Bitlis Kamp Yerleri – Bitlis’te Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!

Tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Bitlis, Van gölünün kıyısında ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alıyor. Siirt, Muş ve Ağrı illeriyle çevrili olan Bitlis zaman içerisinde birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Buna bağlı olarak Bitlis çevresinde tarihi ve kültürel eserler oldukça fazladır.

Tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanında doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan Bitlis, önemli dağları, meşhur gölleri ve daha birçok güzellikleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Gezginler Bitlis ve çevresinin doğal güzelliklerini hem keşfediyor hem de harika fotoğraflarla ölümsüz hale getiriyorlar.

Dağlarında tırmanış sporuyla birlikte kış mevsiminde kayak sporu da yaygın olarak bölgede yapılıyor. Bununla birlikte birçok kamp sever yılın farklı zamanlarında Bitlis’in doğal güzelliklerinde kamp yaparak bölgenin tadını çıkarıyor.

Bitlis’e ait gezilecek yerleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Tarihi Bitlis Evleri, Bitlis Çarşısı, Bitlis Kaplıcaları, Tatvan Kayak Merkezi, Adilcevaz Sahili, Nemrut Gölü, Van Gölü, Süphan Dağı ve Nemrut Dağı gibi daha birçok nokta. Bu gibi yerler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu saydığımız yerlere ise ziyaretler en fazla yaz aylarında yapılıyor. Ayrıca Bitlis gezisi için en az üç gün ayırmak gerekiyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Süphan Dağı Kamp Alanı

Süphan Dağı Kamp Alanı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yer alan Görkemli Süphan Dağı Bitlis şehir merkezine 113 km mesafede yer alıyor. Dağa ulaşım özel araçlarla sağlanırken yıl boyu Süphan dağının tepesinden kar kütlesi hiç eksik olmuyor. Dağın rakımı ise 4058 metre.

Bitlis çevresinde kamp yapmak için en çok tercih edilen noktalardan olan Süphan dağı ayrıca ülkemizin de en yüksek dağlarından biridir. Kampçıların yanı sıra birçok dağcı da Süphan dağına tırmanışa başlamadan önce eşsiz manzarası önünde kamp yaparak son hazırlıklarını tamamlıyor. Buna bağlı olarak her yıl binlerce kamp sever, dağcı ve doğasever Süphan Dağı’nın eşsiz manzarasında kamp, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık gibi aktivitelerle vakit geçiriyor. Ülkemizdeki volkanik dağlardan biri olan Süphan dağı daha çok tırmanışlar için tercih ediliyor.

Kış mevsiminde ise bambaşka bir kimliğe ve eşsiz bir manzaraya bürünen Süphan dağı bembeyaz ortamda kayak sporunun yapıldığı bir mekâna dönüşüyor. Bölgede çadır kampı için oldukça uygun alanlar yer alıyor. Karavan kampı ise daha düz noktalarda dağ manzarasına karşı yapılıyor.

Süphan dağında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kamp için bölgeye bütün hazırlıkları tamamlayarak gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Nemrut Krater Gölü Kamp Alanı

Nemrut Krater Gölü Kamp Alanı

Nemrut Krater gölü Bitlis’in eşsiz doğal güzellikleri arasında en popüler olanlarındandır. Harika manzarasıyla dikkat çeken krater gölü şehir merkezine 40 km mesafede yer alıyor. Krater gölüne ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. 2250 metre rakımda yer alan krater gölü Tatvan ilçesinde yer alıyor.

Nemrut Krater gölü turizm açısından hak ettiği değeri bulamasa da doğaseverlerin ve kampçıların mutlaka uğradığı noktalardan biri oluyor. Senenin her mevsiminde farklı güzellikler sunan Nemrut gölü çadır kampı için de oldukça uygun alanlar barındırıyor. Bununla birlikte bölgenin turizmine de büyük katkı sunan krater gölü doğal ve el değmemiş ortamıyla oldukça ilgi çekiyor. Krater gölü çevresinde buhar bacası, buz mağarası ve soğuk bir krater gölü daha yer alıyor. Uygun görülen bu noktalarda çadır kurarak doğanın tadını çıkarmak mümkündür.

Özellikle bahar aylarında yemyeşil bir doğa içerisinde masmavi manzarasıyla büyüleyici bir görüntüye sahip olan Nemrut krater gölü kışın ise ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bölgeye gidenler kampçılığın yanında doğa yürüyüşleriyle birlikte farklı güzellikleri de keşfedebilmektedir.

Nemrut Krater gölü ve çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklarını yaparak bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tatvan Gölü Piknik ve Kamp Alanı

Tatvan Gölü Mesire ve Kamp Alanı

Tatvan piknik ve kamp alanı Van gölü kenarında yer alıyor. Bitlis şehir merkezine 75 km mesafede bulunan kamp alanına ulaşım özel araçlarla ve Tatvan ilçe merkezinden minibüslerle sağlanabiliyor. Yöre halkının piknik alanı için sıkça tercih ettiği bölge kampçılık için de oldukça uygun fırsatlar sunuyor.

Tatvan piknik ve kamp alanı Van gölüne hâkim bir noktada doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Harika bir Van gölü manzarasına sahip olan piknik alanında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Kampçılığın yanında Van gölünde yapılan tekne turlarına, göl etrafında yürüyüşlere de katılmak mümkün. Doğada keyifli vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan mekân özellikle hafta sonları yöre halkının akınına uğruyor.

Doğanın canlanmaya başladığı bahar aylarında rengârenk bir ortama bürünen kamp alanı Van Gölü’nün masmavi manzarasına karşı çadır kurarak kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.

Tatvan piknik ve kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bulunuyor. WC, içme suyu, market ve gıda gibi ihtiyaçlar bölgeden karşılanabiliyor. Bunun yanında Van gölü kıyısındaki plajdan da yararlanmak mümkün.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları göl kenarında yer alan işletmelerden karşılanabilir.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aygır Gölü Kamp Alanı

Aygır gölü Bitlis şehir merkezine 98 km mesafede yer alıyor. Bitlis çevresinin doğa harikası göllerinden biri olan Aygır gölü Adilcevaz ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezine de 10 km mesafede yer alan Aygır gölüne ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Volkanik bir göl olan Aygır gölü sodalı göl olarak da biliniyor.

Aygır gölü kamp severlerin ve doğaseverlerin uğrak noktası oluyor. Yaz mevsiminde özellikle günübirlik piknikçiler tarafından sıkça ziyaret edilen bölge hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran bölge doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık için de oldukça güzel alternatifler sunuyor.

Aygır gölünde tatlı su balıkçılığı da yapılıyor. Kamp severler uygun bir noktaya çadırlarını kurup bu eşsiz doğanın tadını çıkarmaya başlıyorlar. Ayrıca çevredeki diğer doğal güzellikleri de keşfetmek oldukça mümkün.

Aygır gölü çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler mevcut. Restoran ve alabalık tesislerinin hizmet verdiği göl kenarında buralardan temel ihtiyaçlar ücreti karşılığında karşılanabilir. Diğer temel ihtiyaçlar için ise bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları göl kenarında yer alan işletmelerden karşılanabilir. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlar karşılanmalıdır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Hizan Yemişli Mevkii Kamp Alanı

Hizan Yemişli Kamp Alanı
Fotoğraf: Orhan Kartal

Bitlis’in Hizan ilçesinin Yemişli köyü yakınlarındaki Yemişli mevkii kamp alanı Bitlis şehir merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Yemişli köyü tarihi birikimi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor.

Yemişli mevkii Bitlis çevresindeki en eski yerleşim noktalarından biridir. Bölgede çok sayıda mahzen, kilise kalıntısı ve arkeolojik eser bulunuyor. Bunun yanında doğası da muhteşem olan köy ve çevresinde çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Arkeoloji meraklılarının ve doğaseverlerin ziyaret ettiği Yemişli köyü Hizan ilçesinin en popüler noktası konumundadır.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen köy ve çevresinde yazın kampçılık ve doğa yürüyüşleri yapılabiliyor. Kış mevsiminde ise karla kaplı dağların manzaralarını seyre doyum olmuyor. Sonbahar aylarında da sapsarı bir ortama bürünen Yemişli köyü ve çevresi fotoğraf meraklıları için harika alternatifler sunuyor.

Bölgede kamp yapanlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Köyden bazı temel ihtiyaçları temin etmek mümkün olsa da bu yeterli olmuyor. Bu yüzden kamp için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Horoz Deresi Kamp Alanı

Horoz Deresi Kamp Alanı
Fotoğraf: Mehmet Şirin Yılmaz

Bitlis’in Hizan ilçesinde yer alan Horoz deresi şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bölgenin yakınında aynı isimle anılan bir de köy yer alıyor. Doğal ve etkileyici bir ortama sahip olan Horoz deresi doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Horoz deresi Hizan ilçesinde çadır ve karavan kampının rahatlıkla kurulabildiği noktalardandır. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte nisan ve mayıs aylarından başlayarak bölgeyi keşfetmek isteyen gezginler ve kampçılar burada mutlaka kamp kurarak birkaç gün geçiriyor. Sakin doğanın ve ortamın güzelliğinin tadını çıkarmak insana keyif veriyor. Bununla birlikte yöre insanının doğallığı da insanın içini ısıtıyor. Farklı hikâyelere ortak olmak Anadolu insanını daha yakından tanımak isteyen maceraperestlerin vakit geçirdiği noktalardan biri de Horoz deresi oluyor. Bölgede kamp kurarak yürüyüşlerle çevredeki diğer noktalara ulaşmak, can alıcı fotoğraflar çekmek birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Horoz deresi kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için ve diğer aktiviteler için hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tatvan Koyluca Mevkii Kamp Alanı

Koyluca Mevkii Kamp Alanı
Fotoğraf: Nail Ay

Tatvan Bitlis’in en hareketli ilçelerinden biridir. Koyluca mevkii ise Van gölünün kıyısında oldukça harika bir lokasyonda bulunuyor. Şehir merkezine 50 km mesafede yer alan Koyluca mevkiine Tatvan ilçe merkezinden toplu ulaşımla ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.

Koyluca mevkii Van gölü yakınlarında harika bir ortama sahiptir. Bitlis’i keşfetmek isteyenler mutlaka buraya uğrayıp birkaç gün çadır ve karavan kampı kurarak Van gölünün eşsiz manzarasının tadını çıkarıyorlar. Yöre insanı tarafından da piknikler için tercih edilen bölge özellikle havaların güzel olduğu yaz mevsiminde oldukça canlı ve hareketli oluyor.

Etrafı yeşillik ve ormanlık bir nokta olan Koyluca mevkii ferah ortamıyla kampçıları rahatlatıyor. Bununla birlikte Tatvan ilçe merkezine yakın olması ve bölgenin tarihi ve kültürel birikiminin daha yakından tanınması için iyi bir seçenek. Bölgede kamp kurarak kolaylıkla Van gölünü, Tatvan ilçesi ve çevresini keşfe başlayabilirsiniz.

Koyluca mevkiinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgedeki en yakın dinlenme tesisi 12 km mesafede yer alıyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklarını tamamlayarak gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Göle Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tatvan Yelkenli Bucağı Kamp Alanı

Yelkenli Bucağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Sinan Doğan

Yelkenli bucağı Tatvan ilçe merkezine 32, Bitlis şehir merkezine ise 55 km mesafede yer alıyor. Van gölüne sıfır noktada bulunan bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Eşsiz bir Van gölü manzarasına sahip olan bölgede kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.

Yakınında Yelkenli köyü bulunan bölge özellikle ilkbahar aylarında yemyeşil bir ortama bürünüyor. Van gölünün mavisiyle baharın yeşilliği bölgede harika bir uyum oluşturuyor. Bu zamanlarda hala hava biraz soğuk olsa da çadır ve karavan kampı yapmak insana büyük huzur veriyor. Van gölünün hem yanı başında hem çadır kampı için hem de karavan kampı için bölgede kamp yapacak alanlar bulunuyor.

Bölge Jandarma bölgesi olduğu için kamptan önce Jandarma karakolundan gerekli izni almak gerekiyor. Doğal güzelliğinin yanında Van gölündeki tekne turlarına da katılmak mümkün oluyor. Bunun yanı sıra Van gölü kıyısı boyunca bu eşsiz doğada yürüyüş yapmak kampçıların ve doğaseverlerin en çok yaptığı aktivitelerden.

Yelkenli bucağı kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Yöre halkı kampçılara yardımcı olsa da bu yeterli olmuyor. Bu yüzden bölgeye ihtiyaçları temin ederek gitmek gerekiyor. Dileyen köy merkezine gelerek de buradan ihtiyaçlarını temin edebilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçları Yelkenli köy merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit türü yerlerden karşılanabilir.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Güroymak Karasu Çayı Kamp Alanı

Karasu Kamp Alanı

Murat nehrinin bir kolu olan Karasu Çayı Güroymak ilçesinde yer alıyor. Bitlis şehir merkezine 56 km mesafede yer alan çayın ilçe merkezine uzaklığı ise 25 km. Özel araçlarla ulaşım sağlanan bölge etkileyici doğasıyla kampçıların uğrak noktası oluyor.

Karasu çayı Ağrı bölgesinden kaynağını alan ve Doğu Anadolu’yu sulayan Murat nehrinin bir kolu olarak bölgeye can suyu taşıyor. Sakin doğası ve el değmemiş ortamıyla birçok güzellik barındıran Karasu çayı hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Nehir kenarında kamp kurmak ve doğanın tadını çıkarmak oldukça keyifli oluyor.

Karasu çayı ve etrafında doğayı keşfetmek adına yürüyüş yolları da mevcuttur. Bu rotaları takip ederek bölgenin gizli kalmış güzelliklerini görmek, bilmek ve anlamak ayrıca bu doğa harikası noktaları fotoğraflamak bölgede yapılan en güzel aktivitelerden.

Güroymak karasu çayı kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. İlçe merkezinin yakın olması ihtiyaçlar konusunda avantaj olsa da birçok temel ihtiyaç için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Nazik Gölü Kamp Alanı

Nazik Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Kalem Emr

Bitlis’te en önemli kamp alanlarından biri olan Nazik gölü şehir merkezine 85 km mesafede Ahlat ilçesinde yer alıyor. Göle ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ferah ve doğal ortamıyla hem piknikler için hem de kamp kurmak için güzel alternatifler sunan Nazik gölü bölgenin Van gölünden sonra en önemli gölleri arasında.

Nazik gölü açık bir alanda eşsiz bir doğaya sahiptir. Amatör balıkçıların balık avlamak için tercih ettiği göle doğaseverler de ilgi gösteriyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampının rahatlıkla kurulabildiği göl ve çevresi etkileyici güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Bununla birlikte doğaseverler doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık ve farklı aktiviteler için bölgeyi tercih ediyor. Yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için de tercih edilen gölde taze balıklar avlayarak beslenmek de mümkün. Ahlat ilçesinin diğer güzelliklerini de bölgede kamp yaparak görmek mümkün oluyor.

Nazik gölünde hem kampçılar hem de piknikçiler için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye ister piknik için ister kamp için gidilsin her ihtiyacın önceden tedarik edilerek gidilmesi gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Batmış Gölü Kamp Alanı

Batmış Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Yunus Kara

Süphan dağına yakın bir noktada Adilcevaz ilçesinde yer alan Batmış gölü şehir merkezine 109 km mesafede yer alıyor. Adilcevaz-Malazgirt güzergâhından ulaşım sağlanan bölgeye özel araçlarla gidilebiliyor. Göle ulaşmak için karayolundan sonra bir müddet yürümek gerekiyor.

Batmış gölü doğal güzelliği ve temiz havasıyla ön plana çıkıyor. Bölgede çadır kampı kurmak için oldukça uygun alanlar mevcut. Adilcevaz’ın öne çıkan doğal güzelliklerinden olan göl kurak geçen yaz mevsimlerinde kurumaya yüz tutsa da kışın kar suları ve bahar mevsiminde yağmur sularıyla beslenerek eski görüntüsüne kavuşuyor. Ayrıca gölün kurumaması için de ıslah çalışmaları yapılıyor.

Açık bir arazide bulunan gölden Süphan dağının görkemli manzarasını seyrederek piknik ve kamp yapmak oldukça keyif verici oluyor. Yöre halkının özellikle ilkbahar aylarında piknik için tercih ettiği Batmış gölü bu sebeple yazın popüler vakitlerinde kalabalık olabiliyor. Ancak daha sakin vakitlerde ortamıyla insana huzur veriyor.

Batmış gölü ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gidecekler ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye hazırlıklı gitmeliler.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Porak Gölü Kamp Alanı

Porak Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Arpa Boyu Yol

Bitlis şehir merkezine 42 km mesafede yer alan Porak gölü Güroymak ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezine 11 km mesafede yer alan Porak gölü bakir doğasıyla kampçılar için Bitlis çevresinde iyi bir alternatif sunuyor.

Porak Gölü bölgenin az bilinen doğal güzelliklerindendir. Çevresiyle birlikte yem yeşil bir ortama sahip olan göl çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar barındırıyor. Göl havasında serinlemek ve ferahlamak isteyenler özellikle yaz mevsiminde burayı tercih edebiliyor. Van gölü gibi daha popüler noktaların daha fazla tercih edilmesi Porak gölü ve çevresini daha sakin yapıyor. Bu yüzden doğa içinde sakinlik arayanlar ve kafa dinlemek isteyenler Porak gölü kenarında kamp yapmayı tercih ediyorlar.

Porak Gölü çevresinde piknik yapmak, kam kurmak, yürüyüş yapmak ayrıca gölde balık tutmak mümkün. Burayı tercih eden doğaseverler doğa ile iç içe vakit geçirmenin keyfine varıyor.

Porak Gölü ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için ihtiyaçları temin ederek gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Arin Gölü Kamp Alanı

Arin gölü Bitlis şehir merkezine 120 km mesafede Adilcevaz ilçesinde yer alıyor. Önceleri Van gölünün karaya doğru giren bir koyu iken zamanla kapalı bir göl halini almış. Sodalı göl olarak da bilinen Arin gölüne ulaşım Adilcevaz ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Arin gölü bölgenin kuş cenneti olarak biliniyor. Van gölüyle yan yana olan göl çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Eşsiz ve sakin bir doğaya sahip olan Arin gölünde birçok kuş türünü bir arada gözlemlemek mümkündür. Ön kısmında muhteşem Van gölü hemen arkasında da heybetli Süphan Dağı manzarası eşliğinde kamp, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık gibi aktivitelerin yapıldığı Arin gölü yıl boyu bölgede birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Kuş gözlem noktaları da bulunan göl çevresinde günübirlik piknikler için de imkânlar mevcut. Özellikle yazın popüler vakitlerinde göl ve çevresi oldukça canlı ve hareketli oluyor.

Arin gölü etrafında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden göl çevresine kamp için gitmeden önce hazırlıkları tamamlayıp ihtiyaçları temin ederek gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin