Van Kamp Yerleri – Van’da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer!

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Van ülkemizin en kalabalık 19. şehri olarak biliniyor. Eski yerleşim yeri olması sebebiyle tarih boyunca birçok medeniyet ve farklı kültüre ev sahipliği yapmış olan şehir tarihi eser ve kalıntılarla birlikte doğal güzellikler bakımından da oldukça zengin. Bir tarafı Van gölüyle çevrili olan şehrin çevresini doğuda İran, güneyde Hakkâri, batıda Bitlis ve Muş, kuzeyde ise Ağrı illeri çevreliyor.

Tarihi ve kültürel alanları, gezilecek ve görülecek birçok doğal güzelliğiyle Van her sene birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Van kahvaltısı da şehri ziyaret edenlerin en önemli aktivitelerinden biridir. Yine etrafı eşsiz güzellik ve manzarayla dolu olan Van Gölü’ne ev sahipliği yapması özellikle doğu illeri nezdinde Van’ı bir hayli popüler hale getiriyor.

Van’da gezilip görülecek oldukça fazla yer var. Doğaseverlerin ve kampçıların sene boyu sıkça tercih ettiği bölgeler arasında Van Kalesi, Van Müzesi, Akdamar Adası ve Van Gölü, Van Peri Bacaları, Urartu Evleri, Edremit Sahili, Erçek Gölü, Muradiye Şelalesi, Erek Dağı, Abalı Kayak Merkezi ve daha birçok alan sayılabilir.

Bu bilgiler ışığında Van gezisi için en az üç gün ayırmak gerekiyor. Van kahvaltısı yapılmadan dönülmemeli ve Doğu Anadolu’nun soğuk kış şartları düşünüldüğünde gezi özellikle yaz aylarında planlanmalıdır.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Edremit Köşk Mahallesi Kamp ve Karavan Alanı

Edremit Kamp Alanı
Fotoğraf: Şehri Van

Edremit köşk mahallesi kamp ve karavan alanı Van gölü sahilinde belediye tarafından hizmete açılmış bir alan. Şehir merkezine uzaklığı 30 km olan alana toplu taşıma ve özel araçla kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

Son yıllarda Van gölü ve çevresinde doğal güzellikleri kullanarak canlılığı ve hareketliliği artırmak adına yapılan yatırımlardan biri olan kamp ve karavan alanı, Van gölü kıyısında eşsiz bir manzara kenarında bulunuyor. Bölgenin kalkınması ve turizm açısından daha hareketli olması adına açılan 50 karavan ve 100 adet çadırın sığabileceği kamp alanı birçok ziyaretçi ağırlıyor. Çevre illerden de birçok ziyaretçi çeken alan 24 saat kamp severler hizmet veriyor.

Kamp ve karavan merkezinde kamp yapan kamp severler ayrıca Van şehir merkezini ve Van gölü çevresini gezerek diğer güzellikleri keşfetme imkânı buluyorlar. Herhangi bir ücret alınmayan kamp alanı yılın her vaktinde ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor.

Kamp ve karavan merkezinde kampçıların her ihtiyacı karşılanabiliyor. Ayrıca şehir merkezine yakın olması da oldukça büyük avantaj. Bu sebeple bölgeye gelerek rahatlıkla kamp yapılabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Kamp ve karavan alanına yakın Köşkköy köy merkezinden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Van Göl Sahili Kamp Alanı

Van Gölü Kamp Alanı

Van şehir merkezine oldukça yakın bir noktada yer alan sahil hem kamp severlerin hem göle girip serinlemek isteyenlerin hem de piknik yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Şehir merkezinden toplu taşımayla kolaylıkla ulaşılan sahil eşsiz manzarası ve havasıyla insanı mest ediyor.

Van gölü sahilinin hemen her alanı kampçılar için uygun. Karavan ve çadır kampı yapmak isteyenler uygun yerleri tercih ederek Van gölü manzaralı kampına başlayabiliyor. Bununla birlikte kalabalıkta uzak olmak için daha sakin bölgeler tercih ediliyor. Temiz havası, bol oksijeni ve eşsiz manzarasıyla özellikle gündoğumu ve günbatımını sahilden kamp yaparak izlemek insana büyük keyif veriyor. Yine kamp esnasında Van gölünde yapılan teknecilik faaliyetlerine katılarak bölgeyi keşfetmek de mümkün. Havasıyla adeta Akdeniz veya Ege sahillerini andıran Van gölü sahilinde ayrıca gölden tutulan balıkların tadına bakmakta oldukça keyifli oluyor.

Sahil boyunca uzanan kafe, restoran ve market gibi işletmelerden kampçılar ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor. Şehir merkezine de yakın olması sebebiyle yıl boyu kampçıları ağırlayan bölge tam bir doğa harikası.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Göl çevresinde yer alan işletmelerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İnköy Kamp Alanı

Fotoğraf: İsmail Fehmi

İnköy kamp alanı Van’ın Gevaş ilçesinde şehir merkezine 85 km, Gevaş ilçesine ise 48 km mesafede bulunuyor. Van gölüne sıfır noktada yer alan kamp alanına ulaşım özel araçlarla ulaşım sağlanıyor. Doğal güzellikleriyle bölgenin en popüler noktalarından biri olan İnköy yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor.

Van Gölü’nün tam kıyısında muazzam doğası ve harika manzarasıyla doğaseverlerin ve kamp severlerin akınına uğruyor. Bölgede Van gölü manzaralı çadır ve karavan kampı yapılabiliyor. Yaz sezonunda hem göle girmek isteyenler hem de piknik yapmak isteyenler bu noktaya akın ediyor. Bu sebeple özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Adeta Akdeniz sahillerini andıran İnköy’de Van gölünün serin sularında serinlemek oldukça keyifli oluyor.

İnköy her mevsim farklı bir renge bürünüyor. İlkbahardan sonbahara kadar devam eden renk değişimi kamp severlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Gündoğumu ve günbatımı manzarasının Van gölünde en iyi izlendiği yerlerden olan İnköy sahilinde harika fotoğraflar da çekilebiliyor.

Kamp için bölgeye gelenler ihtiyaçlarını İnköy’den karşılayabiliyor. Bu yüzden bölge kamp için rahatlıkla tercih edilebilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı İnköy köy merkezindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çarpanak Adası Kamp Alanı

Çarpanak Adası Kamp Alanı
Fotoğraf: Mehmet Aycan

Çarpanak adası Van gölünde kıyıya oldukça yakın bir noktada bulunuyor. Tuşba ilçesinde bulunan adaya ulaşım teknelerle sağlanıyor. Şehir merkezine 40 km mesafede bulunan adada kamp için oldukça uygun imkânlar bulunuyor.

Çarpanak adası Van gölünde Akdamar adasıyla birlikte en popüler adalardan biri. Yeşil doğası ve masmavi göl manzarasını bir arada barındıran ada kampçıların akınına uğruyor. Kilise kalıntıları ve yaylalar ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor. Ayrıca ada oldukça eski zamanlardan kalma antik bir suyoluna sahip. Muazzam manzarayı görüp doğasını keşfetmek isteyenler adaya oldukça ilgi gösteriyor. Özellikle adanın yüksek noktalarından izlenen muhteşem manzarada unutulmaz fotoğraf kareleri yakalanabiliyor. Adanın etrafında göle girilerek Van Gölü’nün serin sularının da keyfi çıkarılabiliyor.

Adada kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden adaya kamp için gidenler hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye gitmeli. Ayrıca Tuşba ilçe merkezinden de ihtiyaçlar tedarik edilebilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akgöl Kamp Alanı

Akgöl Kamp Alanı
Fotoğraf: Güneş

Van’ın Gürpınar ilçesinde yer alan Akgöl şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Van gölünden daha iç kısımlarda yer alan göle ulaşım Özalp ilçesi güzergâhından özel araçlarla sağlanabiliyor. Gölde dönemsel olarak kuraklık yaşansa da özellikle ilkbahar aylarında harika bir manzaraya sahip oluyor.

Van’da kamp için tercih edilen noktalardan biri olan Akgöl kamp alanı özellikle bahar aylarında ilgi çekici oluyor. Doğanın canlanmaya başladığı vakitlerde suyu da fazlalaşan göl ve çevresi kamp için oldukça cazip oluyor. Ayrıca göl ve çevresi 40’tan fazla kuş türüne ev sahipliği yaparak kuş gözlemcilerinin de ilgi gösterdiği noktalardan biri oluyor.

Bölgenin doğal güzelliği yaz aylarında yerini kuraklığa bıraksa da çevresi yılın her zamanında ziyaretçi alıyor. Yöre halkının günübirlik piknikler için de tercih ettiği Akgöl harika karelerin fotoğraflandığı alanlardan biri olarak dikkat çekiyor. Kuşlar için de sulama ve üreme alanlarından biri olan gölde kuraklık tehlikesi de bulunuyor.

Akgöl kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken tedarikli gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çakıl Adası Aile Plajı Kamp Alanı

Çakıl Adası Plaj ve Kamp Alanı

Çakıl adası Van şehir merkezine 120 km mesafede Erciş ilçesinde yer alıyor. Plaja ulaşım Erciş ilçe merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Van gölüne girilen en popüler noktalardan biri olan çakıl adası plajı ayrıca kamp severler tarafından da ilgi görüyor.

Van gölü kenarında doğası ve güzelliği ile ön plana çıkan plaj özellikle ailelerin tercih ettiği bir alan. Suyu tertemiz ve berrak olan bölgede göle girmek çok keyiflidir. Hafta sonları oldukça kalabalık olan bölgeye sabahtan gelenler kahvaltı göl ve yemek üçlüsünü tamamlayıp keyifli bir şekilde evlerine dönebiliyorlar. Ayrıca plajın müsait alanlarında daha sakin bölgelerde çadır ve karavan kampı da kurulabiliyor. Eşsiz Van gölü manzarası eşliğinde yapılan kamp ile Van Gölü’nün serin ve sodalı suyunda huzurlu ve ferah vakitler geçirebiliyorlar. Hafta içleri daha sakin olan bölgede günbatımını ve gün doğumunu izlemek ve romantik anlar yaşamak da oldukça keyifli.

Çakıl adası aile plajında kampçılar için ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler bulunuyor. WC, duş, market vb. bütün ihtiyaçlar rahatlıkla bölgeden karşılanabiliyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plajdaki işletmeden saat 08:00 – 20:00 saatleri arasında karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Plaj çevresindeki alanlara ücretsiz olarak kamp atabilirsiniz.

Telefon: 0553 875 32 47

Haritada Görüntüle >

Norduz Yaylası Kamp Alanı

Norduz Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Taliyol

Norduz yaylası Van’ın Gürpınar ilçesi sınırlarında bulunuyor. Van şehir merkezine 30 km mesafede olan yaylaya ulaşım sadece özel araçlarla stabilize yollardan sağlanıyor. Yöre halkı tarafından küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı yayla yaz aylarında koyun sürülerinin istilasına uğruyor. Bölgede oldukça doğal anların yaşanmasına sebep olan bu göç kamp severlerin de ilgisini çekiyor.

Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan yöre halkının Norduz yaylası yolculuğu mayıs ayından itibaren başlıyor. Yaylanın temiz havası ve eşsiz manzarası eşliğinde kurulan kamplar da bu yolculuğa şahitlik ediyor. Yayladaki hayvancılardan doğal ürünleri tedarik edip Norduz kampını daha doğal hale getirmek mümkün. Karavan kampı için çok tercih edilmeyen bölge çadır kampı için oldukça uygun alanlar barındırıyor. Bölgede kamp yapanlar hem sürülerin yolculuğuna şahitlik ediyor hem de yaylanın temiz havasında bol oksijen depoluyorlar.

Norduz yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Yayla sakinlerinden peynir, süt ve yağ gibi doğal ürünler tedarik edilebiliyor. Ancak diğer ihtiyaçlar bölgeye oldukça hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecekleriniz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Erçek Gölü Kamp Alanı

Erçek Gölü Kamp Alanı

Erçek gölü Van yöresinin kuş cenneti olarak anılıyor. Birçok flamingo ve kuş türüne ev sahipliği yapan göl şehir merkezine 35 km mesafede bulunuyor. Bölgenin Van gölünden sonra en büyük gölü olan Erçek gölüne ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Ülkemizin en temiz göllerinden biri olan Erçek gölü adeta bir kuş cenneti. Göçmen kuşların rotasında bulunan göl hem konaklama hem de üreme alanı olarak kuşlar tarafından tercih ediliyor. Bu eşsiz doğaya ve manzaraya şahit olmak isteyen doğaseverler ise bölgede müsait olan yerlerde hem karavan kampı hem de çadır kampı kurarak eşsiz vakitler geçiriyorlar.

Ülkemizde görülen kuş çeşitlerinin neredeyse yarısı bu bölgede görülebiliyor. Bu sayede kuş gözlemcilerinin de ilgisini çeken göl ve etrafı günübirlik piknik alanı olarak da kullanılıyor. Bununla birlikte suyunun sodalı ve tuzlu olması balık çeşitliliğini azaltmış. Gölde her yıl flamingo festivali düzenleniyor.

Erçek gölünde kampçıların WC ve içme suyu ihtiyacı karşılanabilirken diğer ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kamp için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, olta balıkçılığı, gölet alan, yürüyüş parkurları ve çadır kamp alanları. Elektrik ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Doğan Kamping

Doğan Kamping, Van

Van’ın Edremit ilçesinde Van gölünün hemen kıyısında yer alan kamp alanı şehir merkezine 30 km mesafede yer alıyor. Özel araçlarla kolaylıkla ulaşım sağlanan bölge eşsiz Van gölü manzarası sayesinde birçok kamp severi ağırlıyor.

Van Gölü’nün eşsiz manzarası ve sessiz sakin ortamıyla Van’da kampçıların ilk tercihlerinden olan Doğan kamping uzun süredir aynı noktada kamp severlere hizmet veriyor. Çadır ücreti 60 TL olan Doğan kamping ’de doğanın ve göl havasının tadını çıkararak unutulmaz bir kamp deneyimi yaşanıyor. Gündüzleri dalga ve kuş sesleri birbirine karışıyor. Geceleri ise huzurlu kamp ortamında yapılan muhabbetler insanı bambaşka bir doğaya götürüyor. Ayrıca açık havada gölün kıyısında yıldızları izleyerek anıları tazelemek insana hayat sevinci katıyor. Ayrıca hemen Van gölünün yanında yer alması sayesinde Van gölünün serin sularında serinlemek de oldukça keyifli oluyor.

Doğan Kamping‘de kampçıların rahatlığı ve ihtiyaçları için her şey düşünülmüş. WC, duş, market, Wi-Fi, sıcak su, kafe ve elektrik gibi imkânlar kamp severleri daha keyifli bir ortamda kamp yapmalarını sağlıyor. Ayrıca kamp alanında çadır kiralama hizmeti de veriliyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, kafe, göle girilebilir alan, yürüyüş parkurları, çadır konaklama ve çadır kiralama ve araç park yeri.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL, çadır kiralama 75 TL.

Telefon: 0536 704 64 65

Facebook: https://www.facebook.com/DOĞAN-Camping-228724470655744/

Haritada Görüntüle >

Mollakasım Halk Plajı Kamp Alanı

Mollakasım Plajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Cem Kacan

Van şehir merkezine 40 km mesafede bulunan Molla Kasım plajı bölgenin göle girilen en popüler noktalarından biridir. Şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla ulaşım sağlanan bölge özellikle yöre halkının göle girmek için tercih ettiği önemli noktalardan.

Van Gölü’nde mavi bayrak sahibi olan plaj kampçılar ve doğaseverler tarafından da tercih ediliyor. Çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar bulunan plaj ve çevresinde hem göle girip serinlemek hem de kamp yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Bu yüzden sakin bir ortamda kamp yapmak için hafta içleri tercih edilmelidir. Manzarası ve eşsiz doğasıyla harika fotoğraflarında çekilebileceği bir alan olan Molla Kasım plajı popülerliğini artırmaya devam ediyor.

Belediye tarafından işletilen plaja araçla girişler ücretli. 20 TL otopark ücreti alınıyor. Birçok imkân sunulan plajda ücretsiz kamp için daha yüksek mevkiler ve sakin alanlar tercih edilebilir. Ancak plajın olanaklarından faydalanmak için plaja yakın olmakta fayda var. Büfe, kafeterya, WC, duş, otopark imkânlarının sunulduğu plaj kampçılar için oldukça uygun imkânlar sunuyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, kafeterya, büfe, otopark alanı, şemsiye ve şezlong (kiralanabilir), yürüyüş parkurları ve çadır konaklama yerleri.

Giriş Ücreti: Araç otopark ücreti 20 TL

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin