğrenci 12 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, büfe, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, şemsiye, masa ve sandalye, evcil hayvan ve otopark.

Haritada Görüntüle >

Arnavutköy Plajları

Durusu Karaburun Sahili

İstanbul’a 25 km uzaklıkta yer alan Karaburun Köyü sahil kasabasıdır. Kilyos plajından sonra en çok ziyaret edilen Karaburun Köyü, turistik bir yerdir. Yazın sürekli ziyarete uğrayan Karaburun Köyü balıkçı barınakları ve eşsiz kumsalıyla hafta sonu deniz havası almak isteyenler için oldukça uygun bir ortam. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen buraya gelip stres atabilirsiniz. Kano, sörf, yamaç paraşütü gibi deniz sporları yapabileceğiniz alanı ve imkanı sizlere sağlıyor. Minibüsle 1,5 saatte özel araçla 25 dakika da ulaşım oldukça kolaydır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yeniköy Sahili

Yeniköy Sahili Köpek Çiftliği Önü

Halka açık ücretsiz giriş yapılabilen bir plaj olan Yeniköy Sahili, Arnavutköy’de denize girebileceğiniz bir başka yerdir. Kumsalı iyi olsa da, denizi biraz dalgalıdır. Plajda şezlong, şemsiye, WC ve soyunma kabini imkânları bulunuyor fakat bunlar ekstra hizmet karşılığında ücretli olarak verilmektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlardan ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sarıyer Plajları

Kısırkaya Plajı

Kısırkaya Plajı

Özelikle halk plajları yaz aylarında çok kalabalık oluyor fakat Kısırkaya köyü diğer halk plajlarına göre oldukça sessiz ve sakin. Halk plajının içerisinde çok fazla sosyal imkan olmadığından dolayı kendi imkanlarınız ile burada huzurlu ve sakin bir zaman geçirebilirsiniz. Genelde trafiğe takılmadan ulaşım sağlayabilirsiniz. Hacıosman’dan kalkan 152 hat numaralı otobüslere binerek yada Kısırkaya Köyü minibüsleriyle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel araç ile gelecek olanlar Sarıyer-Kilyos yoluna girdikten  hemen sonra yeşil vadiyi geçip dört yoldan düz devam ederek Kısırkaya köyüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Gümüşdere Plajı

Gümüşdere halk plajı oldukça sessiz, sakin ve güzel bir plajdır. Genel olarak İstanbul da gidilebilecek plajlar arasında yer alıyor. Bazen kumsalın pis olmasından ve dalga olmasından şikayet edilmektedir. Fakat kumları ziyaretçileri tarafından çok beğeniliyor.  Plaj içerisinde çeşitli imkanlar bulunuyor, şemsiye büfe ve şezlong gibi hizmetler mevcuttur. Gümüşdere halk plajı kalabalıktan kaçıp sakince güzel bir şekilde denize girmek isteyenler için oldukça uygun plajlardan birisidir. Gümüşdere minibüsleri ile 152 hat numaralı otobüsleri kullanarak kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 08.00 – 20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Halk plajına giriş ücretsizdir. Ücretli olan kısımda ise 30 TL ve 10 TL olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: Ücretli plajda duş, WC, şemsiye, şezlong, gözetleme kulesi, restoran ve otopark alanı mevcuttur.

Telefon: 0212 203 80 80

Haritada Görüntüle >

Demirciköy Dalya Plajı

Kilyos Demirciköy mevkiinde bulunan Dalya plajı denizi ve kumsalının yanı sıra çimenlik alanı ile hem deniz keyfi yapabileceğiniz hem de çalan müzikler ile çimenlik alanda keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir yer. Tesis bünyesinde vaktinizi keyifli hale dönüştürecek pek çok aktivite ve olanaklar mevcuttur. Esnek zamana sahipseniz hafta içi gitmenizi tavsiye ederiz. Hafta sonları çocuklu ailelerin de gelmesiyle biraz kalabalık olabiliyor.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, şemsiye, masa ve sandalye, evcil hayvan ve otopark.

Haritada Görüntüle >

Rumeli Feneri Koyu

Fenerin ismini verdiği küçük balıkçı kasabası sizleri uçsuz bucaksız manzarası ile karşılıyor. Özellikle hafta sonları kahvaltı için tercih edilebilecek mükemmel yerlerden birisi. Şehrin kalabalığından sıkılıp bunalanların tercih ettiği Rumeli Feneri Köyü, doğaya, ormana ve yeşile hasret kalanların seveceği şirin mi şirin bir köy. Çınarın etrafında yer alan kahvehanelerde kahvenizi keyifle yudumlayabilir veya lezzetli tostlarının tadına bakabilirsiniz. Köye geldiğinizde kendinizi adeta İstanbul’da değil sanki bambaşka bir yerdeymişsiniz gibi hissedeceksiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Rumeli Kavağı Altınkum Plajı

Rumeli Kavağı Altınkum Plajı

Rumeli Kavağı’nın saklı cenneti Altınkum Plajı’nda denizin keyfini doyasıya çıkartabilir, çeşitli su aktivitelerine katılabilirsiniz. İstanbul’da yeşil ile mavinin birleştiği sınırlı noktalardan biri olan bu plaj, şehrin gürültüsünden kaçabileceğiniz huzurlu bir adres.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlardan ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Tarabya Plajı

Tarabya Plajı

2015 yılından beri misafirlerini ağırlamaya başlayan Tarabya Plajı şehrin gürültüsünde kaçıp stresten uzak, sakin bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olma yolunda çok büyük bir hızla ilerliyor. Ayrıca plajın hemen yakınında bulunan restoran sayesinde insanlar, hem burada farklı lezzetler tatmanın keyfini yaşıyor hem de hem denize girmenin tadını çıkarıyorlar. 25E, 25E, 25Y, 42T, 40, 40B numaralı otobüslerinden bir tanesine binerek Tarabya Plajı’na ulaşabilirsiniz. Yine şehir içinde bulunan dolmuşlar da insanları buraya taşımaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sarıyer Elmas Kum Plajı

Sarıyer Elmas Kum Plajı

Sarıyer’deki 3 plajdan biri olan Elmas Kum Plajı ziyaretçilerine yolu Sarıyer’e düşenlerin deniz keyfi için mutlaka uğraması gereken plajlar arasında bulunuyor. Plajda ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü hizmetin bulunduğunu belirtelim.

Giriş Ücreti: Haftanın her günü giriş ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye, soyunma kabini, kafe, bar, çadır konaklama yeri ve otopark alanı.

Telefon: 0532 063 19 40

Instagram: https://www.instagram.com/elmaskumplaji/

Haritada Görüntüle >

Silivri Plajları

Çanta Beldesi Kınalı Mevkii

Çanta Beldesi Kınalı Mevkii

Silivri’nin Çanta beldesi Kınalı mevkiinde bulunan Çanta plajı, İstanbul’un en temiz plajları arasında yer almaktadır. Plaja giriş ücretsizdir. Ancak duş, WC, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar ücretli olarak kullanılmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi ise henüz plaj alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Silivri’ye geldikten sonra buradan Çanta beldesine giden minibüslere binerek ulaşımınızı sağlayabilir veya özel aracınızla gelerek plajın çevresindeki otopark alanlarına aracınızı park edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Semizkum Mocamp Çadır ve Kamp Yeri

Çocuklar için oldukça güvenilir olan sığ, kumluk denizi olan ve 300 karavan ve çadır kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük kamplarındandır. Şehrin sesli ve gürültülü ortamından uzaklaşmak isteyenler için oldukça idealdir. Kamp alanı içerisinde yiyecek, içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafeterya ile günlük alışverişlerinizi yapabileceğiniz market, dev ekran televizyon, jetonlu sıcak su duşları, çocuklar için oyun alanı ve haftanın belirli günleri güzel vakit geçirmenizi sağlayan canlı müzik imkanı siz kampçıların hizmetindedir. Tekirdağ-Çorlu istikametine giden bütün otobüslere binilebilir. Silivri MAXI alışveriş merkezini geçtikten sonra Karagöz mevkiinde inip sahile inmeniz yeterlidir.

Giriş Ücreti: Kamp konaklaması yapan kişiler için ücretsizdir. Ziyaretçi/günübirlik hafta içi ve hafta sonu giriş ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, çadır ve karavan alanı, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, restoran/kafeterya, market, bulaşıkhane, çamaşırhane, güvenlik, ambulans, canlı müzik, Wi-Fi ve voleybol sahası.

Telefon: 0212 711 20 58 – 0212 711 29 06

Web Sitesi: http://www.semizkummocamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/semizkummocamp/

Haritada Görüntüle >

Çatalköy Plajları

Çilingöz Tabiat Parkı Plajı

Çilingöz Plajı, İstanbul’da denize girebilecek yerler arasında ilk sırada bulunur. Çatalca ilçesine 65 km uzaklıkta yer alıyor. Sıcak yaz aylarında bunaldıysanız ve kendinizi serin sulara atmak istiyorsanız Çilingöz Plajı tam size göre. Şehrin bozulmayan doğası denizin mavisiyle buluşup size eşsiz bir manzara sunuyor. Son zamanlarda oldukça ün kazanan Çilingöz Plajı hafta içine göre hafta sonu oldukça kalabalık oluyor. Orman, deniz ve gölün arasında ruhunuzu dinlendirebileceğiniz ideal bir ortam sağlıyor. Kişisel aracınızla Otoyol üzerinden Çerkezköy’e gelmeden kapalı yönüne doğru dönerek ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yetişkin 17 TL, bisiklet 17 TL, motosiklet 25 TL, otobüs 225 TL, büyük minibüs 137 TL, küçük minibüs 81 TL, otomobil 33 TL, 4 kişiye kadar araç konaklama 40 TL ve 4 kişiye kadar çadır konaklama 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, çadır ve bungalov konaklama alanı, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, restoran/kafeterya, market, güvenlik ve otopark.

Telefon: 0534 687 30 60

Web Sitesi: https://www.cilingoztabiatpark.com/

Haritada Görüntüle >

Karacaköy Yalıköy Plajı

Karacaköy Yalıköy Plajı

Eski bir Rum balıkçı köyü olan Yalıköy sahili, 12 km’lik sahile sahip olan bölgenin eski adı Podima’dır. Karadeniz kıyısındaki gölleri, mesire alanları, ormanları ile doğaseverlerin ilk adresi. Yalıköy’de turizm çok fazla gelişmemiş fakat 12 km uzunluğunda, 100 metre genişliğindeki kumsala ev sahipliği yapıyor. Yalıköy sahilinde sadece birkaç adet otel ve lokanta dışında turistlik bir yer bulunmuyor. Konuklarına huzurlu vakitler geçirebilme imkanı sağlayan Yalıköy, muazzam bir sahil ile sizleri karşılıyor. Çatalca, Subaşı yolunu izleyerek köye ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Karacaköy Çobankule Plajı

Karacaköy Çobankule Plajı

Ormanlı plajına yakın bir konumda bulunan Çobankule plajı özellikle yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biridir. Doğa sporlarının yanı sıra deniz tatili için de tercih edebileceğiniz plaj, geniş bir kumsal alanı ve temiz bir deniz suyuna sahip. WC, soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi ise henüz plaj alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, soyunma kabini, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, otopark, masa ve sandalye ve evcil hayvan.

Haritada Görüntüle >

Karacaköy Evicik Plajı

Çatalca’ya bağlı Karacaköy’ün Karadeniz kıyılarında yer alan Evcik Plajı, Karaköy’e bağlı olup, hafta içi ve hafta sonları günübirlik gelenlerle oldukça kalabalıklaşıyor. Fakat hafta içi sessizlik istiyorsanız daha sakin oluyor. Bölgedeki plajlardan ayıran özelliği Evcik Plajı’nın sadece deniz ve ormanın muazzam manzarasını sunmaz. Aynı zamanda karşılaştığınız tarihiyle de gözlerinizi dolduracaktır. Plajı yakınlarında Anastasius Surları ve tam girişinde bulunan Georgios Kilisesi ise sizleri karşılıyor. Doğanın içinde tarihin izlerine çoğunlukla tanık olacağınız Evcik Plajı’nı mutlaka günübirlik bir yolculukla keşfetmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaj alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Haritada Görüntüle >

Karacaköy Ormanlı Plajı

Ormanlı Plajı, köyün muazzam manzaralarına sahip olan plajın denizi oldukça berraktır. Plaja orman arasından geçip asfalt bir yolla ulaşabilirsiniz, ilçe merkezine 35 km uzaklıkta yer alan Ormanlı Plajı’nın kıyısının taşlı olması moralinizi bozmasın. Çünkü 2 metre sonra kumların sıcaklığı ve yumuşaklığını hissedeceksiniz. Ayrıca karşılaşacağınız deniz manzarasının doğanın yeşillikleriyle buluşması adeta gözlerinizi kamaştıracak. Doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, bisiklet turu, olta balıkçılığı ve kuş gözlemi aktiviteleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Plaj, ilçe merkezine 35 km, köye ise 5 km mesafede yer alıyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, market/büfe, soyunma kabini, şezlong, otopark, masa ve sandalye ve evcil hayvan. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

“İstanbul ve Yakınında Denize Girilecek Yerler – 2020 Yılı için 99 En Güzel Plaj Rotaları” üzerine 5 yorum

    • Merhaba Şule Hanım

      Oradaki deneyimlerinizi burada daha detaylı anlatırsanız, kullanıcılarımız sizin sayenizde bilgi sahibi olacak ve daha iyi bir değerlendirme yapacaklardır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Yanıtla
  1. Elinize sağlık güzel bir liste olmuş , bu kadar seçenek arasında nereye gitsem diye şaştım kaldım:)

    Yanıtla
  2. Büyük ada prenses köyü hic tavsiye etmem resmen deniz anası ve yosunlarla yüzüyorsunuz denizi çok pis ayrıca Cafe bölümü tamamen kazık fiyatlar paranızı bosuna harcamayin

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin