Kocaeli

Kocaeli Kamp Yerleri – Kocaeli’de Kamp Yapılacak En İyi 33 Yer!

Marmara Bölgesi’nin en büyük 3. şehridir Kocaeli. Marmara Denizi ve Karadeniz’e sahili olan şehir, hem doğal manzaraları hem de tarihi dokusuyla oldukça ilgi çeken yerler arasındadır. Yaklaşık %40’ı ormanla kaplı olan şehir özellikle Yayla Turizmi açısından önde gelmekle birlikte kamp ve doğaseverlerin de ilgisini oldukça çekmektedir. Şehirde birçok ücretsiz kamp alanları mevcut. Özellikle çadır kampı yapabilmeniz için pek çok alan bulunuyor. Kocaeli’nde kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri sizler için hazırladık.

Ücretsiz Kamp Alanları

Menekşe Yaylası Kamp Alanı

Yuvacık bölgesinde yer alan Menekşe Yaylası, şehir merkezine yaklaşık 30 km mesafede yer almaktadır. Yuvacık beldesine vardıktan sonra, Şahin Tepesi üzerinden 1,5 saatlik yürüme mesafesinde. Menekşe Yaylası trekking noktası olarak oldukça popüler. Kayın, çam ve gürgen ağaçlarının altında kamp atabilmek için ideal. Bol bol oksijen soluyacağınız alanın gölge olmadığı noktaları gündüz oldukça sıcak olabiliyor. Geceleri oldukça soğuk olan yaylada kalabilmek için mutlaka çadırla birlikte uyku tulumu tercih etmelisiniz. Ateş yakabilirsiniz. Tuvalet yok, gelmeden önce mutlaka ihtiyaçlarınızı giderin.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır kamp alanı, seyir alanı (Şahin Tepesi), çeşme ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve restoran gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İnönü Yaylası Kamp Alanı

Kocaeli’nin popüler yaylalarından biridir. 1130 metrelik bir rakıma sahip. Şehir merkezine yaklaşık 30-35 dakika mesafede. Ulaşımı kolay fakat özel aracınızla gitmekte fayda var. Yoksa yürümeniz gerekiyor. Yürürken sizi yeşil bir yol ve bol bol oksijen bekliyor olacak. Göknar ve çam ağaçlarının bulunduğu yaylada ateş yakabilmeniz için bolca odun mevcut. Kamp ve günlük geziler için ideal bir mekân. Çadır için zemin çok uygun, düzlük alanlar fazlalıkta. Yakınlarında tesis yok fakat tuvalet ve çeşme mevcut. Alışveriş ihtiyacınızı çevredeki köylerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır kamp alanı, dere, WC ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Çeşme, elektrik ve restoran gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kaya Üstü Yaylası Kamp Alanı

Bünyesinde birçok doğal güzellikler barındıran Yuvacık’ta yer alan Kaya Üstü Yaylası şehre yaklaşık yarım saat mesafe uzaklığında. Özel araçlarınız ya da köy yolu sonrasında yürüyebilerek ulaşabilirsiniz. Alanın istediğiniz yerine kamp atabilirsiniz. Genelde kayalıklardan oluşmakta. Ağaçların arasında gökyüzünü, yıldızları izleyebileceğiniz yer yer düzlükler bulunmakta. Ateş yakabilirsiniz. Tuvalet, çeşme ve su kaynağı yok. Market ve diğer ihtiyaçlarınız için yakınlardaki köyleri ziyaret edebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanı, temiz su ve yürüyüş parkurları. WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın Yuvacık köyündeki bakkal veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ballıkayalar Kamp Alanı

Ballıkayalar, sanayinin göbeği Gebze’nin hemen arkasında yer alan bir sit alanı. Kocaeli merkeze 50 km mesafede yer almakta. Ulaşımı kolay, yakınına kadar topu taşıma ile ulaşabilmeniz mümkün. Tam şehirdeyiz derken bir anda dereli, ağaçlı bir kanyonda buluyorsunuz kendinizi. Yüksek kayalıkların arasında, göletin kenarında piknik için masalar mevcut. Çadır kampı ve trekking için uygun bir yer.  Kaya tırmanışı için popüler olan alana yaya girişi ücretsiz, araç girişi ücretli. Yalnızca tuvalet imkânı var. Diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden karşılamanız gerekmekte.

Kamp Olanakları: WC, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, gölet ve piknik masaları. Elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köyden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Kendi aracıyla gelenler kamp alanına girişte 10 TL otopark ücreti ödemek durumundadır. Kamp aktivitesi için ise bir ücret alınmamaktadır.

Haritada Görüntüle >

Ormanya Kamp Alanı

4000 dönümlük araziye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ormanya Kamp Alanı Avrupa’nın birinci, dünyanın ise üçüncü büyük doğal yaşam alanıdır. Şehir merkezine 20 km mesafede bulunmakta ve ulaşımı kolay. Türkiye’nin en büyük doğa turizmi alanlarından birisi. Karavan, çadır ve piknik alanı, bisiklet ve trekking alanı mevcut. İçerisinde memeli, kanatlı ve sürüngen türünde hayvanlar bulunmakta. Tuvalet, çeşme, elektrik ve aydınlatma mevcut. Alanda konaklama ücretsiz. 7/24 güvenlik hizmeti mevcut. Mangal, ateş yakmak ve semaver kullanmak yasak.

Kamp Olanakları: Ormanya Kamp Alanı, Aralık – Ocak – Şubat dönemi 09.00 ila 17.00 arası, Ekim – Kasım ve Mart – Nisan dönemi 09.00 ila 18.00 arası, Haziran – Temmuz – Ağustos dönemi 09.00 – 20.00 arası ve Eylül – Mayıs dönemi 09.00 – 19.00 saatleri arasında açıktır. Elektrik, WC, aydınlatma, güvenlik, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp alanları.

Kamp alanının bazı kuralları bulunmaktadır: Kamp alanına gelen çiftlerin evli olma zorunluluğu bulunmaktadır. Kamp alanına alkollü içeceklerin girişi yasaktır. Açık alanda ateş yakılmasına izin verilmiyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Telefon: 0262 331 66 11

Web Sitesi: https://www.ormanya.com/

Instagram: https://www.instagram.com/orrmanya/

Haritada Görüntüle >

Molla Yakup Çayırı Kamp Alanı

Molla Yakup, Kartepe’de yer alıyor ve İzmit’e 1 saatlik mesafe bulunmakta. Kartepe’den ulaşımı kolay, yaklaşık 3 km sürmekte. Tuvalet, çeşme gibi yerler olmadığı için pek tercih edilmiyor. Issız ve ormanda doğanın seslerini duyabileceğiniz bir yer. Sakinlik arayan kamp severler için ideal. Kışın kar yağdığında kar kalınlığı 2 metre yüksekliği bulabiliyor. Diğer aylarda da özellikle geceleri oldukça serin. Çadır kurmak ve ateş yakmak serbest. Girişler ücretsiz. Gelmeden önce ihtiyaçlarınız için mutlaka çevredeki yerleşim alanlarını ziyaret etmelisiniz, çünkü burada ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir yer bulunmuyor.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Altıoluk Yaylası Kamp Alanı

Asırlık meşe ağaçları, dağ çilekleri, kekik kokusu, sakinlik ve huzur… Tüm bunları bulabileceğiniz yemyeşil bir yer Altıoluk Yaylası. Merkeze yaklaşık 1 saat mesafede yer alıyor, Kartepe ilçesine ise çok yakın. Yolları biraz bozuk fakat yakınına kadar toplu taşıma araçları ile gelinip yürüyebilirsiniz. Havası çevredeki yaylalara göre daha ılık fakat zaman zaman rüzgârın sesi uykunuzu bölebilir. Çeşme ihtiyacınızı yayla etrafındaki evlere yakın yalaktan giderebilirsiniz. Market, alışveriş ihtiyaçlarınızı yaylaya gelmeden çevreden yapmanız iyi olacaktır.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sardala Koyu Kamp Alanı

Kandıra’ya bağlı olan Sardala Koyu, yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz bir yer. Kocaeli il merkezine 68 km mesafede. Kandıra’da Bağırganlı Köyü’ne ulaştıktan sonra kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Piknik, trekking, çadır kampı, mangal ve ateş yakmak için uygun bir yer. Gece denizi izlerken semaverinizde çay içebilir, gündüzleri buz gibi sulara kendinizi atabilirsiniz. En yakın market 6 km uzaklıkta. Çeşme, tuvalet ihtiyaçlarınız için giderebileceğiniz bir yer yok. Yakınlardaki yerleşim bölgelerinde ihtiyaçlarınızı giderip gelmenizde fayda var.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ercova Yaylası Kamp Alanı

Başiskele Yuvacık güzergâhından İnönü Yaylası’nı geçince varacağınız Ercova Yaylası, çevredeki kamp alanlarına göre biraz daha sakin. Özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen kamp alanı, mangal ve piknik için tercih edebilir ve uzun yürüyüşlü turlar yapabilirsiniz. Kışın yoğun kar altında kaldığı için yaylaya ulaşım sağlanamıyor. Su teminini İnönü Yaylası’ndan sağlayabilirsiniz. İçeride tuvalet yok ve giriş ücretsiz. Alışveriş ihtiyaçlarınızı gelmeden karşılamanız iyi olacaktır.

Kamp Olanakları: Çeşme, karavan alanı, yürüyüş parkuru ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bağırganlı Kamp Alanı

Bulunduğu Kandıra ilçesine 16 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezine 72 km uzaklıkta yer alan Bağırganlı Kamp Alanı’na toplu taşıma ile ulaşım mevcut. Sahilin etrafında yer alan kamp alanı, doğasever konuklara eşsiz bir ortam sunmakta. Bir yanı sahil, bir yanı koy çevresine gittiğinizde kendinizi tuzlu deniz suyuna bırakabilir, günübirlik geziler ya da kamp yapabilirsiniz. Denize girerken kayaklıklara dikkat etmelisiniz. Alanda WC için tesis yok. Kamp atmak ücretsiz ve kontrollü olmak şartıyla ateş yakabilirsiniz.

Konumu: Sahil kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı plaja yakın tesislerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Serindere Kanyonu Kamp Alanı

Yürüyüş parkurlarıyla bilinen Serindere, şehir merkezine 26 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kanyon, Başiskele Yuvacık Barajı’nın üstünde yer almakta. Yakınından toplu taşıma araçları geçiyor. 4 mevsim boyunca trekking ve hiking yapabileceğiniz elverişe sahip. 6 adet şelaleyi içerisinde barındıran Serindere, hem yeşil hem de mavi renkleri içerisinde barındırmakta. Burası kamp ve piknik yapmak isteyenler için güzel bir seçenek. Türkiye’nin en uzun yürüyüş parkurlarından biridir. Kanyonun etrafında restoranlar yer alıyor ve WC gibi ihtiyaçlarınızı gidebileceğiniz yerler bulunuyor.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar ve yüzme alanı. Kamp alanında WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kirazlı Yaylası Kamp Alanı

Maşukiye’nin en önemli yaylalarından biri. Şehir merkezine 20 km mesafede yer almakta. Yakınına kadar toplu taşıma ile gidip yürüyebilirsiniz. Büyük bir piknik alanı olan yayladan Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi’ni izleyebilirsiniz. Gördüğünüz manzaraya hayran kalacaksınız. Etrafta pek çok kahvaltı ve özellikle alabalıklarıyla ünlü restoranlar mevcut. Tuvalet, çeşme vb. ihtiyaçlarınızı buralardan karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar ve piknik alanları. Kamp alanında WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yuvacık (Kirazdere) Barajı Kamp Alanı

Şehir merkezine 30 dakikalık mesafede yer alan Yuvacık Barajı Kamp Alanı’na ulaşım kolay. Başiskele üzerinden yakınlarına kadar toplu taşıma ile gitme şansınız var. Baraj manzarasında, uzun yeşil ağaçların gölgesinde doğa yürüyüşleri yapabilmeniz için uygun. Çevresinde konaklayabileceğiniz ahşap evler, mangal ve piknik alanları bulunmakta. Alabalığıyla ünlü restoranlar mevcut. Bu tesislerde duş ve WC gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar ve piknik alanları. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı Serindere ve Kirazdere üzerindeki alabalık tesisleri, büfe ve marketlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Maşukiye Kamp Alanı

Yazın yeşil kışınsa kızıl rengin hâkim olduğu Maşukiye şehir merkezine 21 km mesafede bulunuyor. Ulaşımı bir hayli kolaydır. İster kahvaltı için gidin, ister alabalık yemek için. İsterseniz meşe ağaçlarının gölgesinde uzun yürüyüşler yapın, ister Sapanca Gölü’nü izlediğiniz manzarayı fotoğraflayın. Kamp yapmak isterseniz etrafı tertemiz ücretli ve ücretsiz yaylalarla dolu. Kişisel ihtiyaçlarınızı çevresindeki tesislerden giderebilirsiniz. Birçok restoran bulunmaktadır. Ateş yakabilme olanağınız var fakat odun bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, piknik alanları ve yüzülebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı Maşukiye ilçe merkezindeki büfe, marketler ve benzin istasyonlarından karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kerpe Kartal Kayalıkları Kamp Alanı

Kerpe’nin en ünlü yerlerinden biri olan Kartal Kayalıkları şehir merkezine yaklaşık 76 km mesafede yer almakta. Toplu taşıma ile yakınına kadar gidebilirsiniz. Dev kayalıkların olduğu yerin Karadeniz’e kıyısı var. Karadeniz’in soğuk sularında yüzmek, çam ormanlarının kokusunu içinize çekip gün batımını izlemek için harika bir yer.  Fakat hafta içlerinde tercih etmeniz yoğunluk yaşamamanız adına daha iyi olur. Ateş yakabilir, konaklayabilir ve piknik yapabilirsiniz. Ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı çevredeki yerleşim alanlarında karşılayabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, piknik alanları, yüzülebilir alanlar ve balık tutma. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı Kerpe ilçe merkezindeki büfe, marketler ve benzin istasyonlarından karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Karakaya Piknik ve Kamp Alanı

Yuvacık’ın en temiz yerlerinden biri. Ulaşımı kolay ve güvenli olan Karakaya Piknik ve Kamp Alanı, merkeze yaklaşık 20 km mesafede bulunuyor. Kamp atabilirsiniz. Dere içi ve çardaklarda piknik yapabileceğiniz masalar mevcut. İçerisindeki tesiste masalara kadar içecek servisi sunulmakta. Derenin sesi zihninizi temizlerken ağaçların gölgesi sizi serinletecek.  Ormanın içerisinde zipline, ATV, paintball, futbol sahası ve çocuklar için oyun parkı gibi olanaklar var. Tesiste WC ve çeşme ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Konumu: Dere Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, çeşme, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, piknik alanları ve piknik masaları, lokanta, büfe, restoran, çocuk oyun alanları, Wi-Fi, zipline, ATV safari ve balık tutma.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Telefon: 0530 466 43 95 – 0534 875 45 84

Web Sitesi: https://www.karakayapiknik.com/

Instagram: https://www.instagram.com/explore/locations/287941762/

Haritada Görüntüle >

Cebeci Kamp Alanı

Kandıra’nın bozulmamış sahillerinden biri olan Cebeci, merkeze 50 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayla kolayca gidebilme şansınız mevcut. Yazları berrak suyu, her mevsim serin orman yollarıyla ünlü. Yazın denize girmeyecekseniz uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. İster kumsalda ister çimlerin üzerinde piknik ve kamp yapabilirsiniz. Plaj yaklaşık 5–6 km uzunluğunda ve mavi bayrak standartlarında. Balık tutabilmeniz için canlı çeşitliliği çok fazla. Sahilde futbol, voleybol oynamak için, sörf olanakları ve güneşlenmek için alanlar mevcut. Yeme–içme, WC, duş ve alışveriş için çevredeki alanları kullanabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, piknik alanları ve yüzülebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı Cebeci ilçe merkezindeki büfe, marketler ve benzin istasyonlarından karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Pembe Kayalar Kamp Alanı

Kefken de ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Pembe Kayalardır. Cebeci’ye 1 km mesafede, toplu taşıma ile gidebilirsiniz. Kışın balık tutmak için, yazınsa denize girmek için ideal. İsmini aldığı kayalara gün ışığı vurduğunda eşsiz bir manzara ortaya çıkmaktadır. Günübirlik geziler ya da kamp atmak için kullanabilirsiniz. Ateş yakmak için uygun. Yakınlarında WC ve çeşme gibi yerler bulunmaktadır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, temiz su, market ve denize girilebilir alan. WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı ilçe merkezindeki büfe, marketler ve benzin istasyonlarından karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Şehitler Korusu Kamp Alanı

Merkeze 6 km mesafede yer alan Şehitler Korusu Kamp Alanı, Bağçeşme bölgesinde bulunuyor. Şehir merkezinden yürüme ya da toplu taşıma olanaklarıyla gidebilirsiniz. Antik dönemlerden kalma surlar içerisinde yer alan kamp alanı körfez manzarasına sahiptir. Manzarası bir yana, şehir içerisinde dinlenebilmek için güzel yeşil bir mekân. Çevrede çocuk oyun parkı, piknik alanları ve yazları Türk filmlerinin izletildiği açık hava tiyatrosu bulunmakta. Yakın çevresinde, market ve WC gibi alanlar mevcut.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, piknik alanları ve piknik masaları, çocuk oyun alanları, açık hava tiyatrosu ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın köydeki büfe ve marketlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çınarlıdere Piknik ve Kamp Alanı

İzmit’in Derince ilçesi yakınlarında yer almakta olan Çınarlıdere’ye ulaşım minibüslerle sağlanabiliyor. Mesire alanına girişte upuzun ve güzel bir yol sizi bekliyor olacak. İçeride bulunan dere yazın ve sonbaharda kuru olabilmekte. Karavan, piknik, çadır… Hepsi için uygun burası. İçeride mangal yapmak isteyenler için taş ocakları var. Yol üzerinde, tuvalet ve çeşme gibi alanlar mevcut. Yolda meyve ağaçları görmeniz mümkün. Yeşile doyacağınız yerde uzun yürüyüşler yaparak şelaleye gidebilirsiniz. Yakınlarda market bulunmadığı için hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Kamp Olanakları: Yürüyüşü ve koşu parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, çadır konaklama yerleri, voleybol sahası ve çeşme. WC yeri bulunmuyor. Elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aytepe Diriliş Kamp Alanı

Başiskeleye bağlı olan bu bölge yeşilin hâkim olduğu, fotoğraf tutkunlarının hayranlıkla izleyeceği bir kamp alanı. Otel ve konaklama hizmetleri dışında belirli bir ücret karşılığında kendi çadırınızı da kurabiliyorsunuz. Ateş yakmanın serbest olduğu bu alanda doğa yürüyüşleri yapıp, gezmek iyi bir seçenek olabilir. Tuvalet ve su hizmetlerinin bulunduğu bu alana merkezden kalkan minibüsler ile ulaşabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, duş ve market.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle

Ücretli Kamp Alanları

Kuzu Yaylası Milli Parkı Kamp Alanı

Rakımı yaklaşık 1390 metre olan yayla, Kocaeli’nin Kartepe İlçesi sınırında yer almaktadır. Merkeze yaklaşık 33 km mesafede bulunan milli parka ulaşımınızı sağlayabileceğiniz toplu taşıma araçları bulunmaktadır. Görkemli ağaçlar ve bol bol yeşillik göreceğiniz Milli Park, piknikçilerin ilgi odağı. Kamp atabilmeniz için birçok uygun yer var. Geceleri oldukça soğuk olduğu için mutlaka önlem almalısınız. Çakal sesleri duyabilirsiniz, toplu gitmekte fayda var. Ateş yakabilirsiniz, tuvalet ve çeşme gibi ihtiyaçlarınız için de milli park girişinde ücretsiz bir tesis bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, kameriyeler, giriş kontrol noktası (güvenlik), büfe, mescit, yağmur barınağı, kır lokantası, piknik masaları, piknik alanları ve çocuk oyun alanı.

Kamp Ücreti: Şahıs 6,5 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6,5 TL, motosiklet 13 TL, otomobil 20 TL, minibüs 58 TL, midibüs 104 TL, otobüs 175 TL, çadır konaklama 30 TL ve karavan konaklama 40 TL.

Web Sitesi: http://kuzuyayla.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Kerpe Doğa Çadır Kampı

Kandıra’nın Kerpe bölgesinde yer almakta olan kamp alanı, denize sadece yürüme mesafesinde yer almakta. Şehir merkezine 65 mesafede yer alan kamp alanına özel araçlarınız ve yakınına giden toplu taşımalarla ulaşmanız mümkün. Kerpe merkeze yakın konumuyla kampçılara kolaylık sağlamakta. Denize yakın ve doğayla iç içe oluşu burayı özel kılıyor. Kamp alanı içerisinde oyun salonu, her çadıra ait masa ve sandalye, mangal, ortak kullanımlı çamaşır makinesi, duş, WC ve çay bahçesi mevcut. Ücretli olarak faydalanabilirsiniz.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesinde

Kamp Olanakları: Kamp ve karavan alanı, 24 saat güvenlik, WC, elektrik, duş, sıcak su, her çadıra özel aydınlatma ünitesi, buzdolabı, ortak kullanımlı bulaşıkhane, Wi-Fi, çay bahçesi, oyun salonu, TV odası ve mangal alanı.

Kamp Ücreti: 3 kişilik kamelyalı çadır konaklama 120 TL, 3 kişilik kamelyasız çadır konaklama 100 TL, kendi çadırıyla gelenler 80 TL. İsteğe bağlı kahvaltı 20 TL, çamaşırhane ücreti 10 TL.

Telefon: 0262 561 26 16 – 0537 247 74 30

Web Sitesi: https://doga-cadr-kamp.business.site/

Facebook: https://www.facebook.com/kerpeali

Haritada Görüntüle >

Ömerağzı Kamp ve Piknik Alanı

Kerpe’nin, Karadeniz’e açılan koylarından biri olan Ömerağzı, şehir merkezine yaklaşık 1 saatlik mesafede yer alıyor. Ulaşımı kolay olan kamp alanına giriş ücretli. Doğadan kopmadan sahil turizmi yapmak isteyenler için harika bir alternatif. Ağaç gölgesinde güneşlenip, gece denizin dalgalarının sesiyle uyuma deneyimi yaşayabilirsiniz. Alanda erzaklarınız için dolap, ihtiyaçlarınız için duş, tuvalet bulunmakta. Yakınlarda alışveriş için köy pazarları ve marketler bulunmakta.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Piknik alanları, piknik masaları, yürüyüş parkurları, WC, elektrik, duş, çeşme, market ve mangal yakılabilir alanlar.

Kamp Ücreti: Kamp alanına araçla giriş ve otopark ücreti 30 TL/günlük, konaklama ücreti 60 TL.

Haritada Görüntüle >

Sarısu Gençlik Kampı

Kandıra’nın Sarısu bölgesinde 10–18 yaş arası öğrencilere hizmet veren bir kamp alanı. Öğrencilerin yaz tatillerini verimli geçirmesi için Kocaeli Belediyesi tarafından hizmet vermekte. Öğrenciler bu kamp alanında masa tenisi, futbol sahası, trekking, deniz bisikleti, yürüyüş ve satranç gibi aktivitelerden faydalanabiliyor. Aynı anda 72 öğrenciye hizmet verebilir kapasiteye sahip. Alanda, öğrencilere günde 3 öğün yemek sunuluyor ve diğer temel ihtiyaçları da karşılanmakta.

Konumu: Sarısu Çay kenarı ve sahile yürüme mesafesi.

Kamp Olanakları: Bungalov, yatakhane, su ve doğa sporları aktiviteleri, el sanatları atölyesi, yüzme, WC, duş, elektrik, Wi-Fi, restoran, büfe, yürüyüş parkurları ve eğlence birimleri.

Kamp Ücreti: Kamp programı ve kamp ücreti için ilgili telefon numarasını arayabilir, İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Telefon: 0262 318 00 00/14 54

Web Sitesi: http://www.izmit.bel.tr/projeler/sarisu-genclik-kampi_12.html

Haritada Görüntüle >

Karaca Dağ Evleri

Başiskele’nin Yuvacık Bölgesinde yer alan işletme, şehir merkezinin 15 km ötesinde bulunuyor. Pek çok farklı ağaçtan yapılan, isimlerini yapıldığı ağaç türünden alan bungalovlar yer almakta. Yemek alanları ortak, trekking, yoga aktiviteleri gruplarla birlikte yapılmakta. Duş, tuvalet, saç kurutma makinesi gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Hem konfordan vazgeçmemek hem de doğada kalmak isteyenler için ince düşünülmüş bir yer. Ücret karşılığı faydalanabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, temiz su, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, yoga, üç öğün yemek servisi, grup aktiviteleri ve Wi-Fi.

Kamp Ücreti: Kayın, ceviz, ardıç, sedir, meşe, tarçın, selvi ve ladin adında konaklama birimleri bulunmaktadır. Kişi başı konaklama ücreti 250 TL/günlük.

Telefon: 0262 345 00 89 – 0545 790 19 60

Web Sitesi: http://www.dagevleri.com/

Instagram: https://www.instagram.com/karacadagevleri/

Haritada Görüntüle >

Gazi’nin Yeri Kamp Alanı, Yuvacık

Hayattan kopmadan konforlu bir doğa tatili yapmak için ideal bir yer. Merkeze yaklaşık 20 dakikalık mesafede yer alan işletmede, restoran, mangal alanı, çadır kampı için arazi ve konaklayabilecekleri ağaçların arasında bungalov evler yer almakta. İçerisinde akan nehrin sesi eşliğinde, kuş cıvıltılarını dinleyebilirsiniz. Günübirlik olarak zengin köy kahvaltısı, doğa gezisi için de ziyaret edebilirsiniz. Trekking haricinde, ATV, paintball ve piknik gibi aktiviteleri yapabilirsiniz. Tuvalet, duş ve mescit gibi yerler bulunmakta.

Konumu: Dere Kenarı

Kamp Olanakları: Bungalov evleri, çadır kamp alanı, restoran, piknik alanı, çay bahçesi, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, kasap hizmeti, paintball, ATV ve 4×4 safari, yürüyüş, WC, ücretsiz otopark ve vale, elektrik, duş, Wi-Fi ve TV.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, bungalov konaklama 100 TL, oda konaklama + 3 öğün yemek ve sınırsız çay 150 TL.

Telefon: 0262 345 00 22 – 0537 788 98 03

Web Sitesi: http://www.gazininyeri.com/

Instagram: https://www.instagram.com/gazininyeriyuvacik/

Haritada Görüntüle >

Karaaslan Kamping

Başiskele mevkiinde yer alan Karaaslan Kamping, şehir merkezine yaklaşık 30 dakika mesafede yer almakta. Ormanın içinde kendine ait restoranı olan, mangal, piknik ve kütük evlerde konaklama hizmeti veren bir yer. Arkadaşlarınızla ATV safari, offroad safari, trekking ve bisiklete binme gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Kışın bembeyaz, diğer mevsimlerde yeşil ve kahve tonlarını izleyebileceğiniz yerde ücretli konaklayabilirsiniz. Duş, WC ve tüm otel olanaklarının sağlandığı bir yer.

Konumu: Dere Kenarı

Kamp Olanakları: Konaklama birimine göre değişen WC, banyo, sıcak su, eşya dolapları, oda servisi, Wi-Fi, elektrik, TV ünitesi, balkon, hamak, yürüyüş parkurları, paintball, offroad safari, ATV safari, çadır konaklama, masaj, bisiklet parkurları, fotoğraf turları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar.

Kamp Ücreti: Standart odalarda oda kahvaltılı konaklama ücreti 180 TL, kahvaltısız konaklama ücreti 130 TL/kişi başı. Özel odalarda oda kahvaltılı konaklama ücreti 200 TL, kahvaltısız konaklama ücreti 150 TL. Suit odalarda oda kahvaltılı konaklama ücreti 200 TL, kahvaltısız konaklama ücreti 150 TL. Ahşap kütük evlerde oda kahvaltılı konaklama ücreti 180 TL, kahvaltısız konaklama ücreti 130 TL, karavan konaklama 130 TL, çadır konaklama 60 TL.

0-6 yaş aralığı yatak ücreti alınmamaktadır. 7-12 yaş aralığı %50 indirimle konaklama yapabilirler. 3 gece ve üzeri konaklamalarda %15 indirim yapılmaktadır.

Telefon: 0262 345 01 01/01 07 – 0530 308 65 18

Web Sitesi: https://www.karaaslankamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/karaaslankamping/

Haritada Görüntüle >

Teksen Köyü ve Gölü Kamp Alanı

İzmit merkezine 45 km uzaklıkta bulunan bir kamp alanı. Misafirperver halkı, güzel doğasıyla sakinlik ve doğa tatili arayanlar için mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri. Araçla yakınına kadar gelebilirsiniz. Yeşil ve mavi renginin buluştuğu yer kamp atabilmeniz için uygun bir araziye sahip. Göl kenarındaki tatil köyünde bungalovlarda kalabilme şansınız var. Çadır kampı yapmak isteyenler için ücretsiz bir alan. Balık tutabilmek, kurbağa ve kuş sesleri eşliğinde serin havada uyuyabilmek, muhteşem manzarayı fotoğraflayabilmek için ziyaret edebilirsiniz. Ateş yakmanız için uygun.

Konumu: Göle Yürüme Mesafesinde

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yeri, piknik alanları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, Çeşme, yürüyüş parkurları ve gölde balık tutma. WC, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın Teksen köyünden temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Göle yakın Teksen Tatil Köyü kamp alanı ise ücretlidir. Hafta içi bungalov konaklama ücreti 120 TL, hafta sonu 150 TL.

Haritada Görüntüle >

Eriklitepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı olan Eriklitepe, şehir merkezine 29 km mesafede. Doğa turizmi açısından önemli bir lokasyon. Toplu taşıma ve özel araçlarınızla ziyaret edebilme şansınız var. Bölge kayın, ardıç, böğürtlen ve ladin açısından çok zengin, dolayısıyla toprağın güzel kokularını soluyabilirsiniz. 600 dönümlük araziye kurulan parkta seyir kuleleri, kamp ve piknik alanları, bungalov evler, WC ve çeşme gibi alanlar mevcut. Kır restoranı, mahalli satış üniteleri de ayrıca bulunmaktadır. Bungalovlarda konaklama ücretli.

Kamp Olanakları: Ücretsiz otopark alanı, WC, çocuk oyun alanı, kameriyeler, kır lokantası, büfe, mescit, seyir kulesi, yöresel ürün satış noktaları, parkur, piknik alanları, kır evi ve yürüyüş yolu. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL, otobüs 189 TL, çadır konaklama 30 TL, karavan konaklama 40 TL ve kır evi konaklama 230 TL.

Web Sitesi: http://eriklitepe.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Beşkayalar Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kocaeli’nin önemli trekking alanlarından biridir. Başiskele konumunda yer alan Tabiat Parkı’nın yakınlarından minibüs geçmekte ve yürüyerek gidebilirsiniz. Günübirlik geziler ve çadır kampına uygun olan alan ücretsizdir. Dağlık ve ormanlık olan bu alanda herhangi bir tesis ve WC bulunmamaktadır. Gelmeden önce ihtiyaçlarınızı gidermelisiniz. İçerisinden akan etrafı yeşilliklerle süslü derenin ilerisinden Menekşe Yaylası’na varabilirsiniz. İçerisinde asırlık kayın, gürgen ve meşe ağaçları görmeniz mümkün.

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, kameriyeler, giriş kontrol noktası (güvenlik), mescit, yağmur barınağı, piknik masaları, piknik alanları ve çocuk oyun alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL, otobüs 189 TL, çadır konaklama 30 TL ve karavan konaklama 40 TL.

Web Sitesi: http://kocaeli.ormansu.gov.tr/Kocaeli/tabiatparklari/besakayalar.aspx

Haritada Görüntüle >

Kumcağız Orman Kamp Alanı

Mavi ve yeşil tonları bolca görebileceğiniz Kumcağız Ormanı Kandıra’da mutlaka gidilmesi gereken yerlerinden biridir. Şehir merkezine çok uzak değil, yaklaşık 1 saatlik mesafede. Toplu taşıma araçlarıyla gidebilme şansınız mevcut. Sahil kenarında çadır kampı ve karavanla tatil yapmak isteyenler mutlaka denemeli. Elektrik, çeşme, duş, WC ve kiralık çadır alanlarına sahip ormanın arka tarafları ağaçlarla kaplı. Kıyı kısmında sizi masmavi bir manzara bekliyor olacak. Sahildeki kumsal alanda çay bahçeleri de mevcuttur.

Konumu: Sahil kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, denize girilebilir alanlar, soyunma kabinleri, yürüyüş parkurları, büfe ve restoran.

Kamp Ücreti: Kamp alanına giriş ücreti 10 TL’dir. Çadır konaklama ücretsiz.

Facebook: https://www.facebook.com/KefkenKumcagizOrmanKampi

Haritada Görüntüle >

Sülüklü Göl Kamp Alanı

Sülüklü Göl, doğa âşıklarının ve sporcularının kesinlikle görmesi gereken harika göllerden birisidir. Sakarya ve Bolu illerinin arasında bulunan bu alanda balık tutmak ve yüzmek yasaktır. Kampçılar için odun, su, tuvalet gibi imkânlar mevcut. Kamp alanında bazı telefonlar çekmiyor fakat güvelik olduğu için endişe edecek bir şey yok. Sakarya çıkışındaki otobandan devam ederseniz alana kolayca ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 5 TL, otomobil 18 TL, motosiklet 10 TL.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 25 TL, karavan konaklama 34 TL.

Kamp Olanakları: WC, çeşme ve kamp alanına yakın tesiste yiyecek ve içecek temini.

Haritada Görüntüle >

Paylaş
Fatih Kibar

Yeni Yazılanlar

Budva Gezilecek Yerler | Karadağ’ın Miamisinde 19 Durak

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri. ‘’Karadağ’ın Miami’si’’…

2 gün önce

Selanik’in En Kapsamlı 24 Gezilecek Yerini Sizler için Listeledik Şimdi Keşfet!

Selanik gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Selanik, uzun yıllar Osmanlı topraklarında bulunan, günümüzde…

6 gün önce

New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük New York nerede ve hangi ülkede? ABD'nin kurucu eyaletlerinden biri…

2 hafta önce

Atina Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 76 Yer!

Gitmeden Önce Hap Niteliğinde Bilgiler; Şehir Hakkında; 3 bin yıldan fazla süredir yaşayan şehir Atina,…

2 hafta önce

Madrid Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 81 Yer!

Gitmeden önce hap niteliğinde bilgiler; Şehir Hakkında; İspanya’nın başkenti Madrid, 6.5 milyon nüfusuyla Avrupa’nın kozmopolit…

2 hafta önce

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim; Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten…

2 hafta önce